Top Social

Image Slider

Suffy B Genius Kini Boleh Didapati Dalam Set Percubaan Di Shopee

Tuesday, January 29, 2019
Suffy B Genius Kini Boleh Didapati Dalam Set Percubaan Di Shopee  |  Hi korang! Siapa yang bergelar ibu-ibu dan bapa-bapa kat sini, angkat tangan?.. Hehe.. Orite nak tanye, ada tak yang sedang mencari susu terbaik untuk anak-anak? Kalau ada, elok sangatlah korang baca entry aku ni sebabnya aku nak kongsi cerita tentang satu jenama susu yang terbaik untuk anak-anak kita iaitu Susu Suffy B Genius yang dapat membantu si manja kekal sihat, bijak dan kuat!! Serius bagus tau susu ni.. Anak aku pun minum susu ni.. Boleh baca SINI..


Susu Suffy B Genius

Suffy B Genius merupakan susu formula untuk kanak-kanak dengan Formula B3 yang dirumuskan dengan DHA (15mg/100g), vitamin, mineral serta tambahan prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu si manja kekal sihat, bijak dan kuat. Susu ini dikeluarkan oleh sebuah syarikat bumiputera yang kini bertapak di Ipoh, Perak iaitu Suffy Dairy Group Sdn. Bhd.

Sebagai jenama susu formula yang dipercayai oleh setiap ibubapa di Malaysia, Suffy Malaysia memahami akan keperluan ibubapa yang inginkan produk susu yang selamat, berkualiti tinggi dan berkhasiat untuk anak-anak mereka serta dijual pada harga mampu milik. Suffy juga mempunyai pengalaman lebih dari 6 tahun dalam memasarkan produk mereka yang berasaskan susu (susu lembu dan susu kambing) ke seluruh Malaysia termasuklah Sabah dan Sarawak.

Apa Itu Formula B3?



Salah satu keistimewaan Suffy B Genius ini adalah ia dirumus dengan formula B3... Apa yang dimaksudkan dengan Formula B3 ni? Meh baca ni..

BRILLIANT
Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak

BALANCE
Suffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh si manja. Nutrisi yang seimbang membantu si manja untuk membesar dengan lebih baik.

BOOST
Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman si manja.


Bahan Utama Susu Suffy B Genius


Untuk pengetahuan ibubapa diluar sana, susu Suffy B Genius ni adalah untuk kanak-kanak berumur 1-3 tahun dan tidak sesuai untuk bayi di bawah umur 12 bulan ye.. Orite, apa yang bagusnya susu ni, ia dihasilkan daripada makanan sunnah iaitu kurma dan madu..

Sepertimana yang kita tahu, kurma adalah buah yang kaya dengan kandungan fiber dan fiber sangat baik untuk sistem penghadaman agar ia berfungsi dengan baik. Madu pula mengandungi glukosa yang dapat memberikan tenaga pada tubuh.

Suffy B Genius Kini Boleh Didapati Dalam Set Percubaan Di Shopee


Wahh sekarang, Suffy Malaysia dah keluarkan Suffy B Genius dalam set percubaan.. Ini berita baik buat ibubapa yang ingin mencuba terlebih dahulu susu ini.. Yelah, langkah ini lebih baik supaya kita dapat mencuba terlebih dahulu kesesuaiannya dengan anak kita sebelum membeli pack besar.. Kalau tak sesuai tak de lah membazirkan.. Bagi yang ingin mendapatkan set percubaan ni, bolehla dapatkannya secara online di Shopee..

Haaa ni ada lagi berita baik untuk korang...

Dapatkan set percubaan Suffy B Genius secara PERCUMA di Shopee sekarang juga dengan menggunakan kod promo : SUFFYSBG.

Hanya terhad untuk 50 orang terawal sahaja ye!! Siapa cepat dia dapat.. 

Tempoh penggunaan kod promo ini sah dari 24/01/2019 hingga 15/02/2019 sahaja!!


Cara Pembelian Di Shopee

1. Layari laman web Shopee di https://shopee.com.my/

2. Log masuk sama ada dengan menggunakan email/phone/username atau nak lagi senang log masuk melalui sms atau facebook.. Bagi yang belum mendaftar, sila daftar terlebih dahulu dan lengkapkan maklumat yang diminta.


3. Setelah berjaya log masuk, search "SUFFY OFFICIAL STORE" atau terus klik https://shopee.com.my/suffymalaysia..

4. Pilih item yang ingin dibeli iaitu Suffy B Genius Trial Pack - 30g x 3 sachet Original.. Seterusnya klik "Buy Now"


5. Seterusnya akan terpapar halaman Shopping Card dimana korang boleh masukkan PROMO CODE.. Untuk masukkan promo code, klik di bahagian "Voucher" seperti dalam gambar di bawah.

 6. Kotak "Input or Select Vouchers" akan terpapar dan sila masukkan promo code : SUFFYSBG di dalam kotak "Add Voucher" yang disediakan. Seterusnya boleh klik "Apply" dan "OK"..


7. Setelah code promo berjaya digunakan, boleh klik "Check Out"..


8. Last sekali, check semula semua detail.. Setelah berpuashati, boleh terus klik "Place Order".


Mudah sahaja kan? Haa lepas dah selesai pembelian, maka kenalah tunggu barang sampai.. Penghantaran akan dilakukan dalam masa 3 hari waktu bekerja..

