Top Social

Image Slider

Showing posts with label contest. Show all posts
Showing posts with label contest. Show all posts

Birthday Giveaway By Yayaazura.com

Sunday, February 17, 2019
Birthday Giveaway By Yayaazura.com  |  Lama weh tak join giveaway.. Rasa cam buat comeback jerk ni... Hari bizi sedunia dah tamat.. Lepas ni tak tahu la kot terbizi balik.. Misi utama buat masa ni nak siapkan banyak entry.. Moga diberi kekuatan dan kerajinan yang maha dasyat.. Kehkehkeh!! Orite, now aku nak join giveaway anjuran Blogger Yaya Azura.. Bila tengok hadiahnya, ofkos kena join sebabnya aku ni memang pantang kalau tengok buku.. Tak kire la buku ape pun.. Asalkan ia bergelar 'buku'.. Hikss..


Nak join boleh klik banner kat atas ni ye.. 

Ok, memandangkan giveaway ni sempena besday Yaya, aku nak kasilah ucapan sikit buat besday girl.. 
Kepada Yaya, Happy Birthday.. Semoga Yaya diberi kebahagian yang berpanjangan, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia serta diberi kekuatan untuk terus menempuh dugaan hidup.. Selamat maju jaya juga dalam dunia blogging.. Insyaallah.. Amiin YRA..

Korang-korang yang mane free tu, moh la join reramai giveaway ni.. Hadiah pun menarik.. Pakat support ye... Giveaway tamat akhir bulan ni..


Tarikh Akhir
28 Februari 2019


Giveaway Let's Beauty By Apekinah.com

Friday, January 04, 2019
Giveaway Let's Beauty By Apekinah.com  |  Holaa!! Salam Jumaat buat semua.. Ada yang tak pergi solat Jumaat ke tu? Tamo mengelat ye kaum adam sekalian.. Hehe.. Orite, dah alang-alang ada masa terluang ni, teringin pulak nak join giveaway anjuran Blogger Kinah ni.. Hadiah yang disediakan macam memanggil-manggil minta join giveaway ni.. Hehe.. Papepun kita up banner comel ni dulu..


Sape-sape yang rasa nak join boleh terus klik banner kat atas ni ye.. Syarat tak susah mane, jadi rugi sangat kalau tak join... Manalah tahu kot-kot ada rezeki untuk menang beauty box dari kinah.. Apa-apa pun, aku ucapkan gut luck kepada semua yang join.. Korang yang mana belum join tu, moh leee join reramai kasi meriah giveaway ni..


Tarikh Akhir
31 Januari 2019


PLANNERHUT | Planner 2019 Hadiah Giveaway Dari Lullabyssz

Wednesday, January 02, 2019
PLANNERHUT | Planner 2019 Hadiah Giveaway Dari Lullabyssz  |  Selamat tinggal 2018 dan selamat datang 2019... Selamat tahun baru buat semua readersssss Blog Lea Azleeya.. Apa azam baru korang tahun ni? Aku macam biasalah tak berazam pun sebabnya bila ada azam, belum tentu lagi tercapai.. Bila tak de azam, banyak bende boleh aku capai.. Hehe.. Macam orang tak de matlamat hidup aje bunyiknye kan.. Haha!! Walaupun tak de azam, tetapi aku harus ada plan untuk perjalanan hidup aku ni.. Jadi, aku memerlukan Planner 2019.. Alhamdulillah tahun ni aku tak perlu bersusah payah nak keluar duit beli planner baru sebabnya tuhan beri rezeki pada aku untuk menang sebuah Planner 2019 hasil dari aku join giveaway anjuran Blogger Lullabyssz...

PLANNERHUT | Planner 2019 Hadiah Giveaway Dari Lullabyssz

Hadiah ni sebenarnya dah lama sampai.. Cuma aku belum berkesempatan untuk update di blog.. Now aku curi masa sikit untuk 'menunjuk' kat korang planner baru aku ni.. Hiks.. Riak lagik takbur kan.. Haha.. 

Eceli planner ni dari PLANNERHUT sebuah shop menjual planner yang cantik dimana aku sendiri admire dengan planner yang dijualnya.. Serius memang cantik planner yang dorang jual.. Tak sangka tahun ni aku tak perlu keluarkan duit untuk membelinya.. Thankz to Messarah kerana memilih diri ini untuk memenangi hadiah yang best ni.. Hiks..

