Top Social

Image Slider

Resepi Kari Daging Sedap Melekat 2020! Senang disediakan & lazat rasanya.

Tuesday, September 17, 2019
Masakan yang aku tak berapa mahir adalah kari.. Serius memang aku tak pandai nak masak kari yang menjadi dan sedap.. Dah banyak kali cuba dengan resepi-resepi yang aku cari di internet namun semuanya tak memberikan hasil yang aku inginkan..

Resepi Kari Daging Sedap 

Mungkin bagi korang yang mahir memasak untuk masak kari tu sesenang ABC.. Bagi aku tidak.. Ia merupakan satu masakan yang agak susah untuk dimasak.. Sungguhpun begitu, aku tetap berusaha untuk mahirkan diri untuk memasak kari sebabnya encik suami memang penggemar kari.. Hiks..


Resepi Kari Daging

Dua tiga hari lepas encik suami request kari tulang lembu.. Sebabnya tulang lembu ada lagi dalam freezer.. So, arini masaklah kari daging tambah tulang lembut itu.. Hehe.. Cam biasa kalau dah tulang lembu tu memang nak kena masak dalam tempoh yang agak lama untuk lembutkan daging-daging pada tulang tu.. Bukan lembutkan tulang ye.. Tulang tu memang tak kan lembut dahnye.. Haha!! Sebelum ni masak kari daging guna resepi dekat youtube tetapi kurang menjadi.. Untuk kali ni aku search resepi kari daging yang lain pulak..

Biasa kalau search resepi ni, aku tengok gambar jugak.. Kalau nampak gambar tu menyelerakan, baru aku try resepi tu.. Hehe.. Ada jugak yang guna gambar orang lain.. So, kena pandai la pilih resepi ye.. Setelah aku pilih-pilih resepi kat google dan aku decide untuk guna resepi kari daging sedap ni.. Nyum nyum.. Jom check resepi ni.. Disebabkan nak masak tulang, jadi starting kita guna pressure cooker untuk lembutkan tulang tersebut.. hiks.. Nak masak cam biasa pun boleh.. Aku jerk mengada nak gua pressure cooker sebab tak nak tunggu lelama sangat..


Resepi Kari Daging Sedap Melekat

Bahan-bahan

1/2 kg daging + tulang
1 biji bawang besar (potong dadu)
3-4 ulas bawang putih (dihiris)
2-3 ulas bawang merah (dihiris)
1 inci halis (dihiris)
1 sudu besar cili kisar (ikut kepedasan masing-masing)
1 peket rempah kari daging adabi
1 kotak santan adabi
1 sudu besar kerisik
2 keping asam gelugor / pes asam jawa
1 biji kentang (potong ikut selesa)
2 tangkai daun kari
Kayu manis, bunga lawang (2 kuntum) dan buah pelaga (3 biji)
Gula melaka
Garam

Cara masak kari daging yang sedap.

  • Panaskan minyak dan masukkan kayu manis, bunga lawang dan buah pelaga bersama bawang besar, bawang putih, bawang merah, halia dan daun kari.. Tumis sehingga naik bau dan layu..
  • Masukkan cili kisar.. Tumis sehingga pecah minyak..
  • Masukkan serbuk kari.. Kacau seketika dan masukkan air.. Kacau sehingga rempah kari sebati dan masak
  • Masukkan daging dan tulang.. Gaul sebati dengan rempah.. Biarkan seketika sehingga air daging kering dan pecah minyak..
  • Masukkan santan dan air mengikut citarasa masing-masing.. Masak dengan api yang perlahan.. Tunggu sehingga daging dan tulang empuk dan masak.. 
  • Masukkan ubi kentang yang telah dipotong
  • Setelah mendidih masukkan garam, gula melaka, asam jawa dan kerisik..
  • Kacau rata dan masak seketika.. Sesuaikan rasa manis dan masin mengikut selera masing-masing.. Setelah masak, bolehlah dihidangkan..


Kalau korang rasa nak pekat melekat, korang masaklah kasi kering sikit.. Kalau suka makan kari cair sikit, boleh isi air banyak sikit.. Ikut selera masing-masing.. Bagi aku pulak, kalau makan dengan nasik lebih suka makan yang cair sikit.. Kalau pekat sangat nanti muak pulak.. Kalau kari pekat, syok makan dengan roti.. Perghh memang sedap!! Selera korang aku tak tahu la ye.. Itu selera aku.. Hehe..

Kari daging pekat

Yang ni aku dah ejas dah kasi cair sikit.. Baru syok makan dengan nasik.. 
So, aku dah jumpa resepi kari daging sedap yang menepati citarasa aku.. Oh ya, credit buat blog pokok2u sebab kongsikan resepi kari daging air tangan bonda yang memang sedap dan meletop ni.. Memang menjadik dan terangkat.. Hiks.. Yang mana kurang mahir masak kari macam aku ni, leh try resepi ni ye.. Serius sedap!! Selamat mencuba..

Cuba juga ini!
💫 Gulai kuning ikan kembong sedap
💫 Singgang pedas ikan kerisi versi terengganu
💫 Ikan talapia masak tiga rasa


Resepi Nasi Lemak Dan Sambal Bilis Sedap! Memang sedap & mudah disediakan.

Tuesday, September 17, 2019
Yeahhh main masak-masak aku hari ni.. Hari ni aku buat nasi lemak.. Mood rajin tu datang tetiba-tiba.. Kalau tak, memang tak kuasa aku nak masak nasi lemak bagai.. Biasa paling rajin pun masak nasi goreng atau mee goreng aje pagi.. Hari ni jerk pelik sikit.. hehe... Eceli, aku tak pernah okeh buat nasi lemak.. Mesti korang tak percaya kan..?? Tapi itulah kenyataannya.. Aku memang tak pernah buat nasi lemak sepanjang hidup aku... Haha.. Hari ni lah firstime aku buat.. Alhamdulillah menjadik.. Risau jugak tak jadi kan.. Yela, dah tak pernah buat.. Biasa beli kedai aje.. Kikiki..

Resepi Nasi Lemak Dan Sambal Bilis Sedap


Inilah hasilnya.. Nasi Lemak Dan Sambal Bilis terlebih sedap... Untuk pertama kalinya ni, aku masak Sambal Bilis menggunakan pressure cooker... Agak susah sikit nak masak sebab tak dapat nak kontrol kepanasan... Pressure Cooker aku bukanlah yang jenis noxxa ye.. Tapi jenis kenwood sahaja.. Hehe.. Kalau guna dapur gas ni rasanya lebih mudah... Sebab boleh kontrol api.. Abaikan telur goreng tu ye.. Guna pressure cooker, telur tak berapa nak cantik bentuknya.. Kikiki.. Janji boleh makan..

Bebel dah panjang berjela... Tapi resepi belum aku perturunkan lagi kat sini.. Moh le kite pakat tengok Resepi Nasi Lemak dan Sambal Bilis Sedap ni.. Aku dapat resepi ni dari Blog Azie Kitchen ye... Tq Kak Azie...

******************

Nasi Lemak Sedap & Tahan Lama

sumber : Azie Kitchen

Bahan-bahan :-
Beras - dibasuh & toskan
1 - 2 helai daun pandan - carik & simpulkan
1 - 2 inci halia - hiris kasar
1 cawan santan pekat @ 1 kotak santan kotak (aku guna santan kotak aje)
Sedikit Garam

Cara-cara menyediakan nasi lemak yang sedap

Masak nasi dengan air secukupnya.. Bergantung kepada jenis beras masing-masing. Biasanya paras air dalam kurang 1 inci atau satu paras garisan di jari.

Masukkan sedikit garam dan juga daun pandan yang telah dicarik & disimpul tadi.. Masukkan ke dalam rice cooker dan masak seperti biasa.

Bila mendidih dan air hampir kering, masukkan hirisan halia dan santan pekat.. Kacau rata.. Sambung masak sehingga nasi masak sepenuhnya.

**Kak Azie siap sediakan video lagi uolls.. Memang terbaik..



Sambal Tumis Sedap

sumber : Azie Kitchen

Bahan-bahan :-
1 mangkuk ikan bilis
1 biji bawang besar - dihiris
2 - 3 sudu besar gula pasir
Sedikit gula merah / gula melaka
1 sudu kecil pes asam jawa / asam keping
Garam 

Bahan kisar :-
1/2 mangkuk cili kisar / 20 tangkai cili kering - direbus dan ditoskan
2 biji bawang besar
1 inci halia (aku tak masukkan.. terlupa.. haha)
Sebesar ibu jari belacan bakar (ni pun terlupa nak masukkan.. huhu)

Cara-Cara menyediakan sambal tumis sedap

Panaskan minyak yang banyak, tumis bawang besar hiris sehingga naik bau.. Masukkan bahan kisar dan kacau rata. Perlahankan api dan terus dikacau dengan api perlahan sehingga cili benar-benar masak dan pecah  minyak.

Ianya memakan masa yang agak lama. Jika minyak kurang, bolehlah ditambah ketika menumis. Macam mana nak tahu kalau ianya telah garing? Minyak tumisan akan mula berbuih sedikit. Itu tandanya dah garing.

Setelah bahan tumisan garing, masukkan sedikit gula dan kacau rata bertujuan untuk menjadikan warna sambal cantik dan berkilat.

Masukkan sedikit air mengikut kepekatan sambal yang disukai. Masukkan air asam jawa / asam keping, garam dan ikan bilis.

** Warna sambal akan lebih cantik jika menggunakan asam keping.

Kacau rata dan biarkan masak dengan api yang perlahan.

Akhir sekali masukkan gula selebihnya dan garam secukup rasa. Siap masak boleh la diangkat dan dihidangkan..

**Sambal lebih sedap jika disediakan sehari sebelumnya.


******************

Camtu la resepinya.. Aku lebih suka guna ikan bilis yang dah digoreng dan dimasukkan kedalam sambal.. Kalau ikan bilis yang belum digoreng tak syok rasanya... Hehe.. Korang boleh la try resepinya.. Memang best... Kalau nak lebih detail kena terjah page Kak Azie Kitchen la.. Banyak kot resepi kat sana.. Selamat mencuba..



5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat

Tuesday, September 17, 2019
Sebut saje pasal serum muka, akulah orang yang paling teruja ingin tahu dan ingin mencuba sendiri serum tersebut.. Serius, aku sangat fanatik terhadap serum muka..

5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat.

Kalau suatu masa dahulu, aku tak rasa serum ni penting untuk muka tetapi sekarang aku dah punyai kesedaran bahawa serum wajah banyak manfaatnye untuk merawat masalah kulit muka..


Memandangkan di pasaran sekarang terdapat lambakan jenama serum muka, jadi agak sukar untuk memilih yang mana paling bagus dan berkesan.. Betul tak? Macam aku sendiri, untuk ketahui sama ada satu jenama serum itu sesuai atau tidak dengan kulit aku, maka haruslah aku mencubanya terlebih dahulu.. Yelah, tak cuba mane nak tahu sesuai ke idok.. Andai ia sesuai dengan rakan kita, tak semestinya ia juga sesuai dengan kite kan.. Kulit manusiakan berbeza-beza.. So, kenalah cuba sendiri..

Ok, bagi yang sedang mencari serum muka tetapi tak tahu nak pilih yang mana satu, disini aku nak share dengan korang 5 jenama serum muka paling berkesan rawat jerawat dan jeragat yang pernah aku guna.. Yang no.5 tu aku masih guna sehingga sekarang.. hehe.. Kot ada yang sedang menghadapi masalah jerawat dan jeragat, bolehlah cuba serum-serum ni ye..

5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat

1. WOWSKIN Vitamin Serum


WOWSKIN Malaysia telah mengeluarkan Vitamin Serum set dimana ia terdiri daripada Day Serum dan juga Night Serum.. Haaa macam korang pakai krim siang dan krim malam tu jugak la.. Tapi yang ni versi serum.. Untuk Day Serum didalamnya mengandungi Vitamin B3, C & E, manakala Night Serum pula mengandungi vitamin A & D.. Disebabkan kandungan vitamin ini jugalah ia diberi nama Vitamins Serum..

Kalau korang nak tahu, Vitamins Serum ni bukan sahaja serum untuk kulit jerawat malahan ia juga serum untuk kulit berminyak dan serum untuk jeragat.. Paling best serum ni boleh mempercepatkan kadar penyembuhan dan pengeringan jerawat..WOWSKIN Vitamins Serum ini selamat digunakan kerana dah diluluskan oleh KKM.. Selamat juga dipakai oleh ibu-ibu mengandung dan menyusu tau. Dan sudah tentu untuk wanita bekerja di bandar yang dipenuhi hutan batu seperti di KL & Selangor.

2. Royale Nu Diamant Serum Plus+


Royale Nu Diamant Serum Plus+ ini diperkaya dengan Apple Stem Cell dan Rumpai Laut yang bertindak dengan dwi tindakan membantu melambatkan proses penuaan agar kelihatan awet muda dan membantu mempercepatkan pembersihan sel kulit mati dan merangsang pembentukan sel-sel baru bagi merawat jeragat dan kedutan seawal 7 hari... Selain itu, serum ini juga boleh merawat kulit kering, tona tak sekata, liang pori terbuka dan parut jerawat..

Apa yang menarik, Serum Plus+ ini boleh digunakan tanpa was-was dan tiada kesan sampingan kerana telah mendapat kelulusan KKM dan Sijil Halal dari JAKIM.. Tapi bagi korang yang ada menggunakan serum lain dan ingin bertukar kepada Serum Plus+, dinasihatkan agar stop dulu penggunaan serum lama selama 2 minggu kemudian baru guna Serum Plus+ ini agar kulit muka kita bebas terlebih dahulu sebelum menerima dan menyerap khasiat dari serum yang baru... Barulah cepat berkesan.. Apa yang best lagi, Serum ini juga boleh digunakan dengan produk skincare yang lain cumanya tidak boleh dicampur dengan penggunaan serum lain dan sesuai untuk semua jenis kulit..

3. Imaan Serum Susuk Beradu


Imaan Serum Susuk Beradu ini merupakan produk dibawah satu jenama terkenal iaitu Imaan Suci World (ISW) yang dikeluarkan oleh sebuah syarikat bumiputera, WOW Mission Sdn. Bhd. yang terkenal dengan produk utamanya iaitu koleksi wipe tissue tanpa alkohol, Imaan Suci Wipes.. Kalau korang nak tahu, setiap produk ISW dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP dan berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Serum Susuk Beradu ini mengandungi cecair serum emas 24K.. Kalau korang pakai serum ni memang akan nampak bintik-bintik keemasan pada muka korang.. Jangan tak tahu ye, emas dapat menghilangkan kedut, kendur dan juga jeragat tau!!... Yang mana nak hilangkan kedut, kendur dan jeragat pada muka, bolehlah cuba serum muka terbaik ni.. Jangan risau, ini susuk yang halal di pakai ye.. Hehe..

4.  Wawa Serum Skin Booster


Wawa Serum Skin Booster ini adalah produk keluaran seorang pelakon Malaysia yang terkenal iaitu  Wawa Zainal.. Ia selamat digunakan kerana telah mendapat kelulusan dari KKM dan telah melalui LAB tested 100% natural ingredients tanpa hydroquinone, mercury dan bahan kimia berbahaya yang lain.. Serum ini juga sesuai untuk semua jenis kulit..

Antara kelebihan Wawa Serum Skin Booster ini antaranya adalah ia dapat merawat masalah jerawat, memudarkan parut jerawat dan jeragat, membantu kulit muka jadi lebih sekata, melembapkan kulit muka, Anti-Aging, mengecilkan liang pori, mencerahkan kulit wajah dan menghilangkan lingkaran gelap bawah mata.. Nak buat makeup primer pun boleh sangat.. Makeup pun akan tahan lebih lama dan tak bercapuk.. Flolessss uolss..!!

5.  Dr Beau Pure Natural Skin Oil


Dr Beau Pure Natural Skin Oil atau lebih dikenali sebagai Serum Dr Beau ini merupakan serum muka paling berkesan rawat jerawat dan juga jeragat.. Sebenarnya dari tahun lepas lagi aku guna serum ni.. Memang best!! Yang uniknya Serum Dr Beau ni, ia didatangkan dalam bentuk softgel..  Kalau sebelum ni, aku selalu guna serum dalam botol atau bekas kaca yang perlu dipicit terlebih dahulu.. Dengan Dr Beau ni, nampaknya kerja-kerja memakai serum ni jadi lebih mudah.. Malahan kualiti dan tahap kebersihan serum itu sendiri terjaga dengan baik. Wajib bawa ke mana mana kita pergi. Pergi melancong ke Melaka ke atau kerja di Shah Alam. Nak tahu lebih lanjut tak tentang serum ni? Sharing is caring.. So, jom aku story.. Hehe..

Dr Beau Serum Halal Dan Selamat Digunakan


Dr Beau Pure Natural Skin Oil merupakan Serum Vitamin E yang dikeluarkan oleh sebuah syarikat Bumiputera, Teja Herbs yang bertapak di Seri Kembangan, Selangor. Dr Beau Pure Natural Skin Oil ini dirumus khas dari sumber Vitamin E ekstrak herba-herba semulajadi yang telah terbukti berkesan dan telah digunakan oleh ramai selebriti dan pakar kecantikan di dunia. Antara herba terpilih yang digunakan dalam menghasilkan Serum Dr Beau ini adalah :-
  • Vitamin E - Membantu merawat kulit 
  • Rosehip Oil - Membantu melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit 
  • Argan Oil - Sangat sesuai untuk semua jenis kulit yang akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering 
  • Almond Oil - Mampu merawat sel kulit mati dan menghilangkan kedut pada kulit muka 
  • Apricot Kernel Oil - Sangat ringat dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit sensitif. Ia kaya dengan Vitamin A, C, E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari 
  • Wheat Germ Oil - Salah satu sumber terkaya Vitamin E, A, D, Protien dan mineral 
  • Evening Primrose Oil - Mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ia memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.
Jangan risau ye adik-adik, abang-abang dan kakak-kakak, Serum Dr Beau ini telah diperakui selamat digunakan dan tidak mengandungi bahan kimia yang berbahaya dimana produk ini telah mendapat kelulusan daripada KKM dan BPFK (NOT170502921K). Bukan itu sahaja, malah serum wajah terbaik ini juga telah disahkan HALAL oleh JAKIM dan boleh digunakan tanpa ragu-ragu..

Manfaat Serum Muka Dr Beau Pure Natural Skin Oil


Sebelum korang tau manfaat serum ni, aku nak habaq sikit.. Serum Dr Beau ni bukanlah produk baru ye di pasaran kerana produk ni telah dipasarkan sejak penghujung tahun 2015 lagi.. Bukan sahaja laris di pasaran Malaysia tetapi turut viral di negara China, Taiwan, Brunei, Thailand, Singapore dan juga Indonesia.. Tidak hairannya sehingga kini, produk ini terjual melebihi 300,000 botol..

Satu lagi yang perlu korang tahu, Serum Dr Beau ini sesuai digunakan oleh semua jenis kulit bermula dari kulit normal hinggalah kulit sensitif.. Orite, jom ambil tahu manfaat Serum Dr Beau ini pula.. Apakah Manfaatnya?

Antara manfaat Serum Dr Beau ini adalah :-
  • Merawat masalah kulit kusam.
  • Membantu memudarkan jeragat yang kronik.
  • Menghilangkan jerawat dan parut jerawat.
  • Merawat kulit gelap yang disebabkan oleh cahaya matahari yang terik.
  • Membantu menghilang masalah lebam bawah mata.
  • Membantu kulit untuk lebih lembab tanpa masalah kulit kering dan berminyak.
  • Membantu menghilangkan white head dan black head pada wajah.
  • Membantu merawat parut yang disebabkan melecur.
  • Merawat ekzema
  • Mengatasi masalah biji kolestrol

Cara Guna Serum Dr Beau


Cara nak apply serum ini sangatlah mudah.. Mula-mula bersihkan terlebih dahulu muka dan keringkan.. Kemudian titiskan Dr Beau Pure Natural Skin Oil ke atas tapak tangan dan sapu dengan cara menggosok-gosok telapak tangan untuk membantu memudahkan penetrasi pada kulit.

Seterusnya, usapkan ke seluruh atau sebahagian kulit muka hingga leher secara merata terutamanya pada kawasan yang biasa terlihat garis-garis penuaan. Setelah Dr Beau Pure Natural Skin Oil di sapu, bolehlah pakai bedak atau sunblock supaya hasilnya lebih berkesan disamping make up pun menjadi lebih cantik dan flawless.

Sebaiknya Dr Beau Pure Natural Skin Oil ini digunakan pada waktu pagi dan malam. Pada waktu pagi, Dr Beau Pure Natural Skin Oil dapat menjaga kulit dari udara kotor sepanjang hari manakala pada waktu  malam pula ia boleh merehat dan memulihkan kulit wajah.

Lepak dulu ye.. Layan video ni..


Serum Dr Beau Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Ehh aku ingatkan Serum Dr Beau ni menjadi pilihan orang yang macam aku ni jerk.. Rupanya artis-artis pun pakai uollss!! Patutlah kulit dorang cantik-cantik ye... Yelah, dorangkan terpaksa hadap makeup setiap masa.. Kalau tak dijaga dengan betul, mahu berjerawat muka dorang.. Dengan menggunakan Serum Dr Beau ni, muka boleh dirawat kembali supaya bahan kimia dari bahan solekan tu tak menjejaskan kesihatan kulit muka.. Artis mana yang guna tu? Jom tengok!


Pendapat Aku Tentang Serum Dr Beau

Bila dah kekal dengan satu-satu produk tu, ofkos la produk tu sangat sesuai dengan kita dan sangat bagus.. Begitu jugalah dengan Dr Beau ni.. Aku masih setia dengannya sehingga ke hari ini.. Harus diingat ye, untuk mendapat kesan yang maximum, kenalah konsisten.. kalau jenis pakai tak pakai ni, tak payah nak berangan la nak cantik ye.. Bukan hakak marah tapi nasihatttt... Hehe..


Apa yang membuatkan aku terus setia dengan Serum Dr Beau ni adalah kerana serum ni sangat bagus untuk merawat masalah kulit dan menyihatkan kulit aku.. Selain tu, aku suka baunya yang wangi semulajadi.. Paling best, serum ni mudah meresap tanpa meninggalkan rasa melekit.. Serius aku cakap, kalau produk yang tinggalkan kesan melekit, memang aku reject dari awal.. Tak selesa yang amat weh!!

Kadang-kadang aku akan gunakan Serum Dr Beau ni sebagai make up primer aku.. Yelah, bila makeup primer aku habis, paling selamat aku gunakan adalah Serum Dr Beau ni sebagai pengganti.. Sebab dah tau tentang keistimewaan produk ni.. Lagi pun, lepas makeup muka pun nampak flawless.. Makeup tahan lama.. Memang best sangat.. Ok, jom tengok testimoni pengguna lain..

Testimoni Pengguna Serum Dr Beau





Dapatkan Kulit Cantik Bebas Jerawat Dan Jeragat Dengan Serum Dr Beau

Kulit cantik bebas jerawat dan jeragat adalah idaman setiap wanita... Malah bukan wanita sahaja tetapi lelaki juga.. Lelaki sekarang pun dah pandai jaga penampilan tau.. Jadi, untuk dapatkan kulit cantik bebas jerawat dan jeragat, korang bolehlah cuba Serum Dr Beau ni kerana hasilnya akan buat korang tersenyum sekiranya korang menggunakannya secara konsisten..


Aku sendiri dah guna dan merasai manfaatnya.. Korang tak teringin ke nak cuba.. Nak kulit cantik dan sihat, Dr. Beau Pure Natral Skin Oil lah jawapannya.. Satu jar Serum Dr Beau ni mengandungi 30 biji softgel dimana ia boleh bertahan selama sebulan.. Atas kekerapan penggunaannya jugalah ye.. Hehe.. Jadi, jangan lupa dapatkan Serum Dr Beau ini untuk rawat masalah kulit muka korang tu ye..

Bagi yang berminat untuk mendapatkan Serum Dr Beau ni
boleh terus terjah ke laman web mereka di :- 


Untuk info lanjut, boleh ikuti mereka di :-


No. Telefon : 016-963 3443 012-649 3639
Email : tejaherbs@gmail.com

Alamat :-
Teja Herbs 
No. 16-1 Jalan Equine
10C Taman Equine
43300 Seri Kembangan
Selangor


Resepi Sardin Sedap Meletop

Tuesday, September 17, 2019
Sardin memang feberet aku.. Dari dulu sehinggalah sekarang ni.. Dulu-dulu time bujang, bila pergi kedai makan mesti cari lauk sardin dulu.. Selera lain sikit aku ni.. Ingat lagi time aku pergi KL.. Pergilah cari makan dekat SOGO.. Alaa dekat food court kat atas tu.. Tingkat berapa entah, aku pun dah lupa.. Lama dah tak pergi KL.. hehe.. Member aku pelik sebab aku cari lauk sardin... Padahal berlambak lauk yang lagik sedap-sedap.. Sardin jugak yang aku carik.. hehe..

Resepi Sardin Sedap Meletop.

Resepi Sardin Sedap Meletop

Biasanya sardin ni dikaitkan dengan lauk terdesak bila duit dalam poket dah hampir kering.. Tapi sekarang, aku rasa harga sardin dah mahal berbanding dulu.. Dan boleh dikatakan juga, sardin zaman sekarang adalah makanan orang-orang kaya.. Bila tengok harga setin sardin di pasaran, mangaiii!! Mahai toq!!.. Tapi dah feberet beli la jugak kan.. Kalau makan dekat kedai lagik la rabak poket... Mahal tau harga sardin kalau kita makan dekat kedai sekarang.. Baik beli dan masak dekat rumah.. Berbaloi-baloi.. Aku lebih suka makan sardin jenama Botan.. Rasa dia sedap dan ikannya tak lembut sangat dan tak keras sangat.. Memang best..Sejak dulu sehinggalah sekarang,  masih setia dengan Botan.. Nak beli Ayam Brands mahai sangat.. Kikiki..

Orite, kat sini aku nak share resepi Sardin Sedap Meletop cara aku sendiri... Dari dulu memang camnilah caranya aku masak... Orang lain aku tak tahu la camne caranya kan.. Kalau korang dah tak tahu sangat nak masak ape untuk sahur atau berbuka, boleh la masak sardin aje... Simple tapi menyelerakan.. Jom tengok stepnya..


RESEPI SARDIN SEDAP MELETOP


Bahan-Bahan
1 tin sardin cap botan (aku selalu guna sardin botan.. sedap)
2 biji bawang besar - 1 biji dihiris & 1 biji lagi dipotong bulat
3 ulas bawang putih - diketuk
2 sudu besar cili blend/cili boh (aku biasa guna cili boh aje)
2 sudu besar sos cili
1 sudu besar sos tiram
Sedikit kicap manis cap kipas udang
1 biji cili besar (merah) - dihiris
5 biji cili padi (hijau)
1 biji tomato - belah 4
1 keping asam keping
2 helai daun limau purut
Garam, gula secukup rasa

Cara-cara memasak resepi sardin yang sedap!

  • Panaskan minyak.. Tumis bawang putih dan bawang yang telah dihiris sehingga naik bau..
  • Kemudian masukkan cili blend/cili boh... Tumis sehingga pecah minyak..
  • Seterusnya masukkan sos cili, sos tiram dan kicap.. Tumis sekejap dan masukkan sedikit air..
  • Setelah mendidih, masukkan asam keping, garam dan gula secukup rasa.. Aku lebih suka masukkan garam sebelum masukkan ikan.. Senang nak kacau.. 
  • Setelah semua perasa sebati, masukkan pula ikan sardin yang telah siap dibelah dua.. Tak nak belah pun takpe.. Terpulang la pada korang ye.. 
  • Kemudian last sekali barulah masukkan daun limau purut, bawang potong bulat, tomato, cili merah dan cili api.. Lebih kepada hiasan sebenarnya.. Haha!!
  • Kacau rata dan biarkan seketika... 
  • Siap dan sedia untuk dihidangkan.. 

Mudah jerk kan cara ni.. Kasi campak-campak aje dah siap.. Masak sardin jerk kot... Bukan susah sangat.. Kalau korang nak tukar daun limau purut tu kepada daun kari pun boleh.. Aku biasa jugak isi daun kari.. Rasanya pun memang ohsemnesss sedap... Berbeza dari biasa.. 

Oklah.. Selamat mencuba..!!

Lirik Lagu Belenggu Rindu - Dato' Jamal Abdullah ft Wany Hasrita

Monday, September 16, 2019
Belenggu Rindu - Dato' Jamal Abdullah ft Wany Hasrita   |  Wahh Dato' Jamal ada lagu baru.. Kali ni berduet dengan penyanyi yang semakin meningkat naik, Wany Hasrita.. Sebagai peminat no.1 Raja Pop Malaysia ni, aku memang tak akan ketinggalan untuk mengambil tahu tentang perkembangannya.. Best jugak lagu Belenggu Rindu ni.. Lagu dan liriknya dari Hael Husaini dan Ezra Kong.. 



Lirik Lagu Belenggu Rindu
Dato' Jamal Abdillah ft Wany Hasrita

Kalau benar bagai dikata
Aku rela serahkan semua
Ingin ku dimanja hidup serba mewah

Bukan benar bagai dikata
Godaan manisan pujangga
Dah kita dicipta bukan untuk bermegah

Saat di hanyut asmara
Asmara riang membara
Di jiwa

Sia-sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata-kata palsu

Sia-sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku di belenggu rindu

Pasrah pasrah pasrah
Bila diperdaya dan terasa
Pedihnya bila
(Hatiku di belenggu rindu)

Kalau benar bagai dikata
Maka sudah dia berpunya
Sungguh tak ku duga begini akhirnya

Saat dihanyut asmara
Asmara riang membara
Di jiwa

Sia-sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata-kata palsu

Sia-sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku dibelenggu rindu

Hati yang luka raga binasa
Jaga ku sampai sedar semula

Hati yang baik benangkan ia
Tenunkan jiwa dan raga
(Harus bersulamkan cinta)

Sia-sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata-kata palsu

Sia-sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku dibelenggu rindu

Pasrah pasrah pasrah
Bila diperdaya dan terasa
Pedihnya bila
(Hatiku dibelenggu rindu)

Pasrah pasrah pasrah
(Dihatiku)
(Hatiku di belenggu rindu)





Singgang Pedas Ikan Kerisi Versi Terengganu

Monday, September 16, 2019
Selamat berpuasa semua.. Dah hari ke-8 kita berpuasa.. Pejam celik pejam celik sekejap jerk rasanya masa berlalu.. Puasa tahun ni aku agak kerajinan untuk memasak.. Mood dah berubah agaknye.. Haha!! Yang mane masakan tak pernah buat pun aku rasa nak cuba buat.. Harapnya rasa rajin ni terus melanda sehingga habis puasa.. Hiks..

Singgang Pedas Ikan Kerisi Versi Terengganu

Ok, kali ni aku nak kongsikan resepi Singgang Pedas Ikan Kerisi Versi Terengganu.. Lama gila dah tak makan singgang pedas ni.. Rindu betul masakan mak aku.. Bila dah teringin sangat nak makan, apa lagi kite terus aje buat memandangkan ikan kerisi pun masih berbaki dalam freezer... Orite, tak nak cakap banyak, jom semak resepinya..


Singgang Pedas Ikan Kerisi Versi Terengganu


Bahan-bahan
3 @ 4 ekor Ikan Kerisi
5 biji cili api merah*
4 ulas bawang merah*
3 ulas bawang putih*
1 inci lengkuas*
1/2 inci kunyit hidup*
5 keping asam gelugor
8 tangkai daun kesum
2 kuntum bunga kantan (dibelah 2) - aku tak isi
3 cawan air
Garam secukup rasa

contoh bahan-bahan (sumber : resepi mama)

Cara-cara menyediakan masakan singgang pedas terengganu.
  1. Ikan kerisi dibuang sisi dan dibersihkan.
  2. Kisar halus cili padi, bawang merah, bawang putih, lengkuas, kunyit hidup bersama 1 cawan air.
  3. Masukkan bahan kisar ke dalam periuk bersama asam gelugor, 2 cawan air dan garam secukup rasa. Masak sehingga mendidih.
  4. Kemudian, masukkan ikan, bunga kantan (aku tak isi sebab malas nak p beli hehe) dan daun kesum.
  5. Biarkan mendidih lagi dengan api yang perlahan selama 5 minit.
  6. Siap dan boleh dihidangkan..



Pelajar Automotif belajar bagaimana memilih produk dengan betul melalui WD-40®

Monday, September 16, 2019
Pelajar Automotif belajar bagaimana memilih produk dengan betul melalui WD-40®  |  Tujuh orang pelajar dari School of Skills di Setia Alam baru-baru ini di dedahkan dengan kerja-kerja praktikal dalam kehidupan sebenar. WD-40® telah menganjurkan satu projek yang mencabar pelajar-pelajar untuk melibatkan diri dalam ilmu pengetahuan penyelengaraan dan pengubahsuaian pada kenderaan sebenar. Objektif utama projek ini adalah untuk mendidik para pelajar tentang teknik-teknik penyelengaraan dan pengubahsuaian yang praktikal serta cara memilih produk dengan betul. 


Bermula dari hari pertama, pelajar-pelajar diperkenalkan mengenai pelbagai aspek teknikal yang terlibat dan seterusnya pengenalan kepada produk-produk WD-40® yang boleh digunakan dalam projek ini. Ketujuh-tujuh mereka merupakan penuntut diploma di dalam bidang automotif di SOS. Segala kelengkapan dan keperluan bagi mengasah teknik yang betul telah disediakan oleh WD-40®. Tugasan utama para pelajar adalah untuk memulih dan membaiki van lama yang disediakan pihak penganjur supaya dapat berfungsi semula melalui bahan-bahan dan produk-produk yang telah disediakan. 


Projek sepanjang 3 bulan yang bermula dari Jun telah tamat pada haribulan 30 Ogos. Kini, van yang digunakan dalam projek tersebut telah berjaya dibaikpulih dan kini digunakan untuk aktiviti-aktiviti yang dianjurkan oleh SOS.


Tujuh orang pelajar yang terlibat adalah Manoo a/l K Thiruchelvam, Kugan a/l Dore Raj, Tamilvarman a/ l Vijayan, Poa Wei Jie, Tan Jie Sheng, Chow Wey Liang dan Muhamad Hafizi Hamzah di mana mereka telah bersemangat dalam menimba pengalaman dan peluang yang menarik.


"Penglibatan dalam projek ini banyak membantu mempertingkatkan ilmu pengetahuan dan teknik-teknik pratikal mengenai baik pulih kenderaan. Oleh itu, saya mewakili rakan - rakan kelas yang lain ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada WD-40® dan School of Skills atas peluang yang telah diberikan," kata Manoo.

Poa turut menyampaikan penghargaan terhadap pengalaman yang ditimba. "Salah satu perkara yang paling penting sepanjang projek ini berlangsung ialah saya belajar cara penggunaan perkakas dengan betul dan ia memang dapat banyak membantu. Di samping itu juga, penggunaan produk yang betul juga dapat membantu mempercepatkan dan melancarkan lagi proses. Kami belajar cara bekerja dengan bijak," kongsi Poa sambil tersenyum lebar.


Bagi ketua eksekutif SOS Mr. Ken Foo, turut gembira dan berbesar hati atas kerja sama dari sektor swasta dalam meningkatkan ilmu pengetahuan golongan muda. "Sebagai wakil untuk pihak School of Skills, ribuan terima kasih diucapkan kepada penaja projek WD-40® atas peluang kepada sekelompok belia yang terpilih dan memastikan projek ini berjaya.

Mr. Marcus Chen, pengarah serantau Asia WD-40® berkata syarikatnya amat berbangga dapat terlibat dalam perkongsian jenis dan kegunaan produk WD-40® dan diharap ia bakal digunakan dalam karier mereka pada masa hadapan.


"Kami gembira kerana telah menjadi sebahagian dari pelajar yang terlibat di dalam projek yang berlangsung sepanjang 3 bulan ini. Kami berharap pengalaman dan ilmu yang diperolehi dapat membantu dan digunakan pada masa hadapan. Akhir sekali, dunia berputar semakin pantas, semua orang inginkan sesuatu yang dapat disiapkan dengan lebih cepat dan berkesan. Jadi, semua sektor termasuk peniaga, penyedia perkhidmatan dan lain-lain lagi perlu bersaing secara cepat. Dan dalam hal ini, mempunyai peralatan dan produk yang tepat sangat membantu dalam kerja kami. Oleh sebab itu, WD-40® menjadi rakan terbaik dan dipercayai sejak dahulu lagi bagi mereka yang yang terlibat dalam bidang profesional," tambah Chen



Resepi Ayam Masak Kicap Berkuah Sedap. Mesti Cuba!!

Sunday, September 15, 2019
Resepi Ayam Masak Kicap Berkuah Sedap. Mesti Cuba!!  |  Kalau datang angin rajin, habis semua menu nak dimasaknya. Tak kiralah kari daging atapun nasi lemak.. Itulah aku.. Hehe.. Biasanya kalau masak pun time hari cuti.. Itu pun kalau tak keluar kemana-mana.. Hari kerja bukanlah tak masak langsung tetapi jarang-jarang.. Biasalah, dah balik kerja tu bila dah rasa letih, tak kuasa dah nak bermesra-mesra dengan dapur.. Mesra dengan sofa lagi syok.. Haha!!

Minggu ni kerajinan tu lebih sikit berbanding sebelum ni.. Hari sabtu aku masak Tomyam Putih dan hari ini hajat hati nak masak gulai ayam tapinya bahan pulak tak cukup.. Nak keluar beli, memang malas la.. Encik suami pulak kerja.. Hurmm.. Lastnya masak ajelah Ayam Masak Kicap Berkuah.. Biasa masak simple jerk.. Kali ni kita masak lain sikit dari biasa.. Kali ni aku skodeng resepi dari blog Dari Dapur.. Jom aku turunkan resepinya disini.. 

ayam masak kicap

Resepi Ayam Masak Kicap Berkuah Sedap

Bahan-bahan
  • 8 ketul ayam (diperap dengan serbuk kunyit dan garam selama 15 minit)
  • 4 biji bawang merah**
  • 4 ulas bawang putih**
  • 1 cm halia**
  • 3 sudu besar cili kisar
  • 1/2 sudu besar asam jawa (ramas dan ambil airnya) - aku guna asam keping jerk sebab asam jawa tak de.. hehe
  • Kicap manis Kipas Udang
  • Minyak untuk menumis
  • 1 cawan air
  • Garam, gula dan serbuk perasa
Bahan-bahan tambahan
  • 1 biji bawang besar dipotong bulat
  • 4 biji cili merah/hijau - aku guna lada besar merah sebab tak nak pedas, anak nak makan oh!
  • 10 helai daun kari
Cara-Cara

  • Tumbuk bahan bertanda **.. Jangan blend tau nanti tak sedap.. Tapi aku blend jerk sebab malas.,. Haha!!
  • Goreng ayam yang diperap tadi separuh masak..
  • Tumis bahan tumbuk hingga naik bau.
  • Masukkan cili kisar dan masak hingga pecah minyak dengan api yang kecil
  • Masukkan air asam jawa/asam keping dan air. Biarkan mendidih hingga pecah minyak
  • Tambah garam, gula, serbuk perasa dan kicap secukup rasa. 
  • Masukkan ayam yang telah digoreng tadi dan gaul sebati.
  • Masukkan potongan bawang besar, lada dan daun kari.. Masak hingga bawang layu..
  • Siap untuk dihidangkan..

Ayam Masak Kicap Berkuah ni sedap dimakan bersama nasik yang panas.. Boleh bertambah-tambah tau.. Next, aku akan kongsi resepi Tomyam Ayam Putih lak ye.. Tengok kelapangan masa.. Hehe.. Ok, pada yang nak masak simple-simple bolehlah cuba resepi ni.. Memang sedap sehingga menjilat jari.. haha!! Selamat mencuba uolls..!!



Penyelesaian Terbaik Masalah Keputihan, Kegatalan dan Bau Pada Bahagian Intim Wanita Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel

Wednesday, September 11, 2019
Penyelesaian Terbaik Masalah Keputihan, Kegatalan dan Bau Pada Bahagian Intim Wanita Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel  |  Assalamualaikum wbt.. Hai korang.. Lama betul rasa tak update story kat sini... Almaklumlah kebizian melanda sejak kebelakangan ni.. Ok, kali ni nak share dengan korang tentang bagaimana cara kita sebagai seorang wanita untuk menjaga bahagian intim kita dengan baik supaya tidak mengundang sebarang masalah ataupun penyakit sehingga hilang keyakinan diri..

ubat keputihan

Jangan ingat paras rupa dan badan sahaja ye harus kita beri perhatian dalam penjagaan diri.. Bahagian intim juga perlu dijaga dengan sebaik mungkin.. Buat semua wanita diluar sana, aku ingin tekankan disini bahawa penjagaan bahagian intim perlu diberi perhatian terutamanya bagi korang yang dah berkahwin.. Aku yakin, korang juga inginkan bahagian intim korang sentiasa berada dalam keadaan rapi dan bersih bukan? Kalau tak terjaga, mana mahunya berada dalam keadaan yang baik.. Betul tak? Jadi, kat sini aku nak kongsikan dengan korang cara bagaimana untuk menjaga bahagiaan intim dengan baik dimana ia adakah jalan penyelesaian terbaik bagi masalah keputihan, kegatalan dan bau pada bahagian intim dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel

Penyelesaian Terbaik Masalah Keputihan, Kegatalan dan Bau Pada Bahagian Intim Wanita Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel

ubat keputihan

Aku yakin ramai wanita diluar sana mengalami masalah dibahagian intim tetapi mungkin ada dikalangan mereka yang malu untuk bertanya atau mencari cara bagi menyelesaikan masalah tersebut.. Jangan malu ye kengkawan.. Kalau malu bertanya boleh sesat jalan tau.. hehe.. Jadi, carilah jalan penyelesaian tersebut supaya tidak mengundang masalah dan penyakit yang lebih serius..

Ada tak dikalangan korang mengalami rasa pedih ketika membuang air kecik, gatal dibahagian sulit secara berterusan, faraj berbau terutamanya selepas hubungan seks dan keluar cecair jernih, putih atau kuning yang dinamakan sebagai keputihan dari faraj? Jika korang mengalami situasi tersebut, korang boleh terdedah dengan BV (Bakteria Vaginosis).. Ini boleh menyebabkan seseorang itu hilang keyakinan diri.. Jangan bimbang kerana Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel dapat membantu anda! Penyelesaian terbaik masalah keputihan, kegatalan dan bau pada bahagian intim wanita adalah Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel..

Kembalikan Keyakinan Diri Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel


ubat keputihan

Kenapa perlu mengambil ubat preskripsi yang keras dan mempunyai banyak kesan sampingan sedangkan korang masih mempunyai cara semulajadi, selamat dan mudah untuk menghapuskan gejala-gajala tersebut.. Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel, korang dah tak perlu mengalami rasa pedih ketika membuang air kecil, kegatalan tiada lagi, bebas dari bau yang kurang menyenangkan, seluar dalam tidak rosak lagi dengan cecair yang keluar dari faraj dan tak perlu bergantung dengan ubat preskripsi lagi...

Kalau korang nak tahu, fungsi utama Gynofit ini adalah merawat Bakteria Vaginosis (BV) dan melembapkan bahagian intim wanita.. Apa punca sebenar Bakteria Vaginosis ini? Haaa antara puncanya adalah :-
  • Mengandung
  • Kencing Manis
  • Tekanan
  • Penggunaan Tampon
  • Sering terkena jangkitan di bahagian intim
  • Pengambilan pil
  • Antibiotik
  • Kolam renang
ubat keputihan

Gynofit adalah produk buatan Switzerland yang merupakan gel lembut, mudah dan efektif untuk merawat gejala dan menyelesaikan masalah BV daripada terus merebak rasa gatal, pedih, bau yang kurang menyenangkan dan kekeringan. Gynofit sejenis gel yang bukan sabun pembersih.. Ia dicipta oleh pakar sakit puan dan disyorkan oleh doktor di seluruh dunia yang telah terbukti berkesan secara klinikal dan selamat digunakan walaupun ketika mengandung.. Telah ramai yang mencubanya dan mendapat manfaat darinya...

Gynofit Acid Lactic Gel ini didatangkan dalam aplikator steril yang bersih dan selamat digunakan.. Satu kotak mengandungi 6 unit Gynofit.. Packagingnya sangat comel dan kecil molek.. Jadi, mudah nak  bawak ke mana sahaja.. Selit jerk dalam handbag dan boleh digunakan pada bila-bila masa diperlukan.. Lagi pun korang dah tak perlu nak fikir tenang pencemaran terhadap produk ni sebabnya packagingnya diyakini selamat..

Kebaikan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel

ubat keputihan

Tahukah anda? Sekitar 10% - 30% wanita hamil akan mengalami Bakteria Vaginosis (BV) semasa mengandung.. Mempunyai BV semasa mengandung dapat meningkatkan risiko kelahiran pra matang dan bayi mempunyai berat yang rendah serta jangkitan rahim selepas bersalin. Jangan bimbang, Gynofit dapat membantu merawat Bakeria Vaginosis.. Nak tahu tak apakah kebaikan Gynofit? Haaa antara kebaikannya adalah :-
  • Lembut dan efektif
  • Mengandungi bahan semulajadi iaitu Lactic Acid dan Glycerin
  • Membenteras bakteria
  • Bebas pengawet dan bau
  • Sesuai digunakan selepas bersalin, menopous dan selepas menjalani rawatan kemoterapi
  • Bersih dan mudah digunakan
Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ini bertindak dengan cepat terhadap kegatalan dan iritasi serta menghalang bau yang tidak menyenangkan. Ia juga boleh mengawal flora faraj serta melindunginya apabila mengambil antibiotik.. Untuk penggunaannya pula, tiada sekatan penggunaan dan tiada interaksi dengan ubat lain.. Paling penting, Gynofit ni bebas hormon, bebas paraben dan bebas kimia berbahaya.. Jadi, korang boleh menggunakannya tanpa perlu ada rasa risau kerana ia selamat digunakan.

Kesan Penggunaan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel

ubat keputihan

Untuk pengetahuan korang semua, Gynofit ni menggunakan sistem yang menggabungkan gliserin dan dua asid pelindung (levulinc dan anisic acid). Asid ini membantu menyeimbangi pH bahagian intim kita dan melindunginya daripada jangkitan bakteria. Antara kandungan Gynofit ini adalah aqua, propyleneglycol, hydroxyproply methyl cellulose, sodium lactate, lactic acid, glycogen, p-anisic acid, levulinic acid dan sodium hydroxide.

Antara kesan yang korang akan rasai selepas penggunaan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ini antaranya :-
  • Tiada lagi masalah ketidakselesaan di bahagian alat sulit
  • Kembalikan keyakinan diri
  • Menjadikan hubungan intim lebih memuaskan
  • Kawasan faraj menjadi lebih sihat dan bersih
Cara Guna Gynofit Lactic Acid Vagina Gel

ubat keputihan

Disyorkan pakai pada waktu malam dan rasai perbezaan pada keesokan harinya.. Ok, dalam penggunaan gel ni, ia akan diserap melalui membran mukus dimana ia dapat membuang sel kulit mati dan kulit menjadi lembap.. Bukan itu sahaja tau, ia juga dapat mengawal keseimbangan flora faraj dan pH kawasan intim.. Jadi, korang tak akan rasa kekeringan dan iritasi lagi.. 

Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ini juga menyokong perkembangan tisu, bebas daripada masalah walaupun ketika mengandung atau menyusu, menghindar vaginosis serta hubungan seksual menjadi lebih memuaskan. Oh ya, untuk maintenance tips bagi mengelakkan masalah berulang, 2 aplikator setiap selepas datang bulan.. Harus diingat ye, dilarang sama sekali menggunakan gel faraj ini ketika datang bulan.. Paling best, remaja perempuan (anak dara) juga boleh menggunakan produk ini.. Haaa bukan kita yang dah kawen je boleh guna tau.. Anak dara pun boleh!

Testimoni Penggunaan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel Daripada Lea Azleeya


Orite, aku sendiri dah cuba Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ni dan aku akui keberkesanannya.. Pada mulanya agak takut jugak nak cuba.. Almaklumlah, cara gunanya agak berbeza.. Biasanya aku hanya guna pembersih keintiman wanita jerk.. Now, aku teruja nak cuba gel faraj Gynofit ni pulak sebab tengok feedback dari penguna lain sangat positif.. Mulanya ingat agak susah untuk gunakan gel faraj gynofit ni, rupanya bila dah ikut step yang betul, mudah sahaja.. Tekstur gelnya pun sangat lembut... 

Pengalaman kali pertama menggunakannya, aku pilih untuk guna pada waktu yang disyorkan iaitu pada waktu malam... Bila bangun pagi, memang betul aku dapat merasai keselesaannya... Tiada lagi masalah ketidakselesaan di bahagian keintiman dan aku rasa lebih bersih... Ini membuatkan aku rasa lebih yakin pada diri aku untuk melalui sepanjang hari dan berhadapan dengan orang ramai.. Satu lagi aku suka sangat packagingnya yang kecil molek sebabnya mudah aku bawak kemana sahaja.. Tak seperti pencuci kewanitaan dimana aku terpaksa angkut botol yang agak besar untuk kesana sini.. Sangat leceh!! 

Masalah Kawasan Intim Selesai Dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel.. Gel Faraj Yang Diyakini Selamat Dan Berkesan Oleh Pakar Sakit Puan!

ubat keputihan

Bagi korang yang bergelar wanita yang mempunyai masalah bahagian keintiman, janganlah malu atau segan untuk mencari jalan penyelesaian bagi masalah keintiman yang korang hadapi.. Kalau malu dan buat tak tahu, kelak ia boleh mengundang kepada masalah atau penyakit yang lebih serius.. Jadi, carilah jalan penyelesaian bagi masalah korang tu dan aku sangat recommend korang guna Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ni kerana gel faraj ini diyakini selamat dan berkesan oleh pakar sakit puan... Tak perlu ragu untuk mencubanya.. Kembalikan keyakinan diri anda dengan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel.. Oh ya, gel faraj ini juga dibekalkan di hospital swasta terutamanya..


Untuk dapatkan Gynofit Lactic Acid Vaginal Gel ini dan info lanjut tentang produk, sila layari :-

💬 Telefon : 03-8210 5261  |  012-317 6022
💬 Email : info@vinovapharma.com


Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api Sedap.. Wajib Cuba!

Tuesday, September 10, 2019
Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api Sedap.. Wajib Cuba!  |  Berkurun dah kot tak masak resepi ayam masak lemak cili api ni.. Entah bila last aku masak masakan ni.. Cuti baru ni teringin pulak nak makan dan terus aje arahkan encik suami beli bahan-bahan yang tak ada dalam freezer.. Nasib baik member on jerk dengan selera aku ni.. Haha!! Biasa dia request lauk kari.. Isk tak jemu agaknya.. Huh!! Kali ni tukar la sikit selera kan.. Kita makan menu yang pedas meletop pulak.. Pedas keh?? Hehe..

masak lemak kuning
Ini jerk la gambo yang ada!! Ahakz..

Adeh, terlupa nak snap gambar lauk yang lebih proper.. Nasib jugak la ada gambar ni.. Kalau tak, kena pinjam gambar orang lain.. Opsss!! Haha.. Ok, macam biasa bila dah lama tak masak satu-satu jenis lauk tu, mesti nak kene google resepinya.. So, blog yang aku tuju terlebih dahulu sudah semestinya blog kak azie kitchen.. Aku serasi dengan resepi di blognya.. Setakat ini semuanya menjadi dan sedap.. Alhamdulillah.. Tq Kak Azie.. Muaxxxx ciked! Kali ni aku cuba resepi Ayam Masak Lemak Cili Api Yang Sedap dan Wajib Cuba! Jom check resepinya.. Resepi derhaka ni.. Haha.. Kalau ikut betul rasanya lagi sedap kot.. Aku ni tau nak senang jerk kejenye.. Kehkeh!!

Ayam Masak Lemak Cili Api

Bahan-Bahan
1/2 ekor ayam - dipotong beberapa bahagian
1 kotak santan jenama Adabi
2 keping asam keping
1 helai daun kunyit - hiris halus
1 batang serai - diketuk
Garam secukup rasa

Bahan Kisar
8 biji cili api hijau
5 biji cili api merah
1 inci kunyit hidup
2 ulas bawang merah
1 batang serai

Cara-Cara

  • Panaskan sedikit minyak dan tumis bahan kisar sehingga agak masak
  • Masukkan ayam, kacau rata hingga sebati..
  • Masukkan santan cari dan masak sehingga mendidih... Masukkan asam keping. (aku isi 2 keping asam keping sebabnya asam keping aku tu kurang masam.. hehe)
  • Bila ayam dah empuk, bolehlah masukkan daun kunyit yang dihiris halussss..
  • Kemudian tambahkan santan pekat. Selepas masukkan santan pekat, masak dalam 6-8 minit sahaja.. Tutup api dan terus di kacau..
  • Kemudian buka api perlahan sahaja supaya kuah mendidih kecil agar tiada buih-buih cinta dalam kuih.. hehe.. 
  • Last sekali, sesuaikan rasa masam, masin, manisnya... Kalau rasa tak masin, tambah la garam ye..
  • Bila dah nampak kuah pekat dan terbit minyak, bolehlah ditutup api dan sedia untuk disantap.. Hiks..

Alhamdulillah menjadik aku punya masakan kali ni.. Lemak cukup, masin cukup, pedas cukup.. Perfect.. Pape pun kene terima kasih pada Kak Azie ni.. Banyak bantu aku dalam masakan.. Hiks.. Bila masak pedas, mesti anak tak boleh makan.. Jadi, aku gorenglah ayam kunyit kacang panjang dengan harapan dorang makan.. Tapi hampeh, tak jugak mahu makan.. Susah betul la dorang ni nak makan nasik.. Kalau biskut tu laju jerk.. Memang budak-budak cenggitu ek.. Susah hati aku.. Huh..

masak lemak kuning


Ini untuk anak.. Hehe.. Nama jerk untuk anak tapi mak bapaknya jugak perabis.. Huhu.. Oklah, next episod aku share resepi lain pulak ye yang aku dah cuba.. Insyaallah.. :) Pape pun korang try la dulu ye Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api Sedap ni.. Wajib Cuba tau! Selamat mencuba..



Lirik Lagu Hatiku Milikmu - Siti Nordiana

Sunday, September 01, 2019
Lirik Lagu Hatiku Milikmu - Siti Nordiana  |  Tak dinafikan penyanyi Siti Nordiana kini semakin meningkat naik namanya.. Kalau pasang radio tu, sana sini pasang lagu dia.. Lagu dia pun banyak yang best-best sekarang ni.. Lebih up to date dan diberi nafas baru.. Aku sendiri pun suka dengar lagu-lagu nyanyian Siti Nordiana.. Salah satunya adalah lagu Hatiku Milikmu.. Lirik dia best dan melodinye pun best.. Time bujang dulu, kalau lirik cenggini dah beri 1000 makna pada aku.. Haha!!

foto : google 
Lirik Lagu Hatiku Milikmu
Siti Nordiana

Aku telah merasakan
Pahitnya kau tinggalkan
Pernahkah di hatimu mencintaiku?
Takkan pernah habis kasihku padamu
Selama jiwaku masih untukmu

Jangan pernah kau biarkan aku
Untuk kembali pada kekasih aku yang lalu
Aku hanya ingin mendampingimu
Hingga nadiku tak dapat engkau rasakan

Cinta hatiku takkan pernah bisa
Menggantikan oleh yang lainnya
Pernah kucuba dan kurasakan
Tapi 'ku tak daya

Jangan pernah kau cuba untuk meminta
Aku pun di sini tak pernah rela
Tolong jagalah dan kau kuatkan hatimu untukku
Hatiku milikmu

Jangan pernah kau biarkan aku
Untuk kembali pada kekasih aku yang lalu
Aku hanya ingin mendampingimu
Hingga nadiku tak dapat engkau rasakan

Cinta hatiku takkan pernah bisa
Menggantikan oleh yang lainnya
Pernah kucuba dan kurasakan
Tapi 'ku tak daya

Jangan pernah kau cuba untuk meminta
Aku pun di sini tak pernah rela
Tolong jagalah dan kau kuatkan hatimu untukku
Hatiku milikmu
Hatiku milikmu




Giveaway-02 by Ematunz

Saturday, August 31, 2019
Giveaway-02 by Ematunz  | Lepas umum pemenang untuk first giveaway, ematunz.blogspot.com terus buat second giveaway.

Hadiah kali ni lain machiam sikit, iaitu gambar portrait digital. Jika terpilih, uols boleh dapatkan sendiri punya gambar siap edit, ala ala lukisan gittuw, boleh guna letak kat wallpaper ke, default photo pun boleh tau. 

Klik gambar di bawah kalau nak join Giveaway-02:


Hadiah apa tu? Hah, pinjam japp gambar ematunz, ini adalah contoh hadiah (dalam bentuk gambar siap edit) seperti dibawah :

Lukisan digital oleh Aeisha Lisa

Semoga terpilih. Thank you sudi join giveaway ematunz.blogspot.com.




Saya Akan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Dengan Nas Nuri Construction. Ini sebabnya!

Wednesday, August 28, 2019
Kalau sebut tentang rumah idaman ni, aku teringin sangat nak ada rumah sendiri atas tanah sendiri.. Aku yakin setiap orang pun kalau boleh inginkan benda yang sama kan.. Cuba bayangkan kalau kita tinggal dalam rumah idaman kita dimana setiap perincian rumah tersebut tak kiralah dari segi rekabentuk, hiasan dalaman dan sebagainya semuanya kita yang tentukan mengikut citarasa kita sendiri.. Wahhhh seronoknyaaaa...!! Aku setiap kali lalu aje depan rumah-rumah besar yang tersergam indah dengan rekabentuk yang unik, makin terasa keinginan untuk memilikinya suatu hari nanti.. Berangan dulu tak salah kan.. Hehe...

Apa yang kita perlu pertimbangkan sebelum bina rumah atas tanah sendiri?


Lokasi Rumah Idaman

Buat masa ni aku memang dah ada rumah sendiri tetapi di taman perumahan yang tiada laman yang ada hanyalah semata-mata garaj kerete.. hehe.. Kawasannya sangat terhad dan agak kurang selesa.. Impian aku untuk bina rumah sendiri atas tanah sendiri memang ada cuma masa yang akan menentukannya bila dan terserah kepada rezeki jugak.. Hehe..


Untuk lokasi, aku lebih suka memilih kawasan pinggiran bandar dimana terdapat kemudahan insfrastruktur berhampiran kawasan kediaman seperti sekolah, pasaraya, petrol pump dan restoran serta berhampiran kawasan rekreasi.. Aku memilih lokasi ini juga supaya aku senang nak shopping.. Haha.. Shopping tu kan terapi jiwa.. Kalau tengah stress, bila shopping gugur habis stress yang ada.. Hiks.. Semestinya di Selangor. Banyak tempat menarik untuk jalan jalan & shopping kan.


Rumah Banglo Idaman Berkonsepkan Moden Dan Elegan Menjadi Pilihan

Moden dan elegan adalah konsep yang akan aku pilih bilamana satu hari nanti aku akan bina rumah idaman sendiri atas tanah sendiri.. Wahh kemain lagi konsepnye kan.. Tapi itulah impian aku.. Dalam memiliki rumah idaman ni, faktor utama yang perlu dititikberatkan adalah keselesaan, keselamatan dan kalau boleh nakkan rumah yang lengkap dengan kemudahan yang boleh memenuhi keperluan aktiviti harian kami sekeluarga.. Kalau bolehkan aku nak jadikan rumah idaman aku tu nanti "Rumahku Syurgaku" agar kami sekeluarga sentiasa rasa selesa dan bahagia bila berada didalamnya..


Rumah idaman aku adalah jenis rumah dua tingkat.. Kenapa? Haaa sebabnya untuk rumah dua tingkat saiz penggunaan tanahnya lebih kecil berbanding rumah setingkat.. Jadi, kalau ada kenduri-kendara tak perlulah nak pasang kanopi hingga menutup jalan raya sebabnya tanah dikawasan rumah pun dah cukup untuk pasang kanopi.. Selain itu, rumah dua tingkat ni juga lebih privasi dimana di tingkat atas kita boleh jadikan ruang privasi keluarga kita dan memudahkan untuk penjagaan aurat untuk ahli keluarga semasa menerima tetamu.. Kalau kawasan rumah tu ada pemandangan yang cantik, beranda memang diperlukan supaya aku boleh menghayati keindahan pemandangan yang indah disitu nanti.. Cewahh.. 

Ok, untuk jenis rumah, aku dah nyatakan pilihan aku.. Untuk bahagian luar rumah pula, aku impikan sebuah laman dan taman mini di persekitarannya dengan landskap yang cantik beserta kolam ikan, sesuai untuk aktiviti riadah bersama keluarga.. Satu lagi aku nakkan sebuah kolam renang untuk kami sekeluarga habiskan masa bersama.. Kira cam bonding time la.. hehe.. Selain itu, ruangan parking juga perlu dititikberatkan.. Ruang parking yang luas bercirikan keselamatan menjadi impian aku dimana ia mempunyai segmen kereta yang pelbagai dan selamat dari dicerobohi dan dicuri.. 


Untuk hiasan dalaman pula, aku mahukan yang moden dan elegan.. Setiap ruang dan bilik di dalam rumah haruslah menerima cahaya semulajadi untuk mencerahkan dan menjamin keselesaan ruang dan bilik tersebut.. Antara lain yang aku inginkan :-
  • Ruang masakan yang luas, lengkap dengan peralatan dan mempunyai pencahayaan serta pengudaraan yang baik
  • Stor barangan yang luas dan bersistem bagi memudahkan menyimpan dan mencari barang
  • Untuk keselamatan, pemasangan cctv sangat penting.
  • Mesti ada ruang gym peribadi, ruang hiburan peribadi dan yang paling aku impikan adalah sebuah perpustakaan mini untuk aku lepaskan rindu aku pada buku..
  • Pilihan perabut juga adalah bercirikan moden dan elegan.. 
Tapi kalau impian untuk bina rumah sendiri atas tanah sendiri ni tak tercapai, aku juga menyimpan hasrat untuk mengubahsuai rumah teres aku ni menjadi sebuah rumah idaman aku walaupun tidaklah 100% boleh dicapai dek kerana ruangan yang sangat terhad.. Almaklumlah, nama lagi rumah  teres bukanlah besar sangat saiznye.. Cumanya rumah aku ni bumbungnya agak tinggi jadi bolehlah dibina loteng untuk dijadikan ala-ala rumah dua tingkat.. Haha.. Perlu diingat juga kalau nak ubahsuai rumah ni memang memerlukan modal yang banyak apatah lagi bina rumah atas tanah sendiri kan.. Jadi, haruslah berhati-hati supaya tidak mengalami kerugian.. Selain faktor kewangan, kontraktor yang layak dan berkemahiran juga perlu dititikberatkan.. Bukan senang senang nak pilih kontraktor ni kan.

Memilih kontraktor rumah banglo seperti, Nas Nuri Construction Boleh Merealisasikan Rumah Idaman Yang Diidamkan


Nak bina atau ubahsuai rumah ni bukanlah sesuatu yang boleh diambil mudah.. Pelbagai aspek perlu diambil kira sebelum melakukan pembinaan atau pengubahsuaian rumah.. Bukan sahaja dari segi kewangan tetapi dalam pemilihan tukang rumah atau kontraktor juga perlu dititikberatkan kerana jika tersilap memilih kontraktor ia boleh menyebabkan kerugian.. Pilihlah kontraktor yang berkelayakan, berpengalaman dan mahir dalam bidang pembinaan dan pengubahsuaian rumah seperti Nas Nuri Construction Sdn. Bhd...


NAS Nuri Construction Sdn Bhd mula beroperasi sejak 1996 dengan nama N.A.S Nuri Enterprise diasaskan oleh Hj Noor Azman Sakiman dan ditukar kepada nama sekarang pada penghujung 2009. Sepanjang tempoh tersebut, mereka banyak terlibat dalam projek kerajaan persekutuan dan negeri serta swasta seperti baikpulih sekolah, membina bangunan tambahan sekolah, kerja pembersihan, membina jeti, membina kediaman perumahan, baikpulih bangunan kerajaan dan lain-lain kerja berkaitan. Pada tahun 2009, mereka mengambil keputusan untuk mewujudkan NAS Nuri Construction Sdn Bhd dengan menumpukan pada binaan rumah banglo milik persendirian.  Sekarang ni servis membina banglo mereka meliputi 2 negeri iaitu Selangor dan juga Negeri Sembilan.

NAS Nuri Construction Sdn Bhd merupakan syarikat yang berdaftar dengan CIDB gred G5 (bagi kerja binaan bawah RM 5 juta) dengan modal dibenarkan RM 500 000.00.  Sejak penghujung 2009 hingga kini, NAS Nuri Construction Sdn Bhd telah terlibat dalam lebih 100 kerja membina kediaman dan juga renovasi. Kini, NAS Nuri Construction Sdn Bhd mempunyai 9 staff serta 30 pekerja tapak bagi melancarkan kerja-kerja binaan yang sedang dilakukan.


Kalau korang nak tahu, syarikat ini telah berjaya menyiapkan 90 buah banglo sepanjang 10 tahun beroperasi dimana dalam setahun mereka hanya membina 15 buah banglo sahaja bagi menjaga servis dan kualiti banglo itu sendiri mengikut kehendak pelanggan.. Apa yang lagi menarik, Nas Nuri Constraction ini menawarkan 3 tahun warranty bagi setiap struktur rumah yang mereka bina.. Warranti yang mereka tawarkan terbahagi kepada dua iaitu untuk kemasan selama 12 bulan dan untuk struktur binaan pula selama 36 bulan.. Korang ingat barang letrik jerk ada waranty, rumah pun ada tau hanya dengan Nas Nuri Constraction.. Sebab itulah aku recommend sangat korang guna khidmat Nas Nuri ni.. 


Kalau korang nak bina, ubahsuai atau baikpulih rumah, aku sangat syorkan korang guna khidmat Nas Nuri Construction ni sebabnya hasil kerja mereka bermutu dan terbaik serta servis mereka juga berkualiti.. Ramai yang dah menggunakan perkhidmatan mereka dan sangat berpuashati dengan hasil kerja mereka.. Banyak feedback positif yang diberikan kalau korang tengok dekat facebook mereka..


Setiap kali aku bukak facebook Nas Nuri Construction ni, setiap kali itulah aku rasa teringin sangat untuk memiliki rumah idaman atas tanah sendiri.. Setiap rekaan dan binaan mereka sangat memikat hati dan memenuhi citarasa aku.. Buat masa sekarang aku hanya mampu berangan sahaja dahulu kerana bajet untuk membina atau mengubasuai rumah ni memerlukan modal yang besar.. Manalah tahu bila dah pencen nanti aku mampu memiliki sebuah rumah idaman aku kan.. Sudah pastinya aku meletakkan kepercayaan yang penuh kepada Nas Nuri Construction untuk merealisasikan rumah idaman aku tu nanti.. Hehe..

Mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dalam membina rumah banglo, aku yakin Nas Nuri Construction mempunyai nilai kerja yang sangat baik.. Bila dilihat setiap hasil kerja mereka di facebook, memang sangat berpuashati, kemas, teratur, teliti, cantik dan rekabentuk menarik.. Bahan binaan yang digunakan juga sangat berkualiti dan hanya yang terbaik..


Macam aku sendiri, masa beli rumah dulu aku akan pastikan rumah tersebut dibina dari batu bata merah sebabnya binaan menggunakan bata merah ini lebih kukuh dan rumah juga akan rasa sejuk berbanding bata simen.. Ok untuk skop kerja pula mereka menyediakan seorang penyelia tapak bagi memantau segala kerja di tapak binaan dan akan dipantau oleh 2 orang pegawai iaitu pegawai teknikal untuk struktur binaan rumah dan juga pegawai kemasan bagi kerja-kerja kemasan, rekabentuk dalaman dan material kemasan tapak.

Bagi pekerja binaan pula mereka pecahkan mengikut kemahiran masing-masing dari start kerja hinggalah selesai kerja dan tiada pekerja yang sama akan kekal di tapak hingga akhir.. Setiap perjalanan kerja akan diselia oleh seorang penyelia tapak dan dipantau oleh pegawai yang bertanggungjawab.. Segala urusa pembelian barang ditapak pula diuruskan oleh staff kewangan di pejabat... Sangat teratur pengurusan Nas Nuri Constraction ni kan.. Tidak hairanlah mereka menjadi syarikat kontraktor terbaik di Malaysia..



Untuk rekabentuk dalaman juga aku sangat kagum kerana ia kelihatan sangat kemas dan cantik.. Setiap material yang digunakan memberi impak kepada keserian rumah tersebut.. Aku suka rekabentuk dalaman yang mereka ilhamkan.. Sangat menepati citarasa aku.. Wahh makin tak sabar aku nak memiliki rumah idaman secantik ini.. Ruang tamu rumah boleh letak gambar Mekah & Madinah, memang dah pasang impian nak pergi umrah & haji masa muda lagi. Dah boleh cari pakej umrah yang ok. Perancangan tu penting kan.


Satu perkara lagi yang amat penting dalam pembinaan rumah ini adalah sistem perparitan.. Ia juga perlu dititikberatkan supaya tidak timbul masalah dikemudian hari... Sistem perparitan, longkang dan kaki lima keliling rumah serta tangki air polythene harus diberi tumpuan bagi mengelak kejadian yang tidak diingini berlaku.. Bukan itu sahaja yang dititikberatkan oleh Nas Nuri dalam pembinaan rumah ni sebaliknya masalah anai-anai juga diambil kira.. Mereka juga membuat rawatan anai-anai bagi memastikan rumah tahan lama dan kukuh.. Dah tak payah nak panggil pest control bagai.. Nas Nuri kasi setel semuanya.. hehe..

Rumah Banglo 2 Tingkat Hasil Kerja Nas Nuri Construction


1 unit banglo dibina di Bangi (Standard spec).. Kos keseluruhan anggaran RM 530k termasuk retaining wall sepanjang lebih 150ka, kerja infra (longkang infra) dan juga pagar.. Saiz binaan rumah pula anggaran 2850kps (binaan manggunakan bank loan comply CCC)..





Spesifikasi :- 
  • Kemasan lantai bertile (pilihan mengikut klien).. Tile dinding penuh bagi bilik air dan 6ka bagi dapur.
  • Bata bagi dinding digunakan jenis bata merah dengan wire mesh.
  • Struktur reinforced concrete (ikut structure drawing), ketinggian dalam rumah (lantai-siling) 10.5Ka
  • Kuda-kuda (truss) jenis zincalumn
  • Bumbung jenis metaldecking dengan sound insulation dan end cap
  • Siling jenis plaster ceiling dengan cornish (pemasangan oleh specialist ceiling plaster) 
  • Tingkap jenis aluminium NB
  • Pintu bilik dan bilik air jenis solid decorative (alatan kunci brand St Guchi/Greset) (pintu dipasang oleh specialist). Alatan tandas jenama Sorento
  • Cat luar jenis tahan cuaca dan dalam rumah jenis Nippon Matex dengan sealer istimewa(jenama Nippon dan setara).
  • Termasuk alarm system dan CCTV (wiring sahaja)
  • Longkang dan kakilima keliling rumah
  • Rawatan anai-anai biasa
  • Waranti kemasan 12bulan dan struktur binaan rumah 36bulan



Bila tengok segala hasil kerja Nas Nuri Construction ni, aku sendiri tertarik untuk menggunakan perkhidmatan mereka.. Lagi pun ramai yang dah menggunakan perkhidmatan mereka dan berpuashati dengan hasil kerja yang mereka berikan.. Sepertimana yang aku katakan diawal tadi, sekiranya aku ingin membina atau mengubahsuai rumah, aku akan pastikan Nas Nuri Construction menjadi pilihan aku kerana mereka berpengalaman, berkemahiran dan berkelayakan..

Jadi, bagi korang yang ada plan nak buat rumah sendiri atas tanah sendiri ataupun nak ubahsuai rumah bolehlah mendapatkan perkhidmatan dari Nas Nuri Construction ni bagi mencapai impian korang memiliki rumah idaman yang cantik dan berkualiti.. Aku yakin korang akan berpuashati dengan hasil kerja mereka.. Oh ya, buat masa ni mereka hanya beroperasi di Selangor dan Negeri Sembilan sahaja ye.. Kot la korang ada plan nak bina rumah kat area sana kan.. Bolehlah berhubung dengan Nas Nuri Construction ni...



Untuk info lanjut, korang boleh layari :-

💬 Website : https://binabanglo.com/
💬 Facebook : Nas Nuri Construction Sdn. Bhd.
💬 Blog : https://www.dawaibesi.com/

Alamat :
NAS NURI CONSTRUCTION SDN BHD
No. 26-2F (2nd floor),
Jalan Setia Perdana AY U13/AY,
40170 Shah Alam, Malaysia

Contact No.:
019-348 7372 (Encik Fairul)
03 33923478 (Pejabat)

Email : sales.nasnuri@gmail.com