Top Social

Image Slider

Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor | Bag Travel Yang Ringan Dan Jimat Ruang

Thursday, May 31, 2018
Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor | Bag Travel Yang Ringan Dan Jimat Ruang  |  Setiap kali nak travel kemana-mana waima nak balik kampung sekali pun, perkara yang paling membebankan fikiran adalah bagasi yang besar-besar dan berat.. Hadoii semak otak fikir macam mana nak sumbat dalam kereta yang kecil dan nak bawak beg yang berat macam tu kehulu kehilir... Kalau pergi travel jauh-jauh lagi la, mesti nak kena ada spare satu atau dua beg lagi sebabnya bila dah travel jauh-jauh tak sah kalau tak membeli dan barang-barang yang baru dibeli itu perlukan beg untuk disumbat.. Haha.. Tapi semua tu dah tak menjadi masalah kepada aku kini sebab aku dah ada Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor ni, bag travel yang ringan dan jimat ruang.. Jimat ruang? Meh aku cerita..

Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor
Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor 

Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor

Suede Foldable Travel Bag Dari PTT Outdoor ni mempunyai ruangan yang besar dan boleh memuatkan banyak pakaian dalam satu-satu masa.. Tapi korang jangan bimbang sebab beg  ni boleh di transform menjadi sekecil-kecil beg sebab ianya boleh dilipat dengan mudah.. Jadi, beg ni sangatlah sesuai kalau korang nak buat beg spare semasa travel sebabnya ia tak memakan ruang yang banyak.. Seperti yang aku katakan diawal tadi, JIMAT RUANG!!.. hehe..

Macam aku sendiri, kalau pergi travel kemana-mana mesti nak kena ada beg spare sebabnya time nak balik tu mesti ada aje barang baru yang nak disumbat dalam beg.. Bukan barang baru aje yang perlukan beg untuk disumbat, tetapi baju kotor pun aku mesti standby satu beg untuk diisi.. Almaklumlah, aku ni jenis kalau pergi travel tak reti nak bawak kain baju sikit, mesti nak bawak satu almari punya.. Haha!!


Kalau balik kampung pula, aku sememang suka bawa beg ni sebab beg ni ringan dan ruangannya besar.. Jadi, aku bawak satu beg saja dah mencukupi untuk masukkan baju aku satu family.. Kampung tak jauh mana, jadi tak perlu bawak banyak-banyak.. Poket yang kat depan tu muat untuk aku isi barang keperluan seperti make up, mandian dan sebagainya.. Memang jimat wehhh!! Tak perlu bawak beg make up lagi dah..


Sebesar-besar Suede Foldable Travel Bag ni, akan menjadi sekecil-kecil beg bila dilipat... Korang boleh selit kat mana-mana sahaja untuk menyimpannya.. Biasanya kalau kita dah buka beg yang boleh dilipat macam ni, mesti nak lipat balik dah tak pandai kan.. Oh, jangan bimbang babe sebab beg ni memang dah ditakdirkan senang dilipat.. Haha!! Kalau masih tak reti-reti jugak nak lipat, meh hakak ajarkan korang camne step nak lipat dengan betul dan kemas ye.. Ikut step dibawah ni.. Jangan derhaka!!

Cara Lipatan Suede Foldable Travel Bag

4 Warna pilihan Suede Foldable Travel Bag 


Eceli beg ni ada 4 warna untuk dipilih.. Ada warna Dark Grey, Light Grey, Blue dan Orange macam beg aku.. Hehe.. Kesemua warna cantik-cantik belaka... Kalau korang nak tahu, beg ni ofkos diperbuat daripada kain yang berkualiti dan dari jenis kain yang kalis air... Aku ulangi  KALIS AIR.. Nampak beg ni biasa-biasa je kan? Rupanya beg ni sangat istimewa sebab ianya kalis air.. Jadi, korang tak perlulah risau baju korang basah kalau ada air atau apa sahaja cecair yang tumpah atas beg ni sebab baju korang gerenti selamat dok dalam beg ni..

Satu lagi kelebihan beg ni, jahitannya sangat kemas, berkualiti dan tahan lama.. Beg ini dijahit dengan durable stitching iaitu tindihan dua kali pada setiap jahitan.. Disebabkan itu juga, ianya dapat menampung kapasiti sehingga 32L.. Saiz beg ini pula adalah sebesar, 350mm(tinggi) dan 450mm(lebar) dan bila dilipat pula saiznya akan mengecil sehingga 180mm(tinggi) dan 200mm(lebar).. Beg ni kalau korang nak sumbat pakaian sampai penuh pun boleh sebabnya beg ni kuat dan tak mudah koyak.. Mungkin korang nampak nipis, tetapi ianya tahan lasak..

Promosi Sempena Hari Raya Aidilfitri 2018


Raya dah nak dekat ni.. Nak balik kampung memerlukan beg yang banyak juga untuk tampung kain baju satu family.. Betul tak? Tapi korang tak perlu risau, sekarang ni PTT Outdoor senang membuat promosi sempena hari raya Aidifitri 2018 yang akan tiba nanti. Jadi, korang boleh dapatkan Suede Foldable Travel Bag ni dengan harga yang lebih murah dan berbaloi-baloi. Ada potongan 53% tau untuk beg ni... Best gile!!


Nak murah lagi tak? Haaa kalau nak murah lagi, ni aku nak bagi kod diskaun kepada semua pembaca setia blog aku ni.. Dengan menggunakan kod diskaun : RAYA5 korang akan dapat potongan lagi sebanyak RM5.. Jadi, korang hanya perlu spend duit sebanyak RM30 untuk dapatkan Suede Foldable Travel Bag ni di PTT Oudoor secara online.. Rugi tau tak grab peluang ni.. Jom dapatkan sekarang juga!!


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

website

Facebook

Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash Pelengkap Mandian Si Jejaka

Tuesday, May 29, 2018
Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash Pelengkap Mandian Si Jejaka  |  Biasanya kalau sebut sahaja DASHING mesti terbayang minyak wangi ataupun deodorant.. Haaa jangan tak tahu ye, DASHING kini kembali dengan produk baru iaitu Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash sebagai pelengkap mandian si jejaka.. Bagi peminat setia jenama DASHING, mesti teruja dan  tak sabar nak cuba produk terbaru dari DASHING ni kan.. Sabar dulu.. Mari ketahui terlebih dahulu apa yang best tentang produk ni..


Dalam kehidupan dunia yang semakin mencabar  jejaka sentiasa berikhtiar  untuk memudahkan urusan agar dapat menikmat kehidupan sepenuh termasuk dalam rutin penjagaan harian. Dengan pelbagai  produk mandian di pasaran, pilihan  semakin sukar. Jangan risau! Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash terbaru untuk si jejaka dengan formulasi yang  direka khas untuk membersihkan muka dan badan sekali gus! 

Amalan rutin kebersihan harian dapat mengekalkan kebersihan dan meningkatkan keyakinan diri. Produk mandian yang unggul  dapat menghasilkan kulit yang bersih dan licin dengan membuka liang pori dan menyingkirkan toksin. Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash memberikan kebersihan menyeluruh ini serta kesegaran berpanjangan untuk muka dan badan tanpa iritasi.

Kaum lelaki moden zaman sekarang mengambil berat tentang penjagaan diri. Membersihkan muka dan badan sebelum menghadapi hari yang mencabar dapat memberikan kesegaran serta menghalang pengeluaran minyak muka yang berlebihan. Manakala membersihkan wajah dan badan pada waktu malam pula akan menyingkirkan semua kotoran yang melekat pada kulit akibat daripada pencemaran, kelembapan dan habuk.


Oleh itu, untuk menjadikan proses pembersihan muka dan badan lebih mudah dan berkesan, DASHING melancarkan produk paling sesuai iaitu,  mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash. Pembersih wajah dan badan ini tersedia (hadir) dalam pek pam bersaiz 700-gram. Dirumus khas untuk wajah dan badan lelaki (si jejaka) agar kekal hidrat dan juga mencerahkan kulit. Selain itu, mandian khas ini padat dengan ramuan untuk menyingkirkan kotoran di kulit dan memberikan pembersihan muka yang mendalam  dari  muka hingga ke tapak kaki agar anda kelihatan bersih dan segar sepanjang hari. 

