Ramadhan 7 - Tomyam Putih Pembuka Selera Berbuka Puasa Hari Ini

Thursday, April 30, 2020

17 comments
Ramadhan 7 - Tomyam Putih Pembuka Selera Berbuka Puasa Hari Ini  |  Pejam celik pejam celik dah seminggu berpuasa.. Sekejapnya masa berlalu sekarang ni kan.. Seolah-olah kita yang mengejar masa setiap hari.. Masa terlalu pendek sehinggakan tak rasa pun penat berpuasa.. Pagi bersahur, tetiba dah petang nak berbuka.. Serius sekejap je rasa..

Tomyam Putih Pembuka Selera Berbuka Puasa

Hari ni dah hari ke-7 puasa.. Makin hari makin buntu nak masak apa.. Mungkin PKP ni dah berlanjutan sampai ke fasa 4 membuatkan aku dah tak tahu nak masak ape dah.. Haha.. Dah alang-alang beli ayam, so aku decide masak tomyam putih jerk la ari ni.. Simple.. Tak payah nak tegangkan urat otak sangat fikir nak masak masakan yang agak complicated.. huhu..

Resepi Tomyam Putih  ni aku belum sedia nak share lagi sebabnya aku masak main campak-campak jerk.. Cam susah pulak nak susun buat resepi.. Haha.. Aku masak tomyam ni ikut suka aku jerk.. Tak ikut tertib yang sepatutnya pun.. Hehe.. Nextime kalau aku rajin aku susunkan resepi ni dan share kat sini ye.. Hiks..

Esok cuti 1 Mei hari pekerja.. Esok aku plan nak buat bubur kacang.. Tu pun kalau ada kerajinan yang berlebihan.. Kalau tak, telan air liur je la lagi.. Hehe..


Read More

Vits Lancar Kempen Bantuan Derma Pakaian Perlindungan Diri (Ppe) Untuk Hospital Kuala Lumpur

3 comments
Vits Lancar Kempen Bantuan Derma Pakaian Perlindungan Diri (PPE) Untuk Hospital Kuala Lumpur  |  Vit Makanan merupakan pengeluar dan pengilang jenama Vits yang telah bertapak di Malaysia sejak 1975 baru-baru ini telah mengambil inisiatif murni bagi bersama-sama membantu menangani masalah Covid 19 yang telah melanda Malaysia dan merebak secara globalnya ke seluruh negara.

Vits Lancar Kempen Bantuan Derma Pakaian Perlindungan Diri (Ppe) Untuk Hospital Kuala Lumpur
Read More

Segmen Bloglist 2020 by Cik Miela

12 comments
Segmen Bloglist 2020 by Cik Miela  |  Terpanggil pulak nak join segmen bloglist anjuran Cik Miela kita ni.. Dah alang-alang ada masa senggang ni, bolehlah join sebelum tidur untuk stenbai sahur pulak nanti.. hehe..

Segmen Bloglist 2020 by Cik Miela

Korang pun jom la join ramai-ramai kasi meriah segmen Cik Miela ni.. Hadiah pun menarik tau selain dalam masuk lam bloglist blognya.. So, jom join.. Tarikh tamat 15 Mei 2020.. Lambat lagi.. jom join ramai-ramai ye..


Hadiah
10 x bloglist selama 3 BULAN (dipilih secara random)

BONUS
1 x Photobook 6x6 + Bloglist 3 BULAN (dipilih peserta paling aktif)


Gut Luck korang!!
Read More

Ramadhan 6 - Repeat Masak Talapia Tiga Rasa

Wednesday, April 29, 2020

7 comments
Ramadhan 6 - Repeat Masak Talapia Tiga Rasa  |  Semalam adalah hari yang sangat memenatkan bagi aku.. Mungkin terlalu padat jadual kehidupan aku untuk hari itu dari pagi hingga ke malam.. Hari ni aku bekerja dari rumah, so ada la masa sikit untuk merehatkan diri walaupun sebenarnya tak berapa dapat nak rehat jugak.. hehe.. Berbuka hari ni nak masak ape? Huhu hari ni serius tak tahu nak masak ape.. Buntu sangat-sangat.. Lagi pun bahan basah dalam peti pun dah banyak habis.. Nak tunggu encik suami balik kerja dan beli barang yang dah habis tu lambat jugak.. Sudahnya mintak dia tapau nasi ayam jerk dan aku masak untuk sahur saje.. Hehe.. Makanya dapatlah rehatkan diri sikit dari rasa letih yang melebihi segalanya itu.. Ahakz.. Masak ape untuk sahur? 

Resepi Masak Talapia Tiga Rasa

Asalnya hari ni nak masak Talapia Tiga Rasa untuk berbuka.. Sebabnya dah lama tak masak tiga rasa ni.. Teringin nak makan lagi.. hehe.. Jadi kite repeat masak Talapia Tiga Rasa ni..

Disebabkan bahan-bahan tak de, so mintak encik suami belikan dulu.. Jadinya kita masak untuk sahur jerk la.. Cam biasa, untuk sahur memang masak siap-siap malam.. Nak masak time sahur memang tak sempat.. Jadi, untuk memudahkan sahur nanti aku siapkan sosnya dulu.. Pagi esok tinggal nak goreng ikan jerk.. Mudah.. Hehe..

Ok, untuk resepi penuh boleh tengok kat sini ➽ Talapia Masak Tiga Rasa



Read More

Rendang Cita Rasa Masakan Ibu di Rumah!

6 comments
Rendang Cita Rasa Masakan Ibu di Rumah! | 1 Syawal bakal tiba dan rendang sudah pasti akan menjadi antara juadah utama di hari raya nanti. Dimakan bersama nasi, ketupat, lemang atau roti, rendang merupakan hidangan daging bersantan yang kaya dengan rempah ratus. Ia dimasak perlahan dan dihidang sama ada dengan kuah pekat atau boleh juga dikeringkan. Bagi ramai rakyat Malaysia, rendang suatu juadah istimewa setara dengan masakan ibu di rumah.

Rendang Cita Rasa Masakan Ibu di Rumah!
Read More

Ramadhan 3 - Resepi Singgang Ikan Aya Versi Terengganu

Sunday, April 26, 2020

8 comments
Ramadhan 3 - Resepi Singgang Ikan Aya Versi Terengganu  |  Dah masuk hari ketiga kita puasa.. Sekejap je masa berlalu.. Pejam celik pejam celik dah sampai hari ketiga.. Tak lama, raya.. Hehe.. Ok, bukan itu yang aku nak bebelkan tetapi menu berbuka aku hari ini.. Hehe.. Hari-hari cite sal menu berbuka kan.. Kali ni tekak ni rasa nak makan Singgang Ikan Aya versi Terengganu.. Dah alang-alang baru beli Ikan Aya, boleh la buat singgang.. Dah lama tak makan singgang.. Makan pulak dengan Sambal Belacan Ketagih.. Perghhh memang bertambah nasik oii.. Tapi kali ni aku share resepi Singgang Ikan Aya dula la ye.. Next, aku share resepi Sambal Belacan Ketagih pulak ye.. hehe..

Resepi Singgang Ikan Aya Versi Terengganu
Read More

Resepi Onde-Onde Sedap Menu Pembuka Selera Ketika Berbuka Puasa

Saturday, April 25, 2020

2 comments
Resepi Onde-Onde Sedap Menu Pembuka Selera Ketika Berbuka Puasa |  Hari ni terlebih rajin jadi terjadilah kejadian onde-onde versi Lea Azleeya.. Ahakz.. Dah lama nak buat tapi tertangguh-tangguh.. Hari ni baru hati terbuka seluasnya untuk melunaskan niat yang tertunda itu..Cewahh.. Haha.. Ini cubaan yang pertama aku sebenarnya.. Alhamdulillah kejadiannya ternyata menjadi walaupun menggunakan nisan kerek yang keras dok dalam peti ais.. Haha!! Jom lah check resipinya.. 

Resepi Onde-Onde Sedap

Read More

Ramadhan 2 - Resepi Udang Masak Lemak Cili Api Meletop!

1 comment
Ramadhan 2 - Resepi Udang Masak Lemak Cili Api Meletop!  |  Puasa ke-2 adalah hari sabtu.. Hari sabtu adalah hari aku bercuti.. Jadi, bolehlah plan menu untuk berbuka tu lebih teratur berbanding hari bekerja.. Dari pagi dah plan nak masak ape dan buat ape.. Sebenarnya kan, jadi suri rumah ni lebih penat berbanding kerja di pejabat.. Siapa setuju? hehe.. Apa-apa pun, tugas sebagai suri rumah tu tetap kena buat walaupun tak sepenuhnya.. Menu apa pula untuk hari ini? 

Resepi Udang Masak Lemak Cili Api Meletop!
Read More

Ramadhan 1 - Resepi Sotong Goreng Kunyit Kacang Panjang Simple

Friday, April 24, 2020

4 comments
Ramadhan 1 - Resepi Sotong Goreng Kunyit Kacang Panjang Simple  |  Selamat menunaikan ibadah puasa buat semua umat Islam di Malaysia.. Moga puasa kita tahun ni lebih diberkati olehNya dengan memperbanyakkan amalan.. Insyaallah.. Kali ni puasa jatuh pada hari Jumaat.. Syukur Alhamdulillah.. Bulan mulia disambut pada penghulu hari.. Hari ni aku masih bekerja di musim PKP ni.. Sungguhpun begitu, keseronokan berpuasa tu tetap ada bersama teman-teman sekerja.. Sempat juga bertadarus di sebelah pagi.. Cuma yang kusut sikit puasa pertama ni adalah menu apa nak dimasak untuk berbuka nanti.. hehe..

Resepi Sotong Goreng Kunyit Kacang Panjang Simple
Read More

Salam Ramadhan 1441H/2020M

Thursday, April 23, 2020

14 comments
Salam Ramadhan 1441H/2020M  |  Alhamdulillah.. Terima kasih ya Allah masih memberi kesempatan buat semua umat Islam satu dunia menunaikan ibadah puasa pada tahun ini.. Esok, 24 April 2020 merupakan puasa yang pertama dan pertama kalinya jatuh pada hari Jumaat.. Bukan itu sahaja, malah pertama kali juga kita berpuasa dalam keadaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan berhadapan dengan masalah Covid-19 yang masih belum reda... Moga kita diberi kekuatan untuk menghadapi dugaan ini.. Insyaallah..

Salam Ramadhan 1441H/2020M
Read More

Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger

10 comments

Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger 

Syarat-syarat penyertaan:

1. Mestilah blogger yang mempunyai akaun bank Malaysia (senang nak bank in hadiah)
2. Wajib letak blog http://www.mamapipie.com & https://cariblogger.com di dalam bloglist korang
4. Pilih satu resepi dalam blog korang yg korang nak share dgn mama dan paste perkataan beserta link ni di bawah post resepi korang tu.
5.. Buat satu blog post penyertaan dan pastikan dalam post tu ada banner di atas dan link ke post ini. Letak link resepi korang tu dlm post penyertaan ni.
6. Tinggalkanlink penyertaan korang di pust ini. Tu je,, Senang kan.

Tarikh tutup penyertaan pada 5 May 2020


P/S: Kalau korang takde entry resepi dalam blog, jangan risau ye, korang boleh ambil mana-mana resepi dalam blog mama dan letak dalam post korang. Jangan lupa letak credit utk mama tau. Resepi mama di sini

Dari semasa ke semasa mama akan random pilih resepi peserta dan share dalam blog mama ni. Jangan risau nanti mama akan credit pada owner nanti. Mama akan senaraikan nama peserta mengikut link resepi di blog mereka nanti. So, bolehlah kita tengok-tengok resepi yang ada dalam segment ni kan.. 

Hadiah:

4 orang pemenang akan dipilih. Setiap pemenang akan memenangi RM 50 setiap sorang. Mama akan buat undian, insya Allah.

Jemput ye sama-sama memeriahkan segment ni.

Cuba ini :
Resepi Sardin Sedap Meletop!

.
.
.


Read More

Pencarian Bloglist by Aisyhah Nyais!

Wednesday, April 22, 2020

10 comments
Pencarian Bloglist by Aisyhah Nyais!  |  Lamanya tak join segmen bloglist ni.. Malam ni terpanggil nk join.. Nak eratkan kembali silaturrahim dengan blogger-blogger Malaysia setelah sekian lama aku menyepi suatu ketika dulu.. Ni dah kembali nak memeriahkan dunia blogging.. Hehe.. Masih sudikan menerima diri ini.. Ahakz.. Apa-apa pun, moh la pakat join segmen ini.. 10 orang bakal terpilih.. Aku join!


Kalau korang nak join boleh klik banner kat atas ni ye dan kat sini aku copy paste syarat yang ditetapkan oleh penganjur untuk rujukan korang.. hiks..
  • Follow Blog Aisyhah Nyais 
  • Copy Banner dan Paste di entry korang. 
  • Comment di entry ini dengan link URL pernyataan. 
  • Tag kawan korang minimum 3 orang *WAJIB
Jom join Sha, Rodiah, Marsha .... Gut luck frenz!




Read More

Menang RM3,000 Duit Raya Bersama SofeaRose

Tuesday, April 21, 2020

6 comments
Wow, Menang RM3,000 Duit Raya Bersama SofeaRose! |  Jom hilangkan rasa bosan sepanjang tempoh #dudukrumah dengan peluang memenangi RM500 untuk 6 bulan dari SofeaRose ni! Fuh, macam keluarkan duit KWSP dah, dapat RM500 untuk 6 bulan berturut-turut, RM3,000 kalau dijumlahkan!

Menang RM3,000 Duit Raya Bersama SofeaRose

Read More

Face Mask 3 Ply Yang Paling Bagus

Monday, April 20, 2020

4 comments
Face Mask 3 Ply Yang Paling Bagus  |  Musim-musim covid ni, memang ramai yang mencari Face Mask untuk bantu protect diri dari dijangkiti walaupun taklah 100% terhindar tetapi sekurang-kurangnya ia membantu dan yang paling penting kena jaga kebersihan diri dan amalkan langkah-langkah keselamatan yang sepatutnya.. Face Mask ni memang Jualannya laku keras sekarang ni terutamanya Face Mask 3 Ply.. Yang jenis ni memang bagus.. Protection pun lebih tinggi.. Ada masa-masa, memang susah sangat nak dapat disebabkan kehabisan stok.. Begitulah juga dengan hand sanitizer... Alhamdulillah setakat ni aku belum putus lagi bekalannya.. Ramai yang membantu.. Syukur ya Allah.. Terima kasih pada yang membantu juga..

Face Mask 3 Ply Yang Paling Bagus

Read More

Resepi Donut Gebu Paling Mudah Nak Buat

Saturday, April 18, 2020

6 comments
Resepi Donut Gebu Paling Mudah  |  Bebudak ni dah berapa hari request nak makan donut terutama si Qhaliff.. Dalam otak ni dok fikir, boleh ke buat ni.. Aku tak pernah buat donut sepanjang hidup ni.. Makan pernah la.. Haha!! Disebabkan dorang nak makan sangat, hari ni aku luangkan masa untuk buat donut gebu untuk dorang.. Firstime try guna resepi dalam google.. Jadi ke idok? Haaa jom tengok..

Resepi Donut Gebu Paling Mudah

Read More

Shopping Di PG Mall Lagi Seronok Banyak Pilihan Dan Harga Lebih Murah!

Friday, April 17, 2020

13 comments
Shopping Di PG Mall Lagi Seronok Banyak Pilihan Dan Harga Lebih Murah!  |  Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni, selain memasak dekat rumah ni, shopping online juga dah menjadi hobi aku.. Haha.. Mana taknye, nak pergi beli dekat kedai atau mall memang dah susah sekarang ni.. So, kalau nak shopping pun terpaksalah secara online sahaja.. Lagi pun, rasanya ia lebih mudah tak perlu nak buang masa dan tenaga pergi terjah mall untuk beli barang.. Betul tak?

Shopping Di PG Mall Lagi Seronok Banyak Pilihan Dan Harga Lebih Murah!

Read More

Resepi Puding Roti Kukus Bersama Sos Kastard Sedap

Thursday, April 16, 2020

3 comments
Resepi Puding Roti Kukus Bersma Sos Kastard Sedap  |  Sejak dua menjak ni rajin bebeno memasak.. Almaklumlah, dok kat umah sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni tak tahu nak buat apa.. Jadi, jadual harian penuh dengan aktiviti memasak aje.. Tak de la 24 jam memasak.. Sampai waktu masak kita masak la dan yang paling aneh-aneh bila sehari dua ni, rajin buat kueh... Haha!! Cuma buat kueh yang modalnya kecik je la.. Yang mahal-mahal tak mampu.. Itu pun atas permintaan anak dan encik suami.. Kalau tak, memang tak buat.. Nak jugak save bajet kan time macam ni.. Tak boleh nak memboros tak tentu hala..

Resepi Puding Roti Kukus Bersama Sos Kastard Sedap
Read More

Hospital Columbia Asia terbesar di Malaysia dibuka di Tebrau

Tuesday, April 14, 2020

No comments
Hospital Columbia Asia terbesar di Malaysia dibuka di Tebrau | Menyediakan khidmat kesihatan swasta yang berkualiti untuk masyarakat Johor. Columbia Asia telah memenuhi keperluan penjagaan kesihatan warga Malaysia selama lebih dari 20 tahun. Setelah berjaya melancarkan salah sebuah hospital utama kami, Columbia Asia Hospital - Iskandar Puteri, pada tahun 2010, kami sukacita memperkenalkan hospital kedua kami di Johor iaitu Columbia Asia Hospital – Tebrau.

Hospital Columbia Asia terbesar di Malaysia dibuka di Tebrau

Read More

Al-Quran Tagging Hadiah Dari Teman Sempena Menyambut Ramadhan

7 comments
Al-Quran Tagging Hadiah Dari Teman Sempena Menyambut Ramadhan |  Assalamualaikum.. Hi korang! Bulan Ramadhan dah semakin hampir dengan kita.. 24hb April 2020 (Jumaat) nanti kita akan menjalani ibadah puasa sekali lagi jika diizinkan tuhan.. Insyaallah.. Nampaknya tahun ni kita berpuasa dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)... Namun bagi aku, tiada apa  pun yang dapat menghalang kita untuk terus menjalani ibadah yang satu ini.. Setiap tahun pun tertunggu-tunggu bulan Ramadhan tanpa pernah rasa jemu..

Al-Quran Tagging Hadiah Dari Teman Sempena Menyambut Ramadhan

Read More

Review Novel | Sanctuaria by Shaz Johar

4 comments
Sanctuaria by Shaz Johar  |  Dah kenape asyik buku Shaz Johar jerk yang aku layan ni? Haha.. Sebenarnya buku Shaz Johar ni ada beberapa buah dalam simpanan aku... Bila mood membaca tu datang balik time Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni, makanya aku tertarik nak baca buku hasil tulisan beliau dulu.. Bermula dengan novel NOTA, NOTA 2, NOTA 3 dan sekarang aku dah habiskan juga novel fixi Sanctuaria ni juga karya dari Shaz Johar... Memang aku suka penulisan beliau.. Sebab itulah aku melekat dengan novel beliau.. Hehe..

Review Novel Sanctuaria by Shaz Johar

Read More

Resepi Gulai Kuning Ikan Kembung Sedap Dan Mudah

Monday, April 13, 2020

1 comment
Resepi Gulai Kuning Ikan Kembung Sedap Dan Mudah  |  Nampaknya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) disambung dua minggu lagi dari 15 April hingga 28 April 2020.. Moga semua ini dapat berakhir dengan cepat dan kembali pulih seperti biasa.. Sepanjang PKP ni rasanya dah bermacam bende aku masak.. Cumanya malas nak up dekat blog ni.. Sampaikan dah tak tahu nak masak apa weh.. Haha.. Hari ni agak rajin sikit menggulai.. Rini aku masak Gulai Kuning Ikan Kembung.. Lama dah tak makan gulai kuning ni.. So kita masak sampai jadi.. Hehe

Resepi Gulai Kuning Ikan Kembung Sedap Dan Mudah
Read More

Review Novel | Nota 3 by Shaz Johar

1 comment
Nota 3 by Shaz Johar  |  Lepas habis Nota 2, terus sambung Nota 3 sebabnya cerita ni bersambung-sambung dan nak tahu kesudahan ceritanya secepat mungkin.. Walaupun pada awalnya aku rasa novel Shaz Johar ni boleh membuatkan aku gila, tapi aku tetap juga gagah untuk habiskannya.. Setiap episod memberi tekanan perasaan kepada aku.. Haha.. Dasyat betul penangan novel Nota ni kan.. Bagaimana pula dengan Nota 3? Boleh gila ke tak? Haha..

Review Novel Nota 3 by Shaz Johar
Read More

5 Restoran Melayu Yang Best Dan Sedap Di KL Untuk Kita Cuba!

8 comments
5 Restoran Melayu Yang Best Dan Sedap Di KL Untuk Kita Cuba!  |  Time Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni, mesti ramai yang mencari makan kan? Nak keluar makan di restoran atau kedai-kedai makan memang tak dapat la waktu-waktu macam ni.. Sungguhpun begitu, bukan tak boleh langsung menikmati hidangan enak kat restoran kegemaran korang tu.. Masih ada perkhidmatan penghantaran disediakan.. So, tak perlu bimbang.. Ada 5 restoran melayu yang best dan sedap di KL untuk kita cuba! Jom pakat cuba.. Sedap woooooo!! Memang rugi la tak cuba.. 

#1-Restoran Sambal Hijau

5 Restoran Melayu Yang Best Dan Sedap Di KL Untuk Kita Cuba!

Read More

Review Novel | Nota 2 by Shaz Johar

No comments
Nota 2 by Shaz Johar  |  Time Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni orang lain dok update sal menu masakan, aku pulak sibuk up sal buku.. Hehe.. Walaupun tak update sal juadah, tak bermakna aku tak memasak kat umah ye.. Hari-hari pun memasak.. Cumanya dalam keadaan sekarang ni aku agak sensitif sikit dengan keadaan atau nasib orang lain yang mungkin susah, tak dapat nak makan sedap-sedap macam kita.. So, aku decide untuk tak up gambar makanan.. Itu aku la.. Korang tu ikut korang la.. Tiada paksaan pun.. hehe.. Buku kedua dari penulis tersohor Shaz Johar iaitu Nota 2, baru saja aku habiskan ari ni.. Dah habis Nota, terus sambung Nota 2 sebab tak sabar nak tahu kesudahan ceritanya...

Review Novel Nota 2 by Shaz Johar

Read More

Review Novel | Nota by Shaz Johar

Sunday, April 12, 2020

1 comment
Nota by Shaz Johar  |  Lama gila rasanya tak review novel di platform aku ni.. Itu bermakna lama dah aku tinggalkan dunia membaca aku dek kerana kekangan masa yang kronik.. Now, time Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni di mana kena bekerja dari rumah, membolehkan aku meluangkan masa untuk membaca buku setelah kerja yang diarahkan selesai.. Sungguhpun begitu, bukanlah sepanjang PKP aku bekerja dari rumah sebaliknya bila tiba giliran aku bekerja, aku tetap kena bertugas di pejabat.. Mengikut jadual yang dikeluarkan.. Aku baru sahaja selesai habiskan sebuah novel yang berjudul Nota hasil tangan novelis Shaz Johar ni..

Review Novel Nota by Shaz Johar

Read More

Lirik Lagu Pasrah - Damia

Wednesday, April 1, 2020

No comments
Lirik Lagu Pasrah - Damia  |  Aku sendiri sebenarnya tak sedar pun lagu ni wujud dan dah #01 trending di youtube.. Sedangkan selama ni aku mengikuti pekembangan Apak Khalifah.. Mungkin terlalu fokus dan risau dengan dunia hari ini tentang Covid-19 sehingga tak tahu dah perkara lain yang terjadi di sekeliling.. Setiap hari, hanya mengikuti perkembangan tentang virus merbahaya ni aje..

Lirik Lagu Pasrah nyanyian Damia

Sepanjang perintah kawalan pergerakan (PKP) ni, memang aku sepanjang masa berada di rumah menyahut seruan PM kita #JustStayAtHome so kita duduk aje dirumah.. PKP ni pun dah dilanjutkan lagi dari 18 Mac - 31 Mac ke 01 April - 14 April... Ada sebab perintah ini dikeluarkan.. Ia bertujuan untuk memutuskan rangkaian jangkitan Covid-19 ni.. Selagi korang bersepah dekat luar, ia sukar untuk dibendung dan semakin menular.. Jadi, tolonglah sama-sama fikirkan dan ikut arahan yang diberi dari masa ke semasa ye.. Jangan pentingkan diri sendiri! Kesiankanlah Frontliners yang sedang bertungkus lumus 24jam bertugas untuk atasi masalah ini.. 

Oklah, sesambil mengikuti perkembangan semasa Covid-19 ni, jom kita layan lagu Pasrah dari Damia ni.. Best jugak lagu ni.. Aku suka..




LIRIK LAGU PASRAH - DAMIA

*****

Berapa lama harusku menderita
Sedangkan engkau disirami bahagia
Sukarnya untukmu setia padaku

Mudahnya engkau melupakan semua
Semua janji waktu kita bersama
Tibalah masanya aku mengalah

Puisi indah kini tinggal kenangan
Ikatan cinta yang penuh kedukaan
Sayunya hatiku melepaskanmu
Berat bagiku untuk melupakanmu
Apakan daya takkanku nak merayu
Inilah masanya ku nokhtahkannya

Aku berserah
Jika ditakdir untuk tidak bersama
Kerana ku mahu dirimu bahagia
Bersama dirinya

Dan aku pasrah
Jika diriku untuk tidak bahagia
Pergilah kau sayangku
Pergilah kau kasihku bersamanya

*****

#StayAtHome #DudukRumah


Read More