Top Social

Image Slider

Petal Velvet Sunaway Sunscreen Terbaik Keluaran Althea

Friday, November 16, 2018
Petal Velvet Sunaway Sunblock/Sunscreen Terbaik Keluaran Althea  |  Hello guys!.. Ada yang plan nak pergi berkelah tepi pantai tak hujung minggu ni.. Kalau ada, jangan lupa bawak sunscreen bersama ye supaya kulit korang tak hangussssss dipanah cahaya matahari terik nanti.. hiks.. Dah kebetulan sebut pasal suncreen bagai, ni aku nak share dengan korang semua tentang produk terbaru keluaran Althea iaitu Althea Petal Velvet Sunaway... Bagus tau produk ni.. Nak tahu lebih lanjut, silalah stay sampai noktah terakhir ye.. Ahakz..


Kalau korang perasan, sebelum ni aku pernah share tentang produk keluaran Althea iaitu Bare Essentials dan Real Fresh Skin Detoxer.. Kedua-dua produk ni dah pun menjadi produk wajib bagi aku.. Beberapa bulan lepas Althea Petal Velvet Powders pula dilahirkan oleh Althea dan now, yang terbaruuuuu sekali adalah Petal Velvet Sunaway... Setakat ini produk keluaran Althea tak pernah mengecewakan aku.. Semuanya best-best belaka.. Seriussss baq hang!! Petal Velvet Sunaway ni macam mana pula? Haaa meh aku cite..

Ok, kalau korang nak tahu Althea Petal Velvet Sunaway ni adalah produk pelindung matahari atau dengan perkataan lain yang lebih dekat dengan hati korang iaitu suncreen... Kalau dulu aku tak amek port sangat tentang sunscreen ni bagai sebabnya aku memang tak suka pakai 'mereka'.. Selalunya kalau pakai sunscreen ni kulit aku akan jadi tak selesa, lemas dan melekit-lekit.. Aku cukup anti dengan produk yang membawa kesan yang melekit.. Rimas tau! Tapi tidak bagi sunscreen dari Althea ni.. Sekali pakai dah jatuh cinta uollsss.. Petal Velvet Sunaway ni sangatlah best sebabnya semasa sapuan, ia memberikan kemasan yang sangat licin dan ringan.. Paling best, tak melekit hokeh!!


Petal Velvet Sunaway Sunscreen Terbaik Keluaran Althea

Sebenarnya pelindung matahari atau sunscreen ni sangatlah penting untuk melindungi kulit kita dari sinaran UVA dan UVB.. Althea Petal Velvet Sunaway adalah pilihan yang tepat untuk tujuan tersebut kerana ia dihasilkan dari formula tanpa bahan kimia dengan tekstur cecair yang ringan dapat melindungi kulit daripada sinaran UVA dan UVB dengan SPF50+ PA++++.. Jangan risau ye, korang yang berkulit sensitif pun boleh menggunakan Althea Petal Velvet Sunaway ni kerana sunscreen ni sangat mesra pengguna..


Apa yang bestnye lepas apply Sunaway ni, zarah mikro akan menyerap sebum dan minyak yang berlebihan pada kulit untuk memberikan kesan yang lebih ringan seperti kelopak bunga manakala asid hyaluronik pula akan bertindak melembapkan kulit dan kulit akan terhidrat sepanjang hari dengan lebih baik..


Petal Velvet Sunaway ni sunscreen lain dari yang lain tau.. Ia tidak akan meninggalkan kesan bayang putih pada kulit seperti sesetengah sublock yang ada dipasaran.. Ini kerana formula penghalang UV tanpa kimia telah diupgrade dengan lebih telus...

Bahan Utama Althea Petal Velvet Sunaway


Althea Petal Velvet Sunaway dihasilkan dengan ekstrak Damask Rose yang berfungsi melembapkan dan melembutkan kulit.. Kalau korang nak tahu, Damask Rose ni adalah bahan semulajadi yang berkomposisi molekul nano yang kaya dengan vitamin bagi membolehkan ia bertindak lebih jauh ke dalam kulit dan sesuai juga untuk kulit sensitif.. Selain itu, ia juga berfungsi menegangkan kulit agar wajah kelihatan lebih berseri..


Althea Petal Velvet Sunaway ini HARUS ADA untuk :-

  • Penggunaan harian - Sesuai untuk mereka yang mencari pelindung matahari yang tahan lebih lama dan kuat untuk kegunaan seharian.
  • Kelembapan kawalan sebum - Sesuai untuk mereka yang ingin pelindung matahari yang boleh melembap kulit, tidak melekit dan tidak meninggalkan kesan bayang putih pada kulit
  • Jenis kulit - Sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif



Cara guna sangat mudah.. Hanya perlu apply pada wajah dengan lapiran yang nipis pada setiap pagi atau sebelum terdedah pada cahaya matahari. Ingat ye, sebelum guna tu, shake dulu botol Sunaway ni.. Lepas shake barulah apply pada muka.. Hehe..

Althea Petal Velvet Powder

Tak lengkap rasanya kalau hanya memakai sunscreen semata-mata.. Untuk mendapatkan kesan yang lebih ohsem, bolehlah guna Althea Petal Velvet Powder pula selepas mengenakan Sunaway.. Barulah kulit nampak lebih cantik dan sekata.. Dalam pada kite melindungi kulit, apa salahnya kita sempurnakan lagi wajah dengan Petal Velvet Powder ni kan.. Aku cukup suka dengan Petal Velvet Powder ni.. Dulu cuma ada warna putih.. Sekarang dah bertambah dua code lagi..



