Cara Mudah Melegakan Batuk, Selsema Dan Hidung Tersumbat Dengan Balm Bayi Tok Syed


Cara Mudah Melegakan Batuk, Selsema Dan Hidung Tersumbat Dengan Balm Bayi Tok Syed |  Dua  tiga hari ni, kesihatan sedikit terganggu.. Mungkin juga disebabkan faktor cuaca yang tak menentu, sekejap hujan sekejap panas.. Baru-baru ni anak aku yang sulung tu dok batuk dan selsema.. Bila dah start selsema, tidur malam mulalah tak selesa dek kerana hidung tersumbat.. Jadi, cara mudah melegakan batuk, selsema dan hidung tersumbat anak aku tu, aku guna Balm Bayi Tok Syed.. Memang bagus dan berkesan.. Korang pernah dengar tak tentang balm ni? Tak pe kalau korang tak pernah dengar, hari ni aku dengan baik hatinya nak cerita tentang Balm Bayi Tok Syed yang istimewa ni kat korang semua.. Baca sampai habis ye..

cara mudah melegakan batuk, selsema dan hidung tersumbat, cara hilangkan batuk dan selsema, cara legakan hidung tersumbat, balm bayi tok syed, balm berasaskan bahan semulajadi, balm halal, balm untuk bayi, balm baby
Cara Mudah Melegakan Batuk, Selsema Dan Hidung Tersumbat Dengan Balm Bayi Tok Syed

Balm Bayi Tok Syed merupakan balm yang berasaskan bahan semulajadi, halal lagi suci yang dikeluarkan oleh sebuah syarikat bumiputera, Tok Syed Distribution Sdn. Bhd.. Sebelum aku bercerita lebih lanjut tentang balm ni, jom kenali serba sedikit tentang latar belakang syarikat ini..

Tentang Tok Syed Distribution Sdn Bhd


Tok Syed Distribution Sdn Bhd (TSD) ditubuhkan pada bulan April 2017 dengan pada awalannya membawa kepada perniagaan menjual produk-produk barangan keperluan ibu dan anak yang berasaskan herba-herba berkualiti traditional. Keprihatian mereka adalah dalam penggunaan produk-produk berasaskan herba traditional kepada pelanggan mereka dan sekaligus mengurangkan penggunakan bahan-bahan kimia merbahaya lain yang selalu terkandung di dalam produk-produk di dalam industri ini. TSD mula melakukan beberapa kajian serta R&D untuk mengeluarkan produk-produk kegunaan harian si manja dan ibu malah orang dewasa lain sekali pun yang berasaskan kandungan pati herba-herba terpilih dari pelbagai serantau benua yang terdapat di Asia. Mereka juga amat mementingkan kebersihan, kualiti serta mutu terhadap produk-produk yang dihasilkan. Ianya bermula dari bahan material asas yang digunakan (mereka menggunakan material asas yang berkualiti patinya) sehinggalah kepada penyediaan serta penghasilkan sehingga menjadi end-produk yang dikilangkan di kilang bertaraf GMP. TSD juga membuka peluang kepada mereka yang ingin menceburkan diri dalam bidang perniagaan ini menjadi sebagai rakan niaga mereka. Konsep rakan niaga yang mereka bina ini merangkumi satu konsep yang lengkap di mana ia dibawah pantauan sistem pengedaran yang dibina oleh mereka. Mereka akan cuba sedaya upaya untuk menyediakan fasiliti serta bahan marketing terlengkap bagi rakan niaga serta pengedar mereka. Sekaligus ia akan memudahkan uruskan marketing mereka seharian. Di samping itu TSD juga menyediakan pelbagai insentif serta bonus tambahan bagi menggalakkan para rakan niaga dan pengedar mereka terus bersemangat dan lama berniaga bersama mereka.  

Semoga TSD dapat membantu melahirkan ramai lagi usahawan dalam talian serta peniaga berbakat di luar sana yang memberikan perkhidmatan pelanggan berkualiti dari masa ke semasa. Dan juga diharap produk-produk yang dihasilkan dapat mencapai matlamat dalam membantu pengguna di luar sana.

Balm Bayi Tok Syed Mampu Melegakan Batuk, Selsema Dan Hidung Tersumbat


Ok, berbalik kepada cerita Balm Bayi Tok Syed ni.. Mesti korang tak sabar nak tahu tentang balm ni kan.. Bagi aku lah kan, setiap rumah harus ada satu balm ni untuk kegunaan seisi keluarga kerana balm ni merupakan persediaan awal bagi membantu melegakan batuk, selsema dan hidung tersumbat.. Dengan adanya balm ini di rumah, bila anak tak sihat terus aje boleh diguna pada anak-anak.. Bak kata pepatah "sediakan payung sebelum hujan".. Hah gitu!!

Balm Bayi Tok Syed ini selamat digunakan kerana berasaskan bahan semulajadi yang diproses di kilang bertaraf GMP.. Jadi, korang boleh gunakan balm ni tanpa rasa was-was kerana ianya halal lagi suci.. Oh ya, paling menarik tentang balm ni, ia bukan hanya dikhususkan bagi bayi sahaja tetapi ianya juga boleh digunakan oleh semua peringkat pengguna.. Dari baby sehinggalah dewasa boleh menggunakan balm ini dan tak kiralah sama ada lelaki mahupun wanita..

