contest
Showing posts with label contest. Show all posts

Giveaway Sambal Bilis Pedas - d' SAMBAL licious

Friday, June 4, 2021

3 comments
Giveaway Sambal Bilis Pedas - d' SAMBAL licious  |  Lama gile tak join giveaway.. Bila tengok giveaway ni hadiah dia sambal bilis pedas, terus je kecur air liur.. Jadi kite join la, mane tau kot dapat menang sambil bilis pedas dari d'SAMBAL licious ni kan.. Aku memang suka sangat sambal bilis ni.. Nak lagi kalau yang pedas.. Memang bertambah makan nasi..
Read More

Giveaway by Ajulz & Atiehilmi

Monday, February 15, 2021

1 comment

Giveaway by Ejulz & Atiehilmi  |  Ok, nak join satu lagi giveaway dari kawan blogger kita ni.. Ejulz dan Atiehilmi.. Kemain banyak masa lagi aku ni kan join giveaway.. Yelah, blog pun dah lama berabuk.. Update pun sekali sekala.. Punyelah malas.. Bukan malas sebenarnya tetapi sekarang ni kehidupan semakian membizi.. Kekangan masa yang sangat rabak.. Huhu.. Orite, jom join giveaway ini..


Korang yang belum join tu, jom la join ye.. Nak join boleh klik je kat banner atas ni.. Syarat pun mudah tak membebankan jari jemari dan fikiran.. Hehe.. Aku dah join, korang? Haha.. Mane tau dapat menang kan.. Jom la join reramai.. Hiks..



Read More

Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources

3 comments

Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources  |  Holaaa.. Lama gile weh tak join giveaway maupun segmen.. Malam ni luangkan masa join segmen ni sesambil support member-member blogger.. Eh, malam ke? Dah pagi rupanya.. Hiks.. Esok keje weh.. Tak pe kita kasi setel dulu Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources ni ...


Segmen bloglist OM ni simple aje syaratnya.. Kalau korang nak join boleh klik banner kat atas ni ye.. Manelah tahu dapat menang tudung fareha kan.. Bak kata OM "Untung sabut timbul.. Untung batu tenggalam".. Hehe..

Jom gais join reramai.. 


Read More

Eksklusif Cabutan Bertuah Vit's Kini Kembali Lagi

Saturday, October 17, 2020

2 comments

Eksklusif Cabutan Bertuah Vits Kini Kembali Lagi |  Baru-baru ini, sebuah pengeluar produk berasaskan mi segera yang telah bertapak di Malaysia sejak 1975 lagi telah melancarkan sebuah program Cabutan Bertuah berkolaborasi bersama sebuah pasaraya terbesar di Malaysia AEON yang telah mendapat sokongan  yang sangat menggalakkan. Program VIT'S AEON CABUTAN BERTUAH yang telah berlangsung sebelum ini dari tarikh  13 Ogos hingga 16 September 2020 telah berjaya di menangi oleh sermai 54 pemenang.

Eksklusif Cabutan Bertuah Vit's Kini Kembali Lagi

Apa yang anda perlu lakukan adalah dengan hanya membeli produk VIT'S dari Pasaraya AEON seluruh Malaysia dan imbas kod yang terdapat di paket. Nombor bertuah akan di cabut secara live di Facebook Vits pada setiap hari Khamis jam 12 tengahari.

Tetapi jangan berasa kecewa jika anda terlepas tawaran hebat itu kerana Vit’s sekali lagi telah melancarkan program cabutan bertuah ini bagi musim kedua.

