Top Social

Image Slider

Review Novel | Teman Roh by Muhammad Fatrim

Friday, April 27, 2018
Review Novel | Teman Roh by Muhammad Fatrim  |  Hola!! Lama gile rasanya tinggal zaman kegemilangan review novel.. Sekarang semakin tak cukup masa nak membaca.. Bila dapat membaca, tak de masa pulak nak buat entry review novel.. Haduii.. Tapi kali ni aku gagahkan diri juga untuk review novel Teman Roh by Muhammad Fatrim ni.. Kalau tak, memang terperam aje dalam draf.. Huhu..

Teman Roh by Muhammad Fatrim
Teman Roh by Muhammad Fatrim

Eceli novel Teman Roh ni aku dah beli agak lama.. Novel ni aku peram sejak Mei 2017 lagi.. Gile lama!! Nak baca masa baru beli tu, aku tengah mengandung.. Rasa macam tak sesuai pulak nak baca novel macam ni.. Jadi, aku peram dulu sampai aku bersalin.. Dah bersalin, keberanian pula hilang entah kemana.. Rasa memang tak berani langsung nak baca novel seram.. Peram lagi!! Bila anak dah besar sikit ni, barulah keberanian tu datang kembali.. Alhamdulillah, aku dah habiskan novel Teman Roh ni beberapa minggu yang lepas.. 

Sinopsis Teman Roh
Tanggapan Pertama Teman Roh

Firstime baca tajuk novel ni, hati aku dah berkata-kata yang cerita ni seram dan kisah dia tentang roh jahat... Sebab tanggapan tu jugalah aku takut nak baca novel ni awal-awal dulu... Memang dah baca review kengkawan tetapi sekadar baca review dari mereka, memang tak boleh nak membayangkan kisah sebenar novel ni.. Bila baca sendiri barulah tahu jalan cerita yang bagaimana ingin disampaikan oleh penulis....

Secara jujurnya, apa yang aku bayangkan memang tak sama dengan jalan cerita novel ni.. Mungkin aku terlebih bayangan.. Haha!! Walaupun begitu, novel ni tetap ada kekuatan sendiri dan jalan ceritanya juga menarik meskipun, teman roh itu bukanlah teman roh yang sangat sangat sangat menakutkan.. Kehkehkeh!!

Cerita Sebenar Di Sebalik Teman Roh

Novel ini mengisahkan tentang seorang penyampai berita bernama Suraya yang diberi kelebihan olehNYA dimana dia boleh melihat roh.. Roh yang sentiasa menghantuinya dan sentiasa mengekorinya adalah roh seorang pelakon terkenal tanah air yang bernama Ryzal.. Ryzal datang kepadanya untuk meminta bantuan agar mencari badannya yang hilang.. Dia sendiri tidak pasti sama ada dia masih hidup atau telah mati.. 

Perghh kalau aku ditempat suraya, memang tak tenang hidup.. Sentiasa diekori dan diperhatikan oleh roh.. Haha!! Sejak dari itu, Suraya sering menerima nota dari figura rama-rama.. Misteri figura rama-rama ni agak dasyat sebab ianya sangat mengelirukan sampaikan aku sendiri tak dapat agak siapa figura rama-rama yang sebenarnya.. Dari satu pembunuhan ke satu pembunuhan berlaku.. Setiap satunya berkait rapat antara satu sama lain dan ianya berpunca dari sebuah kisah lama.. 

Apakah kisahnya? Nak tahu, kenalah baca sendiri kan.. Eh! tapi nak juga cerita sikit.. Kisahnya bermula dari sebuah kemalangan jalan raya yang melibatkan ayah Ryzal... Dari situlah, terbenihnya sebuah dendam yang memerlukan pembalasan.. Sehinggakan yang tak bersalah pun menjadi mangsa keadaan.. Diakhir cerita, figura rama-rama muncul dengan sendiri tanpa bukti yang boleh mensabitkan kesalahan keatasnya.. Huhuhu..

Konklusi Teman Roh

Untuk novel yang entah keberapa dari penulis Muhammad Fatrim ni aku bagi 4/5 bintang.. Aku suka jalan ceritanya.. Walaupun apa yang aku bayangkan tidak tergambar dalam novel ni.. Hehe.. Masa baca novel ni, aku masih boleh lagi relax tanpa ada rasa nak pengsan dek kerana ketakutan.. Jadi, bagi aku jalan ceritanya nice dan seram suam-suam gitu.. Ada rasa seram tetapi masih boleh dikawal oleh perasaan takut.. Ahak!!

Teman Roh pun baik gile dalam novel ni.. Siap boleh jatuh cinta lagik dengan manusia (suraya)... Comel gile cerita dia.. Haha!! Jangan suka sangat sebab cerita ni sangat banyak twisnya.. Silap hari bulan boleh mereng jika tak hayati betul-betul sebab kaitan antara satu sama lain membuatkan jalan ceritanya agak berliku tetapi menarik.. 

Macam biasa, penulis Muhammad Fatrim tak pernah mengecewakan aku dengan novelnya... Ada kelainan dalam penulisannya.. Jadi, lepas ni boleh borong lagi novel karya beliau.. Haha!!

Tinta keramat dari Muhammad Fatrim Teman Roh
Macam mana review aku kali ni? Korang puas hati tak? Kehkehkeh!! Kalau tak puashati, korang kenalah beli sendiri novel ni... Baca sendiri baru syok.. Jomlah jadi 'ulat buku' macam aku.. Hiks..!



Segmen HasrulHassan.com Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Friday, April 27, 2018
Segmen HasrulHassan.com Blogwalking Ramadan-Raya 2018  |  Bila dapat tahu blogger hebat Hasrul Hassan buat segmen, harus kena join.. Selalunya mesti terlepas nak join segmen beliau.. Kali ni tak nak lagi terlepas peluang, jadi terus aje join sebelum tamat beberapa hari lagi.. Apa syarat Segmen Blogwalking Ramadhan-Raya 2018 kali ni?.. 

Klik banner kalau nak join ye!

