Runsing Rambut Gugur Setiap Hari? Ini Cara Untuk Atasinya, Faith Fleur dari Ctymary


Runsing Rambut Gugur Setiap Hari? Ini Cara Untuk Atasinya, Faith Fleur dari Ctymary  |  Dah boleh tarik nafas lega dah sekarang ni sebabnya aku dah jumpa cara untuk atasi masalah rambut gugur yang aku alami selama ini.. Siapa je yang boleh bertenang bila ada masalah rambut gugur.. Tak kira wanita mahupun lelaki pasti akan runsing memikirkannya.. Betul tak? Paling teruk bila rambut gugur setiap hari dalam kuantiti yang banyak macam aku alami.. Memang stress bila fikir.. Sekali tengok rambut dekat sikat mahupun lantai, rasa nak menangis.. Now, tidak lagi selepas aku guna set Primadona Faith Fleur dari Ctymary.. Best tau set ni.. Jom aku cerita..


Faith Fleur Dari Ctymary

Ok, sebelum aku bercerita lanjut tentang produk rambut yang superb ni, aku nak share la serba sedikit tentang Faith Fleur ni... Kalau korang nak tahu, Faith Fleur ni merupakan jenama penjagaan rambut yang telah beroperasi lebih kurang 5 tahun dan telah membantu lebih 1 juta pengguna untuk mendapatkan rambut yang lebat dan cantik.. 

Tahukah korang maksud 'Faith Fleur' ini? Ok, 'Faith' membawa maksud kesetiaan manakala 'Fleur' pula diambil daripada perkataan perancis yang bermaksud 'bunga'.. Faith Fleur adalah syarikat pengeluar produk penjagaan rambut yang terdiri daripada syampu, conditioner, serum, tonic dan hair mist.. Bahan-bahan yang diguna juga telah mendapat kelulusan daripada pihak KKM dan tidak menggunakan sebarang bahan kimia seperti Paraben, SLS dan Soap.. Yang penting Faith Fleur ini adalah Halal dan mesra wudhuk..


Faith Fleur ini diasaskan oleh Puan Mariam binti Abdul Samad, di mana Faith Fleur kini telah mempunyai 10 produk penjagaan rambut yang dapat mengatasi apa juga masalah rambut yang dihadapi tidak kira sama ada daripada golongan kanak-kanak sehinggalah orang dewasa.. Itu yang bestnya dengan produk Faith Fleur ni, boleh digunakan oleh pelbagai peringkat umur.. Bukan itu sahaja tau, jenama ini  mempunyai pencapaian yang membanggakan dengan menerima pelbagai anugerah.. Boleh baca di SINI

Punca Keguguran Rambut Yang Patut Korang Kena Tahu!


Korang tahu tak punca keguguran rambut berlaku? Punca utamanya adalah faktor keturunan.. Kalau family korang dah memang mengalami masalah rambut gugur, kemungkinan korang juga akan mengalaminya.. 

Selain itu, stress juga menyumbang kepada masalah keguguran rambut.. Tidak dinafikan masyarakat kita pada hari ini, mengalami pelbagai tekanan hidup.. Tidak kira sama ada dalam pekerjaan mahupun kehidupan seharian.. Tambahan pula sekarang ni, musim pandemik makin ramailah yang hidup dalam tekanan.. 

Penggunaan bahan kimia yang terlalu banyak juga menjadi punca rambut gugur.. Contohnya, kerap mewarnakan rambut dengan pewarna rambut yang mengandungi bahan kimia atau menggunakan produk penjagaan rambut yang tidak sesuai..  Owh ya, satu lagi kerap mencuci rambut menggunakan air panas.. Ia dapat membuatkan akar rambut kita lemah dan kulit kepala menjadi kering serta rambut mudah pecah dan bercabang..

Macam aku sendiri, memang menghadapi tekanan di tempat kerja dan setiap hari juga aku mandi menggunakan water heater dengan air bersuhu tinggi.. Inilah punca-punca yang menyebabkan aku mengalami rambut gugur yang agak teruk.. Tambahan pula, satu ketika dulu aku kerap mendandan rambut seperti mewarnakan rambut dan meluruskan rambut.. Tidak dinafikan aku mengalami keguguran rambut yang agak teruk selepas itu dan rambut rosak..

Pelbagai cara juga telah aku cuba untuk atasi masalah rambut gugur yang aku alami.. Sehinggalah aku diperkenalkan dengan produk penjagaan rambut Faith Fleur ni.. Pada mulanya aku agak was-was, tetapi setelah melihat testimoni pengguna yang dah berjaya, aku teruja untuk mencubanya sendiri tambahan lagi duta produk ini adalah pelakon kesayangan aku iaitu, Erra Fazira.. Lagilah teruja nak cuba.. Haha.. 



Faith Fleur Membantu Mengatasi Masalah Rambut Gugur

Masalah keguguran rambut yang aku hadapi sangat serius.. Setiap hari, memang banyak sangat rambut gugur... Sekali tengok pun rasa gerun.. Rasa macam, kepala dalam perjalanan menjadi botak.. Huhu.. Sedih uiii bila tengok rambut banyak sangat gugur.. Atas lantai tu tak payah cakap la.. Memang bersepah dengan rambut.. Setiap hari nak kena sapu.. Sama juga, masa syampu rambut, banyak gile rambut yang gugur.. Nasib baiklah ada Faith Fleur ni yang dapat membantu mengatasi masalah rambut gugur yang aku alami.. 


Kelebihan Faith Fleur
  • Membantu menghapuskan kutu
  • Membaiki rambut rosak
  • Melembut dan melembapkan rambut yang kering kusam
  • Mengurangkan keguguran rambut
  • Menghilangkan kelemumur
  • Menghilangkan bau kepam dan busuk
  • Membantu masalah uban yang pra-matang
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut dengan membekalkan nutrien yang secukupnya

Ok, aku menggunakan Faith Fleur Primadona Set di mana set ini sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah rambut gugur dan masalah rambut rosak.. Apa yang bagusnya set primadona ni adalah ia mengandungi pro-vitamin B5 yang boleh menyihatkan rambut dan sumber yang baik untuk mengatasi rambut gugur.. Paling penting, ianya bebas daripada paraben, soap dan SLEs.. Paraben ni boleh menyebabkan gangguan hormon tau... Sebab itulah, kalau cari produk pastikan bebas paraben..