VIT’S EXCLUSIVE LUCKY DRAW bakal bersiaran langsung pada waktu yang sama iaitu pada jam 12 tengahari setiap hari Khamis di Facebook Page Vits. Pelbagai hadiah menarik untuk anda menangi setiap minggu. Apa yang anda perlu lakukan adalah :-   

  1. Dapatkan produk 2 pek Vits Italian Mi Goreng Bolognese dan Aglio Olio di pasaraya terdekat anda atau secara online 
  2. Scan QR code untuk sertai cabutan bertuah ini.
  3. Isi infomasi di dalam borang tersebut
  4. Nyatakan 5 angka bertuah anda
  5. Masukkan resit pembelian 2 produk VITS ITALIAN MI GORENG
  6. Nantikan setiap Khamis di facebook live untuk undian secara live
Eksklusif Cabutan Bertuah Vit's Kini Kembali Lagi

Eksklusif Cabutan Bertuah Vit's Kini Kembali Lagi

Hadiah untuk Vits Exclusive Lucky Draw adalah seperti berikut :-

Grand Prize
Vespa Sprint 150 

1st Prize
Iphone 11 Pro Max / Samsung Galaxy Z Flip

2nd Prize
Nintendo Switch / Realme 6 Pro

3rd Prize
Buffalo Pro Chef Plus Air Fryer / Toros 6L Pressure Cooker

Consolation Prize
MiGor Facemask + Vit’s Italian Mi Goreng Series

Peraduan cabutan bertuah  ini akan dilangsungkan sehingga 26 November ini di mana semua orang berpeluang untuk memenangi hadiah yang menarik cabutan bertuah bernilai sehingga RM 20,000.00.



Read More

Preloved Giveaway by Raydah

Thursday, September 17, 2020

1 comment

Preloved Giveaway by Raydah  |  Agak lama tak join giveaway.. Bukan takat dah lama tak join giveaway tapi dah lama jugak tak jengok blog sendiri.. Huhi!! Tak de masa oii.. Masa sangat terhad untuk aku sekarang  ni.. Jadual agak padat dengan siangnya kerja hakiki, balik kerja dengan anak-anak dan family, tengah malam kalau  tak penat, urusan blog.. Tapi jarang la tak penatnya.. Bila ada kerja urgent jerk aku akan stay up sampai siap.. Nak bersosial di socmed pun tak de masa oii.. Agaknya kengkawan cakap aku sombong.. Haha!! Maafkan aku wahai teman.. Cewah.. Di IG la aku aktif sikit tu pun sebab nak setelkan job review.. Uiss mengalahkan PM lak aku ni ye bizi nye.. Hiks..

Ok, tak nak sembang kencang lagi.. Aku kat sini sebab terpanggil untuk join giveaway adik manis ni.. Raydah yang dikenali dengan nama comelnya Ray.. Dah ada masa nan sedikit ni, leh la support kengkawan blogger buat giveaway.. Jom join Preloved Giveaway by Raydah!


Syarat penyertaan pun mudah jerk.. Just follow and follow! Follow back tau Ray.. Haha!! Kalau korang nak join, boleh terus klik banner kat atas ni ye.. 

Apa yang aku suka dengan Blog Ray ni?

Ok, apa yang aku suka tentang blog Ray ni dan suka bertandang kat sana sebabnya blognya mudah sangat loading.. Itu yang utama.. Tak de la aku menunggu sampai buruk muka.. Haha.. Selain itu, aku suka view blognya.. Nice and simple.. Maksud aku minimalis... Tak de la sarat dan berat mata memandang.. And yang paling menarik minat aku ofkoslah content blognya.. Banyak info kat sana.. so, korang jom la terjah blog Ray.. Jom pakat jengok dan tengok apa yang ada kat sana..  Sesambil tu leh join giveaway ni jugak.. hehe Peace!


Read More

Segmen Bloglist 2020 Blog Shida | www.duniashida.com

Tuesday, July 7, 2020

13 comments
Segmen Bloglist 2020 Blog Shida | www.duniashida.com  |  Holaaaaa.. Im back! beberapa minggu menyepi dek kesibukan melanda, ni baru nak mula balik.. Kita mula dengan menjoinkan diri dalam Segmen Bloglist 2020 Blog Shida ni dulu disamping support rakan-rakan blogger yang buat segmen ataupun giveaway.. Mane tau, ada rezeki boleh masuk dalam bloglist blog shida ni dan kalau melimpah ruah lagi dapat menang hadiah yang disediakan.. hiks.. 






