Top Social

Image Slider

McDonald’s Malaysia perkenal Burger Ayam Mexicana sebagai menu kedua untuk Kempen Discover the World

Sunday, July 29, 2018
McDonald’s Malaysia perkenal Burger Ayam Mexicana sebagai menu kedua untuk Kempen Discover the World |  McDonald’s adalah rangkaian global perkhidmatan makanan melibatkan kira-kira 36,000 cawangan restoran di seluruh dunia dengan pelanggan lebih 70 juta sehari di lebih 100 buah negara. Sepanjang 35 tahun McDonald’s di Malaysia, McDonald’s memberi perkhidmatan kepada lebih 13.5 juta pelanggan sebulan di lebih 270 restoran di seluruh negara. McDonald’s menawarkan lebih 12,000 peluang pekerjaan di semua rangkaian restorannya termasuklah latihan dan perkembangan karier. 


Terbaru, McDonald's telah memperkenalkan satu lagi menu baru yang mempunyai citarasa enak dan eksotik dari Mexico kini boleh dinikmati oleh seluruh rakyat Malaysia dengan pengenalan Burger Ayam Mexicana oleh McDonald’s – menu kedua di bawah kempen tahunan Discover the World selepas menu pertamanya iaitu Burger Rio yang diperkenalkan bulan lalu.  

Kepingan ayam rangup bersaiz besar ini dilimpahi dengan mayonis tomato istimewa dan sos jalapeno untuk rasa yang sedikit pedas seumpama hidangan tradisional Mexico. Burger Ayam Mexicana ini juga ditambah dengan campuran lada benggala merah, salad, tomato dan keju cheddar putih. Disertakan dengan ban lembut, hidangan ini semestinya membawakan citarasa hebat kepada seluruh rakyat Malaysia.   

Kempen tahunan Discover the World seringkali mengetengahkan keunikan rasa dan budaya berbeza dari seluruh dunia untuk penggemar hidangan McDonald’s di Malaysia. Rakyat Malaysia yang menantikan tawaran menu istimewa McDonald’s pastinya tidak akan kecewa dengan pengenalan Burger Ayam Mexicana ini.   

Ketua Pegawai Pemasaran McDonald’s Malaysia, Melati Abdul Hai berkata, Burger Ayam Mexicana sebagai menu kedua yang ditawarkan di bawah kempen Discover the World membawakan citarasa negara luar, dan kali ini Mexico menjadi negara pilihan, dengan citarasanya yang unik.  

Seperti Burger Rio, kami ingin membawakan citarasa unik dari negara luar untuk dinikmati oleh rakyat Malaysia. Kempen Discover the World membolehkan kami memperkenalkan pelbagai citarasa antarabangsa ke restoran-restoran kami di seluruh negara,” kata beliau.  

Sama ada menu sedia ada atau baharu, McDonald’s amat mementingkan kualiti penyediaan makanan dari awal hingga akhir – bermula dari ladang kepada pembekal, sehinggalah ke dapur dan akhirnya kepada pelanggan. McDonald’s percaya bahawa makanan yang baik bukan pada rasanya sahaja. Selain kenikmatan yang dirasai semasa memakan hidangan McDonald’s, pelanggan juga diberi jaminan bahawa setiap hidangan disediakan segar dengan bahan-bahan berkualiti, dan mematuhi piawaian Halal dan standard kebersihan makanan yang ketat.  

Burger Ayam Mexicana boleh didapati dengan harga RM15.95 untuk set medium dan RM12.50 untuk ala carte.  


Selain Burger Ayam Mexicana, McDonald’s turut memperkenalkan buat pertama kalinya hidangan pencuci mulut dengan dua jenis inti – Pai Kastard Strawberi (Strawberry Custard Pie), pai rangup berinti strawberi dan kastard berkrim. Pai Kastad Strawberi (Strawberry Custard Pie) ini boleh didapati dengan harga RM3.30.  


Selain itu, McDonald’s juga membawakan kembali hidangan pencuci mulut Strawberry Cone. Ia boleh dinikmati oleh semua penggemar aiskrim sundae strawberi dan juga mereka yang ingin merasai perisa aiskrim sundae selain vanilla dan coklat. Pai Kastard Strawberry (Strawberry Custard Pie) dan Strawberry Cone pastinya memberi kepuasan kepada penggemar hidangan pencuci mulut yang inginkan kelainan. 

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen Discover the World oleh McDonald’s Malaysia, sila layari http://www.mcdonalds.com.my/

Lazada Lancarkan M·A·C Lazada Super Brand Day Pada 29 Julai 2018

Saturday, July 28, 2018
Lazada Lancarkan M·A·C Lazada Super Brand Day Pada 29 Julai 2018 | Holaa!! Hari ni kemain rajin lagik aku mengemas alat make up aku.. Rupa-rupanya lipstik aku dah banyak nak habis.. Seingat aku dah agak lama jugak aku tak beli lipstik.. Dah alang-alang baru je gaji ni kan, tengahari tadi aku usha la laman web Lazada.. Biasalah kalau aku nak shopping apa-apa mesti aku terjah laman web Lazada Malaysia dulu.. Sekarang dah malas nak ke pasaraya bagai untuk cari barang keperluan.. Lebih mudah beli secara online, main klik-klik aje barang pun sampai depan pintu.. Hehe.. 


Ni nak cerita kat korang.. Masa aku bukak laman web Lazada Malaysia tadi, aku nampaklah iklan M.A.C Super Brand Day ni.. Wahhh macam tau-tau jerk kan aku nak cari lipstik... Lagik best time aku gaji pulak tu.. Pandai betul Lazada Malaysia cari date untuk lancarkan Lazada Super Brand Day ni.. Haha!! Aku pulak dah lama mengidam nak pakai lipstik dari jenama M.A.C ni.. Time promosi macam ni lah aku boleh beli banyak sikit.. Ye tak? Hehe.. Ok jom aku story sikit kat korang..

M.A.C X Lazada Super Brand Day - Too many lipsticks? Never.

Sempena Nasional Lipstick Day, Lazada Malaysia bergabung dengan satu jenama antarabangsa iaitu M.A.C akan melancarkan secara exclusive M.A.C Lazada Super Brand Day bertemakan 'Too many lipsticks? Never' pada 29 Julai 2018 ini iaitu pada hari Ahad dimana banyak tawaran menarik dan tawaran eksklusif akan disediakan untuk semua pelanggan Lazada terutamanya bagi peminat tegar jenama M.A.C.. Best gile wehh!!.. Aku akan pastikan yang aku tak lepaskan peluang keemasan ini.. Haha!! 


