Top Social

Image Slider

Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor | Bag Travel Yang Ringan Dan Jimat Ruang

Thursday, May 31, 2018
Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor | Bag Travel Yang Ringan Dan Jimat Ruang  |  Setiap kali nak travel kemana-mana waima nak balik kampung sekali pun, perkara yang paling membebankan fikiran adalah bagasi yang besar-besar dan berat.. Hadoii semak otak fikir macam mana nak sumbat dalam kereta yang kecil dan nak bawak beg yang berat macam tu kehulu kehilir... Kalau pergi travel jauh-jauh lagi la, mesti nak kena ada spare satu atau dua beg lagi sebabnya bila dah travel jauh-jauh tak sah kalau tak membeli dan barang-barang yang baru dibeli itu perlukan beg untuk disumbat.. Haha.. Tapi semua tu dah tak menjadi masalah kepada aku kini sebab aku dah ada Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor ni, bag travel yang ringan dan jimat ruang.. Jimat ruang? Meh aku cerita..

Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor
Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor 

Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor

Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor ni mempunyai ruangan yang besar dan boleh memuatkan banyak pakaian dalam satu-satu masa.. Tapi korang jangan bimbang sebab beg  ni boleh di transform menjadi sekecil-kecil beg sebab ianya boleh dilipat dengan mudah.. Jadi, beg ni sangatlah sesuai kalau korang nak buat beg spare semasa travel sebabnya ia tak memakan ruang yang banyak.. Seperti yang aku katakan diawal tadi, JIMAT RUANG!!.. hehe..

Macam aku sendiri, kalau pergi travel kemana-mana mesti nak kena ada beg spare sebabnya time nak balik tu mesti ada aje barang baru yang nak disumbat dalam beg.. Bukan barang baru aje yang perlukan beg untuk disumbat, tetapi baju kotor pun aku mesti standby satu beg untuk diisi.. Almaklumlah, aku ni jenis kalau pergi travel tak reti nak bawak kain baju sikit, mesti nak bawak satu almari punya.. Haha!!


Kalau balik kampung pula, aku sememang suka bawa beg ni sebab beg ni ringan dan ruangannya besar.. Jadi, aku bawak satu beg saja dah mencukupi untuk masukkan baju aku satu family.. Kampung tak jauh mana, jadi tak perlu bawak banyak-banyak.. Poket yang kat depan tu muat untuk aku isi barang keperluan seperti make up, mandian dan sebagainya.. Memang jimat wehhh!! Tak perlu bawak beg make up lagi dah..


Sebesar-besar Suede Foldable Travel Bag ni, akan menjadi sekecil-kecil beg bila dilipat... Korang boleh selit kat mana-mana sahaja untuk menyimpannya.. Biasanya kalau kita dah buka beg yang boleh dilipat macam ni, mesti nak lipat balik dah tak pandai kan.. Oh, jangan bimbang babe sebab beg ni memang dah ditakdirkan senang dilipat.. Haha!! Kalau masih tak reti-reti jugak nak lipat, meh hakak ajarkan korang camne step nak lipat dengan betul dan kemas ye.. Ikut step dibawah ni.. Jangan derhaka!!

Cara Lipatan Suede Foldable Travel Bag

4 Warna pilihan Suede Foldable Travel Bag 


Eceli beg ni ada 4 warna untuk dipilih.. Ada warna Dark Grey, Light Grey, Blue dan Orange macam beg aku.. Hehe.. Kesemua warna cantik-cantik belaka... Kalau korang nak tahu, beg ni ofkos diperbuat daripada kain yang berkualiti dan dari jenis kain yang kalis air... Aku ulangi  KALIS AIR.. Nampak beg ni biasa-biasa je kan? Rupanya beg ni sangat istimewa sebab ianya kalis air.. Jadi, korang tak perlulah risau baju korang basah kalau ada air atau apa sahaja cecair yang tumpah atas beg ni sebab baju korang gerenti selamat dok dalam beg ni..

