Top Social

Image Slider

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Thursday, November 30, 2017
Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia  |  Assalamualaikum wbt.. Hi korang.. Setelah penat memerah otak untuk menyelesaikan kerja menulis artikel, kita relaxkan minda dengan menyertai segmen dan giveaway anjuran kengkawan blogger.. Dah kenapa aku asyik join giveaway dan segmen aje yek sejak kebelakangan ni.. Tak de artikel baru ke? Hehe bukan tak ade, tetapi proses mengambil dan mengedit gambar tu agak memakan masa.. Jadi, ianya memerlukan waktu yang agak panjang untuk diselesaikan dek kerana ada tanggungjawab lagi besar harus digalas.. 

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia, blogger malaysia, segmen, giveaway, leaazleeya, blogger pantai timur
Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Sebagai blogger memang memerlukan masa yang agak lama untuk dihabiskan di hadapan PC mahupun Laptop.. Tambahan pula dengan adanya lambakan job review yang perlu diselesaikan.. Buat masa ni, semua job review aku dah selesai dan aku boleh tumpukan lebih masa aku buat si kecil.. Hiks.. Ok, kali ni aku agak teruja dengan Segmen Suai Kenal Blogger Seluruh Malaysia anjuran Blogger Sofie ni.. Ini adalah kali pertama aku join segmen yang sebegini.. Teringin jugak nak mengenali semua blogger yang ada di Malaysia ni.. Pasti banyak pengalaman yang dapat dikongsi bersama dalam dunia blogging ni kan.. 

Ada ke blogger yang nak kenal dengan aku yang sekadar blogger picisan ni.. Hehe.. Oklah, tak nak bebel panjang-panjang, jom kenali blogger dari Kuantan, Pahang ini.. 

Siapa Lea Azleeya?


Ya aku adalah seorang blogger.. Berasal dari Kuantan, Pahang.. Mula terjun ke dunia blogging ni pada bulan kelahiran aku iaitu bulan Jun tahun 2013.. Rentetan dari kisah hidup aku sebelum dan diketika itu yang penuh dengan liku, tergerak hati aku untuk membuka sebuah akaun blog untuk aku luahkan dan abadikan segala dugaan hidup yang pernah dan akan aku lalui.. Itulah permulaan cerita bagaimana aku boleh ada sebuah blog yang pada hari ini merupakan punca rezeki bagi aku dan keluarga.. 

Sebenarnya tak terluah pun kisah aku diblog ni.. Bila nak menaip kisah hidup, pasti rasa terbantut jari jemari untuk teruskan taipan.. Hehe.. Itu bermakna tuhan tak redha apa yang aku nak buat.. Alhamdulillah, kisah hidup aku masih mampu aku simpan dalam hati sebagai kenangan dan sebagai panduan serta pengajaran untuk aku baiki segala kesilapan yang lalu.. 

Aku pun tak menyangka yang aku boleh sampai ke tahap ini dalam dunia blogging ni.. Mengenali ramai blogger-blogger hebat, dapat rezeki melalui blog dan paling best banyak ilmu yang aku dapat sepanjang aku menceburkan diri dalam dunia yang penuh dengan keajaiban ni.. Pada awal penglibatan aku, aku lebih banyak join giveaway dan segmen yang dianjurkan oleh rakan blogger dan sekali sekala aku sendiri yang anjurkan giveaway buat rakan-rakan blogger.. Alhamdulillah dapat sambutan.. Masa tu aku belum tahu arah tuju blog aku dan masih tercari-cari identiti diri..

Sampai satu tahap aku merasa lelah untuk terus berkeadaan sebegitu dan aku mencari bahan yang boleh dibuat artikel.. Contohnya isu semasa, lagu, filem dan sebagainya.. Untuk menulis aktiviti yang aku lakukan, memang aku seorang yang jarang-jarang beraktiviti sama ada bersama keluarga mahupun kengkawan.. Aku adalah seorang yang membosankan.. Haha.. Ada juga sekali dua aku review tempat makan yang aku pergi.. Dan ada juga aku up resepi masakan yang aku masak.. Aku tak pandai masak sangat pun sebenarnya.. Kalau pandai masak, maka banjirlah blog aku ni dengan resepi.. Hehe..

Lama kelamaan aku telah jumpa apa yang aku suka.. Buku.. Ya aku suka membaca.. Jadi bermulalah halaman blog aku ini dihiasi dengan review novel dan buku-buku yang aku baca.. Dan aku masih juga mencari bahan yang sesuai untuk dijadikan artikel yang berlainan setiap masa.. Dalam masa yang sama aku juga review barang-barang yang aku beli... Sehinggalah aku dipelawa untuk membuat review produk.. Alhamdulillah, bermula saat itu rezeki aku mula bertambah.. Tak banyak pun sikit pasti ada.. Kalau korang nak tahu, aku baru saja aktif buat review produk ni.. Aku mula dapat banyak jemputan review produk bermula pertengahan tahun 2016.. Itu juga berkat dari pertolongan rakan-rakan blogger yang aku kenal.. Mereka banyak bantu aku untuk mendapatkan job review.. Tq ye kengkawan.. Sayang kamu ketat-ketat..

Sekarang aku masih lagi bertatih untuk memantapkan blog aku yang tak berapa nak mantap ni.. Banyak kali jugak aku tukar tamplate blog.. Dulu aku guna sotskirt.blogspot.com dan telah ditukar ke domain untuk menampakkan blog lebih gah kononnya dengan www.leaazleeya.com.. Untuk menukar domain ni pun kemain susah nak pilih nama yang sesuai.. Berkat dari sergahan dari seorang kawan, aku guna nama aku sendiri.. Haha.. Kejam sungguh.. Kikiki..

Aku harap dimasa-masa akan datang, aku dapat memeriahkan lagi blog aku ni dengan artikel yang lebih baik dan bagus.. Sekaligus mencari rezeki halal melaluinya.. Moga dibukakan pintu rezeki aku dan keluarga dengan adanya blog ni.. Insyaallah.. Oh ya, aku adalah seorang isteri kepada seorang suami.. Haha dan seorang ummi kepada 2 orang putera yang comel lagik encem.. Hiks.. Oklah, itu saja tentang diri aku, Lea Azleeya - Blogger picisan dari Kuantan, Pahang belah Pantai Timur..

Untuk menyertai segmen ini,


Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia

Tuesday, November 28, 2017
Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia  |  Holaaa... Kembali bersiaran aku dipagi buta nan damai ni.. Sebelum tidur jengok blog sekejap dan tetiba tengok kemaheeennn ramai join Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia ni.. Bila tengok hadiah yang disediakan untuk para pemenang, OMG!! Patutlah ramai yang join.. Aku pun nak jugak la tumpang sekaki.. Manelah tahu ada rezeki pakai tudung Duck yang femes tu kan.. Tak pun dapat Planner Duck yang smart tu.. Hadoiii admire betul la.. Haisss.. Tak boleh jadi, kene join juga.. Haha..

Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia, tudung duck, planner duck, duck
Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia
KLIK BANNER UNTUK JOIN


Orite, Blogger Nadia ni merupakan kenalan baru aku sebab aku baru jerk follow blog dan socmed beliau.. Alhamdulillah, sebenarnya buat giveaway ni boleh menambah kenalan kan.. Dari tak kenal menjadi kenal.. Banyak blogger yang aku kenal melalui giveaway.. Ini bermakna, giveaway ni memainkan peranan yang penting dalam dunia blogging.. 

