Jom Kembangkan Perniagaan di PG Mall dan Nikmati Pelbagai Faedah Menarik!


Jom Kembangkan Perniagaan di PG Mall dan Nikmati Pelbagai Faedah Menarik! | Hola! Hi Korang... Kali ni nak sembang-sembang tentang online shopping.. Sejak akhir-akhir ni makin bertambah platform e-commerce di Malaysia ni kan.. Ditambah pula dengan keadaan negara yang sedang dilanda virus Covid-19 sekarang ni menjadikan rakyat Malaysia lebih selesa membeli secara online.. Selamat katanya.. Hehe.. Dengan peningkatan jumlah platform e-commerce sekarang ni membuatkan aktiviti pembelian secara online menjadi lebih meriah kerana banyak pilihan.. Betul tak? Haaaa, salah satu website online shopping kegemaran aku adalah PG Mall.. Banyak pilihan uolls!! Jom baca cerita aku..

Jom Kembangkan Perniagaan di PG Mall

Apa Itu PG Mall?

PG Mall merupakan sebuah platform e-Commerce No. 1 Malaysia yang ditubuhkan sejak tahun 2017 lagi dan satu-satunya platform e-dagang tempatan di Malaysia.. Kalau korang nak tahu, PG Mall ni telah tersenarai dalam top 3 platform e-commerce terbaik di Iprice insight report.. Tahniah buat PG Mall.. Moga terus maju dan menjadi yang teratas..

Jom Kembangkan Perniagaan di PG Mall

Apa yang lagi menarik adalah di PG Mall semua jenis e-wallet diterima dan juga pembayaran atas talian yang lain..  Mudah kan.. Tak perlu dah nak runsing tentang pembayaran.. Oh ya, korang dah claim ke RM50 di e-Penjana? Kalau belum, silalah claim cepat ye dan boleh shopping di PG Mall.. Boleh la boleh beli barang keperluan kan.. 

Shopping Guna e-Penjana Shop Malaysia Online

Jom Kembangkan Perniagaan di PG Mall

Sebut tentang e-Penjana tadi tu, banyak lagi yang perlu korang tahu sebenarnya.. Sekarang ni, PG Mall ada buat kempen bermula 10 Ogos hingga 30 September 2020 korang boleh shopping di PG Mall dengan menggunakan e-Penjana.. Apa yang menariknya, bagi pembeli baru korang akan dapat diskaun RM25 dengan pembelian minimum RM80.. Wahh best gile weh! Manakala untuk pembeli sedia ada macam aku ni yang dah memang ada akaun di PG Mall, akan dapat diskaun RM20 dengan pembelian minimum RM100.. 

Ehhh bukan itu saja tau.. Ada lagi yang best sepanjang tempoh tersebut dimana korang akan dapat diskaun RM8 untuk shipping fee dengan pembelian minimum RM100.. Memang terbaik sangat.. Bagi korang yang suka sangat join facebook live, PG Mall menawarkan diskaun 50% exclusive facebook live rebate voucher.. Menarik!! Jom la berbelanja di PG Mall Shop Malaysia Online.. By Malaysians, to Malaysians... Wahh gitteww!! 

Jom Kembangkan Perniagaan di PG Mall dan Nikmati Pelbagai Faedah Menarik!

Jom Kembangkan Perniagaan di PG Mall

Tadi aku share tentang keistimewaan pembeli di PG Mall.. Sekarang ni aku nak cerita lak tentang untungnya jadi seller di PG Mall.. Yang mana ada bisness tu, tak kira la kecil atau besar perniagaannya, jom pakat kembangkan perniagaan di PG Mall ni dan nikmati pelbagai faedah menarik.. 

Memang banyak sangat benefit yang korang dapat kalau jadi seller di PG Mall.. Be one of PG Mall sellers to enjoy the campaign benefits.. Cewahh!! Nak tau tak apa PG Mall on-boarding campaign benefit? Ok, jom aku cerita detail kat korang.. Memang banyak keuntungannya kalau korang jadi seller di PG Mall ni.. Salah satunya adalah pendaftaran percuma.. Tiada kos pendaftaran dikenakan untuk menjadi peniaga di PG Mall.. Haaaa starting pun korang dah dapat kelebihan pendaftaran percuma.. Memang berbaloi-baloi dan bagus bagi korang yang baru nak berjinak dalam bidang perniagaan.. Manakala untuk official store pula, korang akan nikmati diskaun sebanyak 50% yuran pendaftaran..

Selain itu, perniagaan korang juga akan mendapat pendedahan di media sosial.. Jadi, dari sinilah perniagaan korang akan dikenali ramai dan berkembang.. Apa lagi benefitnya? Jom aku senaraikan..
  • Pengecualian komisen penjualan
  • Mendapat baucer diskaun penghantaran
  • Promosi di Facebook Live
  • Free slot Hot Day Sale feature product
  • Free Super Shocking Sale
  • Penyertaan percuma dalam kempen di seluruh platform
  • Boleh customize kempen store untuk official store
  • Banner pun nice.. PDP Banner design templates
  • 1-1 support from PG Mall Merchant Management (MMT)
Banyakkan benefit yang ada.. Rugi tak grab faedah yang diberikan oleh PG Mall buat sellers diluar sana.. Jom la daftar di PG Mall.. Jadi salah seorang seller di PG Mall dan nikmati pelbagai faedah yang menarik.. Nak daftar? Boleh klik link ini 👉 https://pgmall.my/pgmall-seller-register-online dan mulakan perniagaan korang di PG Mall.. Cepat bertindak sebelum terlambat.. Kembangkan perniagaan korang bersama PG Mall.