Untuk segmen kali ni, peserta diminta untuk senaraikan lima aktiviti yang akan dilakukan dalam bulan Ramadan yang bakal tiba tak lama lagi.. Apa ye agaknya aktiviti yang akan aku lakukan sepanjang ramadhan nanti yek.. Jom kite buat list.. Hehe

1. Solat Diawal Waktu - Insyaallah, aku nak perbaiki waktu solat aku.. Kalau boleh nak amalkan sepanjang bulan Ramadhan nanti dan sampai bila-bila nak solat di awal waktu.. Doakan aku ye.. Hehe..
2. Tadarus Al-Quran - Seperti biasa, Jabatan tempat aku kerja memang setiap tahun akan mengadakan Tadarus Al-Quran dan alhamdulillah setiap tahun juga aku tanpa gagal menyertainya.. Insyaallah tahun ni pun aku nak join jugak..  
3. Solat Terawih - Nak solat berjemaah di masjid memang tak dapat la sebab anak-anak masih kecil.. Jadi, aku berhajat nak lakukannya dirumah sahaja.. Insyaallah.. 
4. Berbuka Bersama Family - Kalau boleh tahun ni nak berbuka setiap minggu dengan family.. Moga tercapai aktiviti yang ini.. kehkehkeh!! 
5. Persediaan Raya - Haaa yang ni biasanya settle malam raya.. Tahun ni rasanya nak buat persediaan lebih awal.. Insyaallah, tahun ni nak bersedia lebih awal.. huk!
Itu ajela kot aktiviti yang kalau boleh nak sempurnakan dalam bulan ramadhan.. Paling penting, nak jalankan ibadah puasa dengan lebih baik berbanding tahun sebelumnya.. Kalau boleh, nak dapatkan puasa yang lebih berkat..  Hindari menjadi MAKCIK BAWANG pada bulan puasa.. Hahaha!!

Korang lak, apa aktiviti yang korang rancang time bulan puasa nanti.. Mesti ada yang nak berniaga di Bazar Ramadhan kan... Tak kiralah apa pun, jom pakat join segmen anjuran Blogger Hebat, Hasrul Hassan ni.. Esok tamat tau.. Jom join ramai-ramai..

Tarikh Tamat
28 April 2018

DASHING Sport Penuhi Kehendak Lelaki Aktif

Friday, April 27, 2018
DASHING Sport Penuhi Kehendak Lelaki Aktif  |  Setiap bulan encik suami mesti kena spend duit untuk keperluan diri.. Dia masih tak boleh nak 'move on' dengan jenama penjagaan diri yang lain dan masih setia dengan jenama DASHING.. Setiap keluaran terbaru DASHING, mesti dia akan cuba dan bandingkan dengan yang sebelumnya.. Paling latest, dia cuba pula DASHING Sport kerana DASHING Sport penuhi kehendak lelaki aktif... Bersesuaianlah dengan kerjanya yang sentiasa kena aktifkan diri.. Hiks..

DASHING Sport Penuhi Kehendak Lelaki Aktif

Bukan tak cuba jenama lain, tetapi masih tak boleh menandingi kehebatan jenama DASHING ni.. Baunya memang best.. Itu memang tak boleh dinafikan.. Setiap keluarannya, mesti ada yang tersangkut dihati.. Bila sebut pasal sport ni, mesti terus teringatkan bola sepak kan.. Haaa musim-musim bola sepak ni, korang yang mane nak pergi stadium tengok bola tu, bolehla sembur DASHING Sport ni dulu supaya orang sebelah tak pengsan bau badan korang tu.. Haha!! Orite, jom aku kenalkan pada korang rangkaian produk DASHING Sport ini..


DASHING, jenama produk penjagaan diri lelaki kini melancarkan satu lagi rangkaian produk khas untuk lelaki yang aktif iaitu DASHING SPORT. Rangkaian DASHING Sport pasti memenuhi kehendak lelaki aktif yang inginkan deodorant dan pewangi yang maskulin, segar dan sesuai dengan kehidupan aktifnya.   

Lelaki DASHING mempunyai aura yang menampilkan keyakinan dan sifat maskulin. Wangian baharu ini memberikan kesegaran maskulin namun masih mengekalkan ciri esen moden. Eau De Toilette DASHING Sport mempunyai komposisi sensasi yang mengujakan dengan aroma “sporty” dan gaya ranggi yang sangat sesuai untuk lelaki yang berani menyahut cabaran dan kekal aktif pada masa lapang.

Berpeluh merupakan satu perkara yang biasa. Samada berjalan ke kereta, menghadiri mesyuarat, bersenam di gim, atau melakukan aktiviti harian yang lain, lelaki tidak dapat mengelak daripada berpeluh lebih-lebih lagi dengan cuaca panas di Malaysia. Bau badan merupakan masalah yang dihadapi oleh kebanyakan lelaki terutamanya mereka yang aktif dalam sukan. Keadaan ini menyebabkan kaum lelaki semakin mengambil berat terhadap kepentingan menjaga bau badan.  

DASHING Sport Deodoran Hitman
DASHING Sport Deodoran Golden Boot
Untuk menangani masalah bau badan dan sentiasa segar, Deodoran Semburan dan Eau De Toilette telah menjadi produk penjagaan harian lelaki yang penting. Deodoran dapat membantu mengawal bau badan serta meningkatkan keyakinan diri manakala Eau De Toilette memberikan wangian yang tahan lama dan kesegaran. Memilih Deodoran atau Eau De Toilette yang bersesuaian amat penting kerana terdapat produk yang tidak mampu bertahan lama dan meninggalkan kesan kotoran pada pakaian.     

Memahami keperluan lelaki aktif untuk  berbau harum sepanjang masa, DASHING kini memperkenalkan 2 variasi baharu ke dalam rangkaian DASHING Sport. Dipasaran kini ialah variasi MCFC Hattrick dan Ultimate Kick. Variasi terbaru DASHING Sport ialah Hitman and Golden Boot terdiri daripada Deodoran Semburan Badan dan Eau De Toilette.       

Semburan Deodoran DASHING Sport  bukan sahaja memberi perlindungan 24 jam tetapi juga memberikan manfaat 6-dalam-1 yang berkesan mencegah bau badan. Ia mengandungi anti-bakteria, formula cepat kering, tidak meninggalkan kesan di kulit atau di baju serta memberikan keharuman dan kesegaran maskulin optimum sepanjang hari.   

DASHING Sport Eau De Toilette Hitman


DASHING Sport Eau De Toilette Golden Boot


DASHING Sport Eau De Toilette dengan haruman maskulin berpanjangan boleh didapati dalam reka bentuk bottle yang sporty bersaiz 50 ml.  

Rangkain produk DASHING Sport  boleh didapati dalam 2 variasi iaitu  Hitman dan Golden Boot.   


DASHING Hitman dicipta khas untuk lelaki aktif yang sentiasa bersedia ke mana sahaja. Di dahului dengan aroma kesegaran Citrus dan Ice Cucumber. Diikuti dengan nota Sichuan pepper dan Lavender berserta dengan Patchouli dan Gaiac Wood, menjadikan wangian  daya tarikan  yang semestinya meningkatkan keyakinan setiap lelaki aktif.  


Variasi DASHING Golden Boot pula mempunyai haruman yang lebih Musky dan menggoda. Aroma dari daun Rhubarb dan Pimento memberikan kehangatan maskulin kepada si pemakai, manakala kombinasi kayu Kashmir dan Leather memberikan aroma kelelakian maskulin yang memukau dan tidak dapat dilupakan.


