Top Social

Image Slider

Showing posts with label contest. Show all posts
Showing posts with label contest. Show all posts

10 Barang Yang Ingin Aku Beli Di Althea

Saturday, December 15, 2018
10 Barang Yang Ingin Aku Beli Di Althea  |  Aku ni bukanlah seorang kaki shopping.. Tetapi bila sekali terjebak dalam kancah 'shopping' maka susah nak berhenti... Haha!! Now, aku giat bukak tutup - bukak tutup laman web Althea sebabnya banyak barang make-up dan skincare aku yang dah nak habis.. Jadinya, bila dah terjah laman web Althea maka penuhlah wishlist aku.. Ahakz.. 


Eh, sekejap! Korang tau tak apa itu Althea? Haa kalau ada yang masih tak tahu, Althea adalah sebuah laman web yang menjual barang atau produk kecantikan secara online yang datangnya nunnnn dari Korea... Biasanya kalau yang gile dengan K-Beauty pasti dah sinonem dengan Althea ni kan termasuklah aku.. Ahakz.. Sejak terjebak dengan K-Beauty ni memang Althea lah tempat aku shopping.. Tak nak membebel terlalu banyak, jom tengok wishlist aku, 10 barang yang ingin aku beli di Althea..


1. APRILSKIN Magic Snow Cushion


Orite, ini adalah barang pertama yang aku ingin beli di Althea, APRILSKIN Magic Snow Cushion.. Seriously, aku memang suka BB Cushion ni sebabnya aku dah pernah guna dulu.. Now, aku teringin nak guna balik sebabnya BB Cushion ni dapat cover semua cela di muka kita dengan mudah dan menampilkan wajah yang sempurna dan flawless.. I loikeee!! Almaklumlah muka aku ni bukannya 'suci' sangat.. Haha.. Ada la jugak parut jerawat dan kengkadang jerawat pun ada.. Jadi, dengan menggunakan APRILSKIN Magic Snow Cushion ni, dapatlah aku tutup segala cela kat muka aku ni.. Nama lagik magic cushion kan... Hehe..

Harganya tak mahal dan tak murah, sedang-sedang bak kata orang.. Berpadanan dengan hasilnya yang sangat superb iaitu RM82.00 sahaja.. Kalau ada yang nak beli dan cuba jugak, bolehlah klik link ni ye → https://my.althea.kr/magic-snow-cushion-2-0-2016-new


2. Elizavecca Skin Liar Primer


Ini produk wajib ada dalam beg aku.. Baru ni aku dah kehabisan si Elizavecca Skin Liar Primer ni.. Rasa macam tak sempurna jerk make up aku.. Hehe.. Paling terok, Skin Liar Primer ni selalu aje 'sold out' bila aku nak beli.. Nampak sangat produk ni bagus dan laku keras dekat Althea tu.. Harganya pun murah weh! 

Aku sebelum make up memang akan guna Skin Liar Primer ni supaya make up aku tahan lama dan mendapatkan matte finishing.. Muka pun nampak lebih flawless sepas make up.. Sangat membantu uolls... Paling best, make up memang tak akan bercapuk sama sekali.. Aku sangat recommend korang untuk guna Skin Liar Primer ni sebelum make up.. Gerenti korang puashati dengan hasilnya.. Harganya sangat murah iaitu RM23.00 sahaja.. Boleh beli di link ini → https://my.althea.kr/skin-liar-primer


3. MISSHA 4D Mascara


MISSHA 4D Mascara ni juga wajib ada dalam beg make up aku.. Aku tak percaya pada mascara lain selain mascara jenama MISSHA ni.. Ciri-ciri mascara yang aku suka haruslah tidak berketul-ketul dan mudah digunakan.. Ciri-ciri ni ada pada MISSHA 4D Mascara ni.. Serius aku suka mascara ni dan tak mungkin akan cari yang lain.. Ahakz.. Sekali beli mesti aku akan beli 2 pcs supaya aku tak putus bekalan.. Memandangkan kedua-duanya aku dah guna dan bakal habis tak lama lagi, MISSHA 4D Mascara ni wajib berada dalam wishlist aku.. Harga memang murah iaitu cuma RM16.00 sahaja.. Boleh terjah link ini → https://my.althea.kr/the-style-4d-mascara


4. RiRe Bubble Bubble Lip Mask


Bibir ni dah lama tak dirawat dan dibelai.. hehe.. Ada masa sampai kering bibir aku ni menggelupas dan paling teruk sampai pecah.. Sakit woiii... Ini gara-gara kurang air dan juga pemakaian lipstik yang terlalu kerap dan tak sesuai dengan bibir aku.. Jadi, terfikir jugak aku nak cari lips mask.. Sebelum ni bukan tak pernah guna lips mask, pernah aje.. Cumanya kali ni nak cuba pula yang jenis bubble bubble ni.. Baca feedback dari mereka yang dah guna, memang best... Jadi, aku pun nak jugak cuba kan.. Hehe..

Katanya RiRi Bubble Bubble Lip Mask ni dapat membuang sel kulit mati pada bibir dan memberikan kelembapan serta dapat melembutkan bibir... Haha, itu yang aku carik! Haha... Lagi pun, Bubble Lip Mask ni mengandungi ekstrak lemon dan kaya dengan vitamin c baik untuk kulit bibir.. Harga lip mask ni hanyalah RM29.00 sahaja.. Jom check kat sini → https://my.althea.kr/bubble-bubble-lip-mask


5. Laneige Essential Power Skin Refiner Moisture

Yeahh muka aku perlukan toner diketika ini.. Sebelum ni aku memang tak pernah guna lagi toner dari jenama Laneige ni.. Memang aku tahu dan sedia maklum yang jenama ni sangat terkenal dan mempunyai pengguna setia yang ramai.. Produknya juga adalah yang terbaik di pasaran.. Aku jerk lambat untuk mencubanya..