Kelebihan Membeli Set Percubaan Susu Suffy B Genius

  • Korang akan terima 3 sachet untuk 3 kali pengambilan
  • Mendapat produk dengan segera dalam tempoh 24 jam (Bergantung pada perkhidmatan penghantaran)
  • Pegawai perkhidmatan pelanggan Suffy Malaysia akan menghubungi korang dan memberikan panduan serta khidmat nasihat tentang pengambilan susu Suffy B Genius.


Ok, selain itu, korang juga boleh dapatkan susu Suffy B Genius ini dalam pack 500g.. Aku sendiri pun dah dapatkan susu Suffy B Genius ini di Shopee.. Alhamdulillah dah selamat sampai pun..


Macam biasa, kalau shopping online ni mesti la nak barang cepat sampai.. Alhamdulillah, pembelian susu Suffy B Genius dengan Suffy Malaysia melalui Shopee ini memang pantas penghantarannya.. Order malam isnin, rabu dah sampai.. Memang terbaik servis yang diberikan..

Anak aku memang minum susu Suffy B Genius ni... Jadi aku tak perlu risau lagi dengan ketidakserasiannya... Yang set percubaan tu aku nak kasi anak saudara aku dan yang pack 500g tu ofkoslah untuk anak aku.. Hehe.. Mana tau serasi dengan anak saudara aku pula, bolehlah maknye memborong susu Suffy B Genius ni pulak lepas ni kan.. Macam anak aku ni memang dah serasi dengan susu ni.. Firstime ambil dulu pun, memang tak berlaku cirit birit atau apa-apa masalah lain.. Oleh sebab itu juga, aku teruskan pengambilan susu ini untuk anak aku.. Rasanya pun best.. Korang tak nak cuba?


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, boleh layari :-


Website

Facebook

Instagram

Alamat
SUFFY DAIRY GROUP SDN BHD
No. 8 Jalan Niagar Jelapang 2,
Halaman Niaga Jelapang,
30020 Ipoh,
Perak

No. Telefon
05 - 525 2992

Whatsapp
011 - 3225 2882

Email
admin@suffy.com.my




Claigio LED Magic Eye Patch Review

Monday, January 28, 2019
Claigio LED Magic Eye Patch  |  Kalau sebut 'mata panda' mesti ramai yang mengeluh terutamanya di kalangan wanita.. Betul tak? Mana taknya, masalah lingkaran gelap bawah mata merupakan masalah terbesar bagi wanita.. Tak yah cakap orang lain la, aku sendiri pun menghadapi masalah tersebut.. Bukan senang nak hilangkannya tau.. Dah  bermacam-macam cara jugak aku cuba sehinggakan aku terfikir nak buat rawatan hilangkan 'mata panda' ini dengan kos rawatan mencecah ribuan ringgit.. 

Nasib baiklah aku tak buat lagi rawatan tu uolls... Kalau tak, rugi aje sebabnya aku dah jumpa satu alat terapi bawah mata untuk atasi masalah 'mata panda' aku ni.. Nak tau kat mana aku jumpa? Haaa special tau alat ni.. Ritu aku ada la menonton drama korea "Encounter".. Dalam drama tu, ada la nampak pelakonnya pakai satu alat terapi bawah mata ni.. Nampak menarik!! Terus jerk aku google gerangan alat terapi tersebut.. Akhirnya, tahulah aku namanya iaitu Claigio LED Magic Eye Patch...


Sebenarnya Claigio LED Magic Eye Patch ni hanya dijual di Korea sahaja sebelum ni.. Alhamdulillah, pada awal tahun 2019 hari tu, ia telah mula dipasarkan di Malaysia.. Yeahhh, inilah berita paling gembira buat aku.. Gile tak gembira, boleh cuba sendiri Claigio LED Magic Eye Patch tu..!! Leh la fefeeling cam artis korea tu.. Haha!! Kekwat sangatkan.. Kikiki.. Ok, jom berkenalan dengan Claigio LED Magic Eye Patch ni.. 



Claigio LED Magic Eye Patch - LED Eye Patch Pertama Di Dunia

Kalau korang nak tahu, Claigio LED Magic Eye Patch ini merupakan LED Eye Patch pertama di dunia.. Aku ulangi, yang pertama di dunia.. Hah tu dia..!! Memang teruja sangat nak cuba weh!! Claigio LED Magic Eye Patch ini menggunakan red light therapy untuk meningkatkan pengeluaran kolagen kulit.. Kalau dah berumur, kolagen pun semakin berkurangan.. Maka, timbullah pelbagai masalah kulit.. Ada yang berkedut, kusam dan tak kurang jugak dengan masalah lingkaran gelap bawah mata ni.. Haa, dengan menggunakan Claigio LED Magic Eye Patch ni, bolehlah menjana kembali kolagen kulit dan merawat segala masalah kulit.. 


Kalau korang perasan, ada juga spa kecantikan yang menawarkan rawatan menggunakan terapi cahaya merah ni tetapi dalam bentuk mask.. Fungsinya sama juga sebenarnya tetapi rawatannya agak mahal berbanding rawat sendiri dirumah menggunakan Claigio LED Magic Eye Patch ni.. Hehe.. Serius aku dah jatuh cinta dengan alat terapi bawah mata ni.. 

Red Light Therapy Untuk Merawat Kulit

Ok nak share sikit tentang Red Light Therapy ni.. Sejak kebelakangan ni, dah semakin popular pulak terapi cahaya merah ni dalam dunia kecantikan.. Banyak spa kecantikan yang menggunakan konsep ini.. Tak dinafikan Red Light Therapy ni mampu merawat kulit.. Mungkin sebab itu juga mereka tertarik untuk menggunakan kaedah ini..


