Top Social

Image Slider

Althea Pore Purifying Serum Cleanser Review

Thursday, December 27, 2018
Althea Pore Purifying Serum Cleanser Review  |  Alahai, Althea buat hal lagi la uollss!!!.. Lepas Stay Fresh Body Sparkling Mist, kini muncul pula baby baru dari Althea iaitu Pore Purifying Serum Cleanser yang ohsem lagik best!! Ini bukan cleanser biasa-biasa tau kerana cleanser ini mengandungi formula yang menyerupai serum.. Jawabnya lepas ni aku kena spend duit lebih lah untuk terus setia dengan produk terbaru dari Althea ni sebabnya aku dah tangkap cintan dah dengan produk ni..


Seperti yang aku katakan di awal tadi, Althea Pore Purifying Serum Cleanser ini merupakan pembersih wajah yang mengandungi formula menyerupai serum dimana ia mempunyai fungsi 2 dalam 1 iaitu sebagai pembersih dan juga makeup removal.. Selain dapat membersihkan makeup, ia juga dapat membersihkan segala kekotoran dan minyak yang tersumbat di dalam liang pori tanpa mengeringkan kulit dan mengekalkan keseimbangan pH kulit wajah...

Apa yang lebih menarik tentang Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni adalah formula serumnya dapat membantu mengecilkan liang pori, kulit bersih sempurna, kulit terasa lebih segar dan paling penting kulit menjadi lebih lembut dari biasa.. Memang best weh produk ni.. Tak caya sila cuba sendiri hokeh!


Bahan Utama Althea Pore Purifying Serum Cleanser
  • Ekstrak Daun Pudina - menyejukkan kulit dan menenangkan kerengsaan
  • Minyak Biji Jojoba - Melembapkan kulit 
  • Ekstrak Daun Pokok Teh - Mempunyai sifat antibakteria yang dapat membersihkan kulit


Packaging Althea Pore Purifying Serum Cleanser Mudah Dibawa Kemana Sahaja

Didatangkan dalam botol plastik yang 'kurus' berwarna biru aqua jernih yang cantik.. Sekali tengok memang terasa sangat eksklusif.. Label nama produknya juga sangat simple dan chic membuatkan aku lebih terpaut dengan packagingnya.. Paling penting, Althea Pore Purifying Serum Cleanser mudah dibawa kemana sahaja kerana botolnya yang 'kurus' dan tidak sebesar mana itu boleh dimasukkan ke dalam beg makeup atau terus sahaja masukkan ke dalam handbag.. Tak berat pun uollss...
 

Cara Guna Althea Pore Purifying Serum Cleanser 

Sejak aku diperkenalkan dengan Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni, rutin harian aku menjadi lebih mudah dari sebelum ni.. Mana tak nya, produk ni berfungsi 2 dalam 1.. Ia boleh dijadikan sebagai pembersih dan sekaligus sebagai makeup removal.. Gile jimat tu! Tak perlu lagi nak beli secara berasingan.. Beli aje Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni dah dapat 2 fungsi yang diperlukan.. Lagi best formula yang menyerupai serumnya itu dapat menjaga kulit kita.. Memang terbaik sehh!!

Macam mana nak gunakan Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni? Meh aku ajar cara yang betul menggunakan produk ini..


Sebagai Pembersih Wajah
  • Lembapkan wajah dengan air
  • Letakkan Althea Pore Purifying Serum Cleanser pada tapak tangan
  • Urut secara perlahan ke seluruh kulit wajah dengan gerakan membulat selama 5 hingga 10 saat
  • bilas dengan air bersih
Sebagai Makeup Removal
  • Titiskan sedikit Althea Pore Purifying Serum Cleanser pada tapak tangan
  • Urut pada wajah dengan gerakan membulat untuk mengeluarkan kotoran dan solekan pada wajah
  • Bilas dengan air bersih..

Serius, makeup memang mudah tanggal dengan menggunakan Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni.. Tak caya, meh tonton video ni..


Sekarang ni aku rasa kulit muka aku lebih bersih sebabnya selepas balik kerja atau sebelum solat, aku akan cuci dulu makeup aku dengan Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni.. Biasanya aku guna tisu basah aje tetapi ia tidak membantu membersihkan makeup secara keseluruhan.. Malah aku terpaksa cuci sekali lagi dengan pencuci muka.. Now, tak perlu lagi semua tu lepas ada Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni.. Memang benar-benar membantu meringankan rutin penjagaan wajah aku.. TQ Althea kerana mengeluarkan produk sebagus ini.. hehe..

Dapatkan Althea Pore Purifying Serum Cleanser Sekarang Untuk Kulit Lebih Bersih Dan Cantik!


Aku dah cuba.. Korang bila lagi? Bagi korang yang ingin mencuba Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni, bolehlah dapatkannya di https://my.althea.kr/ sekarang juga untuk kulit lebih bersih dan cantik.. Nampak eksklusif kan tetapi jangan bimbang kerana harganya sangat mampu milik iaitu RM33.00 sahaja untuk sebotol (150ml)...

Haaa apa fikir lagi tu, jom terjah laman web Althea sekarang juga!

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website


Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hariku

Wednesday, December 26, 2018
Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hariku  |  Naik tensen aku dengan Althea ni... Baru saja keluarkan produk baru-baru ini, now keluar lagi produk baru.. Ni semua nak kasi bocor lagi la ni poket aku.. Dah la semua produk Althea ni best-best belaka dan sesuai dengan kulit aku.. Haissss.. Serius weh, produk keluaran Althea semuanya terbaik... Aku memang tak boleh berkata 'tidak' dengan produk keluaran Althea ni.. Mesti nak kena beli.. Yang terbaru Althea mengeluarkan haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist.. Wooooo, aku sangat suka hokeh! Jom aku kenalkan kat korang..


Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari

Kalau nak keluar pergi jenjalan, bersiap bukan main lagi.. Dengan makeupnya, tudung belit-belit, baju vouge-vouge, pendek kata semuanya sempurnalah.. Sekali pandang, perghhh kalah artis uollss... Tetapi, yang menjadi spoilnya, bile dok aje sebelah perghhh bau badan kalah tong sampah.. Agak-agak la kan, bau badan pun nak jugak kena jaga setanding dengan penampilan kita... Jangan disebabkan bau badan kita, habis semua lari bertempiaran tak nak dekat dengan kita.. hehe..

