product
Showing posts with label product. Show all posts

Pelbagai Produk Makanan Handmade di Kravve.co

Tuesday, August 1, 2017

10 comments
Nikmati Pelbagai Malaysian Handmade Produk di Kravve.co  |  Kalau pergi pasaraya, pelbagai produk makanan yang dibotolkan atau ditinkan kita boleh dapati.. Dari pelbagai jenama dan perisa seperti jem, sos, serbuk perasa, rempah ratus, snack dan pelbagai lagi.. Kebanyakannya mengandungi bahan pengawet bagi memastikan produk boleh bertahan lama... Jika yang betul-betul menitikberatkan perihal kesihatan, sudah pasti tidak akan membeli produk yang ada bahan pengawet dan akan mencari produk homemade yang tidak mengandungi bahan pengawet agar lebih terjamin kesihatan... Tapi, berapa ramai yang sebegitu rupa? Bagi diri aku sendiri pun tak punya masa untuk mengambil berat tentang akan hal ini dek kerana terlalu sibuk dengan urusan seharian sehinggalah aku dikenalkan dengan satu laman web yang menjual pelbagai produk makanan handmade yang sihat iaitu Kravve.co.

Pelbagai Produk Makanan Handmade di Kravve.co
Pelbagai Produk Makanan Handmade di Kravve.co

OMG!! Produk homemade dah ada dijual secara online?? Yup, hanya di Kravve.co ye kengkawan sekalian.. Hehe.. Korang pernah dengar tak tentang Kravve.co ni? Mesti ramai yang tak familiar lagikan dengannya.. Meh aku ceritakan serba sedikit tentang Kravve.co ni kat korang.. Supaya kita sama-sama mendapat manfaat darinya.. Cewahh..

Kravve.co merupakan satu laman web yang menjual produk makanan buatan sendiri yang sihat seperti sos, jem, paste, rempah ratus, serbuk perasa, snack dan pelbagai lagi.. Apa yang menariknya produk di Kravve.co ni ye??? Haaa, semua produk yang dijual di Kravve.co adalah produk yang dihasilkan sendiri dirumah dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi yang berkualiti tanpa bahan pengawet.. Aku ulang, TANPA BAHAN PENGAWET... Hehe.. Selain memberi rasa yang sedap pada masakan, kesihatan juga terjamin.. Istimewanya bila bershopping di Kravve.co ni, penghantaran akan dibuat terus ke depan pintu rumah anda secara percuma... Bestkan!!

Homemade Salted Vanilla Peanut Butter

Bila dah tahu ada produk makanan homemade dijual secara online ni, aku pun tak nak ketinggalan la untuk mencuba produk yang dijual di Kravve.co ni.. Aku pun nak jugak jaga kesihatan kan.. Haha.. Nak tahu produk apa yang aku dah cuba? Homemade Salted Vanilla Peanut Butter.. Sedap sangat hokeh!! Rasanya lain dari yang ada dijual di pasaraya yang pernah aku cuba sebelum ni.. Rasanya tidak terlalu masin, sedap dan lain dari yang lain.. Memang terbaik..!! Biasanya kalau yang diproses dikilang-kilang, teksturnye agak pekat dan keras kan.. Tapi yang ini, teksturnya lembut dan cair.. Sangat senang disapu pada roti..


Homemade Salted Vanilla Peanut Butter ini dihasilkan daripada 4 bahan yang berkualiti iaitu roasted peanuts, raw honey, vanilla beans dan juga organic sea salt. Dari campuran 4 bahan ini, menjadikan peanut butter ini lebih halus, berkrim dan sedap... Bau vanilla hasil daripada vanilla beans yang ada di dalam peanut butter ni mampu membangkitkan selera.. Manakala madu yang terdapat dalam peanut butter ini pula berfungsi sebagai bahan pengawet semulajadi.. So, dah tak perlu risau lagi tentang bahaya bahan pengawet kerana dalam peanut butter ni tidak mengandungi pengawet makanan tiruan mahupun tambahan.. Dijamin 100% bebas dari bahan kimia.. Oh ye, satu lagi peanut butter ini juga tidak mengandungi gula ye.. Memang baik untuk kesihatan..

Ok, sebenarnya terdapat banyak lagi pilihan produk handmade di Kravve.co yang korang boleh pilih.. Produk yang ada mengikut label-label seperti Spreads & Jams, Sauces & Dressings, Seasonings & Spices dan Snack & Others...




Kalau korang nak beli peanut butter macam yang aku dah cuba ni, bolehlah terjah di label Spreads & Jams di laman web Kravve.co ni.. Macam-macam jenis jem yang ada hokeh!! Boleh rambang mata jadinya.. Atau korang nak cari serbuk perasa ayam, korang boleh selongkar produk dibawah label Seasonings & Spices.. Contohnya cam yang aku ni.. Dehydrated Chicken Stock Powder...

Dehydrated Chicken Stock Powder

Stok ayam ni aku tak sempat lagi nak cuba sebab seminggu dua ni kesihatan aku tak berapa nak mengizinkan dan mood untuk memasak memang tak de langsung... Tunggulah bila kesihatan kembali ok dan mood memasak berkobar-kobar, baru aku cuba stok ayam ni.. Hiks.. Tapi yang pastinya, Dehydrated Chicken Stock Powder ni baunya sangat sedap.. Mesti kalau memasak menggunakannya nanti pun akan membuatkan masakan seenak baunya..

Oklah, bagi yang ingin mendapatkan produk handmade dari Kravve.co ni bolehlah layari laman web rasmi Kravve yang akan aku sertakan linknya dibawah nanti.. Bagi pembelian RM50 dan keatas, kos penghantaran adalah PERCUMA ye..!!

Berita baik buat pembaca dan follower Blog Lea Azleeya.. !!

Untuk mendapatkan potongan sebanyak RM5,  korang boleh menggunakan kod diskaun : LeaAzleeya semasa pembelian dibuat di Kravve.co...


Untuk maklumat lanjut dan sebarang pembelian, boleh layari :-

Website

Facebook

Instagram

Email
hello@kravve.co




Read More

Chilindo.com Buat Aku Meroyan!!

24 comments
Chilindo.com Buat Aku Meroyan!!  |  Apa sudah jadi ni?? Aku pun terjebak sama membida barang di Chilindo.com sehinggakan menyebabkan aku MEROYAN...!! hahaha... Kalau dah masuk laman web Chilindo memang susah nak keluar... Banyak sangat barang menarik yang boleh dibida.. Baru-baru ni aku saje la test membida di Clilindo.. Ternyata ianya membawa kesan ketagihan yang agak kronik.. Nasib baik aku dapat kontrol lagik nafsu membeli aku ni.. Hehe.. Sesambil dok menahan nafsu membeli, sempat jugak la berjaya membida beberapa barang... Apakah gerangan barangan itu?? Jom kite selongkar kotak Chilindo itewww!!