Untuk info lanjut, boleh layari :-

Website

Facebook

Instagram


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #ByMalaysiansToMalaysians #BarangBaikBarangKita #SellwithPGMall #Joinusnow #PGMallSeller #BelocalsellerwithPGMall




QuickEdit
Lea Azleeya
4 Comments

7 Tip Kulit Wajah Sihat Dan Cantik


7 Tip Kulit Wajah Sihat Dan Cantik  |  Ramai diantara kita pada hari ini yang nakkan kulit wajah yang cantik.. Tapi tahukan korang kulit cantik itu datangnya dari kulit yang sihat.. Hehe.. Ada juga yang terlalu obses nak cantik sehingga sanggup lakukan apa sahaja termasuklah melakukan pembedahan, suntik sana suntik sini, tak kurang juga yang membuat rawatan kecantikan kulit... Bagi yang berkemampuan tak salah untuk melakukan rawatan di pusat pakar kecantikan.. Tetapi bagi yang kurang berkemampuan bagaimana pula? Haaa jangan risau, disini aku nak kongsikan dengan korang semua 7 langkah mudah yang boleh korang amalkan bagi mendapatkan kulit wajah yang sihat dan cantik.

7 Tip Kulit Wajah Sihat Dan Cantik

QuickEdit
Lea Azleeya
7 Comments

JoyMix Hello-Bong dan JoyMix Pure Collagen Powder Berkesan Mengurangkan Sakit Sendi dan Otot


JoyMix Hello-Bong dan JoyMix Pure Collagen Powder Berkesan Mengurangkan Sakit Sendi dan Otot  |  Hi ollss!! Assalamualaikum.. Ada tak yang tengah mengalami sakit sendi dan otot? Haa kalau ada, ni aku nak kenalkan pada korang 2 produk terbaik dari Joymix ni yang boleh bantu korang mengurangkan rasa sakit sendi dan otot iaitu JoyMix Hello-Bong dan Pure Collagen Powder.. Eh, produk collagen boleh kurangkan sakit sendi dan otot? Macam mana tu? Biasa untuk kulit dan kecantikan je.. Haaa itu yang bagusnya tentang produk JoyMix ni.. Jom aku cerita..


JoyMix Hello-Bong

Apa itu Hello-Bong? Haaa nama pun dah unik kan.. Hello-Bong.. Apa tu? Ok, Hello Bong ni adalah makanan tambahan yang diformulasikan daripada Jeruk Halla-Bong dan Curcuminoids dari ekstrak kunyit..


Ok, kalau korang nak tahu Halla-Bong ni merupakan sejenis oren tanpa biji yang istimewa ditanam di Pulau Jeju, Korea. Oren ni mengandungi jumlah Vitamin C yang tinggi dan memiliki rasa manis yang semulajadi. JoyMix Hello-Bong ini menggabungkan khasiat Halla-Bong dengan khasiat kesihatan kunyit untuk mewujudkan minuman serbuk oren yang sejuk dan menyegarkan..

Kebaikan JoyMix Hello Bong


Dihasilkan daripada bahan yang berkhasiat menjadikan JoyMix Hello-Bong ini banyak manfaatnya.. Antara kebaikan JoyMix Hello-Bong ini adalah :-
  • Mengurangkan panas badan
  • Menghilangkan nafas berbau
  • Membantu meningkatkan imuniti
  • Mengelakkan penyakit akibat radikal bebas
  • Membantu badan pulih dengan segera daripada penyakit
  • Mengurangkan keradangan sendi
  • Melindungi hati
  • Membantu mengelakkan penyakit kronik

Siapa yang memerlukan JoyMix Hello-Bong?


  • Pesakit Arthritis kerana JoyMix Hello-Bong mempunyai sifat anti-radang yang akan memberi kelegaan kepada pesakit osteoartritis atau rheumatoid arthritis
  • Individu aktif atau atlet yang mengalami sakit otot kerana terlalu banyak bersenam atau aktiviti fizikal yang berlebihan akan mendapat manfaat daripada memakan JoyMix Hello-Bong
  • Orang dewasa muda yang mengalami mabuk atau rasa mual yang berterusan
  • Orang yang mementingkan kesihatan yang ingin meningkatkan imuniti dan kekal sihat boleh mengambil JoyMix Hello-Bong

Cara pengambilan JoyMix Hello-Bong


Untuk pengambilan JoyMix Hello-Bong ni mudah je.. Tak perlu nak bancuh.. Terus je makan macam tu je.. Ok, aku ajarkan ye cara makan Hello-Bong ni..
  • Koyakkan satu sachet JoyMix Hello-Bong
  • Tuangkan ke dalam mulut dan kemam sehingga serbuk cair
  • Telan dan minum air jika diperlukan
  • Boleh diambil selepas sarapan pagi

Banyakkan manfaat Hello-Bong ni.. Biasanya kalau aku dengar pasal produk vitamin c ni, yang terlintas di fikiran aku ni adalah untuk kecantikan kulit semata.. Tapi untuk produk Hello-Bong ni ia lebih kepada produk untuk kesihatan dan paling best ia berkesan mengurangkan rasa sakit sendi dan otot..


Aku baru consume produk Hello-Bong ni.. Tujuan aku kalau boleh nak dapatkan semua manfaatnya tetapi aku faham tentang konsep dimana ia mengikut keserasian tubuh badan kita.. Andai dapat satu atau dua manfaat pun dah rasa best sangat dah.. Haha..  Owh ya, rasa dia pun pada aku sedap dan mudah diterima oleh tekak aku.. Rasanya yang masam manis oren membuatkan aku lebih bersemangat untuk terus consume produk ini.. Lagi pun, sangat mudah untuk ambil Hello-Bong ni, cuma perlu koyakkan sachet dan terus masukkan ke dalam mulut.. Tak perlu dah nak bancuh-bancuh.. aku lebih suka cara pengambilan yang macam ni.. Nampak sangat pemalas kan.. Haha..!!

