Top Social

Image Slider

Mainkan Peranan Anda Sebagai Pemandu Berhemah Dan Bertanggungjawab Di Jalan Raya

Wednesday, October 31, 2018

Ingat lagi, masa firstime aku memandu keseorangan memang mendebarkan sampaikan kaki aku ketar time turun dari kereta.. Haha kelakar betul... Apa yang aku praktikkan semasa dalam tempoh percubaan adalah sentiasa berhati-hati, fokus dan alert dengan keadaan sekeliling. Paling penting untuk menjadi pemandu berhemah dan bertanggungjawab di jalan raya.

Ni satu lagi aku nak tekankan. Jangan gunakan telefon bimbit ketika memandu!! Aku paling pantang kalau time memandu dok sibuk dengan telefon bimbit. Bahaya weh!! Ingatlah orang yang tersayang. Nyawa bukan boleh dibeli dekat pasaraya maupun pasar pagi. 


Ok, kalau bercerita tentang kemalangan jalan raya, tak dinafikan sepanjang 17 tahun memandu di jalan raya dah bermacam-macam kemalangan jalan raya aku lihat. Malah aku sendiri pun pernah terlibat dengan kemalangan jalan raya. Kalau ditanya teruk atau tidak, memang kereta aku remuk depan belakang dek kerana dilanggar dan terlanggar.. Hehe..

Cumanya aku bernasib baik kerana tidak mengalami sebarang kecederaan. Itupun disebabkan time kemalangan tu, jalan sesak kerana ada kerja-kerja baik pulih jambatan. Jadi, trafik agak perlahan masa tu. Kereta aku disondol dari belakang dan kereta aku pulak menghentam kereta orang depan.. Allahuakbar.. Kereta aku yang teruk weh duduk ditengah-tengah.. Time tu rasa geram tak payah  nak cakap.. Kenapalah orang belakang ni cuai sangat..!! Rasa betul-betul nak marah.. Tapi aku sabarkan hati lagipun benda dah berlaku tak boleh nak undur semula.. Huhu.. Redha dan pasrah aje time tu..  

Bila berlaku kejadian sebegini, aku mula terfikir seandainya kereta aku tiada insurans masa tu, bagaimana aku nak membaiki segala kerosakan kereta aku dan kenderaan orang yang aku langgar tu..? Mana mungkin aku mempunyai wang yang sebegitu banyak untuk menanggung baikpulih semuanya tu.. Nasib baiklah aku ada beli insurans motor time tu.. Jadi, bolehlah aku claim insurans untuk baiki kerosakan kereta aku tu.. 


Baru-baru ni aku ada terbaca tentang liberalisasi Insurans dan Takaful Motor. Kita boleh mula bandingkan kos dan ada pelbagai produk baru, tak sama macam dulu-dulu.. Jadi, eloklah kita luangkan sedikit masa untuk mengetahui dan meneliti cara-cara untuk menikmati lebih manfaat daripada insurans/takaful motor yang dibeli.

Ok, kalau korang nak tahu lebih lanjut, bolehlah layari laman di bawah.  Sebutharga daripada pelbagai syarikat insurans/takaful motor boleh diperolehi di sana.



atau 




Diet Sihat Dengan Genefood Broccoli Sprout

Tuesday, October 30, 2018
Diet Sihat Dengan Genefood Broccoli Sprout  |  Kadangkala, satu-satu penyakit tu kalau nak datang pada seseorang  tak kira siapa dan tak kira masa.. Datangnya tanpa diundang. Tetiba aje dah disahkan mengidap penyakit.. Tak kiralah penyakit berbahaya atau tidak.. Aku berdoa agar aku dan family dilindungi dan dihindari daripada sebarang penyakit.. Risau jugak sebenarnya.. Apa-apa pun aku selalu berpegang dengan kata-kata 'mencegah lebih baik dari merawat'.. Haaa kali ni aku nak kongsikan dengan korang apa yang aku amalkan untuk memastikan kesihatan aku sentiasa terjaga.. Nak tahu apa aku amalkan? Aku amalkan diet sihat dengan Genefood Broccoli Sprout..


Suka betul aku tengok kotak produk ni.. Cantik! Mula-mula dapat tu, rasa sayang pulak nak bukak.. Yelah, dah la warna warni, ada pulak kotak-kotak kecil kat dalam tu.. hehe.. Setiap kotak mengandungi 10 sachet Broccoli Sprout... Jadinya, untuk satu kotak besar ni, cukup untuk sebulan.. Tapi, apa itu Genefood Broccoli Sprout? Haa aku yakin korang mesti tertanya-tanya produk apakah ini kan?? Jom aku kongsi cerita tentang produk yang terbaik diamalkan untuk diet yang sihat ini.. Sebelum tu, aku nak cerita dulu tentang Sulforaphane.. Apa tu? Haa ini kerana Genefood Broccoli Sprout ni kaya dengan Sulforaphane.. Jadi, korang kena tahu dulu tentang Sulforaphane ni.. Uisss susah bebeno nak sebut dan taip perkataan ni.. haha..

Apa Itu Sulforaphane?

Sulforaphane (SFN) adalah isothiocyanate yang mengandungi sebatian sulfur organik. Ia berasal daripada glucoraphanin yang terdapat di dalam sayuran cruciferous seperti brokoli, kubis, kubis bunga, kubi brussels dan kale..


Kalau korang nak tahu, sayuran cruciferous yang berusia 3 hari mengandungi konsentrasi glucoraphanin yang lebih tinggi sebanyak 10 - 100 kali ganda daripada sayur-sayuran matang. Tahap glucoraphanin dan sulforaphane adalah yang paling tinggi dalam brokoli..

