Top Social

Image Slider

Sumpah - Naim Daniel

Monday, July 22, 2019
Sumpah - Naim Daniel  |  Aku suka lagu ni.. Pertama kali dengar pun dah rasa bestnye lagu ni.. Lirik dia best.. Melodi dia best... Mula tu memang tak tahu siapa penyanyinya.. Lagu ni juga merupakan sountrack bagi drama Pia.. Time tengok cite ni, aku masih belum tahu siapakah penyanyinya.. Sehinggalah aku terpanggil mencari siapakah gerangan penyanyinya.. 

Rupanya 'Budi' yang menyanyikan lagu ni.. Kagum sekejap.. Hehe.. Eh, Budi tu watak Naim Daniel dalam drama Pia tu.. Jangan salah sangka pulak.. Kot ada yang  tak ikuti drama tu, memang tak tahulah sape Budi tu kan.. Hiks..


SUMPAH
- Naim Daniel -

****************************

Jika harusku bersabar dengan segala derita 
'Ku terima

Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara
'ku rela

Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwaku tulus untukmu . . .

Jika harusku bersabar dengan segala derita
'Ku terima

Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara 
'ku rela

Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

'Ku harap kau mendengar apa yang 'ku bisikan selama ini
Tanpamu seluruh nyawa tak bermakna

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

Andainya bumi tidak mampu berputar lagi
Sumpah setiaku kan tetap ada di sini
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

Sumpah




#Sumpah #Naim Daniel

Althea Angels Birthday June Haul

Sunday, July 21, 2019
Althea Angels Birthday June Haul  |  Hi guys!! Kabare? Ok, bulan lepas merupakan bulan kelahiran aku yang ke dot dot dot dot... hiks.. Disebabkan angka tu banyak sangat, jadi aku tak dapat nak kira berapa umur aku.. Haha!! Itu menandakan aku dah semakin senja.. Kehkehkeh.. Tahun ni nampaknye sedikit meriah dengan hadiah berbanding dengan sebelum ni.. Alhamdulillah dan terima kasih kepada yang sudi memberi daku hadiah hari jadi.. 


Hadiah paling meriah yang aku terima sudah tentulah dari Althea.. Terlambat sikit update entry dek kerana kesibukan yang melanda.. Eh dah kenapa Althea baik hati bebeno kasi aku hadiah hari jadi ni? Haaa ini sebabnya aku adalah salah seorang ahli keluarga Althea Angels jadi aku layak untuk menerima keistimewaan sebagai ahli.. Alhamdulillah.. Thankz to Althea..  Seperti biasa, Althea Korea akan mengkreditkan point ke dalam akaun kami dan sebagai ahli kami hanya perlu reward point tersebut dengan produk yang ada di laman web Althea Korea.. Meriah jugak pointnye weh!! So, banyaklah produk yang boleh aku shopping.. Seronok gile!! 

Produk apa yang menjadi hasil tangkapan aku kali ni? Moh sama-sama tengok.. 


Walaupun dah tahu apa yang dibeli, aku tetap excited untuk bukak parcel dari Althea.. Satu perasan yang indah bila dapat parcel dari Althea walaupun ada diantaranya aku beli dengan duit aku sendiri.. Perasaan tu tetap sama.. Terujanya lain macam.. Hehe.. Selepas kenal dengan Althea, aku salah seorang pencinta dunia K-Beauty.. Serius, produk K-Beauty memang best!!

Orite, jom aku senaraikan apa yang aku dah shopping di laman web Althea dengan menggunakan point yang diberi sebagai hadiah hari jadi..


Althea Bare Essentials Contour Cleanser (150g) - RM 23.00

Sejak pertama kali diperkenalkan dengan produk Bare Essentials, aku jatuh hati dengan pencuci mukanya, Contour Cleanser.. Memang sangat sesuai dengan kulit muka aku.. Oleh sebab itu aku setia dengan pencuci muka ni.. Nampak tu sekali beli bertiub-tiub.. Bukan aku saja yang guna, encik suami pun guna jugak.. 

Apa yang bestnye tentang pencuci muka ni, ia boleh contour muka kita dengan penggunaan yang berpanjangan.. Selain tu, ia dapat membersihkan wajah dengan sempurna sekaligus berjaya menanggalkan makeup dengan mudah.. Nak tau lebih lanjut boleh baca entry aku yang lepas di SINI...

Aprilskin Magic Snow Fixing Foundation (15g) Code : #22 - RM 75.00

Memandangkan sebelum ni aku pernah guna Aprilskin Magic Snow Cushion 2.0 Code #23, dan sangat ohsem resultnya, now aku nak cuba pula cushion yang lain tetapi dibawah brand yang sama iaitu Aprilskin Magic Snow Fixing Foundation.. Aprilskin ni sebenarnya dah jadi brand feberet aku sebabnya produk yang dikeluarkan memang bagus dan berkualiti.. Paling best resultnya memang gempak.. Walaupun harganya sedikit 'meninggal', namun aku puashati dengan hasilnya yang ohsem!


Missha Sebum Cut Powder Pact (11g) Code : No.2 Clear Peach - RM 36.00

Untuk brand Missha pula, feberet aku adalah mascara 4D dia.. Memang terbaik.. Sebum Cut Powder Pact ni firstime aku cuba dan hasilnya pun sangat bagus.. Jadi, dah ada 2 produk la dibawah brand Missha menjadi feberet aku sekarang ni.. Hai lah, bertambah lagi la list makeup aku kan.. Hehe..

Mula tu tak yakin jugak dengan keberkesanan powder ni.. Tapi aku nak jugak cuba sebab tengok banyak review yang bagus tentang produk ni.. So, memang tak salah pilihan aku.. Ia berfungsi dengan baik untuk menghalang minyak pada muka.. 



A'Bloom Giant Meringue Puff (1P) - RM 8.00

Sebenarnya giant meringue puff ni aku dah ada sebijik.. Ni aku beli untuk buat stock.. Serius puff ni memang sangat best digunakan.. Kelembutan dia tu memang padu!! Foundation pun mudah sangat apply kat muka.. Selain tu mudah dipegang.. Nak tau story tentang puff ni, boleh baca kat entry aku ni Althea A'Bloom Collection Review.


Innisfree Beauty Tool Air Magic Puff (1P)_Glow - RM 7.00

Ini kali kedua aku beli magic puff dari Innisfree ni.. Biasanya aku guna untuk BBcushion aku yang mana span dia dah rosak.. Apa yang bestnye dengan magic puff ni, sapuan lebih rata dan glow.. 



