Runsing Rambut Gugur Setiap Hari? Ini Cara Untuk Atasinya, Faith Fleur dari Ctymary


Runsing Rambut Gugur Setiap Hari? Ini Cara Untuk Atasinya, Faith Fleur dari Ctymary  |  Dah boleh tarik nafas lega dah sekarang ni sebabnya aku dah jumpa cara untuk atasi masalah rambut gugur yang aku alami selama ini.. Siapa je yang boleh bertenang bila ada masalah rambut gugur.. Tak kira wanita mahupun lelaki pasti akan runsing memikirkannya.. Betul tak? Paling teruk bila rambut gugur setiap hari dalam kuantiti yang banyak macam aku alami.. Memang stress bila fikir.. Sekali tengok rambut dekat sikat mahupun lantai, rasa nak menangis.. Now, tidak lagi selepas aku guna set Primadona Faith Fleur dari Ctymary.. Best tau set ni.. Jom aku cerita..


Faith Fleur Dari Ctymary

Ok, sebelum aku bercerita lanjut tentang produk rambut yang superb ni, aku nak share la serba sedikit tentang Faith Fleur ni... Kalau korang nak tahu, Faith Fleur ni merupakan jenama penjagaan rambut yang telah beroperasi lebih kurang 5 tahun dan telah membantu lebih 1 juta pengguna untuk mendapatkan rambut yang lebat dan cantik.. 

Tahukah korang maksud 'Faith Fleur' ini? Ok, 'Faith' membawa maksud kesetiaan manakala 'Fleur' pula diambil daripada perkataan perancis yang bermaksud 'bunga'.. Faith Fleur adalah syarikat pengeluar produk penjagaan rambut yang terdiri daripada syampu, conditioner, serum, tonic dan hair mist.. Bahan-bahan yang diguna juga telah mendapat kelulusan daripada pihak KKM dan tidak menggunakan sebarang bahan kimia seperti Paraben, SLS dan Soap.. Yang penting Faith Fleur ini adalah Halal dan mesra wudhuk..


Faith Fleur ini diasaskan oleh Puan Mariam binti Abdul Samad, di mana Faith Fleur kini telah mempunyai 10 produk penjagaan rambut yang dapat mengatasi apa juga masalah rambut yang dihadapi tidak kira sama ada daripada golongan kanak-kanak sehinggalah orang dewasa.. Itu yang bestnya dengan produk Faith Fleur ni, boleh digunakan oleh pelbagai peringkat umur.. Bukan itu sahaja tau, jenama ini  mempunyai pencapaian yang membanggakan dengan menerima pelbagai anugerah.. Boleh baca di SINI

Punca Keguguran Rambut Yang Patut Korang Kena Tahu!


Korang tahu tak punca keguguran rambut berlaku? Punca utamanya adalah faktor keturunan.. Kalau family korang dah memang mengalami masalah rambut gugur, kemungkinan korang juga akan mengalaminya.. 

Selain itu, stress juga menyumbang kepada masalah keguguran rambut.. Tidak dinafikan masyarakat kita pada hari ini, mengalami pelbagai tekanan hidup.. Tidak kira sama ada dalam pekerjaan mahupun kehidupan seharian.. Tambahan pula sekarang ni, musim pandemik makin ramailah yang hidup dalam tekanan.. 

Penggunaan bahan kimia yang terlalu banyak juga menjadi punca rambut gugur.. Contohnya, kerap mewarnakan rambut dengan pewarna rambut yang mengandungi bahan kimia atau menggunakan produk penjagaan rambut yang tidak sesuai..  Owh ya, satu lagi kerap mencuci rambut menggunakan air panas.. Ia dapat membuatkan akar rambut kita lemah dan kulit kepala menjadi kering serta rambut mudah pecah dan bercabang..

Macam aku sendiri, memang menghadapi tekanan di tempat kerja dan setiap hari juga aku mandi menggunakan water heater dengan air bersuhu tinggi.. Inilah punca-punca yang menyebabkan aku mengalami rambut gugur yang agak teruk.. Tambahan pula, satu ketika dulu aku kerap mendandan rambut seperti mewarnakan rambut dan meluruskan rambut.. Tidak dinafikan aku mengalami keguguran rambut yang agak teruk selepas itu dan rambut rosak..

Pelbagai cara juga telah aku cuba untuk atasi masalah rambut gugur yang aku alami.. Sehinggalah aku diperkenalkan dengan produk penjagaan rambut Faith Fleur ni.. Pada mulanya aku agak was-was, tetapi setelah melihat testimoni pengguna yang dah berjaya, aku teruja untuk mencubanya sendiri tambahan lagi duta produk ini adalah pelakon kesayangan aku iaitu, Erra Fazira.. Lagilah teruja nak cuba.. Haha.. 



