End of June 2021 Book Haul

Sunday, June 27, 2021

2 comments

End of June 2021 Book Haul  |  Assalamualaikum.. Hai korang.. Hari ni dalam sejarah.. Buat pertama kalinya aku kena swab test.. Allahu, tak tergambar perasaan dia.. Masa RTK test, nak terjeluak.. Masa PCR test lak sampai berair mata-mata.. Huhu.. Satu pengalaman yang tak dapat dilupakan dan sesuatu yang kalau boleh tak nak lalui dan alami.. Tapi semuanya dah ketentuan Allah dan ujian untuk aku.. Moga dipermudahkan segalanya.. Maka bermulalah kuarantin bagi aku di rumah selama 14 hari bermula 27 Jun hingga 10 Julai 2021.. Result akan keluar hari ketiga dan pada 08 Julai 2021, aku akan jalani swab test sekali lagi.. Doakan aku ye.. :)

Read More

Safi Shayla Supa Rangkaian Terbaru Safi Shayla Khas Untuk Wanita Berhijab Atasi Masalah Rambut Berbau

Friday, June 25, 2021

1 comment

Safi Shayla Supa Rangkaian Terbaru Safi Shayla Khas Untuk Wanita Berhijab Atasi Masalah Rambut Berbau | Hi korang! Ada tak yang menghadapi masalah rambut berbau? Kalau ada, aku nak recommend dekat korang syampu terbaru keluaran Safi Shayla ini iaitu Safi Shyla Supa rangkaian terbaru Safi Shayla khas untuk wanita berhijab yang dapat mengatasi masalah rambut berbau.. Best tau bau syampu ni.. Kalau tak percaya, silalah cuba.. Hehe..

Read More

Ecovitta Dedah Rahsia Nyahkuman dan Pembersihan Tanpa Bahan Kimia

Wednesday, June 23, 2021

2 comments

Ecovitta Dedah Rahsia Nyahkuman dan Pembersihan Tanpa Bahan Kimia | Mesin Pembersih Stim Ecovitta EC01S Serba Baharu Menghasilkan Kediaman Lebih Sihat, Bersih dan Selamat. Teknologi berevolusi Ecovitta EC01S memudahkan rutin tiga langkah pembersihan yang terdiri daripada nyahkuman, membersih dan menyegarkan dari sebuah mesin kompak dan pelbagai fungsi. Manfaat kuasa stim ultra-kering, EC01S mampu membunuh sehingga 99.9% kuman, bakteria dan virus - termasuk e-coli, debu hama dan pepijat. Satu lagi kelebihan utama EC01S adalah ia hanya menggunakan air. Ini membenarkan anda dapat menikmati pengalaman ejen pembersihan berkuasa tanpa bau-bauan yang kurang selesa, rasa melekit dan kesan sampingan lain. Gunakan mesin ini untuk menyahkuman bungkusan penghantaran, barangan peribadi dan setiap sudut kediaman anda. EC01S adalah solusi terbaik bagi menangani pandemik COVID-19 dan selepasnya.

Read More

Total Lockdown? Jom Luangkan Masa Berkualiti Bersama Anak-Anak Ketika Dirumah Dengan 5 Aktiviti Menarik Ini!

Sunday, June 20, 2021

10 comments

Total Lockdown? Jom Luangkan Masa Berkualiti Bersama Anak-Anak Ketika Dirumah Dengan 5 Aktiviti Menarik Ini!  |  Pejam celik pejam celik, sudah setahun lebih kita berhadapan dengan covid-19.. Sehingga ke hari ini kita masih berjuang membebaskan diri dari pandemik ini dan untuk kali keduanya kita melalui 'total lockdown'.. Sebut sahaja 'total lockdown', dah terbayang betapa bosan dan stressnya duduk berkurung di rumah sahaja sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini tanpa boleh kemana-mana.

Read More

ORYN Skincare Produk Berasaskan Vitamin C Untuk Kulit Lebih Flawless

Thursday, June 17, 2021

1 comment

ORYN Skincare Produk Berasaskan Vitamin C Untuk Kulit Lebih Flawless  |  Nak cantik, makan vitamin C.. Nak kulit lawa suntik vitamin C... Nak flawless pakai skincare vitamin C.. Pendek kata, Vitamin C ni memang berkait rapat dengan kecantikan.. Bila sebut saja perihal Vitamin C ni, dalam fikiran dah set untuk kecantikan.. Betul tak? Tapi, yang suntik muntik tu tak digalakkan ye.. Ayat tu aku guna, sebab kebiasaannya begitulah orang akan sebut kalau berkaitan dengan Vitamin C ni... Hehe.. 

