Top Social

Image Slider

Showing posts with label beauty. Show all posts
Showing posts with label beauty. Show all posts

Althea Milk Peel Cream Mask Review

Thursday, November 22, 2018
Althea Milk Peel Cream Mask Review  |  Holaaa guys!! Hey, Althea keluarkan produk baru lagi la uollsss.. Kali ni, mask pula diperkenalkan.. Macam biasa, kalau Althea ada newbaby terujanya lain macam sikit.. Haha!! Mask yang aku maksudkan ni bukanlah sheet mask tetapi Althea Milk Peel Cream Mask... Weiii, menarik gilesssssssss wehhhh!!! Ehh, kejap!.. Cream Mask? Apakah? Haaa kalau nak tahu, kenalah baca sampai ke noktah terakhir ye.. No skip hokeh!.. Ahakzz..

Althea Milk Peel Cream Mask

Mula-mula dapat produk ni aku agak konfius... Ini minuman ke atau mask? Haha.. Comel yakmat wehhh... Baca nama produk pun dah buat aku teruja badak dan tak sabar-sabar nak cuba.. Tengok pulak kotak yang seperti kotak susu tu, ehh, rasa nak minum pulak.. hiks.. Dalam fikiran time tu dah terbayang tekstur produk ni menyerupai susu... Eh! Betul ke? Hehe.. 

Milk Peel Cream Mask ni sebenarnya bertekstur sedikit kasar dan berat seperti tanah liat (Clay).. Bila di apply kat muka, teskturnya menjadi lebih creamy dan apa yang menarik lagi, selepas beberapa saat, ia berubah menjadi bubble halus yang sangattttt milky.. Halussss sangat macam whipped cream.. Haaaa.. Cam nak buat kek pulak ye.. hehe.. Bau pun best tau.. Aku suka baunya.. Tak tau nak describe macam mana bau dia tetapi ia sangat menyenangkan..




Oh ya, Althea Milk Peel Cream Mask ni diformulasi dari protien susu, AHA dan BHA yang dapat menjadikan kulit lebih cerah, halus dan lembap.. Rasanya korang sendiri pun tau kan, protien susu ni sangat bagus untuk melembapkan kulit.. Segala kotoran dekat muka pun dapat disingkirkan tau.. Best gile.. Rasa nak mask satu badan jerk.. Haha!! Dalam Milk Peel Cream Mask ni juga mengandungi Kaolin yang membantu proses detox dan menyingkirkan segala kotoran yang tersumbat di dalam liang pori muka..

Packaging Super Comel & praktikal

Tentang packaging pula, ofkoslah aku suka sebabnya packagingnya superb comel dan simple.. Ehh bukan itu sahaja tau, botolnya juga sangat praktikal sebabnya didatangkan dalam bentuk pump.. Jadi, tiada pembaziran akan berlaku kecuali korang tekan banyak kali.. Haha.. Over tau!! Satu lagi, botolnya kecik molek mudah dibawa kemana-mana.. Just sumbat dalam bag make-up atau handbag.. Nak bawak time travel pun mudah.. Tak berat dan jimat ruang sebab kecik.. Hehe..


Cara Guna Althea Milk Peel Cream Mask ni sangatlah mudah.. Just pam mask mengikut kuantiti yang diingini dan apply keseluruh wajah.. Terpulanglah sama ada nak pakai tebal atau nipis.. Macam aku, memang pakai nipis aje sebabnya nak jimat.. Haha!! Dah apply dekat muka, urut sampai terhasilnya foam yang halusssss.. Lepas tu bolehlah bilas dengan air suam selepas 30-60 saat.. Hasilnya, kulit muka bertukar menjadi kulit baby.. Haha.. Lembut wehh kulit.. Dah la lembut, wangi pulak tu.. Hiks.. Tapi harus diingat ye, kesan bagi setiap individu adalah berbeza mengikut jenis kulit.. Kulit kita tak sama deknon..!!

Ok, untuk harganya pula, memang berbaloi-baloi.. Murah sangat bagi aku.. Dah la hasilnya superb terbaik.. Berapa harganya? 


RM 36.00



Untuk dapatkan Althea Milk Peel Cream Mask, bolehlah layari https://my.althea.kr/ atau terjah instagram mereka di https://www.instagram.com/altheakorea/.. Pstttt.. Althea selalu buat sales tau.. Jadi, jangan lupa pakat serbu laman web mereka untuk mendapatkan diskaun hebat.. 


Petal Velvet Sunaway Sunscreen Terbaik Keluaran Althea

Friday, November 16, 2018
Petal Velvet Sunaway Sunblock/Sunscreen Terbaik Keluaran Althea  |  Hello guys!.. Ada yang plan nak pergi berkelah tepi pantai tak hujung minggu ni.. Kalau ada, jangan lupa bawak sunscreen bersama ye supaya kulit korang tak hangussssss dipanah cahaya matahari terik nanti.. hiks.. Dah kebetulan sebut pasal suncreen bagai, ni aku nak share dengan korang semua tentang produk terbaru keluaran Althea iaitu Althea Petal Velvet Sunaway... Bagus tau produk ni.. Nak tahu lebih lanjut, silalah stay sampai noktah terakhir ye.. Ahakz..


Kalau korang perasan, sebelum ni aku pernah share tentang produk keluaran Althea iaitu Bare Essentials dan Real Fresh Skin Detoxer.. Kedua-dua produk ni dah pun menjadi produk wajib bagi aku.. Beberapa bulan lepas Althea Petal Velvet Powders pula dilahirkan oleh Althea dan now, yang terbaruuuuu sekali adalah Petal Velvet Sunaway... Setakat ini produk keluaran Althea tak pernah mengecewakan aku.. Semuanya best-best belaka.. Seriussss baq hang!! Petal Velvet Sunaway ni macam mana pula? Haaa meh aku cite..

