Ramadhan 7 - Tomyam Putih Pembuka Selera Berbuka Puasa Hari Ini


Ramadhan 7 - Tomyam Putih Pembuka Selera Berbuka Puasa Hari Ini  |  Pejam celik pejam celik dah seminggu berpuasa.. Sekejapnya masa berlalu sekarang ni kan.. Seolah-olah kita yang mengejar masa setiap hari.. Masa terlalu pendek sehinggakan tak rasa pun penat berpuasa.. Pagi bersahur, tetiba dah petang nak berbuka.. Serius sekejap je rasa..

Tomyam Putih Pembuka Selera Berbuka Puasa

Hari ni dah hari ke-7 puasa.. Makin hari makin buntu nak masak apa.. Mungkin PKP ni dah berlanjutan sampai ke fasa 4 membuatkan aku dah tak tahu nak masak ape dah.. Haha.. Dah alang-alang beli ayam, so aku decide masak tomyam putih jerk la ari ni.. Simple.. Tak payah nak tegangkan urat otak sangat fikir nak masak masakan yang agak complicated.. huhu..

Resepi Tomyam Putih  ni aku belum sedia nak share lagi sebabnya aku masak main campak-campak jerk.. Cam susah pulak nak susun buat resepi.. Haha.. Aku masak tomyam ni ikut suka aku jerk.. Tak ikut tertib yang sepatutnya pun.. Hehe.. Nextime kalau aku rajin aku susunkan resepi ni dan share kat sini ye.. Hiks..

Esok cuti 1 Mei hari pekerja.. Esok aku plan nak buat bubur kacang.. Tu pun kalau ada kerajinan yang berlebihan.. Kalau tak, telan air liur je la lagi.. Hehe..


QuickEdit
Lea Azleeya
17 Comments

17 comments:

  1. lamanya tak makan tomyam. tetiba rasa nak masak tomyam jugak

    ReplyDelete
  2. ehh betul, tau2 dah 8 hari ni. tomyam memang antara masakan yang kita boleh campak sesuka hati ahaha. wow bubur kacang. pos sikit *.*

    ReplyDelete
  3. Masak ikut rasa itu kadang yang lebih ummph Lea..

    ReplyDelete
  4. Sedap juga tomyam putih. Tapi lagi suka tomyam merah tu. Uishh teringat kesedapan tomyam kat kedai.

    ReplyDelete
  5. tetiba rindu masakan tomyam kat kedai faberet, masak sdiri risau tak sedap 😜

    ReplyDelete
  6. Sedapnyaaaa! Suka tomyam putih, nak rasa sikit! haha.

    ReplyDelete
  7. nanti kongsi resepi tau kak lea..hehe

    ReplyDelete
  8. Semalam buat tom yam santan tu...teringin plak tom yam putih...nyum2

    ReplyDelete
  9. Bestnya.. dah lama tak makan tomyam putih ni. Teringin la pula

    ReplyDelete
  10. mcm ni masak pun nk beselera ja... hehe

    ReplyDelete
  11. buat tak pandai tomyam putih, tapi feveret kalau p kedai siam. Kah!

    ReplyDelete
  12. sedapnyaaa, mesti best buat tomyam kan sebab mostly kita boleh pilih apa isi2 dia kan :D

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. Sedapnyaaa, dah lama tak makan tomyam putih.

    ReplyDelete
  15. mama xberapa gemar tomyam putih tapi kalau kena dgn masaknya mmg sedap yakmat oo

    ReplyDelete
  16. kak shima lagi suka tomyam putih. Kalu makan kat kedai kelate, mesti ini menu utamaa :)

    ReplyDelete

[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)