Faith Fleur Membantu Mengatasi Masalah Rambut Gugur

Masalah keguguran rambut yang aku hadapi sangat serius.. Setiap hari, memang banyak sangat rambut gugur... Sekali tengok pun rasa gerun.. Rasa macam, kepala dalam perjalanan menjadi botak.. Huhu.. Sedih uiii bila tengok rambut banyak sangat gugur.. Atas lantai tu tak payah cakap la.. Memang bersepah dengan rambut.. Setiap hari nak kena sapu.. Sama juga, masa syampu rambut, banyak gile rambut yang gugur.. Nasib baiklah ada Faith Fleur ni yang dapat membantu mengatasi masalah rambut gugur yang aku alami.. 


Kelebihan Faith Fleur
  • Membantu menghapuskan kutu
  • Membaiki rambut rosak
  • Melembut dan melembapkan rambut yang kering kusam
  • Mengurangkan keguguran rambut
  • Menghilangkan kelemumur
  • Menghilangkan bau kepam dan busuk
  • Membantu masalah uban yang pra-matang
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut dengan membekalkan nutrien yang secukupnya

Ok, aku menggunakan Faith Fleur Primadona Set di mana set ini sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah rambut gugur dan masalah rambut rosak.. Apa yang bagusnya set primadona ni adalah ia mengandungi pro-vitamin B5 yang boleh menyihatkan rambut dan sumber yang baik untuk mengatasi rambut gugur.. Paling penting, ianya bebas daripada paraben, soap dan SLEs.. Paraben ni boleh menyebabkan gangguan hormon tau... Sebab itulah, kalau cari produk pastikan bebas paraben..



Untuk Faith Fleur Primadona Set ni ada 3 produk iaitu :-
  • Shampoo Hair Loss
  • Conditioner Hair Loss
  • Anti-Frizz Hair Serum

Cantik guys packaging barunya.. Dulu kosong je, sekarang dah berbunga-bunga packagingnya seperti berbunganya hati aku masa pakai produk Faith Fleur ni.. Cewahh.. Tapi serius, packaging baru ni cantik sangat dan lebih menarik..

Faith Fleur Shampoo Hair Loss


Aku suka bau syampu Faith Fleur ni, bauan honey dew yang menyegarkan.. Firstime pakai tu memang teruja sangat dengan baunya.. Lembut dan segar.. Tak menyakitkan hidung la bak kata orang bau dia tu.. Lembut je.. Yang pastinya syampu Faith Fleur ni bebas bahan kimia, tanpa paraben, SLEs dan mengandungi vitamin pro-V-B5.. 

Apa kelebihan Shampoo Hair Loss ni? Ok, ini kelebihannya yang perlu korang tahu..
  • Menghilangkan kotoran dan minyak pada rambut dan kulit kepala
  • Mengurangkan minyak berlebihan pada kulit kepala
  • Menghalang kekeringan, kegatalan, rambut kasar dan kulit kepala bersisik
  • Mengurangkan kekusutan dan membantu mengurangkan rambut gugur
Satu botol syampu ni mengandungi 250ml dan korang boleh dapatkannya dengan harga RM 35 sahaja.. Harga pun mampu milik je guys.. Memang terbaik.. Syampu terbaik, harga pun terbaik.. 

Faith Fleur Conditioner Hair Loss


Syampunya bau honey dew, conditioner pun haruslah bau yang sama.. Ye, conditioner pun bauannya adalah honey dew.. Conditionernya juga selamat digunakan kerana tiada bahan kimia berbahaya seperti Paraben dan SLES juga mengandungi vitamin pro-V-B5 yang bagus untuk rambut..

Antara kelebihan conditioner ini adalah :-
  • Diperkaya dengan Mineral Oil untuk mengurangkan masalah rambut putus dan kering
  • Menjadikan rambut lebih lembut dan bersinar
  • Memberikan kelembapan kepada rambut
Aku suka pakai conditioner ni kerana lepas apply, rambut lembut dan terurus.. Best sangat.. Faith Fleur Conditioner ini juga bersaiz 250ml dan harganya RM35 sebotol.. 

