Top Social

Image Slider

Showing posts with label review. Show all posts
Showing posts with label review. Show all posts

5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat

Tuesday, September 17, 2019
Sebut saje pasal serum muka, akulah orang yang paling teruja ingin tahu dan ingin mencuba sendiri serum tersebut.. Serius, aku sangat fanatik terhadap serum muka..

5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat.

Kalau suatu masa dahulu, aku tak rasa serum ni penting untuk muka tetapi sekarang aku dah punyai kesedaran bahawa serum wajah banyak manfaatnye untuk merawat masalah kulit muka..


Memandangkan di pasaran sekarang terdapat lambakan jenama serum muka, jadi agak sukar untuk memilih yang mana paling bagus dan berkesan.. Betul tak? Macam aku sendiri, untuk ketahui sama ada satu jenama serum itu sesuai atau tidak dengan kulit aku, maka haruslah aku mencubanya terlebih dahulu.. Yelah, tak cuba mane nak tahu sesuai ke idok.. Andai ia sesuai dengan rakan kita, tak semestinya ia juga sesuai dengan kite kan.. Kulit manusiakan berbeza-beza.. So, kenalah cuba sendiri..

Ok, bagi yang sedang mencari serum muka tetapi tak tahu nak pilih yang mana satu, disini aku nak share dengan korang 5 jenama serum muka paling berkesan rawat jerawat dan jeragat yang pernah aku guna.. Yang no.5 tu aku masih guna sehingga sekarang.. hehe.. Kot ada yang sedang menghadapi masalah jerawat dan jeragat, bolehlah cuba serum-serum ni ye..

5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat

1. WOWSKIN Vitamin Serum


WOWSKIN Malaysia telah mengeluarkan Vitamin Serum set dimana ia terdiri daripada Day Serum dan juga Night Serum.. Haaa macam korang pakai krim siang dan krim malam tu jugak la.. Tapi yang ni versi serum.. Untuk Day Serum didalamnya mengandungi Vitamin B3, C & E, manakala Night Serum pula mengandungi vitamin A & D.. Disebabkan kandungan vitamin ini jugalah ia diberi nama Vitamins Serum..

Kalau korang nak tahu, Vitamins Serum ni bukan sahaja serum untuk kulit jerawat malahan ia juga serum untuk kulit berminyak dan serum untuk jeragat.. Paling best serum ni boleh mempercepatkan kadar penyembuhan dan pengeringan jerawat..WOWSKIN Vitamins Serum ini selamat digunakan kerana dah diluluskan oleh KKM.. Selamat juga dipakai oleh ibu-ibu mengandung dan menyusu tau. Dan sudah tentu untuk wanita bekerja di bandar yang dipenuhi hutan batu seperti di KL & Selangor.

2. Royale Nu Diamant Serum Plus+


Royale Nu Diamant Serum Plus+ ini diperkaya dengan Apple Stem Cell dan Rumpai Laut yang bertindak dengan dwi tindakan membantu melambatkan proses penuaan agar kelihatan awet muda dan membantu mempercepatkan pembersihan sel kulit mati dan merangsang pembentukan sel-sel baru bagi merawat jeragat dan kedutan seawal 7 hari... Selain itu, serum ini juga boleh merawat kulit kering, tona tak sekata, liang pori terbuka dan parut jerawat..

Apa yang menarik, Serum Plus+ ini boleh digunakan tanpa was-was dan tiada kesan sampingan kerana telah mendapat kelulusan KKM dan Sijil Halal dari JAKIM.. Tapi bagi korang yang ada menggunakan serum lain dan ingin bertukar kepada Serum Plus+, dinasihatkan agar stop dulu penggunaan serum lama selama 2 minggu kemudian baru guna Serum Plus+ ini agar kulit muka kita bebas terlebih dahulu sebelum menerima dan menyerap khasiat dari serum yang baru... Barulah cepat berkesan.. Apa yang best lagi, Serum ini juga boleh digunakan dengan produk skincare yang lain cumanya tidak boleh dicampur dengan penggunaan serum lain dan sesuai untuk semua jenis kulit..

3. Imaan Serum Susuk Beradu


Imaan Serum Susuk Beradu ini merupakan produk dibawah satu jenama terkenal iaitu Imaan Suci World (ISW) yang dikeluarkan oleh sebuah syarikat bumiputera, WOW Mission Sdn. Bhd. yang terkenal dengan produk utamanya iaitu koleksi wipe tissue tanpa alkohol, Imaan Suci Wipes.. Kalau korang nak tahu, setiap produk ISW dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP dan berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Serum Susuk Beradu ini mengandungi cecair serum emas 24K.. Kalau korang pakai serum ni memang akan nampak bintik-bintik keemasan pada muka korang.. Jangan tak tahu ye, emas dapat menghilangkan kedut, kendur dan juga jeragat tau!!... Yang mana nak hilangkan kedut, kendur dan jeragat pada muka, bolehlah cuba serum muka terbaik ni.. Jangan risau, ini susuk yang halal di pakai ye.. Hehe..

4.  Wawa Serum Skin Booster


Wawa Serum Skin Booster ini adalah produk keluaran seorang pelakon Malaysia yang terkenal iaitu  Wawa Zainal.. Ia selamat digunakan kerana telah mendapat kelulusan dari KKM dan telah melalui LAB tested 100% natural ingredients tanpa hydroquinone, mercury dan bahan kimia berbahaya yang lain.. Serum ini juga sesuai untuk semua jenis kulit..