Oklah, semua syarat dah pun aku lunaskan.. Cuma untuk follow 'Bloglovin' tu aku tak dapatlah penuhi sebab takde akaun tersebut.. Hehe.. Yang lain-lain dah settle.. Alhamdulillah.. Syarat yang sangat mudah.. Tak memeningkan kepala.. TQ Nadia.. hiks..

Jomlah korang pakat join giveaway ni.. Kalau menang dapatlah melaram dengan jenama DUCK.. Kalau tak sebelum ni dok tengok Siqah jerk la pakai jenama ni.. Meleleh air lur.. Haha. (over aku ni kan) ... Terbatuk Siqah sebut nama dia.. Sorry Siqah.. 

Tarikh Tamat
25 Disember 2017


Sis Gee First Giveaway

Monday, November 27, 2017
Sis Gee First Giveaway  |  Geng Blogger Pantai Timur buat giveaway haruslah kena support.. Ehh, yeke?  Cam ada lagik jerk yang aku tak join? ngehh ngehh ngehh.. Mintak maap mane yang tak sempat nak join tu yek.. Giveaway ni tetiba melintas depan mata aku tadi, tu yang aku join ni.. (haaa mengaku pun.. haha).. Jangan marah ekk geng blogger pantai timur.. Korang paling best!! Keh keh keh..!! Apa yang aku merepek ni labuuu.. Ok, jom join giveaway anjuran Sis Gee ni sekarang.. Up banner dulu untuk memenuhi syarat penyertaan..

giveaway, contest, planner
Sis Gee First Giveaway
Orite, syarat mudah sangat.. (Sebab tu aku join.. Haha).. Awal-awal dulu lagik dah follow socmed Sis Gee ni.. Kire settle lah kan.. Banner pun dah up dan backlink ke link giveaway ni.. Selesai semua.. Jadi, sekarang aku nk ajak korang semua, blogger-blogger di Malaysia untuk join giveaway ni.. Hadiah menarik menanti anda.. Hadiah utama berupa Planner 2018 yang comel... Kalau menang dah tak payah nak bazir duit beli planner untuk tahun depan kan.. So, meh la join ramai-ramai yek..



Tarikh Tamat
12 Disember 2017



Gegar Vaganza 2017.. Anda Team Siapa?

Monday, November 27, 2017
Gegar Vaganza 2017.. Anda Team Siapa?  |  Sekarang jam menunjukkan 2.32 pagi.. Tapi mata masih segar bugar lagi tak mahu lelap.. Sejak bercuti pantang ni, selalu aje tidur lewat.. Rasa mengantuk entah kemana menghilang.. Huhuhu.. Ok, aku sebenarnya baru je habis tonton Gegar Vaganza 2017 Minggu ke-5 ni di youtube.. Yelah, nak tengok live di Astro Ria, malas nak langgan.. Jadi, tengok di youtube aje la.. Hehe..

liza hanim, lan kristal, gegar vaganza, syura, hazami, gv2017,

Korang team siapa untuk tahun ni? Aku rasa tahun ni ramai yang  mantap-mantap.. Mula-mula aku team Liza Hanim dan Lan Kristal.. Lepas tengok konsert minggu ke-5 ni, dah rasa nak tambah team lagi... Haha.. Syura dan Hazami.. Memang mantap gile la Syura nyanyi lagu Sekuntum Mawar Merah (Ella).. Memang patut dipuji.. Hazami pulak, aku rasa dia konsisten setiap minggu dan nyanyian dia memang best dan sedap di dengar.. Tak hairanlah kan dia jadi seorang guru muzik.. 


Liza Hanim memang aku minat dia dari dulu lagi.. Vokal dia memang mantop tak yah nak cakap la.. Aku suka lagu-lagu dia.. Dulu-dulu kalau pergi karok, mesti nyanyi lagu dia.. Sampai nak terkeluar anak tekak.. Lagu dia kebanyakannya bernada tinggi.. Huiii mencabar betul... 

Tapi minggu ke-5 ni agak kecewa sikit sebab Liza Hanim nyanyi tak berapa ok.. Hurmm.. Mungkin jugak lagu Dayang Nurfaizah ni agak susah untuk dibawa kot... Aku sendiri pun tak boleh nak hadam melodi lagu Lelaki Terangung ni.. Susah sangat.. Sampai ke sudah aku tak karok lagu ni.. Haha.. Tak reti wehhh.. 


Lan Kristal pun aku suka sebab vokal dia.. Lain dari yang lain... Kengkadang rasa cam Awie pun ada jugak.. Haha.. Mungkin aku ni peminat Awie kot.. Ekeke.. Apa-apa pun aku memang suka dengan vokal Lan.. Mantap meletop gituu.. Perfomance dia setiap minggu pun best wehh.. Kagum aku dengan dia.. Harap-harap dia dapat ke final.. Manelah tahu ada rezeki jadi juara kan.. InsyaAllah.. 

Ada masa nak try duet dengan Lan la kat Smule.. Berangan gitu aku.. Yelah kat Smule aje kite dapat duet dengan retis ni.. Tapi rasanya sekarang Lan dah tak sempat kot buat OC sebab bizi dengan GV kan.. Mungkin nextime lepas abes GV ada la tu kot dia berSmule balik.. Hiks..

Minggu ni Elyana terkeluar.. Minggu depan siapalah pulak agaknye ye... Kene tunggu dan lihat ajo lah jawabnye... Apa-apa pun jihan dan nabil menten kelakar.. Tak tun tuang.. Tak tun tuang... 






Giveaway Photo Polaroid Azhafizah.Com

Tuesday, November 21, 2017
Giveaway Photo Polaroid Azhafizah.Com  |  Sempena buka kedai Print Photo Polaroid, Fiza nak buat satu "Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com" untuk semua blogger. Syarat-syarat mudah sangat. Tak perlu nak tekan follow atau like dan sebagainya. Hanya perlu buat satu entri copy paste dan letakkan link entri dalam kotak komen. Senang kan? jomlah beramai-ramai meriahkan Giveaway yang mudah lagi simple ni.


Hadiah
20pcs photo polaroid saiz 3R x 1 pemenenang.
20pcs photo polaroid saiz 2R x 1 pemenenang.

Tarikh Tamat
30 November 2017, 23:59

Note : Pemilihan pemenang secara random.


Berminat untuk print photo polaroid murah, boleh terus email : azhafizahmdnor@gmail.com atau whatsapp terus >> http://azhafizah.wasap.my/


Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

Monday, November 20, 2017
Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet  |  Rasanya kalau sebut nama Prof Hariz, ramai yang dah mengenali beliau kan.. Beliau adalah seorang pakar dalam bidang internet marketing dan juga SEO.. Jom kenali beliau dengan lebih dekat..

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet, contest, giveaway, prof hariz internet marketing, policystreet, advertising


Prof Hariz Internet Marketing Malaysia

Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau merupakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.

Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggngjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US , UK , Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Prof Hariz, Online Marketing Specialist atau pakar dalam SEO dan pemasaran atas talian adalah gelaran yang diberikan oleh rakan-rakan serta kenalan kerana pencapaian beliau telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.  Kini beliau dikenali sebagai Prof Hariz ataupun Tuan Hariz.