DASHING 2 In 1 Face Body Wash terdapat dalam 4 variasi; Cool, Active, Hattrick dan Ultimate Kick. Diformulasi  dengan pewangi  DASHING eau de toilette (EDT), ia memberikan kesegaran serta haruman maskulin kekal lama untuk lelaki.


COOL - Khas untuk jejaka kontemporari yang berpesonaliti relak, gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan serta menghadapi kehidupan dengan tenang. Haruman penuh maskulin ini melambangkan identiti dan daya tarikan maskulin lelaki. Haruman maskulin ini dilengkapi dengan gabungan wangian Bergamot dan Galbanum dengan campuran Powdery Amber dan Musk sebagai nota asas. Haruman ini direka untuk menyerlahkan personaliti lelaki yang cool dan maskulin. 


ULTIMATE KICK - Wangian sebenar seorang juara. Ultimate Kick menyerlahkan ciri-ciri lelaki sofistikated dalam setiap aspek kehidupan modennya. Ultimate Kick mempunyai haruman yang menggabungkan ramuan Lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran Cardamom serta disulami nota asas aroma Vanilla dan Musk.


ACTIVE - Pelengkap si jejaka yang bergaya lasak  dan  menikmati kehidupan aktif. Haruman ini adalah gabungan nuansa Fougére dengan Citrus, Lavender, Muguet Heart dan Amber. Wangian ini dicipta untuk memastikan setiap lelaki tampil yakin dan berdaya aktif dengan aroma maskulin yang luar biasa. 


HATTRICK - Simbol kemenangan unggul buat setiap lelaki DASHING, aroma misteri Hattrick membara  semangat dan keghairahan untuk mencapai  impian. Hattrick merupakan gabungan unik kesegaran Epal dan Citrus, berserta  dengan  haruman Amber.   

Variasi Cool dand Hattrick mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash  mempunyai formula dwi-aksi dengan tiga kali ganda agen pemutihan yang lembut dan berkesan untuk membersihkan wajah serta memberikan anda tona kulit rata untuk tampil lebih cerah. Pada tubuh pula, formulasi penghidratan yang mengandungi mineral mikro membantu mempertingkatkan kadar lembapan kulit serta menguatkan sistem pertahanan kulit, agar lebih sihat dan segar.

Untuk variasi Active dan Ultimate Kick pula, kotoran dan minyak berlebihan pada wajah dapat dihapuskan agar kelihatan bersih dan tidak berkilat. Dengan ciri-ciri detox dan pembersihan yang mendalam, ia membantu kulit untuk mengatasi  sebarang habuk dan kotoran harian, serta memberikan anda pengalaman mandian yang hebat dan menyegarkan.

Pilihan encik suami - Dashing Cool & Ultimate Kick

Mandian DASHING 2 In 1 Face Body Wash boleh didapati pada harga RM17.90 untuk pek bersaiz 700 ml. Buih mandian ini mempunyai harga yang sangat berpatutan dan berbaloi kerana memberikan anda manfaat 2 dalam 1 pada kulit dan tubuh badan.

   Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Bersiaran Di TV3

Saturday, May 26, 2018
LAZadaStyle Fashion Reality TV Show Di TV3  |  Lazada Malaysia merupakan sebuah nama  besar yang tidak asing lagi bagi mereka yang gemar membeli belah secara online. Lazada Malaysia kini melangkah setapak lagi kehadapan bagi meluaskan kemasyurannya dengan melancarkan sebuah program realiti tv iaitu LazAdaStyle Fashion Reality TV Show yang bersiaran di TV3 pada setiap hari Ahad jam 3 petang bermula 8 hingga 27 Mei 2018 dengan menampilkan Selebriti Tempatan seperti Rizman Rozaini, Wirda Adnan, Nana Mahazan dan ramai lagi..


LazAdaStyle Fashion Reality TV Show ini merupakan sebuah rancangan realiti tv yang pertama di negara ini untuk Fashionistas Tempatan dan Pereka Fesyen.. Ia disiarkan khas sempena Hari Raya Aidilfitri tahun ini..

Dengan kerjasama Rangkaian Televisyen Media Prima, LazAdaStyle Fashion Reality TV Show ini akan diacarakan oleh seorang pelakon Malaysia iaitu Nana Mahazan. Rancangan realiti tv ini disiarkan bertujuan untuk meletakkan Lazada sebagai destinasi membeli belah rakyat Malaysia bagi produk kecantikan dan juga fesyen.

"Kami sedang memulakan perjalanan yang menarik untuk memperdalamkan rayuan kami kepada pengguna yang berpusatkan fesyen. LazAdaStyle Fashion Reality Show ini merupakan cara kami untuk terus melibatkan mereka dalam cara yang lebih menarik dan relevan selain menyediakan pengguna dengan pelbagai jenis barangan. Fesyen dan kecantikan adalah tumpuan utama kami untuk Hari Raya tahun ini kerana fashion merupakan salah satu elemen penting untuk keluarga Melayu semasa hari perayaan ini." - kata Christophe Lejeune, Ketua Pegarai Eksekutif Lazada Malaysia.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 1

Rancangan LazAdaStyle ini terdiri daripada 4 episod dengan menggabungkan 8 pereka fesyen tempatan yang berminat untuk mempamerkan pakaian terbaik mereka dalam program ini.. Mereka juga akan dibekalkan dengan bahan atau material mengikut tema yang akan diberikan pada setiap minggu.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 1

Reka bentuk yang mereka hasilkan akan dinilai oleh personaliti terkenal dalam industri fesyen seperti Rizman Rozaini dan Wirda Adnan.. Sepanjang pertandingan ini berlangsung, para peserta akan diawasi oleh usahawan fesyen popular seperti Min Luna, Syed Faizal dan Bustaman Mokhtar.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 1

Selain itu, para penonton juga dapat melihat selebriti undangan seperti Siti Sarah, Elfira Loy, Sherry Alhadad, Yasmin Hani, Sha'rin Razali dan pereka kegemaran mereka.. Para peserta juga akan melalui proses penyingkiran secara berperingkat sehinggalah pemilihan pemenang dibuat di akhir rancangan ini.

Apa yang bestnye, pemenang LazAdaStyle ini akan membawa pulang wang tunai dan hadiah yang cukup lumayan bernilai sehingga RM100,000.00.

Menerusi rancangan ini juga, Lazada turut menawarkan tawaran Hari Raya dan promosi khas di lazada.com.my. Jadi kepada korang semua di luar sana, jangan lupa ikuti episod LazAdaStyle pada setiap hari Ahad jam 3.00 petang bermula 6 hingga 27 Mei di TV3.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 2

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 2

8 peserta telah disenarai pendek melalui uji bakat tertutup yang diadakan selepas pertandingan yang dianjurkan oleh Lazada Malaysia di Instagram yang menerima lebih daripada 300 penyertaan di seluruh negara..

Apa yang menarik, korang boleh membeli setiap barangan penampilan kegemaran korang di rancangan realiti tv tersebut di aplikasi Lazada.. [ KLIK SINI ].

Korang juga boleh terus muat turun Lazada App bagi memudahkan korang untuk membuat sebarang pembelian di Lazada kerana kesemua alatan dan material yang digunakan di dalam rancangan ini adalah daripada barangan yang terdapat di Lazada.. Manalah tahu kan, ada yang berkenan di hati korang.. Bolehlah terus beli secara online di Lazada..