Chilindo.com Buat Aku Meroyan!!
Chilindo.com Buat Aku Meroyan!!

Mula-mula aku sendiri tak yakin dengan laman web Chilindo ni.. Betul ke laman web ni.. Boleh percaya ke... Tapi bila aku tengok ramai rakan blogger dah membida barang disana dan barang pun sampai dengan selamatnya dimuka pintu, barulah aku yakin yang laman web ni tidak menipu... Dan akhirnya aku pun terjebak sama mencuba nasib membida barang yang aku rasa aku nak miliki.. 


Setelah membuat bidaan beberapa kali, dan inilah hasilnya.. Tak de la banyak.. Ni pun aku main sambar aje.. Rasa berkenan je, aku terus bida.. Alhamdulillah nasib menyebelahi aku dan aku dapat dengan harga yang murah.. Murahlah bagi aku sebab setiap barang yang ada, harganya tak sampai pun RM13.. Ada yang dua ringgit lebih, tujuh ringgit lebih.. paling mahal rasanya 12 ringgit lebih.. hehe.. Total semua barang yang aku beli ni RM53.54 termasuk kos penghantaran dan juga caj perkhidmatan.. Kire ok la kan.. Paling aku suka, jam dinding yang unik tu.. Memang terbaik.. Rasa nak beli lagik 2 ketol pasni.. Haha..!!

Kalau korang nak cuba membida juga, moh le pakat terjah laman web www.chilindo.com sekarang.. Banyak sangat ohh barang kat sana.. Boleh gile meroyan nanti.. kohkohkoh!!


Read More

WOWSKIN Vitamins Serum Untuk Kulit Cantik Dan Sihat

Wednesday, July 26, 2017

15 comments
WOWSKIN Vitamins Serum Untuk Kulit Cantik Dan Sihat  |  Assalamualaikum wbt... Alhamdulillah lega sikit rasa bila ada kelapangan untuk diri dan minda direhatkan dari bekerja dan berfikir.. Seperti beberapa minggu yang lepas memang aku agak sibuk dengan persiapan program ditempat kerja aku.. Pelbagai benda nak disiapkan dalam masa yang singkat dan tergesa-gesa.. Sampaikan diri pun tak terurus.. Makan entah kemana, rehat tak cukup, badan letih, muka lesu.. Hadoiii!! Stresss sangat... Lagi bertambah stresss bila kulit muka mula mengeluarkan 'gunung berapi' yang tak di undang.... Tau tak 'gunung berapi' tu apa? Jerawat laa.. Hehe.. Ditambah pula dengan cuaca yang agak panas sekarang muka mudah sangat berminyak... Kalau tak dijaga kulit muka dengan betul memang boleh menyebabkan berleluasanya pertumbuhan jerawat.. Oh tidakkkkk!!!

WOWSKIN Vitamins Serum Untuk Kulit Cantik Dan Sihat
WOWSKIN Vitamins Serum Untuk Kulit Cantik Dan Sihat

Dalam dok stresss dengan kulit muka yang berjerawat (walaupun beberapa ketol sahaja hehehe), aku diperkenalkan dengan satu produk dari WOWSKIN Malaysia iaitu Vitamins Serum Set yang pada aku sangatlah best sebab dapat menyelesaikan masalah jerawat aku ni.. Walaupun jerawat yang tumbuh tu tak la banyak tapi tetap memberi tekanan pada aku hokeh!! Seperti yang korang tahu dan aku sendiri pun dah sedia maklum, serum memang bagus untuk kulit wajah selain set penjagaan kulit yang biasa kita guna.. Tak keterlaluan kot kalau aku kata serum ni adalah salah satu produk penjagaan kulit yang juga penting untuk kulit kelihatan cantik dan sihat...

Ok, jom aku perkenalkan kat korang pulak serum muka 2017, serum muka terbaik yang pernah aku guna.. WOWSKIN Vitamins Serum Set.. Hiks..!!


Dalam set ni, ada 2 jenis serum tau.. Day Serum dan Night Serum.. Untuk Day Serum didalamnya mengandungi Vitamin B3, C & E, manakala Night Serum pula mengandungi vitamin A & D.. Haaa sebab itulah set ni dinamakan Vitamins Serum.. Sebab ia mengandungi vitamin-vitamin penting yang diperlukan oleh kulit wajah kita.. Mesti korang pelikkan, biasa serum muka ni ada satu botol je dan boleh dipakai bila-bila masa.. Tapi tidak dengan WOWSKIN Vitamins Serum Set ni.. Ia agak berbeza dan istimewa..





Kenapa perlu asingkan Siang dan Malam? Haaa ini jawapannya....
Ini kerana vitamin B3, C & E lebih diperlukan pada waktu siang dimana ada sinaran cahaya matahari manakala Vitamin A & D pula lebih sesuai dijadikan rutin pada waktu malam ketika kita sedang berehat dan tidak berada dalam persekitaran panas terik..
Kalau korang nak tahu, Vitamin Serum ni bukan sahaja serum untuk kulit jerawat malahan ia juga serum untuk kulit berminyak dan serum untuk jeragat... Sesuai sangatlah dengan masalah yang aku hadapi sekarang.. Kulit berminyak, jerawat seketul dua, parut jerawat dan sedikit jeragat.. Ohsemmm wehh!! Dengan set ni aku dapat selesaikan pelbagai masalah.. Banyak lagi sebenarnya manfaat serum ni.. Nak tahu tak? Jom semak satu persatu..



