Top Social

Image Slider

Showing posts with label althea. Show all posts
Showing posts with label althea. Show all posts

Althea A'bloom Collection Review

Thursday, May 16, 2019
Althea A'bloom Collection Review  |  Hey guys!! Althea back again with new product!! Wahh apa pula agaknya kali ni ye.. Excited lain macam kali ni  nak cuba new baby dari Althea Korea ni.. Kalau korang nak tahu, setiap tahun tau Althea memperkenalkan produk baru.. Makin lama makin best produk yang dikeluarkan.. Aku sendiri rasa teruja yakmat untuk try setiap produk keluaran Althea.. Memang tak boleh lepaskan peluang untuk mencubanya..

Yang mana belum familiar dengan Althea, aku kenalkan kepada korang.. Althea adalah sebuah laman web yang  menjual pelbagai produk kecantikan dan kosmetik terussssss dari Korea.. Yang mane fanatik dengan produk K-Beauty, bolehlah terjah laman web Althea ye.. Macam-macam produk dan brand ada.. Jangan lupa usha, produk Althea juga.. Semuanya best tau!! Ok, tak nak membebal panjang lebar, apa agaknya produk terbaru dari Althea untuk kali ni ye? Orite, kali ni Althea memperkenalkan pula produk terbarunya iaitu Althea A'bloom collection. Apa yang menarik? Jom kita lihat sama-sama.. 


Althea A'bloom Collection

Kali ini Althea Korea memperkenalkan Althea A'bloom Collection yang terdiri daripada :-
  • A'bloom BHA Blackhead Blaster
  • A'bloom Mask Sheet
    • A'bloom Moisturizing Watermelon
    • A'bloom Nourishing Avocado
    • A'bloom Brightening Lemon Lime
    • A'bloom Anti-Blemish Peach
  • A'bloom Giant Meringue Puff
  • A'bloom Baby Meringue Puff
Antara koleksi A'bloom ni, yang paling aku teruja nak cuba adalah A'bloom BHA Blackhead Blaster sebabnya aku memang ada masalah blackhead.. Adakah ini penyelesaian bagi masalah aku? Haa kenelah cuba dulu kan.. Tak cuba tak tahu.. 

A'bloom BHA Blackhead Blaster

Aku memang ada masalah blackhead dekat hidung.. Aku yakin korang kat luar sana pun ada yang mengalami masalah ini kan? Bukan senang tau nak hilangkan blackhead ni dalam sekelip mata.. Kalau boleh tu, kira magik la.... Setiap minggu mesti nak kene picit.. Picit pulak bukan dengan jari tetapi tekan dengan besi khas.. Lahai, sakitnye bukan kepalang woii.. Sampai berair hidung dan mata.. Hehe.. Hidung pun akan bengkak dan merah lepas proses tersebut.. Huii.. Tak sanggup rasanya..


Now, kepada yang ada masalah blackhead dan whitehead ni korang boleh cuba produk terbaru Althea ni iaitu A'bloom BHA Blackhead Blaster... Ia didatangkan dalam bentuk Natural BHA stick berwarna hitam yang bertindak menyingkirkan blackhead dan whitehead dengan formula yang lembut dan tanpa kerengsaan sekaligus merawat dan menghalang pembentukan baru.. Sesuai untuk jenis kulit berminyak dan kombinasi.



BHA Blackhead Blaster ini mengandungi bahan utama seperti Natural BHA (White Willow Bark Extract 5,000ppm), Charcoal, Apricot Seed dan Tea Tree Leaf Oil. Kalau korang nak tahu, Apricot berfungsi mengeluarkan sebum yang berlebihan manakala Tea Tree Oil pula dapat menenangkan kulit dan mencegah kerengsaan atau kemerahan pada kulit.

Cara Guna


  1. Bersihkan muka dari sebarang solekan. Untuk kesan yang lebih baik, selepas cucui muka, letakkan towel hangat ke muka supaya liang pori terbuka.
  2. Apply BHA Blackhead Blaster pada kawasan yang diperlukan.
  3. Gently massage dalam gerakan bulat untuk release minyak dan kotoran yang terperangkap.
  4. Akhir sekali bilas dengan air suam.

