Top Social

Image Slider

Showing posts with label beauty. Show all posts
Showing posts with label beauty. Show all posts

Wawa Serum Skin Booster Penyelesaian Masalah Jerawat Dan Parut Jerawat

Thursday, October 18, 2018
Wawa Serum Skin Booster Penyelesaian Masalah Jerawat Dan Parut Jerawat  |  Minggu lepas kemain meriah lagik muka aku dengan jerawat dekat dagu... Lama dah rasanya jerawat tak tumbuh.. Kali ni 'dia' datang menyerang lagi.. Walaupun tak seteruk dulu, tapi aku tetap fobia.. Sebabnya dulu aku pernah menghadapi masalah jerawat yang agak kronik.. Risau jugak kot-kot mimpi ngeri tu datang kembali... Jadi, sebelum ia semakin parah, lebih baiklah cari jalan penyelesaiannya.. 

Dalam pada aku mencari jalan penyelesaian bagi masalah jerawat aku ni, minggu lepas adalah pulak seorang kawan datang memperkenalkan kat aku satu serum muka ni.. Katanya elok untuk jerawat dan parut jerawat.. Bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal, terus aje aku setuju nak cuba.. Serum apa tu? Haruslah Wawa Serum Skin Booster, penyelesaian bagi masalah jerawat dan juga parut jerawat.. Parut jerawat pun ada weh kat muka ni.. Saki baki yang dulu.. Haha!!


Wawa Serum Skin Booster Penyelesaian Masalah Jerawat Dan Parut Jerawat

Korang familiar tak dengan Wawa Serum ni? Kalau aku sebut Wawa Zainal mesti korang kenal kan.. Beliaulah founder Wawa Serum Skin Booster ni... Mula-mula tu ragu-ragu jugaklah nak cuba Wawa Serum ni.. Risau takut tak sesuai dengan aku sebabnya sebelum ni dah pernah cuba beberapa produk dan serum muka tetapi tak sesuai.. Ada tu siap breakout muka aku jadinya.. So, untuk langkah-langkah keselamatan, sebelum pakai aku siasat terlebih dahulu sama ada serum muka ni selamat atau tak digunakan.. Alhamdulillah, serum ni dah mendapat kelulusan dari KKM dan selamat untuk digunakan kerana tiada bahan kimia berbahaya didalamnya.. Yang membuatkan aku lagi nak cuba serum jerawat ni, ramai yang dah cuba dan memberikan feedback yang positif.. Kalau dah berkesan, siapa yang tak nak cubakan..


Masuk hari ni, dah seminggu aku cuba Wawa Serum ni.. Aku pakai pada waktu siang sebelum make-up dan juga pada waktu malam sebelum tidur tanpa gagal.. Aku ulangi, tanpa gagal hokeh!! Haha.. Alhamdulillah, jerawat besar kat dagu aku ni dah surut.. Cuma tinggal parut hitam jerk lagi belum hilang.. Tak sabar nak tunggu parut jerawat lak hilang.. Yang pastinya parut jerawat ni kenalah ambil masa sikitkan untuk hilang.. Bukan boleh hilang terus.. Paling penting, harus konsisten dalam penggunaan produk... Oh ya, atas hidung pun ada jerawat jugak weh!! On the way surut.. Insyaallah..

Ok, tak nak cakap banyak, mesti korang nak tahu apa kelebihan Wawa Serum ni kan.. Bukan setakat boleh merawat jerawat dan parut jerawat jerk tau, banyak lagi sebenarnya kelebihan serum muka terbaik ni.. Nak tahu, jom aku cerita!

Kelebihan Wawa Serum Skin Booster

Seperti yang aku nyatakan tadi, Wawa Serum ni selamat digunakan kerana telah mendapat kelulusan dari KKM dan telah melalui LAB tested 100% natural ingredients tanpa hydroquinone, mercury dan bahan kimia berbahaya yang lain.. Jangan risau, serum ini sesuai untuk semua jenis kulit... Bukan wanita jerk boleh pakai tau, lelaki pun boleh guna.. Ingat pompuan jerk ada masalah jerawat! Lelaki pun menghadapinya.. Betul tak? Jadi, bolehlah cuba Wawa Serum ni.. Jangan memalu ye kaum adam.. Korang pun boleh guna Wawa Serum ni.. Hiks..


Orite, jom ambil tahu tentang kelebihan Wawa Serum Skin Booster ni.. Antaranya ialah :-
  • Merawat masalah jerawat
  • Memudarkan parut jerawat dan jeragat
  • membantu kulit muka jadi lebih sekata
  • Melembapkan kulit muka
  • Anti-Aging
  • Mengecilkan liang pori
  • Mencerahkan kulit wajah
  • Menghilangkan lingkaran gelap bawah mata
Oh ya, selain tujuan untuk merawat jerawat, aku juga gunakan Wawa Serum ni sebagai makeup primer aku.. Sebelum makeup aku guna serum ni dulu.. Makeup aku pun tahan lebih lama dan tak bercapuk.. Best gile weh!! Muka pun nampak flawless dan glowing jerk.. Serius aku dah jatuh cinta sangat sangat sangat dengan Wawa Serum ni.. Produk yang wajib ada dalam beg makeup aku.. Nasib baik packagingnya comel kecik molek, senang dibawa kemana-mana.. Hehe

Bahan Utama Wawa Serum Skin Booster


Mesti korang tertanya-tanya apa yang istimewa sangat dengan Wawa Serum ni kan.. Haa korang jangan tak tahu ye, Wawa Serum ni menggunakan 100% bahan semulajadi seperti :-
  • Aloevera - Antioksidan dan membekalkan beta-carotine untuk ketegangan kulit
  • Ekstrak Lavender - Melambatkan proses penuaan
  • Timun - Melegakan keradangan/kemerahan/sunburn
  • Ekstrak Gold - Memperbaharui kulit
  • Minyak Zaitun - Kaya dengan vitamin E
  • Cactus - Kaya dengan antioksidan
  • Wheat Seeds - membekalkan nutrisi kepada kulit dan mencerahkan kulit
Aku suka tengok tesktur Wawa Serum ni sebab dalam serum ni ada cebisan gold, delima dan lavender beads yang menampakkan serum ini sangat exclusive.. Jangan tak tahu ye, ekstrak gold, delima dan lavender beads ni ada fungsinya yang tersendiri.. Bukan hanya sekadar perhiasan semata-mata dalam serum ni.. Ekstrak gold ni fungsinya untuk memperbaharui kulit sekaligus menghapuskan sel-sel kulit mati manakala delima dan lavender beads pula melambatkan proses penuaan sekaligus menghasilkan haruman yang menyegarkan.. Serius aku suka sangat bau Wawa Serum Skin Booster ni.. Wangi sangat weh!!


Apa yang aku suka lagi tentang Wawa Serum ni ialah teksturnya sangatlah ringan berasaskan air.. Tak  melekit langsung!! Itu yang bestnya dan ofkos cepat menyerap ke dalam kulit.. Lepas pakai Wawa Serum ni, memang macam tak pakai apa-apa.. Serapannya sangat baik tanpa meninggalkan kesan berminyak atau melekit.. Kulit rasa sangat lembut weh lepas pakai.. Serius tak tipu.. Aku suka!!

Cara Guna Wawa Serum Skin Booster

Cara gunanya sama juga seperti serum wajah yang lain.. Cumanya serum ni mudah diapply pada muka kerana serapannya sangat cepat.. Jadi, tak perlu tunggu lama untuk proses penyerapan.. Meh aku ajar cara guna..


Selepas mencuci muka dengan bersih, sapu Wawa Serum keseluruhan wajah. Kemudian tepuk-tepuk wajah dengan perlahan menggunakan jari jemari.. Untuk penggunaan yang lebih efektif, lakukan urutan pada wajah semasa memakai Wawa Serum... Manakala untuk kulit sensitif, selepas membersihkan wajah, tunggu antara 10-15 minit sebelum memakai Wawa Serum.. Ingat ye, kalau nak pakai pelembap, pastikan korang memakai Wawa Serum terlebih dahulu.. 

Waktu penggunaan pula, Wawa Serum ini boleh dipakai bila-bila masa tetapi waktu yang disyorkan adalah siang sebelum makeup dan juga malam sebelum tidur.. Serum ni boleh bertahan sehingga 1 - 2 bulan mengikut kadar penggunaan kita.. Meh tengok video cara aku pakai Wawa Serum ni..


Testimoni Pengguna Wawa Serum Skin Booster

Ok, bagi aku sendiri memang aku suka dan berpuashati dengan Wawa Serum ni.. Ia berkesan kepada kulit aku.. Jerawat besar kat dagu aku ni dah surut dalam masa 7 hari penggunaan Wawa Serum ni secara konsisten pagi dan malam.. Sorry, lupa nak snap pic masa jerawat ni bermaharajalela.. Almaklumlah hati tengah gundah gulana time tu.. Yang terfikir cuma nak bagi jerawat ni hilang cepat-cepat jerk.. Jadi, aku upkan gambar jerawat yang dah surut dan cuma parut hitam yang tinggal.. Tak sabar nak pudarkan parut jerawat tu pula...


Satu jerk nak kasitau kat korang, keberkesanan setiap produk tu mengikut kesesuaian kulit masing-masing juga ye.. Setiap orang kulitnya lain-lain dan kesannya juga tak sama bagi setiap individu... Jadi, nak tau berkesan atau tak dengan kulit korang, kenalah cuba sendiri dan rasainya sendiri.. Yang pastinya Wawa Serum ni memang selamat digunakan kerana dihasilkan daripada bahan semulajadi dan sesuai untuk semua jenis kulit.. So, tak perlulah risau ye.. 

Orite, feedback dari aku korang dah tau.. Jadi, jom kite tengok feedback pengguna Wawa Serum yang lain pula..





Jom Dapatkan Wawa Serum Skin Booster Untuk Tampil Cantik Persis Wawa Zainal

Nak kulit muka cantik macam Wawa Zainal, bolehlah cuba Wawa Serum Skin Booster ni.. Sebelum jual, foundernya dah cuba sendiri tau.. Muka beliau pun dulunya bermasalah jerawat juga.. Lepas guna serum ni, jerawat pun hilang dan kembali cantik... Aku sendiri pun dah cuba.. Alhamdulillah sesuai dan berkesan untuk aku.. Korang bila lagi? Jom sama-sama atasi masalah jerawat.. Manalah tau sesuai dengan korang juga... Apa yang penting, kita cuba.. Tak cuba tak tahukan... Rawat sebelum parah ye.. Hah gitchewww!!



HARGA
RM 59 (15ML)

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Instagram

Contact No.
011-3322 1066


SHO Red Ginseng | Rahsia Kulit Sihat, Cantik Dan Glowing Wanita Korea

Friday, October 12, 2018
SHO Red Ginseng | Rahsia Kulit Sihat, Cantik Dan Glowing Wanita Korea  |  Hi readers!! Bertemu sekali lagi kita dalam segmen K-Beauty.. Cewaahh dah macam mengacara rancangan tv aje gayanya kan.. Hehe.. Orite, kali ni aku nak kongsikan dengan korang semua tentang satu produk yang menjadi rahsia wanita korea untuk mendapatkan kulit sihat, cantik dan glowing iaitu SHO Red Ginseng... Aku dah cuba tau produk ni.. Serius weh, best sangat!! Patutlah wanita korea cantik-cantik belaka, ini rupanya rahsia mereka!! SHO Red Ginseng ni ada dua jenis tau iaitu SHO Aging Red Ginseng Ampoule dan juga SHO Aging Red Ginseng Ampoule Mask.. Dua-dua best tau... Jom aku cerita..


Rahsia Kulit Sihat, Cantik Dan Glowing Wanita Korea Dengan SHO Red Ginseng

Siapa yang tak nak cantik macam wanita korea kan... Mesti ramai yang mendambakan kecantikan mereka.. Termasuklah aku sendiri.. Nak jadi cantik ni sebenarnya macam-macam cara boleh kita cuba tidak kira sama ada cara tradisional mahupun moden.. Memandangkan aku ni merupakan seorang yang terlalu bizi dengan kehidupan seharian sebagai seorang isteri, ibu, blogger dan wanita bekerjaya, maka aku lebih betah memilih cara moden dalam penjagaan kecantikan.. Memiliki kulit sihat, cantik dan glowing persis wanita korea menjadi idaman aku sejak dulu.. Sebab itulah aku sangat teruja mencuba SHO Red Ginseng ini kerana ini adalah rahsia wanita korea tampil cantik.. Hehe..

Oh ya, SHO ini singkatan daripada 'Special Homecare Origin' ye.. Kalau korang nak tahu, SHO adalah jenama skincare korea yang menggabungkan rawatan kecantikan dan juga sains.. Dibawah jenama SHO, terdapat pelbagai jenis produk skincare yang boleh digunakan oleh wanita bekerjaya yang terlalu sibuk seperti aku untuk membuat rawatan sendiri di rumah.. Jadi, lepas ini tak perlu lagi nak mencari masa untuk ke SPA dan pusat kecantikan.. Lagi pun produk yang mereka hasilkan merupakan produk kosmetik terbaik di Korea dibawah piawaian yang ketat untuk memastikan kualiti dan sijil ISO yang diiktiraf di peringkat antarabangsa..


Satu lagi yang best adalah semua produk mereka bebas dari bahan-bahan berbahaya seperti Triethanolamine, Benzophenone, Mineral Oil, Sulfate, Paraben dan Acrylamid... Jadi, ia selamat digunakan oleh wanita hamil juga.. Korang yang berusia dalam lingkungan 18-50 tahun dan mementingkan aspek penjagaan diri dan kecantikkan, aku sangat recommend produk ni untuk korang cuba kerana produk SHO ini juga diformulasikan bagi melindungi kulit dari sinaran matahari, anti-penuaan dan memutihkan kulit.. Sangat best!!

Kenapa Perlu Memilih Produk Jenis Ampoule?


Kenapa aku lebih suka memilih produk Ampoule ini? Haaa sebabnya ampoule ni dikatakan lebih pekat daripada serum-serum lain yang ada di pasaran dan ia memberikan kesan yang lebih cepat.. Lagi pun produk ini mengandungi bahan yang aktif dan mengambil masa yang lebih singkat untuk melihat kesannya..

Antara kebaikan ampoule ialah :-
  • Menyerap dengan cepat
  • Memberikan kesan berpanjangan
  • Membantu memulihkan keseimbangan kulit
  • Tidak melekit

SHO Aging Red Ginseng Ampoule Mask


Aku suka SHO Aging Red Ginseng Ampoule Mask ni sebabnya baunya tak busuk seperti mask ginseng lain yang pernah aku guna sebelum ni.. Mula-mula aku ingatkan bau dia tak menyenangkan.. Teragak-agak jugak la firstime nak cuba tu.. Bila dah bukak packaging mask ni, wahh bau dia nice.. Aku suka.. Tak busuk langsung.. Sungguh menyenangkan!! Serius best Weh!! Tak percaya sila cuba ye... Hiks..

SHO Aging Red Ginseng Ampoule Mask ni dihasilkan daripada bahan semulajadi yang kaya dengan khasiat seperti Red Ginseng, Mulberry Root, Licorice dan Pleuropterus Multiflorus yang dapat menjadikan kulit lembut dan bersinar..


Selain itu, di dalam produk ini juga terkandung Camellia OIl yang dapat membantu mengimbangi kadar minyak dan air di permukaan kulit serta mengekalkan keseimbangan kulit muka.. Manakala ekstrak Portulaca dan allantoin pula berfungsi melindungi kulit agar tidak terdedah kepada persekitaran dan menjadikan kulit yang lesu dan sensitif kepada kulit yang lebih sihat... Eh ada satu lagi bahan iaitu Trehalose yang bertindak melembabkan dan merehatkan kulit.. Bagi korang yang mengalami masalah kulit, bolehlah cuba SHO Aging Red Ginseng Ampoule Mask kerana ia dapat memulihkan keadaan kulit..


Kebaikan SHO Aging Red Ginseng Ampoule Mask
  • Anti-penuaan
  • Menyuburkan kulit
  • Memulihkan kulit 
  • Menjadikan kulit sihat dan bersinar

Cara Guna SHO Aging Red Ginseng Ampoule Mask



Kalau korang nak tahu, SHO Aging Red Ginseng Ampoule Mask ini kesannya dapat dilihat selepas hanya sekali penggunaan sahaja.. Hampir 80% pengguna telah mencubanya dan memberi feedback yang positif.. Kadar minyak dimuka juga menurun sebanyak 60% dan tahap kelembapan kulit muka pula meningkat sebanyak 46% selepas sekali penggunaan SHO Aging Red Ginseng Ampoule Mask ini.. Ini bukan omongan kosong ye kerana ia telah diuji secara klinikal..

SHO Aging Red Ginseng Ampoule


SHO Aging Red Ginseng Ampoule ni sangat berbeza dengan serum yang ada di pasaran kerana teksturnya lebih pekat dan likat.. Masa mula-mula aku nak cuba produk ni, aku ingatkan ia sangat merimaskan sebabnya tekstur cecairnya sangat pekat.. Dalam fikiran aku, mesti muka akan rasa tebal dan melekit.. Rupanya tanggapan aku tu semuanya salah.. Best sebenarnya pakai Red Ginseng Ampoule ni sebab teksturnya cepat menyerap ke dalam kulit tanpa meninggalkan rasa melekit... Baunya sama juga seperti mask, nice-nice gitu!!


Apa yang perlu korang tahu, SHO Aging Red Ginseng Ampoule ni dihasilkan dari bahan semulajadi seperti ekstrak Red Ginseng, Camellia Oil, Paeonia Suffruticosa Root, Morus Alba Root dan juga Theobroma Cacao Seed.. Ramuan terbaik yang ada dalam produk ini ofkoslah Red Ginseng yang bertindak untuk mengekalkan ketahanan kulit.. Jangan risau, SHO Aging Red Ginseng Ampoule ni sesuai untuk semua jenis kulit...

SHO Aging Red Ginseng Ampoule ini diperkaya dengan 42% ekstrak Red Ginseng yang berupaya memastikan kulit sentiasa sihat dan glowing kerana ia mengandungi nutrisi yang banyak.. Camellia Oil di dalam produk ini sangat bagus untuk melembabkan kulit dan membantu hidrasi.. Selain itu, ekstrak Paeonia Suffruticosa Root dan Polygonum multiflorum root akan membantu melembutkan kulit yang kasar dan berkilat.. Manakala Trehalose pula membantu melembabkan dan menenangkan kulit..


Kebaikan SHO Aging Red Ginseng Ampoule
  • Anti-penuaan
  • Menyuburkan kulit
  • Memulihkan kulit 
  • Menjadikan kulit sihat dan bersinar

Cara Guna SHO Aging Red Ginseng Ampoule


Selepas pakai SHO Aging Red Ginseng Ampoule

SHO Aging Red Ginseng Ampoule ni boleh digunakan secara harian menggantikan serum muka.. Ia 3 kali lebih berkesan dan penyerapan yang lebih baik berbanding serum yang lain.. Kalau korang nak tahu, SHO Aging Red Ginseng Ampoule ni terjual 10 botol dalam masa 1 minit di seluruh dunia.. Pencapaian yang sangat mengagumkan..

Jom tonton video ni dulu..



Jom Jadi Cantik Persis Artis Korea Dengan SHO Red Ginseng

Tu dia!! Jom jadi cantik perisi artis korea!! Haha.. Kalau korang nak jadi cantik macam orang korea, sekarang tak susah lagi kerana rahsia mereka dah pun terbongkar.. Dengan menggunakan SHO Red Ginseng ni, dah boleh dapatkan kulit yang sihat, cantik dan glowing.. Bukan tu sahaja malah kulit yang bermasalah dan rosak dapat dirawat kembali dengan SHO Red Ginseng ni..


