Top Social

Image Slider

Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration Kekalkan Keremajaan Kulit

Sunday, March 31, 2019
Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration Kekalkan Keremajaan Kulit  |  Akhir tahun lepas aku ada review satu produk dari Neil Armayan iaitu Biosol Hygiene Wash.. Now, sekali lagi aku nak share personal review aku tentang satu lagi produk dibawah label yang sama iaitu Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration dimana produk ini mampu mengekalkan keremajaan kulit..


Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration

Ok, kalau korang nak tahu Neil Armayan Revesol ini dirumuskan secara klinikal sebagai krim Multi-Factor Age Reverse yang powerfull kerana ia dihasilkan dari bahan PhytoCellTec Malus Domestica yang bukan sahaja melindungi tetapi juga membaiki sel induk semulajadi kulit dan fungsi yang berkaitan. Ia secara langsung dapat melawan proses penuaan dengan mengoptimumkan prestasi sel induk kulit kita.

Jangan tak tahu ye, krim Revesol ni bukan sebarangan krim ye, ia diformulasi daripada teknologi hyaluronic filling spheres dimana ia dapat memberikan hydration yang maximum kepada kulit muka kita..


Tak keterlaluan kalau aku katakan krim Revesol ni adalah alternatif yang lebih baik daripada Botox dengan komponen pelembap dan perlindungan UV yang ada padanya. Yang berangan-rangan nak cucuk botox tu, rasanya tak payah la dah ye teruskan hasrat tu, boleh aku try Neil Armayan Revesol ni lebih selamat dan bagus untuk kulit.. Kebaikan tambahan yang ada pada krim ini termasuk ciri anti-kulat, anti-keradangan dan pengurangan jerawat. Kalau korang nak tahu, pendekatan bersifat holistik ini terhasil daripada penyelidikan bertahun-tahun dan kajian terperinci terhadap maklumbalas daripada wanita di seluruh dunia..

Kebaikan Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration


  • Melewatkan penuaan sel
  • Perlindungan dipertingkat dan pemulihan fungsi sel induk kulit
  • Meningkatkan vitaliti dan meremajakan sel-sel kulit
  • Ciri pelembap yang luar biasa
  • Sangat berkesan melawan kedutan dan garis halus
  • Mengurangkan keradangan dan pembetukan jerawat
  • Mengelakkan liang tersumbat dan memberikan ruang untuk pertumbuhan sel baru
  • Memberi perlindungan nominal terhadap sinaran ultraviolet matahari
  • Ciri antikulat

Packaging Dan Tekstur Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration

Firstime dapat parcel Revesol Cream ni, aku dah rasa kagum dengan packagingnya yang sangat eksklusif dengan boxnya yang super owsem!! Bermula dengan boxnya sehinggalah kepada packaging krim itu sendiri memang semuanya terasa eksklusif setanding dengan kebaikannya.. Secara keseluruhan, bila tengok saja packagingnya dah terasa yakin dengan produknya.. Serius aku suka!!




Itu tentang packaging.. Kalau teksturnya pula apa yang boleh aku katakan adalah ia sejenis yang sekali pandang macam krim biasa tetapi bila dah apply, eh! macam gel pulak rasanya.. Haaa camno tu.. Sape nak jawab?? Hehe.. Paling aku suka tentang krim Revesol ni adalah ia tak meninggalkan kesan melekit setelah di apply kat muka.. Itu yang paling utama bila aku pilih sesuatu krim untuk muka aku.. Asal melekit jerk, memang aku reject awal lagi.. Tak selesa weh!!


Alhamdulillah Revesol ni sangat selesa bila dipakai dan sesuai dengan kulit aku yang jenis kombinasi ni.. Lagi satu keistimewaan Revesol ni ia mudah diserap dan selepas apply kat muka, kulit akan rasa lebih lembap, lembut dan lagi best nampak glowing gitchewww!!

Antara bahan-bahan yang terkandung di dalam Revesol Cream ni adalah seperti Etilheksil Palmitat, Silika Dimetil Sililat, Butilena Glikol, Sodium Hialuronat, Saccharomyces Lisat, Kanji Jagung yang diubahsuai, Pantenol, Tokoferil Asetat, Sel Induk Malus Domestica, Asid Salisilik, Gam Akasia Senegal, Asetil Heksapeptida-8 dan Minyak Biji Slimmondsia Chinensis (Jojoba)

Cara Guna Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration


Cara guna krim ni sama saja macam krim muka yang lain.. Cuma perlu sapu pada setiap pagi dan malam selepas cuci dan toning wajah.. Urut secara perlahan-lahan pada kulit muka. Biarkan krim absorbs sepenuhnya ke dalam kulit.. 

Kalau waktu siang, biasanya aku akan apply krim Revesol ni sebelum aku makeup.. Yesss, makeup aku nampak lebih flawless tau!! Sebab tu aku sayang ketat-ketat Revesol ni.. hehe..

Apa Kata Lea Azleeya Setelah Menggunakan Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration?


AKU SUKA!! haa tu dia.. Besar gedabak font tu.. hehe.. Serius aku suka Revesol krim ni sebabnya ia serasi dengan kulit aku yang jenis kombinasi ni.. Selalunya kalau aku pakai krim yang tak sesuai, mesti muka aku akan nampak berminyak gile.. Tetapi tidak dengan Revesol Cream ni.. Dah apply kat muka, memang tak rasa berminyak dan melekit langsung.. Memang best giler!!

Sungguhpun begitu, ia tidak pula menyebabkan kulit menjadi kering sebaliknya melembapkan kulit aku.. Yelah nama lagi 'with hydration' kan, mestilah memberikan kelembapan pada kulit.. Bukan tu saja buatkan aku jatuh cinta dengan krim ni, tetapi ia juga melembutkan kulit muka dan memberi effect glowing pada wajah.. Bolehlah fefeeling glow glowing gitu kann.. hehe.. 

Lagi best krim ni didatangkan dalam saiz 30gm.. Banyak tu woihh!! Memang boleh tahan 2-3 bulan kalau pakai dalam kuantiti yang tak overdose.. Hiks.. Cam aku lebih suka pakai secara nipis sahaja.. Korang aku tataw la tahap pemakaianya macam mana.. So, depend pada pemakaian juga... 

Dapatkan Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration Untuk Kekalkan Keremajaan Kulit.


Aku dah cuba Revesol Cream ni dan aku sangat menyukainya.. Korang yang mana nak mengembalikan keremajaan kulit tu, tak yah la nak cucuk botox bagai ye, mai pakat pakai Revesol cream ni.. Kesan dia memang terbaik!! 

