Top Social

Suffy B Genius Kini Boleh Didapati Dalam Set Percubaan Di Shopee

Tuesday, January 29, 2019
Suffy B Genius Kini Boleh Didapati Dalam Set Percubaan Di Shopee  |  Hi korang! Siapa yang bergelar ibu-ibu dan bapa-bapa kat sini, angkat tangan?.. Hehe.. Orite nak tanye, ada tak yang sedang mencari susu terbaik untuk anak-anak? Kalau ada, elok sangatlah korang baca entry aku ni sebabnya aku nak kongsi cerita tentang satu jenama susu yang terbaik untuk anak-anak kita iaitu Susu Suffy B Genius yang dapat membantu si manja kekal sihat, bijak dan kuat!! Serius bagus tau susu ni.. Anak aku pun minum susu ni.. Boleh baca SINI..


Susu Suffy B Genius

Suffy B Genius merupakan susu formula untuk kanak-kanak dengan Formula B3 yang dirumuskan dengan DHA (15mg/100g), vitamin, mineral serta tambahan prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu si manja kekal sihat, bijak dan kuat. Susu ini dikeluarkan oleh sebuah syarikat bumiputera yang kini bertapak di Ipoh, Perak iaitu Suffy Dairy Group Sdn. Bhd.

Sebagai jenama susu formula yang dipercayai oleh setiap ibubapa di Malaysia, Suffy Malaysia memahami akan keperluan ibubapa yang inginkan produk susu yang selamat, berkualiti tinggi dan berkhasiat untuk anak-anak mereka serta dijual pada harga mampu milik. Suffy juga mempunyai pengalaman lebih dari 6 tahun dalam memasarkan produk mereka yang berasaskan susu (susu lembu dan susu kambing) ke seluruh Malaysia termasuklah Sabah dan Sarawak.

Apa Itu Formula B3?



Salah satu keistimewaan Suffy B Genius ini adalah ia dirumus dengan formula B3... Apa yang dimaksudkan dengan Formula B3 ni? Meh baca ni..

BRILLIANT
Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak

BALANCE
Suffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh si manja. Nutrisi yang seimbang membantu si manja untuk membesar dengan lebih baik.

BOOST
Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman si manja.


Bahan Utama Susu Suffy B Genius


Untuk pengetahuan ibubapa diluar sana, susu Suffy B Genius ni adalah untuk kanak-kanak berumur 1-3 tahun dan tidak sesuai untuk bayi di bawah umur 12 bulan ye.. Orite, apa yang bagusnya susu ni, ia dihasilkan daripada makanan sunnah iaitu kurma dan madu..

Sepertimana yang kita tahu, kurma adalah buah yang kaya dengan kandungan fiber dan fiber sangat baik untuk sistem penghadaman agar ia berfungsi dengan baik. Madu pula mengandungi glukosa yang dapat memberikan tenaga pada tubuh.

Suffy B Genius Kini Boleh Didapati Dalam Set Percubaan Di Shopee


Wahh sekarang, Suffy Malaysia dah keluarkan Suffy B Genius dalam set percubaan.. Ini berita baik buat ibubapa yang ingin mencuba terlebih dahulu susu ini.. Yelah, langkah ini lebih baik supaya kita dapat mencuba terlebih dahulu kesesuaiannya dengan anak kita sebelum membeli pack besar.. Kalau tak sesuai tak de lah membazirkan.. Bagi yang ingin mendapatkan set percubaan ni, bolehla dapatkannya secara online di Shopee..

Haaa ni ada lagi berita baik untuk korang...

Dapatkan set percubaan Suffy B Genius secara PERCUMA di Shopee sekarang juga dengan menggunakan kod promo : SUFFYSBG.

Hanya terhad untuk 50 orang terawal sahaja ye!! Siapa cepat dia dapat.. 

Tempoh penggunaan kod promo ini sah dari 24/01/2019 hingga 15/02/2019 sahaja!!


Cara Pembelian Di Shopee

1. Layari laman web Shopee di https://shopee.com.my/

2. Log masuk sama ada dengan menggunakan email/phone/username atau nak lagi senang log masuk melalui sms atau facebook.. Bagi yang belum mendaftar, sila daftar terlebih dahulu dan lengkapkan maklumat yang diminta.