"Shake Shake" Contest

Ada sesuatu yang istimewa menanti korang sepanjang rancangan ini disiarkan.. Semasa rancangan LazAdaStyle Fashion Reality TV Show ini ditayangkan, korang berpeluang untuk menyertai "Shake Shake" Contest dimana Lazada Malaysia akan menyediakan voucher untuk dimenangi.. Jadi, pastikan anda telah memuat turun LazadaApp di dalam smartphone korang bagi membolehkan korang menyertai "Shake Shake" Contest ini..

Korang seller? Haaa kalau korang adalah seorang seller dan berminat untuk dipaparkan dalam LazadaStyle, korang bolehlah terus daftar sebagai seller di lazada.com.my.. Manakala bagi pelanggan Lazada yang membuat pembelian di Lazada pula, korang berpeluang untuk kongsikan gambar OOTD korang dengan menggunakan #mylazadastyle dan korang berpeluang untuk muncul di dalam LazAdaStyle.

Saksikan Episod Ke-4 LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Di TV3

Jangan lupa saksikan Episod ke-4 pada hari Ahad ini, 27 Mei 2018 dengan tema "Raya Couple Collection".. Sudah pastinya pada minggu ke-4 ini cabaran dan persaingannya lebih sengit.. Hanya 3 finalists sahaja yang akan tercalon pada minggu akhir nanti.. Siapalah agaknya juara LazAdaStyle ini ye?.. Nak tahu siapa juara, kenalah saksikannya nanti..

Video Teaser - Episod 4


Mungkin ada yang terlepas menyaksikan episod yang sebelumnya.. Jadi, untuk menyaksikan semula episod pertama, kedua dan ketiga, korang boleh tonton video dibawah ni..

Episod 1
Tema : Hijabista Collection



Episod 2
Tema : Mother & Me Collection



Episod 3
Tema : Bold & Curvy Collection - Plus Size


Jumlah Keseluruhan Peserta adalah 8 orang


  • Episode 1: 2 teams, 2 eliminated from losing team 
  • Episode 2: 2 teams, 2 eliminated from losing team 
  • Episode 3: 1 eliminated out of remaining 4 contestants. Contestants to push their own style in this episode! 
  • Episode 4: 3 finalists

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Facebook

Instagram




Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Yang Menarik Di Printcious

Thursday, May 24, 2018
Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Menarik YangDi Printcious  |  Holaaa!! Hari ni nak cerita pasal hadiah hari jadi.. Aku kalau bab nak mencari hadiah hari jadi ni memang stress sikit sebabnya tak tahu nak beli apa.. Kadang tu sampai naik lenguh kaki pusing satu mall ke mall yang lain tetapi tak berhasil jugak.. Stresss woii... Tapi itu dulu la sebelum aku kenal dengan satu online gift shop ni yang mampu memenuhi apa yang aku inginkan dimana aku dapat memilih pelbagai hadiah hari jadi yang menarik hanya di Printcious.com

Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Yang Menarik Di Printcious
Pelbagai Idea Hadiah Hari Jadi Yang Menarik Di Printcious

Korang pernah dengar tak tentang Printcious ni? Eceli aku dah beberapa kali menempah hadiah hari jadi di Printcious ni dan sangat berpuas hati dengan setiap hadiah yang aku tempah tak kiralah dari segi material mahupun kualiti barang itu sendiri.. Oh ye, sebenarnya di Printcious ni korang boleh design sendiri hadiah hari jadi korang atau kalau korang tak pandai nak design, korang boleh beli terus yang readymade... Best kan?

Bagi yang belum pernah tahu tentang kewujudan online gift shop no.1 di Malaysia ni, meh aku story serba sedikit tentangnya.. Di samping itu, aku juga akan kongsikan 'birthday gifts idea' yang menarik di Printcious dengan korang.. Manelah tahu kot korang nak beli something buat someone special kan.. Boleh reka sendiri design yang korang suka... Pada aku hadiah macam ni lebih bermakna buat penerima bertepatan dengan slogannya "Printcious.com - Precious Gifts From Your Heart".


Apa Itu Printcious?

Printcious is a play on word “Printing” and “Precious” which is where our catch phrase “Print Your Precious Gifts”. We hope that our customers are happy no matter they are giving our customised gifts to someone or receiving customised gifts from someone, as we always believe that "Giving with Art is Giving with Heart”!
Printcious merupakan sebuah online gift shop No.1 di Malaysia yang menyediakan perkhidmatan percetakan pada barang dan menyediakan pelbagai jenis hadiah seperti Mug, Cushion, Canvas, Keychain, Mousepad, Ceramic Tiles dan banyak lagi yang boleh korang design sendiri mengikut kreativiti dan idea masing-masing.. Hadiah-hadiah yang ditawarkan di Printcious sangat sesuai untuk dibuat hadiah hari jadi, perkahwinan, ulang tahun, tamat pengajian atau acara korporat.

Kebiasaan kalau sebut sahaja hadiah hari jadi, mesti dah terbayang-bayang jam tangan, perfume dan sebagainya.. Rasanya semua tu dah terlalu biasa dan agak membosankan sebab dah menjadi kebiasaan bagi semua orang.. Apa kata, kali ni kita bagi sesuatu yang lain dari kebiasaan dan menjadi lebih istimewa bila kita sendiri yang design mengikut idea kita.. Tentu hadiah itu lebih bermakna tambahan pula harganya pun harga yang mampu milik.. Jadi, bolehlah berjimat cermat kan.. Hehe.. Yang penting kualitinya setanding hadiah yang mahal..

Banyak hadiah yang menarik dan unik boleh ditempah dan dijadikan hadiah hari jadi di Printcious ni.. Hadiah yang disediakan sesuai untuk semua golongan bermula dari kanak-kanak hinggalah dewasa, lelaki mahupun wanita.. Serius!! Jom lihat birthday gifts idea yang ada di Printcious.

1.  Mug


Antara hadiah yang aku suka untuk dijadikan hadiah adalah Mug.. Mug yang ada di Printcious ni bukanlah cuma mug biasa-biasa tetapi ada juga Magic Mug yang boleh bertukar warna bila kita masukkan air kedalamnya.. Aku dah ada satu.. Haha!! Hadiahkan untuk diri sendiri.. Kohkohkoh!!

Bagi aku mug adalah idea hadiah hari jadi yang baik sebabnya fungsinya 2 in 1.. Kenapa aku cakap camtu? Haaa selain boleh dijadikan sebagai hiasan, korang boleh juga guna mug tersebut untuk kegunaan harian.. Jangan ingat mug hadiah ni hanya untuk hiasan ye.. Lagi pun harganya tak mahal mana.. Jadi, ianya tak membebankan bagi yang kurang berkemampuan..

Kalau nak design sendiri, bolehlah abadikan foto-foto peribadi atau kata-kata indah.. Pasti si penerima tersenyum sampai ke telinga.. Tak percaya, silalah cuba.. Hehe..

2.  T-Shirt


Yang ni paling aku suka hokeh!! Dah 2 helai aku tempah untuk diri sendiri.. Haha!! Nampak tak betapa aku sukakan produk di Printcious ni.. Serius berkualiti ok!! Kedua-dua jenis dah aku tempah.. Cotton dan juga Graphic Tee..  Kedua-dua jenis material ni aku suka dan selesa dipakai.. Tapi paling best tentulah dari material cotton sebab serap peluh dan sejuk..

Untuk T-Shirt ni ada pelbagai pilihan warna dan saiz yang korang boleh pilih... Warna yang ada pun cantik-cantik belaka.. Pengalaman aku sendiri beli T-Shirt di Printcious, aku sangat berpuas hati dengan warnanya.. Tidak pudar dan kainnya pun berkualiti.. Jadi, kalau korang berhajat nak hadiahkan sehelai T-shirt buat teman korang, bolehlah pilih di Printcious ni.. Gerenti puas hati.. Oh ye, baju untuk kanak-kanak pun ada tau..