Satu lagi kelebihan beg ni, jahitannya sangat kemas, berkualiti dan tahan lama.. Beg ini dijahit dengan durable stitching iaitu tindihan dua kali pada setiap jahitan.. Disebabkan itu juga, ianya dapat menampung kapasiti sehingga 32L.. Saiz beg ini pula adalah sebesar, 350mm(tinggi) dan 450mm(lebar) dan bila dilipat pula saiznya akan mengecil sehingga 180mm(tinggi) dan 200mm(lebar).. Beg ni kalau korang nak sumbat pakaian sampai penuh pun boleh sebabnya beg ni kuat dan tak mudah koyak.. Mungkin korang nampak nipis, tetapi ianya tahan lasak..

Promosi Sempena Hari Raya Aidilfitri 2018


Raya dah nak dekat ni.. Nak balik kampung memerlukan beg yang banyak juga untuk tampung kain baju satu family.. Betul tak? Tapi korang tak perlu risau, sekarang ni PTT Outdoor senang membuat promosi sempena hari raya Aidifitri 2018 yang akan tiba nanti. Jadi, korang boleh dapatkan Suede Foldable Travel Bag ni dengan harga yang lebih murah dan berbaloi-baloi. Ada potongan 53% tau untuk beg ni... Best gile!!


Nak murah lagi tak? Haaa kalau nak murah lagi, ni aku nak bagi kod diskaun kepada semua pembaca setia blog aku ni.. Dengan menggunakan kod diskaun : RAYA5 korang akan dapat potongan lagi sebanyak RM5.. Jadi, korang hanya perlu spend duit sebanyak RM30 untuk dapatkan Suede Foldable Travel Bag ni di PTT Oudoor secara online.. Rugi tau tak grab peluang ni.. Jom dapatkan sekarang juga!!


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

website

Facebook

Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash Pelengkap Mandian Si Jejaka

Tuesday, May 29, 2018
Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash Pelengkap Mandian Si Jejaka  |  Biasanya kalau sebut sahaja DASHING mesti terbayang minyak wangi ataupun deodorant.. Haaa jangan tak tahu ye, DASHING kini kembali dengan produk baru iaitu Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash sebagai pelengkap mandian si jejaka.. Bagi peminat setia jenama DASHING, mesti teruja dan  tak sabar nak cuba produk terbaru dari DASHING ni kan.. Sabar dulu.. Mari ketahui terlebih dahulu apa yang best tentang produk ni..


Dalam kehidupan dunia yang semakin mencabar  jejaka sentiasa berikhtiar  untuk memudahkan urusan agar dapat menikmat kehidupan sepenuh termasuk dalam rutin penjagaan harian. Dengan pelbagai  produk mandian di pasaran, pilihan  semakin sukar. Jangan risau! Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash terbaru untuk si jejaka dengan formulasi yang  direka khas untuk membersihkan muka dan badan sekali gus! 

Amalan rutin kebersihan harian dapat mengekalkan kebersihan dan meningkatkan keyakinan diri. Produk mandian yang unggul  dapat menghasilkan kulit yang bersih dan licin dengan membuka liang pori dan menyingkirkan toksin. Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash memberikan kebersihan menyeluruh ini serta kesegaran berpanjangan untuk muka dan badan tanpa iritasi.

Kaum lelaki moden zaman sekarang mengambil berat tentang penjagaan diri. Membersihkan muka dan badan sebelum menghadapi hari yang mencabar dapat memberikan kesegaran serta menghalang pengeluaran minyak muka yang berlebihan. Manakala membersihkan wajah dan badan pada waktu malam pula akan menyingkirkan semua kotoran yang melekat pada kulit akibat daripada pencemaran, kelembapan dan habuk.