Saiz : Net 8g
Harga : RM16.00


A'bloom Mask Sheet Recipe For Sparkling Skin


Aku ni bukanlah kategori yang rajin sangat pakai mask.. Tetapi, bila datang angin rajin tu memang hari-hari aku akan pakai mask terutamanya mask sheet.. Sebenarnya pemakaian mask sheet ni adalah rutin penjagaan kulit yang sangat bagus kerana mask ni berfungsi untuk melembapkan kulit sekaligus melembutkan kulit muka..

Rajin tak rajin, bila aku cuba mask sheet terbaru keluaran Althea ni membuatkan aku rasa cam nak pakai hari-hari.. Haaa.. Ok, A'bloom Mask Sheet keluaran terbaru Althea Korea ni didatangkan dalam 4 variasi iaitu A'bloom Brightening Lemon Lime, A'bloom Moisturizing Watermelon, A'bloom Nourishing Avocado dan A'bloom Anti-Blemish Peach yang mempunyai fungsinya tersendiri..


A'bloom Moisturizing Watermelon - Water Me Long

A'bloom Moisturizing Watermelon ni mengandungi ekstrak buah tembikai.. Seperti yang kita tahu, buah tembikai mengandungi banyak air yang dapat memberikan penghidratan dan memberikan lembapan pada kulit.. Selain itu juga, ia dapat menyuburkan kulit.


Mask ini juga mengandungi ekstrak lavender dengan haruman yang menyenangkan dapat memberikan kesan menenangkan dan sekaligus menyegarkan kulit muka.. Pemakaian mask sheet ini juga dapat menyeimbangan pH kulit dan menjadikan kulit sihat.. Sesuai untuk semua jenis kulit dan bagus untuk kulit kombinasi.

A'bloom Nourishing Avocado - Avo Cuddle Me

A'bloom Nourishing Avocado ini pula kaya dengan antioksidan yang dapat menyuburkan dan melindungi kulit muka daripada faktor alam sekitar yang berbahaya dan mencegah kedutan. Mask ini mengandungi ekstrak Avocado dan bunga raya untuk menjadikan kulit lembut dan bersinar..

Sesuai untuk semua jenis kulit.. Paling ohsem untuk kulit kering.. Memang sesuai sangat pakai yang ini sebabnya ia dapat memberikan kelembapan dan lembutkan kulit juga..

A'bloom Brightening Lemon Lime - Sparkle Me Bright

Yeahh yang ni aku suka.. Kalau bab brightening memang akulah yang paling teruja.. Almaklumlah kulit tak berapa nak brightening kan.. Hehe.. Ok, A'bloom Brightening Lemon Lime ni membersih dan mencerahkan kulit yang kusam serta memberikan cahaya semulajadi dari dalam..


Mask ini mengandungi Vitamin C dari ekstrak lemon dan limau yang berfungsi untuk menghilangkan bintik-bintik hitam di wajah manakala teh hijau pula dapat mencerah dan menenangkan kulit muka.. Bahan utama Ekstrak Buah Niacinamide, Citrus Limon (Lemon), Ekstrak Buah Jeruk Citrus Aurantifolia (Lime), Ekstrak Daun Camellia Sinensis..

Untuk yang ini, juga sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya kulit kombinasi macam aku ni.. hehe..

A'bloom Anti-Blemish Peach - Ac Me Peach

A'bloom Anti-Blemish Peach ini pula dapat membersih dan melegakan kulit iritasi dan sensitif. Mengandungi ekstrak buah peach dan tea tree oil untuk mengawal minyak, mengimbangi kelembapan dan membersihkan kulit menjadi lembut dan halus..

Sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya kulit berminyak.. Best seller tau yang ni dekat website Althea.. Rugi tak cuba..