  • Code #0 Translucent
  • Code #23 Warm Beige
  • Code Pink Lavender
Kalau korang nak tahu, Petal Velvet Powder ni sejenis loose powder yang teksturnya sangat ringan. Bila pakai muka nampak lebih natural tidak seperti memakai compact powder.. Kire lebih kurang natural beauty la gitu.. ekeke.. Powder ni dihasilkan dari bahan semulajadi seperti ekstrak flower seed yang kaya dengan antioksidan untuk melindungi kulit dari dehidrasi dan menjadikan kulit lebih berseri... Selain itu, ia memberi kemasan sutera pada kulit wajah.. 


Serius sebelum ni memang aku tak pernah cuba loose powder sebabnya aku ingat ia hanya bedak serbuk yang tak memberikan kesan apa-apa bila pakai.. Rupanya banyak kelebihan bila kita pakai loose powder ni.. Lepas kenal dengan Petal Velvet Powder ni, aku dah mula jatuh cinta.. Hari-hari mesti nak kene apply sebabnya ia dapat membantu mengurangkan sebum dan sekaligus menjadikan kulit lebih halusss bak sutera.. Hehe..


Nasib baiklah saiz bekas powder ni kecik aje.. Senang la aku sumbat dalam handbag aku yang kecik ni.. Boleh dibawa kemana-mana dan digunakan bila-bila masa.. Kadang tu kalau aku malas sangat nak make up, aku guna Petal Velvet Sunaway dan powder ni aje kat muka.. Senang! Yang penting kulit menten terjaga..


Harga Rangkaian Althea Petal Velvet

RM 53.10

RM 43.00

#0 Translucent - RM 16.00
#23 Warm Beige - RM 16.00

RM 17.00

Untuk dapatkan Althea Petal Sunaway dan koleksi Althea Petal Velvet Powder, bolehlah layari https://my.althea.kr/ atau terjah instagram mereka di https://www.instagram.com/altheakorea/.. Pstttt.. Althea selalu buat sales tau.. Jadi, jangan lupa pakat serbu laman web mereka untuk mendapatkan diskaun hebat.. 


Dettol Profresh | Dettol Melancarkan Semula Rangkaian Pembersihan Diri

Monday, November 12, 2018
Dettol Melancarkan Semula Rangkaian Pembersihan Diri  |  Sejak kejadian kulit anak aku kering dan gatal-gatal hari tu, kalut carik mandian lain untuk dia.. Kebetulan dekat rumah time tu ada stok mandian dettol, jadi cubalah guna untuk dia.. Alhamdulillah settle masalah tu.. Lepas pada tu, satu keluarga guna dettol sampailah sekarang.. 

Kalau zaman dulu, dettol ni ada yang original jerk.. Time tu memang tak boleh nak blah dengan bau dettol original walaupun tau produk dettol ni memang bagus.. Aku ni kalau bau pelik-pelik memang susah sikit nak terima.. Now, bila dettol dah keluarkan produk pelbagai variasi, teruja badak aku nak guna produk dettol ni.. Haha!! Eh, korang tau tak Dettol melancarkan semula rangkaian pembersihan diri? Ia diperkenalkan semula untuk melindungi 1.97 juta isi rumah Malaysia daripada 100 kuman berbahaya..


Setiap ibu sudah pastinya gembira melihat anak-anak mereka membesar dengan sihat. Namun, semakin anak-anak meningkat umur para ibu bertambah risau apabila anak-anak mereka mula menerokai dunia sekitar dan berdepan dengan risiko pendedahan kepada pelbagai jenis kuman.  

Mendengar keluhan para ibu, maka Dettol sebagai jenama perlindungan kuman No.1 di dunia kini melancarkan semula seluruh rangkaian produk pembersihan diri baru-baru ini bagi melindungi semua keluarga di Malaysia daripada 100 jenis kuman berbahaya. Dettol ‘ProFresh’ dirumuskan untuk memberi ‘perlindungan daripada bau badan selama 12 jam’ bagi memastikan kesegaran sepanjang hari, walaupun dengan cuaca Malaysia yang panas dan lembap. Dettol ‘ProSkin’ menyediakan ‘kelembapan selama 8 jam’ untuk mengekalkan perlindungan kulit bagi seisi keluarga yang selama ini sering terdedah kepada persekitaran yang memudaratkan seperti sinaran mentari yang terik atau dalam persekitaran dengan penyaman udara yang berterusan.


Sejak dilancarkan lebih 80 tahun yang lalu, Dettol telah menjadi peneraju perlindungan daripada kuman dan juga menjadi rakan aktif para ibu yang mahu melindungi keluarga masing-masing. Jenama yang komited untuk menambahbaik kesihatan keluarga menerusi kebersihan ini sentiasa memperbaharui penyelesaian untuk melawan kuman yang sering berevolusi dalam zaman ini . Komitmen ini meningkatkan lagi mutu dan keberkesanan produk bagi melindungi kesejahteraan pengguna. Tidak hairanlah jenama ini mendapat kepercayaan daripada para ibu di seluruh dunia bagi membantu keluarga mereka mengekalkan kebersihan diri dan seterusnya kesihatan mereka.