Sulforaphane dihasilkan semasa glucoraphanin berkontak  dengan enzim myrosinase, terkandung di dalam sel-sel yang sama tetapi dakan bahagian berbeza.. Sebagai contoh, memotong, mengunyah atau mengganggu sel brokoli memulakan proses penghasilan sulforaphane. Berbanding dengan glucoraphanin yang stabil, sulforaphane mula merendah setelah penghasilan.

Agak berbelit-belit lidah kalau nak sebut satu persatu istilah di atas ye.. Hehe.. Banyak sebenarnya kelebihan Brokoli ni kan yang kita tak tahu.. Ianya sangat bagus untuk kesihatan.. Sebab itulah aku jadikan brokoli sebagai sayur utama buat anak-anak aku sejak kecil lagi.. Ok, Sulforaphane ni juga sebenarnya mempunyai sifat-sifat antioksidan, anti-bakteria, anti-kanser, anti-inflamasi, anti-penuaan, anti-diabetes dan juga melindungi saraf..

Ini bukan omongan kosong tau.. Banyak kajian telah dilakukan dan mendapati bahawa ia dapat menghalang sel kanser (SINI), membaiki kerosakan DNA (SINI), mengurangi risiko diabetes (SINI) dan penyakit jantung (SINI)..

Kelebihan Sulforaphane


1.  Melindungi Sel-Sel dan Gen-Gen

Sulforaphane menghapuskan oksida radikal bebas yang berlebihan dalam tubuh manusia, melindungi sel-sel dan DNA serta meningkatkan sistem imun  tubuh badan kita..

2. Antioksidan (Penuaan dengan sihat)

Sulforaphane adalah berasaskan tubuhan dan antioksidan yang bertahan lama, boleh menghalang kulit dari penuaan, melambatkan penuaan secara semulajadi dan melindungi tubuh sepanjang 96 jam (vitamin C dan E hanya boleh bertahan selama 3 jam sahaja)

3. Detoksifikasi Hati

Sulforaphane membantu hati untuk metabolisme pelbagai toksin, logam berat, bahan kimia, racun serangga, pencemaran udara dan mempercepatkan proses mengeluarkan toksin yang terkumpul dalam badan sekian lama. Detoksifikasi yang konsisten boleh memperbaiki gejala-gejala seperti keletihan, kekurangan tenaga, kulit kusam, jerawat, nafas berbau, mencegah masalah hati yang disebabkan alkohol, pemakanan yang tidak sihat dan lain-lain.

4. Anti-Inflamasi

Gula, produk tenusu, minyak masak, lemak trans, daging yang diproses, alkohol, bijirin halus, bahan tambahan tiruan dan MSG boleh menyebabkan inflamasi. Sulforaphane mengurangkan inflamasi, membantu untuk melawan kegemukan dan mencegah inflamasi kronik.

5. Melindungi daripada E.Coli dan H.Pylori

Sulforaphane berkesan untuk antibakteria dan menghapuskan E.Coli (bakteria yang menyebabkan cirit birit) dan H.Pylori (bakteria yang menyebabkan ulser perut)

6. Perlindungan Kulit dan UV

Sulforaphane melindungi kulit terhadap penuaan, menghalang keradangan kulit, sunburn dan kerosakan kulit disebabkan UV.


Diet Sihat Dengan Genefood Broccoli Sprout


Untuk mendapatkan segala manfaat Sulforaphane tadi, aku sangat recommend korang amalkan Genefood Broccoli Sprout ni kerana produk ini merupakan minuman kesihatan yang berfungsi secara natural yang diformulasikan di Australia untuk kita mendapatkan manfaat kesihatan sulforaphane dengan mudah setiap hari.. Jadi, lepas ni yang mana tak suka makan sayur tu korang dah tak perlu risau sebabnya korang hanya perlukan Genefood Broccoli Sprout ni aje untuk memastikan bekalan sulforaphane ni dapat korang perolehi sepenuhnya.. Bolehlah amalkan diet sihat dengan Genefood Broccoli Sprout lepas ni kan..

Jom tengok video ni dulu..


Tentang Genefood

Ehh korang tau tak siapa founder produk terbaik ni? Masih muda dan cantik tau.. Mari aku kenalkan kepada korang..

Genefood ini ditubuhkan oleh seorang warganegara Malaysia yang masih muda dan cantik, Yew Wan Ting.. Her quest for answers began when her mother passed away after a long illness.. Beliau menjalankan penyelidikan dan mendapati bahawa kebanyakan ahli keluarganya mewarisi gen bermutasi yang memungkinkan mereka untuk berisiko kepada pelbagai penyakit..

Yew Wan Ting - Founder Genefood

Ini menjadi inspirsi baginya untuk meneroka diet sihat dan manfaat kesihatan sulforaphane yang membawa kepada pelancaran Genefood siri produk minuman kesihatan yang berfungsi untuk mengoptimumkan ekspresi gen dan membantu semua orang dapat makan dengan baik untuk gen mereka..

Bahan Utama Genefood Broccoli Sprout


1. Brokoli

Kaya dengan sumber sulforaphane dan telah terbukti secara klinikal sebagai antioksidan semulajadi yang dapat menghentikan tindakan radikal bebas yang berbahaya, anti-radang dan menghilangkan toksin berbahaya dalam badan.

