Top Social

Image Slider

Jamu Rahsia Bidan Kampung Merawat Keputihan Dan Melegakan Senggugut

Monday, April 29, 2019
Jamu Rahsia Bidan Kampung Merawat Keputihan Dan Melegakan Senggugut  |  Hi readers!! Haa disebabkan sharing is caring, jadi hari ni aku nak share dengan korang tentang satu jenama jamu ni yang aku dah try sendiri memang bagus sangat resultnya iaitu Jamu Rahsia Bidan Kampung.. Tak sabar nak kongsikan dengan korang tentang kehebatan jamu ni.. hehe..


Lama jugak dah tak consume jamu ni sebenarnya.. Kalau dulu-dulu aku agak obses dengan jamu..  Rasa tak lengkap hidup kalau tak makan jamu.. Haa sampai macam tu sekali tau.. Lepas dah tinggalkan dunia jamu satu ketika dulu, jadi dah susah nak pilih jamu yang terbaik untuk sesuaikan kembali dengan badan aku ni.. Now, aku dah jumpa jamu yang terbaik untuk aku.. Pasni boleh menten khasiat yang aku dapat dari jamu ni.. Tak nak bebel panjang lebar, moh aku cerita sal Jamu Rahsia Bidan Kampung ni kat korang..

Jamu Rahsia Bidan Kampung Herba Asli Turun-Temurun


Ok, kalau korang nak tahu Jamu Rahsia Bidan Kampung ni adalah antara jamu yang mendapat permintaan yang tinggi oleh wanita-wanita di Malaysia.. Ia dirumus khas dengan 100% herba semulajadi seperti kacip fatimah, manjakani, akar serapat, belimbing tanah dan juga mas cotek bagi menyelesaikan masalah kewanitaan..

Mesti korang tertanya-tanya sama ada jamu ni selamat diambil atau tak kan? Jangan risau ye kengkawan, Jamu Rahsia Bidan Kampung ni telah mendapat kelulusan KKM (MAL07061483T).. Jadi, ia selamat diamalkan.. Tapi please ye, pastikan korang minum air masak yang secukupnya setiap hari untuk mendapatkan kesan yang lebih baik dan juga untuk menjaga kesihatan.. hah gitu!! Pesanan dari penaja.. Haha..

Kelebihan Jamu Rahsia Bidan Kampung


  • Mengecutkan peranakan dan urat kembang
  • Mengatasi period yang tidak teratur
  • Melegakan senggugut
  • Mengetatkan bahagian keintiman
  • Memberikan tenaga dan meringankan badan
  • Merawat keputihan dan masalah lelehan pada faraj
  • Mengawal bau yang tidak menyenangkan pada bahagian intim wanita
Ok, siapa yang boleh consume jamu ni? haa mesti ada yang tertanya-tanye kan.. Orite hakak kasitau diknon semua ye.. Korang yang berumur 17 tahun dan keatas dah boleh consume jamu ni.. Manakala yang tak boleh consume jamu  ni adalah mereka yang sedang mengandung, pesakit jantung dan wanita yang sedang period.. 

Cara Makan & Pantang Larang Jamu Rahsia Bidan Kampung

  • Ambil 1 biji selepas makan malam atau sebelum tidur
  • Untuk dapatkan kesan yang lebih cepat, boleh ambil 2 biji selepas makan malam atau sebelum tidur
  • Sekiranya ada mengambil ubat lain, jarakkan pengambilannya sekurang-kurangnya 3-4 jam.
  • Minum air kosong sekurang-kurangnya 2 liter sehari.
  • Elakkan atau kurangkan pengambilan minuman berkafein seperti nescafe dan kopi, air bergas dan air berais kerana ia melambatkan kesan jamu tersebut
  • Elakkan juga air limau, lemon dan kelapa kerana ia boleh menghilangkan khasiat jamu
Keistimewaan Jamu Rahsia Bidan Kampung

  • Mudah dibawa kemana sahaja
  • Senang diamalkan
  • Ada 5 bintang yang menunjukkan kepakaran mereka dalam membantu para wanita menyelesaikan masalah kewanitaan
  • Kesan dapat dirasai dalam masa seminggu
  • Hanya menggunakan bahan terpilih bagi memastikan kualiti produk betul-betul dapat membantu para wanita
  • Manfaat untuk keseluruhan kesihatan dalaman wanita
  • Berbentuk kapsul yang mudah untuk dibawa kemana-mana
Apa Kata Lea Azleeya Tentang Jamu Rahsia Bidan Kampung