Jadi, kali ni aku tak nak ketinggalan lagi dan ingin mencuba sendiri kehebatan produk Laneige ni.. Lagi pun aku lihat ramai rakan-rakan aku yang dah mencubanya dan hasilnya sangat bagus.. Kulit aku memang jenis kombinasi.. Adakala kering dan ada kala ia berminyak.. Huhu.. Laneige Essential Power Skin Refiner Moisture ini menjadi pilihan aku sebabnya ia dapat membantu memberikan kelembapan pada kulit wajah dan menyeimbangkan minyak juga.. Hydro-Ion Mineral Water yang terkandung dalam essential ni mampu mempercepatkan kelembapan pada kulit.. Memang terbaik weh! Harganya cuma RM85.00.. Boleh tengok sini ye → https://my.althea.kr/power-essential-skin-refiner-moisture


6. Laneige Two Tone Lip Bar



Laneige Two Tone Lip Bar ni memang dah lama aku nak beli.. Tapinye, kena fikir banyak kali sebabnya aku tak pernah lagi beli lipstik berharga RM72.00 sebatang.. Haha.. Namun, hati aku ni rasa tak puas selagi tak beli.. Apa salahnya sekali sekala reward untuk diri sebatang lisptik yang mahalkan.. Lagi pun jenama Laneige ni sangatlah terkenal dan produknya juga berkualiti.. Jadi, dengan harga tu rasanya berbaloi-baloi untuk aku beli dan cuba.. Selain itu, warna yang ditawarkan sangat cantik oiii!!.. Sekarang ni memang aku suka sangat mengenakan lipstik two tone ni.. Nampak lebih menarik dan meyakinkan... 

Lipstik ni ada 10 shades.. Warna gabungannya cerah dan gelap.. Biasanya aku akan pakai warna gelap di bahagian dalam.. Nice weh!! Tak caya cuba la.. Haha.. Meh pakat beli kat sini → https://my.althea.kr/two-tone-lip-bar


7. Milky Dress Barbie Make Blurer Pop Cheek


Sekarang ni aku agak rajin sikit bermake up.. Blusher pun menjadi penting bagi aku sekarang.. Kalau sebelum ni aku gunakan Onsaemeein Velvet Moist Lip Tint sebagai blusher. Kali ni aku nak bertukar kepada Milky Dress Barbie Make Blurer Pop Cheek pula disebabkan Onsaemeein Lip Tint tu selalu sangat 'sold out'.. Memang sangat susah nak dapatkan stok.. 

Warna blusher Milky Dress ni cantik juga.. Bolehlah tukar angin pula kan.. Rasa macam nak rembat ketiga-tiga warna sebabnya sangat cantik.. hehe.. Harganya RM26.00 sahaja hokeh! Meh tengok sini → https://my.althea.kr/barbie-make-blurer-pop-cheek-6g


8. The Face Shop Designing Eyebrow Pencil


Yeah, aku pengguna setia eyebrow jenama The Face Shop ni.. Barang yang wajib ada bila aku make up.. Tak de ni, memang tak lengkap la make up aku.. Ahakz.. Ada banyak pilihan warna.. Biasanya aku guna dark brown.. Memandangkan eyebrow aku dah nak habis, haruslah aku masukkan dalam wishlish aku supaya aku tak putus bekalan eyebrow ni.. Haha!! Macam tu sekali ye.. Hiks..

Harganya sangat sangat sangat sangat murah.. Hanya RM11.00 sahaja.. Senang digunakan dan warnanya pun cantik sangat.. Nak selongkar, sila klik link ni ye → https://my.althea.kr/designing-eyebrow-pencil-0-3g


9. Althea Contour Cleanser


Pencuci muka pasti tak boleh tinggal.. Mesti kena ada dalam wishlist.. Pencuci muka pilihan aku haruslah dari keluaran Althea sendiri iaitu Contour Cleanser.. Serius, aku memang suka dengan pencuci muka ni.. Sangat sesuai untuk muka aku.. Dah banyak tiub jugak aku guna.. Sebelum kehabisan, aku kenalah buat stok.. Tak de la nanti dah habis baru kelam kabut nak beli.. Hehe..

Aku suka sangat pencuci muka ni sebabnya ia dapat membersihkan kulit dengan sempurna.. Make up habis tanggal.. Tak payah nak guna make up remove bagai.. Cukup dengan pencuci muka ni aje.. Selain itu, ia dapat membentuk wajah kita sekiranya guna dalam jangka masa yang berterusan.. V-shaped uollsss... Tak nak ke.. Hakak haruslah nak.. Ahakz!!

Harga murah aje.. Harga mampu milik iaitu RM23.00 untuk 150G... Murah weh!.. Lama jugak penggunaannya.. Jimat sangat.. Nak beli, boleh klik link ni → https://my.althea.kr/contour-cleanser


10. Pobling Pore Sonic Cleanser (White)


Barang terakhir yang ingin aku beli di Althea adalah Pobling Pore Sonic Cleanser.. Selalunya cuci muka dengan tangan jerk.. Nak la jugak try cuci muka menggunakan Pobling Pore Sonic Cleanser ni kan.. Ramai yang telah guna benda alah ni dan berpendapat ia sangat berkesan untuk memcuci muka dengan lebih sempurna.. Hah gitu!

Muka lebih bersih dari biasa uolls kalau guna Sonic Cleanser ni.. Dorang la kata.. Aku belum cuba lagi.. Pobling ni hebat tau sebab mempunyai kuasa 10,000 sonic/minit... Tu dia.. Memang muka akan terasa bersih la lepas guna Pobling ni.. Nak-nak lagi liang pori.. Memang bersih se bersihnya.. Bila baca feedback orang yang dah guna, aku sendiri teruja untuk cuba sendiri walaupun harganya agak meninggal.. Ekeke.. 

Pobling ni bukan guna kuasa elektrik ye tetapi menggunakan bateri sahaja dan sangat lembut bila digunakan pada muka kita.. Ia sama sekali tidak akan merosakkan kulit muka ya.. Harganya agak tinggi juga iaitu RM88.00.. Harga meninggal tetapi barangnya terbaik.. Berbaloi-baloi la kan dengan harga tu.. Nak beli, sila terjah disini → https://my.althea.kr/pore-sonic-cleanser-white


Itulah 10 barang yang ingin aku beli di Althea... Andai kata tak tercapai untuk beli kesepuluh-sepuluh ni dalam satu masa, tak pe kite beli sikit-sikit.. Dapat satu dari 10 wishlist ni pun dah boleh senyum sampai ke telinga tau.. Haha.. Bagi korang yang nak dapatkan produk K-Beauty yang berkualiti dan original, bolehlah beli di laman web Althea.. Websitenya pun mesra pengguna ye.. Korang tak perlu nak pening kepala semasa checkout barang.. Pembelian di laman web Althea sangat mudah.. Bagi korang yang firstime ingin beli barang di Althea sebagai new customer, jangan lupa dapatkan 15% diskaun dengan memasukan kod : NEW-MY semasa checkout ye.. Untuk info lanjut, boleh layari https://my.althea.kr/