2. Blueberry, Raspberry, Strawberry, Cranberry dan Anggur

Berry kaya dengan antioksidan semulajadi yang membantu meningkatkan daya ingatan. Berry juga mengandungi serat yang tinggi yang merupakan nutrien penting untuk sistem pencernaan yang sihat

3. Red Beet

Terbukti secara saintifik Red Beet ini mengandungi vitamin C yang tinggi, serat, kalium (untuk saraf dan otot yang sihat) dan mangan (manfaat untuk tulang, hati, ginjal dan pankreas)

4. Vitamin C

Membantu pertumbuhan dan memperbaiki semula tisu badan untuk mengekalkan kesihatan kulit dan pembentukan kolagen serta penyerapan zat besi.

5. Prebiotik

Mendorong pertumbuhan bakteria usus yang bermanfaat dan meningkatkan penyerapan kalsium, megnesium, zink dan zat besi dalam usus besar.


Semua bahan yang terkandung dalam Genefood Broccoli Sprout ni adalah bahan semulajadi.. Jadi korang tak berlu risau kerana produk ini selamat digunakan..  Untuk pengetahuan korang, produk ini dihasilkan melalui teknologi penghasilan tinggi sulforaphane untuk memastikan bioavailabiliti bahan-bahan aktif tiada pemanasan atau pendidihan yang terlibat. Kilang pengeluaran Genefood memenuhi atau mencapai piawaian Therapeutic Goods Administration (TGA) Autralia, GMP (Good Manufacturing Practice), HACCP (Hazard and Critical Control Point Plan, ISO 9001 (Sistem Kualiti, ISO 22000 (Sistem Keselamatan Makanan dan ujian mikrobiologi..

Siapa Yang Patut Mengamalkan Genefood Broccoli Sprout?

Panjang lebar aku bercerita kali ni kan.. Hehe.. Almaklumlah terlalu excited dengan produk ni.. Serius weh aku suka Genefood Broccoli Sprout ni.. Aku ni kan jenis yang tak suka makan sayur... Hiks.. Jadi, untuk mendapatkan khasiat sayur itu sendiri aku terpaksa mencari produk yang lebih mudah diterima oleh tekak aku ni untuk diamalkan setiap hari.. Sebab itulah aku memilih Genefood Broccoli Sprout ni untuk diet sihat aku.. Lagi pun produk ini sangat bagus untuk kesihatan dan mencegah dari sebarang penyakit.. Insyaallah.. Dengan izin Allah juga kan.. Janji, kita berusaha untuk mendapatkan kesihatan yang baik..


Ok, siapa yang patut mengamalkan Genefood Broccoli Sprout ni? Takan bagi mereka yang tak makan sayur sahaja macam aku ni.. Ehh sabar dulu... Ramai golongan yang patut mengamalkan produk ni.. Antaranya :-
  • Mereka yang makan kurang daripada lima hidangan sayuran dan buahan setiap hari
  • Mengalami sembelit
  • Fungsi hati yang teruk
  • Dewasa yang sibuk dengan gaya hidup yang tidak sihat, tekanan dan kurang tidur
  • Perokok dan peminum yang kronik
  • Mereka yang tergolong dalam kumpulan 3T (high cholesterol, blood sugar and blood pressure)
  • Kulit kusam dan penuaan
  • Pelajar yang memerlukan konsentrasi yang tinggi
  • Wanita hamil yang memerlukan kesihatan keturunan

Sebenarnya, selain tak makan sayur aku juga mengalami masalah pencernaan, stress dan kurang tidur.. Biasalah kalau dah nama pun Blogger, memang akan sentiasa kurang tidur kerana nak menyiapkan blogpost-blogpost urgent... Bila kurang tidur, mulalah badan jadi letih dan lesu kurang bertenaga.. Sebab itu jugalah aku consume Genefood Broccoli Sprout ni supaya aku kembali bertenaga, fokus dan paling penting sistem pencernaan aku kembali berfungsi dengan baik.. hehe..

Cara Pengambilan Genefood Broccoli Sprout


Kebiasaannya kalau minuman macam ni aku lebih suka bancuh dengan air sejuk dalam peti.. hehe.. Tetapi untuk Genefood Broccoli Sprout ni, cara bancuhannya adalah dengan mencampurkan satu sachet Genefood Broccoli Sprout dengan secawan air (200ml) bersuhu bilik, kacau hingga betul-betul larut dan minum dengan segera untuk mengelakkan oksidasi.. Korang yang dewasa, cadangan pengambilan 1-2 sachet sehari.. Manakala kanak-kanak yang berusia 3-12 tahun boleh mengambil 1 sachet sehari.. Haaa kanak-kanak seawal 3 tahun boleh consume minuman kesihatan ni tau..


Ok, masa terbaik untuk pengambilan minuman ini adalah sebelum tidur kerana ia dapat membersihkan toksin daripada usus dan menghilangkan toksin yang terkumpul dalam saluran darah dan hati.. Detoksifikasi akan lebih menyeluruh dan berkesan pada hari keesokannya..


Kalau korang nak tahu, 1 sachet Genefood Broccoli Sprout ini bersamaan 1 cawan brokoli dan 1 cawan brokoli bersamaan dengan 7kg brokoli.. Perghhh sekali minum, dah dapat khasiat 7kg brokoli.. Memang terbaik!! Ni nak bagi jadual pemakanan dan manfaat yang korang dapat hasil dari consume produk ini..

