Top Social

Image Slider

Showing posts with label fashion. Show all posts
Showing posts with label fashion. Show all posts

Jam Tangan Cantik Dari Blogger Roxalynne

Tuesday, February 06, 2018
Jam Tangan Cantik Dari Blogger Roxalynne  |  Dah kenapa sehari dua ni asyik bercerita tentang jam tangan jerk.. Baru-baru ni up entry Tip Memilih Jam Tangan Sesuai... Kali ni Jam Tangan Cantik dari Blogger Roxalynne pulak.. Hehe.. Ok, sabar dulu.. Sebenarnya kali ni aku nak cerita tentang hadiah kemenangan aku berkat join Giveaway Yes 2017 By Roxalynne akhir tahun lepas.. Hadiahnya dah selamat aku terima awal bulan ni.. Cuma aku aje tak sempat nak up entry.. 

sumber : cantikmenawan.com

Ehhh jangan salah sangka.. Bukan jam tangan ni yang aku dapat.. hehe.. Jap lagi aku tunjuk ye.. Masa mula-mula join giveaway tu, aku tak rasa pun aku boleh menang sebab agak ramai juga peserta yang join.. Jadi, aku tak letak harapan langsung untuk menang.. Tetapi, bila dah tertulis rezeki tu untuk kita kan, memang akan dapat jugak.. Alhamdulillah.. TQ ALLAH.. TQ Cik CT.. 


Yeahhh inilah rupa hadiah jam tangan yang aku menangi itu.. Cantik tak? Hehe.. Kalau korang nak tahu, Blogger Roxalynne atau aku panggil dengan panggilan manjanya Cik CT ada membuka bisness online menjual jam tangan.. Banyak gila kot jam tangan yang dijual.. Pelbagai bentuk, pelbagai design dan perlbagai warna.. Cantik-cantik baq hang!!

Kalau korang tengah mencari jam tangan yang sesuai untuk korang ataupun korang nak carikan hadiah buat seseorang, boleh lah terjah IG Cik CT.. Banyak pilihan jam tangan yang boleh korang pilih.. Insyaallah, harga memang murah dan berpatutan.. Layanan memang tiptop, sangat friendly.. Hiks.. Dan, kalau ada yang masih konfius untuk mencari jam tangan yang sesuai, boleh tengok tips memilih jam tangan sesuai di SINI ye.. Mungkin dapat membantu korang dalam memilih jam yang sesuai.. 

Untuk sebarang pembelian atau pertanyaan, sila layari :-

Instagram

Facebook


Butik Lanafira Menawarkan Busana Muslimah Yang Trendy

Saturday, November 04, 2017
Butik Lanafira Menawarkan Busana Muslimah Yang Trendy  | Kalau ikutkan dulu-dulu agak susah untuk mencari pakaian muslimah yang boleh menepati citarasa sendiri... Mana taknya, dulu tak banyak butik yang dibuka menjual pakaian muslimah berbanding sekarang.. Kalau ada pun, tak mempunyai banyak pilihan.. Seiring dengan peredaran zaman, kini kesedaran wanita muslimah dalam menutup aurat dengan busana yang mengikut syariah semakin mendapat perhatian.. Justeru itu,  kini terdapat banyak butik muslimah telah dibuka yang menawarkan busana muslimah yang trendy termasuklah Butik Lanafira..

butik muslimah, pakaian muslimah, butik online, lanafira, butik lanafira, butik muslimah trendy

Adakah anda sedang mencari busana muslimah yang trendy tetapi mengikut syariat Islam? Adakah anda mahukan butik online muslimah yang menghargai anda sebagai pelanggan dan mempunyai pelbagai pilihan mengikut citarasa anda? Dengan berslogankan "A Style For Every Story", Butik Lanafira dapat memenuhi segala kehendak dan memenuhi citarasa anda... Kini, Butik Lanafira semakin mendapat tempat dikalangan peminat fesyen muslimah.. Jom kenali Lanafira lebih dekat..


