Top Social

Image Slider

Showing posts with label movie. Show all posts
Showing posts with label movie. Show all posts

Marathon Movie Hantu Kak Limah Dan Munafik 2

Saturday, September 15, 2018
Marathon Movie Hantu Kak Limah Dan Munafik 2  |  Khamis minggu lepas aku berkesempatan menonton movie bersama-sama BFF aku Yatt.. Macam biasalah kalau keluar pergi tengok wayang, mesti dengan dia dan haruslah pergi hari bekerja.. Bila dah pergi hari bekerja ofkoslah aku dan dia awal-awal mohon cuti rehat.. Hehe.. Biasalah, sekali sekala kenalah ada masa untuk diri sendiri jugak kan.. Bak kata orang 'me time'.. Hiks.. Movie apa yang kami tengok? Yeahh tentulah movie yang paling hot diperkatakan iaitu Hantu Kak Limah dan Munafik 2.. Marathon kite kali ni wak!!


Tu dia, dua movie sekali kami tengok.. Yang bestnye time kitorang pergi tu, kebetulan GSC ada buat promotion.. Tiket wayang murah weh.. RM10 jerk.. Dari jam 10 pagi hingga 1 petang... Nasib baiklah kami turun awal pagi.. Jadi sempatlah kami grab tiket murah untuk satu movie... Movie first kami tonton haruslah Hantu Kak Limah... Hiks..

Tiket dah murah itu memang best.. Tetapi apa yang tak best, kebetulan pulak time kami  tengok tu ada sekumpulan budak sekolah rendah bersama guru-guru mereka turut menonton sama.. Haduii.. Ramai gile kot.. Ada la dalam 40 orang atau lebih.. Memang kecoh panggung... Seat pun kami dapat yang agak depan..

Masuk awal tak kalut dengan bebudak sekolah..

Best ke filem Hantu Kak Limah?

Filem Hantu Kak Limah Buat Aku Gelak Tak Henti!

Hari pertama filem Hantu Kak Limah ni ditayangkan, dah bermacam-macam aku dengar dari mereka yang dah menonton filem ni.. Rata-rata dari mereka berikan pendapat dimana filem ni best dan kelakar gile.. Ini membuatkan aku lagi excited nak tengok cerita ni.. Hehe.. Aku biasalah kalau filem melayu ni excitednye lain macam sikit.. Mungkin orang lain lebih suka menonton filem omputeh, tetapi aku lebih gemar menonton filem melayu.. Bukan tak tengok filem omputeh, tetapi lebih utamakan filem melayu kite walaupun ada orang kata filem melayu tak best.. Haha.. Itu kata orang bukan aku yang kata... Ahakz..


Best ke filem Hantu Kak Limah ni?

Haaa sekali lagi soklan sama muncul.. Yeahh filem Hantu Kak Limah buat aku gelak tak henti.. Itu bermakna ceritanya best dan tak mengecewakan.. Sepanjang perjalanan cerita ada sahaja part yang lucu.. Starting cerita pun dah buat aku gelak terutamanya part awie bawak motor besar, rupa-rupanya atas sampan.. Haha!! Bagi aku setiap watak dalam filem ni memainkan peranannya yang tersendiri bagi menghidupkan lagi cerita ini..


Tak dinafikan watak Nayan yang dilakonkan oleh Ropie dalam filem ni sangat menonjol dengan lawak selambanya membuatkan penonton tak kering gusi.. Setiap kali kemunculan Ropie pasti gamat panggung dengan gelak berdekah-dekah.. Haha.. Satu lagi watak yang aku suka adalah watak Yeh Sekupang yang dilakonkan oleh Allahyarham Rab Khalib.. Dengan loghat kedahnya yang pekat melontarkan dialog yang seolah-olah spontan sahaja dari mulutnya membuatkan kami gelak tak henti-henti..  Aku suka dengan bakat lakonannya.. Kelakarnya semulajadi.. Tiada lagi lakonannya selepas ni.. Al-Fatihah untuk Allahyarham Rab Khalib..


Bukan itu sahaja, watak wani pun best jugak tau.. Kelakar!! Aku suka.. Haha.. Selain tu, Zul Ariffin pun boleh tahan lucunya.. Tak sangka abang sado ni boleh berlakon dalam genre komedi.. Paling kelakar time wani menyanyi dekat rumah Bomoh (Zul Ariffin).. Time tu aku gelak tak hengat tengok telatah sorang-sorang.. Haha!!


Watak Husin dan Hantu Kak Limah itu sendiri tak perlu dipertikaikan.. Sebabnya ia memang best dari dulu sampai sekarang.. Watak yang paling aku nak tengok sekali dalam filem Hantu Kak Limah kali ni adalah Watak yang dilakonkan oleh Mus May.. Mana pernah lagi aku tengok Mus May berlakon.. Inilah firstime.. Gile ko tak excited tengok penyanyi yang aku minat berlakon... Ternyata dengan kemunculannya sebagai orang bunian, membuatkan aku terhibur dengan dialognya yang kelakar.. Sampaikan aku tak boleh nak move on dengan 'per per' tu.. Haha!! Ditambah pulak dengan lawak awie, lagik la kelakoo.. Haduyai keras perut mak nak gelak!!


Kesimpulannya, filem Hantu Kak Limah kali ni memang best!! Watak best, jalan cerita best dan sinematografi pun menarik!!


Ada lagi tak agaknya lepas ni Hantu Kak Limah? Hehe.. Sama-samalah kita tunggu ye!!

Dah selesai tengok Hantu Kak Limah, menunggu pulak turn untuk menonton Munafik 2.. Huisss time tu rasa berdebar pun ada sebab feedback rata-rata dari mereka yang dah tengok, semua cakap seram dan menakutkan.. Ada masa lebih kurang setengah jam jugak nak tunggu tayangan Munafik 2.. Jadinya sempatlah aku window shopping dulu... Sempatlah rembat dua pasang kasut dari butik Vennz.. Ahakz..


Dah letih berjalan, perut pun mintak diisi.. Jadi kami belilah bekalan untuk perut kami yang dah berbunyi lagu dondang sayang.. Kami order finger fish aje.. Masalahnya, cakap kena tunggu 5 minit tetapi lebih 10 minit kami tunggu.. Ini membuatkan halkum kami bergetar-getar nak terkeluar.. Haha!! Bukan kami tapi kawan aku tu jerk.... Wahahaha.. Sorry der!! Wa gurau jerk!! Haha!!

Dah dapat makanan yang dipesan terus meluru masuk panggung.. Nasib baik cerita baru start.. Kalau tak, mau klim balik duit tiket.. Kehkehkeh!!

Macam mana filem Munafik2? Best ke?