  • Pengambilan selama 1 bulan - Detoksifikasi 3 kali seminggu
  • Pengambilan selama 2 bulan - Memperbaiki kulit, berasa segar dan bertenaga
  • Pengambilan selama 3 bulan - Meningkatkan imun dan kulit jadi berseri-seri
  • Pengambilan dalam tempoh yang lama secara konsisten - Melindungi sel-sel dan gen-gen serta melambatkan proses penuaan

Genefood Broccoli Sprout In Media






Dapatkan Genefood Broccoli Sprout Untuk Diet Sihat Anda

Jangan bertangguh-tangguh untuk menjaga kesihatan.. Pastikan diet seharian kita sihat.. Mungkin ada dikalangan kita pada hari ini tak sempat nak mengambil makanan yang sihat seperti sayuran dan buahan dek kerana sibuk dengan tugasan seharian.. Jadi, apa yang korang perlukan untuk memastikan korang dapat khasiat dari buahan dan juga sayuran itu adalah dengan consume Genefood Broccoli Sprout ni.. Tak payah susah-susah nak masak ke bagai.. Cuma perlu bancuh dan mudah dibawa kemana-mana.. Selit aje dalam beg 1 atau 2 sachet untuk pengambilan sehari.. Hah gitu!!


Genefood Broccoli Sprout ini juga boleh didapati di farmasi, kedai makanan organi atau melalui website store Genefood sendiri iaitu di www.genefood.store...


Untuk sebarang maklumat lanjut, sila layari :-

Instagram

Facebook

Email
hello@genefood.asia

Contact No.
+6011-1661 3333


Steps to ensure a seamless house loan approval

Monday, October 29, 2018
Steps to ensure a seamless house loan approval  |  Are you planning to buy a house in Malaysia? But the thought of getting a house loan approved is stopping you from taking another step further because you have heard a lot of stories on the housing loan gets rejected by the banks or how lengthy it could be. You certainly do not want to prepare so much and finally found the right house for sale in Malaysia only to get your bank loan rejected. All the hard work that you have done in researching, planning and preparing have all gone to waste. 


Fret not, there are many schemes available out there to help you to buy your first house, such as the Rumah Selangorku scheme. In addition, there are some things that you could do to speed up and ensure a seamless house loan approval too. This article will guide you through the steps to ensure a seamless house loan approval.

1. Start saving early 


It is always good and never too early to start saving. Start as early as you can. You will still need some cash in your hands even when you have successfully secured a bank loan. Think about the downpayment as home loans will not give you a full 100% loan, the stamp duty fee, legal fees and repairing fees that will cost you. Bear in mind that they do not come cheap as well. 

Most banks in Malaysia offer home loan up to a maximum of 90% of the property’s cost that you plan to purchase. Therefore, you will need to fork out the remaining 10% of the downpayment from your own savings. After settling the payment for the downpayment, you will still need to fork out money for the legal fees, stamp duty fees, valuation fees and real estate agent’s fee that is normally 2% to 3% of the property’s price if you are buying a property through real estate agent.

2. Postpone other loan applications


Know your priorities. If you plan to buy a car as well, leave it after you get your housing loan approved from the bank. Avoid applying for multiple loans, such as car loan or personal loan at once because this will reduce your chance of getting your home loan approved by the bank. Same goes to the applications for credit cards because this will then indicate an additional financial commitment. 

If you already have credit cards, ry to also reduce the number of credit cards that you have, because having more credit cards is an indication of more commitments. Therefore, be patient. Wait till you get your home loan approved by the bank before applying for the additional loan applications. Also, avoid sending multiple home loan applications at once because it will not increase any chance of getting your house loan approved, it might even bring the reversed result of not getting your house loan approved because this will raise enquiries from the bank making them wonder why have you applied for so many loans or could it be that you have been rejected by multiple banks before? 

Hence, submit your house loan application to  the bank that you think would be most appropriate to prevent unnecessary hassles, and at the same time, maintain a good financial character that will increase your house loan approval. So do your research early and figure out which bank is the most suitable bank for you to apply for house loan.

3. Be on time in paying your bills


If you already have some loans that you have applied earlier, do make sure you pay the bills on time. Keep up with the payments and pay your credit card bills on time. It is true that your credit card history will greatly affect your home loan application. Being a person who pays your bills on time increases the chances of getting your home loan approved by the bank. However, this should be a practice since the day you start paying for your bills as the bank will be checking your payment records since day one and not only the past few months. Make sure you are free from debts as well as the banks will be able to track all the financial history about you, from late payments to bankruptcies. 

4. Be in a steady employment


Tired of your job? Planning to switch your career and leave your current job? Drop that idea, because it will affect the chance of getting your loan approved. Be patient and wait till you get your loan approved before you quit your current job. The change in career and earnings is related to the chance of getting your home loan approved. In addition, a new career is deemed as a risk to the bank as they see it as a destabilization of your finance. 

However, this is not applicable if your new job offers you a higher pay, with the condition that you have already gone through the probational or transitional period and is currently in a stable employment. House loan application will be easier to get approved if you have been in the same career for at least 2 to 5 years. Therefore, the safest bet would always be to wait until the home loan is approved before making a career shift.   In conclusion, getting your home loan approved is not as daunting as it se ems to be, as long as you start preparing and planning earlier. Be sure to read through the conditions on the bank agreement before you sign the loan agreement. 



First Sight Love With LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule

Thursday, October 25, 2018
First Sight Love With LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule  |  Woha!! Hey korang tengah buat apa tu? Meh rapat-rapat, hari ni aku nak kongsi dengan korang rutin penjagaan wajah aku yang terbaru iaitu LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule.. Aku ni jenis seorang yang suka mencuba benda yang baru.. Asal orang cakap bagus jerk, mesti aku nak cuba.. Hehe.. Tapi dalam pada mencuba tu, aku akan pastikan juga produk yang aku cuba tu tidak mengandungi bahan yang berbahaya dan selamat digunakan.. Aku sayang muka aku weh!! Mane boleh  main bedal aje pakai produk.. hehe..


Korang pernah tahu tak tentang kewujudan ampoule ni? Hehe aku sendiri pun sebenarnya tak pernah tahu sebelum ni.. Ada yang anggap Ampoule ni adalah sejenis serum.... Betul juga tu cumanya ada perbezaan antara ampoule dan juga serum.. Jom check apakah perbezaannya..