Antara kelebihan Wawa Serum Skin Booster ini antaranya adalah ia dapat merawat masalah jerawat, memudarkan parut jerawat dan jeragat, membantu kulit muka jadi lebih sekata, melembapkan kulit muka, Anti-Aging, mengecilkan liang pori, mencerahkan kulit wajah dan menghilangkan lingkaran gelap bawah mata.. Nak buat makeup primer pun boleh sangat.. Makeup pun akan tahan lebih lama dan tak bercapuk.. Flolessss uolss..!!

5.  Dr Beau Pure Natural Skin Oil


Dr Beau Pure Natural Skin Oil atau lebih dikenali sebagai Serum Dr Beau ini merupakan serum muka paling berkesan rawat jerawat dan juga jeragat.. Sebenarnya dari tahun lepas lagi aku guna serum ni.. Memang best!! Yang uniknya Serum Dr Beau ni, ia didatangkan dalam bentuk softgel..  Kalau sebelum ni, aku selalu guna serum dalam botol atau bekas kaca yang perlu dipicit terlebih dahulu.. Dengan Dr Beau ni, nampaknya kerja-kerja memakai serum ni jadi lebih mudah.. Malahan kualiti dan tahap kebersihan serum itu sendiri terjaga dengan baik. Wajib bawa ke mana mana kita pergi. Pergi melancong ke Melaka ke atau kerja di Shah Alam. Nak tahu lebih lanjut tak tentang serum ni? Sharing is caring.. So, jom aku story.. Hehe..

Dr Beau Serum Halal Dan Selamat Digunakan


Dr Beau Pure Natural Skin Oil merupakan Serum Vitamin E yang dikeluarkan oleh sebuah syarikat Bumiputera, Teja Herbs yang bertapak di Seri Kembangan, Selangor. Dr Beau Pure Natural Skin Oil ini dirumus khas dari sumber Vitamin E ekstrak herba-herba semulajadi yang telah terbukti berkesan dan telah digunakan oleh ramai selebriti dan pakar kecantikan di dunia. Antara herba terpilih yang digunakan dalam menghasilkan Serum Dr Beau ini adalah :-
  • Vitamin E - Membantu merawat kulit 
  • Rosehip Oil - Membantu melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit 
  • Argan Oil - Sangat sesuai untuk semua jenis kulit yang akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering 
  • Almond Oil - Mampu merawat sel kulit mati dan menghilangkan kedut pada kulit muka 
  • Apricot Kernel Oil - Sangat ringat dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit sensitif. Ia kaya dengan Vitamin A, C, E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari 
  • Wheat Germ Oil - Salah satu sumber terkaya Vitamin E, A, D, Protien dan mineral 
  • Evening Primrose Oil - Mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ia memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.
Jangan risau ye adik-adik, abang-abang dan kakak-kakak, Serum Dr Beau ini telah diperakui selamat digunakan dan tidak mengandungi bahan kimia yang berbahaya dimana produk ini telah mendapat kelulusan daripada KKM dan BPFK (NOT170502921K). Bukan itu sahaja, malah serum wajah terbaik ini juga telah disahkan HALAL oleh JAKIM dan boleh digunakan tanpa ragu-ragu..

Manfaat Serum Muka Dr Beau Pure Natural Skin Oil


Sebelum korang tau manfaat serum ni, aku nak habaq sikit.. Serum Dr Beau ni bukanlah produk baru ye di pasaran kerana produk ni telah dipasarkan sejak penghujung tahun 2015 lagi.. Bukan sahaja laris di pasaran Malaysia tetapi turut viral di negara China, Taiwan, Brunei, Thailand, Singapore dan juga Indonesia.. Tidak hairannya sehingga kini, produk ini terjual melebihi 300,000 botol..

Satu lagi yang perlu korang tahu, Serum Dr Beau ini sesuai digunakan oleh semua jenis kulit bermula dari kulit normal hinggalah kulit sensitif.. Orite, jom ambil tahu manfaat Serum Dr Beau ini pula.. Apakah Manfaatnya?

Antara manfaat Serum Dr Beau ini adalah :-
  • Merawat masalah kulit kusam.
  • Membantu memudarkan jeragat yang kronik.
  • Menghilangkan jerawat dan parut jerawat.
  • Merawat kulit gelap yang disebabkan oleh cahaya matahari yang terik.
  • Membantu menghilang masalah lebam bawah mata.
  • Membantu kulit untuk lebih lembab tanpa masalah kulit kering dan berminyak.
  • Membantu menghilangkan white head dan black head pada wajah.
  • Membantu merawat parut yang disebabkan melecur.
  • Merawat ekzema
  • Mengatasi masalah biji kolestrol

Cara Guna Serum Dr Beau


Cara nak apply serum ini sangatlah mudah.. Mula-mula bersihkan terlebih dahulu muka dan keringkan.. Kemudian titiskan Dr Beau Pure Natural Skin Oil ke atas tapak tangan dan sapu dengan cara menggosok-gosok telapak tangan untuk membantu memudahkan penetrasi pada kulit.