Jadi, aku nak kenalkan kat korang haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal yang boleh menyempurnakan hari-hari anda.. Cewahh dah cam iklan tv aje kan ayat aku.. Haha!! 

Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari

Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari

Ok untuk pengetahuan korang semua, Stay Fresh Body Sparkling Mist ini merupakan kolaborasi antara Althea dengan Titi Kamal.. Kenal tak Titi Kamal? Bagi yang belum mengenali beliau, jom kenali serba sedikit tentang beliau.. 


Titi Kamal bukan sahaja cantik malah beliau merupakan seorang pelakon dan penyanyi terkenal Indonesia dan beliau juga berbakat besar dalam dunia fesyen dan gaya... Satu lagi, beliau adalah seorang ikon kecantikan bagi peminatnya di seluruh Asia Tenggara... Disebabkan itu, mereka terpanggil untuk bekerjasama bagi memperkenalkan Titi Kamal x Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist kerana mereka memahami kehendak pengguna masa kini.. Oh ya, body mist ni merupakan body mist pertama keluaran Althea.. 

Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari
Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist ini sangat ringan aromanya yang berasaskan daripada buah dan bunga kegemaran Titi Kamal sendiri iaitu Orange, Peach dan juga Rose. Yang pastinya baunya manis dan sangat segar.. Aku suka weh bau dia.. Satu lagi yang bestnya, body mist ni tidak melekit ye.. Jadi, bila kita sembur ke badan, ia cepat kering dan sangat selesa.. 



Bahan utama yang terdapat di dalam Stay Fresh Body Sparkling Mist ini adalah :-
  • Damask Rose Water - Kulit terhidrat dan memberikan aroma yang cukup lembut
  • Sweet Orange Oil - Bau yang cukup menyegarkan
  • Elder Flower Extract - Selain memberi bau feminin, ia turut menyejukkan dan melegakan kulit

Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari

Satu lagi yang aku suka tentang Stay Fresh Body Sparkling Mist ni, packagingnya cantik dan comel.. Dengan saiz botolnya yang tidak sebesar mana, ia mudah dimuatkan ke dalam bag tangan dan boleh dibawa kemana sahaja.. Jadi, bila-bila masa diperlukan, ainya dah tersedia di dalam handbag.. Kasi sembur saje.. Haha!!

Macam aku sendiri, setiap hari aku akan pastikan Stay Fresh Body Sparkling Mist ni ada dalam handbag aku.. Kalau tertinggal satu hari, maka rasa tak lengkaplah hari tersebut.. 

Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari

Cara gunanya sama sahaja seperti body mist yang lain.. Selepas mandi, bolehlah semburkan Stay Fresh Body Sparkling Mist ni pada badan secara ringan untuk mendapatkan kesegaran sepanjang hari.. Harga untuk sebotol Stay Fresh Body Sparkling Mist ni hanya RM35.00 sahaja untuk 100ml.. 

Untuk dapatkan Stay Fresh Body Sparkling Mist ini, bolehlah layari https://my.althea.kr/ atau terjah instagram mereka untuk info lanjut di https://www.instagram.com/altheakorea/


Tempah Tiket Langkawi SkyCab Murah Anda Sekarang Di Tripcarte.asia

Sunday, December 23, 2018
Tempah Tiket Langkawi SkyCab Murah Anda Sekarang Di Tripcarte.asia  |  Cuti sekolah dah bermula ni.. Korang dah plan nak kemana dengan anak-anak? Time ni la nak spend lebih masa dengan family kan? Apa kata kita pakat terjah bumi bersejarah iaitu Pulau Langkawi.. Sambil bercuti boleh la anak-anak belajar tentang sejarah Langkawi.. Lagi pun di Langkawi terdapat lebih 40 tempat menarik untuk dilawati.. Jadi, Langkawi adalah pilihan tepat untuk korang bawa anak-anak bercuti..


Jika bercuti ke Pulau Langkawi, jangan lepaskan peluang untuk mencuba sendiri pengalaman menaiki SkyCab atau lebih dikenali sebagai Cable Car yang merupakan salah satu tarikan utama di Pulau Langkawi selain dianggap yang terbaik di Malaysia setakat ini selepas Genting Highland. Untuk mencari lokasi Langkawi SkyCab ini tidak la sesusah mana kerana ia terletak di lokasi yang sama dengan Art In Paradise Langkasi iaitu di Oriental Village.. Jadi, korang pusing la kot mana pun, mesti akan jumpa jugak sebabnya Pulau Langkawi tidak la sebesar mana pun.. Hiks..


Untuk harga tiket Langkawi SkyCab tidaklah semahal mana ia sangat berpatutan jika nak dibandingkan dengan pengalaman yang bakal korang akan kecapi nanti.. Kalau dapat tiket yang lagi murah lagi best kan? Nak lagi bila bercuti secara berkumpulan atau family yang ramai.. Jangan risau, korang boleh dapatkan tiket yang lebih murah dengan menempah tiket Langkawi SkyCab anda sekarang di Tripcarte.asia..


Tempah Tiket Langkawi SkyCab Murah Di Tripcarte.asia


Dunia sekarang semuanya di hujung jari.. Jadi, korang dah tak perlu nak beratur panjang dan menunggu lebih lama untuk membeli tiket kerana kini ada cara lain yang lebih mudah dan menjimatkan iaitu dengan membeli secara online menerusi laman web tripcarte.asia.. Tambahan pula, dengan menggunakan platform tripcarte.asia korang boleh berjimat kerana terdapat pelbagai tawaran diskaun dan promo yang ditawarkan untuk korang..

Di Tripcarte korang juga dapat menikmati pilihan pakej kombo dimana harganya lebih murah.. Bagaimana cara nak beli tiket di Tripcarte.asia? Haaa jom aku tunjukkan caranya..


Cara Menempah Tiket Langkawi SkyCab Di Tripcarte.asia

Di Tripcarte terdapat 9 destinasi popular yang korang boleh pilih seperti Langkawi, Kuala Lumpur, Singapura, Melaka, Penang, Johor, Perak, Pahang dan Port Dickson.. Untuk menempah tiket Langkawi SkyCab, ofkoslah korang kene pilih Langkawi sebagai destinasinya kan.. Hehe.. Ok, untuk Langkawi destination korang akan menikmati lebih kurang 57 jenis tiket aktiviti seperti SkyCab, Underwater World, Island Hopping dan banyak lagi..


Untuk SkyCab, korang boleh pilih 4 pakej kombo yang sangat berbaloi.. Pakej yang paling hot adalah 4 in 1 SkyCab Combo.. Jadi, apa tunggu lagi jom kita book sekarang..



