Carina Rangkaian Tisu Berkualiti Tinggi Yang Lengkap Untuk Kegunaan Harian

Thursday, December 29, 2022

2 comments

Carina Rangkaian Tisu Berkualiti Tinggi Yang Lengkap Untuk Kegunaan Harian  |  Tisu adalah antara benda yang terpaling penting dalam kehidupan aku seharian.. Rasanya kalau tak de tisu, hidup aku untuk hari tu memang tak lengkap dan rasa tak selesa.. Tak kira la kat mana aku berada sekali pun, memang tisu mesti kena ada terutamanya pada waktu pagi.. Almaklumlah hidung aku ni jenis sensitif pada waktu pagi mesti dilanda selesema dan memerlukan tisu.. hehe..


Setiap bulan, pastinya item tisu akan berada dalam list barang keperluan aku.. Dari tisu muka sehinggalah ke tisu dapur.. Rangkaian tisu dekat rumah aku haruslah lengkap setiap bulan.. Bukan sahaja tisu kering yang aku guna malahan tisu basah juga menjadi satu keperluan bagi keluarga aku.. Sebab itulah aku harus menggunakan rangkaian tisu yang berkualiti tinggi untuk kegunaan harian aku seperti rangkaian tisu dari jenama Carina ini.. Lengkap tau! Semua jenis tisu ada.. Jom aku story..

Tentang Carina



Carina ditubuhkan pada tahun 2009 sebagai pengeluar tisu pertama Malaysia bagi memenuhi permintaan negara tropika tersebut. Penghasilan tisu Carina yang menggunakan hanya 100% pulpa dara dan 100% kapas tulen asli membolehkan Carina memberikan keselesaan kepada orang ramai disamping mengekalkan standard kualiti produk. Ia adalah pilihan terbaik untuk mereka yang berkulit sensitif kerana produk yang dihasilkan oleh Carina tidak mengandungi sebarang komponen kitar semula, justeru menjadikannya lembut pada kulit dan tahan lasak. 

Carina dicipta untuk penduduk Asia Tenggara yang terkenal dengan pulau-pulau yang indah, restoran ternama, masakan yang lazat dan pedas serta pelbagai budaya. Dengan iklim subtropika yang lembap di rantau ini, Carina percaya tisu berkualiti tinggi adalah penting dan sangat berguna kerana ia lebih bersih, mudah dan mesra keluarga, serta untuk kegunaan sendiri. Selain itu, tisu Carina juga mesra alam kerana ia larut dalam air, melindungi bukan sahaja anda tetapi juga alam sekitar. 

Bertempat di Lembah Klang, Malaysia, produk Carina dihasilkan dan diedarkan di seluruh Malaysia terus kepada pengguna. Oleh itu, di sebalik kualiti produk Carina yang baik, harganya turut berpatutan untuk setiap lapisan masyarakat. 

4 Ciri Utama Carina
  • Penjagaan Kecantikan (Beauty Care) - Siri Tisu Kering Carina diperbuat daripada 100% PURE VIRGIN PULP untuk memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit, termasuk kulit sensitif, dan Siri Kapas yang diperbuat daripada 100% PURE COTTON yang sesuai untuk kegunaan kecantikan kerana ia bersifat hypoallergenic dan tidak akan menyebabkan iritasi dan kerosakan kulit kerana kapas yang digunakan adalah bahan semula jadi yang asli. 
  • Penjagaan Bilik Mandi (Toiletries Care) - Tisu Bilik Mandi dengan 3 lapisan, menjadikan ia lebih kuat dan lembut untuk digunakan. 
  • Peralatan Dapur (Kitchenware) - Siri Tisu Dapur kami menjadikan permukaan dapur dan peralatan bersih, berkilat dan bebas calar. Ia membantu membersihkan kaunter dapur dan peralatan serta menyental tumpahan cecair. 
  • Penjagaan Kesihatan (Health Care) - Siri Tisu Basah kami mengandungi 99% air, bebas paraben yang tidak menyebabkan sensitiviti kulit dan alahan. 

Carina Rangkaian Tisu Berkualiti Tinggi Yang Lengkap Untuk Kegunaan Harian


Macam yang aku cakapkan di awal tadi, tisu Carina ni memang berkualiti tinggi.. Aku suka jenama ni walaupun baru guna.. Firstime guna, aku dah rasa woww sangat terutama tisu muka dia lembut je.. Takde la rasa pedih time sapu muka dan hidung aku ni kan.. Haha.. Serius la Carina ni memang terbaik bagi aku..