Oleh itu, untuk menjadikan proses pembersihan muka dan badan lebih mudah dan berkesan, DASHING melancarkan produk paling sesuai iaitu,  mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash. Pembersih wajah dan badan ini tersedia (hadir) dalam pek pam bersaiz 700-gram. Dirumus khas untuk wajah dan badan lelaki (si jejaka) agar kekal hidrat dan juga mencerahkan kulit. Selain itu, mandian khas ini padat dengan ramuan untuk menyingkirkan kotoran di kulit dan memberikan pembersihan muka yang mendalam  dari  muka hingga ke tapak kaki agar anda kelihatan bersih dan segar sepanjang hari. 

DASHING 2 In 1 Face Body Wash terdapat dalam 4 variasi; Cool, Active, Hattrick dan Ultimate Kick. Diformulasi  dengan pewangi  DASHING eau de toilette (EDT), ia memberikan kesegaran serta haruman maskulin kekal lama untuk lelaki.


COOL - Khas untuk jejaka kontemporari yang berpesonaliti relak, gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan serta menghadapi kehidupan dengan tenang. Haruman penuh maskulin ini melambangkan identiti dan daya tarikan maskulin lelaki. Haruman maskulin ini dilengkapi dengan gabungan wangian Bergamot dan Galbanum dengan campuran Powdery Amber dan Musk sebagai nota asas. Haruman ini direka untuk menyerlahkan personaliti lelaki yang cool dan maskulin. 


ULTIMATE KICK - Wangian sebenar seorang juara. Ultimate Kick menyerlahkan ciri-ciri lelaki sofistikated dalam setiap aspek kehidupan modennya. Ultimate Kick mempunyai haruman yang menggabungkan ramuan Lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran Cardamom serta disulami nota asas aroma Vanilla dan Musk.


ACTIVE - Pelengkap si jejaka yang bergaya lasak  dan  menikmati kehidupan aktif. Haruman ini adalah gabungan nuansa FougĂ©re dengan Citrus, Lavender, Muguet Heart dan Amber. Wangian ini dicipta untuk memastikan setiap lelaki tampil yakin dan berdaya aktif dengan aroma maskulin yang luar biasa. 


HATTRICK - Simbol kemenangan unggul buat setiap lelaki DASHING, aroma misteri Hattrick membara  semangat dan keghairahan untuk mencapai  impian. Hattrick merupakan gabungan unik kesegaran Epal dan Citrus, berserta  dengan  haruman Amber.   

Variasi Cool dand Hattrick mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash  mempunyai formula dwi-aksi dengan tiga kali ganda agen pemutihan yang lembut dan berkesan untuk membersihkan wajah serta memberikan anda tona kulit rata untuk tampil lebih cerah. Pada tubuh pula, formulasi penghidratan yang mengandungi mineral mikro membantu mempertingkatkan kadar lembapan kulit serta menguatkan sistem pertahanan kulit, agar lebih sihat dan segar.

Untuk variasi Active dan Ultimate Kick pula, kotoran dan minyak berlebihan pada wajah dapat dihapuskan agar kelihatan bersih dan tidak berkilat. Dengan ciri-ciri detox dan pembersihan yang mendalam, ia membantu kulit untuk mengatasi  sebarang habuk dan kotoran harian, serta memberikan anda pengalaman mandian yang hebat dan menyegarkan.

Pilihan encik suami - Dashing Cool & Ultimate Kick

Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash boleh didapati pada harga RM17.90 untuk pek bersaiz 700 ml. Buih mandian ini mempunyai harga yang sangat berpatutan dan berbaloi kerana memberikan anda manfaat 2 dalam 1 pada kulit dan tubuh badan.

   Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


Ancasa Royale Pekan, Pahang Ceriakan Anak-Anak Yang Kurang Bernasib Baik

Tuesday, May 29, 2018
Ancasa Royale Pekan, Pahang Ceriakan Anak-Anak Yang Kurang Bernasib Baik  |  Alhamdulillah, pada 19 Mei 2018 yang lalu aku dijemput sekali lagi oleh Ancasa Royale Pekan, Pahang untuk menghadiri Majlis Berbuka Puasa bersama kanak-kanak yang kurang bernasib baik dari Sekolah Kebangsaan Sri Maulana, Pekan. Majlis ini telah diadakan di Saffron Brasserie Ancasa Royale Pekan, Pahang dalam suasana yang cukup meriah dan serta penuh dengan keinsafan.


