Top Social

Image Slider

MAGGI® & KPM Mulakan Pencarian Chef Muda Berbakat Lancarkan Pertandingan Memasak Sekolah Menengah MAGGI® Ke-23

Sunday, March 24, 2019
MAGGI® & KPM Mulakan Pencarian Chef Muda Berbakat Lancarkan Pertandingan Memasak Sekolah Menengah MAGGI® Ke-23 | Pertandingan Memasak Sekolah Menengah MAGGI® (MSSCC) kembali buat tahun ke-23 berturut-turut! Sebagai satu inisiatif bersama MAGGI® dan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), MSSCC tahun ini akan mempertingkatkan mutu pertandingan dengan menerapkan cabaran baharu bertujuan memberi inspirasi kepada pelajar bagi memupuk Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT). Acara MSSCC tahun 2019 telah dilancarkan di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Presint 11 dan dirasmikan oleh Encik Suhaimi Sun bin Abdullah, Timbalan Pengarah Bahagian Pendidikan Sukan dan Seni, Kementerian Pendidikan Malaysia.


Dengan tema ‘Anda dan MAGGI®. - Membawa kesan positif kepada masakan harian’, MSSCC 2019 juga menawarkan satu platform persaingan untuk chef muda memperlihatkan kemahiran memasak mereka dalam mencipta sajian masakan rumah. Di samping itu, MSSCC juga menyemai minat memasak dalam kalangan pelajar di Malaysia. Menerusi pengalaman tahun lalu, MSSCC 2019 akan memperlihatkan struktur pertandingan serta elemen baru yang akan dipertingkatkan.

Menurut Cik Kimberly Oh, Pengurus Pemasaran MAGGI®, “Kami teruja kerana dapat memberi peluang sekali lagi kepada anak-anak muda Malaysia untuk menunjukkan kepakaran kulinari mereka menerusi MSSCC! Berbeza dengan tahun sebelumnya di mana pelajar akan mencipta sajian berdasarkan resipi sedia ada, pertandingan tahun ini menampilkan Cabaran Masakan Kreatif yang memerlukan pelajar untuk memanfaatkan kreativiti dan kemahiran menyelesaikan masalah mereka dari permulaan pertandingan. Para pelajar akan diberi bahan mentah rahsia yang memerlukan mereka menggunakan kreativiti serta kemahiran untuk mempersembahkan idea hidangan mereka. Terdapat juga penekanan yang lebih besar iaitu persembahan serta kemahiran berkomunikasi yang para pelajar perlu mempersembahkan resipi sajian yang telah mereka hasilkan.

Kami sentiasa berusaha untuk memupuk kepentingan mengamalkan gaya hidup sihat menerusi pemakanan yang sewajarnya. Ini selaras dengan matlamat jenama kami untuk mencipta detik-detik bahagia untuk individu dan keluarga menerusi makanan yang enak,” tambah beliau.


Encik Suhaimi Sun bin Abdullah, Timbalan Pengarah Bahagian Pendidikan Sukan dan Seni, Kementerian Pendidikan Malaysia berkata, “Kami mengalu-alukan kerjasama daripada pihak lain, terutama sekali sektor swasta untuk bersama-sama melahirkan generasi rakyat Malaysia yang lebih sihat. Kami gembira kerana dapat meneruskan kerjasama yang sekian lama terjalin dengan MAGGI® untuk memupuk tabiat makan yang sihat dalam kalangan pelajar kita.

Kami yakin bahawa elemen baharu dan menarik ini menggalakkan pelajar kita untuk memperlihatkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan menyediakan platform yang kukuh untuk membolehkan mereka mengembangkan keupayaan mereka,” ujar Encik Zainal.


Bagi Cabaran Memasak Kreatif yang akan berlangsung di kedua-dua peringkat negeri dan kebangsaan, para peserta diberikan pelbagai bahan ramuan masakan. Langkah ini bertujuan untuk mencabar kreativiti dan kemahiran memasak dalam kalangan chef muda ini. Chef-chef muda perlu menentukan sajian masakan mereka dengan bahan berdasarkan kreativiti mereka.

Pertandingan tahun ini akan memperkenalkan satu kaedah baharu dalam aspek pengadilan dan pemberian markah di mana para pelajar akan dinilai berdasarkan kemahiran kulinari dan kemahiran teknikal seperti penyajian makanan, persembahan makanan, kaedah masakan serta khasiat nutrisi sajian. Pelajar juga diberi peluang untuk mempersembahkan konsep disebalik sajian yang akan dihidangkan kepada panel pengadil dan penonton sekaligus menyemaikan minat memasak melalui persekitaran pembelajaran yang menyeronokkan.


MAGGI® telah melancarkan program MSSCC pada 1997 dengan matlamat untuk memupuk minat memasak dalam kalangan anak muda Malaysia dan menggalakkan amalan pemakanan yang sihat dan tabiat memasak yang baik. Setakat ini, lebih 10,000 sekolah serta 340,000 pelajar telah mengambil bahagian dalam acara ini dan mendapat pengetahuan dan kemahiran berkenaan makanan, nutrisi dan pemakanan sihat.

Semasa upacara pelancaran, tetamu jemputan telah menyertai pelbagai aktiviti, termasuk paparan interaktif Kementerian Kesihatan Malaysia seperti Suku suku Separuh, 5 Warna Sehari dan Piramid Makanan Malaysia. Menerusi permainan dan aktiviti ini, peserta berpeluang untuk memperlihatkan kemahiran mereka sambil belajar tentang pentingnya pemakanan yang sihat dan diet yang seimbang. Wakil-wakil media juga diberi peluang untuk menguji kreativiti mereka dengan dua cabaran menyelesaikan masalah yang berlainan, ‘KREATIF Cooking’ dan ‘KREATIF Setting’.

Untuk maklumat lanjut tentang MSSCC, sila layari laman web https://www.maggi.com.my/bm/msscc-2019


Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Friday, March 22, 2019
Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature  |  Aku ni sejenis yang suka mencuba produk yang dikatakan bagus.. Asal ada jerk yang cakap produk itu bagus, produk ini bagus, mula la aku rasa teruja nak cuba.. Yelah mungkin bagus untuk orang lain tetapi tidak bagi aku.. Jadi, nak tak nak aku kena jugak cuba sendiri untuk tahu tahap kesesuaiannya dengan kulit aku.. Nasib baiklah kulit muka aku ni jenis yang tak bermasalah.. Jadi, boleh la try macam-macam produk.. Setakat ni Alhamdulillah.. Harapnya selamanyalah tak de masalah ye.. Hehe..