Saiz : 25g | 0.88oz
Harga : RM2.00

A'bloom Baby Meringue Puff


Kemain lembut lagi puff ni weh.. Dah macam kuih apam.. Sekali tengok macam cupcake pun ada.. Haduii nak guna pun serba salah sebab comel sangat.. hehe..


A'bloom Baby Meringue Puff ni set dia ada 3 ketol berwarna pink cute.. Saiz dia sangat comel ye.. Kecik jerk.. Kalau kuih tu sekali ngap jerk.. hehe.. Orite, cara penggunaan puff ni ia boleh digunakan secara kering ataupun basah.. Aku lebih suka guna dalam keadaan puff tu kering.. Tak selesa sangat guna dalam keadaan basah..

Dengan saiznya yang kecil, memudahkan untuk digunakan pada sudut yang sukar seperti bawah mata, tepi-tepi hidung, hujung mata dan sebagainya.. Puff ini dihasilkan dari bahan yang high density latex free foam.

Saiz : 30*28mm
Harga : RM11.00

A'bloom Giant Meringue Puff


A'bloom Giant Meringue Puff ni lebih besar saiznya berbanding yang baby tadi.. Nama lagik giant kan.. hehe.. Kelembutannya juga seperti yang baby tadi juga sangat lembut dan mudah digunakan.. Untuk sapuan foundation keseluruhan muka, rasanya lebih mudah pakai yang giant ni.. Sapuannya lebih menyeluruh..


Juga boleh digunakan dalam keadaan puff ini kering ataupun basah mengikut keselesaan masing-masing.. Juga menggunakan material High density latex free foam seperti baby puff tadi menjadikan ia sangat lembut.. Kalau nak sapu tempat yang sukar boleh guna hujung puff.. Alah kalau nak mudah untuk tempat sukar juga aje baby puff dan untuk sapuan menyeluruh boleh guna giant ni.. Lagi ohsem hasilnya nanti..

Saiz : 48*46mm
Harga : RM8.00


Apa Kata Lea Azleeya Tentang Althea A'bloom Collection?


Yes aku dah jatuh cinta dengan keluaran terbaru dari Althea Korea ni.. Keempat-empat produk dari koleksi A'bloom ni memang best..

BHA Blackhead Blaster buat aku teruja masa menggunakannya sebabnya tekstur dia lembut sangat.. Rasa seronok masa apply dekat muka.. Kulit muka pun jadi lembut selepas guna.. Macam aku katakan tadi, blackhead ni bukan senang nak hilang.. Tak dalam sekelip mata.. Jadi, kesannya bergantung kepada keadaan dan penggunaan produk ini.. Nak cepat hilang blackhead dan whitehead kenalah rajin dan kerap pakai.. Barulah nampak hasil sebenarnya..

Mask sheet pula memang best sangat.. Rasanya ini mask yang paling best pernah aku guna.. Tu yang rajin semacam tu pakai mask.. Haha.. Time pakai tu, muka rasa sejuk dan fresh sangat.. Lepas pakai, muka lembap dan lembut.. Eh memang best la..


Last sekali baby puff dan giant puff.. Kelembutan yang ada pada puff ni membuatkan aku semakin rajin makeup uolls.. Serius.. Sebelum ni, aku ada juga beli span macam ni tetapi tak selembut A'bloom puff ni.. Sapuan lebih rata dan sekata.. Lepas ni memang tak tengok span lain dah.. Nak yang ini jugak.. TQ Althea kerana mengeluarkan produk yang sangat berkualiti dan menepati citarasa pelanggan.. Yeahh terbaik!



Lepas ni memang aku akan repeat order untuk koleksi A'bloom ni dan dah menjadi koleksi kegemaran aku... Mesti nak kena ada dalam simpanan sepanjang masa ni tau... Hiks.. Oklah, kalau korang nak dapatkan Althea A'bloom Collection ni, boleh terus ke laman web mereka di https://my.althea.kr/brands/all/abloom


Simple Makeup Dengan Althea Makeup Collection

Thursday, February 28, 2019
Simple Makeup Dengan Althea Makeup Collection  |  Hey! Kalau korang perasan, bukan selalu aku share produk makeup di blog aku ni.. Haaa kali ni dengan penuh terujanya aku nak share dengan korang semua produk makeup pilihan aku dan akan menjadi feberet aku juga selepas ni ofkoslah makeup collection dari Althea Korea..