Lanafira merupakan sebuah syarikat bumiputera yang berpengkalan di Malaysia dan telah mencipta kejayaan yang besar di pasaran Malaysia dan Asia Tenggara... Butik muslimah ini menawarkan pelbagai busana muslimah yang direka mengikut fesyen terkini dan trendy dijual secara online.. Lanafira juga lebih mengkhususkan busana muslimah yang berkualiti tinggi bagi memastikan setiap pelanggannya mendapat kepuasan 100%.. Kini, wanita Islam lebih mudah untuk mendapatkan busana muslimah dengan adanya Butik Lanafira dan boleh bergaya dengan rekaan yang mengikut syariat..

Trendy, Affordable & Quality adalah misi Lanafira dalam memenuhi keperluan berpakaian wanita Islam di seluruh Malaysia malahan dalam meluaskan perniagaan dan jenamanya ke pasaran antarabangsa dengan memfokuskan kepada kualiti dan nilai busana yang dihasilkan.. Lanafira adalah sebuah butik dalam talian yang bermatlamat menghasilkan pakaian yang berkualiti tinggi dengan menawarkan harga yang berpatutan malahan paling rendah berbanding yang lain dan menyediakan perkhidmatan secara online yang mesra pengguna..


Kenapa Perlu Pilih Lanafira?

Lanafira memahami keperluan pelanggannya dan mampu menyediakan pelbagai pilihan pakaian dan aksesori muslimah mengikut kehendak dan citarasa pelanggan berbanding di tempat yang lain.. Dengan kepelbagaian jenis pakaian muslimah seperti kurung moden, kebaya, dress, peplum dan pelbagai aksesori yang lain, semuanya mengikut gaya trendy masa kini.. Paling penting ianya menepati tuntutan syariat Islam... Kan lebih manis dengan gaya yang trendy tetapi menepati syariat Islam.. Baru lah awesome... Tak gitu..!


Apa Yang Ada Di Lanafira?

Ok, di Butik Lanafira korang boleh dapatkan pelbagai jenis busana muslimah yang cantik-cantik dan fesyennya mengikut trend terkini.. Jom kite lihat antara koleksi pakaian muslimah yang ada di Butik Lanafira ini..


Antara yang ditawarkan di Lanafira ialah Blouse & Tops, Kebaya Modern, Long Dress, Modern Peplum dan Skirt Labuh... Lanafira juga memperkenalkan rekaan eksklusif seperti koleksi Mellisa Long Dress dan Alana Kebaya selain daripada Sofea Modern Peplum dan Pucci Long Dress.. Setiap rekaan yang ditampilkan dihiasi dengan pelbagai variasi warna mengikut trend semasa..




Busana muslimah yang terdapat di Lanafira ini boleh digayakan dalam pelbagai keadaan.. Untuk kemajlis-majlis tertentu mahupun ke pejabat.. Bagi korang yang tengah mencari busana muslimah untuk majlis-majlis atau mungkin juga ada yang ingin buat koleksi baju ke pejabat, bolehlah cuba usha di Butik Online Lanafira ni.. Aku yakin korang akan menyukai fesyen yang diketengahkan oleh Lanafira..

Untuk mendapatkan busana muslimah yang trendy, berkualiti dan selesa untuk dipakai, korang bolehlah membeli belah di Lanafira sekarang..

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


Shopping Blouse Muslimah Moden Di Zalora

Friday, September 08, 2017
Shopping Blouse Muslimah Moden Di Zalora  |  Baru-baru ni mood rajin tiba-tiba datang menyinggah.. Habis semua almari pakaian aku selongkar dan kemas.. Eh, bila dah kemas dan asingkan pakaian yang aku dah tak nak pakai lagi (ibarat habis madu sepah dibuang.. haha!!), rupanya koleksi baju aku yang masih boleh dipakai dah menyusut.. Patutlah aku rasa macam asyik dok ulang pakai baju yang sama aje sebelum ni.. Hurmm, jadi, aku pun berhasratlah untuk menambah koleksi baju aku terutamanya blouse.. Sejak dah berkeluarga ni, aku lebih selesa mengenakan blouse berbanding t-shirt... Memandangkan aku seorang yang berhijab, maka blouse yang menjadi pilihan aku adalah blouse muslimah moden.. Banyak juga online shop yang dah aku terjah untuk mencari blouse muslimah ni dan aku dah jatuh hati dengan koleksi blouse di Zalora.. Jom ikut aku shopping blouse muslimah moden di Zalora...

