Top Social

Beauty Review | Dr. Glamogenic Skincare Terbaik Dari Australia

Saturday, January 19, 2019
Dr. Glamogenic Skincare Terbaik Dari Australia  |  Wohaaa!! Cepat betul masa berlalu kan.. Dah masuk tahun 2019.. Bila dah masuk tahun baru ni, rasa macam nak mencuba sesuatu yang baru pula untuk kulit muka aku ni.. Apakah? Yeahh haruslah skincare baru.. Tahun baru, skincare pun baru.. Haha!! Kegilaan apakah ini? Hiks.. Now, aku sangat teruja untuk mencuba skincare dari Australia ni iaitu Dr. Glamogenic yang dihasilkan oleh doktor panel yang berpengalaman hampir 30 tahun dalam sektor penjagaan kulit dan kecantikan.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Satu perkara yang perlu korang tahu, walaupun skincare Dr. Glamogenic ini diformulasikan bagi memenuhi gaya hidup orang-orang Australia tetapi ia juga sebenarnya sesuai untuk kita yang berkulit Asia ini kerana ia diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi yang berkualiti tinggi dan baik untuk kedua-dua jenis kulit tersebut serta persekitarannya.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Dr. Glamogenic Skincare terdiri daripada 8 produk iaitu 6 item untuk muka dan 2 item untuk badan.. Wahh untuk badan pun ada uolls.. Satu jenama saja dah boleh pakai untuk muka dan juga badan.. Memang terbaik kan.. Ok, jom kita berkenalan dengan produk Dr. Glamogenic Skincare ini..

1.  Hyaluronic Booster Serum
  • Melembapkan dan meningkatkan tekstur kulit untuk kulit sensitif dan kulit yang letih
2. Antioxidant Vitamin C+ Serum
  • Serum yang mempunyai kepekatan tinggi derivatif Vitamin C yang stabil dapat membantu menghidupkan semula kulit yang letih dan mencerahkan tona kulit yang kusam.
3. Perfection Whitening Spot Serum
  • Serum ini boleh mengawal pigmentasi seperti jerawat, jeragat dan juga lingkaran hitam bawah mata.
4. Brassica Peeling Gel
  • Gel pengelupasan yang lembap dan lembut dengan ekstrak brokoli yang kaya dengan vitamin, mineral dan selulosa berorientasikan alam semulajadi.
5. Dynamic Brightening Mask
  • Mask krim pemutih dan bernutrien.
6. Vitalize Soothing Mask
  • Mask selulosa 100% semulajadi yang dapat menyuburkan dan menenangkan kulit kaya dengan intipati Guaiazulene, Ekstrak Aloe Vera dan Acid Hyaluronic.
7. Enliven Brightening Cream
  • Krim pemutihan yang sangat pekat untuk ketiak, siku, lutut dan lain-lain
8. Youth Restoring Modeling Shaping Cream
  • Meningkatkan keanjalan kulit dan mewujudkan siluet tubuh yang halus dan licin.

Brassica Peeling Gel

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Diantara kesemua produk Dr. Glamogenic ni, aku sangat teruja nak cuba Brassica Peeling Gel sebabnya aku dah agak lama tak peeling kulit muka aku ni.. Nampaknya sel-sel kulit mati semakin banyak bertapak dekat muka aku ni.. Sebelum ianya semakin teruk, lebih baik kita singkir dengan segera.. Hehe..

Ada tak dikalangan korang yang kulitnya semakin hari semakin kusam dan tak berseri? Nak tahu tak apa puncanya? Haa ini adalah kerana beberapa faktor dan yang paling utama adalah cara pengelupasan yang tidak sesuai. Sebab itulah kita perlukan satu gel pengelupasan bagi mengatasi masalah tersebut..

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Kalau korang nak tahu, gel pengelupasan ini amatlah popular kerana ianya sangat senang digunakan. Apa yang perlu kita lakukan adalah dengan memicitnya sebesar saiz kacang pada jari, kemudian sapukan pada kulit dan cuci selepas beberapa gumpalan kecil muncul. Bahan yang terdapat du dalam gel tersebut akan bertindak balas dengan sebarang minyak dan kotoran yang melekat pada wajah. Gumpalan tersebut akan keluar dengan sedikit geseran. Selepas tu, kita akan rasai perbezaannya serta merta dan seterusnya menghasilkan kulit yang halus dan lebih bersinar.

Kelebihan Brassica Peeling Gel

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

1. Rasa Lembut
  • Gumpalan itu bertindak seperti bijirin dalam skrub, tetapi ianya lebih lembut dan tidak menggatalkan kulit berbanding yang lain. Ini bermakna ianya lebih lembut kepada kulit.
2. Senang
  • Dengan gel pengelupasan ini kita tidak perlu risau tentang pertumbuhan bakteria atau sentiasa ingat untuk membawanya keluar selepas mandi dan perlu dikeringkan dengan betul semasa dan selepas penggunaan. (Jika menggunakan span konjac untuk pengelupasan)
3. Mencegah Jerawat
  • Bila pori-pori tersumbat dengan kotoran, sebum dan pelbagai kekotoran yang lain, ini akan menyebabkan pertumbuhan jerawat yang menyakitkan. Gel pengelupasan ini memastikan kulit kita mengelupas pada rutin biasa secara ringan dimana minyak, kotoran dan sebagainya, proses pengelupasannya berlaku dengan lancar dan akan meninggalkan kulit yang baru dan lembut.
4. Kulit Yang Lebih Sihat
  • Kesihatan kulit akan terjejas teruk apabila sel-sel kulit mati menutup pori-pori dan menghalang kulit dari bernafas. Jadi gel pengelupasan ini akan melekat pada sel kulit mati dan menyentalnya dengan lembut supaya pori boleh bernafas seterusnya menjadikan kulit lebih segar serta lebih sihat berbanding sebelumnya.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Cara Guna Brassica Peeling Gel

Selepas mencuci dan mengeringkan air diwajah, ambil Peeling Gel dalam kuantiti secukupnya dan apply keseluruh muka tidak termasuk di sekitar kawasan mata/bibir.

Gosokkan dengan lembut pada tekstur kulit dan bilas dengan air suam. Gunakan 2-3 kali seminggu bergantung kepada keadaan kulit.

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Peringatan kepada korang ye, sekiranya korang menghadapi sebarang masalah atau kesan sampingan selepas menggunakan produk ini, segera hentikan menggunakan produk ini dan sila berunding dengan pakar dermatologi atau doktor perubatan.

Pengalaman Menggunakan Brassica Peeling Gel

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Tekstur
  • Didatangkan dalam bentuk gel yang bertekstur seperti skrub.. Bila di apply pada kulit, aku dapat rasakan tekstur berpasirnya tetapi tidak menyakitkan kulit kerana teksturnya agak ringan..
Bau
  • Baunya tidak busuk atau menyengat hidung.. Baunya juga agak ringan dan selesa untuk dihidu oleh hidung aku.. Hehe.. Jadi, aku boleh gunakan peeling gel ni dengan senang hati tanpa gangguan bau yang tidak menyenangkan.. Alhamdullillah.. 
Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Keberkesanan
  • Agak lama tak menggunakan peeling gel dan bila guna Brassica Peeling Gel ni memang feeling dia lain macam.. Lebih mengejutkan, ia mampu menyingkirkan sel-sel kulit mati dengan jayanya sehinggakan menghasilkan kulit yang sangat lembut dan mulus.. Serius aku suka dan dah jatuh cinta sangat-sangat dengan peeling gel ni.. Dah tak perlu pakai skrub, cukup hanya dengan Dr. Glamogenic Brassica Peeling Gel ni sahaja untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri.. Tak percaya silalah cuba!!

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Oklah, bagi korang yang ingin mencari produk penjagaan kulit yang lengkap untuk wajah dan badan, Dr. Glamogenic adalah pilihan yang tepat.. Aku sangat recommend korang menggunakan Dr. Glamogenic - Skincare from Australia ini kerana ia sesuai untuk semua jenis kulit dimana produk ini juga bersifat alami dengan menggunakan bahan-bahan yang selamat, berkesan dan semulajadi. Lagi pun produk ini dihasilkan oleh doktor panel yang berpengalaman.. Jadi, ia lebih meyakinkan..

Dapatkan Produk Dr. Glamogenic Sekarang

Dr. Glamogenic Skincare From Australia

Di mana untuk dapatkan Dr. Glamogenik Skincare?

Order secara online daripada Official Dealers di :-
https://www.facebook.com/glamogenic

Kunjungi Authorised Dealer di :-
Glamogenic Kiosk 
(Vintage Collection International Sdn Bhd)
(same level as Village Grocer, opposite Tealive)
PC-001, Ground Floor,
Sunway Giza Mall, PJ.

Waktu Perniagaan : 10am - 10pm
Customer service line : 012 - 691 6128

*20 lucky walk-in customers are entitled for special promo price and gift.

Hubungi Pengedar Utama di :-

Qurlivka Southeast Asia (Malaysia) Sdn Bhd
Level 16, The Pavilion Tower, Jalan Raja Chulan,
52200 Kuala Lumpur.

Contact : +603-6151 9198


6 comments on "Beauty Review | Dr. Glamogenic Skincare Terbaik Dari Australia"
  1. Hamboi makin comellah cik lea kita nie..

    ReplyDelete
  2. Macam okay sangat ni ada serum tuu. Vitamin c pun penting

    ReplyDelete
  3. Senang pakai produk one set tak bercampur dengan produk lain

    ReplyDelete
  4. CT suka juga product macam ni. masker peeling.. peeling gel. yang jenis krim2..

    ReplyDelete
  5. bila baca pengalaman kak teringin nak cuba etek hahaha

    ReplyDelete