Ok, kalau korang nak tahu Althea Petal Velvet Sunaway ni adalah produk pelindung matahari atau dengan perkataan lain yang lebih dekat dengan hati korang iaitu suncreen... Kalau dulu aku tak amek port sangat tentang sunscreen ni bagai sebabnya aku memang tak suka pakai 'mereka'.. Selalunya kalau pakai sunscreen ni kulit aku akan jadi tak selesa, lemas dan melekit-lekit.. Aku cukup anti dengan produk yang membawa kesan yang melekit.. Rimas tau! Tapi tidak bagi sunscreen dari Althea ni.. Sekali pakai dah jatuh cinta uollsss.. Petal Velvet Sunaway ni sangatlah best sebabnya semasa sapuan, ia memberikan kemasan yang sangat licin dan ringan.. Paling best, tak melekit hokeh!!


Petal Velvet Sunaway Sunscreen Terbaik Keluaran Althea

Sebenarnya pelindung matahari atau sunscreen ni sangatlah penting untuk melindungi kulit kita dari sinaran UVA dan UVB.. Althea Petal Velvet Sunaway adalah pilihan yang tepat untuk tujuan tersebut kerana ia dihasilkan dari formula tanpa bahan kimia dengan tekstur cecair yang ringan dapat melindungi kulit daripada sinaran UVA dan UVB dengan SPF50+ PA++++.. Jangan risau ye, korang yang berkulit sensitif pun boleh menggunakan Althea Petal Velvet Sunaway ni kerana sunscreen ni sangat mesra pengguna..


Apa yang bestnye lepas apply Sunaway ni, zarah mikro akan menyerap sebum dan minyak yang berlebihan pada kulit untuk memberikan kesan yang lebih ringan seperti kelopak bunga manakala asid hyaluronik pula akan bertindak melembapkan kulit dan kulit akan terhidrat sepanjang hari dengan lebih baik..


Petal Velvet Sunaway ni sunscreen lain dari yang lain tau.. Ia tidak akan meninggalkan kesan bayang putih pada kulit seperti sesetengah sublock yang ada dipasaran.. Ini kerana formula penghalang UV tanpa kimia telah diupgrade dengan lebih telus...

Bahan Utama Althea Petal Velvet Sunaway


Althea Petal Velvet Sunaway dihasilkan dengan ekstrak Damask Rose yang berfungsi melembapkan dan melembutkan kulit.. Kalau korang nak tahu, Damask Rose ni adalah bahan semulajadi yang berkomposisi molekul nano yang kaya dengan vitamin bagi membolehkan ia bertindak lebih jauh ke dalam kulit dan sesuai juga untuk kulit sensitif.. Selain itu, ia juga berfungsi menegangkan kulit agar wajah kelihatan lebih berseri..


Althea Petal Velvet Sunaway ini HARUS ADA untuk :-

  • Penggunaan harian - Sesuai untuk mereka yang mencari pelindung matahari yang tahan lebih lama dan kuat untuk kegunaan seharian.
  • Kelembapan kawalan sebum - Sesuai untuk mereka yang ingin pelindung matahari yang boleh melembap kulit, tidak melekit dan tidak meninggalkan kesan bayang putih pada kulit
  • Jenis kulit - Sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif



Cara guna sangat mudah.. Hanya perlu apply pada wajah dengan lapiran yang nipis pada setiap pagi atau sebelum terdedah pada cahaya matahari. Ingat ye, sebelum guna tu, shake dulu botol Sunaway ni.. Lepas shake barulah apply pada muka.. Hehe..

Althea Petal Velvet Powder

Tak lengkap rasanya kalau hanya memakai sunscreen semata-mata.. Untuk mendapatkan kesan yang lebih ohsem, bolehlah guna Althea Petal Velvet Powder pula selepas mengenakan Sunaway.. Barulah kulit nampak lebih cantik dan sekata.. Dalam pada kite melindungi kulit, apa salahnya kita sempurnakan lagi wajah dengan Petal Velvet Powder ni kan.. Aku cukup suka dengan Petal Velvet Powder ni.. Dulu cuma ada warna putih.. Sekarang dah bertambah dua code lagi..



  • Code #0 Translucent
  • Code #23 Warm Beige
  • Code Pink Lavender
Kalau korang nak tahu, Petal Velvet Powder ni sejenis loose powder yang teksturnya sangat ringan. Bila pakai muka nampak lebih natural tidak seperti memakai compact powder.. Kire lebih kurang natural beauty la gitu.. ekeke.. Powder ni dihasilkan dari bahan semulajadi seperti ekstrak flower seed yang kaya dengan antioksidan untuk melindungi kulit dari dehidrasi dan menjadikan kulit lebih berseri... Selain itu, ia memberi kemasan sutera pada kulit wajah.. 


Serius sebelum ni memang aku tak pernah cuba loose powder sebabnya aku ingat ia hanya bedak serbuk yang tak memberikan kesan apa-apa bila pakai.. Rupanya banyak kelebihan bila kita pakai loose powder ni.. Lepas kenal dengan Petal Velvet Powder ni, aku dah mula jatuh cinta.. Hari-hari mesti nak kene apply sebabnya ia dapat membantu mengurangkan sebum dan sekaligus menjadikan kulit lebih halusss bak sutera.. Hehe..


Nasib baiklah saiz bekas powder ni kecik aje.. Senang la aku sumbat dalam handbag aku yang kecik ni.. Boleh dibawa kemana-mana dan digunakan bila-bila masa.. Kadang tu kalau aku malas sangat nak make up, aku guna Petal Velvet Sunaway dan powder ni aje kat muka.. Senang! Yang penting kulit menten terjaga..


Harga Rangkaian Althea Petal Velvet

RM 53.10

RM 43.00

#0 Translucent - RM 16.00
#23 Warm Beige - RM 16.00

RM 17.00

Untuk dapatkan Althea Petal Sunaway dan koleksi Althea Petal Velvet Powder, bolehlah layari https://my.althea.kr/ atau terjah instagram mereka di https://www.instagram.com/altheakorea/.. Pstttt.. Althea selalu buat sales tau.. Jadi, jangan lupa pakat serbu laman web mereka untuk mendapatkan diskaun hebat.. 