3.  Aprons


Ini hadiah yang paling mak-mak suka... Ehh bukan mak-mak jerk tau, tetapi bagi setiap kaum wanita yang sangat cintakan dunia dapur, mesti sangat happy bila dapat hadiah Aprons ni dihari jadinya.. Hadiah Aprons yang didesign sendiri oleh yang tersayang.. Perghh memang penuh makna la jawabnya hadiah tersebut.. Ada sentimental value kat situ...  Mana tak nya, setiap kali pakai time nak memasak, mesti teringat si pemberi... Sweet gile kot!! Haha..

Banyak lagi sebenarnya yang ada di Printcious yang boleh korang pilih untuk dijadikan hadiah hari jadi.. Semuanya menarik bagi aku.. Kalau ada yang suka dengan hiasan dalaman, aku suggest korang pilih hadiah berbentuk canvas. Bolehlah hias dinding rumah dengan hasil sentuhan kreativiti sendiri.



Lepas ni aku dah tak payah nak pening-pening kepala dah kalau ada ahli keluarga, saudara mara atau kengkawan yang nak sambut hari jadi, aku boleh terus order dekat Printcious sahaja hadiah hari jadi mereka.. Mudah kan.. Pilih, design, bayar dan tunggu sahaja hadiah sampai depan pagar rumah.. Nak lagi best, boleh terus buat surprise hantar ke rumah birthday boy or girl itu terus.. Mesti terkejut katak dorang.. Hehe..

Oklah, kalau korang nak beli hadiah hari jadi, pastikan korang beli dengan Printcious ye.. Rugi kalau tak guna perkhidmatan mereka.. Servis memang terbaik dan barang berkualiti.. Ingat hadiah hari jadi, ingatlah Printcious.. Hah gituuu!!

If you are looking for mug printing supplier, colour mug or button badges, don’t forget to contact them. Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, photo booth rental is your best entertainment.

Printcious.com - Precious Gifts From Your Heart


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Ikan Talapia Masak 3 Rasa Yang Simple Dan Mudah

Tuesday, May 22, 2018
Ikan Talapia Masak 3 Rasa Yang Simple Dan Mudah  |  Hari ahad baru ni encik suami request nak makan Ikan Talapia Masak 3 Rasa... Jadi, aku usahakan juga untuk buat walaupun sebelum ni tak pernah buat.. Haha!! Kiranya firstime la aku try buat ni.. Ada la jugak usha resepi kat internet sekali imbas.... Bende tak pernah buat jadi nak jugak tahu basicnya macam mana ye dak? hehe.. Lepas tu main agak-agak sendiri jerk la... Nasib baik menjadik.. Huhu.. Jom tengok resepinya...

Ikan Talapia Masak 3 Rasa Yang Simple Dan Mudah
Ikan Talapia Masak 3 Rasa Yang Simple Dan Mudah

Ikan Talapia Masak 3 Rasa
Oleh : Lea Azleeya

Bahan Untuk Ikan
1 ekor ikan talapia
Tepung Tempura Bistari - lumur pada ikan
Minyak Masak untuk menggoreng


Bahan Untuk Sos
4 ulas bawang putih - ketuk
8 tangkai cili padi - dipotong kecil
1 inci halia - dihiris halus
3 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos tiram
1 biji bawang besar - dipotong dadu
1 biji tomato - dipotong dadu
1/4 biji lada benggala - dipotong dadu (aku guna warna hijau & merah)
kuib nenas dalam tin
3 helai daun limau purut - sila buang tulang daun tu ye!
Minyak masak untuk menumis
Garam secukup rasa
Gula secukup rasa
Perasa - Pasti Sedap Knorr secukup rasa

Cara-Cara Goreng Ikan
  • Bersihkan ikan sebersih-bersihnya dan gaulkan dengan Tepung Tempura Bistari.. Biasa orang guna tepung jagung kan.. Disebabkan tepung jagung tiada, jadi aku gantikan dengan Tepung Tempura Bistari.. Sedap rupanya..
  • Panaskan minyak di dalam kuali.. Setelah minyak betul-betul panas, barulah masukkan ikan.. Setelah garing, angkat dan ketepikan..


Cara-Cara Buat Sos
  • Panaskan minyak di dalam kuali.. Tumis bawang putih, halia dan cili padi.
  • setelah bawang putih kekuningan, masukkan pula sos cili dan sos tiram... Seterusnya masukkan juga 5 sudu jus nenas di dalam tin beserta daun limau purut.. Sepatutnya kena isi juga sos tomato untuk cipta rasa masam tu.. Masalahnya aku tak suka sos tomato jadi aku lebihkan sikit jus nenas.. Hehe.. Kacau seketika.
  • Last sekali, masukkan bahan-bahan lain seperti bawang besar, tomato, nenas dan cili benggala.. Masukkan sedikit air supaya tak terlalu kering dan seterusnya masukkan garam, gula dan serbuk perasa - Pasti Sedap Knorr secukup rasa..
  • Biarkan kuah mereneh seketika.. Setelah kuah agak pekat dan berkilat, bolehlah diangkat dan terus curahkan ke atas ikan yang telah digoreng tadi..
  • Sedia untuk dihidang!!


Mudahkan!! Dulu-dulu aku ingatkan masak 3 rasa ni susah dan cerewet.. Bila dah buat ni, rasa senang gile kot!! Anytime boleh buat... Cuma bahan-bahannya agak banyak la.. Boleh aje kalau nak isi nenas saja, tetapi kurang sedap dan tak cantik la persembahan Masak 3 Rasa tu.. Betul tak? Hehe..

Orite, kalau korang nak cuba resepi derhaka aku ni, boleh la cuba.. Kalau nak resepi yang penuh, bolehlah terjah resepi dari Kak Azie Kitchen di SINI.. Biasa kalau nak masak apa-apa mesti aku rujuk blog beliau.. Tapi akan terjadinya resepi derhaka sebab aku suka tukar dan ubah bahan-bahannya.. Haha!! Sorry Kak Azie.. Apa-apa pun, resepi ni memang menjadik.. 

Selamat mencuba uolls!!


Perfume Mont Cabana Tahan 24 Jam

Tuesday, May 22, 2018
Perfume Mont Cabana Tahan 24 Jam  |  Dah dekat nak raya ni, orang lain sibuk dok usha baju raya tetapi aku sibuk mencari perfume yang tahan lama untuk memastikan aku sentiasa mewangi di hari raya nanti.. Yelah, tak kan dah pakai cantik-cantik lepas tu nak biarkan badan berbau hangit ye tak? Mau satu kampung lari bertempiaran nanti.. Hahaha!!  Ok, setelah aku buat risikan, aku berkenan dengan satu jenama perfume ni.. Ramai dok kata yang perfume ni mampu bertahan selama 24 jam dan wangiannya best gila!! Perfume apa tu?? Haaaa ni nak perkenalkan kat korang ni.. Perfume yang aku maksudkan tu adalah perfume Mont Cabana tahan 24 jam wangiannya.. Serius best!! Jom aku story..

Perfume Mont Cabana Tahan 24 Jam

Kalau korang nak tahu, Mont Cabana ini merupakan minyak wangi premium yang diblend sendiri dan mempunyai kilang sendiri.. Huh, berapa banyak 'sendiri' daaa.. Hehe!!.. Ok, bila sebut saja minyak wangi premium ini bermakna, bau minyak wanginya haruslah bau orang kaya.. Dan yang paling penting perfume Mont Cabana ni adalah perfume yang berkualiti, bukan inspired perfume, bukan perfume biasa-biasa tetapi perfume yang terbaik mampu bertahan sehingga 24 jam..

Apa yang istimewanya lagi dengan perfume Mont Cabana ni adalah setiap keluarannya akan digandingkan dengan artis-artis Malaysia atau public figure terkenal supaya menjadikan promosi Mont Cabana ini akan jadi lebih meriah dan tidak membosankan.. Kiranya setiap keluaran menjadi sebagai signature bagi artis-artis tersebut.. Sempena pelancaran Mont Cabana Code 1 & Code 2, artis yang berkolaborasi dengan Mont Cabana adalah Zul Ariffin..