Balm Bayi Tok Syed Berasaskan Bahan Semulajadi, Halal Lagi Suci


Balm Bayi Tok Syed ini berasaskan 4 bahan semulajadi sebagai bahan utamanya seperti Beeswax, Minyak Kelapa Dara, Minyak Bunga Matahari dan juga Pati Minyak Lavender.. Keempat-empat bahan utama ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri.. Setelah melalui beberapa peringkat R&D, didapati bahan-bahan utama yang terkandung di dalam balm ini dapat memberikan kesan yang sangat baik kepada penggunanya. Ini kerana sebahagian besar kandungan bahannya diperkaya dari bahan-bahan yang halal lagi suci merupakan warisan herba sepanjang zaman..

Tahukah korang semua apa peranan setiap bahan utama tersebut dalam Balm Bayi Tok Syed ini? Jom kita lihat satu persatu khasiat yang ada pada setiap bahan utama yang ada di dalam balm ini..


Tekstur Balm Bayi Tok Syed


Beeswax

Beeswax atau lebih dikenali sebagai Lilin Lebah merupakan pekatan bahan asli yang dihasilkan oleh lebah yang mempunyai banyak khasiat dan kebaikan.. Lilin Lebah memiliki sifat anti-inflamasi, anti-bakteria dan anti-virus sehingga dapat dimanfaatkan untuk membantu mengatasi masalah radang kulit..

Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara telah terbukti kebaikannya yang diiktiraf di seluruh dunia.. Manfaat yang ada pada Minyak Kelapa Dara adalah setanding dengan krim pelembap kerana ianya mampu melembapkan kulit tanpa kesan sampingan.. 

Minyak Bunga Matahari

Minyak Bunga Matahari pula diekstrak dari bijinya dan kaya dengan nutrien yang seimbang komposisinya.. Kandungan Vitamin E dan Asid lemak Omega 6 yang tinggi menjadikannya sangat efektif untuk urutan luaran.

Pati Minyak Lavender

Pati Minyak Lavender yang menjadi agen utama berfungsi mengurangkan tekanan dengan wangiannya yang menenangkan. Ia juga bukan sekadar sebagai bahan aromaterapi sahaja malah kebaikannya untuk demam dan selsema juga sangat terbukti berkesan..

Balm Bayi Tok Syed Berkesan Mengatasi Masalah Anak


Aku sendiri dah menggunakan Balm Baby Tok Syed ini pada anak-anak aku dan sangat berpuashati dengannya.. Paling aku suka tentang balm ni, baunya sangat wangi dan menenangkan... Aku dah gunakan balm ni pada anak sulong aku ketika dia sedang mengalami batuk, selsema dan hidung tersumbat dengan menyapunya di belakang badan, dada dan juga bahagian zone 'T' muka.. Alhamdulillah batuk dan selsemanya semakin berkurangan selepas aku amalkan menyapu balm ni secara konsisten setiap hari.. Paling best, bila hidung dia tersumbat dan aku sapu balm ni dibahagian zone 'T' muka, dia dapat tidur dengan selesa tanpa gangguan pernafasan..

Lepas sapu balm terus tidur dengan lena..

Aku gunakan juga balm ni untuk anak aku yang masih baby berusia baru 4 bulan... Aku sapukan balm ni di tapak kakinya dan juga dadanya agar dia dapat tidur dengan tenang.. Balm Baby Tok Syed ni betul-betul dapat membantu aku menangani masalah anak aku.. Bukan setakat anak jerk tau, mak dan ayahnya ni pun turut menggunakan balm ni... Haha.. Biasanya aku dan suami akan guna balm ni masa hidung  tersumbat dan pening kepala.. Ehh boleh guna masa pening kepala ke? Yup, boleh!! Dengan pati minyak lavender yang wangi tu mampu memberikan ketenangan sekaligus pening kepala pun turut hilang... Oh  ya, kalau anak kene gigitan nyamuk pun aku akan sapu balm ni untuk kurangkan kegatalan dan bengkak merah akibat gigitan nyamuk tersebut... Memang terbaik balm ni tau.. 

Cara Menggunakan Balm Bayi Tok Syed


Ok, untuk kaedah penggunaanya pula sangatlah mudah.. Semudah ABC.. Cuma perlu sapu dan buat urutan perlahan sahaja.. Jom ikut cara mudah ini..

1.  Sapukan balm dan urut perlahan-lahan pada tapak kaki


2.  Urutan perlahan di belakang badan


3.  Urutan perlahan di bahagian dada


4.  Boleh juga disapu sedikit di bahagian 'T' muka 



Testimoni Pengguna Balm Bayi Tok Syed

Ramai yang telah menggunakan Balm Bayi Tok Syed ini dan sangat berpuashati dengannya termasuklah aku sendiri.. Balm serbaguna ini sangat bermanfaat kepada seisi keluarga dan memberi kepuasan kepada penggunannya... Jom kita lihat apa kata pengguna tentang balm istimewa ini..