Mystery Boxes Giveaway by Liyana Jasmi

Saturday, December 01, 2018
Mystery Boxes Giveaway by Liyana Jasmi  |  Holaaaa frenz.. Hari ni agak bernasib malang bila jari jemari ku dimakan oleh mata pisau.. Ahakz.. Luka 2 jari.. Mulanya malas jugak nak hadap blog ni, tapi rasa rindu pulak nak menulis.. Ternampak pula giveaway dari blogger Liyana Jasmi ni.. Wahh menarik hadiahnya.. Memang wajib join kalau macam ni.. Harapnya, nasib aku untuk giveaway ni tak semalang hari ini.. Haha!!


5 kotak misteri untuk dimenangi.. Wahh, best jerk dengar kan.. Apa la agaknya yang ada dalam kotak tu nanti.. Katanya ada 6 item.. Semoga ada rezeki untuk menang.. Alhamdulillah syaratnya pun sangatlah mudah.. Sape yang tak join giveaway ni sangatlah rugi ye.. Syarat mudah tetapi hadiah sangat menarik.. Hah gitu..

Hey, korang jom join..



Cepat join weh.. 16 Disember ni tarikh akhirnye tau.. Sempat lagi nak join tu..



Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Wednesday, November 21, 2018
Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz | Lamanya tak join giveaway... Hari ni paksa diri untuk join giveaway sekurang-kurangnya satu giveaway.. Hehe.. Biasa kalau ada masa terluang baru join.. Tapi kali ni kite mencelah saat kebizian melanda untuk turut serta untuk merebut sebuah planner.. Dah kebetulan mencari planner untuk tahun depan.. Bila dah ada giveaway hadiahnya planner, haruslah join walaupun sibuk.. Ahakz..


Kalau tahun ni, planner aku berbentuk sebuah dori yang comel.. Tahun depan tak pasti lagi bagaimaa rupa planner aku.. Andaikata ada rezeki menang giveaway ini, maka itulah planner aku untuk tahun hadapan.. Hiks.. 

Nasib baik juga syarat untuk sertai giveaway ni agak mudah dan simple.. Kalau rumit, mungkin aku tak dapat  nak join sebabnya masa itu emas bagi aku.. Kalau korang nak join juga, moh la cepat-cepat.. Akhir bulan ni dah tamat giveaway ni.. Makanye, jangan nak menangis birai katil ye.. hihihi.. Nak join klik aje banner kat atas nun..

Tarikh Tamat
30 November 2018


Johnson’s® Baby of the Year Contest 2018 Kembali Lagi Dengan Hadiah Bernilai Sehingga RM80,000

Monday, September 24, 2018
Johnson’s® Baby of the Year Contest 2018 Kembali Lagi Dengan Hadiah Bernilai Sehingga RM80,000 |  Rasanya jenama Johnson's Baby ni dah tak asing lagi dengan para mak-mak di malaysia.. Hehe.. Aku juga salah seorang pengguna Johnson's Baby ni untuk anak-anak aku.. Lagi pun produk ni mudah didapati dimana-mana pasaraya.. Haa ni nak kasitau dekat korang semua.. Sempena ulangtahun Johnson's yang ke-125 ni, Johnson's ada membuat satu contest tau buat si manja korang.. Hadiahnya sangatlah lumayan untuk dimenangi. Syarat untuk sertai pun mudah sahaja.. Nak tahu, jom baca sampai habis ye.. hiks!

Johnson’s® Baby of the Year Contest Kembali! Tampilkan ‘pesona diraja’ si manja anda untuk memenangi hadiah-hadiah bernilai sehingga RM80,000 


Si manja merupakan buah hati setiap ibu bapa, jenama penjagaan bayi yang terkemuka, Johnson’s® mahukan si putera dan si puteri yang kecil membawa pulang mahkota Johnson’s® Baby of the Year Contest 2018 yang berprestij dan hadiah-hadiah yang menarik bernilai sehingga RM80,000. Peraduan bayi yang telah disertai oleh para ibu beberapa generasi yang lalu kini kembali dengan tema yang sangat bermakna – “The Royal Celebration for Johnson’s® 125 Years with Your Princes & Princesses”.

Untuk meraikan kebanggaan dan kasih sayang ibu terhadap si manja mereka, peraduan ini akan melancarkan sticker GIF dan bingkai foto elektronik dalam empat tema istana – Royal Adventure, Magical Snow, Stardust Fairies dan Modern Monarchy. Ibu bapa boleh menggunakan sticker yang sedia ada untuk menghias foto si manja mereka bagi menyertai peraduan ini.


Hadiah Yang Bakal Dimenangi

Hadiah-hadiah menarik bernilai sehingga RM80,000 sangat bersesuaian dengan tema ‘diraja’. Sepasang putera dan puteri akan dipilih sebagai pemenang bagi setiap kategori umur; 0 hingga 12 bulan, 1 hingga 3 tahun, dan 4 hingga 6 tahun. Setiap pemenang akan membawa pulang wang tunai bernilai RM5,000 dan hamper Johnson’s® bernilai RM400. Lebih menarik lagi, para pemenang akan dianugerahkan pengalaman yang tidak dapat dilupakan seumur hidup, iaitu akan dipaparkan di muka depan majalah.

10 pemegang hadiah sagu hati juga akan dipilih daripada setiap kategori dan mereka akan menerima wang tunai bernilai RM500 dan hamper Johnson’s® bernilai RM400 bagi setiap pemenang.

Cara Sertai Johnson’s® Baby of the Year Contest 2018

Bagaimana cara untuk ibu bapa dan si manja mereka menyertai peraduan ‘diraja’ ini? Untuk menyertai peraduan ini, ibu bapa hanya perlu :-

  1. Membeli mana-mana produk bayi Johnson’s® mulai 1 September 2018 hingga 31 Oktober 2018.
  2. Ambil gambar si manja mereka yang comel. Kemudian, layari www.johnsonsbaby.com.my/boty2018.   
  3. Pilih bingkai foto dan sticker bertemakan istana yang anda suka untuk menghias foto si putera dan si puteri anda, kemudian muat naik gambar. 
  4. Lengkapkan borang dan hantarkan penyertaan anda. 