Kalau nak kesan yang lebih bagus, boleh consume bersekali dengan JoyMix Pure Collagen Powder..

JoyMix Pure Collagen Powder


Kolagen boleh mengurangkan sakit sendi dan otot? Ofkos, sebabnya kolagen membantu membina semula tulang rawan pada sendi.. Kolagen adalah nutrien terpenting untuk sendi. Sebab tu JoyMix Pure Collagen Powder ni bagus untuk kurangkan sakit sendi dan otot.. Ok, jom aku cerita lebih lagi ye.. Korang mesti tahu ni.. 

Kolagen adalah protein yang paling banyak terdapat dalam tubuh manusia. Ia membantu menyatukan seluruh badan dan dapat ditemui dalam kulit, tulang dan tisu penghubung.. Tapi jangan tak tahu ye, pengeluaran kolagen biasanya mulai menurun setelah usia 40 tahun.. Sebab itulah kita memerlukan makanan tambahan untuk terus kekalkan keutuhan tubuh badan kita.. Kolagen juga memberikan kekuatan dan keanjalan kulit serta bertanggungjawab dalam penggantian sel-sel kulit mati.. Faktor yang boleh mengurangkan pengeluaran kolagen termasuklah terdedah dengan sinaran matahari, merokok dan pengambilan gula yang tinggi.. Untuk kekalkan kolagen dalam badan, kita perlukan JoyMix Pure Collagen Powder ini.. Hehe..

Kelebihan JoyMix Pure Collagen Powder


JoyMix Pure Collagen Powder ni dihasilkan daripada Marin Kolagen dimana berat molekul kecilnya adalah 500 - 1500 Dalton yang mudah menyerap ke dalam kulit. Mesti korang risaukan tentang baunya... Yelah dah diperbuat daripada marin kolagen, mesti akan ada bau hanyirnye.. Betul tak? Jangan risau sebabnya supplement ni tak berbau hanyir kerana diperbuat dairpada sisik ikan. So, memang tiada bau yang mencurigakan.. Ia juga boleh dicampur ke dalam minuman lain.. Bukan itu saje, malah Pure Collagen Powder dari JoyMix ni tiada pencemaran bakteria dan selamat diambil.. Gabungan logam berat juga sangatlah rendah..

Nak tau tak fungsi JoyMix Pure Collagen Powder ni? Salah satunya dah aku kasitau kat atas tadi kan iaitu untuk mengurangkan sakit sendi dan otot.. Ada banyak lagi fungsi dan manfaat Pure Collagen Powder Joymix ni sebenarnya.. Jom check..!


Fungsi JoyMix Pure Collagen Powder
  • Mengukuhkan keanjalan kulit wajah
  • Mengurangkan kedutan kulit
  • Mengelakkan keguguran rambut dan menguatkan kuku
  • Menguatkan sendi dan tulang
  • Tiada sebarang pencemaran bakteria
  • Melicin dan memberikan keserian pada wajah
Untuk kuku dan rambut pun bagus uolls.. Kebetulan la rambut aku ni memang mengalami keguguran yang teruk dan kuku pun tak berapa nak cantik.. So, dengan mengambil JoyMix Pure Collagen Powder ni bolehlah membantu sekali masalah keguguran rambut dan kuku aku ni.. Yang penting kenalah konsisten ye.. Kalau malas, tak payah beranganlah nak cantik.. hehe..

Cara pengambilan JoyMix Pure Collagen Powder

           
Aku suka cara pengambilan JoyMix Pure Collagen Powder ni.. Bukan ape, aku ni jenis susah sikit kalau ambil supplement yang rasanya tak kene dengan tekak aku ni.. Dengan JoyMix Pure Collagen  Powder ni aku dah tak perlu risau sebabnya aku boleh campur ke dalam minuman kegemaran aku.. 

Ok, cara pengambilan JoyMix Pure Collagen Powder ni sangat mudah.. Hanya perlu tambahkan 1 scoop JoyMix Pure Collagen Powder ke dalam minuman kegemaran korang seperti kopi, teh, milo atau jus buah-buahan.. Kacau hingga larut, bolehlah dinikmati.. Oh ya, scoop dah disediakan tau di dalam botol.. So, tak perlu risau dah dengan sukatan yang betul.. hehe.. Kuantiti pengambilan adalah satu scoop untuk sehari..

Kalau korang rasa lebih suka untuk campurkan dengan air kosong puan tak de masalah.. Boleh je.. Cuma rasanya sedikit kurang enak.. So, lebih baik minum bersama minuman kegemaran kita.. Paling best, kalau minum dengan air buah.. Kalau tak dapat air buah pun, air sunquick pun nice.. Nak lagi best, tambah ais.. Perghhh memang nak bergelas-gelas la jawabnya.. Haha..



Untuk pengambilan kedua-dua produk ini iaitu Hello-Bong dan juga Pure Collagen Powder ni, macam aku sendiri aku akan ambil 1 scoop Pure Collagen Powder bersama air milo semasa sarapan pagi dan selepas sarapan aku akan ambil 1 sachet Hello-Bong pula.. Mudah je kan..

Dapatkan JoyMix Hello Bong dan JoyMix Pure Collagen Powder Untuk Mengurangkan Sakit Sendi dan Otot


Kalau korang ada masalah sakit sendi dan otot boleh la cuba 2 produk daripada JoyMix ni iaitu Hello Bong dan juga Pure Collagen Powder ni.. Bukan untuk masalah sakit sendi dan otot je tau tetapi untuk kecantikan jugak.. Dua produk yang mempunyai banyak manfaatnya.. Sambil kurangkan kesakitan, dapat juga manfaat kecantikan.. Kan bagus camtu.. Hehe.. Lagi pun produk JoyMix ini adalah produk yang HALAL..