Apa yang perlu korang tahu tentang red light therapy ni adalah ia merupakan teknik terapeutik yang menggunakan gelombang cahaya merah untuk merawat masalah kulit seperti kedutan, parut, jerawat, pigmentasi dan luka yang berterusan. Sebenarnya, red light therapy ni telah digunapakai sejak awal tahun 1990 lagi oleh NASA untuk menanam tumbuh-tumbuhan di ruang angkasa dalam usaha menggalakkan pertumbuhan dan fotosintesis sel tumbuhan tersebut.. Wahh gile hebat weh.. Sekarang kite guna untuk kecantikan pulak.. Terbaik!!

Cara Guna Claigio LED Magic Eye Patch

Cara nak guna Claigio LED Magic Eye Patch ni mudah aje.. Hanya perlu tampal eye patch di bahagian bawah mata atau dimana-mana kawasan yang bermasalah seterusnya sambungkan wayar device ke telefon bimbit dan tekan button 'on'.. Rawatan ini akan mengambil masa selama 8 minit sahaja.. Korang tak perlu nak set masa bagai sebabnya alat ini akan turn off sendiri setelah 8 minit berlalu.. Mudah kan?


Kalau rasa masih keliru, boleh tengok step kat bawah ni..




Manfaat Claigio LED Magic Eye Patch
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan ketahanan lapisan kulit
  • Memperbaiki tekstur dan tona kulit
  • Mengawal generasi melanin dan meningkatkan peredaran darah
  • Menggunakan non-toxic silicon gel
  • Pemulihan yang lebih baik dan boleh dibasuh
  • pelbagai peringkat umur boleh menggunakan produk ini pada harga yang rendah


Kenapa Claigio LED Magic Eye Patch Menjadi Pilihan Aku?

1. Mudah Alih

Paling aku suka, Claigio LED Magic Eye Patch ni saiznya kecil dan ringan.. Jadi, mudahlah aku sumbat dalam handbag aku dan boleh bawak kemana saja aku pergi.. Kat tempat kerja pun aku boleh guna uolls.. 

2. Mudah

Bukan setakat saiznya yang kecil aje tetapi Claigio LED Magic Eye Patch ni mudah digunakan.. Tak perlukan bateri atau tak perlu nak cas bagai! Hanya perlukan telefon bimbit untuk connect dah boleh guna.. Memang mudah.. 

3. Cepat

Kalau pergi spa kecantikan, rasanya berjam-jam jugak nak tunggu siap satu-satu sesi tu.. Betul tak? Haa dengan Claigio LED Magic Eye Patch hanya memerlukan 8 minit sahaja untuk satu sesi.. Memandangkan aku ni seorang yang agak bizi, jadi sangat sesuailah alat ni untuk aku.. 

4. Selamat

Mula-mula tu aku cuak jugak nak guna Claigio LED Magic Eye Patch ni.. Yelah alat-alat camni, mane nak tau tahap keselamatannya kan.. Bila dah kaji serba sedikit tentang alat ni, alhamdulillah ia memang selamat digunakan kerana telah mendapat kelulusan dan mengikut semua peraturan keselamatan yang telah ditetapkan. Red light therapynya juga tidak menyebabkan kerosakan pada permukaan kulit..

5. Affordable

Paling best, dengan menggunakan Claigio LED Magic Eye Patch ni aku dah tak perlu nak keluarkan belanja yang banyak untuk rawat masalah kulit muka aku ni.. Dah tak perlu nak pergi ke spa kecantikan untuk buat terapi laser atau LED mask.. Cukup hanya dengan Claigio LED Magic Eye Patch ini sahaja...


Apa Kata Aku Tentang Claigio LED Magic Eye Patch?

Ok, jujur aku katakan yang aku memang sangat suka device Claigio LED Magic Eye Patch ni sebabnya alat terapi bawah mata ni bukan saja boleh merawat lebam bawah mata tetapi boleh juga merawat kedutan dimuka dengan penghasilan semula kolagen kulit.. Bila umur dah semakin meningkat ni, kolagen kulit pun semakin berkurangan.. Maka, kedut-kedut dan garis halus pun semakin banyak kat muka.. Nasib baiklah ada Claigio LED Magic Eye Patch ni..

Dah hampir seminggu lebih aku guna Claigio LED Magic Eye Patch ni.. Aku guna sekali sehari sahaja kerana sangat sibuk dengan jadual yang agak padat.. Sungguhpun begitu, aku tetap akan selitkan satu sesi rawatan bersama Claigio LED Magic Eye Patch ni di dalam jadual seharian aku agar aku dapat merawat masalah kulit aku setiap hari... Nak cantik kenalah usaha kan... Selalunya pada waktu bekerja, aku akan buat sesi rawatan time rehat selepas solat zohor dan weekend pula selepas maghrib.. Kesannya???

Ofkos nampak perubahan uolls... Walaupun penggunaan hanya sekali sehari tetapi kesannya tetap ada... Perubahan yang paling ketara, lingkaran bawah mata aku dah semakin pudar dan kedut bawah mata pun nampak berkurangan sedikit... Itu baru seminggu menggunakan alat terapi bawah mata ni tau.. Kalau berpanjangan dan secara konsisten mesti hasilnya lebih ohsem!! Lepas ni aku akan cuba untuk buat dua atau tiga sesi sehari untuk rawat beberapa bahagian di muka aku ni.. Tak sabar rasanya wehh nak tengok result akhirnya.. Phewww!!


Adakah Berbaloi Dengan Harganya?

