Nature Lab Merawat Masalah Kulit Wajah dan Rambut Gugur Dengan Berkesan


Nature Lab Merawat Masalah Kulit Wajah dan Rambut Gugur Dengan Berkesan  |  Hi guys! Lama tak berkumandang disini.. Kali ni nak bercerita tentang masalah kulit wajah dan rambut gugur.. Ada tak dikalangan korang yang sekarang ni tengah mengalami masalah kulit wajah seperti jerawat, jeragat dan sebagainya ataupun menghadapi masalah rambut gugur? Aku percaya ianya akan menjadi sebuah mimpi ngeri bagi yang mengalaminya.. Betul tak? Tak kiralah lelaki mahupun wanita terutamanya yang mementingkan penampilan.. Sudah pastinya keyakinan diri juga akan hilang dek kerana kekurangan tersebut.. Kebiasaannya, masalah seperti ini berpunca daripada beberapa faktor seperti usia, keturunan, tekanan, kehamilan, cahaya matahari, hormon dan sebagainya..

Orang kata, bila bermasalah kulit wajah ni boleh ditutup dengan makeup dan bila bermasalah rambut gugur pula bagi wanita boleh dilitup dengan hijab.. Memang betul tu.. Tetapi realitinya tetap sama.. Masalah tetap ada.. Kerisauan tetap terasa dan keyakinan diri juga akan merosot nilainya.. Disebabkan masalah inilah, Nature Lab Malaysia telah mengeluarkan dua produk khas untuk penjagaan rambut dan kulit wajah iaitu URBAN dan CLARA...

Nature Lab Merawat Masalah Kulit Wajah dan Rambut Gugur Dengan Berkesan


CLARA Rawat Kulit Wajah Bermasalah Dengan Berkesan

CLARA merupakan sejenis toner pelbagai guna (multi-functional essence toner) berstatus Halal yang diformulasikan dari bahan-bahan semulajadi dimana ianya 100% bebas daripada bahan kimia merbahaya seperti parabens, synyhetic dyes, synthetic fragrances dan phthalates serta tiada bahan pewarna tambahan.. Bukan wanita sahaja boleh menggunakan produk CLARA ni ye, tetapi lelaki juga boleh mencubanya.. Apa yang menarik lagi, kanak-kanak seawal usia 1 tahun pun boleh menggunakannya.. Menarik bukan? 

Antara fungsi CLARA yang korang wajib tahu adalah :-

  • Membantu meremajakan kulit
  • Melembapkan kulit kering dan kusam
  • Melembut dan melicinkan kulit
  • Menghilangkan jerawat dan jeragat
  • Menghilangkan masalah kulit berminyak
  • memulihkan tona kulit yang tak sekata dan pori terbuka
  • Mencerahkan kulit dan anti penuaan
  • Menghilangkan panau dan kesan parut
  • Menghilangkan ruam-ruam lampin bayi
  • Merawat keputihan pada vagina wanita
  • Menghilangkan bau/lendir pada faraj wanita
  • Hand sanitizer yang membunuh kuman 99.99%

CLARA Rawat Kulit Wajah Bermasalah Dengan Berkesan

Jika dilihat pada fungsi keseluruhannya, ternyata CLARA adalah toner pelbagai guna.. Bukan sahaja untuk merawat masalah kulit malah boleh juga digunakan untuk merawat masalah lain seperti merawat keputihan atau lendir, ruam lampin dan boleh juga dijadikan hand sanitizer.. Mengagumkan! So, tak perlu beli banyak-banyak produk.. Cukup hanya CLARA sahaja dapat digunakan untuk menyelesaikan pelbagai masalah.. Jimat duit uolls!! Lagi pun produk CLARA ni sangat mudah digunakan.. 

CLARA Rawat Kulit Wajah Bermasalah Dengan Berkesan

Antara bahan utama yang digunakan dalam menghasilkan produk CLARA ini adalah Aqua, Parfum, Sodium Chloride, Gydralized Elastin, Mentha Piperita (Peppermint) Oil dan Aquilaria Malaccensis Stem Extract.. Kesemua bahan-bahan ini merupakan bahan semulajadi bebas dari bahan kimia merbahaya... 

Macam aku sendiri pun, kalau cari produk muka ni harus lihat terlebih dahulu tahap keselamatan produk tersebut.. Perkara pertama yang aku akan lihat adalah bahan-bahan utamanya sama ada selamat digunakan ataupun tidak.. Bukan apa, kalau tersalah beli mahu buruk padah jadinya.. Sayang muka oiii!! Haha.. Aku yakin produk CLARA ini selamat digunakan.. Cuma nak tahu serasi ataupun tidak je dengan kulit muka kita kerana kesannya pada setiap individu adalah berbeza.. So, nak tahu serasi ke tidak, kenalah cuba dahulu..

Cara Menggunakan CLARA Multi Functional Essence Toner

  • Cuci wajah/kulit sebelum menggunakan CLARA Serum Toner
  • Semburkan CLARA 2-3 kali pada kapas/tisu muka yang bersih
  • Apply pada wajah/kulit dengan gerakan ke atas, tengah ke tepi
  • Selepas itu, semburkan CLARA pada wajah/kulit dan tap-tap agar toner meresap ke dalam kulit dengan sempurna

Rawat Masalah Rambut Gugur dan Uban dengan URBAN

Rawat Masalah Rambut Gugur dan Uban dengan URBAN

Produk kedua keluaran Nature Lab adalah URBAN.. Wahh nama pun dah URBAN, pasti boleh merawat uban juga ni kan? Ya, memang benar.. Produk URBAN ni bukan sahaja boleh merawat rambut gugur malah boleh juga merawat masalah uban dan beberapa lagi masalah rambut yang lain... Nak tahu, kena baca sampai habis ye.. hehe..

