Giveaway by Ajulz & Atiehilmi

Giveaway by Ajulz & Atiehilmi


Giveaway by Ejulz & Atiehilmi  |  Ok, nak join satu lagi giveaway dari kawan blogger kita ni.. Ejulz dan Atiehilmi.. Kemain banyak masa lagi aku ni kan join giveaway.. Yelah, blog pun dah lama berabuk.. Update pun sekali sekala.. Punyelah malas.. Bukan malas sebenarnya tetapi sekarang ni kehidupan semakian membizi.. Kekangan masa yang sangat rabak.. Huhu.. Orite, jom join giveaway ini..


Korang yang belum join tu, jom la join ye.. Nak join boleh klik je kat banner atas ni.. Syarat pun mudah tak membebankan jari jemari dan fikiran.. Hehe.. Aku dah join, korang? Haha.. Mane tau dapat menang kan.. Jom la join reramai.. Hiks..



Read more »
Lea Azleeya
1 Comments
Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources

Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources


Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources  |  Holaaa.. Lama gile weh tak join giveaway maupun segmen.. Malam ni luangkan masa join segmen ni sesambil support member-member blogger.. Eh, malam ke? Dah pagi rupanya.. Hiks.. Esok keje weh.. Tak pe kita kasi setel dulu Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources ni ...


Segmen bloglist OM ni simple aje syaratnya.. Kalau korang nak join boleh klik banner kat atas ni ye.. Manelah tahu dapat menang tudung fareha kan.. Bak kata OM "Untung sabut timbul.. Untung batu tenggalam".. Hehe..

Jom gais join reramai.. 


Read more »
Lea Azleeya
3 Comments
PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut


PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut |  Holaaa!! Hi guys.. Aduh sekarang ni aku semakin kesempitan masa sampaikan blog pun sedikit terabai.. Mesti korang rindu nak baca bebelan aku kan.. Baik ngaku! Haha.. Tak de la gurau je... Ok, hari ni aku nak share dengan korang syampu dan perapi rambut terbaru yang aku sedang guna sekarang ni.. Memandangkan aku mempunyai masalah rambut gugur, jadi aku perlukan syampu yang selamat digunakan tanpa bahan kimia yang boleh merawat rambut aku tanpa memburukkan lagi masalah rambut yang sedang aku hadapi sekarang ni.. Now, aku guna PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner untuk kurangkan keguguran rambut dan kelemumur..

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Semakin hari semakin serius sebenarnya masalah keguguran rambut yang aku alami ni.. Kadang tu naik risau  juga sebenarnya.. Ada yang suggest makan supplement untuk kurangkan keguguran rambut.. Tapi itulah, aku ni bukan rajin sangat nak makan supplement.. Hehe.. Alternatif lain adalah aku kena cari shampoo yang diperbuat daripada bahan semulajadi tanpa bahan kimia yang selamat untuk rambut aku.. 

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Apa punca keguguran rambut ni sebenarnya ye?

Ok kalau korang nak tahu, keguguran antara 100 hingga 150 helai rambut sehari adalah normal kerana ia adalah kitaran semulajadi tubuh kita.. Tapi, kalau gugur terlalu banyak rambut sehingga boleh tercabut sampai segenggam tu, kita kena beri perhatian akan masalah ni.. 

Salah satu punca keguguran rambut ni adalah tekanan emosi yang terlalu tinggi.. Stress yang melampau.. Aku sendiri pernah alami stress yang melampau satu ketika dulu.. Mungkin faktor ini juga menyumbang kepada keguguran rambut yang aku alami kini..

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Bukan itu saje ye, antara lainnya adalah disebabkan kehamilan, kelahiran anak atau permulaan menopaus iaitu berlakunya perubahan hormon.. Kebiasaannya keguguran rambut yang berkaitan dengan kehamilan terjadi lebih kerap selepas bayi dilahirkan.. Tak dinafikan semasa aku mengandung dulu pun memang masalah keguguran rambut yang aku alami agak serius..

Selain itu, punca keguguran rambut yang perlu korang tahu seperti diabetes, terlalu banyak pengambilan vitamin A, kekurangan protien, keturunan, kemoterapi, penuaan, ubat-ubatan dan banyak lagi... Haaa satu lagi yang puncanya iaitu suka sangat buat fesyen rambut contohnya, warna, rebonding, curl dan banyak lagi boleh merosakkan rambut dan mengundang keguguran rambut kerana kebanyakannya rawatan rambut seperti itu menggunakan bahan kimia.. Korang ada ke buat rambut ni? Aku adalah salah seorang dari korang... Haha 

Kenapa aku pilih PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner?