Buat my beauty readers, aku nak bagi korang peluang untuk dapatkan Revesol Cream ni dengan harga lebih rendah.. Macam mana? Haaa korang boleh gunakan voucher code : NEILLEA20 untuk dapatkan 20% diskaun dengan pembelian secara online di Shopee di link ini : https://bit.ly/2HoiuIJ.. Diskaun voucher code ini hanya terhad kepada 10 orang terawal sahaja tau.. So, siapa cepat dia dapat.. Grab now!!

Untuk sebarang pembelian atau info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Shopee


Tonton Rancangan Nak Beli 2.0 Dan Dapatkan Barangan Pre-Loved Eksklusif Dari Influencer dan Selebriti

Saturday, March 30, 2019
Tonton Rancangan Nak Beli 2.0 Dan Dapatkan Barangan Pre-Loved Eksklusif Dari Influencer dan Selebriti  |  Hi guys!! Kali ni aku nak share dengan korang sebuah rancangan beli belah barangan pre-loved eksklusif yang dibawakan oleh hurr.tv iaitu Nak Beli 2.0 .. Ada yang pernah tonton rancangan di hurr.tv? Kalau belum, korang wajib tonton ye.. Banyak yang menarik di sana.. Apa agaknya yang best dengan program kali ni ye.? 


Tonton Rancangan Nak Beli 2.0 Dan Dapatkan Barangan Pre-Loved Eksklusif Dari Influencer dan Selebriti

Rancangan Nak Beli 2.0 ini merupakan program 10 episod web dimana ia memberi peluang kepada penonton atau peminat untuk mendapatkan koleksi barangan peribadi milik influencer dan juga selebriti dengan harga menarik di laman web Beli@hurr iaitu https://shop.hurr.tv/. Rancangan ini akan bersiaran secara langsung pada jam 8.30 malam pada setiap hari Rabu bermula 13 Mac 2019 di laman web dan aplikasi telefon pintar hurr.tv.

Program 10 episod ini akan dihoskan oleh Nana Al-Haleq dan juga Nisha Ezzati secara bergilir-gilir bersama tetamu jemputan setiap minggu yang terdiri daripada influencer atau selebriti jemputan antaranya Tasnim Shah, Sharifah Rose, Adriana Adnan, Shalma Aainaa, Syada Amzah dan Umaira Wafa.. 

Dari kiri : Aireen Natasya, Hos Nisha Ezzati dan Maisarah
Ok kalau korang nak tahu, pada setiap episod web, beberapa barangan pre-loved dan personalised eksklusif mereka akan ditampilkan dan dijual pada harga mampu milik. Apa yang bestnya, bagi penonton yang menonton program ini secara langsung akan berpeluang untuk mendapatkan baucer atau diskaun khas bagi koleksi yang ditampilkan apabila membeli pada waktu siaran langsung dijalankan.

Dari kiri : Hos Nana Al-Haleq bersama NurLynn Azureen
Ada lagi yang menarik tau.!! Rancangan Nak Beli 2.0 ini juga akan menampilkan segmen Happy Hour bagi jualan produk penjagaan wajah dan kulit, muca... 


Penonton yang menyaksikan program ini secara live bakal menikmati diskaun sebanyak 30% sehingga 50% bagi mendapatkan beberapa produk terpilih serta set lengkap skincare muca ini.. So, jangan lepaskan peluang untuk memiliki set penjagaan wajah dan kulit rasmi yang digunakan oleh peserta Miss Universe 2018 ini ye..


Menurut Pengarah Saluran hurr.tv, Datin Elaine Daly, "Nak Beli musim pertama mendapat sambutan menggalakkan daripada penonton setia hurr.tv apabila kesemua barangan yang ditampilkan berjaya dijual ketika program bersiaran langsung. Ini membuktikan bahawa koleksi peribadi influencer dan selebriti sentiasa menjadi buruan peminat untuk dimiliki. Program ini juga merupakan salah satu platform unik dalam mendekatkan peminat dan personaliti kegemaran. Malah, beberapa kejutan juga mungkin akan dibuat bagi peminat bertuah. Jadi, jangan lupa saksikan Nak Beli 2.0 di laman web dan aplikasi telefon pintar yang boleh dimuat turun menerusi App Store dan Google Play."

Mungkin ada dikalangan korang tertanya-tanya tentang kos penghantaran bagi barangan yang telah dibeli kan?.. Jangan bimbang kerana menerusi Nak Beli 2.0 ini, penonton tak perlu risau tentang kos penghantaran kerana ia adalah PERCUMA dengan pembelian yang minimum.. Dalam siaran langsung program ini juga, penonton dapat melihat sendiri personaliti kegemaran mereka berkongsi lebih lanjut mengenai barangan yang akan dijual.. Sudah pastinya setiap barangan yang dijual mempunyai keistimewaannya yang tersendiri.


Program Nak Beli 2.0 ini juga dibawakan oleh produk penjagaan wajah dan kulit, muca.. Ok, jangan lupa ye dapatkan barangan pre-loved para influencer dan selebriti kegemaran korang secara eksklusif di laman web Beli@hurr iaitu di https://shop.hurr.tv/ ... 

Tonton Episod #1

NurLynn Azureen Preloved Item

Lynn Mascara

Episod #3 telah berlangsung pada 27 Mac yang lalu di http://www.hurr.tv/ dan di app hurr.tv. Jadi, kalau nak tonton boleh ke laman web mereka ye..


Dapatkan barangan preloved influencer dan selebriti secara eksklusif di :-

Online Store

Untuk info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Youtube

Twitter



Kenapa Lea Azleeya Pilih Hannah Cushion BB Cream SPF 35PA++?

Monday, March 25, 2019
Kenapa Lea Azleeya Pilih Hannah Cushion BB Cream SPF 35PA++?  |  Dalam banyak-banyak foundation, aku lebih suka memilih BB Cream sebagai makeup base aku.. Selalunya aku akan pilih BB Cushion sebabnya ia memberi efek yang lebih ohsem berbanding BB Cream jenis dalam tiub.. Itu pendapat aku berdasarkan pengalaman penggunaan aku sebelum ni.. Now, aku diperkenalkan pula dengan satu jenama BB Cushion yang didatangkan dalam packaging yang super cute iaitu Hannah Cushion BB Cream.. Best tau BB Cream Hannah ni.. Haa nak tau tak kenapa Lea Azleeya pilih Hannah Cushion BB Cream SPF 35PA++ ni? Kalau nak tahu, kena la stay sampai noktah terakhir ye..


Kenapa Lea Azleeya Pilih Hannah Cushion BB Cream SPF 35PA++?

Aku ni agak cerewet sebenarnya dalam pemilihan foundation muka ni.. Aku tak suka tekstur yang terlalu berat sebabnya muka akan jadi tak selesa dan kulit terasa lemas.. Sebab itu juga aku lebih suka pilih BB Cushion sebagai makeup base aku kerana teksturnya lebih ringan dan mudah diapply pada muka.. 

Kenapa aku pilih Hannah Cushion BB Cream ni?


Mesti ramai nak tahu kenapa aku obses sangat dengan BB Cream Hannah ni kan.. Ada beberapa sebab yang menjadikan BB Cream ni sangat bagus pada aku.. Antaranya ialah :-

1.  Mempunyai SPF 35PA++

Tahu tak SPF tu apa? Bagi yang tak tahu, SPF tu singkatan kepada Sun Protection Factor dimana ia sebagai ukuran seberapa bagusnya sesuatu produk tu dapat melindungi kulit muka dari UVB.. Macam BB Cream Hannah ni ia mengandungi SPF 35PA++ dah cukup tinggi untuk melindungi kulit muka aku daripada sinar UVB dimana jika tidak dilindungi boleh mengakibatkan sunburn.. Untuk SPF 35, ia dapat melindungi kulit sehingga 97% dari sinar UVB.. 

Bab sunburn ni aku agak takut sikit sebabnya kalau kulit muka aku sunburn, memang susah untuk kembali kepada asal.. Mengambil masa yang agak lama untuk pulih.. Jadi, sebelum terjadinya sunburn, baiklah aku lindungi kulit aku sedari awal dan Hannah BB Cream ni sangat membantu aku dalam melindungi kulit muka.. TQ Hannah.. :)


2.  Teksturnya Sangat Ringan dan Tak Melekit

Seperti yang aku katakan di awal entry tadi, aku lebih prefer untuk pakai BB Cream yang teksturnya ringan.. Jadi,  Hannah BB Cream ni menepati apa yang aku inginkan.. Teksturnya sangat ringan dan sangat selesa bila diapply pada muka.. Ia tidak menutup rapat liang pori sehingga kulit tidak boleh bernafas seperti sesetengah foundation yang pernah aku cuba.. Satu lagi ianya tak melekit..

3.  Cover Parut Jerawat dan Jeragat

Muka aku ni memang tak bermasalah sangat.. Jerawat pun kengkadang jerk muncul pada masa-masa tertentu sahaja.. Tetapi parut jerawat yang tertinggal ketika muka breakout teruk suatu masa dahulu masih ada dan sedikit jeragat mungkin faktor usia.. Heh.. Dah tua hakak ni deknon!! Dah ada Hannah BB Cream ni, alhamdulillah semua tu boleh dicover dengan baik.. Lepas pakai Hannah Bb Cream ni, pastu sapu pulak compact powder, parut jerawat dan jeragat dah tak nampak dah.. Best gile..

4.  Muka Jadi Flawless

Bertepatan dengan moto mereka "Flawless Hannah, I'm Hannah", BB Cream ni memang berjaya meninggalkan efek flawless selepas penggunaannya.. Aku suka!! Sape yang tak suka muka nampak flawless kan.. 

5.  Makeup Tahan Lebih Lama

Satu lagi yang best dengan BB Cream Hannah ni, makeup tahan lebih lama.. Aku dah cuba pakai pergi kerja, time nak solat zohor, makeup masih menten seperti diawal pagi.. Ini salah satu ciri-ciri BB Cream yang aku suka.. 

Kelebihan  Hannah Cushion BB Cream


Setiap produk yang kita pakai mestilah ada kelebihannya yang tersendiri.. Buat apa pakai produk tetapi tiada kelebihan yang kita dapatkan.. Sama la juga dengan BB Cream Hannah ni, ada kelebihannya yang tersendiri.. Antaranya :-
  • Mempunyai UV Protection SPF 35
  • Memberi perlindungan daripada sinar UV yang boleh menyebabkan pigmentasi dan penuaan kulit.
  • Memberi perlindungan daripada Blue Light yang menembusi jauh kedalam kulit yang akan mengakibatkan penuaan kulit dan menjejaskan kualiti tidur
  • Dihasilkan daripada bahan semulajadi seperti ekstrak daun pegaga dan tumbuhan herba yang mempunyai sifat penyembuhan menjadikan ia anti-jerawat, anti-kedut dan merangsang kolagen.

Packaging Yang Unik Dan Memudahkan


Satu yang aku tertarik tentang BB Cream Hannah ni adalah packagingnya yang super cute, unik dan menarik serta memudahkan.. Mula-mula tu jakun jugak sekejap.. Eh, macam mana nak guna ni.. Hehe.. Almaklumlah firstime tengok packaging BB Cream macam ni.. Sebelum bukak penutupnya, aku tertanya-tanya jugak.. Camne boleh diberi nama Cushion BB Cream sedangkan tak de cushion pun.. Rupanya, bila dah bukak penutup dia, barulah nampak cushionnya.. Haha!! Tahap jakun tu lebih sikit kali ni.. Hehe..

Apa yang lagi best, bila dah tersedia cushion di hujung packagingnya, ia sangat mudah untuk digunakan dan disapu ke muka.. Dah tak perlu nak cari span lain.. Calit-calit dan terus ratakan dengan cushion yang disediakan tu.. Sangat senang.. Saiznya yang kecik juga memudahkan untuk dibawa kemana-mana.. Just selit dalam handbag dan boleh digunakan pada bila-bila masa.. Memang owsem!!

Hasil Makeup Menggunakan Hannah Cushion BB Cream



Video time..


Dimana Boleh Beli Hannah Cushion BB Cream?

Sepanjang menggunakan Hannah BB Cream ni, aku sangat berpuashati dengan hasilnya.. Rasa selesa dimuka, tak melekit dan yang paling best dapat efek flawless.. i luv it!! Kat mana nak dapatkan Hannah Cushion BB Cream ni? Ok, korang boleh dapatkan BB Cream Hannah ni secara online di Shopee dan Lazada atau juga boleh didapati dari pengedar sah mereka.

Harga
RM 69.90 (15ml)


Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


MAGGI® & KPM Mulakan Pencarian Chef Muda Berbakat Lancarkan Pertandingan Memasak Sekolah Menengah MAGGI® Ke-23

Sunday, March 24, 2019
MAGGI® & KPM Mulakan Pencarian Chef Muda Berbakat Lancarkan Pertandingan Memasak Sekolah Menengah MAGGI® Ke-23 | Pertandingan Memasak Sekolah Menengah MAGGI® (MSSCC) kembali buat tahun ke-23 berturut-turut! Sebagai satu inisiatif bersama MAGGI® dan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), MSSCC tahun ini akan mempertingkatkan mutu pertandingan dengan menerapkan cabaran baharu bertujuan memberi inspirasi kepada pelajar bagi memupuk Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT). Acara MSSCC tahun 2019 telah dilancarkan di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Presint 11 dan dirasmikan oleh Encik Suhaimi Sun bin Abdullah, Timbalan Pengarah Bahagian Pendidikan Sukan dan Seni, Kementerian Pendidikan Malaysia.


Dengan tema ‘Anda dan MAGGI®. - Membawa kesan positif kepada masakan harian’, MSSCC 2019 juga menawarkan satu platform persaingan untuk chef muda memperlihatkan kemahiran memasak mereka dalam mencipta sajian masakan rumah. Di samping itu, MSSCC juga menyemai minat memasak dalam kalangan pelajar di Malaysia. Menerusi pengalaman tahun lalu, MSSCC 2019 akan memperlihatkan struktur pertandingan serta elemen baru yang akan dipertingkatkan.

Menurut Cik Kimberly Oh, Pengurus Pemasaran MAGGI®, “Kami teruja kerana dapat memberi peluang sekali lagi kepada anak-anak muda Malaysia untuk menunjukkan kepakaran kulinari mereka menerusi MSSCC! Berbeza dengan tahun sebelumnya di mana pelajar akan mencipta sajian berdasarkan resipi sedia ada, pertandingan tahun ini menampilkan Cabaran Masakan Kreatif yang memerlukan pelajar untuk memanfaatkan kreativiti dan kemahiran menyelesaikan masalah mereka dari permulaan pertandingan. Para pelajar akan diberi bahan mentah rahsia yang memerlukan mereka menggunakan kreativiti serta kemahiran untuk mempersembahkan idea hidangan mereka. Terdapat juga penekanan yang lebih besar iaitu persembahan serta kemahiran berkomunikasi yang para pelajar perlu mempersembahkan resipi sajian yang telah mereka hasilkan.

Kami sentiasa berusaha untuk memupuk kepentingan mengamalkan gaya hidup sihat menerusi pemakanan yang sewajarnya. Ini selaras dengan matlamat jenama kami untuk mencipta detik-detik bahagia untuk individu dan keluarga menerusi makanan yang enak,” tambah beliau.


Encik Suhaimi Sun bin Abdullah, Timbalan Pengarah Bahagian Pendidikan Sukan dan Seni, Kementerian Pendidikan Malaysia berkata, “Kami mengalu-alukan kerjasama daripada pihak lain, terutama sekali sektor swasta untuk bersama-sama melahirkan generasi rakyat Malaysia yang lebih sihat. Kami gembira kerana dapat meneruskan kerjasama yang sekian lama terjalin dengan MAGGI® untuk memupuk tabiat makan yang sihat dalam kalangan pelajar kita.

Kami yakin bahawa elemen baharu dan menarik ini menggalakkan pelajar kita untuk memperlihatkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan menyediakan platform yang kukuh untuk membolehkan mereka mengembangkan keupayaan mereka,” ujar Encik Zainal.


Bagi Cabaran Memasak Kreatif yang akan berlangsung di kedua-dua peringkat negeri dan kebangsaan, para peserta diberikan pelbagai bahan ramuan masakan. Langkah ini bertujuan untuk mencabar kreativiti dan kemahiran memasak dalam kalangan chef muda ini. Chef-chef muda perlu menentukan sajian masakan mereka dengan bahan berdasarkan kreativiti mereka.

Pertandingan tahun ini akan memperkenalkan satu kaedah baharu dalam aspek pengadilan dan pemberian markah di mana para pelajar akan dinilai berdasarkan kemahiran kulinari dan kemahiran teknikal seperti penyajian makanan, persembahan makanan, kaedah masakan serta khasiat nutrisi sajian. Pelajar juga diberi peluang untuk mempersembahkan konsep disebalik sajian yang akan dihidangkan kepada panel pengadil dan penonton sekaligus menyemaikan minat memasak melalui persekitaran pembelajaran yang menyeronokkan.


MAGGI® telah melancarkan program MSSCC pada 1997 dengan matlamat untuk memupuk minat memasak dalam kalangan anak muda Malaysia dan menggalakkan amalan pemakanan yang sihat dan tabiat memasak yang baik. Setakat ini, lebih 10,000 sekolah serta 340,000 pelajar telah mengambil bahagian dalam acara ini dan mendapat pengetahuan dan kemahiran berkenaan makanan, nutrisi dan pemakanan sihat.

Semasa upacara pelancaran, tetamu jemputan telah menyertai pelbagai aktiviti, termasuk paparan interaktif Kementerian Kesihatan Malaysia seperti Suku suku Separuh, 5 Warna Sehari dan Piramid Makanan Malaysia. Menerusi permainan dan aktiviti ini, peserta berpeluang untuk memperlihatkan kemahiran mereka sambil belajar tentang pentingnya pemakanan yang sihat dan diet yang seimbang. Wakil-wakil media juga diberi peluang untuk menguji kreativiti mereka dengan dua cabaran menyelesaikan masalah yang berlainan, ‘KREATIF Cooking’ dan ‘KREATIF Setting’.

Untuk maklumat lanjut tentang MSSCC, sila layari laman web https://www.maggi.com.my/bm/msscc-2019


Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Friday, March 22, 2019
Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature  |  Aku ni sejenis yang suka mencuba produk yang dikatakan bagus.. Asal ada jerk yang cakap produk itu bagus, produk ini bagus, mula la aku rasa teruja nak cuba.. Yelah mungkin bagus untuk orang lain tetapi tidak bagi aku.. Jadi, nak tak nak aku kena jugak cuba sendiri untuk tahu tahap kesesuaiannya dengan kulit aku.. Nasib baiklah kulit muka aku ni jenis yang tak bermasalah.. Jadi, boleh la try macam-macam produk.. Setakat ni Alhamdulillah.. Harapnya selamanyalah tak de masalah ye.. Hehe..

Ok, kali ni aku mencuba pula pencuci muka dari Hansaegee Nature ni iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser.. Wahh kemain aku  tengok kengkawan aku cakap cleanser ni bagus.. Jadi, aku tak tunggu lama terus jerk nak cuba juga.. Haha!! Sesuai ke idokkkk?? Haa nak tau cerita aku, kenelah baca sampai habis ye..


Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Eceli muka aku ni tak de la masalah sangat.. Kadang-kadang je jerawat akan tumbuh bilamana aku tak cuci muka dengan betul hanya sambil lewa.. Kulit muka aku ni pula jenis kulit kombinasi.. Di bahagian T-zone dan dagu sangat oily manakala di bahagian pipi agak kering.. Jadinya, perlu sesuaikan dengan pencuci yang boleh cover kulit berminyak dan juga kering..

Aku pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana produk dari Hansaegee Nature ni diperbuat daripada 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi dimana ia adalah 100% original made in Korea.. Aku kalau nak pilih sesuatu produk tu memang aku akan ambil tahu dulu tentang kandungan produk.. Bila dinyatakan diperbuat daripada bahan semulajadi, barulah rasa senang hati nak cuba sebabnya kalau dah diperbuat daripada bahan semulajadi ofkoslah ianya memberi kesan baik kepada kulit muka dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.. Betul tak?


Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni diperbuat daripada dua bahan utama iaitu Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil. Sepertimana yang korang sendiri tahu, Aloe Vera ni memang banyak manfaatnya pada kulit terutamanya dalam fungsi penyembuhan seperti menghilangkan jerawat, menghalus dan mencerahkan kulit, melembapkan kulit, mengecilkan liang pori, melegakan kesan sunburn dan juga memudarkan parut jerawat..

Sebut saja Tea Tree Oil, dah tau fungsinya untuk apa kan.. Tea Tree Oil ni dah sinonim sangat dengan manfaatnya dalam mencegah jerawat dan mengurangkan parut jerawat.. Ia juga dapat protect skin kita, meninggalkan kesan yang lembut dan lembap pada kulit dan menjadikan kulit kembali segar.. Jadi, tak hairanlah aku teruja sangat untuk cuba Cleanser ni kerana ia dapat mencegah jerawat, wajah lebih lembut dan lembap dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature.

Antara kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini adalah :-
  • Memberi kelembapan kepada kulit
  • Mengawal sebum/minyak
  • Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori
  • Merawat masalah jerawat
  • Menghilangkan kekotoran dan sel kulit mati pada kulit

Packaging Dan Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni didatangkan dalam botol berpam yang mudah digunakan.. Sangat praktikal bagi aku.. Tak perlu nak bersusah payah nak picit botol bagai, hanya pam sahaja.. Memudahkan kerja.. Bagi aku, dengan packaging yang sebegini, kualiti cleanser itu sendiri lebih terjaga.

Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni pula bukanlah sejenis cecair atau gel tetapi ia berbentuk foam dimana bila dipam akan keluar 'soft bubble' yang wangi.. Aku suka baunya yang sangat menyenangkan.. Nak cuci muka pun rasa selesa dengan bau yang segar seperti bau cleanser ni..

Cara Guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser


  • Basahkan muka dan tangan
  • Pam soft bubble dalam kuantiti yang mencukupi
  • Urut muka perlahan-lahan dengan bubble tersebut secara gerakan membulat
  • Bilas dengan air bersih

Layan video ni dulu ya!



Apa Kata Lea Azleeya Tentang Aloe AC Clean Bubble Cleanser?


Firstime guna cleanser ni aku dah rasa seronok sebabnya muka aku jadi lembap dan lembut.. Sesetengah pencuci muka yang pernah aku guna sebelum ni, ada yang meninggalkan kesan kekeringan, rasa tegang pada muka yang agak tidak selesa dan ada juga yang menjadikan kulit lebih berminyak dan melekit.. Itu tandanya tidak sesuai dengan kulit muka aku tetapi tidak bagi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana selepas guna kulit muka aku rasa selesa. Paling penting, kulit sentiasa lembap dan lembut.. Aku suka!!

Muka aku pada asalnya memang tiada masalah.. Jerawat pun jarang-jarang ada.. Dengan menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, makin bertambah terlindunglah kulit muka aku dari anasir-anasir jerawat.. Kecuali aku diserang penyakit malas.. Malas mencuci muka dengan sempurna, haruslah jerawat akan tumbuh juga.. Yang tu salah aku sendiri bukan salah pencuci muka tidak berkesan.. hehe..


Bagi korang yang ada masalah kulit kering, berminyak dan berjerawat tu, aku sangat recommend korang try pencuci muka ni.. Serius memang best.. Pencuci muka ni sangat sesuai dengan kulit muka aku dan mungkin juga ia sesuai dengan korang... Apa-apa pun kenalah cuba dulu baru tau tahap kesesuaiannya.. Betul tak.. Sebab kulit manusia ni kan tak sama.. Yang pastinya, produk ini tidak mengandungi bahan berbahaya dan selamat digunakan.

Oh ya, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini juga sesuai untuk kulit kering, kulit bermintak, kulit sensitif/berjerawat, banyak kulit mati dan yang mempunyai blackhead dan whitehead.

Harga : RM65 (150ml)
Beli disini : https://hansaegee.com/shop/aloe-ac-clean-bubble-cleanser.html





Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website
Facebook

Instagram
Youtube

Contact No.
017-695 6079

Giveaway Road to 8 Million Pageview

Tuesday, March 19, 2019
Giveaway Road to 8 Million Pageview  |  Bila tengok giveaway anjuran kengkawan blogger dok lalu lalang depan mata, terasa nak join pulak.. Dah lama jugak tak join giveaway ni sebabnya masa aku sekarang sangat terhad.. Masa aku perlu dibahagi-bahagikan kepada beberapa cabang yang mungkin kadang kala aku sendiri tak mampu nak lakukannya.. hehe.. Bila ada masa terluang yang sedikit ni, bolehlah aku join giveaway dan blogwalking blog kengkawan aku.. Rindu weh nak seperti dahulu.. Bersenang-senang boleh join giveaway dan blogwalking.. Now, memang susah sangat.. 


Pagi yang agak panas ni, aku join Giveaway Road to 8 Million Pageview by Blogger Dillah ni.. Hebatnya dah dekat nak 8 Million PV blog beliau.. Aku jauh lagi perjalanan nak sampai ke tahap tu.. Pape pun tahniah bat Ibu Dillah.. Bila kita berusaha, semuanya akan ada hasilnya.. Aku percaya Ibu Dillah ni seorang yang sangat berusaha untuk mencapai apa juga kejayaan.. Cam aku ni, angat-angat tahi ayam jerk bak kata pepatah.. Haha!!

Tapi aku juga mengimpikan blog aku capai tahap seperti Ibu Dillah.. Memang tabik spring la.. Moga Ibu Dillah terus berjaya dalam dunia blogging.. Insyaallah..

Orite, yang mane nak join giveaway ni, boleh klik banner kat atas ye.. Hadiah misteri menanti korang tau.. Sama-sama kita support satu sama lain.. Tak rugi pun kan.. Gut luck buat korang semua..


Safi Expert Solution Kurangkan Bintik Hitam Seawal 2 Minggu

Monday, March 18, 2019
Safi Expert Solution Kurangkan Bintik Hitam Seawal 2 Minggu  |  Semakin meningkat usia semakin kelihatan bintik-bintik hitam dekat muka.. Tak payah nak cakap orang lain, aku sendiri sedang mengalaminya kini, cumanya belum terlalu ketara.. Risau juga sebenarnya.. So, baik kita cegah sebelum parah.. Macam mana nak cegah tu? Now, tak perlu nak buang duit pergi ke pusat rawatan kecantikan bagai.. Cukup hanya dengan Safi Expert Solution sahaja dah mampu mengurangkan bintik hitam seawal 2 minggu.. Tu dia.. Hanya dalam tempoh 2 minggu sahaja dah boleh tengok hasilnya uolls..!! 


Safi Expert Solution Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation

Safi Expert Solution Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation ini merupakan 2 Step Multi-Action Ampoule System dimana ia diformulasikan dengan bahan aktif yang sangat berkhasiat iaitu DN Age Tecnology. Kombinasi hebat 2 langkah ini bertindak pantas menembusi ke dalam lapisan kulit untuk memerangi bintik-bintik hitam dengan berkesan, membekalkan kelembapan dan menggalakkan pembaharuan kulit agar kulit tampil lebih sihat dan cantik secara menyeluruh. 

Produk ini juga telah diuji secara klinikal dan menunjukkan :-
  • 85.7% Bintik hitam berkurangan
  • 91.7% Lebih berseri
  • 100% Pembaharuan kulit
  • 100% Keanjalan
  • 100% Peningkatan tona kulit

Kalau korang nak tahu, bintik hitam ini berpunca daripada 2 faktor utama iaitu pendedahan kepada cahaya matahari yang  terlalu lama dan juga proses penuaan semulajadi.. Jika kita mengabaikannya, tak mustahil masalah ini semakin serius.. Korang juga mungkin akan kelihatan tua sebelum usia.. Jadi, untuk merawat masalah ini bolehlah cuba Safi Expert Solution Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation ini ye.. Jangan risau, ia selamat digunakan kerana :-
  • No Mineral Oil
  • No Alcohol
  • No Silicone
  • No Paraben
  • No Animal Testing

Cara Guna Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation



Step 1 - Renewal Hydra Complex

Titiskan ekstrak ampoule menggunakan dropper ke tapak tangan dalam kuantiti secukupnya. Kemudian apply pada wajah dan tepuk perlahan-lahan sehingga ianya meresap sepenuhnya ke dalam kulit muka. Seterusnya boleh follow step 2.



Step 2 - Supreme Anti-Spots Complex

Titiskan sedikit Supreme Anti-Spots Complex di tapak tangan dan apply pada wajah secara urutan ke atas.

Aku suka bau ampoule ni yang menyegarkan... Teksturnya ringan dan tak melekit.. Untuk Supreme Anti-Spots Complex, masa aku nak apply dekat muka aku ingat teksturnya oily, tetapi bila dah apply alhamdulillah tak berminyak sebenarnya dan ia lebih cepat absorb ke dalam kulit... Paling best, kulit kekal lembap dalam jangka masa yang agak lama juga dan kulit pun kelihatan lebih fresh dan sihat..

Untuk dapatkan hasil yang optimum, guna 2 kali sehari iaitu pagi dan malam pada muka yang telah dibersihkan dengan sempurna.

Safi Expert Solution Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines


Ok, produk kedua yang aku nak perkenalkan pada korang juga dari rangkaian Safi Expert Solution iaitu Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines. Produk ni bagus tau sebabnya ia bertindak melindungi kulit lebih dari 90% daripada sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran yang menjadi punca terjadinya kulit kering, tona tidak sekara dan kedutan pada wajah..

Korang yang mana suka sangat buat aktiviti luar tu boleh la apply Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines ni terlebih dahulu supaya kulit korang dapat dilindungi dengan sempurna.. Aku suka baunya yang wangi dan kulit pun lembap jerk.. Nama lagik pelembap kan.. haha!!

Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines ini merupakan pelembap yang tidak berminyak yang diformulasi dengan Liquid Crystal Technology dimana ia dapat meningkatkan proses penyerapan Amino Peptides yang berfungsi untuk memberi penghidratan yang terbaik dan menguatkan kulit. Produk ini juga telah diuji secara klinikal dan menunjukkan :-
  • Ketumpatan serat kulit meningkat
  • Keanjalan kulit mengingkat
  • Mencerahkan tona kulit
  • Kulit lebih berseri dan tegang
  • Menghaluskan garis penuaan dan kedutan

Cara Guna Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines
  • Apply Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines secara merata ke kulit wajah dan juga leher yang baru dibersihkan dengan sempurna
  • Urut secara perlahan dalam gerakan membulat sehingga diserap sepenuhnya ke dalam kulit.

Seperti ampoule juga, aku suka akan bau Bio Skin Moisturiser Anti Photo Ageing Lines ni yang wangi.. Teksturnya ringan dan tidak berminyak.. Ia sangat mudah meresap ke dalam kulit.. Aku suka!! Hehe..


Oklah untuk pengetahuan korang, rangkaian produk Safi Expert Solution ini masih belum berada di pasaran lagi buat masa ni dan akan dilancarkan tidak lama lagi.. Jadi, untuk update terkini dari Safi tentang produk ni, boleh layari :-

Facebook

Instagram

Youtube

Kempen Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte 2019

Sunday, March 17, 2019
Kempen Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte 2019  |   Systema telah melancarkan kempen kesedaran pemeriksaan kesihatan gusi untuk bantu menambah baik kesihatan oral rakyat Malaysia, kolaborasi dengan Persatuan Doktor Pergigian Malaysia pada 15 Mac 2019 yang lalu di Petaling Jaya. Adakah anda tergolong dalam 94% orang dewasa di Malaysia yang mengalami masalah gusi ? Jika anda tidak pasti, layari laman web gumhealthcheck.com untuk membuat penilaian dalam talian secara percuma yang dapat membantu anda mendapatkan gusi dan gigi sihat sepanjang hayat.


Laman web pemeriksaan kesihatan gusi secara percuma ini adalah sebahagian daripada kempen kesedaran dan pendidikan Ke Arah Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte Systema (Gumbatte Towards 1 Million Gum Health Checks) 2019, satu kerjasama dengan Persatuan Doktor Pergigian Malaysia.

Kempen ini bertujuan untuk membantu rakyat Malaysia mencapai tahap kesihatan oral yang lebih baik dengan matlamat utamanya memberi motivasi kepada lebih ramai orang supaya mengekalkan 20 batang gigi asal mereka apabila berusia 60 tahun dan ke atas . Jadi, mereka boleh menikmati kesihatan sepanjang hayat, selari dengan matlamat Kementerian Kesihatan.

Kempen Gumbatte mengambil semangat daripada perkataan Jepun ‘Ganbatte’ yang bermaksud ‘anda boleh melakukannya’. Sekali gus menyeru rakyat Malaysia supaya menjaga kesihatan gusi mereka dan mencapai 1 juta pemeriksaan gusi. Kempen ini dilancarkan oleh Dr. Norliza bt Mohamed, bertanggungjawab sebagai menanggung tugas Pengarah Kanan Kesihatan Pergigian, sempena Hari Kesihatan Oral Kebangsaan di pusat membeli-belah 1 Utama di Bandar Utama, hari ini.

Menurut Dr Norliza, kesihatan oral sering dilihat sebagai kurang penting berbanding kesihatan umum yang lain. Namun, sikap ini perlu diubah kerana ia merupakan isu yang serius. Beliau menyatakan bahawa tahap kesihatan oral yang rendah sering dikaitkan dengan masalah-masalah kesihatan yang lain. “Kajian penyelidikan menunjukkan korelasi di antara penyakit gusi dengan serangan jantung, diabetes dan terbaharu, Alzheimer. Ini merupakan penyakit yang boleh mengancam nyawa. Sekiranya pengesanan dan rawatan awal penyakit gusi boleh merendahkan korelasi ini, kita wajar menerokanya.

Beliau mengakui bahawa kempen Gumbatte Systema yang memberi penekanan terhadap kesihatan gusi secara dalam talian dilihat cukup tepat kerana majoriti rakyat Malaysia, termasuklah di kawasan pedalaman memperoleh maklumat dari dalam talian. “Kempen Ke Arah Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte boleh membantu Bahagian Penjagaan Oral Kementerian Kesihatan mendidik lebih ramai orang mengenai perlunya menjaga kesihatan gusi dan oral dengan lebih cepat, menerusi keputusan yang dapat diperoleh secara serta-merta.


Pengurus Besar Southern Lion Sdn. Bhd., Carmen Foo menyatakan usaha meningkatkan kesedaran mengenai kesihatan oral ini dibuat kerana gigi yang kuat bermula dengan gusi yang sihat. Systema ialah jenama teras Lion Corporation, Jepun dan memiliki warisan penjagaan oral selama lebih120 tahun hasil kolaborasi dengan pakar-pakar pergigian, pihak berkuasa kesihatan, saintis dan penyelidik.

Sistem Anti-Plak Systema menggabungkan ubat gigi Systema Advance Anti-Plaque untuk menyingkirkan plak dan membunuh bakteria berbahaya walaupun di dalam poket gusi. Manakala bulu berus gigi tirus 0.02mm Systema membantu menyingkirkan plak biarpun di kawasan yang sukar dicapai di antara gigi, sepanjang garisan gusi dan di dalam poket gusi. Kini kita sudah ada penyelesaiannya. Justeru, inilah masanya untuk meningkatkan kesedaran mengenai penyakit gusi kerana ia adalah asas kepada gusi dan gigi yang sihat sepanjang hayat. Sebab itulah kami memperkenalkan kempen Ke Arah Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte – bagi membina kesedaran diri tentang perlunya perubahan yang positif,” kata Foo.

Rakyat Malaysia memperoleh banyak maklumat daripada media sosial. Sebab itulah kami bekerjasama dengan pasangan artis dan media sosial terkenal, Wawa Zainal dan Aeril Zafrel untuk menyemarakkan lagi kempen ini. Kami percaya dengan strategi ini, kesedaran mengenai pentingnya pemeriksaan kesihatan gusi dapat menarik perhatian lebih ramai orang. Seterusnya menggalakkan mereka mengambil langkah demi mencapai tahap kesihatan oral yang lebih baik,” katanya.


Pelakon Aeril Zafrel nyata terkejut dengan kadar penyakit gusi yang dihidapi oleh rakyat Malaysia. “Berada dalam industri hiburan atau mana-mana industri yang perlu berdepan dengan pelanggan, anda mesti memiliki tahap kebersihan diri, termasuklah oral yang baik. Saya tidak sedar betapa seriusnya masalah gusi di kalangan kita. Justeru, saya rasa bertanggungjawab untuk berkongsi maklumat ini kerana ia mampu memberi perubahan, terutamanya kerana penyakit gusi mempunyai kaitan dengan serangan jantung, diabetes dan Alzheimer. Kita semua perlu melayari laman web gumhealthcheck.com untuk menilai tahap kesihatan gusi kita.”   

Systema turut mengagihkan 10,000 Ubat Gigi Systema Advance Anti-Plaque dan 10,000 berus gigi dengan bulu berus tirus 0.02mm bagi menyokong program jangkauan di seluruh negara ini.

Pelakon dan usahawan Wawa Zainal juga bersemangat untuk menjadi pencetus kesedaran kesihatan oral. “Penyakit gusi adalah masalah kesihatan yang penting. Jika kita boleh menggalakkan lebih ramai orang untuk menjaga kesihatan gusi dengan menggunakan ubat gigi anti-plak dan berus gigi yang boleh membantu menambah baik kualiti hidup, ia sememangnya hala tuju yang betul buat negara kita.”   

Presiden Persatuan Doktor Pergigian Malaysia, Dr Leong Kei Joe menyatakan usaha mengurangkan penyakit gusi di Malaysia perlu dimulakan dengan mengubah persepsi tentang penyakit gusi sepenuhnya. Beliau memuji kempen menangani masalah penyakit gusi ini. “Kesedaran terhadap penyakit gusi memang serius dan ia berpotensi memberi impak kepada kualiti hidup, selain mempunyai kaitan dengan penyakit-penyakit berbahaya. Terlalu ramai di antara kita yang melihat tanda-tanda penyakit gusi seperti berdarah ketika memberus sebagai sesuatu yang normal. Rakyat Malaysia perlu mengenal pasti tanda-tanda dan simptom penyakit gusi. Jadi mereka tahu apabila ada yang tidak kena, mereka boleh mendapatkan bantuan. Pantau kesihatan oral anda dengan melayari laman web gumhealthcheck.com untuk menilai status kesihatan gusi anda. Jika perlu, jumpa doktor gigi anda untuk mendapatkan rawatan.


Beliau memberitahu, ahli-ahli Persatuan Doktor Pergigian Malaysia akan menawarkan pemeriksaan kesihatan gusi secara percuma sebagai sokongan kepada Bulan Kesihatan Oral Kebangsaan. Selain mencadangkan setiap orang perlu berjumpa dengan doktor gigi sekurang-kurangnya dua kali setahun.

Siri jelajah Ke Arah Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte Systema akan diadakan di pusat membeli-belah 1 Utama sehingga Ahad, 17 Mac 2019. Ia turut menawarkan pemeriksaan gigi secara percuma, permainan, hadiah dan pelbagai aktiviti lain. Jadilah antara yang terawal daripada 1 juta orang yang memeriksa kesihatan gusi secara dalam talian di laman web gumhealthcheck.com untuk gigi dan gusi yang sihat sepanjang hayat.


Produk-produk Systema boleh didapati di seluruh negara menerusi pasar raya hiper utama, pasaraya dan farmasi pada harga RM12.55 untuk ubat gigi Systema Advance Anti-Plaque, manakala berus gigi pula berharga RM7.80 hingga RM12.55


Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum & Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum Review

Thursday, March 14, 2019
Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum & Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum Review  |  Panas betul cuasa sekarang ni kan.. Nak keluar rumah pun fikir banyak kali kalau hari cuti.. Hari bekerja tu terpaksa la keluar jugakkan untuk sesuap nasi.. Cewahh.. hehe.. Time cuaca panas camni, mula la terfikir nak lindungi kulit dari sinaran UV.. Mahu terbakar kulit kalau tak dilindungi.. So, kali ni aku nak share dengan korang produk yang boleh melindungi kulit dari sinaran UV.. Produk apa tu? Haa ofkoslah produk Dr Murad iaitu Murad City Skin Age Defence Broad Spectrum dan juga Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum.. 


Murad City Skin Age Defence Broad Spectrum SPF50 PA++++

Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ merupakan perlindungan kulit yang baru  dimana ia dirumuskan khas dengan Teknologi Perlindungan Alam Sekitar untuk melindungi kulit dari sinaran UV yang berbahaya yang boleh merosakkan kulit.. Selain itu, ia juga melindungi kulit daripada 5 punca kerosakan yang mempercepatkan tanda penuaan seperti :-
  • Blue Light dari peranti telefon pintar, laptop dan lain-lain
  • Pencemaran
  • Radiasi Inframerah
  • UVA
  • UVB

Tak sangka ye, cahaya dari telefon pintar dan laptop pun memberi ancaman kerosakan pada kulit.. Selama ini aku tak rasa ia berbahaya.. Kalau korang nak tahu,  Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini dapat melindungi kulit kita daripada :-
  • 96% pencemaran*
  • 89% Blue Light dari peranti**
  • 52% Sinaran Inframerah
So, lepas ni dah tak perlu risau sebabnya aku dah ada pelindung bagi masalah ini.. Hehe..  Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini mampu melindungi kulit secara menyeluruh..


Orite, untuk teksturnya pula ia sangat ringan dan mudah menyerap kedalam kulit.. Paling penting tak melekit ye... Mungkin ada yang risau, kalau pakai sunblock ni muka bercapuk.. Jangan risau deknon, produk ini didatangkan dalam warna peach untuk serasikan dengan warna kulit kita.. Bila di apply kat muka, memang nampak natural sahaja.. hiks.. Produk ini juga sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif kerana ia fragrance free.. Kalau nak letak kat bahagian mata yang lembut tu pun selamat uolls.. Tak menjadi masalah.. 

Didalam Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini juga terkandung Vitamin C dimana ia membantu mencerahkan kulit, membaiki tona kulit dan membaiki kulit yang rosak.. 

Cara guna
  • Goncang terlebih dahulu sebelum digunakan.
  • Apply pada muka, leher dan juga dada secara bebas
  • Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, gunakan dalam jumlah berukuran nikel selepas memakai pelembap harian untuk perlindungan yang lengkap.
Harga : RM298 (50ml)


Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++


Teruja pulak nak memperkenalkan produk kedua Dr Murad ni iaitu Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++.. Kenapa aku teruja? Hehe sebabnya ia berkaitan dengan makeup.. Kalau korang nak tahu, produk ini sangat sesuai dijadikan makeup primer kerana ia merupakan primer Soft-Focus Complex yang dapat menjadikan kulit flawless dan solekan bertahan selama 12 jam.. 

Manfaat Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++
  • Mengurangkan garis halus dan kedut
  • Mengecilkan liang pori
  • Merawat tekstur kulit yang tidak sekata
  • Membaiki tona kulit yang tidak sekata
Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit.. Apa yang bagusnya, ia tidak mengandungi Paraben, Sulfat, Phthalates dan Gluten iaitu bahan yang berasal dari haiwan. So, ia selamat digunakan ye.. 


Bahan Utama
  • Peptida Cendawan - Perangi tanda-tanda penuaan yang dapat dilihat untuk membantu memulihkan kekuatan, keanjalan dan ketahanan kulit yang kelihatan muda
  • Soft-Focus Complex - Melicinkan kulit, membaiki tona dan tekstur kulit yang tidak sekata untuk solekan yang lebih ideal dan tahan lebih lama
  • Ekstrak Barli, Bunga Matahari dan Timun - Meningkatkan keupayaan kulit untuk mengekalkan kelembapan.
Result Selepas Menggunakan Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++
  • Kesempurnaan dan ketahanan solekan selama 12 jam
  • Pengurangan segera 30% dalam penampilan liang pori
Dalam kajian klinikal selama 3 hari pula di dapati :-
  • 71% berkurangan garis halus dan kedutan
  • 94% kelihatan kulit lebih licin dan tekstur kulit menjadi lebih baik
  • 100% invisible perlindungan SPF30


Cara Guna

Urus secara merata pada kulit wajah, leher dan dada. Boleh digunakan sebelum solekan sebagai makeup primer ataupun boleh juga dipakai secara solo bergitu sahaja.

Harga : RM328


Untuk sebarang pembelian atau info lanjut, sila layari :-

Website

Instagram

Facebook