Ampoule vs Serum

Ok, kalau korang nak tahu ampoule ni tekstur dia lebih cair berbanding serum yang agak pekat.. Memang kalau dilihat dari segi packagingnya nampak sama tetapi tak serupa tau sebabnya ampoule ni mengandungi lebih banyak bahan aktif dan kadar serapannya juga lebih cepat... Hah kalau korang menghadapi masalah kulit kering, aku sangat recommend korang guna ampoule sebabnya ampoule ni bertindak sebagai skin booster menjadikan kulit sentiasa lembap..


Serius, sebelum ni aku memang tak berapa familiar dengan ampoule ni.. Selalunya aku kenal dengan serum, essence, toner, moisturiser dan sebagainya kecuali ampoule.. Tak sangka pula sekarang ni ampoule tersenarai dalam list rutin skincare aku dan ianya lagik best berbanding yang lain.. Nampaknya lepas ni, rutin skincare aku bertambahlah maka perbelanjaan juga akan bertambah.. Haha!!

Dah tau apa itu ampoule, ni nak kenalkan kat korang Laf Skin Solution Water Bomb Ampoule pulak.. LaF ampoule ni didatangkan dalam 3 jenis tau iaitu :-
  • Water Bomb Ampoule
  • Whitening Ampoule
  • Anti-Wrinkle Ampoule


Apa itu LaF?

Mesti korang tertanya-tanya kan, apa tu LaF? Haa ni hakak nak cerita la ni.. LaF tu singkatan kepada perkataan Lost and Found sebenarnya yang membawa maksud "masalah dan penyelesaiaan".. Dalam permasalahan kecantikan, LaF merupakan jenama kosmetik inovatif yang bertindak sebagai jalan penyelesaian yang pantas, inovasi dan selamat untuk semua masalah kulit di seluruh dunia.. 

Antara ketiga-tiga jenis LaF Ampoule, kali ni aku memilih untuk mencuba Water Bomb Ampoule.. Best ke? Haaa ni nak cerita ni.. Disebabkan namanya yang kebabomm, aku teruja sangat nak cuba yang ni.. Best atau tak kenalah baca cerita aku sampai habis.. Sebelum tu, kite tengok dulu apa kelebihan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni...

Kelebihan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule


Banyak kelebihannya LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni sebenarnya.. Salah satunya ia dapat memulihkan kesihatan kulit secara semulajadi melalui penjagaan intensif yang memenuhi masalah kulit individu.. Dengan hanya menggunakan satu produk ini sahaja, korang dah dapat merasai perbezaan pada kulit tau.. Tak perlu banyak-banyak produk, cukup hanya dengan LaF Water Bomb ni sahaja.. Tapi kalau nak kesan yang berganda, gunalah ketiga-tiga jenis ampoule ni.. Kesannya lebih ohsemmmm weh!!

Kalau korang nak tahu, ampoule ni sangatlah perlu bagi setiap orang sebabnya kita tak perlu dah nak ke pusat-pusat kecantikan, boleh buat penjagaan kulit sendiri di rumah sahaja.. Lagipun, dengan menggunakan LaF ampoule ni kesannya cepat dan sesuai untuk semua jenis kulit serta masalah kulit..

Antara kandungan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni ialah Sodium hyaluronate, aloe vera leaf water,betaine dan allantoin.. Tahu tak korang apa fungsi Sodium hyaluronate ni? Haa kalau korang nak tahu, ia mampu melembabkan kulit dan memastikan kulit terhidrat serta anjal sepanjang hari.. Manakala Aloe vera pula mengurangkan kulit sensitif.. Eh nak tahu tak, first impression aku tentang produk ni? Meh aku cite..

First Sight Love With LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule


Serius mula-mula aku ingatkan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni jenis serum dalam bentuk air.. Warnanya pun jernih seperti air.. Bila dah cuba, omg!! I luv it!! Teksturnya tak pekat dan sedikit cair tetapi bukanlah seperti air.. Just nice!!  Satu lagik yang aku suka, baunya agak menyenangkan dan ada sedikit bau aloe vera.. Yelahkan, dah nama lagi dihasilkan dari aloevera mestilah ada bau aloevera kan.. Haha..


Ampoule ni sangat mudah menyerap ke dalam kulit.. Bila dah apply, muka akan jadi selesa dan tak melekit seperti sesetengah produk lain.. Jangan tak tahu ye, aku juga jadikan LaF ampoule ni sebagai makeup primer aku tau... Flawlesss jerk muka.. Paling penting muka akan sentiasa lembab dan tak kering lagi,...


Kite sentuh pula tentang packagingnya.. Bila sekali tengok memang macam packaging serum.. Nak membezakan ampoule dengan serum, korang perlu pastikan tulisan di packaging tu tertulis ampoule ataupun serum.. Masa nak beli tu, jangan main bedal ambil sahaja hokeh!! Kena baca dulu dengan teliti.. hehe.. LaF Ampoule ni didatangkan dalam botol kaca yang kedap udara bersama dropper bagi memudahkan penggunaannya..

Cara Guna LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule


Kalau aku tak ajar pun mesti korang dah tahu kan macam mana nak pakai ampoule ni.. Tapi aku tetap gigih nak ajar jugak korang cara guna LaF Water Bomb Ampoule ni.. Hehe.. Alhamdulillah muka aku ni tak de masalah sangat.. Rutin penjagaan wajah aku sangatlah ringkas sebabnya aku jenis yang tak suka memadatkan rutin harian aku.. Nak tahu tak aturan rutin penjagaan wajah aku.. Meh nak kabo!! haha..