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Kalau ditanya kenapa aku memilih syampu dan perapi PUREMae ni ofkos la sebab  nak rawat masalah keguguran rambut yang aku alami ni.. Lagi pun PUREMae diperbuat daripada bahan semulajadi 100% Pure Essential Oils.. Jadi, aku dah tak perlu risau tentang kesan sampingan produk ini..

Antara manfaat syampu dan perapi PUREMae ni adalah :-

  • Diperbuat daripada 100% pure essential oil tanpa perfum
  • Mengurangkan keguguran rambut
  • Mampu membersih dengan baik dan tidak membahayakan kulit kepala dan rambut
  • Melindungi kulit kepala daripada kelemumur dan tidak akan berbau peluh

Sering kita dengar kalau pencuci muka atau syampu yang kurang berbuih itu adalah produk yang selamat digunakan kerana kurang bahan kimia.. Samalah seperti produk keluaran PUREMae ni.. Produk semulajadi ini kuran berbuih ketika digunakan tetapi ianya mampu membersih dengan baik dan tidak sama sekali membahayakan kulit kepala atau rambut kita.. Kanak-kanak pun boleh guna tau.. Sesuai untuk semua golongan.. 

Ok, Pure Aromatherapy Shampoo dan Conditioner ada beberapa variasi iaitu :-

  • Ylang Ylang & Grapefruit
  • Pappermint & Rosemary
  • Lavender & Chamomile
  • Bergamot & Lemon
  • Rose Geranium & Cedarwood

PUREMae Aromatherapy Shampoo - Ylang Ylang & Grapefruit

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Seperti yang aku story pada awal tadi, produk PUREMae ni diperbuat daripada 100% minyak pati semulajadi.. Syampu Ylang Ylang & Grapefruit ni diperkaya dengan aroma bungaan yang sangat manis dan mewah.. Mungkin ada yang tak tahukan Ylang Ylang  ni apa? Ok Ylang Ylang ni adalah sejenis bunga sebenarnya.. Aku panggil bunga kenanga aje.. Tau kan bunga kenanga.. Cam tu lah bau syampu ni.. Wangi.. 

Ok, syampu Ylang Ylang & Grapefruit ni alternatif rawatan semulajadi yang berkesan untuk keguguran rambut yang disebabkan tekanand an alopecia.. Syampu  ni juga sesuai untuk penggunaan setiap hari.. Nak syampu hari-hari pun takde masalah.. Paling best, walaupun tak banyak buih, ia dapat membersih dan menanggalkan kotorang dengan baik tanpa mengilangkan minyak semulajadi pada rambut kita.. Penghidratan rambut pun sehingga 72 jam uolls!!

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Bahan utama Shampoo Ylang Ylang & Grapefruit
  1. Ylang Ylang Flower Essential Oil - Memperbaiki tekstur rambut dan mengurangkan kerosakan rambut.
  2. Grapfruit Peel Essential Oil - Kaya dengan antioksidan yang menyuburkan kulit kepala dan rambut menjadi lebih sihat.. Mencegah keguguran rambut dan mengurangkan keguguran rambut..
  3. Pentavitin - Penghidratan mendalam yang bertahan sehingga 72 jam untuk rambut kita
  4. Aloe Vera Organik - Mengandungi enzim proteolitik yang memperbaiki sel-sel kulit mati di kulit kepala. Mencegah gatal-gatal pada kulit kepala dan mengurangkan kelemumur sambil menganjalkan rambut sehingga menjadikannya licin dan berkilat.
  5. Trehalose - Melindungi kulit kepala daripada dehidrasi dan bertindak sebagai pelembap yang berkesan
  6. Panthenol - Melembapkan rambut. Memperbaiki tekstur rambut sambil mengelakkan kusut.
Harga : RM68.00

PUREMae Aromatherapy Conditioner - Ylang Ylang & Grapefruit

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Kalau ada syampu mesti kena ada juga perapinya.. Hidup kena berpasangan gittchewwww.. Haha.. Ok, untuk perapi aku juga memilih dari variasi yang sama iaitu Conditioner Ylang Ylang & Grapefruit.. Seperti syampunya juga, ia berfungsi mencegah keguguran rambut dan sebagai ejen pelembap semulajadi untuk meransang kelenjar sebum dimana ia meningkatkan pengeluaran sebum untuk menjaga kesihatan rambut..

Setakat aku pakai ni aku sangat puashati.. Serius rambut rasa bersih sangat dan baunya pun best sangat.. Wangi je rambut bau bunga.. Cam orang tua-tua dulu kan suka letakkan bunga kenanga kat rambut.. Nak bagi rambut mereka berbau wangi.. Mak aku selalu buat.. Hehe.. Now, tak payah nak selit bunga dah kat rambut tapi terus je pakai syampu.. Rambut wangi setaman sepanjang hari.. Best gile..

