Top Social

Image Slider

Showing posts with label lirik. Show all posts
Showing posts with label lirik. Show all posts

Lirik Lagu Belenggu Rindu - Dato' Jamal Abdullah ft Wany Hasrita

Monday, September 16, 2019
Belenggu Rindu - Dato' Jamal Abdullah ft Wany Hasrita   |  Wahh Dato' Jamal ada lagu baru.. Kali ni berduet dengan penyanyi yang semakin meningkat naik, Wany Hasrita.. Sebagai peminat no.1 Raja Pop Malaysia ni, aku memang tak akan ketinggalan untuk mengambil tahu tentang perkembangannya.. Best jugak lagu Belenggu Rindu ni.. Lagu dan liriknya dari Hael Husaini dan Ezra Kong.. 


Lirik Lagu Hatiku Milikmu - Siti Nordiana

Sunday, September 01, 2019
Lirik Lagu Hatiku Milikmu - Siti Nordiana  |  Tak dinafikan penyanyi Siti Nordiana kini semakin meningkat naik namanya.. Kalau pasang radio tu, sana sini pasang lagu dia.. Lagu dia pun banyak yang best-best sekarang ni.. Lebih up to date dan diberi nafas baru.. Aku sendiri pun suka dengar lagu-lagu nyanyian Siti Nordiana.. Salah satunya adalah lagu Hatiku Milikmu.. Lirik dia best dan melodinye pun best.. Time bujang dulu, kalau lirik cenggini dah beri 1000 makna pada aku.. Haha!!

foto : google 
Lirik Lagu Hatiku Milikmu
Siti Nordiana

Aku telah merasakan
Pahitnya kau tinggalkan
Pernahkah di hatimu mencintaiku?
Takkan pernah habis kasihku padamu
Selama jiwaku masih untukmu

Jangan pernah kau biarkan aku
Untuk kembali pada kekasih aku yang lalu
Aku hanya ingin mendampingimu
Hingga nadiku tak dapat engkau rasakan

Cinta hatiku takkan pernah bisa
Menggantikan oleh yang lainnya
Pernah kucuba dan kurasakan
Tapi 'ku tak daya

Jangan pernah kau cuba untuk meminta
Aku pun di sini tak pernah rela
Tolong jagalah dan kau kuatkan hatimu untukku
Hatiku milikmu

Jangan pernah kau biarkan aku
Untuk kembali pada kekasih aku yang lalu
Aku hanya ingin mendampingimu
Hingga nadiku tak dapat engkau rasakan

Cinta hatiku takkan pernah bisa
Menggantikan oleh yang lainnya
Pernah kucuba dan kurasakan
Tapi 'ku tak daya

Jangan pernah kau cuba untuk meminta
Aku pun di sini tak pernah rela
Tolong jagalah dan kau kuatkan hatimu untukku
Hatiku milikmu
Hatiku milikmu




Lirik Lagu Perasaanku - Fieya Julia

Monday, August 26, 2019
Perasaanku - Fieya Julia  |  Hi guys! Perasaanku nyanyian Fieya Julia ni serius aku tak pernah dengar sebelum  ni.. Aku  tahu kewujudan lagu ni pun disebabkan kawan aku yang sorang ni.. Nampak sangatlah aku tak ikuti perkembangan muzik kan.. Yang aku tahu muzik lama-lama.. Orang lama kah?? Haha.. Btw, lagu ni best juga bila di dengar.. Lirik dia pun syahdu sangat.. Kehkeh.. So, kire boleh layan la lagu ni.. Kalau karaoke ok tak? Ahakz..

foto : google


Lirik Lagu Perasaanku
Fieya Julia

******

Jika aku tak lagi engkau merindu katakan padaku
Sungguh aku merasakannya darimu

Jika aku tiada dalam hatimu
Tak perlu kau buntu
Tak usah kau pertahankanya untukku
Lepaskan saja aku

Dan bila ku sedang berduka
Kau hadir bagaikan tiada apa
Sungguh aku tak mengerti
Siapa diriku sebenarnya dihatimu

Mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita
Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya

Oh tuhan mengapakah
Salahkah ku ingin rasa bahagia

Selalu dicinta sentiasa
Ingin kau ada selalunya

Mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita
Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya

Oh tuhan mengapakah
Salahkah ku ingin rasa bahagia

Selalu dicinta sentiasa
Ingin kau ada selalunya
Ingin kau ada selalunya





Lirik Lagu Ilusi - Iam Neeta (Ost Sweet Dreams)

Sunday, August 18, 2019
Lirik Lagu Ilusi - Iam Neeta (Ost Sweet Dreams)  |  Kemain lagi ye.. Merata dok tengok kaum hawa post gambar Ben Amir gara-gara drama Sweet Dreams... Aku yang tak tahu menahu tentang drama ni pun dah terjebak sekali dok mengadap drama ni.. hehe.. Best jugak la jalan cerita drama ni adaptasi dari sebuah novel karya Acik Lana.. Uik, camne aku boleh terlepas pandang novel ni yek.. HUrmm.. Drama ini menampilkan gandingan Ben Amir dan Mira Filzah.. Kali ni lain sikit, sebabnya Mira Filzah bawa watak seorang bisu.. Menarik! Dah terjebak sekali memang akan ikut sampai habis la ni..


Drama dah best, lagu tema pun best.. Dah menjadi siulan disana sini.. Lagu Ilusi nyanyian Iam Neeta menjadi lagu ost bagi drama Sweet Dreams ni.. Jarang-jarang aku layan lagu Iam Neeta ni.. Tapi disebabkan drama ni, dah tersangkut pulak dengan lagu Ilusi ni.. Hehe.. Moh le layan lagu ni ye..


Lirik Lagu Ilusi - Iam Neeta
(Ost Sweet Dreams)

Semua rasa sedih
Semua ku takuti
Semua rasa berat di hati ku

Bimbang segala
Angan mu setinggi angkasa

Ku berikan segalanya
Kau hancurkan semuanya
Kau harapkan seperti
Ilusi dalam mimpi mu

Hujung jalan ini
Semua nya terhenti
Semua rasa berat di hati ku

Bimbang segala
Angan mu setinggi angkasa

Ku berikan segalanya
Kau hancurkan semuanya
Kau harapkan seperti
Ilusi dalam mimpi mu

Bunuh sisa cinta
Dera hingga mati
Merah menyala
Kau genggam sehingga mati…

Ku berikan segalanya
Kau hancurkan semuanya
Kau harapkan seperti
Ilusi dalam mimpi mu



TQ :)

Aku cinta - Syamel ft Ernie Zakri

Monday, August 12, 2019
Aku cinta - Syamel ft Ernie Zakri  |  Mula-mula kemunculan lagu ni memang aku tak dapat nak hadam lagu ni... Telinga tak dapat nak terima.. Rasa macam lagu ni entah apa-apa walaupun ramai yang cakap lagu ni best tapi tidak pada aku.. Eh! Sekarang aku pulak yang jadikan lagu ni lagu feberet aku.. Best la pulak.. Haha!! Rupa-rupanya dulu aku tak hayati sangat lirik dan melodi lagu ni.. Kehkeh.. Lepas aku hayati alunan lagu ni, yes lagu Aku Cinta ni memang best.. Tambahan pula yang tukang nyanyi tu, suara memang padu!! 


Aku cinta
Syamel ft Ernie Zakri

Kasih rahsiakan cinta
Tak mudah aku percaya
Setelah senda-tawa nan mesra
Relakan hati sucimu

Kasih rahsiakan hati
Perlahan dirimu pergi
Bila berdua bahagia rasa
Dirimu hanya milikku selamanya

Lengkapilah deraian cinta
Jangan biarku menunggu harapanmu
Kau terindah hadir di jiwa
Zahir hilang di hatiku tetap cinta

Berpalinglah semula
Kembalikan senyum indah
Sekali kau hadir dengan cinta
Hanya dirimu yang ku pinta

Lemah jiwaku meronta
Biar zahir terukir tawa
Di hati tak sanggupku bicara
Selain hanya dari kata
Aku cinta

Lengkapilah deraian cinta
Jangan biarku menunggu harapanmu
Kau terindah hadir di jiwa
Zahir hilang di hatiku tetap cinta

Berpalinglah semula
Kembalikan senyum indah
Sekali kau hadir dengan cinta
Hanya dirimu yang ku pinta

Lemah jiwaku meronta
Biar zahir terukir tawa
Di hati tak sanggupku bicara
Selain hanya dari kata
Aku cinta


Dorang duit kat AJL32 memang best gile.. Padu beb!! Time ni aku boleh lagi cakap tak best.. haha.. Sekarang tengok balik, perghhh memang power paduan suara dua orang penyanyi ni.. 