Dah dekat nak habis sebotol aku consume jamu ni.. Aku ambil 1 biji sehari sahaja sebelum masuk tidur.. Sebenarnya nak consume 2 biji terus sehari tapi biasalah amalan berjimat cermat tu amat perlu buat masa ni.. Haha.. Walaupun aku ambil 1 biji sehari sahaja, tapi kesannya tetap superb.. Hampir sebulan aku amalkan Jamu Rahsia Bidan Kampung ni, apa yang aku dapat adalah keputihan dah segan-segan nak ada.. Haaa.. Yang itu paling ketara.. Masalah keputihan ni dah tak asing lagi dalam kalangan wanita ni.. Sebelum ianya lebih parah, baik rawat awal-awal kan..

Tonton video ni dulu yeh!


Selain tu, period aku jadi lancar tak seperti sebelum ni yang ada masa banyak ada masa sikit.. Satu lagi, badan ofkos jadi bertenaga tak lesu dan cepat letih macam selalu.. Kalau dulu, kalau balik kerja aje dah tergolek atas sofa keletihan.. Sekarang tak dah, balik kerja siap berperang dekat dapur lagi.. Paling teruk berperang dengan anak-anak.. haha..

Apa yang menarik, jamu ni boleh legakan senggugut juga tau.. Korang yang ada senggugut tu boleh la cuba ye.. Manelah tau sesuai dengan korang.. Bolehlah terasa aman sikit time period tak delah menahan sakit aje.. Usaha tu perlu.. Tak gitu.. Nak bagi peringatan juga ye, kesan sesuatu produk tu, adalah berbeza-beza bergantung mengikut individu itu sendiri.. Badan manusiakan tak sama.. So, apa yang penting kita cuba dan usaha dulu baru tau sesuai atau tidak.. Tak cuba mane nak tau kan..

Dapatkan Jamu Rahsia Bidan Kampung Untuk Merawat Keputihan Dan Melegakan Senggugut


Bagi korang yang mempunyai masalah dalaman, bolehlah cuba Jamu Rahsia Bidan Kampung ni.. Untuk yang mengalami masalah keputihan dan senggugut, sangat recommend cuba jamu ni... Tapi untuk dapatkan kesan yang optimum kenalah ikut pantang larangnya ye bukan main makan jerk.. Nanti tak berkesan, korang salahkan pulak jamu ni padahal korang yang  tak ikut pantang larang.. Bukan marah, tapi nasihat.. hehe.. 

Harga Asal

1 botol : RM 70
3 botol : RM 210
6 botol : RM 420

Harga Promosi

1 botol : RM 60 + Free Postage
2 botol : RM 120 + Free 1 botol + Free Postage
4 botol : RM 200 + Free 2 botol + Free Postage


Sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Lazada

Shopee

Whatsapp
Jamu RBK : 013-5300655
Persona Wanita : 013-9650546
Kapsul B'Natural : 019-2457869

Mulakan Tabiat Makanan Sihat Sejak Kecil Dengan Pasta Organik Alce Nero untuk Kanak-kanak

Saturday, April 27, 2019
Mulakan Tabiat Makanan Sihat Sejak Kecil Dengan Pasta Organik Alce Nero untuk Kanak-kanak | Didatangkan dalam bentuk huruf dan kenderaan bersama tambahan bayam serta tomato untuk lebih kebaikan. Terdapat pelbagai feadah yang boleh diperolehi dengan memulakan diet organik yang sihat untuk anak-anak sejak dari kecil. Istilah ‘organik’ bermaksud makanan tersebut merupakan hasil sistem perladangan yang tidak menggunakan baja buatan manusia dan racun serangga ke atas tanaman, makanan aditif kepada haiwan ternakan, penggunaan radiasi serta organisma yang telah diubahsuai secara genetik. 


Kajian menunjukkan manfaat diet seimbang adalah merangkumi makanan organik yang diiktiraf kerana ianya tidak mempunyai bahan kimia daripada racun serangga. Kandungan bahan kimia ini berkemungkinan boleh memberi impak negatif ke atas tumbesaran fizikal dan otak kanak-kanak.      

Walaupun jumlah hormon dan bahan kimia di dalam makanan bukan-organik adalah kecil, kajian menunjukkan ianya masih berkemungkinan tinggi boleh menjejaskan pertumbuhan neorologikal dan tingkah laku jika anak-anak terdedah padanya dalam jangka masa yang panjang. Malah wujud juga kaitan di antara pendedahan racun serangga terhadap maklum balas refleks neonatal, psikomotor, perkembangan mental serta gangguan hiperaktif yang boleh mempengaruhi tahap tumpuan kanak-kanak.