Missha 4D Mascara (7g) - RM 16.00

Ini merupakan salah satu mascara feberet aku.. Serius mascara ni paling best yang pernah aku guna.. Sampai sekarang aku masih setia dengan mascara ni sebabnya bila pakai ianya tak comot dan tak berketul-ketul.. Sapuannya perfect pada bulu mata dan memberi efek panjang dan lentik.. 

Baca entry terdahulu di SINI..


The Face Shop Designing Eyebrow Pencil (0.3g) Code : 03 Brown - RM 11.00

Untuk eyebrow, brand pilihan aku adalah The Face Shop.. Dah agak lama aku pakai eyebrown brand ni sebabnya warna dia tak melampau dan nice-nice aje.. Sapuan pun sangat senang dan warnanya cantik.. Kebiasaannya aku akan beli warna brown atau dark brown.. 


Etude House Drawing Eye Brow New (0.25g) Code : Dark Brown - RM 11.00

Eyebrown dari Etude House ni aku baru je nak cuba.. So, ini merupakan kali pertama aku beli brand ni.. Tak pasti best ke tak sebabnya aku belum cuba lagi... hehe..


It's My Brush Auto Lip Brush - RM 9.00

Yang ni aku saja-saja beli untuk koleksi berus aku.. Yelah mana tau kot nanti diperlukan.. Aku sedang melengkapkan set berus makeup aku.. Walaupun jarang makeup, tetapi aku rasa ia perlu untuk ada selengkapnya dengan aku.. hehe



Innisfree Green Tea Mint Fresh Shampoo (300ml) - RM 25.00

Dah agak lama aku cari shampoo yang serasi dengan aku.... Sebelum ni dah bermacam-macam jenis shampoo aku pakai tetapi nak cari yang betul-betul sesuai tu memang agak susah.. Now, aku dah jumpa shampoo yang sesuai dengan rambut dan kulit kepala aku.. Thankz Innisfree mengeluarkan shampoo yang ohsem macam ni..

Green Tea Mint Fresh Shampoo ni memang terbaik weh.. Time pakai tu rasa sejuk jerk kepala.. Masalah kelemumur pun hilang.. Selain tu, rambut aku jadi lembut dan tak kering.. Seronok sangat bila dah jumpa shampoo yang sesuai..


Innisfree Green Tea Mint Fresh Scalp Conditioner (200ml) - RM 26.00

Dah beli shampoo ofkos kene ada sekali dengan conditioner untuk  menjadikan rambut bertambah-tambah lembut dan terurus kan.. So, aku beli bersekali dengan Green Tea Mint Fresh Scalp Conditioner ni juga dari Innesfree.. Lepas ni sure aku ripit order lagi..


CP-1 Premium Silk Ampule (20ml) - RM 6.00

CP-1 Premium Silk Ampule ni aku beli atas review yang telah dibuat dan ramai yang berpuashati dengan hasilnya.. Bila ramai yang cakap elok, aku pun nak jugak mencubanya..



Honey & Berry Lip Sleeping Mask (15g) - RM 9.00

Lip Sleeping Mask ni pun aku dah guna.. Aku pakai sebelum tidur dan esok pagi baru cuci.. Yessss, memang bibir jadi lembap dan tak kering.. Cumanya aku ni tak lah serajin mana.. Kadang pakai kadang tak.. Itu masalah aku.. Hehe.. Tapi yang penting mask ni ada dengan aku.. So, bila rajin datang bolehlah aku pakai kerap sikit untuk jaga bibir aku ni.. hehe..


BBIA Last Lipstick (3.5g) Code : 07 - RM 43.00

Masalah aku bila beli lipstik secara online adalah selalu buat kesilapan dalam memilih warna.. Tapi nasib baik kali ni warna yang aku pilih sesuai dengan aku.. Sebenarnya aku nak warna lain.. Disebabkan warna yang aku nak tu dah habis, jadi aku pilih jerk la code 07 ni.. Nice jugak la warnanya..


Mamonde Creamy Tint Color Balm Intense (2.5g) Code : 22 Dandy Coral - RM 29.00

Creamy tint balm ni aku beli untuk cuba.. Kebiasaanya bibir aku ni tak sesuai sangat pakai balm sebabnya bibir aku gelap.. hehe.. Nasib baiklah balm ni warna dia sama macam lipstik.. So, aku anggap jerk la ni lipstik.. hiks..


Missha Cotton Blush (4g) Code : My Candy Shop - RM 18.00

Missha Cotton Blush ni best tau.. Warna dia cantik walaupun sedikit light.. Nak nampak jelas kene pakai lebih sikit.. hehe.. Blusher antara barang makeup yang perlu ada dengan aku.. Sebolehnya aku nak pelbagaikan warna.. Tetapi, bila nak pilih tu asek warna sama jerk yang aku berkenan.. Dah camno tu.. haha!!


Etude House New Lovely Cookie Blusher (7.2g) Code : Grapefruit Jelly - RM 26.00

I luv it!! Serius warna Etude House New Lovely Cookie Blusher code Grapefruit Jelly ni memang cantik sangat.. Warna pinky yang sweet.. Bila pakai nampak natural pinky.. Memang terbaik.. Harus ripit order lepas ni dan teringin untuk cuba warna lain jugak..



Calmia Silky Perfect Foot Peeling Pack (20ml x 2_1 Pair) - RM 17.00

Tapak aku aku memang agak bermasalah.. Kering, merekah dan memang buruk.. Dah cuba banyak cara untuk cantikkan balik tumit kaki aku dan keseluruhan tapak kaki aku.. Bila tengok review tentang produk ni, aku rasa teruja untuk cuba jugak.. Cumanya bila tengok gambar mengelupas tu agak gerun jugak seolah-olah macam sakit sangat.. Tapinya dah baca dorang punye review, dorang cakap tak sakit.. Ia mengelupas secara semulajadi.. So, aku decide nak cuba..




Cosrx Clear Fit Master Patch (18EA) - RM 15.00

Nak macam tak de jerawat.. Hah, sebenarnya ada masa muka aku berjerawat jugak terutama dekat dagu.. Dan jalan penyelesaiannya aku cuba Cosrx Clear Fit Master Patch ni untuk surutkan jerawat aku.. Just tampal dekat jerawat sebelum tidur dan tengok hasilnya esok pagi.. Yeahh aku suka sangat!!

Beli disini : https://my.althea.kr/clear-fit-master-patch-18ea

A'Bloom Anti Blemish Peach Mask (10 Sheets) - RM 15.00

Dulu aku tak berapa suka sangat dengan mask sheet ni sebabnya rasa susah nak pakai.. Aku lebih prefer untuk guna cream mask.. Sejak A'Bloom mengeluarkan mask sheet  ni, aku dah jatuh cinta dengannya.. Serius best mask sheet dari A'Bloom ni.. Sebab tu aku beli lagi untuk buat stok..

Baca info lanjut di SINI

Beli Disini : https://my.althea.kr/anti-blemish-peach-mask-10-sheets

A'Bloom Moisturizing Watermelon Mask (10 Sheets) - RM 15.00

Dulu aku tak berapa suka sangat dengan mask sheet ni sebabnya rasa susah nak pakai.. Aku lebih prefer untuk guna cream mask.. Sejak A'Bloom mengeluarkan mask sheet  ni, aku dah jatuh cinta dengannya.. Serius best mask sheet dari A'Bloom ni.. Sebab tu aku beli lagi untuk buat stok..

Baca info lanjut di SINI

Beli disini : https://my.althea.kr/moisturizing-watermelon-mask-10-sheets


Alhamdulillah rezeki untuk besday girl bulan Jun.. Meriah betul rezeki tahun ni.. Thankz too Althea Korea.. Moga terus berjaya!! Korang kalau nak shopping produk K-Beauty, bolehlah terjah laman web Althea ye.. Semuanya best-best ada dijual di sana..


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website



Mee Goreng Basah Sedap

Saturday, July 20, 2019
Mee Goreng Basah Sedap  |  Nampak tajuk! Hehe lama dah tak up entry pasal makanan.. Yang hado semua tentang beauty.. Eh! Dah nama lagi niche pun Lifestyle and Beauty kan... Hiks.. Hari ni aku lari  tajuk sikit... Aku nak kongsi resepi Mee Goreng Basah Sedap.. Memang sodap weh.. Biasa buat mee goreng biasa jerk.. Baru ni teringin nak makan mee goreng basah.. So, kita buat sampai jadi.. Moh tengok resepinya.. Simple tapi sedap meletop.. Hehe..


Oh ya, resepi ni aku cuba dari resepi kak Azie Kitchen, blogger masakan yang aku selalu kagumi.. Boleh dikatakan semua resepi yang beliau kongsi, semuanya menjadi dan sedap..


Mee Goreng Basah Sedap

Bahan-Bahan
1 bungkus kecil mee kuning
4 ulas bawang putih - ketuk & cincang
1 sudu besar cili kisar
3 sudu besar sos cili
1 sudu besar sos tiram
2 tangkai sawi
2 biji tomato
1 biji lada besar
Ayam
1/2 gelas air
Kicap secukupnya
Garam secukup rasa
Serbuk perasa

Cara-Cara
  • Panaskan  minyak.. Tumis bawang putih sehingga kekuningan.
  • Masukkan cili kisar dan tumis sehingga garing
  • Setelah itu, masukkan sos cili, sos tiram, kicap, dan sedikit air. Masak sehingga mendidih dan pecah minyak. (1/2 gelas air dimasukkan sedikit-sedikit supaya mee tidak terlalu lembik)
  • Selepas pecah minyak, masukkan ayam dan batang sawi.. Kacau rata
  • Kemudian masukkan mee dan daun sawi..  Kacau rata..
  • Seterusnya, bolehlah masukkan tomato, hirisan lada besar, garam dan serbuk perasa.. Kacau rata..
  • Siap! Kalau nak best lagi, boleh perah limau nipis time nak makan tu.. Perghh memang meletop toq!!


Ni dah kering sikit.. hehe

Selamat mencuba!


How to Save More Money for Your House Deposit

Friday, July 19, 2019
How to Save More Money for Your House Deposit  |  Before buying a house, you may need to use loan calculator to calculate the loan that you might be able to get. You may also need to find alternative for your house deposit if you cannot get a higher loan. Saving for a house deposit does not have to be a tiring and lengthy torment. However, it requires discipline and a well-executed strategy in order to achieve your target savings. It is getting harder and harder to save a house deposit and purchase your first property since the property prices keep rising. Here are few tips on how to save for a house deposit fast.

How to Save More Money for Your House Deposit

1. Be Smart with Your Money

You have to be wise with your money. Do not force yourself to live just above the poverty line, but do not be silly with your spending either. Cut down on the things you do not need to buy, and where you do not care about brands buy the cheaper version. A little goes a long way, save enough of these little amounts and it all adds up. So be smart with your money by saving on the unnecessary things that do not concern you, and putting the extra saving aside for your home loan.

2. Take It Straight Out of Your Pay

This principle should be applied to save for your home deposit. Do not try to live for the entire month and then save what is left, save your money as soon as you get paid and then live off the rest, stretching it as far as you can. If you live first and save later, you will find you run out of money before you get a chance to save, but if you save first then you will find that you can stretch to live off the remainder.

3. Downgrade Your Car

Most couples own two cars, or at least one pretty nice car. Little do they know their car could be the deposit for their property. The value of the car is depreciating and over time it costs you a bucket load of money to run such as insurance, registration, maintenance and petrol all cost money. If you can live with one car instead of two then you could sell one of your cars and put the money you make into your home savings account.

4. Spend Money on Non-Depreciating Assets

Most of us sped all of our money on things where their value either disappears or depreciates in value. For example that computer you bought for $1,000 2 years ago is now probably worth $300 or less. The new Game Player or PlayStation you paid full price for is probably worth half of what you paid for it if you sold it. Therefore, try to buy things that retain their value such as gold. The point here is to still have fun spending things, but buy things that hold their value that you can resell when it is time to buy a house.

5. Encourage Your Spouse to be a Part of The Saving Process

There is always one person who takes care of the money between one couple. That person is the “budgeter” in the relationship. Normally the budgeter will organize the money, but the other person is the one who spends the money on a day to day level. If you can get your spouse a part of the saving process then you can save your deposit so much faster. It might be worth to track how much they are saving on the shopping, so that they can see their contribution to the deposit.

6. Save Your Marriage and Go on a Holiday

Holidays are usually an enormous expense and hence when you are saving for a deposit you will want to simply cancel holidays out of the picture. Be careful, because that may not be good for your marriage or relationship. A healthy relationship always encourages the saving along, because there is less stress placed on money as the more stress you put on the relationship the more fights over money you will have. Holidays are just one way to help avoid this pressure during this difficult period of your life. In alternative, you can do holidays on the cheap. There are loads of caravan parks in beautiful settings, or luxury resorts at 70% off on sites like Lastminute or Expedia. This way, you can enjoy your holiday with your spouse and family on the cheap.


Cuci Makeup Lebih Mudah Dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water

Wednesday, July 10, 2019
Cuci Makeup Lebih Mudah Dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water  |  Kalau korang yang suka makeup tu wajib baca entry ni sebabnya aku nak kenalkan pada korang makeup remover yang boleh tanggalkan makeup dengan mudah tanpa sebarang rasa pedih atau kesan sampingan.. Haaa sape yang tak kenal dengan jenama Safi kan.. Rasanya rata-rata rakyat Malaysia dah familiar dengan jenama ni.. Safi adalah jenama skincare yang dipercayai sejak dulu lagi sebabnya produknya selamat digunakan tanpa bahan kimia.. Aku sendiri masih setia dengan produk Safi tau dari zaman sekolah lagi... Now, korang boleh cuci makeup lebih mudah dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water iaitu produk terbaru keluaran Safi Malaysia..


Cuci Makeup Lebih Mudah Dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water

Aku memang seorang yang gemar bermakeup walaupun tak setebal sesetengah orang.. Sungguhpun begitu, keperluan untuk menggunakan makeup remover tu masih diperlukan bagi memastikan muka aku betul-betul bersih supaya aku tak menghadapi sebarang masalah kulit muka..


Bukan semua makeup remover bagus tau.. Aku pernah guna makeup remover yang memedihkan mata, mengeringkan kulit dan juga masih meninggalkan kesan solekan.. Jadi, bila dah jumpa makeup remover yang betul-betul bagus seperti Sadi Micellar Natural Cleansing Water ni, memang aku akan terus setia dengannya.. Kerja-kerja mencuci makeup jadi lebih mudah dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water ni.. Serius best gile..!! Ok, jom aku cerita sikit tentang produk ni..

Safi Micellar Natural Cleansing Water


Safi Micellar Natural Cleansing Water merupakan rangkaian makeup remover mesra kulit yang diformulasikan dengan 100% bahan aktif semulajadi untuk pembersihan yang lembut dan berkesan dalam hanya satu sapuan sahaja... Apa yang lebih menarik tentang produk ini adalah ia sesuai digunakan di sekitar kawasan mata untuk menghilangkan makeup pada mata  kerana kawasan tersebut lebih nipis, sensitif dan boleh mengakibatkan kedutan jika menggunakan makeup remover yang tidak sesuai..

Safi Micellar Natural Cleansing Water ini didatangkan dalam bentuk cecair jernih. Apa yang istimewanya dengan produk ini, ia membersihkan kotoran dengan berkesan tanpa perlu dibilas disamping mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat secara semulajadi... Korang jangan bimbang ye untuk menggunakan Safi Micellar Natural Cleansing Water ni sebabnya ia telah diuji secara dermatologi dan bebas daripada SLES/SLS, mineral oils, alcohol, paraben, propylen dan glycol.. Paling penting ianya dijamin HALAL yang telah disahkan oleh JAKIM...


Safi Micellar Natural Cleansing Water ini terdapat tiga variasi dengan 100% bahan aktif semulajadi untuk memenuhi keperluan kulit korang iaitu :-
  • Safi Micellar Natural Cleansing Water - Rose
  • Safi Micellar Natural Cleansing Water - Neem
  • Safi Micellar Natural Cleansing Water - Cucumber

Safi Micellar Natural Cleansing Water - Rose


Safi Micellar Natural Cleansing Water - Rose ni sesuai untuk kulit normal dan kombinasi macam kulit aku ni.. hehe.. Fungsi utamanya adalah untuk membersih dan mengecilkan liang pori wajah.. Dirumuskan dengan bahan aktif semulajadi 100% dari bunga Rose untuk menanggalkan makeup dan kekotoran dengan satu sapuan sahaja sementara meminimumkan liang-liang pori untuk mengurangkan masalah kulit berminyak dan berkilat.. Ia juga dapat menyegarkan kulit sekaligus bercahaya..

Safi Micellar Natural Cleansing Water - Neem


Safi Micellar Natural Cleansing Water - Neem ni pula sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat.. Fungsi utamanya ofkoslah untuk membersihkan dan mengawal jerawat... Dirumus dengan bahan aktif semulajadi 100% dari Neem (Melia Azadirachta) yang membantu menanggalkan makeup dan kekotoran dengan mudah serta mengawal pertumbuhan jerawat untuk menjadikan kulit lebih bersih dan bebas dari cela.. Muka akan menjadi lebih segar dan berseri-seri..

Safi Micellar Natural Cleansing Water - Cucumber


Haaa yang ini sesuai untuk semua jenis kulit.. Fungsi utamanya adalah untuk membersih dan melembapkan kulit muka.. Korang yang tak sure kulit jenis ape, boleh la pilih yang ini.. Safi Micellar Natural Cleansing Water - Cucumber ini dirumuskan dengan 100% bahan aktif semulajadi dari timun.. Ia mampu menanggalkan makeup dan kotoran dengan hanya satu sapuan sahaja tanpa rasa pedih sebaliknya meninggalkan rasa terhidrat, lembut dan sihat.. 


Cara guna Safi Micellar Natural Cleansing Water
  • Titiskan pada kapas muka
  • Lap solekan hingga bersih
  • Tidak perlu dibilas

Apa Kata Lea Azleeya Tentang Safi Micellar Natural Cleansing Water?

Pilihan aku ofkos la Safi Micellar Natural Cleansing Water - Rose sebabnya sesuai untuk kulit muka aku yang jenis kombinasi.. Walaupun camtu, aku masih lagi boleh menggunakan dari jenis Neem dan juga Cucumber.. Serius dengan menggunakan Safi Micellar Natural Cleansing Water untuk remove makeup sangat berkesan.. Makeup totally tanggal dengan mudah dan bersih.. Paling best, lepas guna muka jadi segar jerk dan tak perlu nak bilas bagai.. Serius weh aku suka sangat!!


Satu lagi yang aku kagum dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water ni, ia tidak berminyak seperti sesetengah makeup remover yang pernah aku guna sebelum ni.. Yang ini lepas guna dah tak perlu bilas seolah-olah pakai toner tau.. Muka pun tak kering dan akan rasa lembap jerk.. Ia juga mudah dibawa kemana-mana memandangkan botolnya tak besar mana..

Kalau korang tengah mencari makeup remover yang terbaik dan selamat digunakan oleh semua jenis kulit, korang bolehlah cuba Safi Micellar Natural Cleansing Water ni ye.. Harga pun tak mahal mana.. Dijual pada harga yang mampu milik iaitu hanya RM17.25 untuk 200ml.. 

Rangkaian produk ini boleh didapati di semua farmasi dan pasaraya terpilih di Malaysia.. Untuk dapatkan info lanjut tentang produk, korang boleh layari :-

🔁 Website : www.safi.com.my  
🔀 Facebook : www.facebook.com/SAFIMalaysia  



Kulit Cerah Dan Lembap Dengan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion

Thursday, July 04, 2019
Kulit Cerah Dan Lembap Dengan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion  |  Hi readerssssss!! Korang wat pe tu haaaaa!! Hehe.. Ok, kali ni sis nak story dengan korang tentang produk yang sis guna sekarang ni.. Kalau nak ikut, banyak produk yang sis guna tapinya, yang terbaru ni agak menarik dan best sangat kesannya iaitu Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion.. Jangan tak tahu ye, ini adalah produk terbaru keluaran Safi Malaysia..


Produk Safi memang produk feberet aku sejak dulu lagi.. Asal ada yang baru, mesti nak cuba sebabnya produk Safi ni memang dijamin Halal dan selamat digunakan.. So, dah tak perlu risau muka breakout lagi.. Aku guna produk Safi ni sejak sekolah lagi.. Cuma dulu tak banyak sangat variasinya macam sekarang..

Kulit Cerah Dan Lembap Dengan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion

Aku ni jenis pantang kalau ada perkataan 'whitening', mesti nak cuba.. Apalah punye obses ye.. Sungguhpun begitu, tak semua produk whitening ni bagus dan semua untuk kulit kita.. So, kena la jugak berhati-hati dalam memilih produk whitening ni.. Untuk produk baru keluaran Safi Malaysia ni, aku memang benar-benar yakin sebabnya setiap produk Safi memang sangat sesuai untuk kulit aku.. Jadi, aku boleh guna tanpa was-was..


Kalau korang nak tahu, Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion ni ada 2 fungsi tau iaitu sebagai penyegar dan juga pelembap.. Nampak tak betapa bagusnya produk ni.. Tak perlu nak renyah sangat, pakai satu produk untuk satu tujuan.. Itu lebih mudah dan cepat.. Kebiasaanya aku memang akan pakai penyegar dulu dan seterusnya baru pelembap.. Now, aku hanya perlu menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion ni sahaja dah lengkap rutin penjagaan wajah aku..

Aku memilih untuk menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion ni pun bersebab sebenarnya.. Disebabkan kulit muka aku mengalami masalah kekeringan sejak dua menjak ni sehingga kadang kala mengelupas, jadi inilah pilihan aku untuk menyelesaikan masalah ini.. Alhamdulillah sesuai dengan kulit aku dan masalah kulit kering pun settle.. Lagi pun, produk ni bukan sahaja melembapkan kulit malah mencerahkan kulit.. Itu yang aku suka!! Haha..

Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion


Didatangkan dalam bentuk cecair yang dibotolkan dalam botol yang mudah dibawa kemana-mana.. Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion ini mudah menyerap ke dalam kulit, tidak berminyak dan tidak melekit.. Kebiasaan aku, bila aku pilih penyegar dan pelembap, aku akan pastikan ia tidak melekit sebabnya kulit akan tidak selesa dan cepat berminyak bila teksturnya melekit.. Serius aku tak suka!!

Firstime apply kat muka pun aku dah jatuh hati dengan produk ni sebabnya kulit aku dah tak kering dan pedih lagi.. Paling best muka rasa fresh sangat.. Nak-nak lagi time musim panas sekarang ni.. Memang memerlukan pelembap dan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion ni berjaya melindungi kulit muka aku dari bahang cahaya panas..

Kalau dulu aku tak pernah tahu yang penyegar dan pelembap ni adalah rutin penjagaan yang sangat penting sehingga satu hari muka aku kering teruk.. Bila dah berjinak-jinak dengan penyegar dan pelembap ni, masalah kulit kering tu memang jarang sangat berlaku.. Kalau berlaku pun, aku yang malas nak lakukan rutin penjagaan wajah dengan betul dan konsisten.. Pendek kata MALAS la.. hehe..

Kenapa Perlu Pilih Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion?

Hah, siap bersoal jawab tu.. Hehe.. Yelah, dah alang-alang produk ni memang berkesan untuk kulit muka aku, nak la jugak aku share dengan korang tentang kebaikannya.. Sharing kan is caring.. Hehe.. Kalau korang nak tahu kenapa aku pilih Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion ni, korang kene baca sampai habis ye entry ni.. No skip tau!!


Ok, Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion ni merupakan gabungan formulasi penyegar dan pelembap dalam satu langkah untuk rutin penjagaan kulit yang ringkas namun ia mampu memberikan kesan lembapan yang optimum.. Serius beb, memang bagus sangat produk ni.. Yang mana ada masalah kulit kering tu, cubalah try ye..

Kalau korang nak tahu, Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion ini bertindak :-
  • Memberikan 2x penghidratan dan kesegaran dengan satu penggunaan sahaja
  • Meningkatkan rintangan perlindungan kulit unruk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis hyaluronic acid iaitu Macro Hyaluronic Acid, Nano Hyaluronic Acid, Bio-Hyaluronate, Oligo-Hyaluronic Acid dan Super Nana hyaluronic Acid
  • Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
  • Mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindungan IR.OxyWhite = Nano Oxygen + Nano BioWhite
Apa yang menarik Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite pula memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna..


Nampak tak kehebatan produk ni.. Untuk kulit aku memang sesuai dan berkesan.. Untuk kulit korang tak tahu la, yang pastinya kene cuba dulu baru tau sesuai ke idok.. Aku yakin dengan produk keluaran Safi ni sebabnya ia tiada bahan kimia berbahaya.. So, boleh guna tanpa was-was.. Yang mana ada masalah kulit kering tu, aku sangat recommend produk ni korang cuba.. Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion ni sememangnya produk mampu milik dan kesannya superb!!

Nak kulit cerah dan lembap, cubalah Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion ni ye! Kalau nak dapatkan produk ni, korang boleh dapatkan di pasaraya yang berhampiran dengan korang.. Untuk info lanjut, sila layari https://safi.com.my/


BioCho Herbal Pomade Dirumus Tanpa Bahan Kimia Untuk Rambut Sihat

Wednesday, July 03, 2019
BIOCHO Herbal Pomade Dirumus Tanpa Bahan Kimia Untuk Rambut Sihat  |  Bukan wanita aje tau nak tampil bergaya, tetapi kaum adam juga tak kurang cerewatnya dalam bab penampilan ni.. Tak perlu nak cari contoh jauh-jauh, contoh dekat pun ada ni.. Macam suami aku sendiri, bab penjagaan diri memang cukup dia jaga.. Dari perfumenya sehinggalah penjagaan rambut.. Walaupun tak pakali produk yang mahal-mahal tetapi mesti nak kene ada jugak.. Janji sesuai.. Betul tak?

Untuk penjagaan rambut, produk yang wajib ada dalam list suami aku, adalah pomade.. Fuhh pantang ada pomade baru, mesti beli dan cuba.. Terbaru, dia cuba pula BioCho Herbal Pomade.. Haaa pomade ni lain sikit tau sebabnya pomade ni adalah pomade semulajadi yang dirumus tanpa bahan kimia yang boleh menyihatkan rambut kita.. Kebetulan pula, suami aku ni menghadapi masalah rambut gugur.. Tu yang dia excited nak cuba BioCho Pomade ni..

BioCho Herbal Pomade Dirumus Tanpa Bahan Kimia Untuk Rambut Sihat


Haa korang-korang yang suka sangat pakai pomade tu, jangan tak tahu ye, pomade ni ada banyak jenis tau.. Kat pasaran sekarang  ni terdapat 4 jenis pomade dimana setiap jenis berbeza kandungannya.. Ada yang diformulasikan daripada minyak, air dan juga lilin.. Jadi, untuk buat pilihan, kenalah pilih yang betul-betul sesuai dengan kita dan tujuan pemakaian kita sebabnya tak semua pomade ni elok dan sesuai dek kerana isi kandungannya.. Kadang boleh efek untuk jangka masa panjang.. So, jom ambil tahu jenis-jenis pomade ini sebelum beli.. hehe

1.  Pomade Jenis Gel

Ok, pomade jenis gel ni biasanya diperbuat daripada bahan kimia seperti lilin sintetik, hair fixates,  polymers, alkohol, carbomers dan sebagainya.. Ia merupakan gel yang keras.. Walaupun ia mudah dibasuh dan dapat memberikan gaya yang diingini tetapi ia tetap mempunyai kelemahannya yang tersendiri seperti :-
  • Penggunaan dalam jangka masa yang panjang akan menyebabkan kekeringan rambut yang melampau dan rambut pecah
  • Ia juga boleh menyebabkan dermatitis kulit kepala dalam beberapa sebab dan boleh mengakibatkan keguguran rambut.
  • Tidak sesuai untuk kulit kepala sensitif dan boleh menyebabkan psoriasis, dermatitis, kelemumur, gatal-gatal dan lain-lain.

2.  Pomade Ortodoks Berasaskan Air

Pomade dari jenis ini pula merupakan kombinasi gel rambut dan minyak tradisional yang juga mudah dicuci dan digayakan. Sungguhpun begitu, ia juga mempunyai kelemahan seperti :-
  • Boleh menyebabkan rambut gugur dan kulit kepada menjadi kering
  • Boleh menyingkirkan minyak semulajadi rambut
  • Menyebabkan kegatalan dan kelemumur

3.  Pomade Berasaskan Unorthodox Berasaskan Air

Pomade ini pula adalah pomade campuran lilin dan minyak yang dicampurkan dengan air menggunakan emulsi sintetik.. Ia juga memberi keupayaan gaya yang diingini dan mudah untuk dicuci.. Walaupun ia mampu melembap dan melindungi rambut tetapi ia masih mengandungi bahan kima berbahaya yang boleh menyebabkan :-
  • Kerosakan rambut yang teruk
  • Memberi kesan buruk kepada kulit kepala
  • Jangka hayat simpanan lebih pendek

4.  Pomade Berasaskan Minyak

Pomade berasaskan minyak kebiasaannya dihasilkan daripada beeswax, lilin petroleum dan minyak tumbuhan semulajadi atau minyak mineral. Tidak seperti pomade yang lain, ia tidak mengandungi bahan kimia dan  bagus untuk rambut.. Tetapi pomade jenis ini masih ada kelemahannya iaitu sangat sukar dicuci dan boleh menyebabkan kulit kepala berminyak dan liang tersumbat..

Ok, keempat-empat jenis pomade ni korang dah tau kelebihan dan kelemahan kan.. Bila saje ada kelemahan, maka itu bukanlah pilihan yang tepat bagi korang.. Malah ia tidak sesuai untuk dipakai dalam jangka masa yang panjang..


Sungguhpun begitu, korang tak payah la nak risau sangat ye, sebabnya korang masih mempunyai pilihan lain dimana terdapat pomade bagus untuk rambut dan kulit kepala korang iaitu BioCho Herbal Pomade dirumus tanpa bahan kimia untuk rambut sihat keluaran RenoSkin International Sdn Bhd sebuah syarikat yang mengeluarkan produk yang berasaskan bahan semulajadi. Kalau korang nak tahu lagi, pengasasnya juga adalah seorang yang berkelayakan dalam bidang kimia dari UMP.. Produk yang mereka hasilkan sememangnya selamat digunakan.. Boleh digunakan tanpa was-was.. hehe..

BioCho Herbal Pomade


BioCho Herbal Pomade adalah pomade tanpa bahan kimia berasaskan minyak yang dihasilkan daripada beeswax dan tanpa bahan pengawet untuk menjaga kebaikan dan kesihatan kulit kepala dan juga rambut. Paling penting ia sangat mudah dibersihkan.. Antara bahan utama BioCho Herbal Pomade ini adalah :-

Minyak Argan


Sering dipanggil 'liquid gold', minyak argan sangat kaya dengan nutrien yang bermanfaat termasuklah asid lemak dan vitamin E.. Antara manfaat minyak argan adalah ia boleh menyihatkan, melembutkan  dan menyinarkan rambut. Selain itu, ia juga menjadikan rambut lebih terurus dan sihat.. Asid Lemak yang terdapat di dalam minyak argan ini pula membantu mengurangkan keradangan kulit dan mencegah kekeringan. Bukan itu sahaja, malah ia berfungsi sebagai perapi rambut untuk membantu mengatasi masalah rambut mengerbang dan bercabang..

Minyak Rosemary


Kaya dengan antioksidan hasil daripada unsur-unsur kimia seperticarnosol, carnosic acid, ursolic acid, rosmarinic acid dan caffeic acid. Antara kelebihan minyal rosemary ini adalah ia menggalakkan pertumbuhan rambut kerana berfungsi sebagai anti-dihydrotestosterone semulajadi (DHT) dan bertindak sebagai ejen semulajadi anti keguguran rambut.

Minyak Zaitun Extra Virgin


Minyak zaitun memang sinonim dalam penjagaan rambut.. Antara manfaat minyak zaitun adalah ia dapat mengurangkan masalah rambut bercabang, kering dan juga kerinting. Selain itu, ia dapat menguatkan akar rambut sehingga ke hujungnya, memberi kelembapan dari dalam, melindungi rambut dari sinar UV, mengawal keguguran rambut dan berfungsi sebagai perapi semulajadi rambut..

Minyak Kelapa Dara

Bukan sahaja minyak zaitun bagus untuk rambut, malah minyak kelapa dara juga mempunyai manfaat yang tersendiri kepada rambut.. Antaranya ialah ia dapat melebatkan rambut, melindungi rambut, menyihatkan rambut, bertindak sebagai ejen anti-kelemumur, menyihatkan kulit kepala dan menyokong pertumbuhan rambut..

Kenapa Perlu Memilih Untuk Menggunakan BioCho Herbal Pomade Ini?


Rasanya inilah satu-satunya pomade Malaysia yang memberi keyakinan kepada suami aku dimana BioCho Herbal Pomade ini banyak memberi manfaat dalam pemakaiannya.. Memandangkan suami aku mempunyai masalah rambut gugur, kini dia perlu memilih yang terbaik antara yang terbaik... Dan BioCho Herbal Pomade menjadi pilihan dia.. Kenapa perlu memilih untuk menggunakan BioCho Herbal Pomade ni? Haaa jom ambil tahu..

  • Aku sendiri yakin dengan pomade untuk kulit sensitif ini kerana ia dihasilkan dari bahan semulajadi tanpa bahan kimia berbahaya seperti paraben, pewangi sintetik dan sebagainya.
  • Kata suami aku, pomade ini mudah diapply ke rambut dan mudah menggayakan rambut seperti yang diingini..
  • Selain itu, teksturnya tidak melekit dan mudah dicuci 
  • Pomade ini juga memberi manfaat kepada rambut untuk menjadikan rambut lebih sihat dan lembut..
  • Paling penting, BioCho Herbal Pomade ini sangat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah kulit sensitif, kelemumur, kegatalan kulit kepala dan juga rambut gugur macam suami aku.. hehe.. 

Cara Guna BioCho Herbal Pomade


Bagaimana Untuk Mendapatkan BioCho Herbal Pomade Ini?

Masih menimbang tara ke tu? Rasanya dah tak perlu nak timbang tara sebabnya bagi aku BioCho Herbal Pomade ini adalah pomade yang paling bagus sekali untuk kesihatan rambut kita.. Dalam kita bergaya, kita juga boleh menjaga rambut kita kerana BioCho Herbal Pomade ini dirumus tanpa bahan kimia untuk rambut sihat...

Yang mana ingin mendapatkan pomade ini, korang boleh dapatkannya dengan harga yang berbaloi-baloi iaitu hanya RM45 (RM49 SS) sahaja untuk 50gm.. Boleh tahan sehingga 3 atau 4 bulan tau mengikut kekerapan penggunaan.. Jimat gila kot!! Jangan tak tahu ye, wanita pun boleh pakai tau..


Untuk mendapatkannya atau nak menjadi pengedar produk ni, korang boleh terus whatsapp di http://www.wasap.my/60164907155/pomade atau beli secara online di shopee SINI..


Untuk info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook



Servis Laptop Murah Di KL Hanya Di FR Laptop Service

Saturday, June 22, 2019
Servis Laptop Murah Di KL Hanya Di FR Laptop Service  |  Baru-baru ni ada la seorang sahabat ni mengadu yang mana laptop dia lambab macam siput.. Nak tunggu loading untuk on laptop tu pun kemahen memakan masa yang lama.. Tu belum masalah hang lagi.. Bila ditanya, pernah servis tak? Jawapannya, tak pernah servis sebab tak tahu pun kepentingan servis laptop ni.. huhu.. Inilah masalahnya bila beli dan hanya tahu pakai sahaja.. Maintanance tak jaga.. Macam aku dulu-dulu jugak.. Haha!! Sekarang dah cerdik sikit.. Hiks..


Ok, ni nak cerita sikit la kan.. Sebenarnya masalah laptop lembab macam siput ni memang tak asing lagi dah bagi semua orang yang mempunyai laptop.. Time masih baru, kepantasannya memang berdesup... Bila dah sampai satu tahap, masalah ini akan membelenggu setiap pemilik laptop jika pakai tak pernah nak servis.. Bila dah terjadinya masalah sebegini, memang boleh mengganggu kehidupan seharian terutamanya dalam kerjaya.. Kalau macam aku sebagai blogger, bila on laptop then nak loading pun lembab pastu hang pulak memang mendatangkan kemarahan.. Semua kerja akan terganggu sekaligus merosakkan fokus dan komitmen kita pada kerja.. So, apakah jalan penyelesaiaannya?


Kebiasaannya yang menjadi punca laptop lembab ni selalunya adalah masalah windows.. Sama ada windows tu sendiri yang bermasalah ataupun ianya tidak sesuai dengan spesifikasi laptop kita.. Lagi parah kelembaban dia tu bilamana banyak sangat dok simpan software dalam laptop.. Selain tu, hardisk rosak pun menjadi punca laptop lembab.. Selepas processor, hardisk juga menentukan kelajuan sesebuah laptop itu.. Walaupun processor laju, bila hardisk rosak maka laptop akan tetap menjadi perlahan..

Satu lagi kene tengok jugak spesifikasi laptop korang tu sama ada rendah atau tinggi.. Kalau dah memang laptop jenis spesifikasi rendah, memang lembab la laptop korang.. Kalau untuk penggunaan biasa-biasa mungkin tiada masalah tetapi kalau untuk multi-tasking memang tak dapat la weh sebabnya multi-tasking ni memerlukan RAM yang tinggi barulah laju laptop korang tu..

Paling kritikal bila laptop diserang virus.. Huh ini memang masalah yang agak stress bila dihadapi.. Virus adalah salah satu punca laptop menjadi lembab.. Inilah juga masalah terbesar yang aku hadapi sepanjang menggunakan laptop..

Habis tu, macam mana nak selesaikan masalah ini semua?

Kedai Servis Laptop Murah Di KL Mampu Menyelesaikan Masalah Laptop Anda


Jangan risau, sekiranya korang mengalami masalah laptop lembab, hang, crash dan sebagainya korang boleh ke kedai servis laptop murah di KL iaitu FR Laptop Service kerana mereka menawarkan pelbagai servis laptop dengan harga yang berpatutan..

Sebelum ni aku dah pernah share kan cerita tentang format laptop mudah di KL .. Haa kalau korang nak tahu format laptop juga merupakan salah satu servis yang ditawarkan di kedai servis laptop murah di KL ini malah format laptop juga merupakan salah satu jalan penyelesaian bagi masalah laptop lembab ataupun hang..


FR Laptop service merupakan sebuah kedai servis laptop murah di KL yang bertapak di Kampung Pandan dimana ianya adalah sebuah syarikat bumiputera yang pakar dalam bidang teknologi maklumat dan laptop yang menjalankan perniagaan membaiki laptop. Mereka menyediakan pelbagai jenis servis untuk laptop tidak kira sama ada dari segi software mahupun hardware.. Servis yang ditawarkan oleh FR Laptop Service kedai servis laptop murah di KL ini pada harga yang sangat murah dan berpatutan.. Korang juga boleh memeriksa masalah laptop korang di kedai servis laptop murah di KL ini secara percuma, malah boleh terus membaikinya sekiranya mengalami masalah hanya dalam masa 24 jam.


FR Laptop Service ini dikenali dan diyakini ramai kerana perkhidmatan yang ditawarkan oleh mereka adalah berbaloi-baloi, berkualiti dan murah berbanding tempat lain. Antara servis yang ditawarkan di kedai servis laptop murah di KL ini adalah :-
  • Format
  • Clean Dust
  • Hardware/Parts
  • Windows
  • Software
  • Apple/Mac
  • Upgrade
Untuk masalah-masalah lain, korang boleh berhubung terus dengan mereka dan mereka akan mengenal pasti permasalah laptop korang serta mereka akan menyelesaikannya..


Aku sendiri ada pengalaman laptop rosak dimana motherboardnya rosak.. Bila on, laptop akan shutdown dengan sendirinya.. Time tu memang down sangat sebab semua kerja tergendala.. Bila dilihat balik, ini disebabkan aku tak servis laptop aku.. Main guna aje.. Sama kisah dengan sahabat aku tadi.. Cumanya laptop dia hanya bermasalah dengan loading yang lembab.. So, aku nasihatkan dia supaya hantar servis laptop dia di kedai servis laptop murah di KL kerana di FR Laptop Service perkhidmatanya sangat berkualiti dan berbaloi-baloi..

Mujurlah ada FR Laptop Service ni, semua masalah laptop dapat di atasi.. Now, aku lebih bijak dalam maintance laptop aku tak macam dulu-dulu.. Aku dah tak perlu susah hati dah sebabnya aku dah ada tempat servis laptop mudah di KL untuk aku servis laptop aku dengan kadar harga yang murah dan berbaloi-baloi.. Walaupun terpaksa ke Kuala Lumpur, aku sanggup supaya laptop aku sentiasa berada dalam keadaan yang baik.. Alah, pergi sana sesambil menyelam sesambil la minum air.. Hehe.. Dapat jugak jenjalan kat sana.. Hehe..

Perbezaan FR Laptop Service Kedai Servis Laptop Murah Di KL Dengan Kedai Servis Laptop Yang Lain


FR Laptop Service berbeza dengan kedai servis laptop yang lain kerana kedai servis laptop murah di KL ini menyediakan perkhidmatan yang menyeluruh bermula dari sekecil-kecil part sehinggalah pengendalian dan pembaikian part yang lebih besar seperti motherboard dan sebagainya. Bukan itu sahaja tau, apa yang lebihnya kalau korang servis laptop korang di kedai servis laptop murah di KL ini, mereka juga menerima semua jenis versi windows termasuklah macbook.. Haaa tak semua ye kedai mengambil semua jenis laptop.. FR Laptop Service ni tak memilih, semua pun dia ambil.. Tu yang bagusnya..


Apa yang lagi menarik, kedai servis laptop murah di KL ini menyediakan perkhidmatan runner.. So, bagi korang yang tiada masa untuk menghantar laptop ke kedai untuk servis dan repair, bolehlah menggunakan servis runner yang mereka sediakan.. Korang boleh guna servis 'pickup and delivery' di kedai servis laptop murah di KL ini bagi memudahkan korang yang mengalami kekangan masa.. Mereka akan datang ke tempat korang untuk mengambil laptop untuk dibaiki dan menghantar semula setelah siap dibaiki.. Ia dapat menjimatkan masa korang.. Tak perlu bersesak-sesak dijalan raya mahupun menggunakan perkhidmatan awam yang agak melemaskan..

Selesaikan Masalah Laptop Anda Di Kedai Servis Laptop Murah Di KL


Laptop ni kalau tak di servis memang akan mendatangkan masalah sebabnya laptop ni lebih sensitif daripada dekstop.. So, untuk mengatasi masalah laptop korang, bolehlah dapatkan servis laptop mudah di KL ini iaitu di FR Laptop Service.. Bagi yang berada di KL terutamanya student dan mereka yang bekerja menggunakan laptop seperti aku sebagai blogger ni yang mempunyai masalah laptop jangan lepaskan peluang untuk servis laptop korang di kedai servis laptop murah di KL ini kerana mereka memang pakar dan berpengalaman luas dalam bidang IT dan juga laptop..

Apa yang lebih penting, selain perkhidmatan yang berkualiti, harga mereka adalah yang termurah berbanding di tempat lain.. Memang berbaloi! Ramai yang dah mencuba perkhidmatan servis laptop murah di KL ini dan mereka berpuashati dengannya..




Bagi mereka yang jauh, kalau berkesampatan ke KL bolehlah berkunjung ke kedai servis laptop murah di KL ni untuk mengenalpasti masalah laptop korang sebabnya customer mereka juga ramai dari luar kawasan KL.. Mereka sanggup ke KL semata-mata untuk mendapatkan perkhidmatan servis laptop murah di KL ini sebabnya mereka yakin dengan FR Laptop Service.. Servis mereka memang tiptop dan cepat!!


Kalau korang nak lebih detail tentang servis laptop murah di KL ni, korang boleh layari laman web mereka atau ke facebook mereka dimana korang boleh melihat sendiri review dari pelanggan mereka.. Nak PM mereka di facebook pun boleh untuk bertanyakan servis laptop murah di KL ini... Staff mereka yang sangat friendly sedia membantu korang..

Servis Laptop Murah Di KL Hanya Di FR Laptop Service

Kepada korang yang mempunyai masalah laptop yang perlu di servis, aku sangat recommend korang untuk dapatkan servis laptop murah di KL hanya di FR Laptop Service ini untuk korang menikmati keistimewaan yang ditawarkan oleh mereka.. Gerenti korang berpuashati..




Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

No. Telefon / Whatsapp
017-288 2349

Alamat
508, Jalan Kanan 1,
Kg. Pandan,
55100 Kuala Lumpur

Waktu Operasi (Kecuali Cuti Am)
9.00 pagi - 9.00 malam

Waze & Google Maps
FR Laptop Service