Ok, kali ni aku mencuba pula pencuci muka dari Hansaegee Nature ni iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser.. Wahh kemain aku  tengok kengkawan aku cakap cleanser ni bagus.. Jadi, aku tak tunggu lama terus jerk nak cuba juga.. Haha!! Sesuai ke idokkkk?? Haa nak tau cerita aku, kenelah baca sampai habis ye..


Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Eceli muka aku ni tak de la masalah sangat.. Kadang-kadang je jerawat akan tumbuh bilamana aku tak cuci muka dengan betul hanya sambil lewa.. Kulit muka aku ni pula jenis kulit kombinasi.. Di bahagian T-zone dan dagu sangat oily manakala di bahagian pipi agak kering.. Jadinya, perlu sesuaikan dengan pencuci yang boleh cover kulit berminyak dan juga kering..

Aku pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana produk dari Hansaegee Nature ni diperbuat daripada 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi dimana ia adalah 100% original made in Korea.. Aku kalau nak pilih sesuatu produk tu memang aku akan ambil tahu dulu tentang kandungan produk.. Bila dinyatakan diperbuat daripada bahan semulajadi, barulah rasa senang hati nak cuba sebabnya kalau dah diperbuat daripada bahan semulajadi ofkoslah ianya memberi kesan baik kepada kulit muka dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.. Betul tak?


Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni diperbuat daripada dua bahan utama iaitu Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil. Sepertimana yang korang sendiri tahu, Aloe Vera ni memang banyak manfaatnya pada kulit terutamanya dalam fungsi penyembuhan seperti menghilangkan jerawat, menghalus dan mencerahkan kulit, melembapkan kulit, mengecilkan liang pori, melegakan kesan sunburn dan juga memudarkan parut jerawat..

Sebut saja Tea Tree Oil, dah tau fungsinya untuk apa kan.. Tea Tree Oil ni dah sinonim sangat dengan manfaatnya dalam mencegah jerawat dan mengurangkan parut jerawat.. Ia juga dapat protect skin kita, meninggalkan kesan yang lembut dan lembap pada kulit dan menjadikan kulit kembali segar.. Jadi, tak hairanlah aku teruja sangat untuk cuba Cleanser ni kerana ia dapat mencegah jerawat, wajah lebih lembut dan lembap dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature.

Antara kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini adalah :-
  • Memberi kelembapan kepada kulit
  • Mengawal sebum/minyak
  • Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori
  • Merawat masalah jerawat
  • Menghilangkan kekotoran dan sel kulit mati pada kulit

Packaging Dan Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni didatangkan dalam botol berpam yang mudah digunakan.. Sangat praktikal bagi aku.. Tak perlu nak bersusah payah nak picit botol bagai, hanya pam sahaja.. Memudahkan kerja.. Bagi aku, dengan packaging yang sebegini, kualiti cleanser itu sendiri lebih terjaga.

Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni pula bukanlah sejenis cecair atau gel tetapi ia berbentuk foam dimana bila dipam akan keluar 'soft bubble' yang wangi.. Aku suka baunya yang sangat menyenangkan.. Nak cuci muka pun rasa selesa dengan bau yang segar seperti bau cleanser ni..

Cara Guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser


  • Basahkan muka dan tangan
  • Pam soft bubble dalam kuantiti yang mencukupi
  • Urut muka perlahan-lahan dengan bubble tersebut secara gerakan membulat
  • Bilas dengan air bersih

Layan video ni dulu ya!



Apa Kata Lea Azleeya Tentang Aloe AC Clean Bubble Cleanser?


Firstime guna cleanser ni aku dah rasa seronok sebabnya muka aku jadi lembap dan lembut.. Sesetengah pencuci muka yang pernah aku guna sebelum ni, ada yang meninggalkan kesan kekeringan, rasa tegang pada muka yang agak tidak selesa dan ada juga yang menjadikan kulit lebih berminyak dan melekit.. Itu tandanya tidak sesuai dengan kulit muka aku tetapi tidak bagi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana selepas guna kulit muka aku rasa selesa. Paling penting, kulit sentiasa lembap dan lembut.. Aku suka!!

Muka aku pada asalnya memang tiada masalah.. Jerawat pun jarang-jarang ada.. Dengan menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, makin bertambah terlindunglah kulit muka aku dari anasir-anasir jerawat.. Kecuali aku diserang penyakit malas.. Malas mencuci muka dengan sempurna, haruslah jerawat akan tumbuh juga.. Yang tu salah aku sendiri bukan salah pencuci muka tidak berkesan.. hehe..


Bagi korang yang ada masalah kulit kering, berminyak dan berjerawat tu, aku sangat recommend korang try pencuci muka ni.. Serius memang best.. Pencuci muka ni sangat sesuai dengan kulit muka aku dan mungkin juga ia sesuai dengan korang... Apa-apa pun kenalah cuba dulu baru tau tahap kesesuaiannya.. Betul tak.. Sebab kulit manusia ni kan tak sama.. Yang pastinya, produk ini tidak mengandungi bahan berbahaya dan selamat digunakan.

Oh ya, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini juga sesuai untuk kulit kering, kulit bermintak, kulit sensitif/berjerawat, banyak kulit mati dan yang mempunyai blackhead dan whitehead.

Harga : RM65 (150ml)
Beli disini : https://hansaegee.com/shop/aloe-ac-clean-bubble-cleanser.html





Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website
Facebook

Instagram
Youtube

Contact No.
017-695 6079

Giveaway Road to 8 Million Pageview

Tuesday, March 19, 2019
Giveaway Road to 8 Million Pageview  |  Bila tengok giveaway anjuran kengkawan blogger dok lalu lalang depan mata, terasa nak join pulak.. Dah lama jugak tak join giveaway ni sebabnya masa aku sekarang sangat terhad.. Masa aku perlu dibahagi-bahagikan kepada beberapa cabang yang mungkin kadang kala aku sendiri tak mampu nak lakukannya.. hehe.. Bila ada masa terluang yang sedikit ni, bolehlah aku join giveaway dan blogwalking blog kengkawan aku.. Rindu weh nak seperti dahulu.. Bersenang-senang boleh join giveaway dan blogwalking.. Now, memang susah sangat.. 