Selain itu, wujudnya keperluan untuk menukar diet anak-anak anda kepada makanan organik adalah untuk mengurangkan pendedahan terhadap organofosfat, sejenis racun serangga neurotoksik yang boleh menyebabkan aktiviti di dalam sistem saraf pusat dan periferal menjadi lebih pasif dalam kadar yang signifikan. Bahan ini boleh didapati dalam banyak makanan bukan-organik yang komersialkan.


Rasional untuk memilih diet yang lebih organik, terutama bagi kanak-kanak sememangnya jelas. Biarpun begitu, kanak-kanak mempunyai kecenderungan sendiri yang secara lazimnya lebih gemar kepada makanan snek yang mengandungi pewarna berkimia, berperisa tiruan ataupun makanan segera yang telah diproses.

Salah satu strategi yang efektif untuk ibu bapa praktikkan adalah dengan memupuk tabiat memakan makanan sihat sejak dari usia kecil, terutama sekali makanan organik. Bak kata pepatah, “melentur buluh, biarlah dari rebungnya”. Kaedah ini memerlukan pendekatan yang kreatif daripada ibu bapa yang akhirnya boleh membantu anak-anak untuk lebih cenderung kepada makanan yang lebih baik, sekali gus memastikan mereka untuk sentiasa memilih makanan yang sihat.

Alce Nero, jenama peneraju dalam kalangan pengguna yang peka terhadap alam sekitar dan kesihatan ada di sini untuk membantu golongan ibu bapa memulakan tabiat pemakanan sihat, organik dan sedap menerusi Pasta Alphabet Organik dan Pasta Bentuk Kenderaan Organik yang sangat bagus dan comel.


Konsep makanan dari ladang-ke-meja Alce Nero dapat dilaksanakan melalui rangkaian peladang organiknya, membantu dalam penghasilan makanan yang lebih sihat. Penambahan baharu ke dalam rangkaian makanan organik tulen dari Itali ini adalah disahkan 100% organik oleh Undang-Undang Kesatuan Eropah dan Perladangan Organik JAS di Jepun.

Memasukkan Sayur-sayuran ke dalam Diet Kanak-kanak


Pasta Organik Alce Nero untuk kanak-kanak mengandungi kepingan huruf sayur bayam hijau dan tomato merah kering yang organik. Kanak-kanak gemari huruf-huruf berwarna dan akan berseronok menyusun sebelum memakannya, tanpa menghiraukan sayur-sayuran yang ada di dalamnya.


Lama-kelamaan, mereka akan sukakan rasa makanan organik dan tidak lagi takut untuk makan sayur-sayuran! Minda mereka juga akan dirangsang dan boleh mengenali huruf-huruf yang pastinya membantu meningkatkan kemahiran membaca. Makan secara sihat dan mulakan kemahiran membaca dengan Pasta Organik untuk Kanak-kanak Alce Nero!

Makanan Organik Mesra Kanak-kanak


Kanak-kanak gemar menikmati pasta dengan sos tomato. Oleh itu, Alce Nero adalah sebuah jenama penyelamat untuk perihal itu – dengan menawarkan makanan organik yang mesra kanak-kanak. Untuk menyediakan Pasta Alphabet Organik Alce Nero, ikut sahaja arahan yang disediakan dan pada masa sama panaskan Sos Tomato Pasta Alce Nero di dalam periuk.


Bergantung kepada penerimaan anak-anak anda terhadap sayur-sayuran organik dan protein, tambah bahan-bahan yang mereka sukai. Kemudian, letakkan sos ke atas pasta berkenaan. Anda juga boleh meletakkan sedikit keju di atas hidangan yang enak ini dan lihat wajah ceria anak anda. Sos Tomato Pasta Alce Nero sememangnya sedap dan boleh menjadi perisa yang enak kepada pasta organik anda untuk sesi masakan yang singkat!

Mahu menjadikan waktu makan lebih menyeronokkan, ibu bapa boleh berseronok bersama anak-anak dengan meminta mereka mengeja perkataan menggunakan huruf-huruf, atau mengenal pasti kenderaan berbeza yang membentuk pasta berkenaan. Mereka pasti bergembira dengan aktiviti tersebut sambil menikmati Pasta Alce Nero untuk Kanak-kanak yang dapat membantu mereka membentuk tabiat makan makanan organik sejak usia muda, selain mengukuhkan mesej bahawa makanan organik juga sedap dan menyeronokkan!