TENTANG LAZADA - Ditubuhkan pada tahun 2012, Lazada merupakan destinasi membeli belah dan online shopping terbesar di Asia Tenggara iaitu di Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura, Thailand dan Vietnam. Sebagai perintis ekosistem eCommerce di Asia Tenggara, Lazada mempunyai 155,000 penjual dan 3,000 jenama yang melayani 560 juta pengguna di rantau ini melalui platform pasarannya, disokong oleh pelbagai penyelesaian pemasaran, data, dan perkhidmatan yang disesuaikan. Dengan 300 juta SKU yang tersedia, Lazada menawarkan pelbagai jenis produk dalam kategori dari elektronik pengguna kepada barangan isi rumah, mainan, fesyen, peralatan sukan, dan barangan runcit. Berfokus pada memberikan pengalaman pelanggan yang cemerlang, ia menawarkan pelbagai kaedah pembayaran termasuk Cash-On-Delivery (COD), penjagaan pelanggan yang komprehensif dan pulangan tanpa kerumitan menerusi lengan penghantaran mil pertama dan terakhir yang disokong oleh kira-kira 100 rakan logistik. Lazada Group adalah majoriti yang dimiliki oleh Alibaba Group Holding Limited (NYSE: BABA).

Oh ya, untuk pengetahuan korang semua, tawaran bagi M.A.C Lazada Super Brand Day ni hanya berlangsung untuk satu hari sahaja.. Lepas itu, semuanya back to normal.. Jadi, jangan lepaskan peluang ini kerana M.A.C merupakan salah satu jenama make up yang paling ikonik dan fashion-forward di dunia.. Aku yakin korang pun teringin menggunakan lipstik M.A.C ni kan.. hehe..

Pada 29 Julai 2018, bermula dari tengah malam hinggalah 11.59 malam, pelbagai special offer yang korang akan dapat di M.A.C Lazada Super Brand Day, antaranya :-

1. Percuma lipstik full size dengan setiap pembelian melebihi RM70 (Sementara stok masih ada)


2. Percuma M.A.C Lipstick Mobile Key Ring dengan setiap pembelian melebihi RM140 (Sementara stok masih ada)


3. Limited Edition Little M.A.C Duos dengan special gift box yang eksklusif (Mini lippies in three different pairs of smashing shades, sangat sesuai untuk travel)


4. M.A.C X Lazada Super Brand Day gift box dan Stiker Lazada National Lipstick Day dengan sebarang pembelian.


Wahhh banyak gile tawaran hebat kan.. Tak sabar rasanya nak tunggu tibanya hari Ahad.. Kalau boleh semua sekali aku nak.. Haha!! Setiap tahun ke Lazada Super Brand Day ni akan diadakan? Atau hanya tahun ni sahaja? Haaa jangan tak tahu ye, Lazada Super Brand Day ni akan diadakan setiap tahun dan tahun ini merupakan tahun pertama ia dilancarkan.. Lepas ni, korang boleh nikmati lagi tawaran hebat di Lazada Super Brand Day ni.. Mungkin dengan jenama lipstik yang lain pula.. Siapa tahu kan..

Super Brand Day menjadi tonggak bagi Lazada untuk mempamerkan pengalaman membeli belah satu-hari yang menarik dengan jenama global. Perkongsian eksklusif dari kami dengan M.A.C untuk  melancarkan Super Brand Day ini juga menjadi bukti komitmen Lazada untuk menghubungkan jenama-jenama terbesar dunia dengan 560 juta pengguna yang semakin berkembang pesat di Asia Tenggara. - kata Ketua Pegawai Lazada Group's, Robin Mah.

Jom Shopping Lipstick M.A.C di Lazada Super Brand Day

Pelbagai pilihan warna lipstik di M.A.C X Lazada Super Brand Day

Yang mana tengah cari lipstik tu dan juga peminat setia jenama M.A.C ni, jom kita pakat shopping Lipstick M.A.C di Lazada Super Brand Day.. Bila? Semestinya 29 Julai 2018 ini.. Ingat ye tarikh ni korang.. Set terus kat kalender korang tu.. Nak lagi best, terus aje set alarm kat smartphone korang tu.. haha!! Rugi tau lepaskan peluang keemasan ni.. Bila lagi nak pakai lipstik jenama antarabangsa kan.. Tambahan pula, shopping kali ni dapat sekali dengan hadiah menarik.. Aku rasa aku nak grap M.A.C Lipstick Mobile Key Ring tu.. Korang nak grap apa pula? Haa boleh buat target awal-awal.. Nanti dah sampai hari kejadian, boleh terus shopping aje.. Hehe.. Jangan lupa penuhkan troli korang di https://c.lazada.com.my/t/c.0MS tau!!


Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai M.A.C X Lazada Super Brand Day, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Twitter



Mengenai M.A.C

M · A · C (Make-up Art Cosmetics), sebuah jenama kosmetik profesional terkemuka, telah diwujudkan di Toronto, Kanada pada tahun 1984 dan merupakan sebahagian daripada The Estée Lauder Companies, Inc. Populariti syarikat telah berkembang melalui tradisi kata- sokongan mulut dari artis, model, jurugambar, dan wartawan di seluruh dunia. M · A · C kini dijual di 106 negara / wilayah di seluruh dunia.



Disposable Nursing Pad Dari Shapee Memberi Keselesaan Berganda Kepada Ibu Menyusu

Monday, July 23, 2018
Disposable Nursing Pad Dari Shapee Memberi Keselesaan Berganda Kepada Ibu Menyusu  |  "Alahai tak selesanya, satu badan bau susu.. Malunya nak dekat dengan orang!!".. Haa ini salah satu rungutan hati aku time aku menyusu badan anak pertama dulu.. Alhamdulillah rezeki susu badan untuk anak aku memang murah sangat.. Sampaikan aku terpaksa pump dan simpan.. Kadang tu kalau tak sempat nak pump, maka habislah basah bra dan baju aku.. Time tu satu badanlah akan berbau susu.. Sangat tak selesa hokeh!! Nak dekat dengan orang pun naik segan.. Bukan tu aje, bra pun dah bertompok-tompok dek kesan susu tersebut.. Bila aku google jalan penyelesaian bagi masalah ni, barulah aku tahu tentang kewujudan Disposable Nursing Pad.. Haha.. Biasalah newbie mom kan time tu.. Banyak bende tak tahu lagi.. 


Sebenarnya Disposable Nursing Pad ni merupakan salah satu keperluan yang sangat penting bagi ibu-ibu yang menyusu.. Selain dapat menyerap susu badan yang keluar berlebihan, ia juga dapat mengelak daripada jangkitan kuman dan yang pastinya kebersihan terjaga.. Orite, tak nak bebel panjang lebar lagi, kali ni aku nak kenalkan kat korang semua terutamanya ibu-ibu yang menyusu satu brand Disposable Nursing Pad yang sememangnya diyakini ramai.. Brand apa? Dah tentunya Disposable Nursing Pad dari Shapee mampu memberi keselesaan berganda kepada ibu menyusu..

Disposable Nursing Pad Dari Shapee Memberi Keselesaan Berganda Kepada Ibu Menyusu

Oh ya, sebelum ni aku dah pernah menggunakan produk dari Shapee ni iaitu Nursing Bra... Kalau tanya aku selesa atau tak, ofkoslah sangat selesa.. Kualiti memang terbaik.. Baru-baru ni Shapee memperkenalkan pula produk terbaru mereka iaitu Disposable Nursing Pad yang diperbuat daripada korea.. Disposable Nursing Pad dari Shapee ini mampu memberi keselesaan berganda kepada ibu menyusu.. Kenapa aku cakap macam tu? Haaa kalau nak tahu, stay back sampai habis hokeh!


