Al-Quran Tagging Hadiah Dari Teman Sempena Menyambut Ramadhan


Al-Quran Tagging Hadiah Dari Teman Sempena Menyambut Ramadhan |  Assalamualaikum.. Hi korang! Bulan Ramadhan dah semakin hampir dengan kita.. 24hb April 2020 (Jumaat) nanti kita akan menjalani ibadah puasa sekali lagi jika diizinkan tuhan.. Insyaallah.. Nampaknya tahun ni kita berpuasa dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)... Namun bagi aku, tiada apa  pun yang dapat menghalang kita untuk terus menjalani ibadah yang satu ini.. Setiap tahun pun tertunggu-tunggu bulan Ramadhan tanpa pernah rasa jemu..

Al-Quran Tagging Hadiah Dari Teman Sempena Menyambut Ramadhan


Sempena nak menyambut Ramadhan ni, baru-baru ni aku dapatlah hadiah dari sorang teman ni iaitu Al-Quran Tagging..  Alhamdulillah... Moga yang memberi akan dilimpahi rezeki yang halal tidak putus.. Amiin YRA... 

Dah lama nak tagging ni.. Dok mencari-cari jugak dekat shopee.. Akhirnya dapatlah jugak.. Bolehlah tagging tafsir yang dah sedia ada.. Next mungkin aku akan beli untuk Al-Quran aku je tapi untuk tagging juzuk dan surah sahaja..  Hehe..

Al-Quran Tagging Hadiah Dari Teman Sempena Menyambut Ramadhan

Ok, untuk tagging Al-Quran ni memang disertakan sekali dengan manualnya.. Kalau tak de manual, mana maunya nak buat sendiri.. Yedok? Hiks.. So, sangat mudah..

Al-Quran Tagging Hadiah Dari Teman Sempena Menyambut Ramadhan

Excited jugak sebenarnya buat bende ni.. Memang senang gila sebab manual tu dah tunjukkan ayat beserta muka surat.. Cari muka surat, cari ayat, tampal.. Mula tu aku tampal dulu sticker tagging tu kat sticky note tu.. Pastu rasa susah pulak.. Lastnya aku lekatkan sticky note dulu baru tampal sticker tagging tu.. Hehe.. 

Al-Quran Tagging Hadiah Dari Teman Sempena Menyambut Ramadhan

Al-Quran Tagging Hadiah Dari Teman Sempena Menyambut Ramadhan

Bila dah siap, rasa happy sangat.. Rasa berbunga-bunga jerk hati.. Inilah yang akan aku guna nanti sepanjang Ramadhan.. Harap ada la tadarus tahun ni.. Rindu nak bertadarus.. Yang juzuk tu aku buat hari lain.. Mula tu ingin nak gunakan kat Al-Quran aku.. Lastnya letak dekat tafsir dulu la.. Al-Quran tu tagging kemudian pulak.. Excited rasanya nak sambut Ramadhan.. 

Al-Quran Tagging Hadiah Dari Teman Sempena Menyambut Ramadhan

Inilh rupanya bila dah siap.. Mudah nak cari ayat dengan maksudnya.. Nak cari juzuk pun mudah.. Makin bersemangat nak mengaji dan baca tafsir kalau macam ni.. Berwarna-warni warnanya.. Penuh gemilang.. Cewahh.. Kalau korang nak jugak camni, boleh la dapatkan kat shopee.. Aku tak sure kedai mana sebab yang ni aku dapat hadiah.. Hiks.. 


QuickEdit
Lea Azleeya
7 Comments

7 comments:

  1. Memang tengah mencari Al Quran tagging macam ni senang kan. Alhamdulillah rezeki dapat hadiah Al Quran tagging ni

    ReplyDelete
  2. Waaa best nye... Selamat menyambut Ramadan.. Tak lame dah 😁

    ReplyDelete
  3. wahhhh bestnye. ray berkenan kat al quran ni lama dah

    ReplyDelete
  4. Wah,cntiknya . Ingat nak,beli lah satu .. Nampak colourful sangat .

    ReplyDelete
  5. Mudah dan lebih ceria nak membaca Al Quran.

    ReplyDelete
  6. wooo kita ke lekat sendiri label tu..
    saya ingat memang da siap terlekat label2 tu semua..

    ReplyDelete

[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)