Ibu bapa di Malaysia kini boleh menggunakan produk-produk Alce Nero dengan yakin kerana ia telah disahkan Halal oleh badan persijilan rasmi yang diiktiraf JAKIM.

Untuk resepi makanan yang sihat, unik dan organik yang boleh anda nikmati bersama si kecil, sila layari laman web https://alcenero.asia/recipes.html dan laman Facebook https://www.facebook.com/AlceNeroMalaysia/.



Baby Skincare Essentials Dari Joielle Baby Set Lengkap Untuk Penjagaan Kulit Bayi

Thursday, April 18, 2019
Baby Skincare Essentials Dari Joielle Baby Set Lengkap Untuk Penjagaan Kulit Bayi  | Apabila menjadi seorang ibu, perasaan gembira dan bahagia tu tak dapat digambarkan bagaimana.. Setelah mengandungkan mereka selama 9 bulan dan akhirnya dapat melihatnya di alam realiti buat pertama kalinya menjadikan itu sebagai satu moment terindah dalam hidup.. Sebagai seorang ibu, bukan sahaja belaian manja dan kasih sayang yang harus aku berikan kepada mereka malah penjagaan kulit mereka juga perlu aku utamakan.. Sebab itulah aku memilih set lengkap untuk penjagaan kulit bayi dari Joielle Baby iaitu Baby Skincare Essentials yang dihasilkan daripada bahan organik dan selamat untuk baby..


Joielle Baby Set Lengkap Untuk Penjagaan Kulit Bayi

Joielle Baby telah berada di pasaran selama 4 tahun dan produk ini telah mematuhi piawaian tertinggi untuk penjagaan kulit bayi.. Semua produk Joielle Baby ini telah diuji secara dermatologi oleh Badan Persijilan Eropah, Harlan Lab Ltd... Jadi, dah tak perlu risau untuk menggunakan produk ini kerana ia memang selamat digunakan.. Setiap baby pun layak untuk mendapatkan keselesaan, keselamatan dan kegembiraan yang mutlak tau..


Ok, Joielle Baby ni telah mengeluarkan pelbagai produk yang diperlukan dari hujung rambut sehinggalah ke hujung kaki.. Mommies hanya perlu pilih sahaja yang mana berkenan di hati dan sesuai untuk baby.. Baby Skincare Essentials ni terdiri daripada beberapa produk seperti :-
  • Joielle Baby Shampoo
  • Joielle Baby Bath
  • Joielle Baby Lotion
  • Joielle Baby Oil
  • Joielle Baby Cream
  • Joielle Baby Chest & Tummy Rub
Produk Joielle Baby ini diperkaya dengan vitamin E, lidah buaya dan menggunakan kebanyakkannya dari bahan-bahan semulajadi yang sememangnya selamat untuk kulit bayi.. Ia juga berbau harum dan dalam masa yang sama dapat membaiki serta menyembuhkan kulit bayi terutamanya bagi yang mempunyai masalah eczema atau ruam.. Bukan itu sahaja tau, produk ini juga bebas dari SLS, parabens dan steroid..

Baby Skincare Essentials Dari Joielle Baby

Kadang-kadang kita tidak pasti apa yang perlu untuk baby yang baru lahir.. Kulit baru mereka memerlukan penjagaan yang sebaiknya supaya tidak rosak.. Jadi, amat perlu untuk memilih skincare yang sesuai dan selamat digunakan.. Jangan risau kerana Joielle Baby adalah jawapannya.. Baby Skincare Essentials diperkaya dengan ekstrak botani dan vitamin E untuk memastikan hanya yang terbaik untuk rambut dan kulit baby..

1.  Joielle Baby Shampoo


Joielle Baby Shampoo ini diperkaya dengan Vitamin E dan ekstrak Aloe Vera.. Ia berfungsi membersihkan dan melindungi kulit baby yang sedang berkembang sambil melindungi halangan kelembapan semulajadi.. Dengan baunya yang sangatlah wangi ini membolehkan bonding time antara ibu bapa dan anak itu sendiri.. Dah la wangi, teksturnya pun sangatlah lembut.. 