Untuk Faith Fleur Primadona Set ni ada 3 produk iaitu :-
  • Shampoo Hair Loss
  • Conditioner Hair Loss
  • Anti-Frizz Hair Serum

Cantik guys packaging barunya.. Dulu kosong je, sekarang dah berbunga-bunga packagingnya seperti berbunganya hati aku masa pakai produk Faith Fleur ni.. Cewahh.. Tapi serius, packaging baru ni cantik sangat dan lebih menarik..

Faith Fleur Shampoo Hair Loss


Aku suka bau syampu Faith Fleur ni, bauan honey dew yang menyegarkan.. Firstime pakai tu memang teruja sangat dengan baunya.. Lembut dan segar.. Tak menyakitkan hidung la bak kata orang bau dia tu.. Lembut je.. Yang pastinya syampu Faith Fleur ni bebas bahan kimia, tanpa paraben, SLEs dan mengandungi vitamin pro-V-B5.. 

Apa kelebihan Shampoo Hair Loss ni? Ok, ini kelebihannya yang perlu korang tahu..
  • Menghilangkan kotoran dan minyak pada rambut dan kulit kepala
  • Mengurangkan minyak berlebihan pada kulit kepala
  • Menghalang kekeringan, kegatalan, rambut kasar dan kulit kepala bersisik
  • Mengurangkan kekusutan dan membantu mengurangkan rambut gugur
Satu botol syampu ni mengandungi 250ml dan korang boleh dapatkannya dengan harga RM 35 sahaja.. Harga pun mampu milik je guys.. Memang terbaik.. Syampu terbaik, harga pun terbaik.. 

Faith Fleur Conditioner Hair Loss


Syampunya bau honey dew, conditioner pun haruslah bau yang sama.. Ye, conditioner pun bauannya adalah honey dew.. Conditionernya juga selamat digunakan kerana tiada bahan kimia berbahaya seperti Paraben dan SLES juga mengandungi vitamin pro-V-B5 yang bagus untuk rambut..

Antara kelebihan conditioner ini adalah :-
  • Diperkaya dengan Mineral Oil untuk mengurangkan masalah rambut putus dan kering
  • Menjadikan rambut lebih lembut dan bersinar
  • Memberikan kelembapan kepada rambut
Aku suka pakai conditioner ni kerana lepas apply, rambut lembut dan terurus.. Best sangat.. Faith Fleur Conditioner ini juga bersaiz 250ml dan harganya RM35 sebotol.. 

Faith Fleur Anti-Frizz Hair Serum


Ok, yang ni memang aku suka sangat iaitu Faith Fleur Anti-Frizz Hair Serum.. Serius best gile serum ni guys.. Rugi tak cuba.. Serum Faith Fleur ni oil-based tetapi sangat mudah menyerap dan mudah juga dibersihkan.. Ia mudah menyerap ke dalam rambut secara terus dari akar hingga ke hujung rambut.. Baunya pun lembut dan segar... Kalau korang tak suka serum rambut yang jenis berminyak, Faith Fleur Anti-Frizz Hair Serum ni sesuai untuk korang kerana ia tidak berminyak dan tidak melekit.. Paling best, serum ini mesra solat.. So, tak perlu bimbang..

Kelebihan Faith Fleur Anti-Frizz Hair Serum :-
  • Mengandungi bahan-bahan berkualiti seperti minyak zaitun untuk mengatasi masalah rambut rosak
  • Membantu mengurangkan rambut bercabang dan rapuh
  • Melembut dan melebatkan rambut
  • Dapat mengurangkan masalah rambut gugur
  • Merawat masalah kelemumur dan kulit kepala kering

Serum ini mengandungi minyak zaitun, minyak biji anggur dan minyak kastor.. Botolnya pun comel jerk, kecil dan mudah untuk dibawa kemana-mana sahaja.. Ok, untuk serum ni boleh dapatkan dengan harga RM20 sahaja sebotol bersaiz 65ml.. Lama juga boleh guna tau.. Tapi ikut tahap penggunaan juga la.. Kalau korang jenis guna banyak, pendeklah usianya.. Haha.. So, kena pandai-pandai la bajet sendiri kadar penggunaannya ye..

Cara Penggunaan Faith Fleur Primadona Set

Macam mana cara nak guna Faith Fleur Primadona Set ni? Ok, mudah saja.. Korang perlu ikut step yang aku ajarkan kat bawah ni ye...

Step 1 - Shampoo Hair Loss


Basahkan rambut sehingga kena pada kulit kepala, kemudian ratakan cecair syampu di bahagian rambut dan kulit kepala.. Urut lembut kulit kepala 2 - 3 minit dengan Faith Fleur Shampoo Hair Loss.. Kemudian bilas dengan air sehingga bersih.

Step 2 - Conditioner Hair Loss


Bersihkan rambut dari kesan syampu. Kemudian ratakan cecair conditioner di bahagian rambut sahaja ye.. Elakkan daripada terkena kulit kepala.. Kemudian biarkan 2-3 minit. Akhir sekali bilas dengan air sehingga bersih.

Step 3 - Anti-Frizz Hair Serum


Picit serum ke tapak tangan dan gosok.. Kemudian ratakan ke seluruh rambut dan kulit kepala. Boleh juga digunakan ketika rambut masih basah.

Untuk dapatkan kesan yang terbaik, korang kena gunakannya 3 - 4 kali seminggu dengan konsisten.. No malas-malas.. Kalau malas, memang masalah rambut gugur korang tak akan selesai.. Owh ye, kesan produk ke atas setiap individu itu adalah berbeza ye.. Mungkin ada yang sesuai, dan mungkin juga ada yang tidak sesuai.. So, kenalah cuba dulu tengok sama ada sesuai atau tidak.. Hehe.. Tapi yang pastinya, Faith Fleur ni tidak mengandungi bahan kimia berbahaya dan selamat digunakan. Paling best, ianya sangat sesuai untuk aku.. Haha!! Tengkiyu Faith Fleur kerana mengeluarkan produk yang ohsem ini.. I luv it!!

Testimoni Pengguna Faith Fleur







Nak Rambut Lebat Dan Cantik, Jom Try Faith Fleur!


Seperti yang kita tahu, masalah rambut gugur ni boleh dialami oleh sesiapa sahaja, tidak kira wanita mahupun lelaki.. Kalau rambut gugur dalam kuantiti yang tidak melebihi 50 hingga 100 helai sehari, ini bermakna korang mengalami masalah keguguran rambut yang serius.. Jadi, ianya perlu diberi perhatian yang serius.. 

Faith Fleur boleh bantu korang atasi masalah keguguran rambut.. Nak rambut lebat dan cantik, jom try Faith Fleur ini.. Aku dah cuba, korang bila lagi?