Kenapa Perlukan Shapee Disposable Nursing Pad?

Setiap produk mesti ada kelebihannya yang  tersendiri.. Begitulah juga dengan Shapee Disposable Nursing Pad ni.. Mungkin fungsinya sama sahaja dengan Disposable Nursing Pad dari jenama lain, namun ianya mempunyai keistimewaannya yang tersendiri.. Nak tahu apa? Jom sama-sama check it out!!

  • Reka Bentuk Yang Nipis (ultra thin)

Dengan rekaannya yang ultra nipis, dapat memberikan lebih keselesaan kepada ibu. Lebih nipis lebih selesa sebenarnya.. Sebab itulah aku sangat percaya dengan jenama Shapee ni kerana mereka sangat memahami keperluan setiap wanita yang bergelar ibu..

  • Jalur Pelekat Double Anti-Slip
Gam pelekat pada Disposable Nursing Pad ni ada 2 line yang agak kuat... Ini bagi mengelakkan ia teralih dan tercabut semasa ibu memakainya.. Dengan Double Anti-Slip Adhesive Strips ni, para ibu boleh tersenyum dan berlapan fikiran sepanjang pemakaiannya..
  • Material Lembut
Diperbuat daripada material yang sangat lembut dan pengaliran udaranya juga baik menjadikan ianya selesa dipakai serta tidak berpeluh.. 
  • Penyerap Air (Ultra Water)
Mempunyai penyerap air (ultra water) yang mampu menyerap sehingga 55ml susu ibu dalam satu masa.. Banyak tu.. Jadi, bolehlah berjimatkan.. Tak perlu menukarnya terlalu kerap.. 
  • Perlindungan Dari Kebocoran
Shapee Disposable Nursing Pad ni mampu menyerap susu ibu dalam jangka masa yang lama dan memberi perlindungan dari kebocoran kerana kualiti yang ada padanya membuatkan ia tahan lebih lama..
  • Design 3D-Shape
Walaupun dalam keadaan basah, ia masih kekal dalam bentuk yang asal untuk memberi lebih keselesaan. Biasanya, kalau dah penuh dan basah mesti tak selesa tetapi dengan Shapee Disposable Nursing Pad ni, ibu-ibu masih boleh merasai keselesaannya..
  • Teknologi Dry-Comfy
Dihasilkan dengan pelbagai lapisan khas, membuatkan ibu-ibu kekal kering untuk tempoh yang lebih lama kerana teknologi ini memastikan kekeringan berada di tahap yang maksimum..


Nampak tak kelebihan yang ada pada Disposable Nursing Pad ni yang mampu memberi keselesaan yang berganda kepada ibu-ibu yang menyusu.. Dari segi reka bentuknya dah memberikan keselesaan.. Apatah lagi dengan kelebihan yang lain-lainnya.. Dengan menggunakan Disposable Nursing Pad dari Shapee ni, aku percaya semua ibu yang menyusu mampu tersenyum menikmati keselesaan yang ada padanya..



Dapatkan Shapee Disposable Nursing Pad Untuk Kekal Selesa Sepanjang Tempoh Penyusuan

Mesti ramai ibu-ibu yang menyusu diluar sana tercari-cari Disposable Nursing Pad yang terbaik kan... Rasanya bukan ibu-ibu menyusu aje yang mencari, malah yang sedang mengandung pun sedang mencarinya.. Kalau macam aku dulu, awal-awal lagi aku dah sediakan keperluan selepas bersalin termasuklah keperluan menyusu.. Salah satunya yang mesti ada adalah Disposable Nursing Pad ni..

Jadi, bagi ibu-ibu yang sedang mencari Disposable Nursing Pad, aku sangat recommend korang beli jenama Shapee ni untuk kekal selesa sepanjang tempoh penyusuan.. Satu kotak mengandungi 30 keping Disposable Nursing Pad.. Jadi, pandai-pandailah korang bajet berapa yang korang perlukan dalam masa sebulan.. Hehe..


Harga Shapee Disposable Nursing Pads

Harga Asal
RM 18.90

Harga Pengenalan
RM 13.90

Berita baik untuk semua pembaca Blog Lea Azleeya yang ingin mendapatkan Disposable Nursing Pads dari Shapee ini.. Korang boleh mendapatkan diskaun sebanyak 10% dengan menggunakan kod diskaun seperti dibawah :-

Kod Diskaun Eksklusif
10dnpblogger23


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari

Website

Where To Buy

Facebook

Instagram

Youtube

Email
info@theshapee.com

Phone No.
07-554 7488


T Shirt Printing Murah Serendah RM11.50 Sehelai Di Tip Top Tee Printing

Thursday, July 19, 2018
T Shirt Printing Murah Serendah RM11.50 Sehelai Di Tip Top Tee Printing  |  Minggu depan merupakan minggu yang paling sibuk bagi aku sebabnya nak buat persiapan untuk pertandingan bowling di tempat aku.. Banyak benda nak kena settlekan termasuk tempahan T Shirt printing untuk pertandingan tersebut.. Oh ya, sebut sahaja T Shirt printing ni, teringat pula T Shirt merah yang aku dan Team BPT pakai masa trip kami di Bukit Gambang Resort City yang lalu.. Design cantik, T Shirt berkualiti dan harga mantap murah!! Kat mana tempah? Berapa harganya? Haaa kalau korang nak tahu, kami tempah T Shirt printing murah serendah RM11.50 sehelai di Tip Top Tee Printing..


Merah hitam merupakan tema bagi Team kami, Team Blogger Pantai Timur.. Sebab itulah warna merah menjadi pilihan kami.. Lagi pun dengan menggunakan warna merah ni, senang untuk kami kesan geng-geng kami.. Dari jauh pun dah boleh nampak weh!! Nasib baik masa masuk Safari Park dengan ATV hari tu tak kene kejar dek lembu... Haha!! 

Tip Top Tee Printing


Tip Top Tee Printing ini merupakan sebuah syarikat printing yang bertapak di Kuala Lumpur.. Mereka menyediakan perkhidmatan printing T Shirt pada harga yang terendah tetapi berkualiti.. Walaupun mereka di Kuala Lumpur, ianya tak menghalang untuk kami menempah T Shirt  dengan mereka kerana mereka menyediakan perkhidmatan tempahan secara online.. Jadi, mudah untuk kami menempahnya dengan hanya melalui facebook, instagram dan juga whatsapp.. Zaman dah maju, semuanya dihujung jari sahaja.. Betul tak? Hehe..

Kenapa Perlu Tempah T Shirt Di Tip Top Tee Printing?