Read More

Tip Untuk Mempelbagaikan Pilihan Pakaian Anda Tanpa Membeli Banyak

Monday, June 14, 2021

1 comment

Tip Untuk Mempelbagaikan Pilihan Pakaian Anda Tanpa Membeli Banyak  |  Fesyen boleh menjadi sesuatu yang menyeronokkan bagi sesetengah orang, tetapi boleh juga memudaratkan. Tidak semua orang mampu mengisi almari mereka dengan semua pakaian trend terkini dan jenama mewah. Sebilangan daripada kita mungkin tidak mempunyai ruang yang cukup untuk menyimpannya. Namun, itu bukan alasan untuk hanya memakai baju yang kelihatan membosankan atau tidak ceria.

Read More

McDonald's Malaysia Taja Makanan Kepada Petugas Kesihatan

Friday, June 11, 2021

11 comments
McDonald's Malaysia Taja Makanan Kepada Petugas Kesihatan  |  Sepertimana umum ketahui, pada hari ini negara kita masih lagi berhadapan dengan situasi penularan jangkitan Covid-19 yang semakin membimbangkan. Pelbagai inisiatif telah dilakukan oleh Kerajaan dalam memastikan bukan sahaja wabak ini dihapuskan segera, malah kelangsungan hidup rakyat dapat diteruskan.. Dalam usaha mengawal pandemik Covid-19 yang sedang melanda dunia ini, tidak akan berjaya tanpa kegigihan, semangat kental dan daya juang pasukan petugas barisan hadapan (Frontliners) terutamanya petugas kesihatan dan perubatan.
Read More

June Book Haul 2021

Tuesday, June 8, 2021

2 comments

June Book Haul 2021  |  Lama dah tak update pasal buku.. Rindu nak spend masa dengan buku-buku kesayangan aku.. Tapi apakan daya, masa itu ibarat emas buat aku sekarang ni.. Nak baca buku pun takde masa.. Moga satu hari nanti, aku dapat kembali dengan hobi aku nan satu ni.. Walaupun tak punya masa untuk membaca, tetapi hobi membeli buku tu tetap diteruskan.. Haha.. Gile ko, nampak buku best tak beli! Memang tak boleh tidur la jawabnya.. Selagi tak penuh kabinet buku aku ni. selagi tu la.. Huhu.. Untuk Jun Book Haul 2021, aku sempat grab empat buah novel...

Read More

Resepi Masak Lemak Kuning Telur Itik Simple Tapi Sedap

Monday, June 7, 2021

4 comments
Resepi Masak Lemak Kuning Telur Itik Simple Tapi Sedap  |  Assalamualaikum wbt.. Hi korang.. Lamanya tak share resepi kat sini.. Yang ada pun kat sini, banyak yang repost balik.. hehe.. Hari ni agak rajin sikit nak masak dan share resepi sebabnya resepi kali ni agak menjadi dan rasanya lebih sedap dari sebelum ni.. hehe.. 

Hari ni, kita masak menu telur itik.. Masak lemak kuning telur itik.. Ini merupakan kali kedua aku cuba masakan ni.. Kenapa baru kali kedua? Haaaa sebabnya sebelum ni aku tak makan telur itik.. Ada rasa geli.. Tak tahulah kenapa.. Tapi bila dah cuba, sedap rupanya.. Sampaikan dah jadi feberet aku dah masakan ni.. Hehe.. Jom aku share dengan korang resepi Masak Lemak Kuning Telur Itik Simple Tapi Sedap..
Read More

Pemenang Anugerah Guru Inspirasi McDonald's 2021 | Kisah Inspirasi Guru Luar Biasa Cikgu Mohamad Sahaimi bin Zainal

Sunday, June 6, 2021

5 comments

Pemenang Anugerah Guru Inspirasi McDonald's 2021 | Kisah Inspirasi Guru Luar Biasa Cikgu Mohamad Sahaimi bin Zainal |  Jasa dan pengorbanan guru sememangnya sangat besar dalam mendidik kita tanpa jemu dan tidak akan pernah terbalas. Jadi, mereka harus dihormati dan dihargai sebaik mungkin. Bagi menghormati dan menghargai jasa guru yang melaksanakan tanggungjawab melangkaui bidang tugas hakiki mereka dalam mendidik, memotivasi dan memberi inpirasi kepada pelajar, McDonald's Malaysia telah meraikan 25 penerima Anugerah Guru Inspirasi McDonald's 2021 (AGI2021), sempena sambutan Hari Guru Kebangsaan tahun ini.