Untuk lihat testimoni terkini boleh klik di SINI



Untuk lihat testimoni video yang lain boleh klik di SINI

Dapatkan sekarang Balm Bayi Tok Syed Untuk Melegakan Masalah Anak Anda!

Dengan menggunakan Balm Bayi Tok Syed ini, masalah batuk, selsema, hidung tersumbat, sakit kepala, gigitan nyamuk dan lain-lain dapat di atasi dengan mudah tanpa kesan sampingan.. Anak sihat ibu selesa... Jadi, apa tunggu lagi... Dapatkan sekarang Balm Bayi Tok Syed bagi melegakan masalah anak anda!

Harga : RM 80.00 
Saiz : 45g

Untuk mendapatkan Balm Bayi Tok Syed ini ada boleh membuat pembelian melalui website rasmi Tok Syed atau anda juga boleh dapatkannya melalui agen atau pengedar yang sah.... Pastikan anda beli yang original! Bagi memastikan pembelian anda adalah yang asli, sila layari laman web www.toksyed.com/, kemudian sila masukkan nombor siri yang terdapat pada hologram di atas kotak produk. Jika terdapat keraguan, sila hubungi pihak TSD bagi pengesahan status keaslian produk.

Sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Page Jualan

Page pengedar

Facebook

Instagram

Youtube

Contact No.
016 - 826 2990


QuickEdit
Lea Azleeya
11 Comments

Cara Berkesan Merawat Jerawat Dan Parut Dengan Lovera Magic Jelly


Cara Berkesan Merawat Jerawat Dan Parut Dengan Lovera Magic Jelly  |  Rasa macam dah lama tak bersiaran... Almaklumlah terbizi dengan kehadiran cahaya mata kedua.. Ok, untuk entry kali ni aku nak bercerita tentang jerawat.. Dah kenapa pulak dengan jerawat? Haaa ni nak cerita  ni.. Baru-baru ni aku ada tersalah pakai produk.. Kononnya nak muka flawless dengan cepat.. Sekali, bukan flawless yang aku dapat, tetapi jerawat yang aku ternak.. Hehe.. Nasib baik tak banyak hanya beberapa ketul sahaja.. Sungguhpun begitu, ianya tetap menjadi mimpi ngeri bagi aku sebab aku dah pernah alami masalah jerawat yang kronik suatu ketika dahulu.. Ngeri wehhh!! Jadi, untuk menghalang jerawat aku dari terus merebak, aku gunakan Lovera Magic Jelly cara berkesan merawat jerawat dan parut sekaligus menjadikan wajah flawlessss gitu..

cara berkesan rawat jerawat dan parut, lovera, magic jelly, gel ajaib, serum muka, ubat jerawat, gel jerawat

Haaa mesti korang yang tengah menghadapi masalah jerawat tu tak sabar-sabar nak tahu tentang produk ajaib ni kan.. Aku sendiri pun agak teruja mencuba produk yang berasaskan Aloe Vera ni.. Mana tak nya, bila aku baca manfaat yang ada pada Lovera Magic Jelly ni, tak mampu rasanya untuk aku berkata 'tidak' bagi mencuba produk ini..

Tambahan pula, ramai yang dah cuba produk ni dan berpuas hati dengan hasilnya.. Ini membuatkan aku bertambah yakin untuk menggunakannya bagi mengatasi masalah jerawat yang aku hadapi.. Bukan jerawat je boleh dirawat, parut jerawat pun boleh hilang tau.. Paling penting, produk ni diformulasi dari bahan semulajadi tanpa bahan kimia berbahaya.. So, bolehlah digunakan dengan selamat tanpa was-was.. Meh aku cerita serba sedikit tentang Lovera Magic Jelly ni..

Lovera Magic Jelly Produk Berasakan Aloe Vera Dan Timun


Lovera Magic Jelly merupakan gel pelbagai guna yang diperkaya dengan ekstrak Aloe Vera dan ekstrak Timun sebagai bahan utamanya yang boleh digunakan pada wajah, badan dan juga rambut.. Aloe Vera sememangnya telah digunakan sejak dulu lagi kerana mempunyai banyak manfaat seperti dapat menyuburkan rambut, menyembuhkan luka dan juga melembap serta mencantikkan kulit.. Manakala timun pula mampu meremajakan kembali kulit serta sangat bagus dalam proses revitalisasi..

Oh ya, kalau korang nak tahu, formulasi Lovera Magic Jelly telah dipertingkatkan dengan gabungan 2 bahan aktif lain yang juga mempunyai banyak khasiat iaitu Chamomile dan Jicama (sengkuang)..

4 Bahan Utama Lovera Magic Jelly

Chamomile

Chamomile mempunyai sifat penyembuhan dengan bertindak dalam proses penyembuhan luka-luka kecil dengan cepat.. Selain itu, ia juga mampu merawat masalah jerawat, mencerahkan kulit, mengecilkan liang-liang pori, mengurangkan lingkaran hitam disekeliling mata, anti penuaan dan dapat mengurangkan kelemumur..

Jicama (Sengkuang)

Jicama kaya dengan khasiat penjagaan kulit dan badan dan terbukti mampu mencerahkan kulit dan menghilangkan bintik-bintik hitam di wajah.. Selain itu juga, ia merupakan bahan semulajadi untuk menyerikan kulit kusam, melembabkan kulit, melambatkan proses penuaan dan menyihatkan kulit.