Majlis ini diadakan bertujuan untuk mengeratkan ukhwah yang sedia terjalin di antara pelanggan setia Ancasa Royale Pekan serta penduduk setempat daerah Pekan, Pahang. Disamping itu, ianya juga salah satu cara untuk mendekati golongan yang kurang berkemampuan di sekitar kawasan tersebut. Warga kerja Ancasa Royale Pekan, Pahang berganding bahu memasak bubur lambuk untuk diagihkan kepada 500 orang penduduk sekitar daerah Pekan serta pelanggan setia yang sentiasa menyokong Ancasa Royale Pekan sejak dari penubuhan sehingga ke hari ini.

Dalam majlis tersebut, Ketua Pegawai Operasi Kumpulan Pengurusan Aset Uda, YBhg. Datuk Tajuddin Mohamed dan diiringi oleh Naib Presiden Kanan, Bahagian Hospitaliti iaitu Encik Shah Azam Khan serta Pengurusan Kanan Ancasa Hotels telah menyampaikan sumbangan berupa duit dan baju raya kepada 50 orang anak-anak yatim. Pada masa yang sama juga, sumbangan berupa barangan keperluan untuk anak-anak yatim turut diagihkan hasil sumbangan daripada ADABI untuk kegunaan anak-anak yatim sepanjang bulan puasa.

Anak-Anak dari Sekolah Kebangsaan Sri Maulana, Pekan menerima sumbangan daripada Ancasa Royale Pekan, Pahang
- foto credit : Blog Seorang Syed-

Menurut Encik Shah Azam, "Konsep memberi atau bersedekah patut diterapkan secara konsisten bukan sahaja pada bulan Ramadhan bahkan pada bulan-bulan lain juga kerana amalan bersedekah ini dapat meningkatkan nilai-nilai murni peribadi kita di samping mengeratkan lagi kemesraan di kalangan masyarakat tanpa mengira taraf dan darjat," ujar beliau.


Usai sahaja azam Maghrib, tetamu yang hadir berbuka puasa dengan pelbagai hidangan yang enak berkonsepkan 'Kampong Boy' yang pastinya akan menggamit nostalgia zaman kanak-kanak sewaktu di kampung halaman serta keenakan berbuka puasa dengan masakan bonda. Apa menu yang ada? Jom kita lihat..

Antara lauk pauk yang ada

Lauk pauk.. Semua sedap-sedap belaka

Bergedil , Tauhu Sumbat

Kerabu, Ikan Masin

Keropok

Kambing Bakar

Satay Ayan & Daging

Murtabak, Roti Canai & Mee Goreng

Beraneka Mee

Churos & Jemput-Jemput

Buah-Buahan

Desert

Bubur Lambuk

ABC

Antara Air yang dihidangkan
Banyak lagi sebenarnya menu yang ada di Ancasa Royale Pekan, Pahang.. Lebih 120 jenis juadah dihidangkan.. Tak terambil semua gambar.. Cukuplah yang ada ini untuk tatapan korang.. Itu pun rasanya dah cukup untuk buat korang terliur.. Hahaha.. Alhamdulillah kali ni aku puas hati makan di Ancasa Royale kerana selera aku cukup baik tahun ini.. Banyak menu yang aku cuba walaupun tak kesemuanya.. Kalau aku rasa semua menu, rasanya tak bangun aku kekenyangan.. hehe..

