Top Social

Rambut Kembali Lembut dan Kuat Selepas Guna Zen Garden Argan Oil Shampoo & Conditioner

Saturday, November 23, 2019
Rambut Kembali Lembut dan Kuat Selepas Guna Zen Garden Argan Oil Shampoo & Conditioner  |  Haritu ada la aku buat perangai pergi saloon muslimah untuk warna rambut.. Lama dah tak buang tabiat kan.. Haha... Dua tiga hari lepas tu aku perasan rambut aku sedikit kejung dan gugur... Adeh, terus rasa menyesal.. Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian takde guna dah beb!!


Untuk selesaikan masalah aku ni, ada la kawan yang suggest aku pakai minyak argan baik untuk rambut katanya.. Isk, mana mahunya aku sapu minyak kat kepala.. Tak selesa woihh.. Jadi, bila dah macam tu ada pulak yang cadangankan aku guna aje syampu dan perapi Zen Garden sebabnya ia mengandungi Minyak Argan.. Haa cadangan ni boleh diterima pakai.. Haha..


Rambut Kembali Lembut dan Kuat Selepas Guna Zen Garden Argan Oil Shampoo & Conditioner


Aku dah seminggu pakai Zen Garden Argan Oil Shampoo & Conditioner ni sebenarnya.. Alhamdulillah takat ni memang ok dengan rambut aku.. Ada sesetengah brand tu, ia akan mengeringkan rambut aku.. Itu tandanya tak sesuai... Zen Garden ni ok sangat sebabnya, lepas guna rambut aku jadi lembut dan kuat.. Keguguran rambut pun dah kurang sangat.. Ini disebabkan special ingredient Argan Oil dalam Zen Garden ni.. Alang-alang aku dah cuba ni, meh aku story sikit tentang keistimewaan jenama ni..

Apa Itu Minyak Argan?


Minyak Argan diekstrak dari kernel Pokok Argan Maghribi.. Ia kaya dengan nutrien dan vitamin seperti Vitamin A, C & E, antioksidan, asid linoleik dan asid lemak Omega-6.. Disebabkan itulah, Minyak Argan ni adalah ramuan yang hebat untuk pelembap, syampu dan perapi bagi kulit dan rambut.. Daripada kombinasi semua bahan-bahan supernatural ini ia memberi banyak kesan positif apabila digunakan dengan betul..

Minyak Argan Bagus Untuk Rambut



Dengan menggunakan Minyak Argan, rambut akan menjadi lebih lembut, berkilau, mudah diurus dan membantu menggilap rambut kerinting. Ia merupakan minyak untuk menghidrat dan melembutkan rambut.. Vitamin E yang terkandung dalam Minyak Argan dikenali dengan sifat antioksidan yang dapat membantu meneutralkan kerosakan rambut dari radikal bebas. Ia penting untuk memastikan rambut bebas daripada kerosakan yang disebabkan oleh pencemaran setiap hari, rawatan kimia dan alat pemanas rambut..

Dengan kandungan antioksidan yang tinggi dan asid lemak penting, manfaat Minyak Argan secara semulajadinya dapat membantu meningkatkan kekuatan rambut dan mengembalikan sinar terhadap rambut yang kusam..

Manfaat Minyak Argan Dalam Syampu dan Perapi Rambut



Sekarang ni banyak produk yang menggunakan Minyak Argan sebagai bahan utamanya termasuklah Zen Garden ni.. Minyak Argan ni sering kali digunakan dalam syampu kerana ia berupaya untuk kembalikan kelembutan dan kekuatan rambut serta membuatkan rambut kembali bersinar.. Ia juga digunakan dalam perapi rambut untuk merawat hujung rambut yang pecah atau bercabang dan menguruskan rambut kerinting..

Ia juga digabungkan dengan bahan-bahan yang lain untuk meningkatkan lagi manfaat syampu dan perapi rambut.. Seperti yang dilihat dalam produk Zen Garden ini yang mempunyai manfaat penting lain seperti hairfall control, anti-dandruff, soft & smooth dan lavender scent...


Zen Garden Soft & Smooth

Zen Garden Hairfall Control

Zen Garden Anti Dandruff

Zen Garden Lavender Scent

 

Nak Rambut Sihat? Zen Garden Jawapannya!


Aku kalau beli syampu atau perapi rambut, perkara utama yang aku harus teliti selain dari status Halalnya adalah bahan utamanya.. Kalau bahan utamanya memang bagus dan memberi manfaat pada rambut, maka jenama itulah yang akan aku pilih... Samalah jugak dengan Zen Garden ni.. Disebabkan ada Minyak Argan didalamnya yang boleh membaiki semula rambut aku yang rosak, jadi syampu dan perapi Zen Garden lah yang jadi pilihan aku..


Korang yang ada masalah rambut tu, bolehlah cuba produk keluaran Zen Garden ni.. Ia boleh merawat rambut kering, rapuh dan rosak... Bagi korang yang ingin mencuba, boleh dapatkan produk Zen Garden ni di pasaraya Mydin yang berhampiran korang.. Harga pun berpatutan.. Gerenti mampu milik punya! Hehe....

Untuk info lanjut, korang boleh layari :-




11 comments on "Rambut Kembali Lembut dan Kuat Selepas Guna Zen Garden Argan Oil Shampoo & Conditioner"
  1. produk yang baik untuk kesihatan dan kecantikan rambut dan kepala

    jom singgah www.hellokerja.com

    ReplyDelete
  2. Menarik shampoo ni sebab guna minyak argan.Minyak argan memng banyak fungsi kebaikan dia..bolehla nanti cari dan cuba pakai

    ReplyDelete
  3. nak try jugaklah shampoo ni..tak pernah lagi pakai shampoo yg ada argan oil..sure best dan rambut lagi sihat

    ReplyDelete
  4. syampu dgn minyak argan, patut cuba nie sbb masalah rambut gugur mmg tak habis2..

    ReplyDelete
  5. Kalau bagus nak cubalah! dah berusia nih rambut makin lama makin banyak masalah faktor pemakanan dan pemakaian syampu yg tak betul mungkin

    ReplyDelete
  6. Nice jenama baru ni..ada jual kat mydin eh.. Sini mydin baru nak bukak tak siap lagi

    ReplyDelete
  7. Rambut CR pun ada masalah yang sama dengan Lea. Nanti nak usha2 la dlu produk ni.

    ReplyDelete
  8. Wahhh... Byknya shampu dia.. Nampak mcm best pulak

    ReplyDelete
  9. Sis pun skrg tgh cari syampoo yg sesuai dgn kulit kepla ni, byk yg gugur dah. Boleh le cuba yg ni

    ReplyDelete
  10. sisyat nk try la shampu ni.. rambut banyak yang gugur..sedih nau :-)

    ReplyDelete
  11. Wah.. bestnya.. dengan minyak argan..

    ReplyDelete