Untuk info lanjut, korang boleh layari :-

👉 Whatsapp : https://wa.me/60125144231




QuickEdit
Lea Azleeya
2 Comments

Malu Kulit Kusam dan Berparut? Cuba Crystal Skin Untuk Mencantikkan Dan Merawat Kulit Dari Luar Dan Dalam


Malu Kulit Kusam dan Berparut? Cuba Crystal Skin Untuk Mencantikkan Dan Merawat Kulit Dari Luar Dan Dalam |  Siapa yang tak nak cantik kan.. Kulit cerah mulus tanpa cela.. Aku sendiri mengimpikan kulit yang cantik.. Bukan kaum hawa je tau yang nak kulit cantik, malah kaum adam juga sekarang ni berlumba-lumba untuk mendapatkan kulit yang cantik.. Betul tak? Hurm malu tau bila kulit kusam dan berparut ni.. Makin parah bila berjerawat.. Adoii memang hilang terus keyakinan diri.. Aku sendiri pun penah melaluinya.. Macam-macam cara dan produk jugaklah aku cuba untuk dapatkan kulit yang diimpikan.. Terbaru, aku cuba Crystal Skin dari Rish Beauty untuk mencantikkan dan merawat kulit dari luar dan dalam.. Excited tau cuba produk ni.. Sebab dah ramai yang cuba dan berhasil.. Aku pun nak jugak!!!! Haha..


Crystal Skin Untuk Mencantikkan Dan Merawat Kulit Dari Luar Dan Dalam

Dah alang-alang aku consume Crystal Skin ni, aku nak perkenalkan jugalah pada korang produk best ni.. Kot la korang tengah mengalami masalah kulit kusam, gelap, berjerawat dan berparut ke atau masalah-masalah yang lain, boleh la cuba Crystal Skin ni sekiranya bersesuaian dengan masalah yang sedang korang alami tu.. Macam aku sendiri, aku consume produk ni sebabnya kulit aku ni jenis mudah sangat kusam dan gelap bila tak terjaga.. Bukan tu je, banyak jugak parut jerawat lama dekat muka aku ni.. That why la ambil produk ini.. Sebab katanya bagus untuk kulit dan dah ramai yang mencubanya mendapat result yang positif..


Untuk pengetahuan korang, Crystal Skin ni merupakan suplemen yang diperbuat dari bahan semulajadi penuh berkhasiat untuk kulit kelihatan lebih sihat dan menawan.. Produk ini juga dapat mencantikkan dan merawat kulit dari luar dan dalam.. So, korang tak nak cantik ke? Hehe.. Tapi nak cantik, kenalah konsisten ye.. Tak bolehlah malas-malas.. 

Oh ya, Crystal Skin ni merupakan produk tempatan tau keluaran bumiputra Muslim.. Kesemua bahan yang digunakan dalam menghasilkan Crystal Skin ni adalah dari bahan-bahan gred AAA, kilang berstatus halal dan juga mempunyai akreditasi GMP (Good Manufacturing Practice), HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) dan ISO 22000.. So tak perlu nak risau tentang tahap keselamatan produk ini lagi.. Produk ini dijamin selamat dan tiada kesan sampingan kerana kandungannya adalah bahan semulajadi dan telah diuji secara klinikal. Bukan itu sahaja tau, bahan-bahan yang digunakan juga terkenal dengan khasiatnya dan dikawal selia di bawah gred makanan oleh Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan di bawah Kementerian Kesihatan  Malaysia (KKM).. Klik SINI untuk melihat surat klasifikasi dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Bahan Utama Crystal Skin dan Khasiatnya


  • Tomato Kristal - Anti-oksidan terkuat, mengurangkan jeragat dan melindungi kulit dari kerosakan sinar matahari
  • Habbatus Sauda  -  Anti-radang, mengurangkan jerawat dan membunuh kuman
  • Vitamin C  -  Melindungi sel kulit dan menjaga kulit agar sihat
  • Kolagen  -  Menambahkan keanjalan kulit dan mencegah kedutan
  • Ekstrak Biji Anggur  -  Anti-oksidan, membunuh kuman dan membantu penyembuhan luka
  • Jus Blackcurrant  -  Anti-oksidan dan menguatkan sistem pertahanan badan

Manfaat Crystal Skin Yang Korang Perlu Tahu!


Setiap produk yang dikeluarkan pastinya ada manfaatnya dan kelebihannya.. Begitu jugalah dengan Crystal Skin ini.. Manfaatnya pasti membuatkan korang tersenyum.. Antara manfaatnya adalah :-
  • Merawat masalah kulit
  • Mengurangkan jerawat
  • Mengurangkan parut
  • Mengecilkan liang pori
  • Mencerahkan kulit
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak
  • Muka jadi glowing dan merawat kulit kusam
  • Menambah kelembapan kulit

Cara Pengambilan Crystal Skin


Ok, dalam satu box ni mengandungi 15 sachet untuk penggunaan 15 hari kerana sehari hanya perlu ambil 1 sachet sahaja.. Bagaimana cara pengambilannya? Mudah saja..

Ambil 1 sachet Crystal Skin dan dibancuh dengan 150ml air.. Minum sebelum sarapan pagi untuk kesan yang lebih baik.. Oh ya, setiap kotak Crystal Skin ni mempunyai hologram sekuriti tinggi tau untuk memastikan produk ini adalah original.. So, nak beli tu sila pastikan beli yang original.. 


Bila kesan positif boleh kelihatan? Haaa ni soalan yang femes bila nak consume sesuatu produk.. Ok, sebenarnya tempoh untuk nampak kesannya adalah berbeza bagi setiap individu.. Ia bergantung kepada level hormon, cara hidup, pemakanan, senaman, kualiti tidur dan juga sama ada seseorang itu perokok atau pun tidak.. Ramai juga pelanggan Crystal Skin ni memberikan feedback pengambilan selepas sebulan tau.. Ada yang dapat result kulit semakin lembap, jerawat makin kecut, parut makin pudar dan kulit menjadi lebih cerah... Tu yang bestnya dengan produk Crystal Skin ni..

Boleh ke pesakit kronik mengambil Crystal Skin ni? Ok, secara umumnya, Crystal Skin ni memang selamat untuk setiap orang kerana ia hanya mengandungi bahan semulajadi yang selamat. Crystal Skin ini juga tidak mengandungi ubat-ubatan terlarang. Tetapi sekiranya korang mempunyai penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi dan penyakit jantung, korang kenalah dapatkan nasihat doktor atau pakar terlebih dahulu sebelum mengambil Crystal Skin ni.. 