Step 1 : Pilih tiket yang hendak dibeli


Apa yang menarik dengan pakej 4 in 1 SkyCab Combo ini adalah ia termasuk sekali dengan access to Cable Car with standard gondola, 3D Art Gallery, SkyRex dan SkyDome... Jadi, pakej ini sangat berbaloi-baloi dan mungkin sebab ini juga ia menjadi pilihan para pengunjung.. Lagi menarik, kalau korang buat tempahan sekarang, korang akan dapat diskaun sebanyak 50% untuk tiket kanak-kanak.. Jangan risau ye, kanak-kanak dibawah 2 tahun tidak dikenakan bayaran.. 



Step 2 : Buat pilihan anda

  1. Person type sama ada Adult atau Child ( 2 - 12 years old )
  2. Ticket Type sama ada International atau Malaysian - With MyKad
  3. Masukkan bilangan orang
Tiket untuk seorang dewasa yang memegang status warganegara Malaysia yang mempunyai MyKad adalah RM38 manakala kanak-kanak RM30 sahaja.. Bagi pengunjung luar (international) pula, harga tiket SkyCab untuk dewasa adalah RM53 dan kanak-kanak RM40 sahaja.. 

Ok, setelah semua detail telah dipilih, korang bolehlah klik 'Add to order' untuk step seterusnya..





Step 3 : View Cart

Sebelum membuat pembayaran, kenalah view cart dulu untuk pastikan order yang dibuat betul.. Di section 'Cart' ini, korang boleh dapati pelbagai voucher diskaun yang ditawarkan dan korang boleh gunakan code diskaun yang disediakan sekiranya jumlah pembelian mencapai jumlah yang ditetapkan bagi setiap voucher.. 

  1. Ok, seperti yang aku katakan diawal tadi, now ada diskaun untuk tiket kanak-kanak.. Jadi, secara automatiknya ia ditolak terus dalam cart ini.. Tetapi sekiranya korang nak guna promo code yang ditawarkan, secara automatik juga diskaun untuk tiket kanak-kanak tadi tidak diberikan.. Kiranya, salah satu jerk la korang boleh pilih.. Hehe..
  2. Untuk memasukkan promo code, korang boleh masukkan di ruangan 'coupon code' dan klik 'update cart'..
  3. Sebelum proses pembayaran, sila pastikan semua detail order betul dan tepat. Seterusnya bolehlah klik 'Proceed to checkout'..


Step 4 : Penuhi 'Billing Details'



Step 5 : Place Order

Setelah korang mengisi ruangan 'billing details' dengan maklumat yang lengkap, seterusnya korang dah boleh membuat pembayaran.. Korang boleh pilih 3 cara pembayaran iaitu iPay88 - online banking atau credit & debit card, Online banking (Malaysian Banks) atau Direct Bank Transfer.. Dah pilih cara pembayaran, bolehlah 'Place order' dan buat pembayaran..

Step 6 : Buat Pembayaran

Setelah pembayaran telah dibuat, korang akan terima QR Code melalui emel korang.. 


Bagaimana Untuk Mendapatkan Tiket SkyCab Yang Telah Ditempah?


Untuk redeem tiket pula, korang boleh ikut step dibawah ini :-
  • Ini adalah tiket FlexPlus, jadi tiada reservation diperlukan ye..
  • Lawati attraction korang pada bila-bila masa kerana ia berkonsepkan 'open date ticket'.
  • Untuk redeem, korang hanya perlu tunjukkan QR Code sahaja di online ticket counter.

Mudah kan.. Tak perlu nak buang masa beratur panjang-panjang untuk membeli tiket.. Dengan membeli secara online, ia sangat menjimatkan masa, tenaga dan wang ringgit... Lagi best tak perlu nak pint detail, hanya perlu tunjukkan Code QR dah boleh terus naik SkyCab.. Simple dan sangat mudah..

Satu lagi keistimewaannya dengan membeli tiket menggunakan platform tripcarte asia ini ialah, korang juga tidak perlu risau jika tiba-tiba cuaca tidak mengizinkan untuk melakukan aktiviti, pembelian tiket menerusi platform tripcarte.asia ini menjanjikan refund dengan cara yang sangat mudah iaitu korang hanya perlu mengisi borang refund di laman tripcare.asia sahaja dan wang akan dikembalikan.


contoh borang refund



Tempah Tiket Langkawi SkyCab Anda Sekarang Di Tripcarte.Asia


Untuk pengetahuan korang, perkhidmatan kereta kabel ini akan dihentikan untuk satu hari bagi setiap bulan untuk penyelenggaraan berjadual.. Jadi, sila rancang lawatan korang terlebih dahulu bagi mengelakkan sebarang ketidakselesaan.. Nak  tahu jadual lengkap dan tarikh penyelenggaraan, korang boleh semak Kalender Rasmi SkyCab..

Kemana tujuan korang cuti sekolah ini? Masih tercari-cari tempat menarik? Tak perlu nak fikir lagi.. Jom pakat bercuti di Pulau Langkawi untuk merasai sendiri pengalaman menaiki Langkawi SkyCab ini disamping mencipta kenangan terindah dengan menikmati pemandangan indah Pulau Langkawi.. Jadi, tempah tiket Langkawi SkyCab anda sekarang di Tripcarte.asia untuk diskaun hebat dan berbaloi-baloi..


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Email
info@tripcarte.asia

Contact No
1700 828 095

Alamat
Tripcarte Sdn Bhd
3-09, Scott Garden,
Jalan Kelang Lama,
58000 Kuala Lumpur

Waktu Operasi
8.00 am - 10.00pm
Isnin - Ahad


Review Novel | SPLIT by Nurul Ain Syuhada

Saturday, December 22, 2018
SPLIT by Nurul Ain Syuhada  |  Holaaaa!! Hi korang.. Selamat berhujung minggu.. Pergi mana wiken ni? Mesti plan korang gempak-gempak kan.. Aku setakat ni ada beberapa plan dah untuk anak-anak tapi sampai detik ini masih belum berjalan lagi.. Haha.. Lagi pun si kecik tu tengah tidur, jadi dapatlah aku luangkan masa untuk coretkan review novel yang dah pun selesai aku baca tempoh hari.. Novel apa pula kali ni ye? Yes, novel SPLIT by Nurul Ain Syuhada.. Nak tahu best atau tak novel ni, kenalah baca sampai habis ye... Hiks..