Seterusnya, usapkan ke seluruh atau sebahagian kulit muka hingga leher secara merata terutamanya pada kawasan yang biasa terlihat garis-garis penuaan. Setelah Dr Beau Pure Natural Skin Oil di sapu, bolehlah pakai bedak atau sunblock supaya hasilnya lebih berkesan disamping make up pun menjadi lebih cantik dan flawless.

Sebaiknya Dr Beau Pure Natural Skin Oil ini digunakan pada waktu pagi dan malam. Pada waktu pagi, Dr Beau Pure Natural Skin Oil dapat menjaga kulit dari udara kotor sepanjang hari manakala pada waktu  malam pula ia boleh merehat dan memulihkan kulit wajah.

Lepak dulu ye.. Layan video ni..


Serum Dr Beau Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Ehh aku ingatkan Serum Dr Beau ni menjadi pilihan orang yang macam aku ni jerk.. Rupanya artis-artis pun pakai uollss!! Patutlah kulit dorang cantik-cantik ye... Yelah, dorangkan terpaksa hadap makeup setiap masa.. Kalau tak dijaga dengan betul, mahu berjerawat muka dorang.. Dengan menggunakan Serum Dr Beau ni, muka boleh dirawat kembali supaya bahan kimia dari bahan solekan tu tak menjejaskan kesihatan kulit muka.. Artis mana yang guna tu? Jom tengok!


Pendapat Aku Tentang Serum Dr Beau

Bila dah kekal dengan satu-satu produk tu, ofkos la produk tu sangat sesuai dengan kita dan sangat bagus.. Begitu jugalah dengan Dr Beau ni.. Aku masih setia dengannya sehingga ke hari ini.. Harus diingat ye, untuk mendapat kesan yang maximum, kenalah konsisten.. kalau jenis pakai tak pakai ni, tak payah nak berangan la nak cantik ye.. Bukan hakak marah tapi nasihatttt... Hehe..


Apa yang membuatkan aku terus setia dengan Serum Dr Beau ni adalah kerana serum ni sangat bagus untuk merawat masalah kulit dan menyihatkan kulit aku.. Selain tu, aku suka baunya yang wangi semulajadi.. Paling best, serum ni mudah meresap tanpa meninggalkan rasa melekit.. Serius aku cakap, kalau produk yang tinggalkan kesan melekit, memang aku reject dari awal.. Tak selesa yang amat weh!!

Kadang-kadang aku akan gunakan Serum Dr Beau ni sebagai make up primer aku.. Yelah, bila makeup primer aku habis, paling selamat aku gunakan adalah Serum Dr Beau ni sebagai pengganti.. Sebab dah tau tentang keistimewaan produk ni.. Lagi pun, lepas makeup muka pun nampak flawless.. Makeup tahan lama.. Memang best sangat.. Ok, jom tengok testimoni pengguna lain..

Testimoni Pengguna Serum Dr Beau





Dapatkan Kulit Cantik Bebas Jerawat Dan Jeragat Dengan Serum Dr Beau

Kulit cantik bebas jerawat dan jeragat adalah idaman setiap wanita... Malah bukan wanita sahaja tetapi lelaki juga.. Lelaki sekarang pun dah pandai jaga penampilan tau.. Jadi, untuk dapatkan kulit cantik bebas jerawat dan jeragat, korang bolehlah cuba Serum Dr Beau ni kerana hasilnya akan buat korang tersenyum sekiranya korang menggunakannya secara konsisten..


Aku sendiri dah guna dan merasai manfaatnya.. Korang tak teringin ke nak cuba.. Nak kulit cantik dan sihat, Dr. Beau Pure Natral Skin Oil lah jawapannya.. Satu jar Serum Dr Beau ni mengandungi 30 biji softgel dimana ia boleh bertahan selama sebulan.. Atas kekerapan penggunaannya jugalah ye.. Hehe.. Jadi, jangan lupa dapatkan Serum Dr Beau ini untuk rawat masalah kulit muka korang tu ye..

Bagi yang berminat untuk mendapatkan Serum Dr Beau ni
boleh terus terjah ke laman web mereka di :- 


Untuk info lanjut, boleh ikuti mereka di :-


No. Telefon : 016-963 3443 012-649 3639
Email : tejaherbs@gmail.com

Alamat :-
Teja Herbs 
No. 16-1 Jalan Equine
10C Taman Equine
43300 Seri Kembangan
Selangor


Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir Kini Dilancarkan Secara Rasmi

Monday, April 08, 2019
Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir Kini Dilancarkan Secara Rasmi | Malaysia merupakan sebuah Negara yang dihormati kerana kemajuan dan kestabilannya yang terkenal bukan sahaja di rantau Asia Tenggara, malahan di persada dunia. YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad merupakan Perdana Menteri Malaysia yang Ke-4 dan Ke-7. Sepanjang kepimpinan YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad telah membawa sejuta pembangunan dan permodenan kepada negara yang tidak ternilai kepada rakyat. Beliau telah membangunkan pusat pentadbiran sistematik terkemuka di rantau Asia Tenggara iaitu Wilayah Persekutuan Putrajaya yang menjadi ikon dan kebanggaan negara Malaysia di persada dunia. Beliau juga digelar sebagai 'Bapa Pemodenan"..