Ok, untuk perapi Ylang Ylang & Grapfruit ni juga sesuai untuk penggunaan setiap hari.. Lepas syampu bolehlah pakai perapi.. Rambut pun jadi lebih lembut dan mudah diurus tak kusut lagi.. Perapi ni memberi kelembapan pada rambut dan mencegah hujung rambut pecah.. Selain itu, perapi rambut PUREMae ni juga dapat menghidrat rambut, melembutkan, dan menguatkan rambut serta melindungi rambut daripada kerosakan akibat persekitaran..

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Bahan utama Conditioner Ylang Ylang & Grapefruit

  1. Ylang Ylang Flower Essential Oil - Ejen penyaman semulajadi yang merangsang kelenjar sebum dan meningkatkan pengeluaran sebun untuk menjadikan rambut sihat dan terkondisi..
  2. Grapefruit Peel Essential Oil - Kaya dengan antioksidan yang menjadikan rambut dan kulit kepala sihat. Mencegah keguguran rambut.
  3. Aloe Vera Organik - Mengandungi enzim proteolitik yang memperbaiki sel-sel kulit mati di kulit kepala. Mencegah gatal-gatal pada kulit kepala dan mengurangkan kelemumur sambil menganjalkan rambut sehingga menjadikannya licin dan berkilat.\
  4. Vitamin B5 - Asid Panthothenic meningkatkan pertumbuhan rambut pada wanita dengan jenis keguguran rambut tertentu
  5. Vitamin E - Sifat antioksidan yang mebantu mengurangkan jumlah tekanan oksidatif dan radikal bebas yang menyebabkan sel-sel folikel rambut di kulit kepala pecah.
  6. Mangga Butter - Melembap dan melembutkan rambut serta mengurangkan kerosakan rambut akibat faktor persekitaran..
  7. Minyak Zaitun - Melembapkan rambut sambil mengurangkan kerengsaan kulit kepala. Sangat sesuai untuk mengurangkan kelemumur
  8. Jojoba Oil - Pelembap yang terhebat yang menjadikan rambut tidak lagi kering, kusam dan pecah.. Ia juga menguatkan rambut dan mengurangkan keguguran rambut.
  9. Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride - Berasal dari sumber semulajadi, guar. Meneutralkan helaian rambut dan menjadikan rambut mudah diurus dan tidak statik serta kusut..
  10. Polisakarida - Merawat dan memperbaiki rambut yang rosak

Harga : RM75.00

Dapatkan PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner untuk mengurangkan rambut gugur.

PUREMae Aromatherapy Shampoo dan Conditioner Kurangkan Keguguran Rambut

Aku rasa pilihan aku kali ni tepat kerana hampir 100% fungsi syampu dan perapi rambut dari PUREMae ni adalah untuk masalah keguguran rambut.. Aku hanya perlu konsisten penggunaanya sahaja untuk mendapat kesan yang optimum.. Yelah kalau tak konsisten, korang pakailah apa pun, masalah tak akan selesai.. Lepas tu nak salahkan produk pun tak boleh sebab diri sendiri yang sambil lewa.. Betul tak? So, perlu konsisten ye uolss untuk dapatkan kesan yang baik..

Satu lagi apa yang perlu kita titikberatkan adalah tentang keselamatan penggunaan produk itu sendiri.. Aku sangat yakin dengan produk keluaran PUREMea ini kerana semua produk mereka tidak mengandungi bahan kimia keras, alkohol, parafin, petroleum, paraben, bahan kimia petrol, minyak mineral, wangian sintetik, pewarna tiruan, EDTA, SLS, silikon, MCIT, MIT dan TEA.. Bebas juga dari ramuan dan ujian haiwan.. Memang selamat digunakan oleh semua golongan dan peringkat umur..

Ok, kat mana nak dapatkan produk PUREMae ni? Haa korang boleh beli di sini 👉 https://www.puremae.com/collections/all

Untuk info lanjut, boleh layari :-

➤ Website : https://www.puremae.com/

➤ Facebook : https://www.facebook.com/puremaemy

➤ Instagram : https://www.instagram.com/puremaemy/


Read more »
Lea Azleeya
1 Comments
Jadi Lebih Cantik Dengan Cosmoderm Perfect Balanced Gabungan Istimewa Prebiotik dan Calamine

Jadi Lebih Cantik Dengan Cosmoderm Perfect Balanced Gabungan Istimewa Prebiotik dan Calamine


Jadi Lebih Cantik Dengan Cosmoderm Perfect Balanced Gabungan Istimewa Prebiotik dan Calamine |  Hi guysssss!! Kali ni kita masuk episod 'Beauty' ye.. Lama tak berceloteh kat sini.. Ni nak kenalkan kat korang ni produk terbaru dari Cosmoderm.. Mesti kaum hawa sangat suka, sebab packaging dia cun habis!! Aku sendiri pun teruja uolls!! Pinkish gitchewww!! Jom korang bersama-sama aku, jadi lebih cantik dengan Cosmoderm Perfect Balanced gabungan istimewa Prebiotik dan Calamine..