Oklah, untuk info lanjut tentang produk JoyMix ni bolehlah layari :-

JoyMix Hello-Bong

Harga
RM 77.00

JoyMix Pure Collagen Powder

Harga 
RM 98.00 (1 botol)
RM 150.00 (2 botol)


QuickEdit
Lea Azleeya
1 Comments

5 Tip Kekal Cantik Elak Perut Buncit


Assalamualaikum wbt..


5 Tip Kekal Cantik Elak Perut Buncit  |  Tajuk kemain lagik ye.. Haaa sape kat sini perut buncit, angkat tangan?? Eleh malu-malu lak nak ngaku dia tu.. Hehe.. Rini nak kongsi dengan korang bagaimana nak elak perut daripada memboroi.. Nak tahu tak?? Jom baca terussssss..


Katakan Tidak Pada Minuman Berkarbonat

Korang sendiri tahukan, minuman berkarbonat ataupun lebih dikenali minuman bergas ni sangatlah bahaya kepada kesihatan kita.. Dalam minuman berkarbonat terlalu tinggi kandungan gulanya.. Kajian mendapati mereka yang kerap meminum minuman ini akan menjadi gemuk dengan lebih cepat berbanding mereka yang tidak mengambilnya..

Kalau korang nak tahu, pemanis tiruan yang terdapat dalam soda boleh membuatkan perut buncit lebih pantas dan akan sering mengundang rasa lapar dengan cepat.. Pleaseeeeeeeee gantikan minuman ini dengan minuman lain seperti teh atau air kosong sahaja ye untuk elak perut korang memboroi sekali gus dapat menjaga kesihatan korang juga..


Kurangkan Gula

Dari pemerhatian aku sendiri, sekarang ni terlalu banyak makanan yang manis-manis malahan terlalu manis di pasaran.. Mungkin sebab tu jugak kowt sekarang ni macam-macam penyakit dok ada dan menyinggah pada kita.. Makanan bergula ni lah boleh menyebabkan sebahagian besar kalori berubah menjadi lemak di perut.. So, pilihlah makanan yang kurang gula ataupun mengandungi guna semula jadi seperti madu ataupun buah-buahan.. 


Jangan Kurang Atau Terlebih Tidur

Kalau ban kurang tidur dan terlebih tidur ni aku yakin ramai orang zaman sekarang yang terjebak dalam keadaan ini.. Mungkin ada yang terlebih bekerja, jadi dia kurang tidur... Atau ada juga yang jenis gemar tidur, dia akan terlebih tidur.. Begitulah sebaliknya.. Ramai mana agaknya yang menjaga masa tidur mereka? Ada tak yang betul-betul cukup tidur.. 

Jika korang kurang tidur, ini akan menyebabkan kadar metabolisme tubuh akan berkurangan, sekali gus menyukarkan pembakaran lemak berlaku... Manakala tidur yang berlebihan pula akan membuatkan tubuh menjadi pasif dan terbiasa untuk tidak banyak bergerak.. 2 tabiat ini lah yang boleh menyebabkan lemak berkumpul dengan lebih cepat.. Jadi, sila pastikan tidur anda cukup secukupnya ye.. Hiks..


Perbanyakkan senaman Kardio

Korang tau tak apa itu senaman Kardio? Senaman Kardio ini adalah senaman yang menguji dan memperbaiki stamina apabila perbuatan diulang banyak kali dalam tempoh tertentu dan pada intensiti tertentu.. Apa juga jenis senaman yang membuatkan jantung kita berdegup laju dari biasa dan berpeluh dengan banyak dari biasa, haaa itulah dinamakan senaman Kardio.. Contohnya, berlari atau jogging, futsal, skipping dan lain-lain lagi..

Apabila otot besar sudah dikuatkan dengan latihan bebanan, seterusnya lakukan senaman kardio bagi mempercepatkan proses pembakaran lemak.. Berlari atau senam aerobik dapat membantu membakar kalori berlebihan tapi syaratnya hentikan pengambilan lemak buruk.. Hehe..


Bersenam Dengan Bijak 

Bila korang dah berhasil kurangkan lemak di bahagian perut, korang boleh mulakan pula dengan senaman perut pula.. Bersenam sehingga terasa regangan dan jangan berlebihan... Otot perut yang mantap akan membantu seseorang tampil lebih sihat dan segar... 



Selamat Mencuba..!!



QuickEdit
Lea Azleeya
16 Comments

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics


Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics  | Zaman sekarang ni kalau takde smarphone kat tangan tak sah.. 24 jam dok melekat je kat tangan.. Tengah makan pun, masih lagi dok skroll handphone.. Boleh dikatakan, handphone ni umpama nyawa dah.. Betul tak? Sape yang anggap gitu, baik angkat tangan.. Haha! Bukan kita yang dewasa ni je dok melekat dengan smartphone kat tangan, tapi anak-anak pun dah pandai nak tengok handphone.. Nak ada handphone sendiri.. Sama jugaklah dengan anak-anak aku.. Tapi aku cuma benarkan dorang tengok youtube kids je la.. Sambil menonton sambil belajar..

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics

Rasanya kebanyakan kanak-kanak pada masa ini dah semakin bergantung pada telefon pintar, ipad, laptop dan tv untuk tujuan hiburan, permainan dan pendidikan mereka.. Jumlah masa yang dihabiskan untuk peranti ini akan meningkat seiring dengan usia mereka yang semakin membesar.. Sebagai ibu bapa, aku sangat prihatin dengan kesan negatif dari terlalu banyak terdedah dengan paparan skrin.. Jadi, untuk melindungi mata anak-anak aku daripada berlakunya kerosakan atau kesan buruk yang lain, aku telah belikan mereka Cermin Mata Anti Blue Light dari SaferOptics..