Untuk mendapatkan result terbaik dengan Crystal Skin ni, aku kongsikan tips ini untuk korang amalkan.. Baca dan hadamkan ye..
  • Elakkan minuman yang berkafein, beralkohol dan berkarbonat untuk mendapat keberkesanan yang lebih baik.
  • Minum 2 - 3 liter air putih setiap hari untuk mempercepatkan proses keberkesanan Crystal Skin
  • Untuk result yang maksimum, amalkan gaya hidup sihat seperti tidak merokok, menjaga pemakanan, mengurangkan makanan berminyak dan bersenam dengan kerap.

Jom Kenal Dengan Pengasas Crystal Skin dan Kisahnya


Airiey Sayuti, Pengasas Crystal Skin mempercayai bahawa kelihatan anggun dan cantik amatlah penting agar seseorang itu lebih berkeyakinan dan bersemangat untuk berhadapan dengan orang ramai malah menjalanai kehidupan seharian.

Ketika zaman remaja, Airiey pernah mengalami masalah berat badan dan beliau mempunyai tona kulit yang agak gelap dan berjerawat sehinggakan beliau merasa rendah diri, segan, hilang keyakinan diri, menjadi seorang pemalu dan pendiam serta sering dipersendakan kerana gemuk dan kulit berjerawat dan gelap..

Walaupun beliau telah mencuba pelbagai jenama produk penjagaan kulit tempatan dan jenama skincare yang popular serta mengambil suplemen kesihatan dalam bentuk kapsul mahupun serbuk dan juga menjalani gaya hidup yang sihat dengan bersenam, namun beliau tetap merasa kecewa kerana resultnya lambat dan tidak memberikan kesan yang baik.. 

Setelah pelbagai situasi yang dilaluinya, mencuba pelbagai produk juga, akhirnya Airiey mendapat inspirasi untuk menghasilkan produk yang benar-benar terbukti dapat berfungsi dengan kesan yang selamat. Maka wujudlah Crystal Skin.. Kalau nak tahu kisah Pengasas Crystal Skin ni secara lebih detail, korang boleh baca di SINI ye.. Terinspirasi sangat.. :)

Kenapa Aku Memilih Crystal Skin?


Ok, aku memilih Crystal Skin ini kerana aku terinspirasi dengan kisah Pengasasnya.. Beliau menggunakan sendiri produk ini dan ternyata ianya berkesan.. Ya, aku tahu keberkesanan sesuatu produk itu adalah berbeza bagi setiap individu.. Tapi kalau tak cuba kita tak tahu tahap keberkesanannya kan.. So, aku decide untuk cuba.. Lagi pun bahan-bahan yang terkandung dalam produk ini adalah bahan semulajadi yang dijamin halal dan selamat.. So, aku  tak perlu risau..

Aku dah cuba lebih kurang seminggu.. Setakat ni alhamdulillah semuanya ok je.. Tiada kesan sampingan.. Aku suka packagingnya.. Simple but nice.. Mampu menarik minat pelanggan untuk membelinya.. Apa yang lebih buat aku jatuh cinta dengan produk ini adalah rasanya yang sedap! Hehe.. Aku bab pengambilan suplemen ni, nak kena juga ada rasa sedap tu.. Kalau tak sedap memang tak boleh nak telan.. So, Crystal Skin ni menepati citarasa aku.. 

Setakat seminggu ni, aku dapat rasa kulit aku semakin lembap.. Setiap pagi sebelum sarapan aku akan minum Crystal Skin ni dulu dan minum air putih yang mencukupi untuk aku dapatkan kesan yang maximum.. Tak sabar nak habiskan sekotak, untuk lihat kesannya.... Yang penting konsisten guys.. 

Testimoni Pengguna Crystal Skin






Dapatkan Crystal Skin Sekarang.. Ada Promo Guys!!

Jom guys, pakat dapatkan Crystal Skin ni untuk dapatkan kulit yang cantik glowing... Sekarang mereka tengah buat promo.. So, rugi sangat-sangat tak dapatkan sekarang.. 

Harga Promo Crystal Skin

1 kotak : RM 69 (Harga biasa RM89)
2 kotak : RM 132 (Harga biasa RM 178)
3 kotak : RM 187 (Harga biasa RM 267)
4 kotak : RM 230 (Harga biasa 356)

Lagi banyak beli lagi banyak diskaun.. 

Korang boleh dapatkan Crystal Skin ini di :-

👉 Lazada
👉 Shopee 

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari :-

👉 No. Telefon : +60-11-62000032

#rishbeauty #crystalskin #Crystalskinrishbeauty #rishbeautycosmetic #malaysia #beauty #kecantikan #skincare #kesihatan #beauty #kosmetik #perawatanwajah #cantik #makeup #perawatan #kecantikanwajah #pemutihwajah #produkkecantikan #perawatankulit #skincareroutine #cantikalami #pemutihbadan #jerawat #jejaka #wanita #viral #kecantikankulit #pemutih


QuickEdit
Lea Azleeya
1 Comments

Datuk Wira Dr Azizan Bantu Usahawan Terkesan Pandemik Dengan Menganjurkan Progam Bangkit Bisness Dari Krisis 3.0 Secara Percuma


Datuk Wira Dr Azizan Bantu Usahawan Terkesan Pandemik Dengan Menganjurkan Progam Bangkit Bisness Dari Krisis 3.0 Secara Percuma | "Waktu masuk dengar tu memang la percuma.. Tapi selepas tu, mereka cadangkan masuk program itu dan ini... Bayarannya pula bukan kecik-kecil anak.. Jerung pun boleh meninggal..". "Mula-mula free lepas termakan umpan dia sembelih la kau sambil loncat-loncat jerit amik semangat katanya.."..

Kadang tu, rasa sedih pun ada dengan kata-kata sebegini.. Mungkin mereka tidak pernah mengikuti program anjuran Dr. Azizan sebelum ini atau kalau mereka sertai pun, kemungkinan besar mereka tidak lakukan tindakan konsisten yang perlu untuk melihat hasilnya. Buat apa sekalipun, jika nak berjaya tidak boleh bersikap sambil lewa sahaja. Apa saja ilmu yang dapat perlu dipraktikkan, barulah kejayaan yang datang dan bukannya kegagalan.