Dettol merupakan jenama perlindungan kuman No. 1 di Malaysia sejak sekian lama. Dalam usaha jenama untuk mencari penyelesaian yang sesuai bagi melindungi keluarga Malaysia daripada kuman, Dettol telah mengenal pasti keperluan yang berbeza bagi produk pembersihan diri. Dua keperluan utama yang dikenal pasti adalah ‘perlindungan bau’ dan ‘perlindungan kulit’.


Kita mandi untuk membersihkan badan. Selain daripada keperluan asas ini, terdapat keperluan yang lebih versatil dan lebih mendalam yang sangat bergantung kepada gaya hidup sesebuah keluarga.  Bagi keluarga Malaysia, keperluan mereka selalunya bergantung kepada dua keperluan: ‘perlindungan bau’ yang selalunya dikaitkan dengan kuman penyebab bau badan yang terdapat pada kulit dan perpeluhan sering berlaku dalam cuaca tropika yang panas, dan ‘perlindungan kulit’ yang mengekalkan kulit agar sentiasa sihat dan tidak kekeringan. Ini merupakan satu cabaran di negara ini disebabkan pendedahan kepada cahaya matahari dan kelembapan yang menyebabkan habuk dan kuman melekat pada kulit.  Produk pembersihan diri Dettol yang baharu dirumuskan untuk memberikan ‘perlindungan daripada 100 kuman bahaya’ bagi memenuhi kedua-dua keperluan ini. ‘ProFresh’ diperkembangkan untuk mengawal kuman penyebab bau dan memberikan perlindungan bau selama 12 jam, manakala ‘ProSkin’ memberi tumpuan kepada kulit yang sihat dengan menyediakan ciri pelembap selama lapan jam. Kedua-dua rangkaian ini telah diuji secara dermatologi dan terbukti sesuai untuk kegunaan harian keluarga,” jelas Kim Minyoung, Pengurus Pemasaran Dettol Malaysia dan Singapura.

Dr. Steven Chow - Senior Consultant Dermatologist

Dr. Steven Chow, Pakar Perunding Dermatologi menjelaskan bahawa para ibu pada masa kini lebih berhati-hati tentang cara untuk mengekalkan kebersihan badan dan kesihatan kulit keluarga.

"Para ibu berasa gembira apabila melihat anak-anak mereka aktif dan menikmati masa yang menyeronokkan dengan bermain di luar. Namun pada masa yang sama mereka juga turut bimbang tentang kuman-kuman yang tidak kelihatan yang boleh melekat pada badan mereka. Bau badan mereka pula sukar digambarkan! Bayangkan anak-anak anda pulang daripada melakukan aktiviti fizikal di sekolah dan bau badan mereka apabila masuk ke dalam rumah. Produk pembersihan diri yang berkesan di bilik mandi adalah solusi untuk seluruh keluarga. Oleh sebab kulit anak-anak mudah terdedah kepada kebahayaan, penyelesaian yang telah diuji secara dermatologi amatlah penting" kata Dr. Steven.



Dr. Steven menjelaskan bahawa ramai orang mempunyai tanggapan yang salah bahawa peluh menyebabkan bau badan.

Peluh sebenarnya tidak berbau. Kuman pada permukaan kulit bertindak balas kimia dengan peluh dan mengeluarkan sisa asid yang sebenarnya menjadi penyebab bau. Oleh itu penting untuk menghapuskan sumber kuman pada peluh dengan menggunakan produk khas dan bukannya menggunakan produk pembersihan biasa. Ini bukan sahaja memastikan anda dan keluarga berbau segar sepanjang hari, tetapi juga meningkatkan kesihatan secara keseluruhan,” tambahnya lagi.  


Kekalkan tahap kebersihan keluarga dan lindungi mereka daripada kuman ketika mereka menjalani gaya hidup yang aktif dan sihat! Rangkaian pembersihan diri Dettol terdapat dalam lima varian yang menyegarkan; Cool, Lasting Fresh, Re-energize, Fresh, dan Skincare. Produk ini dijual di pasar raya dan farmasi utama di seluruh negara pada harga RM6.90 untuk botol 250ml, RM12.46 untuk botol 500ml, RM20.25 untuk botol 950ml, dan RM15.67 untuk pek isi semula 900ml.

*34.1% (1.97 juta) isi rumah rakyat Malaysia di seluruh Semenanjung telah membeli sebarang produk Pembersihan Diri Dettol (Cecair+ Sabun Buku + Pencuci Tangan) sepanjang 12 bulan lepas. Sumber: Kantar Worldpanel Malaysia

**Berdasarkan berdasarkan maklumat yang dilaporkan oleh Nielsen menerusi Perkhidmatan Scan Track, Market Track dan Retail Index bagi pasaran kategori Perlindungan Kuman (mengikut takrif Reckitt Benckiser) bagi tempoh 52 minggu berakhir Mac 2017 bagi semua pasaran barangan runcit.



Sambut Birthday Encik Suami Dengan Domino's Pizza Sempena Kempen It's All About You

Monday, November 05, 2018
Sambut Birthday Encik Suami Dengan Domino's Pizza Sempena Kempen It's All About You  |  Semalam 3 November 2018 birthday encik suami.. Nak keluar makan, rasa amat malas nak bersiap-siap.. Kebiasaannya memang kami akan celebrate di luar.. Tapi kali ni kemalasan telah melanda, jadi kami decide untuk makan-makan dekat rumah sahaja.. Kebetulan pulak tekak ni nak makan pizza.. So, kami decide untuk order Domino's Pizza sahaja secara online dan encik suami pick up di restoran mereka..