Itu sahaja! Mudahkan?? Si manja anda kini berpeluang untuk diberi gelaran sebagai Putera atau Puteri Johnson’s®! Ibu bapa boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang mereka mahu, jadi ambil gambar sebanyak mungkin untuk putera dan puteri mereka.



Dalam proses pemilihan, 36 penyertaan akan disenarai pendekkan (12 penyertaan daripada setiap kategori) dan akan dimuat naik ke laman Facebook Johnson’s® untuk diundi oleh para pengguna. Layari laman media sosial kami untuk menyemak sama ada si manja anda disenarai pendek.

Jom sertai sekarang!! Gunakan masa yang indah bersama si manja anda dengan menyertai Johnson’s® Baby of the Year Contest 2018 – Hantarkan penyertaan anda di www.johnsonbaby.com.my/boty2018 dari 1 September 2018 hingga 31 Oktober 2018.


Beauty Giveaway By Mrs Pip

Monday, September 17, 2018
Beauty Giveaway By Mrs Pip  |  Tak serik-serik join giveaway!! Walaupun jengjarang menang.. Haha.. Tak pe sekurang-kurangnya boleh support kengkawan blogger.. Ni haa nak join satu lagi giveaway beauty... Mentang-mentang la blog aku niche beauty ye, pilih giveaway beauty aje.. Hehe.. Orite, kali ni kite join pula Beauty Giveaway by Mrs Pip pula.. 


Syarat untuk giveaway Mrs Pip ni pun mudah jugak.. Cuma kena cerita sikit 'Apa yang aku suka tentang  blog Mrs Pip?'... hehe 

Apa yang aku suka ye tentang blog Mrs Pip ni? Hurmmm.. 
  • Fast loading bila masuk blog Mrs Pip
  • Nice Template
  • Tulisannya senang dibaca
  • Banyak info di dalamnya
  • Entry best!! 
Hah tu dia aku buat point aje senang.. Hehe.. Korang tak nak join ke giveaway ni.. Moh la join reramai.. Manalah tau ada rezeki untuk menang kan.. Hiks..

Tarikh Tamat : 06 Oktober 2018



Let's Be Beautiful by Ana Suhana

Monday, September 17, 2018
Let's Be Beautiful by Ana Suhana  |  Kemain semangat nak update blog bila si kecik tidur.. Kalau budak kecik tu tak tidur, memang tak de harapan nak mengadap pc ni.. Huhu.. Sebelum memerah otak dan jari jemari menaip entry kerja, kita bersantai dulu join giveaway.. Weh, lama dah makcik tak join giveaway... Malam ni nak join giveaway 'Let's Be Beautiful by Ana Suhana'... Tengok tajuk pun dah teruja nak join noq!! hehe..


Nampaknya giveaway ni akan berlansung selama sebulan.. Mesti ramai penyertaan untuk giveaway Blogger Ana kali ni.. Hadiah yang ditawarkan menarik hokeh! Kalau tak join memang rugi besar.. Biasa kalau hadiah dia gempak, mesti syarat penyertaannya agak 'cerewet'.. Haaa korang tak yah risau sebab syarat penyertaannya sangatlah simple.. Jadi, apa tunggu lagi, jom pakat join giveaway ni.. Aku dah join.. Yey!! Haha...

Wish me luck ok!!


GIVEAWAY PERTAMA by diyanatjuman.blogspot.com

Friday, August 03, 2018
GIVEAWAY PERTAMA by diyanatjuman.blogspot.com  |  Haloooo.. Giveaway kembali lagi.. Ehh bukan aku yang buat giveaway tapi aku yang nak join giveaway.. kehkehkeh!! Giveaway Pertama dari diyanatjuman.blogspot.com... Korang dah join ke belum tu? Kalau belum join, meh pakat join.. Hadiah menarik woiiii!! Sangatlah rugi kalau korang tak join.. Kalau menang ni, kompom penuh katil korang.. Apa tu? 

Klik banner untuk join

Nampak tak banner tu gambar apa? Teddy Bear besoooooo.. Itulah hadiahnya.. Sapa tak nak, angkat tangan... Tak nak bagi kat aku.. Haha.. Pape pun, korang semua diseru untuk join giveaway ini.. Lagi ramai lagik syok kan.. Meriah sikit.. Syaratnya mudah aje.. Main follow-follow jerk..

HADIAH 
Giant Teddy   
(seperti dalam banner di atas)

SYARAT PENYERTAAN  
1. Follow Blog Diyana Tjuman (scroll kat follower gadget) 
2. Follow Facebook Page @DT's BLOG 
3. Follow Facebook Page @Cubre Mi Foundation Ranau 
4. Follow Instagram @diyanatjuman 
5. Copy banner diatas 
6. Buat entry tajuk "GIVEAWAY PERTAMA by diyanatjuman.blogspot.com"(backlink tau!
7. Tinggalkan komen korang kat bawah dengan link entry   

PENGUMUMAN! 
  • Giveaway ni akan terbatal jika hanya terdapat 9 penyertaan. 
  • Hadiah akan ditambah sekiranya giveaway mendapat sambutan. *If :) 
  • Giveaway berlangsung bermula 28 Julai 2018 hingga 18 Ogos 2018. 
  • Pemenang akan dipilih dan diumumkan pada 20 Ogos 2018.


Tarikh Tamat
18 Ogos 2018



Giveaway Souvenirs By SitiYangMenaip

Wednesday, July 11, 2018
Giveaway Souvenirs By SitiYangMenaip  |  Holaaaaa!! Sementara nak tenangkan fikiran untuk memerah otak sekejap lagi menyiapkan entry tertunggak, kite join dulu giveaway.. Manelah tau lepas join giveaway, idea datang mencurah-curah.. Hehe.. Orite, aku tertarik dengan Giveaway Souvenirs By SitiYangMenaip ni.. Bila perkataan 'souvenirs' ada, apa yang aku bayangkan adalah fridge magnet dan bila aku tengok senarai hadiah, yesssss hadiahnya berupa fridge magnet.. Haha!! Best ohh!!