Mesti korang nak tengok kan kecantikan paras rupa dalaman planner ni kan.. Meh la aku 'menunjuk' kat korang.. Sekali lagi riak dan takbur.. Sekian.. Haha..

Page 1 - Boleh tarok detail peribadi kita ye.. Kot la tercicir, leh la orang yang terjumpa tu anto balik kat kite.. Tu pun kalau orang yang jumpa tu jenis yang bertanggungjawab.. hehe..

Ada jugak page untuk korang catat goals korang.. Checklist ibadat... Siap ada graf lagik tu.. Mudah nak tengok balikkan apa yang kita dah buat... Tahap kita dimana.. Reward pun boleh catat jugak.. Kot la tahun ni nak reward diri beli jet peribadi ke.. Ngeeee...

Ini yang bagus ni.. Setiap tahun berazam nak khatam al-quran.. Satu perkara yang baik.. Haa tak payah nak pening kepala baca sampai surah mana.. Boleh terus tick kat sini kalau dah selesai baca setiap surah.. Gile mudah wehh!!

Yang ni part aku paling suka tetapi tak pernah berjaya.. Haha.. Mula-mula cantik jerk saving, bila time tak de duit aku dah tak tahan kene goda dengan duit simpanan aku tu.. Kikiki.. Haaa ada jugak bahagian bills checklist.. 

Ada yang tengah nak kuruskan badan? Leh la catat kat bahagian Fitness Checklist ni.. Aku pun kene catat jugak nampak gayanye.. Berat badan tak menentu sekarang ni.. Huhu.. 

Monthly planner

Weekly Planner

Ini untuk bulan Ramadhan planner.. Ada part menu dan aktiviti.. Bolehlah catat nak masak ape untuk sahut dan buka puasa.. Plan awal-awal.. Baru tak buntu nak masak ape kan.. Untuk kitela kaum hawa.. cewahh..

Nak tengok kalender penuh pun ada ni ha..

Ini part last sekali dimana bahagian yang boleh korang tulis karangan hidup.. Hehe.. Ada bahagian bergaris dan juga kosong.. 

Orite, semua dah aku 'menunjuk' kat korang.. Mungkin ada yang masih belum beli planner untuk tahun ni dan ada plan untuk membelinya.. Jadi, bolehlah korang cuba dapatkan planner dari Plannerhut ni.. Memang cantik dan lengkap untuk checklist kehidupan kite seharian.. Paling best, this is islamic planner.. Yeahh iloike!!

Akhir sekali sebelum aku blah dari entry ni, aku nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga buat Messarah sebab hadiahkan planner yang cantik ni.. Moga Messarah dilimpahi rezeki yang halal dan menjalani kehidupan di tahun baru ini dengan lebih baik dari sebelumnya.. Amiin YRA.. 

Yang mana belum mengenali Messarah, boleh terjah blog beliau di https://messarah.blogspot.com/...


10 Barang Yang Ingin Aku Beli Di Althea

Saturday, December 15, 2018
10 Barang Yang Ingin Aku Beli Di Althea  |  Aku ni bukanlah seorang kaki shopping.. Tetapi bila sekali terjebak dalam kancah 'shopping' maka susah nak berhenti... Haha!! Now, aku giat bukak tutup - bukak tutup laman web Althea sebabnya banyak barang make-up dan skincare aku yang dah nak habis.. Jadinya, bila dah terjah laman web Althea maka penuhlah wishlist aku.. Ahakz.. 


Eh, sekejap! Korang tau tak apa itu Althea? Haa kalau ada yang masih tak tahu, Althea adalah sebuah laman web yang menjual barang atau produk kecantikan secara online yang datangnya nunnnn dari Korea... Biasanya kalau yang gile dengan K-Beauty pasti dah sinonem dengan Althea ni kan termasuklah aku.. Ahakz.. Sejak terjebak dengan K-Beauty ni memang Althea lah tempat aku shopping.. Tak nak membebel terlalu banyak, jom tengok wishlist aku, 10 barang yang ingin aku beli di Althea..