Kalau korang nak tahu, tisu Carina ni didatangkan dalam pelbagai saiz, daripada pembungkusan yang kecil sehinggalah yang lebih besar. So, sangat sesuai untuk digunakan oleh individu mahupun seisi keluarga. Ok, seperti yang aku katakan tadi produk Carina ini didatangkan dalam 4 ciri utama iaitu Beauty Care, Toiletries Care, Kitchenware dan Healthcare dimana ianya terbahagi kepada 3 kategori iaitu :-

  • Product Dry Tissue
    • Carina Handkerchief Tissue
    • Carine Wallet Tissue
    • Carina Box Tissue
    • Carina Kitchen Tissue
  • Product Wet Tissue
    • Carina Wipes
    • Carina Antibacterial Wipes
  • Product Cotton Set
    • Carina Cotton Bud
    • Carina Facial Cotton

Carina Dry Tissue


1. Carina Handkerchief Tissue

Handkerchief Tissue ni memang wajib ada dalam handbeg aku.. Aku suka packagingnya, kecil dan kemas tak mudah renyok.. Warna packagingnya pun cantik sangat, warna purple warna kegemaran aku tau.. haha.. Sejak kenal dengan jenama Carina ni, lagilah aku suka dengan tisu jenis hankerchief ni.. Mudah dibawa kemana-mana.. Pembungkusannya yang sederhana, menjadikan Carina Handkerchief Tissue ni ideal dan sesuai untuk kegunaan harian. Tambahan pula tisunya yang lembut, sangat selesa digunakan.

2. Carina Wallet Tissue

Sementara itu, Carina Wallet Tissue dengan pembungkusan yang mengikut trend masa kini, juga membolehkan aku menggunakannya sebagai on-the-go wallet atau dompet harian aku.. Packagingnya memang macam wallet sebab tulah dinamakan wallet tisu.. Yang ni pun mudah dibawa kemana-mana sebab saiznya kecik  dan nipis.. Cumanya aku lebih suka hadkerchief tisu sebab bungkusannya lebih smart dan kukuh.. hehe..

3. Carina Box Tissue

Tisu kotak ni wajib ada dekat rumah dan pejabat.. Rasanya korang pun macam aku jugakkan.. Pelbagai guna tau.. Time makan nak tisu, time minum nak tisu, time makeup nak tisu pendek kata setiap masa nak tisu.. Tisu ni ibarat rakan karib dah walaupun di mana aku berada.. Korang pun sama kan? Betul tak? Jangan tak tahu ye, tisu Carina ni diperbuat daripada 100% Pure Virgin Pulp bagi memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit termasuklah kulit sensitif.. So, aku recommend sangat korang guna tisu Carina ni.. Berbaloi-baloi..

4.  Carina Kitchen Tissue


Kebiasaannya ramai yang guna tuala untuk kegunaan dapur kan.. Macam aku dulu-dulu, memang tuala la aku guna untuk lap dapur.. Sebenarnya banyak keburukannya guna tuala ni.. Kalau tuala tak dicuci dengan betul, maka bermaharajalelalah bakteria dok membiak dekat kain tu.. 

Itu dulu la.. Sejak beberapa tahun kebelakangan ni aku dah mula menggunakan kitchen tissue.. Pelbagai jenama dah aku guna dan sekarang aku guna jenama Carina pula.. Sangat puashati kerana tisu dapur Carina ni sangat membantu aku di dapur.. Ia sangat efektif untuk menghilangkan kesan kotoran dan minyak.. Bukan tu je, tisu dapur Carina ni juga boleh digunakan untuk mengelap buah, sayuran, tangan, pinggan-mangkuk, singki dan sebagainya.

Apa yang aku suka dengan Carina Kitchen Tissue ni adalah tisunya tebal dan susah nak koyak, penyerapan sangat bagus dan tak berhabuk semasa mengelap.

Carina Wet Tissue


Wipes memang antara yang terpenting dalam kehidupan seharian.. Penggunaan wipes dah meluas sekarang.. Kalau dulu, time ada baby je guna wipes ni.. Sekarang aku rasa sangat memerlukan wipes terutamanya bila time makan di kedai.. Aku sejenis yang nak kena meja bersih, baru aku selesa.. Memang aku akan stenbai wipes untuk aku lap meja dan tangan aku..