Juadah yang paling aku nanti-nantikan adalah Kambing Bakar.. Tak boleh tidak sebab aku memang penggemar Kambing Bakar.. Kiranya Ancasa Royale Pekan ni memang menepati citarasa aku.. Lagi satu menu yang menarik perhatian aku adalah Churos... Serius, aku tak pernah makan sebelum ni.. Hanya dengar cerita orang aje.. Bila berkesempatan untuk merasa, ternyatalah makanan itu sedap dimakan bersama coklat... Paling terkilan aku tak dapat rasa Shell Out sebabnya aku malas nak bersusah payah kopak kulit ketam, udang dan sebagainya.. Jadi, aku tahankan hati.. Haha..

Antara rakan blogger yang hadir

Bergambar kenangan bersama Cik Aliah
Kali ni ramai juga rakan blogger yang hadir berbanding tahun sebelumnya.. Alhamdulillah, sekurang-kurangnya meriah sikit majlis kan.. Syukur juga sebab dapat bertemu dengan orang yang bertanggungjawab menjemput rakan media ke majlis tersebut, Cik Aliah.. Ramah orangnya tau.. Seronok berborak dengan beliau seolah-olah dah lama kenal.. Sangat friendly..


Okeylah, kepada korang yang ingin merasai sendiri masakan persis air tangan ibu, korang boleh dapatkan baucer Ramadhan Buffet Hotel Ancasa Royale pada harga RM68 untuk dewasa dan RM40 untuk kanak-kanak.

Untuk sebarang tempahan dan maklumat lanjut, sila hubungi :-

No. Telefon
09-424 6600

atau layari

Website



LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Bersiaran Di TV3

Saturday, May 26, 2018
LAZadaStyle Fashion Reality TV Show Di TV3  |  Lazada Malaysia merupakan sebuah nama  besar yang tidak asing lagi bagi mereka yang gemar membeli belah secara online. Lazada Malaysia kini melangkah setapak lagi kehadapan bagi meluaskan kemasyurannya dengan melancarkan sebuah program realiti tv iaitu LazAdaStyle Fashion Reality TV Show yang bersiaran di TV3 pada setiap hari Ahad jam 3 petang bermula 8 hingga 27 Mei 2018 dengan menampilkan Selebriti Tempatan seperti Rizman Rozaini, Wirda Adnan, Nana Mahazan dan ramai lagi..


LazAdaStyle Fashion Reality TV Show ini merupakan sebuah rancangan realiti tv yang pertama di negara ini untuk Fashionistas Tempatan dan Pereka Fesyen.. Ia disiarkan khas sempena Hari Raya Aidilfitri tahun ini..

Dengan kerjasama Rangkaian Televisyen Media Prima, LazAdaStyle Fashion Reality TV Show ini akan diacarakan oleh seorang pelakon Malaysia iaitu Nana Mahazan. Rancangan realiti tv ini disiarkan bertujuan untuk meletakkan Lazada sebagai destinasi membeli belah rakyat Malaysia bagi produk kecantikan dan juga fesyen.

"Kami sedang memulakan perjalanan yang menarik untuk memperdalamkan rayuan kami kepada pengguna yang berpusatkan fesyen. LazAdaStyle Fashion Reality Show ini merupakan cara kami untuk terus melibatkan mereka dalam cara yang lebih menarik dan relevan selain menyediakan pengguna dengan pelbagai jenis barangan. Fesyen dan kecantikan adalah tumpuan utama kami untuk Hari Raya tahun ini kerana fashion merupakan salah satu elemen penting untuk keluarga Melayu semasa hari perayaan ini." - kata Christophe Lejeune, Ketua Pegarai Eksekutif Lazada Malaysia.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 1

Rancangan LazAdaStyle ini terdiri daripada 4 episod dengan menggabungkan 8 pereka fesyen tempatan yang berminat untuk mempamerkan pakaian terbaik mereka dalam program ini.. Mereka juga akan dibekalkan dengan bahan atau material mengikut tema yang akan diberikan pada setiap minggu.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 1

Reka bentuk yang mereka hasilkan akan dinilai oleh personaliti terkenal dalam industri fesyen seperti Rizman Rozaini dan Wirda Adnan.. Sepanjang pertandingan ini berlangsung, para peserta akan diawasi oleh usahawan fesyen popular seperti Min Luna, Syed Faizal dan Bustaman Mokhtar.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 1

Selain itu, para penonton juga dapat melihat selebriti undangan seperti Siti Sarah, Elfira Loy, Sherry Alhadad, Yasmin Hani, Sha'rin Razali dan pereka kegemaran mereka.. Para peserta juga akan melalui proses penyingkiran secara berperingkat sehinggalah pemilihan pemenang dibuat di akhir rancangan ini.