Pagi yang agak panas ni, aku join Giveaway Road to 8 Million Pageview by Blogger Dillah ni.. Hebatnya dah dekat nak 8 Million PV blog beliau.. Aku jauh lagi perjalanan nak sampai ke tahap tu.. Pape pun tahniah bat Ibu Dillah.. Bila kita berusaha, semuanya akan ada hasilnya.. Aku percaya Ibu Dillah ni seorang yang sangat berusaha untuk mencapai apa juga kejayaan.. Cam aku ni, angat-angat tahi ayam jerk bak kata pepatah.. Haha!!

Tapi aku juga mengimpikan blog aku capai tahap seperti Ibu Dillah.. Memang tabik spring la.. Moga Ibu Dillah terus berjaya dalam dunia blogging.. Insyaallah..

Orite, yang mane nak join giveaway ni, boleh klik banner kat atas ye.. Hadiah misteri menanti korang tau.. Sama-sama kita support satu sama lain.. Tak rugi pun kan.. Gut luck buat korang semua..


Safi Expert Solution Kurangkan Bintik Hitam Seawal 2 Minggu

Monday, March 18, 2019
Safi Expert Solution Kurangkan Bintik Hitam Seawal 2 Minggu  |  Semakin meningkat usia semakin kelihatan bintik-bintik hitam dekat muka.. Tak payah nak cakap orang lain, aku sendiri sedang mengalaminya kini, cumanya belum terlalu ketara.. Risau juga sebenarnya.. So, baik kita cegah sebelum parah.. Macam mana nak cegah tu? Now, tak perlu nak buang duit pergi ke pusat rawatan kecantikan bagai.. Cukup hanya dengan Safi Expert Solution sahaja dah mampu mengurangkan bintik hitam seawal 2 minggu.. Tu dia.. Hanya dalam tempoh 2 minggu sahaja dah boleh tengok hasilnya uolls..!! 


Safi Expert Solution Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation

Safi Expert Solution Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation ini merupakan 2 Step Multi-Action Ampoule System dimana ia diformulasikan dengan bahan aktif yang sangat berkhasiat iaitu DN Age Tecnology. Kombinasi hebat 2 langkah ini bertindak pantas menembusi ke dalam lapisan kulit untuk memerangi bintik-bintik hitam dengan berkesan, membekalkan kelembapan dan menggalakkan pembaharuan kulit agar kulit tampil lebih sihat dan cantik secara menyeluruh. 

Produk ini juga telah diuji secara klinikal dan menunjukkan :-
  • 85.7% Bintik hitam berkurangan
  • 91.7% Lebih berseri
  • 100% Pembaharuan kulit
  • 100% Keanjalan
  • 100% Peningkatan tona kulit

Kalau korang nak tahu, bintik hitam ini berpunca daripada 2 faktor utama iaitu pendedahan kepada cahaya matahari yang  terlalu lama dan juga proses penuaan semulajadi.. Jika kita mengabaikannya, tak mustahil masalah ini semakin serius.. Korang juga mungkin akan kelihatan tua sebelum usia.. Jadi, untuk merawat masalah ini bolehlah cuba Safi Expert Solution Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation ini ye.. Jangan risau, ia selamat digunakan kerana :-
  • No Mineral Oil
  • No Alcohol
  • No Silicone
  • No Paraben
  • No Animal Testing

Cara Guna Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation



Step 1 - Renewal Hydra Complex

Titiskan ekstrak ampoule menggunakan dropper ke tapak tangan dalam kuantiti secukupnya. Kemudian apply pada wajah dan tepuk perlahan-lahan sehingga ianya meresap sepenuhnya ke dalam kulit muka. Seterusnya boleh follow step 2.



Step 2 - Supreme Anti-Spots Complex

Titiskan sedikit Supreme Anti-Spots Complex di tapak tangan dan apply pada wajah secara urutan ke atas.

Aku suka bau ampoule ni yang menyegarkan... Teksturnya ringan dan tak melekit.. Untuk Supreme Anti-Spots Complex, masa aku nak apply dekat muka aku ingat teksturnya oily, tetapi bila dah apply alhamdulillah tak berminyak sebenarnya dan ia lebih cepat absorb ke dalam kulit... Paling best, kulit kekal lembap dalam jangka masa yang agak lama juga dan kulit pun kelihatan lebih fresh dan sihat..

Untuk dapatkan hasil yang optimum, guna 2 kali sehari iaitu pagi dan malam pada muka yang telah dibersihkan dengan sempurna.

Safi Expert Solution Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines


Ok, produk kedua yang aku nak perkenalkan pada korang juga dari rangkaian Safi Expert Solution iaitu Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines. Produk ni bagus tau sebabnya ia bertindak melindungi kulit lebih dari 90% daripada sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran yang menjadi punca terjadinya kulit kering, tona tidak sekara dan kedutan pada wajah..

Korang yang mana suka sangat buat aktiviti luar tu boleh la apply Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines ni terlebih dahulu supaya kulit korang dapat dilindungi dengan sempurna.. Aku suka baunya yang wangi dan kulit pun lembap jerk.. Nama lagik pelembap kan.. haha!!

Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines ini merupakan pelembap yang tidak berminyak yang diformulasi dengan Liquid Crystal Technology dimana ia dapat meningkatkan proses penyerapan Amino Peptides yang berfungsi untuk memberi penghidratan yang terbaik dan menguatkan kulit. Produk ini juga telah diuji secara klinikal dan menunjukkan :-
  • Ketumpatan serat kulit meningkat
  • Keanjalan kulit mengingkat
  • Mencerahkan tona kulit
  • Kulit lebih berseri dan tegang
  • Menghaluskan garis penuaan dan kedutan

Cara Guna Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines
  • Apply Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines secara merata ke kulit wajah dan juga leher yang baru dibersihkan dengan sempurna
  • Urut secara perlahan dalam gerakan membulat sehingga diserap sepenuhnya ke dalam kulit.

Seperti ampoule juga, aku suka akan bau Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines ni yang wangi.. Teksturnya ringan dan tidak berminyak.. Ia sangat mudah meresap ke dalam kulit.. Aku suka!! Hehe..