Ok nak cite sikit tentang 'Apa yang aku suka dengan blog shida' ni... 

First aku suka sangat dengan rupa blog atau lebih tepat template blog shida ni.. Biru.. Menyejukkan mata.. Nak baca artikel pun tak de la berpinar mata kan.. Selesa je.. Susun atur blog pun kemas sangat.. Tak menyerabutkan mata memandang... Nice!! Warna yang digunakan sangat minimal dan terbaik untuk reader... 

Selain tu, banyak info yang boleh kita dapat dalam blog shida ni.. Tutorial ada, fesyen ada, isu semasa ada, tentang kecantikan ada dan banyak lagi.. Memang sangat bagus dijadikan rujukan.. Artikel pun mantap.. So, bagi korang yang nak cari info, leh terjah blog shida ye..

Oklah, kalau korang nak join segmen ni, boleh terus klik banner kat atas nun.. Segmen ni akan tamat pada 13 Julai 2020 nanti.. Jom ramai-ramai memeriahkan segmen shida ni... Gut luck guys!!



Read More

Segmen Exchange Bloglist PKPB 2020 by Blog Adianiez

Saturday, May 16, 2020

7 comments
Segmen Exchange Bloglist PKPB 2020 by Blog Adianiez  |  Bersegmen lagi kita.. Makin teruja pulak bila ada segmen bloglist ni.. Bolehlah bertenggek kat blog orang lain kan.. Hehe.. Untung nasib, menjana trafik blog aku jugak.. Hiks.. So,  jom kita join Segmen Exchange Bloglist PKPB 2020 by Blog Adianiez ni..


Syarat penyertaan sangat mudah.. Cuma exchange bloglist jerk.. Aku dah masukkan blog Adianiez ni dalam bloglist aku.. HUrmm tengok segmen ni, aku rasa macam nak buat jugak jerk segmen camni.. Nak perbaharui bloglist aku.. Nanti la aku fikirkan.. Hehe.. Jom pakat join segmen ni.. Nak join, klik je banner kat atas ni ye.. 


Read More

Segmen Bloglist SitiYangMenaip 1/2020

Saturday, May 9, 2020

6 comments
Segmen Bloglist SitiYangMenaip 1/2020  |  Marilah bersegmen.. Hehe.. Terajin pulak malam ni nak join segmen dari blogger siti ni.. Hari ni tarikh akhirnya.. Sempat lagi ni.. Hehe.. Sape yang belum join tu, moh la join reramai ye.. 

Segmen Bloglist SitiYangMenaip 1/2020

Orite, kalau korang nak join jugak boleh klik banner kat atas ni.. Moga sempat la ye korang join.. Mane tau terpilih bolehlah dok dalam bloglist Siti... Insyaallah..
Read More

Segmen Bloglist 2020 by Cik Miela

Thursday, April 30, 2020

12 comments
Segmen Bloglist 2020 by Cik Miela  |  Terpanggil pulak nak join segmen bloglist anjuran Cik Miela kita ni.. Dah alang-alang ada masa senggang ni, bolehlah join sebelum tidur untuk stenbai sahur pulak nanti.. hehe..

Segmen Bloglist 2020 by Cik Miela

Korang pun jom la join ramai-ramai kasi meriah segmen Cik Miela ni.. Hadiah pun menarik tau selain dalam masuk lam bloglist blognya.. So, jom join.. Tarikh tamat 15 Mei 2020.. Lambat lagi.. jom join ramai-ramai ye..