Sepertimana yang kita ketahui, YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad telah mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri yang ke-7 pada 10hb Mei 2018 yang lalu. Sehari sebelum itu iaitu pada 09hb Mei 2018 Tun Dr Mahathir sebagai Pengerusi Pakatan Harapan telah menerajui PH dalam Pilihanraya Umum ke-14 yang telah mengakhiri pemerintahan Barisan Nasional di Malaysia sejak merdeka. Pilihanraya ini juga melakarkan sejarah kerana Tun Dr. Mahathir, pada usia 93 tahun merupakan Perdana Menteri yang tertua di dunia.

Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir Kini Dilancarkan Secara Rasmi


Sebagai tanda menghargai dan memperingati setiap jasa dan pengorbanan YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad dan meraikan pelantikan sekali lagi sebagai Perdana Menteri Malaysia, koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr. Mahathir kini telah dilancarkan secara rasmi oleh Puncak Julung Enterprise..

Koleksi syiling emas ini diilhamkan bagi memperingati detik ini yang juga merupakan kali kedua Tun Dr. Mahathir dilantik sebagai Perdana Menteri setelah 15 tahun bersara sebagai Perdana Menteri ke-4 pada 1981 hingga 2003.


Koleksi syiling emas ini didatangkan dalam packaging yang menarik seolah-olah seperti sebuah buku beserta sarung.. Nampak sangat eksklusif.. Packagingnya berwarna merah sempena warna tema bagi parti gabungan Pakatan Harapan..


Dibahagian dalam pula korang boleh lihat sendiri terdapat sedikit coretan mengenai YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad dimana terdapat dalam 3 bahasa iaitu Melayu, Cina dan Tamil beserta tandatangan Tun M sendiri..

Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir

Bahagian hadapan syiling emas

Bahagian belakang syiling emas


Dapatkan Sekarang Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir!


Aku dah dapatkan koleksi syiling emas peringatan Tun Dr. Mahathir ni untuk simpanan dan koleksi peribadi aku.. Bagi korang yang ingin mendapatkan koleksi syiling emas ni, bolehlah dapatkan segera kerana syiling emas ini adalah edisi terhad tau.. Rugi kalau tak dapatkannya..


HARGA
RM 160.00

EMAS/BERAT
999 / 0.1g


Untuk sebarang tempahan/pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

#tunmcc #koleksikoinemas


Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum & Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum Review

Thursday, March 14, 2019
Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum & Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum Review  |  Panas betul cuasa sekarang ni kan.. Nak keluar rumah pun fikir banyak kali kalau hari cuti.. Hari bekerja tu terpaksa la keluar jugakkan untuk sesuap nasi.. Cewahh.. hehe.. Time cuaca panas camni, mula la terfikir nak lindungi kulit dari sinaran UV.. Mahu terbakar kulit kalau tak dilindungi.. So, kali ni aku nak share dengan korang produk yang boleh melindungi kulit dari sinaran UV.. Produk apa tu? Haa ofkoslah produk Dr Murad iaitu Murad City Skin Age Defence Broad Spectrum dan juga Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum.. 


Murad City Skin Age Defence Broad Spectrum SPF50 PA++++

Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ merupakan perlindungan kulit yang baru  dimana ia dirumuskan khas dengan Teknologi Perlindungan Alam Sekitar untuk melindungi kulit dari sinaran UV yang berbahaya yang boleh merosakkan kulit.. Selain itu, ia juga melindungi kulit daripada 5 punca kerosakan yang mempercepatkan tanda penuaan seperti :-
  • Blue Light dari peranti telefon pintar, laptop dan lain-lain
  • Pencemaran
  • Radiasi Inframerah
  • UVA
  • UVB

Tak sangka ye, cahaya dari telefon pintar dan laptop pun memberi ancaman kerosakan pada kulit.. Selama ini aku tak rasa ia berbahaya.. Kalau korang nak tahu,  Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini dapat melindungi kulit kita daripada :-
  • 96% pencemaran*
  • 89% Blue Light dari peranti**
  • 52% Sinaran Inframerah
So, lepas ni dah tak perlu risau sebabnya aku dah ada pelindung bagi masalah ini.. Hehe..  Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini mampu melindungi kulit secara menyeluruh..


Orite, untuk teksturnya pula ia sangat ringan dan mudah menyerap kedalam kulit.. Paling penting tak melekit ye... Mungkin ada yang risau, kalau pakai sunblock ni muka bercapuk.. Jangan risau deknon, produk ini didatangkan dalam warna peach untuk serasikan dengan warna kulit kita.. Bila di apply kat muka, memang nampak natural sahaja.. hiks.. Produk ini juga sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif kerana ia fragrance free.. Kalau nak letak kat bahagian mata yang lembut tu pun selamat uolls.. Tak menjadi masalah.. 

Didalam Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini juga terkandung Vitamin C dimana ia membantu mencerahkan kulit, membaiki tona kulit dan membaiki kulit yang rosak.. 

Cara guna
  • Goncang terlebih dahulu sebelum digunakan.
  • Apply pada muka, leher dan juga dada secara bebas
  • Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, gunakan dalam jumlah berukuran nikel selepas memakai pelembap harian untuk perlindungan yang lengkap.
Harga : RM298 (50ml)


Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++


Teruja pulak nak memperkenalkan produk kedua Dr Murad ni iaitu Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++.. Kenapa aku teruja? Hehe sebabnya ia berkaitan dengan makeup.. Kalau korang nak tahu, produk ini sangat sesuai dijadikan makeup primer kerana ia merupakan primer Soft-Focus Complex yang dapat menjadikan kulit flawless dan solekan bertahan selama 12 jam.. 