Oklah untuk pengetahuan korang, rangkaian produk Safi Expert Solution ini masih belum berada di pasaran lagi buat masa ni dan akan dilancarkan tidak lama lagi.. Jadi, untuk update terkini dari Safi tentang produk ni, boleh layari :-

Facebook

Instagram

Youtube

Kempen Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte 2019

Sunday, March 17, 2019
Kempen Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte 2019  |   Systema telah melancarkan kempen kesedaran pemeriksaan kesihatan gusi untuk bantu menambah baik kesihatan oral rakyat Malaysia, kolaborasi dengan Persatuan Doktor Pergigian Malaysia pada 15 Mac 2019 yang lalu di Petaling Jaya. Adakah anda tergolong dalam 94% orang dewasa di Malaysia yang mengalami masalah gusi ? Jika anda tidak pasti, layari laman web gumhealthcheck.com untuk membuat penilaian dalam talian secara percuma yang dapat membantu anda mendapatkan gusi dan gigi sihat sepanjang hayat.


Laman web pemeriksaan kesihatan gusi secara percuma ini adalah sebahagian daripada kempen kesedaran dan pendidikan Ke Arah Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte Systema (Gumbatte Towards 1 Million Gum Health Checks) 2019, satu kerjasama dengan Persatuan Doktor Pergigian Malaysia.

Kempen ini bertujuan untuk membantu rakyat Malaysia mencapai tahap kesihatan oral yang lebih baik dengan matlamat utamanya memberi motivasi kepada lebih ramai orang supaya mengekalkan 20 batang gigi asal mereka apabila berusia 60 tahun dan ke atas . Jadi, mereka boleh menikmati kesihatan sepanjang hayat, selari dengan matlamat Kementerian Kesihatan.

Kempen Gumbatte mengambil semangat daripada perkataan Jepun ‘Ganbatte’ yang bermaksud ‘anda boleh melakukannya’. Sekali gus menyeru rakyat Malaysia supaya menjaga kesihatan gusi mereka dan mencapai 1 juta pemeriksaan gusi. Kempen ini dilancarkan oleh Dr. Norliza bt Mohamed, bertanggungjawab sebagai menanggung tugas Pengarah Kanan Kesihatan Pergigian, sempena Hari Kesihatan Oral Kebangsaan di pusat membeli-belah 1 Utama di Bandar Utama, hari ini.

Menurut Dr Norliza, kesihatan oral sering dilihat sebagai kurang penting berbanding kesihatan umum yang lain. Namun, sikap ini perlu diubah kerana ia merupakan isu yang serius. Beliau menyatakan bahawa tahap kesihatan oral yang rendah sering dikaitkan dengan masalah-masalah kesihatan yang lain. “Kajian penyelidikan menunjukkan korelasi di antara penyakit gusi dengan serangan jantung, diabetes dan terbaharu, Alzheimer. Ini merupakan penyakit yang boleh mengancam nyawa. Sekiranya pengesanan dan rawatan awal penyakit gusi boleh merendahkan korelasi ini, kita wajar menerokanya.

Beliau mengakui bahawa kempen Gumbatte Systema yang memberi penekanan terhadap kesihatan gusi secara dalam talian dilihat cukup tepat kerana majoriti rakyat Malaysia, termasuklah di kawasan pedalaman memperoleh maklumat dari dalam talian. “Kempen Ke Arah Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte boleh membantu Bahagian Penjagaan Oral Kementerian Kesihatan mendidik lebih ramai orang mengenai perlunya menjaga kesihatan gusi dan oral dengan lebih cepat, menerusi keputusan yang dapat diperoleh secara serta-merta.


Pengurus Besar Southern Lion Sdn. Bhd., Carmen Foo menyatakan usaha meningkatkan kesedaran mengenai kesihatan oral ini dibuat kerana gigi yang kuat bermula dengan gusi yang sihat. Systema ialah jenama teras Lion Corporation, Jepun dan memiliki warisan penjagaan oral selama lebih120 tahun hasil kolaborasi dengan pakar-pakar pergigian, pihak berkuasa kesihatan, saintis dan penyelidik.

Sistem Anti-Plak Systema menggabungkan ubat gigi Systema Advance Anti-Plaque untuk menyingkirkan plak dan membunuh bakteria berbahaya walaupun di dalam poket gusi. Manakala bulu berus gigi tirus 0.02mm Systema membantu menyingkirkan plak biarpun di kawasan yang sukar dicapai di antara gigi, sepanjang garisan gusi dan di dalam poket gusi. Kini kita sudah ada penyelesaiannya. Justeru, inilah masanya untuk meningkatkan kesedaran mengenai penyakit gusi kerana ia adalah asas kepada gusi dan gigi yang sihat sepanjang hayat. Sebab itulah kami memperkenalkan kempen Ke Arah Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte – bagi membina kesedaran diri tentang perlunya perubahan yang positif,” kata Foo.

Rakyat Malaysia memperoleh banyak maklumat daripada media sosial. Sebab itulah kami bekerjasama dengan pasangan artis dan media sosial terkenal, Wawa Zainal dan Aeril Zafrel untuk menyemarakkan lagi kempen ini. Kami percaya dengan strategi ini, kesedaran mengenai pentingnya pemeriksaan kesihatan gusi dapat menarik perhatian lebih ramai orang. Seterusnya menggalakkan mereka mengambil langkah demi mencapai tahap kesihatan oral yang lebih baik,” katanya.


Pelakon Aeril Zafrel nyata terkejut dengan kadar penyakit gusi yang dihidapi oleh rakyat Malaysia. “Berada dalam industri hiburan atau mana-mana industri yang perlu berdepan dengan pelanggan, anda mesti memiliki tahap kebersihan diri, termasuklah oral yang baik. Saya tidak sedar betapa seriusnya masalah gusi di kalangan kita. Justeru, saya rasa bertanggungjawab untuk berkongsi maklumat ini kerana ia mampu memberi perubahan, terutamanya kerana penyakit gusi mempunyai kaitan dengan serangan jantung, diabetes dan Alzheimer. Kita semua perlu melayari laman web gumhealthcheck.com untuk menilai tahap kesihatan gusi kita.”   

Systema turut mengagihkan 10,000 Ubat Gigi Systema Advance Anti-Plaque dan 10,000 berus gigi dengan bulu berus tirus 0.02mm bagi menyokong program jangkauan di seluruh negara ini.

Pelakon dan usahawan Wawa Zainal juga bersemangat untuk menjadi pencetus kesedaran kesihatan oral. “Penyakit gusi adalah masalah kesihatan yang penting. Jika kita boleh menggalakkan lebih ramai orang untuk menjaga kesihatan gusi dengan menggunakan ubat gigi anti-plak dan berus gigi yang boleh membantu menambah baik kualiti hidup, ia sememangnya hala tuju yang betul buat negara kita.”   