Kalau korang nak tahu, Domino's Pizza ni merupakan makanan feberet aku.. Tak sah kalau dalam sebulan tu aku tak pekene Domino's Pizza.. Mesti nak kena makan jugak.. Paling teruk pun 2 bulan sekali.. Tapi rasanya tetiap bulan pun aku akan pekena pizza di Domino's ni.. Haha!!

Biasanya aku akan terus walk in aje.. Tapi kali ni, encik suami malas nak menunggu lama, jadi, order secara online dan terus pick up aje kat sana.. Tak perlu lagi nak beratur untuk order.. Lagi pun kalau order secara online ni, kita boleh pilih time nak pick up pukul berapa.. Jadi, mudah la nak atur masa kalau korang terlalu sibuk..


Sekarang ni, Domino's sedang melancarkan kempen It's All About You dimana melalui kempen ini pihak Domino's ingin berkongsi rasa gembira dan menghargai pelanggan setia mereka yang selama ini menyokong Domino's dari dulu hingga kini.. Korang jangan tak tahu ye, Domino's sudah bertapak di Malaysia selama 17 tahun bermula tahun 1997 hinggalah sekarang... Domino's di USJ Taipan, Subang Jaya merupakan cawangan pertama mereka pada tahun 1997 dan sehingga kini telah tertubuhnya 223 cawangan kesemuanya malah dijangka akan bertambah sehingga 240 cawangan menjelang akhir tahun ini.. Wahhh syabas Domino's.. Satu pencapaian yang sangat membanggakan..

Aku berharap agar Domino's terus berkembang maju supaya aku dapat merasai kenikmatan pizzanya secara berterusan.. Haha!! Sedap wehh!! Satu lagi aku suka, bila aku pergi walk in, pekerjanya sangatlah mesra dan kita yang nak mengoder ni pun rasa seronok jerk.. Selalunya aku akan menjadi pelangga Domino's, Taman Tas kerana berhampiran dengan rumah dan tempat kerja aku.. Hiks..


Inilah hasil tangkapan aku kali ni sempena besday encik suami.. Habis ke?? Haha.. Apa yang bestnye Domino's ni, mereka selalu akan mengadakan promosi.. Jadi, time promosi tu memang aku akan order macam-macam.. Ikut nafsu sangat kau!! Nak lagi jimat sejimat jimatnya, uols bolehlah beli Express Card.. Untung kau!! Pemegang kad ini, korang akan dapat menikmati promosi BELI 1 PERCUMA 1 untuk sepanjang tahun.. Kenyang ko setahun... Haha!! Oklah, jom tengok muka-muka happy kami menikmati Domino's Pizza super sedap ni..

Sambal Veggie with Cheddar Cheese Tarik

Extravaganzza with Classic Hand Tossed

Smoky Beef & Chick with Classic Hand Tossed

Chicken Wings Hot & Spicy
Untuk Sambal Veggie tu bersaiz Regular.. Keraknya aku pilih Mozarella Cheese Tarik.. Uihh kemain banyak lagik cheese dalam kerak dia wehh.. Untuk Extravaganzza dan Smoky Beef tu aku pilih yang saiz small aje.. Kalau pilih regular jawabnya tak habisla.. Makan 3 orang jerk kot.. Nampak jerk 3 orang sebenarnya, yang betul-betul makan, aku dan encik suami jerk.. haha.. Chicken Wings Hot & Spicy tu ternyatalah aku salah order.. Huhu.. Aku nak order Chicken Wings BBQ.. Sekali terorder yang ni.. Haha.. Padan muka aku.. Main tekan aje tak tengok dulu apakah menunya.. hiks..

Best pizza, katanye..
Kemain lagik encik suami makan.. Kalah anak.. Hehe


Gambar aku mana? Hehe kan dah cakap aku malas nak bersiap.. Jadi, tak de la aku dalam gambar ini.. Kiki... Alah nama lagi sambut birthday encik suami kan.. hehe.. Apa-apa pun, thankz to Domino's kerana berjaya menghasilkan pizza yang lazat dan enak untuk santapan kami sekeluarga dengan harga yang super duper terbaik.. Kenyang setaman kami sekeluarga.. Semoga Domino's terus maju dan berjaya..

#DominosMy
#ItsAllAboutYou

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-



Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White untuk pencerahan dan kesegaran feminin wanita

Sunday, November 04, 2018
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White untuk pencerahan dan kesegaran feminin wanita  |  Pernahkah anda tertanya-tanya, mengapa kulit di sekitar kawasan intim anda lebih gelap berbanding kawasan kulit badan yang lain? Sudahkah anda mencuba pelbagai kaedah yang berbeza untuk mencerahkan warna kulit di kawasan intim anda tetapi belum ada yang berkesan?

Adakah masalah ini membawa kepada kurang keyakinan diri dan menimbulkan masalah apabila bersama suami? Usah bimbang lagi! Kini dengan adanya Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White ianya dapat membantu anda mengurangkan masalah kulit gelap di area Miss V anda.