2.  Joielle Baby Bath


Joielle Baby Bath mengandungi relaxing scents yang boleh menenangkan si kecil sebelum naptime. Ekstrak botani, Vitamin E dan ekstrak Aloe Vera bekerjasama untuk melindungi halangan kelembapan kulit dan menyegarkan semula kulit yang teriritasi dan reda.. Bau baby bath ni pun best juga.. Wangi sangat-sangat sampaikan aku sendiri rasa nak mandi menggunakannya.. Best tau bau dia.. 

3.  Joielle Baby Lotion


Sapukan Joielle Baby Lotion untuk perlindungan lembapan tambahan. Ia diperbuat dengan piawaian tertinggi dalam penjagaan bayi.. Vitamin E dan ekstrak Aloe Vera telah dirumuskan untuk memastikan keselesaan mutlak.. Hey, im falling in love with baby lotion ni.. Wangi sangat weh.. Dah kenapa semua produk Joielle Baby ni wangi-wangi belaka ye.. Anak suka ibu pun suka tau.. Hehe..

4.  Joielle Baby Oil


Gunakan sedikit sahaja Joielle Baby Oil ni dan boleh merasai keseronokan mengurut si kecil selepas mandi.. Ia bagi memastikan kulit baby lebih lembut.. Dirumuskan dari herba semulajadi, minyak ini mudah meresap ke dalam kulit dan membantu mengawal keseimbangan hidrolipid untuk membolehkan kulit lembap sempurna.. Dengan sentuhan urutan ni bonding antara ibu dan anak akan semakin akrab.. 

5.  Joielle Baby Cream


Joielle Baby Cream sangat best tau sebabnya ia dapat meningkatkan kelembapan kulit. Dengan memanfaatkan ciri-ciri Aloe Vera dan ramuan berasaskan tumbuhan semulajadi, ia sesuai untuk menenangkan dan melembapkan kulit kering, chapped dan rosak.. 

6.  Joielle Baby Chest & Tummy Rub


Joielle Baby Chest & Tummy Rub diperbuat untuk keselesaan baby dalam mengatasi masalah penghadaman dan mengurangkan sakit perut.. Rumusan lembut dengan kayu putih dan peppermint ini akan menenang dan memudahkan kesesakan hidung baby.. Ini penyelamat aku bila baby aku selesema atau sakit perut.. Memang bagus sangat..

Baby Skincare Essentials Sesuai Untuk Newborn


Set lengkap Baby Skincare Essentials dari Joielle Baby ni sangat sesuai untuk baby yang baru lahir kerana set ini mengandungi shampoo, mandian, losyen, minyak baby, krim baby dan krim dada & perut baby.. Bagi ibu-ibu yang suka bercuti dan suka travel jauh-jauh yang mempunyai baby, korang wajib dapatkan Joielle Travel Set bagi memudahkan korang membawanya kemana sahaja.. 

Ok untuk harganya pula, bagi Set Baby Skincare Essentials hanya RM199 sahaja manakala Joielle Travel Set pula hanya RM99.00 sahaja.. Hah berita baik buat korang!! Bagi korang yang nak dapatkan diskaun 10% bagi setiap pembelian produk Joielle Baby ni, korang boleh gunakan kod coupon : azleya09 semasa pembelian di website Joielle Baby..


Aku sangat recommend mommies menggunakan skincare baby dari jenama Joielle Baby ni sebabnya ianya organik, halal dan selamat digunakan oleh baby.. Bagi yang mempunyai masalah eczema, kulit kering dan ruam, aku sangat cadangkan korang try skincare ini.. Joielle Baby, best for your baby.. Healthy Baby, Happy Mummy!!

Bagi yang ingin mendapatkan produk Joielle Baby ni, korang boleh dapatkan di Penjagaan Ibu, Mid Valley Megamall, Happikiddo, Citta Mall Outlet, Babyland SS2, Pick A Dress (Airul Khairiyah), Bangi, Tateh, Babyku, Moms House Baby Shop,Fabulous Mom dan Marissa Shoppe.

Untuk info lanjut, sila layari :-

Website

Instagram

Facebook



Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum Untuk Kulit Sihat Dan Lebih Anjal

Monday, April 15, 2019
Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum Untuk Kulit Sihat Dan Lebih Anjal  |  Masih lagi bercerita tentang serum muka.. Aku ni memang pengguna tegar Serum.. Asal ada saja serum wajah yang bagus-bagus terus teruja nak cuba sendiri.. Tapi bukanlah main pakai aje, aku akan pastikan serum tersebut selamat digunakan..