Lovera Magic Jelly Produk Selamat Tanpa Bahan Kimia Berbahaya

Lovera Magic Jelly dihasilkan dari bahan semulajadi dan tidak mengandungi mercury, bebas paraben, tiada pewarna tiruan serta tiada bahan kimia berbahaya.. Seperti yang aku nyatakan tadi, produk ini boleh digunakan dengan selamat dan tanpa was-was kerana telah mendapat kelulusan dari KKM dan mempunyai sijil HALAL dari JAKIM.. Selain itu, Lovera Magic Jelly ini juga telah mendapat kelulusan GMP...

Lovera Magic Jelly Merawat Jerawat dan Parut Jerawat


Eceli aku dah guna sendiri Lovera Magic Jelly ini dan aku sangat berpuashati.. Rutin aku setiap hari, aku akan apply gel ajaib ini selepas aku cuci muka dan sebelum tidur.. Hasilnya memang superb.. Dengan kerajinan dan tahap konsisten yang aku berikan dalam penggunaan produk ini, jerawat aku yang dua tiga ketul hidup meliar atas muka aku tu dah pun terawat dengan sempurna.. Yeayy!! Lagi best parut jerawat yang sedia ada kat muka aku ni pun dah nampak perubahan sikit.. Semakin pudar dan muka pun nampak lebih segar dan bermaya...

Misi aku seterusnya, aku nak hilangkan terus parut jerawat tu sekaligus mendapatkan muka yang flawless.. Kira macam azam aku untuk tahun baru nanti la kan.. Azam tahun 2018 gitu..! Berjayakah aku? Nak tahu berjaya ke idok, aku kenalah lebih rajin dan konsisten lagi lepas ni guna gel ajaib ni.. Barulah dapat hasil terbaik... Tak gitu?

Lovera Magic Jelly Tidak Melekit Dan Baunya Menyegarkan


Firstime aku apply Lovera Magic Jelly ni kat muka, aku dah mula jatuh cinta dengan teksturnya... Selesa gile muka aku ni sebab gel ni meresap dengan baik pada kulit muka tanpa meninggalkan kesan melekit.. Kulit muka pun nampak glowing dan lembut sangat.. Satu lagi yang aku suka tentang gel ni, baunya sangat wangi, sejuk dan segar serta menenangkan.. Boleh hilang stress tau bau gel ni.... Seriusss!!


Aku juga jadikan gel ni sebagai makeup primer aku.. Sebelum makeup, aku akan apply dulu gel ni kat muka supaya makeup aku tahan lebih lama, sekata dan tidak bercapuk... Banyakkan kelebihan Lovera Magic Jelly ni.. Bukan setakat boleh digunakan pada muka sahaja tetapi boleh juga digunakan di seluruh badan dan juga rambut.. Sesuai untuk semua golongan..

Manfaat Lovera Magic Jelly


Khasiat dari 4 bahan utamanya membuatkan Lovera Magic Jelly ini dapat memberikan pelbagai manfaat kepada penggunanya... Gel pelbagai guna ini boleh digunakan dari hujung rambut sehinggalah ke hujung kaki... Ia mampu merawat masalah kulit dan rambut..Antara manfaatnya yang perlu korang tahu ialah :-

Manfaat Untuk Kulit
  • Merawat jerawat dengan berkesan
  • Menghilangkan kulit yang kusam
  • Memudarkan parut lama dan baru
  • Memudarkan bintik-bintik hitam
  • Menenangkan Ekzema
  • Menghidratkan kulit yang kering
  • Merawat kulit sunburn
  • Mengecilkan liang pori
  • Membantu meringankan ruam, kulit alergi dan sensitif
  • Anti-penuaan
  • Membaiki dan meremajakan kulit dari dalam
  • Menjadikan kulit glowing dan flawless

Manfaat Untuk Rambut
  • Membantu mengurangkan kelemumur
  • Melicinkan rambut yang tidak terurus
  • Boleh digunakan sebagai serum rambut
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut

Manfaat Lain
  • Membantu merawat luka-luka kecil seperti kesan melecur
  • Merawat bibir mengelupas dan kering
  • Untuk kegunaan luaran

Hanya dengan 1 botol gel ajaib ini, korang boleh mendapat banyak manfaat darinya.. Boleh juga digunakan seisi keluarga... Jimatkan.. Selain itu juga, Lovera Magic Jelly ini juga boleh digunakan sebagai :-
  • Pelembap kulit
  • Makeup Primer
  • Makeup remover
  • Serum muka
  • Pelembap bibir
  • Serum rambut
  • Serum bulu mata (panjang dan pertumbuhan)

Cara Penggunaan Lovera Magic Jelly

Untuk cara penggunaannya, korang boleh rujuk gambar dibawah ini ye.. Tak susah, sangat mudah.. Semudah ABC..