1.  Harga Berbaloi-Baloi

Kami memilih untuk menempah di Tip Top Tee Printing ini ofkoslah kerana harganya yang berbaloi-baloi.. Yelah, nak tempah dalam kuantiti yang banyak ni kena jugak fikir tentang kosnya.. Kalau untuk diri sendiri mungkin tak kisah sangat dari segi harga.. Tetapi kami tempah untuk satu family dan sekiranya sehelai baju pun dah mencecah berpuluh-puluh, jawabnya rabaklah poket kami yang beranak ramai ni.. Haha!! Sebab itulah kami memilih Tip Top Tee Printing ni.. Harga yang mereka tawarkan memang rendah berbanding di tempat lain dengan kualiti yang memang superb bagus..!!

2.  Material Selesa dan Tak Panas

Aku sendiri berpuashati dengan kualiti T Shirtnya... T Shirt yang mereka tawarkan adalah 100% dari material cotton.. Kainnya selesa dipakai dan tak panas.. Sangat sesuai dengan trip kami kali ni yang memerlukan kami melakukan aktiviti lasak dan berpanas.. Kainnya juga serap peluh hokeh!! Oh ya satu lagi, aku perasan T Shirt mereka tak turun warna lepas di basuh.. Mula tu risau juga warnanya turun.. Aku siap basuh asing tau baju ni.. Haha!! Alhamdulillah, aku sangat berpuas hati dengan T Shirt di Tip Top Tee Printing ni..


3.  Design Cantik dan Menepati Citarasa

Satu lagi aku suka adalah designnya... Tak pernah tak cantik.. Tak pernah tak menarik!! Serius baq hang!! Sentiasa menepati citarasa pelanggan.. Contohnya kamilah Team BPT!!.. Aku sendiri pun sangat berpuas hati dengan design mereka.. Up to date yang menepati citarasa dan kehendak kami.. Mereka design seperti mana yang kami inginkan.. Design yang lebih segar dan sesuai dengan kami sebagai seorang blogger..

Korang pun boleh guna design korang sendiri tau.. Sekiranya korang ada design sendiri, korang hanya perlu maklumkan pada mereka sahaja dan mereka akan print mengikut design yang korang berikan tu.. Kalau takde idea nak design sendiri, korang boleh request aje dengan mereka design macam mana yang korang nak.. Macam baju trip kami ni, Tip Top Tee Printinglah yang tolong designkan.. Cantik kan? 

T Shirt Printing Murah Serendah RM11.50 Sehelai Di Tip Top Tee Printing


Kalau korang ada plan nak buat event ke bolehlah tempah T Shirt di Tip Top Tee Printing ni.. Tak kiralah nak buat family day ataupun program sukan, aku sangat recommend korang tempah di Tip Top Tee Printing ni sebabnya korang akan dapat harga serendah RM11.50 untuk sehelai T Shirt dengan minimum tempahan sebanyak 30 helai.. Design pun boleh request nak macam mana.. Semuanya bisa di aturrrr.. Hehe..

Kan best kalau buat apa-apa program atau event secara beramai-ramai, semua pakai baju sedondon.. Nak snap gambar beramai pun cantik jerk.. Satu lagi kelebihan bila tempah T Shirt team ni, bila ada event ditempat yang ramai orang, kita dah boleh cam dah ahli team kita yang mana satu.. Nak best lagi pakai baju yang warna terang, macam baju Team BPT ni.. Merah menyala.. Dari jauh dah nampak.. Hehe..


Oklah, kalau korang nak tempah T Shirt event atau program, bolehlah terjah team Tip Top Tee Printing ni.. Layanan istimewa akan diberikan kepada korang nanti.. Mereka sangat friendly tau.. Pelanggan adalah VIP bagi mereka.. Jadi, ingat T Shirt Printing, ingatlah Tip Top Tee Printing!! Waahhh, dah cam iklan TV jerk kan.. Haha!!


Untuk sebarang tempahan dan info lanjut, boleh layari :-

Facebook

Instagram

Email
armiarashid85@gmail.com

Whatsapp
019-900 9837



BioXcellent Colla W.Diamond Rahsia Kulit Cerah, Gebu Dan Bebas Jerawat

Monday, July 16, 2018
BioXcellent Colla W.Diamond Rahsia Kulit Cerah, Gebu Dan Bebas Jerawat  |  Beberapa minggu lepas, bekalan BioXcellent Cupplus White aku habis.. Macam biasalah kalau bekalan habis aku akan terjah watsons untuk dapatkan stok.. Kebetulan pula, time aku pergi tu stok dekat watsons juga habis dan belum sampai lagi.. Stresss sekejap aku.. Hehe.. Dah alang-alang sampai kat situ, aku usha la produk BioXcellent yang lain.. Pada awalnya aku saja je tengok-tengok, tetapi sekali aku dah berkenan pulak dengan kelebihan yang ada pada satu produk BioXcellent ni.. Hah, produk yang mana satu tu? Ini aku perkenalkan pada korang BioXcellent Colla W.Diamond rahsia kulit cerah, gebu dan bebas jerawat!!


Bila dilihat kepada kelebihan yang ada pada BioXcellent Colla W.Diamond ni, sememangnya apa yang aku cari ada pada produk ini.. Sebab itu jugalah aku decide untuk mencuba produk ni.. Jadi, sekarang ni aku consume 2 jenis produk dari BioXcellent iaitu Cupplus White khas untuk payudara dan juga Colla W.Diamond ni.. Apa kelebihan yang ada pada BioXcellent Colla W.Diamond ni? Jom kita lihat..

Kelebihan BioXcellent Colla Diamond
  • Membaikpulih struktur kulit
  • Kulit lebih cerah, anjal, gebu dan lembap
  • Mengurangkan garisan halus dan kedutan
  • Mengaktifkan sintesis penghasilan kolagen pada tubuh
  • Mengatasi masalah kulit seperti jerawat, jeragat, pigmentasi dan tompok hitam
  • Melindungi dari sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran
  • Mencantikkan kuku lebih kuat dan atasi masalah keguguran rambut
  • Meningkatkan penghasilan susu ibu
  • Sesuai untuk lelaki dan wanita berumur 16 tahun ke atas
  • Mengatasi masalah lenguh badan
  • Ramuan premium membekalkan zat penting untuk kulit

BioXcellent Colla W.Diamond Rahsia Kulit Cantik Dan Selamat Diamalkan


BioXcellent Colla W.Diamond ini merupakan minuman campuran botani yang mampu memberi kesan yang cepat seawal 7 hari.. Dengan pengambilan produk ini, bukan sahaja kulit lebih cerah, anjal, gebu dan lembap tetapi jerawat juga mengecut dengan cepat, kulit tidak lagi kering dan selepas bangun tidur badan rasa lebih segar dan bertenaga.

Tentang tahap keselamatan produk ini pula, korang tak perlu bimbang kerana BioXcellent Colla W.Diamond ini telah mendapat pengiktirafan oleh Asia Pacific Super Health Brand Excellent, 100% menggunakan bahan semulajadi dan mempunyai GMP Certified. Ianya selamat diamalkan..