Hadiah
10 x bloglist selama 3 BULAN (dipilih secara random)

BONUS
1 x Photobook 6x6 + Bloglist 3 BULAN (dipilih peserta paling aktif)


Gut Luck korang!!
Read More

Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger

Thursday, April 23, 2020

10 comments

Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger 

Syarat-syarat penyertaan:

1. Mestilah blogger yang mempunyai akaun bank Malaysia (senang nak bank in hadiah)
2. Wajib letak blog http://www.mamapipie.com & https://cariblogger.com di dalam bloglist korang
4. Pilih satu resepi dalam blog korang yg korang nak share dgn mama dan paste perkataan beserta link ni di bawah post resepi korang tu.
5.. Buat satu blog post penyertaan dan pastikan dalam post tu ada banner di atas dan link ke post ini. Letak link resepi korang tu dlm post penyertaan ni.
6. Tinggalkanlink penyertaan korang di pust ini. Tu je,, Senang kan.

Tarikh tutup penyertaan pada 5 May 2020


P/S: Kalau korang takde entry resepi dalam blog, jangan risau ye, korang boleh ambil mana-mana resepi dalam blog mama dan letak dalam post korang. Jangan lupa letak credit utk mama tau. Resepi mama di sini

Dari semasa ke semasa mama akan random pilih resepi peserta dan share dalam blog mama ni. Jangan risau nanti mama akan credit pada owner nanti. Mama akan senaraikan nama peserta mengikut link resepi di blog mereka nanti. So, bolehlah kita tengok-tengok resepi yang ada dalam segment ni kan.. 

Hadiah:

4 orang pemenang akan dipilih. Setiap pemenang akan memenangi RM 50 setiap sorang. Mama akan buat undian, insya Allah.

Jemput ye sama-sama memeriahkan segment ni.

Cuba ini :
Resepi Sardin Sedap Meletop!

.
.
.


Read More

Pencarian Bloglist by Aisyhah Nyais!

Wednesday, April 22, 2020

10 comments
Pencarian Bloglist by Aisyhah Nyais!  |  Lamanya tak join segmen bloglist ni.. Malam ni terpanggil nk join.. Nak eratkan kembali silaturrahim dengan blogger-blogger Malaysia setelah sekian lama aku menyepi suatu ketika dulu.. Ni dah kembali nak memeriahkan dunia blogging.. Hehe.. Masih sudikan menerima diri ini.. Ahakz.. Apa-apa pun, moh la pakat join segmen ini.. 10 orang bakal terpilih.. Aku join!


Kalau korang nak join boleh klik banner kat atas ni ye dan kat sini aku copy paste syarat yang ditetapkan oleh penganjur untuk rujukan korang.. hiks..
  • Follow Blog Aisyhah Nyais 
  • Copy Banner dan Paste di entry korang. 
  • Comment di entry ini dengan link URL pernyataan. 
  • Tag kawan korang minimum 3 orang *WAJIB
Jom join Sha, Rodiah, Marsha .... Gut luck frenz!




Read More

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends

Friday, February 28, 2020

7 comments
Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends | Assalamualaikum wbt.. Hi guys! Wah rasa lain macam lak menaip kat sini.. Dah lama kot menyepi dari dunia penyiaran blog ni.. Hiks.. Rindu gile kot nak menaip balik.. Dah alang-alang nak lepaskan rindu menaip ni, aku nak joinlah dulu Giveaway Wang Tunai by Mamapipie & Friends ni.. Hadiah memang mengancam jiwa la.. Rugi korang tak join tau...

Giveaway Wang Tunai Mamapipie
Nak join? Klik banner kat atas ni ye..

Korang yang nak join tu sempat lagi.. Esok last date dia.. 29 Februari 2020.. Moh le semak syarat-syarat penyertaannya dulu sebelum menjoinkan diri.. Tak susah pun.. Sonang ajo..

Syarat-syarat Penyertaan Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends

1.  Terbuka kepada blogger yang menetap di Malaysia bagi memudahkan urusan bank in wang tunai
2.  Buat satu blog post bertajuk "Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends".
3.  Tepek banner di atas beserta link ke post ini.  Boleh copy code html yang mama dah sediakan di bawah post ni bagi memudahkan kerja korang.
4.  Tag 3 rakan
5.  Wajib Follow Youtube ibusyurga : Klik Sini -> Youtube ibusyurga
6.  Wajib Follow & Letak Blog di bawah ke dalam Bloglist korang

Semua syarat diatas adalah WAJIB ye kengkawan.. Mamapipie akan check satu persatu.. So tak boleh nak mengelat.. Hehe.. Kalau korang mengelat, akan disqualified.. Hiks..

