Top Social

Image Slider

Showing posts with label beauty. Show all posts
Showing posts with label beauty. Show all posts

Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum Untuk Kulit Sihat Dan Lebih Anjal

Monday, April 15, 2019
Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum Untuk Kulit Sihat Dan Lebih Anjal  |  Masih lagi bercerita tentang serum muka.. Aku ni memang pengguna tegar Serum.. Asal ada saja serum wajah yang bagus-bagus terus teruja nak cuba sendiri.. Tapi bukanlah main pakai aje, aku akan pastikan serum tersebut selamat digunakan..

Untuk kali ini aku nak share dengan korang tentang satu jenama serum muka yang dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi dan selamat digunakan iaitu Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum.. Serum ini sesuai untuk semua jenis kulit tau.. So, aku tak perlu risaulah untuk serasikan dengan kulit muka aku yang jenis kombinasi ni..


Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum merupakan serum muka yang diformulasikan dengan Super Palm Vitamin E Tocotrienol yang dapat membantu memperlahankan proses penuaan kulit dan meningkatkan keanjalan kulit dengan merangsang sintesis kolagen.. Ia dihasilkan dari bahan semulajadi dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya seperti Natrium Laureth Sulphate (SLS), parabens, derivatif haiwan, pewarna buatan dan sebagainya.

Manfaat Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum


  • Memudarkan bintik-bintik hitam dan pigmentasi
  • Mengurangkan jerawat dan parut jerawat
  • Melembapkan kulit yang dehidrasi
  • Mengurangkan kesan sunburn 
  • Mengurangkan stretch mark
  • Menganjalkan kulit
  • Melambatkan proses penuaan
  • Melicin dan mencerahkan kulit


Apakah itu Tocotrienol?
  • Tocotrienol dan tocoferol adalah dari kategori Vitamin E
  • Tocotrienol adalah sumber daripada buah kelapa sawit
  • Tocotrienol terbukti 40-60 kali lebih kuat sebagai antioksidan berbandingVitamin E (alfa-tecoferol) biasa.
  • Tocorienol adalah antioksidan yang kuat dimana dapat melindungi kulit daripada cahaya ultraviolet, radiasi dan ozon. Ia membantu untuk mencegah penuaan kulit dan meningkatkan keanjalan kulit dengan merangsang sintesis kolagen dengan mengurangkan aktiviti MMPs, berpotensi berkesan dalam pertumbuhan semula kulit dan kesan melicinkan.
  • Tocotrienol menggalakkan pencerahan kulit dengan mengurangkan aktiviti tyrosinase dan mengurangkan kandungan melanin. Ia juga berkesan dalam mengurangkan jerawat, keradangan dan kemerahan kulit.
  • Penggunaan jangka panjang Antioxidant Serum ini akan menggalakkan kulit yang sihat


Kandungan Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum


Antara bahan-bahan yang terkandung di dalam Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum ini adalah :-

Aqua, Niacinamide, Glycerin, Aminomethyl Propanediol, Citrus Reticulata (Tangerine) Peel Extract, Yeast beta glucan, Sodium Acrylates Copolymer, Sorbitan Caprylate, Panthenol, 3-0 Ethyl Ascorbic Acid, Olea Europaea (Oilve) Fruit Oil, Lecithin, Tocotrienols, Propanediol, Benzoic Acid, Tetrasodium Glutamate Diacetate 

  • No Sodium Lauryl Sulfate 
  • No Sodium Laureth Sulfate 
  • No Paraben 
  • No Animal Derivatives 
  • No Mineral Oil 
  • No Alcohol 
  • No Harsh Detergent 
  • No Artificial Colors 
  • No EDTA 
  • No Propylene Glycol 
  • No Synthetic Fragrance

Apa Kata Lea Azleeya Tentang Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum?


Firstime guna aku agak teruja dengan rasa dingin bila aku apply serum ni dekat kulit muka aku.. Kulit terus rasa segar.. Serum ni sangat mudah absorb ke dalam kulit dan menjadikan kulit lebih lembut. Paling best, tekstur serum ni tidak melekit dan tidak berminyak..

Cara penggunaannya juga sangat mudah.. Titiskan beberapa titik serum ini ke tapak tangan dan apply pada muka.. Boleh digunakan pada waktu pagi ataupun malam.. Macam aku sendiri lebih suka menggunakan serum ni sebagai makeup base aku.. Sebelum makeup aku akan apply serum ni dulu supaya kulit muka kekal lembap dan makeup lebih flawlesssss.. hehe..


Yang mana ada stretch marks tu boleh juga cuba serum ni ye.. Aku pun ada sebenarnya, tapi sayang la wei nak guna untuk hilangkan stretch mark.. So, aku guna untuk muka ajelah untuk hilangkan bintik-bintik hitam dan juga parut jerawat..

Dapatkan Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum Untuk Kulit Sihat dan Lebih Anjal


Bagi korang yang ingin mendapatkan Sanny & Joleen Lifestyle Antioxidant Serum ni bolehlah dapatkan sekarang dengan harga :-

HARGA
10 ml - RM49.00
30 ml - RM97.00

Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


Cara Mudah Tanggalkan Makeup Dengan Sweet & Summer Makeup Remover Wipes

Tuesday, April 09, 2019
Cara Mudah Tanggalkan Makeup Dengan Sweet & Summer Makeup Remover Wipes  |  Holaaa!! Hai guys... Aku kembali lagi dengan kembara kecantikan.. Haa kali ni aku nak ajar korang cara paling mudah nak tanggalkan makeup... Memang mudah sangat uolls hanya dengan menggunakan Sweet & Summer Makeup Remover Wipes.. Mungkin ada yang belum familiar lagi dengan brand Sweet & Summer ni kan.. Tak pa, toksah dok kalut.. Aku habaq kat hangpa semua, apa yang best sangat dengan makeup remover wipes ni... Haa kan dah keluaq loghat kedah.. Hehe..


Sweet & Summer Makeup Remover Wipes

Sweet & Summer Makeup Remover Wipes ni diperbuat dari Korea dan menggunakan bahan-bahan semulajadi sepertu Teh Hijau, Delima dan banyak lagi.. Paling penting, wipes ni tidak mengandungi alkohol dan juga paraben.. Selain itu, ia memberikan kelembapan tambahan dan super soft.. Oh ya, satu lagi korang boleh guna wipes ni tanpa perlu risau kerana ia telah diluluskan oleh KKM..


Ok sebelum tu, aku nak kasitau kat korang yang Sweet & Summer Makeup Remover Wipes ni terdiri daripada 3 jenis iaitu :-
  • Sweet & Summer Greeny 30s (Travel pack) - Dirumuskan dengan ekstrak teh hijau untuk blemish skin dan kulit berjerawat
  • Sweet & Summer Peachy 30s (Travel Pack) - Dirumuskan dengan ekstrak delima untuk kulit kering dan sensitif
  • Sweet & Summer Greeny 100s (Household use) - Dirumuskan dengan ekstrak teh hijau untuk blemish skin dan kulit berjerawat

Macam aku sendiri, aku memang seorang yang memerlukan wipes tissue untuk memudahkan aku tanggalkan solekan aku terutamanya bila nak solat.. Tak yakin rasa bila hanya sekadar menggunakan pencuci muka sahaja untuk hapuskan segala kotoran makeup ni sebabnya ada kala makeup aku tebal jugak.. haha.. Jadi, aku lebih prefer untuk guna yang travel pack kerana ia mudah dibawa kemana-mana sahaja dan boleh disimpan di dalam handbag.. 

Bahan Utama Dan Manfaat Sweet & Summer Makeup Remover Wipes

Selalu kalau nak beli Wipes Tissue untuk muka, aku pastikan terlebih dahulu kandungan bahan yang ada dalam wipes tu.. Risau jugakkan nak guna sebarangan dekat muka.. Salah pakai, boleh breakout muka weh!! Aku tak sanggup nak hadap semua tu.. Seperti yang aku katakan di awal tadi, Sweet & Summer Wipes ni dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi terbaik yang selamat digunakan dan bagus untuk kulit.. So, aku decide untuk menjadikan ianya salah satu brand wipes feberet aku.. Jom tengok apa bahan yang terkandung dalam Sweet & Summer wipes ni serta manfaatnya..


1. Sweet & Summer Greeny
  • Quinoa Seed - Kurangkan kedutan, membantu tegangkan dan sekatakan tona kulit serta sebagai ejen penghasilan kolagen
  • Chia Seed - Ejen penyaman kulit dan menenangkan kulit
  • Spanish Moss - Penyembuhan luka
  • Ekstrak Oat - Menenangkan kulit dan kaya dengan sumber protien
  • Teh Hijau - Oxidising agent, mointurizing, anti-aging, mencerahkan kulit, melawat jerawat, nourishing skin dan kecilkan liang pori
2. Sweet & Summer Peachy
  • Wild Cherry - Anti-oksidan dan menenangkan kulit
  • Cranberry - Anti-keradangan, penjanaan semula sel dan mengaktifkan sel
  • Raspberry - Tonic, keratolitik dan astrigent
  • Dogwood Fruit - Ejen penyaman kulit dan anti-bakteria
  • Delima - Vitamin C yang tinggi dan anti-oksidan
Banyak juga manfaat yang kita dapat dari penggunaan Sweet & Summer Wipes ni kan.. Setiap satu bahannya memberi banyak kebaikan kepada kulit.. Bukan sahaja boleh tanggalkan makeup dengan mudah, sebaliknya kita dapat jaga kulit muka dengan khasiat yang ada pada wipes ni.. 

Cara Mudah Tanggalkan Makeup Dengan Sweet & Summer Makeup Remover Wipes


Bagi aku, untuk tanggalkan makeup dengan mudah adalah menggunakan makeup remover wipes kerana aku hanya perlu lap muka dengan sekeping tisu basah sahaja.. Dah tak perlu nak sediakan kapas muka, lepas tu picit botol mekaup remover bagai.. Semua tu agak menyusahkan.. Lagi pun, wipes ni mudah dibawa kemana-mana.. Cuma perlu selit aje dalam handbag dan boleh digunakan bila-bila masa sahaja.. Dah tak payah nak sedia kapas muka dan bawak kehulu kehilir botol makeup remover.. Susah la weii!!

Apa Kata Lea Azleeya Tentang Sweet & Summer Makeup Remover Wipes


Yesssss aku SUKA!! Nampak tak huruf besar lagi aku guna.. Itu tandanya aku sangat suka hokeh dengan Sweet & Summer Makeup Remover Wipes ni.. Honestly, apa yang aku suka tentang wipes ni adalah yang pertamanya ia diperbuat bahan-bahan semulajadi yang aku rasakan ia selamat digunakan untuk muka aku ni.. Aku agak cerewet ye bila pilih wipes ni.. Selain itu, pertama kali aku gunakan Sweet & Summer ni aku dah pun jatuh cinta sebabnya makeup aku sangat senang ditanggalkan menggunakan wipes ni.. Tak payah nak tonyoh beria sangat.. Just, lapkan sahaja makeup dah boleh diremove dengan mudah.. 


Hey, wipes ni bau dia best la... Fresh jerk rasa.. Bau dia sangat menenangkan.. Nak guna pun rasa confident... Wipes ni bercirikan 'super soft' jadi bila apply kat muka, memang rasa lembut jerk tak rasa sakit atau perit pun kulit muka macam sesetengah jenama wipes lain.. One more thing yang aku suka, ianya tak melekit langsung!! I loikeeee and i luv it!! Kulit pun terasa lembap, lembut dan bersih.. Serius weh aku suka sangat brand Sweet & Summer ni.. That why la aku jadikan brand ni brand wipes feberet aku.. 

Kedua-dua jenis wipes ni pun aku suka.. Greeny bau dia sangat menyegarkan, bau tea tree dan Peachy baunya sedikit manis.. Aku rasa nak makan jerk bila bau Peachy ni.. Best gile.. Ofkos bau buah-buahan.. Kedua-duanya aku suka.. Pakai dua-dua, dapatlah manfaat yang berganda-ganda.. Tak gitu? Hehe..

Di Mana Boleh Dapatkan Sweet & Summer Makeup Remover Wipes Ini?


Aku dah dapatkan ketiga-tiga jenis wipes dari Sweet & Summer ni iaitu untuk travel pack dan juga household use.. Bagi korang yang suka makeup tu, eloklah dapatkan wipes ni sebabnya nak remove makeup sangat mudah.. Bagi yang tak suka makeup pun boleh guna wipes ni tau untuk menghilangkan kotoran pada muka dengan lebih sempurna.. Lagi pun tak rugi guna Sweet & Summer wipes ni sebabnya banyak manfaat yang korang boleh dapat dari penggunaannya.. 


Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Instagram

Facebook

Whatsapp



Kitsui Puraria B-Up Membantu Menganjalkan Payudara Yang Kendur

Friday, April 05, 2019
Kitsui Puraria B-Up Membantu Menganjalkan Payudara Yang Kendur  |  Kemain serius lagi tajuk entry kali ni ye!.. Hehe..  Jangan tak tahu ye, masalah payudara kendur dan leper ini merupakan salah satu masalah terbesar bagi kaum wanita.. Masalah ini juga boleh menyebabkan hilangnya keyakinan diri dan lebih teruk bila perasaan rendah diri mula bercambah.. Selalunya ini terjadi dikalangan ibu-ibu yang telah melahirkan dan menyusukan anak dimana aset mereka tidak lagi secantik dan segah zaman anak dara dulu.. Betul tak? Haaa macam tanya pada diri sendiri jerk tu.. Haha!!

Bukan takat ibu-ibu jerk alami masalah sebegini, tetapi ada juga yang rasa 'down' bila mana aset mereka lebih kecik dan tak seimbang dengan saiz badan serta umur mereka sehinggakan nak cari pakaian dalam pun susah.. Silap-silap terpaksa pakai pakaian dalam budak-budak.. Haaaa siapa yang alami masalah ni, angkat tangan... Hiks.. Tak payah nak sedih sangat ye korang-korang semua, kali ni aku nak share dengan korang satu produk supplement yang boleh menganjal dan menyeimbangkan payudara iaitu Puraria B-Up dari Kitsui 1 jenama terunggul di hati pengguna..


Puraria B-Up adalah produk keluaran Kitsui dimana ia merupakan supplement harian yang membantu menyeimbangkan nutrisi yang kurang dari makanan seharian kita.. Produk Kitsui diperbuat daripada makanan seharian kita seperti sayuran, buahan dan kolagen dari ikan. Produk Kitsui adalah Superfood.. Perlu diingat ye, produk kitsui ini bukan diperbuat dari ubat dan ia tidak dapat membantu menyembuhkan penyakit kronik..

Oh ya, sebelum aku terlupa aku nak kasitau kat korang dimana produk Kitsui ini tidak mempunyai No. Reference dari KKM kerana ia dikategorikan sebagai makanan. Mesti ada yang tertanya-tanya, kenapa produk ni tak de No. MAL? Haa ni hakak nak kasitau korang ni.. Pada yang belum tahu, No. MAL tu hanya untuk produk yang diperbuat daripada ubat sahaja dan dikelaskan sebagai ubat.. Produk ini dikategorikan sebagai makanan so tak perlu dah No. MAL.. Begitulah ceritanya.. Hehe..

Kitsui Puraria B-Up Membantu Menganjalkan Payudara Yang Kendur


Kalau diawal cerita tadi aku dah mention yang Puraria B-Up ni boleh membantu menganjal dan menyeimbangkan payudara.. Sebenarnya bukan itu sahaja manfaatnya.. Banyak lagi manfaat yang korang boleh dapat bila consume produk wanita ni.. Antaranya :-
  • Menaikkan payudara yang kendur dan leper
  • Mencantikkan payudara yang kendur dan leper
  • Menaikkan pinggul yang jatuh
  • Membentuk semula lekuk tubuh terutamanya pada pinggul dan payudara
  • Membantu seimbangkan saiz payudara wanita yang mempunyai payudar yang tidak sama besar dan senget sebelah.

Cara Pengambilan Kitsui Puraria B-Up


Cara bancuh Puraria B-Up ni hanya perlu campurkan 1 paket Puraria B-Up ke dalam 150ml air, goncang sehingga larut dan minum serta merta selepas penyediaan... Boleh bancuh dalam air biasa, suam atau pun sejuk mengikut kesukaan masing-masing.. Untuk mendapatkan kesan yang terbaik, minum air yang mencukupi sepanjang hari.. Waktu yang disyorkan adalah sebelum tidur.


Puraria B-Up ini dihasilkan daripada bahan-bahan seperti Fruktos, Maltodekstrin, Serbuk Peach, Serbuk Oren, Trikalsium Fosfat, Pueraria Lobata, Perisa Peach, Kacip Fatimah, Guar Gum, Asid Sitrik dan Halba.

Ok, kat sini aku nak kongsikan juga sedikit tips dan pantang larang untuk korang ikuti semasa consume produk Kitsui ni bagi mendapatkan kesan yang terbaik..


Tips & Pantang Larang
  • Untuk masalah jerawat sila pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya
  • Elakkan pengambilan kafein kerana iai mempercepatkan proses penuaan
  • Masa period better stop dulu bagi mengelakkan pembaziran kerana time tu sistem penyerapan badan masih lemah.
  • Boleh jarakkan waktu pengambilan selama 5 jam jika ambil ubat dari hospital/klinik
  • Boleh jarakkan 1-2 jam pengambilan dengan produk kitsui jika mengambil apa-apa jenis produk/supplement/jamu lain
  • Sesuai diambil selepas kandungan/baby berusia 3 bulan keatas untuk ibu mengandung/menyusu
  • Produk slimming /detox tidak sesuai untuk ibu menyusu atau mengandung
  • Amalkan minum air masak 2-3 liter unuk kesan terbaik
  • Jika mempunyai masalah kesihatan sila rujuk doktor atau pakar kesihatan terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa jenis produk.
  • Produk yang mempunyai kolagen tidak digalakkan dan tidak sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut atau masalah kulit sensitif atau masalah resdung.
  • Boleh bancuhkan dengan air suam, air biasa atau air sejuk tetapi pastikan ia betul-betul larut sebelum di minum
  • Produk ini sesuai diambil selepas sarapan atau sebelum tidur. Waktu yang dicadangkan adalah sebelum tidur kerana penyerapan pada waktu malam lebih tinggi.

Apa Kata Lea Azleeya Tentang Kitsui Puraria B-Up?


Kalau bab minum ni, perkara pertama yang selalu aku risau adalah tentang rasanya.. Yelah, kalau tak sedap rasanya mana maunya diminum.. Ye dak? Untuk rasa Puraria B-Up ni, pada awalnya aku cuak jugak nak minum takut tak diterima oleh tekak.. Mula-mula cuba sikit dulu, bila rasa sedap tu barulah boleh minum dengan lancar.. Alhamdulillah aku suka rasa Puraria B-Up ni.. Rasa dia masam-masam manis rasa buah oren.. Sedap!!

Kalau nak ditanya tentang result yang aku dapat, aku tak dapat nak bagi full result lagi sebabnya aku baru saja consume seminggu.. Yang pastinya aku dapat rasakan badan aku lebih segar daripada sebelumnya.. Rasa letih badan pun dah berkurangan.. Tapi ingat ye, ambillah apa-apa supplement pun, kalau tak minum air masak yang secukupnya setiap hari, kesannya memang sangat lambat.. Jadi, untuk dapat kesan yang terbaik, pastikan air masak diambil dalam kuantiti secukupnya setiap hari..

Untuk bancuhan, aku lebih suka bancuh dengan air sejuk.. Fefeeling minum jus oren gitu.. hehe.. Nak senang bancuh sila guna shaker ye.. Larutannya juga lebih baik dan rasanya juga lebih sedap berbanding korang kacau dengan sudu.. Kalau korang nak beli produk Kitsui Puraria B-Up ni, korang boleh dapatkan di Watsons atau Guardian yang berhampiran dengan korang..


Untuk info lanjut, sila layari :-

Website


Facebook

Instagram

#1JenamaTerunggulDiHatiPenguna


Jom Cantik Bersama Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen

Monday, April 01, 2019
Jom Cantik Bersama Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen | Semakin meningkat usia semakin berkurangan kolagen dalam badan.. Bila kolagen dalam badan mula berkurangan, maka proses penuaan lebih cepat berlaku.. Nampak tua sebelum usia memang merisaukan.. Lagi teruk bila dibiarkan sahaja masalah ini terus membelenggu diri tanpa apa-apa usaha.. Wei, aku tak nak tua sebelum usia.. Huhu.. Kalau boleh, biarlah usia tu kearah 'senja' tapi menten kelihatan awet muda.. Hah gitcheww!! Haha!! Boleh ke macam tu? Haa mesti la boleh guyss!! Yang penting kita jaga pemakanan dan sentiasa ambil supplement.. Now, untuk menghilangkan tanda-tanda penuaan, aku consume Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen.. Bagus tau supplement ni...!!


The Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen

The Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen ini merupakan makanan tambahan yang sempurna untuk sendi yang sihat, kulit yang lebih cerah, kuku yang lebih kuat dan rambut yang berkilat. Ia dihasilkan daripada ikan air tawar dimana supplement kolagen ikan hydrolyzed ini berat molekulnya adalah 3000 daltons untuk penyerapan lebih mudah. Ia mengandungi gliserin, proline, hydroxyproline, alanine dan arginine dalam dos yang lebih tinggi daripada puratanya sehingga dapat melihat perubahan yang jelas dalam kesihatan diri..


Apa yang berlaku sekiranya mengambil Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen secara berterusan? Soalan yang sering membelenggu fikiran bila aku consume sesuatu supplement.. Begitu jugalah dengan Nutri Bear ni.. Soalan yang sama bermain difikiran aku masa mula-mula aku nak consume dulu.. Nak tahu tak apa yang akan berlaku? Jom kita lihat kebaikan Nutri Bear ini..

Kebaikan Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen

  • Menguatkan sendi dan otot supaya boleh menjadi lebih aktif
  • Menghidratkan kulit untuk melambatkan kedutan dan garis halus
  • Mengurangkan selulit untuk penampilan yang lebih baik
  • Cerah permukaan kuku untuk menghilangkan perubahan warna
  • Menyuburkan folikel rambut untuk menjadikan rambut lebih bersinar dan kuat

Kenapa Perlu Consume Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen?

  • Meningkatkan penghidratan kulit
  • Mengurangkan kedutan serta garis halus
  • Mengurangkan pigmentasi
  • Menyeimbangkan pengeluaran minyak dalam kulit
  • Mengurangkan kesan parut
  • Meningkatkan pertumbuhan rambut
  • Membantu mengurangkan keguguran rambut
  • Mencantikkan kuku
  • Mempercepatkan pemulihan luka
  • Meningkatkan pemulihan jantung
  • Mudah larut dalam sebarang minuman

Cara Pengambilan Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen

Cara pengambilannya amat mudah... Hanya perlu campurkan 1 scoop The Nutri Bear Essential ini ke dalam air kosong atau sebarang minuman kegemaran korang.. Kacau sampai larut dan boleh diminum.. 


Salah satu yang aku suka tentang Nutri Bear ni adalah ia boleh dicampur dengan sebarang minuman kegemaran aku... Jadi, ini membuatkan aku boleh setia untuk consume Nutri Bear ni sepanjang masa.. Bukan dalam minuman saja boleh dicampur tau tetapi dalam makanan juga.. Oh ya, produk ini dibuat di Malaysia dan selamat digunakan kerana telah mematuhi piawaian HACCP, GMP serta HALAL.

Cara mengambil Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen dengan supplement lain :-
  • Jika diambil bersama Vitamin C, Hydrolyzed Collagen dapat menyokong pengeluaran protien dalam tubuh terutamanya kulit, tulang rawan dan organ
  • Jika diambil bersama dengan Vitamin D, Kalsium, Magnesium dan Zink ia akan membantu dalam pemulihan dan pembaikan tulang dari masa ke semasa.

Membeli Sambil Menderma

Membeli sambil menderma? Menarik!! Yes, jika korang membeli Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen ni, secara automatik korang dah pun menderma.. Derma untuk siapa? Ok, sebelum tu aku nak story dulu kat korang tentang bagaimana supplement ini diberi nama 'Nutri Bear'.. Kenapa Bear? Diperbuat daripada beruang ke? Uisss tak de la sampai macam tu.. hehe


Sebenarnya kalau korang nak tahu, dalam masa 10 tahun akan datang, polar ais dijangka akan mencair dengan ketara dan akan meninggalkan beruang kutub. Jadi, bagi mengelakkan keadaan ini berlaku, dengan setiap pembelian produk ini, sebanyak 5% akan disumbangkan kepada pemuliharaan beruang kutub.

Nah nampak tak kat situ.. Korang dapat 2 dalam 1 dengan membeli Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen ni.. Bukan saja cantik dan sihat dapat korang nikmati malah, korang juga menjadi penyelamat kepada beruang kutub yang hampir terancam.. Cantik dapat, pahala pun dapat uollss... Jadi, jangan lupa ye membeli sambil menderma dengan Nutri Bear Essential Hydrolyzed Collagen..

Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Instagram

Facebook



Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration Kekalkan Keremajaan Kulit

Sunday, March 31, 2019
Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration Kekalkan Keremajaan Kulit  |  Akhir tahun lepas aku ada review satu produk dari Neil Armayan iaitu Biosol Hygiene Wash.. Now, sekali lagi aku nak share personal review aku tentang satu lagi produk dibawah label yang sama iaitu Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration dimana produk ini mampu mengekalkan keremajaan kulit..


Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration

Ok, kalau korang nak tahu Neil Armayan Revesol ini dirumuskan secara klinikal sebagai krim Multi-Factor Age Reverse yang powerfull kerana ia dihasilkan dari bahan PhytoCellTec Malus Domestica yang bukan sahaja melindungi tetapi juga membaiki sel induk semulajadi kulit dan fungsi yang berkaitan. Ia secara langsung dapat melawan proses penuaan dengan mengoptimumkan prestasi sel induk kulit kita.

Jangan tak tahu ye, krim Revesol ni bukan sebarangan krim ye, ia diformulasi daripada teknologi hyaluronic filling spheres dimana ia dapat memberikan hydration yang maximum kepada kulit muka kita..


Tak keterlaluan kalau aku katakan krim Revesol ni adalah alternatif yang lebih baik daripada Botox dengan komponen pelembap dan perlindungan UV yang ada padanya. Yang berangan-rangan nak cucuk botox tu, rasanya tak payah la dah ye teruskan hasrat tu, boleh aku try Neil Armayan Revesol ni lebih selamat dan bagus untuk kulit.. Kebaikan tambahan yang ada pada krim ini termasuk ciri anti-kulat, anti-keradangan dan pengurangan jerawat. Kalau korang nak tahu, pendekatan bersifat holistik ini terhasil daripada penyelidikan bertahun-tahun dan kajian terperinci terhadap maklumbalas daripada wanita di seluruh dunia..

Kebaikan Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration


  • Melewatkan penuaan sel
  • Perlindungan dipertingkat dan pemulihan fungsi sel induk kulit
  • Meningkatkan vitaliti dan meremajakan sel-sel kulit
  • Ciri pelembap yang luar biasa
  • Sangat berkesan melawan kedutan dan garis halus
  • Mengurangkan keradangan dan pembetukan jerawat
  • Mengelakkan liang tersumbat dan memberikan ruang untuk pertumbuhan sel baru
  • Memberi perlindungan nominal terhadap sinaran ultraviolet matahari
  • Ciri antikulat

Packaging Dan Tekstur Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration

Firstime dapat parcel Revesol Cream ni, aku dah rasa kagum dengan packagingnya yang sangat eksklusif dengan boxnya yang super owsem!! Bermula dengan boxnya sehinggalah kepada packaging krim itu sendiri memang semuanya terasa eksklusif setanding dengan kebaikannya.. Secara keseluruhan, bila tengok saja packagingnya dah terasa yakin dengan produknya.. Serius aku suka!!




Itu tentang packaging.. Kalau teksturnya pula apa yang boleh aku katakan adalah ia sejenis yang sekali pandang macam krim biasa tetapi bila dah apply, eh! macam gel pulak rasanya.. Haaa camno tu.. Sape nak jawab?? Hehe.. Paling aku suka tentang krim Revesol ni adalah ia tak meninggalkan kesan melekit setelah di apply kat muka.. Itu yang paling utama bila aku pilih sesuatu krim untuk muka aku.. Asal melekit jerk, memang aku reject awal lagi.. Tak selesa weh!!


Alhamdulillah Revesol ni sangat selesa bila dipakai dan sesuai dengan kulit aku yang jenis kombinasi ni.. Lagi satu keistimewaan Revesol ni ia mudah diserap dan selepas apply kat muka, kulit akan rasa lebih lembap, lembut dan lagi best nampak glowing gitchewww!!

Antara bahan-bahan yang terkandung di dalam Revesol Cream ni adalah seperti Etilheksil Palmitat, Silika Dimetil Sililat, Butilena Glikol, Sodium Hialuronat, Saccharomyces Lisat, Kanji Jagung yang diubahsuai, Pantenol, Tokoferil Asetat, Sel Induk Malus Domestica, Asid Salisilik, Gam Akasia Senegal, Asetil Heksapeptida-8 dan Minyak Biji Slimmondsia Chinensis (Jojoba)

Cara Guna Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration


Cara guna krim ni sama saja macam krim muka yang lain.. Cuma perlu sapu pada setiap pagi dan malam selepas cuci dan toning wajah.. Urut secara perlahan-lahan pada kulit muka. Biarkan krim absorbs sepenuhnya ke dalam kulit.. 

Kalau waktu siang, biasanya aku akan apply krim Revesol ni sebelum aku makeup.. Yesss, makeup aku nampak lebih flawless tau!! Sebab tu aku sayang ketat-ketat Revesol ni.. hehe..

Apa Kata Lea Azleeya Setelah Menggunakan Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration?


AKU SUKA!! haa tu dia.. Besar gedabak font tu.. hehe.. Serius aku suka Revesol krim ni sebabnya ia serasi dengan kulit aku yang jenis kombinasi ni.. Selalunya kalau aku pakai krim yang tak sesuai, mesti muka aku akan nampak berminyak gile.. Tetapi tidak dengan Revesol Cream ni.. Dah apply kat muka, memang tak rasa berminyak dan melekit langsung.. Memang best giler!!

Sungguhpun begitu, ia tidak pula menyebabkan kulit menjadi kering sebaliknya melembapkan kulit aku.. Yelah nama lagi 'with hydration' kan, mestilah memberikan kelembapan pada kulit.. Bukan tu saja buatkan aku jatuh cinta dengan krim ni, tetapi ia juga melembutkan kulit muka dan memberi effect glowing pada wajah.. Bolehlah fefeeling glow glowing gitu kann.. hehe.. 

Lagi best krim ni didatangkan dalam saiz 30gm.. Banyak tu woihh!! Memang boleh tahan 2-3 bulan kalau pakai dalam kuantiti yang tak overdose.. Hiks.. Cam aku lebih suka pakai secara nipis sahaja.. Korang aku tataw la tahap pemakaianya macam mana.. So, depend pada pemakaian juga... 

Dapatkan Revesol Multi-Factor Age Reverse Cream With Hydration Untuk Kekalkan Keremajaan Kulit.


Aku dah cuba Revesol Cream ni dan aku sangat menyukainya.. Korang yang mana nak mengembalikan keremajaan kulit tu, tak yah la nak cucuk botox bagai ye, mai pakat pakai Revesol cream ni.. Kesan dia memang terbaik!! 

Buat my beauty readers, aku nak bagi korang peluang untuk dapatkan Revesol Cream ni dengan harga lebih rendah.. Macam mana? Haaa korang boleh gunakan voucher code : NEILLEA20 untuk dapatkan 20% diskaun dengan pembelian secara online di Shopee di link ini : https://bit.ly/2HoiuIJ.. Diskaun voucher code ini hanya terhad kepada 10 orang terawal sahaja tau.. So, siapa cepat dia dapat.. Grab now!!

Untuk sebarang pembelian atau info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Shopee


Kenapa Lea Azleeya Pilih Hannah Cushion BB Cream SPF 35PA++?

Monday, March 25, 2019
Kenapa Lea Azleeya Pilih Hannah Cushion BB Cream SPF 35PA++?  |  Dalam banyak-banyak foundation, aku lebih suka memilih BB Cream sebagai makeup base aku.. Selalunya aku akan pilih BB Cushion sebabnya ia memberi efek yang lebih ohsem berbanding BB Cream jenis dalam tiub.. Itu pendapat aku berdasarkan pengalaman penggunaan aku sebelum ni.. Now, aku diperkenalkan pula dengan satu jenama BB Cushion yang didatangkan dalam packaging yang super cute iaitu Hannah Cushion BB Cream.. Best tau BB Cream Hannah ni.. Haa nak tau tak kenapa Lea Azleeya pilih Hannah Cushion BB Cream SPF 35PA++ ni? Kalau nak tahu, kena la stay sampai noktah terakhir ye..


Kenapa Lea Azleeya Pilih Hannah Cushion BB Cream SPF 35PA++?

Aku ni agak cerewet sebenarnya dalam pemilihan foundation muka ni.. Aku tak suka tekstur yang terlalu berat sebabnya muka akan jadi tak selesa dan kulit terasa lemas.. Sebab itu juga aku lebih suka pilih BB Cushion sebagai makeup base aku kerana teksturnya lebih ringan dan mudah diapply pada muka.. 

Kenapa aku pilih Hannah Cushion BB Cream ni?


Mesti ramai nak tahu kenapa aku obses sangat dengan BB Cream Hannah ni kan.. Ada beberapa sebab yang menjadikan BB Cream ni sangat bagus pada aku.. Antaranya ialah :-

1.  Mempunyai SPF 35PA++

Tahu tak SPF tu apa? Bagi yang tak tahu, SPF tu singkatan kepada Sun Protection Factor dimana ia sebagai ukuran seberapa bagusnya sesuatu produk tu dapat melindungi kulit muka dari UVB.. Macam BB Cream Hannah ni ia mengandungi SPF 35PA++ dah cukup tinggi untuk melindungi kulit muka aku daripada sinar UVB dimana jika tidak dilindungi boleh mengakibatkan sunburn.. Untuk SPF 35, ia dapat melindungi kulit sehingga 97% dari sinar UVB.. 

Bab sunburn ni aku agak takut sikit sebabnya kalau kulit muka aku sunburn, memang susah untuk kembali kepada asal.. Mengambil masa yang agak lama untuk pulih.. Jadi, sebelum terjadinya sunburn, baiklah aku lindungi kulit aku sedari awal dan Hannah BB Cream ni sangat membantu aku dalam melindungi kulit muka.. TQ Hannah.. :)


2.  Teksturnya Sangat Ringan dan Tak Melekit

Seperti yang aku katakan di awal entry tadi, aku lebih prefer untuk pakai BB Cream yang teksturnya ringan.. Jadi,  Hannah BB Cream ni menepati apa yang aku inginkan.. Teksturnya sangat ringan dan sangat selesa bila diapply pada muka.. Ia tidak menutup rapat liang pori sehingga kulit tidak boleh bernafas seperti sesetengah foundation yang pernah aku cuba.. Satu lagi ianya tak melekit..

3.  Cover Parut Jerawat dan Jeragat

Muka aku ni memang tak bermasalah sangat.. Jerawat pun kengkadang jerk muncul pada masa-masa tertentu sahaja.. Tetapi parut jerawat yang tertinggal ketika muka breakout teruk suatu masa dahulu masih ada dan sedikit jeragat mungkin faktor usia.. Heh.. Dah tua hakak ni deknon!! Dah ada Hannah BB Cream ni, alhamdulillah semua tu boleh dicover dengan baik.. Lepas pakai Hannah Bb Cream ni, pastu sapu pulak compact powder, parut jerawat dan jeragat dah tak nampak dah.. Best gile..

4.  Muka Jadi Flawless

Bertepatan dengan moto mereka "Flawless Hannah, I'm Hannah", BB Cream ni memang berjaya meninggalkan efek flawless selepas penggunaannya.. Aku suka!! Sape yang tak suka muka nampak flawless kan.. 

5.  Makeup Tahan Lebih Lama

Satu lagi yang best dengan BB Cream Hannah ni, makeup tahan lebih lama.. Aku dah cuba pakai pergi kerja, time nak solat zohor, makeup masih menten seperti diawal pagi.. Ini salah satu ciri-ciri BB Cream yang aku suka.. 

Kelebihan  Hannah Cushion BB Cream


Setiap produk yang kita pakai mestilah ada kelebihannya yang tersendiri.. Buat apa pakai produk tetapi tiada kelebihan yang kita dapatkan.. Sama la juga dengan BB Cream Hannah ni, ada kelebihannya yang tersendiri.. Antaranya :-
  • Mempunyai UV Protection SPF 35
  • Memberi perlindungan daripada sinar UV yang boleh menyebabkan pigmentasi dan penuaan kulit.
  • Memberi perlindungan daripada Blue Light yang menembusi jauh kedalam kulit yang akan mengakibatkan penuaan kulit dan menjejaskan kualiti tidur
  • Dihasilkan daripada bahan semulajadi seperti ekstrak daun pegaga dan tumbuhan herba yang mempunyai sifat penyembuhan menjadikan ia anti-jerawat, anti-kedut dan merangsang kolagen.

Packaging Yang Unik Dan Memudahkan


Satu yang aku tertarik tentang BB Cream Hannah ni adalah packagingnya yang super cute, unik dan menarik serta memudahkan.. Mula-mula tu jakun jugak sekejap.. Eh, macam mana nak guna ni.. Hehe.. Almaklumlah firstime tengok packaging BB Cream macam ni.. Sebelum bukak penutupnya, aku tertanya-tanya jugak.. Camne boleh diberi nama Cushion BB Cream sedangkan tak de cushion pun.. Rupanya, bila dah bukak penutup dia, barulah nampak cushionnya.. Haha!! Tahap jakun tu lebih sikit kali ni.. Hehe..

Apa yang lagi best, bila dah tersedia cushion di hujung packagingnya, ia sangat mudah untuk digunakan dan disapu ke muka.. Dah tak perlu nak cari span lain.. Calit-calit dan terus ratakan dengan cushion yang disediakan tu.. Sangat senang.. Saiznya yang kecik juga memudahkan untuk dibawa kemana-mana.. Just selit dalam handbag dan boleh digunakan pada bila-bila masa.. Memang owsem!!

Hasil Makeup Menggunakan Hannah Cushion BB Cream



Video time..


Dimana Boleh Beli Hannah Cushion BB Cream?

Sepanjang menggunakan Hannah BB Cream ni, aku sangat berpuashati dengan hasilnya.. Rasa selesa dimuka, tak melekit dan yang paling best dapat efek flawless.. i luv it!! Kat mana nak dapatkan Hannah Cushion BB Cream ni? Ok, korang boleh dapatkan BB Cream Hannah ni secara online di Shopee dan Lazada atau juga boleh didapati dari pengedar sah mereka.

Harga
RM 69.90 (15ml)


Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Friday, March 22, 2019
Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature  |  Aku ni sejenis yang suka mencuba produk yang dikatakan bagus.. Asal ada jerk yang cakap produk itu bagus, produk ini bagus, mula la aku rasa teruja nak cuba.. Yelah mungkin bagus untuk orang lain tetapi tidak bagi aku.. Jadi, nak tak nak aku kena jugak cuba sendiri untuk tahu tahap kesesuaiannya dengan kulit aku.. Nasib baiklah kulit muka aku ni jenis yang tak bermasalah.. Jadi, boleh la try macam-macam produk.. Setakat ni Alhamdulillah.. Harapnya selamanyalah tak de masalah ye.. Hehe..

Ok, kali ni aku mencuba pula pencuci muka dari Hansaegee Nature ni iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser.. Wahh kemain aku  tengok kengkawan aku cakap cleanser ni bagus.. Jadi, aku tak tunggu lama terus jerk nak cuba juga.. Haha!! Sesuai ke idokkkk?? Haa nak tau cerita aku, kenelah baca sampai habis ye..


Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Eceli muka aku ni tak de la masalah sangat.. Kadang-kadang je jerawat akan tumbuh bilamana aku tak cuci muka dengan betul hanya sambil lewa.. Kulit muka aku ni pula jenis kulit kombinasi.. Di bahagian T-zone dan dagu sangat oily manakala di bahagian pipi agak kering.. Jadinya, perlu sesuaikan dengan pencuci yang boleh cover kulit berminyak dan juga kering..

Aku pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana produk dari Hansaegee Nature ni diperbuat daripada 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi dimana ia adalah 100% original made in Korea.. Aku kalau nak pilih sesuatu produk tu memang aku akan ambil tahu dulu tentang kandungan produk.. Bila dinyatakan diperbuat daripada bahan semulajadi, barulah rasa senang hati nak cuba sebabnya kalau dah diperbuat daripada bahan semulajadi ofkoslah ianya memberi kesan baik kepada kulit muka dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.. Betul tak?


Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni diperbuat daripada dua bahan utama iaitu Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil. Sepertimana yang korang sendiri tahu, Aloe Vera ni memang banyak manfaatnya pada kulit terutamanya dalam fungsi penyembuhan seperti menghilangkan jerawat, menghalus dan mencerahkan kulit, melembapkan kulit, mengecilkan liang pori, melegakan kesan sunburn dan juga memudarkan parut jerawat..

Sebut saja Tea Tree Oil, dah tau fungsinya untuk apa kan.. Tea Tree Oil ni dah sinonim sangat dengan manfaatnya dalam mencegah jerawat dan mengurangkan parut jerawat.. Ia juga dapat protect skin kita, meninggalkan kesan yang lembut dan lembap pada kulit dan menjadikan kulit kembali segar.. Jadi, tak hairanlah aku teruja sangat untuk cuba Cleanser ni kerana ia dapat mencegah jerawat, wajah lebih lembut dan lembap dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature.

Antara kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini adalah :-
  • Memberi kelembapan kepada kulit
  • Mengawal sebum/minyak
  • Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori
  • Merawat masalah jerawat
  • Menghilangkan kekotoran dan sel kulit mati pada kulit

Packaging Dan Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni didatangkan dalam botol berpam yang mudah digunakan.. Sangat praktikal bagi aku.. Tak perlu nak bersusah payah nak picit botol bagai, hanya pam sahaja.. Memudahkan kerja.. Bagi aku, dengan packaging yang sebegini, kualiti cleanser itu sendiri lebih terjaga.

Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni pula bukanlah sejenis cecair atau gel tetapi ia berbentuk foam dimana bila dipam akan keluar 'soft bubble' yang wangi.. Aku suka baunya yang sangat menyenangkan.. Nak cuci muka pun rasa selesa dengan bau yang segar seperti bau cleanser ni..

Cara Guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser


  • Basahkan muka dan tangan
  • Pam soft bubble dalam kuantiti yang mencukupi
  • Urut muka perlahan-lahan dengan bubble tersebut secara gerakan membulat
  • Bilas dengan air bersih

Layan video ni dulu ya!



Apa Kata Lea Azleeya Tentang Aloe AC Clean Bubble Cleanser?


Firstime guna cleanser ni aku dah rasa seronok sebabnya muka aku jadi lembap dan lembut.. Sesetengah pencuci muka yang pernah aku guna sebelum ni, ada yang meninggalkan kesan kekeringan, rasa tegang pada muka yang agak tidak selesa dan ada juga yang menjadikan kulit lebih berminyak dan melekit.. Itu tandanya tidak sesuai dengan kulit muka aku tetapi tidak bagi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana selepas guna kulit muka aku rasa selesa. Paling penting, kulit sentiasa lembap dan lembut.. Aku suka!!

Muka aku pada asalnya memang tiada masalah.. Jerawat pun jarang-jarang ada.. Dengan menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, makin bertambah terlindunglah kulit muka aku dari anasir-anasir jerawat.. Kecuali aku diserang penyakit malas.. Malas mencuci muka dengan sempurna, haruslah jerawat akan tumbuh juga.. Yang tu salah aku sendiri bukan salah pencuci muka tidak berkesan.. hehe..


Bagi korang yang ada masalah kulit kering, berminyak dan berjerawat tu, aku sangat recommend korang try pencuci muka ni.. Serius memang best.. Pencuci muka ni sangat sesuai dengan kulit muka aku dan mungkin juga ia sesuai dengan korang... Apa-apa pun kenalah cuba dulu baru tau tahap kesesuaiannya.. Betul tak.. Sebab kulit manusia ni kan tak sama.. Yang pastinya, produk ini tidak mengandungi bahan berbahaya dan selamat digunakan.

Oh ya, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini juga sesuai untuk kulit kering, kulit bermintak, kulit sensitif/berjerawat, banyak kulit mati dan yang mempunyai blackhead dan whitehead.

Harga : RM65 (150ml)
Beli disini : https://hansaegee.com/shop/aloe-ac-clean-bubble-cleanser.html





Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website
Facebook

Instagram
Youtube

Contact No.
017-695 6079