Manfaat Day Serum 

Membantu menghilangkan kemerahan akibat dari keradangan kulit ataupun jerawat
Membantu meningkatkan ketahanan sistem imun kulit wajah anda
Membantu mengehadkan penghasilan radikal bebas pada kulit yang menjadi punca kulit tidak sihat
Membantu memastikan wajah semakin glowing secara semulajadi
Membantu meningkatkan penghasilan kolagen kulit secara semulajadi
Membantu memperbaiki tekstur kulit agar semakin rata
Membantu memastikan kelembapan kulit berada ditahap optimum
Membantu memudarkan kesan gelap pada wajah
Membantu menegangkan kulit yang semakin kendur akibat faktor penuaan
Membantu hilangkan kesan sunburn 



Manfaat Night Serum

Membantu melambatkan proses penuaan
Membantu menjadikan kulit semakin lembut dan gebu
Membantu memastikan kulit tidak kering selepas seharian terkena cahaya matahari
Membantu mengurangkan kadar penghasilan sebum atau minyak pada wajah
Membantu mempercepatkan kadar penyembuhan dan pengeringan jerawat
Membantu memastikan sel kulit sentiasa diperbaiki pada kadar lebih optimum
Membantu mengurangkan keradangan kulit


Haaa, banyakkan manfaat WOWSKIN Vitamins Serum ni.. Paling best bila serum ni boleh mempercepatkan kadar penyembuhan dan pengeringan jerawat.. Jerawat dah sembuh, sekarang hanya perlu hilangkan parut jerawat dan juga jeragat pula.. Malah aku tak perlu risau sebab kedua-dua serum di dalam set WOWSKIN ini telah mendapat kelulusan dari KKM.. Bermakna ia selamat digunakan dan tiada bahan merbahaya didalamnya.. Lagi satu aku prefer untuk gunakan serum ni kerana WOWSKIN selamat untuk dipakai bagi ibu-ibu mengandung ataupun yang sedang menyusu.. Almaklumlah tengah mengandung ni kan, kena berhati-hati dalam memilih produk kecantikan.. Mane boleh main hentam aje.. WOWSKIN ni ternyata selamat untuk aku gunakan..


Cara menggunakan WOWSKIN Vitamins Serum

Untuk Day serum haruslah pakai waktu siang dan Night Serum pula pakai waktu malam.. Untuk waktu siang, korang boleh gunakan Day Serum dengan mekap tau... Sebab serum ni adalah serum untuk mekap juga.. Jom tengok step aku setiap hari dalam penggunaan serum ini..

Siang

1. Pencuci Muka
2. Penyegar
3. WOWSKIN Day Serum
4. Foundation
5. Compact Powder
6. Make up

Malam

1. Pencuci Muka
2. WOWSKIN Night Serum

Untuk malam memang aku akan pakai WOWSKIN Night Serum semata-mata supaya kulit lebih free dan manfaat dari serum tersebut dapat diserap sepenuhnya..

Day Serum

Night Serum

Mudahkan?.. Serum ni hanya perlu disapu rata pada wajah dan biarkan ia meresap ke dalam kulit... Paling aku suka dengan serum ni kan, walaupun teksturnya pekat tapi bila disapu pada wajah ia terasa sangat ringan seolah-olah menyapu air je tau.. Satu lagi serum ni tak melekit dan tidak berminyak serta mudah menyerap.. Memang terbaik!! Bukan itu saja tau yang best tentang serum ni, ada lagi.. Korang tahu tak  cara untuk glowingkan mekap?? Haaa dengan menggunakan WOWSKIN Day Serum, korang dapat glowingkan mekap korang tau.. WOWSKIN ni sangat sesuai dipakai sebelum mengenakan make-up kerana ia mampu menjadikan mekap tahan lama serta kulit kekal lembap... Aku suka tengok muka aku bila time solat zohor tu, sebelum cuci make up, muka nampak glowing.. Rasa sayang pulak nak tanggalkan make up time tu.. hehe..

Sebelum dan Selepas

Orite, selepas lebih kurang 3 minggu aku menggunakan Vitamins Serum dari WOWSKIN ni, memang ada perubahan pada wajah aku.. Jerawat ofkos la dah surut ye.. Cuma parut jerawat dan jeragat aje yang tinggal.. Itupun dah pudar sikit parutnya.. Biasalah parut jerawat dan jeragat ni bukan senang nak hilang.. Haruslah memakan masa  jugak untuk betul-betul pudar kan.. Yang penting jerawat aku dah surut.. Itu paling utama.. Haha!! Selain tu, kulit wajah aku pun semakin lembut dan tak berminyak sangat... Seronok ohhh!!

Apa-apa pun, untuk kesan yang lebih ketara dan berpanjangan, kenalah guna serum ni secara berterusan.. Tak boleh lah sekadar 'angat-angat tahi ayam' bak kata orang-orang tua.. Bila tak berkesan, mulalah nak salahkan produk.. Padahal diri sendiri tak konsisten dan disiplin.. Tak gitu?? Kalau nak cantik dan sihat kenalah RAJIN hokeh!! Jangan malas-malas nanti diri sendiri yang rugi.. Cewahhh panjang lebar aku kasi nasihat.. Haha!!

Oklah, aku dah pun try WOWSKIN Vitamins Serum ni dan sangat berpuashati dengannya serta sangat sesuai dengan kulit aku.. Alhamdulillah.. Korang bila lagi? Tak nak cuba ke? Hehe.. Kot-kot lah korang ada masalah jerawat, kulit berminyak, berjeragat macam aku ni kan, aku recommended sangat WOWSKIN ni.. Untuk mendapatkan WOWSKIN Vitamins Serum Set ni ataupun untuk keterangan lanjut korang boleh layari website yang aku sertakan kat bawah ni ye.. Jangan segan-segan nak klik pulak.. Haha!!



Website

Facebook Page

Instagram

Pengasas

Contact No.
010-313 0631




Read More

RM100 SGShop Shopping Credit Selamat Digunakan

Tuesday, July 25, 2017

11 comments
RM100 SGShop Shopping Credit Selamat Digunakan  |  Wohaaa!! Alhamdulillah, order terakhir aku di SGShop dah pun sampai ke tangan... Dengan ini, RM100 SGShop shopping credit yang aku menang dalam Giveaway SGShop Shopping Credit By Wani Sukarno telah selamat aku gunakan.. Hehe... Apa yang aku beli tu?? Masih lagi memborong baju Qhaliff.. Kan aku dah cerita kat entry yang lepas - Borong Baju Anak Di SGShop Malaysia..


Sebelum ni aku dah borang 3 pasang baju Qhaliff.. Dan ini adalah yang balance duit, aku beli lagi sehelai.. Maka selamatlah sudah shopping credit aku gunakan.. Hiks.. Macam biasalah, nak tunggu parcel sampai memang lambat sebab kite beli barangan terus dari China.. Yang penting harga murah dan barang berkualiti... 


Dalam banyak-banyak baju kat SGShop tu, yang ini jugak aku berkenan.. Tak tahu kenapa.. Pada mata aku smart.. Siap bertali bagai.. Nampak lah kelainannya sikit dan ada style.. Nanti-nanti kalau dah serabut sangat dengan tali tu, aku kasi potong jerk la.. Haha.... Kalau korang rasa nak shopping baju anak-anak korang ke, baju korang sendiri ke, atau barang-barang lain, korang bolehlah terjah laman web SGShop Malaysia.. Banyak gile kot barang best-best kat sana.. Jangan rambang mata sudahhh!!


Read More

5 Home Buying Tips to Change Your Life

Monday, July 24, 2017

15 comments
5 Home Buying Tips to Change Your Life  |  Buying a home is a major financial decision, one that could set the course of your financial future for years. That makes it all the more important to find the right property and financing. Read on for five tips :-

5 Home Buying Tips to Change Your Life, Property Guru
5 Home Buying Tips to Change Your Life
   
Mind the Location   

Location is important, reminds The Malay Mail Online. Finding a property that’s at the center of everything you need, with easy access to everywhere, is a great feature to have. Some homebuyers actually choose homes that are far away because they’re more affordable. However, that kind of affordability comes at a cost too. Imagine coming home to a house that’s two to three hours away from where you work. That’s exceedingly inconvenient for you. No matter how much you think you could persevere, have the fortitude to bear the traffic and distance—all for the chance of buying a home that’s affordable—you won’t be able to hold out forever. You’ll either have to rent an apartment or change jobs. Something will eventually give. That’s the true cost of buying a home that’s far out of the city center. By choosing convenience over cost, you’ve got a much better chance of landing the property that’s right for you.   


Read the fine print - Every last bit of it   

The Free Malaysia Today reminds you of the importance of going over the contract until you understand everything in it. Skipping paragraphs because of the legal discourse can land you in a wealth of trouble, if you aren’t careful. If the seller puts in a clause or terms that are particularly unfavorable to you, it’ll be easy to catch those terms and contest them. However, if you skip through reading the contract, you can miss these clauses and end up on the losing side of the bargain. So protect your interests better. Understand and remember what the contract says so you know the minute someone’s trying to give you the short stick.   


Use property finders   

In the past, you had to rely on word of mouth and real estate agents to find you properties. There were open houses, yes, but it all took a long time to set up and all were incredibly time consuming. With modern tools like online property listings, though, you get to browse for properties that much faster. Using sites like PropertyGuru makes it easy to find a house for sale in Seremban wherever you like. No need to pay a visit to the area to scour for properties on sale. You can do your browsing straight from your desk. This also means less work for your real estate agent, so she has more time to devote to other parts of the buying process—like negotiating for a better property price.   


Don’t be an emotional house buyer   

Buying a home is as much an emotional choice as it is a financial one. After all, you want to go for a home that connects to you, that makes you feel at home or at least gives you the sense that you can start something great there, that you can start putting down roots. However, that doesn’t mean you can let your emotions cloud your mind when it’s time to buy. There are plenty of homes that fit your budget and can still make your heart sing when you walk through the door. Find those properties. Don’t go over your budget just to satisfy your need to own a big home. If you’re going to end up in debt to afford that house, then it isn’t the right one for you. Still think that house is worth it? Keep in mind that this is going to take a chunk out of your Happy Fund for years. Make sure you go with the choice that’s right for your needs and your wallet. No one wants to be in debt for years. And that’s even assuming you’ve got a steady source of income. What happens in case of an emergency? Will you have enough to cover your housing costs along with your monthly expenses? So choose a home that’s right for your financial capability. That way, you won’t risk tying a major portion of your financial resources to your mortgage. Save for a down payment. The bigger the down payment you have, the lower your mortgage fees will be. That can make a massive difference later on. Pay the highest amount possible. This way, you can save up on costs that would’ve gone to paying for your interest.   


Have an emergency fund   

No one knows what’s going to happen in the future. You might have an exceptional job now but what about in ten years? Take steps to take care of your assets. Build a financial safety net to ensure you won’t end up defaulting on your mortgage payments and losing your home in the process, whatever happens.

So be ready for a big change when you buy a home. Depending on your financial habits, it can be best change in life—or worst one—you can make. 


Read More

PinkBoxCereal Hermosa Beauty Kit

Saturday, July 22, 2017

6 comments
PinkBoxCereal Hermosa Beauty Kit  | Holaa!! Hati aku sekarang ni tengah berbunga-bunga cinta tau.. Bukan sebab tengah bercinta dengan seorang yang bergelar manusia, tetapi tengah bercinta dengan produk kecantikan.. Haha.. Boleh ke macam tu?? Huh mestilah boleh...!! Ok, baru-baru ni aku ada terima sebuah kotak ni tau.. Warna gold lagik kotak tu uolls.... Dah bila ada jerk perkataan 'gold' tu, haruslah exclusive bagi aku kan.. Dah la exclusive, limitid edition pulak tu.. Hehe.. Overkan aku.. Haha.. Kotak apakah?? Aku dapat Gold Digger Box - Emergency Beauty Kit dari PinkBoxCereal bersama produk Hermosa di dalamnya.. 


Inilah rupa Gold Digger Box tu.. Exclusive kan? Orite, mungkin ada dikalangan korang yang belum kenal dengan PinkBoxCereal ni kan.. Jadinya, jom kenali serba sedikit tentang PinkBoxCereal ni..

Diasaskan oleh Malaysian Beauty Influencer, Puan Shafiqah Shafie (who goes by the name of PinkBoxCereal on Instagram, Facebook and Youtube), SHOPPINKBOXCEREAL mula di created pada Ogos 2016 melalui Instagram bagi memenuhi permintaan pengikutnya bagi produk kecantikan yang dipilih secara khusus dan dipakai sendiri olehnya..
Shoppinkboxcereal adalah yang pertama menghasilkan Emergency Beauty Kit di Malaysia, dimana pelanggan boleh memesan produk kecantikan yang berbeza dari jenama tempatan dan antarabangsa terpilih yang terdapat di laman web dan akan di packed dalam #emergencybeautykit box. 
Lebih daripada 100 Emergency Beauty Kit terjual setiap minggu merupakan satu pencapaian yang membanggakan Shoppinkboxcereal di Instagram.. 1 April 2017, adalah tarikh dimana shoppinkboxcereal.com telah dilancarkan dan secara rasminya shoppinkboxcereal menjadi Malaysian Skincare and Cosmetics e-commerce company yang menghasilkan #emergencybeautykit yang pertama di Asia.. Shoppinkboxcereal kini dimiliki secara persendirian oleh Puan Shafiqah Shafie dan suaminya, Lylia Fahmi.
Fuhhh panjang lebar aku terangkan latar belakang Shoppinkboxcereal ni.. Harapnya korang dapat menghadam maklumat yang aku bagi tu yek.. Hehe.. Oklah, tentang ShoppinkBoxCereal korang pun dah tahu, sekarang aku nak unbox pulak kotak yang aku dapat tu.. Apa yang ada kat dalam kotak emas tu?? Jom sama-sama kite lihat... Yeahhh!!

A post shared by L E A A Z L E E Y A 👻 (@lea_azleeya) on

PinkBoxCereal Hermosa Beauty Kit
PinkBoxCereal Hermosa Beauty Kit

Dalam Gold Digger Box - PinkBoxCereal Emergency Beauty Kit ini terdapat 3 item dari Hermosa iaitu Hermosa Cleansing Water (50ml), Hermosa 24K Gold Serum (Anti-Ance & Glowing) (15g) dan Hermosa Lipcreme Long Wear (Red Revival).. Firstime bukak kotak ni, aku dah rasa nak lompat bintang.. Mane tak nye dapat produk yang best camni.. Tak sabar nak cuba tau!! Orite, jom aku tunjukkan kat korang satu persatu item yang ada..


Size : 50ml  |  Harga : RM 45.00


OMG!! Itulah perkataan pertama yang keluar dari mulut aku semasa aku apply cleansing water ni kat muka aku.. Firstime guna cleansing ni, aku dah jatuh cinta dengannya.. Nak tahu kenapa? Dengan Hermosa Cleansing Water ni, make-up aku berjaya dibersihkan dengan sempurna tanpa perlu memedihkan kulit muka.. Make up pun dapat ditanggalkan dengan jayanya.. Memang terbaik!!

Hermosa Cleansing Water ini dihasilkan daripada bahan botanical seperti Aloe Vera dan Chamomile yang membantu untuk menghidrat, memberi keselesaan dan menyerikan kulit wajah.. Paling penting ia dapat mengekalkan kelembapan semulajadi kulit.. Kulit lebih bersih dan tona pun sekata..


Cara penggunaan :-
  • Semburkan sedikit Hermosa Cleansing Water ni ke cotton pad / wet tissue / facial tissue
  • Bersihkan muka dengan perlahan dalam gerakan bulatan
  • Selepas tu bolehlah cuci muka dengan pembersih muka yang korang guna
Kalau nak best lagi korang boleh guna Hermosa Organic Charcoal Soap.. Hasilnya lagik marbeles!!


Size : 15g  |  Harga : RM 85.00


Serum ni istimewa tau.. Ia mengandungi 24K Gold, Orange Extract dan Licorice Extract... Serum ini sangat ringan ye teksturnya, tak melekit dan mudah meresap... Ia juga dapat menegangkan kulit sebaik sahaja diapplykan ke kulit  wajah.. Apa pula fungsi serum ni yek? Jom kite semak satu persatu..
  • Merawat jerawat yang aktif dan juga blackheads
  • Merawat parut jerawat
  • Mengekalkan kelembapan kulit
  • Menyerikan kulit wajah secara semula jadi
  • Anti penuaan
  • Anti oksidan
  • Anti jerawat

Wahh banyak betul manfaat serum ni.. Kalau korang bermasalah jerawat, boleh lah mencuba serum dari Hermosa ni.. Serum ni juga sesuai untuk semua jenis kulit ye.. Aku suka serum ni, bau dia wangi sangat dan berwarna pink gituu.. Pastu kat dalamnya terdapat cebisan keemasan.. Cewaaahhh cebisan keemasan tuu.. Ayat tak nak kalah.. Tapi betul la kan.. Nama lagi mengandungi 24K Gold.. Hiks.. Paling penting serum ni FREE paraben, alcohol, mineral oil, animal oil dan bahan merbahaya yang lain..



Cara Penggunaan :-
  • Apply pada kulit wajah selepas pakai toner
  • Boleh digunakan dengan any other serum and essence
  • Boleh digunakan pada waktu siang mahupun malam
  • Juga boleh digunakan sebagai makeup base/primer


Harga : RM 39.00


Hermosa Lipcreme Long Wear yang aku dapat ni kod Red Revival.. Firstime ni tau aku ada lipstik warna merah.. Merah bukan sebarangan merah, merahnya sangatlah menyerlah dan meriah.. hehe.. Sekali sekala tukar warna lipstik ape salahnya kan.. Kebiasaannya warna lipstik aku lebih kepada warna nude.. Kali ni aku cabar diri aku untuk pakai warna merah pula..

Cantik warna Red Rivival ni..

Opsss!! Aku tersuka pulak warna ni.. OMG!!

Cantikkan warnanya.. Selain warna Red Revival ni, terdapat pelbagai pilihan warna lagi seperti Ginger, Belle, Perfect Nude dan Nude Thrill... Hermosa Lipcreme ni adalah dari jenis matte.. Walaupun dari jenis matte, ia tak mengeringkan bibir ye, sebaliknya melembabkan dan bibir akan terasa lembut dan selesa.. Paling penting tahan lama uolls..!! Tak perlu dah nak apply banyak kali.. Lipcreme ni mengandungi Vitamin E dan Collagen tau... Bukan saja dapat bergaya cantik dengan bibir menawan tetapi dapat juga menjaga kesihatan bibir kan.. Tak gitu?? Satu lagi yang aku suka tentang lipcreme ni, baunya harum bau vanilla... Aku suka!!


GOLD DIGGER BOX


Sebelum ni, kotak Emergency Beauty Kit ni berwarna pink.. Now, korang dah boleh upgrade ke kotak berwarna gold pula.. Gold Digger Box Limited Edition.. Bagi aku sangatlah exclusive ye kotak ni.. Sepertimana yang aku dok gebang kat atas nun.. Hehe.. Kotak ini juga sangat berkualiti.. Bukan macam kotak biasa yang lembik tu.. Ni kotak keras yang memang boleh dijadikan make up box case.. Nak buang pun sayang.. huhu..

Macam mana nak dapatkan Gold Digger Box Limited Edition ni?

Kalau korang nak miliki kotak yang super duper exclusive ni, korang hanya perlu add item ini dengan harga RM30 jika nak upgrade pinkbox yang biasa ke Gold Digger Box Limited Edition ini bagi pembelian dibawah RM150... Tapi, jika korang membuat pembelian lebih daripada RM150 dan keatas di dalam satu resit, korang akan dapat upgrade Gold Digger Box ni secara percuma.. Tak perlu bayaran tambahan sebanyak RM30.. Bestkan!!


Perhatian!!
Kotak ini tidak boleh dibeli secara kosong tanpa sebarang pembelian barangan lain yang terdapat di dalam website shoppinkboxcereal.com...



Panjang pulak entry kali ni yek.. hehe.. Biasalah terlebih teruja dengan PinkBoxCereal Hermosa Beauty Kit ni kan, kenalah buat entry panjang sikit.. Oh ya, PinkBoxCereal Hermosa Beauty Kit yang aku dapat ni adalah pakej kombo berharga RM165... Kalau korang nak beli loose item pun boleh jerk.. Tapi bagi aku, kalau beli kombo lagik jimat berbanding loose item.. Apa-apa pun atas pilihan masing-masing juga.. Hiks..

Antara jenama yang terdapat di Shoppinkboxcereal :-
  • True Island
  • Argania
  • Ohmostwanted
  • Hope Girl
  • Dottsy
  • Cocomess
  • Hermosa by Belinda
  • Alysa
  • Shee Beaute
  • Nadre
  • Celebrity Serum
  • Lanna Cosmetics
  • Touchminerals (Ulu Klang)
  • PinkBoxCereal Beauty



Untuk maklumat lanjut atau sebarang pembelian, korang boleh terjah terus di :-

Website

Facebook

Instagram

Youtube


Read More

Borong Baju Anak Di SGShop Malaysia

Friday, July 14, 2017

18 comments
Borong Baju Anak Di SGShop Malaysia  |  Ada yang masih tak tahu ke tentang SGShop? SGShop ni adalah sebuah website online shopping yang barangnya adalah terus dari China.. Untuk kita yang berada di Malaysia ni, boleh shopping di SGShop Malaysia supaya lebih mudah dalam urusan pembelian dengan menggunakan bahasa melayu atau inggeris.. Hiks.. Baru-baru ni aku sekali lagi borong baju anak di SGShop Malaysia.. Sebelum ni dah pernah shopping di sana tetapi menggunakan duit sendiri.. Kali ni shopping dengan sakannya kerana Menang Giveaway SGShop Shopping Credit By Wani Sukarno bernilai RM 100..


Pada awalnya, aku nak shopping baju newborn untuk bakal baby yang akan lahir nanti.. InsyaALLAH... Tetapi memandangkan aku tengok baju newborn yang ada kat laman web tu agak mahal harganya, jadi aku shopping aje baju si Qhaliff.. Baju Qhaliff lagi murah berbanding baju newborn.. Huhu... First shopping aku pilih 3 helai baju.. Tak berani nak beli banyak sebab risau kos pos dan servis casnya tinggi dan terpaksa tambah duit sendiri pulak.. So, bila dah bayar kos pos dan servis cas, ada lebihan credit.. Aku beli lagi sehelai baju Qhaliff untuk habiskan credit yang ada.. Cuma kos pos belum dibayar lagi.. Tunggu sampai warehouse dulu.. Hiks..

Borong Baju Anak Di SGShop Malaysia
Borong Baju Anak Di SGShop Malaysia
Memandangkan Qhaliff kurang baju berseluar pendek, aku borong semuanya seluar pendek.. Baju belang-belang merah tu, tengok dalam gambar lawa, bila sampai, lahaiii cam baju pompuan la pulak.. Haha.. Tak pe la, seluarnya masih boleh dipakai.. Hiks.. Tak sabar pulak nak tunggu yang sehelai lagi.. Hehe.. Setakat ni kualiti baju sangat ok berpadanan dengan harganya... Yang tak dayanya nak membayar kos pos dan servis casnya yang kadang kala agak mahal mengikut barang... Biasalahkan barang dari china, haruslah mahal kos posnya.. So, kene tengok barang yang dibeli jugak.. Kena buat perbandingan harga dulu sebelum beli..

Orite, kalau korang nak try beli barang terus dari China bolehlah layari laman web SGShop Malaysia... Banyak barang-barang menarik dan murah.. Kalau nak borong buat berniaga memang berbaloi-baloi..


Read More

Fakta dan mitos mengenai WD-40®

Wednesday, July 12, 2017

11 comments
Fakta dan mitos mengenai WD-40®  |  Tidak mustahil jika dikatakan bahawa setiap garaj atau rumah memiliki  satu tin biru WD-40. Malah sampai ada yang berkata produk itu lebih popular dari sebuah i-Pod. Untuk yang tidak tahu, Norm Larsen, pengasas syarikat Rocket Chemical Company, dianggap sebagai pengasas sebenar WD-40.  

Fact dan mitos mengenai WD-40®
Fact dan mitos mengenai WD-40®
Pada tahun 1953, dengan hanya tiga kakitangan sahaja, Rocket Chemical dilihat  sebagai sebuah syarikat yang baharu bertapak sewaktu  ia cuba menghasilkan produk pelarut  antikarat dan  penyahgris untuk industri aeroangakasa. Ujian yang ke-40 yang berlaku  di dalam sebuah makmal kecil di San Diego, California, USA akhirnya membuahkan hasil. Kerana itu ia diberikan nama WD-40, bersempena produk Water Displacement (Sesaran Air) yang disempurnakan selepas percubaan yang ke-40.  

Produk itu pada mulanya digunakan oleh Convair, sebuah kontraktor aeroangkasa. Convair menggunakan WD-40 untuk melindungi lapisan luar sebuah peluru berpandu Atlas dari karat dan kakisan. Kemudiannya, Larson membuat satu versi WD-40 di dalam bentuk tin penyembur aerosol dan dilancarkan di San Diego dalam tahun 1958. Kini selepas 60 tahun dicipta dan lebih 2,000 jenis penggunaan yang telah dijumpai, WD-40 terus mendapat sambutan dan dianggap sebagai satu produk yang perlu ada bagi setiap rumah.  

WD-40 terus popular dan semakin lama semakin banyak kisah-kisah menarik mengenainya yang tersebar di serata dunia. Ada yang menarik hati dan dianggap sudah mencapai status mitos dunia. Di bawah ini adalah di antaranya.  


Mitos : Formula rahsia WD-40 bukan lagi rahsia 
Fakta : Selepas 60 tahun, isi kandungan produk WD-40 masih dianggap rahsia industri. Segala tuduhan bahawa formula WD-40 bukan satu rahsia adalah tidak benar.        



Mitos : WD-40 mengandungi minyak ikan 
Fakta : Ramai pelanggan berkongsi pengalaman mereka menangkap ikan terbesar di dalam sejarah memancing mereka selepas menggunakan WD-40 untuk melindungi mata kail dan umpan mereka.  Mungkin kerana itu, mereka beranggapan WD-40 mengandungi kandungan minyak ikan yang dapat menarik perhatian ikan. 

Ia langsung tidak benar sama sekali!!

Apapun, WD-40 memang boleh digunakan untuk melindungi peralatan memancing daripada berkarat tetapi pihak syarikat tidak menggalakkan ia digunakan sebagai umpan ikan.   



Mitos : Produk pelbagai guna WD-40 sebenarnya bukan pelincir 
Fakta : Walaupun WD-40 bermaksud produk sesaran air, ia sebenarnya mengandungi campuran istimewa pelbagai pelincir. Formula WD-40 juga mengandungi agen antikarat, bahan  untuk penetrasi,  sesaran air dan penyingkir tanah.   



Mitos : Produk Pelbagai Guna WD-40 tidak boleh digunakan untuk rantai basikal 
Fakta : Walaupun WD-40 bukanlah gris, antara kandungannya ialah minyak pelincir yang kuat. Ia adalah produk yang sangat baik untuk penjagaan basikal dan ia mengelakkan  kotoran dan lembapan daripada melekat di  permukaan komponen besi.   


Oleh kerana itu, anda boleh gunakan WD-40 pada basikal anda tetapi pastikan anda lap keluar lebihan semburan WD-40 sebelum anda mengayuh basikal.   



Mitos : WD-40 ialah penawar untuk arthritis! 
Fakta : Tidak benar langsung dan syarikat WD-40 tidak menggalakkan penggunaan WD-40 untuk tujuan perubatan. Tiada  sebarang informasi atau alasan  tentang bagaimana ia mampu menjadi penawar yang efektif untuk arthritis. Produk ini mengandungi bahan sulingan petroleum dan perlu digunakan dengan cermat, sama seperti produk-prduk lain yang mengandungi bahan yang sama.  

Untuk mengetahui lebih lanjut akan produk WD-40 ini dan juga pelbagai penggunaannya serta video-video demonstrasi penggunaan WD-40, layari  www.wd40.asia hari ini!


Read More

Green Dinosaur Dari Juice Works Untuk Mereka Yang Tak Suka Sayur!

Tuesday, July 11, 2017

8 comments
Green Dinosaur Dari Juice Works Untuk Mereka Yang Tak Suka Sayur!  |  "Habiskan sayur-sayuran itu atau nanti tidak dapat pencuci mulut!". Ibu anda mungkin menggoda anda sebegini apabila anda masih kecil. Apabila anda semakin tua, anda mungkin pernah menggunakannya sebagai motivasi untuk mengambil makanan hijau anda setiap hari. Jika anda seorang ibu atau ayah sekarang, anda mungkin menggunakan helah yang sama pada anak-anak anda.  Kami tahu sayur-sayuran hijau bukanlah makanan kegemaran untuk setiap orang. Tetapi selalu ia mempunyai lebih daripada satu cara untuk mendapatkan nutrien yang luar biasa dari sayuran berdaun itu. Mengapa anda perlu memaksa diri anda jika anda tidak suka memakannya? Jadi, apa patut anda lakukan untuk mendapatkan nutrisi dari sayuran? Cuba dengan cara meminumnya! Sedap ke?

Green Dinosaur Dari Juice Works Untuk Mereka Yang Tak Suka Sayur!
Green Dinosaur Dari Juice Works Untuk Mereka Yang Tak Suka Sayur!
Terdapat begitu banyak kombinasi yang hebat dan rasa yang didapati di kiosk Juice Works yang boleh membuat anda berfikir semula mengenai hubungan anda dengan sayur-sayuran.  Khususnya untuk bulan Julai - dengan musim lychee yang lebat ini – Juice Works ingin memperkenalkan kepada anda minuman kami yang lazat, Green Dinosaur! Mengapa dinosaur? Kerana ia terdiri daripada banyak kebaikan yang terlalu lazat untuk ditolak!  

Apa yang terkandung didalamnya?

Ia mengandungi bayam, biji chia, kapur, laici (tentu saja!), jus tropika dan ais krim vanila rendah lemak - semuanya dicampur dengan sorbet untuk faktor penyejuk tambahan.  



Warna hijau semulajadi yang menakjubkan dari minuman ini berasal dari bayam, yang dikenali sebagai salah satu sayuran terbaik untuk dimakan dan ia telah disenaraikan sebagai Superfood oleh sesetengah ahli nutrisi.

Pernahkah anda tertanya-tanya mengapa Popeye the Sailor begitu suka bayam? Ia adalah kerana sayur-sayuran berdaun ini kaya dengan larut air dan vitamin larut lemak, pelbagai fitonutrien, dan banyak klorofil. Ia juga adalah sumber mineral magnesium dan besi, vitamin B2, B6, K dan E, dan folat. Ia mempunyai kalsium, kalium, Vitamin A, mangan, dan juga tembaga!  



Sebagai tambahan untuk kewangian, ia di tambahkan dengan laici untuk keharuman, kemanisan dan airnya! Rasa keenakkan laici - ya, ia sangat baik dan ia juga adalah makanan kegemaran legenda imperial Yang Guifei, salah satu Empat Gadis Tercantik dari Cina Kuno - buah kecil ini penuh dengan kebaikan. Ia kaya dengan Vitamin C antioksidan, dan dikenali sebagai salah satu buah dengan kepekatan polifenol tertinggi di kalangan buah-buahan - termasuk rutin, yang merupakan bioflavonoid yang dikenali untuk menguatkan saluran darah. Ia juga mempunyai quercetin, antioksidan yang kuat dengan sifat anti-radang, serta kaempferol yang dikenali untuk manfaat kanser dan manfaat jantungnya.  

Oleh itu, jangan menyeksa diri anda dengan pinggan sayur-sayuran lagi. Dapatkan cawan anda, Green Dinasour hari ini!  

Green Dinosaur boleh didapati di dalam tiga jenis saiz iaitu :- 
Junior (250mL) - RM8.95; 
Midi (450mL) - RM9.95; 
Power (650mL) - RM10.95.  


Sedikit Info tentang Anti-Oksidan
Tidak pasti apa itu anti-oksidan? Jangan risau. Secara ringkasnya, ia adalah sumber pertahanan yang diberikan oleh alam semula jadi untuk melawan radikal bebas yang boleh menyebabkan penyakit. Mereka juga boleh membantu melambatkan proses penuaan.

Untuk keterangan lanjut, sila layari :-

Laman web


Read More

Tudung iBawal | Tudung Wangi Yang Selesa Dan Senang Bentuk

Monday, July 3, 2017

10 comments
Tudung iBawal | Tudung Wangi Yang Selesa Dan Senang Bentuk  |  Lama benar rasanya blog ni tak berupdate... Terasa rindu yang amat untuk berblogging kembali.. Hari ni baru berkesempatan untuk jengok dan update.. Untuk blogwalking, insyaallah akan diusahakan.. Terima kasih kepada yang sudi jengok blog picisan ni miskipun tak berupdate.. Sayang korang ketat-ketat.. Hiks.. Orite, hari ni nak update tentang hadiah giveaway yang aku dapat daripada Blogger Comel Suzlin... Aku dah pernah update kot sebelum ni tentang aku Menang Giveaway Tudung iBawal Di Instagram By Blogger Cik Suzlin ni.. Dan hadiahnya dah pun selamat aku terima.. Alhamdulillah.. Thankz tau Cik Suzlin.. Cantik sangat tudung iBawal tuu.. Hari ni aku dah pun rasmi tudung iBawal, tudung wangi yang selesa dan senang bentuk... Seriuss..!!

tudung ibawal, tudung wangi
Tudung iBawal | Tudung Wangi Yang Selesa Dan Senang Bentuk
Ini corak yang aku terima.. Mula-mula bukak parcel tu, teruja sangat baq hang!! Tak sabar nak tengok corak apa yang aku dapat.. Dah bukak tu, wahh alhamdulillah corak yang cantik.. Butterfly.. Warna pun soft jerk.. Aku suka.. Memang tak sabar nak pakai...

Dalam ketidaksabaran aku itu, timbul jugak kerisauan... Risau tentang apa tu?? Risau kalau aku tak selesa pakai tudung iBawal ni.. Sebab sebelum ni aku memang tak suka dengan tudung bawal satin.. Susah dipakai dan susah dibentuk.. Selain tu, satin ni licin dan telinga akan bergema... Haiss.. Sebelum ni pun dah pernah beli bawal satin sehelai.. Pakai sekali aje, pastu terus kasi adik aje.. Sangat tak selesa.. Semalam, tengah iron tudung iBawal ni sambil berfikir, boleh ke aku pakai tudung iBawal ni.. Selesa ke? Terus aje iron tudung bawal biasa untuk standby kot-kot tak selesa pakai iBawal ni esok... Hehe.. Alhamdulillah, pagi tadi aku pakai tudung iBawal ni sangat la selesa dan senang dibentuk... Memang terbaik.. Dah terjatuh cinta pulak dengan tudung iBawal ni dan tudung bermaterial satin.. Mungkin kena pilih kain jugak kot kalau nak pakai bawal dari jenis satin ni.. Kalau material macam iBawal ni memang ok.. Tak licin dan senang bentuk.. Lain kali boleh usha la corak lain lagik.. Haha!! Tambah lagik koleksi bawal aku nanti.. Hadoiii!!

Jom tengok gambar aku menggayakan tudung iBawal ni... Jangan muntah sudah.. Hiks..

Acecece... Pandang lain kengkonon..!! Haha..

iBawal bercorak butterfly

Kot ada yang bekenan dengan corak ni atau nak cuba pakai bawal wangi dari iBawal ni, bolehlah terjah laman web iBawal ye seperti di bawah ni :-

website
http://www.ibawal.com/

Facebook

Instagram


Read More

Sambut Perayaan Ramadhan Ini Dengan Penebusan #GrabJuice

Tuesday, June 20, 2017

4 comments
Sambut Perayaan Ramadhan Ini Dengan Penebusan #GrabJuice  |  Tiada tempat letak kereta, beratur panjang untuk membeli barang dan ramai pengguna jalan raya menuju ke pusat membeli belah yang sama paa bulan Ramadhan. Ia adalah senario yang tidaklah lagi asing pada setiap musim perayaan apabila terdapat tawaran khas dan jualan untuk dinikmati, akan tetapi janganlah dikalahkan olehnya sebelum anda keluar rumah anda... 

Sambut Perayaan Ramadhan Ini Dengan Penebusan #GrabJuice
Sambut Perayaan Ramadhan Ini Dengan Penebusan #GrabJuice

Menangani masalah transit dengan perjalanan pintar, dengan mengambil Grab dan menerima ganjaran untuk kegunaan anda.. Ramdhan ini, Juice Works dengan kerjasama Grab, menawarkan #GrabJuice, tawaran eksklusif penebusan Juice untuk pelanggan-pelanggan Grab yang menuju ke mana-mana pusat membeli belah yang mempunyai cawangan Juice Works, diseluruh negara. Beli 1 percuma 1 promosi junior eksklusif, termasuk cawangan Juice Works outlet yang terbaru di Starling Mall.


Minuman yang sihat yang menyegarkan ini adalah minuman yang sesuai untuk pembeli belah yang penat dan umat Islam yang berpuasa pada bulan Ramadhan ini.. Tubuh manusia terdiri daripada 60% air dan kehilangan walaupun 1.5% daripada H2O yang boleh menyebabkan dehidrasi yang ringan, hilang mood, kehilangan tenaga dan fungsi-fungsi kognitif.. Ini adalah penting untuk meningkatkan pengambilan cecair selepas aktiviti fizikal atau kekurangan pengambilan cecair untuk tempoh yang lama..

Menurut kajian oleh University of Connecticut, pengambilan separuh pinggan setiap hidangan sehari dengan buah-buahan segar dapat membantu untuk memberikan tambahan dua cawan air setiap hari. Jus buah-buahan menggabungkan kedua-dua cecair dan semua kebaikan buah-buahan, jadi apa yang boleh menjadi lebih baik untuk menghilangkan dahaga anda selepas satu hari puasa atau hari yang memenatkan?

Tebus minuman anda untuk mendapat kebaikan daripada buah-buahan segar dengan semudah 1,2,3!


Berikut adalah cara-cara untuk membuat penebusan :-

  • Ambil Grab ke mana-mana pusat membeli belah yang mempunyai cawangan Juice Works.
  • Tunjukkan sejarah tempahan Grab anda di kaunter Juice Works untuk membuktikan bahawa anda menaiki Grab pada hari itu
  • Nikmati tawaran eksklusif anda dari Juice Works (Beli 1 Percuma 1 Junior - mana-mana pilihan)
Mudahkan... Ambillah Grab dan dapatkan #GrabJuice anda hari ini..!!





TENTANG JUICE WORKS MALAYSIA

Juice Works Malaysia adalah perintis syarikat jus buah-buahan yang segar di negara di mana mereka dipercayai oleh beribu-ribu pelanggan-pelanggan setia untuk kraf yang menggunakan ramuan bahan-bahan semulajadi yang terbaik.

Diasaskan oleh Jason Choy dan Ling Mooi Li, pasangan berkenaan membuka kiosk pertama di pusat beli-belah Curve pada Disember 2004. Setelah tidak lama ia dibuka, kiosk tunggal ini telah memenangi pujian daripada pelanggan-pelanggan untuk menu jus yang sihat dan smoothie yang sangat lazat.


Juice Works Malaysia kini berada di 28 lokasi di seluruh negara dan banyak lagi akan dibuka pada masa-masa akan datang. Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk gaya hidup sihat, Juice Works Malaysia juga menawarkan peluang francais sebagai sebahagian daripada rancangan pengembangannya, serta kiosk mudah alih untuk menyampaikan minuman kepada pelanggan yang asyik bergerak.

Untuk maklumat lanjut boleh layari :-



Read More