Manfaat Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++
  • Mengurangkan garis halus dan kedut
  • Mengecilkan liang pori
  • Merawat tekstur kulit yang tidak sekata
  • Membaiki tona kulit yang tidak sekata
Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit.. Apa yang bagusnya, ia tidak mengandungi Paraben, Sulfat, Phthalates dan Gluten iaitu bahan yang berasal dari haiwan. So, ia selamat digunakan ye.. 


Bahan Utama
  • Peptida Cendawan - Perangi tanda-tanda penuaan yang dapat dilihat untuk membantu memulihkan kekuatan, keanjalan dan ketahanan kulit yang kelihatan muda
  • Soft-Focus Complex - Melicinkan kulit, membaiki tona dan tekstur kulit yang tidak sekata untuk solekan yang lebih ideal dan tahan lebih lama
  • Ekstrak Barli, Bunga Matahari dan Timun - Meningkatkan keupayaan kulit untuk mengekalkan kelembapan.
Result Selepas Menggunakan Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++
  • Kesempurnaan dan ketahanan solekan selama 12 jam
  • Pengurangan segera 30% dalam penampilan liang pori
Dalam kajian klinikal selama 3 hari pula di dapati :-
  • 71% berkurangan garis halus dan kedutan
  • 94% kelihatan kulit lebih licin dan tekstur kulit menjadi lebih baik
  • 100% invisible perlindungan SPF30


Cara Guna

Urus secara merata pada kulit wajah, leher dan dada. Boleh digunakan sebelum solekan sebagai makeup primer ataupun boleh juga dipakai secara solo bergitu sahaja.

Harga : RM328


Untuk sebarang pembelian atau info lanjut, sila layari :-

Website

Instagram

Facebook


The Big Bad Wolf Book Sale Pahang gets Honorary Visit from the Vice Chancellor of Universiti Malaysia Pahang

Friday, March 08, 2019
The Big Bad Wolf Book Sale Pahang gets Honorary Visit from the Vice Chancellor of Universiti Malaysia Pahang | The Vice Chancellor of Universiti Malaysia Pahang (UMP) made a surprise visit to the Big Bad Wolf Book Sale Pahang last weekend, bringing his family along to seek out books at the Sale.


Professor Dato'  Sri Ts. Dr. Daing Nasir Ibrahim who arrived at the sale late Sunday, was pleased to find many Pahang folks still shopping for books at the hall. “It's a really great offer to the community in Pahang to be able to access affordable books that allows them to read more. It is also in line with our Minister of Education’s direction who has announced that the nation is observing the National Reading Decade Campaign this year,” said the professor.

Before leaving, he also urged the people to not overlook the importance of reading as it opens up one’s mind, knowledge and understanding about the world. He also reiterates that reading should start from young in an ecosystem that provides an ideal environment to encourage reading. “Reading is basically food for the thought,” added the professor.


Open from 10.00AM to midnight until 10 March 2019, Pahang folks and book lovers can still visit the Big Bad Wolf Book Sale at UMP, Gambang to pick up their favourite books and enjoy discounts from 75% to 95%.

For updates, follow #BBWPahang2019 on our Facebook at fb.com/bbwbooks and Instagram at @bigbadwolfbooks 


(From left to right) 

Muhammad Azli Shukri, Senior Publishing Officer of Universiti Malaysia Pahang; Prisly Yap, Senior Brand Executive of Big Bad Wolf Books; Raymond Yeo, Managing Executive of Kualiti Books Sdn Bhd; Datin Sri Fazia Ali,  General Manager of the Research and Innovation Department of Universiti Malaysia Pahang; Professor Dato’ Sri Ts. Dr. Daing Nasir Ibrahim, Vice Chancellor of Universiti Malaysia Pahang; Timothy Teh, Brand Manager of Big Bad Wolf Books; Dr. Muhamad Noor, Publishing Director of Universiti Malaysia Pahang and Sharol Azmi, Senior Operation Executive of Kualiti Books Sdn Bhd.


Review Set Penjagaan Wajah Laraine Malaysia Skincare

Monday, March 04, 2019
Review Set Penjagaan Wajah Laraine Malaysia Skincare  |  Alahai kenape la dengan aku ni yek.. Pantang dengar tentang skincare baru yang bagus-bagus mesti nak cuba punye.. Itulah, selagi bergelar seorang wanita tak lepas dari rasa ingin cantik.. Betul tak? Yang dah cantik nak cantik lagi, apatah lagik aku yang tak berapa nak hurmmmmmm ni.. Hiks... Tengok orang cantik, aku pun nak jugak rasa camne jadik cantik.. Huhu.. Tak nak bebel panjang lebar, kali ni aku nak share dengan korang set penjagaan wajah terbaru yang aku cuba iaitu Laraine Skincare.. Kena baca sampai habis ye sebab ada giveaway menanti korang di akhir entry nanti.. Hehe..


Laraine Malaysia telah ditubuhkan pada tahun 2018 dan telah mengeluarkan 4 jenis produk skincare yang sangat unik.. Produk yang mereka hasilkan adalah produk yang berkualiti dan terbaik kerana mereka menggunakan bahan-bahan terpilih yang diuji dan diperiksa dengan kemajuan teknologi terkini bagi menghasilkan formulasi terbaik untuk kulit sihat dan cantik..