Untuk yang tidak mengenali lagi siapa Prof Hariz, berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.


Pencapaian Prof Hariz


1.  Menganjurkan program diet bersama Utusan Malaysia pada bulan Ogos 2014 dengan program “Prof Hariz Kongsi Tips Kurus” yang melibatkan seramai 500 peserta di seluruh Malaysia secara online



2.  Mendapat pengiktirafan sebagai Top 3 Affiliate Malaysia oleh Infokerjaya pada bulan Disember 2014 kerana beliau telah berjaya menjana jualan sehingga RM100,000 dalam masa 5 bulan melalui penjualan ebook kerjaya, serta membantu calon-calon menduduki peperiksaan online dan temuduga SPA


3.  Menganjurkan seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog di Karangkraf pada Disember 2014 di mana beliau berkongsi pengalaman beliau menjejaki dunia perniagaan secara affiliate di mana beliau dapat menjana puluhan ribu ringgit dalam tempoh masa yang singkat

4.  Menganjukan pelbagai bengkel-bengkel dan seminar-seminar, antaranya :-

  • Bengkel / Seminar bertajuk: Buat Duit Dengan Blog di Politeknik Seberang Perai, pada Mac 2015
  • Bengkel Affiliate Ninja pada April 2015
  • Bengkel Email Marketing pada Jun 2015
  • Private group coaching bersama Shaklee Malaysia pada Disember 2015, untuk membuat strategi penjualan sebanyak RM10 juta pada tahun 2016
  • Bekerjasama dengan Irfan Khairi pada Februari 2016 dalam seminar khusus bagi peniaga-peniaga dalam membuat penjualan dengan blog
  • Menganjurkan Private Coaching Group 365 - Bagaimana Jana Pendapatan 4 Angka Dengan Blog pada Ogos 2016 bersama 40 orang suri rumah, hasil daripada itu program ini berjaya membantu 10 orang suri rumah untuk menjana pendapatan sekitar RM10,000 sebulan secara konsisten
  • Ditemuramah oleh Astro Awani pada Disember 2016 dengan memberikan pandangan beliau berkenaan dengan Potensi Digital Ekonomi untuk negara Malaysia pada masa yang sama Jack Ma (pengasas dan tuan punya syarikat gergasi Alibaba Group of Companies) telah dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Digital Kerajaan Malaysia.

Servis Yang Ditawarkan Oleh Prof Hariz Sebagai Internet Markting Malaysia

Prof Hariz  menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian. Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triplle daripada biasa.
  • Marketing di Google
  • Personal coaching Zero Marketing to Hero
  • Funnel Marketing
  • Review
Bagi siapa yang baru sahaja memulakan perniagaan atau sudah lama berkecimpung di dalam dunia perniagaan tetapi tidak tahu untuk membuat marketing, anda oleh menghubungi Prof Hariz sebaga penasihat anda melalui info dibawah.

Info Mengenai Prof Hariz
Whatsapp : 6012-5336713


Prof Hariz Internet Marketing Malaysia by PolicyStreet

Kini beliau berkerja di salah sebuah syarikat Insurans , PolicyStreet . Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu. 



PolicyStreet

PolicyStreet adalah insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat , universiti, usahawan , kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
  • Insurans Perubatan
  • Diabetes
  • Kanser
  • Kehidupan yang mampu
  • Tulang belakang
  • Bantuan jalan raya jangka pendek
  • Peralatan musik
  • Perbehentian kerja
Apa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :
  • Keracunan makanan
  • Kerosakan rambut
  • Sewaan
  • Berbasikal
  • Keracunan alkohol
  • Menonton
  • Mendaki
  • Penyewa
  • Perlawanan bolasepak
  • Cinta
  • Peralatan musik
  • Perkahwinan
  • Majlis pengebumian
Sesiapa yang inginkan insurans, boleh hubungi PolicyStreet , syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.


Info Mengenai PolicyStreet

Mengapa Masih Perlu Berbelanja Untuk Menyelenggara Penghawa Dingin?

Friday, November 17, 2017
Mengapa Masih Perlu Berbelanja Untuk Menyelenggara Penghawa Dingin?  |  Menyedari berlakunya peningkatan kos sara hidup ketika ini, kita seharusnya menilai semula perbelanjaan dengan cermat. Antara perkara yang mungkin boleh dilakukan ialah dengan melakukan rutin pembersihan sendiri tanpa perlu mengeluarkan sejumlah wang bagi mengupah khidmat kontraktor walaupun untuk menyelenggara penghawa dingin. 

repair aircond, baiki aircond, selenggara aircond, penghawa dingin, penyaman udara, pembersih aircond, pembersih penghawa dingin, pencuci aircond, pencuci penghawa dingin

Kebanyakan rumah di Malaysia pastinya dilengkapi dengan kemudahan penghawa dingin untuk keselesaan hidup sekeluarga. Namun, harganya bukan murah dan sudah tentu pengguna mengharapkan ia mampu bertahan lama. Bagi memastikan alat penghawa dingin sentiasa berfungsi dengan baik, pengguna harus melakukan rutin pembersihan dan penyelenggaraan dengan sebaiknya. 


Kerja pembersihannya sebenarnya bukanlah terlalu rumit seperti apa yang disangka malah, ia lebih mudah dengan adanya produk WD-40 iaitu ejen pembersihan terbaik 3-IN-1® Profesional Air-Conditioner Cleaner


Ejen pembersih berasaskan air ini mampu menanggalkan kotoran, debu, kulat serta kotoran lain yang terkumpul dari dalam gegelung penyejukan penghawa dingin berkenaan. Ia tidak perlu dibilas. Ini adalah cara mudah untuk menggunakan 3-IN-1® Profesional Air-Conditioner Cleaner :- 
  1. Utamakan keselamatan, tutup suis penghawa dingin anda.  
  2. Alihkan penapis dan cuci kotoran debu pada penapis.  
  3. Semburan 3-IN-1® Profesional Air-Conditioner Cleaner pada sirip penyejuk secara menegak dari bawah ke atas bagi memastikan setiap bahagian  dilitupi semburan. 
  4. Biarkan sirip penyejuk selama dua minit untuk memastikan ejen penyejuk berfungsi dan kemudian masukkan kembali penapis. 
  5. Buka suis penghawa dingin semula dan biarkan selama 15 minit untuk memastikan kotoran dapat dikeluarkan daripada hos saliran. 



Itu sahaja! Tugas membersih anda selesai!  

Sebaik selesai melakukan pembersihan, alat penghawa dingin anda lebih sejuk sekaligus mampu menjimatkan tenaga elektrik. Apa yang lebih baik ialah anda berupaya menikmati udara lebih bersih dan nyaman! 

Jadi, simpan wang anda kerana tidak perlu lagi berbelanja hingga beratus ringgit untuk mengupah orang  lain membersihkan alat penghawa dingin di rumah dan lakukannya sendiri ! Jadilah pengguna yang bijak. 

Untuk mendapat tips dan idea lebih lanjut berkaitan penjagaan rumah, sila lawati http://wd40.asia/ bagi produk WD-40® serta rangkaian produk 3-IN-1®.