1. APRILSKIN Magic Snow Cushion


Orite, ini adalah barang pertama yang aku ingin beli di Althea, APRILSKIN Magic Snow Cushion.. Seriously, aku memang suka BB Cushion ni sebabnya aku dah pernah guna dulu.. Now, aku teringin nak guna balik sebabnya BB Cushion ni dapat cover semua cela di muka kita dengan mudah dan menampilkan wajah yang sempurna dan flawless.. I loikeee!! Almaklumlah muka aku ni bukannya 'suci' sangat.. Haha.. Ada la jugak parut jerawat dan kengkadang jerawat pun ada.. Jadi, dengan menggunakan APRILSKIN Magic Snow Cushion ni, dapatlah aku tutup segala cela kat muka aku ni.. Nama lagik magic cushion kan... Hehe..

Harganya tak mahal dan tak murah, sedang-sedang bak kata orang.. Berpadanan dengan hasilnya yang sangat superb iaitu RM82.00 sahaja.. Kalau ada yang nak beli dan cuba jugak, bolehlah klik link ni ye → https://my.althea.kr/magic-snow-cushion-2-0-2016-new


2. Elizavecca Skin Liar Primer


Ini produk wajib ada dalam beg aku.. Baru ni aku dah kehabisan si Elizavecca Skin Liar Primer ni.. Rasa macam tak sempurna jerk make up aku.. Hehe.. Paling terok, Skin Liar Primer ni selalu aje 'sold out' bila aku nak beli.. Nampak sangat produk ni bagus dan laku keras dekat Althea tu.. Harganya pun murah weh! 

Aku sebelum make up memang akan guna Skin Liar Primer ni supaya make up aku tahan lama dan mendapatkan matte finishing.. Muka pun nampak lebih flawless sepas make up.. Sangat membantu uolls... Paling best, make up memang tak akan bercapuk sama sekali.. Aku sangat recommend korang untuk guna Skin Liar Primer ni sebelum make up.. Gerenti korang puashati dengan hasilnya.. Harganya sangat murah iaitu RM23.00 sahaja.. Boleh beli di link ini → https://my.althea.kr/skin-liar-primer


3. MISSHA 4D Mascara


MISSHA 4D Mascara ni juga wajib ada dalam beg make up aku.. Aku tak percaya pada mascara lain selain mascara jenama MISSHA ni.. Ciri-ciri mascara yang aku suka haruslah tidak berketul-ketul dan mudah digunakan.. Ciri-ciri ni ada pada MISSHA 4D Mascara ni.. Serius aku suka mascara ni dan tak mungkin akan cari yang lain.. Ahakz.. Sekali beli mesti aku akan beli 2 pcs supaya aku tak putus bekalan.. Memandangkan kedua-duanya aku dah guna dan bakal habis tak lama lagi, MISSHA 4D Mascara ni wajib berada dalam wishlist aku.. Harga memang murah iaitu cuma RM16.00 sahaja.. Boleh terjah link ini → https://my.althea.kr/the-style-4d-mascara


4. RiRe Bubble Bubble Lip Mask


Bibir ni dah lama tak dirawat dan dibelai.. hehe.. Ada masa sampai kering bibir aku ni menggelupas dan paling teruk sampai pecah.. Sakit woiii... Ini gara-gara kurang air dan juga pemakaian lipstik yang terlalu kerap dan tak sesuai dengan bibir aku.. Jadi, terfikir jugak aku nak cari lips mask.. Sebelum ni bukan tak pernah guna lips mask, pernah aje.. Cumanya kali ni nak cuba pula yang jenis bubble bubble ni.. Baca feedback dari mereka yang dah guna, memang best... Jadi, aku pun nak jugak cuba kan.. Hehe..

Katanya RiRi Bubble Bubble Lip Mask ni dapat membuang sel kulit mati pada bibir dan memberikan kelembapan serta dapat melembutkan bibir... Haha, itu yang aku carik! Haha... Lagi pun, Bubble Lip Mask ni mengandungi ekstrak lemon dan kaya dengan vitamin c baik untuk kulit bibir.. Harga lip mask ni hanyalah RM29.00 sahaja.. Jom check kat sini → https://my.althea.kr/bubble-bubble-lip-mask


5. Laneige Essential Power Skin Refiner Moisture

Yeahh muka aku perlukan toner diketika ini.. Sebelum ni aku memang tak pernah guna lagi toner dari jenama Laneige ni.. Memang aku tahu dan sedia maklum yang jenama ni sangat terkenal dan mempunyai pengguna setia yang ramai.. Produknya juga adalah yang terbaik di pasaran.. Aku jerk lambat untuk mencubanya..