Nak terpilih hadiah utama, korang kena la rajin singgah dan komen blog penaja ye sebabnya penaja sendiri akan pilih pemenang hadiah utama.. So, silalah rajinkan jari jemari korang untuk singgah dan komen.. Pesanan untuk aku jugak ni.. Haha!!
  • Digalakkan Follow Media Social Mamapipe : Instagram FB Youtube Twitter FB Page
  • Last sekali, tinggalkan link pernyertaan korang di post giveaway tersebut
  • Tarikh tutup giveaway adalah pada 29 Feb 2020 11.59 malam. 
  • Insya Allah, pemenang akan diumumkan pada 5 mac 2020

Yeahhh syarat dah setel check, tibalah masa nak check hadiah pulak.. Memang menarik gile weh!! Teruja badak aku nak join giveaway ni.. Mane la tau ada rezeki anak-anak kan.. Ahakz.. Amiin YRA.. Hehe..

Hadiah Wang Tunai RM1000 - Senarai Hadiah

Apa kata Mamapipie tentang hadiah? Jom baca..
Wang tunai sejumlah RM 1000 akan dihadiahkan kepada 17 orang pemenang.. Banyak kan.. Alhamdulillah, Semoga murah rezeki penaja kita. Sama-sama kita doakan agar penaja-penaja kita sentiasa murah rezeki dengan rezeki yang berkat, diberkati Allah dan bisnes sentiasa menjadi. Seramai 17 pemenang akan dipilih memenangi total RM1000 nanti. Pemenang hadiah utama akan dipilih sendiri oleh pihak penaja. Jom tengok senarai hadiah yang akan dimenangi :-

Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)
1 x RM200

Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)
2 x RM100

Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)
14 x RM50


Okehlah, bagi yang belum join cepat-cepatlah join ye sebabnya esok dah last date.. Rugi tak grab peluang keemasan ini.. Kot ada rezeki boleh menang wang tunai.. Tuah ayam nampak di kaki, tuah korang, nampak pada giveaway ni sape tau kan.. Termasuk tuah aku la tu.. Haha.. Ok la, gut luck untuk diri sendiri dan semua yang join..

Jom join korang : Sha  |  Siqah  |  Zaza


Read More

Jan Giveaway + BW by lieyzanordin

Thursday, January 9, 2020

11 comments
Jan Giveaway + BW by lieyzanordin  |  Next giveway for join.. Perhhh kemain hadiah giveaway sekarang ye.. Boleh tahan.. Memang boleh menarik minat pembaca untuk turut serta merebut hadiah menarik yang disediakan.. Aku pun nak jugak cuba nasib dalam giveaway by lieyzanordin ni.. Kot ada rezeki aku.. Manelah tau kan.. Hiks.. Pape pun, kita up banner dulu.. Banner pun kemaheeennn omel lagik.. 


Bagi aku, kalau tak join giveaway ni memang rugi besar la sebabnya hadiah yang disediakan pun besar nilainya.. 


Tu dia senarai hadiah.. Takan tak teruja kot uolls... Jangan cakap tak de rezeki dulu sebelum cuba ye.. Apa yang penting, kene cuba dulu baru tau ada rezeki ke idok.. Aku pun cuba nasib je ni.. Haha!! Pape pun, giveaway ni berlangsung selama sebulan, so panjang lagi masanya.. Korang masih boleh fikir nak join ke idok.. aku tak fikir dah, terus je join.. Nampak tak gelojoh disitu.. Haha!! 

Ok la, gut luck korang!!







Read More

January Giveaway by Awesome Dreamer

Wednesday, January 1, 2020

3 comments
January Giveaway by Awesome Dreamer  |  Lama betul tak join giveaway... Rindu pulak zaman mula-mula terjebak dalam dunia blog ni.. Kemain semangat join giveaway untuk menang hadiah disamping meramaikan lagi kenalan.. Almaklumlah time tu newbie lagi.. So, tak boleh la nak sombong sangat.. Sombong-sombong nanti tak de orang nak kawan.. hehe..