Laraine Skincare ini terdiri daripada dua series iaitu HA series dan juga Brightening Series.. Ada untuk muka dan ada juga untuk body.. Biasa skincare ni, hanya untuk muka aje tetapi Laraine Malaysia keluarkan sekali produk untuk body... Orite, 4 produk tersebut adalah :-

  • Brightening Lotion (Body)
  • Regeneration Brightening Cream (Face)
  • HA Moist Gel (Face)
  • HA Stem Cell Essence (Face)
Ok, jom kita kupas satu persatu...

Brightening Lotion (For Body Use)



Aku mulakan dengan Brightening Lotion ye..

Laraine Brightening Lotion ini direka khas untuk menambah kelembapan semulajadi kulit.. Ia dapat mengekalkan kelembapan pada tangan dan badan sekaligus dapat melembutkan kulit.. Selain itu, ia juga berfungsi untuk mencerahkan kulit. Baunya yang menyenangkan membuatkan ia lebih istimewa..

Losyen ini didatangkan dalam bentuk tiup dengan pump yang exclusive tidak seperti losyen lain di pasaran.. Aku suka packagingnya.. Mudah digunakan.. Sepanjang aku menggunakan lotion ini, kulit benar-benar lembap dan sekiranya penggunaannya secara konsisten, kesan pencerahan kulit dapat dilihat kerana di dalamnya terkandung Titanium Dioxida, bahan semulajadi yang digunakan sebagai bahan pelindung matahari... Brightening Lotion ini perlindungan yang tinggi terhadap radiasi UVA dan UVB. Ia sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.. Bau losyen ini juga sangat menyenangkan kerana bau bungaan.. Aku suka!!


Harga : RM 189
Beli disini : Brightening Lotion


Regeneration Brightening Cream (For Face Use)


Regeneration Brightening Cream merupakan krim pencerahan wajah yang mudah diserap untuk mencerahkan kulit disamping mengekalkan kelembapan kulit.. Mengandungi Rosa Rhadodendron Ferrugineum Leaf Cell Extract berfungsi meningkatkan penghalang kulit dan membantu kulit mengatasi perubahan iklim.. Bagus tau krim ni..

Krim ini didatangkan dalam bekas yang cantik dan eksklusif.. Sekali tengok dah macam produk antarabangsa dah tau packaging dia.. Tekstur krimnya juga ringan.. Mungkin kalau dilihat nampak seperti krimnya agak likat dan berat tetapi sebenarnya ianya lebih light.. Mudah disapu dan mudah juga diserap oleh kulit..


Baunya juga menyenangkan hidung aku.. Pertama kali guna krim ni, aku dah jatuh cinta sebabnya ia sangat selesa di kulit tidak melekit.. Antara kelebihan Regeneration Brightening Cream ini adalah :-

  • Mencerah dan menyekatakan tona kulit dengan pantas
  • Menjadikan kulit lembut dan licin
  • Beransur-ansur mengurangkan kesan penggelapan, cela, bintik hitam dan discolouration kulit.
Aku juga menggunakan krim ini sebagai base makeup aku.. Krim ini sesuai untuk korang yang jenis kulit berminyak..

Harga : RM 189



HA Moist Gel (For Face Use)


Wei kenapa packaging produk Laraine ni semuanya lawa-lawa.. Firstime tengok packaging HA Moist Gel ni aku dah excited sebab sangatlah cantikkkk uolss... Tak tahu nak cakap macam mana.. Yang pastinya ia exclusive dan unik.. Suka betul aku dengan packaging jenis picit-picit macam ni.. Mudah digunakan..


Ok, untuk teksturnya pula ia didatangkan dalam bentuk watery gel dan sangat ringan apabila di apply dekat muka.. Paling best ia senang meresap dan tak melekit.. Baunya juga sangat segar dan menenangkan.. Bila dah apply dekat muka, aku rasa sangat fresh muka aku.. Memang best la gel ni.. Apa kelebihannya?

  • Memberi kelembapan kepada kulit sekaligus mengunci kelembapan
  • Memperkuatkan penghadang semulajadi kulit daripada pencemaran dan kekotoran
  • Memperbaiki tekstur kulit
  • Meningkatkan keupayaan kelembapan kulit
Lately muka aku selalu sangat kering.. Nasib baiklah ada HA Moist Gel ni dapatlah kulit muka aku ni bernafas sikit dalam kelembapan.. Kalau tak, perit jerk rasa akibat ketandusan.. hehe..

Harga : RM 169
Beli disini : HA Moist Gel


HA Stem Cell Essence (For Face Use)


Akhir sekali HA Stem Cell Essence.. Kali pertama bukak kotak HA Stem Cell Essence ni, aku teruja badak dengan packagingnya.. Wahh menarik gila, didatangkan dalam bentung syringe.. Tak pernah terfikir pulak aku ada skincare di packagingkan sebegini rupa.. Memang menarik dan exclusive.. Yang penting lain dari yang lain.. Nak guna pun rasa sayang oiii.. hehe..