Novel SPLIT ni aku beli bersekali dengan Novel Psiko di Shopee.. Memandangkan review di Goodreads tentang novel Split ni sangat ohsem, jadi secara automatiknya aku sendiri tak sabar-sabar nak membacanya.. Lagi menarik novel ini telah diadaptasikan kepada drama iaitu Split TV Series yang ditayangkan di saluran Astro Citra dan Video On Demand. Nasib baik aku belum tengok drama Split ni, kalau tak spoil nak baca novel..

Biasanya kalau novel yang telah diadaptasikan kepada drama dan aku telah tengok dramanya sebelum membaca, memang aku tak akan baca dah novelnye.. Kalau baca novel dulu baru tengok drama, kira ok lagi sebabnya dengan membaca novel kepuasannya lebih berganda kerana cerita dalam novel lebih detail.. Lebih mengecewakan sekiranya drama adaptasi sedikit berbeza jalan ceritanya daripada jalan cerita novel.. Fuhh lagik frust weh!!

Ok, jom kenali serba sedikit latar belakang penulis iaitu Nurul Ain Syuhada..
Rosnurul Ain Syuhada Rosli merupakan nama sebenar bagi pemilik nama pena Nurul Ain Syuhada. Beliau dilahirkan pada 08 Jun 1993 di Kangar, Perlis dan telah menamatkan pengajiannya di Universiti Kuala Lumpur Busniss School dalam bidang Bachelor of Management and Entreprenuership. Berbintang Gemini, penulis yang berusia 20-an ini amat gemar membaca. Disinilah berputiknya minat untuk menulis. Beliau mula menulis karangan ringkas dari tingkatan empat. 
SPLIT merupakan buah tangannya yang ke-4 dengan Karyaseni dan Penulisan2u. Buku ini merupakan buku kegemarannya sendiri diantara buku-buku yang sebelum ini yang pernah diterbitkan.

Tajuk : SPLIT
Penulis : Nurul Ain Syuhada
Muka Surat : 528
Penerbit : Karyaseni Sdn. Bhd.
Tahun Diterbitkan : Ogos 2017



Sinopsis SPLIT


MARYAM, Gadis yang umurnya kian lanjut usia dan belum terbuka pintu hatinya buat sang arjuna setelah pernah dikecewakan.. Sehinggalah dirinya mula didatangi seseorang yang baik biacaranya, murah dengan senyumannya. Tanpa diduga, mereka berdua menetap di bawah satu kondo yang sama!


"Kenapa saya tak pernah nampak awak?" - MIKAEL

"Resident kat sini mungkin beribu. Probability awak nak terserempak dengan saya macam satu nisbah tujuh ribu. So, memanglah kita tak pernah terserempak." - MARYAM


Hari demi hari pun berganti sehinggalah karekter yang berbeza dalam tubuh yang sama buat pertama kali muncul di hadapan Maryam! Jejaka penuh misteri itu kadang-kadang boleh berubah menjadi seorang pemarah, kasar, jahat dan semua sikap mazmumahlah senang cakap!


"Hoi? Kau hoikan aku? Aku ada nama okey. Nama aku bukan hoi. Hafez. H-A-F-E-Z. Hafez." - HAFEZ

"Mikael, tak payah nak main-mainlah! Siang tadi awak tak buat perangai macam ni pun." - MARYAM


Persoalan mula bermain di minda Maryam. Siapa MIKAEL? dan siapa pula HAFEZ? Belum lagi reda hal Mikael dan Hafez, muncul pula karakter kanak-kanak bernama Adam yang mencari ibunya! Bertambah kalut Maryam jadinya! Siapa pula ADAM?

Perhubungan Mikael dan Maryam semakin rapat dan hampir beralih ke gerbang perkahwinan setelah desakan daripada ayah Maryam yang tak habis-habis meminta supaya Maryam segera berkahwin. Pada waktu itu, Maryam merasakan Mikael calon yang paling layak. Setelah berkahwin, ada lagi kejutan yang dialami Maryam. Kejutan apakah itu? Ada tiga sahajakah personaliti Mikael? Akan tersingkapkah lagi personaliti Mikael yang belum diketahui Maryam? Mampukah Maryam terus hidup dengan karakter-karakter lain Mikael? Semuanya akan terjawab dalam SPLIT.


Review SPLIT


Sesuatu yang tak dijangkakan.. SPLIT memang best!! Jalan cerita superb ohsem!! Tak tipu, novel ni memang best gile.. Mula-mula, ingatkan novel ni ada unsur-unsur seram ke apa.. Rupanya novel ni sweet-sweet gitu disamping dihiasi dengan sedikit aksi, kecewa, sedih, dan kekeliruan.. Eh, ada jugak babak romantik tau.. Haha..

Serius, mula-mula baca novel ni aku sendiri jadi keliru dengan personaliti dalam novel ni.. Nama lagik split kan.. Maka muncullah pelbagai personaliti.. Semakin lama aku baca semakin aku mengenali dan serasi dengan setiap personaliti yang wujud.. Eh, kadang rasa cam aku yang berada di tempat Maryam.. Ahakz.. Memang agak memeningkan kepala untuk menghadam setiap personaliti yang ada.. Sekejap jadi baik, pastu jadi jahat, ada ketika jadi kanak-kanak, then jadi pakcik-pakcik lepas tu jadi pulak remaja kembar dengan dua personaliti berbeza.. Lagi mengharukan bertukar menjadi wanita bernama Dhia.. Haha.. Punah jadinya.. Memang huru-hara hidup weh kalau jumpa orang yang SPLIT personality ni..

Yang aku paling suka dan boleh tabik spring la, ketabahan Maryam menangani dan menghadapi dengan tenang setiap pesonaliti yang berbeza ini.. Dapat menerima setiap yang muncul.. Cuma, paling dia tak tahan dengan personaliti pakcik-pakcik tu, Encik Pian yang suka membebal macam ayah-ayah sangat.. Hehe.. Dia jadi rimas..

Personaliti yang bernama Hafez, seorang yang agak kasar, pemarah dan agak ganas.. Tetapi yang sweetnya dia menjaga dan melindungi Maryam dengan baik walaupun kadangkala Maryam tidak tahan dengan perangai Hafez itu sendiri.. Setelah kemunculan Hafez, nampaknya Maryam lebih mencintai dan menyayangi Hafez berbanding Mikael walaupun ianya orang yang sama cuma sikap mereka sangat berbeza..