Presiden Persatuan Doktor Pergigian Malaysia, Dr Leong Kei Joe menyatakan usaha mengurangkan penyakit gusi di Malaysia perlu dimulakan dengan mengubah persepsi tentang penyakit gusi sepenuhnya. Beliau memuji kempen menangani masalah penyakit gusi ini. “Kesedaran terhadap penyakit gusi memang serius dan ia berpotensi memberi impak kepada kualiti hidup, selain mempunyai kaitan dengan penyakit-penyakit berbahaya. Terlalu ramai di antara kita yang melihat tanda-tanda penyakit gusi seperti berdarah ketika memberus sebagai sesuatu yang normal. Rakyat Malaysia perlu mengenal pasti tanda-tanda dan simptom penyakit gusi. Jadi mereka tahu apabila ada yang tidak kena, mereka boleh mendapatkan bantuan. Pantau kesihatan oral anda dengan melayari laman web gumhealthcheck.com untuk menilai status kesihatan gusi anda. Jika perlu, jumpa doktor gigi anda untuk mendapatkan rawatan.


Beliau memberitahu, ahli-ahli Persatuan Doktor Pergigian Malaysia akan menawarkan pemeriksaan kesihatan gusi secara percuma sebagai sokongan kepada Bulan Kesihatan Oral Kebangsaan. Selain mencadangkan setiap orang perlu berjumpa dengan doktor gigi sekurang-kurangnya dua kali setahun.

Siri jelajah Ke Arah Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte Systema akan diadakan di pusat membeli-belah 1 Utama sehingga Ahad, 17 Mac 2019. Ia turut menawarkan pemeriksaan gigi secara percuma, permainan, hadiah dan pelbagai aktiviti lain. Jadilah antara yang terawal daripada 1 juta orang yang memeriksa kesihatan gusi secara dalam talian di laman web gumhealthcheck.com untuk gigi dan gusi yang sihat sepanjang hayat.


Produk-produk Systema boleh didapati di seluruh negara menerusi pasar raya hiper utama, pasaraya dan farmasi pada harga RM12.55 untuk ubat gigi Systema Advance Anti-Plaque, manakala berus gigi pula berharga RM7.80 hingga RM12.55


Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum & Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum Review

Thursday, March 14, 2019
Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum & Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum Review  |  Panas betul cuasa sekarang ni kan.. Nak keluar rumah pun fikir banyak kali kalau hari cuti.. Hari bekerja tu terpaksa la keluar jugakkan untuk sesuap nasi.. Cewahh.. hehe.. Time cuaca panas camni, mula la terfikir nak lindungi kulit dari sinaran UV.. Mahu terbakar kulit kalau tak dilindungi.. So, kali ni aku nak share dengan korang produk yang boleh melindungi kulit dari sinaran UV.. Produk apa tu? Haa ofkoslah produk Dr Murad iaitu Murad City Skin Age Defence Broad Spectrum dan juga Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum.. 


Murad City Skin Age Defence Broad Spectrum SPF50 PA++++

Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ merupakan perlindungan kulit yang baru  dimana ia dirumuskan khas dengan Teknologi Perlindungan Alam Sekitar untuk melindungi kulit dari sinaran UV yang berbahaya yang boleh merosakkan kulit.. Selain itu, ia juga melindungi kulit daripada 5 punca kerosakan yang mempercepatkan tanda penuaan seperti :-
  • Blue Light dari peranti telefon pintar, laptop dan lain-lain
  • Pencemaran
  • Radiasi Inframerah
  • UVA
  • UVB

Tak sangka ye, cahaya dari telefon pintar dan laptop pun memberi ancaman kerosakan pada kulit.. Selama ini aku tak rasa ia berbahaya.. Kalau korang nak tahu,  Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini dapat melindungi kulit kita daripada :-
  • 96% pencemaran*
  • 89% Blue Light dari peranti**
  • 52% Sinaran Inframerah
So, lepas ni dah tak perlu risau sebabnya aku dah ada pelindung bagi masalah ini.. Hehe..  Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini mampu melindungi kulit secara menyeluruh..


Orite, untuk teksturnya pula ia sangat ringan dan mudah menyerap kedalam kulit.. Paling penting tak melekit ye... Mungkin ada yang risau, kalau pakai sunblock ni muka bercapuk.. Jangan risau deknon, produk ini didatangkan dalam warna peach untuk serasikan dengan warna kulit kita.. Bila di apply kat muka, memang nampak natural sahaja.. hiks.. Produk ini juga sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif kerana ia fragrance free.. Kalau nak letak kat bahagian mata yang lembut tu pun selamat uolls.. Tak menjadi masalah.. 

Didalam Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini juga terkandung Vitamin C dimana ia membantu mencerahkan kulit, membaiki tona kulit dan membaiki kulit yang rosak.. 

Cara guna
  • Goncang terlebih dahulu sebelum digunakan.
  • Apply pada muka, leher dan juga dada secara bebas
  • Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, gunakan dalam jumlah berukuran nikel selepas memakai pelembap harian untuk perlindungan yang lengkap.
Harga : RM298 (50ml)


Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++


Teruja pulak nak memperkenalkan produk kedua Dr Murad ni iaitu Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++.. Kenapa aku teruja? Hehe sebabnya ia berkaitan dengan makeup.. Kalau korang nak tahu, produk ini sangat sesuai dijadikan makeup primer kerana ia merupakan primer Soft-Focus Complex yang dapat menjadikan kulit flawless dan solekan bertahan selama 12 jam.. 

Manfaat Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++
  • Mengurangkan garis halus dan kedut
  • Mengecilkan liang pori
  • Merawat tekstur kulit yang tidak sekata
  • Membaiki tona kulit yang tidak sekata
Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit.. Apa yang bagusnya, ia tidak mengandungi Paraben, Sulfat, Phthalates dan Gluten iaitu bahan yang berasal dari haiwan. So, ia selamat digunakan ye.. 