Apa yang bestnye, pemenang LazAdaStyle ini akan membawa pulang wang tunai dan hadiah yang cukup lumayan bernilai sehingga RM100,000.00.

Menerusi rancangan ini juga, Lazada turut menawarkan tawaran Hari Raya dan promosi khas di lazada.com.my. Jadi kepada korang semua di luar sana, jangan lupa ikuti episod LazAdaStyle pada setiap hari Ahad jam 3.00 petang bermula 6 hingga 27 Mei di TV3.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 2

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 2

8 peserta telah disenarai pendek melalui uji bakat tertutup yang diadakan selepas pertandingan yang dianjurkan oleh Lazada Malaysia di Instagram yang menerima lebih daripada 300 penyertaan di seluruh negara..

Apa yang menarik, korang boleh membeli setiap barangan penampilan kegemaran korang di rancangan realiti tv tersebut di aplikasi Lazada.. [ KLIK SINI ].

Korang juga boleh terus muat turun Lazada App bagi memudahkan korang untuk membuat sebarang pembelian di Lazada kerana kesemua alatan dan material yang digunakan di dalam rancangan ini adalah daripada barangan yang terdapat di Lazada.. Manalah tahu kan, ada yang berkenan di hati korang.. Bolehlah terus beli secara online di Lazada..


"Shake Shake" Contest

Ada sesuatu yang istimewa menanti korang sepanjang rancangan ini disiarkan.. Semasa rancangan LazAdaStyle Fashion Reality TV Show ini ditayangkan, korang berpeluang untuk menyertai "Shake Shake" Contest dimana Lazada Malaysia akan menyediakan voucher untuk dimenangi.. Jadi, pastikan anda telah memuat turun LazadaApp di dalam smartphone korang bagi membolehkan korang menyertai "Shake Shake" Contest ini..

Korang seller? Haaa kalau korang adalah seorang seller dan berminat untuk dipaparkan dalam LazadaStyle, korang bolehlah terus daftar sebagai seller di lazada.com.my.. Manakala bagi pelanggan Lazada yang membuat pembelian di Lazada pula, korang berpeluang untuk kongsikan gambar OOTD korang dengan menggunakan #mylazadastyle dan korang berpeluang untuk muncul di dalam LazAdaStyle.

Saksikan Episod Ke-4 LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Di TV3

Jangan lupa saksikan Episod ke-4 pada hari Ahad ini, 27 Mei 2018 dengan tema "Raya Couple Collection".. Sudah pastinya pada minggu ke-4 ini cabaran dan persaingannya lebih sengit.. Hanya 3 finalists sahaja yang akan tercalon pada minggu akhir nanti.. Siapalah agaknya juara LazAdaStyle ini ye?.. Nak tahu siapa juara, kenalah saksikannya nanti..

Video Teaser - Episod 4


Mungkin ada yang terlepas menyaksikan episod yang sebelumnya.. Jadi, untuk menyaksikan semula episod pertama, kedua dan ketiga, korang boleh tonton video dibawah ni..