Lirik Lagu Senorita - Shawn Mendes & Camila Cabello

Tuesday, August 06, 2019
Lirik Lagu Senorita - Shawn Mendes & Camila Cabello  |  Hola!! Ritu kau sombong.. Orang cakap lagu ni best, kau cakap tak best.. Sekarang tau la, kau dah tersampuk dengan kebest-an lagu ni.. Sape tu? Haha aku la.. Hiks.. Hurmm mula-mula dulu ada la dengar orang cakap, lagu Senorita ni best.. Aku jenis tak hadap sangat dengan lagu ni.. So, tak berminat la nak tau best ke tak lagu ni.. Lastnya, bila aku dengar betul-betul, wahhh memang best dowh!! Now, dah jadi lagu feberet aku.. Hehe.. Pape pun jom layan lagu ni.. 


Lirik Lagu SENORITA
by Shawn Mendes & Camila Cabello

***********************************

I love it when you call me señorita
I wish I could pretend I didn't need ya
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you keep me coming for you

Land in Miami
The air was hot from summer rain
Sweat dripping off me
Before I even knew her name, la la la
It felt like ooh la la la
Yeah no
Sapphire moonlight
We danced for hours in the sand
Tequila sunrise
Her body fit right in my hands, la la la
It felt like ooh la la la, yeah

I love it when you call me señorita
I wish I could pretend I didn't need you
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you know I love it when you call me señorita
I wish it wasn't so damn hard to leave you
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you keep me coming for ya

Locked in the hotel
There's just some things that never change
You say we're just friends
But friends don't know the way you taste, la la la
'Cause you know it's been a long time coming
Don't you let me fall

Ooh, when your lips undress me
Hooked on your tongue
Ooh love, your kiss is deadly
Don't stop

I love it when you call me señorita
I wish I could pretend I didn't need you
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you know I love it when you call me señorita
I wish it wasn't so damn hard to leave ya
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you keep me coming for you

All along I've been coming for you
And I hope it meant something to you
Call my name, I'll be coming for you
Coming for you, coming for you, coming for you

For you (ooh, she loves it when I come)
For you Ooh,

I should be running
Ooh, you keep me coming for you




Chow!!


Sumpah - Naim Daniel

Monday, July 22, 2019
Sumpah - Naim Daniel  |  Aku suka lagu ni.. Pertama kali dengar pun dah rasa bestnye lagu ni.. Lirik dia best.. Melodi dia best... Mula tu memang tak tahu siapa penyanyinya.. Lagu ni juga merupakan sountrack bagi drama Pia.. Time tengok cite ni, aku masih belum tahu siapakah penyanyinya.. Sehinggalah aku terpanggil mencari siapakah gerangan penyanyinya.. 

Rupanya 'Budi' yang menyanyikan lagu ni.. Kagum sekejap.. Hehe.. Eh, Budi tu watak Naim Daniel dalam drama Pia tu.. Jangan salah sangka pulak.. Kot ada yang  tak ikuti drama tu, memang tak tahulah sape Budi tu kan.. Hiks..


SUMPAH
- Naim Daniel -

****************************

Jika harusku bersabar dengan segala derita 
'Ku terima

Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara
'ku rela

Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwaku tulus untukmu . . .

Jika harusku bersabar dengan segala derita
'Ku terima

Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara 
'ku rela

Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

'Ku harap kau mendengar apa yang 'ku bisikan selama ini
Tanpamu seluruh nyawa tak bermakna

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

Andainya bumi tidak mampu berputar lagi
Sumpah setiaku kan tetap ada di sini
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

Sumpah




#Sumpah #Naim Daniel

I Don't Wanna Talk About It - Rod Stewart

Friday, March 08, 2019
I Don't Wanna Talk About It - Rod Stewart  |  Aku, Dia dan Lagu... Opsss...!! Satu lagi lagu untuk aku semadikan dalam blog aku ni.. Yeahh, aku suka lagu ni.. Dari melodi dia.. lirik dia.. Semua best.. Lagu ni juga bermakna pada aku.. Haha!! Gitchewww!! Korang ada tak kenangan dengan lagu ni? Kot ada leh la layan lagu ni seminit dua.. Hiks.. 


I Don't Wanna Talk About It
Rod Stewart

I can tell by your eyes that you've prob'bly been cryin' forever
And the stars in the sky don't mean nothin' to you, they're a mirror.

I don't want to talk about it
How you broke my heart. 
If I stay here just a little bit longer
If I stay here, won't you listen to my heart, my heart?

If I stand all alone, will the shadow hide the color of my heart
Blue for the tears, black for the night's fears.
The stars in the sky don't mean nothin' to you, they're just a mirror.

I don't want to talk about it
How you broke my heart. 
If I stay here just a little bit longer
If I stay here, won't you listen to my heart, whoa, my heart? 
whoa My.. My heart, My heart.

I don't want to talk about it
How you broke my heart.
If I stay here just a little bit longer
If I stay here, won't you listen to my heart
whoa, my heart? 





Right Here Waiting - Richard Marx

Tuesday, March 05, 2019
Right Here Waiting - Richard Marx  |  Aku, dia dan lagu....... Hehe dah kenapa aku dok up lagu mana ni ek.. Haha.. Tetiba rasa nak dengar dan layan lagu lama.. Lagi pun lagu lama lagi best kot dari lagu baru yang kengkadang tu ada yang entah apa-apa.. Lagu lama ada ketenangan di situ.. Serius weh!!.. Apa cerita dengan lagu ni pulak ekk.. Hehe.. Ada cerita di sebalik lagu.. Mungkin.. Hurmm.. Jom layan..


Right Here Waiting
Richard Marx

Oceans apart 
Day after day 
And I slowly grow insane 
I hear your voice 
On the line 
But it doesnt stop the pain  

If i see you next to never 
Well how can we stay forever 

Wherever you go whatever you do 
I will be right here waiting for you
Whatever it takes or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted all the times
That i thought would last somehow
I hear the laughter
I taste the tears
But i cant get near you now

Oh cant you see it baby
You got me going crazy

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if im with you
I'll take the chance

Oh cant you see it baby
You got me going crazy

Waiting for You.





I Love You - Celine Dion

Friday, February 15, 2019
I Love You - Celine Dion  |  Aku, dia dan lagu.... Lama gile tak dengar lagi Celine Dion ni.. I Love You antara salah satu lagu feberet aku yang dinyanyikan oleh Celine Dion.. Aku suka lirik dia.. Padu!! Hehe.. Yang mana tengah di lamun cinta mesti layan lagu ni.. Betul tak? Hiks.. Jom pakat layan lagu ni.. 


I Love You
Celine Dion

I must be crazy now
Maybe I dream too much
But when I think of you
I long to feel your touch

To whisper in your ear
Words that are old as time
Words only you would hear
If only you were mine

I wish I could go back to the very first day I saw you
Should've made my move when you looked in my eyes
'Cause by now I know that you'd feel the way that I do
And I'd whisper these words as you'd lie here by my side

I love you, please say
You love me too, these three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together
Till the end of time

So today, I finally find the courage deep inside
Just to walk right up to your door
But my body can't move when I finally get to it
Just like a thousand times before

Then without a word he handed me this letter
Read I hope this finds the way into your heart, it said

I love you, please say
You love me too, these three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together
Till the end of time

Well maybe I, I need a little love yeah
And maybe I, I need a little care
And maybe I, maybe you, maybe you, maybe you
Oh you need somebody just to hold you
If you do, just reach out and I'll be there

I love you, please say
You love me too
Please say you love me too
Till the end of time
These three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together

Oh, I love you
Please say you love me too
Please please
Say you love me too
Till the end of time
My baby
Together, together, forever
Till the end of time
I love you
I will be your light
Shining bright
Shining through your eyes
My baby

When You Told Me You Loved Me - Jessica Simpson

Monday, February 11, 2019
When You Told Me You Loved Me - Jessica Simpson  |  Aku, dia dan lagu... Firstime dengar lagu dari Jessica Simpson ni, terdetik dalam hati, wahh bestnye melodi dan lirik lagu ni.. Tak pernah tahu jugak kewujudan lagu ni.. Mungkin aku ni bukan jenis seorang pendengar semua genre muzik.. Kebiasaannya aku dengar lagu melayu ofkos sebab aku suka karaoke lagu melayu.. Haha.. Yang selebihnya aku suka dengar lagu berirama reggae.. Now, aku dah jatuh cinta dengan lagu When You Told Me You Loved Me dari Jessica Simpson ni.. Serius, hari-hari nak kene dengar.. Hehe..



When You Told Me You Loved Me
Jessica Simpson

Once
Doesn't mean anything to me

Come
Show me the meaning of complete

Where
Did our love go wrong
Once we were so strong
How can I go on?

When you told me you loved me
Did you know it would take me the rest of my life
To get over the feeling of knowing
A dream didn't turn out right

When you let me believe that you weren't complete
Without me by your side

How could I know
That you would go
That you would run
Baby, I thought you were the one

Why
Can't I just leave it all behind

I
Felt passion so bright that I was blind

Then
Something made me weak
Talking in my sleep
Baby, I'm in so deep and you know I believed

When you told me you loved me
Did you know it would take me the rest of my life
To get over the feeling of knowing
A dream didn't turn out right

When you let me believe that you weren't complete
Without me by your side

How could I know
That you would go
That you would run
Baby, I thought you were the one

Your lips
Your face
Something that time just can't erase

Find my heart
Could break
All over again

When you told me you loved me
Did you know it would take me the rest of my life
To get over the feeling of knowing
A dream didn't turn out right

When you let me believe that you weren't complete
Without me by your side

How could I know
That you would go
That you would run
Baby, I thought you were the one



.

.

Lirik Lagu Semakin - Siti Sarah

Thursday, September 27, 2018
Lirik Lagu Semakin - Siti Sarah  |  Hi Readerssss!! Semakin jauh semakin aku rasakan.. Betapa dekatnya dirimu dihatiku... Aku tak peduli... Uisss aku sekarang ni suka sangat dok dengar lagu Semakin nyanyian Siti Sarah.. Hari-hari dengar.. Hehe.. Sebelum ni aku buat tak tahu jerk dengan lagu ni.. Baru-baru ni aku cuba hayati lirik dan lagunya, wehhhh best sangat rupanya lagu ni.. Hehe.. Mungkin korang dah lama kot minat lagu ni.. Aku jerk terlambat.. Selalu tertinggal train... Hiks..



Lirik Lagu Semakin - Siti Sarah

Aku tak peduli
Walau kau sakiti aku
Hati ini takkan rapuh
Mencintakanmu

Aku tak peduli
Walaupun berulang kali
Hati ini takkan mungkin
Membencimu

Sampai saat ini aku 
Tak pernah mengerti
Resah ini selalu saja 
Melekat di hati

Semakin jauh
Semakin aku rasakan
Betapa dekatnya dirimu
Dihatiku

Semakin benci
Semakin aku tak mampu
Hatiku tetap berkata
Mencintaimu

Ku cuba fahami
Mengapa harus begini
Cinta ini takkan mungkin
Dipaksakan

Sampai saat ini aku
Tak pernah mengerti
Resah ini selalu saja
Melekat di hati

Semakin jauh
Semakin aku rasakan
Betapa dekatnya dirimu
Dihatiku

Semakin benci
Semakin aku tak mampu
Hatiku tetap berkata
Mencintaimu

Aku tak peduli






Lirik Lagu Di Matamu - Sufian Suhaimi

Saturday, September 22, 2018
Lirik Lagu Di Matamu - Sufian Suhaimi  |  Rasanya semua pun dah familiar dengan lagu Sufian Suhaimi ni kan.. Dan tak hairan juga ramai yang suka akan lagu ni termasuklah aku.. Kehkeh!! Aku sendiri pun tak tahu kenapa aku suka sangat dengan lagu Di Matamu ni.. Tapi serius aku cakap lirik lagu ni memang sedih dan lagunya pun best.. 



Di Matamu - Sufian Suhaimi

Apakah kau cuba untuk menafikan
Keikhlasan hatiku padamu
Betapa ku mencuba
Mendapatkan secebis kasihmu

Apakah kau tak mampu untuk menentukan
Di antara kaca dan permata
Betapa telahanmu
Memaksaku mengundurkan diri

Dan tak seharusnya aku
Bertemu dirimu di dunia ini
Dan kau membuang diriku
Sesuka hatimu dan memilih dia

Dan ku tersandar begini
Meratapi hati yang telah dilukai
Aku sedar betapa hinanya
Ku di matamu

Namun jika ku diperlukan dan diterima 
Izinkanku menagih kasihmu
Namun jikaku ditolak tak diperlukan
Buang segala tentangku

Dan tak seharusnya aku
Bertemu dirimu di dunia ini
Dan kau membuang diriku
Sesuka hatimu dan memilih dia

Dan ku tersandar begini
Meratapi hati yang telah dilukai
Aku sedar betapa hinanya
Ku di matamu


Srikandi Cintaku (OST Hantu Kak Limah) Nyanyian Dato' Awie & Mus May Buat Aku Tersenyum

Saturday, August 11, 2018
Srikandi Cintaku (OST Hantu Kak Limah) Nyanyian Dato' Awie & Mus May Buat Aku Tersenyum |  Kecoh sekarang ni dekat facebook orang dok bercerita tentang filem komedi seram terbaru arahan Mamat Khalid iaitu Hantu Kak Limah.. Majoriti berpendapat filem kali ni lebih kelakar dari yang sebelum ni.. Aku tidak pasti kebenarannya sebab aku belum lagi berkesempatan menontonnya sendiri.. Tak sabar juga sebenarnya untuk menonton filem Hantu Kak Limah ni yang telah mula ditayangkan di pawagam pada 9 Ogos yang lalu..



Bukan sahaja filem ini disebut-sebut oleh orang tetapi OST filem Hantu Kak Limah ini juga viral dimana-mana.. Jika dulu, lagu Cinta Kristal nyanyian asal Rahim Maarof viral, kali ini lagu Srikandi Cintaku pula menjadi pilihan untuk OST Hantu Kak Limah ini yang dinyanyikan semula oleh Dato' Awie dan juga Mus May..


Best ke? Ofkos la best weh!! Dua lagenda rock malaysia tu..

Aku memang salah seorang peminat mereka sejak dulu lagi.. Asal Dato' Awie berlakon, mesti kena tengok.. Asal Mus May nyanyi, mesti nak kene dengar.. Eh, Dato' Awie tak nyanyi ke? Haha!! Ofkoslah kene dengar juga kalau Dato' Awie nyanyi.. Dorang  ni memang bersuara emas.. Rasanya setakat ini tiada gantinya mereka ni.. Kalau dulu, lagu Cinta Kristal kembali menjadi siulan selepas Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah ditayangkan, kini Srikandi Cintaku pula menjadi sebutan.

Korang dah tengok ke video klip OST filem ini? Comel sangat weh!! Serius aku cakap, Srikandi Cintaku (OST Hantu Kak Limah) nyanyian Dato' Awie dan Mus May buat aku tersenyum sebabnya video klipnya sangatlah 'comel'.. Haha!! Ditambah pula gabungan dua suara lagenda rock Malaysia yang mantap.. Memang meletop la jawabnya! Yang mana belum tengok, meh tonton sini..


Srikandi Cintaku (OST Hantu Kak Limah) 
Nyanyian Dato' Awie & Mus May

Dingin malam tirai kenanganku
Menyerlahkan sekurun ingatan
Terciptalah rimba kehidupan
Percintaan dalam perjuangan

Kesetiaan sebagai bekalan
Bisikan mu penuh pengharapan
Tiada garis dapat memisahkan
Segalanya kudratMu Tuhan

Alam bagai mengerti
Segala yang terjadi
Embun menitis panas simpati
Pertemuan tiada awal akhir

Perutusan berdarah ku terima
Gugur kuntum di tengah halaman
Medan ini kurasakan sepi
Terpaku pilu

Kan ku usung oh jenazah cinta
Semadikan nisan kasih suci
Semangatmu tetap bersamaku
Selama pasti

Ku semaikan pepohon kemboja
Yang bunganya adalah hati ku
Semadilah dalam kedamaian
Semangatku tetap bersamamu

Debu malam meragut kenangan
Menyedarkan dari lamunanku
Percintaan dalam perjuangan
Kau abadi Srikandi Cintaku