Munafik 2 Seram Dan Banyak Pengajarannya

Starting cerita dah buat aku berdebar sampaikan tangan menutupi mata.. Haha.. Biasalah aku kalau tengok cite seram, harus tengok melalui celah-celah jari jemari.. Kehkehkeh!! Tak boleh la weh nak tengok terus, rasa tak de pelindung je.. Haha!!


Seperti filem Munafik, Munafik 2 ini juga merupakan filem Dakwah-Seram yang berjaya menarik para penonton ke pawagam.. Tak hairanlah aku juga turut tertarik untuk menonton sama.. Haha!! Kalau ditanya tentang lakonan mereka.. Ia tak perlu dipertikaikan lagi kerana filem ini dibintangi oleh barisan pelakon-pelakon yang hebat yang membawa watak masing-masing dengan berkesan sekali..

Apa yang menarik, filem ini membawa mesej dan dakwah yang boleh memberi pengajaran kepada para penonton..


Ada yang cakap filem ni juga sedih sehinggakan mereke menitiskan air mata.. Betul ke? Haha betul weh!! Aku pun menangis part yang last sekali.. Haduii time Ustaz Adam diseksa oleh Abuja dan tiada siapa yang dapat membantu tetapi dia masih berpegang teguh dengan Islam.. Allahuakbar.. Sedih sangat time tu..


Apa-apapun filem Munafik 2 ni best.. Tak sabar nak tunggu Munafik 3!!

Lepas habis aje Munafik 2, kami isi perut dulu dekat restoran makanan korea.. Tak ambil gambar pun sebab nak cepat kejar masa nak balik.. Sampai rumah pun dah dekat jam 5.00 petang.. Seronok kalau keluar dengan member sekali sekala.. Dapat lupakan kehidupan hakiki sekejap sambil meluangkan masa untuk diri sendiri pula... Hiks..


Telemovie QALBU Lakonan Faizal Hussein Dan Fasha Sandha Memberi Banyak Pengajaran

Monday, July 02, 2018
Telemovie QALBU Lakonan Faizal Hussein Dan Fasha Sandha Memberi Banyak Pengajaran  |  Aku sebenarnya tak punya masa yang terluang untuk duduk lepak depan tv menonton drama mahupun filem.. Lagi pun tv aku memang hari-hari dah dibooking oleh anak aku si Qhaliff tu.. Sebab itulah bila dekat opiz orang dok bercerita pasal drama-drama atau filem-filem yang ditayangkan kat tv, aku macam blur-blur tak tahu apa.. Hehe.. Jadinya, untuk tidak terus ketinggalan dengan cerita mereka yang havoc tu, aku mencarik la dekat carian google untuk menonton secara online.. Yang terbaru, dorang dok bercerita tentang sebuah Telemovie Qalbu yang dilakonkan oleh pelakon hebat Faizal Hussien dan Fasha Sandha.. 


Menurut dari cerita kengkawan opiz aku, telemovie Qalbu ni sedih ceritanya dan membawa banyak mesej dan pengajaran yang berguna buat penonton.. Sebab itu juga la aku tertarik untuk tahu jalan cerita telemovie ni.. Bila dah tengok tu, ternyata buat aku menangis melihat setiap liku-liku kehidupan seorang suami yang dianiaya oleh isteri sendiri sehingga terseret ke penjara meninggalkan 2 orang anak terkapai-kapai tanpa di kasihi oleh si isteri.. Paling parah, isterinya sebenarnya curang dan tak mahu bertanggungjawab untuk menjaga kedua anak-anaknya.. Allahuakbar.. 

Paling sedih, diakhir cerita ramai antara mereka yang pergi meninggalkan dunia yang fana ini.. Siapa? Nak tahu, kena tengok sendiri.. Meh baca sinopsis dulu..

Para Pelakon 
Faizal Hussein
Fasha Sandha
Aidil Aziz
Fauzi Nawawi
Wan Maimunah
Nur Qistina Raisah.  

Sinopsis Qalbu 
Kisah Kamal yang sanggup melakukan apa sahaja demi Kasih dan Aiman. Pergolakan jiwanya bergelora, apabila mendapat tahu kehilangan anaknya. Tetapi, apakan daya dia dipisahkan dengan tembok penjara..


Nak tengok tak telemovie ni? Jom tengok kat link bawah ni..


Tonton Telemovie Qalbu





Drama Nur Di TV3 Sarat Dengan Pengajaran

Sunday, June 10, 2018
Drama Nur Di TV3 Sarat Dengan Pengajaran  |  Sejak dua menjak ni ramai yang dok bersembang di laman sosial tentang Drama Nur yang sedang ditayangkan di TV3 sekarang ni.. Paling latest, isu sup bunjut yang dikaitkan dengan sihir.. Hehe.. Tergelak aku baca.. Tetapi dari situ jugaklah yang membuatkan aku terjebak sama untuk menonton Drama Nur ini.. Nak tonton terus di TV3 memang tak dapat la sebab di Qhaliff dah konker tv.. Jadi, aku tontonlah thru smartphone aku.. Lagi pun dah banyak episod terlepas.. Sekarang aku baru sampai ke episod 6.. Huhu..

Drama Nur Di TV3 Sarat Dengan Pengajaran

Sebenarnya Drama Nur lakonan Shafiq Kyle dan Amyra Rosli ni dah lama ditayangkan sejak 14 Mei lagi.. Aku jerk yang tertinggal train.. hehe.. Drama ini bersiaran sebanyak 19 episod di Slot Samarinda ofkos di TV3... Antara pelakon yang menjayakan drama ini seperti :-
  • Syafiq Kyle
  • Amyra Rosli
  • Riena Diana
  • Datuk Jalaluddin Hassa
  • Fatimah Abu Bakar
  • Nurkhiriah
  • Azhan Rani
  • Raja Atiq
  • Zaidi Omar
  • Laila Nasir
  • Elmy Moin
  • Kuna Muzani


Sinopsis Drama Nur 


Adam, seorang ustaz muda yang terkenal kerana ilmu, rupa paras dan anak lelaki tunggal kepada penceramah selebriti, Datuk Ayah Haji Mohsen. Banyak tawaran pekerjaan Adam terima sekembalinya ke Malaysia.   

Adam bakal ditunangkan dengan Qhadeeja, seorang doktor muda, juga anak kepada seorang usahawan terkenal yang cukup rapat dengan Datuk Ayah Haji Mohsen. Adam sering mendapat soalan daripada pengirim misteri ketika memberi kuliah di masjid.   

Rupanya soalan itu datang daripada Nur, seorang pelacur yang mempunyai minat untuk mendalami agama Islam. Lama-kelamaan, mereka jatuh cinta kerana agama dan Allah SWT.   

Namun hubungan mereka mendapat tentangan hebat daripada keluarga dan masyarakat. Apakah Nur mempunyai sinar harapan untuk hidup bersama Adam?


Starting drama ni pun aku dah suka dengan jalan ceritanya.. Drama yang sarat dengan pengajaran.. Drama yang berunsurkan islamik dan bukan cerita cinta cinton yang melerek-lerek dan mengada-ngada... Banyak sangat pengajaran yang boleh diambil dari Drama Nur ini.. Kalau korang belum tengok lagi, bolehlah maraton tengok dari episod pertama hingga episod yang sedang ditayangkan sekarang ni.. Dah tak lama nak habis ni.. Tinggal 3 episod jerk lagi..

Kalau nak tengok, bolehlah klik link kat bawah ni.. Tempat aku lepak tengok Drama Nur.. Hehe..



Kredit : Kepala Bergetar

Review Movie | Tombiruo - Penunggu Rimba

Wednesday, December 06, 2017
Review Movie | Tombiruo - Penunggu Rimba  |  Wohaaa!! Akhirnya dapat jugak tengok movie yang sememangnya aku nanti-nantikan kemunculannya iaitu Tombiruo - Penunggu Rimba.. Walaupun agak terlewat untuk mengetahui jalan cerita yang digarap dari sebuah novel karya penulis terkenal, Ramlee Awang Murshid ini tetapi semangat untuk menonton tu tetap ada.. Hehe.. Best ke? Haaa nanti aku cerita pandangan aku tentang movie viral ini ye.. Hiks..

filem melayu, filem aksi, filem best, tombiruo, penunggu rimba, novel best, filem adaptasi novel
Tombiruo - Penunggu Rimba   

Walaupun tak berkesempatan untuk menonton dipawagam tempoh hari dek kerana aku masih dalam tempoh berpantang, jadi baru-baru ni aku telah menebus kekecewaan itu.. Eceli, koleksi novel Tombiruo telahpun aku baca dan hadam iaitu Tombiruo, Tombiruo Terakhir dan Semangat Hutan... Dari jalan cerita novelnya, aku sangat kagum dengan penulis kerana dapat menghasilkan sebuah karya yang sangat mantap dan meninggalkan kesan kepada pembaca sehinggakan aku mencari-cari lagi koleksi novel beliau untuk dijadikan bahan bacaan aku.. Pendek kata, jalan ceritanya sangat menarik dan mendebarkan..


Pandangan Aku Tentang Movie Tombiruo

Untuk movie pula, aku boleh katakan ianya tidak sehebat novel.. Kalau tak silap aku banyak jalan ceritanya diubah.. Mungkin aku terlupa jalan ceritanya? Ternyata tidak, kerana aku juga ada bertanya kepada peminat setia novel Ramlee Awang Murshid yang juga telah menonton movie ini iaitu bff aku sendiri Yatt.. Dia juga sependapat dengan aku.. Mungkin juga untuk memendekkan cerita tersebut sebab itulah diubah dan diolah balik jalan ceritanya..

Bagi aku yang dah baca novelnye, agak terkilan jugak sebab aku mengharapkan ianya sama hebat dengan novel yang aku baca.. Tetapi bagi yang belum membaca novelnya lagi, mungkin pandangan mereka berbeza dari pandangan aku.. Sungguhpun begitu, aku tetap suka akan movie Tombiruo ni walaupun jalan ceritanya agak berbeza sedikit.. Banyak aksi-aksi menarik di dalam filem ini dengan lakonan mantap dari setiap pelakon.. Tak la rasa kecewa sangat... Hehe.. Ini pendapat aku aje la ye sebagai penonton.. Jangan pulak kecam mak yeee.. Haha!!

Berapa Bintang Dari 5 Bintang Yang Tersenyum?



Kredit foto : Sinar Harian

Watak Yang Aku Suka?

Eceli, ramai pelakon yang aku suka berlakon dalam filem ni.. Paling suka ofkos la watak Tombiruo atau Ejim itu sendiri yang dilakonkan oleh hero malaya, Zul Ariffin.. Tapi sayang sekali, Zul harus mengenakan topeng dalam filem ni, jadi tak terasa sangatlah kehadiran Zul dalam filem ni.. Adeh.. Apa-apa pun lakonannya sentiasa mantap gitu..

Watak kedua, aku suka watak Pondolou yang dilakonkan oleh Faizal Hussien.. Aku memang suka tengok dia berlakon.. Mungkin sebab lakonannya menjadi kot bagi setiap watak yang diberikan.. Farah Ahmad pun best memegang watak Monsiroi.. Real kot.. Seram jugak tengok.. Hehe..


Adakah filem ini ada sambungannya? Harap-harap cenggitulah kan.. Sebab ikut cerita novel, Ejim akan memiliki paras rupa yang elok selepas membuat pembedahan.. Huhu.. Tapi yang  tak bestnya, rupanya sama seperti kembarnya Amiruddin yang dilakonkan oleh Farid Kamil.. So, ini bermakna watak Ejim akan digantikan oleh Farid Kamil la kalau ikut pada novel.. Tu pun kalau ada sambungan.. Zul Ariffin apa cite?? Haha.. Alah, kalau ada sambungan mesti jalan cerita diubah dan diolah lagikkan.. Takan nak kuburkan watak Zul Ariffin.. Tak bestla.. Huhu.. Berangan jerk aku ada sambungan kan.. Haha..

Nak Tengok Filem Terkini Di Pawagam Sekarang?

Haaa kalau nak tengok filem apa sedang ditayangkan dipawagam sekarang dan nak tengok sekali trillernya, anda boleh terus ke website  https://www.showtimes2u.com/ untuk lihat senarai pawagam dan waktu tayangan filem dipawagam berhampiran dengan korang.. Banyak tau movie terbaru yang best-best sekarang.. Map ke pawagam pun disertakan sekali dalam website tu.. Sangat membantu...

Badut Pembunuh Makan Kanak-Kanak Dalam IT

Friday, October 13, 2017
Badut Pembunuh Makan Kanak-Kanak Dalam IT | Lama tak layan movie.. Feel nak tengok movie sekian lama dah menghilang.. Lepas bersalin ni baru feel tu datang balik.. Kalau dulu, tengok movie pun macam tak punya perasaan dan susah sangat nak faham jalan cerita.. Sekarang dah kembali normal.. Mungkin sekarang fikiran dan jiwa lebih tenang kerana tengah cuti-cuti malaysia kan.. Haha!! Baru-baru ni aku berkesempatan layan filem seram berjudul IT yang diadaptasi dari novel epic Stephen King's.

Badut Pembunuh Makan Kanak-Kanak Dalam IT

Filem ini memang best dan mendebarkan dari awal sampai akhir.. Ceritanya mengisahkan tentang seorang abang bernama Bill yang sangat menyayangi adiknya, Georgie... Hari-hari mereka sentiasa bersulamkan kebahagiaan dan kegembiraan bersama.. Pada suatu hari, kegembiraan tersebut berganti kesedihan apabila adiknya dibiarkan bermain berseorangan dalam hujan lalu hilang tanpa jejak..


Dari situlah, bermulanya pencarian adiknya oleh Bill bersama beberapa orang rakan karibnya.. Malah pencarian tersebut juga untuk merungkaikan misteri kehilangan ramai kanak-kanak lain di kawasan mereka yang berlaku sejak dulu lagi tanpa dapat dirungkai..

Pencarian tersebut telah membawa mereka kepada penemuan badut yang bergelar Pennywise atau The Dancing Clown yang suka makan kanak-kanak..


Badut ni nampak jerk comel (comel ke? cam seram jerk... haha) dengan gigi arnab 2 batang kat depan bila dia senyum.. Tapi sekali dia nganga nak ngap, huisss seram wehh!! Dengan gigi berselirat berlapis-lapis tajam.. Terkujat aku tengok... Hadoii.. Kalau korang suka cerita seram, leh la try tengok filem ni.. Tak mengecewakan..

Aku bagi πŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’Ÿ (5 luv) untuk IT..

Kalau korang nak tengok  movie apa sedang ditayangkan dipawagam sekarang dan nak tengok sekali trillernya, anda boleh terus ke website  https://www.showtimes2u.com/ untuk lihat senarai pawagam dan waktu tayangan filem dipawagam berhampiran dengan korang.. Banyak tau movie terbaru yang best-best sekarang.. Map ke pawagam pun disertakan sekali dalam website tu.. Sangat membantu...


Filem Transformers The Last Knight

Thursday, July 06, 2017
Filem Transformers The Last Knight  |  03 Julai 2017 yang lalu aku berkesempatan menonton filem Transformers The Last Knight di GSC, ECM Kuantan.... Kali ni pergi menonton dengan encik suami.. Selalunya aku akan pergi tengok wayang dengan BFF aku si Yatt.. Tapi dia sekarang dah tak available kan.. So, sekarang kalau nak menonton kena pergi dengan encik suami aje la jawabnya.. Mungkin nextime aku akan kembali menonton dengan BFF aku tu.. Ahakz.. 

Filem Transformers The Last Knight
Filem Transformers The Last Knight

Dengar cerita, ini adalah filem transformers yang terakhir... Tapi melihatkan endingnya, rasanya ada sambungan lagi.. huhuhu.. Takkan lah cerita se-femes ini akan berakhir ye dak?? Ahakz.. Korang dah tonton ke filem ni? Sebelum aku pergi nonton filem ni, aku dah dengar pendapat-pendapat mereka yang dah pergi tengok.. Macam-macam feedback aku dengar.. Ada yang cakap ceritanya agak membosankan.. Tak sehebat cerita sebelum ni.. Betul ke? hehe.. Nak tau tak feedback aku pulak lepas tengok filem ni? Hihi..


Bagi aku, filem Transformers kali ni agak membosankan dan tak sehebat jalan cerita filemnya sebelum ini.. Korang bayangkanlah, aku boleh layan mata time tengok filem ni.. Mengantuk siot!! Puas aku dok kontrol mata supaya tak terkatup.. Hehe.. Yelah, dah bayar tiket mahal-mahal, takan nak membuta kot dalam tu kan.. Harussslah paksa tengok sampai habis jugak walaupun bosan.. Huhu... Paling kecewa bila Optimus Prime muncul hanya beberapa kali.. Rasanya dua kali jerk kot.. Huk!! Cam hampeh jerk..

Korang bayangkan lagik ye, aku rasa punyalah lama duduk dalam panggung wayang tu.. Ceritanya hanya dalam 2 jam lebih, tapi aku rasakan macam 5 jam dah duduk dalam tu... Sampaikan aku tanye encik suami, bila nak habis ni... Hehe.. Tapi itu pendapat aku jerk la yek.. Bagi korang, mungkin best.. Pendapat setiap orangkan berbeza-beza.. So, kalau nak tahu best ke tidak, kenalah pergi menontonnya sendiri... Baru boleh nilai best ke tidak.. 


Drama Dia Bidadariku Pengubat Rindu

Saturday, April 01, 2017
Assalamualaikum wbt..


Drama Dia Bidadariku Pengubat Rindu  |  Korang layan tak drama ni haritu.. Drama Dia Bidadariku ni disiarkan bermula 06 Mac 2017 yang lalu sebanyak 13 episod di Astro Ria... Teraju utama drama ni ofkos la pelakon kesayangan aku, Erra Fazira dan heronya pula Hisyam Hamid.. Drama ni sebenarnya dah habis disiarkan.. Aku je lambat update tentang drama ni.. 

Eceli, aku merindui lakonan Erra Fazira.. Rasanya dah lama dia tak beraksi di layar perak.. Alhamdulillah, bila drama ni disiarkan terubat rindu aku nak tengok dia berlakon.. Hehe... Lagi pun jalan cerita drama ni menarik.. Aku suka.. Drama ini juga adalah adaptasi sebuah novel.. Cumanya aku frust jugak la dengan endingnya yang seolah-olah tergantung dan tiada kesudahan.. Huhu..

Tapikan aku rasa macam akan ada sambungan aje drama ni.. Mungkin macam drama Dia semanis Honey lakonan hebat Siti Nordiana dan Alif Satar.. Atau pown akan menyusul filem, sambungan daripada drama ni.. Siapa tahukan.. Hiks.. Teruja jugak aku.. Dan harapan aku agar ada sambungan drama ni.. Nak tahu jugak la kesudahan hidup Suri lakonan Erra Fazira dalam drama ni kan.. Oh ya, aku suka jugak tengok watak Khaliff, lakonan Wan Raja dalam drama ni.. Mencuit hati.. hehe..

Kalau yang dah tengok mesti tau jalan ceritanya kan.. Bagi yang belom tengok boleh la tengok dekat link yang aku bagi kat bawah ni nanti..  Sebelum tu, korang boleh baca sinopsis cerita ni dulu ye..

Para Pelakon
Erra Fazira sebagai Suri
Hisyam Hamid sebagai Ammar
Norman Hakim Sebagai Ridzal
Tisha Shamsir sebagai Qaseh
Wan Raja sebagai Khaliff
Dian P.Ramlee sebagai Ummi 


SINOPSIS DRAMA DIA BIDADARIKU

Mengisahkan tentang Suri, lakonan Erra Fazira seorang andartu yang hatinya telah tertutup untuk bercinta lagi setelah dia putus tunang 15 tahun yang lalu.. Setelah 15 tahun berlalu, tiba-tiba bekas tunangnya Ridzal, lakonan Norman Hakim yang agak psiko telah kembali untuk merebut cintanya.. Disamping itu juga, muncul seorang jejaka bernama Ammar, lakonan Hisyam Hamid yang ingin cuba untuk memenangi hati Suri dan mendapatkan cintanya.. Berjayakah Ammar untuk mandapatkan cinta Suri yang telah lama dingin itu?.. 


Haaaa sinopsis pown tergantungkan.. Kalau nak tahu apa yang akan terjadi, korang boleh klik link bawah ni untuk menonton kisah selanjutnya.. Best cerita ni...


Jom tonton


Tonton Drama Biar Aku Jadi Penunggu Full Episod

Friday, December 30, 2016
Assalamualaikum wbt.


Tonton Drama Biar Aku Jadi Penunggu Full Episod  |  Nampaknya sekali lagi aku ketinggalan drama adaptasi terbaru di Slot Akasia TV3 iaitu Biar Aku Jadi Penunggu.. Asek tertinggal aje aku ni kan.. Drama ini mula ditayangkan pada 26 Disember 2016 dan akan bersiaran sebanyak 28 episod.. Banyak tu.. 

Biar Aku Jadi Penunggu.. Haiss tajuk kemain seram agik tu.. Nak jadi penunggu la pulak.. Hehe.. Tapi ni bukan cerita seram tau.. Novel ni aku belum pernah baca lagi.. Kalau dah di adaptasikan ke drama, harusss la laris nanti novel ni.. Mesti best novel ni kan.. Pulak lagik keluaran Kaki Novel.. Jom tengok siapa yang berlakon dalam drama ni..

Para Pelakon :-
  • Janna Nick sebagai Iffat
  • Ashraf Muslim sebagai Afeet
  • Oktovia Menrose sebagai Damia Hani
  • Shah Iskandar sebagai Fazree
  • Miera Lyana sebagai Hayati
  • Azah Azmi sebagai Afia
  • Lan Siro sebagai Lokman
  • Mahmod Ali Basha sebagai Dato' Azman
  • Wilma Mohamad sebagai Datin maimon

Sinopsis Drama


Biar Aku Jadi Penunggu mengisahkan Ifaat Hamani (Janna Nick) yang sebenarnya menaruh perasaan terhadap Afeef Adwan (Ashraf Muslim) dalam diam dan berharap agar mereka dapat hidup dengan bahagia setelah Afeef pulang dari luar negara, seperti mana yang dijanjikan olehnya. 

Namun, perasaan keliru mula wujud dalam hati Ifaat apabila Afeef langsung tidak pernah menghubunginya setelah dia berlepas ke luar negara. Ifaat tertanya-tanya bahawa adakah dia telah melakukan kesilapan dengan mengahwini seorang lelaki yang langsung tidak mencintainya. 

Selepas tiga tahun tanpa sebarang khabar berita, Afeef telah mengejutkan semua orang dengan kepulangannya ke tanahair bersama seorang anak lelaki. Rupa-rupanya, Afeef telah mendirikan rumahtangga bersama Damia di luar negara, tetapi perkahwinan mereka itu gagal dan tidak dapat diselamatkan lagi. 

Oleh itu, Afeef kembali dengan sebuah harapan baharu, dia juga ingin menunaikan segala janjinya kepada Ifaat. Hati Ifaat benar-benar terguris dengan apa yang telah terjadi. Dia menyambut kepulangan suaminya itu dengan dingin. 

Segala kasih sayangnya telah hapus apabila dia mengenangkan perbuatan suaminya yang menyakitkan hati itu. Sikap dingin Ifaat membuat Afeef berasa jauh hati dengan isterinya, lebih-lebih lagi apabila Ifaat sentiasa mengungkit sikap Afeef yang tidak setia dan suka mungkir janji.

Ifaat dan Afeef sering bertengkar dan juga tidak bersependapat kerana masing-masing mempunyai ego yang tinggi dan langsung tidak mahu mengalah. Ifaat juga tidak bersedia untuk menjalani kehidupan sebagai seorang isteri kerana Afeef telah mengkhianati kepercayaannya selama ini. Namun, mampukah Afeef memujuk hati Ifaat yang telah dilukainya itu?



Credit to http://www.kbergetar.com




Tonton Drama Biar Aku Jadi Penunggu 


sumber foto : myinfotaip

Jom tonton drama
>> BIAR AKU JADI PENUNGGU FULL EPISOD <<


Selamat Menonton!!


Tonton Drama Korea - Autumn In My Heart

Monday, December 19, 2016
Assalamualaikum wbt..


Tonton Drama Korea - Autumn In My Heart  |  Korang pernah tak layan drama ni dulu? Drama ni femes sekitar tahun 2000.. Semasa ditayangkan dulu memang aku tak miss tengok drama ni.. Sebab jalan cerita dia best.. Sedih..!! Aku ulang... S.E.D.I.H.!! Part paling sedih, time dorang masih kecik dan masih bersekolah.. Perghhh, memang kena stenbai tisu banyak-banyak buat kesat airmata ngan hingus.. Mesti nangis kronik la tengok drama ni.. Kalau korang tengok tapi tak nangis memang korang ni jenis tak de perasaan punye.. Hati letak dalam peti ais gituuu.. Bekuuuu... Aku ulang ye.. B.E.K.U..!!! Haha..

Okeh, sebelum aku kasi link untuk korang layan nangis drama ni, korang baca dulu sinopsis drama ni.. Aku selongkar dekat Wiki tadi.. Hehe.. Dalam bahasa inggeris ye.. Kalau tak faham tu, buat-buat je la faham.. Haha!!




SINOPSIS DRAMA AUTUMN IN MY HEART

The story begins with toddler, Yoon Joon-suh accidentally causing the switch of his sister and another baby when he drops the name cards on the two babies' cribs in the hospital's baby room. A nurse who comes in puts the name cards back incorrectly. The story then jumps forward to the teenage years of the two main characters: Yoon Eun-suh (Moon Geun-young) and Yoon Joon-suh (Choi Woo-hyuk). They are the children of a professor and believe they are biologically brother and sister until Eun-suh gets hit by a truck and needs a blood transfusion. In the beginning of the drama, Eun-suh is portrayed to be very popular in school whereas her rival, Choi Shin-ae (Lee Ae-jung), is smart but does not get the attention she craves from the teacher and classmates. Later, their situations are reversed when everyone discovers that they have been switched at birth.
After the doctor runs blood tests on Mr. and Mrs. Yoon for Eun-suh's transfusion, the Yoons find out that Eun-suh belongs to Mrs. Choi, and that Shin-ae is the Yoon's biological daughter. At first, only the parents and brother know about this, but eventually, Shin-ae discovers the truth after she gets into a fierce argument with her non-biological mother over a teddy bear she received from her biological father. Eun-suh only discovers the truth after Shin-ae begged her biological parents to take her in. In the end, the two daughters return to their original birth parents. Shin-ae moves in with the Yoon family, and Eun-suh moves in with Mrs. Choi, (her biological father is dead) who operates a small restaurant living in abject poverty.
Shortly after the switch, the Yoon family moves to the United States and Eun-suh loses touch with them. Ten years later, Joon-suh (Song Seung-heon) returns to South Korea as a successful artist. He goes back to the town he lived in, where he encounters his old friend, Han Tae-seok (Won Bin), who stays at the hotel where Eun-suh (Song Hye-kyo) works as a telephone receptionist and hotel maid. Tae-seok, (who doesn't know about the brother and sister mix-up) falls in love with Eun-suh and manipulates her until she is fired from her job. One day Eun-suh sees Joon-suh and follows him to the beach where he is with Yumi (his fiancΓ©e) and Tae-seok, and the two "siblings" finally meet again after ten years.
Eun-suh and Joon-suh pretend to have a sibling relationship in front of the others, but they meet each other secretly and fall deeply in love, though she always refers to him as "older brother." Shin-ae (Han Chae-young) finds out about their relationship and exposes the two after she finds a love letter Eun-suh wrote to Joon-suh. The two decide to stay together, but are soon forced apart again because their parents are against the union, and Yumi hurts herself and blackmails Joon-suh with suicide to hold on to him.
As a fight between Joon-suh and Tae-seok erupts over their love for Eun-suh, she discovers she has leukemia (the same fatal condition that killed her biological father). She doesn't tell anyone except Tae-seok, who offers to pay for her treatment. When her health deteriorates, the others begin finding out the extent of her condition. Eun-suh soon falls into a coma. Joon-suh finds out about Eun-suh's health and reacts with shock and fear. Tae-seok forces Joon-suh to try to wake up Eun-suh. Luckily, she does wake up, but is too weak to follow the treatment. When it is clear that there is no hope, Joon-suh takes her home so she can spend her last days with him. At this point, Yumi finally lets go of Joon-suh. Joon-suh proposes to Eun-suh and they get married. Eun-suh dies as Joon-suh carries her around the beach where they spent her birthday as teenagers.
Before Eun-suh dies, she tells Joon-suh to move on and continue living. However, Joon-suh, dazed and grief-stricken by the death of his love, is struck by a truck in the same place as Eun-suh's accident during her teenage years. Whether he lives or dies is unknown.


Autumn In My Heart

Genre
Melodrama, Romance

Written by
Oh Soo-yeon

Directed by
Yoon Seok-ho

No. Of Episode
16 Episodes

Main Characters
Song Seung-heon as Yoon Joon-suh
Choi Woo-hyuk as young Joon Suh
Song Hye-kyo as Yoon/Choi Eun-suh
Moon Geun-young as young Eun-suh
Won Bin as Han Tae-seok

Suppoting Characters
Han Chae-young as Choi/Yoon Shin-ae
Lee Ae-jung as young Shin-ae
Han Na-na as Shin Yoo-mi
Jung Dong-hwan as Professor Yoon (Joon-suh's father)
Sunwoo Eun-sook as Lee Kyung-ha (Joon-suh's mother)
Kim Hae-sook as Kim Soon-im (Eun-suh's mother)
Kim Na-woon as Housekeeping supervisor Kim
Kim Hyung-jong as Ji-han
Seo Yoon-jae as Kang-hee


Tonton Full Episod
(16 Episod)







Tonton 7 Hari Mencintaiku [2016] Full Episod

Wednesday, December 14, 2016
Assalamualaikum wbt..


Tonton 7 Hari Mencintaiku [2016] Full Episod  |  Wohaa.. Korang tengok tak drama ni.. Drama adaptasi dari sebuah novel yang mana penulisnya memang penulis feberet aku.. Siti Rosmizah.. 


Eceli, novel ni dah lama aku baca.. Aku pown dah tak berapa ingat jalan ceritanya.. Tapi yang pasti memang novel ni best dan sedih.. Drama adaptasi novel 7 Hari Mencintaiku ini bersiaran di Slot Akasia TV3.. Drama ini terbitan Pena Creative Pictures dan diarahkan oleh Jamal Khan.. 

Para pelakon :-
Shukri Yahaya, Siti Saleha, Aman Graseka, Liza Abdullah, Wan Sharmila, Syazwan Zulkifly, Ungku Hariz, Bil Azali, Zulkifli Ismail, Zila Bakarin, Zarynn Min, Anne Abdullah, Idris Md Diah, Lia Natalia, Rosnah Johari, Shahruddin Thamby, Mohd Ariff, Mak Wan Latah, Faye Kusairi, Megat, Jaja Iliyes DFKL, Ira Ghani, Nor Amisah, Nurfatin Amalina, Dato' Ahmad Fauzee, Shadip Azan dan ramai lagi..

Sinopsis drama :-


Drama 7 Hari Mencintaiku mengisahkan Khuzairi lakonan Shukri Yahaya yang dalam diam mencintai seorang gadis bernama Mia Adriana lakonan Siti Saleha. Cinta pandang pertamanya menjadikan dia seorang perindu yang setia. 


Namun kerana sifat angkuh dan sombong gadis itu menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya. Mia Adriana bagaikan lupa, hidup ini ibarat putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.



Mia Adriana seorang peguam dan mempunyai firma guamannya sendiri bersama ayahnya Dato Megat Idrus. Mia telahpun bertunang dengan sepupunya sendiri Khalil (Ungku Hariz). Namun kerana terlalu percaya pada tunangnya, Khalil, Mia Adriana telah menyebabkan ayahnya muflis. 



Khalil tidak hadir pada malam pernikahan mereka, sebaliknya Khalil menikahi Rita kerana duit. Dato Megat yang diserang sakit jantung, meminta Khuzairi untuk menjadi menantunya. Demi menutup malu, Mia sanggup berkahwin dengan Khuzairi walaupun mengganggap Khuzairi kekampungan dan kolot.



Bermulanya kehidupan baru Mia Adriana bersama Khuzairi di kampung. Sepanjang berada di kampung, Mia Adriana memang menjadi kebencian Mak Leha, mak tiri Khuzairi. Mak Leha membenci Mia kerana dia memusuhi Puan Hayati. 



Terjadi pelbagai pergaduhan antara Mia, Mak Leha dan Syakilla, tunangan Helmi yang menaruh hati pada Khuzairi. Perhubungan Mia dan Khuzairi juga selalu pasang surut. Khuzairi juga tersepit kerana dia terlalu menghormati Mak Leha sebagai ibu sehingga dia selalu melukakan hatinya sendiri.



Kerana suatu peristiwa, Mia Adriana tersedar bahawa sememangnya dia mencintai Khuzairi sepenuh hati. Dia terlalu merindu anak kecil yang ditinggalkan tanpa melihat rupanya. Namun, cukupkah masa 7 hari itu untuk meraih kembali cinta Khuzairi yang sudah membeku? 



Apakah Pak Samad mampu membela nasib Mia selepas dibuang oleh suami sendiri dalam rumah keluarganya? Tercapaikah hasrat Syakilla untuk menjadi isteri Khuzairi? Dan, apa pula nasib Helmi selepas dihalau keluar oleh Pak Samad selepas dia bersubahat dengan Khalil untuk meracun kambing-kambing Khuzairi? Apakah pekerjaan Khuzairi selain pengembali kambing yang menjadi kegilaan anak-anak gadis kampung?


Credit to http://www.kbergetar.com

Kalau korang tak mengikuti drama ni dari awal, bolehlah korang tonton drama ini full episod di pautan kat bawah ni ye.. Aku pown baru nak tonton balik drama ni.. Sebelum ni ada yang aku sempat tonton, ada yang tak sempat.. Hari ni aku nak tonton drama ni sampai habis.. Jom follow aku tonton drama 7 Hari Mencintaiku ni..


Tonton Full Episod





Tonton Drama Lara Aishah Full Episod [2016]

Friday, December 09, 2016
Assalamualaikum wbt..


Tonton Drama Lara Aishah Full Episod [2016]  |  Holaaa..!! Dah berzaman kowt drama ni ditayangkan.. Aku pulak baru nak sedar akan kewujudan drama ni.. Hehe.. Adalah tengok beberapa kali dekat Astro Ria tapi tak bersungguh.. Sehinggalah tertonton satu episod tu, tak ingat episod yang keberapa, aku terus tertarik nak tahu jalan cerita drama ni dari mula.. Dah mulalah kerja-kerja meng-google drama ni dijalankan.. Ahakz.. Alang-alang dah jumpe port baik untuk tonton drama ni, meh le aku kongsi jugak dengan korang.. Manelah tahukan kowt-kowt korang pown terrrrrrr macam aku jugak kan.. Hiks..

Drama Lara Aishah terbiatan Global Station Sdn. Bhd. ini sebenarnya dah ditayangkan di Astro Ria pada 29 Ogos 2016 yang lalu lagi.. Drama ini diarahkan oleh Muhamad Riza Baharudin dan skripnya ditulis oleh Adzim Shahabudin... 

Drama ini dibintangi oleh Fasha Sandha, Nazim Othman, Eizlan Yusof, Dian P.Ramlee, Shah Jaszle, Ainul Aishah, Liza Abdullah, Jasmin Hamid, Janet Khoo, Sasqia Dahuri, Zamarul Hisham, Wati Elite, Maria Farida, Shah Reza, Dayana Roza, Afzan Abdul Rahman, Fadil Dani, Mia Nasir dan Aedy Ashraf..

Dah tahu siapa yang berlakon, moh kite baca sinopsis drama ni pulak..



SINOPSIS DRAMA LARA AISHAH


Mengisahkan dua wanita iaitu Aishah yang berjuang menyelamatkan pasar tempatan daripada dirobohkan dan bekas banduan bernama Zurin yang ingin mencari anak kandungnya. Zurin dipenjara di luar negara atas kesalahan yang tidak dilakukannya dan semua itu dirancang ibu mentuanya.



Apabila dibebaskan dia dapat tahu anaknya diculik ketika kecil masih hidup dan nekad untuk membalas dendam. Sementara itu, Aishah dibesarkan Muiz dalam serba kekurangan. Dia bekerja di pasar dan terkenal dengan sikap keras hati. Apabila mengetahui pasar itu bakal diambil alih, Aishah bertekak dengan Datuk Alif, anak pemilik premis itu. 



Pergaduhan mereka juga menemukan Aishah dengan Iskandar, waris keluarga mentua Zurin. Iskandar menipu Aishah dengan menyatakan dia hanya mekanik yang miskin. Perkenalan itu membuahkan bibit cinta di antara mereka. Dalam masa sama, keluarga Iskandar mahu menyatukan jejaka itu dengan Felisha dan sanggup melakukan apa saja untuk memusnahkan Aishah. Kehadiran bekas kekasih Aishah merumitkan lagi keadaan. 

Credit to http://www.kbergetar.com


Ok.. Dah boleh mula menonton..


Tonton Full Episod


Credit to http://www.kbergetar.com



Selamat Menonton!!




Tonton Drama Korea Descendants of the Sun Full Episod

Thursday, December 08, 2016
Assalamualaikum wbt

Tonton Drama Korea Descendants of the Sun Full Episod  |  Perghh kali ni tersangkut pulak dengan drama korea.. Tersangkut pun sebab ada pelakon Song Hye-Kyo yang pernah membintangi drama Autumn In My Heart... Kalau tak memang tak layan punye cite ni.. haha.. Apa-apa pown moh kita baca sinopsisnye dulu sebelum nonton ye...

descendants of the sun lea azleeya


SINOPSIS
DESCENDANTS OF THE SUN

Shi-Jin (Song Joong-Ki) is the captain of the special forces. He catches a motocycle thief with Sergeant Major Dae-Young (Jin Goo). The thief is injured during his capture and is sent to the hospital. Dae-Young realises his cellphone was stolen by the thief and goes to the hospital to retrieve his cellphone.

In the emergency room, Shi-Jin meets Dr. Mo-Yeon (Song Hye-Kyo) for the firstime. He falls in love with her immediately. Mo-Yeon mistakenly assumes Shi-Jin is part of thief's criminal gang. He proves to her that he is a soldier with the help of army doctor Myeong-Joo (Kim Ji-Won).

Shi-Jin and Mo-Yeon begin to date, but due to their jobs their dates don't go well. Shin-Jin takes an order to lead his soldiers on a peacekeeping mission to the country of Uruk. Meanwhile, Mo-Yeon becomes upset that she fails to become a professor due to a colleague's privileged background. When Shi-Jin and Mo-Yeon meet again, they talk abour their views on life and realise how different they are. Shi-Jin, as a soldier, kills to protect lives and Mo-Yeon, as a doctor, tries to save all lives. They say their goodbyes.

Eight months later, Mo-Yeon rebuffs t he sexual advances of hospital chairman Suk-Won (Tae In-Ho) and as retribution is assigned to lead a medical team in Uruk. There, Shi-Jin and Mo-Yeon meet again.



drama korea

Name
Descendants of the sun

Original Name
νƒœμ–‘μ˜ ν›„μ˜ˆ

Director
Lee Eung-Bok

Cast
Song Joong-Ki, Song Hey-Kyo, Jin Goo, Kim Ji-Won

Release Year
2016

Runtime
Wednesday & Thursday, 10.00 pm

Country
Korean

Genre
Romance

drama korea descendants of the sun


Tonton Full Episod
>>> DESCENDANTS OF THE SUN <<<


Tonton Drama Isteri Tuan Ihsan Full Episod [2016]

Wednesday, December 07, 2016
Assalamualaikum wbt..

drama isteri tuan ihsan

Tonton Drama Isteri Tuan Ihsan Full Episod [2016]  |  Drama adaptasi novel Isteri Tuan Ihsan ini telah  mula bersiaran pada hari isnin 5 Disember 2016 yang lalu di saluran Astro Ria dan Ria HD dalam 20 episod.. Drama ini dilakonkan oleh Aaron Aziz dan Amyra Rosli sebagai pelakon utama..

Kalau korang ada Astro Ria atau Ria HD dekat rumah boleh la menontonnya terus di televisyen.. Bagi korang yang mungkin tak punya Astro kat umah atau top up Njoi bagi saluran Ria dah habis cam aku ni, hahaha boleh la kita melepak depan PC tengok online.. Hehe..

Drama ni dah bersiaran sebanyak 2 episod.. So, apa lagik yang dimenungkan tu.. Jom le ikut aku tengok drama ni togede gede.. hehe.. Klik kat pautan kat bawah ni ye..

novel isteri tuan ihsan


Jom TONTON drama











Tonton Cinta Roller Coaster Full Episod [2016]

Tuesday, November 29, 2016
Assalamualaikum wbt..


Tonton Cinta Roller Coaster Full Episod [2016]  |  Drama ni eceli dah pernah ditayangkan di Slot Dahlia pada bulan September yang lalu.. Dan kini diulang tayang siarannya.. Mungkin ada yang terlepas tontonan pada tayangan yang terdahulu, macam aku.. Haha.. Boleh la tonton siaran ulangan tersebut.. Masih di slot dahlia.. Hiks.,

Judul : Cinta Roller Coaster
Penerbit : Suhan Movies
Pengarah : Amor Rizan
Pelakon : Syazwan Zulkifli, Puteri Aishah, Adik Arissa, Nadzmi Adhwa, Natasha Elyzza, Azlan Mokhtar, Syafiq M. Nazri, DJ Nas-T dan ramai lagi..


*****************************

Sinopsis

Mengisahkan Syakir dan Ziany yang berkahwin pada usia muda.. Mereka melalui pelbagai suka duka dalam kehidupan berumahtangga selepas berkahwin sejurus tamatnya SPM.. Pelbagai masalah dan isu timbul sehingga mereka menyambung pengajian ke universiti.. Mereka bertemu dengan ramai sahabat antaranya Izat, Muzammil, Athirah dan ramai lagi yang masing-masing mempunyai kisah hidup tersendiri..

*****************************

Sinopsisnya agak menarik.. Aku baru tengok episod 1.. Lepas ni boleh la tengok terus secara online.. Tak payahlah tertunggu-tunggu siaran kat tv.. Hehe.. kalau korang nak tengok full episod drama ni boleh klik pada pautan di bawah ni ye...


Jom Tonton FULL EPISOD Drama

CINTA ROLLER COASTER


Credit : Kepala Bergetar


Tonton Awak Sangat Nakal [2016] Full Episod

Wednesday, November 09, 2016
Assalamualaikum wbt..


Tonton Awak Sangat Nakal [2016] Full Episod  |  Drama terbaru adaptasi novel Awak Sangat Nakal karya Syamnuriezmil ini telahpun mula ditayangkan di Astro Ria 104 dan Astro Ria HD 123 pada 07 November 2016 iaitu setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10 Malam... Drama ini dibintangi oleh pelakon hebat Sharnaaz Ahmad dan Ayda Jebat sebagai watak utama.. 

JUDUL
Awak Sangat Nakal!

EPISOD
16 Episod

TARIKH TAYANGAN
07 November 2016

HARI/MASA
Isnin - Khamis / 10.00 Malam

SALURAN
Astro Ria 104 & Astro Ria HD 123

PENULIS NOVEL
Syamnuriezmil

SKRIP
Shida Zali

PENGARAH
Azmi Hatta

TERBITAN
Orangetree Production Sdn. Bhd.

PELAKON
Ayda Jebat, Sharnaaz Ahmad, Afiq Muiz, Ika Nabilla, Hefny Sahad, Aleza Shadan, Rahim Jailani, Tash Yong, Fadilah Mansor, Farouk Hussain, Ku Faridah, GBob, Henzi Andalas, Erry Putra, Syaffiq Sahli



WATAK PELAKON

Ayda Jebat sebagai Erine Johanna
Sharnaaz Ahmad sebagai Johan Rizqin
Afiq Muiz sebagai Ustaz Hafsham
Ika Nabilla sebagai Ustazah Ain Humaira
Hefny Sahad sebagai Tuan Hj. Habib
Tash Yong sebagai Sue
Fadilah Mansor sebagai Mak Munah
Farouk Hussain sebagai Pak Mat
Syaffiq Sahli sebagai Cikgu Johan Ariff


Baca sinopsis disini :-


Tonton Full Episod disini :-




Tonton Suri Hati Mr Pilot [2016] Full Episod

Friday, November 04, 2016
Assalamualaikum wbt..


Tonton Suri Hati Mr Pilot [2016] Full Episod  |  Episod akhir untuk cerita ni dah pown disiarkan semalam 03 November 2016.. Ini bermakna cerita ni dah tamat siarannya.. Aku rasa mesti ramai yang menjadi penonton setia cerita ni kan.. Aku tonton jugak cite ni tapi takde la setia sangat sebabnya aku ni bukan ada masa sangat nak mengadap tv aje.. Bila berpeluang mesti aku tengok.. Terutamanya siaran ulangan pada hari cuti.. Haaa time tu la aku ada masa sikit untuk nonton.. Hiks..

Bagi korang yang senasib dengan aku, moh le kite tonton secara online aje.. Leh tengok non-stop lagi puas hati.. Tak gitu?? Kat mane nak tonton?? Jom pakat klik link yang aku kasi kat bawah ni... Kita pakat nonton sesama yee...!!




TONTON DI SINI