Giveaway by Yanieninie

Wednesday, November 15, 2017
Giveaway by Yanieninie  |  Mood hari ni agak kelaut dan rasa malas nak draf entry.. So, kita isi masa dengan sertai giveaway ajelah.. Kali ni aku join giveway by Yanieninie pula.. Syaratnya simple dan tak memeningkan kepala aku yang dah sedia tengah kusut ni.. Alhamdulillah.. Hehe.. Orite, jom up banner..


Klik banner untuk join ye..!!

Jom sertai beramai-ramai yek.. Kasi meriah GA member kita ni..


Tarikh Tamat
14 Disember 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest

Wednesday, November 15, 2017
Lazada Online Revolution Blogger Contest  |  Seperti tahun sebelumnya, Lazada sekali lagi mengadakan Lazada Online Revolution 2017 dan kali ini bertemakan "Shop The Universe" yang akan berlangsung sepanjang bulan bermula 11 November sehingga 14 Disember 2017.. Pelbagai tawaran menarik dan produk popular dari jenama terkenal ditawarkan sempena Online Revolution ini..


Bersempena dengan Lazada Online Revolution 2017 ini, Lazada Malaysia juga telah menganjurkan Lazada Online Revolution Blogger Contest khas buat Blogger-Blogger di Malaysia dan mencari seramai lebih kurang 111 orang pemenang.. Waahhh ramai tu.. Jadi, apa tunggu lagi, jom pakat join contest ini.. Manalah tahukan ada rezeki untuk menang shopping voucher dari Lazada..

Lazada Online Revolution Blogger Contest, lazada contest, lazada online revolution 2017, lazada online revolution sales, online revolution sales

Oleh itu, aku juga tak mahu lepaskan peluang keemasan ini untuk turut serta dalam contest anjuran Lazada Malaysia ini.. Rugi tau tak join.. Bak kata pepatah 'untung sabut timbul, untung batu tenggelam'.. hehe.. Berperibahasa pulak ye.. Ok, dengan lafaz Bismillah aku join contest ini.. Apa syarat-syaratnya? Yeahh, syaratnya kena jawab soalan la seperti tahun-tahun yang lalu.. Jom kita jawab soalan yang ada satu persatu..

Soalan 1
Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?  
Adakah anda masih ingat produk pertama yang pernah anda beli dalam talian? Apakah dan bagaimanakah pengalaman anda?

Ok, produk pertama yang pernah aku beli secara online di Lazada adalah smartphone.. LENOVO PHAB PLUS DUAL SIM... Tapi, time tu aku belum tahu lagi macam mana nak membeli secara online di Lazada dan untuk tidak mengambil sebarang risiko kecuaian aku sendiri, aku mintak pertolongan dari kawan aku untuk belikan aku smartphone tersebut..

Selepas itu baru aku belajar selok belok untuk membeli secara online di Lazada Malaysia dan produk pertama aku beli dengan jayanya adalah Pampers Drypers untuk anak aku.. Tapi tak up entry la pulak.. Adeh.. Bermula dari situlah baru aku tahu, membeli di Lazada sangat mudah dan websitenya adalah mesra pengguna..

Soalan 2
Which types of products would you prefer buying online?   
Jenis produk mana yang anda lebih suka membeli dalam talian?

Soalan yang paling aku suka jawab.. Haha!!

Produk yang paling aku suka beli secara online terutamanya di Lazada adalah produk kecantikan dan barangan anak.. Kebiasaannya produk-produk inilah yang biasa akan aku usha di laman web Lazada.. Kalau harga 'cantik', mesti aku grab punye..

Biasanya untuk produk kecantikan aku akan tengok BBCushion dan Lipstick.. 2 produk ni wajib aku usha terutama time Lazada buat sale... Untuk barangan anak pula, kebiasaannya aku akan tengok dan beli pampers.. Selalunya kalau Lazada buat sale, harga pampers memang memikat hati.. Murah gila-gila.. So, memang tak lepas peluang terus aje beli..

Soalan 3
What to you love about online shopping?  
Apa yang anda suka tentang membeli-belah dalam talian?

Bagi aku, beli belah secara online ni lebih menyeronokkan berbanding shopping di kedai-kedai kerana bila shopping online, aku tak perlu buang masa untuk jelajah dari satu kedai ke satu kedai untuk cari barang yang diperlukan dan bersesak-sesak di shopping mall.. Lagi pula, itu semua sangat memenatkan, buang tenaga, membazir masa dan membazir duit untuk isi minyak kereta dan makan-makan.. Huhu..

Selain itu, shopping online ni pun lebih pantas dan mudah,... Yelah semuanya dihujung jari je kan.. Main klik-klik aje dah boleh membeli belah dan tunggu aje barang sampai depan pintu rumah.. Gile mudah..!! Lagipun semua barang keperluan ada dijual secara online... Sebut aje nak beli apa, pasti ada dijual.. Satu lagi, harganya lebih murah berbanding shopping di luar dan banyak tawaran hebat dengan diskaun yang berbaloi-baloi dan sales besar-besaran juga selalu diadakan.. Memang best!!

Soalan 4
Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?
Produk manakah yang anda beli atau anda merancang untuk membeli di Lazada semasa Online Revolution sales?

Kalau diikutkan hati dan nafsu bershopping ni, macam nak memborong semua sekali yang ada kat Lazada tu.. Haha...!! Mane tak nye semua menarik dan murah-murah harganya.. Memang rambang mata jadinya.. Tak tahu mane satu yang nak diutamakan dulu.. Jadi, sempena Lazada Online Revolution sales ni, aku dah mark 3 barang untuk dibeli.. Nak tahu apa? Jom tengok..


Produk pertama yang aku akan usha bila bukak laman web Lazada Malaysia adalah Pampers!! Anak-anak aku dah bertukar ke jenama Petpet sekarang.. Memandangkan stock pampers anak aku yang baru mencecah usia 2 bulan tu dah nak habis, jadi aku bercadang untuk memborong Petpet saiz S ni.. Harganya agak menarik dan bolehlah aku buat stock.. Hiks..


Memandangkan baru-baru ni aku dah terlebih dahulu membeli BBCushion dan Lipstick di Lazada, jadi kali ni aku tak usha lah produk kecantikan ye.. Hehe.. Menyesal pulak beli awal sangat.. Kalau tak dapat lagik murah.. Tak pe la, keperluan mendesak masa tu kan.. So, produk kedua yang aku cadang untuk beli adalah Pensonic Chef's Like Air Fryer.. Dah lama aku idam-idamkan air fryer ni sebenarnya dan dah lama juga berada dalam wishlist aku menunggu masa sesuai aje untuk membelinya.. Bila tengok ada potongan 55% sempena Online Revolution sales ni, terus aje rasa nak beli.. Rugi tak grab tau.. Haha!!

Orite, nampaknya untuk kali ni, aku cuma nak dapatkan 2 barang ini sahaja di Lazada Online Revolution Sales yang bermula 11 November hingga 14 Disember 2017.. Nasib baik tempohnya masih panjang.. Sempatlah aku grab masa gaji nanti.. Tak sabar rasanya nak tunggu gaji untuk dapatkan barang-barang ni terutamanya Air Fryer tu.. Hehe.. Korang tak nak usha sama ke? Jomlah, jangan lepaskan peluang ni..