Anda tidak perlu berasa malu apabila menghadapi masalah di bahagian intim anda. Sudah pastinya anda tidak berseorangan, kerana terdapat ramai dikalangan wanita diseluruh dunia yang mempunyai kegelapan warna kulit di bahagian intim. Pelbagai faktor-faktor yang menyumbangkan kepada perubahan warna yang boleh menyebabkan kegelapan di bahagian intim seperti faktor usia, ketidakseimbangan hormon, penambahan berat badan, pemakaian baju yang ketat dan kebiasaan bercukur. Walaubagaimanapun, sudah tentu sekali anda berasa diri anda kurang tertarik dan akan timbul perasaan kurang selesa. Dengan adanya Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White, ia bukan sahaja mencerahkan kulit di kawasan intim tetapi ia juga dapat melonjakkan tahap keyakinan diri anda.


Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White dimana kandungannya bukan sekadar 1, bahkan 3 ekstrak pemutih semulajadi yang membantu meringankan dan mencerahkan tona warna kulit. Ekstrak tersebut adalah licorice, bengkoang dan susu. Sejak berabad yang lalu, licorice sudah digunakan bukan sahaja oleh masyarakat Asia malah digunakan oleh masyarakat Yunani dan Mesir kerana keberkesanannya untuk mendapatkan tona kulit yang cerah. Manakala bengkoang mengandungi vitamin B1 dan C dimana ia dapat membantu memperlahankan proses penuaan dan memberikan kulit yang lebih sihat dan cerah bersinar. Susu pula bermanfaat untuk mengurangkan perubahan warna, memperbaiki tona kulit yang tidak sekata dan sekaligus mencerahkan kulit.

Dengan memilih pencuci feminin yang mempunyai tahap keseimbangan kandungan pH 3.5 sehingga 4.5, ianya dapat menyumbangkan tahap keselesaan yang lebih kepada golongan wanita moden hari ini. Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White mengandungi tahap pH 3.5 yang berada dalam linkungan pH normal feminin iaitu dianatara 3.5 hingga 4.5, bagi memastikan kawasan feminin berada dalam keadaan yang selesa . Ia mengandungi bahan antiseptik semulajadi bagi mengelakkan bakteria jahat, bau yang kurang menyenangkan dan  kegatalan.


Selain daripada kayu rapet dan ekstrak manjakani sebagai ramuan tradisional, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White kini juga menggandakan kuantitinya untuk memberikan faedah yang lebih besar. Kayu Rapet dan ekstrak manjakani merupakan bahan semulajadi yang dapat membantu mengetatkan kawasan feminin dan ini dapat memberikan keyakinan yang tinggi kepada wanita moden serta memberikan perkahwinan yang lebih mesra.

Tambahan pula, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White adalah bebas alergen dengan wangian yang sederhana. Selain itu, ia juga memberikan keselesaan bagi pengguna yang berkulit sensitif dan memberikan kesegaran sepanjang hari. Bagi menghargai kepentingan pengguna yang beragaman Islam, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White diiktiraf halal. 

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White - 200ML

Apabila ramuan-ramuan ini dibentuk menjadi 1, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White dapat membantu mengurangkan kegelapan kulit dengan cara mengurangkan pembentukan melamin dan seterusnya dapat membantu pertumbuhan semula kulit. Ianya juga dapat mengetatkan kawasan feminin dan mengawal kandungan pH disekitarnya.

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White - 90ML

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White kini dengan pembungkusan klasik yang diilhamkan mengikut bentuk badan wanita dan terdapat penambahbaikan dengan tekstur yang lebih lembut dan pekat. Produk ini boleh didapati dengan harga mampu milik dan didatangkan dengan 2 saiz berbeza iaitu 90ML dengan harga RM9.20 dan 200ML dengan harga RM15.50. SUMBER AYU rangkaian produk penjagaan diri yang berkualiti tinggi dengan bangganya dibawakan kepada anda oleh WIPRO UNZA.  Rangkaian Produk SUMBER AYU ini boleh didapati di pasaraya besar, pasar raya dan juga farmasi.


Mainkan Peranan Anda Sebagai Pemandu Berhemah Dan Bertanggungjawab Di Jalan Raya

Wednesday, October 31, 2018

Ingat lagi, masa firstime aku memandu keseorangan memang mendebarkan sampaikan kaki aku ketar time turun dari kereta.. Haha kelakar betul... Apa yang aku praktikkan semasa dalam tempoh percubaan adalah sentiasa berhati-hati, fokus dan alert dengan keadaan sekeliling. Paling penting untuk menjadi pemandu berhemah dan bertanggungjawab di jalan raya.

Ni satu lagi aku nak tekankan. Jangan gunakan telefon bimbit ketika memandu!! Aku paling pantang kalau time memandu dok sibuk dengan telefon bimbit. Bahaya weh!! Ingatlah orang yang tersayang. Nyawa bukan boleh dibeli dekat pasaraya maupun pasar pagi. 


Ok, kalau bercerita tentang kemalangan jalan raya, tak dinafikan sepanjang 17 tahun memandu di jalan raya dah bermacam-macam kemalangan jalan raya aku lihat. Malah aku sendiri pun pernah terlibat dengan kemalangan jalan raya. Kalau ditanya teruk atau tidak, memang kereta aku remuk depan belakang dek kerana dilanggar dan terlanggar.. Hehe..

Cumanya aku bernasib baik kerana tidak mengalami sebarang kecederaan. Itupun disebabkan time kemalangan tu, jalan sesak kerana ada kerja-kerja baik pulih jambatan. Jadi, trafik agak perlahan masa tu. Kereta aku disondol dari belakang dan kereta aku pulak menghentam kereta orang depan.. Allahuakbar.. Kereta aku yang teruk weh duduk ditengah-tengah.. Time tu rasa geram tak payah  nak cakap.. Kenapalah orang belakang ni cuai sangat..!! Rasa betul-betul nak marah.. Tapi aku sabarkan hati lagipun benda dah berlaku tak boleh nak undur semula.. Huhu.. Redha dan pasrah aje time tu..  