Oh ya, sebelum terlupa perfume Mont Cabana ini akan dijual bermula Mei 2018 secara berperingkat.. Ini bermakna, perfume ni dah mula dijual ye.. Jadi, korang dah boleh dapatkannya sekarang sebelum raya tiba nanti.. Hehe.. Pada tahun 2018 ini, sebanyak 24 jenis wangian Mont Cabana akan dikeluarkan dan untuk pelancaran awal, sebanyak 2 jenis wangian dikeluarkan iaitu untuk lelaki dan juga wanita manakala 22 jenis wangian lagi akan dikeluarkan secara berperingkat dalam masa terdekat ini iaitu :-
  • Mei 2018   -  Mont Cabana 1 & 2
  • Jun 2018    -  Mont Cabana 3, 4, 5 & 6
  • Julai 2018  -  Mont Cabana 7, 8, 9 & 10
  • Ogos 2018 -  Mont Cabana 11, 12, 13 & 14

Mont Cabana 1
Mont Cabana 2
Ada lagi yang menarik perhatian aku tentang Mont Cabana ni.. Aku suka akan 'persembahannya'.. Apakah? Perfume ini didatangkan dalam casing besi dan botolnya agak menarik sangat class gituu menjadikan ia kelihatan eksklusif.. Bukan sahaja persembahan luarannya sahaja menarik dan eksklusif tetapi baunya juga eksklusif dan premium tahan sehingga 24 jam.. Pendek kata, bila time raya nanti memang sentiasa harum la walaupun seharian tak mandi.. Haha!! Gile best wehh!!

Ok, untuk permulaan ni Mont Cabana dikategorikan sebagai Eau De Parfum dahulu dan selepas ini semua keluarannya akan bertukar ke wangian kategori PARFUM.. Lagik best dan lagi tahan lama..



Dimana Boleh Dapatkan Mont Cabana Eau De Parfum?

Mont Cabana Eau De Parfum merupakan minyak wangi pertama di Malaysia yang ketahanan baunye menghampiri 24 jam.. Baunya yang unik dan tersendiri menjadikan Mont Cabana antara yang terbaik dalam kelasnya tersendiri.. Jadi, rugi kalau korang tak cuba sendiri keharuman Mont Cabana ini.. Dimana boleh dapatkan Mont Cabana ini? Haaa bagi korang yang lebih selesa untuk bershopping secara online, korang bolehlah dapatkannya melalui laman web Montcabana.my atau boleh terus klik di link ini - https://montcabana.my/shop/ kerana mereka menyediakan pembayaran mudah dan selamat untuk korang.. Mudah kan?


Apa Yang Montcabana.my Tawarkan?

  • Montcabana.my akan melakukan penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia, Singapore, Brunei dan Indonesia
  • Montcabana.my juga menyediakan perkhidmatan penghantaran terus (COD) ke rumah atau pejabat korang melalui wakil-wakil jualan Mont Cabana yang berdekatan dengan tempat korang.. Senarai ejen, korang boleh check kat link ni ye - https://montcabana.my/senarai-ejen/
  • Montcabana.my sudah berpengalaman lebih 10 tahun dalam menguruskan perniagaan online. Jadi korang tak perlu risau masalah barang tak sampai atau rosak kerana mereka akan bertanggungjawab sepenuhnya jika barang tidak sampai atau mengalami kerosakan semasa di pos.
  • Montcabana.my menyediakan pembayaran mudah dan selamat iaitu korang boleh menggunakan FPX Payment, Online Transfer, Kad Kreadit atau Kad Debit yang diuruskan oleh senangPay.

Ingin Menjadi Wakil Jualan Montcabana.my?

Memandangkan ekonomi sekarang tidak berapa memberangsangkan, aku yakin ramai dikalangan korang yang ingin mencari pendapatan sampingan.. Betul tak? Ok, bagi korang yang ingin mencari side income, bolehlah sertai team Montcabana.my kerana mereka kini sedang mencari wakil jualan untuk produk mereka.. Manalah tahu, dengan menyertai mereka korang boleh menyelesaikan masalah kewangan korang sekaligus menambah pendapatan seisi keluarga.. Nak tahu lebih lanjut, meh baca ni :-
  • Montcabana.my sedang mencari wakil jualan di seluruh Malaysia, Singapore, Brunei dan Indonesia..
  • Mereka juga akan membantu marketing online dan offline..
  • Pihak Montcabana.my juga telah memperuntukkan lebih RM2 juta untuk kos marketing. Antara medium pemasaran yang sudah siap ditempah adalah seperti 60 billboard di sepanjang lebuhraya, iklan-iklan di TV dan radio, Iklan suratkhabar, media sosial Facebook dan lain-lain.
  • Mereka juga mencari ejen-ejen dan juga kedai-kedai yang berminat untuk memasarkan produk mereka.. Antara yang disediakan seperti tools online dan offline, banner, flyers dan lain-lain.
  • Sistem jualan mereka juga canggih, ada bonus dan reward.
Kalau ada yang nak daftar sebagai ejen Montcabana.my, boleh terus klik kat link ni - https://montcabana.my/daftar-ejen-mont-cabana/


HARGA
RM 129 (50ML)

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, boleh layari :-

Website

Facebook

Instagram

Whatsapp
012-337 7045


Resepi Ayam Tumis Paprika Sedap

Sunday, May 20, 2018
Resepi Ayam Tumis Paprika Sedap  |  Sahur pertama kelmarin, aku tak tahu nak masak apa.. Bila jengok dalam peti, cuma ada ayam sahaja.. Tekak rasa nak makan sesuatu yang pedas.. Tapi bosan pulak kalau nak buat ayam masak merah.. Fikir punya fikir, on jerk la Ayam Tumis tetapi diolah sikit resepinya supaya ada kelainan pada rasanya.. Bila dah olah tu, terciptalah Resepi Ayam Tumis Paprika.. Alhamdulillah sedap!! Haha masuk bakul sila angkat sendiri.. 

Resepi Ayam Tumis Paprika Sedap

Eh kenapa tak de lobak dan kacang panjang? Hahaha.. kan aku dah cakap tadi dalam peti ais aku cuma ada Ayam sahaja.. Aku saje je isi nama resepi ni Ayam Tumis Paprika sebab aku masukkan daun limau purut dalam masakan ni.. Bila rasa, ada sikit-sikit macam Paprik.. Kire on la dengan nama tu.. Huhu.. Jom tengok resepinya.. Resepi simple jerk tau!!

RESEPI AYAM TUMIS PAPRIKA SEDAP

Bahan-Bahan :-

5 ketul ayam
Tepung Tempura Bistari
1 biji Bawang Besar - hiris
3 ulas Bawang Putih - ketuk
5 biji Lada Kecil - buang tangkai & belah 2 bahagian atas sahaja
1 biji Lada Besar (Merah) - hiris
2 sudu besar Cili Boh
2 sudu besar Sos Cili
2 sudu besar Sos Tiram
1 helai daun limau purut
Sedikit Kicap
Sedikit perasa Pasti Sedap Knorr
Garam secukup rasa
Minyak masak

Cara-Cara :-

Goreng Ayam
  • Perap ayam dengan Tepung Tempura Bistara selama 30 minit
  • Selepas 30 minit, gaulkan atau golekkan ayam perap tadi ke dalam Tepung Tempura Bistari sekali lagi
  • Goreng ayam sehingga masak
Tumis Ayam

  • Masukkan minyak ke dalam kuali dan tumis bawang putih & bawang besar..
  • Seterusnya masukkan cili boh dan tumis hingga pecah minyak
  • Masukkan sos cili, sos tiram dan sedikit kicap serta garam dan perasa Pasti Sedap Knorr secukup rasa.. Kacau rata..
  • Sekiranya terlalu kering, boleh masukkan sedikit air..
  • Kemudian, masukkan ayam, lada kecil, lada besar dan daun limau purut.. Kacau rata dan tunggu sehingga masak
  • Dah masak bolehlah dihidangkan..