Menitikberatkan keselamatan produk sangat penting.. Begitu jugalah dengan aku.. Kalau nak beli sesuatu produk tu aku akan pastikan terlebih dahulu sama ada produk tersebut diiktiraf selamat atau tidak.. Ada kelulusan atau tidak.. Jika semua tu tiada, memang aku tak akan ambil produk tersebut.. Alhamdulillah, BioXcellent Colla W.Diamond ni ada kelulusan dan telah diiktiraf.. Jadi, aku boleh mengambilnya tanpa was-was.. Lagi satu, produk ini telah diuji secara klinikal dan mematuhi standard piawaian yang sepatutnya.. 

Bahan-Bahan Utama BioXcellent Colla W.Diamond


Dah tahu kelebihan produk, nak la tahu apa ramuannya kan.. Agak-agaknya apakah bahan utama yang digunakan untuk menghasilkan BioXcellent Colla W.Diamond ni ye sehinggakan memberi manfaat yang begitu banyak kepada si penggunanya.. Jom sama-sama kita lihat apakah bahan-bahan utama yang terkandung dalam produk ini..
  • Vitamin
  • Campuran Beri yang diperkaya dengan anti-oksidan
  • Tripeptide Kolagen
  • Astaxanthin
  • Acacia Gum
  • Ektrak Buah Anggur
  • Tomato
  • Epal
  • Strawberi
  • Buah Delima

Cara Pengambilan BioXcellent Colla W.Diamond

Cara pengambilannya sama sahaja macam aku consume Cupplus White.. Cuma untuk produk BioXcellent Colla W.Diamond ni aku lebih prefer untuk menggunakan air suam berbanding air sejuk.. Mari aku ajarkan korang cara bancuhannya.. Tengok video bawah ni ye.. Sebelum tidur aku minum dulu BioXcellent Colla W.Diamond ni..


Cara Bancuh
  • Campurkan 1 skop (20g) BioXcellent Colla W.Diamond ini ke dalam 200ml/250ml air suam
  • Kacau atau goncang shaker sehingga betul-betul larut
  • Minum serta merta selepas penyediaan
Tips Untuk Mendapatkan Kesan Yang Maximum
  • Minum sebelum tidur kerana badan harus rehat selepas pengambilan Colla W.Diamond untuk mendapatkan kesan yang maximum
  • 1 skop 1 hari
  • Rehat secukupnya
  • Perkara paling penting, minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk kesan yang terbaik
  • Elakkan dari memakan makanan yang pedas dan tinggi garam
  • Elakkan makan kekacang kerana ianya boleh menyebabkan pori-pori muka terbuka
  • Elakkan minuman yang bergas dan berkafein

Aku juga nak ingatkan disini ye... Setiap orang kesannya berbeza-beza kerana badan manusia sememangnya tidak sama.. Mungkin ada yang kesannya cepat dan mungkin juga ada yang lambat.. Tak kurang juga yang tidak serasi dengan badannya.. Apa yang penting, kita cuba dan konsisten untuk mendapat kesan yang  terbaik..

Apa Manfaat Yang Aku Dapat Selepas Mengamalkan BioXcellent Colla W.Diamond?


Sepertimana yang korang tahu, aku mengamalkan 2 jenis produk dari BioXcellent ini iaitu Cupplus White dan juga Colla W.Diamond.. Memandangkan pengambilan produk BioXcellent ini hanya 1 skop sehari.. Jadi, aku consume secara berselang seli contohnya, hari ini aku ambil Colla W.Diamond dan esok aku akan ambil Cupplus White pula sebelum tidur..

Setelah hampir 3 minggu aku mengamalkan BioXcellent Colla W.Diamond ni, kulit aku sentiasa lembap dan halus.. Paling ketara, jerawat seketul dibawah dagu aku ni cepat aje mengecut dan kering.. Bintik-bintik hitam atas hidung aku ni pun dah berkurangan dan yang pastinya kulit wajah aku tak lagi kusam..

Aku pun tak sangka, dalam masa 3 minggu sahaja produk ini dah memberi kesan yang menakjubkan pada aku.. Mungkin juga dengan gabungan 2 produk dalam satu masa... Apa-apa pun, aku dah jumpa rahsia kulit cerah, gebu dan bebas jerawat.. Aku pasti akan setia dengannya.. BioXcellent Colla W.Diamond akan sentiasa dihati.. Cewahh!!

Dapatkan BioXcellent Colla W.Diamond Untuk Tampil Cerah, Gebu Dan Anjal!


Bak kata orang, wanita dan kecantikan ni tak dapat dipisahkan.. Jadi, kaun wanita diluar sana yang mana nak tampil cerah, gebu dan anjal, bolehlah cuba produk BioXcellent Colla W.Diamond ni.. Korang pasti tersenyum melihat kesannya nanti.. Bukan wanita sahaja boleh consume produk ni tau, lelaki pun boleh.. Jadi, apa tunggu lagi kakak-kakak, abang-abang, meh pakat kita cantik bersama-sama dengan BioXcellent Colla W.Diamond.. Dapatkan BioXcellent Colla W.Diamond sekarang untuk tampil cerah, gebu dan anjal!

Harga
RM 66.00 (700g)
(Pengambilan untuk sebulan)

**Boleh didapati di Watsons di seluruh Malaysia atau Lazada Malaysia

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, sila layari :-




Jom Makan McFlurry Durian Sampai Lebam Di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry

Sunday, July 15, 2018
Jom Makan McFlurry Durian Sampai Lebam Di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry  |  Asal bukak facebook aje mesti gambar durian yang aku nampak dulu.. Sana sini dok up gambar durian.. Naik stresssss aku jadinya.. Yelah, aku nak jugak merasa makan durian.. Nak beli durian, gaji belum lagi... Huhu... Nasib baik ada McDonalds... Hilang stresss aku... Eh, apa kene mengena dengan McDonald's pulak ni? Haaaa jangan tak tahu ye, McDonald's pun ada jual durian tau.. Dah la murah, sedap pulak tu... Durian apa tu???? Ye, semestinya D24 Durian McFlurry!!!


Kalau korang masih ingat, tahun lepas viral tentang kewujudan McFlurry Durian ni di McDonald's yang mendapat sambutan diluar jangkaan daripada rakyat Malaysia terutamanya peminat durian.. Mana taknya, dengan menggunakan durian D24 sebenar sebagai perasa, ternyata ia mampu menarik perhatian pelanggan untuk mencuba keenakannya sehinggakan hampir kesemua cawangan McDonald's kehabisan stok McFlurry Durian ini dalam masa yang singkat..

Sebenarnya, aku sendiri pun tak berkesempatan untuk merasai keenakan D24 Durian McFlurry ini tahun lepas.. Setiap kali ke McDonald's tak kirala cawangan yang mana, pasti pulang dalam kehampaan dek kerana kehabisan stok.. Aku hanya mampu melihat gambar dan review dari kawan-kawan sahaja yang telah merasai sendiri keenakan McFlurry Durian ni.. Kata mereka, memang sedap dan rasa duriannya memang seperti rasa durian sebenar... Ini membuatkan aku bertambah kecewa.. Sob Sob Sob..