Zalora, zalora malaysia, blouse, blouse muslimah, tops, blouse murah, shopping blouse, beli blouse, blouse zalora, blouse moden, blouse muslimah moden
Shopping Blouse Muslimah Moden Di Zalora

Sebenarnya aku dah beberapa kali juga pernah bershopping di Zalora Malaysia ni.. Setakat ni perkhidmatan yang diberikan sangat memuaskan.. Tak kiralah dari segi kualiti barangan, servis penghantaran mahupun harga... Sebab itulah, kali ni aku kembali untuk bershopping di Zalora... Ok, kalau korang nak tahu, di Zalora Malaysia, terdapat pelbagai jenis Women Blouse dengan design yang menarik dan cantik yang boleh korang pilih mengikut citarasa masing-masing.. Memandangkan aku mencari blouse muslimah moden, makanya carian aku hanyalah tertumpu kepada blouse muslimah sahaja.. Hehe.. Kalau korang nak tengok koleksi blouse yang lain, korang kenalah terjah sendiri nanti ye.. Apa-apa pun jom tengok koleksi blouse muslimah moden yang cantik-cantik di Zalora Malaysia.. 



Wafiyya by Dollscarf...  Annura Blouse ini bercirikan peplum labuh sesuai untuk wanita muslimah.. Ini adalah salah satu blouse yang menjadi pilihan aku sebab blouse ni labuh dan menutupi bahagian 'belakang'... hiks... Pernahlah juga berangan nak memakai blouse peplum sebelum ni, tetapi banyak yang singkat.. Jadi aku kuburkan hasrat itu.. Bila dah terjumpa peplum yang labuh macam ni, haruslah aku grab sehelaikan... Sesuai dipadankan dengan skirt labuh.. Wahhh terlebih ayu lah pulak nanti yek!!! Jom tengok koleksi yang lain pula..



Aqeela Muslimah Wear... Overall Top.. Blouse ni lebih simple dan santai... Kalau korang suka yang simple dan santai, aku recommend sangat blouse ni.. Aku pun suka!!  Bolehlah pakai semasa bersantai dengan keluarga.. Takde lah rasa rimas sangatkan.. Yang penting keselesaan semasa hangout dengan anak-anak.. Kita masukkan dalam wishlist cepat-sepat ye... Huhu..




MsDahlia... Haura Tunic... Yeahhh aku berkenan sekali dengan blouse ni... Blouse yang aku cari-cari.. Sesuai untuk dipakai ke majlis-majlis keramaian dan boleh bergaya sakan dengannya.. Boleh juga dipakai untuk ketempat kerja.. Labuh, sopan dan cantik... Itulah ciri-ciri yang ada pada blouse ni.. Cewahhh.. Korang tak merah mata ke tengok blouse ni?? Rugi tak grab tau...!!



Najjah.. Ayana Top dan Denim Tweed Top.. Aku dah masukkan dalam wishlist aku blouse yang berwarna kelabu tu.. Denim Tweed Top... Minat sangat dengan designnya.. Simple tapi menarik.. Paling penting breastfeeding friendly... Ada zip di depannya.. Sangat sesuai untuk ibu yang sedang menyusu... Jadi, ibu yang sedang menyusu jom pakat-pakat beli blouse cantik ni...



Orite yang ni pula dari 2 butik berbeza.. Dua disebelah kiri dari butik Soonaru Muslimah dan 2 lagi disebelah kanan dari  butik Qasaya... Kedua-dua design blouse ini ada daya tarikan tersendiri yang membuatkan aku tak teragak-agak untuk memasukkannya dalam senarai koleksi blouse aku.. Hehe.. Ayana Blouse dari Soonaru Muslimah, designnya nampak lebih moden manakala Katy Printed Blouse dari Qasaya pula, nampak lebih sweet.... 

OMG!! Banyaknya pilihan blouse muslimah moden di Zalora Malaysia... Yang mana satu harus aku pilih.. ?? Semuanya dah aku masukkan dalam wishlist aku.. Takan nak beli semua kot.. Rabak poket ohh!! Haha.. Jadi aku kena buat pilihan yang tepat... Beginilah aku bila dah menjamu mata di Zalora... Boleh rambang mata jadinya.. Kalau diikutkan hati, semuanya aku nak beli.. Tapi memandangkan aku dah buat bajet untuk shopping blouse ni, kenalah ikut bajet kan.. Boros itu amalan syaitonnnnn...!!