Bagi aku ofkos berbaloi-baloi kerana kesannya tidak mengecewakan.. Dengan hanya RM249 sahaja, aku dapat menikmati manfaat yang sememangnya aku sendiri inginkan selama ini... Tak perlu lagi aku fikir nak buat rawatan mahal-mahal di pusat kecantikan.. Hanya menggunakan Claigio LED Magic Eye Patch ni sahaja pun dah boleh dapat hasil seperti kita pergi ke pusat rawatan kecantikan tu..

Jadi, aku sangat recommend korang untuk cuba Claigio LED Magic Eye Patch ni.. Hasilnya superb!! Tapi, nak jugak la berpesan kat korang.. Jangan pulak korang pakai sekali aje korang dah nak nampak kesannya.. Memang tak lah...!! Kenalah rajin dan konsisten barulah kesannya superb... Setiap apa yang kite lakukan dan cuba, perlu berusaha dan konsisten baru mendatangkan hasil yang lumayan.. Betul tak? Aku sendiri pun cabar diri aku guna Claigio LED Magic Eye Patch ni secara konsisten tau sebab aku nak lihat sendiri resultnya...


Dimana Untuk Dapatkan Claigio LED Magic Eye Patch Di Malaysia?

Seperti yang dilihat dalam drama TVN Korea Selatan "Encounter / Boyfriend" yang dibintangi oleh Song Hye Kyo dan Park Bo Gum, Claigio LED Magic Eye Patch merupakan alat kecantikan kulit yang optimum untuk menjadikan kulit kelihatan lebih cerah dengan merawat kawasan kulit yang gelap seperti lingkaran gelap bawah mata, mencerahkan kulit, mengurangkan kedut dan menegangkan kembali kulit.

Hanya 8 minit diperlukan untuk satu sesi, penggunaan 2-3 sesi sehari atau lebih dapat menggandakan kesan penjagaan anti kedut.. Serius best!! No pain hokeh!! Boleh didapati dengan harga hanya RM249 sahaja... Di mana nak dapatkan Claigio LED Magic Eye Patch ni di Malaysia?

Oh ya sebelum aku terlupa, ada berita baik buat korang pembaca setia Blog Lea Azleeya... Apakah?

Use coupon code - LEA30 and get RM30 off with FREE shipping now!

Offer valid for first 30 orders till 28th February 2019 only!


Dos Kecil, Cucian Berkuasa Dalam Masa Lebih Singkat dengan 5X Kuasa Cucian Menerusi TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent

Saturday, January 26, 2019
Dos Kecil, Cucian  Berkuasa Dalam Masa Lebih Singkat dengan 5X Kuasa Cucian Menerusi TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent | Adakah mencuci pakaian menjadi rutin rumah yang paling lama, membuatkan anda tidak mempunyai banyak masa untuk bersama keluarga, kawan-kawan atau menikmati pengalaman baru?


TOP, jenama pencuci No. 1 di Malaysia kini merevolusikan pengalaman mencuci pakaian apabila membuktikan bahawa cucian penuh kuasa didatangkan dalam pakej kompak menerusi pengenalan TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent. Ia mampu memberikan 5X kuasa cucian dengan enzim turbo yang bertindak pantas untuk mengeluarkan kotoran lebih cepat menerusi satu penutup kecil sahaja.   

Rekabentuk TOP TurboClean yang kompak nyata sepadan dengan formula ultra-pekat yang ada di dalamnya. TOP telah menghasilkan Enzim Turbo yang bertindak pantas dengan 5X kuasa pembersihan bagi menghilangkan kotoran tersembunyi, terutamanya sebum dengan cepat dan efektif. Jadi, pakaian penuh yang dibasuh dengan mode basuhan ‘Quick Wash’ dapat dibersihkan secara lebih berkesan, sama seperti pakaian yang dibasuh menggunakan pencuci konvensional pada kitaran cucian penuh.   

Teknologi cucian inovatif ini terdiri daripada satu formula yang lima kali lebih pekat berbanding pencuci pakaian lain. Ia juga menghapuskan air yang tidak perlu yang membuatkan kebanyakan cecair pencuci menjadi lebih cair.   

Dengan pilihan kitaran cucian ‘Quick Wash’ yang lebih singkat tetapi tetap efektif, TOP TurboClean dapat menjimatkan banyak masa, penggunaan air dan tenaga elektrik. Jadi anda ada lebih banyak masa untuk diluangkan bersama orang tersayang, menikmati hobi serta “me-time’ dan “self-care” untuk diri sendiri disamping menikmati gaya hidup yang mesra alam.  

Enzim Turbo di dalam TOP Turbo Clean membersih secara menyeluruh dengan kombinasi Multi-Surfaktan untuk “menyerang” dan melarutkan kotoran. Muti-enzim pula dapat menembusi jauh ke dalam gentian fabric untuk menguraikan kotoran manakala Polimer pula membantu mengeluarkan sebum serta menghalang kotoran daripada terbentuk semula.  

Menurut Pengurus Pemasaran Southern Lion Sdn. Bhd., Encik Leroy Yoon, dengan pengenalan TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent yang kompak ini, satu segmen bahan pencuci premium baharu yang berprestasi tinggi bakal dibentuk. Sasaran utama produk ini adalah pengguna yang menghargai innovasi terkini yang memudahkan rutin mencuci pakaian serta menambah baik gaya hidup mereka, selari dengan janji jenama TOP iaitu Innovation for Better Living  

Cecair pencuci ultra pekat masih tidak digunakan secara meluas di Malaysia. kami percaya bahawa TOP TurboClean akan menjadi antara yang terawal dalam kategori ini dan bakal diperkenalkan secara meluas di Malaysia. TOP sememangnya terkenal kerana inovasi termajunya demi memenuhi keperluan pengguna dan merevolusikan pengalaman mencuci pakaian".    