Read More

IT'S SIXPACK Minuman Kopi Terbaru Keluaran Aik Cheong Coffee Berkonsepkan "Family-Styled Boxed"

Saturday, June 5, 2021

3 comments

IT'S SIXPACK Minuman Kopi Terbaru Keluaran Aik Cheong Coffee Berkonsepkan "Family-Styled Boxed"  |  Hi Guys!.. Setiap hari kalau tak pekena kopi memang tak sah.. Dengan aroma dan rasa kopi itu sendiri dapat membangkitkan semangat untuk memulakan hari bagi penggemar kopi seperti aku.. Dengan perkembangan  dan perubahan semasa, kini revolusi kopi semakin hari semakin berkembang dengan penghasilan produk kopi yang lebih berkualiti, berinovasi dan berbaloi seperti produk minuman kopi keluaran Aik Cheong Coffee ini.. 

Read More

Kitsui Review Perbezaan Antara Produk Whitenin BB dan Vita C+ Shine

6 comments

Kitsui Review Perbezaan Antara Produk Whitenin BB dan Vita C+ Shine  |  Hi guys.. Lama tak bercerita tentang produk kecantikkan kat sini.. Kali ni nak share dengan korang suplemen yang baru je aku try iaitu Kitsui.. Produk Kitsui ni banyak jenis tau.. Yang aku cuba sekarang ni produk Whitenin BB dan Vita C+ Shine.. Almaklumlah dah berumur ni, nak kena la jaga kecantikan tu lebih sikit.. Barulah lambat sikit 'kisah' penuaan tu berlaku.. Hikhik! Aku berani try produk ni sebabnya produk Kitsui ni bebas daripada bahan-bahan berbahaya.. Tiada bahan pengawet, gluten, GMO, antibiotik dan bahan larangan yang boleh mengganggu hormon dan kesihatan badan.. Produk Kitsui ini juga telah disahkan HALAL dan sesuai untuk Vegan.. Kitsui juga telah memenangi pelbagai anugerah antarabangsa... That why la aku cuba produk Kitsui ni.. Sebab diyakini selamat..

Read More

Giveaway Sambal Bilis Pedas - d' SAMBAL licious

Friday, June 4, 2021

3 comments
Giveaway Sambal Bilis Pedas - d' SAMBAL licious  |  Lama gile tak join giveaway.. Bila tengok giveaway ni hadiah dia sambal bilis pedas, terus je kecur air liur.. Jadi kite join la, mane tau kot dapat menang sambil bilis pedas dari d'SAMBAL licious ni kan.. Aku memang suka sangat sambal bilis ni.. Nak lagi kalau yang pedas.. Memang bertambah makan nasi..
Read More

Mee Goreng Basah Sedap

Wednesday, June 2, 2021

10 comments
Mee Goreng Basah Sedap  |  Nampak tajuk! Hehe lama dah tak up entry pasal makanan.. Yang hado semua tentang beauty.. Eh! Dah nama lagi niche pun Lifestyle and Beauty kan... Hiks.. Hari ni aku lari  tajuk sikit... Aku nak kongsi resepi Mee Goreng Basah Sedap.. Memang sodap weh.. Biasa buat mee goreng biasa jerk.. Baru ni teringin nak makan mee goreng basah.. So, kita buat sampai jadi.. Moh tengok resepinya.. Simple tapi sedap meletop.. Hehe..
Read More

Review Novel | The Unsung Hero By Melur Jelita

Tuesday, June 1, 2021

11 comments
Review Novel | The Unsung Hero By Melur Jelita | Hadiah dari seorang sahabat blogger untuk aku... Apakah?? Novel ni la.. Hadiah dari Blogger Siqah.. Katanya novel ni tebal sangat dan tak larat nak habiskannya.. Jadi, aku dipertanggungjawabkan untuk habiskan novel ni.. Hehe.. Agak lama jugak aku ambil masa untuk selesaikan baca novel ni.. Setanding dengan ketebalannya.. 

Read More