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics

Tujuan aku beli cermin mata dari SaferOptics ni adalah kerana SaferOptics menawarkan kanta yang boleh menyekat cahaya biru berbahaya dari skrin digital dimana ia dapat membantu mengurangkan kesan negatif dari penggunaan peranti elektronik yang berpanjangan seperti komputer, tablet dan telefon pintar.. So, bolehlah lindungi mata anak aku dengan cermin mata anti blue light dari SaferOptics ni..

Sebelum ni, aku dah pernah survey cermin mata anti blue light ni.. Tapi, kebanyakannya tak menepati apa yang aku nak.. Sehinggalah aku diperkenalkan dengan jenama SaferOptics ni.. Bila aku baca detailnya, yes memang ini yang aku cari.. Bila dah jumpa dengan apa yang aku cari, ofkoslah rasa sangat happy dan excited nak beli.. Hehe.. Nampak tak gelojoh di situ ye.. Haha.. Serius, jenama ni memang jenama yang terbaik yang boleh dipercayai..

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics

Selain kehebatan kantanya, aku suka juga reka bentuk bingkainya.. Ada beberapa bentuk yang ditawarkan.. So, boleh pilih yang mana sesuai dengan muka anak kita.. Selain itu juga, bingkainya yang tak mudah patah diperbuat daripada silikon yang sangat fleksibel dan tahan lama dimana ianya dapat bertahan walaupun anak kita bermain kasar. Bingkainya lembut, tidak beracun dan tidak mudah tergelincir.. Owh ya, terdapat pelbagai pilihan warna juga.. Warna terang dan menyeronokkan.. hehe..Itulah ciri-ciri yang menarik cermin mata SaferOptics ni yang aku suka..

Beli Cermin Mata Anti Blue Light di SaferOptics Secara Online

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics

Aku beli cermin mata ni, secara online di laman web SaferOptics.. Aku rasa pada zaman sekarang ni lebih mudah kalau beli secara online.. Tak perlu membuang masa, tenaga dan wang ringgit untuk ke mall semata-mata untuk cari cermin mata kanak-kanak sahaja.. So, beli atas talian adalah jalan terbaik.. Lagi pun, dimusim virus covid-19 ni beli secara online lebih digalakkan bagi mengurangkan risiko jangkitan...

Untuk membeli di laman web SaferOptics ni sangat mudah.. Korang hanya perlu daftar akaun terlebih dahulu dan seterusnya buat pembelian seperti biasa.. Lagi pula, laman web mereka sangat mesra pengguna dan mudah digunakan tanpa perlu pening kepala untuk memahami setiap step pembelian.. Setiap produk diberikan penerangan yang terperinci untuk kita tahu keistimewaan produk yang dikeluarkan.. So, mudahla sikit nak memilih yang mana sesuai..

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics

Memandangkan aku ada 2 orang anak, kenalah beli 2 jugak cermin mata nya... Supaya kedua-duanya terlindung matanya.. Ok untuk si abang aku ambil Kids Rectangle Anti-Blue Light Glasses - Smurf Blue.. Yang ni memang si abang pilih sendiri.. Dia nak bingkai warna biru dan lengannya biru aqua.. Sekarang ni, si abang apa-apa pun memang pilih sendiri.. Dah besarkan tentulah dah ada pilihan sendiri.. Hehe.. Manakala untuk si adik pula, aku pilih Kids Round Anti-Blue Light Glasses - Black Cherry.. Saje la amek yang bentuk bulat untuk si adik.. Nampak cute sikit.. Hehe..

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics
Kids Rectangle Anti-Blue Light Glasses - Smurf Blue

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics
Kids Round Anti-Blue Light Glasses - Black Cherry

Kebaikan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics

Setiap hari makin kerap anak-anak aku mengadap handphone.. Kalau tak handphone pun dorang akan tengok tv melayan movie kegemaran dorang.. Naik risau aku dengan mata dorang ni.. Nasib baiklah ada SaferOptics ni.. Dapatlah melindungi mata anak-anak aku dan dapat terus beraktiviti dengan baik.. Ok, antara kebaikan cermin mata dari SaferOptics ni adalah :-

  • Mengurangkan digital eye strain
  • Membantu mengurangkan sakit kepala, keletihan mata dan mata kering
  • Menggalakkan tidur yang lebih sihat dengan mengatur kitaran tidur
  • Kanta non-powered sesuai untuk kanak-kanak
  • Bingkai yang sangat tahan lama dan fleksibel
  • Terdapat dalam pelbagai warna yang terang dan menyeronokkan
Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics

Masa barang sampai, memang tak sabar-sabar nak buka dan lihat cermin matanya.. Memang pembungkusannya sangat baik dan cermin mata sampai dalam keadaan yang selamat tanpa kerosakan.. Dah bukak kotaknya, tak sangka pulak packaging cermin matanya sangat bagus.. Diletakkan dalam casing yang bagi aku eksklusif seperti membeli cermin mata orang dewasa.. Aku ingatkan hanya sekadar diletakkan di dalam uncang spek semata.... Hehe.. Ternyata tidak.. Casingnya jua berkualiti dan kemas beserta dengan kain pengelap kanta..

Jika dilihat dari keseluruhannya aku sangat berpuashati membeli dengan SaferOptics ni.. Cermin mata berkualiti, packaging bagus dan harga mampu milik.. Memang tak menyesal beli cermin mata untuk anak di SaferOptics ni.. Barang pun dihantar dengan selamat dan cepat tau.. Haa..