Althea Makeup Collection

Kalau sebelum ni, Althea keluarkan produk skincare seperti cleanser, toner, mask, body mist, sunscreen dan sebagainya. Now, Althea Korea sekali lagi mengeluarkan baby barunya iaitu rangkaian produk makeup dari jenamanya sendiri.. Aku excited wehh nak cuba produk makeup mereka.. Althea makeup collection kali ni datang bersama-sama Happy Lunar New Year box.. Makeup best, kotak pun cantik sangat.. Lagi la teruja!! Apa ada dalam Happy Lunar New Year box tu?

Althea Makeup Collection

  • BCL X Althea Eye Palette Sunrise & Moonrise
  • Althea Flawless Creamy Concealer (4 shades)
  • Althea Spotlight Eye Glitter (2 shades)
  • Althea Watercolour Cream Tint (4 shades)
  • Althea Skin Relief Spot Film Gel

BCL X Althea Eye Palette Sunrise & Moonrise

Eye Palette Sunrise & Moonrise

Kali ni, Althea berkolaborasi pula dengan seorang penyanyi popular Indonesia iaitu Bunga Cinta Lestari (BCL) dalam menghasilkan Eye Palette Sunrise & Moonrise.. Sepertimana ramai tahu, BCL juga merupakan seorang ikon kecantikan dan fesyen.. Eye Palette ini mempunyai 8 pilihan warna yang sangat menarik dan lengkap dengan shimmer, glitter dan matte.. Paling best, teksturnya lembut dan sangat mudah untuk diblend... Aku yang jarang-jarang makeup ni pun rasa geram jerk dengan warna-warna yang ada.. Firstime tengok tu pun dah tak sabar-sabar nak cuba.. Hehe..

Real Colour Eye Palette Sunrise & Moonrise

Aku suka dengan packagingnya.. Dari kotaknya yang berbunga-bunga seindah Bunga Cinta Lestari dan casenya juga sangat exclusive.. Cuma satu aje, nape tak de berus untuk sapuan.. Nak berusssss!! Haha.. Ok, sebenarnya kalau tak de berus pun, boleh jerk guna jari sebab teksturnya lembut dan mudah di sapu..

Tak pandai sangat makeup tapi aku cuba yang terbaik.. Hiks!


Harga : RM 140.00


Althea Flawless Creamy Concealer

Althea Flawless Creamy Concealer

Yeyyy akhirnya aku dapat juga memiliki concealer pelbagai warna... Althea Flawless Creamy Concealer ini didatangkan dengan 4 pilihan warna iaitu :-
  • #01 Vanilla
  • #02 Ginger
  • #03 Honey
  • #04 Mocha

Concealer ini mengandungi Aquaxyl (derived from birch tree sap) untuk melembap dan memperbaiki kesihatan keseluruhan kulit sementara sifatnya yang tahan lama membolehkan ia tetap di wajah sepanjang hari.. Dengan memakai concealer dari Althea ni, halangan kelembapan akan terhasil pada kulit dan menghalang dehidrasi.. Jadi, makeup tak mudah retak ye... hehe..

Aku suka teskturnya yang creamy dan sangat ringan.. Coveragenya pun sangat bagus uollss... Habis semua mata panda aku hilang.. Hehe.. Packaging pun masyaallah comel sangat dengan berus yang cute... ok, untuk memastikan ianya berkesan untuk menutup cela, cara penggunaanya juga haruslah betul ye..

Kasi tutup mata panda.. hehe.

Cara Guna : Calitkan concealer di kawasan yang hendak ditutup celanya seperti di bahagian mata, hidung dan di bahagian yang tercela.. Kalau ada jerawat ke, parut ke, boleh calit sekali kawasan tu.. Kemudian ratakan dengan jari atau span.. Warna cerah boleh digunakan pada bahagian mata manakala tona lebih gelap boleh buat kontur muka.. 

Harga : RM 15.00


Althea Spotlight Eye Glitter

Althea Spotlight Eye Glitter

Althea Spotlight Eye Glitter ni pula didatangkan dalam 2 warna iaitu #01 Gold Light dan #02 Pink Light... Eye Glitter ini juga bertekstur creamy dan ianya serba guna.. Boleh blend dibuat eyeshadow, boleh juga dijadikan eyeliner (glam u!!) atau boleh juga buat highlight... Mengikut kesesuaian dan keselesaan sendiri.. Apa yang penting, bila pakai dapat effect liplap liplap!! hehe.. Serius, lawa sangat warna dia weh!!


Packagingnya juga sangat comel bersekali dengan berus eyeliner.. Teksturnya juga sangat mudah diblend untuk digunakan sebagai eyeshadow..


Harga : RM 24.00


Althea Watercolour Cream Tint

Althea Watercolour Cream Tint

Maka bertambahlah koleksi tint aku.. Althea Watercolour Cream Tint mempunyai 4 pilihan warna yang sangat menarik.. Tint collection kali ni lebih kepada red shades.. Apa yang bestnye tint dari Althea ni, ia tak mengeringkan kulit dan long-lasting... Time nak makan tu, tak perlu risau dah warna lipstik ilang.. Hehe.. packagingnya pun super cute.. Aku suka!! Nak bawak kemana-mana pun senang..


4 pilihan warna :-
  • #01 Plum Cream
  • #02 Strawberry Cream
  • #03 Peach Cream
  • #04 Marron Cream
Althea Watercolour Cream Tint ini mengandungi asid hyaluronik dan squalene untuk bibir kekal hydrated dan tidak mengelupas.. Ia mudah diapply kat bibir dengan hanya satu atau dua sapuan dah boleh mencantikkan bibir.. Warnanya juga sangat bold.. Nak kasi bold, boleh apply banyak sikit manakala nak nampak lebih light, apply sedikit aje.. Semua boleh ejas bohhh!!

Yang ni aku pakai code warna #03 Peach Cream

Harga : RM 20.00


Althea Skin Relief Spot Film Gel

Althea Skin Relief Spot Film Gel

Eceli, Althea Skin Relief Spot Film Gel ini digunakan untuk merawat kulit terutamanya jerawat pada wajah kerana ia mengandungi minyak pokok teh, centella dan ekstrak daun pinus.. Dihasilkan dalam bentuk gel dimana ia mampu melega dan merawat sambil melindungi kulit daripada pencemaran luaran.

Teksturnya mudah meresap ke dalam kulit dan boleh dipakai sebelum makeup.. Masa sapu gel ni kat muka, aku dapat rasa sedikit sejuk mint gitu.. Selesa jerk! Jangan risau, gel ni sesuai untuk semua jenis kulit..


Cara guna : Apply di kawasan yang diperlukan secara nipis dan biarkan kering selama kira-kira 5 minit.. Pastikan ianya benar-benar kering sebelum mengenakan sebarang makeup pada wajah.

Harga : RM 19.00

My Simple Makeup With Althea Makeup Collection

My Simple Makeup Dengan Althea Makeup Collection

Dah ada koleksi lengkap makeup dari Althea ni, bolehlah lepas ni aku improve kan lagi makeup aku ni... Yelah, biasa makeup lebih kurang jerk.. Now, terasa nak cuba makeup cara yang betul dan lebih baik..