  1. Pencuci Muka - Mencuci muka adalah satu kemestian pada aku.. Kalau nak muka sihat dan cantik, harus memastikan muka sentiasa dibersihkan dengan sempurna sebelum langkah seterusnya..
  2. Toner - Toner ni keharusan bagi aku.. Eh tapi kengkadang aku skip jugak kalau nak cepat.. Haha!! Nampak tak aku tak disiplin.. hiks..
  3. Ampoule - Biasa aku guna serum.. Tapi bila dah kenal dengan LaF Water Bomb ni, terus berpaling tadah sebabnya ampoule ni lagik best dari serum.. Haha..
  4. Krim Siang / Sunscreen - Aku tak pakai pelembab sebabnya ampoule ni dah cukup melembabkan kulit aku.. So aku dah tak perlu pelembab.. Lepas pakai ampoule, aku terus aje pakai krim siang ataupun sunscreen..

Empat step sahaja rutin penjagaan wajah aku.. Mudahkan!! Lepas dah lakukan rutin ni, barulah aku makeup seperti biasa... Oh ya, nak tau cara guna LaF Water Bomb ni, boleh tonton video aku kat bawah ni ye...



Apa Kata Aku Tentang LaF Water Bomb Ampoule?

Aku dah guna LaF Water Bomb Ampoule ni lebih kurang dua minggu lebih.. Walaupun dalam tempoh yang agak singkat, aku dah rasai keseronokan menggunakan LaF Water Bomb ni... Jadi, aku dengan tak sabarnya nak kongsikan dengan korang testimoni aku sendiri.. Serius, sebelum ni memang kulit aku agak kering mungkin aku bekerja dalam aircond.. Tetapi lepas menggunakan LaF ni, kulit aku sentiasa lembab dan sangat selesa... Kalau tak sebelum ni, asal kulit kering jerk mula la rasa gatal-gatal..


Seperti yang aku katakan tadi, aku jadikan LaF ampoule ni sebagai makeup primer aku juga dan aku suka hasil makeup aku selepas menggunakan LaF ni.. Makeup nampak lebih cantik dan kulit nampak lebih flawless.. Paling best makeup tahan lama dan tak bercapuk.. Sebab tulah aku tak boleh tinggal rutin ampoule ni.. kalau aku skip, akan rasa kekurangan sesuatu pada muka aku.. Haha!!

Keseluruhannya memang aku sangatlah berpuashati dengan kesan LaF Water Bomb Ampoule ni.. Baru pakai 2 minggu dah nampak kesannya.. Jadi, aku sangat recommend korang guna LaF ni berbanding serum biasa.. Serius tak menyesal!!


Oklah, kalau korang nak dapatkan LaF Water Bomb Ampoule ni, bolehlah ke Guardian yang berhampiran atau boleh juga beli secara online di laman web Guardian sendiri... Harganya tidaklah mahal mana iaitu RM47++ sahaja...


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Instagram

Facebook



Cannis Bakal Menjadi Sebuah Aplikasi Terhebat Di NASDAQ Menjelang 2021

Tuesday, October 23, 2018
Cannis Bakal Menjadi Sebuah Aplikasi Terhebat Di Nasdaq, Amerika Syarikat |  Hi Korang! Kalau korang ingat, sebelum ni aku pernah berkongsi dengan korang tentang sebuah aplikasi terbaru di Malaysia iaitu Cannis.. Masih ingat? Hiks.. Kali ni, sekali lagi aku nak bercerita tentang aplikasi terhebat ini.. Mesti korang nak tahu perkembangan aplikasi Cannis ni kan..? Ok, kalau korang nak tahu, aplikasi mudah alih Cannis ini telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Satu pencapaian yang membanggakan.. Apa yang lagi menarik, Cannis bakal menjadi sebuah aplikasi terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat menjelang 2021 nanti..


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Baru-baru ini, Cannis yang beribupejabat di Kuala Lumpur telah mengadakan persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" di KL Convention Center pada 21 Oktober 2018 bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.



Semasa persidangan tersebut, Dato' Ching Eu Boon, Ketua Pegawai Eksekutif, sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O.

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.


Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.


Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis


Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.


Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.


Shopping Barangan Baby Yang Berkualiti Dan Lain Dari Yang Lain Di Lovingly Signed

Monday, October 22, 2018
Shopping Barangan Baby Yang Berkualiti Dan Lain Dari Yang Lain Di Lovingly Signed  |  Bila ada baby, saat yang paling seronok adalah time nak beli barang-barang keperluan mereka.. Mana tak seronok, bila tengok barangan baby yang comel-comel tu rasa macam nak beli semua sekali.. Baru-baru ni adalah seorang kawan aku ni yang akan menimang cahaya mata tak lama lagi bertanyakan pada aku tentang tempat shopping barangan baby yang menarik.. Jadi, aku pun suggest la pada dia satu laman web ni yang menjual barangan baby yang berkualiti dan lain dari yang lain iaitu Lovingly Signed.. Aku memang suka usha barangan baby dekat laman web ni.. Semuanya comel-comel dan berkualiti.. 


Lovingly Signed merupakan sebuah laman web yang menjual pelbagai jenis barangan baby yang bertapak di Singapura...  Barangan baby yang dijual cantik, unik dan berkualiti.. Yang lagi bestnya, mereka juga menyediakan perkhidmatan delivery dan gift wrap untuk Personalized Baby Gifts.. Jadi, kita dah tak perlu nak bersusah payah pergi pasaraya dan sebagainya untuk mencari hadiah.. Bukak sahaja website Lovingly Signed ni, pilih barangan apa yang berkenan untuk dijadikan hadiah dan terus buat pembelian.. Lepas itu, mereka akan menghantar hadiah tersebut kepada si penerima.. Wahhh!! Mudah betul zaman sekarang ni kan..