Keluaran edisi terhad rangkaian DASHING Sport boleh didapati pada harga yang berpatutan iaitu RM12.90 untuk Semburan Deodoran 125 ml dan RM24.90 untuk Eau De Toilette 50 ml.

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram



BioXcellent Cupplus White Rahsia Payudara Tegang Dan Kulit Anjal Putih Gebu

Tuesday, April 24, 2018
BioXcellent Cupplus White Rahsia Payudara Tegang Dan Kulit Anjal Putih Gebu  |  Bila dah pegang status mak-mak orang ni, memang tak boleh lari dari masalah dalaman dan luaran.. Almaklumlah dah beranak pinak kan.. Kalau yang rajin jaga dari awal, kira ok la masih boleh menten persis 'anak dara'.. Yang tak berapa rajin, apa jadi? Huhu mulalah rasa rendah diri sebabnya kulit dah tak anjal, aset-aset penting pun dah gelebeh dan kendur, tak kurang juga kelihatan kedutan-kedutan di sana sini.. Lebih teruk jika berlaku tua sebelum usia.. OMG!! Aku tak nak jadi macam tu...

Bioxcellent Cupplus White Rahsia Payudara Tegang Dan Kulit Anjal Putih Gebu

Tak dinafikan ramai wanita yang telah bergelar ibu merungut tentang masalah payudara kendur dan kulit hilang keanjalan.. Kenapa? Tak perlu ditanya kenapa, memang sudah menjadi lumrah bagi ibu-ibu yang telah bersalin dan menyusukan.. Seperti yang aku katakan tadi, jika malas nak menjaga dari awal, itulah natijah yang bakal ibu-ibu terima.. Tambahan pula ramai wanita bekerjaya sekarang terlalu sibuk dengan urusan kerja tanpa menitikberatkan perihal diri sendiri..

Bagaimana penerimaan encik suami? Hah, kalau sang suami dapat menerima kekurangan tersebut, mungkin isteri masih boleh menarik nafas lega dan berlapang dada.. Tetapi bagaimana jika suami tidak dapat menerima kekurangan itu? Apa harus dilakukan oleh isteri? Ada tak alternatif lain yang boleh mengembalikan keadaan diri persis 'anak dara' terutamanya aset-aset penting yang dah mengendur dan menggelebeh tu...

Haaa baru gelabah nak mencari alternatif ye.. Kalau tak korang buat relax buat peace aje kat rumah tu kan.. Haha!! Tidak la kata kat korang jerk sebenarnya.. Aku pun sedikit sebanyak terjebak juga dalam masalah tersebut.. Mana taknya, kalau dah melalui pengalaman mengandung dan bersalin, tak payah nak tipulah diri tu masih bergetah macam anak dara kalau tak dijaga dari awal... Jadi, untuk menyelesaikan masalah ni, aku ada rahsia yang nak dikongsikan dengan korang.. Rahsia apa tu? Yeahh, Rahsia Payudara Tegang dan Kulit Anjal Putih Gebu..

BioXcellent Cupplus White Rahsia Payudara Tegang Dan Kulit Anjal Putih Gebu


Inilah rahsia aku.. BioXcellent Cupplus White, produk khas untuk payudara dan pencerahan kulit.. Sebenarnya, mula-mula ritu time nak cari produk untuk tujuan mengembalikan keanjalan ni, kemain survey lagi aku.. Yela, risau jugak kalau terkena produk yang berbahaya kan.. Lagi pun terlalu banyak produk di pasaran sekarang.. Jadi, memang kena hati-hati memilih produk kecantikan ni..

Nak dijadikan cerita, time jenjalan kat watson untuk beli keperluan diri, tetiba ternampak la barisan produk BioXcellent.. Nampak menarik.. Terus aje terjah setiap produk yang ada... Akhirnya, hati terpaut dengan BioXcellent Cupplus White ni sebab menepati apa yang dihajati.. Siap google lagi kelebihan dan selamat atau tak produk ni sebelum beli.. Memang bagus dan selamat diamalkan produk ni dan banyak kelebihannya.. Nak tahu apa kelebihannya? Meh aku kongsi dengan korang.. Bab selamat tak selamat pun nanti aku ceritakan kat korang ye.. Teruskan membaca.. Kehkehkeh!!

Kelebihan BioXcellent Cupplus White


Sebenarnya BioXcellent Cupplus White ni bukan sahaja untuk menganjalkan kulit dan payudara tau, tetapi ada kelebihan lain yang perlu korang tahu... Ianya baik untuk dalaman dan juga luaran.. Antara kelebihan yang bakal korang perolehi dari mengamalkan BioXcellent Cupplus White ni adalah :-
  • Dapat menambahkan saiz payudara menjadikan ia lebih pejal, tegang dan terangkat
  • Memadatkan punggung yang mengendur dan jatuh
  • Mencerah serta menggebukan kulit termasuklah kulit pada bahagian puting payudara
  • Menganjalkan kulit yang melendut dan kedutan halus pada payudara
  • Mengetatkan vagina, mencegahkan keputihan dan senggugut
  • Menghangatkan hubungan suami isteri
  • Menambahkan tenaga dan kecergasan
  • Membesarkan kembali payudara yang mengalami pertumbuhan yang terbantut
  • Membentuk payudara lebih padat dan berisi
  • Menghaluskan dan menegangkan kulit payudara
  • Menaikkan payudara yang kendur dan jatuh
  • Mencantikkan payudara yang leper
  • Memontokkan payudara

Nampak tak kelebihan yang ada pada produk ni.. Bukan mak-mak budak aje yang boleh ambil produk ni tau tetapi korang yang belum jadi mak orang pun boleh amalkan produk ni.. Yang mana ada masalah keputihan dan senggugut sangat recommended..