Cosmoderm Perfect Balanced

Selalunya kita dengar prebiotik ni dikaitkan dengan susu kan.. Now, skincare pun dah mengandungi prebiotik guys!! Apa prebiotik tu?

Ok, kalau korang nak tahu prebiotik ni merupakan makanan bagi bakteria baik yang selalunya ada dalam makanan yang tinggi kandungan serat.. Antara fungsi prebiotik ni adalah menghalang pembiakan bakteria yang tidak baik, membantu sistem penghadaman dan sebagainya.. Apa kaitan dengan skincare? Haaa jangan tak tahu ye, prebiotik juga bermanfaat untuk kecantikan kulit wajah.. Sebab itulah, Cosmoderm memformulasikan prebiotik dalam produk mereka dimana fungsinya dalam perawatan wajah, ia membantu mengimbangi kondisi kulit wajah kita..

Cosmoderm Perfect Balanced

Itu prebiotik... Calamine pula apa fungsinya? 

Ok, calamine pula kalau korang nak tahu terdiri daripada campuran zink oksida dan ferik oksida atau zink karbonat.. Fungsinya adalah untuk mengurangkan kegatalan, keradangan cahaya matahari, gigitan serangga, ruam dan banyak lagi.. Ia juga membantu mengurangkan iritasi pada kulit dan mengeringkan ruam yang  berair.. 

Nampak tak, dengan gabungan prebiotik dan calamine di dalam skincare Cosmoderm Perfect Balanced ni, menjadikan produk ini hebat lain dari yang lain...  Ok, dalam set ini terdapat empat jenis produk iaitu :-



  • Cosmoderm Perfect Balanced Foaming Cleanser
  • Cosmoderm Perfect Balanced Toning Lotion
  • Cosmoderm Perfect Balanced Soothing WOW Cream
  • Cosmoderm Perfect Balanced Sun Milk SPF25 PA++

Cosmoderm Perfect Balanced

Jom aku cerita satu persatu! Baca sampai habis tau!

Cosmoderm Perfect Balanced Foaming Cleanser

Tak lengkap skincare kalau takde pencuci muka kerana pencuci muka ni adalah yang terpenting sekali dalam rutin penjagaan wajah.. Kalau muka tak bersih, mana maunya dapat kulit wajah yang sihat dan cantik kan.. So, first sekali aku nak kenalkan pada korang Cosmoderm Perfect Balanced Foaming Cleanser.. 

Cosmoderm Perfect Balanced

Foaming Cleanser merupakan langkah pertama untuk kulit yang sihat dan menenangkan.. Apa yang bagusnya dengan pencuci muka ni, ia dapat bersihkan pori-pori muka secara mendalam dan membersihkan juga kulit sambil melegakan kemerahan dengan bantuan dua bahan utamanya iaitu Prebiotik dan Calamine..

Ok, untuk pencuci muka ni, prebiotiknya membantu mengimbangi mikrobioma kulit sehingga menghidrat dan meningkatkan perlindungan permukaan kulit, memastikan penghalang kulit tetap utuh dan sihat. Manakala calamine pula mengurangkan kegatalan kulit dan melegakan kemerahan

Macam mana guna?

Macam biasalah.. Seperti juga pencuci muka yang lain, just apply a small amaount and gently massage in a circular motion.. Then, rinse throughtly and pat dry.. Mudah saja.. Pastikan muka dicuci dengan bersih ye.. Kalau cuci sambil lewa, itu menyebabkan muka korang bermasalah.. Owh ya, Cosmoderm Perfect Balanced Foaming Cleanser sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif.. Harganya pula adalah RM29.90 sahaja..

Cosmoderm Perfect Balanced Toning Lotion

Cosmoderm Perfect Balanced

Ok, selepas pencuci muka kena ada toner.. Penting tau toner ni.. Kalau korang cuci muka tak bersih, toner dapat menyelamatkan kulit korang kerana fungsinya juga untuk menanggalkan sisa kotoran dan juga dapat melembapkan kulit muka.. 

Toning Lotion ini diformulasikan dengan 20,000ppm calamine dan prebiotik untuk menenangkan dan melegakan kemerahan sambil membangkitkan keupayaan penyerapan kulit, sehingga meningkatkan kelembapan kulit.. Fungsi Prebiotik dalam toning lotion ini adalah ia dapat meningkatkan pertahanan semula jadi kulit dengan mengekalkan mikrobioma kulit yang seimbang. Manakala Calamine pula  membantu menenangkan dan menenangkan kulit kemerahan..