URBAN Hair Growth Serum ini dihasilkan dengan teknologi terkini untuk merawat masalah rambut gugur dan menyuburkan rambut.. Ianya diformulasikan daripada bahan-bahan semulajadi yang selamat tanpa bahan kimia merbahaya seperti Aqua, Parfum, Lavandula Angustifolia Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, Plukenetia Volubilis Seed Oil dan Aquilaria Malaccensis Stem Extract..

Rawat Masalah Rambut Gugur dan Uban dengan URBAN

Antara fungsi URBAN adalah :-

  • Merawat rambut hingga ke akar
  • Menghalus dan meluruskan struktur rambut
  • Merawat rambut kusut dan bercabang
  • Menyubur dan melebatkan rambut
  • Menghalang rambut daripada berbuah
  • Menghalang rambut dari keguguran dan putus
  • Merawat masalah kegatalan kulit kepala dan kelemumur
  • Mengawal dan mencegah pertumbuhan uban
  • Mengilatkan rambut dan menguatkan rambut

Dengan hanya menggunakan URBAN dari Nature Lab ini pelbagai masalah rambut dapat diselesaikan.. Tak perlu lagi buang duit untuk mendapatkan rawatan rambut yang sememangnya menelan belanja yang mahal.. Guna sahaja URBAN dengan harga yang mampu milik.. Lagi pun ia selamat digunakan kerana dihasilkan daripada bahan semulajadi.. So, bagi yang mempunyai masalah rambut, bolehlah cuba URBAN ni.. Tetapi harus diingat ye, setiap hasilnya mengikut kesesuaian individu itu sendiri.. Kesannya adalah berbeza bagi setiap individu..

Cara Menggunakan URBAN Hair Growth Serum

  • Syampu rambut dengan bersih
  • Bilas dan lap rambut separa kering
  • Semburkan URBAN pada rambut/kepala
  • Ratakan dan sapu pada rambut
  • Urut dengan lembut kepala untuk merangsang peredaran darah
  • Biarkan sehingga kering (tak perlu bilas)

Produk Nature Lab CLARA dan URBAN Berdaftar Dengan KKM

Produk Nature Lab CLARA dan URBAN Berdaftar Dengan KKM

Kalau korang  nak tahu, semua produk Nature Lab telah berdaftar dengan KKM dan Halal.. Pemprosesannya dibuat di kilang berstatus IMP (Islamic Manufacturing Practice).. Produk mereka ini selamat digunakan kerana dihasilkan dari bahan semulajadi dan telah mendapat kelulusan KKM serta telah melalui lab tasted.. Bila dah tahu berdaftar dengan KKM dan telah diuji di makmal barulah senang hati nak guna kan?.. Yelah dengan lambakan produk dipasaran sekarang ni, kita harus pandai memilih.. Pilih yang betul-betul selamat digunakan.. Jangan main beli aje tau.. Bahaya!

Ok untuk semakan, korang boleh ke laman web www.npra.gov.my dengan memasukkan nombor pendaftaran seperti berikut :-

  • CLARA : NOT201102354K
  • URBAN : NOT201102355K

Testimoni Pengguna Produk CLARA dan URBAN

Ramai yang dah mencuba produk dari Nature Lab ini dan berpuashati dengan hasilnya.. Ada diantaranya yang menampakkan kesan seawal 8 hari penggunaan.. Jom kita lihat testimoni daripada pengguna CLARA dan URBAN..

Testimoni Pengguna Produk CLARA

Testimoni Pengguna Produk CLARA

Testimoni Pengguna Produk CLARA

Testimoni Pengguna Produk URBAN

Testimoni Pengguna Produk URBAN


Jom Dapatkan Produk Nature Lab Untuk Atasi Masalah Kulit Wajah dan Rambut Gugur!

Ok, bagi korang yang ada masalah kulit wajah dan rambut gugur, aku sangat recommend korang cuba produk dari Nature Lab ini iaitu CLARA dan URBAN.. Ramai dah cuba tau dan ternyata berkesan.. So, korang apa tunggu lagi, jom dapatkan produk Nature Lab ini untuk atasi masalah kulit wajah dan rambut gugur yang korang alami supaya penampilan diri sentiasa terserlah dan kekal berkeyakinan tinggi..

Produk Nature Lab Untuk Atasi Masalah Kulit Wajah dan Rambut Gugur

Harga Produk

  • Clara : RM 75.00 (50ML)
  • URBAN : RM55.00 (30ML)
Untuk sebarang pembelian, boleh dibuat melalui Whatsapp di seperti dibawah :-


Untuk info lanjut tentang produk CLARA dan URBAN, korang boleh layari :-

➤ Website : https://naturelab.my/
➤ Hotline Care : +6011 6363 6060




QuickEdit
Lea Azleeya
3 Comments

3 comments:

[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)