Episod 1
Tema : Hijabista Collection



Episod 2
Tema : Mother & Me Collection



Episod 3
Tema : Bold & Curvy Collection - Plus Size


Jumlah Keseluruhan Peserta adalah 8 orang


  • Episode 1: 2 teams, 2 eliminated from losing team 
  • Episode 2: 2 teams, 2 eliminated from losing team 
  • Episode 3: 1 eliminated out of remaining 4 contestants. Contestants to push their own style in this episode! 
  • Episode 4: 3 finalists

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Facebook

Instagram




Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Yang Menarik Di Printcious

Thursday, May 24, 2018
Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Menarik YangDi Printcious  |  Holaaa!! Hari ni nak cerita pasal hadiah hari jadi.. Aku kalau bab nak mencari hadiah hari jadi ni memang stress sikit sebabnya tak tahu nak beli apa.. Kadang tu sampai naik lenguh kaki pusing satu mall ke mall yang lain tetapi tak berhasil jugak.. Stresss woii... Tapi itu dulu la sebelum aku kenal dengan satu online gift shop ni yang mampu memenuhi apa yang aku inginkan dimana aku dapat memilih pelbagai hadiah hari jadi yang menarik hanya di Printcious.com

Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Yang Menarik Di Printcious
Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Yang Menarik Di Printcious

Korang pernah dengar tak tentang Printcious ni? Eceli aku dah beberapa kali menempah hadiah hari jadi di Printcious ni dan sangat berpuas hati dengan setiap hadiah yang aku tempah tak kiralah dari segi material mahupun kualiti barang itu sendiri.. Oh ye, sebenarnya di Printcious ni korang boleh design sendiri hadiah hari jadi korang atau kalau korang tak pandai nak design, korang boleh beli terus yang readymade... Best kan?

Bagi yang belum pernah tahu tentang kewujudan online gift shop no.1 di Malaysia ni, meh aku story serba sedikit tentangnya.. Di samping itu, aku juga akan kongsikan 'birthday gifts idea' yang menarik di Printcious dengan korang.. Manelah tahu kot korang nak beli something buat someone special kan.. Boleh reka sendiri design yang korang suka... Pada aku hadiah macam ni lebih bermakna buat penerima bertepatan dengan slogannya "Printcious.com - Precious Gifts From Your Heart".


Apa Itu Printcious?

Printcious is a play on word “Printing” and “Precious” which is where our catch phrase “Print Your Precious Gifts”. We hope that our customers are happy no matter they are giving our customised gifts to someone or receiving customised gifts from someone, as we always believe that "Giving with Art is Giving with Heart”!
Printcious merupakan sebuah online gift shop No.1 di Malaysia yang menyediakan perkhidmatan percetakan pada barang dan menyediakan pelbagai jenis hadiah seperti Mug, Cushion, Canvas, Keychain, Mousepad, Ceramic Tiles dan banyak lagi yang boleh korang design sendiri mengikut kreativiti dan idea masing-masing.. Hadiah-hadiah yang ditawarkan di Printcious sangat sesuai untuk dibuat hadiah hari jadi, perkahwinan, ulang tahun, tamat pengajian atau acara korporat.

Kebiasaan kalau sebut sahaja hadiah hari jadi, mesti dah terbayang-bayang jam tangan, perfume dan sebagainya.. Rasanya semua tu dah terlalu biasa dan agak membosankan sebab dah menjadi kebiasaan bagi semua orang.. Apa kata, kali ni kita bagi sesuatu yang lain dari kebiasaan dan menjadi lebih istimewa bila kita sendiri yang design mengikut idea kita.. Tentu hadiah itu lebih bermakna tambahan pula harganya pun harga yang mampu milik.. Jadi, bolehlah berjimat cermat kan.. Hehe.. Yang penting kualitinya setanding hadiah yang mahal..

Banyak hadiah yang menarik dan unik boleh ditempah dan dijadikan hadiah hari jadi di Printcious ni.. Hadiah yang disediakan sesuai untuk semua golongan bermula dari kanak-kanak hinggalah dewasa, lelaki mahupun wanita.. Serius!! Jom lihat birthday gifts idea yang ada di Printcious.