Pasti Sedap Knorr Menyedapkan Lagi Masakan


Ni tip nak bagi kat korang.. Kalau nak sedapkan lagi masakan korang, pastikan korang guna Pasti Sedap Knorr barulah terangkat masakan korang tu.. Aku memang pengguna setia produk keluaran Knorr ni.. Bukan Pasti Sedap sahaja tetapi Chicken Stock dan Lime Flavoured Powder pun aku guna jugak..

Baca Sini : Chefmanship Akademi Mendidik Pengendali Makanan Dengan Pengurusan Sisa Dan Lebihan Makanan Sebelum Bulan Puasa


Chefmanship Akademi Mendidik Pengendali Makanan Dengan Pengurusan Sisa Dan Lebihan Makanan Sebelum Bulan Puasa

Saturday, May 19, 2018
Chefmanship Akademi Mendidik Pengendali Makanan Dengan Pengurusan Sisa Dan Lebihan Makanan Sebelum Bulan Puasa | Unilever Food Solutions bekerjasama dengan MBKT sejajar dengan rancangan Kehidupan Lestari untuk mengurangkan pembaziran makanan anggaran 8,000 tan sehari di Malaysia. Chefmanship Akademi (CA) yang dikelolakan oleh Unilever Food Solutions (UFS) telah memperkenalkan modul yang terbaru, dengan menumpukan perhatian pada pengurusan sisa dan lebihan makanan, kos pengiraan dan cerita kejayaan pengendali supaya memperbaiki dan memperolehi pandangan mendalam program inovatif ini.

Chefmanship Akademi Mendidik Pengendali Makanan Dengan Pengurusan Sisa Dan Lebihan Makanan Sebelum Bulan Puasa

CA menekankan kepada usahawan bijaksana dan membantu pengendali makanan mempelajari tentang kualiti makanan, perkhidmatan dan efisiensi supaya boleh menjadi cef yang lebih baik.  Matlamat utama yang ditetapkan oleh Unilever Sustainable Living Plan (USLP) adalah untuk meningkatkan tabiat kesihatan, kesejahteraan dan kesihatan di Malaysia.

Ketua Negara UFS Malaysia, Nusrat Perveen berkata di upacara pelancaran: “UFS memulakan program pertama CA 2018 bersama Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) untuk kali pertama dan melibatkan lebih daripada 1,000 pengendali makanan yang berkongsi melalui CA.”  


Nusrat berkata bahawa berdasarkan data dari Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) pada 2016, rakyat Malaysia membazir makanan berjumlah 15,000 tan setiap hari, di mana 8,000 tan adalah sisa dan lebihan makanan, 3,000 tan anggaran adalah makanan yang masih boleh dimakan dan makanan dibazir menterjemah kepada hampir 1.1 juta tan setahun.  

Sejak CA dilancarkan pada tahun 2013, UFS telah bekerjasama dengan pihak berkuasa tempatan seluruh Malaysia. Untuk Lembah Klang, pelbagai sesi CA telah dilanjutkan dengan jayanya bersama Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Majlis Perbandaran Selayang (MPS), Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) serta Persatuan Penjaja dan Peniaga Kecil Klang & Pantai.  


Program CA juga dikendalikan dengan Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS), Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB), Majlis Perbandaran Kuantan (MPK), Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB), Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya (MPHTJ) dan Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP).  

Nusrat berkata, “Chefmanship Akademi dari Unilever Food Solutions merupakan inisiatif pertama seumpamanya di Malaysia. Dari titik permulaan dengan penglibatan 400 orang, kini anggaran lebih daripada 43,000 pengendali makanan sudah terlibat dalam CA. Kami amat gembira bahawa CA sedang berkembang dengan cepat, dengan pertolongan rakan sepandangan daripada pihak berkuasa tempatan (PBT) negeri dan persekutuan,” kata Nusrat.  

UFS Malaysia berganding bahu dengan PBT utama dan organisasi swasta supaya meningkatkan teknik pengendali makanan yang terlibat dan memperolehi pandangan mendalam untuk pergurusan makanan, menjimat masa dan beroperasi lebih berkesan terutamanya dengan pertambahan kos operasi termasuk bahan makanan.  


Ini akan meningkatkan kesedaran pengendali makanan tentang perkembangan baru dalam industri dan membantu mereka memahami keperluan peraturan dengan mendalam. CA menggabungkan maklumat terkini dengan penyelidikan industri supaya dapat menyediakan pengalaman yang meliputi lebih daripada 100 topik, termasuk cara meningkatkan teknik memasak dan membangunkan praktis bisnes yang sesuai.  

Dengan mengadakan Chefmanship Akademi, UFS menyasarkan supaya kesihatan orang ramai tidak terjejas apabila bersantap di luar. Penyedia makanan akan membantu dalam memartabatkan kebersihan makanan dan tidak mengutamakan kemudahan dan keuntungan sahaja, terutamanya semasa bulan berbuka puasa di mana sudah menjadi kebiasaan dan keselesaan orang ramai untuk mengunjungi gerai makanan Bazar Ramadhan,” Nusrat kata.  


Nusrat berkata, “Penggunaan peluang ini untuk mencipta rangkaian dengan WeChat oleh UFS bukan sahaja menyediakan komunikasi yang bertambah baik, tetapi juga untuk memberi serta menyampaikan informasi dan garis panduan cara-cara menjadi pengendali makanan yang lebih baik. Laman web UFS akan menunjukkan pelbagai kandungan rangkaian yang digemari oleh pencinta makanan atau cef supaya mereka dapat melayari semasa masa lapang, termasuk inspirasi cef tentang resipi baru, produk dan perkhidmatan yang dicipta oleh cef untuk cef sahaja,” Nusrat kata.  

Nusrat berkata bahawa laman web kerap disegarkan dengan kemudahan link terus ke laman web utama, www.unileverfoodsolutions.com.my.


Bio-Oil Malaysia Meraikan Hari Ibu Dengan Kempen #sheisremarkable #iamremarkable

Saturday, May 19, 2018
Bio-Oil Malaysia Meraikan Hari Ibu Dengan Kempen #sheisremarkable #iamremarkable |  Bio-Oil Malaysia meraikan hari ibu pada Mei dengan kempen bertajuk #sheisremarkable. Kempen Bio-Oil, sepanjang 2018, meraikan pencapaian dalam kehidupan seorang wanita, terutamanya peristiwa paling bermakna seperti mempunyai bayi dan mempunyai pengalaman menjadi seorang ibu yang mengeratkan hubungan dengan ibu sendiri.  


Sambutan telah dimulakan dengan sebuah video yang bertajuk cinta luar biasa yang mempamerkan hubungan unik antara Yasmin Hani dan ibunya. Ia berkisar tentang pengalamannya yang baru melahirkan anak. Dia mengimbau kembali kenangan ketika dia hamil  dan hubungan erat dia dengan ibunya sendiri.  


Kempen ini diikuti dengan peraduan Facebook dan peminat Bio-Oil boleh menghantar gambar dengan ibu mereka. Sebelas pasang produk Bio-Oil  menanti anda bersempena dengan ulang tahun ke 11 Bio-Oil di Malaysia.  

Peraduan ini diadakan sehingga hujung Jun dan dengan pembelian Bio-Oil 60ml, anda berpeluang untuk memenangi sesi fotografi dan makeover di studio istimewa untuk anda dan orang tersayang. Perjalanan kami sentiasa berubah dan Bio-Oil menggalakkan semua orang di luar sana, tanpa mengira peringkat dan di mana mereka berada untuk merasai kenangan ini.  

Bio-Oil Malaysia Meraikan Hari Ibu Dengan Kempen #sheisremarkable #iamremarkable

#sheisremarkable bukanlah semata-mata meraikan diri sendiri sebagai seorang wanita, tetapi untuk menyerlahkan sokongan yang diterima daripada hubungan bermakna dengan orang lain. Bio-Oil bukan sahaja boleh membantu seorang wanita mencari dan merasai dia yang terbaik tetapi ia menguatkan kegembiraan kerana dapat berkongsi dengan orang lain.  