Antara kelebihan HA Stem Cell Essence ini adalah :-

  • Mengekalkan kelembapan
  • Mempercepatkan penyerapan produk
  • Menenangkan kulit
  • Mengecilkan pori
  • Menegangkan kulit
  • Menghilangkan garis-garis halus



Yeah ini yang aku cari.. Sangat membantu dalam mengecilkan liang-liang pori muka aku ni.. Sebelum ni, kemain besau liang pori muka aku.. Nak tutup dengan makeup agak susah jugak sebenarnya.. Lepas guna HA Stem Cell Essence ni alhamdulillah ada perubahan sikit pori aku ni.. Disamping itu juga, tujuan aku guna essence ni untuk kurangkan garis halus bawah mata aku ni.. Mungkin ambil masa sikit tapi tak pe aku kena lebih konsisten untuk mencapai tujuan tersebut..

Harga : RM 169
Beli disini : HA Stem Cell Essence

Tips Penggunaan Laraine Skincare


  • Jangan guna 3 produk sekali gus pada wajah dalam satu-satu masa bagi mengelakkan kelembapan yang berlebihan
  • HA Moist Gel sesuai untuk kulit kering dan kombinasi manakala kulit berminyak boleh menggunakan Brightening Cream
  • Jika Brightening Cream mengeringkan kulit wajah, boleh campurkan dengan HA Steam Cell Essence
  • HA Stem Cell Essence berfungsi untuk meremajakan kulit
Laraine Skincare NOT Certificates



Giveaway Time!!


Sebelum kita bergiveaway, nak hebahkan kat korang semua tentang satu tawaran hebat dari Laraine Malaysia iaitu mereka juga mengeluarkan set Dibi Milano.. Dengan pembelian 5 produk dari Dibi Milano (1 set), korang berhak mendapatkan 1 Dibi Milano Mist secara PERCUMA!!.. Untuk info promosi dan kemaskini yang lebih banyak, korang boleh terjah facebook dan instagram mereka ye..

Berita baik buat pembaca Blog Lea Azleeya.. Korang boleh menikmati diskaun sebanyak 10% dari pembelian produk Laraine dengan menggunakan kod diskaun ini : LaraineMY.Lea

Cepat ye sebab kod diskaun ini sah sehingga 31 Mac 2019 sahaja.. Siapa cepat dia dapat.. hehe..

GIVEAWAY TIME!!


Orite, sampailah masa untuk kite bergiveaway.. Laraine Malaysia menyediakan hadiah 2 pcs HA Stem Cell Essence buat pembaca bertuah Blog Lea Azleeya.. Jadi, aku nak cari 2 orang pemenang untuk memenangi 1 pcs HA Stem Cell Essence setiap seorang..

Korang yang nak cuba Essence ni bolehlah join giveaway ni dengan meninggalkan komen di ruang komen di bawah ni 'kenapa korang nak sangat try HA Stem Cell Essence ni?'.. Jangan lupa tinggalkan email juga ye.. Senang nak email jika korang terpilih.. Jangan lupa juga follow blog aku ni.. Hehe..

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Facebook

Instagram


Simple Makeup Dengan Althea Makeup Collection

Thursday, February 28, 2019
Simple Makeup Dengan Althea Makeup Collection  |  Hey! Kalau korang perasan, bukan selalu aku share produk makeup di blog aku ni.. Haaa kali ni dengan penuh terujanya aku nak share dengan korang semua produk makeup pilihan aku dan akan menjadi feberet aku juga selepas ni ofkoslah makeup collection dari Althea Korea..

Althea Makeup Collection

Kalau sebelum ni, Althea keluarkan produk skincare seperti cleanser, toner, mask, body mist, sunscreen dan sebagainya. Now, Althea Korea sekali lagi mengeluarkan baby barunya iaitu rangkaian produk makeup dari jenamanya sendiri.. Aku excited wehh nak cuba produk makeup mereka.. Althea makeup collection kali ni datang bersama-sama Happy Lunar New Year box.. Makeup best, kotak pun cantik sangat.. Lagi la teruja!! Apa ada dalam Happy Lunar New Year box tu?

Althea Makeup Collection

  • BCL X Althea Eye Palette Sunrise & Moonrise
  • Althea Flawless Creamy Concealer (4 shades)
  • Althea Spotlight Eye Glitter (2 shades)
  • Althea Watercolour Cream Tint (4 shades)
  • Althea Skin Relief Spot Film Gel

BCL X Althea Eye Palette Sunrise & Moonrise

Eye Palette Sunrise & Moonrise

Kali ni, Althea berkolaborasi pula dengan seorang penyanyi popular Indonesia iaitu Bunga Cinta Lestari (BCL) dalam menghasilkan Eye Palette Sunrise & Moonrise.. Sepertimana ramai tahu, BCL juga merupakan seorang ikon kecantikan dan fesyen.. Eye Palette ini mempunyai 8 pilihan warna yang sangat menarik dan lengkap dengan shimmer, glitter dan matte.. Paling best, teksturnya lembut dan sangat mudah untuk diblend... Aku yang jarang-jarang makeup ni pun rasa geram jerk dengan warna-warna yang ada.. Firstime tengok tu pun dah tak sabar-sabar nak cuba.. Hehe..

Real Colour Eye Palette Sunrise & Moonrise

Aku suka dengan packagingnya.. Dari kotaknya yang berbunga-bunga seindah Bunga Cinta Lestari dan casenya juga sangat exclusive.. Cuma satu aje, nape tak de berus untuk sapuan.. Nak berusssss!! Haha.. Ok, sebenarnya kalau tak de berus pun, boleh jerk guna jari sebab teksturnya lembut dan mudah di sapu..