Anak Teruja Dengan Cermin Mata Baru dari SaferOptics

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics

Masa dapat je cermin mata ni, kemain teruja dorang.. Yelah selama ni dok berebut cermin mata hitam aku yang lama tu untuk bergaya.. Now, dah ada cermin mata sendiri, boleh la bergaya dengan jayanya.. Haha.. Bukan untuk bergaya je, malah dorang lebih selesa menonton movie di TV atau melihat youtube kids di telefon pintar dorang.. Setiap kali sebelum tengok tv atau telefon pintar, mesti dorang akan minta spek Saferoptics ni dulu.. Dorang sendiri pun dapat merasai keselesaannya.. 

Kalau sebelum ni, pernah juga si abang mengadu sakit kepala lepas tengok handphone.. Ini membuatkan aku lebih risau.. Now, sejak pakai cermin mata SaferOptics ni nampaklah perubahan dorang dimana aku tengok emosi dorang lebih baik berbanding dulu dan tidur mereka pun dah kembali baik dan teratur.. Moga lebih banyak manfaat yang mereka perolehi daripada pemakaian cermin mata SaferOptics ni nanti.. Hiks.. 

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics

Aku pun dah recommend kawan-kawan aku yang ada anak untuk cuba cermin mata dari SaferOptics ni sebabnya anak-anak aku dah guna dan sangat bagus.. So, sebab itulah aku recommend kat dorang.. Ada juga yang mula bertanya, bila aku up dekat status whatsapp.. Ramai sebenarnya yang sedang mencari alternatif untuk melindungi mata anak dorang.. Aku sendiri pun baru berjumpa caranya dan sudah pastinya aku kongsikan dengan kawan-kawan tentang kebaikannya supaya mata anak-anak kita terpelihara daripada kerosakan.. Insyaallah.. Yang penting usaha kan.. Kalau tak usaha main biar jerk, itu yang bahayanya.. 

Ok, kalau korang nak tengok fungsi kanta cermin mata SaferOptics ni boleh tengok video kat bawah ni.. 


Dapatkan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics Sekarang!

Buat ibu-ibu, bapa-bapa diluar sana yang masih mencari alternatif untuk melindungi mata anak yang suka mengadap handphone, tap, laptop atau tv tu, aku syorkan korang dapatkan cermin mata anti blue light dari SaferOptics ni.. Aku dah cuba untuk anak-anak aku dan sangatlah bagus.. Jadi, apa tunggu lagi tu.. Jom terjah laman web SaferOptics sekarang juga untuk dapatkan cermin mata anti blue light pada harga yang berpatutan dan banyak pilihan.. 

Lindungi Mata Anak Anda Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics


Untuk lebih banyak maklumat lanjut boleh layari :-

Website

Facebook

Instagram




QuickEdit
Lea Azleeya
2 Comments

How To Reduce Body Fat Properly


How To Reduce Body Fat Properly | Obese people have higher risks for diseases such as hypertension, diabetes, heart disease, gallbladder disease, osteoarthritis, among many others, according to the Center for Disease Control and Prevention. While a healthy weight contributes to the quality of life, it also helps with mental health and positive outlook. Those who are mindful of their weight have a positive body image and are more motivated in life.

How To Reduce Body Fat Properly

How to reduce body fat effectively according to science

Low impact vs high impact exercises

Compared to high-intensity exercise, endurance activities burn fat better. According to science, fat burns through the fat oxidation process. To be able to do that, the exercise should be low intensity and high in duration. High-intensity exercises stimulate weight loss by increasing muscle tissue. It is effective in losing weight quickly by building muscle. Endurance exercises are low in impact and long in duration. These types of exercises are activities that increase breathing and heart rate, such as swimming, running, biking, and walking. The benefit of these exercises improves the overall health of the lungs, heart, and circulatory system.

How To Reduce Body Fat Properly

The American Heart Association recommends 150 minutes of endurance exercise per week. That is 30 minutes of exercise daily for five days in a week. AHA also recommends varying the training from moderate to vigorous exercise and increasing in distance, time, or difficulty. While Scitec Nutrition recommends 30-45 minutes of low impact exercise on 2-3 sessions per week, the goal is to maintain a 60-70% maximum heart rate.

Saturated fat vs Unsaturated fat Fat

has a nasty reputation in the nutrition industry. But fat is a vital nutrient needed for body functions. Moreover, fat is what gives food its distinct flavor and aroma. So instead of eliminating fat in the diet, one must learn to identify between good fat and bad fat. For one, trans fat has no nutritional value and very harmful to human health. It should be avoided at all times. On the other hand, saturated fat is linked to weight gain and risk for heart disease. This type of fat is sourced mainly in animal protein, dairy products, and coconut and palm oils.

How To Reduce Body Fat Properly

Unsaturated fat is more commonly known as good fat. It's subcategorized as monounsaturated fat and polyunsaturated fat. Monounsaturated fat, according to research, increases the body's ability to burn fat. Foods rich in monounsaturated fat are olives, peanuts, macadamia nuts, hazelnuts, and avocados. Meanwhile, polyunsaturated fat helps with muscle movement and blood clotting. This fat is classified as either omega-3 or omega-6. The omega-3 is good for the heart. Food sources include fatty fish, oyster, soya, walnut, and sunflower seed. At the same time, omega-6 is sourced from canola oil, sunflower oil, soybean oil, and corn oil.

Supplement with L-carnitine

How To Reduce Body Fat Properly

The L-carnitine is an amino acid synthesized by the body to convert fat into energy. As per research, supplementing with L-carnitine improves exercise performance. During fitness activities, the body produces lactic acid at the point of exhaustion. The L-carnitine works by allowing the body to reach more prolonged activity without reaching the body's threshold.

Sustain calorie deficit

How To Reduce Body Fat Properly

Calorie deficit in simpler words means consuming fewer calories than the amount of energy you can burn daily. This method for weight loss is effective when there is enough to sustain the fat loss, but not too few to make one continuously feel hungry and with no energy. To do the math, define the number of calories to burn daily and subtract 300 to 500 calories. Another way to compute is to maintain a 10 to 15% caloric deficit. The idea is that it is easier to eat fewer calories than to burn surplus calories in exercise.