"Kasih sayang ibu ialah cinta sejati – dalam bentuk yang paling tulen cinta yang ada. Dia ialah pelindung diri dan sentiasa mahukan yang terbaik untuk anaknya. Sebaliknya, cinta seorang anak perempuan terhadap ibunya tidak dapat diganti. Walaupun pertalian itu boleh menjadi kompleks dan penuh dengan masalah, pada akhirnya nanti tiada cinta lain seperti kasih-sayang antara seorang ibu dan anak perempuan. Kehamilan dan melahirkan membantu membina hubungan antara seorang anak perempuannya sehinggalah anaknya dewasa dan merasai pula apa yang ibunya lalui. Bio-Oil merupakan minyak yang sesuai untuk merawat dan memeterai pertalian itu kerana ia boleh digunakan untuk mencegah dan merawat stretch marks dan garis-garis penuaan," Pengurus Unit perniagaan Malaysia Bio-Oil, Cik Low Hooi Wan. ''Ia  benar-benar suatu produk yang boleh diwarisi dari generasi ke generasi.

Bio-Oil Malaysia Mother's Day 2018 - Remarkable Love



Mengenai kempen Bio-Oil #iamremarkable 

#iamremarkable meraikan perjalanan seseorang menuju pencapaian yang paling besar dan paling bermakna dalam kehidupan sambil membantu menjaga kulit bebas daripada tanda cela. Kempen #iamremarkable akan menampilkan pelbagai tema dan personaliti wanita dari pelbagai industri.

Mengenai Bio-Oil

Bio-Oil ialah produk pakar penjagaan kulit yang sangat digemari kerana keberkesanannya untuk membantu memperbaiki pelbagai masalah kulit, seperti parut, tanda regangan dan tona kulit yang tidak sekata. Rumusannya yang unik mengandungi PurCellin Oil ™ yang berfungsi secara sinergi dengan gabungan mujarab vitamin A & E dan minyak tumbuhan semula jadi - lavender, kalendula, rosemary dan kamomil untuk menjana semula dan menyuburkan kulit tanpa meninggalkan kesan berminyak. Selain daripada memperbaiki parut-parut lama dan semasa pada kulit, Bio-Oil juga boleh digunakan sebagai langkah pencegahan untuk membantu mengurangkan kesan regangan terbentuk. Di samping itu, produk yang sangat popular ini juga digunakan untuk melicinkan dan menegangkan kulit dan kedutan di muka dan badan. Bio-Oil juga boleh digunakan untuk membantu menambahkan minyak kulit yang terhakis akibat kesan penyaman udara dan mandian kerap.

Sebanyak 223 anugerah yang diterima oleh Bio-Oil dan kedudukan No.1 di 24 negara di seluruh dunia, termasuk Malaysia, merupakan bukti keberkesanan produk ini.


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Youtube



Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla - Pakar Rambut Wanita Bertudung

Wednesday, May 16, 2018
Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla - Pakar Rambut Wanita Bertudung  |  Pada era yang moden ini, masa merupakan sesuatu yang amatlah penting dan tidak boleh dijual beli. Oleh kerana dunia yang semakin pesat membangun dan masa tidak menunggu sesiapa pun, ramai diantara golongan wanita terutamanya yang bertudung sering menghadapi masalah rambut rapuh dan kegatalan kulit kepala. Ini boleh berpunca dari pelbagai faktor antaranya kekalutan dan tekanan bekerja mahupun kekotoran dan habuk akibat pencemaran.

Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla - Pakar Rambut Wanita Bertudung

Keyakinan diri adalah kunci utama bagi golongan wanita untuk menjalankan tugasan seharian dengan lebih berkualiti dan bertenaga. Oleh sebab itu, golongan  wanita yang bertudung mahupun tidak, kini usah risau, gentar mahupun kecewa kerana SAFI yang merupakan rangkaian produk Halal yang terbesar di dunia dalam produk penjagaan diri memahami masalah yang dihadapi oleh golongan tersebut. SAFI telah mengeluarkan rangkaian lengkap produk penjagaan rambut wanita bertudung – SAFI SHAYLA.  Produk ini bukan hanya ditambah baik di dalam variasi syampu tetapi SAFI SHAYLA kini memperkenalkan Mist 2 dalam 1 Rambut & Hijab, Serum Rambut dan Minyak Rambut yang membantu golongan wanita bertudung dengan penjagaan rambut yang rapi untuk memberikan rambut yang sihat dan bersinar.


SAFI SHAYLA kini mempunyai formulasi baru yang mengandungi 1001 manfaat Habbatus Sauda dan kebaikan Micro Bamboo Charcoal. Habbatus Sauda merupakan ekstrak yang digunakan sejak zaman dahulu lagi dan dipercayai dapat memberikan manfaat kepada penggunanya. SAFI memperkenalkan Habbatus Sauda di dalam produknya kerana ia dapat membantu mengurangkan kegatalan kulit kepala dengan cara mencegah penghasilan bakteria. Tambahan pula, Habbatus Sauda dapat mengekalkan rambut sihat kerana ia dapat menghindari keguguran rambut dan membuat rambut lebih lembap dan bersinar.

Product Executive Safi, Sakinah Amirah giving a speech on the relaunch of SAFI Shayla with new and improved formula as well as introducing the new products to complete the haircare range of SAFI Shayla

Micro Bamboo Charcoal membantu menghilangkan toksin daripada kulit kepala, mengurangkan rambut berminyak dan memberikan sinar kepada rambut. Dengan mengeluarkan minyak dan kotoran, Micro Bamboo Charcoal menjadikan rambut lebih lebat dan pada masa yang sama dapat mengawal bau rambut. Bau rambut merupakan sesuatu yang penting untuk golongan wanita bertudung kerana ia dapat meningkatkan keyakinan diri.


SAFI SHAYLA kini mengeluarkan rangkaian produk syampu yang baru yang bukan sahaja mengandungi formulasi  Habbatus Sauda dan Micro Bamboo Charcoal tetapi ia juga disertakan dengan pembungkusan baru yang menarik di dalam pelbagai saiz dan disertakan juga dengan haruman yang menyegarkan. Menariknya, haruman ini, ia dapat dapat bertahan selama 48 jam.


Pakar dalam penjagaan diri, SAFI SHAYLA memahami masalah yang menghantui golongan wanita bertudung kerana sudah ramai wanita yang kecundang apabila berhadapan dengan soal penjagaan rambut. Dengan rangkaian produk terbaru ini, SAFI SHAYLA ingin membantu golongan wanita bertudung untuk merasa lebih yakin dengan diri bagi mengejar impian dan cita-cita setinggi gunung, tidak kira di dalam bidang apa sekalipun. Golongan wanita ini dapat mencapai impian bukan sekadar dengan menggunakan syampu yang baharu tetapi juga dengan bantuan rangkaian penjagaan rambut  syampu  Mist 2 dalam 1  Rambut & HIjab, Serum Rambut dan Minyak Rambut untuk mendapat rambut ikal mayang dan kulit kepala yang sihat.

Safi Group Photo during the launch, from left - Cik Sakinah Amirah (Product Executive), Ms Jessie Wong (Sales General Manager), Ms Doris Gwee (Senior Product Manager), Pan Choi Yan (General Manager of Marketing), Mr Sriram Krishnamurthy (Chief Executive of Wipro Unza (Malaysia) Sdn Bhd) and Puan Mahsuri Sulaiman (Marketing Manager)

Mist 2 dalam 1 Rambut & HIjab boleh disembur terus ke rambut atau hijab kerana sifatnya yang cepat kering. Berbeza dengan produk lain di pasaran yang meninggalkan kesan, jangan khuatir kerana produk ini tidak meninggalkan sebarang kesan ke atas rambut ataupun hijab. Bagi wanita moden, SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1  Rambut & HIjab sangat sesuai dalam kehidupan seharian kerana ia meninggalkan haruman yang menyegarkan di mana ia dapat bertahan selama 24 jam. Selain itu, ia juga dapat mengekalkan kelembapan rambut, mengembalikan sinar, memberikan lebih kelembutan, bermaya dan membuatkan rambut lebih ringan.