Bagi yang berminat untuk mendapatkan produk Althea, 
boleh terus terjah ke laman web mereka di :- 


Untuk info lanjut, boleh ikuti mereka di :-



Unboxing Althea Chrismas Gift

Tuesday, January 08, 2019
Unboxing Althea Chrismas Gift  |  Hello Readersss!! Hah, kali ni nak cerita tentang hadiah pula.... Ada ke dikalangan korang yang tak suka bila dapat hadiah? Kalau ada, itu satu yang agak pelik bagi aku.. Aku yakin pasti ramai yang teruja bila dapat hadiah, terutamanya dari orang yang tersayang.. Betul tak? Begitu jugalah aku.. Tapi kali ni aku dapat hadiah bukanlah dari orang yang tersayang tetapi dari sebuah brand kesayangan aku iaitu Althea.. Sempena hari Krismas yang lalu, Althea bermurah hati menyediakan hadiah buat Althea Angels.. Aku ada buat wishlist 10 barang yang ingin aku beli di Althea.. Nak tahu tak, 5 daripadanya terkandung di dalam box Althea Chrismas Gift tersebut.. Seronok sangat weh!!


Apa yang ada dalam kotak Althea Chrismas Gift ni? Uisss serius aku cakap.. Masa terima box ni, teruja bukan main aku nak bukak... Yelah, setiap satu barang pasti memberi manfaat pada aku kan.. hehe.. Jom lihat, barang apa yang ada dalam kotak ni..


Pobling - Pore Sonic Cleanser


Lama dah sebenarnya nak beli pobling ni.. Cumanye selalu sangat pertimbangkan harganya yang agak meriah tu.. Akhirnya dapat jugak aku memiliki pobling ni.. TQ Althea.. Ramai sangat bagi feedback yang bagus tentang pobling ni.. Mahunya aku tak tertarik untuk turut memilikinya.. Hehe. 


Berus pobling ni sangatlah halussss dan lembut bebulussnye.. Jadi, tak perlu risau kulit muka calar atau luka.. Pobling ni menggunakan sebiji bateri AAA sahaja untuk berfungsi.. Ringan dan mudah dipegang..


Aku dah try pobling ni.. Yesssss, memang terbaik kerana dapat membersihkan muka dengan sempurna.. Serius, muka sangat bersih lepas menggunakan pobling ni... Satu lagi yang best tentang pobling ni, ia seolah² sedang mengurut muka kita.. Sambil cuci sambil urut kan. hehe.. 


It's My - Eyelash Curler Comb


Eyelash curler yang jenis ni memang aku tak pernah try guna lagi.. Ini firstime aku guna yang ada comb macam ni.. Bagi aku, kalau bulu mata yang jenis pendek memang tak sesuai pakai jenis ni.. Setakat ni aku guna, masih boleh capai la bulu mata aku walaupun x sebanyak mane.. Haha..

Jangan risau, tak rugi pun kalau beli yang ni sebabnye comb tu boleh dicabut dan boleh guna seperti biasa.. 


Tony Moly - Delight Tony Tint (Cherry Pink)


Warna Cherry Pink ni cantik.. Next boleh cuba warna yang lebih terang pula.. hehe.. Aku memang tak pernah pakai tint sebelum ni sebabnye rasa macam tak sesuai dengan bibir aku yang agak gelap ni.. Sorry ye, aku tak merokok! Haha.. Walaupun korang tak tanye, aku tetap jugak nak menjawab.. kikiki..


Missha - 4D Mascara


Missha Mascara ni memang feberet aku.. Rasanye setakat ni, inilah mascara yang paling best pernah aku guna.. Tak comot dan bergumpal-gumpal... Serius aku sangat suka.. 

Selalunye kalau aku shopping di Althea, mesti tak miss untuk beli mascara ni miskipun yang aku guna masih belum habis.. Buat stok kata orang.. hehe.. Yang penting, lambat lagi expired... 


Althea - Contour Cleanser


Yesss, produk Althea memang terbaik.. Ini salah satunye.. Contour Cleanser ni sangat sesuai untuk kulit muka aku.. Bertiup-tiup dah aku beli.. Macam mascara tadi juga, pencuci muka ni aku akan beli setiap kali aku shopping dia Althea.. Siap aku letak satu bilik air satu tiup Althea Contour Cleanser ni.. hehe.. 

Apa yang best tentang pencuci muka ni, korang boleh baca kat SINI..


Rire - Bubble Bubble Lip Mask


Aku memang ada masalah bibir kering dan selalu mengelupas.. Alhamdulillah Rire Bubble Lip Mask ni sangat membantu.. Nape warna kuning botolnye? Sebabnye bahan utamanye adalah lemon.. Masa apply kat bibir memang terasa lemonnye.. Rasa nak makan pun ada..

Seronok tau pakai lip mask ni.. Dia akan menghasilkan buih-buih halus selepas beberapa minit dipakai.. Hasilnye, bibir terlebihhh lembut.. Aku suka weh!!


Aprilskin - Magic Snow Cushion 2.0 (#23)


Memang betul Aprilskin Cushion ni harganya boleh tahan mahalnye.. Tetapi, jangan tak tahu ye hasilnye sangat ohsem bila apply kat muka... Muka nampak sangat smooth dan flolesss... Tak tipu sebabnye sebelum ni aku dah pernah pakai cushion ni.. Ini adalah unit kedua untuk aku..

Memandangkan harganye agak ehem ehem, memang aku guna berpada-pada dan ia boleh tahan lama.. Hiks.. Nampak tak kedekut disitu.. Gile ko, takan nak beli tetiap bulan.. Rabak poket.. Haha!! Serius, Aprilskin Magic Snow Cushion ni memamg thorrrrrbahekkk!!!!


Tony Moly - Panda's Dream Brightening Eye Base


Last sekali aku dapat cuba benda alah yang comel ni.. Memang comel casing dia.. Bersesuaian dengan manfaatnya.. Panda's Dream Brightening Eye Base dari Tony Moly ni fungsinya untuk menutup lebam bawah mata.. Teksturnya ala-ala cream jugak.. Nak cakap berjaya tutup seratus peratus lebam bawah mata tak jugak.. Tetapi membantu la sedikit sebanyak..


Aku cover dengan panda ni bawah mata aku, still lagi kena cover dengan concealer dan bb cushion barulah kurang sikit kelihatan.. Hehe.. Ataupun memang lebam bawah mata aku ni dah sememangnya parah sampaikan susah dah nak cover dengan lapisan yang nipis.. Haha.. Tak pe la, sekurang-kurangnya kita usaha untuk menutupnya kan dan hampir berjaya.. Hiks..


Unboxing Althea Chrismas Gift Box


Itulah 8 barang yang aku dapat dari Althea.. Alhamdulillah semuanya sangat bermanfaat untuk aku.. Melengkapkan lagi rutin penjagaan wajah aku.. Paling buat aku teruja adalah Pobling.. Serius best weh.. Muka gerenti bersih sebersih bersihnya.. Oklah, bagi korang yang nak usha produk K-Beauty, bolehlah layari https://my.althea.kr/... Semua produk sangat best... Standby duit jerk ye dalam akaun.. Hehe..


Althea Pore Purifying Serum Cleanser Review

Thursday, December 27, 2018
Althea Pore Purifying Serum Cleanser Review  |  Alahai, Althea buat hal lagi la uollss!!!.. Lepas Stay Fresh Body Sparkling Mist, kini muncul pula baby baru dari Althea iaitu Pore Purifying Serum Cleanser yang ohsem lagik best!! Ini bukan cleanser biasa-biasa tau kerana cleanser ini mengandungi formula yang menyerupai serum.. Jawabnya lepas ni aku kena spend duit lebih lah untuk terus setia dengan produk terbaru dari Althea ni sebabnya aku dah tangkap cintan dah dengan produk ni..


Seperti yang aku katakan di awal tadi, Althea Pore Purifying Serum Cleanser ini merupakan pembersih wajah yang mengandungi formula menyerupai serum dimana ia mempunyai fungsi 2 dalam 1 iaitu sebagai pembersih dan juga makeup removal.. Selain dapat membersihkan makeup, ia juga dapat membersihkan segala kekotoran dan minyak yang tersumbat di dalam liang pori tanpa mengeringkan kulit dan mengekalkan keseimbangan pH kulit wajah...