Bahan Utama
  • Peptida Cendawan - Perangi tanda-tanda penuaan yang dapat dilihat untuk membantu memulihkan kekuatan, keanjalan dan ketahanan kulit yang kelihatan muda
  • Soft-Focus Complex - Melicinkan kulit, membaiki tona dan tekstur kulit yang tidak sekata untuk solekan yang lebih ideal dan tahan lebih lama
  • Ekstrak Barli, Bunga Matahari dan Timun - Meningkatkan keupayaan kulit untuk mengekalkan kelembapan.
Result Selepas Menggunakan Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++
  • Kesempurnaan dan ketahanan solekan selama 12 jam
  • Pengurangan segera 30% dalam penampilan liang pori
Dalam kajian klinikal selama 3 hari pula di dapati :-
  • 71% berkurangan garis halus dan kedutan
  • 94% kelihatan kulit lebih licin dan tekstur kulit menjadi lebih baik
  • 100% invisible perlindungan SPF30


Cara Guna

Urus secara merata pada kulit wajah, leher dan dada. Boleh digunakan sebelum solekan sebagai makeup primer ataupun boleh juga dipakai secara solo bergitu sahaja.

Harga : RM328


Untuk sebarang pembelian atau info lanjut, sila layari :-

Website

Instagram

Facebook


How WD-40® Can Help Companies to Save Money

Wednesday, March 13, 2019
How WD-40® Can Help Companies to Save Money  |  Penyelenggaraan dan pembaikan adalah antara perkara yang tidak dapat dielakkan oleh pemilik bagi memastikan peralatan mereka dalam keadaan baik dan berfungsi. Begitu juga situasinya bagi syarikat.


Malah, untuk mempunyai peralatan atau mesin yang digunakan berada pada tahap optimum, penyelenggaraan khususnya, adalah sesuatu perkara penting yang tidak boleh diabaikan oleh syarikat. Ini kerana kerosakan akan mengganggu produktiviti dan menyebabkan kehilangan perolehan (apabila penghantaran pesanan pekerjaan ditangguhkan), dan dalam sesetengah kes, syarikat boleh kehilangan pelanggan. Kerosakan juga mungkin boleh menyebabkan tuntutan dari segi undang-undang jika ia telah melanggar kontrak.


Dalam erti kata lain, kerosakan menyebabkan kos yang mahal, dan mungkin mendorong syarikat ke arah kerugian. Pembaikan pula termasuk penggantian baru sama ada ia memerlukan kos yang tinggi dan barangkali menyumbang kepada kelewatan dalam pengeluaran, oleh itu mereka perlu memastikan kerosakan itu pada tahap minimum.

Satu-satunya cara untuk memastikan kedua-duanya, iaitu pembaikan dan penggantian berada pada tahap minimum adalah dengan membuat penyelenggaraan berjadual serta lebih baik dilakukan secara berkala. Melalui pembantu yang boleh diharap dan dipercayai seperti Produk Pelbagai Guna WD-40®, ia dilihat telah membantu banyak syarikat selama bertahun-tahun bagi menangani situasi seperti ini.


Turut dikenali sebagai ‘Tin dengan beribu kegunaan’, Produk Pelbagai Guna WD-40® telah membantu pengguna dalam pelbagai bidang dan industri, seperti pembinaan kapal, sektor tenaga angin, keretapi, percetakan, perlombongan, pertanian, dan penyelenggaraan umum peralatan elektrik dan pneumatik serta pelbagai lagi.

Produk ini adalah jenama yang dipercayai dalam penyelenggaraan mesin kerana ia melindungi logam daripada karat dan hakisan, membebaskan benda yang tersekat atau beku, menghilangkan kelembapan, dan berfungsi sebagai pelincir bagi hampir semua benda, yang membuatkannya hebat untuk mengurangkan geseran dan memanjangkan jangka hayat peralatan.


Dan disebabkan ia menghilangkan kelembapan, produk ini cepat mengeringkan sistem elektrik untukmengelakkan daripada berlakunya litar pintas. Ia juga menghalang hakisan bateri dan membantu untuk menghidupkan enjin ketika basah. Selain itu, ia juga memberi pembersihan yang berkesan bagi gris dan kotoran degil, manakala formula bukan aerosolnya juga memudahkan pelekat ditanggalkan.

Ciri-ciri-dan reka bentuk pintarnya yang terdapat dalam produk ini, termasuk straw fleksibel yang disediakan menjadikannya pembantu yang hebat dalam pemasangan dan penyelenggaraan peralatan dan barangan, serta memberi perlindungan kepada semua jenis gear dan bahagian enjin daripada berkarat, melonggarkan skru yang ketat, serta membersihkan dan melincirkan bahagian yang sukar dicapai.


Dalam proses pembuatan yang dipanggil pengacuan, sebagai contohnya, Produk Pelbagai Guna WD-40® juga menyediakan pembersihan dan penyelenggaraan cetakan anti-karat yang berkesan dan mudah, serta memanjangkan hayat perkhidmatan peralatan terbabit. Ia juga digunakan sebagai ejen pelepas untuk acuan plastik tertentu, meningkatkan kecekapan pengeluaran dan mengurangkan prosedur teknikal, yang menjimatkan penggunaan tenaga manusia dan bahanyang digunakan.


Terdapat banyak sebab mengapa tin kecil biru dan kuning ini, dengan formula asalnya dicipta sejak 66 tahun yang lalu iaitu pada tahun 1953, kekal sebagai produk penting yang perlu ada di setiap garaj dan kotak peralatan anda, sama ada di kalangan penyelenggara profesional mahupun amatur.

WD-40®juga mempunyai rangkaian siri pakar dan produk siri automotif untuk memenuhi keperluan khusus dan tugas berat industri bagi setiap situasi yang berbeza.

Untuk mengetahui bagaimana Produk Pelbagai Guna WD-40® atau barisan produk pakarnya boleh membantu dalam perniagaan anda atau memudahkan kehidupan anda, boleh terus melayari https://wd40.asia/.


Crestar Pengedar Pelbagai Design Kipas Siling Berkualiti

Wednesday, March 13, 2019
Crestar Pengedar Pelbagai Design Kipas Siling Berkualiti  |  Kipas angin atau kipas siling merupakan keperluan bagi setiap rumah.. Sama ada untuk mendapatkan keselesaan ketika berada di rumah terutamanya pada musim panas mahupun hanya sekadar sebagai hiasan.. Ada juga dikalangan kita pada hari ini, memasang kipas siling dirumah semata-mata sebagai hiasan kerana pada masa kini, terdapat pelbagai design dan jenama kipas siling ada dijual di pasaran.. Begitu jugalah dengan rumah aku, tidak lengkap sekiranya tiada kipas siling walaupun penggunaan lebih kepada aircond.. Ada masa kipas siling juga diperlukan pada waktu-waktu tertentu..


Perlu diingat ye, pemilihan kipas siling yang baik bukanlah semata-mata melihat pada designnya sahaja tetapi perlu juga menilai dari segi ketahanan, kualiti, warranty dan juga harganya.. Kalau harga mahal tetapi langsung tak berkualiti, baik tak payah beli kan.. Jadi, sebelum beli teliti dulu kehebatan kipas itu sendiri.. Jangan asal cantik terus aje beli.. Hehe..

Aku kenal satu tempat di Singapura dimana terdapat sebuah syarikat yang menawarkan pelbagai design kipas siling.. Semua kipas silingnya cantik-cantik dan moden tetapi yang paling penting sekali ianya berkualiti.. Nak tahu? Jom aku cerita...

Crestar Pengedar Pelbagai Design Kipas Siling Berkualiti

Crestar Enterprise telah ditubuhkan pada tahun 2004 merupakan sebuah syarikat pengedar pelbagai design kipas siling berkualiti di Singapura.. Ia juga sebuah syarikat yang mempunyai reputasi tinggi dalam industri elektrik di Singapura dan menjadi pilihan ramai pelanggan. 

Pada Oktober 2009, syarikat ini telah bertukar kepada Crestar Enterprise Pte Ltd dan telah berkembang menjadi salah satu peneraju pasaran terkemuka di perdagangan kipas siling di Singapura sejak penubuhannya..


Kalau korang nak tahu, syarikat ini adalah pengedar tunggal kipas siling Crestar dimana mereka menawarkan pelbagai rekabentuk kipas siling yang berbeza, lain dari yang lain dan ergonomik.. Bukan kipas sahaja yang berkualiti tau tetapi aksesori yang dijual juga berkualiti termasuklah pengawal selia, pencahayaan dan kelengkapan lain yang berkaitan.

Apa yang bestnya dengan kipas siling di Crestar ni, ia dilengkapi sepenuhnya dengan versi terbaru 188/153 Alumi Motor ™.. Lagi menarik, Crestar Enterprise Pte Ltd memperkenalkan kipas siling model premium 2014 yang baru termasuk Siri Icol, Skylite Series dan Rainlite Series. Siri 2014 Rainlite / Skylite kini dilengkapi dengan alat kawalan jauh dengan 6 kelajuan dan pelbagai fungsi untuk kegunaan maksimum.


Bila kita guna kipas siling yang berkualiti, keselesaan di rumah pasti terjamin.. Di Crestar Enterprise Pte Ltd, mereka menjanjikan pengalaman keselesaan maksimum dan pengudaraan yang baik dengan pelbagai rekabentuk kipas Crestar berkualiti.. Bukan itu sahaja, malah terdapat pelbagai warna seperti silver, putih, hitam matte dan kelabu yang boleh disuai padan dengan keadaan rumah masing-masing. 

Dengan versi Alumi Motor ™ (AC & DC), kipas siling yang mereka tawarkan juga mempunyai ketahanan yang paling tinggi.. Kipas siling Crestar juga didatangkan dalam pelbagai saiz dari 32 sehinggalah 55 inci bersama lampu LED atau tanpa lampu LED dan aksesorinya juga adalah original termasuklah alat kawalan jauh. 

Jom kita lihat design kipas siling yang ada di Crestar Enterprise Pte Ltd ni.. 





Bagi aku sendiri, semua design yang ada di Crestar Fan ni cantik-cantik belaka.. Andaikata aku ke showroomnya, pasti aku akan rambang mata untuk memilihnya.. Bagi korang yang ada plan untuk mencari kipas siling yang designnya ohsem dan moden serta berkualiti, bolehlah usha di Crestar Fan ni sama ada secara online atau terus ke showroom mereka.... Di laman web mereka juga telah tersedia perkhidmatan online service booking dan online warranty bagi memudahkan pelanggan mereka..


Haa kalau nak tengok design, bolehlah terjah laman web mereka ye.. Sekiranya ada sebarang pertanyaan bolehlah ajukan di bahagian Product Enquiry.. Pihak mereka akan memberi maklumbalas kepada korang nanti.. 


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Authorised Showroom
944 Bendemeer Rd #05-01 B Central
339943 Singapore

Contact No.
6254 9483  /  6841 6412 

Faks
6254 9438

Email
info@crestarfan.com.sg


KidZania Damansara Beri Pengalaman Pembelajaran Yang Menyeronokkan Untuk Anak-Anak Anda

Monday, March 11, 2019
KidZania Damansara Beri Pengalaman Pembelajaran Yang Menyeronokkan Untuk Anak-Anak Anda  |  Kanak-kanak ni perlu sentiasa dididik dalam persekitaran pembelajaran yang menyeronokkan sejak kecil lagi barulah otaknya berkembang dengan baik.. Selain itu, dapatlah mengelakkan mereka daripada dilanda kebosanan kerana melakukan aktiviti yang sama setiap hari.. Haa kalau nak pengalaman pembelajaran yang menyeronokkan untuk anak-anak korang, KidZania Damansara la jawapannya kerana di sana tersedia aktiviti pembelajaran yang menarik untuk anak-anak korang.. Best sangat tau.. Bukan anak-anak jerk teruja, mak ayah pun teruja sama!!


KidZania merupakan pusat pendidikan dan hiburan keluarga yang menawarkan pengalaman pembelajaran dan hiburan interaktif yang disasarkan kepada kanak-kanak berumur 4 hingga 14 tahun yang terletak berdekatan dengan IKEA Damansara.. KidZania adalah tempat yang seakan bandar kecil yang dilengkapi dengan hospital, balai bomba, stesen radio, teater dan studio TV... Semasa di sini, si kecil akan bekerja dan turut menerima gaji dalam bentuk matawang KidZania yang dipanggil KidZos. Duit tersebut boleh disimpan di dalam akaun bank KidZania mereka dan dibelanjakan di kedai yang terdapat di dalam KidZania tersebut. Mereka akan alami sendiri pengalaman kehidupan realiti, melatih nilai kerja berpasukan disamping meningkatkan kemahiran dan pengetahuan tentang kewangan.


Haa kalau korang mempunyai anak-anak yang berumur dalam lingkungan 4-14 tahun dan mempunyai sfat ingin tahu serta mahu belajar tentang kerjaya orang dewasa seperti ahli bomba, juruterbang, doktor dan pelbagai lagi, bolehlah terjah KidZania KL ni ye dimana ia merupakan taman tema pendidikan terbesar di Malaysia.. Untuk pembelian tiket KidZania juga boleh dibuat secara online ataupun boleh terus beli di kaunter tiket.. Namun begitu, terdapat promosi diskaun untuk harga tiket KidZania jika korang beli secara online di Tripcarte.asia..



Tempah Tiket KidZania Pada Harga Rendah Di Tripcarte.asia

Mesti ada yang tertanya-tanya tentang tiketnya kan? Haa korang tak yah nak risau sangat ye sebabnya tiket KidZania adalah berpatutan untuk semua saiz keluarga.. Korang juga boleh dapatkan KidZania tiket dengan harga lebih murah semasa promosi di Tripcarte.asia.. Memang murah weh kalau time promosi.. Rugi sangat kalau tak grab awal-awal kerana tiket KidZania ni sah selama 6 bulan dari tarikh pembelian.. Haa kalau dah tau ada promosi, beli jerk dulu.. Tempoh tamatnya sangat panjang.. 6 bulan tu boleh simpan.. 


Zaman sekarang ni semuanya di hujung jari sahaja.. Dah tak perlu nak pergi ke kaunter bagai untuk beli tiket.. Beli saja secara online lebih mudah dan menjimatkan masa.. Tak perlu nak beratur panjang dan bersesak-sesak dengan orang ramai.. Jadi, kalau korang nak mudah untuk mendapatkan tiket KidZania ni, korang boleh aje beli secara online di laman web Tripcarte.asia ni.. Lagi pun, dengan menggunakan platform Tripcarte.asia ni korang boleh berjimat kerana terdapat pelbagai tawaran diskaun dan promo yang ditawarkan untuk pelanggannya..

Bagaimana cara nak beli tiket KidZania Kuala Lumpur di Tripcarte.asia ni? Mungkin ada yang dah biasa dan ada juga yang belum pernah beli secara online.. Betul tak? Jangan risau, aku akan tunjukkan caranya step by step ye.. Jom mula..

Cara Menempah Tiket KidZania Kuala Lumpur Di Tripcarte.asia


Untuk harga semasa KidZania 2019 adalah seperti berikut :-

Harga Tiket KidZania 2019
  • 2 - 3 tahun : RM41
  • 4 - 17 tahun : RM85
  • 18-59 tahun : RM45
  • 60+ tahun : RM34
Step 1 : Pilih tiket yang hendak dibeli

Kalau ada yang plan nak membawa anak-anak berhibur di KidZania Kuala Lumpur, bolehlah book tiket sekarang kerana terdapat harga promo bagi dewasa yang berumur dari 18 hingga 59 tahun.. Boleh jimat banyak tau..


Step 2 : Buat Pilihan Anda


  1. Person type sama ada Adult, Child atau Senior
  2. Masukkan bilangan orang
  3. Klik 'Add to order'

Perhatian ye! Kanak-kanak di bawah lapan (8) tahun mestilah diiringi oleh orang dewasa pada setiap masa dan masuk PERCUMA bagi kanak-kanak di bawah umur dua (2) tahun.


Step 3 : View Cart

Ok, sebelum membuat pembayaran sila 'view cart' korang dulu ye.. Pastikan order yang korang buat tu betul.. Segala detailnya tepat.. Bila dah semua ok, bolehlah klik "Proceed to checkout".


Step 4 : Penuhi 'Billing Details' dan Place Order

Pastikan korang mengisi ruangan 'billing details' dengan maklumat yang lengkap. Seterusnya korang dah boleh membuat pembayaran.. Korang boleh pilih 3 cara pembayaran iaitu iPay88 - online banking atau credit & debit card, Online banking (Malaysian Banks) atau Direct Bank Transfer.. Dah pilih cara pembayaran, bolehlah 'Place order' dan buat pembayaran..

Step 5 : Buat Pembayaran

Setelah pembayaran dilakukan, QR Code dan e-tiket akan dihantar ke email korang dalam tempoh 2 jam.

Bagaimana Untuk Menebus Tiket KidZania Yang Ditempah?


Untuk redeem tiket KidZania, korang boleh ikut step di bawah ini ye..
  • Ini merupakan tiket FlexPlus, jadi tiada reservation diperlukan
  • Lawati attraction korang pada bila-bila masa kerana ia berkonsepkan 'open hours'
  • Untuk redeem, korang hanya perlu tunjukkan QR Code sahaja di online ticket counter.

Bagaimana kalau plan ke KidZania terpaksa dibatalkan? Haa jangan bimbang kerana dengan membeli tiket menggunakan platform Tripcarte.asia ini, mereka menjanjikan refund dengan cara yang sangat mudah iaitu korang hanya perlu mengisi borang refund di laman Tripcarte.asia sahaja dan wang akan dikembalikan.

Contoh Borang Refund


Booking KidZania Ticket Sekarang Di Tripcarte.asia Untuk Harga Lebih Murah!


KidZania Malaysia menawarkan pengalaman yang mendebarkan seumur hidup untuk anak-anak korang.. KidZania juga menawarkan pengalaman yang dirancang untuk mendidik dan memberi inspirasi kepada anak-anak. Semua aktiviti dirancang untuk mendidik anak-anak melalui pengalaman, memupuk perkembangan kemahiran hidup, perspektif kanak-kanak, semuanya adalah menyeronokkan. 

KidZania Kuala Lumpur sentiasa memberikan persekitaran pendidikan terbaik kepada kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi, jom beli tiket Kidzania sekarang juga untuk anak-anak merasai pengalaman sebagai Pegawai Polis, Doktor, Pegawai Bomba dan sebagainya. Booking KidZania Ticket korang sekarang secara online di Tripcarte.asia untuk harga lebih murah.

Waktu Operasi

Ahad - Jumaat : 10.00 am - 5.00 pm
Sabtu, Cuti Umum dan Cuti Sekolah : 10.00 am - 7.00 pm
Ditutup pada hari Isnin (Kecuali pada Cuti Umum & Cuti Sekolah)

Alamat

Curve NX,
18, Jalan PJU 7/5,
Mutiara Damansara,
47810 Petaling Jaya,
Selangor

Untuk sebarang pembelian tiket atau maklumat lanjut, sila layari :-

Website


Email
info@tripcarte.asia

Contact No.
1700 828 095