Detergen dengan konsentrasi ultra agak sukar didapati di Malaysia, oleh itu kami yakin TOP Turbo Clean adalah antara yang pertama dalam kategori ini yang akan semakin dikenali di Malaysia. TOP terkenal dengan innovasi cemerlang untuk memenuhi kehendak pengguna dalam merevolusikan pengalaman mencuci pakaian. Dengan TOP TurboClean kami membuktikan bahawa innovasi yang hebat boleh didapati dalam saiz yang kecil & kompak tetapi dapat menambah baik rutin seharian dan gaya hidup pengguna secara signifikan. Ia mempunyai pelbagai kelebihan – jimat separuh masa mencuci, 5X kuasa membersih, jimat ruang, jimat air & elektrik dan dapat memberikan anda lebih banyak masa terluang untuk hal-hal yang lebih penting. Kami juga menetapkan harga yang berpatutan dengan kelebihan yang diberian oleh detergen ini,” kata Encik Leroy.  

Satu botol 900g cukup untuk 45 cucian dan dapat menjimatkan ruang di kawasan mencuci pakaian agar kelihatan lebih tersusun dan kemas.  

Pencuci pakaian baharu kami mampu mengubah cara rakyat Malaysia mencuci pakaian,” kata Leroy. 

Kami ingin memberi pengalaman mencuci pakaian yang lebih baik di rumah, dan kami yakin inovasi ini akan berjaya menarik kelompok pengguna yang lebih luas – daripada golongan professional yang sentiasa sibuk, keluarga normal sehinggalah golongan urban yang mencucui pakaian di luar kediaman mereka.”  

Rekaan penutup TOP TurboClean yang pintar mengurangkan risiko tumpahan atau melebihi had yang dicadangkan untuk satu cucian. Bahan pencuci yang berlebihan boleh menyebabkan buih menjadi banyak seterusnya memberi kesan kepada pakaian dan mesin basuh. Ia juga mengakibatkan pengguna tidak dapat memperoleh jumlah cucian yang sepatutnya.   

5X kuasa cucian dalam masa yang singkat, saiz botol TurboClean yang kompak. Selain itu, ia juga mempunyai semua kelebihan pencuci TOP sedia ada seperti anti-bau hapak, anti-debu hama dan anti sebum sebagai jaminan kehidupan yang lebih bersih dan sihat.  

TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent in Power Fresh mempunyai haruman yang segar dan terkini untuk aroma kebersihan yang mantap.
TOP TurboClean Ultra Concentrated Detergent in Power Bloom mempunyai haruman flora yang mendakap anda dalam wangian yang romantik dan menenangkan.

Ia sesuai untuk mesin basuh cucian atas dan hadapan, selain boleh digunakan dengan kitaran Quick Wash sekaligus memberikan anda lebih banyak masa bersama keluarga, rakan-rakan mahupun melakukan aktiviti kegemaran.    Boleh didapati dalam dua varian, anda boleh memilih wangian segar Power Fresh atau bau floral Power Bloom yang sensasi, ia boleh didapati di seluruh negara dalam botol kompak 900gm pada harga RM20.15  sebotol. Manakala pek isian semula berharga RM16.45 bagi setiap pek. 




Iviora Oxybright Atasi Masalah Kulit Menjadikan Kulit Kekal Remaja Dan Sihat

Saturday, January 26, 2019
Iviora Oxybright Atasi Masalah Kulit Menjadikan Kulit Kekal Remaja Dan Sihat | Bila kulit tak sihat, bermulalah episod mimpi ngeri dalam hidup bilamana jerawat, jeragat, Kulit kusam, kulit kering, berkedut dan sebagainya mula muncul... Nak tak nak memang kena cari cara untuk atasi masalah tersebut.. Aku agak beruntung kerana disaat memerlukan, Iviora Oxybright datang menyelamatkan keadaan.. Cewahh.. Serius, memang Oxybright banyak membantu dalam mengatasi masalah kulit yang aku hadapi.. Nak tahu, kena baca sampai habis ye..


Apa itu Iviora Oxybright?

Iviora Oxybright adalah minuman kecantikan yang mempunyai manfaat pencerahan, dengan astaxanthin yang berasal dari Micro-Algae yang mempunyai 20 kali ganda antioksidan yang menjadikannya sebagai produk yang hebat terutamanya dalam mendapatkan kulit yang sihat, kesihatan mata yang baik dan menguatkan sistem imun. Ia juga membantu untuk mengekalkan kuit muda remaja, melindungi kita dari kerosakan UV dan meminimumkan tanda-tanda penuaan seperti kedutan, bintik-bintik hitam dan sebagainya.


Manfaat Iviora Oxybright
  • Membaiki tona kulit
  • Mencerah dan melembapkan kulit
  • Menegang dan menganjalkan kulit
  • Kekalkan keremajaan dan kesihatan kulit
  • Melindungi dari sinar uv dan halang kulit dari terkena radikal bebas secara semulajadi
  • Menghidrasikan kulit
  • Mengurangkan kedutan, tanda penuaan, garisan halus, jerawat dan jeragat
  • Menggalakkan pertumbuhan kolagen dan meningkatkan sistem imun badan


Cara Pengambilan Iviora Oxybright

Iviora Oxybright ini didatangkan dalam bentuk sachet.. Ia boleh dibancuh bersama jus pilihan atau sekadar dengan air kosong sahaja.. Pastikan ia diambil sebelum sarapan pagi ketika perut kosong.. Aku sangat sukakan rasanya... Sedap, rasa berry.. Ofkos rasa berry kerana ia dihasilkan daripada superberries  seperti blackberry, blueberry, raspeberry dan olderberry. Jadi, memang tak jadi masalah walaupun dibancuh dengan air kosong sahaja kerana rasanya memang sedap..