3. Setelah berjaya log masuk, search "SUFFY OFFICIAL STORE" atau terus klik https://shopee.com.my/suffymalaysia..

4. Pilih item yang ingin dibeli iaitu Suffy B Genius Trial Pack - 30g x 3 sachet Original.. Seterusnya klik "Buy Now"


5. Seterusnya akan terpapar halaman Shopping Card dimana korang boleh masukkan PROMO CODE.. Untuk masukkan promo code, klik di bahagian "Voucher" seperti dalam gambar di bawah.

 6. Kotak "Input or Select Vouchers" akan terpapar dan sila masukkan promo code : SUFFYSBG di dalam kotak "Add Voucher" yang disediakan. Seterusnya boleh klik "Apply" dan "OK"..


7. Setelah code promo berjaya digunakan, boleh klik "Check Out"..


8. Last sekali, check semula semua detail.. Setelah berpuashati, boleh terus klik "Place Order".


Mudah sahaja kan? Haa lepas dah selesai pembelian, maka kenalah tunggu barang sampai.. Penghantaran akan dilakukan dalam masa 3 hari waktu bekerja..

Kelebihan Membeli Set Percubaan Susu Suffy B Genius

  • Korang akan terima 3 sachet untuk 3 kali pengambilan
  • Mendapat produk dengan segera dalam tempoh 24 jam (Bergantung pada perkhidmatan penghantaran)
  • Pegawai perkhidmatan pelanggan Suffy Malaysia akan menghubungi korang dan memberikan panduan serta khidmat nasihat tentang pengambilan susu Suffy B Genius.


Ok, selain itu, korang juga boleh dapatkan susu Suffy B Genius ini dalam pack 500g.. Aku sendiri pun dah dapatkan susu Suffy B Genius ini di Shopee.. Alhamdulillah dah selamat sampai pun..


Macam biasa, kalau shopping online ni mesti la nak barang cepat sampai.. Alhamdulillah, pembelian susu Suffy B Genius dengan Suffy Malaysia melalui Shopee ini memang pantas penghantarannya.. Order malam isnin, rabu dah sampai.. Memang terbaik servis yang diberikan..

Anak aku memang minum susu Suffy B Genius ni... Jadi aku tak perlu risau lagi dengan ketidakserasiannya... Yang set percubaan tu aku nak kasi anak saudara aku dan yang pack 500g tu ofkoslah untuk anak aku.. Hehe.. Mana tau serasi dengan anak saudara aku pula, bolehlah maknye memborong susu Suffy B Genius ni pulak lepas ni kan.. Macam anak aku ni memang dah serasi dengan susu ni.. Firstime ambil dulu pun, memang tak berlaku cirit birit atau apa-apa masalah lain.. Oleh sebab itu juga, aku teruskan pengambilan susu ini untuk anak aku.. Rasanya pun best.. Korang tak nak cuba?


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, boleh layari :-


Website

Facebook

Instagram

Alamat
SUFFY DAIRY GROUP SDN BHD
No. 8 Jalan Niagar Jelapang 2,
Halaman Niaga Jelapang,
30020 Ipoh,
Perak

No. Telefon
05 - 525 2992

Whatsapp
011 - 3225 2882

Email
admin@suffy.com.my




8 comments on "Suffy B Genius Kini Boleh Didapati Dalam Set Percubaan Di Shopee"
  1. Siap cepat tebus dapatlah merasa ye Lea..

    ReplyDelete
  2. Wahhh. produk baru ke ni? tak pernah tgk and dgr pun huhu. siapa nak ccpt la ye hehe.

    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2019/01/hadiah-dari-blogger-kak-sha.html

    ReplyDelete
  3. nak tebus tapi nak bagi kat sape hahaha

    ReplyDelete
  4. Bagus formula nya tu. 3B..😍
    Eh eh siap ada pek tester
    Nicee

    ReplyDelete
  5. senanglah kalau kat shopee ada...jadi tak payah nak cari agent dan sebagainya kan

    ReplyDelete
  6. dah tebus, dah cuba,.. mmg best la lea

    ReplyDelete