Untuk kali ini aku nak share dengan korang tentang satu jenama serum muka yang dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi dan selamat digunakan iaitu Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum.. Serum ini sesuai untuk semua jenis kulit tau.. So, aku tak perlu risaulah untuk serasikan dengan kulit muka aku yang jenis kombinasi ni..


Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum merupakan serum muka yang diformulasikan dengan Super Palm Vitamin E Tocotrienol yang dapat membantu memperlahankan proses penuaan kulit dan meningkatkan keanjalan kulit dengan merangsang sintesis kolagen.. Ia dihasilkan dari bahan semulajadi dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya seperti Natrium Laureth Sulphate (SLS), parabens, derivatif haiwan, pewarna buatan dan sebagainya.

Manfaat Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum


  • Memudarkan bintik-bintik hitam dan pigmentasi
  • Mengurangkan jerawat dan parut jerawat
  • Melembapkan kulit yang dehidrasi
  • Mengurangkan kesan sunburn 
  • Mengurangkan stretch mark
  • Menganjalkan kulit
  • Melambatkan proses penuaan
  • Melicin dan mencerahkan kulit


Apakah itu Tocotrienol?
  • Tocotrienol dan tocoferol adalah dari kategori Vitamin E
  • Tocotrienol adalah sumber daripada buah kelapa sawit
  • Tocotrienol terbukti 40-60 kali lebih kuat sebagai antioksidan berbandingVitamin E (alfa-tecoferol) biasa.
  • Tocorienol adalah antioksidan yang kuat dimana dapat melindungi kulit daripada cahaya ultraviolet, radiasi dan ozon. Ia membantu untuk mencegah penuaan kulit dan meningkatkan keanjalan kulit dengan merangsang sintesis kolagen dengan mengurangkan aktiviti MMPs, berpotensi berkesan dalam pertumbuhan semula kulit dan kesan melicinkan.
  • Tocotrienol menggalakkan pencerahan kulit dengan mengurangkan aktiviti tyrosinase dan mengurangkan kandungan melanin. Ia juga berkesan dalam mengurangkan jerawat, keradangan dan kemerahan kulit.
  • Penggunaan jangka panjang Antioxidant Serum ini akan menggalakkan kulit yang sihat


Kandungan Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum


Antara bahan-bahan yang terkandung di dalam Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum ini adalah :-

Aqua, Niacinamide, Glycerin, Aminomethyl Propanediol, Citrus Reticulata (Tangerine) Peel Extract, Yeast beta glucan, Sodium Acrylates Copolymer, Sorbitan Caprylate, Panthenol, 3-0 Ethyl Ascorbic Acid, Olea Europaea (Oilve) Fruit Oil, Lecithin, Tocotrienols, Propanediol, Benzoic Acid, Tetrasodium Glutamate Diacetate 

  • No Sodium Lauryl Sulfate 
  • No Sodium Laureth Sulfate 
  • No Paraben 
  • No Animal Derivatives 
  • No Mineral Oil 
  • No Alcohol 
  • No Harsh Detergent 
  • No Artificial Colors 
  • No EDTA 
  • No Propylene Glycol 
  • No Synthetic Fragrance

Apa Kata Lea Azleeya Tentang Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum?


Firstime guna aku agak teruja dengan rasa dingin bila aku apply serum ni dekat kulit muka aku.. Kulit terus rasa segar.. Serum ni sangat mudah absorb ke dalam kulit dan menjadikan kulit lebih lembut. Paling best, tekstur serum ni tidak melekit dan tidak berminyak..

Cara penggunaannya juga sangat mudah.. Titiskan beberapa titik serum ini ke tapak tangan dan apply pada muka.. Boleh digunakan pada waktu pagi ataupun malam.. Macam aku sendiri lebih suka menggunakan serum ni sebagai makeup base aku.. Sebelum makeup aku akan apply serum ni dulu supaya kulit muka kekal lembap dan makeup lebih flawlesssss.. hehe..


Yang mana ada stretch marks tu boleh juga cuba serum ni ye.. Aku pun ada sebenarnya, tapi sayang la wei nak guna untuk hilangkan stretch mark.. So, aku guna untuk muka ajelah untuk hilangkan bintik-bintik hitam dan juga parut jerawat..