Oklah, semua soalan pun aku dah jawab.. Mesti korang nak tahukan hadiah yang ditawarkan dalam Lazada Online Revolution Blogger Contest ni.. Meh tengok hadiah-hadiahnya..
Prizes – More Participants, More Winners! 
Depending on the overall number of participants there will be either 25, 50, 80 or 111 winners :-

Less than 200 Participants (RM3,150 to 25 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM300   
  • 2nd Prize: 9 x RM150   
  • 3rd Prize: 15 x RM100   

More than 200 Participants (RM6,150 to 50 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM500   
  • 2nd Prize: 15 x RM150   
  • 3rd Prize: 34 x RM100   

More than 350 Participants (RM10,400 to 80 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM750   
  • 2nd Prize: 35 x RM150   
  • 3rd Prize: 44 x RM100  

More than 500 Participants (RM14,500 to 111 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM1,000   
  • 2nd Prize: 50 x RM150   
  • 3rd Prize: 60 x RM100 

Menarik gila kot hadiahnya.. Buat blogger-blogger semua, jomlah join beramai-ramai contest ni.. Lagi ramai join, lagi banyak peluang untuk menang.. Rugi tak join..!! Kalau korang nak join, boleh klik link di bawah ini...





BETADINE® Daily Feminine Wash Khusus Untuk keperluan Kebersihan Wanita

Tuesday, November 14, 2017
BETADINE® Daily Feminine Wash Khusus Untuk keperluan Kebersihan Wanita  |  Bulan lepas aku ada join giveaway di facebook yang dianjurkan oleh Blogger Mamajue yang hadiahnya adalah merupakan BETADINE® Daily Feminine Wash Untuk Kebersihan Peribadi Wanita... Alhamdulillah, aku terpilih sebagai salah seorang pemenang untuk giveaway tersebut.. Dan hadiahnya pun dah selamat sampai ke tangan aku hari Jumaat lepas.. 

BETADINE® Daily Feminine Wash Khusus Untuk keperluan Kebersihan Wanita, pencuci wanita, feminine wash,

Ada tak wanita-wanita yang tengah baca ni, guna BETADINE® Daily Feminine Wash ni? Kalau ada yang dah pernah dan sedang guna, mesti korang tahu keistimewaannya kan... Aku baru mencuba dan aku menyukainya.. Orite, jomlah aku story sikit tentang kehebatan pembersih wanita ini.. Mesti korang yang belum pernah guna, nak tahukan tentangnya.. Moh le kite..

Ok, mungkin ada yang beranggapan penjagaan kesihatan diri ni hanya memfokuskan tentang pemakanan dan cara hidup yang sihat sahaja.. Sebenarnya, penjagaan kesihatan diri ni juga melibatkan kebersihan diri kita terutamanya kebersihan peribadi kita yang perlu dijaga supaya berada pada tahap yang baik dan sihat..

pH yang idea bagi kawasan intim wanita adalah antara pH3.8 hingga pH4.2.. Jadi sebelum kita membeli sebarang pencuci peribadi wanita, kita harus tahu tahap pH pencuci tersebut terlebih dahulu supaya tidak menggangu keseimbangan pH kawasan intim dan ini boleh menyebabkan jangkitan akibat pertumbuhan bakteria yang tidak baik..



BETADINE® Daily Feminine Wash telah terbukti secara saintifik untuk menghilangkan bakteria jahat dan kulat yang menyebabkan ketidakselesaan di kawasan intim wanita.. Didatangkan dalam bentuk cecair yang direka khusus untuk keperluan kebersihan wanita dan menyokong keseimbangan pH semulajadi kawasan intim wanita dan mampu mengekalkan kebersihan di zon intim wanita serta menghalang dari berlakunya pelbagai gejala seperti gatal, berbau dan keputihan..


Dirumuskan tanpa sebarang bahan kimia yang merbahaya, tanpa sabun, paraben dan pewarna serta tidak menimbulkan alahan yang telah diuji secara dermatologi, BETADINE® Daily Feminine Wash  ini mengandungi bahan semulajadi seperti :-  
  • Immortelle - Bahan antioksidan semulajadi yang membantu meningkatkan tahap kelembapan semula jadi kulit  
  • Deoplex - Ekstrak semulajadi yang berkesan untuk memberikan kesan peneutralan bau  
  • Syricalm - bahan aktif semulajadi yang melegakan kulit, mengurangkan kemerahan dan meringankan kerengsaan.
  • Prebiotik - Peranan yang penting untuk memastikan mikroorganisma yang bermanfaat ini mencapai tahap populasi yang sihat. 
Aku dah try BETADINE® Daily Feminine Wash ni dan aku suka sangat sebab baunya best dan rasa segar dan sejuk aje lepas menggunakannya.. Paling penting, tak melekit ye.. Sangat selesa.. Lepas ni bolehlah aku bawa kemana sahaja sebab botolnye kecik molek aje, mudah nak letak dalam handbag, tak berat!! Yeahh!!

BETADINE® Daily Feminine Wash ini terdapat dalam 2 saiz iaitu 50ML dan 300ML.. Kalau korang nak cuba feminine wash ni, boleh dapatkannya sekarang di Guardian, Watsons dan Caring Pharmacy...


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website


Iklan Adsense Telah Muncul Di Blog Lea Azleeya

Monday, November 13, 2017
Iklan Adsense Telah Muncul Di Blog Lea Azleeya  |  Pelik tapi benar.. Ehh dah kenapa pulak starting ayat aku cenggitu yek.. Yela, mane taknya jarang-jarang aku bercerita pasal iklan di blog aku ni.. Kali ni nak berkongsi kegembiraan aku pasal iklan adsense telah muncul di Blog Lea Azleeya dengan tiba-tiba.. Haaa nampak tak ayat tu.. Jelas terpancar kegembiraannya.. Haha!!

Iklan Adsense Telah Muncul Di Blog Lea Azleeya, iklan, adsense, google adsense, iklan di blog

Aku pun tak pasti sejak bila iklan ni mula muncul di blog aku.. Tapi yang pastinya aku dah lama mohon iklan adsense ni bermula dari aku menggunakan domain lagi.. Sebelum aku guna domain, memang iklan adsense aku dah diluluskan.. Tetapi bila tukar kepada domain setahun yang lepas, aku terpaksa memohonnya semula.. Tetapi nak nampak kembali kemunculannya di blog aku ni, yang amatttttt lamanya..

Bayangkanlah aku dah renew domain lama dah.. Itu bermakna aku dah pakai domain lebih kurang setahun lebih nak dekat 2 tahun dah.. Barulah iklan adsense muncul diblog aku ni.. Mana tak gumbiranya kan.. Tengok kengkawan lain dok up status pasal lulus adsense, aku meleleh air hidung membacanya.. Haha!! Drama sangat aku!! Tapi sekarang aku bersyukur sebab iklan adsense sudi jugak akhirnya muncul di blog aku ni.. Cuma di sidebar belum muncul lagik.. Tunggu kelulusan lagi la kot.. Hiks..


Buat masa ni aku cuma letak di bawah header dulu.. Nak letak dalam entry, aku malas lagi nak main dengan coding.. Tunggu la dulu bila ada masa free yang panjang.. Sekarang masa terlalu cemburukan aku merelaxkan diri.. Ada saje bende yang nak kene buat.. Tak sabar juga sebenarnya nak tambahkan lagi ruang untuk iklan adsense aku ni... Moga ada rezeki aku dan anak-anak.. Insyaallah.. Amin YRA..