  • Campurkan 1 sachet Iviora Oxybright bersama 150ml air
  • Shake atau kacau sehingga betul-betul larut
  • Amalkan 1 - 2 kali sehari sebelum  makan

Apa Kata Lea Azleeya Tentang Iviora Oxybright?


Sampai part ni memang aku suka.. Yelah nak la jugak bagi feedback dari pengambilan Iviora Oxybright ni kan... Bila ambil sesuatu produk, haruslah nak tahu apa hasil dan kesannya kan.. Tapi harus diingat ye, setiap produk yang diambil, kesannya adalah berbeza bagi setiap individu.. Begitu jugalah dengan produk Iviora Oxybright ni.. Tetapi yang pastinya korang akan dapat melihat perbezaannya selepas sekotak pengambilan..



Bagi aku sendiri, selepas consume sekotak Iviora Oxybright ni iaitu sebanyak 15 sachet, aku rasa kulit aku lebih lembap dan lembut.. Serius aku seronok.. Sebelum ni kulit aku selalu sangat kering, kusam dan tak bermaya.. Lepas ambil Oxybright ni, dah nampak sedikit perubahan.. Baru satu kotak tu tau.. Belum lagi berkotak-kotak.. Lepas ni bolehlah target untuk cerahkan kulit pulak.. Haha!!

Nak Cuba Iviora Oxybright Secara Percuma?

Orite, berita baik buat semua pembaca setia Blog Lea Azleeya.. Berikut adalah peluang untuk korang mencuba sendiri Iviora Oxybright secara PERCUMA! 5 set Reader Gift  Set  bernilai RM50 akan diberikan kepada pembaca Blog Lea Azleeya..


Bagaimana untuk dapatkan Reader Gift Set ini? Haaa mudah saja.. Ikut step dibawah ni ye..
  • Like FB Page - Iviora Malaysia
  • PM mereka "I want Free Oxybright Gift Set, Azleeya2018"
Mudahkan.. Siapa cepat dia dapat tau.. Jadi, terjah FB Page Iviora Malaysia sekarang juga!!

Dimana Untuk Dapatkan Iviora Oxybright?


Untuk pengetahuan korang, di dalam setiap kotak Iviora Oxybright terdapat borang penebusan hadiah dimana dengan mengumpulkan 4 pelekat hologram, korang boleh menebus 1 kotak Oxybright secara percuma. Jadi, jangan lupa kumpulkan pelekat hologram korang sekarang..

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Alamat
PRIMA KELANA SDN. BHD.
No. 19-02, Jalan Kuchai Maju 8,
Kuchai Entreprenuer Park,
Off Jalan Kuchai Lama,
58200 Kuala Lumpur.

No. Telefon
+603 - 7971 7129


Beauty Review | Dr. Glamogenic Skincare Terbaik Dari Australia

Saturday, January 19, 2019
Dr. Glamogenic Skincare Terbaik Dari Australia  |  Wohaaa!! Cepat betul masa berlalu kan.. Dah masuk tahun 2019.. Bila dah masuk tahun baru ni, rasa macam nak mencuba sesuatu yang baru pula untuk kulit muka aku ni.. Apakah? Yeahh haruslah skincare baru.. Tahun baru, skincare pun baru.. Haha!! Kegilaan apakah ini? Hiks.. Now, aku sangat teruja untuk mencuba skincare dari Australia ni iaitu Dr. Glamogenic yang dihasilkan oleh doktor panel yang berpengalaman hampir 30 tahun dalam sektor penjagaan kulit dan kecantikan.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Satu perkara yang perlu korang tahu, walaupun skincare Dr. Glamogenic ini diformulasikan bagi memenuhi gaya hidup orang-orang Australia tetapi ia juga sebenarnya sesuai untuk kita yang berkulit Asia ini kerana ia diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi yang berkualiti tinggi dan baik untuk kedua-dua jenis kulit tersebut serta persekitarannya.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Dr. Glamogenic Skincare terdiri daripada 8 produk iaitu 6 item untuk muka dan 2 item untuk badan.. Wahh untuk badan pun ada uolls.. Satu jenama saja dah boleh pakai untuk muka dan juga badan.. Memang terbaik kan.. Ok, jom kita berkenalan dengan produk Dr. Glamogenic Skincare ini..

1.  Hyaluronic Booster Serum
  • Melembapkan dan meningkatkan tekstur kulit untuk kulit sensitif dan kulit yang letih
2. Antioxidant Vitamin C+ Serum
  • Serum yang mempunyai kepekatan tinggi derivatif Vitamin C yang stabil dapat membantu menghidupkan semula kulit yang letih dan mencerahkan tona kulit yang kusam.
3. Perfection Whitening Spot Serum
  • Serum ini boleh mengawal pigmentasi seperti jerawat, jeragat dan juga lingkaran hitam bawah mata.
4. Brassica Peeling Gel
  • Gel pengelupasan yang lembap dan lembut dengan ekstrak brokoli yang kaya dengan vitamin, mineral dan selulosa berorientasikan alam semulajadi.
5. Dynamic Brightening Mask
  • Mask krim pemutih dan bernutrien.
6. Vitalize Soothing Mask
  • Mask selulosa 100% semulajadi yang dapat menyuburkan dan menenangkan kulit kaya dengan intipati Guaiazulene, Ekstrak Aloe Vera dan Acid Hyaluronic.
7. Enliven Brightening Cream
  • Krim pemutihan yang sangat pekat untuk ketiak, siku, lutut dan lain-lain
8. Youth Restoring Modeling Shaping Cream
  • Meningkatkan keanjalan kulit dan mewujudkan siluet tubuh yang halus dan licin.