Bahan-Bahan Utama BioXcellent Cupplus White


Kalau korang nak tahu, ramuan BioXcellent Cupplus White ini mengandungi bahan-bahan yang telah diuji secara klinikal untuk meningkatkan pencerahan kulit, keanjalan payudara dan kulit cerah bersinar.. Jangan risau kerana produk ini selamat digunakan dan mengikut standard penyulingan yang diluluskan oleh KKM dan GMP.. Antara bahan-bahan utama yang terkandung dalam BioXcellent Cupplus White ini adalah seperti :-
  • Maltodextrin
  • Fructose
  • Gum Acacia
  • Tricalcium Phosphate
  • Serbuk Jus Strawberry
  • Serbuk Jus Betik
  • Pueraria Lobata
  • Serbu Red Beet
  • Citric Acid
  • Serbuk Fenugreek

Tahukah Anda?
Acacia Gum - Acacia Gum atau lebih dikenali dengan Arabic Gum sangat bermanfaat dan baik untuk sistem pencernaan dan sistem imum dengan menyuburkan bakteria baik dalam usus.. Ia juga membekalkan serat larut yang membantu sistem pencernaan berfungsi dengan baik dan mengawal kandungan dula serta kolestrol dalam darah.. Selain itu, ia juga berfungsi membuang toksin dan lemak berlebihan dalam badan.. 
Pueraria Lobata - Pueraria Lobata adalah sejenis tumbuhan yang kaya dengan Isoflavones, iaitu phytoestrogen yang membantu menyeimbangkan dan menyelaraskan hormon wanita.Ia telah digunakan berabad lamanya sebagai herba anti-penuaan. Pueraria Lobata juga terkenal sebagai herba semulajadi untuk pembesaran serta penganjalan payudara. Selain itu, ia juga mampu membantu melambatkan menopause, merapatkan vagina, menegangkan dan memperindahkan payudara serta punggung.

Cara Pengambilan BioXcellent Cupplus White


Cara pengambilannya sangatlah mudah.. Tak memerlukan  masa yang panjang untuk membancuhnya.. Bagaimana tu?? Jom ikut step dibawah :-
  • Campur 1 skop (20 gram) ke dalam 200ml/250ml air suam atau air sejuk
  • Kacau atau goncang sehingga larut
  • Minum serta merta selepas bancuhan benar-benar larut
  • Amalkan selepas sarapan
Jom tengok video ni dulu... (pilih setting HD untuk video yang lebih memuaskan)


Ok, nak nasihat sikit ni.. Dalam pengambilan apa-apa jua supplement, korang mesti dan harusssss minum air yang mencukupi sepanjang hari untuk mendapatkan kesan yang terbaik.. Kalau korang malas minum air putih secukupnya, korang ambillah supplement apa sahaja, memang tak berkesan.. Jadi, pastikan korang ambil air putih secukupnya setiap hari.. No skip hokeh!! Satu lagi aku nak tekankan disini, kesan bagi setiap individu adalah berbeza ye mengikut keserasian tubuh badan masing-masing..

Tip/Pantang Sepanjang Pengambilan BioXcellent Cupplus White

  • Untuk masalah jerawat sila berpantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya
  • Elakkan pengambilan kafein kerana boleh mempercepatkan proses penuaan
  • Masa period tidak digalakkan untuk mengambil BioXcellent Cupplus White kerana ketika itu sistem penyerapan badan masih lemah dan rugi jika ambil semasa period.
  • Jarakkan 5 jam pengambilan jika mengambil ubat dari hospital/klinik
  • Jarakkan 1-2 jam pengambilan jika mengambil apa-apa jenis produk/supplement/jamu dan lain-lain
  • Untuk ibu mengandung, boleh diambil selepas kandungan berusia 4 bulan keatas manakala untuk ibu menyusu pula boleh diambil selepas baby berusia 4 bulan keatas.
  • Produk slimming/detox tidak sesuai untuk ibu menyusu atau ibu mengandung
  • Amalkan minum air masak 2-3 liter sehari untuk kesan terbaik
  • Jika mempunyai masalah kesihatan, sila rujuk doktor atau pakar kesihatan terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa jenis produk
  • Produk yang mempunyai kolagen tidak digalakkan dan tidak sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut, masalah kulit sensitif atau masalah resdung
Apa Kata Lea Azleeya Tentang BioXcellent Cupplus White?


Ok, dari segi rasanya, aku memang suka sebab rasa masam manis strawberry yang tak melampau dan boleh diterima dengan amannya oleh tekak aku ni.. Aku biasa bancuh 1 scoop bersama 200ml air sejuk.. Kalau korang suka minum yang lebih tawar, bolehlah bancuh 1 scoop bersama 250ml air.. Nak bancuh dengan air suam pun boleh tetapi aku lebih suka bancuh dengan air yang sejuk... Segar rasa bila minum.. 

Eceli dah 2 minggu aku consume BioXcellent Cupplus White ni.. Banyak juga perubahan yang aku rasai.. Paling ketara adalah aku lebih bertenaga dan cergas dari sebelumnya.. Bangun pagi pun lebih bersemangat dan lebih segar.. Kulit pun ada sedikit perubahan.. Nampak lebih lembut dan sedikit cerah dari sebelumnya.. Seronok weh bila ambil apa-apa produk, nampak hasilnya.. Paling penting, minum air putih secukupnya.. Itu syarat paling utama untuk dapat hasil yang maksima..


Aku yakin dengan BioXcellent Cupplus White berbanding produk lain kerana produk ini telah diiktiraf oleh Asia Pacific Super Health Brand Excellence, 100% Natural dan ada GMP Certified.. Selain itu, produk ini mudah didapati kerana ada dijual di Watsons... 

Dapatkan Sekarang BioXcellent Cupplus White Rahsia Payudara Tegang Dan Kulit Anjal Putih Gebu 

Memiliki kulit cerah dan payudara besar dan montok sememangnya impian setiap wanita terutamanya mereka yang mementingkan penampilan diri. Bagi kaum hawa, memiliki kulit yang cantik adalah seperti satu kemestian kerana PUTIH itu CANTIK! PAYUDARA BESAR dan TEGANG itu MENARIK! Betul tak? Jadi, untuk mencapai impian korang tu, apa tunggu lagi? Rahsia payudara tegang dan kulit anjal putih gebu dah pun terbongkar.. Dapatkan sekarang BioXcellent Cupplus White untuk dapatkan payudara dan kulit yang diimpikan..

BioXcellent Cupplus White ini boleh didapati di cawangan-cawangan Watson yang berhampiran ataupun korang juga boleh terus dapatkan secara online melalui website BioXcellent..

HARGA

BioXcellent Cupplus White - 700g (30 hari)
RM66
(Termasuk postage jika beli terus dari HQ)


Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa

Saturday, April 21, 2018
Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa  |  Assalamualaikum wbt.. Baru selesai edit gambar untuk entry terbaru.. Alhamdulillah.. Sebut pasal edit gambar ni, teringat lak aku pada seorang member blogger aku Siqah.. Kalau bab snap dan edit gambar memang dia pakar.. Entry kali ni pun memang berkaitan dengan Siqah.. Kenapa? HEhe sebab Siqah ada buat giveaway.. Hadiah pun mantop weh!! Shawl dari jenama dUCk... Teringin jugak nak letak shawl eksklusif camtu atas kepala ni.. Haha!! Manelah tau ada rezekikan.. Jadi, dengan excitednye aku join 'Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa'..

Nak join? Klik banner kat atas nun!!