Diet Sihat Dengan Genefood Broccoli Sprout

Tuesday, October 30, 2018
Diet Sihat Dengan Genefood Broccoli Sprout  |  Kadangkala, satu-satu penyakit tu kalau nak datang pada seseorang  tak kira siapa dan tak kira masa.. Datangnya tanpa diundang. Tetiba aje dah disahkan mengidap penyakit.. Tak kiralah penyakit berbahaya atau tidak.. Aku berdoa agar aku dan family dilindungi dan dihindari daripada sebarang penyakit.. Risau jugak sebenarnya.. Apa-apa pun aku selalu berpegang dengan kata-kata 'mencegah lebih baik dari merawat'.. Haaa kali ni aku nak kongsikan dengan korang apa yang aku amalkan untuk memastikan kesihatan aku sentiasa terjaga.. Nak tahu apa aku amalkan? Aku amalkan diet sihat dengan Genefood Broccoli Sprout..


Suka betul aku tengok kotak produk ni.. Cantik! Mula-mula dapat tu, rasa sayang pulak nak bukak.. Yelah, dah la warna warni, ada pulak kotak-kotak kecil kat dalam tu.. hehe.. Setiap kotak mengandungi 10 sachet Broccoli Sprout... Jadinya, untuk satu kotak besar ni, cukup untuk sebulan.. Tapi, apa itu Genefood Broccoli Sprout? Haa aku yakin korang mesti tertanya-tanya produk apakah ini kan?? Jom aku kongsi cerita tentang produk yang terbaik diamalkan untuk diet yang sihat ini.. Sebelum tu, aku nak cerita dulu tentang Sulforaphane.. Apa tu? Haa ini kerana Genefood Broccoli Sprout ni kaya dengan Sulforaphane.. Jadi, korang kena tahu dulu tentang Sulforaphane ni.. Uisss susah bebeno nak sebut dan taip perkataan ni.. haha..

Apa Itu Sulforaphane?

Sulforaphane (SFN) adalah isothiocyanate yang mengandungi sebatian sulfur organik. Ia berasal daripada glucoraphanin yang terdapat di dalam sayuran cruciferous seperti brokoli, kubis, kubis bunga, kubi brussels dan kale..


Kalau korang nak tahu, sayuran cruciferous yang berusia 3 hari mengandungi konsentrasi glucoraphanin yang lebih tinggi sebanyak 10 - 100 kali ganda daripada sayur-sayuran matang. Tahap glucoraphanin dan sulforaphane adalah yang paling tinggi dalam brokoli..

Sulforaphane dihasilkan semasa glucoraphanin berkontak  dengan enzim myrosinase, terkandung di dalam sel-sel yang sama tetapi dakan bahagian berbeza.. Sebagai contoh, memotong, mengunyah atau mengganggu sel brokoli memulakan proses penghasilan sulforaphane. Berbanding dengan glucoraphanin yang stabil, sulforaphane mula merendah setelah penghasilan.

Agak berbelit-belit lidah kalau nak sebut satu persatu istilah di atas ye.. Hehe.. Banyak sebenarnya kelebihan Brokoli ni kan yang kita tak tahu.. Ianya sangat bagus untuk kesihatan.. Sebab itulah aku jadikan brokoli sebagai sayur utama buat anak-anak aku sejak kecil lagi.. Ok, Sulforaphane ni juga sebenarnya mempunyai sifat-sifat antioksidan, anti-bakteria, anti-kanser, anti-inflamasi, anti-penuaan, anti-diabetes dan juga melindungi saraf..

Ini bukan omongan kosong tau.. Banyak kajian telah dilakukan dan mendapati bahawa ia dapat menghalang sel kanser (SINI), membaiki kerosakan DNA (SINI), mengurangi risiko diabetes (SINI) dan penyakit jantung (SINI)..

Kelebihan Sulforaphane


1.  Melindungi Sel-Sel dan Gen-Gen

Sulforaphane menghapuskan oksida radikal bebas yang berlebihan dalam tubuh manusia, melindungi sel-sel dan DNA serta meningkatkan sistem imun  tubuh badan kita..

2. Antioksidan (Penuaan dengan sihat)

Sulforaphane adalah berasaskan tubuhan dan antioksidan yang bertahan lama, boleh menghalang kulit dari penuaan, melambatkan penuaan secara semulajadi dan melindungi tubuh sepanjang 96 jam (vitamin C dan E hanya boleh bertahan selama 3 jam sahaja)

3. Detoksifikasi Hati

Sulforaphane membantu hati untuk metabolisme pelbagai toksin, logam berat, bahan kimia, racun serangga, pencemaran udara dan mempercepatkan proses mengeluarkan toksin yang terkumpul dalam badan sekian lama. Detoksifikasi yang konsisten boleh memperbaiki gejala-gejala seperti keletihan, kekurangan tenaga, kulit kusam, jerawat, nafas berbau, mencegah masalah hati yang disebabkan alkohol, pemakanan yang tidak sihat dan lain-lain.

4. Anti-Inflamasi

Gula, produk tenusu, minyak masak, lemak trans, daging yang diproses, alkohol, bijirin halus, bahan tambahan tiruan dan MSG boleh menyebabkan inflamasi. Sulforaphane mengurangkan inflamasi, membantu untuk melawan kegemukan dan mencegah inflamasi kronik.

5. Melindungi daripada E.Coli dan H.Pylori

Sulforaphane berkesan untuk antibakteria dan menghapuskan E.Coli (bakteria yang menyebabkan cirit birit) dan H.Pylori (bakteria yang menyebabkan ulser perut)

6. Perlindungan Kulit dan UV

Sulforaphane melindungi kulit terhadap penuaan, menghalang keradangan kulit, sunburn dan kerosakan kulit disebabkan UV.


Diet Sihat Dengan Genefood Broccoli Sprout


Untuk mendapatkan segala manfaat Sulforaphane tadi, aku sangat recommend korang amalkan Genefood Broccoli Sprout ni kerana produk ini merupakan minuman kesihatan yang berfungsi secara natural yang diformulasikan di Australia untuk kita mendapatkan manfaat kesihatan sulforaphane dengan mudah setiap hari.. Jadi, lepas ni yang mana tak suka makan sayur tu korang dah tak perlu risau sebabnya korang hanya perlukan Genefood Broccoli Sprout ni aje untuk memastikan bekalan sulforaphane ni dapat korang perolehi sepenuhnya.. Bolehlah amalkan diet sihat dengan Genefood Broccoli Sprout lepas ni kan..

Jom tengok video ni dulu..


Tentang Genefood

Ehh korang tau tak siapa founder produk terbaik ni? Masih muda dan cantik tau.. Mari aku kenalkan kepada korang..

Genefood ini ditubuhkan oleh seorang warganegara Malaysia yang masih muda dan cantik, Yew Wan Ting.. Her quest for answers began when her mother passed away after a long illness.. Beliau menjalankan penyelidikan dan mendapati bahawa kebanyakan ahli keluarganya mewarisi gen bermutasi yang memungkinkan mereka untuk berisiko kepada pelbagai penyakit..

Yew Wan Ting - Founder Genefood

Ini menjadi inspirsi baginya untuk meneroka diet sihat dan manfaat kesihatan sulforaphane yang membawa kepada pelancaran Genefood siri produk minuman kesihatan yang berfungsi untuk mengoptimumkan ekspresi gen dan membantu semua orang dapat makan dengan baik untuk gen mereka..

Bahan Utama Genefood Broccoli Sprout


1. Brokoli

Kaya dengan sumber sulforaphane dan telah terbukti secara klinikal sebagai antioksidan semulajadi yang dapat menghentikan tindakan radikal bebas yang berbahaya, anti-radang dan menghilangkan toksin berbahaya dalam badan.

2. Blueberry, Raspberry, Strawberry, Cranberry dan Anggur

Berry kaya dengan antioksidan semulajadi yang membantu meningkatkan daya ingatan. Berry juga mengandungi serat yang tinggi yang merupakan nutrien penting untuk sistem pencernaan yang sihat

3. Red Beet

Terbukti secara saintifik Red Beet ini mengandungi vitamin C yang tinggi, serat, kalium (untuk saraf dan otot yang sihat) dan mangan (manfaat untuk tulang, hati, ginjal dan pankreas)

4. Vitamin C

Membantu pertumbuhan dan memperbaiki semula tisu badan untuk mengekalkan kesihatan kulit dan pembentukan kolagen serta penyerapan zat besi.

5. Prebiotik

Mendorong pertumbuhan bakteria usus yang bermanfaat dan meningkatkan penyerapan kalsium, megnesium, zink dan zat besi dalam usus besar.


Semua bahan yang terkandung dalam Genefood Broccoli Sprout ni adalah bahan semulajadi.. Jadi korang tak berlu risau kerana produk ini selamat digunakan..  Untuk pengetahuan korang, produk ini dihasilkan melalui teknologi penghasilan tinggi sulforaphane untuk memastikan bioavailabiliti bahan-bahan aktif tiada pemanasan atau pendidihan yang terlibat. Kilang pengeluaran Genefood memenuhi atau mencapai piawaian Therapeutic Goods Administration (TGA) Autralia, GMP (Good Manufacturing Practice), HACCP (Hazard and Critical Control Point Plan, ISO 9001 (Sistem Kualiti, ISO 22000 (Sistem Keselamatan Makanan dan ujian mikrobiologi..

Siapa Yang Patut Mengamalkan Genefood Broccoli Sprout?

Panjang lebar aku bercerita kali ni kan.. Hehe.. Almaklumlah terlalu excited dengan produk ni.. Serius weh aku suka Genefood Broccoli Sprout ni.. Aku ni kan jenis yang tak suka makan sayur... Hiks.. Jadi, untuk mendapatkan khasiat sayur itu sendiri aku terpaksa mencari produk yang lebih mudah diterima oleh tekak aku ni untuk diamalkan setiap hari.. Sebab itulah aku memilih Genefood Broccoli Sprout ni untuk diet sihat aku.. Lagi pun produk ini sangat bagus untuk kesihatan dan mencegah dari sebarang penyakit.. Insyaallah.. Dengan izin Allah juga kan.. Janji, kita berusaha untuk mendapatkan kesihatan yang baik..


Ok, siapa yang patut mengamalkan Genefood Broccoli Sprout ni? Takan bagi mereka yang tak makan sayur sahaja macam aku ni.. Ehh sabar dulu... Ramai golongan yang patut mengamalkan produk ni.. Antaranya :-
  • Mereka yang makan kurang daripada lima hidangan sayuran dan buahan setiap hari
  • Mengalami sembelit
  • Fungsi hati yang teruk
  • Dewasa yang sibuk dengan gaya hidup yang tidak sihat, tekanan dan kurang tidur
  • Perokok dan peminum yang kronik
  • Mereka yang tergolong dalam kumpulan 3T (high cholesterol, blood sugar and blood pressure)
  • Kulit kusam dan penuaan
  • Pelajar yang memerlukan konsentrasi yang tinggi
  • Wanita hamil yang memerlukan kesihatan keturunan

Sebenarnya, selain tak makan sayur aku juga mengalami masalah pencernaan, stress dan kurang tidur.. Biasalah kalau dah nama pun Blogger, memang akan sentiasa kurang tidur kerana nak menyiapkan blogpost-blogpost urgent... Bila kurang tidur, mulalah badan jadi letih dan lesu kurang bertenaga.. Sebab itu jugalah aku consume Genefood Broccoli Sprout ni supaya aku kembali bertenaga, fokus dan paling penting sistem pencernaan aku kembali berfungsi dengan baik.. hehe..

Cara Pengambilan Genefood Broccoli Sprout


Kebiasaannya kalau minuman macam ni aku lebih suka bancuh dengan air sejuk dalam peti.. hehe.. Tetapi untuk Genefood Broccoli Sprout ni, cara bancuhannya adalah dengan mencampurkan satu sachet Genefood Broccoli Sprout dengan secawan air (200ml) bersuhu bilik, kacau hingga betul-betul larut dan minum dengan segera untuk mengelakkan oksidasi.. Korang yang dewasa, cadangan pengambilan 1-2 sachet sehari.. Manakala kanak-kanak yang berusia 3-12 tahun boleh mengambil 1 sachet sehari.. Haaa kanak-kanak seawal 3 tahun boleh consume minuman kesihatan ni tau..


Ok, masa terbaik untuk pengambilan minuman ini adalah sebelum tidur kerana ia dapat membersihkan toksin daripada usus dan menghilangkan toksin yang terkumpul dalam saluran darah dan hati.. Detoksifikasi akan lebih menyeluruh dan berkesan pada hari keesokannya..


Kalau korang nak tahu, 1 sachet Genefood Broccoli Sprout ini bersamaan 1 cawan brokoli dan 1 cawan brokoli bersamaan dengan 7kg brokoli.. Perghhh sekali minum, dah dapat khasiat 7kg brokoli.. Memang terbaik!! Ni nak bagi jadual pemakanan dan manfaat yang korang dapat hasil dari consume produk ini..

  • Pengambilan selama 1 bulan - Detoksifikasi 3 kali seminggu
  • Pengambilan selama 2 bulan - Memperbaiki kulit, berasa segar dan bertenaga
  • Pengambilan selama 3 bulan - Meningkatkan imun dan kulit jadi berseri-seri
  • Pengambilan dalam tempoh yang lama secara konsisten - Melindungi sel-sel dan gen-gen serta melambatkan proses penuaan

Genefood Broccoli Sprout In Media






Dapatkan Genefood Broccoli Sprout Untuk Diet Sihat Anda

Jangan bertangguh-tangguh untuk menjaga kesihatan.. Pastikan diet seharian kita sihat.. Mungkin ada dikalangan kita pada hari ini tak sempat nak mengambil makanan yang sihat seperti sayuran dan buahan dek kerana sibuk dengan tugasan seharian.. Jadi, apa yang korang perlukan untuk memastikan korang dapat khasiat dari buahan dan juga sayuran itu adalah dengan consume Genefood Broccoli Sprout ni.. Tak payah susah-susah nak masak ke bagai.. Cuma perlu bancuh dan mudah dibawa kemana-mana.. Selit aje dalam beg 1 atau 2 sachet untuk pengambilan sehari.. Hah gitu!!


Genefood Broccoli Sprout ini juga boleh didapati di farmasi, kedai makanan organi atau melalui website store Genefood sendiri iaitu di www.genefood.store...


Untuk sebarang maklumat lanjut, sila layari :-

Instagram

Facebook

Email
hello@genefood.asia

Contact No.
+6011-1661 3333


First Sight Love With LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule

Thursday, October 25, 2018
First Sight Love With LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule  |  Woha!! Hey korang tengah buat apa tu? Meh rapat-rapat, hari ni aku nak kongsi dengan korang rutin penjagaan wajah aku yang terbaru iaitu LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule.. Aku ni jenis seorang yang suka mencuba benda yang baru.. Asal orang cakap bagus jerk, mesti aku nak cuba.. Hehe.. Tapi dalam pada mencuba tu, aku akan pastikan juga produk yang aku cuba tu tidak mengandungi bahan yang berbahaya dan selamat digunakan.. Aku sayang muka aku weh!! Mane boleh  main bedal aje pakai produk.. hehe..


Korang pernah tahu tak tentang kewujudan ampoule ni? Hehe aku sendiri pun sebenarnya tak pernah tahu sebelum ni.. Ada yang anggap Ampoule ni adalah sejenis serum.... Betul juga tu cumanya ada perbezaan antara ampoule dan juga serum.. Jom check apakah perbezaannya..

Ampoule vs Serum

Ok, kalau korang nak tahu ampoule ni tekstur dia lebih cair berbanding serum yang agak pekat.. Memang kalau dilihat dari segi packagingnya nampak sama tetapi tak serupa tau sebabnya ampoule ni mengandungi lebih banyak bahan aktif dan kadar serapannya juga lebih cepat... Hah kalau korang menghadapi masalah kulit kering, aku sangat recommend korang guna ampoule sebabnya ampoule ni bertindak sebagai skin booster menjadikan kulit sentiasa lembap..


Serius, sebelum ni aku memang tak berapa familiar dengan ampoule ni.. Selalunya aku kenal dengan serum, essence, toner, moisturiser dan sebagainya kecuali ampoule.. Tak sangka pula sekarang ni ampoule tersenarai dalam list rutin skincare aku dan ianya lagik best berbanding yang lain.. Nampaknya lepas ni, rutin skincare aku bertambahlah maka perbelanjaan juga akan bertambah.. Haha!!

Dah tau apa itu ampoule, ni nak kenalkan kat korang Laf Skin Solution Water Bomb Ampoule pulak.. LaF ampoule ni didatangkan dalam 3 jenis tau iaitu :-
  • Water Bomb Ampoule
  • Whitening Ampoule
  • Anti-Wrinkle Ampoule


Apa itu LaF?