Setelah ditipu hidup-hidup oleh kekasihnya Aryan selama 7 tahun, Maryam bangkit setelah mengetahui perkara sebenar.. Kebangkitannya semula adalah disebabkan Mikael.. Mikael dan Hafez banyak menyedarkannya dari terus berada dalam kekecewaan.. Dia menjadi wanita yang berjaya.. Plot sedih bermula apabila ayahnya meninggal dunia akibat kanser.. Maryam tidak diberitahu sehinggalah diakhir hayat ayahnya baru dia mendapat tahu.. Alhamdulillah, dia bersyukur kerana dia sempat menunaikan hasrat ayahnya yang ingin melihatnya berkahwin..

Dengan siapa dia kahwin? Ya, dia berkahwin dengan seorang lelaki yang mempunyai split identiti.. Mempunyai banyak personaliti iaitu Mikael..

"Siapapun aku, sayang itu tetap untukmu"

Oh ya, dalam novel Split ini juga terselit kisah aksi dimana berlakunya konflik dalam keluarga Mikael.. Kisah ibu tiri dan abang tirinya yang tamakkan harta sehingga sanggup membunuh ayah kandung Mikael.. Muaz sentiasa memburu Mikael kerana risau akan hartanya dirampas semula oleh Mikael, pemilik yang sah.. Terjadinya beberapa aksi pergaduhan antara mereka dan akhirnya muaz di tembak mati oleh polis..

Bagi aku setiap plot yang disusun penulis sangat menarik dan tidak berbelit walaupun novel ini menceritakan tentang split personaliti.. Selepas habis sahaja baca novel ni aku rasa puas dengan jalan cerita yang disampaikan oleh penulis dan pengakhiran ceritanya juga adalah happy ending.. Itu yang kita mahukan.. Haha..


Rating & Cadangan


Rating : 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟

Yeah aku bagi 5 bintang untuk novel Split ni sebabnya aku sangat puashati dengan jalan ceritanya.. Dari awal hingga akhir, memang tak mengecewakan aku.. Dari satu plot ke satu plot menjadikan ceritanya menarik dan mengujakan.. Sehingga aku sendiri tak sabar nak tahu kesudahan cerita ini.. Setiap personaliti yang muncul membaca seribu satu cerita.. Jadi, korang perlu kenali sendiri setiap personaliti yang ada... Menarik tau! Rugi tak baca..

Bagi yang suka novel yang sweet tetapi mencabar minda dan perasaan, bolehla baca novel SPLIT ni.. Korang akan merasai ketabahan Maryam menghadapai semua personaliti yang ada.. Silap-silap lepas baca korang boleh jadi tabah cam Maryam.. Hehe..

Terdapat juga adegan romantik dan mencuit hati dalam novel Split ni yang boleh membuatkan korang tersenyum dan geli hati.. Serius weh, tak rugi beli dan baca novel ni..

Aku doakan semoga penulis dapat menghasilkan karya yang lebih ohsem lepas ni untuk menjadi santapan aku.. Ahakz.. Gut luck penulis.. :)


Biosol Pembersih Kewanitaan Prebiotik Dengan Madu

Wednesday, December 19, 2018
Biosol Pembersih Kewanitaan Prebiotik Dengan Madu  |   Sejak terjebak dengan produk Korea ni, sampaikan pembersih wanita pun aku carik yang dari Korea.. Hehe.. Entah la, aku rasa lebih yakin dengan produk Korea.. Sungguhpun begitu, sebelum  beli aku akan pastikan dulu produk yang aku nak beli tu selamat digunakan dan Halal.. Tak bolehlah main beli jerk kan.. Terbaru aku cuba pula Biosol, pembersih kesihatan wanita prebiotik dengan madu.. Hah, korang ingat susu ajerk yang ada prebiotik? Pembersih wanita pun hadeeee hokeh!! Meh aku cite..



Orite, Biosol ni merupakan produk keluaran Neil Armayan iaitu sebuah syarikat yang telah ditubuhkan di Korea sejak tahun 2008 dimana mereka menjalankan perniagaan eksport produk kesihatan dan kecantikan. Mereka juga pernah berada di dalam perniagaan spa 10 tahun yang lalu di Malaysia. Neil Armayan telah beroperasi di 4 negara sejak ditubuhkan iaitu Korea, Thailand, Malaysia dan Vietnam.. Kini mereka telah mengeluarkan 2 produk iaitu Revesol dan juga Biosol..

Biosol Pembersih Kewanitaan Prebiotik Dengan Madu

Aku memang pengguna pembersih kewanitaan.. Kalau tak guna aku pasti akan rasa tak selesa.. Sebelum ni aku guna yang berasaskan daun sirih.. Tapi kali ni aku teruja nak cuba Biosol ni sebabnya ia mengandungi prebiotik dengan madu.. Macam mana tu? Haaa.. Istimewa sangatkan.. Hehe..


Biosol, Pembersih Kesihatan Wanita Prebiotik Dengan Madu ni merupakan rumusan unit dari ekstrak tumbuhan semulajadi membantu memberikan khasiat, peremajaan dan pemulihan yang diperlukan oleh lapisan kulit, rupa dan penampilan vagina sambil melenyapkan vagina yang kurang sempurna kerana penyelesaiannya sangat mudah. Dengan menggunakan Biosol ni, kita dapat alami pembaharuan menyeluruh, keriangan dan semangat baharu daripada kulit vagina yang lembut dan licin.. 

Memang teruja habis nak guna Biosol ni bila tengok khasiatnya.. Selalunya guna pembersih kewanitaan ni semata-mata untuk sekadar membersih aje.. Dengan Biosol ni dapat pulak khasiat lain kan.. 

Fungsi Biosol


Sebenarnya penjagaan kawasan intim ni sangat penting.. Mungkin ada dikalangan kita pada hari ni mengambil ringan akan hal ini dengan menggunakan sabun biasa untuk mencuci.. Ramai yang tidak tahu sebenarnya, penggunaan produk yang bukan direka untuk bahagian tersebut mungkin boleh memudaratkan. Ini boleh menyebabkan jangkitan kuman atau rengsa, pH vagina berubah, berbau, gatal, dan keputihan.