Sebenarnya aku dan Siqah ni dah kenal lama.. Kenal pun disebabkan 'buku'.. Kami kongsi minat yang sama, suka baca buku.. Jadi, tak hairanlah aku dah follow semua socmed beliau.. (sebenarnya nak kasitau yang aku dah penuhi syarat penyertaan,... haha).. 

Ada sesuatu yang istimewa sebenarnya pada seorang Siqah ni.. Sepanjang aku kenal dia, yang aku tahu memang dia seorang ulat buku, suka snap gambar dan edit cantik-cantik, suka flatlay, suka movie dan suka jenama dUCk... Apa yang menariknya, bila aku baca blog Siqah ni, aku suka cara penyampaiannya.. Aku suka dia review buku (wajib belajar dengan dia).. Aku suka gambar yang dia ambil dan edit (dah belajar tapi masih tak pandai-pandai.. haha!!).. Aku suka juga dia review movie, memang best (wajib belajar juga cara review movie dari dia.. hukhuk)..

Bila dah banyak sangat bende yang aku suka dengan hasil kerja seorang Siqah ni, haruslah aku jadikan dia idola aku.. Hah!! Boleh tak Siqah? Kikiki.. Apa-apa pun aku sangat kagumi setiap hasil kerja yang dia buat... Aku doakan, moga Siqah terus berjaya dalam dunia blogging dan kehidupan...

Oklah, banyak sangat dah aku membebel tu.. Kang semua dok menongkat dagu baca bebelan aku ni.. Hiks.. Korang-korang semua, moh la join giveaway anjuran seorang Siqah ni.. Rugi tak join, hadiah menarik weh untuk dimenangi.. Antara hadiahnya :-

dUCk Scarf (New): Matte Satin Silk in Love Letter 

Book (New) : Love & Happiness by Yasmin Mogahed

dUCk Notebook (New) : Stuff-It Notebook in Blush


Best sangatkan hadiahnya.. So, marilah join beramai-ramai ye.. Mane tau ada rezeki menang dUCk Scarf (New): Matte Satin Silk in Love Letter ... Eh!! haha... Insyaallah kalau tuhan izinkan.. Kalau tak pun, mungkin rezeki korang kan.. Cepat join tau..


Tarikh Akhir
13 Mei 2018


Header Blog Super Cute By Azhafizah Design

Thursday, April 19, 2018
Header Blog Super Cute By Azhafizah Design  |  Rasa macam dah lama blog aku ni tak bertukar wajah.. Nak tukar template, rasa sayang.. Jadi, tak dapat tukar 'baju', kita tukar 'tudung' aje lah.... Eh! Tudung? Hehe header la.. Dah duduk di atas sekali kan, so tudung la tu.. Hiks.. Untuk menghilangkan rasa bosan dengan pemandangan yang sama, jadi aku buat keputusan untuk menukar header blog aku supaya dapat tampil dalam suasana baru yang lebih segar.. Barulah tak bosan kan?


Untuk design header kali ni, sekali lagi aku meletakkan kepercayaan kepada blogger Azhafizah untuk menghasilkan header untuk blog aku.. Rasanya, sepanjang aku berblog ni, dah banyak kali jugak aku menggunakan perkhidmatan beliau dan Alhamdulillah aku memang berpuas hati dengan hasilnya.. Tak hairanlah, sampai sekarang pun aku masih percaya dengan hasil kerja beliau.. Macam dah tak boleh nak move on dengan orang lain.. Haha..!!

Design yang aku request kali ni adalah yang simple tetapi menten cute.. Tak nak nampak terlalu sarat dan melemaskan pandangan sesiapa yang melihatnya.. Macam pakai tudung gak la.. Kalau pakai terlalu sarat ni memang rimas dan lemas la jawabnya.. Orang tengok pun serabut mata.. Betul tak? Hiks..


Inilah header blog super cute by azhafizah design yang aku tempah tu.. Korang nak tahu, cepat gile kot fiza buat kerja.. Pagi tadi aku transfer duit, tak sampai setengah jam dah siap header blog aku ni.. Terkejut aku.. Sungguhpun disiapkan dalam waktu yang singkat, tetapi hasilnya menten mantop wehh!! Pendek kata, hasil kerja fiza memang tak pernah mengecewakan aku..

Kalau korang nak tempah design tak kiralah, template blog ke, header, sampul raya dan sebagainyalah, korang bolehlah terjah blog fiza.. Bisness card pun dia boleh buat.. Harga memang berpatutan.. Untuk tempahan header blog macam aku ni, hanya dikenakan bayaran sebanyak RM20 sahaja.. Murah gila kot!! Jadi, yang mana nak membuat tempahan tu, bolehlah terus hubungi fiza.. 

Untuk sebarang tempahan dan maklumat lanjut, sila layari :-


Facebook

Instagram

Email
azhafizahmdnor@gmail.com

Segmen: Making A Blog List by Blog Siqahiqa

Thursday, April 19, 2018
Segmen: Making A Blog List by Blog Siqahiqa  |  Dah agak lama rasanya  tak join segmen bloglist.. Mungkin ramai dah yang tendang blog aku dari bloglist mereka.. Haha!! It's ok, sebab aku tau aku jarang blogwalking blog korang.. Jadi, tak boleh salahkan korang kalau dah kick aku dari bloglist korang.. Aku sendiri pun rasanya dah lama tak buat segmen bloglist.. Bolehlah nanti aku buat untuk cari bloglist baru untuk blog aku ni.. Orite, kali ni aku nak join Segmen : Making A Blog List by Blog Siqahiqa.. Bolehlah aku duduk bertapa dalam bloglist siqah pas ni sebab semua yang join akan dimasukkan dalam bloglist blog beliau.. Yeyyy!!

Kalau rasa blog tu aktif, boleh join segmen ni.. 
Klik la banner kat atas nun ye..!

Kalau blog korang aktif, bolehlah join segmen ni sebab siqah mencari blog yang aktif untuk dimasukkan dalam bloglist beliau.. Bukan itu sahaja yang best, segmen ni juga mencari seorang yang terpiliha untuk memenangi hadiah misteri.. Apalah yang misteri nusantara sangat tu ye siqah.. Bedebau den.. Hehe..

Tarikh Tamat
03 Mei 2018



Senarai Pemenang Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends

Wednesday, April 18, 2018
Senarai Pemenang Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends  |  Assalamualaikum wbt... Ok, malam ni baru ada masa sikit untuk aku up entry bagi mengumumkan pemenang Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends yang telah berakhir pada 9 April 2018 yang lalu.. Sorry sangat-sangat kerana buat semua peserta tertunggu-tunggu.. Jadi, siang tadi aku luangkan sedikit masa untuk membuat cabutan bagi memilih para pemenang giveaway ini.. 


Seramai 85 orang peserta telah mengambil bahagian dalam giveaway aku kali ni.. Alhamdulillah.. Tak sangka sebenarnya seramai ini yang menyertainya.. Terima kasih korang sebab support giveaway aku ni.. Untuk melihat senarai peserta boleh klik SINI ye... Untuk giveaway kali ni, pada awalnya aku ingin memilih pemenang melalui khidmat random tetapi last minit aku tukar fikiran dan memilih cara cabutan supaya lebih menyeronokkan.. Hehe..

Seperti yang korang sedia maklum, giveaway ini mencari 12 orang pemenang dan seorang pemenang hadiah misteri.. Jadi, kesemuanya adalah 13 orang pemenang.. Hadiah yang bakal korang menangi adalah seperti berikut :-

SENARAI HADIAH

➦ 2 helai Tudung Aidijuma + sebuah buku motivasi preloved x 3 pemenang (Lea Azleeya)

➦ Wang Tunai RM50 x 1 pemenang (Shad)

➦ Sebuah Komik Jali Ohsem x 3 pemenang (Ankel Jonni)

➦ Sebotol Sambal Garing Che Nor (150gm)  x 5 pemenang (Kak Yang)


➦ Hadiah Misteri x 1 pemenang (Lea Azleeya)


Cabutan telah dibuat, jadi siapakah yang bertuah itu? Jom sama-sama kita lihat..


Alhamdulillah, selesai sudah pemilihan pemenang... Tahniah kepada semua pemenang.. Ehh kejap pemenang hadiah misteri mana? Hehe ok, untuk hadiah misteri ni, special sikit... Aku tak buat cabutan sebab aku nak berikan kepada peserta yang terpantas...  Terpantas??

Ye, terpantas dan terawal menyertai giveaway ini.. Siapalah agaknya ye? Jom kite skodeng..


Tahniah kepada Siti Rohaida Yusof a.k.a Eda kerana berjaya menjadi yang terawal menyertai giveaway ini.. 


Orite, senarai pemenang pun dah tahu, jadi kepada semua pemenang bolehlah PM detail korang seperti dibawah ni kepada aku.. PM kat facebook aku tau.. Klik SINI..

Detail yang diperlukan untuk penghantaran hadiah :-

Nama  :
Alamat  :
No. Telefon  :
Link Penyertaan  :
Hadiah  :

Tuntutan hadiah hendaklah dibuat dalam masa seminggu dari tarikh 19.04.2018 sehingga 25.04.2018.. Sekiranya hadiah tidak dituntut selepas tarikh tersebut, pemilihan pemenang akan dibuat semula bagi hadiah yang tidak dituntut.. Tapi aku harap semua pemenang dapatlah menuntut hadiah mereka dalam tempoh yang diberikan supaya aku tak perlu buat pemilihan sekali lagi.. Sebab aku ni tak berapa nak rajin sebenarnya.. Haha!!

Apa-apa pun tahniah sekali lagi buat semua pemenang.. Yang tak berjaya diharapkan tak berkecil hati dan tak berputus asa... Mungkin bukan rezeki korang kali ni, akan datang siapa yang tahu kan.. Semoga berjumpa lagi digiveaway yang akan datang dengan hadiah yang mungkin lebih menarik.. Insyaallah..


Wajib Cuba! Makanan Sedap Di Mee Tarik Warisan Asli

Monday, April 16, 2018
Wajib Cuba! Makanan Sedap Di Mee Tarik Warisan Asli  |  Bulan lepas aku berkesempatan mencuba makanan sedap di Mee Tarik Warisan Asli dengan kengkawan pejabat aku.. Aku ni sebenarnya tukang ikut dorang jerk sebab aku jenis bukan suka cuba bende yang baru.. Tapi dah dorang ajak, boleh la merasa kan.. Haha!! 


Sebenarnya Mee Tarik Warisan Asli ni ada 2 cawangan di Kuantan iaitu di Pantai Teluk Cempedak dan terbaru di Kuantan City Mall.. Untuk kali ni, kami terjah cawangan Mee Tarik Warisan Asli di Kuantan City Mall (KCM) kerana kebetulan kami ke KCM untuk cuci mata.. Sambil cuci mata kita cuci poket sekali.. Haha!! 

Pada awalnya nak pekena makanan korea sedap, tetapi dek kerana lalu depan kedai Mee Tarik ni, terus melencong masuk ke kedai Mee Tarik.. Tak jadi nak berkorea.. Hiks.. Seperti biasa, aku dah pening nak pilih menu yang ada... Almaklumlah tak biasa dengan makanan baru, beginilah natijahnya.. Tapi hakak cuba jadi se-cool yang mungkin dik non.. Wahaha!! Nasib baik, nama menunya tak pelik sangat.. Kalau tak, mahu kene interview pekerja kat situ dulu sebelum order.. 

Bersedia untuk memilih menu yang ada

Eceli kami keluar jalan-jalan cari makan ni adalah pada hari jumaat.. Time rehat untuk hari jumaatkan panjang, jadi masa nilah kitorang nak lunch tempat spesel sikit pun.. Kalau hari biasa, memang  tak sempat sebab tempat kerja kami jauh dari bandar.. Jom kita lihat apa yang aku dan kengkawan pilih untuk santapan lunch kali ini..

Mee Tarik Goreng adalah menu pilihan aku

Ini rupa sebenar Mee Tarik Goreng

Seperti biasa, aku mesti pilih menu yang paling selamat kalau aku tak biasa dengan sesebuah kedai makan tu.. Risau kalau tersalah order, tak tertelan dek tekak aku yang agak memilih ni.. Huhu.. Alhamdulillah, Mee Tarik Goreng ni memang sedap rasa dia.. Sampai licin aku bedal.. Nampak sikit kan, sebenarnya banyak ni tau.. Nak menghabiskannya tu, alahai bercita-cita hakak ni dik non!! Nasib baik sedap.. Hehe..

Mee Soup With Slices Chicken

Tu diaaa.... Penuh mangkuk..

Mee Soup With Slices Chicken ni pilihan Kak Era.. Dia memang peminat tegar sup.. Jadi, tak hairanlah dia memilih menu ini sebagai menu lunch dia kali ini.. Tapi yang menjadi masalah dia bila Cili Kicap tiada... Gelisah setaman dia.. Mula-mula tanya pekerja kat situ, katanya tiada.. Dah makan separuh, tetiba ternampaklah satu customer ni mintak Cili Kicap dan ada la pulak.. Terus aje Kak Era pergi kaunter mintak.. Rupanya, pekerja tu tak faham apa yang kami mintak tu.. Hadoiyai.. Apekeheyy lah.. Haha!! Lawak jerk..

Wet Mee With Mushroom & Meat

Banyaknye cendawannnn.. Nyummm!!

Kami bertiga, jadi menunya pun mestilah ada tiga.. Ini Menu ketiga, pilihan kawan aku yang bernama Eifah, Wet Mee With Mushroom & Meat.. Katanya tak ada selera tetapi terpaksa makan jugak sebab perut agak lapar.. Tak habis pun dia makan.. Huhu.. Bukan bermakna menu tak sedap tetapi tekak dia jerk yang kurang selera.. Menu ni agak kering sikit sebab tak berkuah.. 

Dah makan, mestilah ada air kan.. Air apelah agaknya kami order yek.. 


Ais Lemon Tea & Babao Tea


Aku dan Kak Era memilih air feberet kami iaitu Ais Lemon Tea.. Eifah biasalah, dia suka sangat cuba air pelik-pelik ni.. Babao Tea menjadi pilihan dia sebagai penghilang dahaga... Sedap ke? Hanya dia aje yang tahu sebab kami tak rasa pun.. 

Nampak tak makanan aku tak sampai lagi.. Selalu aje pergi makan mesti makanan aku lambat sampai... Huhu

Dah selesai isi perut, kami terus aje pulang ke pejabat... Perut dah kenyang baru senang hati nak sambung kerja.. Hehe.. 

Jadi, bagi korang yang nak cuba makanan sedap di Mee Tarik Warisan Asli ni, bolehlah terjah cawangan mereka di Kuantan.. Bermacam-macam menu makanan ada... Kalau nak cuba yang kami makan ni pun ok jugak sebab ternyata sedap.. 

Alamat

Mee Tarik Warisan Asli
Teluk Cempedak
25050 Kuantan, Pahang

Mee Tarik Warisan Asli
Kuantan City Mall (KCM)
GF 15 Kuantan City Mall Jalan Putra Square, 
25300 Kuantan, Pahang

Best Florist That You Can Count On - A Better Florist

Monday, April 16, 2018
Best Florist That You Can Count On - A Better Florist  |  With so many flower shops in Malaysia, you’re either always going for the one that’s closest to you or constantly wasting time searching for a new one. Either you’re settling for what you can get fast or you’re always stressing about where you’re going to find that ideal flower bouquet or fruit basket. A Better Florist is the solution to it all. You can rely on them in every single aspect, as they are definitely the best flower delivery you will find out there. From creative and bespoke flowers and hampers, to the fastest and most reliable Malaysia flower delivery, you’ll be so surprised by it all, and in a good way.   



A Better Florist originated from Singapore. They opened up the doors to their flower shop for the first time in Singapore, selling flowers Singapore has never seen before; luxurious, gorgeous, fresh and at a very cheap price. After great success they expanded and opened up a flower delivery Hong Kong loves, a very successful UAE flower delivery and finally the best flowers delivery in Malaysia.   


If you love online shopping, visit their website, and scroll through their collections. You will find their signature creations at all times on their website, but you will also see seasonal or holiday creations they offer, such as Valentine’s Day flowers. They don’t go overboard with options so it’s easy and quick to find what you need, whether it’s funeral flowers KL needs, or even grand opening flowers, hand bouquets, pampering bundles, hampers, or their fruit basket everyone loves.   


You can order what they already have, if you’re in a hurry, or you feel that the bouquet will work for you, or you can ask them to create something unique for you. Whether it’s funeral flowers or anniversary flowers, or a new born baby hamper. Although there are plenty of options right now, if you are the creative type you’re going to enjoy creating your own get well soon hamper and taking your gifts to the next level.   


But one of the things that definitely set them apart from every flower shop in Malaysia, but also every flower delivery HK has or flower delivery Dubai has, is that they have a free, same day flower delivery that you can count on every day. You don’t have to be bothered by time or deadlines, because you can make a phone call and these guys will take care of it all for you. It’s free and they can get anywhere, so you don’t have to rush and do it yourself. I think this makes them the best florist in Kuala Lumpur, and it may be one of the reasons, the greatest reason, that they are considered the best florist in HK with a flower delivery Hong Kong raves about constantly.   


If you’re in Malaysia or have friends and family who love flowers and need a more convenient flower shop, feel free to recommend A Better Florist. They won’t be disappointed.


Hang Out Dengan BFF Sambil Pekena Makanan Korea Sedap

Sunday, April 15, 2018
Hang Out Dengan BFF Sambil Pekena Makanan Korea Sedap  |  Alkesahnya dah berbulan-bulan berlalu tetapi baru ada masa untuk aku memorikan dalam blog aku ni.. 28 Februari yang lalu, aku memang dah plan siap-siap sebelum tu untuk ambil cuti bagi menenangkan fikiran pergi berjalan-jalan sambil happykan diri bersama BFF aku, si Yatt.. Dari dulu lagi memang begitulah cara kami.. Kami akan keluar bersama time hari bekerja sebab tak nak ganggu hujung minggu yang memang dah diperuntukan hari untuk bersama keluarga.. 


Masa untuk diri sendiri ni penting tau bagi meneutralkan kembali diri dan fikiran daripada tekanan di tempat kerja mahupun dirumah... Hehe... Selalunya kami akan keluar dari rumah sama waktu dengan kami pergi kerja.. Kenalah keluar awal sikit supaya perut dapat diisi terlebih dahulu sebelum misi kami jalankan.. Haha!! Bila dah perut kenyang, baru seronok nak jalan-jalan.. Betul tak?

Hari tu kami makan dekat kedai berhampiran rumah aku je.. Malas nak jelajah tempat yang jauh.. Lepas makan, barulah kami rancang apa aktiviti seterusnya.. Kami perlu setting masa dengan baik sebab jam 5 petang aku harus ambil anak aku pula di rumah pengasuh.. Masa tu ibarat emas bagi kami..

Black Panther Jadi Pilihan


Macam biasa, aktiviti menonton wayang harus ada dalam jadual kami.. Kali ni kami pilih movie Black Panther untuk santapan mata kami.. Pertama kali kami menonton di MBO selepas beberapa bulan dibuka di Kuantan City Mall (KCM)... Biasanya kami layan movie di Golden Screen Cinema (GSC) jerk.. Oh lupe, selalunya kami akan pilih hari rabu untuk kami keluar bersama sebab tiket wayang murah pada hari tersebut.. Nak berseronok pun, kena save bajet jugak kan.. Haha!!

Pada awalnya kami sangka tiket wayang di MBO ni mahal.. Rupanya, banyak pilihan rupanya.. Ada yang mahal ada juga yang murah mengikut seat dan juga hall... Kami memilih untuk menonton di small hall sahaja walaupun kami diberi cadangan oleh mereka untuk mencuba hall yang ada 'katil'.. Haha!! Kira katil la tu kan, sebab siap boleh baring lagik katanya.. Kalau kami pilih hall tu, rasanya kami tak menonton sebaliknya kami membuta.. Haha!!

Sementara tunggu nombor hall menyala!

 Nak bergambar kat sini pun boleh cetus kontrolbesi.. Haha!

Sebelum masuk panggung, kita bergambar dulu..

Black Panther? Hurmm pada pendapat aku, jalan ceritanya not bad.. Best jugak.. Tak membosankan.. Itu paling penting bila tengok wayang.. Kalau bosan, memang boleh kejadian keluar awal la jawabnya.. Hehe.. Cerita ni ada serius, sedih dan lawak.. Nampak macam cerita serius kan, tapi dalam serius tu ada jugak lawaknya.. Atau, kami jerk yang rasakan ianya lawak.. Haha!! Kiranya tak rugi la kami menonton cerita ni.. Berbaloi-baloi bayar tiket walaupun tiket tak mahal mana sebab hari rabu.. Half price!

Pekena Makanan Korea Sedap Di MyeongDong Topokki

Hang Out Dengan BFF Sambil Pekena Makanan Korea Sedap, Makanan Korea Sedap, MyeongDong Topokki, Kuantan city mall, kaki wayang, black panther movie

Eceli, ini adalah kali pertama aku makan makanan korea.. Aku ulangi, kali pertama!! Serius, sebelum ni memang aku tak ada terlintas langsung kat hati nak makan makanan korea sebab aku ni jenis yang tak suka explore makanan baru dan pelik.. Disebabkan desakan kawan aku sorang ni, aku cabarlah diri untuk makan makanan korea ni..

Lepas habis menonton, kami ke MyeongDong Topokki di dalam KCM juga.. Awal lagi kawan aku ni dah plan nak makan kat sini.. Aku ni dah biru muka tak tahu nak terima pelawaan dia atau pun tak.. Haha!! Kelakooo!! Almaklumlah jenis yang susah nak makan bende-bende diluar kotak.. Bagi aku, di luar kotak la.. Bagi korang, mungkin dah biasa dengan makanan korea ni kan..


Time nak order tu, aku dah tak tahu nak order apa.. Yang mana sedap pun ofkoslah aku tak tahu kan.. Jadi, jalan selamat aku pilih la menu yang berasaskan megi korea.. Nampak gambar pun menarik dan hot seller kat situ.. Apa yang aku order? Jom tengok..

Bersedia pilih menu

Ini pilihan aku.. Nampak sedap nak menarik..

Berasap lagi tuu... Mane tak berasapnya, sama berasap dengan hati aku sebab makanan aku ni dapat lambat gile.. Boleh pulak dorang terlupa buat yang aku punya.. Hampeh betul la..!! 2 kali pergi tanya baru dapat...


Menu pilihan aku adalah Hangul Chicken Ramyun berharga RM18.90... Set ni didatangkan sekali dengan sushi sayuran, bilis goreng (serius sedap), kimchi dan sayur kacang panjang. Air pilihan aku pula adalah Green Tea Ais.. Alhamdulillah menu pilihan aku ni dapat aku telan dengan aman tanpa rasa ragu-ragu sebab ternyata sedap.. Memang la megi tapi rasanya sedikit lain dari megi yang biasa aku makan.. Nama lagi megi korea kan, mestilah lain rasanya.. Tapi sedap wehh!!

Green Tea

Green Tea menjadi pilihan kitorang.. Inginkan sedap, rupanya tak rasa ape pun.. Haha!! Air teh tanpa gula.. Macam minum air kosong aje.. Itu pandangan kami yang selalu sangat minum air manis ni.. Padahal memang airnya rasa macam tu.. Green Tea kosong untuk kesihatan.. Orang korea kan memang mementingkan kesihatan.. Tak gitu hakak-hakak k-pop sekalian? Hehe..

Menu pilihan BFF aku

Rabokki namanya.. Dah nama cam robot jerk.. Hehe

BFF aku pilih untuk cuba Rabokki dengan harga RM17.90... Setnya juga seperti yang aku tadi juga ada sushi sayuran, bilis goreng, kimchi dan sayur kacang panjang... Kalau dilihat melalui gambar, aku rasa memang tekak aku tak boleh nak hadam menu ni.. Ternyata, bila aku cuba sikit yang BFF aku ni, tekak tak berapa nak terima sebab rasa peliknya agak kuat.. Tapi BFF aku boleh aje habiskan semuanya.. Hehe..

Cabaran makan Yangnyeom Chicken

Merah menyala warnanya..

Ini menu terakhir yang kami order.. Yangnyeom Chicken, RM 9.90 sahaja.. Nak tahu cabaran apa yang kami hadapi semasa makan ayam ni.. Pedas wehhh!! Pedas meletop.. Bukan sikit-sikit punye pedas.. Memang berapi mulut.. Aku larat makan seketul aje sebab pedas terlampau.. Yang lain BFF aku yang terpaksa habiskan.. Merah muka-muka dia nak habiskan ayam ni.. Memang tak order dah.. Haha!!

Haha.. sempat lagi dia kunyah tu time nak snap gambar.. Hadoii!!

Ini harga yang perlu kami bayar.. Kami dapat diskaun tau 15%... Muka ada sinyummm!! Alhamdulillah rezeki aku ari tu, BFF belanja.. Hehe

Kalau korang nak cuba makanan korea atau korang memang seorang yang craving makanan korea, bolehlah cuba di Myeongdong Tapokki ni.. Mungkin ramai yang dah familiar dengan kedai ini sebab mereka ada cawangan dimerata-rata di Malaysia ni..

Alamat

MyeongDong Topokki (Kuantan City Mall)
Kuantan City Mall, 
Jalan Putra Square 6/1,
Putra Square, Kuantan, 
25300 Kuantan, Pahang


Lepas makan, kami bergegas pula ke Kuantan Parade untuk aktiviti seterusnya.. Sebelum meneruskan aktiviti, kami menunaikan dulu kewajiban kami kepadaNYA.. Kami bersolat di Surau Kuantan Parade... Bila dah selesai solat, baru senang hati nak teruskan aktiviti kami..

Seperti biasa, aktiviti wajib kami adalah aktiviti menyumbangkan suara.. Suara dahlah sumbang, kami sumbangkan lagi.. Hehe.. Selepas kami karok sejam dua, kami pun terus pulang.. Memang tak singgah dimana-mana dah sebab aku berkejar-kejar pula untuk ambil anak di rumah pengasuh.. Kesimpulannya, hang out kami kali ni memang best!! Ehh bukan kali ni jerk tau, tetapi setiap kali hang out pasti akan rasa puas hati.. Hilang segala gundah gulana hati dan stressss.. Hehe...

Tunggu next plan kami lagi ye...