Bila berlaku kejadian sebegini, aku mula terfikir seandainya kereta aku tiada insurans masa tu, bagaimana aku nak membaiki segala kerosakan kereta aku dan kenderaan orang yang aku langgar tu..? Mana mungkin aku mempunyai wang yang sebegitu banyak untuk menanggung baikpulih semuanya tu.. Nasib baiklah aku ada beli insurans motor time tu.. Jadi, bolehlah aku claim insurans untuk baiki kerosakan kereta aku tu.. 


Baru-baru ni aku ada terbaca tentang liberalisasi Insurans dan Takaful Motor. Kita boleh mula bandingkan kos dan ada pelbagai produk baru, tak sama macam dulu-dulu.. Jadi, eloklah kita luangkan sedikit masa untuk mengetahui dan meneliti cara-cara untuk menikmati lebih manfaat daripada insurans/takaful motor yang dibeli.

Ok, kalau korang nak tahu lebih lanjut, bolehlah layari laman di bawah.  Sebutharga daripada pelbagai syarikat insurans/takaful motor boleh diperolehi di sana.



atau 




Diet Sihat Dengan Genefood Broccoli Sprout

Tuesday, October 30, 2018
Diet Sihat Dengan Genefood Broccoli Sprout  |  Kadangkala, satu-satu penyakit tu kalau nak datang pada seseorang  tak kira siapa dan tak kira masa.. Datangnya tanpa diundang. Tetiba aje dah disahkan mengidap penyakit.. Tak kiralah penyakit berbahaya atau tidak.. Aku berdoa agar aku dan family dilindungi dan dihindari daripada sebarang penyakit.. Risau jugak sebenarnya.. Apa-apa pun aku selalu berpegang dengan kata-kata 'mencegah lebih baik dari merawat'.. Haaa kali ni aku nak kongsikan dengan korang apa yang aku amalkan untuk memastikan kesihatan aku sentiasa terjaga.. Nak tahu apa aku amalkan? Aku amalkan diet sihat dengan Genefood Broccoli Sprout..


Suka betul aku tengok kotak produk ni.. Cantik! Mula-mula dapat tu, rasa sayang pulak nak bukak.. Yelah, dah la warna warni, ada pulak kotak-kotak kecil kat dalam tu.. hehe.. Setiap kotak mengandungi 10 sachet Broccoli Sprout... Jadinya, untuk satu kotak besar ni, cukup untuk sebulan.. Tapi, apa itu Genefood Broccoli Sprout? Haa aku yakin korang mesti tertanya-tanya produk apakah ini kan?? Jom aku kongsi cerita tentang produk yang terbaik diamalkan untuk diet yang sihat ini.. Sebelum tu, aku nak cerita dulu tentang Sulforaphane.. Apa tu? Haa ini kerana Genefood Broccoli Sprout ni kaya dengan Sulforaphane.. Jadi, korang kena tahu dulu tentang Sulforaphane ni.. Uisss susah bebeno nak sebut dan taip perkataan ni.. haha..

Apa Itu Sulforaphane?

Sulforaphane (SFN) adalah isothiocyanate yang mengandungi sebatian sulfur organik. Ia berasal daripada glucoraphanin yang terdapat di dalam sayuran cruciferous seperti brokoli, kubis, kubis bunga, kubi brussels dan kale..


Kalau korang nak tahu, sayuran cruciferous yang berusia 3 hari mengandungi konsentrasi glucoraphanin yang lebih tinggi sebanyak 10 - 100 kali ganda daripada sayur-sayuran matang. Tahap glucoraphanin dan sulforaphane adalah yang paling tinggi dalam brokoli..

Sulforaphane dihasilkan semasa glucoraphanin berkontak  dengan enzim myrosinase, terkandung di dalam sel-sel yang sama tetapi dakan bahagian berbeza.. Sebagai contoh, memotong, mengunyah atau mengganggu sel brokoli memulakan proses penghasilan sulforaphane. Berbanding dengan glucoraphanin yang stabil, sulforaphane mula merendah setelah penghasilan.

Agak berbelit-belit lidah kalau nak sebut satu persatu istilah di atas ye.. Hehe.. Banyak sebenarnya kelebihan Brokoli ni kan yang kita tak tahu.. Ianya sangat bagus untuk kesihatan.. Sebab itulah aku jadikan brokoli sebagai sayur utama buat anak-anak aku sejak kecil lagi.. Ok, Sulforaphane ni juga sebenarnya mempunyai sifat-sifat antioksidan, anti-bakteria, anti-kanser, anti-inflamasi, anti-penuaan, anti-diabetes dan juga melindungi saraf..

Ini bukan omongan kosong tau.. Banyak kajian telah dilakukan dan mendapati bahawa ia dapat menghalang sel kanser (SINI), membaiki kerosakan DNA (SINI), mengurangi risiko diabetes (SINI) dan penyakit jantung (SINI)..

Kelebihan Sulforaphane


1.  Melindungi Sel-Sel dan Gen-Gen

Sulforaphane menghapuskan oksida radikal bebas yang berlebihan dalam tubuh manusia, melindungi sel-sel dan DNA serta meningkatkan sistem imun  tubuh badan kita..