Bila iklan dari google adsense ni keluar di blog, terasa lengkap dah blog aku.. Seolah-olah perkara wajib jerk kan ada adsense di blog.. Haha.. Korang macam mana pulak? Ada rasa macam aku jugak ke.. Aku baru lagik nak belajar tentang iklan di blog  ni.. Mungkin korang dah terlebih expert dari aku ni yang baru nak up bak kata orang-orang sekarang ni..




Make Up Tahan Lama Dan Lebih Cantik Dengan Beauty In The Drops 9Herbs

Saturday, November 11, 2017
Make Up Tahan Lama Dan Lebih Cantik Dengan Beauty In The Drops 9Herbs  |  Wanita dan make-up berpisah tiada.. Betul tak? Atau ada yang tak suka bermake-up kat sini? Tak dinafikan, ada juga yang tak suka pakai make up tetapi bilangannya lebih kecil dari yang suka bermakep.. Macam aku sendiri, kalau keluar mesti nak bermake-up kecuali kalau datang angin malas, memang make-up ala kadar aje.. Aku bila pakai make-up mesti nak kena pastikan make-up yang aku pakai tahan lama dan tak bercapuk bila berpeluh.. Nak tahu macam mana cara untuk make-up tahan lebih lama? Jom aku ajar korang.. 


Cara Untuk Make Up Tahan Lebih Lama

Ok, kali ni aku dengan baik hatinya nak share dengan korang tips untuk jadikan make-up yang korang pakai tu boleh tahan lama dan lebih cantik dari biasa.. Moga dengan tips yang aku kongsikan ni dapat membantu korang semua..

1.  Pastikan Wajah Bersih Sempurna
Sebelum bermake-up, seharusnya korang cuci dulu wajah korang sebersih-bersihnya.. Please jangan malas ye.. Jangan cuci ala kadar saje hokeh.. Pastikan korang bersihkan wajah korang dengan sempurna.. Kalau tak dicuci dengan sempurna, kotoran dan minyak yang masih berbaki di muka korang tu akan membuatkan make-up korang mudah hilang.. Ok, selepas dah bersih sempurna, seelok-eloknya pakailah pelembap yang mempunyai SPF supaya kulit muka dapat dilindungi dari sinar uv...

2.  Pilih Produk Yang Sesuai Dengan Kulit
Pemilihan produk make-up perlulah bersesuaian dengan kulit korang.. Kalau kulit korang jenis berminyak, pilihlah make up yang jenis oil-free.. Jangan pula korang pergi bantai beli make-up yang berminyak pula.. Nanti bertambah-tambahlah berminyaknya muka korang tu.. Ingat tau!!

3.  Menggunakan Bedak Tabur
Bedak tabur digunakan selepas make-up bagi menghasilkan make-up yang lebih sempurna... Selain itu juga, bedak tabur ini berfungsi untuk menjadikan make-up tahan lebih lama.. Jadi, jangan lupa shopping bedak tabur ye lepas ni.. Hehe..

4. Penggunaan Make-up Primer
Penggunaan make-up primer sangat penting kerana ianya dapat membuatkan kulit kita jadi lebih lembut dan make-up boleh bertahan lebih lama.. Make-up primer ini perlu dipakai menyeluruh sehingga bahagian leher untuk nampak lebih sekata.. Kalau korang nak tahu, inilah rahsia aku untuk make-up tahan lama dan lebih cantik.. Guna make-up primer lebih mudah, tak cerewet dan jimat masa.. Nak tahu aku guna make-up primer jenama apa? Mari aku kongsikan dengan korang semua..

Make Up Tahan Lama Dan Lebih Cantik Dengan 9Herbs Beauty in the Drops

make up tahan lama, beauty in the drops, 9herbs, make up primer, day serum, serum muka, serum terbaik,
Make Up Tahan Lama Dan Lebih Cantik Dengan Beauty In The Drops 9Herbs

Inilah rahsia aku.. Dengan Beauty in the Drops (BitD) dari 9Herbs Health & Beauty ni, make up aku tahan lama dan lebih cantik.. Siap ada effect glowing tau dan paling best make-up tak bercapuk.. Tapi perlu diingat ye, bila apply BitD ni  kat muka janganlah berlebihan tau, kalau terover pakai nanti make up akan  mudah bercapuk... So, pakai berpada-pada ye dalam kuantiti yang sepatutnya barulah make up tahan lama dan tak bercapuk.. Kalau korang nak tahu, MUA pun ramai yang gunakan make up primer Beauty in the Drops ni untuk dapatkan hasil make up tahan lebih lama dan cantik glowing..  Mesti korang tak sabar nak tahu lebih lanjut tentang produk ni kan... Jom aku story mori kat korang tentang keistimewaan Beauty in the Drops ni.. Mesti korang teruja.. 

Apa itu Beauty in the Drops?


Beauty in the Drops (BitD) merupakan UV Face Primer dan Luminous Day Serum.. Ia bertindak sebagai asas sebelum menggunakan make up atau selepas make up dan juga boleh digunakan tanpa make up yang dapat membantu melindungi kulit dari kerosakan radikal bebas.. Kalau korang nak tahu, dalam Beauty in the Drops ini mengandungi minyak Argan dan minyak Jojoba yang sangat kaya dengan antioksidan dan membantu mengawal minyak yang berlebihan tanpa mengeringkan kulit.. Selain itu, ia juga mengandungi Vitamin E untuk anti-penuaan.. Baunya pun best tau.. Wangi dan menyegarkan, terhasil dari minyak aromaterapi.. Memang menyenangkan bila apply kat muka.. 

2 Bahan Utama Dalam Beauty in the Drops


Minyak Argan
  • Sepertimana yang kita tahu, minyak Argan ni kaya dengan Vitamin E dan Omega 3, 6 & 9 serta sesuai untuk semua jenis kulit.. Ia juga sebagai antioksidan untuk melawan radikal bebas yang menyebabkan penuaan kulit.. selain itu, dapat melembab, menegang, menghalus dan mencerahkan kulit serta dapat mengatasi jerawat, radang dan sunburn serta menjadikan kulit lembut dan bersinar secara semulajadi..
Minyak Jojoba
  • Minyak Jojoba merupakan lilin cair atau Wax Ester yang memiliki ciri-ciri yang sama dengan struktur kulit manusia dan sangat sesuai untuk kulit sensitif. Minyak Jojoba ini mampu melembut, melembap dan menghaluskan kulit.. Disamping itu juga, ia dapat mengatasi masalah kulit berminyak, mencegah jerawat, anti radang dan sebagai anti penuaan serta dapat menjadikan kulit sihat dan cantik..

Bagi yang tak suka pakai make up pun boleh guna Beauty in the Drops ni tau sebab ianya boleh dipakai tanpa mengenakan sebarang solekan dan boleh melindungi kulit dari sinaran uv bila korang berada di luar.. Nahhh mudahkan.. Kalau malas make up, just pakai Beauty in the Drops ni pun dah cukup.. Muka tetap glowing uollsss... Bukan glowing aje tapi berseri-seri dan lembut.. Oh ye, produk ini juga tahan lama dan kalis air.. Bagi yang kaki make up pula, bila korang guna BitD ni, make up korang mampu bertahan selama 12 jam.. Wow, lama tu wehh!! Bestkan?..