Cara gunanya macam toner lain juga.. Sebelum guna pastikan korang shake dulu ye.. Kalau tak shake nanti korang tak dapat gunakannya secara maximum.. Dah shake, bolehlah tuangkan toner ni ke tapak tangan dan terus apply dekat muka dengan cara pat gently on your face.. Hah gitchewww!! Sekali sekala speaking kan.. Hiks.. Untuk harganya pula adalah hanya RM45.90 sebotol..

Cosmoderm Perfect Balanced Soothing WOW Cream

Cosmoderm Perfect Balanced

Wow sangat uolls!! Apa yang wow? Ok kalau korang nak tau WOW pada nama produk ini adalah Water-in Oil-in Water (WOW)... Hehe...

Soothing WOW Cream ni merupakan krim ringan yang diformulasikan dengan calamine pekat dan prebiotik 30,000ppm yang menenangkan dan calm skin sambil memperbaiki penghalang. Dengan tiga kali ganda peningkatan kelembapan, ia membantu mengembalikan kelembapan kulit serta meringankan cela pada permukaan kulit. Fungsi Prebiotik dalam Shoothing WOW Cream ni juga sama seperti fungsinya dalam Toning Lotion iaitu ia dapat meningkatkan pertahanan semula jadi kulit dengan mengekalkan mikrobioma kulit yang seimbang. Manakala Calamine pula  membantu menenangkan dan menenangkan kulit kemerahan..

Cara guna cream ini, korang boleh sapukan secara merata ke seluruh muka dan leher. Sesuai digunakan pada waktu siang dan juga malam. Dengan Shoothing WOW Cream ni, pastikan korang urut krim ni pada kulit dengan lembut untuk memastikan nutrien diserap sepenuhnya ke dalam kulit, menjadikan kulit lebih sihat.. Harga Shooting WOW Cream ini adalah RM 65.00..


Cosmoderm Perfect Balanced Sun Milk SPF25PA++

Cosmoderm Perfect Balanced

Produk yang keempat pula adalah Sun Milk SPF25PA++.. Penting tau sunblock untuk kulit muka.. Kulit muka kita ni perlukan perlindungan.. Kalau tak dilindungi, akan muncul pelbagai masalah nanti seperti jerawat, jeragat dan sebagainya.. So, sila lindungi kulit muka dengan sunblock ya.. 

Sun Milk SPF25PA++ dari Cosmoderm ni bagus tau..ia dapat melindungi kulit daripada UVA dan UVB... Selain itu, dapat meningkatkan perlindungan permukaan kulit daripada tekanan persekitaran. Juga membantu untuk menghilangkan selaran matahari dan kulit kering.. Fungsi Prebiotik dalam Sun Milk ini adalah ia dapat meningkatkan pertahanan semula jadi kulit dengan mengekalkan mikrobioma kulit yang seimbang. Manakala Calamine pula  membantu menenangkan dan menenangkan kulit kemerahan..

Cara guna, just ambil jumlah yang mencukupi dan sapukan ke seluruh wajah.. Harganya adalah RM65.00 sahaja!.. 

Rutin Penjagaan Wajah Dengan Cosmoderm Perfect Balance

Cosmoderm Perfect Balanced

Untuk pengetahuan korang, Cosmoderm Perfect Balanced skincare ni sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif.. Apa yang bagusnya produk ni selain mengandungi prebiotik dan calamine adalah ianya tidak mengandungi Paraben, Fragrance dan Artificial Colorant.. Ia diuji secara dermatologi.. So, memang selamat digunakan..

Ok, untuk rutin penjagaan wajah bersama Cosmoderm Perfect Balanced ni, korang boleh pakai pada waktu siang dan juga malam.. Jom aku ajarkan step penggunaanya..

Siang
  • Foaming Cleanser
  • Toning Lotion
  • Sun Milk SPF25PA++
Malam
  • Foaming Cleanser
  • Toning Lotion
  • Soothing WOW Cream
Peringatan untuk korang.. Untuk Toning Lotion, sila guna tapak tangan sahaja ye jangan guna kapas muka.. Kenapa? Ok, sebabnya Toning Lotion ni mengandungi Calamine so, kalau korang guna kapas muka, calamine tu akan diserap dengan cepat oleh kapas muka tersebut.. Jadi, kulit muka korang tak dapat apa-apa khasiatnya.. Kapas muka dah serap dulu.. Hehe..

Jom la layan video unboxing ni dulu ye..



Dekat mana nak dapatkan Cosmoderm Perfect Balanced ni?

Cosmoderm Perfect Balanced


Tengok packaging saja pun dah rasa teruja nak guna.. Tu belum tau manfaat yang ada bagi setiap satu produk Cosmoderm Perfect Balanced ni lagi kan.. So, korang dah tahu kan manfaatnya.. Atau ada yang tak baca sampai habis ni? Nak kene ni.. Haaaaa.. Haha!!

Ok, untuk yang berminat nak cuba produk Cosmoderm Perfect Balanced ni, korang boleh dapatkan set skincare ini di semua cawangan Watsons yang berdekatan dengan korang... So, lepas ni pakat serbu Watsons ye.. Haip, SOP jangan dilupakan.. Jangan kerana terlalu excited nak dapatkan produk ni, korang lupa lak SOP.. Haha!! Ataupun kalau nak lagi selamat, dimusim PKP ni korang boleh je beli secara online di Shopee 👉 https://shopee.com.my/cosmoderm



Read more »
Lea Azleeya
1 Comments
Nature Lab Merawat Masalah Kulit Wajah dan Rambut Gugur Dengan Berkesan

Nature Lab Merawat Masalah Kulit Wajah dan Rambut Gugur Dengan Berkesan


Nature Lab Merawat Masalah Kulit Wajah dan Rambut Gugur Dengan Berkesan  |  Hi guys! Lama tak berkumandang disini.. Kali ni nak bercerita tentang masalah kulit wajah dan rambut gugur.. Ada tak dikalangan korang yang sekarang ni tengah mengalami masalah kulit wajah seperti jerawat, jeragat dan sebagainya ataupun menghadapi masalah rambut gugur? Aku percaya ianya akan menjadi sebuah mimpi ngeri bagi yang mengalaminya.. Betul tak? Tak kiralah lelaki mahupun wanita terutamanya yang mementingkan penampilan.. Sudah pastinya keyakinan diri juga akan hilang dek kerana kekurangan tersebut.. Kebiasaannya, masalah seperti ini berpunca daripada beberapa faktor seperti usia, keturunan, tekanan, kehamilan, cahaya matahari, hormon dan sebagainya..

Orang kata, bila bermasalah kulit wajah ni boleh ditutup dengan makeup dan bila bermasalah rambut gugur pula bagi wanita boleh dilitup dengan hijab.. Memang betul tu.. Tetapi realitinya tetap sama.. Masalah tetap ada.. Kerisauan tetap terasa dan keyakinan diri juga akan merosot nilainya.. Disebabkan masalah inilah, Nature Lab Malaysia telah mengeluarkan dua produk khas untuk penjagaan rambut dan kulit wajah iaitu URBAN dan CLARA...

Nature Lab Merawat Masalah Kulit Wajah dan Rambut Gugur Dengan Berkesan


CLARA Rawat Kulit Wajah Bermasalah Dengan Berkesan

CLARA merupakan sejenis toner pelbagai guna (multi-functional essence toner) berstatus Halal yang diformulasikan dari bahan-bahan semulajadi dimana ianya 100% bebas daripada bahan kimia merbahaya seperti parabens, synyhetic dyes, synthetic fragrances dan phthalates serta tiada bahan pewarna tambahan.. Bukan wanita sahaja boleh menggunakan produk CLARA ni ye, tetapi lelaki juga boleh mencubanya.. Apa yang menarik lagi, kanak-kanak seawal usia 1 tahun pun boleh menggunakannya.. Menarik bukan? 

Antara fungsi CLARA yang korang wajib tahu adalah :-

  • Membantu meremajakan kulit
  • Melembapkan kulit kering dan kusam
  • Melembut dan melicinkan kulit
  • Menghilangkan jerawat dan jeragat
  • Menghilangkan masalah kulit berminyak
  • memulihkan tona kulit yang tak sekata dan pori terbuka
  • Mencerahkan kulit dan anti penuaan
  • Menghilangkan panau dan kesan parut
  • Menghilangkan ruam-ruam lampin bayi
  • Merawat keputihan pada vagina wanita
  • Menghilangkan bau/lendir pada faraj wanita
  • Hand sanitizer yang membunuh kuman 99.99%

CLARA Rawat Kulit Wajah Bermasalah Dengan Berkesan

Jika dilihat pada fungsi keseluruhannya, ternyata CLARA adalah toner pelbagai guna.. Bukan sahaja untuk merawat masalah kulit malah boleh juga digunakan untuk merawat masalah lain seperti merawat keputihan atau lendir, ruam lampin dan boleh juga dijadikan hand sanitizer.. Mengagumkan! So, tak perlu beli banyak-banyak produk.. Cukup hanya CLARA sahaja dapat digunakan untuk menyelesaikan pelbagai masalah.. Jimat duit uolls!! Lagi pun produk CLARA ni sangat mudah digunakan.. 

CLARA Rawat Kulit Wajah Bermasalah Dengan Berkesan

Antara bahan utama yang digunakan dalam menghasilkan produk CLARA ini adalah Aqua, Parfum, Sodium Chloride, Gydralized Elastin, Mentha Piperita (Peppermint) Oil dan Aquilaria Malaccensis Stem Extract.. Kesemua bahan-bahan ini merupakan bahan semulajadi bebas dari bahan kimia merbahaya... 

Macam aku sendiri pun, kalau cari produk muka ni harus lihat terlebih dahulu tahap keselamatan produk tersebut.. Perkara pertama yang aku akan lihat adalah bahan-bahan utamanya sama ada selamat digunakan ataupun tidak.. Bukan apa, kalau tersalah beli mahu buruk padah jadinya.. Sayang muka oiii!! Haha.. Aku yakin produk CLARA ini selamat digunakan.. Cuma nak tahu serasi ataupun tidak je dengan kulit muka kita kerana kesannya pada setiap individu adalah berbeza.. So, nak tahu serasi ke tidak, kenalah cuba dahulu..

Cara Menggunakan CLARA Multi Functional Essence Toner

  • Cuci wajah/kulit sebelum menggunakan CLARA Serum Toner
  • Semburkan CLARA 2-3 kali pada kapas/tisu muka yang bersih
  • Apply pada wajah/kulit dengan gerakan ke atas, tengah ke tepi
  • Selepas itu, semburkan CLARA pada wajah/kulit dan tap-tap agar toner meresap ke dalam kulit dengan sempurna

Rawat Masalah Rambut Gugur dan Uban dengan URBAN

Rawat Masalah Rambut Gugur dan Uban dengan URBAN

Produk kedua keluaran Nature Lab adalah URBAN.. Wahh nama pun dah URBAN, pasti boleh merawat uban juga ni kan? Ya, memang benar.. Produk URBAN ni bukan sahaja boleh merawat rambut gugur malah boleh juga merawat masalah uban dan beberapa lagi masalah rambut yang lain... Nak tahu, kena baca sampai habis ye.. hehe..

URBAN Hair Growth Serum ini dihasilkan dengan teknologi terkini untuk merawat masalah rambut gugur dan menyuburkan rambut.. Ianya diformulasikan daripada bahan-bahan semulajadi yang selamat tanpa bahan kimia merbahaya seperti Aqua, Parfum, Lavandula Angustifolia Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, Plukenetia Volubilis Seed Oil dan Aquilaria Malaccensis Stem Extract..

Rawat Masalah Rambut Gugur dan Uban dengan URBAN

Antara fungsi URBAN adalah :-

  • Merawat rambut hingga ke akar
  • Menghalus dan meluruskan struktur rambut
  • Merawat rambut kusut dan bercabang
  • Menyubur dan melebatkan rambut
  • Menghalang rambut daripada berbuah
  • Menghalang rambut dari keguguran dan putus
  • Merawat masalah kegatalan kulit kepala dan kelemumur
  • Mengawal dan mencegah pertumbuhan uban
  • Mengilatkan rambut dan menguatkan rambut

Dengan hanya menggunakan URBAN dari Nature Lab ini pelbagai masalah rambut dapat diselesaikan.. Tak perlu lagi buang duit untuk mendapatkan rawatan rambut yang sememangnya menelan belanja yang mahal.. Guna sahaja URBAN dengan harga yang mampu milik.. Lagi pun ia selamat digunakan kerana dihasilkan daripada bahan semulajadi.. So, bagi yang mempunyai masalah rambut, bolehlah cuba URBAN ni.. Tetapi harus diingat ye, setiap hasilnya mengikut kesesuaian individu itu sendiri.. Kesannya adalah berbeza bagi setiap individu..

Cara Menggunakan URBAN Hair Growth Serum

  • Syampu rambut dengan bersih
  • Bilas dan lap rambut separa kering
  • Semburkan URBAN pada rambut/kepala
  • Ratakan dan sapu pada rambut
  • Urut dengan lembut kepala untuk merangsang peredaran darah
  • Biarkan sehingga kering (tak perlu bilas)

Produk Nature Lab CLARA dan URBAN Berdaftar Dengan KKM

Produk Nature Lab CLARA dan URBAN Berdaftar Dengan KKM

Kalau korang  nak tahu, semua produk Nature Lab telah berdaftar dengan KKM dan Halal.. Pemprosesannya dibuat di kilang berstatus IMP (Islamic Manufacturing Practice).. Produk mereka ini selamat digunakan kerana dihasilkan dari bahan semulajadi dan telah mendapat kelulusan KKM serta telah melalui lab tasted.. Bila dah tahu berdaftar dengan KKM dan telah diuji di makmal barulah senang hati nak guna kan?.. Yelah dengan lambakan produk dipasaran sekarang ni, kita harus pandai memilih.. Pilih yang betul-betul selamat digunakan.. Jangan main beli aje tau.. Bahaya!

Ok untuk semakan, korang boleh ke laman web www.npra.gov.my dengan memasukkan nombor pendaftaran seperti berikut :-

  • CLARA : NOT201102354K
  • URBAN : NOT201102355K

Testimoni Pengguna Produk CLARA dan URBAN

Ramai yang dah mencuba produk dari Nature Lab ini dan berpuashati dengan hasilnya.. Ada diantaranya yang menampakkan kesan seawal 8 hari penggunaan.. Jom kita lihat testimoni daripada pengguna CLARA dan URBAN..

Testimoni Pengguna Produk CLARA

Testimoni Pengguna Produk CLARA

Testimoni Pengguna Produk CLARA

Testimoni Pengguna Produk URBAN

Testimoni Pengguna Produk URBAN


Jom Dapatkan Produk Nature Lab Untuk Atasi Masalah Kulit Wajah dan Rambut Gugur!

Ok, bagi korang yang ada masalah kulit wajah dan rambut gugur, aku sangat recommend korang cuba produk dari Nature Lab ini iaitu CLARA dan URBAN.. Ramai dah cuba tau dan ternyata berkesan.. So, korang apa tunggu lagi, jom dapatkan produk Nature Lab ini untuk atasi masalah kulit wajah dan rambut gugur yang korang alami supaya penampilan diri sentiasa terserlah dan kekal berkeyakinan tinggi..

Produk Nature Lab Untuk Atasi Masalah Kulit Wajah dan Rambut Gugur

Harga Produk

  • Clara : RM 75.00 (50ML)
  • URBAN : RM55.00 (30ML)
Untuk sebarang pembelian, boleh dibuat melalui Whatsapp di seperti dibawah :-


Untuk info lanjut tentang produk CLARA dan URBAN, korang boleh layari :-

➤ Website : https://naturelab.my/
➤ Hotline Care : +6011 6363 6060




Read more »
Lea Azleeya
5 Comments
The Best Shapewear Bodysuit and Waist Trainer from Feelingirldress

The Best Shapewear Bodysuit and Waist Trainer from Feelingirldress


The Best Shapewear Bodysuit and Waist Trainer from Feelingirldress | Have you ever in your dream have an hourglass body figure? You wanna know what is the secret to get that body figure? Here is the secret.

I introduced to you  The shapewear bodysuit. This shapewear bodysuit can help  us to get an ideal body shape figure. It will make you look gorgeous and elegant because this bodysuit helps to stretch the problems area and reshape back your bodies.  So that you can wear whatever you want and look awesome and outstanding.

The Best Shapewear Bodysuit and Waist Trainer from Feelingirldress

Welcome to Feelingirldress! Here you can get a variety of bodysuit shapewear and it comes in various shapes, colors and sizes. Not just for the slim persons can wear whatever they want but for those who in big sizes also can do so because the best shapewear bodysuit and waist trainer from Feelingirldress can always help you.


Black Underbust Bodysuits Boyshort Open Crotch Lace Slimming Belly

The Best Shapewear Bodysuit and Waist Trainer from Feelingirldress

Black Underbust Bodysuits Boyshort Open Crotch Lace Slimming Belly is one of the plus size shapewear bodysuits available in Feelingirldress. What makes this shapewear so special is that the quick dry material and breathable fabric always make you feel comfortable to wear it all the time. It also got a firm zipper to lock your fat and it got lace glue to prevent sliding and curling.

What also makes this shapewear so special is it has an open crotch easy for bathroom use. Shapewear bodysuit also suitable to wear for parties, gym, wedding or office. It comes in various sizes starting from S to 5XL. So that you don't have to worry anymore to choose what to wear for your night and day.


Highest Compression Rose Red Double Belts Waist Cincher Rubber

The Best Shapewear Bodysuit and Waist Trainer from Feelingirldress

Highest Compression Rose Red Double Belts Waist Cincher Rubber functioned to compress our middle part in our bodies to reduce the size of our stomach. To those who wear it, compression stimulates thermal activity in your core which increases perspiration, allowing toxins to escape which will make you healthier.

If you are thinking of losing weight, this waist trainer is suitable for you because the front zipper keeps a tight fit around your waist to achieve the long-lasting waist cinching effect as you lose weight. Other than that, it can flatten your tummy and shape your waist. You will get outstanding results with doing exercises with help by this waist trainer. Don't waste your chance to get the wholesale waist trainer by today from Feelingirldress if you are looking for hourglass physique. Good luck everyone!


The Best Shapewear Bodysuit and Waist Trainer from Feelingirldress



Read more »
Lea Azleeya
1 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)