1.  Mug


Antara hadiah yang aku suka untuk dijadikan hadiah adalah Mug.. Mug yang ada di Printcious ni bukanlah cuma mug biasa-biasa tetapi ada juga Magic Mug yang boleh bertukar warna bila kita masukkan air kedalamnya.. Aku dah ada satu.. Haha!! Hadiahkan untuk diri sendiri.. Kohkohkoh!!

Bagi aku mug adalah idea hadiah hari jadi yang baik sebabnya fungsinya 2 in 1.. Kenapa aku cakap camtu? Haaa selain boleh dijadikan sebagai hiasan, korang boleh juga guna mug tersebut untuk kegunaan harian.. Jangan ingat mug hadiah ni hanya untuk hiasan ye.. Lagi pun harganya tak mahal mana.. Jadi, ianya tak membebankan bagi yang kurang berkemampuan..

Kalau nak design sendiri, bolehlah abadikan foto-foto peribadi atau kata-kata indah.. Pasti si penerima tersenyum sampai ke telinga.. Tak percaya, silalah cuba.. Hehe..

2.  T-Shirt


Yang ni paling aku suka hokeh!! Dah 2 helai aku tempah untuk diri sendiri.. Haha!! Nampak tak betapa aku sukakan produk di Printcious ni.. Serius berkualiti ok!! Kedua-dua jenis dah aku tempah.. Cotton dan juga Graphic Tee..  Kedua-dua jenis material ni aku suka dan selesa dipakai.. Tapi paling best tentulah dari material cotton sebab serap peluh dan sejuk..

Untuk T-Shirt ni ada pelbagai pilihan warna dan saiz yang korang boleh pilih... Warna yang ada pun cantik-cantik belaka.. Pengalaman aku sendiri beli T-Shirt di Printcious, aku sangat berpuas hati dengan warnanya.. Tidak pudar dan kainnya pun berkualiti.. Jadi, kalau korang berhajat nak hadiahkan sehelai T-shirt buat teman korang, bolehlah pilih di Printcious ni.. Gerenti puas hati.. Oh ye, baju untuk kanak-kanak pun ada tau..

3.  Aprons


Ini hadiah yang paling mak-mak suka... Ehh bukan mak-mak jerk tau, tetapi bagi setiap kaum wanita yang sangat cintakan dunia dapur, mesti sangat happy bila dapat hadiah Aprons ni dihari jadinya.. Hadiah Aprons yang didesign sendiri oleh yang tersayang.. Perghh memang penuh makna la jawabnya hadiah tersebut.. Ada sentimental value kat situ...  Mana tak nya, setiap kali pakai time nak memasak, mesti teringat si pemberi... Sweet gile kot!! Haha..

Banyak lagi sebenarnya yang ada di Printcious yang boleh korang pilih untuk dijadikan hadiah hari jadi.. Semuanya menarik bagi aku.. Kalau ada yang suka dengan hiasan dalaman, aku suggest korang pilih hadiah berbentuk canvas. Bolehlah hias dinding rumah dengan hasil sentuhan kreativiti sendiri.



Lepas ni aku dah tak payah nak pening-pening kepala dah kalau ada ahli keluarga, saudara mara atau kengkawan yang nak sambut hari jadi, aku boleh terus order dekat Printcious sahaja hadiah hari jadi mereka.. Mudah kan.. Pilih, design, bayar dan tunggu sahaja hadiah sampai depan pagar rumah.. Nak lagi best, boleh terus buat surprise hantar ke rumah birthday boy or girl itu terus.. Mesti terkejut katak dorang.. Hehe..

Oklah, kalau korang nak beli hadiah hari jadi, pastikan korang beli dengan Printcious ye.. Rugi kalau tak guna perkhidmatan mereka.. Servis memang terbaik dan barang berkualiti.. Ingat hadiah hari jadi, ingatlah Printcious.. Hah gituuu!!

If you are looking for mug printing supplier, colour mug or button badges, don’t forget to contact them. Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, photo booth rental is your best entertainment.

Printcious.com - Precious Gifts From Your Heart


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram