Lenovo Phab Plus Dual Sim


Assalamualaikum wbt..

Dah berkurun rasanya tak membeli Phone... Kalau dulu pantang ada keluaran terbaru pasti sebok-sebok nak beli.. Phone last aku blackberry bold... Setelah sekian lama pakai dah sampai masa dia buat perangai.. Tak masuk cas laa... Tekan huruf tak boleh la.. Tekan satu huruf sekali keluar berderet.. Huh menguji kesabaran betul nak mendelete balik.. stresssss!! -kengkonon-

Oleh sebab tu aku decide beli phone lain untuk nombor celcom aku... Nombor celcom ni dah berkurun aku guna sejak zaman tondan dulu agik.. So, sayang oh!! nak bio 'beliau' mati begitu sahaja... hehe.. Sebenarnya bukan itu yang aku mau ceritakan.. yang aku nak cerita kat sini pasal aku carik hp baru untuk dihadiahkan untuk diri sendiri.. Haha..!!

Mula-mula nak buat pilihan tu agak pening sebabnya dah lama tak ikuti perkembangan kecanggihan hp yang terdapat dipasaran sekarang... Setelah puas fikir aku pown decide nak beli tablet sebabnya aku dah ada smartphone untuk nombor red0ne aku.. Ok!! bila dah decide nak beli tablet, pening pulak nak buat pilihan brand.. Tanya pendapat kawan-kawan yang biasa ngan hp... Semua macam memberi pendapat yang tak meyakinkan, memuaskan, menghavockan.. Puaslah aku jelajah kedai hp.. Servey dengan penjual-penjual hp keterangan mereka pown tak berapa nak memberangsangkan... suam-suam kuku ajek... Ehhh terasa tak dihargai jek.. hahaha boleh ekk cenggitu??!! 

Last-last teringat kat member sorang ni... Encik Is0NE... Terus wasap dia.. Respon gut2... Dia pown suggest Lenovo Phab Plus ni... katanye tablet ni bagus... tablet + smartphone katanye.. 6.8 henci... Aku yang tak berapa tahu sangat sal hp ni, ye ye kan aje lee.. hehe... Penerangan dia memang gut2 la... siap dengan bukti-bukti kukuh agik... Terpengaruh terusss... Haha... Jom tengok ape kelebihan dia...


Jangan keliru lak tau.. Sama jek sebenarnya dia punye spec... Warna ajek lain sebabnya ritu bertarung nyawa untuk pilih warna.. Sama ada warna grey atau gold.. Haha.. Pening encik Isone dengan aku.. Haha.. Sori yek encik... Hp ni didatangkan dengan 3 warna...


Gold cantik oh!! hurrmmm <frust> mula-mula nak beli grey.. pastu gold.. pastu grey balik... pastu gold balik... last2 beli jugak grey.. sebab DEGIL yang sangat TEBAL dalam diriku ini... haha... Tapi sies laa.. gold cantik ngat... Nyesal tak amek gold.. 

Huwaaaa... <nangis bucu lemari>... <ehh!!lemari ada bucu keh?>...

Al kisahnya, tablet ni aku mintak tolong encik isone jugak belikan dari laman lazada sebabnya harga agak murah dan barang original katanye... Alang-alang dah libatkan dia kan.. so, kasi libatkan sampai akhir laa.. hehe.. Setelah bertungkus lumus untuk buat belian yang mane pelbagai masalah dihadapi... Kononnya nak tunggu hari-hari istimewa yang mane pengguna kad kredit pada hari-hari yang telah ditetapkan mendapat diskaun tambahan.. Amek masa agik la tunggu berhari-hari untuk hari-hari tersebut... <byknye hari disitu>  Tunggu punye tunggu, time nak buat belian tu sekali kad reject la pulexxx... Tunggu lagik untuk guna kad seterusnya.. reject jugak... Last2 setelah berbincang di meja panjang... Beli aje la dengan harga diskaun biasa... huhuhu.. Okla kan ada jugak diskaunnya.. Kalau beli kat kedai mau rabak poket aku ni yang stenbai nak rabak dah ni.. Hakhak...

Dan akhirnya barang telah sampai ketanganku dengan jasa baik abang GDEX menghantar dengan penuh berhemah ke alamat yang diberikan... dan inilah hasilnya.. 



sori ekk gambar tak memuaskan sebab kemalasan melanda...!!

Lenovo phab plus dual sim grey colour + back cover + screen protector.. Itulah barang yang diterima.. Terima kasih yang tak terhingga kepada Encik Is0NE kerana membantu dari mula hingga akhir.. sehingga tercapai hasrat untuk memiliki sebuah tablet yang bajet gempak ini.. Haha!!

Pas ada hp gatai lak nak ada powerbank... huhuhu... Tapi yang sal powerbank episod akan datang laa yek... hehe..

Okey la sampai sini dulu la yek... nak cite panjang lebo0o sal kecanggihan hp ni p0wn tak berapa nak boleh agik sebabnya hp ni masih dalam ujikaji dan pembelajaran lagik... mungkin akan datang aku hapdet agik.. tu pown kalau rajin.. huhu... 

kbai..

4 comments

  1. alhamdulillah..akhirnya..mesti tersenyum..senyum..senyum..je tu..alahai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... tula kak PC... akhirnya dpt gak beli.. :)

      Delete
  2. warna gold tetap cantek! hahaha... saje bakar line.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoh!!! encik ar neh ritu pengaruh soh beli grey...

      Delete