Carina Wet Tissue ni ada 2 jenis tau iaitu Carina Wet Wipes dan juga Carina Antibacterial Wipes.. Tekstur Carina Wipes yang lembut, sesuai digunakan untuk pembersihan dan pembasmian kuman bagi menanggalkan kotoran atau cecair dari kulit atau permukaan. Paling penting tisu basah Carina ini tidak mengandungi Paraben dan alkohol. So, memang selamat digunakan kerana telah diuji secara klinikal.

Carina Cotton Set


Rangkaian Carina Cotton pula juga diperbuat daripada kapas asli, lembut, tahan lasak dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi sesuai untuk kegunaan peribadi dan juga penjagaan bayi. Carina Cotton set ni terdiri daripada Cotton Bud dan juga Facial Cotton.. 

Untuk Carina Cotton Bud didatangkan dalam 2 packaging iaitu dalam botol plastik dan bungkusan plastik sebagai refill.. Manakala untuk Facial Cotton pula, kapasnya sangat lembut dan tahan lasak.. Tanggalkan solekan pun mudah dengan Carina Facial Cotton ni tidak memedihkan kulit.. 

Rangkaian produk yang luas daripada Carina ini dapat memenuhi keperluan harian kita untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih baik, bersih dan sihat. 

Carina "We Care, We Love"




Carina telah menghasilkan konsep terbarunya sempena tahun 2023 nanti dengan tema "We Care, We Love" ini kerana CARINA 2023 berazam untuk bergerak ke hadapan mengikut peredaran zaman dan terus maju selepas pandemik. Konsep terbarunya ini menekankan beberapa aspek seperti :-
  • Menggalakkan kesedaran kebersihan, mewujudkan persekitaran yang sihat dan mengurangkan pencemaran 
  • Menjaga kulit penggunanya dengan menyediakan 100% kapas tulen semulajadi yang mesra kulit 
  • Pengeluaran tempatan untuk meningkatkan pemulihan ekonomi 
  • Khusus untuk memenuhi keperluan dan kehendak orang Asia Tenggara 
  • 4 siri untuk memenuhi permintaan pasaran 

"We Care, We Love", menyatakan kepercayaan mereka bahawa menghasilkan produk berkualiti tinggi akan mempengaruhi dan menghasilkan penjagaan dan kasih sayang yang lebih baik untuk keluarga. #CarinaCares terhadap anda dan keluarga anda!

Jom layan video ini..




Dimana Boleh Dapatkan Produk Carina? 


Majoriti produk Carina boleh diperolehi di pasaraya mahupun atas talian (Online). Aeon Big, Aeon Wellness, Econsave, Mydin, NSK, Hot Mart dan farmasi adalah beberapa peruncit luar talian. Pada masa yang sama, korang juga boleh mendapatkan Carina menerusi platform e-dagang rasmi mereka dan produk akan dihantar terus di depan pintu rumah korang! Terpaling mudah kalau nak buat pembelian adalah melalui Shopee dan Lazada.

Jom aku senaraikan disini dengan lebih details dimana korang boleh dapatkan produk Carina ini..

Secara OFFLINE 👇


  • Aeon Big
  • Aeon Wellness
  • Econsave
  • Mydin
  • NSK
  • Ascen+ Pharmacy
  • MiX Store
  • PotBoy Groceries
  • C-Mart Penang, Kedah, Perlis
  • Ceria 99 Penang, Kedah, Perak
  • Family Stores Seremban, Melaka
  • Oppa Mart Melaka, Seremban 
  • Nirwana Maju Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan 
  • Target Supermarket Johor 
  • Song Mart Malaysia Johor 
  • Pasaraya Hwa Thai Johor  

Secara ONLINE 👇


Carina Gift Box


Selain produk di dalam Carina Gift Box ini terdapat juga :-
  • Shop online voucher Shopee Carina official Store RM 5 voucher 
  • Review & Win campaign flyer  
  • Carina Surprise Ang-pao sehingga RM88 melalui TNG   


Untuk pengetahuan korang, di pasaran Carina Gift Box Set TIDAK TERMASUK :-

 
  • Carina Kitchen Roll (boleh dibeli di kedai fizikal atau online) 
  • Carina Limited Edition We Love We Care Bag (GWP dengan pembelian RM 40 dan ke atas)     

Dimana boleh dapatkan Carina Gift Box?
  • Aeon Big (Cawangan terpilih) 
  • Mix Store (Cawangan terpilih @ IOI City Mall) 
  • Hot Market @ Berjaya Times Square 
  • Tong Hup Trading, Melaka 

CARINA Review & *WIN 


Kalau korang beli produk Carina, jangan lupa tau join 'Review & *Win' ni! Rugi tak join, hadiah menarik menanti korang semua untuk dimenangi... Bagaimana nak join? Jom baca cara penyertaan di bawah ini..

Hadiah
  • 100 pemenang dicari untuk *MENANGI 3 bulan Bekalan Rumah setiap bulan 
  • Hadiah bernilai RM 150 untuk seorang pemenang   

Cara Penyertaan
  1. Muat naik Foto/VIDEO Ulasan pengalaman anda dengan MANA-MANA produk siri CARINA di Facebook/Instagram/Tiktok
  2. Beritahu kami sebab anda akan mengesyorkannya & tag @CARINA rasmi Facebook/Instagram/Tiktok 
  3. Hashtags #MYCarina #WeCareWeLove (pastikan post anda adalah mood 'public'). 

*Terma & Syarat
  1. Tempoh kempen : SEKARANG - 30 April 2023 
  2. #300 #Penilai Terbaik akan dipilih untuk MENANG 3 Bulan Bekalan Rumah Carina bernilai RM150. Kami akan screenshot pemenang dan umumkan pemenang di halaman Facebook kami bermula dari Feb 2023. Sila nantikan! 
  3. Hadiah tidak boleh ditukar, tidak boleh dipindah milik, dan tidak boleh ditebus dengan wang tunai atau hadiah lain. Kami berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu. 
  4. Resit WAJIB ditunjukkan untuk menuntut hadiah. 
  5. Setiap pemenang hanya sah untuk menuntut sekali sahaja, Nama & resit Pembelian yang sama tidak dibenarkan. 
  6. Resit pembelian sah dari 1 Jan 2023- 31 April 2023 sahaja. 
  7. Baucar tunai bernilai RM150 adalah untuk pembelian produk CARINA sahaja, setiap baucar tunai RM50 hanya sah selama 1 bulan. 
  8. Carina berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.

Jom Dapatkan Carina Sekarang!!


Jom lengkapi keperluan harian kita dengan Carina kerana Carina dapat memenuhi keperluan harian kita untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih baik, bersih dan sihat. 

Untuk maklumat lanjut, korang boleh hubungi Carina melalui emel wangzhengcarina@gmail.com. Jangan lupa follow Carina Malaysia di platform berikut untuk perkembangan terkini, info-info kesedaran kebersihan dan pengumuman menarik yang lain.  👇


SOSIAL MEDIA CARINA

Facebook    |    Instagram    |    Tiktok




#MildAndGentle #comfortable #pure #SoftAndTender #CarinaMalaysia #CarinaCares #HealthyTissue #VITAMEDIA #CARINA #WeCareWeLove #beautytissue #BetterLife #CarinaMY #MYCarina #Tissue #CarinaTissue #handkerchieftissue #handkerchief #VirginPulp #PurePulp #Wallettissue #CarinaLavender #CarinaGreentea #CarinaRose #CarinaEveryday #CarinaPure #CarinaCaringLife #CarinaForAll #BetterwithCarina #CarinaFamily #Carina100natural #CarinaNature
 





Read More

Jerawat Batu? Jangan Risau Renora Clinic Dapat Bantu Selesaikan Masalah Jerawat Batu Dengan Berkesan

Tuesday, December 27, 2022

No comments
Jerawat Batu? Jangan Risau Renora Clinic Dapat Bantu Selesaikan Masalah Jerawat Batu Dengan Berkesan   |  Ada tak yang tengah stress di sebabkan jerawat? Haaa kali ni aku nak share dengan korang, punca dan penyelesaian masalah jerawat yang korang alami tu. Masalah jerawat di muka ni adalah antara mimpi ngeri buat setiap orang terutama bagi yang mengalaminya. Betul tak? Mana tidaknya, ia pasti merencatkan penampilan diri sekaligus mengurangkan keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang ramai.


Lebih menyedihkan apabila sudah mencuba pelbagai cara dan petua malahan menggunakan pelbagai jenis produk tetapi masalah jerawat ini masih juga tidak dapat diselesaikan.. Aku sendiri pernah mengalami situasi sebegini satu ketika dahulu.. Muka aku agak breakout teruk dulu.. Naik buntu jadinya mencari jalan penyelesaian tetapi keadaannya tetap sama.. 

Muka aku masa breakout!

Oh ya, jangan tak tahu ye, jerawat ni bukan sahaja dialami oleh golongan remaja malah golongan dewasa dan berusia pun turut mengalaminya.. Pendek kata jerawat  ni dah tak mengenal usia.. Hehe.. Apa-apa pun korang jangan stress-stress ye! Jom baca ni, aku kongsikan punca dan penyelesaian bagi masalah jerawat korang!

Jenis- Jenis Jerawat

renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

1.  Jerawat Papule

Bermula dengan blackhead yang menjadi radang kerana tidak dirawat. Bakteria menjadikan sel kulit mati dan minyak pada blackhead sebagai sumber tenaga dan makanannya. Ini menyebabkan bakteria membiak dan menjadi radang. Jerawat ini sangat sensitif kepada sentuhan. Elakkan memicit jerawat jenis ini kerana ia akan membuatkan keradangan menjadi lebih teruk dan mengakibatkan parut.

2.  Jerawat Pustule

Jerawat jenis ini pula berlaku apabila bintik merah makin membesar dan sekiranya tidak dirawat ia akan kelihatan seperti bernanah sama yang berwarna putih atau kuning. Ada yang memanggilnya sebagai jerawat yg sudah "masak". 

Elakkan daripada memicit jerawat ini kerana perbuatan itu boleh menyebabkan parut dan masalah jerawat yang semakin merebak.  

3.  Jerawat Nodule
 
Jerawat nodule ini dikenali sebagai jerawat batu. Jerawat ini adalah besar dan terdapat benjolan merah. Jerawat ini boleh berlaku apabila liang pori tersumbat dan bakteria sudah masuk ke lapisan paling bawah.

Ciri-Ciri, Cara Mengatasi dan Pencegahan Jerawat Batu

renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

Jerawat batu atau dikenali juga sebagai jerawat cystic terjadi disebabkan pengumpulan kulit mati dan pori yang tersumbat.

Jerawat cystic ini muncul disebabkan bakteria yang terperangkap di dalam pori dan akhirnya menyebabkan jangkitan bakteria. Keadaan ini akan mengakibatkan berlakunya inflamasi dan radang di mana benjolan besar kemerah-merahan yang berisi nanah terbentuk.

Jika tidak dirawat dengan segera, radang di lapisan kulit paling dalam akan menjadi makin teruk dan menyebabkan liang pori pecah. Radang akhirnya akan terjadi pada kawasan lain dan menyebabkan jerawat batu yang baru terhasil.

renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

Punca Jerawat Batu

Jerawat batu yang tumbuh di wajah akan membuatkan kita stress. Betul tak? Mane tidaknya, dengan benjolan besar berwarna merah dan dipenuhi nanah, jelas mencacatkan penampilan diri. Bukan itu sahaja, malah jerawat batu juga akan menimbulkan rasa sakit dan gatal pada area yang ditumbuhi. Pastinya rasa tidak selesa dengannya.

Sama seperti jerawat-jerawat yang lain, jerawat batu juga berpunca daripada liang pori tersumbat yang disebabkan oleh penghasilan minyak yang berlebihan (sebum), kotoran dan sel kulit mati terkumpul mengakibatkan jangkitan bakteria serta memudahkan bakteria penyebab jerawat membiak sehingga ke bahagian dalam kulit. Disebabkan itu, jerawat tumbuh menjadi merah dan mula membengkak berisi nanah.


Ini adalah wajah aku dulu.. Jerawat memang stok ada nanah dekat dalam dia.. Masa ni memang stress sangat bila tengok cermin.. Nak makeup pun memang malas.. Keyakinan diri tak payah cakap la, memang down terus.. Rasa penampilan aku masa tu serba tak kena.. Pelbagai produk aku cuba, ada yang menjadi tetapi hanya seketika.. Masalah yang sama akan berulang lagi.. Untuk merawatnya kita perlu tahu dahulu punca sebenar masalah ini.. Barulah ianya boleh dirawat dengan betul.. 