Increase meal frequency

How To Reduce Body Fat Properly

According to Harvard, eating more than three times a day decreases the feeling of hunger and increases fullness. Another tip by Mummy Jene says that eating a full meal, especially breakfast prevents the tendency to munch all-day and gain more calories than eating a full meal. The science behind is to replace a high-calorie meal with a balanced and nutritious meal. Because eating less is a risk to overeat and to choose less healthy meals because of extreme hunger.

Get plenty of sleep

How To Reduce Body Fat Properly

Believe it or not, but the simplest and most practical way to reduce body fat is to get plenty of sleep. Too little sleep triggers the release of the hormone called cortisol. Cortisol is the body's stress hormone that signals the body to conserve energy. This means that the body slowly converts fats to energy to be able to maintain daily activities.

Conclusion

The key to reducing body fat effectively is balance and consistency. MummyJene blog wrote an article reviewing a product called Aulora pants. Aulora pants integrates a special ingredient named as Kodenshi® Fiber from Japan. Kodenshi® Fiber will absorb your body heat and the ceramic particles in the fiber will emit the far infrared rays (FIR). One of the benefits of FIR is its ability to improve your blood circulation. When you have better blood circulation in your body, it will enable your body to burn fats and calories faster.

When your body is burning fats and calories faster, it will lead to higher body metabolic rate which will lead to slimming effect after some time. That is how you will experience slimming effect wearing the Aulora Pants without having to change your daily diet or exercising.



QuickEdit
Lea Azleeya
3 Comments

Lebih Selesa Bernafas Dengan Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable


Lebih Selesa Bernafas Dengan Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable  |  Kalau dulu pemakaian face mask ni selalunya berlaku atau dapat dilihat hanya di hospital sahaja.. Tetapi sekarang, pemakaian mask telah menjadi satu kemestian bagi kita terutamanya di tempat-tempat awam.. Ianya dah pun menjadi norma baru dalam kehidupan kita seharian.. Ini adalah disebabkan virus Covid-19 yang melanda dunia dimana sehingga kini masih belum menemui titik akhir.. Insyaallah moga ianya cepat berakhir.. Oh ya, bukan sahaja pemakaian mask diharuskan ye, penjarakan sosial juga jangan dilupakan.. Hehe..

Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable

Di pasaran sekarang pelbagai jenis face mask ada dijual.. Ada yang jenis disposable dan ada juga yang jenis washable.. Selamat ke? Mungkin ada dikalangan kita menjadikan pemakaian mask ini sebagai salah satu trend.. Tidak salah, tetapi pastikan mask yang kita pakai itu selamat untuk kita pakai.. Bukan hanya untuk bergaya sahaja.. Tak nak cakap banyak, aku nak kenalkan kat korang face mask yang lebih selesa bernafas dengan Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable.. Hah tu dia! Hehe..

Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable

Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable

Kalau sebelum ni aku pakai mask yang jenis pakai buang, sekarang aku lebih selesa dengan Lunavie face mask ni... Bukan untuk aku sahaja malah untuk anak-anak aku juga.. Apa yang bagusnya dengan Lunavie mask ni, ianya 3 layer tau.. Biasanya kite dengar yang 3 layer nilah mask yang terbaik untuk digunakan.. Ya betul tu.. Tetapi kita kena ambil tahu juga, apakah jenis lapisan untuk 3 layer tersebut...

Untuk Lunavie Air Face Mask ni, untuk lapisan pertama merupakan 100% Polyester dengan kalis air, lapisan kedua pula adalah lapisan non woven fabric manakala lapisan ketiga pula merupakan cotton dengan anti-bakteria..

Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable

Apa yang istimewanya lagi dengan topeng muka Lunavie ni adalah ia mempunyai sistem injap yang membolehkan kita bernafas dengan lebih mudah.. So, tak de la korang rasa lemas sangat bila guna Lunavie face mask ni sebabnya pengudaraannya sangat baik dengan adanya sistem injap ni untuk mengeluarkan karbon dioksida dan kelembapan dari kita bernafas.. Serius terbaik wei!

Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable

Bagi aku dengan memakai mask yang macam ni yang boleh dicuci dan dipakai semula lebih menjimatkan.. Sungguhpun begitu kenalah cari yang betul-betul selamat untuk digunakan.. Jangan asal nampak cantik je, korang terpengaruh dan terus beli seterusnya pakai.. Sedangkan, mask yang dibeli tu tahap selamatnya belum tentu lagi.. Bahaya oiii..

Aku suka dengan Lunavie Anti-bakteria face mask ni sebab ianya washable and reusable.. Dah guna boleh basuh dan guna balik.. Tak de la rasa membazir sangat.. Cumanya nak pesan, kalau korang pakai mask yang macam ni, jangan pulak korang pakai berminggu-minggu baru korang nak basuh.. Lagik parah, jenis yang pemalas berbulan-bulan pakai baru nak basuh.. Gile ape! Mask yang selamat pun jadi tak selamat.. huhu.. Jadi, lepas guna silalah cuci ye..

Kelebihan Topeng Muka Lunavie


Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable


  • Anti-bakteria - Alergen, bakteria dan perlindungan virus
  • Mudah dipakai - Direka khas dengan gegelung telinga yang boleh dilaras dan klip elastik untuk memastikan pemaiakan lebih mudah dan muat
  • Waterproof - Kain Polyester kalis air yang berkesan untuk menghalang kemasukan titisan air dan debu
  • Mudah bernafas - Pengudaraan berkesan melalui reka bentuk sistem injap untuk mengeluarkan karbon dioksida dan kelembapan yang membolehkan kita bernafas dengan lebih mudah dan selesa
  • 3 Layer - struktur 3 lapisan untuk memastikan penapisan lebih baik dan berkualiti tinggi\
  • Washable & Reusable - Boleh dicuci sekurang-kurangnya 30 kali dengan air dan pencuci neutral pada suhu 20 - 30 darjah celcius dan masih mengekalkan fungsi antibakterianya.


Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable

Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable


Lunavie Face Mask Sesuai Untuk Dewasa dan Kanak-Kanak

Ok, untuk saiz topeng muka Lunavie ni ada 2 saiz iaitu saiz untuk dewasa dan juga kanak-kanak.. Fungsinya tetap sama dan materialnya juga sama.. Apa yang membezakannya cumalah saiz sahaja.. hehe.. Kalau dah ada dewasa dan kanak-kanak, bolehlah beli untuk satu family kan.. Ada 2 warna iaitu hitam dan putih..

Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable

Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable

Lunavie Antibacterial Face Mask 3 Layer

Macam yang aku cerita pada awal tadi, mask ni ada 3 lapisan.. Dah cerita tapi nak jugak cerita lagi bagi puashati.. Haha.. Bukan apa, supaya kita sentiasa ingat bahawasanya topeng muka dari Lunavie ni sangatlah bagusnya.. Hiks..

Reka bentuk struktur dengan 3 lapisan

  • Lapisan pertama - 100% Polyester dengan kalis air
  • Lapisan ke-2 - Materialnya kain bukan tenunan
  • Lapisan ke-3 - Kapas dengan ciri anti-bakteria dengan Rawatan Ultra-Segar yang menghalang pertumbuhan 99.9% bakteria..

Cara Memakai Topeng Muka Lunavie Dengan Betul


Lunavie Antibacterial Air Face Mask 3 Layer Waterproof Washable

Kat sini aku nak coretkan cara yang betul menggunakan topeng muka Lunavie ini.. Nampak simple, tapi ikutlah cara yang betul ye..
  • Pastikan muka sentiasa kering dan bersihkan tangan sebelum memegang topeng muka
  • Letakkan gegelung/tali elastik di kedua-dua belah telinga
  • Kemaskan topeng muka sehingga menutup mulut, hidung dan dagu sepenuhnya.
  • Pastikan tiada jurang antara wajah dan topeng muka
  • Tarik klip untuk laraskan tali sepadan dengan muka
  • Siap!

Arahan penjagaan

Topeng muka Lunavie ini perlu dicuci dengan tangan SAHAJA ya.. Dah cuci, bolehlah keringkan di tempat yang sejuk/kering

Perhatian!
  • Tidak disyorkan untuk digunakan oleh bayi dibawah usia 3 tahun kerana risiko mati lemas
  • Topeng ini adalah barang peribadi. Jangan berkongsi dengan orang lain.
  • Berhenti menggunakan topeng muka ini jika ia merosakkan atau menghalang pernafasan
  • Topeng muka ini direka untuk perlindungan umum. Selain memakai topeng muka, sila jaga kebersihan diri.. Itu juga salah satu perkara yang penting dalam mencegah virus.


Oklah, setakat ini jelah cerita aku tentang Lunavie face mask ni.. Aku suka guna topeng muka ni sebabnya lebih mudah bernafas dan tak terasa lemas walau aku memakainya dalam jangka masa yang panjang.. Sangat berbeza dengan face mask yang lain yang pernah aku pakai..

Kalau korang nak tau info lanjut atau nak dapatkan Lunavie Face Mask ni, boleh layari :-

💬 Website : https://www.lunavie.com/
💬 Facebook : https://www.facebook.com/mylunavie/
💬 Instagram : https://www.instagram.com/mylunavie/



QuickEdit
Lea Azleeya
4 Comments

Feelingirldress Best Shapeware Bodysuit and Waist Trainer Make Your Dream Body Shape Come True


Feelingirldress Best Shapeware Bodysuit and Waist Trainer Make Your Dream Body Shape Come True | There are so many factors that can determine our body shape : genetics, lifestyle, sex and age. Some people can eat fried foods and junk every day but never gain weight. Some people tend to accumulate weight around the hip, others on the belly.

Feelingirldress Best Shapeware Bodysuit and Waist Trainer

It might be a bit of a throwback compared to what we are told today, but the most desirable female body shape is one with a “low waist-to-hip ratio” or what is termed an “hourglass figure”. From now on you don't have to worry, get the best shapewear bodysuit and waist trainer from feelingirldress.

Feelingirldress Best Shapeware Bodysuit and Waist Trainer

The bodysuit shapewear helps you to look elegant and gorgeous with style. It will shape all the untidy areas on your body. The bodysuit helps to stretch the area and help to be in shape. Bodysuits are close-fitting undergarments.  You may choose the best body shaper that gives you an amazing look from feelingirldress.com

The waist trainer. 

The waist trainer function compresses the mid area to reduce the belly size. It helps to reduce your weight with perfect exercise. Waist trainer also supports the back pain and keeps straight to the back. If you are looking for hourglass physique, the waist trainer is simply the answer. If you do exercise daily with the help of a waist trainer then you will see marvelous results immediately. You can buy your Feelingirldress waist trainer with several designs also from Feelingirldress.com.

For me i choose this style..

Feelingirldress Best Shapeware Bodysuit and Waist Trainer

In feelingirldress store, all the material is designed with excellent quality materials. It is important to ensure the maintaining the shape of your body. It will result in an incredible appearance to your body. We surely will help you to make you look slim and stylish. Feelingirldress.com offers more shapewear with plus size shapewear bodysuits for you to choose.

Feelingirldress Best Shapeware Bodysuit and Waist Trainer

With feelingirldress, it makes your dream body shape come true.


QuickEdit
Lea Azleeya
4 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)