Bukan setakat itu sahaja tau, di Lovingly Signed ni korang juga boleh customize barangan baby yang dibeli dengan menulis nama pada hadiah tersebut.. Ini akan menjadi lebih bermakna kepada kita dan juga si penerima.. Betul tak? Hehe..


Ini adalah antara gift hamper yang boleh didapati di Lovingly Signed.. Banyak lagi sebenarnya... Jadi, korang boleh pilih sendiri sama ada untuk baby girl, boy ataupun unisex.. Kalau belum tahu jantina baby, langkah selamat pilihlah yang unisex sahaja.. hehe.. 


Kalau korang nak tahu, inilah kotak hadiah yang digunakan untuk setiap pembelian hadiah di Lovingly Signed.. Kotak yang sangat berkualiti dan eksklusif... Semua hadiah yang dibeli akan hadir di dalam kotak hadiah Signature Lovingly Signed ini secara percuma.. Hah mesti korang nak tahu tentang penghantarannya pula kan.. Berapa kosnya?

Ok, untuk setiap pesanan yang dihantar di Singapura, penghantaran adalah percuma.. Tempoh penghantaran akan mengambil masa selama 3-5 hari.. Manakala bagi penghantaran antarabangsa pula, penghantaran adalah ke mana-mana destinasi seluruh dunia dengan cas penghantaran sebanyak SGD $25 sahaja dan jika pembelian melebihi SGD $250, penghantaran adalah percuma.. Penghantaran akan mengambil masa 4-8 hari menggunakan courier pilihan mereka..


Di Lovingly Singed korang tak perlu bimbang kerana material yang digunakan sangat berkualiti tinggi dan designnya lain dari yang lain.. Jadi, korang akan dapat barangan baby yang unik sama ada untuk baby sendiri mahupun dijadikan hadiah untuk orang lain..  Semua baju di Lovingly Signed ini juga dihasilkan dari material 100% kain kapas yang boleh memberikan keselesaan kepada baby.. Peluh pun senang menyerap dan tidak panas... Barang apa yang ada di Lovingly Signed ni? Jom sama-sama tengok..

GIFT HAMPERS


CLOTHING


BLANKETS & TOWLES


TOYS & ACCESSORIES


Semua cantik-cantik belaka.. Rambang mata jadinya... Tak lama lagi kawan aku tu nak bersalin.. Jadi, aku bolehlah beli hadiah dari Lovingly Signed ni.. Mudah sikit kerja aku.. Tak perlu lagi nak masuk dari satu kedai ke satu kedai yang lain untuk mencari hadiah baby.. Lagi pun apa yang membuatkan aku suka sangat dengan Lovingly Signed ni, barangan yang dijualnya lain dari yang lain.. Jadinya, kalau aku beli dari Lovingly Signed ni, confirm tak sama dengan orang lain.. hehe..

Oklah, kalau korang rasa ada adik beradik, sedara mara, rakan taulan atau korang sendiri yang akan menimang cahaya mata, aku sangat recommend korang shopping barang keperluan baby korang di Lovingly Signed ni sebabnya korang pasti akan berpuashati dengan kualiti barangnya.. Lagipun, semua barang yang dijual sangat cantik dan unik.. 

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, boleh layari :-

Website

Facebook

Instagram



Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE Memberi 4 Kali Perlindungan Selama 24 Jam

Saturday, October 20, 2018
Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE Memberi 4 Kali Perlindungan Selama 24 Jam  |  Tahukah anda sekarang ini, penyakit gusi telah mengatasi kaviti sebagai faktor utama kehilangan gigi dalam kalangan orang dewasa?  Penyakit gusi disebabkan plak yang berlanjutan terbentuk di antara gigi, di sepanjang garisan gusi dan dalam poket gusi berpunca dari kurangnya amalan memberus gigi dan biasanya sukar untuk dikesan dalam tempoh yang lama.


Kajian pada tahun 2010 menunjukkan bahawa 9 daripada 10 orang dewasa di Malaysia mengalami masalah gusi (NOHSA 2010). Satu kaji selidik baru-baru ini yang dijalankan oleh Lion Corporation di Malaysia keatas 450 orang dewasa di Malaysia menunjukkan 80% responden mempunyai sekurang-kurangnya satu tanda dan gejala penyakit gusi yang ketara dan kebiasaanya adalah gusi berdarah atau bengkak, namun hanya 1% menyedari bahawa mereka mempunyai penyakit gusi (Projek Katsu 2017).

Punca utama penyakit gusi adalah plak, iaitu lapisan lembut, dan melekit serta mengandungi berbilion bakteria. Apabila plak terbentuk antara gigi, di sepanjang garisan gusi dan di dalam poket gusi, toksin daripada bakteria tersebut akan merosakkan tisu gusi.

Gingivitis merupakan penyakit gusi yang menyerang pada peringkat awal dimana gusi akan membengkak dan meradang akibat jangkitan bakteria. Sekiranya tidak dirawat, ia akan melarat dan menjadi penyakit gusi. Penyakit gusi tidak akan hanya menyebabkan kehilangan gigi, tetapi ia turut dikaitkan dengan masalah kesihatan lain seperti penyakit kencing manis dan jantung.

Lion Corporation Japan mula bertapak di dalam industri penjagaan mulut pada tahun 1896 dengan memperkenalkan serbuk gigi. Sejak itu penjagaan mulut telah mejadi perniagaan utama dan kepakaran Lion Corporation Japan yang dibuktikan melalui pengalaman lebih daripada 100 tahun bekerja bersama para profesional dalam bidang pergigian serta mempunyai pasukan pakar dan saintis mereka sendiri.