2. Antioksidan (Penuaan dengan sihat)

Sulforaphane adalah berasaskan tubuhan dan antioksidan yang bertahan lama, boleh menghalang kulit dari penuaan, melambatkan penuaan secara semulajadi dan melindungi tubuh sepanjang 96 jam (vitamin C dan E hanya boleh bertahan selama 3 jam sahaja)

3. Detoksifikasi Hati

Sulforaphane membantu hati untuk metabolisme pelbagai toksin, logam berat, bahan kimia, racun serangga, pencemaran udara dan mempercepatkan proses mengeluarkan toksin yang terkumpul dalam badan sekian lama. Detoksifikasi yang konsisten boleh memperbaiki gejala-gejala seperti keletihan, kekurangan tenaga, kulit kusam, jerawat, nafas berbau, mencegah masalah hati yang disebabkan alkohol, pemakanan yang tidak sihat dan lain-lain.

4. Anti-Inflamasi

Gula, produk tenusu, minyak masak, lemak trans, daging yang diproses, alkohol, bijirin halus, bahan tambahan tiruan dan MSG boleh menyebabkan inflamasi. Sulforaphane mengurangkan inflamasi, membantu untuk melawan kegemukan dan mencegah inflamasi kronik.

5. Melindungi daripada E.Coli dan H.Pylori

Sulforaphane berkesan untuk antibakteria dan menghapuskan E.Coli (bakteria yang menyebabkan cirit birit) dan H.Pylori (bakteria yang menyebabkan ulser perut)

6. Perlindungan Kulit dan UV

Sulforaphane melindungi kulit terhadap penuaan, menghalang keradangan kulit, sunburn dan kerosakan kulit disebabkan UV.


Diet Sihat Dengan Genefood Broccoli Sprout


Untuk mendapatkan segala manfaat Sulforaphane tadi, aku sangat recommend korang amalkan Genefood Broccoli Sprout ni kerana produk ini merupakan minuman kesihatan yang berfungsi secara natural yang diformulasikan di Australia untuk kita mendapatkan manfaat kesihatan sulforaphane dengan mudah setiap hari.. Jadi, lepas ni yang mana tak suka makan sayur tu korang dah tak perlu risau sebabnya korang hanya perlukan Genefood Broccoli Sprout ni aje untuk memastikan bekalan sulforaphane ni dapat korang perolehi sepenuhnya.. Bolehlah amalkan diet sihat dengan Genefood Broccoli Sprout lepas ni kan..

Jom tengok video ni dulu..


Tentang Genefood

Ehh korang tau tak siapa founder produk terbaik ni? Masih muda dan cantik tau.. Mari aku kenalkan kepada korang..

Genefood ini ditubuhkan oleh seorang warganegara Malaysia yang masih muda dan cantik, Yew Wan Ting.. Her quest for answers began when her mother passed away after a long illness.. Beliau menjalankan penyelidikan dan mendapati bahawa kebanyakan ahli keluarganya mewarisi gen bermutasi yang memungkinkan mereka untuk berisiko kepada pelbagai penyakit..

Yew Wan Ting - Founder Genefood

Ini menjadi inspirsi baginya untuk meneroka diet sihat dan manfaat kesihatan sulforaphane yang membawa kepada pelancaran Genefood siri produk minuman kesihatan yang berfungsi untuk mengoptimumkan ekspresi gen dan membantu semua orang dapat makan dengan baik untuk gen mereka..

Bahan Utama Genefood Broccoli Sprout


1. Brokoli

Kaya dengan sumber sulforaphane dan telah terbukti secara klinikal sebagai antioksidan semulajadi yang dapat menghentikan tindakan radikal bebas yang berbahaya, anti-radang dan menghilangkan toksin berbahaya dalam badan.

2. Blueberry, Raspberry, Strawberry, Cranberry dan Anggur

Berry kaya dengan antioksidan semulajadi yang membantu meningkatkan daya ingatan. Berry juga mengandungi serat yang tinggi yang merupakan nutrien penting untuk sistem pencernaan yang sihat

3. Red Beet

Terbukti secara saintifik Red Beet ini mengandungi vitamin C yang tinggi, serat, kalium (untuk saraf dan otot yang sihat) dan mangan (manfaat untuk tulang, hati, ginjal dan pankreas)

4. Vitamin C

Membantu pertumbuhan dan memperbaiki semula tisu badan untuk mengekalkan kesihatan kulit dan pembentukan kolagen serta penyerapan zat besi.

5. Prebiotik

Mendorong pertumbuhan bakteria usus yang bermanfaat dan meningkatkan penyerapan kalsium, megnesium, zink dan zat besi dalam usus besar.


Semua bahan yang terkandung dalam Genefood Broccoli Sprout ni adalah bahan semulajadi.. Jadi korang tak berlu risau kerana produk ini selamat digunakan..  Untuk pengetahuan korang, produk ini dihasilkan melalui teknologi penghasilan tinggi sulforaphane untuk memastikan bioavailabiliti bahan-bahan aktif tiada pemanasan atau pendidihan yang terlibat. Kilang pengeluaran Genefood memenuhi atau mencapai piawaian Therapeutic Goods Administration (TGA) Autralia, GMP (Good Manufacturing Practice), HACCP (Hazard and Critical Control Point Plan, ISO 9001 (Sistem Kualiti, ISO 22000 (Sistem Keselamatan Makanan dan ujian mikrobiologi..