Jadi, kali ni aku tak nak ketinggalan lagi dan ingin mencuba sendiri kehebatan produk Laneige ni.. Lagi pun aku lihat ramai rakan-rakan aku yang dah mencubanya dan hasilnya sangat bagus.. Kulit aku memang jenis kombinasi.. Adakala kering dan ada kala ia berminyak.. Huhu.. Laneige Essential Power Skin Refiner Moisture ini menjadi pilihan aku sebabnya ia dapat membantu memberikan kelembapan pada kulit wajah dan menyeimbangkan minyak juga.. Hydro-Ion Mineral Water yang terkandung dalam essential ni mampu mempercepatkan kelembapan pada kulit.. Memang terbaik weh! Harganya cuma RM85.00.. Boleh tengok sini ye → https://my.althea.kr/power-essential-skin-refiner-moisture


6. Laneige Two Tone Lip Bar



Laneige Two Tone Lip Bar ni memang dah lama aku nak beli.. Tapinye, kena fikir banyak kali sebabnya aku tak pernah lagi beli lipstik berharga RM72.00 sebatang.. Haha.. Namun, hati aku ni rasa tak puas selagi tak beli.. Apa salahnya sekali sekala reward untuk diri sebatang lisptik yang mahalkan.. Lagi pun jenama Laneige ni sangatlah terkenal dan produknya juga berkualiti.. Jadi, dengan harga tu rasanya berbaloi-baloi untuk aku beli dan cuba.. Selain itu, warna yang ditawarkan sangat cantik oiii!!.. Sekarang ni memang aku suka sangat mengenakan lipstik two tone ni.. Nampak lebih menarik dan meyakinkan... 

Lipstik ni ada 10 shades.. Warna gabungannya cerah dan gelap.. Biasanya aku akan pakai warna gelap di bahagian dalam.. Nice weh!! Tak caya cuba la.. Haha.. Meh pakat beli kat sini → https://my.althea.kr/two-tone-lip-bar


7. Milky Dress Barbie Make Blurer Pop Cheek


Sekarang ni aku agak rajin sikit bermake up.. Blusher pun menjadi penting bagi aku sekarang.. Kalau sebelum ni aku gunakan Onsaemeein Velvet Moist Lip Tint sebagai blusher. Kali ni aku nak bertukar kepada Milky Dress Barbie Make Blurer Pop Cheek pula disebabkan Onsaemeein Lip Tint tu selalu sangat 'sold out'.. Memang sangat susah nak dapatkan stok.. 

Warna blusher Milky Dress ni cantik juga.. Bolehlah tukar angin pula kan.. Rasa macam nak rembat ketiga-tiga warna sebabnya sangat cantik.. hehe.. Harganya RM26.00 sahaja hokeh! Meh tengok sini → https://my.althea.kr/barbie-make-blurer-pop-cheek-6g


8. The Face Shop Designing Eyebrow Pencil


Yeah, aku pengguna setia eyebrow jenama The Face Shop ni.. Barang yang wajib ada bila aku make up.. Tak de ni, memang tak lengkap la make up aku.. Ahakz.. Ada banyak pilihan warna.. Biasanya aku guna dark brown.. Memandangkan eyebrow aku dah nak habis, haruslah aku masukkan dalam wishlish aku supaya aku tak putus bekalan eyebrow ni.. Haha!! Macam tu sekali ye.. Hiks..

Harganya sangat sangat sangat sangat murah.. Hanya RM11.00 sahaja.. Senang digunakan dan warnanya pun cantik sangat.. Nak selongkar, sila klik link ni ye → https://my.althea.kr/designing-eyebrow-pencil-0-3g


9. Althea Contour Cleanser


Pencuci muka pasti tak boleh tinggal.. Mesti kena ada dalam wishlist.. Pencuci muka pilihan aku haruslah dari keluaran Althea sendiri iaitu Contour Cleanser.. Serius, aku memang suka dengan pencuci muka ni.. Sangat sesuai untuk muka aku.. Dah banyak tiub jugak aku guna.. Sebelum kehabisan, aku kenalah buat stok.. Tak de la nanti dah habis baru kelam kabut nak beli.. Hehe..