Apa yang lebih menarik tentang Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni adalah formula serumnya dapat membantu mengecilkan liang pori, kulit bersih sempurna, kulit terasa lebih segar dan paling penting kulit menjadi lebih lembut dari biasa.. Memang best weh produk ni.. Tak caya sila cuba sendiri hokeh!


Bahan Utama Althea Pore Purifying Serum Cleanser
  • Ekstrak Daun Pudina - menyejukkan kulit dan menenangkan kerengsaan
  • Minyak Biji Jojoba - Melembapkan kulit 
  • Ekstrak Daun Pokok Teh - Mempunyai sifat antibakteria yang dapat membersihkan kulit


Packaging Althea Pore Purifying Serum Cleanser Mudah Dibawa Kemana Sahaja

Didatangkan dalam botol plastik yang 'kurus' berwarna biru aqua jernih yang cantik.. Sekali tengok memang terasa sangat eksklusif.. Label nama produknya juga sangat simple dan chic membuatkan aku lebih terpaut dengan packagingnya.. Paling penting, Althea Pore Purifying Serum Cleanser mudah dibawa kemana sahaja kerana botolnya yang 'kurus' dan tidak sebesar mana itu boleh dimasukkan ke dalam beg makeup atau terus sahaja masukkan ke dalam handbag.. Tak berat pun uollss...
 

Cara Guna Althea Pore Purifying Serum Cleanser 

Sejak aku diperkenalkan dengan Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni, rutin harian aku menjadi lebih mudah dari sebelum ni.. Mana tak nya, produk ni berfungsi 2 dalam 1.. Ia boleh dijadikan sebagai pembersih dan sekaligus sebagai makeup removal.. Gile jimat tu! Tak perlu lagi nak beli secara berasingan.. Beli aje Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni dah dapat 2 fungsi yang diperlukan.. Lagi best formula yang menyerupai serumnya itu dapat menjaga kulit kita.. Memang terbaik sehh!!

Macam mana nak gunakan Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni? Meh aku ajar cara yang betul menggunakan produk ini..


Sebagai Pembersih Wajah
  • Lembapkan wajah dengan air
  • Letakkan Althea Pore Purifying Serum Cleanser pada tapak tangan
  • Urut secara perlahan ke seluruh kulit wajah dengan gerakan membulat selama 5 hingga 10 saat
  • bilas dengan air bersih
Sebagai Makeup Removal
  • Titiskan sedikit Althea Pore Purifying Serum Cleanser pada tapak tangan
  • Urut pada wajah dengan gerakan membulat untuk mengeluarkan kotoran dan solekan pada wajah
  • Bilas dengan air bersih..

Serius, makeup memang mudah tanggal dengan menggunakan Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni.. Tak caya, meh tonton video ni..


Sekarang ni aku rasa kulit muka aku lebih bersih sebabnya selepas balik kerja atau sebelum solat, aku akan cuci dulu makeup aku dengan Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni.. Biasanya aku guna tisu basah aje tetapi ia tidak membantu membersihkan makeup secara keseluruhan.. Malah aku terpaksa cuci sekali lagi dengan pencuci muka.. Now, tak perlu lagi semua tu lepas ada Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni.. Memang benar-benar membantu meringankan rutin penjagaan wajah aku.. TQ Althea kerana mengeluarkan produk sebagus ini.. hehe..

Dapatkan Althea Pore Purifying Serum Cleanser Sekarang Untuk Kulit Lebih Bersih Dan Cantik!


Aku dah cuba.. Korang bila lagi? Bagi korang yang ingin mencuba Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni, bolehlah dapatkannya di https://my.althea.kr/ sekarang juga untuk kulit lebih bersih dan cantik.. Nampak eksklusif kan tetapi jangan bimbang kerana harganya sangat mampu milik iaitu RM33.00 sahaja untuk sebotol (150ml)...

Haaa apa fikir lagi tu, jom terjah laman web Althea sekarang juga!

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website