Brassica Peeling Gel

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Diantara kesemua produk Dr. Glamogenic ni, aku sangat teruja nak cuba Brassica Peeling Gel sebabnya aku dah agak lama tak peeling kulit muka aku ni.. Nampaknya sel-sel kulit mati semakin banyak bertapak dekat muka aku ni.. Sebelum ianya semakin teruk, lebih baik kita singkir dengan segera.. Hehe..

Ada tak dikalangan korang yang kulitnya semakin hari semakin kusam dan tak berseri? Nak tahu tak apa puncanya? Haa ini adalah kerana beberapa faktor dan yang paling utama adalah cara pengelupasan yang tidak sesuai. Sebab itulah kita perlukan satu gel pengelupasan bagi mengatasi masalah tersebut..

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Kalau korang nak tahu, gel pengelupasan ini amatlah popular kerana ianya sangat senang digunakan. Apa yang perlu kita lakukan adalah dengan memicitnya sebesar saiz kacang pada jari, kemudian sapukan pada kulit dan cuci selepas beberapa gumpalan kecil muncul. Bahan yang terdapat du dalam gel tersebut akan bertindak balas dengan sebarang minyak dan kotoran yang melekat pada wajah. Gumpalan tersebut akan keluar dengan sedikit geseran. Selepas tu, kita akan rasai perbezaannya serta merta dan seterusnya menghasilkan kulit yang halus dan lebih bersinar.

Kelebihan Brassica Peeling Gel

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

1. Rasa Lembut
  • Gumpalan itu bertindak seperti bijirin dalam skrub, tetapi ianya lebih lembut dan tidak menggatalkan kulit berbanding yang lain. Ini bermakna ianya lebih lembut kepada kulit.
2. Senang
  • Dengan gel pengelupasan ini kita tidak perlu risau tentang pertumbuhan bakteria atau sentiasa ingat untuk membawanya keluar selepas mandi dan perlu dikeringkan dengan betul semasa dan selepas penggunaan. (Jika menggunakan span konjac untuk pengelupasan)
3. Mencegah Jerawat
  • Bila pori-pori tersumbat dengan kotoran, sebum dan pelbagai kekotoran yang lain, ini akan menyebabkan pertumbuhan jerawat yang menyakitkan. Gel pengelupasan ini memastikan kulit kita mengelupas pada rutin biasa secara ringan dimana minyak, kotoran dan sebagainya, proses pengelupasannya berlaku dengan lancar dan akan meninggalkan kulit yang baru dan lembut.
4. Kulit Yang Lebih Sihat
  • Kesihatan kulit akan terjejas teruk apabila sel-sel kulit mati menutup pori-pori dan menghalang kulit dari bernafas. Jadi gel pengelupasan ini akan melekat pada sel kulit mati dan menyentalnya dengan lembut supaya pori boleh bernafas seterusnya menjadikan kulit lebih segar serta lebih sihat berbanding sebelumnya.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Cara Guna Brassica Peeling Gel

Selepas mencuci dan mengeringkan air diwajah, ambil Peeling Gel dalam kuantiti secukupnya dan apply keseluruh muka tidak termasuk di sekitar kawasan mata/bibir.

Gosokkan dengan lembut pada tekstur kulit dan bilas dengan air suam. Gunakan 2-3 kali seminggu bergantung kepada keadaan kulit.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Peringatan kepada korang ye, sekiranya korang menghadapi sebarang masalah atau kesan sampingan selepas menggunakan produk ini, segera hentikan menggunakan produk ini dan sila berunding dengan pakar dermatologi atau doktor perubatan.

Pengalaman Menggunakan Brassica Peeling Gel

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Tekstur
  • Didatangkan dalam bentuk gel yang bertekstur seperti skrub.. Bila di apply pada kulit, aku dapat rasakan tekstur berpasirnya tetapi tidak menyakitkan kulit kerana teksturnya agak ringan..
Bau
  • Baunya tidak busuk atau menyengat hidung.. Baunya juga agak ringan dan selesa untuk dihidu oleh hidung aku.. Hehe.. Jadi, aku boleh gunakan peeling gel ni dengan senang hati tanpa gangguan bau yang tidak menyenangkan.. Alhamdullillah.. 
Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Keberkesanan
  • Agak lama tak menggunakan peeling gel dan bila guna Brassica Peeling Gel ni memang feeling dia lain macam.. Lebih mengejutkan, ia mampu menyingkirkan sel-sel kulit mati dengan jayanya sehinggakan menghasilkan kulit yang sangat lembut dan mulus.. Serius aku suka dan dah jatuh cinta sangat-sangat dengan peeling gel ni.. Dah tak perlu pakai skrub, cukup hanya dengan Dr. Glamogenic Brassica Peeling Gel ni sahaja untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri.. Tak percaya silalah cuba!!