Dapatkan Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum Untuk Kulit Sihat dan Lebih Anjal


Bagi korang yang ingin mendapatkan Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum ni bolehlah dapatkan sekarang dengan harga :-

HARGA
10 ml - RM49.00
30 ml - RM97.00

Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


Siti Jamumall Mendapat Tajaan Perkahwinan RM500 Ribu

Sunday, April 14, 2019
Siti Jamumall Mendapat Tajaan Perkahwinan RM500 Ribu  |  Wahh kemain kecoh lagi di media sosial tentang perkahwinan si cantik manis, Siti Jamumall yang mendapat tajaan sehingga RM500 ribu.. Bukak sahaja facebook dan instagram mesti ada yang menampal gambar-gambar perkahwinan mereka yang cantik dan meriah.. Jadi, aku pun tak mahu ketinggalan dengan fever perkahwinan adik Siti Jamumall kita ni.. 


Siapa Siti Jamumall ni? Haaa yang tidak mengenali si cantik manis ni mesti tertanya-tanya kan siapakah gerangannya yang disebut-sebut di sana sini ini..

Siti Jamumall atau nama sebenarnya Siti Suriani merupakan seorang promoter barangan yang selalu membuat video live di platform media sosial, facebook yang berusia baru sahaja 19 tahun. Dek kerana kecomelan dan kepetahan beliau mempromosikan produk-produk secara live, siapa sangka beliau mendapat tajaan hampir setengah juta ringgit untuk perkahwinannya bersama pasangannya, Syafiq.


Kalau korang nak tahu, pada awalnya Siti Jamumall hanya mahu mengadakan majlis perkahwinan secara sederhana sahaja.. Namun, setelah beliau memuat naik satu status di facebook milik beliau tentang majlis perkahwinan yang bakal berlangsung, beliau teleh dihubungi oleh pelbagai pihak termasuklah pengasas-pengasas produk, pemilik kedai dan ramai lagi yang berhasrat untuk menaja majlis perkahwinan beliau..


Hampir 100 syarikat daripada pelbagai jenis produk termasuklah mereka yang baru berjinak-jinak dalam bidang perniagaan turut menawarkan tajaan mereka bagi memeriahkan lagi majlis perkahwinan Siti Jamumall ini..

Disebabkan ini juga, Siti Jamumall merasa terharu dan sebak diatas kesudian ramai pihak yang ingin menaja majlis perkahwinan beliau.. Beliau juga tidak menyangka majlis yang dirancang hanya secara kecil-kecilan dan biasa-biasa sahaja telah bertukar menjadi luar biasa.. Beliau bersyukur kerana diberikan rezeki sebegini atas berkat usaha beliau selama 3 tahun sebagai promoter atau host untuk Jamumall.com yang menjual pelbagai jenis produk kosmetik, kesihatan, fesyen dan juga makanan.


Majlis perkahwinan Siti Suriani dan Syafiq ini berlangsung secara gilang-gemilang dengan dihadiri oleh lebih 2000 orang jemputan yang terdiri daripada sanak-saudara, kenalan dan pihak media..

Kalau korang nak tahu lagi, penaja bagi majlis resepsi Siti Jamumall dan pasangannya ini bukanlah sebarangan penaja tau tetapi penaja yang telah mempunyai nama besar dan cukup dikenali di Malaysia seperti Wedding Dress by Dlia Jean Bridal, deco majlis dan pelamin dari Wedding by Emma serta beberapa selebriti terkenal yang telah menggunakan servis Siti Jamumall ini bagi mempromosikan produk mereka seperti Rozita Che Wan, Faizal Ismail, Shuib, Sarah Raisudin, Sherry Ibrahim, Shahrul Ridzuan dan juga Lana Nordin.


Antara top sponsor yang terlibat dalam memeriahkan majlis resepsi Siti Jamumall adalah :-



1. Pelamin dan Hiasan Dewan dari Wedding by Emma
2. Baju Pengantin dari Dlia Jane Bridal Collection



3. Grand Cake dari Mad About Cake
4. Vip Menu dari Rumpun Selera
5. Coffee Es-Cream dari Ana Zahra Beauty
6. Jamu dari Seri Lady Empire Resources
7. Tudung Bawal  Bridesmaids dari Gallery Bawal
8. Kain Pasang Diamond dari Irahsukri


9. Scarft dari Scarft By Mehrun
10. Honeymoon Pakej dari Arwana Resort



11. Telekung dari Pretty Aini
12. Make Up Set dari Zacthira Navillionniza 


13. Printed Box dari Art Creation Printing
14. Perfume dari  Luxe Essencia Resources


Benarlah kata pepatah kan, "Tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapalah tahu".. Apa yang boleh aku katakan Siti Suriani memang sangat bertuah orangnya.. Sungguhpun begitu, inilah berkat usahanya dan ianya membuahkan hasil.. Bukanlah ia datang bergolek sahaja tanpa usaha.. Apa-apa pun, aku doakan semoga Siti Jamumall dan pasangannya, Syafiq diberi kebahagiaan hingga jannah.. Amiin YRA..


