Berjalan Kaki Ke McDonalds Untuk Dapatkan Hello Kitty Carrier


Berjalan Kaki Ke McDonalds Untuk Dapatkan Hello Kitty Carrier  |  Punyalah lama dok peram entry Hello Kitty Carrier ni.. Almaklumlah hidup terlalu bizi sampaikan takde masa nak habiskan entry ni.. Sudahnya peram dulu.. Cerita dah lama viral, aku pulak baru jerk nak up kisahnya.. Tak kisahlah yang penting cerita disebalik untuk dapatkannya itu lagi penting berbanding viralnya Hello Kitty Carrier dari Mekdi ni beberapa bulan yang lepas.. Hiks..

Berjalan Kaki Ke McDonalds Untuk Dapatkan Hello Kitty Carrier

Alkisahnya, satu hari tu aku jadi pelik ramai beno yang up gambar dengan Hello Kitty Carrier ni kat facebook dan instagram terutama dikalangan blogger.. Aku ketinggalan sesuatu keh? Selepas disiasat, rupanya mcdonalds baru sahaja keluarkan Hello Kitty Carrier yang comel ni.. Wah, aku pantang ada bende yang comel-comel ni.. Mulalah nak dapatkannya.. Tambahan pula harganya hokeh-hokeh saje..

Berjalan Kaki Ke McDonalds Untuk Dapatkan Hello Kitty Carrier

Walaupun pada awalnya aku tak tahu menahu tentang fungsi carrier ni.. Untuk apa? Aku sendiri pun tak amek peduli.. Yang aku tahu carrier ni cute.. Haha.. Nak dapatkannye? Hurmm malas gile kot nak pergi mekdi.. Pulak tu balik kerja dah letih.. Sampai rumah memang susah dah nak keluar.. Nak dijadikan cerita, aku usha la #bffe aku ni ada dekat mana.. Kot la dia ada berhampiran dengan mekdi, leh la mintak tolong dia dapatkan hello kitty carrier ni kan.. Haha.. Mudah betul kerja aku kan.. Hiks..

Selepas di riki-riki, nampaknya nasib aku agak baik sebab #bffe aku ni berada diluar kawasan tetapi tempat dia menginap berdekatan dengan mekdi.. Haha.. Apa lagi yang ditunggu terus aje mintak dia belikan.. Hiks.. Bermulalah cerita, dia berjalan kaki pergi mekdi untuk dapatkan Hello Kitty Carrier.. Itu pun kebetulan dia nak beli makanan untuk makan malam.. So, sekali harung la dia beli mekdi untuk santapan malam dia.. Dah alang-alang, beli la terus carrier aku tu.. Hiks..

Berjalan Kaki Ke McDonalds Untuk Dapatkan Hello Kitty Carrier

Bila carrier ni dah berjaya dibeli, barulah rasa lega.. Biasalah, kalau benda rare camni memang sekejap jerk habis.. Bukan nak guna sangat pun, cuma nak buat kenang-kenangan jerk.. Hello Kitty kot.. Kalau kat luar ni harga meninggal tau.. Itu pun, lepas beberapa hari viral, terus je ada yang jual di shopee dengan harga yang tak masuk harga.. Giles bebes betul la.. Ada ke orang beli? Hurmm kalau peminat fanatik hello kitty, harus beli tu.. Nasib baik aku tak fanatik sangat.. haha!!

Berjalan Kaki Ke McDonalds Untuk Dapatkan Hello Kitty Carrier

Member dah balik dari outstation barulah carrier ni berada di tangan.. Lagi best, #bffe aku tu banje aku.. Haha.. Thankz la ye #bffe.. Sayang kam0 ketat-ketat.. Nanti leh banje agik.. Haha!! Bila dah dapat kat tangan tu barulah tau apa kegunaan bende alah ni.. Mudah jugak sebenarnya ada carrier ni dalam kereta.. Kot tempat letak air tak mencukupi kan, leh la tambah carrier ni.. Kalau beli mekdi tu, leh la letak kentang dan air dalam carrier ni.. Nice jugak kan.. Hiks.. 

Berjalan Kaki Ke McDonalds Untuk Dapatkan Hello Kitty Carrier

Berjalan Kaki Ke McDonalds Untuk Dapatkan Hello Kitty Carrier

Cara guna pun ada dipaparkan di belakang kotak.. Tengok ni barulah tahu kat mane nak letak.. Haha.. Pape pun, aku tak guna la kot carrier ni.. Aku simpan buat hiasan jerk la.. Hehe... Kenangan tu, #bffe jalan kaki kot ke mcdonalds untuk dapatkan hello kitty carrier ni.. Haha.. 


QuickEdit
Lea Azleeya
2 Comments

How to Create a New Year’s Resolution You Can Commit to


How to Create a New Year’s Resolution You Can Commit to | Lose weight. Travel more. Sleep better. Achieve work-life balance. Be a better friend. Be kinder to yourself and to others. There could be endless changes you want to add to your new year’s resolution, and all of them point to a better you. However, achieving them is not as easy as you’d like to think.

Here’s how you can create a new year’s resolution that you won’t want to abandon :-

Add Rewards Disguised as Changes

How to Create a New Year’s Resolution You Can Commit to

QuickEdit
Lea Azleeya
1 Comments

Tampil Lebih Muda dan Cerah Berseri Dengan SAFI Youth Radiance


Tampil Lebih Muda dan Cerah Berseri Dengan SAFI Youth Radiance | Yang tak cantik, nak cantik.. Yang dah cantik pun, masih nak lagi lagi lagi cantik.. Betul tak kaum hawa? Hehe.. Biasalah wanita ni tak dapat berpisah dengan cantik tu.. Ibarat kembar dah.. Hiks.. Orite, kali ni nak kenalkan dekat korang produk terbaru SAFI iaitu SAFI Youth Radiance.. Aku sendiri dah try produk ni.. Macam biasa produk SAFI memang serasi dengan kulit aku sejak dulu lagi.. Cumanya aku ni aje yang suka bertukar-tukar produk sebab perasaan ingin mencuba tu terlalu tinggi.. Haha.. Tapi serius, produk terbaru SAFI kali ni memang thorbahek!!

Tampil Lebih Muda dan Cerah Berseri Dengan SAFI Youth Radiance

QuickEdit
Lea Azleeya
3 Comments

Restoran Baina Nasi Kerabu Paling Sedap Di Kuantan


Restoran Baina Nasi Kerabu Paling Sedap Di Kuantan  |  Hola!! Agak lama tak jalan-jalan cari makan.. Sabtu baru ni, kakak aku ajak pekena nasi kerabu dekat restoran kawan dia di Restoran Baina Nasi Kerabu, Bukit Sekilau Kuantan... Sebenarnya sebelum ni aku dah pernah dengar tentang kesedapan nasi kerabu kat restoran ni.. Adalah kawan aku bercerita tetapi belum terpanggil nak mencuba.. Bila akak aku ajak dan kasitau tu restoran kawan dia, barulah teruja sikit nak pergi.. hehe..

Restoran Baina Nasi Kerabu Paling Sedap Di Kuantan

QuickEdit
Lea Azleeya
9 Comments

Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia Skin Challenge


Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia Skin Challenge | Assalamualaikum.. Hi korang... Dah agak lama aku tak ambil minuman berkolagen.. Now, aku rasa macam nak amalkan semula.. Biasalah wanita ni tak nak jauh dengan kecantikan.. Ada yang dah cantik tu, masih lagi nak cantik.. Cam aku yang tak berapa nak cantik ni, nak la jugak merasai kecantikan itu.. Ahakz.. Jadi, aku nak sahut JeanC 30 Day Skin Challenge bersama JeanC Hydrolyzed Collagen Drink produk kolagen terbaik untuk wanita 25 tahun dan ke atas ini.. Manalah tahu, lepas 30 hari dah boleh jadi cantik macam wanita cantik diluar sana.. Hiks..

Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia Skin Challenge
QuickEdit
Lea Azleeya
12 Comments

Planner 2020 Ana (Beauty) Menjadi Pilihan


Planner 2020 Ana (Beauty) Menjadi Pilihan  |  Setiap tahun bila akhir tahun mesti dok sibuk mencari planner untuk tahun baru.. Tahun ni, awal lagi dah cari sebabnya tahun lepas agak terlewat mencari planner.. Rasanya awal tahun baru cari.. Sampaikan yang cantik-cantik semuanya dah sold out... Menangis bucu katil.. Huhu.. Bila dah lambat beli, nak start tulis pun dah malas.. So, planner tahun lepas aku buat hadiah sahaja untuk besday sorang kakak tu.. Huhu..

Planner 2020 Ana (Beauty) Menjadi Pilihan
QuickEdit
Lea Azleeya
3 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)