Selepas memendam rasa kecewa yang agak lama, kini D24 Durian McFlurry kembali lagi!! Hajat yang tak kesampaian tahun lepas terbalas pada tahun ni.. Aku berjaya juga akhirnya merasai sendiri keenakan D24 Durian McFlurry ini dengan hanya RM7.90 untuk satu bekas.. Sebagai peminat durian yang tak berapa nak tegar, aku dah menjadi tegar setelah merasai McFlurry Durian dari McDonald's ni.. Memang sedap dan enak.. Seolah-olah tengah makan durian D24 sebenar.. D24 tu bukan durian biasa-biasa tau..! Yang mana belum rasa tu, bolehlah terjah cawangan McDonald's yang berhampiran dengan korang dan rasai sendiri keenakan McFlurry Durian ni... 

Nak lagi best tak? Haa kalau nak lagi best, yang mana masih memendam rasa kecewa tak dapat makan McFlurry Durian ni tahun lepas atau yang tak pernah rasa puas makan McFlurry Durian ni, Jom makan McFlurry Durian sampai lebam di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry.. Apa tu?? Ya, McDonald's akan mengadakan event All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry di semua cawangan McDonald's seluruh negara pada hari selasa, 17 Julai 2018 dan korang boleh makan McFlurry Durian ni sampai muntah!!

Jom Makan McFlurry Durian Sampai L ebam Di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry


Seperti yang aku maklumkan, event ni akan diadakan pada hari selasa, 17 Julai 2018.. Tak lama dah weh!! 2 hari aje lagi.. Di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry event ini, korang boleh makan MCFlurry Durian sebanyak mana yang korang nak dengan bayaran hanya RM10 sahaja..!! Murah gila kan!.. Makan banyak-banyak, bayar sikit-sikit.. Hehe.. Tetapi ianya terbuka hanya kepada 20 orang sahaja bagi setiap sesi dan sesinya terbahagi kepada 2 sesi sahaja.. Jadi, siapa cepat dia dapat...

Ok, disini saya kongsikan serba sedikit info mengenai event All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry ini sebagai rujukan korang nanti..



All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry Event

Tarikh
17 Julai 2018 (Selasa)

Masa
Sesi 1 (3.00 pm - 4.00 pm) & Sesi 2 (5.00 pm - 6.00 pm)

Tempat
Semua Restoran McDonald's seluruh negara

Masa Pendaftaran
30 minit sebelum setiap sesi bermula

Bilangan Peserta
20 orang bagi setiap sesi

Bayaran Pendaftaran
RM10/orang & percuma bagi kanak-kanak 3 tahun kebawah



Jadi, jangan lupa temujanji korang dengan #DurianMcFlurry pada 17 Julai 2018 nanti ye.. Pastikan korang orang pertama yang mendaftar di All-You-Can-Eat D24 Durian McFlurry sebagai peserta.. Pastikan juga, perut korang kosong time tu.. Boleh makan banyak sikit.. Hehe.. Orite, kalau nak lebih detail tentang event ini,. korang bolehlah layari Facebook page : McDonald's... Jangan lupa ye temujanji kita.. Jumpa disana!!!


6 Sebab Kenapa Wajib Singgah Di McDonald's Jalan Gambang (McDonald's Sg. Isap, Kuantan)

Saturday, July 14, 2018
6 Sebab Kenapa Wajib Singgah Di McDonald's Jalan Gambang (McDonald's Sg. Isap, Kuantan)  |  Bila lapar mesti ingat McDonald's... Itulah aku... Bukanlah bermakna setiap kali lapar aku akan ke McDonald's tetapi rasanya tak sah kalau dalam sebulan tu tak makan McDonald's terutamanya time gaji.. Bak kata orang tak lengkap hidup kalau tak pekena McDonald's ni.. Hehe.. McDonald's yang paling aku suka dan paling kerap aku kunjungi adalah McDonald's Jalan Gambang, Kuantan atau lebih dikenali dengan McDonald's Sg. Isap, Kuantan.. 

6 Sebab Kenapa Wajib Singgah Di McDonald's Jalan Gambang (McDonald's Sg. Isap, Kuantan)

McDonald's Jalan Gambang ini merupakan McDonald's yang paling hampir dengan tempat tinggal aku malah ketika lunch hour juga aku kerap kesini untuk makan tengahari bersama rakan sekerja aku.. Kalau korang nak tahu, McDonald's Jalan Gambang, Kuantan ini mula dibuka pada 15 April 2015 dan dikenali sebagai salah satu lokasi persinggahan buat pengunjung yang datang atau pulang daripada Bukit Gambang Resort City..

Haaa sebut pasal Bukit Gambang Resort City, pada 04hb hingga 06hb Julai 2018 yang lalu, Team Blogger Pantai Timur ada buat Trip bercuti 3 hari 2 malam di Bukit Gambang Resort City... Sebelum pulang ke destinasi masing-masing pada 06hb tu, kami singgah dulu di McDonalds Jalan Gambang ni untuk mengisi perut sebelum meneruskan perjalanan pulang.. Ada sebab kenapa kami pilih Restoran McDonalds Jalan Gambang ini sebagai lokasi persinggahan kami kali ni.. Korang nak tahu tak kenapa? Hehe.. Ok, jom aku cerita 6 sebab kenapa wajib singgah di McDonalds Jalan Gambang di Sungai Isap, Kuantan ini..


6 Sebab Kenapa Wajib Singgah Di McDonald's Jalan Gambang (McDonald's Sg. Isap, Kuantan)

Kalau kita makan dimana-mana sekali pun pasti kita akan kembali kesana sekiranya tempat makan tu memberikan keselesaan kepada kita.. Tidak kiralah dari segi apa sekalipun, walaupun hanya dengan sebuah senyuman  manis.. Apa yang menariknya di McDonalds's Jalan Gambang ni sehinggakan kami memilih lokasi ini untuk singgah mengisi perut sebelum meneruskan perjalanan pulang? Jom kita selongkar 6 sebab yang menjadikan tempat ini begitu istimewa...

1.  Lokasi Yang Strategik


McDonald's Jalan Gambang ini terletak di tengah-tengah antara Pusat Bandar Kuantan dan Gambang.. Jadi, tidak hairanlah jika ianya menjadi tumpuan persinggahan apabila ada pengunjung yang dalam perjalanan pulang atau pergi ke Bukit Gambang Resort City... Macam aku sendiri yang bekerja di lokasi berhampiran dengan gambang, menjadikan McDonald's Jalan Gambang sebagai tempat untuk makan tengahari apabila aku dan rakan-rakan craving nak makan makanan yang ada di McDonald's... Tak perlu lagi kami ke pusat bandar, semata-mata untuk menikmati makanan di McDonald's yang memakan masa hampir 1 jam untuk sampai... Jauh tu weh!!

Disebabkan lokasinya yang strategik dan paling hampir dengan Bukit Gambang Water Park jugalah kami memilih untuk singgah disini.. Jika dari Bukit Gambang Water Park, untuk sampai ke McDonald's Jalan Gambang ini memakan masa lebih kurang 50 minit sahaja manakala jika aku dari tempat kerja aku, hanya 30 minit sahaja aku dah boleh sampai ke sana.. Kebiasaannya aku akan lunch di sana pada hari Jumaat kerana waktu rehat lebih panjang.. hehe..