Program Bangkit Bersama RichWorks Bantu Usahawan Terkesan Dengan Pandemik 


Baru-baru ini, ada terbaca akan kempen terbaru RichWorks yang diberi nama BANGKIT. Seperti yang kita maklum, sejak pandemik ni ramai usahawan di luar sana yang terkesan dengannya malah mereka berhadapan dengan masalah dan pelbagai cabaran ekoran pandemik Covid-19 ini. Sekaligus telah mengubah corak kehidupan normal kita pada hari ini. Bukan itu sahaja, malah dengan pergerakan yang terbatas, penutupan sempadan dan sebahagian sektor ekonomi mengakibatkan bukan sahaja perniagaan terjejas malah sehinggakan ada yang terpaksa gulung tikar.


Maka tak hairanlah kenapa RichWorks bersungguh untuk mengadakan program-program Percuma untuk membantu usahawan yang terkesan dengan pandemik ini. RichWorks seperti memahami keadaan ini hingga ramai usahawan yang telah berhubung dengan mereka di media sosial bagi mendapatkan panduan dan bantuan untuk perniagaan yang sedang terjejas. 



Program-program percuma ini sebenarnya telah dibuat sejak tahun lalu lagi oleh Datuk Wira Dr. Azizan Osman bersama RichWorks ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 1.0 dan RichWorks telah membantu lebih 1 juta peserta dan usahawan sejak tahun 2008 lagi melalui Program Live Event dan Virtual Online.


Dalam tempoh pandemik sehingga kini, sudah lebih 800,000 orang yang turut serta dan sedikit sebanyak mendapat manfaat daripada program ini. Manakala sebelum pandemik pula, rekod mencatat lebih 700,000 orang telah mengikuti program RichWorks ini secara fizikal bermula dari tahun 2008 sehingga tahun 2019 iaitu dalam tempoh 11 tahun. Lama kan?


Ada Perubahan Dan Peningkatan Ke Selepas Ikuti Program-Program Percuma Ini?



Bila lihat di website utama mereka, ada sahaja testimoni yang dikongsikan sendiri oleh para peserta yang menunjukkan perubahan dan peningkatan selepas mengikuti program-program anjuran RichWorks. Ada yang dalam masa beberapa hari sahaja sudah ada perubahan malah ada juga yang cuba buat sesuatu yang dipelajari dan saksikan peningkatannya pada masa ini. 


Program-program percuma ini ada yang hanyalah sekadar 3 hari sahaja, ada yang sehingga 12 malam dan ada yang bersiri-siri. Kalau diikutkan memang tak mencukupi ilmu yang digali untuk menukar seorang usahawan dari kosong hingga berjaya mencapai jutaan ringgit dalam tempoh sebulan tetapi RichWorks telah berjaya bantu usahawan capai 1 juta pertama dalam tempoh 6 hingga 12 bulan.


Melalui ilmu, strategi dan MenThor yang ada,  pasti akan membawa kesan dan perubahan. Ini telah dibuktikan sendiri oleh peserta-peserta yang belajar dan melakukan tindakan dengan ilmu yang tepat dari bimbingan RichWorks secara konsisten mengikut tahap dan fasa bisnes mereka.



Di Telegram Azizan Osman Official dan laman facebook milik beliau juga, dapat di lihat  hampir setiap hari ada sahaja aktiviti perkongsian ilmu, panduan dan perkongsian dari usahawan-usahawan yang berjaya termasuk dari Datuk Wira Dr. Azizan Osman sendiri. Difahamkan juga, pada tahun lalu sahaja lebih daripada 700 usahawan di bawah program Mentoring RichWorks telah dapat menghasilkan jualan kumpulan sekitar RM2.2 bilion. Satu jumlah yang cukup besar dan sangat membanggakan.


Apa-apa pun yang penting kita perlu berusaha kerana usaha itu adalah tangga kejayaan ataupun dengan perumpamaan yang lebih mudah, seperti pergi ke universiti di mana dalam kelas dihadiri 50 orang pelajar. Belajar dengan cikgu yang sama dan waktu yang sama, adakah semua pelajar akan mendapat keputusan yang sama? 


Jawapannya sudah tentu tidak, semua berbalik kepada diri sendiri sama ada mahu terus berusaha, melakukan perubahan dan tindakan berterusan. Apatah lagi jika kita ikut langkah-langkah daripada usahawan lain yang sudah pun berjaya dan jadikan mereka contoh sebagai pembakar semangat untuk kita juga berjaya seperti mereka.


Bagaimana Usahawan Boleh Bangkit Dalam Krisis Masa Ini? RichWorks Guna Kepakaran 13 Tahun Untuk Bantu



Datuk Wira Dr. Azizan Osman dan RichWorks sudah mula melatih dan membimbing usahawan sejak 2008 lagi dan telah berada dalam industri ini selama lebih kurang 13 tahun. Sebelum menubuhkan RichWorks, beliau mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang marketing dan sales sehinggakan beliau telah mengetuai syarikatnya dengan klien-klien korporat besar seperti TM-Streamyx, HSBC dan lain-lain lagi.


Walaupun mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang ini, beliau sentiasa berusaha untuk memperbaiki diri untuk mencapai tahap yang lebih baik dan selalu belajar serta mencari ilmu daripada mentor antarabangsa.. Bukan itu sahaja malah beliau juga sering kali melakukan kajian tentang keusahawanan dan perkara yang relevan dengan bisnes pada masa sekarang ini.


Difahamkan juga, Datuk Wira Dr. Azizan Osman telah pergi ke Silicon Valley pada tahun 2017 untuk belajar bersama pakar-pakar di sana tentang digitalisasi dan sekembalinya beliau, perkongsian tentang transformasi digitalisasi serta kepentingannya telah dilakukan sebelum berlakunya Covid-19 ini lagi.


Beliau juga begitu bersemangat untuk melihat anak bangsa menjadi usahawan yang berjaya. Walaupun ramai yang skeptikal dan berfikiran negatif, beliau tetap teruskan usahanya dalam membantu usahawan untuk mencapai kejayaan sehingga saat ini.



Mungkin ada yang berkata, jika hendak membantu, buatlah semuanya secara percuma. Suka atau tidak, realitinya setiap penganjuran latihan dan program bimbingan itu tetap melibatkan kos, masa, tenaga dan team yang berusaha membantu mempersiapkan dan memastikan ianya berjalan dengan lancar.


Sungguhpun begitu, tiada paksaan sama sekali bagi mengikuti program-program anjuran mereka. Ianya terletak kepada pilihan masing-masing. Jika rasa perlu dan mampu, boleh sertai dan sekiranya tidak perlu dan tidak mampu, terpulang kepada diri sendiri.


Sedar atau tidak, sebenarnya melalui program-program percuma ini juga boleh membuatkan seseorang usahawan itu memperlihatkan hasilnya jika mereka bertindak, mencari jalan dan  terus konsisten. 