Vagina yang sihat bergantung kepada tiga faktor iaitu bakteria yang sihat, keseimbangan pH dan kandungan glikogen epitelium dimana jika salah satunya tidak berfungsi dengan baik, boleh menyebabkan pelbagai gejala dan masalah... Jadi, buat wanita-wanita diluar sana jadilah pembeli yang bijak dengan memilih produk pencuci yang kaya dengan kandungan semula jadi dan prebiotik untuk melindungi bahagian intim daripada pelbagai gejala yang berkait rapat dengan ketidakseimbangan pH.

Kalau korang nak tahu, Biosol ni berfungsi membantu menghilangkan bakteria dan segala kekotoran dari kulit.. Ia juga membolehkan kulit menjadi lembut, licin, segar, bertenaga dan revitalize.. Bukan itu sahaja ye, Biosol ini juga menggalakkan peredaran darah, kulit menjadi lembap dan kuat disamping dapat menegangkan kulit di bahagian peribadi wanita.. Paling bagus tentang Biosol ni, ia  dapat mengawal pH yang sesuai dalam 4.5 hingga 5... 

9 Kebaikan Biosol 



  • Melenyapkan kekeringan vagina
  • Mengekalkan pH optimum untuk vagina
  • Menegang dan mengetatkan kulit/otot yang kendur
  • Meningkatkan kesihatan dan menyamankan kulit
  • Merancang pembiakan bakteria yang berfaedah dalam lapisan kulit dalaman
  • Mengandungi ciri anti-penuaan dan menukar sel kulit yang lesu
  • Mengetatkan dan menegangkan otot vagina, mengembalikan tona dan tekstur
  • Menyediakan nutrien penting yang diperlukan untuk melembap dan menghidrat kulit
  • Menggalakkan pertumbuhan semula epidermis untuk memperbaiki, melembut dan memulihkan kulit

Apa Kata Lea Azleeya Tentang Biosol?


Dah 2 minggu aku guna Biosol.. Alhamdulillah sangat serasi dengan aku dan tiada sebarang kesan sampingan.. Aku lebih yakin kini sebab biosol ni memberikan aku keselesaan sepanjang hari.. Jadi, nak buat apa-apa aktiviti pun dah tak risau lagi akan ketidakselesaannya.. Serius aku dah jatuh cinta pandang pertama dengan Biosol ni weh!.. Oh ya, ia didatangkan dalam cecair yang sedikit likat tetapi tak melekit sama sekali.. Itu yang bestnya... Kalau melekit ni, boleh menyebabkan ketidakselesaan.. Betul tak?

Baunya pun best.. Ada sedikit bau madu.. Almaklumlah bahan utamanya adalah madu, jadi tak hairanlah kalau ada sedikit bau madu.. Yang penting sekali, Biosol ni tidak mengeringkan vagina.. Kalau dilihat dari segi packagingnya, yesss sangat praktikal.. Mudah dibawa kemana-mana kerana botolnya tidak terlalu besar.. Jadi, dalam handbag pun boleh isi.. Aku sangat recommend semua kaum wanita di Malaysia untuk mencuba Biosol ni.. Sekali cuba pasti setia selamanya.. Cewahh.. Haha!! Ayat dah macam iklan tv jerk kan.. Hiks..

Dapatkan Biosol Sekarang Untuk Kesihatan Dan Keselesaan


Yeahh, bagi korang yang rasa nak cuba jugak, bolehlah dapatkan Biosol ni sekarang.. Jangan mengambil mudah akan kebersihan kawasan intim kita ye jika tidak mahu pelbagai gejala dan masalah datang menyinggah.. Hehe.. Harga untuk sebotol Biosol ni adalah RM 107.80 untuk 200ML..


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


10 Barang Yang Ingin Aku Beli Di Althea

Saturday, December 15, 2018
10 Barang Yang Ingin Aku Beli Di Althea  |  Aku ni bukanlah seorang kaki shopping.. Tetapi bila sekali terjebak dalam kancah 'shopping' maka susah nak berhenti... Haha!! Now, aku giat bukak tutup - bukak tutup laman web Althea sebabnya banyak barang make-up dan skincare aku yang dah nak habis.. Jadinya, bila dah terjah laman web Althea maka penuhlah wishlist aku.. Ahakz.. 


Eh, sekejap! Korang tau tak apa itu Althea? Haa kalau ada yang masih tak tahu, Althea adalah sebuah laman web yang menjual barang atau produk kecantikan secara online yang datangnya nunnnn dari Korea... Biasanya kalau yang gile dengan K-Beauty pasti dah sinonem dengan Althea ni kan termasuklah aku.. Ahakz.. Sejak terjebak dengan K-Beauty ni memang Althea lah tempat aku shopping.. Tak nak membebel terlalu banyak, jom tengok wishlist aku, 10 barang yang ingin aku beli di Althea..


1. APRILSKIN Magic Snow Cushion


Orite, ini adalah barang pertama yang aku ingin beli di Althea, APRILSKIN Magic Snow Cushion.. Seriously, aku memang suka BB Cushion ni sebabnya aku dah pernah guna dulu.. Now, aku teringin nak guna balik sebabnya BB Cushion ni dapat cover semua cela di muka kita dengan mudah dan menampilkan wajah yang sempurna dan flawless.. I loikeee!! Almaklumlah muka aku ni bukannya 'suci' sangat.. Haha.. Ada la jugak parut jerawat dan kengkadang jerawat pun ada.. Jadi, dengan menggunakan APRILSKIN Magic Snow Cushion ni, dapatlah aku tutup segala cela kat muka aku ni.. Nama lagik magic cushion kan... Hehe..

Harganya tak mahal dan tak murah, sedang-sedang bak kata orang.. Berpadanan dengan hasilnya yang sangat superb iaitu RM82.00 sahaja.. Kalau ada yang nak beli dan cuba jugak, bolehlah klik link ni ye → https://my.althea.kr/magic-snow-cushion-2-0-2016-new


2. Elizavecca Skin Liar Primer


Ini produk wajib ada dalam beg aku.. Baru ni aku dah kehabisan si Elizavecca Skin Liar Primer ni.. Rasa macam tak sempurna jerk make up aku.. Hehe.. Paling terok, Skin Liar Primer ni selalu aje 'sold out' bila aku nak beli.. Nampak sangat produk ni bagus dan laku keras dekat Althea tu.. Harganya pun murah weh! 