Siapa Yang Patut Mengamalkan Genefood Broccoli Sprout?

Panjang lebar aku bercerita kali ni kan.. Hehe.. Almaklumlah terlalu excited dengan produk ni.. Serius weh aku suka Genefood Broccoli Sprout ni.. Aku ni kan jenis yang tak suka makan sayur... Hiks.. Jadi, untuk mendapatkan khasiat sayur itu sendiri aku terpaksa mencari produk yang lebih mudah diterima oleh tekak aku ni untuk diamalkan setiap hari.. Sebab itulah aku memilih Genefood Broccoli Sprout ni untuk diet sihat aku.. Lagi pun produk ini sangat bagus untuk kesihatan dan mencegah dari sebarang penyakit.. Insyaallah.. Dengan izin Allah juga kan.. Janji, kita berusaha untuk mendapatkan kesihatan yang baik..


Ok, siapa yang patut mengamalkan Genefood Broccoli Sprout ni? Takan bagi mereka yang tak makan sayur sahaja macam aku ni.. Ehh sabar dulu... Ramai golongan yang patut mengamalkan produk ni.. Antaranya :-
  • Mereka yang makan kurang daripada lima hidangan sayuran dan buahan setiap hari
  • Mengalami sembelit
  • Fungsi hati yang teruk
  • Dewasa yang sibuk dengan gaya hidup yang tidak sihat, tekanan dan kurang tidur
  • Perokok dan peminum yang kronik
  • Mereka yang tergolong dalam kumpulan 3T (high cholesterol, blood sugar and blood pressure)
  • Kulit kusam dan penuaan
  • Pelajar yang memerlukan konsentrasi yang tinggi
  • Wanita hamil yang memerlukan kesihatan keturunan

Sebenarnya, selain tak makan sayur aku juga mengalami masalah pencernaan, stress dan kurang tidur.. Biasalah kalau dah nama pun Blogger, memang akan sentiasa kurang tidur kerana nak menyiapkan blogpost-blogpost urgent... Bila kurang tidur, mulalah badan jadi letih dan lesu kurang bertenaga.. Sebab itu jugalah aku consume Genefood Broccoli Sprout ni supaya aku kembali bertenaga, fokus dan paling penting sistem pencernaan aku kembali berfungsi dengan baik.. hehe..

Cara Pengambilan Genefood Broccoli Sprout


Kebiasaannya kalau minuman macam ni aku lebih suka bancuh dengan air sejuk dalam peti.. hehe.. Tetapi untuk Genefood Broccoli Sprout ni, cara bancuhannya adalah dengan mencampurkan satu sachet Genefood Broccoli Sprout dengan secawan air (200ml) bersuhu bilik, kacau hingga betul-betul larut dan minum dengan segera untuk mengelakkan oksidasi.. Korang yang dewasa, cadangan pengambilan 1-2 sachet sehari.. Manakala kanak-kanak yang berusia 3-12 tahun boleh mengambil 1 sachet sehari.. Haaa kanak-kanak seawal 3 tahun boleh consume minuman kesihatan ni tau..


Ok, masa terbaik untuk pengambilan minuman ini adalah sebelum tidur kerana ia dapat membersihkan toksin daripada usus dan menghilangkan toksin yang terkumpul dalam saluran darah dan hati.. Detoksifikasi akan lebih menyeluruh dan berkesan pada hari keesokannya..


Kalau korang nak tahu, 1 sachet Genefood Broccoli Sprout ini bersamaan 1 cawan brokoli dan 1 cawan brokoli bersamaan dengan 7kg brokoli.. Perghhh sekali minum, dah dapat khasiat 7kg brokoli.. Memang terbaik!! Ni nak bagi jadual pemakanan dan manfaat yang korang dapat hasil dari consume produk ini..

  • Pengambilan selama 1 bulan - Detoksifikasi 3 kali seminggu
  • Pengambilan selama 2 bulan - Memperbaiki kulit, berasa segar dan bertenaga
  • Pengambilan selama 3 bulan - Meningkatkan imun dan kulit jadi berseri-seri
  • Pengambilan dalam tempoh yang lama secara konsisten - Melindungi sel-sel dan gen-gen serta melambatkan proses penuaan

Genefood Broccoli Sprout In Media






Dapatkan Genefood Broccoli Sprout Untuk Diet Sihat Anda

Jangan bertangguh-tangguh untuk menjaga kesihatan.. Pastikan diet seharian kita sihat.. Mungkin ada dikalangan kita pada hari ini tak sempat nak mengambil makanan yang sihat seperti sayuran dan buahan dek kerana sibuk dengan tugasan seharian.. Jadi, apa yang korang perlukan untuk memastikan korang dapat khasiat dari buahan dan juga sayuran itu adalah dengan consume Genefood Broccoli Sprout ni.. Tak payah susah-susah nak masak ke bagai.. Cuma perlu bancuh dan mudah dibawa kemana-mana.. Selit aje dalam beg 1 atau 2 sachet untuk pengambilan sehari.. Hah gitu!!


Genefood Broccoli Sprout ini juga boleh didapati di farmasi, kedai makanan organi atau melalui website store Genefood sendiri iaitu di www.genefood.store...


Untuk sebarang maklumat lanjut, sila layari :-

Instagram

Facebook

Email
hello@genefood.asia

Contact No.
+6011-1661 3333