Oklah, aku nak bertenang sebentar sebelum aku membuat pilihan terakhir yang mana aku nak beli.. Jadi, kalau korang pun berminat untuk mendapatkan blouse muslimah, korang bolehlah terjah laman web Zalora ye sebabnya terdapat banyak lagi sebenarnya koleksi blouse muslimah yang boleh didapati daripada Zalora Malaysia ni... Selain pilihan yang banyak, harga pun sangat berpatutan... Bagi yang belum pernah bershopping di Zalora Malaysia tu, lepas ni bolehlah try shopping di Zalora.. Rasakan sendiri pengalaman bershopping dengan menikmati perkhidmatan yang terbaik diberikan buat korang... 

Aku sudah!! Korang bila lagi?? 


Handbag William Inghem Dari Mizzue Malaysia Pelengkap Gaya

Friday, August 18, 2017
Handbag William Inghem Dari Mizzue Malaysia Pelengkap Gaya  |  Kalau bercerita pasal handbag ni, memang kaum wanita la paling excited kan.... Handbag dengan wanita tak dapat dipisahkan.. Hah gituuu!!.. Yelah, bila nak bergaya, kalau tak de handbag memang rasa tak lengkap aje gaya kita sebagai seorang wanita kan.. Aku yakin setiap wanita mesti ada paling sikit pun satu atau dua handbag untuk digayakan kemana-mana sahaja.. Macam aku sendiri, memang mempunyai banyak koleksi handbag.. Tak puas kalau ada satu atau dua sahaja.. Mesti nak ada lebih baru boleh tukar-tukar pakai.. Haha!! Tamak kan.. Hehe.. Ok, untuk menambahkan lagi koleksi handbag aku, kali ni aku pilih pula handbag William Inghem dari Mizzue Malaysia sebagai pelengkap gaya aku... Tu dia, tambah lagi koleksi hokeh!! Jangan jeles... Haha!!


Nampak tak dimuka itu terpancar sinar bahagia bila dapat tukar handbag baru... hehe.. Korang pernah dengar tak jenama Mizzue ni? Sebelum aku tunjukkan kat korang design handbag Mizzue aku ni, aku nak cerita sikit kat korang tentang Mizzue Malaysia.. Apa itu Mizzue Malaysia?

MIZZUE MALAYSIA



Mizzue Malaysia adalah satu jenama online shopping dimana kita boleh membeli pelbagai jenis beg seperti clutches, wallet and purse, handbag, shoulder bag, across body bag, backpack, leather bag dan sebagainya... Design beg dari Mizzue Malaysia ni semuanya up to date tau mengikut trend sekarang... Simple tetapi tetap elegant... Sesuai untuk semua golongan.. Kalau nak diikutkan memang rambang mata tak tahu nak pilih yang mana kalau jelajah di website Mizzue Malaysia tu.. Dengan adanya online shopping sebegini, tak perlu dah bersusah payah nak ke shopping mall untuk beli handbag.. Hanya perlu pilih beg yang berkenan dihati, buat bayaran dan tunggu saja barang sampai depan muka pintu rumah.. Mudahkan.. Lagi pun korang tak perlu risau, setiap beg akan disertakan detail lengkap beserta gambar yang membolehkan korang tahu spesifikasi beg tersebut dengan lebih jelas.. Ada juga sesetengahnya disertakan video.. Jadi bolehlah korang lihat dengan lebih jelas kualiti beg yang korang pilih tu kan.. 

Ok, jom tengok design beg pilihan aku...

mizzue malaysia, handbag mizzue, mizzue william inghem
Handbag William Inghem Dari Mizzue Pelengkap Gaya
Inilah handbag dari Mizzue yang menjadi pilihan aku tu.. William Inghem Brown colour... Banyak lagi sebenarnya yang cantik-cantik tapi aku lebih meminati design ini kerana designnya agak menarik dimata aku.. Bahagian depan dan belakang handbag ni bercorak anyaman.... Menarik!! Saiz handbag ni tak terlalu kecil dan tak terlalu besar... Sedang-sedang aje saiznya.. Kalau diukur, handbag ini sebesar saiz A4... Menepati citarasa aku.. Walaupun bersaiz A4, tapi masih mampu mengisi banyak barang tau.. Haaa itu yang aku suka.. Biasa kalau aku pilih handbag, mesti nak yang banyak compartment supaya aku boleh bahagi-bahagikan tempat untuk simpan handphone, make up, buku bank dan pelbagai lagi... Tak de la berlonggok satu tempat aje kan.. Nanti nak mencari mula la kelam kabut dan agak susah..