Dr Azizan Anjur Program Bangkit Bisness Dari Krisis 3.0 Secara Percuma, Mahu Bantu Orang ramai Yang Nak Ambil Peluang!



Meskipun banyak perniagaan yang terpaksa ditutup tetapi masih ada juga yang bukan sahaja bertahan malah menyaksikan perkembangan yang luar biasa ketika pandemik ini kerana terdapat dua kumpulan usahawan ketika pandemik ini iaitu mereka yang tidak nampak jalan menyebabkan sesetengahnya hanya mengeluh dan menyalahkan orang lain atau seorang yang berusaha mencari jalan penyelesaian.


Disebabkan itulah, Mentor Usahawan dan Pakar Pemasaran No. 1 Asia, Datuk Wira Dr. Azizan Osman ingin mengadakan buat pertama kalinya program khas iaitu 'Bangkit Bisness Dari Krisis 3.0 - Solusi Bisnes dan Pemasaran Digital' bagi mendorong kebangkitan usahawan ketika tempoh sukar ini.



Datuk Wira Dr. Azizan Osman sebagai MenThor usahawan, tahu dan jelas dengan apa yang usahawan perlu lakukan untuk mendapat bukan sahaja bertahan malah BANGKIT dari krisis ini. Dengan pemasaran digital ini, usahawan dapat bergerak dengan lebih pantas dalam memacu bisness mereka..


Pilihan sebenarnya ada ditangan kita sendiri untuk bertindak dalam memperbaiki bisnes dan mahu mendapatkan hasil yang bagaimana. Jangan menganggap bahawa negara kita akan pulih dari pandemik ini dalam masa terdekat. Jadi, buatlah persediaan dari sekarang untuk masa depan diri sendiri, keluarga malah negara kita.


Ketika krisis ini, usahawan perlu tahu dan mengadaptasi norma baharu untuk mengikuti perubahan sikap yang berlaku disebabkan Covid-19 ini contohnya, pada musim pandemik ini ramai yang mula membeli secara online, menggunakan platform e-dagang, bekerja dari rumah dan lain-lain lagi. Jadi, cuba bagi peluang kepada diri sekali lagi. 


Jangan Terus Mengeluh, Rebutlah Ilmu Percuma Yang Orang Nak Beri


Mungkin akan ada yang cakap, ini semua hanya buang masa tapi apakah ilmu ini boleh datang bergolek? Apa yang akan membuatkan anda rugi besar jika peluang yang ada dibiarkan hilang begitu saja. Apa salahnya  jika hadir pada 27 - 29 Ogos nanti dan lihat sendiri apakah ilmu yang boleh dikutip di sana. 


Sertai program Percuma ini tak bermakna wajib sertai program lain dari RichWorks. Jangan cepat membuat andaian sebaliknya sertai dulu untuk lihat dan rasai dengan mata kepala sendiri. 


Semua usahawan malah anggota masyarakat boleh sertai program Bangkit ini di mana ilmu dan panduan penting terutama landskap bisnes baru ketika pandemik akan dikongsikan. Datuk Wira Dr. Azizan Osman sudah berjaya membantu lebih daripada 1.5 juta orang terutama usahawan. Ramai usahawan ini telah dibimbing sejak 2008 hingga kini dengan hasil kejayaan yang membanggakan. 


Sungguhpun begitu, tiada paksaan sama sekali bagi mengikuti program-program anjuran mereka. Ianya terletak kepada pilihan masing-masing. Jika rasa perlu dan mampu, boleh sertai dan sekiranya tidak perlu dan tidak mampu, terpulang kepada diri sendiri.


Program ini 100%  Percuma 100% Kebajikan


Pada yang benar-benar sedang cari jalan untuk ubah hidup, marilah kita sama-sama ikuti dan nilai sendiri perkongsian dan ilmu PERCUMA yang akan dikongsikan oleh RichWorks pada hujung bulan ini. 


JOM DAFTAR KEMPEN BANGKIT 


Tarikh : 27 - 29 Ogos 2021


Untuk sebarang persoalan lanjut, boleh terus hubungi team RichWorks melalui pautan di bawah ini : 


Website | Telegram



QuickEdit
Lea Azleeya
4 Comments

7-Eleven Perkenal Beg Mesra Alam Pertama Di Malaysia Melalui Kempen #TrashToTreasure


7-Eleven Perkenal Beg Mesra Alam Pertama Di Malaysia  Melalui Kempen #TrashToTreasure | 7-Eleven Malaysia baru-baru ini melaksanakan inisiatif sayangi alam dengan memperkenalkan beg mesra alam selari dengan usaha untuk mengurangkan penggunaan beg plastik yang menjadi punca pencemaran alam sekitar. 

Pengendali kedai serbaneka 24 jam terbesar negara tersebut memperkenalkan dua jenis beg mesra alam yang boleh digunakan semula iaitu Beg Out of the Ocean dan Beg Botol PET (polyethylene terephthalate) Kitar Semula. 


Beg Out of the Ocean diperbuat daripada 100% plastik kitar semula dari lautan dimana setiap beg akan “membesihkan” dua hingga tiga botol plastik yang dibuang ke lautan. Manariknya, beg mesra alam ini dapat menampung berat sehingga 15kg.  

Manakala Beg Recycled PET Bottle diperbuat daripada 100% botol PET kitar semula dimana ia dapat menampung berat sehingga 10kg. Tambahan lagi, penggunaan beg mesra alam dapat mengelakkan pembuangan sebanyak tiga botol plastik ke lautan. 

Pengurus Besar Pemasaran 7-Eleven Malaysia, Ronan Lee, berkata, "Peningkatan sisa plastik, jika dibiarkan, mampu memudaratkan ekosistem bumi. Kempen beg mesra alam Trash To Treasure ini bertujuan untuk menanam rasa tanggungjawab dalam diri untuk mengamalkan gaya hidup lestari dengan menggunakan beg mesra alam di samping menyokong usaha pemeliharaan alam sekitar rakan kerjasama kami iaitu Reef Check Malaysia dan Juara Turtle Project.

 “Jika sebelum ini, 7-Eleven memperkenalkan beg plastik biodegradasi atau mudah lupus di stor-stor kami sejajar dengan inisiatif pemeliharan dan pemuliharaan alam sekitar. Kami berharap inisiatif kelestarian ini dapat memupuk keprihatinan pelanggan kami dalam mengutamakan pemeliharaan alam sekitar,” kata Lee.

Diperkenalkan buat pertama kali di Malaysia, beg yang boleh digunakan semula ini bukan sahaja mesra alam tetapi menarik bentuk rupanya. Selain itu, beg mesra alam ini juga mempamerkan fakta atau maklumat berbentuk ilmiah dan sesuai digunakan semua peringkat umur. 

Beg Recycled PET Bottle ini berharga RM7.90 manakala Beg Out of the Ocean berharga RM13.90 dan ia boleh didapati di cawangan terpilih di Semenanjung Malaysia. 

Menariknya, setiap pembelian beg mesra alam 7-Eleven ini dari sekarang hingga 16 September 2021, RM1 akan disalurkan kepada rakan kerjasama 7-Eleven dalam kempen ini iaitu Reef Check Malaysia dan Juara Turtle Project dengan tujuan menyokong usaha pemeliharaan dan pemuliharaan alam sekitar mereka. 

Pengurus Besar Reef Check Malaysia, Julian Hyde, berkata, “Pencemaran plastik di lautan adalah perkara yang amat serius bukan sahaja di Malaysia tetapi seluruh dunia. Setiap hari, pasukan kami melihat dengan mata kasar kami sendiri betapa teruk pencemaran marin dimana sisa-sisa plastik ditemui di sepanjang tebing. Selain itu, sisa-sisa plastik juga ditemui melekat di celah terumbu karang dan menggugat sistem rantaian makanan di lautan. Ini adalah isu yang amat membimbangkan. Semua anggota masyarakat bertanggungjawab dalam memainkan peranan untuk mencegah isu pencemaran alam sekitar. Kempen 7-Eleven Malaysia ini adalah contoh yang baik dimana syarikat juga dapat memainkan peranannya dalam usaha membanteras pencemaran marin."

Pengurus Besar Juara Turtle Project, Tom Woodford, berkata, “Kami ingin merakamkan sekalung penghargaan dan ucapan jutaan terima kasih kepada kepada 7-Eleven Malaysia kerana mengorak langkah permulaan dan memainkan peranan sewajarnya dalam usaha pemeliharan alam sekitar. Kami percaya syarikat-syarikat besar boleh membantu dalam usaha mengurangkan penggunaan beg plastik. Serpihan berasaskan plastik di lautan merupakan ancaman yang besar terhadap kehidupan akuatik dan ini termasuklah habitat dan ekosistem penyu. Kami berharap kempen ini dapat memupuk keprihatinan dan tanggungjawab orang ramai tentang kepentingan pemeliharan kehidupan marin.” 

Dalam pada itu, anda boleh menyalurkan bantuan kepada individu, keluarga dan badan amal yang kurang bernasib baik dan memerlukan bantuan dengan membeli barangan keperluan asas dan menyumbang melalui Kempen “Kotak Putih” yang sedang berlangsung di stor-stor 7-Eleven seluruh  negara. Pada masa yang sama, jangan lupa untuk mencuba produk eksklusif seperti kopi HY BTS Special Package, Magnum Chocolate Truffle, Nescafe Gula Melaka, Wonda Masala Spice Coffee dan sebagainya. 

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Kempen Beg Mesra Alam #TrashToTreasure, sila layari www.7eleven.com.my atau laman media sosial rasminya di 7ElevenMalaysia.



QuickEdit
Lea Azleeya
1 Comments

Tidak Mahu Nampak Tua Sebelum Usia, Amalkan Minuman Kolagen Sakura Collagen+ Untuk Kekal Cantik Dan Awet Muda


Tidak Mahu Nampak Tua Sebelum Usia, Amalkan Minuman Kolagen Sakura Collagen+ Untuk Kekal Cantik Dan Awet Muda  |  Assalamualaikum.. Hi korang.. Sihat ke tu? Aku doakan kita semua sentiasa berada dibawah lindungan-Nya dan dipermudahkan segala urusan seharian kita.. Amiin YRA... Kali  ni aku nak share dengan korang minuman kolagen yang sedang aku amalkan sekarang ni.. Bagus tau produk ni.. Bagus untuk kulit dan juga kuku.. Almaklumlah usia kita ni semakin hari semakin meningkat, so kenalah jaga dari awal ni supaya tak nampak tua sebelum usia.. Kalau boleh biar usia jauh ke hadapan tetapi kita menten awet muda.. Hah gittchewwww!! Haha..

Tidak Mahu Nampak Tua Sebelum Usia, Amalkan Minuman Kolagen Sakura Collagen+ Untuk Kekal Cantik Dan Awet Muda


Selain rutin penjagaan kulit, menjaga pemakanan juga penting untuk mengatasi masalah kedutan pada kulit... Kedutan kulit ni membuatkan kita nampak tua walaupun umur kita belum mencecah 30 tahun.. So, nak ke korang tua sebelum usia? Haaa kalau tidak mahu nampak tua sebelum usia, amalkan minuman kolagen Sakura Collagen+ untuk kekal cantik dan awet muda.. Inilah minuman kolagen yang aku amalkan sekarang, Sakura Collagen+ dari Vii Nutrition.. Dah masuk kotak kedua aku amalkannya.. Yang penting rasa dia sedap.. Haha.. Kalau tak sedap, mana mahunya sampai kotak kedua dah kan.. Hiks..

Penting sangat ke kolagen ni?

Ya tuan-tuan dan puan-puan, kolagen ini sangat penting.. Kolagen akan mula berkurangan pada usia 25 tahun.. Menurut portal rasmi MyHealth Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), kolagen membantu memberikan struktur kepada kulit dan saling bekerjsama dengan protein yang dipanggil elastin untuk memberikan fleksibiliti yang diperlukan apabila kulit meregang dan kembali kepada kedudukan asal.. Kehilangan kolagen akan menyebabkan struktur kulit menjadi tidak tegang dan berkedut.. Bila dah nampak kedutan, itu menandakan proses penuaan sedang berlaku.. hehe..

Disebabkan itulah khasiat kolagen ni diaplikasikan dalam industri makanan, perubatan, kesihatan dan komestik.. Lagipun, di kalangan kita pada hari ini dah ramai sedar tentang kebaikan kolagen terutamanya dari sudut kecantikan kulit.. Tidak hairanlah di pasaran sekarang ni terdapat lambakan produk makanan tambahan yang mengandungi kolagen di jual.. Namun begitu, bagi aku sendiri minuman kolagen dari Vii Nutrition ni sangat berbeza dan memberikan kesan yang superb ohsem!! Jom aku ceritakan keistimewaan Sakura Collagen+ ini..