Apakah Kesan Penggunaan Beauty in the Drops?


Kalau dilihat bahan-bahan aktifnya, ternyata Beauty in the Drops ini mempunyai banyak manfaatnya kerana bahan aktifnya adalah 100% dari bahan semulajadi yang mengandungi pelbagai khasiat.. Tentu korang nak tahu apakah kesan yang diperolehi dari penggunaan Beauty in the Drops ni kan?.. Jom kite semak satu persatu..
  • Menjadikan wajah jelita secara semulajadi
  • Merawat bintik dan tompok hitam di wajah
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan
  • Menutup liang pori bekas jerawat
  • Mencerahkan wajah
  • Melembapkan wajah
  • Menegangkan kulit wajah
  • Melembutkan kulit wajah
  • Merawat tona kulit tidak sekata
  • Meremajakan dan menganjalkan kulit
  • Merawat kulit kusam
  • Merawat kulit berminyak
  • Menghilangkan jerawat halus
  • Menghalang pertumbuhan jerawat baru

Apa Kelebihan Beauty in the Drops?

Antara kelebihan yang korang akan perolehi dengan menggunakan Beauty in the Drops ini adalah :-
  • Mudah dipakai dan menjimatkan masa
  • Dapat mencantikkan dan merawat wajah
  • Mengandungi 100% bahan semulajadi
  • Bersih dan merawat kulit dari dalam
  • Kulit lebih cerah dan glowing tanpa make up
  • Tiada bahan kimia merbahaya
  • Selamat, tiada kesan sampingan
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Kaya dengan antioksidan
  • Tidak berminyak



Cara Penggunaannya

Cara nak gunanya sangatlah mudah.. Semudah ABC bak kata orang.. Ikut aje step yang aku bagi kat bawah ni ye...
  1. Goncang dulu sebelum digunakan
  2. Picit hujung getah penitis, kemudian lepaskannya.. 
  3. Longgarkan penitis dari bekas kaca
  4. Picit perlahan-lahan hujung getah penitis dan terus titiskan ke sekitar muka iaitu di dahi, pipi, hidung dan dagu, kemudian ratakan keseluruh wajah
  5. Lepastu, bolehlah mula bermake-up..
Tips
  • Untuk hasil lebih baik, titiskan sekali lagi sebagai sentuhan terakhir.. Bak kata omputeh, make up finishing..
  • Untuk kesan lipstik yang lebih lama dan fresh, boleh titikkan pada bibir dan ratakan.. Lepas tu boleh apply lipstik kegemaran korang.. 
Info
  • Satu botol Beauty in the Drops ini mengandungi 30ML bersamaan 750 titik dan ianya dapat bertahan selama 3 hingga 4 bulan mengikut kekerapan penggunaannya..


Tekstur Beauty in the Drops


Orite, bercerita pula tentang tekstur Beauty in the Drops ini.. Warnanya ofkoslah warna purple iaitu warna kegemaran aku sendiri.. Hehe.. Kebetulan pulak ye.. Teksturnya tak terlalu pekat dan likat tetapi sedikit cair dan mudah diapply ke wajah.. Di dalamnya ada bling-bling tau.. Inilah yang memberikan effect glowing pada wajah si pemakai.. Wajah nampak lebih sihat, cantik dan berseri gitu.. Aku suka dengan baunya.. Harum dan sangat menenangkan..


TAK MELEKIT ok!! Kulit menjadi lembap dan lembut bila disentuh..
Itu yang bestnya tentang Beauty in the Drops ni.. 

Jom tonton video dibawah ini untuk lihat dengan lebih jelas teksturnya..



Testimoni Pengguna Beauty in the Drops 








Dapatkan Beauty in the Drops Dari 9Herbs Untuk Make Up Tahan Lama Dan Lebih Cantik 

Dengan hanya menggunakan Beauty in the Drops ini, korang akan dapat apa yang korang inginkan selama ini.. Make up tahan lebih lama, kulit wajah glowing dan flawless serta wajah cantik berseri sekelip mata tanpa sebarang make up.. Jadi, tunggu apa lagi, jom dapatkan Beauty in the Drops ini sekarang.. Jangan sampai kehabisan stok, nanti korang yang menyesal.. Jom beli sekarang..!!

Berita baik untuk semua pembaca Blog Lea Azleeya.. Untuk pembelian Beauty in the Drops di website 9Herbs, korang berpeluang menikmati special offer dengan menggunakan Promo Code seperti dibawah :-
IMC-BitD#1

Jangan lupa tuntut Promo Code anda SEKARANG untuk mendapatkan tawaran istimewa!!


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Whatsapp
012-454 0187 - Kak Raaina


Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com

Friday, November 10, 2017
Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com  |  Giveaway time!! Blogger Mia Liana buat giveaway lagi.. Kali ni hadiahnya merupakan ole-ole dari Brunei.. Wahh kalau dah ole-ole tu mesti pelekat peti pun ada kan.. Haha.. Jadi jangan lepas peluang ni, moh kita join... Mane tau ada rezeki menang, bolehlah hiasi peti aku tu dengan FM dari brunei pulak.. Insyaallah.. Jom kita mula...


Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com bermula dari saat ini, 12.00 tengahari 9 November 2017 sehingga 11.59 malam 16 November 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 13 pemenang bertuah dicari. Hadiah berupa ole-ole fridge magnet dan keychain di SINI.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.comAdd To Circle Google+ Mia LianaLike Fanpage Mialiana.com dan Follow Instagram @mialiana (jika ada)
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 16 November 2017.

Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah manual dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 November 2017.

Jom pakat join weh.. Kite support giveaway Blogger Mia ni..


Cipta Detik “Scent-sasi” Dengan Enchanteur Paris Petite Parfum

Friday, November 10, 2017
Cipta Detik “Scent-sasi” Dengan Enchanteur Paris Petite Parfum  |  Wangian dengan wanita memang tak dapat dipisahkan.. Memang sifat semulajadi wanita yang sukakan pada wangi-wangian.. Atau ada yang tak suka pada wangian?? Agak pelik disitu ye.. Hehe.. Macam aku sendiri memang sukakan wangian.. Tetapi haruslah yang tidak 'menyiksa' deria bau aku ni.. Aku sukakan bau yang lembut dan dapat menenangkan.. Lagi pun dalam Islam sendiri tak menggalakkan kita memakai wangian yang terlalu kuat baunya sehingga dapat menarik perhatian orang lain terutama yang bukan muhrim.. Hah gitu... Jadi, aku teruja dengan wangian terbaru dari Enchanteur yang sentiasa memenuhi ciri-ciri wangian yang aku suka.. Jom cipta detik "Scent-sasi" dengan Enchanteur Paris Petite Parfum bersama aku..

enchanteur, enchanteur paris, petite parfum, minyak wangi tahan lama, minyak wangi, perfume, mini perfume
Cipta Detik “Scent-sasi” Dengan Enchanteur Paris Petite Parfum

Kali ni Enchanteur hadir dengan 'handbag' comel yang didalamnya terdapat 4 jenis mini perfume yang diberi nama Enchanteur Paris Petite Parfum... Semuanya wangi-wangi belaka dan aku suka dengan harumannya yang lembut dan menenangkan.. Sememangnya dari dulu lagi aku adalah pengguna produk Enchanteur.. Dari mandian hinggalah ke perfumenya... Tak perlu beli jenama mahal kerana dengan Enchanteur pun aku dapat menikmati haruman yang setanding jenama antarabangsa... Ok, jom aku cerita sikit tentang Enchanteur Paris Petite Parfum ni.. Mesti korang tak sabar-sabar kan nak tahu.. Hiks..


ENCHANTEUR merupakan rangkaian berkualiti berinspirasikan wangian dan produk penjagaan diri dari Paris.. Wangian ENCHANTEUR dicipta khas untuk menyemarakkan saat kemesraan di dalam setiap perjalanan romantis seorang wanita..

Kebiasaan hari seorang wanita bermula dengan semburan wangian pada nadi, rambutnya dirapi dan membuat kemasan terakhir pada pakaian dan solekan di hadapan cermin sebelum melangkah keluar. Menjelang tengah hari, selepas menghadiri beberapa mesyuarat dan melakukan tugasan lain mereka akan menambah gincu pada bibir selepas makan tengahari. Menjelang petang, mereka akan membuat perancangan bersama rakan untuk menikmati makan malam, ataupun temujanji bersama teman lelaki dan sekali lagi membuat sentuhan terakhir pada solekan sebelum melangkah keluar. Satu perkara yang perlu mereka ingat setiap kali selepas merapikan semula diri adalah untuk menyembur semula wangian memandangkan bau dapat mencipta daya tarikan penuh “scent-sasi” dan memberi impresi yang berkekalan.

ENCHANTEUR berbangga menjadi pakar dalam memperkenalkan wangian Perancis yang memahami keperluan dandanan wanita dan sentiasa berusaha untuk mencipta inovasi bagi menghasilkan produk yang relevan. ENCHANTEUR juga sedar bahawa sesetengah wanita sering membawa bersama sebotol wangian EDT atau semburan wangian badan untuk merapikan semula wangian diri.


ENCHANTEUR memperkenalkan wangian terbaharu mesra beg tangan iaitu ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM dalam bentuk bebuli – yang boleh didapati dalam saiz padat 9ml. Rangkaian ini merupakan inspirasi personaliti gadis-gadis Paris yang feminin namun penuh dengan tenaga dan sentiasa menyerlah. Dengan usahasama bersama pencipta wangian Perancis, Enchanteur menterjemahkan personafikasi keempat empat gadis ini pada pakej pembungkusan yang menarik. Dilancarkan dalam empat variasi wangian, para gadis kini mempunyai dua pilihan dari 2 aroma paling laris dari rangkaian Enchanteur Paris, iaitu Belle Amour dan Adore serta wangian baharu iaitu Cheri dan Jolie yang lahir dari inspirasi trend bunga semasa.

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM dirumus khas tanpa alkohol, menjadikannya pilihan yang sesuai untuk pengguna beragama Islam kerana sesuai dibawa sembahyang tanpa perlu mencuci wangian. Tambahan pula, formulasi berasaskan minyak ini membolehkan aromanya bertahan lebih lama.


Direka dengan aplikasi bebuli membolehkan pengaplikasian menjadi lebih pantas dan mudah pada bila-bila masa sepanjang hari. Cara penggunaan yang mudah dapat membangkitkan deria seseorang secara halus disulami sentuhan keajaiban.

Dengan ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM yang baharu, anda akan sentiasa bersedia untuk mencipta saat penuh sensasi, di mana sahaja. Pembungkusan berbentuk kompak dan mudah ini cukup kecil untuk dimuatkan di dalam tas tangan anda – direka untuk kelihatan hampir sama dengan saiz gincu, menjadikannya benda penting yang perlu ada sebelum meninggalkan rumah. Rekaannya juga mesra pesawat dan mudah dimuatkan di dalam beg kosmetik atau bagasi bimbit sebagai penambah wangian yang lebih mudah. Kini, para wanita boleh membawa pelbagai wangian di dalam tas tangan tanpa perlu bimbang tentang lebihan ruang atau muatan.

Rangkaian ini membolehkan wanita meneroka kreativiti yang sememangnya ada pada diri mereka! Mereka boleh suai padankan mana mana wangian untuk mencipta wangian tersendiri yang menjadi ‘signature’ si pemakai.


Ada 4 haruman yang berbeza iaitu Jolie (Lovely), Cheri (Darling), Belle Amour (Beautiful Love) dan Adore (Adorable)... Keempat-empat wangian ni aku suka.. Kalau tanya aku yang mana sangat- sangat-sangatttttt aku suka, aku suka wangian Jolie.. Kenapa? Sebab aromanya sangatlah lembut hokeh!! Orite, jom kenal dengan kesemua wangian dari Enchanteur Paris Petite Parfum ni..

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Jolie (Lovely) 


Kombinasi keanggunan Rose, Honey dan Pear amat sepadan dengan personaliti santai bersahaja yang gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan, atau insan istimewa. Aroma lembut dengan bauan bunga amat sesuai digunakan untuk memberikan ‘mood’ tenang ketika bersama pasangan. Kemasan biru denim menjadikan anda kekal anggun di pandangan dan tetap disukai.  

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Cheri (Darling) 


Buat yang berhati muda remaja, kami persembahkan bauan yang enak dan manis untuk memastikan anda tersenyum sepanjang hari. Bagi si gadis yang gemar menyebarkan kegembiraan kepada orang-orang sekelilingnya, aroma Apple, Cherry Blossom dan Vanilla yang lazat bakal mencuri hati dan mendapat perhatian ramai.

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Belle Amour (Beautiful Love) 


Ciptaan dari aroma yang menawan yang mampu membuat jantungmu berdegup dan meransang deria. Pembungkusan merah jambu ini bakal mengimbau memori si gadis pada saat temujanji pertama manakala campuran Apple Melon, Blackcurrant dan Pink Rose Paris amat sesuai dengan gadis berpersonaliti romantis dan menawan. Belle Amour membolehkan anda menikmati setiap kenangan manis dengan yang tersayang, dan menjadikanmu teman istimewanya selamanya.      

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM – Adore (Adorable) 


Haruman ‘signature’ ini mencetuskan kegembiraan, keyakinan dan daya tarikan yang abadi. Rona pembungkusan ungu ini mengandungi sensasi aroma Wild Jasmine, Pink Mimosa dan Golden Pear sepadan dengan si gadis yang elegan, anggun dan manis pada malam temujanji romantisnya. Cipta kesan berpanjangan pada temujanji anda dah penuhi hatinya dengan dambaan kasih padamu.   


Dengan ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM, anda akan sentiasa bersedia. Hanya perlu diaplikasikan ke nadi bila bila masa yang anda inginkan dan anda akan sentiasa bersedia untuk mencetuskan saat romantis bersamanya.  

ENCHANTEUR PARIS PETITE PARFUM boleh didapati pada harga RM9.90 (Semenanjung) dan RM10.40 (Sabah Sarawak), di Watsons, Guadian, AEON Wellness, Mydin, The Store serta pasaraya dan pasar mini di seluruh negara.


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram