Top Social

Image Slider

Beauty Review | Dr. Glamogenic Skincare Terbaik Dari Australia

Saturday, January 19, 2019
Dr. Glamogenic Skincare Terbaik Dari Australia  |  Wohaaa!! Cepat betul masa berlalu kan.. Dah masuk tahun 2019.. Bila dah masuk tahun baru ni, rasa macam nak mencuba sesuatu yang baru pula untuk kulit muka aku ni.. Apakah? Yeahh haruslah skincare baru.. Tahun baru, skincare pun baru.. Haha!! Kegilaan apakah ini? Hiks.. Now, aku sangat teruja untuk mencuba skincare dari Australia ni iaitu Dr. Glamogenic yang dihasilkan oleh doktor panel yang berpengalaman hampir 30 tahun dalam sektor penjagaan kulit dan kecantikan.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Satu perkara yang perlu korang tahu, walaupun skincare Dr. Glamogenic ini diformulasikan bagi memenuhi gaya hidup orang-orang Australia tetapi ia juga sebenarnya sesuai untuk kita yang berkulit Asia ini kerana ia diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi yang berkualiti tinggi dan baik untuk kedua-dua jenis kulit tersebut serta persekitarannya.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Dr. Glamogenic Skincare terdiri daripada 8 produk iaitu 6 item untuk muka dan 2 item untuk badan.. Wahh untuk badan pun ada uolls.. Satu jenama saja dah boleh pakai untuk muka dan juga badan.. Memang terbaik kan.. Ok, jom kita berkenalan dengan produk Dr. Glamogenic Skincare ini..

1.  Hyaluronic Booster Serum
  • Melembapkan dan meningkatkan tekstur kulit untuk kulit sensitif dan kulit yang letih
2. Antioxidant Vitamin C+ Serum
  • Serum yang mempunyai kepekatan tinggi derivatif Vitamin C yang stabil dapat membantu menghidupkan semula kulit yang letih dan mencerahkan tona kulit yang kusam.
3. Perfection Whitening Spot Serum
  • Serum ini boleh mengawal pigmentasi seperti jerawat, jeragat dan juga lingkaran hitam bawah mata.
4. Brassica Peeling Gel
  • Gel pengelupasan yang lembap dan lembut dengan ekstrak brokoli yang kaya dengan vitamin, mineral dan selulosa berorientasikan alam semulajadi.
5. Dynamic Brightening Mask
  • Mask krim pemutih dan bernutrien.
6. Vitalize Soothing Mask
  • Mask selulosa 100% semulajadi yang dapat menyuburkan dan menenangkan kulit kaya dengan intipati Guaiazulene, Ekstrak Aloe Vera dan Acid Hyaluronic.
7. Enliven Brightening Cream
  • Krim pemutihan yang sangat pekat untuk ketiak, siku, lutut dan lain-lain
8. Youth Restoring Modeling Shaping Cream
  • Meningkatkan keanjalan kulit dan mewujudkan siluet tubuh yang halus dan licin.

Brassica Peeling Gel

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Diantara kesemua produk Dr. Glamogenic ni, aku sangat teruja nak cuba Brassica Peeling Gel sebabnya aku dah agak lama tak peeling kulit muka aku ni.. Nampaknya sel-sel kulit mati semakin banyak bertapak dekat muka aku ni.. Sebelum ianya semakin teruk, lebih baik kita singkir dengan segera.. Hehe..

Ada tak dikalangan korang yang kulitnya semakin hari semakin kusam dan tak berseri? Nak tahu tak apa puncanya? Haa ini adalah kerana beberapa faktor dan yang paling utama adalah cara pengelupasan yang tidak sesuai. Sebab itulah kita perlukan satu gel pengelupasan bagi mengatasi masalah tersebut..

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Kalau korang nak tahu, gel pengelupasan ini amatlah popular kerana ianya sangat senang digunakan. Apa yang perlu kita lakukan adalah dengan memicitnya sebesar saiz kacang pada jari, kemudian sapukan pada kulit dan cuci selepas beberapa gumpalan kecil muncul. Bahan yang terdapat du dalam gel tersebut akan bertindak balas dengan sebarang minyak dan kotoran yang melekat pada wajah. Gumpalan tersebut akan keluar dengan sedikit geseran. Selepas tu, kita akan rasai perbezaannya serta merta dan seterusnya menghasilkan kulit yang halus dan lebih bersinar.

Kelebihan Brassica Peeling Gel

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

1. Rasa Lembut
  • Gumpalan itu bertindak seperti bijirin dalam skrub, tetapi ianya lebih lembut dan tidak menggatalkan kulit berbanding yang lain. Ini bermakna ianya lebih lembut kepada kulit.
2. Senang
  • Dengan gel pengelupasan ini kita tidak perlu risau tentang pertumbuhan bakteria atau sentiasa ingat untuk membawanya keluar selepas mandi dan perlu dikeringkan dengan betul semasa dan selepas penggunaan. (Jika menggunakan span konjac untuk pengelupasan)
3. Mencegah Jerawat
  • Bila pori-pori tersumbat dengan kotoran, sebum dan pelbagai kekotoran yang lain, ini akan menyebabkan pertumbuhan jerawat yang menyakitkan. Gel pengelupasan ini memastikan kulit kita mengelupas pada rutin biasa secara ringan dimana minyak, kotoran dan sebagainya, proses pengelupasannya berlaku dengan lancar dan akan meninggalkan kulit yang baru dan lembut.
4. Kulit Yang Lebih Sihat
  • Kesihatan kulit akan terjejas teruk apabila sel-sel kulit mati menutup pori-pori dan menghalang kulit dari bernafas. Jadi gel pengelupasan ini akan melekat pada sel kulit mati dan menyentalnya dengan lembut supaya pori boleh bernafas seterusnya menjadikan kulit lebih segar serta lebih sihat berbanding sebelumnya.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Cara Guna Brassica Peeling Gel

Selepas mencuci dan mengeringkan air diwajah, ambil Peeling Gel dalam kuantiti secukupnya dan apply keseluruh muka tidak termasuk di sekitar kawasan mata/bibir.

Gosokkan dengan lembut pada tekstur kulit dan bilas dengan air suam. Gunakan 2-3 kali seminggu bergantung kepada keadaan kulit.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Peringatan kepada korang ye, sekiranya korang menghadapi sebarang masalah atau kesan sampingan selepas menggunakan produk ini, segera hentikan menggunakan produk ini dan sila berunding dengan pakar dermatologi atau doktor perubatan.

Pengalaman Menggunakan Brassica Peeling Gel

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Tekstur
  • Didatangkan dalam bentuk gel yang bertekstur seperti skrub.. Bila di apply pada kulit, aku dapat rasakan tekstur berpasirnya tetapi tidak menyakitkan kulit kerana teksturnya agak ringan..
Bau
  • Baunya tidak busuk atau menyengat hidung.. Baunya juga agak ringan dan selesa untuk dihidu oleh hidung aku.. Hehe.. Jadi, aku boleh gunakan peeling gel ni dengan senang hati tanpa gangguan bau yang tidak menyenangkan.. Alhamdullillah.. 
Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Keberkesanan
  • Agak lama tak menggunakan peeling gel dan bila guna Brassica Peeling Gel ni memang feeling dia lain macam.. Lebih mengejutkan, ia mampu menyingkirkan sel-sel kulit mati dengan jayanya sehinggakan menghasilkan kulit yang sangat lembut dan mulus.. Serius aku suka dan dah jatuh cinta sangat-sangat dengan peeling gel ni.. Dah tak perlu pakai skrub, cukup hanya dengan Dr. Glamogenic Brassica Peeling Gel ni sahaja untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri.. Tak percaya silalah cuba!!

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Oklah, bagi korang yang ingin mencari produk penjagaan kulit yang lengkap untuk wajah dan badan, Dr. Glamogenic adalah pilihan yang tepat.. Aku sangat recommend korang menggunakan Dr. Glamogenic - Skincare from Australia ini kerana ia sesuai untuk semua jenis kulit dimana produk ini juga bersifat alami dengan menggunakan bahan-bahan yang selamat, berkesan dan semulajadi. Lagi pun produk ini dihasilkan oleh doktor panel yang berpengalaman.. Jadi, ia lebih meyakinkan..

Dapatkan Produk Dr. Glamogenic Sekarang

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Di mana untuk dapatkan Dr. Glamogenik Skincare?

Order secara online daripada Official Dealers di :-
https://www.facebook.com/glamogenic

Kunjungi Authorised Dealer di :-
Glamogenic Kiosk 
(Vintage Collection International Sdn Bhd)
(same level as Village Grocer, opposite Tealive)
PC-001, Ground Floor,
Sunway Giza Mall, PJ.

Waktu Perniagaan : 10am - 10pm
Customer service line : 012 - 691 6128

*20 lucky walk-in customers are entitled for special promo price and gift.

Hubungi Pengedar Utama di :-

Qurlivka Southeast Asia (Malaysia) Sdn Bhd
Level 16, The Pavilion Tower, Jalan Raja Chulan,
52200 Kuala Lumpur.

Contact : +603-6151 9198


Manjakan Diri Dengan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris Baru

Saturday, January 19, 2019
Manjakan Diri Dengan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris Baru  |  Wangian berupaya menghidupkan suasana dan menenangkan jiwa. Menikmati belaian lembut sewaktu mandi bagi menghilangkan tekanan dan kesibukan sepanjang hari, merupakan rutin harian yang wajib diamalkan para wanita. Sebaik sahaja anda menjejakkan kaki di bawah pancuran bilik mandi, sentuhan gel mandian beserta wangian yang menyerap lembut memberikan ketenangan minda dan jiwa menjadikan setiap saat waktu bermanja dan bersendiri yang paling menyenangkan.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Apakah yang membuatkan masa mandian itu mewah? Memilih gel mandian yang sesuai merupakan faktor utama, dan yang menjadikanya lebih menarik adalah menggunakan gel mandian yang diadun dengan wangian mempesona. Bayangkan perasaan tenang yang menyusup masuk disaat pintu bilik mandi tertutup rapat, dan bila pancuran air suam yang mengalir mengembalikan semula kesegaran. Bunyi titisan air mencipta melodi halus yang menenangkan minda, sementara kemanisan aroma dari gel mandian yang memukau dan buih-buih lembut yang membelai kulit, melengkapkan masa mandian termewah. Saat mandian dengan belaian romantis sememangnya merupakan waktu terapeautik yang berupaya menyegarkan dan mengecas semula tenaga yang hilang akibat tekanan sepanjang hari.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Demi memberi wanita lebih peluang untuk memanjakan diri, Enchanteur, wangian yang diilhamkan Perancis paling laris dan digemari ramai ini telah memperkenalkan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris. Diadun dengan wangian Perancis, rangkaian mandian ini meransangkan deria dan menjadikan setiap waktu mandian anda sebuah pengalaman yang mewah. Formulasi bebas sabun dan paraben ini diperkaya dengan bahan berkhasiat yang mampu memberikan manfaat pada kulit, melembapkan dan melembutkan kulit sambil membersihkannya; menjadikan kulit anda kekal sihat dan berbau harum.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Kini, pengalaman di bilik mandi anda boleh dipertingkat. Dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, saat bermanja bagi tubuh badan dan minda anda kini lebih menyeronokkan. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, boleh didapati dalam 3 variasi, setiap satunya diadun dengan wangian ENCHANTEUR Paris yang sangat digemari dan diperkaya dengan ramuan uniknya tersendiri.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Manjakan diri anda dengan produk baharu dari ENCHANTEUR Paris Parfum Shower Gel :


Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris Belle Amour Bright & Smooth 
- Mencerah & Melicin -

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris


Serlahkan kelembutan kulit anda dengan adunan sebati pati wangian bunga Lily dan Ylang-ylang. Diperkaya dengan pati minyak mawar dan Vitamin B3, ia menjadikan kulit anda lebih halus, cerah dan menawan.


Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris Mon Amie Fresh & Cool
- Menyegar & Menyejuk -

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris


Tingkatkan daya tarikan dengan personaliti ceria dan menyegarkan dengan gabungan wangian Fresh Citrus dan Pink Peonies. Diperkaya dengan pati minyak Lemon dan Menthol, ia memberikan kulit anda sensasi menyegarkan sambil menyediakan anda untuk temujanji kasual.


Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris Adore Soothe and Care
- Menenang & Melega -

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Serlahkan dirimu dengan gabungan wangian Pink Mimosa dan Golden Pear. Diperkaya dengan ekstrak Chamomile bagi melegakan tekanan dan memberikan perasaan tenang pada kulit serta tubuh badan, membolehkan anda berehat selepas hari yang sibuk.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Tidak ada yang lebih baik daripada menikmati waktu belaian romantis mandian yang berkualiti. Ia memberikan keselesaan fizikal dan mental agar anda dapat merehatkan diri selepas kesibukan harian. Saat terindah yang melegakan waktu tidur atau memulakan harian anda dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR merupakan masa yang paling diraikan setiap hari.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris boleh didapati dalam saiz 750g pada harga runcit RM16.75 (Semenanjung) / RM17.55 (Sabah Sarawak). Produk ENCHANTEUR boleh didapati di pasaraya besar dan pasaraya terkemuka di seluruh negara.


Kedai Repair Laptop Terbaik Dan Termurah Di KL

Saturday, January 12, 2019
Kedai Repair Laptop Murah KL | Di zaman serba maju dan canggih ni, laptop menjadi salah satu keperluan bagi setiap orang terutamanya bagi mereka yang bekerjaya mahupun dikalangan pelajar.. Tidak dinafikan juga, ramai kini yang beralih arah kepada smartphone untuk tuntutan kerja mahupun belajar memandangkan ianya mudah dibawa kemana sahaja... Sungguhpun begitu, ada sesetengah perkara tidak dapat dilakukan melalui smartphone dan laptop diperlukan.. Jadi, laptop adalah pilihan tepat untuk melunaskan tugasan dengan lebih baik dan lancar.. Tidak hairanlah laptop masih mendapat permintaan tinggi di pasaran kini dan teknologinya juga semakin meningkat dari hari ke hari..


Bagi aku sendiri, penggunaan laptop lebih mudah berbanding smartphone untuk melakukan sebarang tugasan yang memerlukannya tambahan pula aku sebagai blogger yang memerlukan keselesaan semasa blogging.. Serius, kalau guna smartphone memang boleh mengundang ketidakpuashatian.. Guna laptop lebih baik.. Tapi sesebuah laptop itu sampai bila boleh bertahan? Nak nak lagi kalau digunakan sepanjang masa.. Mahu meletop jugak laptop tu kan.. Paling tak pun meragam.. Eh, jangan kata laptop, manusia pun kalau dah bekerja 24 jam boleh jatuh sakit tau.. Hehe..

Sebenarnya, ikut atas penggunaan juga.. Kalau pandai jaga, lama la sikit jangka hayatnya... Aku sendiri pernah alami laptop rosak.. Bila hantar ke kedai, katanya motherboard.. Nak repair katanya tak berbaloi-baloi.. Jadi aku simpan sajelah buat pekasam... Itu cerita 10 tahun dulu la, sebelum aku kenal dengan sebuah kedai repair laptop murah KL ni.. Andai kata 10 tahun dulu aku dah tahu tentang kedai ni, memang aku panjat KL pergi hantar repair laptop aku tu.. Huhu.. Haa nak tahu tak kedai apa yang aku maksudkan tu? Yeahhh, FR Laptop Service, kedai repair laptop murah KL..


FR Laptop Service, kedai repair laptop murah KL

FR Laptop Service adalah sebuah syarikat Bumiputera yang menjalankan perniagaan berasaskan perkhidmatan dalam bidang IT yang jujur dan berkualiti.. Mereka menawarkan pelbagai perkhidmatan pembaikan komputer yang berkualiti dari Laptop, Komputer Dekstop, Mac dan Windows.. Selain itu, skrin, virus, komputer laggy, naik taraf, back up data dan lain-lain semua mereka boleh lakukan. Antara perkhidmatan yang mereka lakukan adalah :-
  • Menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan membaiki komputer dan laptop bagi kesemua jenis-jenis jenama komputer dan laptop
  • Menawarkan perkhidmatan penetapan sistem pengendalian, pembaharuan lesen bagi software multimedia dan lain-lain
  • Melakukan penambahbaikan terhadap komputer dan menyediakan perkhidmatan menambah RAM/HDD/SDD dan semua jenis upgrade dan servis
  • Menerima semua jenis komputer atau laptop yang berasaskan sistem pengendali dari jenis versi windows.
  • Menerima semua jenis Mac Pro, iMac, MacBook Pro, Mac Mini yang berasaskan sistem pengendalian versi OSX.
Eh, kalau korang nak beli laptop pun boleh tau di kedai repair laptop murah KL ni kerana mereka juga ada menjual laptop... Mudahlah kan, beli kat situ dan kalau ada kerosakan boleh terus repair juga dekat situ.. Tak payah nak pening kepala.. Jadi, kalau nak repair atau beli laptop, boleh lah terjah kedai repair laptop mudah KL ni iaitu FR Laptop Service.. Gerenti puashati!!


Oh ya, selain perkhidmatan membaiki laptop, kedai repair laptop murah KL ini juga menyedikan perkhidmatan clean dust dimana laptop korang akan diservis segala kekotoran seperti habuk, debu dan sebagainya yang boleh merosakkan laptop korang.. Sangat penting weh servis ni.. Sekurang-kurangnya dilakukan 2 kali setahun.. Barulah jangka hayat laptop boleh dipanjangkan lagi.. Hehe.. Clean dust service ni tak memerlukan masa yang lama, ia boleh disiapkan dalam masa 24 jam sahaja.. 


Yang mana laptop cepat panas dan selalu saja hang, hah korang jangan risau kedai repair laptop murah KL ini juga membuat servis Thermal paste untuk memastikan pengaliran haba laptop korang dapat berfungsi dengan baik dan lebih lancar.. Jangan kata servis clean dust dan thermal paste sahaja yang mereka lakukan, tetapi bab skrin rosak atau pecah juga mereka boleh 'ubati'.. Malah apa sahaja masalah berkenaan laptop dan komputer mereka adalah pakar dan mampu merungkainya.. Cewahh dah macam misteri nusantara sangat.. hehe..


Kelebihan Menggunakan Perkhidmatan FR Laptop Service

Banyak keistimewaannya kalau korang menggunakan perkhidmatan repair laptop di kedai repair laptop murah kl, FR Laptop Sevis ni tau.. Antaranya :-
  • Mempunyai lebih daripada 2400 review 5 bintang dari pelanggan yang berpuashati dengan servis yang mereka berikan.. Ini telah membuktikan bahawa FR Laptop Servis adalah sebuah kedai repair laptop murah kl yang diyakini ramai bagi servis repair laptop.. Boleh klik SINI untuk lihat review pelanggan mereka..
  • Mereka juga memberikan warranty yang lama kepada pelanggan mereka.. Jadi, sempatlah pelanggan mencuba laptop yang telah di repair dalam tempoh yang lebih panjang untuk memastikan ianya berfungsi dengan baik.. 
  • 99% pelanggan berpuashati dengan perkhidmatan yang mereka berikan..
  • Wang tunai sebanyak RM500 bagi setiap pelanggan yang berpuashati. (mengikut terma dan syarat)
  • Mereka juga mengadakan contest setiap bulan dengan menawarkan hadiah wang tunai RM600.
  • Servis runner disediakan bagi memudahkan urusan pickup dan hantar.



Runner Servis - Self-Pickup & Delivery

Bagi mereka yang tiada masa menghantar laptop untuk servis dan repair, jangan risau FR Laptop Service ada menyediakan perkhidmatan self-pickup dan delivery dengan menawarkan khidmat runner bagi memudahkan korang yang berada dan tinggal di sekitar kawasan Lembah Klang. Jadi lepas ni korang dah tak perlu lagi nak bersusah payah mengadap jalan raya yang sesak semata-mata untuk menghantar laptop korang tambahan pula korang merupakan orang yang terlalu sibuk..  Dengan menggunakan Runner Service yang disediakan di kedai repair laptop murah kl ni dah boleh menjimatkan masa dan memudahkan korang.. Betul tak?


Kalau aku diberi pilihan, aku juga lebih selesa menggunakan runner service.. Apatah lagi jika tinggal di kawasan yang sibuk dan sesak.. Nak keluar rumah pun kena fikir banyak kali tak sanggup nak hadap jalan raya yang sesak.. Jika ada perkhidmatan runner ni, bagi aku ia lebih memudahkan.. Bagi korang yang berada di sekitar lembah klang, kalau nak repair laptop, aku suggest korang guna servis runner dari kedai repair laptop mudah kl ni iaitu FR Servis Laptop.. Dorang datang ambil dan dorang juga akan pergi hantar laptop korang tu.. Tapi kalau korang rajin, boleh aje terus walk in ke kedai mereka.. 

VIP Card Untuk Pelanggan Tetap FR Laptop Service


Berita baik buat korang pelanggan setia kedai repair laptop murah kl, FR Laptop Service dimana korang berpeluang untuk mendapatkan VIP Card dari FR Laptop Service dengan hanya menjadi pelanggan tetap mereka.. Ada syarat-syarat tak? Haaa kalau korang nak tahu, VIP Card ini akan diberikan secara percuma kepada pelanggan tetap mereka tanpa sebarang bayaran dikenakan.. Korang hanya perlu, hantar repair atau servis laptop korang di kedai repair laptop murah KL ni dah melayakkan korang memegang VIP Card.. Mudah kan? 

Nak tahu apa keistimewaanya? Yeah, korang akan menikmati diskaun sebanyak RM10 untuk next servis dan repair manakala diskaun RM50 pula diberikan jika korang repair semasa Birthday korang.. Perghhh terbaik weh.. Jadi, nak dapatkan diskaun banyak kene tunggu besday korang la ye.. Haha!! Tapi sebenarnya, kalau korang nak tahu harga di FR Laptop Servis ni sememangnya dah murah berbanding tempat lain.. Tak hairanlah ianya menjadi kedai repair laptop murah KL.. Sungguhpun harganya murah tetapi servisnye tiptop dan berkualiti.. Bukan cincai-cincai sahaja tau..


Testimoni Pelanggan FR Laptop Service

Bila nak percaya akan sesuatu perkhidmatan sesebuah perniagaan tu mesti kita kene rujuk testimoni pelanggannya dulu kan.. Seperti aku juga, bila nak menggunakan mana-mana servis atau membeli barang, aku pastikan pelanggan mereka memberi feedback yang baik terhadap perkhidmatan tersebut.. Apatah lagi yang berkaitan dengan perkhidmatan baikpulih seperti ini.. Sudah pastinya ramai yang ingin mendapatkan maklumbalas pelanggan sebelumnya barulah mereka dapat mempercayainya.. Betul tak?

Seperti yang aku katakan di awal tadi, kedai repair laptop murah KL ni mempunyai lebih daripada 2400 review 5 bintang dari pelanggan yang berpuashati dengan perkhidmatan mereka.. Jadi, ternyata servis yang ditawarkan oleh FR Laptop servis ini tidak perlu diragui lagi.. Kalau korang tak percaya, hah boleh baca testimoni pelanggan mereka ini..



Jaminan Yang Diberikan FR Laptop Service

Ada jaminan ke repair laptop di FR Laptop Service ni? Yeah ofkos ada!! Kedai repair laptop murah KL ni memberi jaminan kepada pelanggannya dimana mereka akan memberi jaminan 100% wang dikembalikan sekiranya perkhidmatan yang diberikan tidak memuaskan hati dan bermasalah.. Selain itu, mereka bertanggungjawab keatas spare part laptop korang dan dijamin selamat. Bukan itu sahaja ye, mereka juga bertanggungjawab sepenuhnya diatas kesilapan yang dilakukan oleh pekerja mereka.. Memang terbaiklah FR Laptop Servis ni kan..


Ok, jika korang mempunyai masalah laptop/PC atau Macbook, bolehlah terus whatsapp ke 017-288 2349 sekarang juga untuk mendapatkan servis berkualiti daripada mereka.. 

Windows atau Mac korang SLOW?

Klik SINI untuk lihat video 3 Tips Lajukan Windows/Macbook, hanya 5 minit... DIY jerk uollssss!!


Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website
(Dapatkan tips dan artikel berkenaan laptop di sini)

Facebook

Instagram

Location

Waktu Operasi
9.00 am - 9.00 pm



Review Novel | Rahsia by Faizal Sulaiman

Wednesday, January 09, 2019
Rahsia by Faizal Sulaiman  |  Asek bertangguh jerk nak review novel yang dah dibaca.. Sibuk aku tu mengalahkan pak menteri.. Harapnya ditahun baru ni perancangan hidup dan blogging aku lebih teratur hendaknya.. Hehe.. Kali ni aku nak review pula novel hasil lakaran cerita dari novelis Faizal Sulaiman iaitu Rahsia.. Bila dah tajuk pendek cenggini haruslah novel ni terbitan buku fixi.. Best ke tak novel Rahsia ni? Tak yah nak cipta soalan, sila baca entry ni sampai habis.. hiks..


Eceli novel Rahsia ni aku beli dah lama sebenarnya sebelum si Aqiff lahir lagi.. Time tu aku tiada keberanian untuk baca novel seram tahap cekik leher sendiri ni.. Now, bila dah mula ada kekuatan sikit, bolehlah aku habiskan semua novel seram aku yang banyak dok bertenggek kat rak buku aku tu.. Hehe.. 

Oklah, tak nak bebel panjang lebar lagi, meh aku kenalkan korang serba sedikit tentang penulis novel Rahsia ni..
Nama penuhnya Muhammad Faizal Sulaiman dilahirkan pada 28 April 1985. Beliau membesar sepenuhnya di Kota TInggi, Johor. Tidak pernah menganggap hobi penulisan akan membawanya sejauh ini.. Beliau salah seorang peminat tegar Maya Karin dan suka mengambil gambar makanan.

Tajuk : Rahsia
Penulis : Faizal Sulaiman
Muka Surat : 266
Penerbit : Buku Fizi Sdn. Bhd. 
Tahun Diterbitkan : Julai 2017


Sinopsis Rahsia


ARIF berhempas pulas mencari jalan penyelesaian untuk datuknya Sumardi yang sudah berbulan terlantar sakit. Menurut pakar perubatan, Sumardi sepatutnya sudah lama meninggal dunia.

Dengan bantuan Faz, teman wanita Arif, dia diperkenalan dengan Melissa, seorang gadis yang mempunyai deria keenam. Mereka menyelami sejarah hitam keluarga Arif dan menemukan kisah cinta antara Sumardi dengan Seri Panggung bernama Dewa Anindyawati Alang Syukor, seorang penari Inang Renek yang datang ke Pekan Sungai Besar kira-kira 70 tahun lampau.

Rahsia mistik terbongkar satu persatu. Siapakah yang akan tergoda untuk menuntut bela? Dan siapa pula yang akan menjadi mangsa?


Review Rahsia


Starting cerita aku dah dapat rasa novel ni mesti berkaitan dengan saka... Cumanya aku tak pasti saka yang bagaimana.. Bila dah dapat tahu, ye ternyata ianya agak menggerunkan.. Terlalu kuat untuk dibuang sehingga mengorbankan nyawa-nyawa yang ingin membantu membuangnya.. Ada yang menolak untuk membantu kerana takut keluarga diganggu..

Sememangnya bende-bende macam ni ada berlaku dikalangan kita.. Sama ada nak percaya atau tidak sahaja.. Dalam novel ni, ada perkara yang boleh kita ambil pengajaran daripada mereka yang suka bercakap besar tentang kewujudan 'mereka'.. Bila dah kena 'sergah' baru nak sedar dan beringat.. Jadi, kita tak perlulah nak bercakap besar ye walaupun kita tak percaya sekalipun kewujudan 'mereka'

Aku suka jalan cerita novel ni.. Dari awal hingga akhir semuanya berjalan dengan baik dan tersusun tanpa memerlukan aku memerah otak aku untuk memahami setiap plot yang ada.. Ada rasa suka, duka, takut, gelisah, seram dan bimbang.. Uiss bercampur baur perasaan bila baca novel ni.. Aku sendiri rasa tak sabar-sabar nak tahu kesudahannya..

Dalam novel ni aku suka dengan kata-kata ini..

Dalam hidup ini kita semua tidak ada jaminan. Kalau kita kaya, harta tidak menjamin kita senang di dunia mahupun akhirat. Jika kita berpendidikan, kebijaksanaan tidak menjamin kita untuk berlaku adil sesama manusia dan seandainya kita warak, keimanan kadangkala tidak menjamin seseorang masuk ke syurga

Rating & Cadangan


Rating : 🌟 🌟 🌟 🌟

Bagi korang yang suka novel seram dan mistik, hah inilah novelnye yang boleh korang hadam dengan pelbagai perasaan.. Bila dah start baca memang tak sabar nak tahu kesudahannya.. Baca, baca dan terus membaca sampai habis tanpa melepaskannya..

Moga penulis lebih success menghasilkan karya yang lebih ohsem dimasa akan datang..


Murad Dew A Little Hilangkan Garis Halus Dan Kedutan Di Wajah

Wednesday, January 09, 2019
Murad Dew A Little Hilangkan Garis Halus Dan Kedutan Di Wajah  |  Semakin meningkat usia, semakin kelihatan garis-garis halus dan kedutan di wajah sekiranya tidak dijaga dengan betul... Pelbagai produk ada dijual di pasaran bagi tujuan tersebut.. Tetapi, adakah ianya berkesan? Haaa, kalau  tak cuba tak tahu kan.. Paling penting yang perlu korang tahu, setiap produk kesannya berbeza-beza bagi setiap individu.. Ada yang berjaya dan ada juga sebaliknya.. Jadi, pilihlah yang bersesuaian dengan kulit muka dan diyakini selamat digunakan..


Kalau sebut Murad rasanya ramai yang dah familiar dengan jenama terkenal ni kan.. Bagi aku sendiri, aku yakin dengan produk keluaran Murad ini kerana ianya selamat digunakan dan telah diuji secara klinikal..  Baru-baru ni aku diperkenalkan dengan satu lagi produk Murad iaitu Dew A Little Travel Pack.. Bila saja sebut perkataan Murad, aku memang agak teruja untuk mencubanya sebabnya produk Murad ni memang best dan sesuai dengan kulit muka aku.. Lagi pula, kali ni ia didatangkan dalam bentuk Travel Pack dimana packagingnya yang kecil dan comel mudah dibawa kemana sahaja.. 

Kalau korang nak tahu, Murad Dew A Little ni teksturnya sangat ringan dan mudah menyerap ke dalam kulit.. Tak perlu risau dengan kesan melekit kerana ia tidak meninggalkan kesan melekit sama sekali pada kulit.. Kulit pun jadi selesa.. 


Kelebihan Murad Dew A Little Travel Pack
  • Meningkatkan keupayaan kulit untuk mengekalkan keseimbangan air 
  • Penghidratan selama 24 jam dan tahan lama
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan pada wajah
  • Sesuai untuk light travel
  • Melembapkan kulit wajah


Bahan-Bahan Utama Murad Dew A Little
  • Ekstrak Kelapa - Mengekalkan kelembapan dengan lebih baik untuk menghalang dehidrasi dan menjadikan tekstur kulit lebih licin serta kelihatan lebih muda
  • Asid Hyaluronik -  Meningkatkan keupayaan kulit untuk menarik dan mengekalkan air jauh kedalam permukaan kulit bagi tujuan penghidratan yang lebih baik dan tahan lama
  • Mentega Shea, Alpukat, Bunga Matahari dan Minyak Buah Zaitun - Membantu memulihkan kelembutan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat.

Bahan - bahan lain yang terkandung dalam Dew A Little Travel Pack

Water/Aqua/Eau, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Alcohol, Butylene Glycol, Ethoxydiglycol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Phenoxyethanol, Cetearyl Glucoside, Xylitylglucoside, Phenyl Trimethicone, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Polyacrylate Crosspolymer-6, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Anhydroxylitol, Isohexadecane, Chlorphenesin, Allantoin, Urea, Xanthan Gum, Glucosamine HCl, Xylitol, BHT, Bisabolol, Dipotassium Glycyrrhizate, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Laminaria Digitata Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Saccharomyces Cerevisiae Extract, Tocopheryl Acetate, Polysorbate 80, Sodium Hyaluronate, Retinyl Palmitate, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Yeast Amino Acids, Betaine, Inositol, Taurine, Trehalose, Magnesium Chloride, Palmitoyl Dipeptide-5 Diaminobutyroyl Hydroxythreonine, Palmitoyl Tripeptide-5, Tetradecyl Aminobutyroylvalylaminobutyric Urea Trifluoroacetate


Murad Dew A Little ni sesuai digunakan oleh semua jenis kulit tidak kira sama ada jenis kulit normal, kering, kombinasi ataupun sensitif.. Semuanya sesuai menggunakannya.. Jangan risau ye, produk ini tidak mengandungi paraben, sulfat, phthalates dan juga gluten.. Jadi ianya selamat digunakan..


Cara Guna Murad Dew A Little

Murad Dew A Little ini boleh digunakan pada waktu pagi dan juga malam.. Caranya, urut secara perlahan dan ratakan keseluruh kawasan muka, leher dan dada.. Kalau pada waktu siang tu, lepas guna Dew A Little ni, korang bolehlah apply pula Sunblock Murad untuk melindungi wajah korang daripada sinar UV...


Apa Kata Aku Tentang Murad Dew A Little

Yesss aku suka! Memang sejak dulu lagi aku percaya dengan produk Murad ni.. Cumanya kalau nak pakai berterusan, memerlukan modal yang agak tebal jugalah.. Haha!! Almaklumlah produk bagus, seharusnya harganya juga exclusive kan.. Nak cantik kenalah berkorban sikit.. Tak gitu? 

Selepas 2 minggu aku guna Murad ni, memang banyak perubahan dan paling ketara, garis-garis halus dekat muka aku ni dah berkurangan.. Serius aku suka produk ni.. Nampaknya lepas ni aku kena spend duit lebih sikit la untuk jadikan produk ni salah satu rutin penjagaan wajah aku.. Huhu.. Bagi korang yang mengalami masalah garis-garis halus, kedutan, kulit kusam dan kering, bolehlah cuba produk ni ye.. Aku sangat recommend.. Nak cantik kenalah jaga dari sekarang.. Ye dak? 

Bagaimana untuk dapatkannya?


Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Instagram


Unboxing Althea Chrismas Gift

Tuesday, January 08, 2019
Unboxing Althea Chrismas Gift  |  Hello Readersss!! Hah, kali ni nak cerita tentang hadiah pula.... Ada ke dikalangan korang yang tak suka bila dapat hadiah? Kalau ada, itu satu yang agak pelik bagi aku.. Aku yakin pasti ramai yang teruja bila dapat hadiah, terutamanya dari orang yang tersayang.. Betul tak? Begitu jugalah aku.. Tapi kali ni aku dapat hadiah bukanlah dari orang yang tersayang tetapi dari sebuah brand kesayangan aku iaitu Althea.. Sempena hari Krismas yang lalu, Althea bermurah hati menyediakan hadiah buat Althea Angels.. Aku ada buat wishlist 10 barang yang ingin aku beli di Althea.. Nak tahu tak, 5 daripadanya terkandung di dalam box Althea Chrismas Gift tersebut.. Seronok sangat weh!!


Apa yang ada dalam kotak Althea Chrismas Gift ni? Uisss serius aku cakap.. Masa terima box ni, teruja bukan main aku nak bukak... Yelah, setiap satu barang pasti memberi manfaat pada aku kan.. hehe.. Jom lihat, barang apa yang ada dalam kotak ni..


Pobling - Pore Sonic Cleanser


Lama dah sebenarnya nak beli pobling ni.. Cumanye selalu sangat pertimbangkan harganya yang agak meriah tu.. Akhirnya dapat jugak aku memiliki pobling ni.. TQ Althea.. Ramai sangat bagi feedback yang bagus tentang pobling ni.. Mahunya aku tak tertarik untuk turut memilikinya.. Hehe. 


Berus pobling ni sangatlah halussss dan lembut bebulussnye.. Jadi, tak perlu risau kulit muka calar atau luka.. Pobling ni menggunakan sebiji bateri AAA sahaja untuk berfungsi.. Ringan dan mudah dipegang..


Aku dah try pobling ni.. Yesssss, memang terbaik kerana dapat membersihkan muka dengan sempurna.. Serius, muka sangat bersih lepas menggunakan pobling ni... Satu lagi yang best tentang pobling ni, ia seolah² sedang mengurut muka kita.. Sambil cuci sambil urut kan. hehe.. 


It's My - Eyelash Curler Comb


Eyelash curler yang jenis ni memang aku tak pernah try guna lagi.. Ini firstime aku guna yang ada comb macam ni.. Bagi aku, kalau bulu mata yang jenis pendek memang tak sesuai pakai jenis ni.. Setakat ni aku guna, masih boleh capai la bulu mata aku walaupun x sebanyak mane.. Haha..

Jangan risau, tak rugi pun kalau beli yang ni sebabnye comb tu boleh dicabut dan boleh guna seperti biasa.. 


Tony Moly - Delight Tony Tint (Cherry Pink)


Warna Cherry Pink ni cantik.. Next boleh cuba warna yang lebih terang pula.. hehe.. Aku memang tak pernah pakai tint sebelum ni sebabnye rasa macam tak sesuai dengan bibir aku yang agak gelap ni.. Sorry ye, aku tak merokok! Haha.. Walaupun korang tak tanye, aku tetap jugak nak menjawab.. kikiki..


Missha - 4D Mascara


Missha Mascara ni memang feberet aku.. Rasanye setakat ni, inilah mascara yang paling best pernah aku guna.. Tak comot dan bergumpal-gumpal... Serius aku sangat suka.. 

Selalunye kalau aku shopping di Althea, mesti tak miss untuk beli mascara ni miskipun yang aku guna masih belum habis.. Buat stok kata orang.. hehe.. Yang penting, lambat lagi expired... 


Althea - Contour Cleanser


Yesss, produk Althea memang terbaik.. Ini salah satunye.. Contour Cleanser ni sangat sesuai untuk kulit muka aku.. Bertiup-tiup dah aku beli.. Macam mascara tadi juga, pencuci muka ni aku akan beli setiap kali aku shopping dia Althea.. Siap aku letak satu bilik air satu tiup Althea Contour Cleanser ni.. hehe.. 

Apa yang best tentang pencuci muka ni, korang boleh baca kat SINI..


Rire - Bubble Bubble Lip Mask


Aku memang ada masalah bibir kering dan selalu mengelupas.. Alhamdulillah Rire Bubble Lip Mask ni sangat membantu.. Nape warna kuning botolnye? Sebabnye bahan utamanye adalah lemon.. Masa apply kat bibir memang terasa lemonnye.. Rasa nak makan pun ada..

Seronok tau pakai lip mask ni.. Dia akan menghasilkan buih-buih halus selepas beberapa minit dipakai.. Hasilnye, bibir terlebihhh lembut.. Aku suka weh!!


Aprilskin - Magic Snow Cushion 2.0 (#23)


Memang betul Aprilskin Cushion ni harganya boleh tahan mahalnye.. Tetapi, jangan tak tahu ye hasilnye sangat ohsem bila apply kat muka... Muka nampak sangat smooth dan flolesss... Tak tipu sebabnye sebelum ni aku dah pernah pakai cushion ni.. Ini adalah unit kedua untuk aku..

Memandangkan harganye agak ehem ehem, memang aku guna berpada-pada dan ia boleh tahan lama.. Hiks.. Nampak tak kedekut disitu.. Gile ko, takan nak beli tetiap bulan.. Rabak poket.. Haha!! Serius, Aprilskin Magic Snow Cushion ni memamg thorrrrrbahekkk!!!!


Tony Moly - Panda's Dream Brightening Eye Base


Last sekali aku dapat cuba benda alah yang comel ni.. Memang comel casing dia.. Bersesuaian dengan manfaatnya.. Panda's Dream Brightening Eye Base dari Tony Moly ni fungsinya untuk menutup lebam bawah mata.. Teksturnya ala-ala cream jugak.. Nak cakap berjaya tutup seratus peratus lebam bawah mata tak jugak.. Tetapi membantu la sedikit sebanyak..


Aku cover dengan panda ni bawah mata aku, still lagi kena cover dengan concealer dan bb cushion barulah kurang sikit kelihatan.. Hehe.. Ataupun memang lebam bawah mata aku ni dah sememangnya parah sampaikan susah dah nak cover dengan lapisan yang nipis.. Haha.. Tak pe la, sekurang-kurangnya kita usaha untuk menutupnya kan dan hampir berjaya.. Hiks..


Unboxing Althea Chrismas Gift Box


Itulah 8 barang yang aku dapat dari Althea.. Alhamdulillah semuanya sangat bermanfaat untuk aku.. Melengkapkan lagi rutin penjagaan wajah aku.. Paling buat aku teruja adalah Pobling.. Serius best weh.. Muka gerenti bersih sebersih bersihnya.. Oklah, bagi korang yang nak usha produk K-Beauty, bolehlah layari https://my.althea.kr/... Semua produk sangat best... Standby duit jerk ye dalam akaun.. Hehe..