Bukan itu saja! Apa yang lagi best, hadiahnya bukan sahaja fridge magnet tetapi bersekali dengan sehelai T-Shirt... Kalau ada rezeki menang, bolehlah tambah fridge magnet kat peti ais aku tu.. Insyaallah.. Kalau ada rezeki tak kemana.. Kalau tak menang, mungkin rezeki tu dekat lain.. hiks.. Pape pun support sesama sendiri tu yang penting.. Syarat giveaway pun mudah.. So, ini membuatkan aku lagi lagi dan lagi nak join giveaway ni.. 

Nak Tag sapa ye? Hurmm
Kak Sheila, jom join giveaway ni.. hehe..

Korang yang tengah baca tu, jom la join sama.. Takan tengok saje.. Korang blogger Malaysia kan? Haaa dah cukup cukup syarat tu.. Jom pakat join kasi meriah giveaway ni..

Tarikh Tamat
13 Julai 2018


Comeback Giveaway by Byzura Halifah

Thursday, June 14, 2018
Comeback Giveaway by Byzura Halifah  |  Gile semangat hari ni join giveaway.. Inilah penangannya orang yang dah lama tak join giveaway atau segmen.. Lagi pun sementara ada masa  dan tengah rajin ni boleh la pulun join.. Jadinya, kali ni aku nak join giveaway anjuran Blogger Byzura Halifah ni. Hadiah menarik menanti pemenang tau.. Rugi tak join..

Klik banner kalau nak join ye!

Antara hadiah untuk dimenangi :-


~ Shawl / Bawal (You can choose either shawl or bawal and the color)  
~ Butang Baju Melayu  
~ Cash RM10.00 
~ Prepaid Reload RM5.00 (Any telco)

Menarikkan hadiahnya.. Jadi, jom join beramai-ramai meriahkan lagi giveaway kawan kita ni.. Ada rezeki, boleh sarung shawl cantik di kepala nanti.. Hehe.. 

Aku nak tag siapa ye? Hurrmmm..

Tarikh Akhir
07 Julai 2018


Segmen Special Bloglist 7 Juta by sayidahnapisahdotcom

Thursday, June 14, 2018
Segmen Special Bloglist 7 Juta by sayidahnapisahdotcom  |  Lama gile dah rasanya tak join segmen bloglist ni.. Kali ni terpanggil untuk join segmen bloglist anjuran Blogger Sayidah Napisah ni atau lebih dikenali dengan panggilan manjanya 'Kak Cik'... Sebenarnya aku ni malas sikit nak join segmen atau giveaway yang syaratnya agak cerewet sebab masa tu adalah emas bagi aku.. Haha!! Nasiblah segmen kak cik ni tak cerewet dia punya syarat.. Jadi, teruja jugaklah nak join.. Mana tau terpilih nantikan, boleh tumpang 'glamor' kat blog kak cik ni.. Hehe..

Segmen Special Bloglist 7 Juta by sayidahnapisahdotcom

Tentang Blog SayidahNapisahDotCom

Kalau aku ada masa untuk blogwalking, memang blog kak cik ni salah satu blog yang aku akan kunjungi sebab kat situ banyak info yang aku dapat.. Apa yang aku suka tentang  blog Kak Cik ni, blognya tak berat.. Tak de la aku menunggu lama untuk loading masuk ke blognya.. Klik aje terus masuk.. Ini adalah salah satu ciri-ciri blog yang baik.. Bila blog ringan, barulah pengunjung senang hati nak berkunjung.. Satu lagi, tiada gangguan iklan time nak blogwalking dari satu page ke satu page.. Hehe..

Apa yang aku tak suka, rasanya tiada kot.. Semuanya ok-ok aje.. Template pun ok.. Tulisan pun ok kot.. Selagi aku boleh baca tu, kira oklah kan.. Kalau dah tak boleh baca, tu baru tak ok.. Haha... Pendek kata, blog kak cik ni oklah bagi aku.. Pada orang lain, aku tak pasti la.. Kehkehkeh..

Orite, kalau korang nak join segmen bloglist ni, bolehlah klik banner kat atas nun ye.. Selain pemilihan bloglist, kak cik juga akan memilih 3 orang pemenang untuk memenangi cash RM10... Jom join ramai-ramai yek.. 


Tarikh Akhir
05 Julai 2018


Grup Sisturs Lawa Warrior Giveaway

Saturday, May 05, 2018
Grup Sisturs Lawa Warrior Giveaway  |  Holaaa!! Meh kita bergiveaway hari ni... Terasa rajin pulak hari ni nak support kengkawan buat giveaway.. Tapi, tak leh la join semua yek sebab masa ku ibarat jongkong emas.. Haha!! Sebab kak SA dah beri 'kad jemputan' untuk join 'Grup Sisturs Lawa Warrior Giveaway' ni, jadi aku lapangkanlah sikit masa jongkong emas aku tu untuk join.. Kohkohkoh!!

Klik banner untuk join

Giveaway ni berlangsung selama 10 hari jerk tau.. Korang lambat korang melepas ye sebab hadiahnya memang ohsem weh!! Andai diberi pilihan, ofkoslah aku nak novel atau buku islamik.. Haha!! Ok la, tak nak merapu banyak sangat.. Ni aku nak seru korang semua, blogger Malaysia jom pakat join GA kak sa n frenz ni... 

Tarikh Tamat
10 Mei 2018

Segmen HasrulHassan.com Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Friday, April 27, 2018
Segmen HasrulHassan.com Blogwalking Ramadan-Raya 2018  |  Bila dapat tahu blogger hebat Hasrul Hassan buat segmen, harus kena join.. Selalunya mesti terlepas nak join segmen beliau.. Kali ni tak nak lagi terlepas peluang, jadi terus aje join sebelum tamat beberapa hari lagi.. Apa syarat Segmen Blogwalking Ramadhan-Raya 2018 kali ni?.. 

Klik banner kalau nak join ye!