Aku sebelum make up memang akan guna Skin Liar Primer ni supaya make up aku tahan lama dan mendapatkan matte finishing.. Muka pun nampak lebih flawless sepas make up.. Sangat membantu uolls... Paling best, make up memang tak akan bercapuk sama sekali.. Aku sangat recommend korang untuk guna Skin Liar Primer ni sebelum make up.. Gerenti korang puashati dengan hasilnya.. Harganya sangat murah iaitu RM23.00 sahaja.. Boleh beli di link ini → https://my.althea.kr/skin-liar-primer


3. MISSHA 4D Mascara


MISSHA 4D Mascara ni juga wajib ada dalam beg make up aku.. Aku tak percaya pada mascara lain selain mascara jenama MISSHA ni.. Ciri-ciri mascara yang aku suka haruslah tidak berketul-ketul dan mudah digunakan.. Ciri-ciri ni ada pada MISSHA 4D Mascara ni.. Serius aku suka mascara ni dan tak mungkin akan cari yang lain.. Ahakz.. Sekali beli mesti aku akan beli 2 pcs supaya aku tak putus bekalan.. Memandangkan kedua-duanya aku dah guna dan bakal habis tak lama lagi, MISSHA 4D Mascara ni wajib berada dalam wishlist aku.. Harga memang murah iaitu cuma RM16.00 sahaja.. Boleh terjah link ini → https://my.althea.kr/the-style-4d-mascara


4. RiRe Bubble Bubble Lip Mask


Bibir ni dah lama tak dirawat dan dibelai.. hehe.. Ada masa sampai kering bibir aku ni menggelupas dan paling teruk sampai pecah.. Sakit woiii... Ini gara-gara kurang air dan juga pemakaian lipstik yang terlalu kerap dan tak sesuai dengan bibir aku.. Jadi, terfikir jugak aku nak cari lips mask.. Sebelum ni bukan tak pernah guna lips mask, pernah aje.. Cumanya kali ni nak cuba pula yang jenis bubble bubble ni.. Baca feedback dari mereka yang dah guna, memang best... Jadi, aku pun nak jugak cuba kan.. Hehe..

Katanya RiRi Bubble Bubble Lip Mask ni dapat membuang sel kulit mati pada bibir dan memberikan kelembapan serta dapat melembutkan bibir... Haha, itu yang aku carik! Haha... Lagi pun, Bubble Lip Mask ni mengandungi ekstrak lemon dan kaya dengan vitamin c baik untuk kulit bibir.. Harga lip mask ni hanyalah RM29.00 sahaja.. Jom check kat sini → https://my.althea.kr/bubble-bubble-lip-mask


5. Laneige Essential Power Skin Refiner Moisture

Yeahh muka aku perlukan toner diketika ini.. Sebelum ni aku memang tak pernah guna lagi toner dari jenama Laneige ni.. Memang aku tahu dan sedia maklum yang jenama ni sangat terkenal dan mempunyai pengguna setia yang ramai.. Produknya juga adalah yang terbaik di pasaran.. Aku jerk lambat untuk mencubanya..

Jadi, kali ni aku tak nak ketinggalan lagi dan ingin mencuba sendiri kehebatan produk Laneige ni.. Lagi pun aku lihat ramai rakan-rakan aku yang dah mencubanya dan hasilnya sangat bagus.. Kulit aku memang jenis kombinasi.. Adakala kering dan ada kala ia berminyak.. Huhu.. Laneige Essential Power Skin Refiner Moisture ini menjadi pilihan aku sebabnya ia dapat membantu memberikan kelembapan pada kulit wajah dan menyeimbangkan minyak juga.. Hydro-Ion Mineral Water yang terkandung dalam essential ni mampu mempercepatkan kelembapan pada kulit.. Memang terbaik weh! Harganya cuma RM85.00.. Boleh tengok sini ye → https://my.althea.kr/power-essential-skin-refiner-moisture


6. Laneige Two Tone Lip Bar



Laneige Two Tone Lip Bar ni memang dah lama aku nak beli.. Tapinye, kena fikir banyak kali sebabnya aku tak pernah lagi beli lipstik berharga RM72.00 sebatang.. Haha.. Namun, hati aku ni rasa tak puas selagi tak beli.. Apa salahnya sekali sekala reward untuk diri sebatang lisptik yang mahalkan.. Lagi pun jenama Laneige ni sangatlah terkenal dan produknya juga berkualiti.. Jadi, dengan harga tu rasanya berbaloi-baloi untuk aku beli dan cuba.. Selain itu, warna yang ditawarkan sangat cantik oiii!!.. Sekarang ni memang aku suka sangat mengenakan lipstik two tone ni.. Nampak lebih menarik dan meyakinkan... 

Lipstik ni ada 10 shades.. Warna gabungannya cerah dan gelap.. Biasanya aku akan pakai warna gelap di bahagian dalam.. Nice weh!! Tak caya cuba la.. Haha.. Meh pakat beli kat sini → https://my.althea.kr/two-tone-lip-bar


7. Milky Dress Barbie Make Blurer Pop Cheek


Sekarang ni aku agak rajin sikit bermake up.. Blusher pun menjadi penting bagi aku sekarang.. Kalau sebelum ni aku gunakan Onsaemeein Velvet Moist Lip Tint sebagai blusher. Kali ni aku nak bertukar kepada Milky Dress Barbie Make Blurer Pop Cheek pula disebabkan Onsaemeein Lip Tint tu selalu sangat 'sold out'.. Memang sangat susah nak dapatkan stok.. 

Warna blusher Milky Dress ni cantik juga.. Bolehlah tukar angin pula kan.. Rasa macam nak rembat ketiga-tiga warna sebabnya sangat cantik.. hehe.. Harganya RM26.00 sahaja hokeh! Meh tengok sini → https://my.althea.kr/barbie-make-blurer-pop-cheek-6g


8. The Face Shop Designing Eyebrow Pencil


Yeah, aku pengguna setia eyebrow jenama The Face Shop ni.. Barang yang wajib ada bila aku make up.. Tak de ni, memang tak lengkap la make up aku.. Ahakz.. Ada banyak pilihan warna.. Biasanya aku guna dark brown.. Memandangkan eyebrow aku dah nak habis, haruslah aku masukkan dalam wishlish aku supaya aku tak putus bekalan eyebrow ni.. Haha!! Macam tu sekali ye.. Hiks..