Eceli handbag ni diperbuat daripada premium PU leather yang mempunyai 3 compartment dengan dilengkapi button magnetic dan 2 button popper... Di bahagian luar handbag ini dihiasi dengan 4 poket berzip.. Manakala dibahagian dalam ruang utama beg ini dilengkapi dengan zip dan slip poket di dinding dalamannya.. Ciri-ciri yang menarik dan lengkap bagi sebuah handbag yang aku suka.. Oh ye, satu lagi aku lebih suka pakai handbag yang bertali panjang dan handbag dari Mizzue Malaysia ni disertakan sekali dengan tali panjang untuk penggayaan lebih santai... Jom tengok ciri-ciri yang ada pada handbag Willian Inghem ni dengan lebih detail melalui gambar dibawah ni..

Untuk melihat dengan lebih jelas lagi spesifikasi beg ini, korang boleh klik link Video Mizzue William Inghem ini.. Handbag William Inghem ni didatangkan dalam pelbagai warna yang menarik sebenarnya.. Bukanlah hanya satu warna ini sahaja.. Antara warna-warna lain yang ada seperti black, almond, purple, grey dan turquiose...


Dengan pilihan warna yang menarik


Detail William Inghem
  • Bag Category : Cross body bags, Handbags, Shoulder bags, Woven bag
  • Colours : Brown
  • Specifications : Hidden bag, Mobile bag, Passport bag
  • Materials : Halal, PU
  • Size (W x L x H) : 13.5 x 28 x 26 cm
  • Shoulder Strap : 40 - 46 cm
  • Cross body Strap : 75 - 87 cm
  • Weight : 0.97 kg
Mizzue Malaysia


 3 compartment bagi keselesaan muatan barangan

 Bahagian dalam bag

Poket berzip di ruang utama bag

Mungkin dilihat pada gambar yang aku up ni tak berapa nak jelas kan keadaan beg ni.. So, mari kita lihat video pendek yang dah aku sediakan untuk korang lihat keseluruhan beg ni.. Video tanpa suara ye.. Ahakz.. Atau korang boleh klik SINI untuk lihat video kedua.. Wahh banyak betul video aku buat untuk Mizzue Malaysia ni yek.. Hehe...


Orite, tentang Mizzue Malaysia pun aku dah story... Tentang handbag William Inghem ni pun aku dah cerita kat korang.. Kesimpulannya, aku sangat suka dan berpuashati dengan handbag dari Mizzue Malaysia ni.. Walaupun memilihnya secara online, bila sampai ke tangan kualitinya seperti di dalam gambar dan sangat trendy.. Paling best banyak compartment... Itulah salah satu ciri-ciri beg yang aku minati.. So, bolehlah aku ber-OOTD time Raya Haji nanti kan walaupun dah terrrrrguna untuk pergi kerja.. Haha..!!

Untuk pemilihan warna pula, aku memilih warna Brown sebabnya kebanyakan koleksi beg aku adalah berwarna hitam.. Kali ni nakkan sedikit kelainan dengan mengenakan handbag berwarna Brown dan dengan warna ini masih senang dimatchkan dengan pelbagai warna pakaian... So, tak perlu risau untuk bergaya dengan handbag ni nanti... Hiks..

A post shared by L E A A Z L E E Y A 👻 (@lea_azleeya) on

Oklah, bagi korang-korang diluar sana yang ingin bergaya dan melaram dengan beg Mizzue dihari raya aidiladha nanti ataupun untuk melengkapkan outfit seharian korang dengan handbag ini, bolehlah terjah link kat bawah ni ye.. Aku yakin korang akan berpuashati dengan design dan kualiti yang ada pada handbag Mizzue Malaysia ni.. Harga pun berpatutan uolls.. Setandingan dengan kualiti yang ada pada begnya..


Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Email
customer@mizzue.com.my