Setelah sekian lamanya meninggalkan dunia Giveaway ni, kali ni dengan lafaz bismillah aku join Januari Giveaway by Awesome Dreamer ni.. Rugi tau korang tak join giveway ni sebabnya hadiah yang disediakan menarik.. Aku suka sangat!! That why aku join.. Kot ada rezeki menang kan.. Mane la tau.. Tuah ayam nampak kat kaki dia, tuah aku, aku pun tataw.. hek!

Ok giveaway ni tamat akhir bulan ni.. So, moh le pakat join reramai ye... Gut luck koram!
Read More

Giveaway-02 by Ematunz

Saturday, August 31, 2019

3 comments
Giveaway-02 by Ematunz  | Lepas umum pemenang untuk first giveaway, ematunz.blogspot.com terus buat second giveaway.

Hadiah kali ni lain machiam sikit, iaitu gambar portrait digital. Jika terpilih, uols boleh dapatkan sendiri punya gambar siap edit, ala ala lukisan gittuw, boleh guna letak kat wallpaper ke, default photo pun boleh tau. 

Klik gambar di bawah kalau nak join Giveaway-02:


Hadiah apa tu? Hah, pinjam japp gambar ematunz, ini adalah contoh hadiah (dalam bentuk gambar siap edit) seperti dibawah :

Lukisan digital oleh Aeisha Lisa

Semoga terpilih. Thank you sudi join giveaway ematunz.blogspot.com.




Read More

Giveaway Ramadhan/Syawal 2019 oleh Sha Mohamed

Wednesday, May 1, 2019

8 comments
Giveaway Ramadhan/Syawal 2019 oleh Sha Mohamed | Uik, bukak aje blog nampak news feed giveaway sha ni.. Tak fikir lama terus aje join.. Almaklumlah dah lama tak blogwalking blog sha.. Bukan blog sha jerk tapi blog kengkawan yang lain jugak.. Lagi pun aku ni baru jerk sihat.. Kerja blog pun banyak sangat tertangguh.. Ni nak pulun satu persatu buat kasi settle.. Eh, ape pulak aku mengarut ni yek.. Haha.. Orite, dengan lafaz Bismillah aku join giveaway ni.. Up banner dolu!!


Giveaway Ramadhan/Syawal 2019 by Sha Mohamed.. Nampak!! Pakej tu ramadhan dan syawal.. Hadiah yang menanti peserta adalah sebuah buku kumpulan cerpen Tunjujjan Aku Arah Kiblat dari Maria Kajiwa.. Hurmm menarik.. Rugi kalau tak join tau.. So, cepat-cepat join ye..

Tarikh Akhir
10 Mei 2019
Read More

Giveaway Road to 8 Million Pageview

Tuesday, March 19, 2019

16 comments
Giveaway Road to 8 Million Pageview  |  Bila tengok giveaway anjuran kengkawan blogger dok lalu lalang depan mata, terasa nak join pulak.. Dah lama jugak tak join giveaway ni sebabnya masa aku sekarang sangat terhad.. Masa aku perlu dibahagi-bahagikan kepada beberapa cabang yang mungkin kadang kala aku sendiri tak mampu nak lakukannya.. hehe.. Bila ada masa terluang yang sedikit ni, bolehlah aku join giveaway dan blogwalking blog kengkawan aku.. Rindu weh nak seperti dahulu.. Bersenang-senang boleh join giveaway dan blogwalking.. Now, memang susah sangat.. 


Pagi yang agak panas ni, aku join Giveaway Road to 8 Million Pageview by Blogger Dillah ni.. Hebatnya dah dekat nak 8 Million PV blog beliau.. Aku jauh lagi perjalanan nak sampai ke tahap tu.. Pape pun tahniah bat Ibu Dillah.. Bila kita berusaha, semuanya akan ada hasilnya.. Aku percaya Ibu Dillah ni seorang yang sangat berusaha untuk mencapai apa juga kejayaan.. Cam aku ni, angat-angat tahi ayam jerk bak kata pepatah.. Haha!!

Tapi aku juga mengimpikan blog aku capai tahap seperti Ibu Dillah.. Memang tabik spring la.. Moga Ibu Dillah terus berjaya dalam dunia blogging.. Insyaallah..

Orite, yang mane nak join giveaway ni, boleh klik banner kat atas ye.. Hadiah misteri menanti korang tau.. Sama-sama kita support satu sama lain.. Tak rugi pun kan.. Gut luck buat korang semua..


Read More

Birthday Giveaway By Yayaazura.com

Sunday, February 17, 2019

5 comments
Birthday Giveaway By Yayaazura.com  |  Lama weh tak join giveaway.. Rasa cam buat comeback jerk ni... Hari bizi sedunia dah tamat.. Lepas ni tak tahu la kot terbizi balik.. Misi utama buat masa ni nak siapkan banyak entry.. Moga diberi kekuatan dan kerajinan yang maha dasyat.. Kehkehkeh!! Orite, now aku nak join giveaway anjuran Blogger Yaya Azura.. Bila tengok hadiahnya, ofkos kena join sebabnya aku ni memang pantang kalau tengok buku.. Tak kire la buku ape pun.. Asalkan ia bergelar 'buku'.. Hikss..


Nak join boleh klik banner kat atas ni ye.. 

Ok, memandangkan giveaway ni sempena besday Yaya, aku nak kasilah ucapan sikit buat besday girl.. 
Kepada Yaya, Happy Birthday.. Semoga Yaya diberi kebahagian yang berpanjangan, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia serta diberi kekuatan untuk terus menempuh dugaan hidup.. Selamat maju jaya juga dalam dunia blogging.. Insyaallah.. Amiin YRA..

Korang-korang yang mane free tu, moh la join reramai giveaway ni.. Hadiah pun menarik.. Pakat support ye... Giveaway tamat akhir bulan ni..


Tarikh Akhir
28 Februari 2019


Read More

Giveaway Let's Beauty By Apekinah.com

Friday, January 4, 2019

10 comments
Giveaway Let's Beauty By Apekinah.com  |  Holaa!! Salam Jumaat buat semua.. Ada yang tak pergi solat Jumaat ke tu? Tamo mengelat ye kaum adam sekalian.. Hehe.. Orite, dah alang-alang ada masa terluang ni, teringin pulak nak join giveaway anjuran Blogger Kinah ni.. Hadiah yang disediakan macam memanggil-manggil minta join giveaway ni.. Hehe.. Papepun kita up banner comel ni dulu..


Sape-sape yang rasa nak join boleh terus klik banner kat atas ni ye.. Syarat tak susah mane, jadi rugi sangat kalau tak join... Manalah tahu kot-kot ada rezeki untuk menang beauty box dari kinah.. Apa-apa pun, aku ucapkan gut luck kepada semua yang join.. Korang yang mana belum join tu, moh leee join reramai kasi meriah giveaway ni..


Tarikh Akhir
31 Januari 2019


Read More

PLANNERHUT | Planner 2019 Hadiah Giveaway Dari Lullabyssz

Wednesday, January 2, 2019

10 comments
PLANNERHUT | Planner 2019 Hadiah Giveaway Dari Lullabyssz  |  Selamat tinggal 2018 dan selamat datang 2019... Selamat tahun baru buat semua readersssss Blog Lea Azleeya.. Apa azam baru korang tahun ni? Aku macam biasalah tak berazam pun sebabnya bila ada azam, belum tentu lagi tercapai.. Bila tak de azam, banyak bende boleh aku capai.. Hehe.. Macam orang tak de matlamat hidup aje bunyiknye kan.. Haha!! Walaupun tak de azam, tetapi aku harus ada plan untuk perjalanan hidup aku ni.. Jadi, aku memerlukan Planner 2019.. Alhamdulillah tahun ni aku tak perlu bersusah payah nak keluar duit beli planner baru sebabnya tuhan beri rezeki pada aku untuk menang sebuah Planner 2019 hasil dari aku join giveaway anjuran Blogger Lullabyssz...

PLANNERHUT | Planner 2019 Hadiah Giveaway Dari Lullabyssz

Hadiah ni sebenarnya dah lama sampai.. Cuma aku belum berkesempatan untuk update di blog.. Now aku curi masa sikit untuk 'menunjuk' kat korang planner baru aku ni.. Hiks.. Riak lagik takbur kan.. Haha.. 

Eceli planner ni dari PLANNERHUT sebuah shop menjual planner yang cantik dimana aku sendiri admire dengan planner yang dijualnya.. Serius memang cantik planner yang dorang jual.. Tak sangka tahun ni aku tak perlu keluarkan duit untuk membelinya.. Thankz to Messarah kerana memilih diri ini untuk memenangi hadiah yang best ni.. Hiks..

Mesti korang nak tengok kan kecantikan paras rupa dalaman planner ni kan.. Meh la aku 'menunjuk' kat korang.. Sekali lagi riak dan takbur.. Sekian.. Haha..

Page 1 - Boleh tarok detail peribadi kita ye.. Kot la tercicir, leh la orang yang terjumpa tu anto balik kat kite.. Tu pun kalau orang yang jumpa tu jenis yang bertanggungjawab.. hehe..

Ada jugak page untuk korang catat goals korang.. Checklist ibadat... Siap ada graf lagik tu.. Mudah nak tengok balikkan apa yang kita dah buat... Tahap kita dimana.. Reward pun boleh catat jugak.. Kot la tahun ni nak reward diri beli jet peribadi ke.. Ngeeee...

Ini yang bagus ni.. Setiap tahun berazam nak khatam al-quran.. Satu perkara yang baik.. Haa tak payah nak pening kepala baca sampai surah mana.. Boleh terus tick kat sini kalau dah selesai baca setiap surah.. Gile mudah wehh!!

Yang ni part aku paling suka tetapi tak pernah berjaya.. Haha.. Mula-mula cantik jerk saving, bila time tak de duit aku dah tak tahan kene goda dengan duit simpanan aku tu.. Kikiki.. Haaa ada jugak bahagian bills checklist.. 

Ada yang tengah nak kuruskan badan? Leh la catat kat bahagian Fitness Checklist ni.. Aku pun kene catat jugak nampak gayanye.. Berat badan tak menentu sekarang ni.. Huhu.. 

Monthly planner

Weekly Planner

Ini untuk bulan Ramadhan planner.. Ada part menu dan aktiviti.. Bolehlah catat nak masak ape untuk sahut dan buka puasa.. Plan awal-awal.. Baru tak buntu nak masak ape kan.. Untuk kitela kaum hawa.. cewahh..

Nak tengok kalender penuh pun ada ni ha..

Ini part last sekali dimana bahagian yang boleh korang tulis karangan hidup.. Hehe.. Ada bahagian bergaris dan juga kosong.. 

Orite, semua dah aku 'menunjuk' kat korang.. Mungkin ada yang masih belum beli planner untuk tahun ni dan ada plan untuk membelinya.. Jadi, bolehlah korang cuba dapatkan planner dari Plannerhut ni.. Memang cantik dan lengkap untuk checklist kehidupan kite seharian.. Paling best, this is islamic planner.. Yeahh iloike!!

Akhir sekali sebelum aku blah dari entry ni, aku nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga buat Messarah sebab hadiahkan planner yang cantik ni.. Moga Messarah dilimpahi rezeki yang halal dan menjalani kehidupan di tahun baru ini dengan lebih baik dari sebelumnya.. Amiin YRA.. 

Yang mana belum mengenali Messarah, boleh terjah blog beliau di https://messarah.blogspot.com/...


Read More