Untuk segmen kali ni, peserta diminta untuk senaraikan lima aktiviti yang akan dilakukan dalam bulan Ramadan yang bakal tiba tak lama lagi.. Apa ye agaknya aktiviti yang akan aku lakukan sepanjang ramadhan nanti yek.. Jom kite buat list.. Hehe

1. Solat Diawal Waktu - Insyaallah, aku nak perbaiki waktu solat aku.. Kalau boleh nak amalkan sepanjang bulan Ramadhan nanti dan sampai bila-bila nak solat di awal waktu.. Doakan aku ye.. Hehe..
2. Tadarus Al-Quran - Seperti biasa, Jabatan tempat aku kerja memang setiap tahun akan mengadakan Tadarus Al-Quran dan alhamdulillah setiap tahun juga aku tanpa gagal menyertainya.. Insyaallah tahun ni pun aku nak join jugak..  
3. Solat Terawih - Nak solat berjemaah di masjid memang tak dapat la sebab anak-anak masih kecil.. Jadi, aku berhajat nak lakukannya dirumah sahaja.. Insyaallah.. 
4. Berbuka Bersama Family - Kalau boleh tahun ni nak berbuka setiap minggu dengan family.. Moga tercapai aktiviti yang ini.. kehkehkeh!! 
5. Persediaan Raya - Haaa yang ni biasanya settle malam raya.. Tahun ni rasanya nak buat persediaan lebih awal.. Insyaallah, tahun ni nak bersedia lebih awal.. huk!
Itu ajela kot aktiviti yang kalau boleh nak sempurnakan dalam bulan ramadhan.. Paling penting, nak jalankan ibadah puasa dengan lebih baik berbanding tahun sebelumnya.. Kalau boleh, nak dapatkan puasa yang lebih berkat..  Hindari menjadi MAKCIK BAWANG pada bulan puasa.. Hahaha!!

Korang lak, apa aktiviti yang korang rancang time bulan puasa nanti.. Mesti ada yang nak berniaga di Bazar Ramadhan kan... Tak kiralah apa pun, jom pakat join segmen anjuran Blogger Hebat, Hasrul Hassan ni.. Esok tamat tau.. Jom join ramai-ramai..

Tarikh Tamat
28 April 2018

Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa

Saturday, April 21, 2018
Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa  |  Assalamualaikum wbt.. Baru selesai edit gambar untuk entry terbaru.. Alhamdulillah.. Sebut pasal edit gambar ni, teringat lak aku pada seorang member blogger aku Siqah.. Kalau bab snap dan edit gambar memang dia pakar.. Entry kali ni pun memang berkaitan dengan Siqah.. Kenapa? HEhe sebab Siqah ada buat giveaway.. Hadiah pun mantop weh!! Shawl dari jenama dUCk... Teringin jugak nak letak shawl eksklusif camtu atas kepala ni.. Haha!! Manelah tau ada rezekikan.. Jadi, dengan excitednye aku join 'Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa'..

Nak join? Klik banner kat atas nun!!

Sebenarnya aku dan Siqah ni dah kenal lama.. Kenal pun disebabkan 'buku'.. Kami kongsi minat yang sama, suka baca buku.. Jadi, tak hairanlah aku dah follow semua socmed beliau.. (sebenarnya nak kasitau yang aku dah penuhi syarat penyertaan,... haha).. 

Ada sesuatu yang istimewa sebenarnya pada seorang Siqah ni.. Sepanjang aku kenal dia, yang aku tahu memang dia seorang ulat buku, suka snap gambar dan edit cantik-cantik, suka flatlay, suka movie dan suka jenama dUCk... Apa yang menariknya, bila aku baca blog Siqah ni, aku suka cara penyampaiannya.. Aku suka dia review buku (wajib belajar dengan dia).. Aku suka gambar yang dia ambil dan edit (dah belajar tapi masih tak pandai-pandai.. haha!!).. Aku suka juga dia review movie, memang best (wajib belajar juga cara review movie dari dia.. hukhuk)..

Bila dah banyak sangat bende yang aku suka dengan hasil kerja seorang Siqah ni, haruslah aku jadikan dia idola aku.. Hah!! Boleh tak Siqah? Kikiki.. Apa-apa pun aku sangat kagumi setiap hasil kerja yang dia buat... Aku doakan, moga Siqah terus berjaya dalam dunia blogging dan kehidupan...

Oklah, banyak sangat dah aku membebel tu.. Kang semua dok menongkat dagu baca bebelan aku ni.. Hiks.. Korang-korang semua, moh la join giveaway anjuran seorang Siqah ni.. Rugi tak join, hadiah menarik weh untuk dimenangi.. Antara hadiahnya :-

dUCk Scarf (New): Matte Satin Silk in Love Letter 

Book (New) : Love & Happiness by Yasmin Mogahed

dUCk Notebook (New) : Stuff-It Notebook in Blush


Best sangatkan hadiahnya.. So, marilah join beramai-ramai ye.. Mane tau ada rezeki menang dUCk Scarf (New): Matte Satin Silk in Love Letter ... Eh!! haha... Insyaallah kalau tuhan izinkan.. Kalau tak pun, mungkin rezeki korang kan.. Cepat join tau..


Tarikh Akhir
13 Mei 2018


Segmen: Making A Blog List by Blog Siqahiqa

Thursday, April 19, 2018
Segmen: Making A Blog List by Blog Siqahiqa  |  Dah agak lama rasanya  tak join segmen bloglist.. Mungkin ramai dah yang tendang blog aku dari bloglist mereka.. Haha!! It's ok, sebab aku tau aku jarang blogwalking blog korang.. Jadi, tak boleh salahkan korang kalau dah kick aku dari bloglist korang.. Aku sendiri pun rasanya dah lama tak buat segmen bloglist.. Bolehlah nanti aku buat untuk cari bloglist baru untuk blog aku ni.. Orite, kali ni aku nak join Segmen : Making A Blog List by Blog Siqahiqa.. Bolehlah aku duduk bertapa dalam bloglist siqah pas ni sebab semua yang join akan dimasukkan dalam bloglist blog beliau.. Yeyyy!!

Kalau rasa blog tu aktif, boleh join segmen ni.. 
Klik la banner kat atas nun ye..!

Kalau blog korang aktif, bolehlah join segmen ni sebab siqah mencari blog yang aktif untuk dimasukkan dalam bloglist beliau.. Bukan itu sahaja yang best, segmen ni juga mencari seorang yang terpiliha untuk memenangi hadiah misteri.. Apalah yang misteri nusantara sangat tu ye siqah.. Bedebau den.. Hehe..