Satu Beg Satu Lovera Magic Jelly

Oleh kerana manfaatnya yang pelbagai dan boleh digunakan seisi keluarga, aku sangat sarankan setiap rumah harus ada 1 botol Lovera Magic Jelly ini untuk kegunaan family korang... Gel ini didatangkan dalam botol pump yang comel dan sangat mudah dibawa kemana-mana.. Jadi, pastikan Lovera Magic Jelly ni sentiasa berada di dalam beg korang walau dimana korang berada.. Satu beg satu Lovera Magic Jelly.. Hah gitu konsepnye... Manelah tahu, diperlukan pada masa-masa kecemasan... Boleh aje terus guna... Senangkan...

Macam aku sendiri pun akan pastikan gel ni sentiasa berada dalam handbag aku ni supaya aku boleh guna dimana saja aku berada terutama dalam opiz yang ber-aircond, kulit aku mudah jadi kering.. Jadi, dengan adanya gel ni bolehlah aku sapu bila kulit kering... 


Testimoni Pengguna Lovera Magic Jelly

Orite, sepertimana yang aku dah mention sebelum ni, ramai yang dah cuba Magic Jelly ni dan berpuashati dengan hasilnya... Begitu jugaklah dengan aku sendiri... Produk terbaik yang pernah aku cuba setakat ini... Jadi, mari kita lihat apa kata pengguna-pengguna Magic Jelly...







Dapatkan Lovera Magic Jelly Sekarang Untuk Merawat Jerawat Dan Parut Dengan Berkesan

Dengan menggunakan Lovera Magic Jelly ini korang dapat merawat masalah jerawat dan parut diwajah korang dengan berkesan.. Malah korang boleh menggunakan gel ini untuk pelbagai kegunaan lain.. Jadi, tunggu apa lagi.. Jom pakat beli Lovera Magic Jelly ini untuk kegunaan seisi keluarga..

Harga  :  RM70.00
Saiz   :  60ml

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Instagram

Facebook


QuickEdit
Lea Azleeya
14 Comments

Nivea Stress Protect Spray Sukar Didapati Di Pasaran


Nivea Stress Protect Spray Sukar Didapati Di Pasaran  |  Hah dah kenapa tajuk cenggitu kali ni.. Hehe.. Ok, kalau korang nak tahu aku ni pengguna tegar deodorant Nivea Stress... Tapi yang menjadi masalah aku sekarang ni adalah deodorant jenis ni susah sangat nak jumpe kat pasaran... Merata mencari tak de jugak.. Masuk Watson, Guardian dan pasaraya lain, semua tak de.. Stressss aku jadinya.. Haha.. 

nivea, deodorant nivea, nivea stress, deodorant terbaik, deodarant hilangkan bau badan,

Kenpa tak tukar jenis lain? Haa ni soalan yang selalu diajukan pada aku bila aku merungut tak jumpa cari deodorant Stress ni.. Camno nak tuko weh kalau yang ni jerk sesuai dan serasi dengan aku.. Kalau pakai yang lain, alamatnya berbaulah badan aku ni.. Haaa.. Sebab tu lah aku sangat setia dengan Nivea Stress ni.. Tiada ganti lagi setakat ni.. Dialah yang terbaik.. Haha.. Gilesss betulkan..


Ni gambar lama ni.. Dulu pernah aku buat entry khas tau untuk Nivea Stress ni.. Sebab keberkesanannya menyahbau badan dengan baik sekali.. Boleh baca kat SINI.. Disebabkan aku dah letih mencari kesana kemari tak jugak jumpa, jadi aku decide untuk try yang lain.. Kang kalau tak pakai langsung lagik parah jadinya kan.. Haha!! Pilihan untuk percubaan baru aku kali ni aku beli Nivea Deodorant Fresh Natural.. Best ke? Ok ke?


Nivea Deodorant Fresh Natural ni bau dia memang sangat natural tetapi ternyata aku tak suka akan baunya.. Adeh... Baunya agak memeritkan hidung aku sungguhpun ianya bersifat natural.. Hehe.. Camno tu? Tapi dah terbelikan, pakai ajelah sampai habis.. Nanti dah habis baru try yang lain pulak.. Dah tak best bau dia, kenapa hang pi beli yang  ni..? Huhu, masa beli tu manelah boleh bau satu per satu kan.. So, main agak-agak jerk la..


Semalam aku dok risik-risik ngan kengkawan aku pasal Nivea Stress ni.. Dorang cakap ada terjumpa di sebuah pasaraya  ni.. Nanti aku nak pergi usha.. Kalau ada, nak borong banyak sikit.. Buat stok.. Haha..!!

Korang pakai deodorant jenis apa? Ok tak? Jom la share dengan aku di ruangan komen bawah nun.. Hiks..


QuickEdit
Lea Azleeya
14 Comments

Mengapa WD-40® dipercayai ramai dan mesra kepada alam sekitar?


Mengapa WD-40® dipercayai ramai dan mesra kepada alam sekitar?  |  Diasaskan pada 1953, produk Syarikat WD-40® sentiasa menemani pengguna di seluruh dunia sebagai produk yang perlu ada tidak kira sama ada diletakkan di bawah sinki, garaj mahupun kotak peralatan sejak berdekad lamanya. Penggunanya yang terdiri daripada pelbagai peringkat termasuk mekanik dan jurutera, membuktikan ia adalah  produk selamat yang sentiasa dipercayai ramai. Kepercayaan yang diletakkan oleh pengguna terhadap produk ini mendorong syarikat untuk terus melakukan pelbagai usaha bagi melindungi pengguna dan pada masa sama, memelihara alam sekitar. 

wd40, produk pelbagai una wd40, penyembur karat
Mengapa WD-40® dipercayai ramai dan mesra kepada alam sekitar?
Sebagai contoh, formulasi yang digunakan untuk produk popular di dalam tin biru kuning, Produk Pelbagai Guna WD-40® ini tidak mengandungi bahan kimia penyebab kanser, benzena yang digunakan dalam pembuatan plastik, resin, nilon dan banyak lagi. Ia juga boleh menyebabkan kerosakan sistem saraf pusat akut dan sum-sum tulang. Pada kebiasaannya ia digunakan sebagai pelarut cat untuk industri, bahan pengilat, peluntur cat, petrol dan lain-lain. 

Produk Pelbagai Guna WD-40® sememangnya produk biodegradasi atau mudah diurai iaitu menepati panduan Pertubuhan Kerjasama dan Pembangunan Ekonomi (OECD) bagi biodegradasi (Kaedah 301 – kaedah ujian biodegradasi aerobik). Bekas yang digunakan untuk produk ini juga bersifat kitar semula, sama seperti bekas keluli yang lain.


Ia juga mematuhi Sekatan Bahan Terlarang Kesatuan Eropah (RoHS) yang bermaksud ia tidak mengandungi plumbum (Pb), merkuri (Hg), kadmium (Cd), hexavalent chromium (Cr6), polybrominated biphenyls (PBB) atau polybrominated diphenylether. Bahan terlarang ini berbahaya kepada alam sekitar dan mencemarkan tapak pelupusan sampah. Ia juga mengancam keselamatan pekerjaan ketika proses pembuatan dan pelupusan. 

Selain itu, produk syarikat bersifat mesra ozon memandangkan ia tidak mengandungi Kloroflurokarbon (CFC) yang lazimnya terkandung di dalam sesetengah produk aerosol dan boleh memusnahkan lapisan ozon bumi.   


Propelan adalah sejenis bahan yang membantu menyembur keluar Produk Pelbagai Guna WD-40® dari bekas tin. Bahan propelan yang digunakan di dalam Produk  Pelbagai Guna WD-40® ialah karbon dioksida (CO2) iaitu gas lengai. Penggunaan CO2 juga mengurangkan bilangan sebatian organik tidak menentu di dalam produk sekaligus menjadikannya lebih baik kepada alam sekitar. 

Memandangkan penyembur WD-40® adalah bahan mudah terbakar, syarikat melakukan yang terbaik untuk sentiasa mengingatkan pengguna dan paling utama ialah penyembur berkenaan mesti diuji untuk mengetahui jarak mudah terbakar dan pembalikan api iaitu sama ada semburan itu akan berbalik kepada pengguna. WD-40 tidak memberi kesan pembalikan api tetapi ia masih mempunyai keupayaan untuk menyalakan api dan dikategorikan sebagai bahan mudah terbakar. 


Menerusi pengguna setianya di 176 negara di seluruh dunia, WD-40 sentiasa berbangga dengan usaha yang dilakukan dalam aspek penjagaan pelanggan serta keprihatinan terhadap alam sekitar yang menjadi sebab mengapa pengguna terus bergantung kepada produk ini dalam menyelesaikan masalah seharian. 

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk WD-40® atau data teknikal mengenainya, sila rujuk http://wd40.asia.


QuickEdit
Lea Azleeya
3 Comments

Get A Limited Edition Of Reusable Bag


Get A Limited Edition Of Reusable Bag   | You better watch out, you better not cry, because there’s plenty of shopping left to do! Yes, the jams are crazy and the last-minute Christmas shopping crowd? Even crazier! Are your feet aching and your mind in a daze with the array of choices you see? Then it’s time to get yourself properly hydrated and juiced up again, before you head back into the melee of shoppers!  



In conjunction with this merry season, Juice Works whipped up a special, sparkly red drink! To us, it epitomises all the goodness, happiness and sweet excitement this time of year brings. Juice Works hope the very name itself sends a happy tingle, for it’s called, 'Honey, it's Christmas!'.



An icy smoothie mixed with the juices of honey dew, plum, strawberries, lemon, and the seasonal additions of dried mulberry and ruby-red pomegranate, this little concoction is only available from Nov 6 till Jan 1, 2018!   

With tonnes of anti-oxidants to zap those nasty free radicals from your body, and chockfuls of vitamin C, fibre, folate and potassium, this is one goodness your body really needs during this hectic and exciting season.  



What’s more, for every RM20 you spend at Juice Works, you get a stamp from us. Collect 5 of these stamps, and you’ll get a limited edition reusable bag (yes, very handy for more shopping). This special offer is valid till Jan 31 of the upcoming year, or till stocks last.  




Oh! Not forgetting that it’s the season for joyful giving, we have also prepared Juice Works cash vouchers (RM10 each) that you can buy and gift to your loved ones. Because we know the best gift sometimes is really just the ‘gift of health’, and what better and easier way to ensure your loved ones get the best nutrients, right?   

On that note, from all of us at Juice Works, thank you for having supported us throughout 2017, and may we wish you a healthy, Merry Christmas and a grand New Year!


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website



QuickEdit
Lea Azleeya
7 Comments

Tarikh Bayaran Khas Tahun 2017 Bagi Penjawat Awam Dan Pesara Kerajaan


Tarikh Bayaran Khas Tahun 2017 Bagi Kakitangan Kerajaan Dan Pesara  |  Alhamdulillah.. Tarikh bagi  Bayaran Khas Tahun 2017 untuk kakitangan kerajaan dan juga pesara telah diumumkan.. Kebetulan pulak tarikh bayaran  tersebut dibuat sebelum tarikh ayah mertua aku berangkat ke tanah suci Mekah.. Jadi, dah tak perlu runsing pasal modal nak hantar beliau nanti... Syukur Alhamdulillah, dipermudahkan olehNYA.. 

bonus 2018, bonus 2017, bayaran khas tahun 2017, bonus kakitangan kerajaan, bantuan khas 2018
Tarikh Bayaran Khas Tahun 2017 Bagi Penjawat Awam Dan Pesara Kerajaan

13 Disember 2017, Pekeliling bagi Bayaran Khas Tahun 2017 telah pun dikeluarkan dan tarikh Bayaran Khas Tahun 2017 adalah pada 08 Januari 2018.. Bagi penjawat awam akan menerima sebanyak RM1,000 manakala bagi Pesara Kerajaan pula akan menerima RM 500.. Alhamdulillah rezeki tahun ni lebih sikit berbanding tahun-tahun sebelum ni.. Bagi mereka yang mempunyai anak yang masih bersekolah, pastinya sangat mengharapkan bantuan khas ini kan, bagi menampung keperluan persekolahan anak-anak.. Haaa korang yang tak de anak sekolah tu, apa plan korang? Nak guna duit tu untuk apa? Atau sebagai tabungan untuk masa hadapan?

Hurmm bagi aku pula, dengan duit RM1000 yang bakal aku terima nanti, aku nak bayar hutang piutang aku seperti Cukai Tanah tanpa sedar yang dah 2 tahun tak berbayar... Adeh.. Kenapalah aku cuai sangat yek.. Cukai Pintu yang masih tertunggak tu pun aku nak settle semua sekali supaya tak mengganggu fikiran aku ni.. Haha.. Selebihnya, aku nak buat back up untuk hantar ayah mertua pergi umrah nanti... Bila hutang settle, barulah boleh hidup tenang dan bersenang lenang tanpa perlu fikir apa-apa dah pasal hutang..  Tak gitu? Haha... Serius weh, kalau berhutang ni rasa semak otak..

Ok, kalau korang nak tengok Pekeliling Bayaran Khas Tahun 2017 yang dikeluarkan oleh JPA pada 13 Disember 2017 yang lalu, korang boleh klik SINI ye..


QuickEdit
Lea Azleeya
11 Comments

Giveaway Hadiah Misteri Dari Astraveler


Giveaway Hadiah Misteri Dari Astraveler  |  Hujung tahun ni ramai betul blogger buat giveaway dengan hadiah yang menarik.. Rasa rugi pulak kalau tak join.. Mungkin untuk penutupan tahun 2017 dorang rasa terpanggil untuk hadiahkan sesuatu buat kengkawan blogger mereka kan.. Satu lagi giveaway yang agak menarik dengan hadiah misterinya.. 

Klik banner untuk join

Bila dah misteri tu mesti lagik ramai yang teruja nak join.. Ye dak? Mane taknya, dorang mesti tertanya-tanya dan ternanti-nanti, apakah hadiah yang misteri sangat tu.. Haaaa, jadi aku pun teruja jugaklah nak join giveaway yang agak misteri ni.. Hehe.. Apa kata, kita pakat join ramai-ramai.. Manelah tahu kan, ada rezeki menang hadiah misteri.. 

Tarikh Tamat
31 Disember 2017
QuickEdit
Lea Azleeya
18 Comments

Giveaway Yes 2017 By Roxalynne


Giveaway Yes 2017 By Roxalynne  |  Orite, disebabkan aku tersangatlah free dikala ini jadi aku nak la join giveaway yang kengkawan blogger buat.. Dalam masa yang sama aku dok tertunggu-tunggu parcel samapi untuk entry aku seterusnya nanti.. hehe.. Tak sabar rasanya menunggu kehadirannya... Haha!! Ayat cam ampeh jerk kan.. Oklah, jom join Giveaway YES 2017 by Roxalynne ni..

Klik banner untuk join

Hadiah yang disediakan untuk pemenang sangat menarik.. Jadi, korang yang  mana blogger tu jom la join giveaway ni.. Lagi ramai lagik meriah kan.. Hehe.. Aku ni pulak bilalah nak buat giveaway lagik ye.. Asyik dok join giveaway kengkawan jerk.. Hiks..

Tarikh Tamat
30 Disember 2017



QuickEdit
Lea Azleeya
10 Comments

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com


Mystery Giveaway by www.myafarisha.com  |  Moh semua pakat join giveaway anjuran Blogger Mya ni.. Hadiah menarik menanti korang..

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com


Klik banner untuk join

Cara penyertaan :
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.
  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
    • Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.
    • Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah :
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh :
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018

QuickEdit
Lea Azleeya
11 Comments

Review Movie | Tombiruo - Penunggu Rimba


Review Movie | Tombiruo - Penunggu Rimba  |  Wohaaa!! Akhirnya dapat jugak tengok movie yang sememangnya aku nanti-nantikan kemunculannya iaitu Tombiruo - Penunggu Rimba.. Walaupun agak terlewat untuk mengetahui jalan cerita yang digarap dari sebuah novel karya penulis terkenal, Ramlee Awang Murshid ini tetapi semangat untuk menonton tu tetap ada.. Hehe.. Best ke? Haaa nanti aku cerita pandangan aku tentang movie viral ini ye.. Hiks..

filem melayu, filem aksi, filem best, tombiruo, penunggu rimba, novel best, filem adaptasi novel
Tombiruo - Penunggu Rimba   

Walaupun tak berkesempatan untuk menonton dipawagam tempoh hari dek kerana aku masih dalam tempoh berpantang, jadi baru-baru ni aku telah menebus kekecewaan itu.. Eceli, koleksi novel Tombiruo telahpun aku baca dan hadam iaitu Tombiruo, Tombiruo Terakhir dan Semangat Hutan... Dari jalan cerita novelnya, aku sangat kagum dengan penulis kerana dapat menghasilkan sebuah karya yang sangat mantap dan meninggalkan kesan kepada pembaca sehinggakan aku mencari-cari lagi koleksi novel beliau untuk dijadikan bahan bacaan aku.. Pendek kata, jalan ceritanya sangat menarik dan mendebarkan..


Pandangan Aku Tentang Movie Tombiruo

Untuk movie pula, aku boleh katakan ianya tidak sehebat novel.. Kalau tak silap aku banyak jalan ceritanya diubah.. Mungkin aku terlupa jalan ceritanya? Ternyata tidak, kerana aku juga ada bertanya kepada peminat setia novel Ramlee Awang Murshid yang juga telah menonton movie ini iaitu bff aku sendiri Yatt.. Dia juga sependapat dengan aku.. Mungkin juga untuk memendekkan cerita tersebut sebab itulah diubah dan diolah balik jalan ceritanya..

Bagi aku yang dah baca novelnye, agak terkilan jugak sebab aku mengharapkan ianya sama hebat dengan novel yang aku baca.. Tetapi bagi yang belum membaca novelnya lagi, mungkin pandangan mereka berbeza dari pandangan aku.. Sungguhpun begitu, aku tetap suka akan movie Tombiruo ni walaupun jalan ceritanya agak berbeza sedikit.. Banyak aksi-aksi menarik di dalam filem ini dengan lakonan mantap dari setiap pelakon.. Tak la rasa kecewa sangat... Hehe.. Ini pendapat aku aje la ye sebagai penonton.. Jangan pulak kecam mak yeee.. Haha!!

Berapa Bintang Dari 5 Bintang Yang Tersenyum?



Kredit foto : Sinar Harian

Watak Yang Aku Suka?

Eceli, ramai pelakon yang aku suka berlakon dalam filem ni.. Paling suka ofkos la watak Tombiruo atau Ejim itu sendiri yang dilakonkan oleh hero malaya, Zul Ariffin.. Tapi sayang sekali, Zul harus mengenakan topeng dalam filem ni, jadi tak terasa sangatlah kehadiran Zul dalam filem ni.. Adeh.. Apa-apa pun lakonannya sentiasa mantap gitu..

Watak kedua, aku suka watak Pondolou yang dilakonkan oleh Faizal Hussien.. Aku memang suka tengok dia berlakon.. Mungkin sebab lakonannya menjadi kot bagi setiap watak yang diberikan.. Farah Ahmad pun best memegang watak Monsiroi.. Real kot.. Seram jugak tengok.. Hehe..


Adakah filem ini ada sambungannya? Harap-harap cenggitulah kan.. Sebab ikut cerita novel, Ejim akan memiliki paras rupa yang elok selepas membuat pembedahan.. Huhu.. Tapi yang  tak bestnya, rupanya sama seperti kembarnya Amiruddin yang dilakonkan oleh Farid Kamil.. So, ini bermakna watak Ejim akan digantikan oleh Farid Kamil la kalau ikut pada novel.. Tu pun kalau ada sambungan.. Zul Ariffin apa cite?? Haha.. Alah, kalau ada sambungan mesti jalan cerita diubah dan diolah lagikkan.. Takan nak kuburkan watak Zul Ariffin.. Tak bestla.. Huhu.. Berangan jerk aku ada sambungan kan.. Haha..

Nak Tengok Filem Terkini Di Pawagam Sekarang?

Haaa kalau nak tengok filem apa sedang ditayangkan dipawagam sekarang dan nak tengok sekali trillernya, anda boleh terus ke website  https://www.showtimes2u.com/ untuk lihat senarai pawagam dan waktu tayangan filem dipawagam berhampiran dengan korang.. Banyak tau movie terbaru yang best-best sekarang.. Map ke pawagam pun disertakan sekali dalam website tu.. Sangat membantu...

QuickEdit
Lea Azleeya
7 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)