2.  Kemudahan Tempat Letak Kereta Yang Luas


Paling best bila pergi makan di McDonald's Jalan Gambang ni, tak pernah tak dapat parking sebabnya kat sini memang banyak tempat yang boleh kita park kereta kite.. Dalam kawasan McDonald's itu sendiri memang telah disediakan lot parking untuk pelanggannya.. Jangan risau, sekiranya di bahagian dalamnya penuh, korang masih boleh park kereta korang di luar kawasan McDonald's tersebut sama ada di bahagian belakang, tepi atau hadapannya dan pastikan korang tak mengganggu laluan kereta orang lain ye.. hehe.. 


Oh ya, di hadapan pintu masuk McDonald's Jalan Gambang ini ada disediakan lot parking khas buat Orang Kurang Upaya (OKU) untuk kemudahan mereka.. Aku ulangi ye, KHAS UNTUK OKU!!.. Haaaaa kalau korang rasa bukan dari golongan tersebut, silalah parking ditempat yang sepatutnya.. Janganlah kita menjadi seorang yang tidak bertanggungjawab.. Jadilah seorang yang prihatin seperti McDonald's prihatin terhadap golongan yang kurang bernasib baik.. Sekian pesanan dari penaja.. Hehe..!!

3.  Lengkap Dengan Kemudahan Dalaman


Satu lagi yang aku suka di McDonald's Jalan Gambang ni adalah kemudahan dalaman yang ada di sini lengkap.. Kemudahan dalaman yang aku maksudkan adalah seperti pandu-lalu (Drive Thru), bilik bayi, tandas, kemudahan Orang Kurang Upaya dan juga ruangan permainan untuk kanak-kanak.. Selain itu, ruang makan disini juga selesa dan bertingkat iaitu ada diruang bawah dan juga di tingkat atas.. Bagi aku, Restoran McDonalds Jalan Gambang ini sangat sesuai dihadiri oleh seisi keluarga dan mereka sangat mementingkan semua lapisan masyarakat tidak kira sama ada muda atau golongan tua...

Play Ground

Ruang Khas untuk majlis sambutan hari jadi

Apa yang menariknya lagi disini adalah korang boleh mengadakan sambutan hari jadi bersama keluarga mahupun kawan-kawan kerana mereka menyediakan ruangan khas untuk tujuan tersebut dan sudah tentu ianya menjanjikan kegembiraan dan memori indah dilakar buat semua yang hadir.

4.  McCafe Dibuka 24 Jam


McDonald's Jalan Gambang ini juga lengkap dengan McCafe.. Bagi peminat coffee, bolehlah singgah McDonald's Jalan Gambang ini untuk mencuba keenakan coffee di McCafe disini.. Yang bestnya, McCafe disini dibuka 24 Jam bagi memudahkan pelanggannya datang pada bila-bila masa sahaja.. Manalah tahukan ditengah malam korang teringin nak minum latte ke, bolehlah terus ke McCafe McDonald's Jalan Gambang ini.. Mereka sentiasa menanti kunjungan korang..

Apa yang bestnye dengan coffee McCafe ni? Kalau korang nak tahu, coffee di McCafe ini adalah diperbuat daripada 100% Kopi Arabica yang berkualiti tinggi.. Haa sebab itulah coffee di sini sangatlah sedap.. Lagi membuatkan ianya enak, bila pelanggan order baru mereka bancuh.. Fresh gituu.. Satu lagi, walaupun diperbuat daripada kopi yang berkualiti tinggi tetapi harganya lebih murah berbanding ditempat lain... Jadi, kita boleh nikmati coffee kegemaran kita dengan harga yang berbaloi-baloi..

Dulu aku hanya lihat kawan-kawan aku jerk dok minum coffee McCafe ni sebabnya aku memang tak minum minuman berkafien.. Nak dijadikan cerita, baru-baru ni aku try McCafe yang encik suami order.. Sedap rupanya.. Lepas tu, aku pulak craving minuman McCafe ni.. Haha!!


5.  Staff Yang Sangat Friendly


Pergilah makan dimana-mana restoran atau kedai makan sekalipun, perkara pertama yang kita harapkan adalah layanan mesra dari para pekerjanya.. Walaupun hanya dengan sekuntum senyuman manis sahaja daripada mereka, ianya sudah  cukup membuatkan hati kite senang.. Betul tak?

Disebabkan itu jugalah aku suka singgah makan di McDonald's Jalan Gambang ini dek kerana layanan yang diberikan oleh mereka sangatlah bagus dan friendly... Staff mereka tidak pernah kedekut dengan senyuman.. Bermula dari pintu masuk sehinggalah di kaunter, senyuman sentiasa menghiasi bibir para pekerja disini.. Perut yang lapar pun boleh jadi kenyang tau.. Haha..


Bukan aku seorang sahaja yang berpuas hati dengan layanan dari pekerja McDonald's Jalan Gambang ni, tapi semua Team Blogger Pantai Timur yang singgah makan disana tempoh hari pun sangat berpuashati.. Mereka sangat friendly seolah-olah dah lama kenal kami.. Serius wehh!! Selepas ini, McDonald's Jalan Gambang ini pasti menjadi tempat persinggahan bagi kami jika melalui jalan ini untuk travel kemana-mana..

Dalam ramai-ramai staff mereka, aku sangat tertarik dengan keperibadian seorang staff disana.. Senyuman sentiasa meniti di bibirnya tanpa pernah lekang.. Layanannya juga seperti seorang ibu melayani seorang anak yang dikasihinya.. Sifat keibuan jelas terpancar diwajahnya.. Siapakah beliau? Jom aku cerita..

6. Guest Experience Leader (GEL) Yang Peramah Dan Sentiasa Tersenyum

'Beliau' yang aku maksudkan tadi adalah Puan Nik Anisah binti Mohd Ibrahim, seorang Guest Experience Leader (GEL) di McDonald's Jalan Gambang yang sentiasa tersenyum dan peramah terhadap semua pelanggan yang datang ke sini.. Tak hairanlah ramai yang senang dengan keperibadiannya.. Jom aku ceritakan serba sedikit tentang beliau..

Puan Nik Anisah binti Mohd Ibrahim, GEL McDonald's Jalan Gambang
Nik Anisah binti Mohd Ibrahim atau lebih dikenali dengan panggilan 'Mama' di McDonald's Jalan gambang ini merupakan seorang ibu kepada tiga orang anak.. Beliau kini berusia 50 tahun.. Sungguhpun begitu, faktor usia bukanlah menjadi halangan baginya untuk bertugas sebagai Guest Experience Leader (GEL) di Restoran McDonald's Jalan Gambang ini.. Beliau adalah contoh terbaik kepada wanita yang telah berusia di Malaysia yang sentiasa memegang kepercayaan bahawa umur bukanlah penghalang bagi seseorang wanita itu untuk berkhidmat kepada masyarakat.

Sebagai GEL, beliau berperanan untuk berkhidmat sebagai Duta Khidmat Pelanggan di sini dan fokusnya adalah untuk memberi pengalaman hebat kepada pelanggan McDonald's itu sendiri.. Bukan itu sahaja, malah beliau juga berperanan untuk memastikan pelanggan diberi layanan terbaik dan pulang dalam keadaan yang gembira dan berpuashati dengan layanan yang diberikan sepanjang mereka berada disana..


Kalau korang nak tahu, Mama Anisah ini mula bekerja di McDonald's Jalan Gambang pada 06 April 2015 dan tahun 2018 ini merupakan tahun ketiga beliau berkhidmat di sini.. Walau bagaimanapun, dedikasinya sebagai pekerja menarik perhatian pihak pengurusan sehingga pada 01 Oktober 2015, beliau dinaikan pangkat sebagai GEL... Wahhh hebatkan mama kita ni..

Korang nak tahu tak cerita disebalik bermulanya Puan Nik Anisah bekerja di McDonald's Jalan Gambang ini? Begini ceritanya..

Pada permulaannya, beliau ingin bekerja di McDonald's hanyalah kerana ingin membantu menambah pendapatan keluarga sahaja.. Sebelum berkhidmat di McDonald's Jalan Gambang, beliau menjalankan perniagaan kontraktor elektrik dan mekanikal dan pernah menjalankan projek kerajaan dan swasta bernilai hampir RM1 Juta... Dengan penutupan syarikat perniagaannya sendiri memaksa beliau menjadi suri rumah sepenuh masa.. Punca penutupan syarikat tersebut disebabkan masalah ekonomi dan ketiadaan projek.. Selepas itu, beliau bertemu rezeki sebagai pekerja di McDonald's Jalan Gambang.. Benarlah, rezeki itu ada dimana-mana..

Bermula dari situ, beliau selesa bekerja di McDonalds dan suka akan persekitarannya malah beliau sentiasa berasa muda dan ceria sepanjang bekerja disini kerana beliau berpeluang bertemu dan bergaul dengan setiap lapisan masyarakat Malaysia yang singgah makan disitu.. Tidak kira peringkat umur, lapisan masyarakat atau status, semua pelanggan memberi kegembiraan dan pengalaman baru kepada beliau.. Hubungan sesama pekerja juga tidak ubah seperti hubungan keluarga dan mereka sentiasa saling membantu antara satu sama lain.


Pengalaman Manis Sepanjang Bekerja Di McDonald's Jalan Gambang

Antara pengalaman manis Puan Nik Anisah sepanjang bekerja di McDonald's Jalan Gambang ini adalah apabila beliau berkesempatan meraikan Sambutan Hari Jadi dan Hari Kanak-Kanak di sini.. Beliau sangat teruja dapat melayani anak-anak yang riang gembira. Selain itu, kenaikan pangkatnya dari seorang kru yang bertugas dilobi kepada GEL juga merupakan satu pengalaman manis buat beliau meskipun beliau sudah berusia..

Salah satu skop tugasnya adalah melayani pelanggan yang datang.. Sepanjang beliau berurusan dengan pelanggan, beliau menganggap pelanggan sebagai tetamu yang penting. Disebabkan itu juga beliau mengambil inisiatif untuk berkenalan dan berkawan dengan mereka tanpa mengira bangsa, umur dan pangkat. Setiap hari bekerja, Puan Nik Anisah sentiasa bersemangat dan teruja untuk melakukan tugasannya. Hobinye yang suka bersembang dan bercerita dengan orang  ramai sangat membantu beliau di tempat kerja. Beliau beranggapan, dengan bercakap dengan ramai orang, banyak manfaat dan maklumat baru yang diperolehi.. Antara golongan yang teramai singgah di McDonald's Jalan Gambang adalah golongan muda dan masih bersekolah dimana mereka lebih mesra memanggil Puan Nik Anisah dengan panggilan 'Mama'..


Menurut Puan Nik Anisah, sebelum bekerja di McDonald's, beliau tidak pernah tahu bahawa pentingnya elemen 'hospitaliti' kepada tetamu di dalam sesebuah perniagaan.. Beliau juga banyak belajar melayan pelanggan yang datang dari pelbagai bangsa dan umur.. Beliau juga menanam azam untuk meluaskan lagi kerjayanya di McDonald's ini..

Aku doakan semoga impian dan cita-cita Puan Nik Anisah dapat dicapai kerana bagi aku beliau mempunyai potensi yang tinggi untuk terus berjaya dalam kerjayanya dengan keperibadiannya yang sangat menyenangkan ramai orang.. Insyaallah..

McDonald's Prihatin


Kalau korang nak tahu, McDonald's merupakan sebuah syarikat yang sentiasa memberi peluang kepada semua pekerjanya untuk membina kerjaya walaupun mereka sudah berusia. McDonald's juga sentiasa menjaga kebajikan pekerjannya. Sebagai contoh, baru-baru ini ramai pekerja Islam yang berkelayakan telah menerima zakat pada musim perayaan Aidilfitri.. McDonald's juga merupakan sebuah tempat makan yang sentiasa mengutamakan kepuasan pelanggan selain memberikan layanan yang baik.. Begitu jugalah dengan GEL McDonald's Jalan Gambang ini, yang beranggapan sebagai seorang pekerja, beliau sentiasa menganggap pelanggan adalah VIP dan mengalu-alukan kedatangan mereka ke restoran tersebut..

Team Blogger Pantai Timur Beramah Mesra Di McDonald's Jalan Gambang

Begitulah kisahnya seorang mama di McDonald's Jalan Gambang yang murah dengan senyuman... Sambil kami mengisi perut disana, sambil kami beramah mesra dengan beliau.. Seperti yang kami katakan  tadi, kami sangat menyenangi keperibadian beliau yang sangat friendly.. Apa yang kami makan disana? Jom layan gambar kat bawah ni.. hehe

Rio Burger Beef Pedas Meletop.. Sedap!!

Nice Burger!!

Happy Meals.. Siap dapat mainan transformer tu..

Nugget for my kids

With my happy family

Team Blogger Pantai Timur menjamu selera

Family Kak Sheila

Team BPT bergambar kenangan dengan Staff McD Jalan Gambang

Jom Ke McDonald's Jalan Gambang Sekarang!!

Nak makan pun kena pilih tempat juga kan? Bila dah tahu McDonald's Jalan Gambang menyediakan pelbagai kemudahan dan memberikan layanan yang superb mesra, hati tak mungkin berbelah bagi lagi untuk kesana bagi mengisi perut yang sedang lapar.. Kalau ada yang lalu jalan kuantan-gambang, jangan lupa tau singgah makan di McDonald's Jalan Gambang  ini atau lebih dikenali dengan McDonald's Sungai Isap.. Nak sambut hari jadi pun boleh.. Jom ke McDonald's Jalan Gambang sekarang!!



Alamat

McDonald's McCafe Jalan Gambang, Kuantan
No. A29(Gf), Pusat Komersial
Batu 3, Jalan Gambang,
25150 Kuantan, Pahang.

No. Telefon
09-536 2746