Tarikh Tamat
03 Mei 2018



Senarai Pemenang Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends

Wednesday, April 18, 2018
Senarai Pemenang Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends  |  Assalamualaikum wbt... Ok, malam ni baru ada masa sikit untuk aku up entry bagi mengumumkan pemenang Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends yang telah berakhir pada 9 April 2018 yang lalu.. Sorry sangat-sangat kerana buat semua peserta tertunggu-tunggu.. Jadi, siang tadi aku luangkan sedikit masa untuk membuat cabutan bagi memilih para pemenang giveaway ini.. 


Seramai 85 orang peserta telah mengambil bahagian dalam giveaway aku kali ni.. Alhamdulillah.. Tak sangka sebenarnya seramai ini yang menyertainya.. Terima kasih korang sebab support giveaway aku ni.. Untuk melihat senarai peserta boleh klik SINI ye... Untuk giveaway kali ni, pada awalnya aku ingin memilih pemenang melalui khidmat random tetapi last minit aku tukar fikiran dan memilih cara cabutan supaya lebih menyeronokkan.. Hehe..

Seperti yang korang sedia maklum, giveaway ini mencari 12 orang pemenang dan seorang pemenang hadiah misteri.. Jadi, kesemuanya adalah 13 orang pemenang.. Hadiah yang bakal korang menangi adalah seperti berikut :-

SENARAI HADIAH

➦ 2 helai Tudung Aidijuma + sebuah buku motivasi preloved x 3 pemenang (Lea Azleeya)

➦ Wang Tunai RM50 x 1 pemenang (Shad)

➦ Sebuah Komik Jali Ohsem x 3 pemenang (Ankel Jonni)

➦ Sebotol Sambal Garing Che Nor (150gm)  x 5 pemenang (Kak Yang)


➦ Hadiah Misteri x 1 pemenang (Lea Azleeya)


Cabutan telah dibuat, jadi siapakah yang bertuah itu? Jom sama-sama kita lihat..


Alhamdulillah, selesai sudah pemilihan pemenang... Tahniah kepada semua pemenang.. Ehh kejap pemenang hadiah misteri mana? Hehe ok, untuk hadiah misteri ni, special sikit... Aku tak buat cabutan sebab aku nak berikan kepada peserta yang terpantas...  Terpantas??

Ye, terpantas dan terawal menyertai giveaway ini.. Siapalah agaknya ye? Jom kite skodeng..


Tahniah kepada Siti Rohaida Yusof a.k.a Eda kerana berjaya menjadi yang terawal menyertai giveaway ini.. 


Orite, senarai pemenang pun dah tahu, jadi kepada semua pemenang bolehlah PM detail korang seperti dibawah ni kepada aku.. PM kat facebook aku tau.. Klik SINI..

Detail yang diperlukan untuk penghantaran hadiah :-

Nama  :
Alamat  :
No. Telefon  :
Link Penyertaan  :
Hadiah  :

Tuntutan hadiah hendaklah dibuat dalam masa seminggu dari tarikh 19.04.2018 sehingga 25.04.2018.. Sekiranya hadiah tidak dituntut selepas tarikh tersebut, pemilihan pemenang akan dibuat semula bagi hadiah yang tidak dituntut.. Tapi aku harap semua pemenang dapatlah menuntut hadiah mereka dalam tempoh yang diberikan supaya aku tak perlu buat pemilihan sekali lagi.. Sebab aku ni tak berapa nak rajin sebenarnya.. Haha!!

Apa-apa pun tahniah sekali lagi buat semua pemenang.. Yang tak berjaya diharapkan tak berkecil hati dan tak berputus asa... Mungkin bukan rezeki korang kali ni, akan datang siapa yang tahu kan.. Semoga berjumpa lagi digiveaway yang akan datang dengan hadiah yang mungkin lebih menarik.. Insyaallah..


Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends Tamat!

Friday, April 13, 2018
Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends Tamat!  |  Alhamdulillah, tamat sudah perjalanan Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends.. Seramai 85 orang peserta telah sudi meluangkan masa untuk join giveaway ini.. Sebenarnya aku sendiri tak sangka giveaway ini akan mendapat sambutan sebegini.. Alhamdulillah.. TQ pada korang yang sudi support giveaway yang aku anjurkan ni..


Insyaallah nama pemenang akan aku umumkan tidak lama lagi.. Mudah-mudahan minggu depan aku ada masa untuk memilih pemenang.. Bukan korang saja tak sabar nak tahu siapa pemenangnya, aku sendiri pun tak sabar.. Haha!! Pemenang akan aku pilih melalui khidmat random.org sekiranya aku kemalasan dan seandainya angin rajin aku datang, aku akan buat pemilihan melalui cabutan... Tengok yang mane termampu ye aku lakukan nanti..

Moga korang semua sabar menunggu..


Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends

Monday, April 09, 2018
Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends  |  Assalamualaikum wbt... Alhamdulillah akhirnya dapat juga merealisasikan impian yang sekian lama terpendam nak buat giveaway.. Dari tahun lepas lagik tau nak buat giveaway ni.. Tahun ni barulah tercapai.. Yang menjadi tertangguhnya sebab aku tak tahu nak sediakan hadiah apa untuk para pemenang.. hehe.. Agaknya apalah ye hadiah untuk Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends ni kan..

Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends

Ok, memandangkan almari tudung aku dah terlalu penuh sampaikan dah tak ada space untuk tudung baru menginap. Jadi aku bercadang untuk kosongkan sikit almari tu supaya tudung baru dapat bertapa pula didalamnya.. Kohkohkoh!! Setelah membuat pengasingan, separuh dah aku jual kepada kengkawan aku dan ada beberapa helai aku simpan sebagai hadiah giveway ni.. Tudung-tudung tu ada yang dah dipakai dan ada yang belum dipakai tau.. Kalau yang dah pakai tu pun rasanya sekali je kot aku pakai.. Banyak sangat wehh!! Tak sempat nak pakai berkali-kali.. NGeeee..

Kalau korang nak tahu sebenarnya mula-mula aku nak buat giveaway ni dimana hadiahnya semua aku sendiri yang sediakan.. Tetapi tak sangka pula, ramai rakan blogger yang baik hati nak sponsor hadiah untuk giveaway aku kali ni.. Jadi, hadiah yang bakal korang menangi nanti memang kekaboommm meletop.. Rugi tau tak join... Jom tengok hadiah apa yang bakal korang dapat nanti..