Sakura Collagen+ Dari Vii Nutrition


Sebelum aku bercerita tentang Sakura Collagen+, aku nak cerita dahulu tentang Vii Nutrition.. Untuk pengetahuan korang, Vii Nutrition ini telah ditubuhkan pada pertengahan tahun 2019 dan telah beroperasi di Malaysia as the marketing arms for Spain Vii Biohealth Sciences yang fokus kepada pengedaran dan pemasaran produk healthy aging, beauty dan nutraceutical.

Ok, bila sebut je Sakura mesti ingat negara Jepun kan.. Yelah bunganya pun cantik sangat.. Mana mahunya tak ingat dan tak suka kan.. Bukan setakat cantik tetapi ada khasiat disebalik keindahan ciptaan tuhan itu.. 

Itulah keistimewaan Sakura Collagen+ ini yang menggunakan pati Sakura dengan gabungan ramuan eksklusif yang dipatenkan dengan ekstrak semulajadi menggunakan teknologi kecantikan terkini mengikuti piawai persijilan Halal di mana ia dapat menghidupkan semula kulit dengan sifat kecantikan kulit semulajadi untuk keanggunan abadi, menawan dan mempesona.. cewahhh.. Tak nak ke jadi anggun, menawan dan mempesona? Haa kalau nak, kenalah cuba Sakura Collagen+ ni... Hehe

Ok, antara bahan utama yang  terkandung dalam Sakura Collagen+ ini adalah :-
  • Ekstrak sakura berpaten (Prunus Lannesiana Wils)
  • Peptida Kolagen (VERISOL F)
  • Mikroalga Marin Tetraselmis Chuii (TetraSOD)
  • Ektrak Limau Biji Yuzu (Citrus Junos)
  • Ekstrak Bunga Rosel (Hibiscus Sabdariffa Linn)
Korang nak tahu tak, Sakura yang digunakan adalah Bunga Sakura Jepun pada waktu petang tau atau lebih dikenali sebagai 'nadi musim bunga'.. Menurut kajian Universiti Farmasi Kyoto, ekstrak Sakura berpaten ini bukan sahaja meningkatkan rembesan serat kolagen sintetik oleh sel-sel dermal tetapi juga penyerapan dan penghasilan kolagen.. Ia juga dapat menghalang pembentukan melanin, menjadikan kulit sihat dan cerah.. Hebatnya bunga Sakura Jepun ni tau..

Kelebihan dan Manfaat Sakura Collagen+


Sakura Collagen+ ni banyak kelebihan dan manfaatnya.. Tiga manfaat utama yang perlu korang tahu adalah ia sangat efektif untuk pertumbuhan semula, pembaikan dan pelembapan bagi kecantikan kulit yang lengkap.. Mesti korang nak tahu kan apa lagi kelebihan yang ada pada Sakura Collagen+ ni yang membuatkan aku mengamalkannya sehingga kini.. Ok, ini kelebihannya..

  • Menjadikan kulit lebih tegang
  • Mengekalkan kelembapan kulit
  • Mengurangkan kedutan
  • Meningkatkan keanjalan kulit
  • Tona kulit menjadi lebih cerah
  • Pembaikan penghadang kulit
  • Melembutkan kulit
  • Meningkatkan pertumbuhan kuku
  • Memulihkan parut
Banyakkan kelebihannya.. Sebab itulah aku setia dengan produk ini supaya aku tidak nampak tua sebelum usia.. hehe.. Lagi pula, Sakura Collagen+ ni bagus kerana dapat melawan tanda-tanda penuaan, mengembalikan kemampuan pengeluaran kolagen badan dan mempercepatkan pembaikan sel kulit. Dengan ini, kulit pun akan lebih tegang, lembap dan berseri macam bunga sakura yang cantik tu.. Hehe.. Bukan itu sahaja tau, Sakura Collagen+ ini juga dapat mengurangkan pembentukan kedutan dan mengurangkan jeragat.. 

Cara Pengambilan Sakura Collagen+


Kebiasaannya aku akan ambil selepas sarapan... Kalau lupa time sarapan, aku akan ambil selepas lunch.. Macam tu la kebiasaannya aku amalkan.. Oh ya, Sakuran Collagen+ ni ambil hanya 1 paket sehari je tau.. Cuma perlu campurkan dengan 100ml air sejuk, kacau sebati dan terus minum.. Rasa dia pun sedap.. So, tak perlu nak hadap dengan rasa yang tak sedap dah.. 

Apa yang meyakinkan aku lagi tentang Sakura Collagen+ ni adalah ia telah disahkan Halal oleh Jakim dan mematuhi piawaian yang telah ditetapkan.. So, aku boleh amalkannya tanpa rasa was-was dan diyakini selamat.. Oh ya guys, perlu diingatkan ye, Sakura Collagen+ ni kena simpan di tempat yang sejuk dan kering.. Elakkan daripada cahaya matahari untuk menjaga kualiti produk..

Aku suka juga packaging dia.. Secantik sakura gitu... Didatangkan dalam bentuk sachet yang mudah dibawa kemana-mana sahaja.. Just masukkan je dalam handbag kalau tak sempat nak ambil di rumah.. Satu kotak mengandungi 15 sachet.. 

Selepas Dua Minggu Pengambilan Sakura Collagen+


Macam biasa, nak cantik kenalah konsisten.. Kalau tak konsisten dalam pengambilan sesuatu produk itu, tak akan datangnya cantik tu.. So, no malas-malas ye.. Kena komit dengan apa yang ingin dicapai..

Selama dua minggu atau lebih tepat 15 hari aku mengamalkan Sakura Collagen+ ni, aku dapati kulit aku semakin lembap, tidak seperti sebelumnya dimana kulit aku kering.. Tona kulit pun dah nampak la perubahan dengan tona yang semakin sekata dan sedikit cerah.. Opsss!! Aku suka yang ini.. Haha.. Sape yang tak nak kan kulit cerah.. Rasanya ramai yang inginkan kulit cerah dan cantik.. Aku harap, dengan kotak kedua ni jeragat kat muka aku ni berkurangan dan dapat pudarkan juga parut jerawat aku ni.. Insyaallah.. Yang penting apa???? Konsisten guyssss!!

Dapatkan Sakura Collagen+ Sekarang Untuk Kekal Cantik dan Awet Muda Sentiasa


Seperti yang korang tahu, kolagen akan berkurangan mengikut usia kita.. Semakin berusia, semakin berkuranganlah kolagen dalam badan.. So, nak kekal cantik dan awet muda jom amalkan Sakura Collagen+ ini kerana ia merupakan minuman kolagen dari sumber yang diyakini Halal dan dihasilkan daripada bahan semulajadi..

Untuk info lanjut, korang boleh layari :-



QuickEdit
Lea Azleeya
8 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)