Ada beberapa faktor yang menyebabkan jerawat batu iaitu :-
  • Faktor Genetik
  • Mudah berpeluh meningkatkan kelembapan kulit menyebabkan bakteria lebih mudah membiak 
  •  Menggunakan produk kosmetik yang tidak sesuai, terutama bagi jenis kulit berminyak.   
Salah satu perkara yang membezakan jerawat batu dengan jerawat biasa adalah disebabkan hormon yang tidak seimbang. Jerawat cystic ni sangat dipengaruhi oleh keseimbangan kadar hormon dalam tubuh iaitu hormon androgen. Apabila berlakunya peningkatan kadar hormon androgen dalam badan, ini dapat meningkatkan penghasilan minyak (sebum) di wajah. Akibatnya, pori akan tersumbat dan munculnya jerawat. 

Walaupun kerap mencuci muka, masalah jerawat hanya dapat diatasi pada luaran sahaja. Setelah jerawat kecut, pasti akan tumbuh lagi. Punca jerawat sebenar masih belum diatasi. Jerawat batu perlu dirawat kerana ia disebabkan oleh jangkitan bakteria. Sekiranya tidak dirawat dengan ubat-ubatan, ia akan menyebabkan parut lekuk yang kekal.

Dimanakah untuk dapatkan rawatan jerawat ini?

Ada jerawat batu? Haaa jangan risau guys, Renora Clinic dapat bantu selesaikan masalah jerawat batu dengan berkesan. Segeralah ke Renora Clinic, Klinik yang telah merawat ramai orang yang mempunyai masalah jerawat. Bukan sahaja jerawat batu, malah semua jenis jerawat dapat dirawat. 

renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

Sekiranya korang mengalami masalah kulit seperti jerawat batu, jerawat pasir dan parut jerawat, korang dinasihatkan untuk mendapatkan rawatan yang sesuai melalui doktor yang bertauliah. Ini kerana, jenis rawatan perlu disesuaikan dengan keadaan kulit seseorang pesakit bagi mendapatkan kesan yang optimum.  

Renora Clinic merupakan sebuah klinik perubatan estetik dan kulit yang berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Di Renora Clinic, perkhidmatan rawatan kulit menjadi fokus dan kepakaran utama selain daripada rawatan penyakit-penyakit umum yang lain. Klinik ini juga telah memperoleh persijilan LCP bagi menjalankan rawatan perubatan estetik daripada KKM.    

Kalau korang tak percaya, lihat gambar testimoni sebelum dan selepas mendapatkan rawatan di Renora Clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat ini.


renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

Kalau korang nak tahu, Renora Clinic mempunyai 3 orang doktor yang sangat berpengalaman dalam diagnosis dan rawatan pelbagai jenis penyakit kulit, terutamanya jerawat. Setiap rawatan dijalankan oleh doktor perubatan estetik dengan menggunakan kaedah yang telah terbukti berkesan secara klinikal. Peralatan dan ubat-ubatan yang digunakan dalam setiap rawatan pula adalah berdaftar dan ‘strictly medical grade’. 

renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

Sekiranya korang mempunyai masalah jerawat, jeragat atau masalah kulit lain, cubalah dapatkan rawatan di RENORA CLINIC, klinik kulit dan estetik yang menjadi pilihan ramai di kawasan sekitar Kuala Lumpur dan Selangor ni. Bukan itu sahaja malah mereka juga sentiasa dikunjungi oleh ramai pesakit dari luar negeri seperti Pulau Pinang, Kedah dan juga Kuantan.

Sebelum mendapatkan rawatan di Renora Clinic, pastikan korang mendapatkan temujanji dahulu sebelum datang ke Renora Clinic. Ini untuk mengelakkan waktu menunggu yang lama.  

Untuk maklumat lanjut dan temujanji, korang boleh layari sosial media (FB dan IG) Renora Clinic atau boleh terus hubungi klinik yang beroperasi dari jam 10 pagi hingga 6 petang.

Buat temujanji anda sekarang!! 👇

Whatsapp : 011 6098 8315 / Tel : 03-9172 7211



Renora Clinic Bandar Sri Permaisuri Cheras Kuala Lumpur  
(Klinik Jerawat , Jeragat , Laser, Estetik & Kulit )  


Alamat
R-UG-17,
Kompleks Permasuri Q, Jalan Sri Permaisuri,
Bandar Sri Permaisuri,
56000 Kuala Lumpur

No Telefon
011 6098 8315 

 
Emel : inforenora@gmail.com


Berita baik untuk korang yang tinggal di Bangi, Selangor dan kawasan berhampiran..

Renora Clinic Bangi di Bandar Baru Bangi akan mula beroperasi pada April 2023!!
So, stay tuned guys!





Read More