SENARAI HADIAH

2 helai Tudung Aidijuma + sebuah buku motivasi preloved x 3 pemenang (Lea Azleeya)

Wang Tunai RM50 x 1 pemenang (Shad)

Sebuah Komik Jali Ohsem x 3 pemenang (Ankel Jonni)

Sebotol Sambal Garing Che Nor (150gm)  x 5 pemenang (Kak Yang)

Hadiah Misteri x 1 pemenang (Lea Azleeya)


13 orang pemenang dicari termasuk seorang pemenang untuk hadiah misteri.. Milik siapakah hadiah-hadiah ini? Kalau nak tahu, kenalah join giveway ni yek.. Nak join mesti ada syarat-syaratnya kan.. Jadi, syarat-syarat pernyertaan adalah seperti berikut :-


SYARAT PENYERTAAN

🔀 Terbuka kepada semua Blogger Malaysia yang menetap di Malaysia sahaja

🔀 Buat 1 entry yang bertajuk "Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends"

🔀 Copy banner diatas dan backlink ke entry ini

🔀 Follow link di bawah :- 

Blog Lea Azleeya     |    FB Page Lea Azleeya     |     IG Lea Azleeya

FB Page Shad       |        IG Shad


FB Inspirasi Azatie     |     FB Kak Yang      |    IG Kak Yang Store

🔀 Akhir sekali, sila tinggalkan link penyertaan korang di ruangan komen entry ini ye..


Mudah je kan syarat-syaratnya... Harap korang tak stresss dengan syarat-syarat di atas ye.. hehe... Kalau boleh aku tak nak lah batalkan giveaway ni.. Jadi, aku harap korang join la ye ramai-ramai supaya giveaway ini tak dibatalkan.. Siap ugut lagik tu.. hahaha!! 


Dengan menggunakan khidmat kekasih lama ⬎
 Encik Random.org


➤ Giveaway ini bermula pada 09 Mac 2018 dan akan berakhir pada 09 April 2018

>> Senarai Peserta <<



Segmen: Making A Blog List by Blog Siqahiqa

Saturday, April 07, 2018
Segmen: Making A Blog List by Blog Siqahiqa  |  Lepas penat seharian memerah otak untuk buat 1 sahaja entry review dek kerana banyak sangat halangan dan 'iklan' hari ni.. Dengan si kecik meragam sebab nak tumbuh gigi.. Yang si abang pun dok buat perangai aje hari ni.. Aku dah macam lipas kudung terkejar sana terkejar sini.. Semua bende nak handle dalam satu masa.. Tepat jam 11.45 malam tadi baru siap entry tersebut.. Dari pagi sampai ke malam.. Hari ini dalam sejarah.. Haha!! Jadi, untuk tenangkan diri, aku nak join Segmen: Making A Blog List by Blog Siqahiqa ni.. 

Klik banner untuk join

Geng ulat buku buat segmen mesti kene join.. Haha.. Lama gile tak terjah blog kengkawan sejak kesibukan luar biasa melanda diri.. Rasa masa nak kena ada tangan sotong kurita aje baru boleh buat banyak kerja dalam satu masa.. Haha!! Kegilaan apakah ini...!! Jangan cakap nak blogwalking, nak membaca pun dah tak de masa sekarang.. Goodread challange aku tu jawabnya gagal la tahun ni.. Huhu..

Ehh melalut lagik.. Orite, dengan ini aku mengumumkan bahawa aku join Segmen: Making A Blog List by Blog Siqahiqa ini selepas aku melepaskan segala perasaan aku untuk dibaca oleh Siqah.. Haha!! Jangan marah ekk Siqah.. Nanti cepat tuaaaa..!!

Jom korang pakat join kasi support sikit kat member blogger kita ni... Kalau join boleh masuk bloglist dekat blog cantik Siqah nunn.. Jom ramai-ramai join yek..

Tarikh Tamat
03 Mei 2018

Senarai Peserta Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends

Saturday, March 17, 2018
Senarai Peserta Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends  |  Hari ni hari ke-8 dah giveaway ni berjalan.. Alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan... Terima kasih kawan-kawan blogger yang sudi support giveaway ni... Siapa yang join tu? Jom sama-sama tengok Senarai Peserta Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends.. Sesambil tu bolehlah blogwalking terus kan.. hehe..



Senarai Peserta Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends










47. http://www.azahrahaman.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
48. http://www.umifuzy.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
49. www.anasuhana.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya-and-friends.html
50. http://www.inanihazwani.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html

51. https://asyiqin89.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
52. https://lifeisgreatwithme.blogspot.tw/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
53. http://www.huhahuhajerr.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
54. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
55. http://www.bondezaidalifah.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html

56. http://yamanaimy.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
57. http://realsviors.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
58. http://aztieyshana.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
59. http://www.ceriteraibu.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
60. https://izahafizah.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html

61. http://jomjoingafw.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
62. http://airitanaka.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
63. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
64. http://www.myafarisha.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
65. http://www.cikash.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html

66. http://www.maisarahsidi.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
67. http://farahanasharif.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
68. http://seindahcerita.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
69. http://ajussix.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
70. http://www.zukidin.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html

71. https://cikmasland.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
72. http://penselduabee.blogspot.com/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
73. https://mommyfatih.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
74. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2018/03/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
75. http://www.sayidahnapisah.com/2018/04/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html

76. https://rodiahamir.blogspot.my/2018/04/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
77. http://www.shalimaryusof.com/2018/04/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
78. http://darihatimissmulan.blogspot.my/2018/04/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
79. http://www.sishawadesign.com/2018/04/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
80. http://www.ronaldmohoni.com/2018/04/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html

81. http://www.siqahiqa.com/2018/04/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
82. https://poppao.blogspot.my/2018/04/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
83. https://nysachubby.blogspot.my/2018/04/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
84. http://ftndiana.blogspot.com/2018/04/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html
85. http://stnrsyfh.blogspot.my/2018/04/giveaway-hadiah-meletop-by-lea-azleeya.html



p/s : Kepada peserta yang join boleh check ye sama ada link penyertaan korang dah tersenarai atau belum.. Kot la terlepas pandang.. Kalau ada yang tiada dalam senarai, boleh maklum ye di ruangan komen.. ;)

p/s : Kepada yang belum join, boleh join di SINI.. Tarikh akhir : 09 April 2018