Aku suka sangat pencuci muka ni sebabnya ia dapat membersihkan kulit dengan sempurna.. Make up habis tanggal.. Tak payah nak guna make up remove bagai.. Cukup dengan pencuci muka ni aje.. Selain itu, ia dapat membentuk wajah kita sekiranya guna dalam jangka masa yang berterusan.. V-shaped uollsss... Tak nak ke.. Hakak haruslah nak.. Ahakz!!

Harga murah aje.. Harga mampu milik iaitu RM23.00 untuk 150G... Murah weh!.. Lama jugak penggunaannya.. Jimat sangat.. Nak beli, boleh klik link ni → https://my.althea.kr/contour-cleanser


10. Pobling Pore Sonic Cleanser (White)


Barang terakhir yang ingin aku beli di Althea adalah Pobling Pore Sonic Cleanser.. Selalunya cuci muka dengan tangan jerk.. Nak la jugak try cuci muka menggunakan Pobling Pore Sonic Cleanser ni kan.. Ramai yang telah guna benda alah ni dan berpendapat ia sangat berkesan untuk memcuci muka dengan lebih sempurna.. Hah gitu!

Muka lebih bersih dari biasa uolls kalau guna Sonic Cleanser ni.. Dorang la kata.. Aku belum cuba lagi.. Pobling ni hebat tau sebab mempunyai kuasa 10,000 sonic/minit... Tu dia.. Memang muka akan terasa bersih la lepas guna Pobling ni.. Nak-nak lagi liang pori.. Memang bersih se bersihnya.. Bila baca feedback orang yang dah guna, aku sendiri teruja untuk cuba sendiri walaupun harganya agak meninggal.. Ekeke.. 

Pobling ni bukan guna kuasa elektrik ye tetapi menggunakan bateri sahaja dan sangat lembut bila digunakan pada muka kita.. Ia sama sekali tidak akan merosakkan kulit muka ya.. Harganya agak tinggi juga iaitu RM88.00.. Harga meninggal tetapi barangnya terbaik.. Berbaloi-baloi la kan dengan harga tu.. Nak beli, sila terjah disini → https://my.althea.kr/pore-sonic-cleanser-white


Itulah 10 barang yang ingin aku beli di Althea... Andai kata tak tercapai untuk beli kesepuluh-sepuluh ni dalam satu masa, tak pe kite beli sikit-sikit.. Dapat satu dari 10 wishlist ni pun dah boleh senyum sampai ke telinga tau.. Haha.. Bagi korang yang nak dapatkan produk K-Beauty yang berkualiti dan original, bolehlah beli di laman web Althea.. Websitenya pun mesra pengguna ye.. Korang tak perlu nak pening kepala semasa checkout barang.. Pembelian di laman web Althea sangat mudah.. Bagi korang yang firstime ingin beli barang di Althea sebagai new customer, jangan lupa dapatkan 15% diskaun dengan memasukan kod : NEW-MY semasa checkout ye.. Untuk info lanjut, boleh layari https://my.althea.kr/


Mystery Boxes Giveaway by Liyana Jasmi

Saturday, December 01, 2018
Mystery Boxes Giveaway by Liyana Jasmi  |  Holaaaa frenz.. Hari ni agak bernasib malang bila jari jemari ku dimakan oleh mata pisau.. Ahakz.. Luka 2 jari.. Mulanya malas jugak nak hadap blog ni, tapi rasa rindu pulak nak menulis.. Ternampak pula giveaway dari blogger Liyana Jasmi ni.. Wahh menarik hadiahnya.. Memang wajib join kalau macam ni.. Harapnya, nasib aku untuk giveaway ni tak semalang hari ini.. Haha!!


5 kotak misteri untuk dimenangi.. Wahh, best jerk dengar kan.. Apa la agaknya yang ada dalam kotak tu nanti.. Katanya ada 6 item.. Semoga ada rezeki untuk menang.. Alhamdulillah syaratnya pun sangatlah mudah.. Sape yang tak join giveaway ni sangatlah rugi ye.. Syarat mudah tetapi hadiah sangat menarik.. Hah gitu..

Hey, korang jom join..



Cepat join weh.. 16 Disember ni tarikh akhirnye tau.. Sempat lagi nak join tu..



Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Wednesday, November 21, 2018
Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz | Lamanya tak join giveaway... Hari ni paksa diri untuk join giveaway sekurang-kurangnya satu giveaway.. Hehe.. Biasa kalau ada masa terluang baru join.. Tapi kali ni kite mencelah saat kebizian melanda untuk turut serta untuk merebut sebuah planner.. Dah kebetulan mencari planner untuk tahun depan.. Bila dah ada giveaway hadiahnya planner, haruslah join walaupun sibuk.. Ahakz..


Kalau tahun ni, planner aku berbentuk sebuah dori yang comel.. Tahun depan tak pasti lagi bagaimaa rupa planner aku.. Andaikata ada rezeki menang giveaway ini, maka itulah planner aku untuk tahun hadapan.. Hiks.. 

Nasib baik juga syarat untuk sertai giveaway ni agak mudah dan simple.. Kalau rumit, mungkin aku tak dapat  nak join sebabnya masa itu emas bagi aku.. Kalau korang nak join juga, moh la cepat-cepat.. Akhir bulan ni dah tamat giveaway ni.. Makanye, jangan nak menangis birai katil ye.. hihihi.. Nak join klik aje banner kat atas nun..

Tarikh Tamat
30 November 2018


Johnson’s® Baby of the Year Contest 2018 Kembali Lagi Dengan Hadiah Bernilai Sehingga RM80,000

Monday, September 24, 2018
Johnson’s® Baby of the Year Contest 2018 Kembali Lagi Dengan Hadiah Bernilai Sehingga RM80,000 |  Rasanya jenama Johnson's Baby ni dah tak asing lagi dengan para mak-mak di malaysia.. Hehe.. Aku juga salah seorang pengguna Johnson's Baby ni untuk anak-anak aku.. Lagi pun produk ni mudah didapati dimana-mana pasaraya.. Haa ni nak kasitau dekat korang semua.. Sempena ulangtahun Johnson's yang ke-125 ni, Johnson's ada membuat satu contest tau buat si manja korang.. Hadiahnya sangatlah lumayan untuk dimenangi. Syarat untuk sertai pun mudah sahaja.. Nak tahu, jom baca sampai habis ye.. hiks!

Johnson’s® Baby of the Year Contest Kembali! Tampilkan ‘pesona diraja’ si manja anda untuk memenangi hadiah-hadiah bernilai sehingga RM80,000 


Si manja merupakan buah hati setiap ibu bapa, jenama penjagaan bayi yang terkemuka, Johnson’s® mahukan si putera dan si puteri yang kecil membawa pulang mahkota Johnson’s® Baby of the Year Contest 2018 yang berprestij dan hadiah-hadiah yang menarik bernilai sehingga RM80,000. Peraduan bayi yang telah disertai oleh para ibu beberapa generasi yang lalu kini kembali dengan tema yang sangat bermakna – “The Royal Celebration for Johnson’s® 125 Years with Your Princes & Princesses”.

Untuk meraikan kebanggaan dan kasih sayang ibu terhadap si manja mereka, peraduan ini akan melancarkan sticker GIF dan bingkai foto elektronik dalam empat tema istana – Royal Adventure, Magical Snow, Stardust Fairies dan Modern Monarchy. Ibu bapa boleh menggunakan sticker yang sedia ada untuk menghias foto si manja mereka bagi menyertai peraduan ini.


Hadiah Yang Bakal Dimenangi

Hadiah-hadiah menarik bernilai sehingga RM80,000 sangat bersesuaian dengan tema ‘diraja’. Sepasang putera dan puteri akan dipilih sebagai pemenang bagi setiap kategori umur; 0 hingga 12 bulan, 1 hingga 3 tahun, dan 4 hingga 6 tahun. Setiap pemenang akan membawa pulang wang tunai bernilai RM5,000 dan hamper Johnson’s® bernilai RM400. Lebih menarik lagi, para pemenang akan dianugerahkan pengalaman yang tidak dapat dilupakan seumur hidup, iaitu akan dipaparkan di muka depan majalah.

10 pemegang hadiah sagu hati juga akan dipilih daripada setiap kategori dan mereka akan menerima wang tunai bernilai RM500 dan hamper Johnson’s® bernilai RM400 bagi setiap pemenang.

Cara Sertai Johnson’s® Baby of the Year Contest 2018

Bagaimana cara untuk ibu bapa dan si manja mereka menyertai peraduan ‘diraja’ ini? Untuk menyertai peraduan ini, ibu bapa hanya perlu :-

  1. Membeli mana-mana produk bayi Johnson’s® mulai 1 September 2018 hingga 31 Oktober 2018.
  2. Ambil gambar si manja mereka yang comel. Kemudian, layari www.johnsonsbaby.com.my/boty2018.   
  3. Pilih bingkai foto dan sticker bertemakan istana yang anda suka untuk menghias foto si putera dan si puteri anda, kemudian muat naik gambar. 
  4. Lengkapkan borang dan hantarkan penyertaan anda. 

Itu sahaja! Mudahkan?? Si manja anda kini berpeluang untuk diberi gelaran sebagai Putera atau Puteri Johnson’s®! Ibu bapa boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang mereka mahu, jadi ambil gambar sebanyak mungkin untuk putera dan puteri mereka.



Dalam proses pemilihan, 36 penyertaan akan disenarai pendekkan (12 penyertaan daripada setiap kategori) dan akan dimuat naik ke laman Facebook Johnson’s® untuk diundi oleh para pengguna. Layari laman media sosial kami untuk menyemak sama ada si manja anda disenarai pendek.

Jom sertai sekarang!! Gunakan masa yang indah bersama si manja anda dengan menyertai Johnson’s® Baby of the Year Contest 2018 – Hantarkan penyertaan anda di www.johnsonbaby.com.my/boty2018 dari 1 September 2018 hingga 31 Oktober 2018.


Beauty Giveaway By Mrs Pip

Monday, September 17, 2018
Beauty Giveaway By Mrs Pip  |  Tak serik-serik join giveaway!! Walaupun jengjarang menang.. Haha.. Tak pe sekurang-kurangnya boleh support kengkawan blogger.. Ni haa nak join satu lagi giveaway beauty... Mentang-mentang la blog aku niche beauty ye, pilih giveaway beauty aje.. Hehe.. Orite, kali ni kite join pula Beauty Giveaway by Mrs Pip pula.. 


Syarat untuk giveaway Mrs Pip ni pun mudah jugak.. Cuma kena cerita sikit 'Apa yang aku suka tentang  blog Mrs Pip?'... hehe 

Apa yang aku suka ye tentang blog Mrs Pip ni? Hurmmm.. 
  • Fast loading bila masuk blog Mrs Pip
  • Nice Template
  • Tulisannya senang dibaca
  • Banyak info di dalamnya
  • Entry best!! 
Hah tu dia aku buat point aje senang.. Hehe.. Korang tak nak join ke giveaway ni.. Moh la join reramai.. Manalah tau ada rezeki untuk menang kan.. Hiks..

Tarikh Tamat : 06 Oktober 2018



Let's Be Beautiful by Ana Suhana

Monday, September 17, 2018
Let's Be Beautiful by Ana Suhana  |  Kemain semangat nak update blog bila si kecik tidur.. Kalau budak kecik tu tak tidur, memang tak de harapan nak mengadap pc ni.. Huhu.. Sebelum memerah otak dan jari jemari menaip entry kerja, kita bersantai dulu join giveaway.. Weh, lama dah makcik tak join giveaway... Malam ni nak join giveaway 'Let's Be Beautiful by Ana Suhana'... Tengok tajuk pun dah teruja nak join noq!! hehe..


Nampaknya giveaway ni akan berlansung selama sebulan.. Mesti ramai penyertaan untuk giveaway Blogger Ana kali ni.. Hadiah yang ditawarkan menarik hokeh! Kalau tak join memang rugi besar.. Biasa kalau hadiah dia gempak, mesti syarat penyertaannya agak 'cerewet'.. Haaa korang tak yah risau sebab syarat penyertaannya sangatlah simple.. Jadi, apa tunggu lagi, jom pakat join giveaway ni.. Aku dah join.. Yey!! Haha...

Wish me luck ok!!


GIVEAWAY PERTAMA by diyanatjuman.blogspot.com

Friday, August 03, 2018
GIVEAWAY PERTAMA by diyanatjuman.blogspot.com  |  Haloooo.. Giveaway kembali lagi.. Ehh bukan aku yang buat giveaway tapi aku yang nak join giveaway.. kehkehkeh!! Giveaway Pertama dari diyanatjuman.blogspot.com... Korang dah join ke belum tu? Kalau belum join, meh pakat join.. Hadiah menarik woiiii!! Sangatlah rugi kalau korang tak join.. Kalau menang ni, kompom penuh katil korang.. Apa tu? 

Klik banner untuk join

Nampak tak banner tu gambar apa? Teddy Bear besoooooo.. Itulah hadiahnya.. Sapa tak nak, angkat tangan... Tak nak bagi kat aku.. Haha.. Pape pun, korang semua diseru untuk join giveaway ini.. Lagi ramai lagik syok kan.. Meriah sikit.. Syaratnya mudah aje.. Main follow-follow jerk..

HADIAH 
Giant Teddy   
(seperti dalam banner di atas)

SYARAT PENYERTAAN  
1. Follow Blog Diyana Tjuman (scroll kat follower gadget) 
2. Follow Facebook Page @DT's BLOG 
3. Follow Facebook Page @Cubre Mi Foundation Ranau 
4. Follow Instagram @diyanatjuman 
5. Copy banner diatas 
6. Buat entry tajuk "GIVEAWAY PERTAMA by diyanatjuman.blogspot.com"(backlink tau!
7. Tinggalkan komen korang kat bawah dengan link entry   

PENGUMUMAN! 
  • Giveaway ni akan terbatal jika hanya terdapat 9 penyertaan. 
  • Hadiah akan ditambah sekiranya giveaway mendapat sambutan. *If :) 
  • Giveaway berlangsung bermula 28 Julai 2018 hingga 18 Ogos 2018. 
  • Pemenang akan dipilih dan diumumkan pada 20 Ogos 2018.


Tarikh Tamat
18 Ogos 2018



Giveaway Souvenirs By SitiYangMenaip

Wednesday, July 11, 2018
Giveaway Souvenirs By SitiYangMenaip  |  Holaaaaa!! Sementara nak tenangkan fikiran untuk memerah otak sekejap lagi menyiapkan entry tertunggak, kite join dulu giveaway.. Manelah tau lepas join giveaway, idea datang mencurah-curah.. Hehe.. Orite, aku tertarik dengan Giveaway Souvenirs By SitiYangMenaip ni.. Bila perkataan 'souvenirs' ada, apa yang aku bayangkan adalah fridge magnet dan bila aku tengok senarai hadiah, yesssss hadiahnya berupa fridge magnet.. Haha!! Best ohh!!


Bukan itu saja! Apa yang lagi best, hadiahnya bukan sahaja fridge magnet tetapi bersekali dengan sehelai T-Shirt... Kalau ada rezeki menang, bolehlah tambah fridge magnet kat peti ais aku tu.. Insyaallah.. Kalau ada rezeki tak kemana.. Kalau tak menang, mungkin rezeki tu dekat lain.. hiks.. Pape pun support sesama sendiri tu yang penting.. Syarat giveaway pun mudah.. So, ini membuatkan aku lagi lagi dan lagi nak join giveaway ni.. 

Nak Tag sapa ye? Hurmm
Kak Sheila, jom join giveaway ni.. hehe..

Korang yang tengah baca tu, jom la join sama.. Takan tengok saje.. Korang blogger Malaysia kan? Haaa dah cukup cukup syarat tu.. Jom pakat join kasi meriah giveaway ni..

Tarikh Tamat
13 Julai 2018


Comeback Giveaway by Byzura Halifah

Thursday, June 14, 2018
Comeback Giveaway by Byzura Halifah  |  Gile semangat hari ni join giveaway.. Inilah penangannya orang yang dah lama tak join giveaway atau segmen.. Lagi pun sementara ada masa  dan tengah rajin ni boleh la pulun join.. Jadinya, kali ni aku nak join giveaway anjuran Blogger Byzura Halifah ni. Hadiah menarik menanti pemenang tau.. Rugi tak join..

Klik banner kalau nak join ye!

Antara hadiah untuk dimenangi :-


~ Shawl / Bawal (You can choose either shawl or bawal and the color)  
~ Butang Baju Melayu  
~ Cash RM10.00 
~ Prepaid Reload RM5.00 (Any telco)

Menarikkan hadiahnya.. Jadi, jom join beramai-ramai meriahkan lagi giveaway kawan kita ni.. Ada rezeki, boleh sarung shawl cantik di kepala nanti.. Hehe.. 

Aku nak tag siapa ye? Hurrmmm..

Tarikh Akhir
07 Julai 2018