Bank Negara Malaysia dan Industri Kewangan Mendekati Masyarakat Tempatan di Karnival Kewangan Terengganu

Wednesday, April 10, 2019
Bank Negara Malaysia dan Industri Kewangan Mendekati Masyarakat Tempatan di Karnival Kewangan Terengganu  | Bank Negara Malaysia (BNM) dengan kerjasama institusi kewangan telah menganjurkan Karnival Kewangan Terengganu (Karnival) dari 4 hingga 6 April 2019 di TH Hotel & Pusat Konvensyen Kuala Terengganu. Karnival ini merupakan siri kelima selepas Karnival Kewangan di Kuala Lumpur, Kota Kinabalu, Kuching dan Kedah.


Karnival yang bertemakan “Utamakan Keperluan Kewangan Anda” ini bertujuan meningkatkan kesedaran orang ramai tentang perkhidmatan dan produk kewangan, celik kewangan dan memperkukuh tahap pengurusan kewangan masyarakat dengan memberikan penekanan pada kecenderungan masyarakat setempat.


Satu siri jerayawara yang diberi nama “Sembang Santai Bersama Rakan-Rakan Karnival Kewangan” telah diadakan sebelum berlangsungnya Karnival sebagai usaha untuk mempromosikan Karnival ini. Melalui jerayawara itu, masyarakat tempatan tanpa mengira usia ditawarkan pelbagai perkhidmatan dan nasihat kewangan seperti tip mengenali ciri-ciri keselamatan wang kertas Malaysia, amalan pengurusan kewangan yang baik, pembukaan akaun bank, cetakan laporan CCRIS dan pendaftaran eCCRIS. Jarak perjalanan sejauh 1,200km yang meliputi 11 lokasi  di Pahang, Terengganu dan Kelantan telah memberikan manfaat kepada lebih 3,000 orang.




Pada 4 April 2019, Karnival ini dihadiri oleh Y.A.B Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar, Menteri Besar Terengganu.  Semasa lawatan Y.A.B Dr. Ahmad, pelancaran laman sesawang MyWakaf dan Gerbang Pembayaran MyWakaf oleh Persatuan Institusi Perbankan Islam Malaysia (AIBIM) juga berlangsung.

Di samping itu, BNM mengadakan beberapa sesi dialog dengan perniagaan tempatan, komuniti kewangan, agensi-agensi kerajaan dan pelajar-pelajar universiti yang dipengerusikan oleh Penolong Gabenor Abu Hassan Alshari Yahaya dan Penolong Gabenor Adnan Zaylani Mohamad Zahid. Melalui sesi dialog tersebut, maklum balas positif, cabaran dan pendapat mengenai perkembangan yang memberikan kesan kepada wilayah Pantai Timur turut dikongsi.


Karnival Kewangan Terengganu menerima sambutan yang amat menggalakkan daripada lebih 18,000 pengunjung dari Pantai Timur. Karnival ini disertai  lebih 40 institusi kewangan dan agensi kerajaan yang mempamerkan produk dan perkhidmatan masing-masing serta menyediakan khidmat nasihat kewangan dan akses pembiayaan. Seramai 1,800 pengunjung telah mencetak laporan CCRIS untuk menyemak status kredit dan mendaftar perkhidmatan eCCRIS. Karnival ini turut merekodkan lebih 16,000 khidmat nasihat kewangan dan kira-kira 4,000 transaksi kewangan bernilai lebih RM25 juta telah berjaya disempurnakan.


Para pengunjung mendapat manfaat daripada taklimat tentang topik-topik seperti pembiayaan PKS, Skim Cepat Kaya, pengurusan hutang yang berkesan pada perspektif Islam, e-pembayaran, perlindungan insurans/takaful, Forum Perdana Ehwal Islam serta sesi perkongsian bersama usahawan berjaya seperti Caprice, Yaya Kuih Bulan dan Raw Denim House.




Karnival Kewangan ini adalah satu kerjasama antara Bank Negara Malaysia dengan industri kewangan, dan merupakan salah satu batu loncatan yang penting bagi meningkatkan lagi tahap celik kewangan di Malaysia.