Hasil gabungan ramuan syampu dan serum SAFI SHAYLA ia dapat menghasilkan rambut lebih lembut dan ringan. SAFI SHAYLA Serum Rambut didatangi dengan 2 variasi iaitu – Licin Terurus dan Hitam Menawan.

Minyak rambut SAFI SHAYLA pula dapat memberikan rambut yang lembut serta licin sekaligus memberikan rambut kelihatan sihat serta memberikan keharuman yang berpanjangan.

Setiap variasi produk yang dihasilkan dan diformulasi oleh SAFI SHAYLA adalah untuk melengkapi satu sama lain. Dengan menggunakan variasi produk dalam rangkaian SAFI SHAYLA, ia dapat memastikan golongan wanita bertudung memperoleh lebih keyakinan diri dengan mempunyai rambut selembut sutera dan sihat.

Rangkaian produk SAFI SHAYLA boleh didapati dalam pelbagai saiz dengan harga mampu milik :

1. Syampu – 160G (RM8.35) / 320G (RM13.65) (8 variasi) 



a) SAFI SHAYLA Syampu Segar & Bermaya – Mengandungi Nano Lipid Enhancer dimana ia dapat melindungi rambut dan mengeluarkan kekotoran minyak pada rambut. Selain itu, ia juga dapat membersihkan kulit kepala dengan lebih berkesan dan hasilnya memberikan rambut rasa segar dan bermaya.  

b) SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus – Mengandungi Teknologi Perawatan Rambut Lembut yang dapat meluruskan, melembutkan, melindungi dan mengurangkan rambut kerinting. Ia dapat menjadikan rambut anda lebih  mudah untuk djaga/dimanja.  

c) SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur – Mengandungi Micro ZPT Complex dimana ia dapat mengurangkan 99.9% kulat yang boleh menyebabkan kelemumur hanya dengan basuhan yang pertama.  

d) SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Gugur – Mengandungi Pro-Vitamin B5, protein gandum yang dapat mengukuhkan struktur rambut dan mengurangkan keguguran rambut.  

e) SAFI SHAYLA Syampu Hitam Menawan – Juga mengandungi Sheen Lock yang merupakan ejen pengunci kilauan yang dapat membuat rambut hitam  berkilat, sihat, lembut dan mudah diurus.  

f) SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol – Mengandungi minyak argan dan mentol yang dapat menyegarkan dan menghapuskan bau di kulit kepala. Minyak Argan dan mentol akan membuatkan kulit kepala terasa sejuk dan segar seperti berada di awang-awangan.  

g) SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Minyak – Mengandungi citrus dan mentol dimana ia dapat membantu dalam pengawalan rambut berminyak dengan membersihkan liang-liang roma secara mendalam dan memusnahkan minyak yang berlebihan. Citrus dan mentol juga dapat menghilangkan kekotoran dan menyegarkan kulit kepala.  

h) SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Rosak – Mengandungi amino complex yang membantu dalam pemulihan rambut rosak dengan memelihara selaput rambut sekaligus memberikan kelembapan pada rambut.  

2. Syampu pouch – 480G (RM14.65) (5 Variasi) 

a) SAFI SHAYLA Syampu Kawalan  Rambut Gugur 
b) SAFI SHAYLA Syampu Segar Bermaya 
c) SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol  
d) SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur 
e) SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus  

3. Syampu pump – 520G (RM19.90) (5 Variasi) 

a) SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Gugur 
b) SAFI SHAYLA Syampu Segar Bermaya 
c) SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol  
d) SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur 
e) SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus  

4. SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab – 100ML (RM17.90) 


Terdapat dua variasi iaitu Licin Terus dan Hitam Menawan. Kedua-dua variasi SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab mengandungi Habbatus Sauda Organik, perapi asas semulajadi, Pro-Vit B5 dimana ia membekalkan rambut dengan nutrisi, anti-bakteria, perlindungan dari cahaya matahari, memberi kelembapan, mengembalikan sinar, menghindari rambut rosak dan pada masa yang sama ia membuatkan rambut lebih lebat dan sihat.  

5. SAFI SHAYLA Serum Rambut – 50ML (RM17.90) 

Juga terdapat dalam dua variasi.


Formulasi SAFI SHAYLA Serum Rambut mengandungi :-
  
a) Minyak organik Habbatus Sauda – Memberikan perlindungan UV, membekalkan nutrisi untuk rambut yang mengandungi anti-bakteria.
  
b) Minyak Moroccan Argan Organik – Kaya dengan vitamin, mineral dan anti-oxida yang dapat membantu dalam hidrasi rambut. Dengan itu ia dapat menghasilkan rambut yang lebih lembut dan mengurangkan kerosakan rambut rapuh dengan meningkatkan keanjalan rambut. Pada masa yang sama ianya dapat memulihkan kilauan rambut.

c) Minyak Zaitun Asli – Menyegarkan kembali rambut kering, kusam dan kerinting.

d) Minyak Vitamin E – Mengekalkan rambut yang kuat dan sihat kerana minyak vitamin E mengandungi anti-oxida yang dapat meneutralkan radikal di rambut.  

6. SAFI SHAYLA Minyak Rambut – 100ML (RM11.90)  

SAFI SHAYLA Minyak Rambut difomulasikan dengan Habbatus Sauda organik dan juga Minyak Zaitun asli. SAFI SHAYLA Minyak Rambut mempunyai 3 variasi iaitu:-  


a) SAFI SHAYLA Anti-Kekeringan – Mengandungi Vitamin E, A & C yang dapat menjadikan kulit kepala lebih sihat dan melindunginya daripada sinaran  cahaya matahari.

b) SAFI SHAYLA Kawalan Rambut Gugur – Mengandungi minyak argan yang membantu memberikan rambut kelihatan lebih bersinar dan mengurangkan rambut rapuh.

c) SAFI SHAYLA Anti-Kelemumur – Mengandungi ajen anti-kelemumur dan mentol di mana ia berkesan dalam mengurangkan kelemumur, kegatalan kulit kepala dan kulit kepala yang berminyak. Berbeza daripada 2 minyak rambut yang disebutkan di atas, minyak rambut SAFI Shayla Anti_Kelemumur dipakai sebelum mencuci rambut. Urutkan secara perlahan-lahan minyak rambut di permukaan kulit kepala hingga ke hujung rambut. Biarkan selama 3 – 5 minit, kemudian basuh dan bilas bersama rangkaian produk syampu SAFI SHAYLA.  

Rangkaian penjagaan rambut SAFI SHAYLA melengkapi antara satu sama lain dan ia dapat membuahkan hasil yang baik bagi golongan wanita bertudung atau pun tidak.  

Safi Shayla Zumba activity with media

SAFI SHAYLA ini sangatlah bersesuaian bagi semua golongan wanita daripada wanita bekerjaya sebagai pemain drum, pemain papan luncur, pengajar zumba ataupun penunggang jet-ski kerana SAFI SHAYLA mengurangkan kegatalan dan masalah kulit kepala berminyak sambil meninggalkan kesan haruman sepanjang hari.   

Chief Executive of Wipro UNZA (Malaysia) Sdn Bhd, Mr Sriram Krishnamurthy (right) and Safi Marketing Manager, Puan Mahsuri Sulaiman introducing the relaunch of SAFI SHAYLA with new formulation and updated premium packaging

Rangkaian produk SAFI SHAYLA adalah dalam lingkungan harga mampu milik dan memiliki sijil halal. SAFI SHAYLA boleh didapati di pasaraya besar, pasaraya dan juga di laman web dalam talian.

Untuk keterangan lanjut mengenai produk SAFI, sila layari :-

Facebook


Youtube