SYSTEMA memahami isu penyakit gusi yang meluas. Dengan pemahaman yang mendalam terhadap keperluan mulut dan penyelidikan yang menyeluruh, SYSTEMA kini melancarkan penemuan inovasi terbesar Lion Japan; SYSTEMA ADVANCE, ubat gigi anti-plak dan anti-bakteria pertama yang menggabungkan TDS, IPMP yang mampu menyingkirkan plak, dan membunuh 99.9% bakteria di kawasan yang sukar dicapai seperti dalam poket gusi, dan GK2 untuk melegakan gusi.

Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE memberi perlindungan 24jam daripada bakteria mulut dengan mengamalkan memberus gigi dua kali sehari serta 4x perlindungan lebih baik terhadap masalah gusi berbanding ubat gigi biasa.


Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE dengan teknologi Advance Plaque Buster bertindak dalam 3 cara :-
  • TDS meleraikan plak untuk memudahkan penyingkiran 
  • IPMP menembus masuk ke dalam lapisan bio di poket gusi dan membunuh 99.9% bakteria
  • GK2 untuk mengurangkan ketidakselesaan pada gusi


Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE hadir dalam 3 variasi iaitu SYSTEMA ADVANCE Extra Gum Protection dengan perisa peppermint dan spearmint yang menyegarkan, SYSTEMA ADVANCE Deep Clean Whitening yang mempunyai rasa pudina yang lebih tahan lama dengan partikel di dalam pes dan SYSTEMA ADVANCE Extreme Clean Breath yang menyediakan rasa pudina berganda dengan teknologi penyejukan yang tahan lama untuk kesegaran nafas yang lebih.


Kini SYSTEMA berupaya menyediakan Sistem Anti-Plak SYSTEMA yang menyeluruh agar gusi dan gigi sentiasa sihat. Sistem Anti-Plak SYSTEMA menggabungkan ubat gigi Anti-Plak Systema untuk menyingkirkan plak dan membunuh bakteria di dalam poket gusi manakala berus gigi Systema 0.02mm dengan bulu berus hujung tirus membantu menyingkirkan plak dari kawasan yang sukar dicapai terutamanya antara gigi, sepanjang garisan gusi dan di dalam poket gusi bagi memastikan gusi dan gigi kekal sihat berpanjangan.

Lebih penting lagi, melalui Pergigian Penegahan, Systema berhasrat untuk mendidik dan melengkapkan pengguna dengan pengetahuan tentang kesihatan mulut melalui kempen penjagaan mulut yang berterusan dan mampu beberikan anjakan perubahan ke arah kesihatan mulut yang lebih baik untuk semua.


Bersempena pelancaran Ubat Gigi Anti-Plak Systema Advance, Systema turut melancarkan kempen kesedaran kesihatan gusi seluruh negara yang diadakan dengan kerjasama Program Kesihatan Pergigian, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Persatuan Periodontologi Malaysia (MSP) dan Fakulti Pergigian, Universiti Teknologi MARA (UiTM). Bertemakan “SAVE YOUR GUMS, SAVE YOUR TEETH” ataupun “SAYANGI GUSI, SELAMATKAN GIGI” kempen ini telah dirasmikan oleh Dr. Normah bt Taharim, Pengarah Kanan Kesihatan Pergigian, Kementerian Kesihatan Malaysia.

Kempen kesihatan oral ini bertujuan untuk menggalakkan orang ramai mengambil langkah awal ke arah mendapatkan gusi yang lebih sihat melalui pemeriksaan gusi sebagai usaha untuk mencegah penyakit gusi.


Sepanjang kempen berlansung, Klinik Pergigian Bergerak yang disediakan MOH dan UiTM akan mengadakan lawatan ke pelbagai lokasi di seluruh Malaysia bagi membolehkan orang ramai mengambil bahagian dan mendapatkan pemeriksaan gusi secara percuma. Kempen ini akan menjadi peneraju misi Lion Corporation Japan untuk meningkatkan kesedaran dan mendidik komuniti mengenai menyakit gusi serta penjagaan mulut yang baik.


Dengan semangat membantu lebih ramai rakyat Malaysia untuk memiliki gusi dan gigi yang sihat, SYSTEMA menjanjikan 30,000 sampel Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE berserta risalah pendidikan kesihatan gusi bersemepena KEMPEN “SAVE YOUR GUMS, SAVE YOUR TEETH”. Ubat Gigi Anti-Plak Systema Advance akan diedarkan kepada orang ramai melalui MSP dan UiTM sewaktu aktiviti pemeriksaan gusi berlansung bagi membolehkan pengguna mencapai gusi yang sihat berpanjangan.

Systema Extreme Clean Breath

Systema Deep Clean Whitening

Systema Extra Gum Protection

Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE kini boleh didapati di semua kedai dan farmasi terkemuka di seluruh negara pada harga RM12.55. Kini memiliki gusi yang sihat menjadi lebih mudah dengan SYSTEMA. Amalan penjagaan kesihatan mulut yang baik bukan hanya sekadar melindungi gigi anda; ia adalah permulaan yang baik untuk gusi yang sihat yang akan membawa kepada kehidupan yang lebih sihat.

Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan Ubat Gigi Anti-Plak SYSTEMA ADVANCE atau bersama menyertai KEMPEN “SAVE YOUR GUMS, SAVE YOUR TEETH” sila layari www.southernlion.com.my dan laman Facebook rasmi di www.facebook.com/KeepSmilingMY