Top Social

Image Slider

Restoran Baina Nasi Kerabu Paling Sedap Di Kuantan

Tuesday, December 10, 2019
Restoran Baina Nasi Kerabu Paling Sedap Di Kuantan  |  Hola!! Agak lama tak jalan-jalan cari makan.. Sabtu baru ni, kakak aku ajak pekena nasi kerabu dekat restoran kawan dia di Restoran Baina Nasi Kerabu, Bukit Sekilau Kuantan... Sebenarnya sebelum ni aku dah pernah dengar tentang kesedapan nasi kerabu kat restoran ni.. Adalah kawan aku bercerita tetapi belum terpanggil nak mencuba.. Bila akak aku ajak dan kasitau tu restoran kawan dia, barulah teruja sikit nak pergi.. hehe..


Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia Skin Challenge

Thursday, December 05, 2019
Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia Skin Challenge | Assalamualaikum.. Hi korang... Dah agak lama aku tak ambil minuman berkolagen.. Now, aku rasa macam nak amalkan semula.. Biasalah wanita ni tak nak jauh dengan kecantikan.. Ada yang dah cantik tu, masih lagi nak cantik.. Cam aku yang tak berapa nak cantik ni, nak la jugak merasai kecantikan itu.. Ahakz.. Jadi, aku nak sahut JeanC 30 Day Skin Challenge bersama JeanC Hydrolyzed Collagen Drink produk kolagen terbaik untuk wanita 25 tahun dan ke atas ini.. Manalah tahu, lepas 30 hari dah boleh jadi cantik macam wanita cantik diluar sana.. Hiks..

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!

Tuesday, December 03, 2019
6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!  |  Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan kerana setiap wanita dalam dunia ini sudah pastinya ingin memiliki kulit yang cantik.. Tanyalah pada mana-mana wanita sekalipun dalam dunia ni, aku yakin semua akan menyatakan ingin memiliki kulit yang cantik, flawless dan glowing sepanjang masa.. Yang dah memang dilahirkan memiliki kulit yang cantik, korang kena bersyukur tau.. Tak perlu nak bersusah payah untuk mencari cara untuk mencantikkan kulit..

Kulit yang cantik adalah kulit yang sihat.. Jadi, korang kena perlu bijak dalam memilih sesuatu produk dengan mengambil tahu terlebih dahulu jenis kulit dan keperluan kulit korang.. Di pasaran sekarang, terdapat pelbagai jenis produk skincare yang dapat membantu kulit korang menjadi lebih sihat dan cantik.. Di sini aku senaraikan produk skincare terbaik di Malaysia yang berkesan dan selamat digunakan. (Psst.. Skincare ni semua tak sesuai bawa pergi umrah tau. Sebab ada pewangi)

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia

1.  Nurraysa Collagen Soap



Planner 2020 Ana (Beauty) Menjadi Pilihan

Monday, December 02, 2019
Planner 2020 Ana (Beauty) Menjadi Pilihan  |  Setiap tahun bila akhir tahun mesti dok sibuk mencari planner untuk tahun baru.. Tahun ni, awal lagi dah cari sebabnya tahun lepas agak terlewat mencari planner.. Rasanya awal tahun baru cari.. Sampaikan yang cantik-cantik semuanya dah sold out... Menangis bucu katil.. Huhu.. Bila dah lambat beli, nak start tulis pun dah malas.. So, planner tahun lepas aku buat hadiah sahaja untuk besday sorang kakak tu.. Huhu..

12 Homestay Terbaik Di Cameron Highland Menjadi Pilihan Pengunjung

Sunday, December 01, 2019
12 Homestay Terbaik Di Cameron Highland Menjadi Pilihan Pengunjung  |  Holaaaa!! Hehe lama gile rasanya tak meluah rasa kat sini.. Rindu weh!! Kali ni nak membebel pasal homestay.... Hah, dah kenape pulak?

Hehe, aku plan nak bercuti kat Cameron Highland so aku riki-riki la tentang homestay terbaik kat sana yang mana best dan menarik..

12 Homestay Di Cameron Highland Menjadi Pilihan Pengunjung

Dah alang-alang aku dok survey tu, baiklah aku up terus kat sini.. Dapatlah jugak korang  buat panduan nanti.. Betul tak? Hiks.. Jadi, jom kite check 12 homestay terbaik di Cameron Highland yang menjadi pilihan para pengunjung bila bercuti di sana..

1. Cameron Muslim Apartment by Nurul