Faith Fleur Anti-Frizz Hair Serum


Ok, yang ni memang aku suka sangat iaitu Faith Fleur Anti-Frizz Hair Serum.. Serius best gile serum ni guys.. Rugi tak cuba.. Serum Faith Fleur ni oil-based tetapi sangat mudah menyerap dan mudah juga dibersihkan.. Ia mudah menyerap ke dalam rambut secara terus dari akar hingga ke hujung rambut.. Baunya pun lembut dan segar... Kalau korang tak suka serum rambut yang jenis berminyak, Faith Fleur Anti-Frizz Hair Serum ni sesuai untuk korang kerana ia tidak berminyak dan tidak melekit.. Paling best, serum ini mesra solat.. So, tak perlu bimbang..

Kelebihan Faith Fleur Anti-Frizz Hair Serum :-
  • Mengandungi bahan-bahan berkualiti seperti minyak zaitun untuk mengatasi masalah rambut rosak
  • Membantu mengurangkan rambut bercabang dan rapuh
  • Melembut dan melebatkan rambut
  • Dapat mengurangkan masalah rambut gugur
  • Merawat masalah kelemumur dan kulit kepala kering

Serum ini mengandungi minyak zaitun, minyak biji anggur dan minyak kastor.. Botolnya pun comel jerk, kecil dan mudah untuk dibawa kemana-mana sahaja.. Ok, untuk serum ni boleh dapatkan dengan harga RM20 sahaja sebotol bersaiz 65ml.. Lama juga boleh guna tau.. Tapi ikut tahap penggunaan juga la.. Kalau korang jenis guna banyak, pendeklah usianya.. Haha.. So, kena pandai-pandai la bajet sendiri kadar penggunaannya ye..

Cara Penggunaan Faith Fleur Primadona Set

Macam mana cara nak guna Faith Fleur Primadona Set ni? Ok, mudah saja.. Korang perlu ikut step yang aku ajarkan kat bawah ni ye...

Step 1 - Shampoo Hair Loss


Basahkan rambut sehingga kena pada kulit kepala, kemudian ratakan cecair syampu di bahagian rambut dan kulit kepala.. Urut lembut kulit kepala 2 - 3 minit dengan Faith Fleur Shampoo Hair Loss.. Kemudian bilas dengan air sehingga bersih.

Step 2 - Conditioner Hair Loss


Bersihkan rambut dari kesan syampu. Kemudian ratakan cecair conditioner di bahagian rambut sahaja ye.. Elakkan daripada terkena kulit kepala.. Kemudian biarkan 2-3 minit. Akhir sekali bilas dengan air sehingga bersih.

Step 3 - Anti-Frizz Hair Serum


Picit serum ke tapak tangan dan gosok.. Kemudian ratakan ke seluruh rambut dan kulit kepala. Boleh juga digunakan ketika rambut masih basah.

Untuk dapatkan kesan yang terbaik, korang kena gunakannya 3 - 4 kali seminggu dengan konsisten.. No malas-malas.. Kalau malas, memang masalah rambut gugur korang tak akan selesai.. Owh ye, kesan produk ke atas setiap individu itu adalah berbeza ye.. Mungkin ada yang sesuai, dan mungkin juga ada yang tidak sesuai.. So, kenalah cuba dulu tengok sama ada sesuai atau tidak.. Hehe.. Tapi yang pastinya, Faith Fleur ni tidak mengandungi bahan kimia berbahaya dan selamat digunakan. Paling best, ianya sangat sesuai untuk aku.. Haha!! Tengkiyu Faith Fleur kerana mengeluarkan produk yang ohsem ini.. I luv it!!

Testimoni Pengguna Faith Fleur







Nak Rambut Lebat Dan Cantik, Jom Try Faith Fleur!


Seperti yang kita tahu, masalah rambut gugur ni boleh dialami oleh sesiapa sahaja, tidak kira wanita mahupun lelaki.. Kalau rambut gugur dalam kuantiti yang tidak melebihi 50 hingga 100 helai sehari, ini bermakna korang mengalami masalah keguguran rambut yang serius.. Jadi, ianya perlu diberi perhatian yang serius.. 

Faith Fleur boleh bantu korang atasi masalah keguguran rambut.. Nak rambut lebat dan cantik, jom try Faith Fleur ini.. Aku dah cuba, korang bila lagi?

Untuk info lanjut, korang boleh layari :-

👉 Whatsapp : https://wa.me/60125144231




QuickEdit
Lea Azleeya
2 Comments

2 comments:

  1. Rambut gugur ughhh semua orang tak suka terutama sekali kaum hawa lah

    ReplyDelete
  2. Thank you for sharing review on Runsing Rambut Gugur product.

    ReplyDelete

[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)