Top Social

Image Slider

Showing posts with label lazada. Show all posts
Showing posts with label lazada. Show all posts

Lazada Lancarkan M·A·C Lazada Super Brand Day Pada 29 Julai 2018

Saturday, July 28, 2018
Lazada Lancarkan M·A·C Lazada Super Brand Day Pada 29 Julai 2018 | Holaa!! Hari ni kemain rajin lagik aku mengemas alat make up aku.. Rupa-rupanya lipstik aku dah banyak nak habis.. Seingat aku dah agak lama jugak aku tak beli lipstik.. Dah alang-alang baru je gaji ni kan, tengahari tadi aku usha la laman web Lazada.. Biasalah kalau aku nak shopping apa-apa mesti aku terjah laman web Lazada Malaysia dulu.. Sekarang dah malas nak ke pasaraya bagai untuk cari barang keperluan.. Lebih mudah beli secara online, main klik-klik aje barang pun sampai depan pintu.. Hehe.. 


Ni nak cerita kat korang.. Masa aku bukak laman web Lazada Malaysia tadi, aku nampaklah iklan M.A.C Super Brand Day ni.. Wahhh macam tau-tau jerk kan aku nak cari lipstik... Lagik best time aku gaji pulak tu.. Pandai betul Lazada Malaysia cari date untuk lancarkan Lazada Super Brand Day ni.. Haha!! Aku pulak dah lama mengidam nak pakai lipstik dari jenama M.A.C ni.. Time promosi macam ni lah aku boleh beli banyak sikit.. Ye tak? Hehe.. Ok jom aku story sikit kat korang..

M.A.C X Lazada Super Brand Day - Too many lipsticks? Never.

Sempena Nasional Lipstick Day, Lazada Malaysia bergabung dengan satu jenama antarabangsa iaitu M.A.C akan melancarkan secara exclusive M.A.C Lazada Super Brand Day bertemakan 'Too many lipsticks? Never' pada 29 Julai 2018 ini iaitu pada hari Ahad dimana banyak tawaran menarik dan tawaran eksklusif akan disediakan untuk semua pelanggan Lazada terutamanya bagi peminat tegar jenama M.A.C.. Best gile wehh!!.. Aku akan pastikan yang aku tak lepaskan peluang keemasan ini.. Haha!! 


TENTANG LAZADA - Ditubuhkan pada tahun 2012, Lazada merupakan destinasi membeli belah dan online shopping terbesar di Asia Tenggara iaitu di Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura, Thailand dan Vietnam. Sebagai perintis ekosistem eCommerce di Asia Tenggara, Lazada mempunyai 155,000 penjual dan 3,000 jenama yang melayani 560 juta pengguna di rantau ini melalui platform pasarannya, disokong oleh pelbagai penyelesaian pemasaran, data, dan perkhidmatan yang disesuaikan. Dengan 300 juta SKU yang tersedia, Lazada menawarkan pelbagai jenis produk dalam kategori dari elektronik pengguna kepada barangan isi rumah, mainan, fesyen, peralatan sukan, dan barangan runcit. Berfokus pada memberikan pengalaman pelanggan yang cemerlang, ia menawarkan pelbagai kaedah pembayaran termasuk Cash-On-Delivery (COD), penjagaan pelanggan yang komprehensif dan pulangan tanpa kerumitan menerusi lengan penghantaran mil pertama dan terakhir yang disokong oleh kira-kira 100 rakan logistik. Lazada Group adalah majoriti yang dimiliki oleh Alibaba Group Holding Limited (NYSE: BABA).

Oh ya, untuk pengetahuan korang semua, tawaran bagi M.A.C Lazada Super Brand Day ni hanya berlangsung untuk satu hari sahaja.. Lepas itu, semuanya back to normal.. Jadi, jangan lepaskan peluang ini kerana M.A.C merupakan salah satu jenama make up yang paling ikonik dan fashion-forward di dunia.. Aku yakin korang pun teringin menggunakan lipstik M.A.C ni kan.. hehe..

Pada 29 Julai 2018, bermula dari tengah malam hinggalah 11.59 malam, pelbagai special offer yang korang akan dapat di M.A.C Lazada Super Brand Day, antaranya :-

1. Percuma lipstik full size dengan setiap pembelian melebihi RM70 (Sementara stok masih ada)


2. Percuma M.A.C Lipstick Mobile Key Ring dengan setiap pembelian melebihi RM140 (Sementara stok masih ada)


3. Limited Edition Little M.A.C Duos dengan special gift box yang eksklusif (Mini lippies in three different pairs of smashing shades, sangat sesuai untuk travel)


4. M.A.C X Lazada Super Brand Day gift box dan Stiker Lazada National Lipstick Day dengan sebarang pembelian.


Wahhh banyak gile tawaran hebat kan.. Tak sabar rasanya nak tunggu tibanya hari Ahad.. Kalau boleh semua sekali aku nak.. Haha!! Setiap tahun ke Lazada Super Brand Day ni akan diadakan? Atau hanya tahun ni sahaja? Haaa jangan tak tahu ye, Lazada Super Brand Day ni akan diadakan setiap tahun dan tahun ini merupakan tahun pertama ia dilancarkan.. Lepas ni, korang boleh nikmati lagi tawaran hebat di Lazada Super Brand Day ni.. Mungkin dengan jenama lipstik yang lain pula.. Siapa tahu kan..

Super Brand Day menjadi tonggak bagi Lazada untuk mempamerkan pengalaman membeli belah satu-hari yang menarik dengan jenama global. Perkongsian eksklusif dari kami dengan M.A.C untuk  melancarkan Super Brand Day ini juga menjadi bukti komitmen Lazada untuk menghubungkan jenama-jenama terbesar dunia dengan 560 juta pengguna yang semakin berkembang pesat di Asia Tenggara. - kata Ketua Pegawai Lazada Group's, Robin Mah.

Jom Shopping Lipstick M.A.C di Lazada Super Brand Day

Pelbagai pilihan warna lipstik di M.A.C X Lazada Super Brand Day

Yang mana tengah cari lipstik tu dan juga peminat setia jenama M.A.C ni, jom kita pakat shopping Lipstick M.A.C di Lazada Super Brand Day.. Bila? Semestinya 29 Julai 2018 ini.. Ingat ye tarikh ni korang.. Set terus kat kalender korang tu.. Nak lagi best, terus aje set alarm kat smartphone korang tu.. haha!! Rugi tau lepaskan peluang keemasan ni.. Bila lagi nak pakai lipstik jenama antarabangsa kan.. Tambahan pula, shopping kali ni dapat sekali dengan hadiah menarik.. Aku rasa aku nak grap M.A.C Lipstick Mobile Key Ring tu.. Korang nak grap apa pula? Haa boleh buat target awal-awal.. Nanti dah sampai hari kejadian, boleh terus shopping aje.. Hehe.. Jangan lupa penuhkan troli korang di https://c.lazada.com.my/t/c.0MS tau!!


Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai M.A.C X Lazada Super Brand Day, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Twitter



Mengenai M.A.C

M · A · C (Make-up Art Cosmetics), sebuah jenama kosmetik profesional terkemuka, telah diwujudkan di Toronto, Kanada pada tahun 1984 dan merupakan sebahagian daripada The Estée Lauder Companies, Inc. Populariti syarikat telah berkembang melalui tradisi kata- sokongan mulut dari artis, model, jurugambar, dan wartawan di seluruh dunia. M · A · C kini dijual di 106 negara / wilayah di seluruh dunia.



LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Bersiaran Di TV3

Saturday, May 26, 2018
LAZadaStyle Fashion Reality TV Show Di TV3  |  Lazada Malaysia merupakan sebuah nama  besar yang tidak asing lagi bagi mereka yang gemar membeli belah secara online. Lazada Malaysia kini melangkah setapak lagi kehadapan bagi meluaskan kemasyurannya dengan melancarkan sebuah program realiti tv iaitu LazAdaStyle Fashion Reality TV Show yang bersiaran di TV3 pada setiap hari Ahad jam 3 petang bermula 8 hingga 27 Mei 2018 dengan menampilkan Selebriti Tempatan seperti Rizman Rozaini, Wirda Adnan, Nana Mahazan dan ramai lagi..


LazAdaStyle Fashion Reality TV Show ini merupakan sebuah rancangan realiti tv yang pertama di negara ini untuk Fashionistas Tempatan dan Pereka Fesyen.. Ia disiarkan khas sempena Hari Raya Aidilfitri tahun ini..

Dengan kerjasama Rangkaian Televisyen Media Prima, LazAdaStyle Fashion Reality TV Show ini akan diacarakan oleh seorang pelakon Malaysia iaitu Nana Mahazan. Rancangan realiti tv ini disiarkan bertujuan untuk meletakkan Lazada sebagai destinasi membeli belah rakyat Malaysia bagi produk kecantikan dan juga fesyen.

"Kami sedang memulakan perjalanan yang menarik untuk memperdalamkan rayuan kami kepada pengguna yang berpusatkan fesyen. LazAdaStyle Fashion Reality Show ini merupakan cara kami untuk terus melibatkan mereka dalam cara yang lebih menarik dan relevan selain menyediakan pengguna dengan pelbagai jenis barangan. Fesyen dan kecantikan adalah tumpuan utama kami untuk Hari Raya tahun ini kerana fashion merupakan salah satu elemen penting untuk keluarga Melayu semasa hari perayaan ini." - kata Christophe Lejeune, Ketua Pegarai Eksekutif Lazada Malaysia.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 1

Rancangan LazAdaStyle ini terdiri daripada 4 episod dengan menggabungkan 8 pereka fesyen tempatan yang berminat untuk mempamerkan pakaian terbaik mereka dalam program ini.. Mereka juga akan dibekalkan dengan bahan atau material mengikut tema yang akan diberikan pada setiap minggu.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 1

Reka bentuk yang mereka hasilkan akan dinilai oleh personaliti terkenal dalam industri fesyen seperti Rizman Rozaini dan Wirda Adnan.. Sepanjang pertandingan ini berlangsung, para peserta akan diawasi oleh usahawan fesyen popular seperti Min Luna, Syed Faizal dan Bustaman Mokhtar.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 1

Selain itu, para penonton juga dapat melihat selebriti undangan seperti Siti Sarah, Elfira Loy, Sherry Alhadad, Yasmin Hani, Sha'rin Razali dan pereka kegemaran mereka.. Para peserta juga akan melalui proses penyingkiran secara berperingkat sehinggalah pemilihan pemenang dibuat di akhir rancangan ini.

Apa yang bestnye, pemenang LazAdaStyle ini akan membawa pulang wang tunai dan hadiah yang cukup lumayan bernilai sehingga RM100,000.00.

Menerusi rancangan ini juga, Lazada turut menawarkan tawaran Hari Raya dan promosi khas di lazada.com.my. Jadi kepada korang semua di luar sana, jangan lupa ikuti episod LazAdaStyle pada setiap hari Ahad jam 3.00 petang bermula 6 hingga 27 Mei di TV3.

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 2

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show - Episod 2

8 peserta telah disenarai pendek melalui uji bakat tertutup yang diadakan selepas pertandingan yang dianjurkan oleh Lazada Malaysia di Instagram yang menerima lebih daripada 300 penyertaan di seluruh negara..

Apa yang menarik, korang boleh membeli setiap barangan penampilan kegemaran korang di rancangan realiti tv tersebut di aplikasi Lazada.. [ KLIK SINI ].

Korang juga boleh terus muat turun Lazada App bagi memudahkan korang untuk membuat sebarang pembelian di Lazada kerana kesemua alatan dan material yang digunakan di dalam rancangan ini adalah daripada barangan yang terdapat di Lazada.. Manalah tahu kan, ada yang berkenan di hati korang.. Bolehlah terus beli secara online di Lazada..


"Shake Shake" Contest

Ada sesuatu yang istimewa menanti korang sepanjang rancangan ini disiarkan.. Semasa rancangan LazAdaStyle Fashion Reality TV Show ini ditayangkan, korang berpeluang untuk menyertai "Shake Shake" Contest dimana Lazada Malaysia akan menyediakan voucher untuk dimenangi.. Jadi, pastikan anda telah memuat turun LazadaApp di dalam smartphone korang bagi membolehkan korang menyertai "Shake Shake" Contest ini..

Korang seller? Haaa kalau korang adalah seorang seller dan berminat untuk dipaparkan dalam LazadaStyle, korang bolehlah terus daftar sebagai seller di lazada.com.my.. Manakala bagi pelanggan Lazada yang membuat pembelian di Lazada pula, korang berpeluang untuk kongsikan gambar OOTD korang dengan menggunakan #mylazadastyle dan korang berpeluang untuk muncul di dalam LazAdaStyle.

Saksikan Episod Ke-4 LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Di TV3

Jangan lupa saksikan Episod ke-4 pada hari Ahad ini, 27 Mei 2018 dengan tema "Raya Couple Collection".. Sudah pastinya pada minggu ke-4 ini cabaran dan persaingannya lebih sengit.. Hanya 3 finalists sahaja yang akan tercalon pada minggu akhir nanti.. Siapalah agaknya juara LazAdaStyle ini ye?.. Nak tahu siapa juara, kenalah saksikannya nanti..

Video Teaser - Episod 4


Mungkin ada yang terlepas menyaksikan episod yang sebelumnya.. Jadi, untuk menyaksikan semula episod pertama, kedua dan ketiga, korang boleh tonton video dibawah ni..

Episod 1
Tema : Hijabista Collection



Episod 2
Tema : Mother & Me Collection



Episod 3
Tema : Bold & Curvy Collection - Plus Size


Jumlah Keseluruhan Peserta adalah 8 orang


  • Episode 1: 2 teams, 2 eliminated from losing team 
  • Episode 2: 2 teams, 2 eliminated from losing team 
  • Episode 3: 1 eliminated out of remaining 4 contestants. Contestants to push their own style in this episode! 
  • Episode 4: 3 finalists

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Facebook

Instagram




Lazada Online Revolution Blogger Contest

Wednesday, November 15, 2017
Lazada Online Revolution Blogger Contest  |  Seperti tahun sebelumnya, Lazada sekali lagi mengadakan Lazada Online Revolution 2017 dan kali ini bertemakan "Shop The Universe" yang akan berlangsung sepanjang bulan bermula 11 November sehingga 14 Disember 2017.. Pelbagai tawaran menarik dan produk popular dari jenama terkenal ditawarkan sempena Online Revolution ini..


Bersempena dengan Lazada Online Revolution 2017 ini, Lazada Malaysia juga telah menganjurkan Lazada Online Revolution Blogger Contest khas buat Blogger-Blogger di Malaysia dan mencari seramai lebih kurang 111 orang pemenang.. Waahhh ramai tu.. Jadi, apa tunggu lagi, jom pakat join contest ini.. Manalah tahukan ada rezeki untuk menang shopping voucher dari Lazada..

Lazada Online Revolution Blogger Contest, lazada contest, lazada online revolution 2017, lazada online revolution sales, online revolution sales

Oleh itu, aku juga tak mahu lepaskan peluang keemasan ini untuk turut serta dalam contest anjuran Lazada Malaysia ini.. Rugi tau tak join.. Bak kata pepatah 'untung sabut timbul, untung batu tenggelam'.. hehe.. Berperibahasa pulak ye.. Ok, dengan lafaz Bismillah aku join contest ini.. Apa syarat-syaratnya? Yeahh, syaratnya kena jawab soalan la seperti tahun-tahun yang lalu.. Jom kita jawab soalan yang ada satu persatu..

Soalan 1
Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?  
Adakah anda masih ingat produk pertama yang pernah anda beli dalam talian? Apakah dan bagaimanakah pengalaman anda?

Ok, produk pertama yang pernah aku beli secara online di Lazada adalah smartphone.. LENOVO PHAB PLUS DUAL SIM... Tapi, time tu aku belum tahu lagi macam mana nak membeli secara online di Lazada dan untuk tidak mengambil sebarang risiko kecuaian aku sendiri, aku mintak pertolongan dari kawan aku untuk belikan aku smartphone tersebut..

Selepas itu baru aku belajar selok belok untuk membeli secara online di Lazada Malaysia dan produk pertama aku beli dengan jayanya adalah Pampers Drypers untuk anak aku.. Tapi tak up entry la pulak.. Adeh.. Bermula dari situlah baru aku tahu, membeli di Lazada sangat mudah dan websitenya adalah mesra pengguna..

Soalan 2
Which types of products would you prefer buying online?   
Jenis produk mana yang anda lebih suka membeli dalam talian?

Soalan yang paling aku suka jawab.. Haha!!

Produk yang paling aku suka beli secara online terutamanya di Lazada adalah produk kecantikan dan barangan anak.. Kebiasaannya produk-produk inilah yang biasa akan aku usha di laman web Lazada.. Kalau harga 'cantik', mesti aku grab punye..

Biasanya untuk produk kecantikan aku akan tengok BBCushion dan Lipstick.. 2 produk ni wajib aku usha terutama time Lazada buat sale... Untuk barangan anak pula, kebiasaannya aku akan tengok dan beli pampers.. Selalunya kalau Lazada buat sale, harga pampers memang memikat hati.. Murah gila-gila.. So, memang tak lepas peluang terus aje beli..

Soalan 3
What to you love about online shopping?  
Apa yang anda suka tentang membeli-belah dalam talian?

Bagi aku, beli belah secara online ni lebih menyeronokkan berbanding shopping di kedai-kedai kerana bila shopping online, aku tak perlu buang masa untuk jelajah dari satu kedai ke satu kedai untuk cari barang yang diperlukan dan bersesak-sesak di shopping mall.. Lagi pula, itu semua sangat memenatkan, buang tenaga, membazir masa dan membazir duit untuk isi minyak kereta dan makan-makan.. Huhu..

Selain itu, shopping online ni pun lebih pantas dan mudah,... Yelah semuanya dihujung jari je kan.. Main klik-klik aje dah boleh membeli belah dan tunggu aje barang sampai depan pintu rumah.. Gile mudah..!! Lagipun semua barang keperluan ada dijual secara online... Sebut aje nak beli apa, pasti ada dijual.. Satu lagi, harganya lebih murah berbanding shopping di luar dan banyak tawaran hebat dengan diskaun yang berbaloi-baloi dan sales besar-besaran juga selalu diadakan.. Memang best!!

Soalan 4
Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?
Produk manakah yang anda beli atau anda merancang untuk membeli di Lazada semasa Online Revolution sales?

Kalau diikutkan hati dan nafsu bershopping ni, macam nak memborong semua sekali yang ada kat Lazada tu.. Haha...!! Mane tak nye semua menarik dan murah-murah harganya.. Memang rambang mata jadinya.. Tak tahu mane satu yang nak diutamakan dulu.. Jadi, sempena Lazada Online Revolution sales ni, aku dah mark 3 barang untuk dibeli.. Nak tahu apa? Jom tengok..


Produk pertama yang aku akan usha bila bukak laman web Lazada Malaysia adalah Pampers!! Anak-anak aku dah bertukar ke jenama Petpet sekarang.. Memandangkan stock pampers anak aku yang baru mencecah usia 2 bulan tu dah nak habis, jadi aku bercadang untuk memborong Petpet saiz S ni.. Harganya agak menarik dan bolehlah aku buat stock.. Hiks..


Memandangkan baru-baru ni aku dah terlebih dahulu membeli BBCushion dan Lipstick di Lazada, jadi kali ni aku tak usha lah produk kecantikan ye.. Hehe.. Menyesal pulak beli awal sangat.. Kalau tak dapat lagik murah.. Tak pe la, keperluan mendesak masa tu kan.. So, produk kedua yang aku cadang untuk beli adalah Pensonic Chef's Like Air Fryer.. Dah lama aku idam-idamkan air fryer ni sebenarnya dan dah lama juga berada dalam wishlist aku menunggu masa sesuai aje untuk membelinya.. Bila tengok ada potongan 55% sempena Online Revolution sales ni, terus aje rasa nak beli.. Rugi tak grab tau.. Haha!!

Orite, nampaknya untuk kali ni, aku cuma nak dapatkan 2 barang ini sahaja di Lazada Online Revolution Sales yang bermula 11 November hingga 14 Disember 2017.. Nasib baik tempohnya masih panjang.. Sempatlah aku grab masa gaji nanti.. Tak sabar rasanya nak tunggu gaji untuk dapatkan barang-barang ni terutamanya Air Fryer tu.. Hehe.. Korang tak nak usha sama ke? Jomlah, jangan lepaskan peluang ni..

Oklah, semua soalan pun aku dah jawab.. Mesti korang nak tahukan hadiah yang ditawarkan dalam Lazada Online Revolution Blogger Contest ni.. Meh tengok hadiah-hadiahnya..
Prizes – More Participants, More Winners! 
Depending on the overall number of participants there will be either 25, 50, 80 or 111 winners :-

Less than 200 Participants (RM3,150 to 25 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM300   
  • 2nd Prize: 9 x RM150   
  • 3rd Prize: 15 x RM100   

More than 200 Participants (RM6,150 to 50 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM500   
  • 2nd Prize: 15 x RM150   
  • 3rd Prize: 34 x RM100   

More than 350 Participants (RM10,400 to 80 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM750   
  • 2nd Prize: 35 x RM150   
  • 3rd Prize: 44 x RM100  

More than 500 Participants (RM14,500 to 111 winners)
  • 1st Prize: 1 x RM1,000   
  • 2nd Prize: 50 x RM150   
  • 3rd Prize: 60 x RM100 

Menarik gila kot hadiahnya.. Buat blogger-blogger semua, jomlah join beramai-ramai contest ni.. Lagi ramai join, lagi banyak peluang untuk menang.. Rugi tak join..!! Kalau korang nak join, boleh klik link di bawah ini...





Shopping Sakan Di Lazada Dengan Voucher Merdeka Contest

Wednesday, October 11, 2017
Shopping Sakan Di Lazada Dengan Voucher Merdeka Contest  |  26 September lalu, pemenang untuk Merdeka! Merdeka! Lazada Blogger Contest telah pun diumumkan di SINI... Dan aku telah memenangi tempat kedua dalam contest tersebut dengan hadiah berupa shopping voucher bernilai RM300.. Alhamdulillah... Hadiahnya dah pun di emailkan kepada aku pada 29 September yang lalu..

Shopping Sakan Di Lazada Dengan Voucher Merdeka Contest 

Lama jugak dok peram voucher ni sebab tak tahu nak shopping apa.. Biasalah kalau dah banyak camni nilainya, harus dimanfaatkan sebaiknya sampaikan tak tahu nak beli apa.. Pada asalnya plan nak beli barang baby, tapi rasanya semua dah ada cukup lengkap cuma botol susu aje yang tak beli lagi.. Jadi beli apa yang perlu aje lah.. Encik suami pun awal-awal lagi dah mintak dibelikan kasut kerja.. Almaklumlah kasut kerjanya lama dah tak bertukar.. Kesian jugak.. Jadi bagilah reward dekat dia untuk kali ni.. Ehh, kali ni je ke..?? Rasanya banyak kali dah.. Haha.. Nak beli baju untuk Qhaliff pun, tak jadi sebab risau tak padan dengan saiz.. Banyak dah beli baju online, bila sampai aje tengok saiznya kecil.. Jadi lebih baik beli terus di kedai.. Nak tau barang apa aku shopping di Lazada? Jom tengok..


7 barang aku shopping di Lazada dengan voucher merdeka contest tersebut... Itu pun puas fikir nak beli apa.. Encik suami rembat 2 pasang kasut kerja.. Ewaaahh sakan dia noooo... Untuk baby, aku beli botol susu pigeon.. Beli yang besar terus.. Kalau beli yang kecik, sekejap aje pakai.. Rugi hokeh!! Kalau baby tak sesuai botol ni, boleh kasi Qhaliff aje.. Pastu Desk Lamp untuk kegunaan sebagai lampu malam.. Untuk aku pulak, aku beli Maybelline Super BB Cushion dan lipstik aje.. Lipstik tu tak plan pun nak beli sebenarnya.. Itu pun sebab nak kasi cukupkan jumlah RM300 tu.. Nampak, wipes pun aku beli.. Haha.. Dah alang-alang bende alah tu dok lalu lalang depan bijik mata aku, terus aje lah masuk dalam cart..  Total semua RM 299.45.. Tak cukup jugak 300 tu.. Tak pe la.. Sen-sen aje pun kan.. Halalkan aje.. Hehe..

Postage memang tak termasuk dalam RM300 tu.. Perlu dibayar secara berasingan.. So, aku cuma bayar kos postage aje RM20..

Aku shopping ni 9hb Oktober dan kebetulan time ni tengah MYCYBERSALE... Potongan sehingga 90%.. Lagi murahlah harga barang.. Dapatlah shopping banyak sikit barang.. Ada hikmahnya juga aku peram lama voucher ni yek.. Kalau tak, kena bayar harga asal.. Huhu.. Alhamdulillah..

lazada malaysia, lazada, mycybersale

Korang yang mana nak shopping online tu, jom pakat terjah LAZADA MALAYSIA.. Sekarang tengah ada sale bersempena MYCYBERSALE.. Potongan sehingga 90% bermula 9hb hingga 13 Oktober 2017 ini.. Jangan lepaskan peluang untuk shopping sakan di Lazada ye..


Lazada Merdeka Blogger Contest Winners Announcement

Thursday, September 28, 2017
Lazada Merdeka Blogger Contest Winners Announcement  |  2 hari lepas aku dapat emel dari pihak lazada tentang keputusan pemenang Lazada Merdeka Blogger Contest.. Macam biasalah, keputusan ni akan dihantar kepada semua peserta yang join contest tersebut.. Lama jugak rasanya tunggu keputusan ni keluar.. 26 Sept 2017 barulah diumumkan pemenangnya.. Tak seperti selalu, kali ni aku tak berapa nak excited tengok nama pemenang sebab dah banyak kali jugak join lazada contest  ni tapi tak de rezeki lagi untuk menang.. Dalam pada tak berapa nak excited tu, tetiba ternampak satu nama ni yang cukup aku kenali.. Hoh!! Siapakah??


Nama aku wehhh!! Dok dalam senarai pemenang 2nd Prize.. Allahuakbar... Ada rezeki aku kali ni rupanya.. Betullah kan, rezeki ni datangnya tanpa disangka-sangka.. Bila kite terlalu mengharap, boleh jadi ianya bukan untuk kita.. Bila kita tak mengharap langsung, tetiba ia datang bergolek pada kita.. Alhamdulillah... TQ ALLAH.. TQ Lazada...

Tahniah jugak aku ucapkan pada semua pemenang yang tersenarai... Lain kali kita pakat join lagik yek Lazada Contest ni.. Mane tau ada rezeki korang pulak untuk menangkan.. Insyaallah.. Tak sabar nak tunggu vouchernye.. Bolehlah aku shopping barang anak-anak juga nanti.. Banyak yang nak dibeli ni.. Inilah dinamakan rezeki anak yek.. 😉


Merdeka! Merdeka! Lazada Blogger Contest

Tuesday, August 29, 2017
Merdeka! Merdeka! Lazada Blogger Contest  |  Setiap tahun, bulan Ogos adalah bulan yang dinanti-nantikan oleh rakyat Malaysia kerana peristiwa paling bersejarah telah berlaku di bulan Ogos ini dimana rakyat Malaysia mendapatkan Kemerdekaan.. Hari merdeka semakin menghampiri kita hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi.. Nampaknya dah banyak bendera-bendera malaysia dikibarkan.. Tak kiralah di rumah-rumah, pada kereta dan sebagainya.. Itu menandakan masih ada semangat patriotik dalam diri rakyat Malaysia... 


Bersempena Hari Kemerdekaan yang ke-60 ini, Lazada dengan berbesar hatinya mengadakan Merdeka! Merdeka! Sale dimana pelbagai barangan menarik ditawarkan dengan diskaun hebat sehingga 80%... Merdeka! Merdeka! Sale ini akan berlangsung dari 25 hingga 31 Ogos 2017.. Jadi, jangan lepaskan peluang ini untuk dapatkan barangan yang diidamkan dengan harga yang sangat, sangat, sangat murah...!! Rugi tak grab tau..

Buat para blogger juga ada yang istimewa kerana Lazada juga melancarkan Merdeka! Merdeka! Blogger Contest dengan 6 hadiah yang menarik untuk dimenangi!!.. Bila Lazada yang anjurkan contest, haruslah hadiahnya pun best dan lumayan kan... 6 orang pemenang dicari untuk memenangi Lazada Shopping Voucher... Rugi tak join uolls.. Kalau menang boleh shopping sakan di Lazada Malaysia.. Korang tak nak ke? Kalau nak, sila join ye.. Klik aje banner kat bawah ni ok.. Contest akan berlangsung dari 21 hingga 31 Ogos 2017.. Jom join ramai-ramai..

Merdeka! Merdeka! Lazada Blogger Contest, lazada, lazada malaysia, contest
Merdeka! Merdeka! Lazada Blogger Contest

Syaratnya mudah saja.. Hanya perlu jawab soalan yang diberikan.. Meh tengok apa jawapan aku... Hiks..

1. What do you love about being Malaysia?

Aman Damai & Berbilang Kaum
Malaysia aman damai dan bebas dari peperangan.. Itu yang paling aku suka.. Paling nice, rakyat Malaysia ni berbilang kaum tetapi masih boleh hidup dalam keadaan yang aman damai, harmoni dan bersatu padu antara satu sama lain..

Pelbagai Makanan
Malaysia terkenal dengan syurga makanan.. Nak apa, semuanya ada.. Pendek kata kat Malaysia ni terdapat pelbagai jenis makanan.. Daripada yang pelik hinggalah yang biasa-biasa.. Best ohh!! Haha..


2. Your favorite brand?

Ofkos PENSONIC!!! Kalau dah jadi mak-mak ni, memang dok usha barang letrik ajelah... Ada beberapa barang pensonic yang masih belum dimiliki lagi dan masih dalam wishlist.. Hehe.. Aku suka brand Pensonic ni sebab ianya local brand yang berkualiti dan harga pun berpatutan serta mampu milik... Tak de la rasa terbeban sangat nak belikan.. Satu lagi, brand Pensonic ni mudah didapati.. Terbaikk ohh!!


3. Select two products from the Malaysian Brands that you love..


Dah lama aku dok usha Pensonic Chef's Like Air Fryer ni sebenarnya.. Apa yang best dengan Air Fryer ni, bila kita nak goreng ayam ke, tak perlu nak guna minyak.. Jadi, makanan kita pun berkhasiat.. Tu yang best tu... Selain dapat jimat daripada membeli minyak masak.. Haha!!



Yeahh ini barang kedua yang menjadi idaman aku... Pensonic Food Processor.. Pelbagai guna.. Boleh blending, chopping, slicing, grating, juicing and emulsifying... Paling perlu bila nak buat makanan untuk baby.. 


Oklah, semua soalan dah aku jawab untuk Merdeka! Merdeka! Lazada Blogger Contest ni... Kalau korang bergelar blogger, jom kita pakat join ramai-ramai ye.. Bagi korang yang suka shopping secara online tu, jangan lepaskan peluang untuk shopping di Lazada sekarang.. Diskaun hebat menanti korang tau!! Cepat-cepat pergi terjah laman web lazada sekarang atau boleh terus aje klik link kat bawah ni.. 



Bergaya Indah Di Pagi Raya Bertemakan Navy Blue

Sunday, June 18, 2017
Bergaya Indah Di Pagi Raya Bertemakan Navy Blue  |  Assalamualaikum wbt.. Hi korang!.. Ramadhan semakin ke penghujung.. Hanya tinggal beberapa hari aje lagi kita umat Islam akan meraikan Hari Raya Aidilfitri.. Dah siap ke persiapan raya korang? Baju, kuih, duit raya, langsir dan sebagainya... Bagi aku sendiri, pada tahun ni hanya bersederhana sahaja seperti tahun-tahun yang lepas.. Manakan tidak bersederhana, tak lama lagi akan menyambut orang baru pula.. Hehe.. Tak boleh terlalu membazir.. Hiks.. Biasanya kalau raya mesti ada temanya.. Korang tema warna ape tahun ni?? Kot-kot tersama dengan aku.. Tahun ni aku memilih warna Navy Blue sebagai temanya.. 

Bergaya Indah Di Pagi Raya Bertemakan Navy Blue
Bergaya Indah Di Pagi Raya Bertemakan Navy Blue

Memandangkan aku preggy tahun ni, harusss mencari baju aku dulu.. Agak susah untuk memilih baju ketika mengandung.. Nak pakai baju kurung, memang tak boleh.. So, aku memilih untuk memakai jubah tahun ni.. Jubah pula aku pilih jenis jubah jeans.. Gile rock aku tahun ni.. Haha!!.. Tak pe la kan, kita buat lain dari yang lain.. Baju aku dah ada.. Sekarang aku kena fikir untuk baju encik suami dan anak pulak.. Bila ditanya encik suami, tahun ni beliau nak memakai kurta sahaja.. Jadinya aku perlu cari kurta untuk dia dan juga anak.. Baru sedondon.. Tak gitu.. 

Dalam keadaan yang sarat ni, aku dah tak berdaya nak berjalan mencari baju raya dorang.. So, aku deside untuk beli secara online sahaja.. Baju aku pun beli secara online hokeh.. Senang sikit, tak letih nak jelajah kedai by kedai.. Huhu.. Aku memilih Lazada Malaysia untuk shopping baju raya encik suami dan anak aku tu sebab kat Lazada, apa sahaja pun ada.. Memang terbaik.. Siap ada diskaun lagik... Dapat la jimat kan..  Ehhh jap!! Tudung aku pun belum beli lagi.. Haaa boleh usha terus.. Hehe.. Jom tengok baju pilihan aku untuk suami dan anak serta tudung aku jua.. 

Harga : RM 100.00

Aku memilih kurta dari Uqail ni untuk encik suami sebab nampak elegent dan smart.. Harga masih dalam bajet aku.. Harga sebenar RM 119.00 ada pulak diskaun 16%.. Jimat RM 19.00


Harga : RM 78.20

Orite, ini pula untuk anak aku Qhaliff.. Harga sebenar RM 92.00 selepas diskaun sebanyak 15% dah jadi RM 78.20.. Dapatlah tambah berjimat aku.. Untung betul beli dekat Lazada ni.. Kurta ni disediakan dalam saiz untuk kanak-kanak 2 tahun hinggalah 12 tahun.. Nasib baik ada untuk 2 tahun kan.. Kalau tak, kena mencari lagi... Huhu..


Harga : RM 65.00

Aku memilih instant shawl warna pink.. Kenapa?? Haa sebab aku nak kan kelainan.. Takan nak pakai tudung warna navy blue jugak kan.. Tak kontra la nanti.. Bila pakai pink, nampaklah sikit kontranya.. Tak de la senada aje warna.. Aku berkenan shawl ni meskipun tak de diskaun bagi pembeliannya.. Nampak cantik dan elegant.. 


Oriteeee.. Dah lengkap outfit raya aku and family.. Barulah rasa senang hati.. Kalau tak, memang tak tenang.. So, bergaya indahlah kami sekeluarga di pagi raya nanti dengan bertemakan Navy Blue... Kalau korang belum shopping kelengkapan untuk raya, bolehlah terjah Lazada Malaysia sekarang kerana diskaun sehingga 90% ditawarkan sempena Riang Ria Raya Sale... Rugi tak grab tau!! Jom terjah sekarang..

Shopping Riang Raya Raya
Dapatkan diskaun sehingga 90% di SINI




Fantech Speaker Murah Dan Berkualiti Dari Lazada Malaysia

Sunday, June 04, 2017
Fantech Speaker Murah Dan Berkualiti Dari Lazada Malaysia  |  Baru-baru ni aku cuci mata dekat website Lazada Malasyia.. Mencari-cari speaker yang sesuai untuk PC kat rumah aku ni.. Almaklumlah PC aku tu tak berspeaker... Nak tengok youtube pun tak boleh... Takan nak tengok tanpa suara kan... So, dah puas mencari, aku berkenanlah dekat satu brand speaker ni.. Fantech Speaker... Harga pun ok.. Mampu milik.. Dan paling penting bila beli barang dekat Lazada Malaysia ni, aku akan tengok dulu review dari pembeli.. Tengok pada feedback customer, semuanya kata ok.. So, aku on aje la beli Fantech Speaker  ni..

Fantech Speaker Murah Dan Berkualiti Dari Lazada Malaysia
Fantech Speaker Murah Dan Berkualiti Dari Lazada Malaysia

Fantech Speaker ni sebenarnya didatangkan dalam 2 warna.. Putih dan Hitam.. Aku pilih hitam sebab tak nampak kotor.. Rumah aku ni tau aje la, kuat bebenooonye berdebu.. Jadinya, untuk langkah selamat baik pilih warna hitam.. Tak nampak kotor walaupun yang sebenarnya mata aku ni lebih suka melihat warna putih.. Hehe.. Putih cantik woooo.. Tapi ape boleh buat, keadaan rumah tak mengizinkan.. 


Cantikkan warna putih tu.. Kot rumah korang tak de masalah debu dan habuk yang maha dasyat, bolehlah pilih warna putih itewwww!!.. Aku beli speaker ni dengan harga hanya RM 31.80.. Ada potongan sebanyak 34%.. Harga sebelum diskaun adalah RM 48.00.. 


Aku dah pun try and error Fantech Speaker ni.. Bunyinya memang umpphh...!! Terbaikk dari ladang... Sekarang PC aku dah ada speaker, so lepas ni bolehlah selalu mengadap youtube.. Hehe... Dah macam tak pernah ada speaker jerk gayanye kan.. Haha!! Sebenarnya ada.. Cuma terlalu besar.. Aku dah ada speaker jenama Sonic Gear Evo 7.... Dah pernah pasang pun dekat PC ni.. Yang jadi masalahnya, bila dah besar sangat speaker tu tak boleh nak sorok belakang monitor.. Dan budak kecik dalam rumah ni, suka sangat menekan on/off nye.. Cocok sana cocok sini.. Hadoiii... Tensen mak nakkk...!! Tu sebab aku beli speaker kecik comel ni.. Supaya si Qhaliff tu tak dapat lagik nak kacau speaker aku.. Haha.. 


Dah siap pasang pun.. Nampak tak tu, seno'et jerk speakernya.. Untuk snap gambar ni aku letak la depan dulu speaker tu.. Pastu baru letak belakang monitor tu supaya selamat.. Haha!! Oklah.. Bagi aku memang berbaloi-baloi aku beli speaker ni setanding dengan kualitinya.. Berapa lama boleh guna tu aku tak pasti la ye.. Kite tunggu dan lihat aje la.. Moga-moga jangka hayatnya lama.. Hiks..

Kalau korang rasa nak jugak beli speaker comel macam yang aku beli ni, bolehlah beli di Lazada Malaysia.. Masih ada diskaun sekarang  ni tau... Nanti kalau diskaun dah tak de tolong jangan nangis belakang pintu bilik ye... 


Beli Fantech Speaker di SINI



Resepi Roti Jala Lembut Dan Sedap Menu Istimewa Ramadhan

Wednesday, May 24, 2017
Resepi Roti Jala Lembut Dan Sedap Menu Istimewa Ramadhan  |  Hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan.. Dah bersediakah korang untuk menghadapi Ramadhan tahun ni? Atau ada yang dah terbayang-bayang suasana beraya di kampung sekarang ni? Hiks.. Bersempena bulan Ramadhan yang akan tiba nanti, Lazada Malaysia tidak melepaskan peluang ini untuk sama-sama meraikannya dengan mengadakan jualan Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya bermula 19 Mei 2017 sehinggalah 30 Jun 2017 dengan tawaran diskaun sehingga 90%... Banyak tu uolls.. Rugi kalau tak guna kesempatan yang ada ni untuk borong apa yang patut untuk persediaan Ramadhan dan Hari Raya nanti..


Kemahennn teruja aku bila Lazada Malaysia buat sale sempena Ramadhan ni.. Aku dah usha-usha barang yang best-best untuk dibeli.. Siap buat wishlist lagik.. Haha!!

Bukan setakat jualan Ramadhan, Lazada Malaysia juga meraikan para blogger dengan menganjurkan Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest yang berlangsung bermula 19 Mei sehingga 23 Jun 2017 ini dengan tema yang berbeza setiap minggu.. Wahhh memang teruja sangat aku nak  join contest ni... Kalau boleh setiap minggu nak join hokeh!!

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest
Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest
Contest kali ni akan berlangsung selama 4 minggu dengan topik yang berbeza setiap minggu.... Setiap blogger boleh sertai lebih dari 1 penyertaan.. Ini bermakna peluang untuk menang memang cerah.. Hehe.. Semakin ramai blogger yang menyertainya, semakin banyaklah hadiah yang akan disediakan nanti... So, korang-korang semua yang bergelar blogger, moh le kite pakat join ramai-ramai ye.. Hadiah mingguan pun disediakan tau untuk 3 orang blogger bertuah bagi setiap minggu.. Memang terbaikk!!

Orite, jom ikut aku join untuk minggu pertama ni.. Apakah tema untuk minggu ni??

Minggu Pertama
Tema : DELICIOUS RAMADHAN
Tarikh : 19 Mei 2017 - 01 Jun 2017

Biasa kalau bulan Ramadhan, juadah yang agak istimewa yang biasa aku buat setiap tahun adalah Roti Jala dan Kari Ayam.. Kalau nak buat Roti Jala dan Kari Ayam ni haruss kena tunggu hari cuti.. Kalau hari bekerja memang akan kelam kabut... So, lebih baik tunggu hari cuti baru buat sesuatu yang istimewa untuk juadah berbuka.. Ok, tak yah nak bebel panjang sangat, jom tengok resepi Roti Jala Lembut & Sedap beserta Kari Ayam yang biasa aku gunakan...

Roti Jala Lembut Dan Sedap Menu Istimewa Ramadhan


Roti Jala Lembut & Sedap

Bahan-bahan :-
3 cawan tepung gandum
2 1/2 sudu besar minyak masak
1 sudu kecil garam
1 biji telur
3 cawan air (dicampur sedikit santan)
Sedikit pewarna kuning

Cara Penyediaan :-
  • Blend semua bahan-bahan di atas sehingga sebati dengan menggunakan Tefal Blender Blendforce Triplax.. Kalau nak tahu adunan sudah boleh dijala atau tidak, cuba masukkan sesenduk adunan ke dalam acuan... Jika aduanan tersebut keluarnya tidak putus-putus, maknanya dah boleh dijala menggunakan kuali non stick Tefal Super Cook Frypan.. Kalau pekat, boleh tambah air lagi sehingga boleh dijala...
  • Selepas dijala di atas kuali, biarkan dalam beberapa saat.. Kalau dah masak tak perlu dibalik, terus aje diangkat dan digulung..
  • Bila dah siap bolehlah dimakan dengan kari ayam.. 



Kari Ayam

Bahan-bahan :-
350gm bahagian isi ayam (potong kecil)
1 sudu kecil cili giling
2 biji kentang (potong dadu)
2 inci kulit kayu manis
2 kuntum bunga lawang
3 biji buah pelaga
2 tangkai daun kari
3 cawan air
1 inci asam gelugur
1 sudu kerisik
1/2 cawan santan
Garam secukup rasa
Gula secukup rasa
Minyak untuk menumis

Bahan Kisar :-
5 ulas bawang merah
1/2 inci lengkuas
1 inci halia

Cara Penyediaan :-

  • Tumis bahan kisar hingga beraroma bersama daun kari, kulit kayu manis, bunga lawang dan biji pelaga... Masukkan bancuhan serbuk kari + cili giling. Tumis hingga pecah minyak..
  • Selepas dah pecah minyak, masukkan kentang dan ayam.. Kacau rata.
  • Masukkan air dan renehkan sehingga kentang empuk..
  • Kemudian, masukkan santan, asam gelugur, kiub ayam Knorr, kerisik, garam dan gula.. Renehkan lagi..
  • Dah siap, bolehlah dihidangkan dengan roti jala.. 


Ni lah resepi yang selalu aku guna untuk buat roti jala dan kari ayam.... Setiap tahun pasti aku akan buat roti jala... Dulu-dulu biasa buat roti jala, guna kuali biasa aje.. Bila buat asyik dok lekat aje kat kuali, terus aje beli kuali non stick... Aku lebih suka guna jenama Tefal.. Sebab tu la blender dan kuali non stick aku dari brand Tefal.. Proses penyediaan Roti Jala pun jadi lebih mudah bila aku menggunakan barangan seperti Tefal Blender Blendforce Triplax dan Tefal Super Cook Fryfan ni.. Aku beli barangan Tefal ni dulu kat Lazada Malaysia.. Sekarang ada diskaun tau untuk 2 barang ni... Jom kita terjah..





Kalau korang nak dapatkan barangan kat atas ni, boleh klik aje link bawah gambar tu ye.. Dah alang-alang beli barangan Tefal tu, beli la terus bahan-bahan untuk buat kari ayam tu kan.. Korang juga boleh dapatkan Serbuk Kari Ayam dan Daging Adabi dan juga Kiub Pati Ayam Knorr di Lazada Malaysia tau.. 



Kat Lazada Malaysia apa yang tak de kan.. Sekecil-kecil barang pun ada dijual.. Tu yang bestnya Lazada Malaysia ni.. Kalau korang rasa nak shopping sakan sempena Ramadhan ni, bolehlah terjah laman web Lazada Malaysia sekarang untuk menikmati diskaun hebat sehingga 90% bermula dari tarikh 19 Mei 2017 hingga 30 Jun 2017 ini... Jangan lepaskan peluang ni tau.. 

Jadi apa tunggu lagi tu?? Jom pakat serbu LAZADA MALAYSIA sekarang!!!


Faber Slow Cooker dan Nasty Girl Guess Clutch Dari Lazada Malaysia

Friday, May 12, 2017
Faber Slow Cooker dan Nasty Girl Guess Clutch Dari Lazada Malaysia |  Alhamdulillah semalam dah terima barang dari Lazada Malaysia hasil dari aku shopping guna voucher code yang masih tersisa.. Hehe.. Mula-mula tu buntu jugak nak pilih barang.. Lastnya aku pilih Faber Slow Cooker dan Nasty Girl Guess Clutch dari Lazada Malaysia untuk tebus voucher tersebut.. Voucher RM 50 jerk, so kena la tambah sikit.. Hiks..

Faber Slow Cooker dan Nasty Girl Guess Clutch Dari Lazada MY dari Lazada My
Faber Slow Cooker dan Nasty Girl Guess Clutch Dari Lazada MY dari Lazada My
Inilah hasil dari penubusan tersebut.. Huk.. Slow cooker tu untuk persediaan baby baru nanti.. Walaupun lambat lagi, sekurang-kurangnya dah jimat sikit duit aku untuk beli slow cooker ni nanti.. Barang kedua pilihan aku adalah Nasty Girl Guess Plate Multiple Clucth PU Leather Pink... Uisss panjang betul nama beg ni.. Haha.. Comelkan beg tu... Senang sikit, kalau nak kemana-mana yang dekat tak perlu aku galas handbag aku yang berat tu.. Bawak jerk clucth ni.. Mudah!!


Firstime aku beli slow cooker sebenarnya.. Cara guna pun belum belajar lagi.. Aku beli slow cooker ni pun untuk memudahkan aku buat nasi bubur untuk baby baru nanti.. Bukan tak boleh guna periuk biasa, tapi kalau guna slow cooker ni lebih mudah.. Taruk beras dan bahan-bahan lain dan tinggal aje.. Boleh buat kerja lain pulak kan.. Aku beli periuk ni dengan harga RM 58.20 sahaja.. Kalau korang rasa nak beli jugak boleh klik SINI ye...


Aku belum test lagi periuk ni sebenarnya.. Harap-harap tak de la masalahnya.. Kang tak pasal-pasal pulak nak klim warranty pulak.. Oh, warranty slow cooker ni selama 1 tahun.. Sebelum kita buat nasi bubur untuk baby, kita buat dulu nasi bubur untuk mak baby.. Haha!!


Orite, bag pink super cute ni akan membantu aku mengisi handphone, coins purse dan pelbagai lagi.. Nampak kecik je kan.. Tapi boleh muat 2 henpon tau... Tapi tetap menten kiut.. Hehe.. Harganya murah aje.. Aku dapatkannya dengan harga RM28.00 sahaja dekat SINI.. Korang boleh terjah ye kalau berminat jugak.. hiks.. Jom tengok bahagian dalam beg pula..


Ni bahagian dalamnya.. Bercorak munga-munga.. i loikeee!! Siap ada poket zip kat dalam tu.. Muat kalau nak simpan henpon atau buku bank... Boleh bayang tak besar mana beg ni.. Memang terbaik.. Bahagian luar dia memang lembut aje leathernya.. 


Masa dapat parcel tu, ada kekotoran sikit kat beg ni.. Mungkin tersimpan agak lama kot.. Tapi kotoran tu boleh hilang bila aku lapkan dengan kain basah.. Alhamdulillah.. Kira masalah kecil aje la tu.. Berbaloi-baloilah dengan harganya kan.. Kalau beli ratus-ratus, ada kotor memang berdukacita jugak... Lagi pun kotoran boleh hilang, so tak perlu nak kusutkan kepala.. 

Oklah.. Tu jerk nak cite.. Hehe.. Kalau korang rasa nak shopping kat lazada, bolehlah terjah laman web Lazada Malaysia sekarang... Banyak diskaun hebat sekarang ni... Rugi tak grab.. Jom terjah!!




Baca juga :

Shopping Online Lebih Mudah Dengan Lazada Apps Dan MOLPay Cash

Thursday, May 11, 2017
Shopping Online Lebih Mudah Dengan Lazada App Dan MOLPay Cash  |  Zaman sekarang ni, aku rasa ramai yang lebih suka shopping secara online kan.. Shopping online ni lebih mudah kot.. Hanya perlu duduk depan pc aje kalau nak membeli barang.. Tak payah dah bersesak-sesak ke shopping mall lagi.. Kalau dah sebut pasal online shopping ni, automatik teringatkan Lazada Malaysia.. Aku kalau nak shopping apa-apa, mesti terjah laman web Lazada Malaysia dulu.. Sebab di Lazada Malaysia  macam-macam ada dan harga pun murah dengan diskaun hebat.. Tambahan pulak sekarang ni dah boleh muat turun Lazada App di App Store / Google Play Store pada smartphone... Lagi bertambah kencang la aku shopping dekat Lazada Malaysia lepas ni.. Haha.. 

Shopping Online Lebih Mudah Dengan Lazada Apps Dan Molpay Cash
Shopping Online Lebih Mudah Dengan Lazada Apps Dan MOLPay Cash

Dengan memuat turun Lazada App ni, nak shopping online pun lebih mudah.. Kat mana-mana kita berada pun dah boleh shopping secara online.. Tapi kene ada talian internet la ye.. Kalau tak de talian internet camne nak online.. Hiks.. So, kepada yang kaki shopping online tu, jom kita pakat muat turun Lazada App ni.. Shopping jadi lebih mudah dan cepat... 


Untuk muat turun Lazada App, boleh ke App Store atau Google Play Store


Aku kalau bershopping secara online ni, aku lebih suka gunakan kaedah pembayaran secara online banking.... Lebih mudah.. Tapi yang menjadi masalah bila time nak shopping tu, dalam akaun tak de duit... Biasa la kengkadang aku ni suka keluarkan semua duit dari akaun.. Malas nak pergi ATM banyak kali.. Bila dah dalam akaun takde duit, camne nak shopping online kan? Haaa jangan susah hati ye, ada cara lain yang boleh digunakan untuk buat pembayaran bila kita shopping di Lazada Malaysia iaitu dengan cara pembayaran MOLPay Cash... 

MOLPay Cash merupakan salah satu cara pembayaran tunai yang inovatif terkemuka di Asia Tenggara.. Pengguna kini boleh membayar tunai  di kedai 7-Eleven yang terdekat untuk barangan yang mereka beli secara online.. Nahh, sekarang korang dah boleh bershopping di Lazada Malaysia dan bayar secara tunai di kaunter 7-Eleven.. Mudah gila kot... Macam mana caranya?? Meh aku tunjukkan kat korang step by step.. 


Mula-mula shopping barang yang korang nak beli.. Kemudian "proceed to checkout".
Seterusnya korang pilih sama ada "continue as guest" atau bagi yang dah ada akaun Lazada Malaysia boleh klik "I have an account".. Masukkan email dan password.. Kemudian "continue"..



Kemudian isi maklumat penghantaran dengan lengkap dan "proceed to pay"..
Seterusnya di bahagian Payment pula, klik "7-Eleven" untuk pilihan pembayaran..



Step seterusnya, proceed to "review order"... 
Kemudian, jika korang ada voucher kod, bolehlah masukkannya di bahagian "enter voucher code here" dan klik "apply"... Kemudian, check semua detail terlebih dahulu dan "Place order"..
Tunggu redirected selanjutnya..



Last sekali, korang perlu screenshot payment instructions seperti gambar kat atas ni dan 
boleh lah ke 7-Eleven yang berhampiran dengan tempat korang untuk membuat pembayaran dalam masa 48 Jam..

Mudah kan?? Lepas ni korang boleh la shopping sakan di Lazada Malaysia.. Kalau duit dalam akaun tak de pun masih boleh shopping.. Yang penting mesti ada duit di tangan.. Hehe.. Tengahari tadi aku dah shopping Faber Slow Cooker dan Guess Clutch di Lazada App.. Kebetulan ada voucher kod yang belum digunakan, tu yang sakan dok membeli tu.. Pembayaran pun dah buat di kaunter 7-Eleven tengahari tadi.. 

Mak buyong tengah buat pembayaran MOLPay Cash

Masa nak buat pembayaran tu, aku cuma cakap kat adik kaunter yang aku nak buat pembayaran MOLPay Cash.. Pastu aku tunjukkan screenshot payment instructions yang ada Bar Code tu aje kat adik tu.. Dia scan dan aku bayar.. Hiks.. Mudahkan.. Semudah ABC uolls.. 


Lepas selesai membuat pembayaran aku diberi 2 resit.. Satu resit dari 7-eleven dan satu resit lagi dari MOLPay sebagai bukti pembayaran.. 

Aku agak teruja dengan menggunakan kaedah pembayaran MOLPay Cash ni.. Memang sangat senang, mudah dan cepat.. Rasa macam nak shopping lagi je.. Haha.. Lepas ni korang bolehlah shopping di Lazada App dan bayar dengan cara MOLPay Cash di 7-Eleven yang berhampiran.. Baki dalam akaun tak cukup pun masih boleh shopping tau..!!

Oklah, kalau korang rasa nak bershopping di Lazada Malaysia bolehlah terjah ke laman web mereka iaitu www.lazada.com.my.. Untuk mendapatkan maklumat lebih  lanjut tentang MOLPay Cash pula, korang boleh layari www.molpay.com...

Selamat Bershopping!!