HARGA

SHO Aging Red Ginseng Ampoule Mask
RM 159 (7 pcs)

SHO Aging Red Ginseng Ampoule 
RM 189 (50ml)


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, boleh layari :-

Website

UYA Asia : www.uyaasia.com/

Instagram

Facebook


Boleh juga didapati di :- 

(50 selected stores nationwide)



Formula 10.0.6 Membersihkan Kulit Dan Liang Pori Tersumbat

Sunday, October 07, 2018
Formula 10.0.6 Membersihkan Kulit Dan Liang Pori Tersumbat  |  Selalunya aku sangat konfiden dengan hanya mencuci muka dengan pencuci muka sahaja aku rasa kulit muka aku ni dah dibersihkan dengan sempurna.. Rupanya sangkaan aku meleset sama sekali setelah aku diperkenalkan dengan produk terbaru dari Formula 10.0.6 ni.. Produk ape tu? Haaa kalau korang nak tahu, Formula 10.0.6 ini merupakan salah satu produk terbaik yang pernah aku cuba.. Nak tahu cerita aku tentang produk  ni, stay sampai noktah terakhir ye.. Hehe


Formula 10.0.6

Formula 10.0.6...!! Nama pun dah unikkan.. Hiks.. Ok, kalau korang nak tahu, Formula 10.0.6 ni adalah produk penjagaan kulit yang berkesan untuk menangani masalah kulit terutamanya jerawat muda.. Ia mengandungi gabungan tumbuhan semulajadi yang terbukti berkesan. Sebenarnya, dibawah jenama ini terdapat pelbagai jenis produk seperti Cleanser, Mask, Moisturizer, Patches dan sebagainya.. Buat masa ni, Formula 10.0.6 telah melancarkan 12 produk di Malaysia dan 4 topeng muka baru yang dilancarkan pada September 2018.. Best weh!!

Orite, untuk kali ni aku nak kongsi cerita dengan korang tentang tiga produk dari Formula 10.0.6 ni yang dah aku cuba yang mampu membersihkan kulit dan liang pori tersumbat dengan sempurna.. Serius aku dah jatuh cinta dengan produk Formula 10.0.6 ni...  Antaranya :-

  • So Totally Clean Micellar Cleansing Water
  • Total Take Away Skin-Purifying Bubble Mask (New Product!)
  • Draw It All Out Skin-Detoxing Peel Mask (New Product!)


Firstime tengok produk ni, ada sesuatu yang menarik perhatian aku iaitu packagingnya... Smart!! Menarik!! Tertarik!! Ko memang kebabooommm!! Haha.. Mane tak nye weh, cuba tengok font yang digunakan.. Besar gedabak tu.. Memang boleh menarik perhatian pengguna.. Serius aku suka!! Senang sikit nak baca.. Haha!! Lagipun, ia mampu membuatkan hati aku cair untuk membelinya.. Ahakz!! Ok jom aku cerita pengalaman aku guna produk ni..

Formula 10.0.6 So Totally Clean Micellar Cleansing Water


Ok, sebenarnya So Totally Clean Micellar Cleansing Water ni dah lama berada di pasaran.. Cuma aku aje yang lambat kenal dengan jenama ini.. Jadi, bila dah kenal ni, memang harus cuba produk terbaik dari Formula 10.0.6 ni.. 

Kalau korang nak tahu, So Totally Clean Micellar Cleansing Water ni merupakan produk yang unik sebabnya ianya tanpa alkohol.. Haaa sebab itu jugalah aku memilih untuk mencuba produk ni.. Bukan tu saje, apa yang lagi buat aku jatuh cinta dengan So Totally Clean Micellar Cleansing Water ni ia bertindak sebagai toner muka yang mampu menangkis kotoran dan minyak di kulit dengan lebih bersih serta menjadikan kulit lebih licin.. OMG!! I like it!!


Oh ya, So Totally Clean Micellar Cleansing Water ni juga sangat sesuai untuk korang yang berkulit sensitif kerana ia dihasilkan daripada ekstrak campuran botanikal seperti Timun, Rumpai LAut, Chamomile, Witch Hazel, Echinacea, Lavender dan juga Fennel yang membantu memelihara kulit wajah.. Jangan tak tahu ye, rumpai laut berupaya menyingkirkan kotoran sementara timun dan chamomile dapat mengecilkan liang pori serta mengurangkan minyak pada kulit.. Nak lagi berkesan, guna setiap hari ye... Nanti kulit akan lebih lembut dan seimbang..

Kebaikan So Totally Clean Micellar Cleansing Water
  • Sesuai untuk kulit sensitif
  • Membersih dan menyegarkan kulit
  • Membuang kekotoran dan mengawal kulit daripada kelihatan berminyak dan berkilat
  • Tanpa alkohol
  • Mengecilkan liang pori kulit


Cara nak guna macam biasalah.. Memerlukan kapas muka ye.. Titiskan So Totally Clean Micellar Cleansing Water ni pada kapas muka dan lapkan pada wajah serta leher secara perlahan-lahan.. Elakkan dari terkena mata ye.. Nanti pedih pulak mata.. Hehe.. Pakai So Totally Clean Micellar Cleansing Water ni tak perlu bilas hokeh sebab ianya bertindak sebagai toner.. Untuk mendapatkan kesan yang terbaik, boleh gunakan 2 kali sehari...

Best sangat produk ni!! Sampaikan aku sendiri tak boleh nak move on dengan kesannya.. Firstime guna, kulit aku jadi lebih lembut dan wajah pun sangat segar.. Paling best, kulit aku betul-betul bersih lepas guna So Totally Clean Micellar Cleansing Water ni.. Sebenarnya, selain dari toner, aku juga jadikan produk ni sebagai make up remover aku tau sebabnya ia mampu membersihkan solekan yang tebal.. Jadi, sebelum cuci muka aku remove dulu make up aku guna So Totally Clean Micellar Cleansing Water ni dan lepas cuci muka aku bersihkan lagi muka aku dengan cleansing water ni sebagai toner pula.. Serius, memang muka aku benar-benar bersih lepas menggunakannya..

Formula 10.0.6 Total Take Away Skin-Purifying Bubble Mask


Ini satu lagi produk yang aku suka.. Bila pakai akan terhasil gelembung buih-buih halus.. Rasa geli-geli jerk kulit muka time gelembung buih tu terhasil.. Eh lupa nak kenalkan.. Produk ini bernama Total Take Away Skin-Purifying Bubble Mask yang boleh menyegarkan kembali kulit yang kusam dan tidak bermaya.. Kalau korang nak tahu, gelembung buih yang terhasil itu disebabkan mask ini kaya dengan oksigen dan mengandungi tanah liat rhassoul yang bertindak menyingkirkan kotoran yang degil dan menjadikan kulit bersih dan berseri..

Kelebihan Total Take Away Skin-Purifying Bubble Mask
  • Menyingkirkan kotoran untuk menjadikan wajah segar dan cerah
  • Tanah Liat Rhassoul membersihkan liang pori tersumbat manakala Teh Hijau berfungsi sebagai anti-oksidan untuk kulit
Bahan Utama
  • Kaolin
  • Bentonite
  • Tanah Liat Rhassoul
  • Teh Hijau
  • Bahan pelembap semulajadi
  • Berasal daripada Sugar Beet Molasses


Cara guna, pump Total Take Away Skin-Purifying Bubble Mask ni dalam kuantiti yang secukupnya dan sapu pada wajah secara lembut.. Seterusnya tunggu selama 3-5 minit untk buih terhasil.. Aku biasa tunggu sampai 5 minit baru cuci sebabnya nak pastikan buih terhasil secara keseluruhannya.. Memang best guna mask ni.. Kalau korang mempunyai pori terbuka, aku sangat rekomen korang guna Total Take Away Skin-Purifying Bubble Mask ni.. Gerenti korang suka sebabnya, liang pori akan terasa bersih sangat lepas guna.. 

Formula 10.0.6 Draw It All Out Skin-Detoxing Peel Mask


Dah bersih, kalau boleh nak bersih lagi.. Inilah jawapannya, Draw It All Out Skin-Detoxing Peel Mask.. Jom bertukar menjadi hitam!! Haha.. Mane tak hitamnya, mask ni dirumus khas daripada arang buluh dan juga plum.. Topeng muka ni sangat best sebabnya bila time nak tanggalkannya, muka relax jerk tak sakit tak sama macam topeng muka arang yang lain yang pernah aku guna sebelum ni.. 

Peel mask ini berfungsi seperti magnet yang sangat kuat untuk menarik dan menyingkirkan kotoran yang tersumbat jauh di dalam liang pori muka.. Bamboo Charcoal dan plum ni bertindak dengan cepat untuk mengecilkan liang pori dan mengelupaskan kulit secara lembut dan ringan.. Jangan risau, pengelupasan yang terjadi bukanlah pengelupasan yang menyakitkan dan berbahaya.. Ia cuma pengelupasan ringan menyingkirkan sel-sel kulit mati.. Kulit muka akan kembali berseri dan segar..



Kebaikan Draw It All Out Skin-Detoxing Peel Mask
  • Bamboo Charcoal dapat mendetoksifikasi liang-liang pori, menyingkirkan kekotoran dan toksin serta mengelupaskan kulit secara ringan
  • Ekstrak buah Plum pula merupakan gabungan yang complex dari 3 jenis plum Australia yang berbeza untuk membantu menyubur, melembap dan menyegarkan kulit.
Bahan Utama
  • Bamboo Charcoal
  • Wild Plum Fruit Complex
  • Bahan pelembap semulajadi
  • Berasal daripada Sugar Beet Molasses


Hitam itu menawan.. Hehe.. Hitam likat warnanya.. Cara pakai sama sahaja macam pakai charcoal mask yang lain.. Sebelum pakai tu pastikan muka dah dibersihkan.. Picit Draw It All Out Skin-Detoxing Peel Mask ke atas tapak tangan dalam kuantiti yang secukupnya.. Kemudian, sapu pada keseluruhan wajah.. Lepas tu tunggulah ia benar-benar kering supaya mudah ditanggalkan..

Serius peel mask ni tak sama dengan peel mask yang lain.. Sebelum ni pernah juga pakai Charcoal mask, time nak cabut tu tuhan saja yang tahu betapa sakitnye kulit.. Terlalu kuat sangat.. Tapi Draw It All Out Skin-Detoxing Peel Mask tak macam tu tau.. Ia lebih lembut dan tak menyakitkan.. Lepas pakai kulit aku rasa lembut sangat dan ofkoslah bersih je kulit muka.. Semua kekotoran dah melekat dekat peel mask ni.. Haha.. Best gile!!

Dah tak nak bebel panjang lebar, meh pakat tengok video aku pakai ketiga-tiga produk ni.. 


Dapatkan Formula 10.0.6 Untuk Kulit dan Liang Pori Bersih Sempurna

Nahhh tu dia dah macam iklan tv "dapatkan Formula 10.0.6 untuk kulit dan liang pori bersih sempurna".. Haha!! Ok, aku dah cuba ketiga-tiga produk Formula 10.0.6 ni dan sangat puas hati dengan keberkesanan produk ini.. Tak mustahil aku akan setia dengan ketiga-tiga produk ni sebabnya ia sangat sesuai untuk kulit aku dan jangan lupa ye, sesuai juga untuk kulit yang sensitif.. Harga pun tak mahal mana dan mudah didapati..


Harga Produk Formula 10.0.6
  • So Totally Clean Micellar Cleansing Water - RM 39.90
  • Total Take Away Skin-Purifying Bubble Mask - RM39.90
  • Draw It All Out Skin-Detoxing Peel Mask - RM49.90

Untuk mendapatkan produk Formula 10.0.6 ni, korang boleh beli di :-

Watsons Online

Selected Watsons Store

Luxor Beauty World Official Store

Astro Go Shop
Lazada


Kulit Licin Bebas Jerawat Dalam Masa 30 Hari Dengan Some by Mi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle

Monday, October 01, 2018
Kulit Licin Bebas Jerawat Dalam Masa 30 Hari Dengan Some by Mi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle | Minggu ni adalah minggu yang agak stress bagi aku.. Banyak bende yang nak kena settle tapi tak jugak settle-settle.. Diri ni dah macam tak terurus jerk gayanya.. Muka tak terjaga rapi.. Mana taknya, dua minggu lepas lagi skincare aku habis tapi tak terbeli jugak.. Sampaikan muka pun dah nampak kusam dan dekat dagu ni dah naik bengkak jerawat dek kerana tak dicuci dengan sempurna.. Huhu.. 

Bila dah mula sedar muka telah bertukar menjadi 'raksasa', barulah meroyan nak pergi beli skincare.. Tapi, member aku yang sorang ni suggest pulak satu jenama skincare ni untuk aku cuba.. Katanya, skincare ni boleh merawat jerawat dan mengembalikan keserian pada wajah.. Wahh menarik tu!! Teruja terus aku nak cuba.. Aku ni pantang kalau tau produk yang best-best, mesti nak cuba.. Terima kasihlah pada kawan aku tu sebab kenalkan aku dengan produk Some by Mi iaitu AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle ni..


Sebelum aku guna produk Some by Mi ni, aku siasat dulu sama ada produk ni selamat digunakan atau pun tak.. Bukan boleh sebarangan cuba aje walaupun ramai yang cakap bagus.. Betul tak? Mau rosak muka kalau main pakai aje... Setelah siasatan dijalankan, ternyata produk ini selamat digunakan dan sebenarnya dah ramai yang menggunakannya.. Termasuklah anak saudara aku sendirik.. Haduiiyaiii.. Aku jerk yang  ketinggalan.. Haha!!

Best ke produk ni? Haaa anak saudara aku sendiri yang cakap produk ni memang best dan dapat melicinkan kulit sekaligus merawat jerawat.. Disebabkan itu juga aku tak ragu-ragu untuk cuba sendiri produk ni.. Hari ni adalah hari ke-3 aku try Some by Mi ni.. Jadi, kite tunggu lagi 27 hari ye untuk tengok hasilnya.. Hehe.. Sebelum tu, jom aku cerita serba sedikit tentang produk owesome ni kat korang!! Nak tahu, kenalah baca sampai habis ye.. Haha!!

Set Lengkap Some by Mi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle


Some by Mi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle ni, set lengkapnya terdiri daripada 4 item iaitu :-
  • AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Cleansing Bar
  • AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Toner
  • AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Serum
  • AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Cream
Kalau korang nak tahu, item yang menjadi feberet pengguna produk Some by Mi ni adalah Cleansing Bar dan juga Toner.. Time aku cari maklumat tentang produk ni, ramai betul yang memberi feedback menyatakan dua item ni memang best dan berkesan.. Bila dah tahu macam tu, ofkoslah aku lebih yakin nak guna produk ni.. Tak sabar sebenarnya nak tengok resultnya.. Hehe..

1. AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Cleansing Bar - RM70


AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Cleansing Bar ni dihasilkan daripada bahan semulajadi seperti ekstrak pokok teh 10,000ppm, AHA, BHA, PHA Niacinamide 2% dan 20 jenis ektrak tumbuhan semulajadi... Cleansing Bar ni tidak mengandungi bahan kimia berbahaya tau dan tiada pewarna tiruan yang boleh menyebabkan iritasi pada kulit.. Jadi, ianya selamat digunakan..

Korang mesti tertanya-tanya kan, apa itu AHA, BHA dan PHA.. Mungkin ada yang dah tahu, tetapi bagi yang belum tahu tu, meh aku terangkan... Kalau korang nak tahu AHA ni berfungsi untuk menyingkirkan sel-sel kulit mati dan membersihkan segala kekotoran yang terlekat pada muka.. Manakala BHA pula ia membantu mengecilkan liang-liang pori, membersihkan kekotoran dan sebum  yang tersumbat dalam liang pori muka.. PHA apa pula? Haaa PHA ni berfungsi untuk mengekalkan kelembapan kulit muka dan menyingkirkan sel-sel kulit mati..



Firstime aku guna sabun Miracle ni, aku dah jatuh cinta dengannya.. Mana taknya, buih yang dihasilkan dari sabun ni, sangatlah halusssss... Lembut sangat bila disapukan ke muka.. Dah rasa macam pakai cream kek jerk lembutnya.. Haha!! Bagi aku, Cleansing Bar ni sangat-sangatlah best sebab ia mampu membersihkan wajah dengan sempurna.. Fungsi sabun ni, bukan sahaja dapat mencuci wajah dengan sempurna malah sekaligus dapat melembapkan dan mencerahkan muka.

Lepas guna sabun ni, muka dah tak berminyak lagi.. Paling best sabun ni tak menyebabkan kekeringan dan rasa tegang pada kulit seperti sesetengah cleansing bar yang lain.. Mula-mula nak pakai tu, aku cuak jugak sebab muka aku ni memang tak sesuai pakai cleansing bar kerana muka akan jadi kering lepas pakai dan tegang semacam.. Tapi tak bagi Cleansing Bar Some by Mi ni, muka menten lembap dan muka rasa sangat bersih lepas dicuci.. Baunya pun best tau... Bau haruman tea tree oil.. Tenang jerk rasa bila bau sabun ni.. Serius!!


Cara gunanya macam sabun-sabun lain jugak, cumanya untuk sabun ni didatangkan sekali dengan uncang jaring.. Masukkan jerk sabun dalam uncang jaring tu dan basahkan sedikit.. Lepas tu, gosok ajelah sampai buih terhasil.. Bila buih dah banyak, terus apply kat muka.. Seeloknya time cuci muka tu, korang buatlah urutan muka yang betul.. Macam aku ni malas.. Jadi, aku main cuci jerk ikut dan aku.. Haha.. Korang janganlah tiru aku yek.. Ekeke..!!

2. AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Toner - RM75


Hah! Inilah salah satu produk yang femes dan viral dikalangan mereka yang menggunakan produk Some by Mi ni.. AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Toner ini bertindak sebagai exfoliator yang berkesan untuk menjadikan kulit lebih bersih dan berseri daripada sebelumnya.. Selamat tinggal kulit kusam!! Hehe.. Serius wehh, toner sangatlah penting untuk kulit kita.. Dalam rutin penjagaan kulit, mesti kena ada toner.. Tapi, jangan sebarangan pakai sahaja, pastikan ianya sesuai dengan kulit kita..

Toner Some by Mi ni sangat best tau.. Ianya tak melekit.. Aku paling tak suka kalau pakai toner yang melekit.. Muka akan jadi tak selesa.. Tidak bagi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Toner ni sebabnya bila aku apply kat muka, memang best jerk rasa dan paling best ia dapat mencerahkan kulit kerana ia mengandungi Adenosine.. Wehh aku suka sangat kalau bab-bab cerah ni.. Almaklumlah aku ni tak berapa nak cerah sangatkan kulitnya.. Haha!! Oh ya, toner ni sesuai untuk semua kulit termasuklah kulit sensitif, kulit kering dan juga kulit berminyak kerana ia mempunyai pH 5.5 dan bebas bahan kimia berbahaya.

Ok, untuk pengetahuan korang, AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Toner ni sedikit berasid kerana mempunyai AHA, BHA dan PHA.. Sungguhpun begitu, ianya tidak berbahaya kerana bahan yang digunakan adalah selamat iaitu dibawah EWG safety-rated... Ia juga menghalang kulit dari dehidrasi.. Jadi, tak perlu nak risau kulit jadi kering ke apa.. Kulit akan sentiasa lembap dan glowing gitu.. Best tau!! Satu lagi yang best tentang toner ni, ia juga berfungsi sebagai anti penuaan tau sebabnya didalamnya mengandungi niacinamide.. Lengkap awak!! Hanya dengan satu toner ni aje awak dapat 3 manfaat terus iaitu kulit lembap glowing, anti-penuaan dan juga cerah berseri.. Seronokkan??

Antara kandungan AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Toner ini seperti Water, Butylene Glycol, Dipropylene Glycol, Glycerin, Niacinamide, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract, Polyglyceryl-4 Caprate, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Lens Esculenta (Lentil) Seed Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Swiftlet Nest Extract, Sodium Hyaluronate, Fructan, Allantoin, Adenosine, Hydroxyethyl Urea, Xylitol, Salicylic Acid, Lactobionic Acid, Citric Acid, Sodium Citrate, 1,2-Hexanediol, Pentylene Glycol, Caprylyl Glycol, Benzyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Ethyl Hexanediol, Raspberry Ketone, Phenoxyethanol, Mentha Piperita (Peppermint) Oil.


Cara gunanya sama sahaja macam toner lain.. Lepas cuci muka, barulah pakai AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Toner ni untuk mendapatkan kulit yang lebih bersih.. Yelahkan, kekadang tu, kita cuci muka tak berapa sempurna bersihnya.. Jadi dengan menggunakan toner ni, ia dapat membersihkan lagi muka kita dengan lebih sempurna.. Untuk penggunaan, titiskan toner pada kapas muka dan terus apply pada kulit muka.. 

Patutlah ramai yang suka toner Some by Mi ni.. Memang best uolls... Muka tak melekit dan rasa sangat ringan je lepas guna.. Paling best bau tea tree nya, sangat menyegarkan.. Tak sabar nak tunggu 30 hari nak tengok perubahannya.. Pakai sekali pun dah best, inikan pula pakai dalam tempoh yang lama.. Aku pun dah jatuh cinta dengan toner ni wehh!!

3. AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Serum - RM98


AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Serum ni best juga tau sebabnya ia berkesan menenangkan kulit kerana didalamnya terkandung Centella Asiatica sebanyak 14.5% dan Pokok Teh (Melaleuca Alternifolia Air Lead 10,000ppm.. Selain tu, serum ini juga dapat melembutkan tekstur kulit kerana AHA, BHA dan BPA yang ada di dalam serum ini berfungsi untuk menyingkirkan sel-sel kulit mati dengan lebih efektif.. 


AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Serum ini didatangkan dalam bentuk cecair yang seolah-olah seperti air tidak seperti kebanyakan serum lain yang teksturnya lebih pekat dan likat.. Yang bestnya, bila pakai serum ni cepat jerk dia menyerap ke dalam kulit muka tanpa ada rasa melekit.. Ini merupakan salah satu ciri serum yang aku suka.. Bukan apa, kalau pakai serum yang melekit ni, muka akan rasa tebal dan tak selesa.. Nak make up pun susah tau.. Make up pasti akan bercapuk.. 

Cara pakai juga sama macam korang pakai serum muka yang lain.. Titikkan serum ke atas kulit muka dan urut perlahan secara membulat supaya serapan lebih cepat.. Lepas pakai serum ni, kulit aku nampak lebih lembap dan glowing.. Aku sukaaa!! Haha.. Jangan risau ye, serum ni sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif.. 

4. AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Cream - RM118


Haaa ni habaq kat korang.. Sekarang ni AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Cream ni ada promosi tau.. Now, korang boleh dapatkannya dengan harga RM80 sahaja hokeh!! Rugi tau tak rembat sekarang ni sebab cream ni superb best!! Nak tahu apa yang best? Meh aku cite..

Macam biasa, lepas cuci muka dengan sabun miracle dari Some by Me perlu pakai toner pula.. Lepas tu untuk dapatkan result yang lebih gempak, apply pula serum dan seterusnya lock muka dengan miracle cream ini pula, barulah lengkap rutin penjagaan muka.. Hah lepas tu barulah boleh make up seperti biasa.. Resultnya, perghh memang owesome babe!! Flawless muka iollss... Jom tengok video ni..

AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Cream ini berfungsi untuk mencerahkan kulit dan menghilangkan kedutan pada wajah.. Ia dihasilkan dari Ekstrak Daun Pokok Teh 10,000ppm, 70% Ekstrak Centella Asiatica dan Madecasoide yang sangat efektif untuk menenangkan dan melembutkan kulit dengan manfaat dari ekstrak bahan alam semulajadi. Selain itu, ia mampu merawat kulit yang bermasalah.. Eh jangan tak tahu, parut jerawat pun boleh hilang tau kalau digunakan secara konsisten.. 


Sebenarnya aku sendiri pun sebelum ni sangat tak suka pakai cream muka.. Selalunya selepas guna toner terus aje pakai foundation sebabnya kebanyakan cream muka yang aku pernah cuba, semuanya tak menepati citarasa aku yang tak sukakan cream yang jenis melekit dan bertekstur berat dimuka bila di pakai.. Nasib baik AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Cream ni tidak seperti itu.. Creamnya kalau dilihat oleh mata kasar nampak seperti cream biasa.. Tapi bila disentuh, ia seolah-olah bertekstur seperti gel.. Time sapu kat muka, memang best tak melekit dan cepat menyerap menjadikan kulit lembap dan lembut tanpa meninggalkan kesan berminyak.. Eh, bau dia pun best la awak.. Haha Sebabnya ia mengandungi 4 herba terpilih iaitu Rosemary, Lavender, Thyme dan Oregano.. 

Aku paling suka pakai waktu malam sebabnya bila bangun dari tidur, muka nampak glowing jerk.. Bolehlah fefiling flawless kan.. Haha!! Untuk mendapatkan kesan yang lebih bagus, bolehlah pakai 2 kali sehari iaitu pagi sebelum make up dan malam sebelum tidur.. Hiks.. 

Kulit Licin Bebas Jerawat Dalam Masa 30 Hari Dengan Some by Mi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle 


Nak kulit licin bebas jerawat, boleh try Some by Mi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle ni.. Sangat recommend bagi korang yang mempunyai masalah jerawat.. Aku sendiri dah cuba dan sangat sukakannya... Kulit muka lebih better dari sebelum ni.. Tak sabar rasanya nak tunggu sehingga 30 hari nak tengok kesan produk ni pada kulit muka aku.. Anak saudara aku pun dah tak boleh nak eksyen dengan aku lagi sebab aku pun dah guna produk ni.. Haha!!

Dimana nak dapatkan produk ni? Haa korang boleh dapatkannya secara online.. Boleh dapatkan sekarang juga untuk menikmati potongan harga yang kebabom sebabnya sekarang ada promosi tau.. Nak kulit licin bebas jerawat dalam masa 30 hari? Nahhh jom pakat pakai Some by Mi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle ni.. Gerenti puas hati!!


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut tentang produk, boleh layari :-

Website

Facebook

Instagram

Contact No.
019 - 3873526

Unboxing Althea Turn 3 Beauty Haul

Wednesday, September 19, 2018
Unboxing Althea Turn 3 Beauty Haul  |  Holaaaa!! Hi korang.. Hakak dengan produk kecantikan tak dapat dipisahkan.. Cewahhh.. Padahal hakak bukannya seorang kaki makep tegar.. Haha!! Tapi serius, aku memang suka sangat dengan produk kecantikan ni.. Bila beli produk kecantikan tak kiralah, lipstik ke, compact powder ke, skincare ke, apa sajalah produk kecantikan, mesti aku excited.. Hehe.. Orite, kali ni aku nak unboxing Althea Turn 3 Beauty Haul!! 


Tempat feberet aku shopping produk kecantikan semestinya di laman web Althea.kr... Macam-macam produk ada dijual di sana.. Kadang tu sampai rambang mata nak pilih yang mana satu.. Semuanya best-best belaka.. Rasanya dah banyak kali jugak aku shopping kat sana.. Boleh dikatakan aku adalah pelanggan tetap Althea.. Haha!!

Apa yang aku shopping untuk kali ni? Haaa mesti korang tak sabar nak tahukan? Jom kite unboxing sesama..

Althea Turn 3 Beauty Haul


Kalau dulu aku shopping di Althea rasa macam nak beli semua produk.. Sekarang tak lagi sebabnya aku dah tau apa yang aku perlukan dan apa yang patut aku beli.. Cumanya, untuk satu-satu tujuan tu, banyak pulak pilihannya.. Haha!! Jadi, kene pilih yang betul-betul sesuai dengan apa yang kita mahukan.. Sebelum beli, aku akan tengok dulu review dari pembeli sebelumnya untuk menentukan produk tersebut ok atau tidak.. 

Apa yang aku beli kali ni? Haaa ada 5 item semuanya iaitu :-
  • Contour Cleanser (150g)
  • Black & Black Pore Cleansing Set
  • Skin Liar Primer (30ml)
  • Angle Foundation Brush
  • Powder Brush

Kalau ikutkan hati memang banyak lagi yang aku nak beli.. Tapi cukuplah 5 item dulu untuk kali ni.. Nextime kite shopping lagi.. Banyak jugak produk yang menjadi feberet aku di Althea.. Untuk kali ni, aku cuba beberapa produk yang aku belum pernah guna.. Jom kite tengok satu persatu..!!

Contour Cleanser (150g)


Althea Contour Cleanser ni memang pencuci muka feberet aku semenjak aku diperkenalkan dengan Set Skincare Althea Bare Essential - 3 Easy Step Korean Skincare Routine oleh Althea Angel.. Kenapa aku suka sangat dengan Contour Cleanser ni? Haa sebabnya pencuci muka keluaran Althea ni dapat membersihkan muka aku dengan sempurna.. Tak perlu pakai mekap remover dah.. Cuci aje pakai Contour Cleanser ni, semua mekap yang aku pakai akan tanggal.. Tapi harus diingat ye, aku bukan kaki mekap teballlll.. hehe.. 

Rutin mekap aku setiap hari, aku akan pakai krim, foundation yang sangat nipis sebab aku dah pakai krim muka kan, compact powder, celak, maskara dan juga lipstik.. Aku memang tak pakai make up remover untuk tanggalkan mekap aku.. Aku terus aje cuci pakai Countour Cleanser ni.. Clear muka aku tau!! Haha.. Satu lagi yang aku suka tentang pencuci muka ni adalah ia berfungsi untuk membentuk muka.. Dapat kuruskan muka tau kalaui pakai lama-lama.. Nama lagi Contour Cleanser kan.. Hiks..


Black & Black Pore Cleansing Set


Nella Black & Black Pore Cleansing Set ni aku tak pernah cuba lagi sebelum ni.. Hidung aku ni boleh tahan jugak bintik hitamnya.. Sebab tu la aku pilih produk ni untuk selesaikan masalah aku ni.. Tengok review pengguna sebelum ni, nampak macam produk ni berkesan untuk kurangkan bintik hitam.. Jadi, aku nak cuba sendiri untuk tengok hasilnya.. Menjadi ke idok...

Haaa setakat ni aku dah guna dua kali.. Alhamdulillah memang nampak perubahannya.. Bintik hitam semakin berkurangan.. Berus set ni sangatlah bestttt digunakan.. Lembut sangat weh!! Haha.. Memang tak menyakitkan muka.. Kena guna secara konsisten, insyaallah hilang semua bintik hitam kat muka aku ni.. Aku guna 3 kali seminggu kalau rajin.. ekekeke..


Skin Liar Primer (30ml)


Elizavecca Skin Liar Primer ini pun merupakan produk yang baru aku cuba.. Dari hasil siasatan aku keatas produk ni, ramai yang memberi feedback yang best-best belaka.. Jadi aku decide untuk cuba sendiri produk 'penipu' ini.. Haha.. Kenapa dinamakan skin liar primer? Haaa sebabnya bila pakai, muka jadi flawlesss.. Kikiki.. Betul ke idok?? Nak tahu kenalah cuba sendiri ye.. Ahakzz..


Angle Foundation Brush & Powder Brush




It's My Brush - Angle Foundation Brush dan Powder Brush ni memang dah lama nak beli tapi  tak terbeli sebabnya bila time nak beli mesti kehabisan stok!! Selalu apply foundation pakai jari jemari jerk.. Sekarang dah ada brush ni memang lebih mudah kerja meratakan pondesen.. Hiks.. Sama juga dengan powder brush tu sangat berguna time mekap.. Bebulu brush ni sangat lembut.. Rasa nak terlelap time layang dekat kulit muka.. Kikiki.. Cam kene belai jerk.. Wakakakaka!! Ini serius hokeh, brush ni memang best!!


Moh tengok video aku unboxing pulak.. Hiks..


5 produk yang aku shopping di Althea dah aku share info dengan korang... Insyaallah, next unboxing aku akan share lagi.. Ada lagi produk idaman aku di Althea yang belum aku beli.. Semua dah dimasukkan dalam wishlist aku.. Nak tahu, kenalah tunggu aku shopping dulu.. Haha!!

Orite, kalau korang nak shopping produk K-Beauty yang best-best dan meletop, bolehlah shopping di Althea.kr.. Aku yakin korang akan menjadi pelanggan setia Althea macam aku ni haa sebabnya semua produk yang dijual sangatlah menarik dan best-best belaka.. Di Althea pun selalu ada promotion tau.. Jadi, selalulah jengok website mereka ye untuk dapatkan harga diskaun..

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, sila layari :-

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram