Top Social

Kitsui Puraria B-Up Membantu Menganjalkan Payudara Yang Kendur

Friday, October 11, 2019
Kitsui Puraria B-Up Membantu Menganjalkan Payudara Yang Kendur  |  Kemain serius lagi tajuk entry kali ni ye!.. Hehe..  Jangan tak tahu ye, masalah payudara kendur dan leper ini merupakan salah satu masalah terbesar bagi kaum wanita.. Masalah ini juga boleh menyebabkan hilangnya keyakinan diri dan lebih teruk bila perasaan rendah diri mula bercambah.. Selalunya ini terjadi dikalangan ibu-ibu yang telah melahirkan dan menyusukan anak dimana aset mereka tidak lagi secantik dan segah zaman anak dara dulu.. Betul tak? Haaa macam tanya pada diri sendiri jerk tu.. Haha!!

Bukan takat ibu-ibu jerk alami masalah sebegini, tetapi ada juga yang rasa 'down' bila mana aset mereka lebih kecik dan tak seimbang dengan saiz badan serta umur mereka sehinggakan nak cari pakaian dalam pun susah.. Silap-silap terpaksa pakai pakaian dalam budak-budak.. Haaaa siapa yang alami masalah ni, angkat tangan... Hiks.. Tak payah nak sedih sangat ye korang-korang semua, kali ni aku nak share dengan korang satu produk supplement yang boleh menganjal dan menyeimbangkan payudara iaitu Puraria B-Up dari Kitsui 1 jenama terunggul di hati pengguna..




Puraria B-Up adalah produk keluaran Kitsui dimana ia merupakan supplement harian yang membantu menyeimbangkan nutrisi yang kurang dari makanan seharian kita.. Produk Kitsui diperbuat daripada makanan seharian kita seperti sayuran, buahan dan kolagen dari ikan. Produk Kitsui adalah Superfood.. Perlu diingat ye, produk kitsui ini bukan diperbuat dari ubat dan ia tidak dapat membantu menyembuhkan penyakit kronik..

Oh ya, sebelum aku terlupa aku nak kasitau kat korang dimana produk Kitsui ini tidak mempunyai No. Reference dari KKM kerana ia dikategorikan sebagai makanan. Mesti ada yang tertanya-tanya, kenapa produk ni tak de No. MAL? Haa ni hakak nak kasitau korang ni.. Pada yang belum tahu, No. MAL tu hanya untuk produk yang diperbuat daripada ubat sahaja dan dikelaskan sebagai ubat.. Produk ini dikategorikan sebagai makanan so tak perlu dah No. MAL.. Begitulah ceritanya.. Hehe..

Kitsui Puraria B-Up Membantu Menganjalkan Payudara Yang Kendur



Kalau diawal cerita tadi aku dah mention yang Puraria B-Up ni boleh membantu menganjal dan menyeimbangkan payudara.. Sebenarnya bukan itu sahaja manfaatnya.. Banyak lagi manfaat yang korang boleh dapat bila consume produk wanita ni.. Antaranya :-
  • Menaikkan payudara yang kendur dan leper
  • Mencantikkan payudara yang kendur dan leper
  • Menaikkan pinggul yang jatuh
  • Membentuk semula lekuk tubuh terutamanya pada pinggul dan payudara
  • Membantu seimbangkan saiz payudara wanita yang mempunyai payudar yang tidak sama besar dan senget sebelah.

Cara Pengambilan Kitsui Puraria B-Up


Cara bancuh Puraria B-Up ni hanya perlu campurkan 1 paket Puraria B-Up ke dalam 150ml air, goncang sehingga larut dan minum serta merta selepas penyediaan... Boleh bancuh dalam air biasa, suam atau pun sejuk mengikut kesukaan masing-masing.. Untuk mendapatkan kesan yang terbaik, minum air yang mencukupi sepanjang hari.. Waktu yang disyorkan adalah sebelum tidur.


Puraria B-Up ini dihasilkan daripada bahan-bahan seperti Fruktos, Maltodekstrin, Serbuk Peach, Serbuk Oren, Trikalsium Fosfat, Pueraria Lobata, Perisa Peach, Kacip Fatimah, Guar Gum, Asid Sitrik dan Halba.

Ok, kat sini aku nak kongsikan juga sedikit tips dan pantang larang untuk korang ikuti semasa consume produk Kitsui ni bagi mendapatkan kesan yang terbaik..


Tips & Pantang Larang
  • Untuk masalah jerawat sila pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya
  • Elakkan pengambilan kafein kerana iai mempercepatkan proses penuaan
  • Masa period better stop dulu bagi mengelakkan pembaziran kerana time tu sistem penyerapan badan masih lemah.
  • Boleh jarakkan waktu pengambilan selama 5 jam jika ambil ubat dari hospital/klinik
  • Boleh jarakkan 1-2 jam pengambilan dengan produk kitsui jika mengambil apa-apa jenis produk/supplement/jamu lain
  • Sesuai diambil selepas kandungan/baby berusia 3 bulan keatas untuk ibu mengandung/menyusu
  • Produk slimming /detox tidak sesuai untuk ibu menyusu atau mengandung
  • Amalkan minum air masak 2-3 liter unuk kesan terbaik
  • Jika mempunyai masalah kesihatan sila rujuk doktor atau pakar kesihatan terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa jenis produk.
  • Produk yang mempunyai kolagen tidak digalakkan dan tidak sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut atau masalah kulit sensitif atau masalah resdung.
  • Boleh bancuhkan dengan air suam, air biasa atau air sejuk tetapi pastikan ia betul-betul larut sebelum di minum
  • Produk ini sesuai diambil selepas sarapan atau sebelum tidur. Waktu yang dicadangkan adalah sebelum tidur kerana penyerapan pada waktu malam lebih tinggi.

Apa Kata Lea Azleeya Tentang Kitsui Puraria B-Up?


Kalau bab minum ni, perkara pertama yang selalu aku risau adalah tentang rasanya.. Yelah, kalau tak sedap rasanya mana maunya diminum.. Ye dak? Untuk rasa Puraria B-Up ni, pada awalnya aku cuak jugak nak minum takut tak diterima oleh tekak.. Mula-mula cuba sikit dulu, bila rasa sedap tu barulah boleh minum dengan lancar.. Alhamdulillah aku suka rasa Puraria B-Up ni.. Rasa dia masam-masam manis rasa buah oren.. Sedap!!

Kalau nak ditanya tentang result yang aku dapat, aku tak dapat nak bagi full result lagi sebabnya aku baru saja consume seminggu.. Yang pastinya aku dapat rasakan badan aku lebih segar daripada sebelumnya.. Rasa letih badan pun dah berkurangan.. Tapi ingat ye, ambillah apa-apa supplement pun, kalau tak minum air masak yang secukupnya setiap hari, kesannya memang sangat lambat.. Jadi, untuk dapat kesan yang terbaik, pastikan air masak diambil dalam kuantiti secukupnya setiap hari..

Untuk bancuhan, aku lebih suka bancuh dengan air sejuk.. Fefeeling minum jus oren gitu.. hehe.. Nak senang bancuh sila guna shaker ye.. Larutannya juga lebih baik dan rasanya juga lebih sedap berbanding korang kacau dengan sudu.. Kalau korang nak beli produk Kitsui Puraria B-Up ni, korang boleh dapatkan di Watsons atau Guardian yang berhampiran dengan korang..


Untuk info lanjut, sila layari :-

Website


Facebook

Instagram

#1JenamaTerunggulDiHatiPenguna


14 comments on "Kitsui Puraria B-Up Membantu Menganjalkan Payudara Yang Kendur"
  1. saya pon makan kitsui, tapi yg untuk skin tu

    ReplyDelete
  2. so far Lea makan ok tak? puas hti?

    ReplyDelete
  3. Kalau pkai shaker, sejuk pulak tu... memang sedap kan

    ReplyDelete
  4. Wah.. produk yang bagus ye Lea..

    ReplyDelete
  5. teringin nak cuba...tapi kan..hmmm....takut jadi lain...hahahaha

    ReplyDelete
  6. wahhh nak try jugak lah lea..nak juga up apa yang down tu..hihi nak jugak mantop kan..ppuan ni kena pakai lama kenalah jaga aset tu..hihi

    ReplyDelete
  7. Zira pun dah minum, memang bagus tp lupa la expired bila ya. Berapa lama

    ReplyDelete
  8. Bila baca tang pantang larang tu.. heheheh.. banyak sangat yang TB langgar.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. Prosuk kitsui ni memang bagus .so fsr ok lea consume ni ?

    ReplyDelete
  10. rasa dia sedap, baru rajin nak amalkan.. menarik kesan dia :)

    ReplyDelete
  11. Memang aset pentingni nak bagi up kan kita punya.. Hehehee.. Kendur lepwer memg tak best... Boleh cuba ni minum ni

    ReplyDelete
  12. Jenama kitsui ni familiar tau. Tp tak tahu pulak dia ada product untuk anjalkan payudara..

    ReplyDelete
  13. This brand is new to me, I have not try this kind of product yet. Nanti sis check it out ya.

    ReplyDelete
  14. Rasa dia camne ea kak... Bgus juga ada supplemen utk aset wanita ni...kitsui boleh tgok dkt watsons kan

    ReplyDelete