Harganya sangat sangat sangat sangat murah.. Hanya RM11.00 sahaja.. Senang digunakan dan warnanya pun cantik sangat.. Nak selongkar, sila klik link ni ye → https://my.althea.kr/designing-eyebrow-pencil-0-3g


9. Althea Contour Cleanser


Pencuci muka pasti tak boleh tinggal.. Mesti kena ada dalam wishlist.. Pencuci muka pilihan aku haruslah dari keluaran Althea sendiri iaitu Contour Cleanser.. Serius, aku memang suka dengan pencuci muka ni.. Sangat sesuai untuk muka aku.. Dah banyak tiub jugak aku guna.. Sebelum kehabisan, aku kenalah buat stok.. Tak de la nanti dah habis baru kelam kabut nak beli.. Hehe..

Aku suka sangat pencuci muka ni sebabnya ia dapat membersihkan kulit dengan sempurna.. Make up habis tanggal.. Tak payah nak guna make up remove bagai.. Cukup dengan pencuci muka ni aje.. Selain itu, ia dapat membentuk wajah kita sekiranya guna dalam jangka masa yang berterusan.. V-shaped uollsss... Tak nak ke.. Hakak haruslah nak.. Ahakz!!

Harga murah aje.. Harga mampu milik iaitu RM23.00 untuk 150G... Murah weh!.. Lama jugak penggunaannya.. Jimat sangat.. Nak beli, boleh klik link ni → https://my.althea.kr/contour-cleanser


10. Pobling Pore Sonic Cleanser (White)


Barang terakhir yang ingin aku beli di Althea adalah Pobling Pore Sonic Cleanser.. Selalunya cuci muka dengan tangan jerk.. Nak la jugak try cuci muka menggunakan Pobling Pore Sonic Cleanser ni kan.. Ramai yang telah guna benda alah ni dan berpendapat ia sangat berkesan untuk memcuci muka dengan lebih sempurna.. Hah gitu!

Muka lebih bersih dari biasa uolls kalau guna Sonic Cleanser ni.. Dorang la kata.. Aku belum cuba lagi.. Pobling ni hebat tau sebab mempunyai kuasa 10,000 sonic/minit... Tu dia.. Memang muka akan terasa bersih la lepas guna Pobling ni.. Nak-nak lagi liang pori.. Memang bersih se bersihnya.. Bila baca feedback orang yang dah guna, aku sendiri teruja untuk cuba sendiri walaupun harganya agak meninggal.. Ekeke.. 

Pobling ni bukan guna kuasa elektrik ye tetapi menggunakan bateri sahaja dan sangat lembut bila digunakan pada muka kita.. Ia sama sekali tidak akan merosakkan kulit muka ya.. Harganya agak tinggi juga iaitu RM88.00.. Harga meninggal tetapi barangnya terbaik.. Berbaloi-baloi la kan dengan harga tu.. Nak beli, sila terjah disini → https://my.althea.kr/pore-sonic-cleanser-white


Itulah 10 barang yang ingin aku beli di Althea... Andai kata tak tercapai untuk beli kesepuluh-sepuluh ni dalam satu masa, tak pe kite beli sikit-sikit.. Dapat satu dari 10 wishlist ni pun dah boleh senyum sampai ke telinga tau.. Haha.. Bagi korang yang nak dapatkan produk K-Beauty yang berkualiti dan original, bolehlah beli di laman web Althea.. Websitenya pun mesra pengguna ye.. Korang tak perlu nak pening kepala semasa checkout barang.. Pembelian di laman web Althea sangat mudah.. Bagi korang yang firstime ingin beli barang di Althea sebagai new customer, jangan lupa dapatkan 15% diskaun dengan memasukan kod : NEW-MY semasa checkout ye.. Untuk info lanjut, boleh layari https://my.althea.kr/


MMSOS Satu Aplikasi Mantap Dalam Melindungi Dan Mengurangkan Bebanan Rakyat

Tuesday, December 11, 2018
MMSOS Satu Aplikasi Mantap Dalam Melindungi Dan Mengurangkan Bebanan Rakyat | MMSOS “Panic Button” merupakan aplikasi bantuan kecemasan “Creating Awareness”. Merupakan kempen menanam dan menyemai kesedaran rakyat akan kepentingan aplikasi MMSOS ini, dengan hanya menekan “Panic Button” para pengguna yang berdepan dengan kecemasan seperti kecemasan kes ragut, rompakan, serangan, jenayah harta benda, kecurian kenderaan, kebakaran, pembuli jalan raya, cubaan rompakan, perbuatan yang mencurigakan, membantu dalam memaklumkan ahli keluarga bila berlaku kecemasan, tunda kenderaan, tuntutan insuran, ‘jump start’ kereta, membantu ganti tayar pancit atau rosak dan mengatur ambulan.



Aplikasi ini merupakan yang pertama seumpamanya di Malaysia, kerjasama bantuan ambulan, polis, bomba, hospital atau klinik, laporan jenayah, motor assist dan kaunseling yang mudah diakses.


MMSOS beroperasi 24 jam, tujuh hari seminggu dan 365 hari sepanjang tahun. Pengguna boleh menggunakan perkhidmatan ini pada bila-bila masa dan di mana sahaja ketika mengalami kes kecemasan. Apabila berlaku kecemasan, mereka hanya perlu menekan butang kecemasan dan team SOS Response akan membantu pengguna mengenal pasti dan menyelesaikan masalah yang dihadapi serta mendapatkan bantuan yang terdekat dengan anda. Anda sebagai pengguna boleh monitor status anda melalui aplikasi ini.

Aplikasi ini dimuat turun secara percuma di Play Store dan Apps Store dengan hanya klik http://bit.ly/2mC6Y03. Kemudian buat pendaftaran dengan memasukkan butiran diri.



Kelebihan Melanggan Aplikasi MMSOS
  • Kelebihan melanggan aplikasi ini, percuma ‘Personal Accident Insurance’ (value worth 50,000). 
  • Percuma pemeriksaan kesihatan (worth RM365).
  • Diskaun 70% untuk ‘Car Tinted’.
  • Diskaun 40% untuk pakej percutian ke Marina Island (all in package for 2 person, 3D2N + Dining).
  • ‘Special rate’ untuk memperbaharui insuran kereta.
  • ‘Special rate’ untuk penyelenggaraan kereta.
  • ‘Ambulance fees’.
  • Percuma ‘towing’.


Pengenalan aplikasi ini adalah tepat pada masanya, sekali gus dapat membantu kerajaan dan polis memastikan kadar jenayah di seluruh negara terus menurun dan rakyat sentiasa berasa selamat. Ia juga membantu dalam mengurangkan kos bebanan pengguna.


Pengurus Perhubungan Awam
Puan Rozana Abu Hassan  
012-2952169

Facebook

 Instagram