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Oklah, bagi korang yang ingin mencari produk penjagaan kulit yang lengkap untuk wajah dan badan, Dr. Glamogenic adalah pilihan yang tepat.. Aku sangat recommend korang menggunakan Dr. Glamogenic - Skincare from Australia ini kerana ia sesuai untuk semua jenis kulit dimana produk ini juga bersifat alami dengan menggunakan bahan-bahan yang selamat, berkesan dan semulajadi. Lagi pun produk ini dihasilkan oleh doktor panel yang berpengalaman.. Jadi, ia lebih meyakinkan..

Dapatkan Produk Dr. Glamogenic Sekarang

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Di mana untuk dapatkan Dr. Glamogenik Skincare?

Order secara online daripada Official Dealers di :-
https://www.facebook.com/glamogenic

Kunjungi Authorised Dealer di :-
Glamogenic Kiosk 
(Vintage Collection International Sdn Bhd)
(same level as Village Grocer, opposite Tealive)
PC-001, Ground Floor,
Sunway Giza Mall, PJ.

Waktu Perniagaan : 10am - 10pm
Customer service line : 012 - 691 6128

*20 lucky walk-in customers are entitled for special promo price and gift.

Hubungi Pengedar Utama di :-

Qurlivka Southeast Asia (Malaysia) Sdn Bhd
Level 16, The Pavilion Tower, Jalan Raja Chulan,
52200 Kuala Lumpur.

Contact : +603-6151 9198


Manjakan Diri Dengan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris Baru

Saturday, January 19, 2019
Manjakan Diri Dengan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris Baru  |  Wangian berupaya menghidupkan suasana dan menenangkan jiwa. Menikmati belaian lembut sewaktu mandi bagi menghilangkan tekanan dan kesibukan sepanjang hari, merupakan rutin harian yang wajib diamalkan para wanita. Sebaik sahaja anda menjejakkan kaki di bawah pancuran bilik mandi, sentuhan gel mandian beserta wangian yang menyerap lembut memberikan ketenangan minda dan jiwa menjadikan setiap saat waktu bermanja dan bersendiri yang paling menyenangkan.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Apakah yang membuatkan masa mandian itu mewah? Memilih gel mandian yang sesuai merupakan faktor utama, dan yang menjadikanya lebih menarik adalah menggunakan gel mandian yang diadun dengan wangian mempesona. Bayangkan perasaan tenang yang menyusup masuk disaat pintu bilik mandi tertutup rapat, dan bila pancuran air suam yang mengalir mengembalikan semula kesegaran. Bunyi titisan air mencipta melodi halus yang menenangkan minda, sementara kemanisan aroma dari gel mandian yang memukau dan buih-buih lembut yang membelai kulit, melengkapkan masa mandian termewah. Saat mandian dengan belaian romantis sememangnya merupakan waktu terapeautik yang berupaya menyegarkan dan mengecas semula tenaga yang hilang akibat tekanan sepanjang hari.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Demi memberi wanita lebih peluang untuk memanjakan diri, Enchanteur, wangian yang diilhamkan Perancis paling laris dan digemari ramai ini telah memperkenalkan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris. Diadun dengan wangian Perancis, rangkaian mandian ini meransangkan deria dan menjadikan setiap waktu mandian anda sebuah pengalaman yang mewah. Formulasi bebas sabun dan paraben ini diperkaya dengan bahan berkhasiat yang mampu memberikan manfaat pada kulit, melembapkan dan melembutkan kulit sambil membersihkannya; menjadikan kulit anda kekal sihat dan berbau harum.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Kini, pengalaman di bilik mandi anda boleh dipertingkat. Dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, saat bermanja bagi tubuh badan dan minda anda kini lebih menyeronokkan. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, boleh didapati dalam 3 variasi, setiap satunya diadun dengan wangian ENCHANTEUR Paris yang sangat digemari dan diperkaya dengan ramuan uniknya tersendiri.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Manjakan diri anda dengan produk baharu dari ENCHANTEUR Paris Parfum Shower Gel :


Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris Belle Amour Bright & Smooth 
- Mencerah & Melicin -

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris


Serlahkan kelembutan kulit anda dengan adunan sebati pati wangian bunga Lily dan Ylang-ylang. Diperkaya dengan pati minyak mawar dan Vitamin B3, ia menjadikan kulit anda lebih halus, cerah dan menawan.


Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris Mon Amie Fresh & Cool
- Menyegar & Menyejuk -

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris


Tingkatkan daya tarikan dengan personaliti ceria dan menyegarkan dengan gabungan wangian Fresh Citrus dan Pink Peonies. Diperkaya dengan pati minyak Lemon dan Menthol, ia memberikan kulit anda sensasi menyegarkan sambil menyediakan anda untuk temujanji kasual.


Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris Adore Soothe and Care
- Menenang & Melega -

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Serlahkan dirimu dengan gabungan wangian Pink Mimosa dan Golden Pear. Diperkaya dengan ekstrak Chamomile bagi melegakan tekanan dan memberikan perasaan tenang pada kulit serta tubuh badan, membolehkan anda berehat selepas hari yang sibuk.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Tidak ada yang lebih baik daripada menikmati waktu belaian romantis mandian yang berkualiti. Ia memberikan keselesaan fizikal dan mental agar anda dapat merehatkan diri selepas kesibukan harian. Saat terindah yang melegakan waktu tidur atau memulakan harian anda dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR merupakan masa yang paling diraikan setiap hari.

Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris boleh didapati dalam saiz 750g pada harga runcit RM16.75 (Semenanjung) / RM17.55 (Sabah Sarawak). Produk ENCHANTEUR boleh didapati di pasaraya besar dan pasaraya terkemuka di seluruh negara.