Mesti korang tertanya-tanya kan, apa tu LaF? Haa ni hakak nak cerita la ni.. LaF tu singkatan kepada perkataan Lost and Found sebenarnya yang membawa maksud "masalah dan penyelesaiaan".. Dalam permasalahan kecantikan, LaF merupakan jenama kosmetik inovatif yang bertindak sebagai jalan penyelesaian yang pantas, inovasi dan selamat untuk semua masalah kulit di seluruh dunia.. 

Antara ketiga-tiga jenis LaF Ampoule, kali ni aku memilih untuk mencuba Water Bomb Ampoule.. Best ke? Haaa ni nak cerita ni.. Disebabkan namanya yang kebabomm, aku teruja sangat nak cuba yang ni.. Best atau tak kenalah baca cerita aku sampai habis.. Sebelum tu, kite tengok dulu apa kelebihan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni...

Kelebihan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule


Banyak kelebihannya LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni sebenarnya.. Salah satunya ia dapat memulihkan kesihatan kulit secara semulajadi melalui penjagaan intensif yang memenuhi masalah kulit individu.. Dengan hanya menggunakan satu produk ini sahaja, korang dah dapat merasai perbezaan pada kulit tau.. Tak perlu banyak-banyak produk, cukup hanya dengan LaF Water Bomb ni sahaja.. Tapi kalau nak kesan yang berganda, gunalah ketiga-tiga jenis ampoule ni.. Kesannya lebih ohsemmmm weh!!

Kalau korang nak tahu, ampoule ni sangatlah perlu bagi setiap orang sebabnya kita tak perlu dah nak ke pusat-pusat kecantikan, boleh buat penjagaan kulit sendiri di rumah sahaja.. Lagipun, dengan menggunakan LaF ampoule ni kesannya cepat dan sesuai untuk semua jenis kulit serta masalah kulit..

Antara kandungan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni ialah Sodium hyaluronate, aloe vera leaf water,betaine dan allantoin.. Tahu tak korang apa fungsi Sodium hyaluronate ni? Haa kalau korang nak tahu, ia mampu melembabkan kulit dan memastikan kulit terhidrat serta anjal sepanjang hari.. Manakala Aloe vera pula mengurangkan kulit sensitif.. Eh nak tahu tak, first impression aku tentang produk ni? Meh aku cite..

First Sight Love With LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule


Serius mula-mula aku ingatkan LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule ni jenis serum dalam bentuk air.. Warnanya pun jernih seperti air.. Bila dah cuba, omg!! I luv it!! Teksturnya tak pekat dan sedikit cair tetapi bukanlah seperti air.. Just nice!!  Satu lagik yang aku suka, baunya agak menyenangkan dan ada sedikit bau aloe vera.. Yelahkan, dah nama lagi dihasilkan dari aloevera mestilah ada bau aloevera kan.. Haha..


Ampoule ni sangat mudah menyerap ke dalam kulit.. Bila dah apply, muka akan jadi selesa dan tak melekit seperti sesetengah produk lain.. Jangan tak tahu ye, aku juga jadikan LaF ampoule ni sebagai makeup primer aku tau... Flawlesss jerk muka.. Paling penting muka akan sentiasa lembab dan tak kering lagi,...


Kite sentuh pula tentang packagingnya.. Bila sekali tengok memang macam packaging serum.. Nak membezakan ampoule dengan serum, korang perlu pastikan tulisan di packaging tu tertulis ampoule ataupun serum.. Masa nak beli tu, jangan main bedal ambil sahaja hokeh!! Kena baca dulu dengan teliti.. hehe.. LaF Ampoule ni didatangkan dalam botol kaca yang kedap udara bersama dropper bagi memudahkan penggunaannya..

Cara Guna LaF Skin Solution Water Bomb Ampoule


Kalau aku tak ajar pun mesti korang dah tahu kan macam mana nak pakai ampoule ni.. Tapi aku tetap gigih nak ajar jugak korang cara guna LaF Water Bomb Ampoule ni.. Hehe.. Alhamdulillah muka aku ni tak de masalah sangat.. Rutin penjagaan wajah aku sangatlah ringkas sebabnya aku jenis yang tak suka memadatkan rutin harian aku.. Nak tahu tak aturan rutin penjagaan wajah aku.. Meh nak kabo!! haha..

  1. Pencuci Muka - Mencuci muka adalah satu kemestian pada aku.. Kalau nak muka sihat dan cantik, harus memastikan muka sentiasa dibersihkan dengan sempurna sebelum langkah seterusnya..
  2. Toner - Toner ni keharusan bagi aku.. Eh tapi kengkadang aku skip jugak kalau nak cepat.. Haha!! Nampak tak aku tak disiplin.. hiks..
  3. Ampoule - Biasa aku guna serum.. Tapi bila dah kenal dengan LaF Water Bomb ni, terus berpaling tadah sebabnya ampoule ni lagik best dari serum.. Haha..
  4. Krim Siang / Sunscreen - Aku tak pakai pelembab sebabnya ampoule ni dah cukup melembabkan kulit aku.. So aku dah tak perlu pelembab.. Lepas pakai ampoule, aku terus aje pakai krim siang ataupun sunscreen..

Empat step sahaja rutin penjagaan wajah aku.. Mudahkan!! Lepas dah lakukan rutin ni, barulah aku makeup seperti biasa... Oh ya, nak tau cara guna LaF Water Bomb ni, boleh tonton video aku kat bawah ni ye...



Apa Kata Aku Tentang LaF Water Bomb Ampoule?

Aku dah guna LaF Water Bomb Ampoule ni lebih kurang dua minggu lebih.. Walaupun dalam tempoh yang agak singkat, aku dah rasai keseronokan menggunakan LaF Water Bomb ni... Jadi, aku dengan tak sabarnya nak kongsikan dengan korang testimoni aku sendiri.. Serius, sebelum ni memang kulit aku agak kering mungkin aku bekerja dalam aircond.. Tetapi lepas menggunakan LaF ni, kulit aku sentiasa lembab dan sangat selesa... Kalau tak sebelum ni, asal kulit kering jerk mula la rasa gatal-gatal..


Seperti yang aku katakan tadi, aku jadikan LaF ampoule ni sebagai makeup primer aku juga dan aku suka hasil makeup aku selepas menggunakan LaF ni.. Makeup nampak lebih cantik dan kulit nampak lebih flawless.. Paling best makeup tahan lama dan tak bercapuk.. Sebab tulah aku tak boleh tinggal rutin ampoule ni.. kalau aku skip, akan rasa kekurangan sesuatu pada muka aku.. Haha!!

Keseluruhannya memang aku sangatlah berpuashati dengan kesan LaF Water Bomb Ampoule ni.. Baru pakai 2 minggu dah nampak kesannya.. Jadi, aku sangat recommend korang guna LaF ni berbanding serum biasa.. Serius tak menyesal!!


Oklah, kalau korang nak dapatkan LaF Water Bomb Ampoule ni, bolehlah ke Guardian yang berhampiran atau boleh juga beli secara online di laman web Guardian sendiri... Harganya tidaklah mahal mana iaitu RM47++ sahaja...


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Instagram

Facebook



Wawa Serum Skin Booster Penyelesaian Masalah Jerawat Dan Parut Jerawat

Thursday, October 18, 2018
Wawa Serum Skin Booster Penyelesaian Masalah Jerawat Dan Parut Jerawat  |  Minggu lepas kemain meriah lagik muka aku dengan jerawat dekat dagu... Lama dah rasanya jerawat tak tumbuh.. Kali ni 'dia' datang menyerang lagi.. Walaupun tak seteruk dulu, tapi aku tetap fobia.. Sebabnya dulu aku pernah menghadapi masalah jerawat yang agak kronik.. Risau jugak kot-kot mimpi ngeri tu datang kembali... Jadi, sebelum ia semakin parah, lebih baiklah cari jalan penyelesaiannya.. 

Dalam pada aku mencari jalan penyelesaian bagi masalah jerawat aku ni, minggu lepas adalah pulak seorang kawan datang memperkenalkan kat aku satu serum muka ni.. Katanya elok untuk jerawat dan parut jerawat.. Bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal, terus aje aku setuju nak cuba.. Serum apa tu? Haruslah Wawa Serum Skin Booster, penyelesaian bagi masalah jerawat dan juga parut jerawat.. Parut jerawat pun ada weh kat muka ni.. Saki baki yang dulu.. Haha!!


Wawa Serum Skin Booster Penyelesaian Masalah Jerawat Dan Parut Jerawat

Korang familiar tak dengan Wawa Serum ni? Kalau aku sebut Wawa Zainal mesti korang kenal kan.. Beliaulah founder Wawa Serum Skin Booster ni... Mula-mula tu ragu-ragu jugaklah nak cuba Wawa Serum ni.. Risau takut tak sesuai dengan aku sebabnya sebelum ni dah pernah cuba beberapa produk dan serum muka tetapi tak sesuai.. Ada tu siap breakout muka aku jadinya.. So, untuk langkah-langkah keselamatan, sebelum pakai aku siasat terlebih dahulu sama ada serum muka ni selamat atau tak digunakan.. Alhamdulillah, serum ni dah mendapat kelulusan dari KKM dan selamat untuk digunakan kerana tiada bahan kimia berbahaya didalamnya.. Yang membuatkan aku lagi nak cuba serum jerawat ni, ramai yang dah cuba dan memberikan feedback yang positif.. Kalau dah berkesan, siapa yang tak nak cubakan..


Masuk hari ni, dah seminggu aku cuba Wawa Serum ni.. Aku pakai pada waktu siang sebelum make-up dan juga pada waktu malam sebelum tidur tanpa gagal.. Aku ulangi, tanpa gagal hokeh!! Haha.. Alhamdulillah, jerawat besar kat dagu aku ni dah surut.. Cuma tinggal parut hitam jerk lagi belum hilang.. Tak sabar nak tunggu parut jerawat lak hilang.. Yang pastinya parut jerawat ni kenalah ambil masa sikitkan untuk hilang.. Bukan boleh hilang terus.. Paling penting, harus konsisten dalam penggunaan produk... Oh ya, atas hidung pun ada jerawat jugak weh!! On the way surut.. Insyaallah..

Ok, tak nak cakap banyak, mesti korang nak tahu apa kelebihan Wawa Serum ni kan.. Bukan setakat boleh merawat jerawat dan parut jerawat jerk tau, banyak lagi sebenarnya kelebihan serum muka terbaik ni.. Nak tahu, jom aku cerita!

Kelebihan Wawa Serum Skin Booster

Seperti yang aku nyatakan tadi, Wawa Serum ni selamat digunakan kerana telah mendapat kelulusan dari KKM dan telah melalui LAB tested 100% natural ingredients tanpa hydroquinone, mercury dan bahan kimia berbahaya yang lain.. Jangan risau, serum ini sesuai untuk semua jenis kulit... Bukan wanita jerk boleh pakai tau, lelaki pun boleh guna.. Ingat pompuan jerk ada masalah jerawat! Lelaki pun menghadapinya.. Betul tak? Jadi, bolehlah cuba Wawa Serum ni.. Jangan memalu ye kaum adam.. Korang pun boleh guna Wawa Serum ni.. Hiks..


Orite, jom ambil tahu tentang kelebihan Wawa Serum Skin Booster ni.. Antaranya ialah :-
  • Merawat masalah jerawat
  • Memudarkan parut jerawat dan jeragat
  • membantu kulit muka jadi lebih sekata
  • Melembapkan kulit muka
  • Anti-Aging
  • Mengecilkan liang pori
  • Mencerahkan kulit wajah
  • Menghilangkan lingkaran gelap bawah mata
Oh ya, selain tujuan untuk merawat jerawat, aku juga gunakan Wawa Serum ni sebagai makeup primer aku.. Sebelum makeup aku guna serum ni dulu.. Makeup aku pun tahan lebih lama dan tak bercapuk.. Best gile weh!! Muka pun nampak flawless dan glowing jerk.. Serius aku dah jatuh cinta sangat sangat sangat dengan Wawa Serum ni.. Produk yang wajib ada dalam beg makeup aku.. Nasib baik packagingnya comel kecik molek, senang dibawa kemana-mana.. Hehe

Bahan Utama Wawa Serum Skin Booster


Mesti korang tertanya-tanya apa yang istimewa sangat dengan Wawa Serum ni kan.. Haa korang jangan tak tahu ye, Wawa Serum ni menggunakan 100% bahan semulajadi seperti :-
  • Aloevera - Antioksidan dan membekalkan beta-carotine untuk ketegangan kulit
  • Ekstrak Lavender - Melambatkan proses penuaan
  • Timun - Melegakan keradangan/kemerahan/sunburn
  • Ekstrak Gold - Memperbaharui kulit
  • Minyak Zaitun - Kaya dengan vitamin E
  • Cactus - Kaya dengan antioksidan
  • Wheat Seeds - membekalkan nutrisi kepada kulit dan mencerahkan kulit
Aku suka tengok tesktur Wawa Serum ni sebab dalam serum ni ada cebisan gold, delima dan lavender beads yang menampakkan serum ini sangat exclusive.. Jangan tak tahu ye, ekstrak gold, delima dan lavender beads ni ada fungsinya yang tersendiri.. Bukan hanya sekadar perhiasan semata-mata dalam serum ni.. Ekstrak gold ni fungsinya untuk memperbaharui kulit sekaligus menghapuskan sel-sel kulit mati manakala delima dan lavender beads pula melambatkan proses penuaan sekaligus menghasilkan haruman yang menyegarkan.. Serius aku suka sangat bau Wawa Serum Skin Booster ni.. Wangi sangat weh!!


Apa yang aku suka lagi tentang Wawa Serum ni ialah teksturnya sangatlah ringan berasaskan air.. Tak  melekit langsung!! Itu yang bestnya dan ofkos cepat menyerap ke dalam kulit.. Lepas pakai Wawa Serum ni, memang macam tak pakai apa-apa.. Serapannya sangat baik tanpa meninggalkan kesan berminyak atau melekit.. Kulit rasa sangat lembut weh lepas pakai.. Serius tak tipu.. Aku suka!!

Cara Guna Wawa Serum Skin Booster

Cara gunanya sama juga seperti serum wajah yang lain.. Cumanya serum ni mudah diapply pada muka kerana serapannya sangat cepat.. Jadi, tak perlu tunggu lama untuk proses penyerapan.. Meh aku ajar cara guna..


Selepas mencuci muka dengan bersih, sapu Wawa Serum keseluruhan wajah. Kemudian tepuk-tepuk wajah dengan perlahan menggunakan jari jemari.. Untuk penggunaan yang lebih efektif, lakukan urutan pada wajah semasa memakai Wawa Serum... Manakala untuk kulit sensitif, selepas membersihkan wajah, tunggu antara 10-15 minit sebelum memakai Wawa Serum.. Ingat ye, kalau nak pakai pelembap, pastikan korang memakai Wawa Serum terlebih dahulu.. 

Waktu penggunaan pula, Wawa Serum ini boleh dipakai bila-bila masa tetapi waktu yang disyorkan adalah siang sebelum makeup dan juga malam sebelum tidur.. Serum ni boleh bertahan sehingga 1 - 2 bulan mengikut kadar penggunaan kita.. Meh tengok video cara aku pakai Wawa Serum ni..


Testimoni Pengguna Wawa Serum Skin Booster

Ok, bagi aku sendiri memang aku suka dan berpuashati dengan Wawa Serum ni.. Ia berkesan kepada kulit aku.. Jerawat besar kat dagu aku ni dah surut dalam masa 7 hari penggunaan Wawa Serum ni secara konsisten pagi dan malam.. Sorry, lupa nak snap pic masa jerawat ni bermaharajalela.. Almaklumlah hati tengah gundah gulana time tu.. Yang terfikir cuma nak bagi jerawat ni hilang cepat-cepat jerk.. Jadi, aku upkan gambar jerawat yang dah surut dan cuma parut hitam yang tinggal.. Tak sabar nak pudarkan parut jerawat tu pula...


Satu jerk nak kasitau kat korang, keberkesanan setiap produk tu mengikut kesesuaian kulit masing-masing juga ye.. Setiap orang kulitnya lain-lain dan kesannya juga tak sama bagi setiap individu... Jadi, nak tau berkesan atau tak dengan kulit korang, kenalah cuba sendiri dan rasainya sendiri.. Yang pastinya Wawa Serum ni memang selamat digunakan kerana dihasilkan daripada bahan semulajadi dan sesuai untuk semua jenis kulit.. So, tak perlulah risau ye.. 

Orite, feedback dari aku korang dah tau.. Jadi, jom kite tengok feedback pengguna Wawa Serum yang lain pula..





Jom Dapatkan Wawa Serum Skin Booster Untuk Tampil Cantik Persis Wawa Zainal

Nak kulit muka cantik macam Wawa Zainal, bolehlah cuba Wawa Serum Skin Booster ni.. Sebelum jual, foundernya dah cuba sendiri tau.. Muka beliau pun dulunya bermasalah jerawat juga.. Lepas guna serum ni, jerawat pun hilang dan kembali cantik... Aku sendiri pun dah cuba.. Alhamdulillah sesuai dan berkesan untuk aku.. Korang bila lagi? Jom sama-sama atasi masalah jerawat.. Manalah tau sesuai dengan korang juga... Apa yang penting, kita cuba.. Tak cuba tak tahukan... Rawat sebelum parah ye.. Hah gitchewww!!



HARGA
RM 59 (15ML)

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Instagram

Contact No.
011-3322 1066