Tak pandai sangat makeup tapi aku cuba yang terbaik.. Hiks!


Harga : RM 140.00


Althea Flawless Creamy Concealer

Althea Flawless Creamy Concealer

Yeyyy akhirnya aku dapat juga memiliki concealer pelbagai warna... Althea Flawless Creamy Concealer ini didatangkan dengan 4 pilihan warna iaitu :-
  • #01 Vanilla
  • #02 Ginger
  • #03 Honey
  • #04 Mocha

Concealer ini mengandungi Aquaxyl (derived from birch tree sap) untuk melembap dan memperbaiki kesihatan keseluruhan kulit sementara sifatnya yang tahan lama membolehkan ia tetap di wajah sepanjang hari.. Dengan memakai concealer dari Althea ni, halangan kelembapan akan terhasil pada kulit dan menghalang dehidrasi.. Jadi, makeup tak mudah retak ye... hehe..

Aku suka teskturnya yang creamy dan sangat ringan.. Coveragenya pun sangat bagus uollss... Habis semua mata panda aku hilang.. Hehe.. Packaging pun masyaallah comel sangat dengan berus yang cute... ok, untuk memastikan ianya berkesan untuk menutup cela, cara penggunaanya juga haruslah betul ye..

Kasi tutup mata panda.. hehe.

Cara Guna : Calitkan concealer di kawasan yang hendak ditutup celanya seperti di bahagian mata, hidung dan di bahagian yang tercela.. Kalau ada jerawat ke, parut ke, boleh calit sekali kawasan tu.. Kemudian ratakan dengan jari atau span.. Warna cerah boleh digunakan pada bahagian mata manakala tona lebih gelap boleh buat kontur muka.. 

Harga : RM 15.00


Althea Spotlight Eye Glitter

Althea Spotlight Eye Glitter

Althea Spotlight Eye Glitter ni pula didatangkan dalam 2 warna iaitu #01 Gold Light dan #02 Pink Light... Eye Glitter ini juga bertekstur creamy dan ianya serba guna.. Boleh blend dibuat eyeshadow, boleh juga dijadikan eyeliner (glam u!!) atau boleh juga buat highlight... Mengikut kesesuaian dan keselesaan sendiri.. Apa yang penting, bila pakai dapat effect liplap liplap!! hehe.. Serius, lawa sangat warna dia weh!!


Packagingnya juga sangat comel bersekali dengan berus eyeliner.. Teksturnya juga sangat mudah diblend untuk digunakan sebagai eyeshadow..


Harga : RM 24.00


Althea Watercolour Cream Tint

Althea Watercolour Cream Tint

Maka bertambahlah koleksi tint aku.. Althea Watercolour Cream Tint mempunyai 4 pilihan warna yang sangat menarik.. Tint collection kali ni lebih kepada red shades.. Apa yang bestnye tint dari Althea ni, ia tak mengeringkan kulit dan long-lasting... Time nak makan tu, tak perlu risau dah warna lipstik ilang.. Hehe.. packagingnya pun super cute.. Aku suka!! Nak bawak kemana-mana pun senang..


4 pilihan warna :-
  • #01 Plum Cream
  • #02 Strawberry Cream
  • #03 Peach Cream
  • #04 Marron Cream
Althea Watercolour Cream Tint ini mengandungi asid hyaluronik dan squalene untuk bibir kekal hydrated dan tidak mengelupas.. Ia mudah diapply kat bibir dengan hanya satu atau dua sapuan dah boleh mencantikkan bibir.. Warnanya juga sangat bold.. Nak kasi bold, boleh apply banyak sikit manakala nak nampak lebih light, apply sedikit aje.. Semua boleh ejas bohhh!!

Yang ni aku pakai code warna #03 Peach Cream

Harga : RM 20.00


Althea Skin Relief Spot Film Gel

Althea Skin Relief Spot Film Gel

Eceli, Althea Skin Relief Spot Film Gel ini digunakan untuk merawat kulit terutamanya jerawat pada wajah kerana ia mengandungi minyak pokok teh, centella dan ekstrak daun pinus.. Dihasilkan dalam bentuk gel dimana ia mampu melega dan merawat sambil melindungi kulit daripada pencemaran luaran.

Teksturnya mudah meresap ke dalam kulit dan boleh dipakai sebelum makeup.. Masa sapu gel ni kat muka, aku dapat rasa sedikit sejuk mint gitu.. Selesa jerk! Jangan risau, gel ni sesuai untuk semua jenis kulit..


Cara guna : Apply di kawasan yang diperlukan secara nipis dan biarkan kering selama kira-kira 5 minit.. Pastikan ianya benar-benar kering sebelum mengenakan sebarang makeup pada wajah.

Harga : RM 19.00

My Simple Makeup With Althea Makeup Collection

My Simple Makeup Dengan Althea Makeup Collection

Dah ada koleksi lengkap makeup dari Althea ni, bolehlah lepas ni aku improve kan lagi makeup aku ni... Yelah, biasa makeup lebih kurang jerk.. Now, terasa nak cuba makeup cara yang betul dan lebih baik..


Bagi yang berminat untuk mendapatkan produk Althea, 
boleh terus terjah ke laman web mereka di :- 


Untuk info lanjut, boleh ikuti mereka di :-