Senyuman Sinar Berkilau Dalam Hanya 14 Hari dengan Ubat Gigi Baharu Fresh & White Volcanic Whitening

Thursday, December 2, 2021

No comments
Senyuman Sinar Berkilau Dalam Hanya 14 Hari dengan  Ubat Gigi Baharu Fresh & White Volcanic Whitening | Terbukti mempunyai kuasa pemutih dan mencegah pembentukan kesan kotoran pada gigi. Gigi yang putih dan berkilau bersama senyuman yang bersinar merupakan trend penjagaan oral terbesar sejak lebih sedekad lalu, dipengaruhi oleh persekitaran media sosial yang bersifat visual. Semasa menghadiri mesyuarat-mesyuarat maya, adakah anda lebih memberi perhatian dan tertarik kepada individu yang mempunyai senyuman yang berseri? Adakah senyuman anda sendiri bersedia untuk dizumkan di hadapan kamera ketika menggunakan Teams?

Cuba ini, Senyum dengan lebar, ambil swafoto (selfie) dan kemudian zum untuk melihat keadaan gigi anda dengan lebih dekat. Jika terdapat kesan kotoran atau perubahan warna pada gigi anda, Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening boleh membantu anda mendapatkan gigi yang lebih putih dan senyuman yang lebih berseri dalam hanya 14 hari. Selain itu, ia juga dapat membantu untuk mencegah pembentukan kesan kotoran pada gigi.


Fresh & White adalah jenama LION Japan, syarikat penjagaan oral No. 1 di Jepun yang disokong oleh pengalaman selama 130 tahun dalam bidang pembangunan dan inovasi penjagaan oral. Ikon beruang kutub Fresh & White adalah produk kegemaran yang mudah didapati di bilik mandi kebanyakan rakyat Malaysia. Ia digemari kerana memberikan rasa pudina yang menyegarkan dan kuasa nafas segar yang berpanjangan.

Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening telah dirumus khas dengan memberi perhatian terhadap gaya hidup digital hari ini yang telah menyebabkan kita lebih peka terhadap penampilan dan senyuman.

Adakah anda tahu, apakah yang menyebabkan kesan kotoran pada gigi? Lebih utama, sebagai rakyat negara yang mencintai makanan, adakah anda ingin melepaskan makanan dan minuman ini?

Kopi, teh tarik, teh boba, jus buah-buahan dan minuman berkarbonat yang memberikan kegembiraan kepada kita dan sering dinikmati pada acara-acara sosial adalah antara punca utama kesan kotoran pada gigi. Selain itu, makanan berwarna dan kaya dengan rasa seperti kari, kicap, sos berasaskan tomato, cuka, limau, ubi bit dan gula-gula berwarna juga menyumbang kepada kesan kotoran pada gigi. Anda boleh cuba elakkan dari mengambil makanan dan minuman ini, atau hanya tukar ubat gigi anda kepada Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening untuk memastikan gigi anda lebih putih bersama senyuman yakin yang bersinar dan berkilau.

Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening ini dirumus dengan mineral gunung berapi Jepun dan ejen pemutih berteknologi terkini untuk memutihkan gigi secara efektif, pada masa yang sama lembut pada enamel gigi, membolehkan anda mendapatkan senyuman yang lebih berseri sepanjang masa.

Mudah untuk digunakan, jimat dan tanpa sebarang kesan sampingan, jadikan Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening sebahagian daripada rutin penjagaan diri anda. 

Sertai #FreshNWhite2WeeksChallenge. Berus gigi anda selama dua minit, dua kali sehari dengan menggunakan Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening sebagai sebahagian daripada amalan penjagaan oral yang baik bagi mencapai hasil yang terbaik. Anda dapat melihat senyuman yang lebih bersinar dan yakin hanya dalam dua minggu. 

Perbandingan Kadar Penyingkiran kesan kotoran antara Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening vs Ubat Gigi Biasa Jenama Terkemuka


Penyingkiran kesan kotoran menggunakan Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening adalah dua kali ganda lebih berkesan berbanding ubat gigi biasa, terbukti menerusi ujian makmal yang dijalankan di Jepun. 

Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening terbukti menyingkirkan kesan kotoran dengan lebih berkesan daripada ubat gigi biasa, keputusan dilihat pada enamel gigi artifisial


Ujian makmal melibatkan gigi digosok selama dua minit sebanyak dua kali sehari pada enamel gigi artifisial yang terdiri daripada bahan yang menyerupai gigi manusia. Satu set ujian dijalankan menggunakan Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening dan satu lagi set menggunakan ubat gigi biasa. Keputusan ujian mendapati Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening berkesan menyingkirkan pembentukan kotoran degil pada enamel gigi artifisial.

Manfaat Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening melangkaui penyingkiran kesan kotoran pada gigi. Ia juga mempunyai teknologi Perisai Anti-Gula yang diperkukuhkan dengan dua kali ganda kandungan dwi fluorida, seterusnya mengukuhkan pertahanan enamel gigi terhadap tindakan asid gula yang dihasilkan oleh bakteria. Di samping itu, ia turut meningkatkan pembentukan semula mineral bagi enamel gigi yang lebih kuat. Dengan Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening, anda boleh memiliki senyuman sinar berkilau dengan gigi yang lebih kuat tanpa kaviti!

Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening menyempurnakan senyuman sinar berkilau anda dengan rasa kesegaran pudina. Kesegaran pudina yang manis dan sempurna ini menjadikan mulut dan nafas rasa lebih bersih dan segar, memberikan anda keyakinan walaupun ketika memakai pelitup muka!

Nikmati solusi pemutih gigi ini di rumah pada harga berpatutan untuk gigi yang lebih putih, tiada kesan kotoran, lebih kuat, tanpa kaviti serta senyuman yang sinar berkilau bagi seisi keluarga.

Mandy Tan, Pengurus Pemasaran Bahagian Penjagaan Oral Southern Lion Sdn Bhd berkata, “Senyuman berseri adalah aset terbaik bagi sebarang hantaran media sosial, tetapi memastikan gigi kita bebas daripada kesan kotoran adalah satu cabaran, khasnya apabila kebanyakan kita gemarkan kopi, teh dan pelbagai sajian tempatan. Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening adalah tambahan terbaik untuk rutin penjagaan oral anda dan keluarga. Ia memutih, menguat, dan melindungi gigi, serta menyegarkan nafas dengan berkesan, pada harga mampu milik. Cubalah selama 14 hari dan anda akan nampak perbezaannya. Jadi bintang yang berkeyakinan pada mesyuarat maya anda seterusnya dengan senyuman yang sinar berkilau dengan Fresh & White.”  


Ubat Gigi Fresh & White Volcanic Whitening dihasilkan di bawah standard keselamatan dan kualiti terbaik. Kesemua rangkaian produk Fresh & White telah menerima pengiktirafan Halal. Tiub ubat gigi 140g dijual pada harga RM6.10, sementara pek berkembar (2x140g) boleh didapati pada harga RM10.50. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari laman sesawang http://freshandwhite.com.my




Read More

Tingkatkan Nutrisi dan Tumbesaran kanak-kanak dengan Diffenz Junior

Friday, November 19, 2021

No comments
Tingkatkan Nutrisi dan Tumbesaran kanak-kanak dengan Diffenz Junior | Nutrisi yang lengkap dan pemakanan yang seimbang amat penting bagi kanak-kanak yang sedang membesar. Zaman sekarang ni tidak semua ibu bapa berjaya membentuk corak pemakanan yang sihat untuk anak mereka lebih-lebih lagi ketika negara dan seluruh dunia dilanda Pandemik Covid-19.

Satu kajian yang dibuat mendapati berlaku peningkatan kadar obesiti yang membimbangkan di kalangan kanak-kanak berumur lima hingga 11 tahun. Mereka mengalami kenaikan berat badan purata 2.3 kg semasa pandemik di mana anak-anak tidak dapat bermain diluar dan pergerakan mereka terbatas hanya di dalam rumah sahaja. 

Tingkatkan Nutrisi dan Tumbesaran kanak-kanak dengan Diffenz Junior

Jadi, ini mengakibatkan mereka kurang aktif kerana hanya dihidangkan dengan gajet dan siaran TV sahaja di rumah. Fasa kanak-kanak amat penting dan perlu diberi perhatian khusus oleh ibu bapa. Ini kerana apa saja yang diserap dan berlaku di sekeliling kita akan mempengaruhi kehidupan mereka pada masa akan datang. Dua elemen penting yang perlu diberi perhatian dalam zaman kanak-kanak adalah tumbesaran dan perkembangan mereka.

Di luar pengatahuan sebilangan kita, kadar kebantutan dalam kalangan kanak-kanak negara ini berada pada 20.7 peratus iaitu lebih tinggi daripada kadar 7.4 peratus berbanding di Tebing Barat dan Gaza yang dibelenggu konflik keganasan.

Kanak-kanak di Malaysia juga berhadapan dengan peningkatan risiko obesiti akibat kurang aktif dan pengambilan makanan yang tidak sihat di rumah akibat pandemik Covid-19 yang melanda. Tiada lagi keterujaan dan kebebasan bermain, berlari dan bergerak aktif bersama kawan-kawan demi memenuhi tuntutan norma baharu. 

Tingkatkan Nutrisi dan Tumbesaran kanak-kanak dengan Diffenz Junior

Keadaan ini menyebabkan daya ketahanan tubuh dan tumbesaran mereka terganggu. Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), masalah kebantutan bukan semata-mata berkaitan masalah ketinggian, tetapi ia juga satu petanda kesihatan berpunca daripada malnutrisi (kekurangan nutrisi), jangkitan berulang kali dan kurang stimulasi psikososial.

Dalam jangka masa pendek, kebantutan boleh meningkatkan risiko kematian dan morbiditi (berpenyakit). Daya pertahanan tubuh yang kuat juga sangat penting dan salah satu caranya adalah dengan memastikan kita mendapat sumber vitamin dan mineral yang lengkap.

Vitamin ditemui dalam kebanyakan makanan yang diambil setiap hari. Jadi, amat penting untuk ibu bapa menggalakkan pengambilan sayuran hijau dan buah-buahan dalam diet bayi mereka. Pun begitu, agak sukar untuk tubuh mendapatkan keperluan mikronutrien, disebabkan kualiti makanan berkurangan kerana proses penanaman (racun perosak, baja), pembungkusan, pengangkutan, simpanan atau pencucian berlebihan serta cara masakan.


Pengenalan tentang Diffenz Junior oleh Dr Syid

Dr Syid Ayob Syid Mustafa AlQudri, doktor perubatan dan pakar formulasi yakin peranan makanan tambahan atau suplemen amat penting untuk membekalkan sumber-sumber nutrisi yang tidak cukup ini dengan lebih mudah dan cepat. Beliau juga percaya pengambilan suplemen tidak boleh dipandang remeh terutamanya di kalangan kanak-kanak.

Ada pendapat yang mengatakan cukup sekadar mengamalkan pemakanan yang seimbang dan semulajadi. Manakala sebarang pengambilan suplemen atau vitamin hanya akan menghasilkan air kencing yang mahal apabila ia dikumuhkan.

Namun begitu, pendapat ini mungkin benar jika dunia kita bebas daripada pencemaran; sentiasa mengamalkan pemakanan yang sihat; makanan yang diambil adalah segar dan bebas daripada pencemaran terpaksa seperti kandungan raksa daripada ikan dan kandungan racun serangga daripada sayuran dan buahan; usia yang masih muda di mana semua fungsi sistem dan organ badan masih tip-top; memiliki sistem imun yang tiada cacat cela termasuk penghasilan antioksidan semulajadi yang tidak semakin menurun dengan usia; dan kita menjalani gaya hidup sihat yang optima tanpa stres.  

Semua itu sebenarnya agak sukar untuk direalisasikan dalam kehidupan sebenar terutamanya di zaman moden ini yang terlalu banyak pendedahan diri terhadap makanan terproses (junkfood), pencemaran yang berleluasa, stres kehidupan, pola hidup yang kurang aktif serta pelbagai faktor lain yang sememangnya tidak menjayakan model kehidupan amalan gaya hidup sihat.  

Tingkatkan Nutrisi dan Tumbesaran kanak-kanak dengan Diffenz Junior

Melalui revolusi dunia sains, Eskayvie Diffenz Junior telah mengenengahkan 6 bahan utama iaitu Multivitamin & Mineral, Kolostrum, Cendawan Susu Harimau, Vitamin C, Vitamin D dan buah Camu-Camu.

Gabungan bahan ini sudah tentu memudahkan para pengguna untuk mendapat kebaikan enam bahan dengan bukan hanya mudah tetapi murah.

Cuba bayangkan jika anda mengambil 6 jenis suplemen, pasti harganya akan mencecah RM400 dan ke atas, tetapi Eskayvie Diffenz Junior menyediakan anda pilihan yang lebih berpatutan dengan hanya RM60 bagi satu botol.

Cendawan Susu Harimau

Tingkatkan Nutrisi dan Tumbesaran kanak-kanak dengan Diffenz Junior

Nutrisi daripada Cendawan Susu Harimau semakin mendapat tempat di kalangan rakyat Malaysia kerana ia mengandungi khasiat yang boleh menyembuhkan masalah kesihatan berkaitan sistem pernafasan seperti batuk kronik, asma, resdung, demam dan selsema. Cendawan ini didapati hanya tumbuh di kawasan hutan tebal tertentu terutama Banjaran Titiwangsa dan mempunyai keunikan tersendiri sehingga menyebabkan usaha mencarinya menjadi sangat sukar.

Ramai penyelidik yang membuat kajian mengenai kebaikan cendawan herba itu, mengakui ia tumbuh di bawah tanah dan hanya payungnya sahaja akan keluar ke permukaan bumi. Cendawan Susu Harimau dikatakan hampir pupus dan hanya boleh didapati di kawasan tertentu yang bersuhu lembab dan sejuk. 

Namun kini, dengan kemajuan sains dan teknologi, penghasilan Cendawan Susu Harimau telah dikultur dan dikomersialkan untuk memudahkan lebih ramai mendapat kebaikannya. Malah, kajian mendapati Cendawan Susu Harimau yang dikulturkan mempunyai kandungan nutrisi yang lebih tinggi berbanding yang tumbuh meliar.

Multivitamin Dan Mineral

Tingkatkan Nutrisi dan Tumbesaran kanak-kanak dengan Diffenz Junior

Berdasarkan Kajian Pemakanan Kanak-Kanak Malaysia (SEANUTS Malaysia), didapati bahawa secara purata kanak-kanak Malaysia berusia 1-6 tahun masing-masing hanya makan 0.91 dan 1.07 sajian buah dan sayur setiap hari. Ini kurang daripada separuh jumlah yang disyorkan oleh Garis Panduan Diet Malaysia untuk Kanak-kanak dan Remaja (2013).

Terdapat jurang yang jelas di antara jumlah yang anak-anak kita makan dan jumlah yang mereka perlukan. Justeru, pengambilan multivitamin dan mineral yang terdiri daripada vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6, vitamin B7, vitamin B9, vitamin B12, vitamin D3, kalsium, iodine, zat besi, magnesium, fosforus, selenium dan zink sangat penting untuk memenuhi keperluan nutrisi yang diperlukan bagi tumbesaran terutamanya bagi kanak-kanak yang ‘picky eater’.

Kolostrum

Tingkatkan Nutrisi dan Tumbesaran kanak-kanak dengan Diffenz Junior

Anak-anak dilahirkan dengan daya tahan yang rendah kerana sistem imun masih belum berkembang. Setiap kali jatuh sakit, badan akan membina antibodi terhadap kuman tersebut. Cara lebih efektif untuk menguatkan sistem imun dan antibodi kanak-kanak adalah dengan pengambilan kolostrum.

Kolostrum atau turut dikenali sebagai cecair emas dikaji dapat meningkatkan sistem imun dan menyokong tumbesaran sihat di kalangan kanak-kanak. Kolostrum adalah susu pertama yang dihasilkan oleh ibu, sama ada manusia mahupun haiwan dalam beberapa hari pertama selepas melahirkan anak. Ia amat kaya dengan antibodi dan juga mengandungi pelbagai Faktor Pertumbuhan (Growth Factor).

Di antara kandungan terpenting kolostrum adalah sejenis protein yang dinamakan Sekretori Imunoglobulin A (SIgA). Immunoglobulin adalah sejenis protein yang berfungsi sebagai antibodi di dalam badan manusia. Ia digunakan di dalam sistem pertahanan tubuh badan untuk mengenalpasti dan meneutralkan objek asing seperti bakteria dan virus. Para saintis sudah membuktikan bahawa antibodi jenis SIgA dapat melawan pelbagai jenis bakteria, terutamanya bakteria yang berasal dari sistem usus kanak-kanak.

Korang yang ada anak berumur 4 hingga 12 tahun tu, aku rekemen sangat untuk dapatkan Diffenz Junior ni. Sekurang-kurangnya anak-anak kecil ini boleh dapat nutrisi tambahan dan perlindungan yang terbaik kepada mereka untuk terhindar dari jangkitan kuman dan virus berbahaya di luar sana.

Tingkatkan Nutrisi dan Tumbesaran kanak-kanak dengan Diffenz Junior

Moga dengan perkongsian yang sedikit ini dapat membantu korang memberikan perlindungan yang terbaik untuk anak-anak. Mencegah kan lebih baik daripada merawat. Perlu ingat ye, kalau anak-anak ni sakit kita juga yang susah hati nanti.

Ok lah. Kalau korang berminat nak dapatkan Diffenz Junior ni korang boleh layari laman web dan media sosial Eskayvie dibawah.

πŸ‘‰ Website : https://diffenzjunior.com
πŸ‘‰ Facebook Page : Eskayvie Malaysia 
πŸ‘‰ Instagram : Eskayvie Malaysia





Read More

Cara Atasi Rambut Gugur dan Kelemumur Dengan Set Primadona Faith Fleur

Wednesday, November 17, 2021

No comments
Cara Atasi Rambut Gugur dan Kelemumur Dengan Set Primadona Faith Fleur  |  Ok, sebelum  ni aku dah pernah cerita tentang produk penjagaan rambut Faith Fleur ni.. Now, aku nak share sekali lagi rutin penjagaan rambut aku dengan Set Primadona Faith Fleur ini kerana bagi aku ianya sangat serasi dan berkesan untuk aku.. Bukan mudah untuk aku cari produk penjagaan rambut yang sesuai dengan aku.. Dah banyak juga aku cuba dan Faith Fleur yang paling sesuai dengan aku..


Aku memang menghadapi masalah rambut gugur yang agak teruk dan juga kelemumur.. Masalah rambut gugur aku ni bermula selepas aku melahirkan anak pertama.. Semakin hari semakin teruk.. Setiap hari mesti nak kena sapu lantai sebabnya banyak sangat rambut aku gugur.. Bila tengok rambut banyak atas lantai tu rasa agak risau dan sedih.. Satu lagi punca menjadi penyumbang kepada rambut gugur ni adalah stress!! Yess, sekarang aku selalu sangat stress.. Sebab itulah aku perlukan produk yang betul-betul selamat digunakan dan boleh atasi rambut gugur dan kelemumur yang aku hadapi ini.. Now, aku dah jumpa produk penjagaan yang tepat untuk atasi masalah aku ini iaitu Set Primadona Faith Fleur..

Rawat Sendiri Rambut Gugur dan Kelemumur Di Rumah Dengan Faith Fleur


Siapa yang ada masalah rambut gugur, kelemumur, rambut rosak, rambut bau kepam boleh la cuba Set Primadona Faith Fleur ni.. Ada syampu, perapi dan juga serum.. Sangat recommended!! Aku sendiri dah cuba sebab tu aku berani rekomen dekat korang.. 

Sekarang ni dah masuk set kedua tau.. Bila dah suka tu, memang akan setia la jawabnya.. Haha.. Packagingnya pun dah bertukar.. Dulu warna pink putih, now dah tukar warna Purple... Warna kegemaran aku guyss!! Botol serum pun dah bertukar kepada botol yang jernih.. Simple but nice.. Aku suka!! Yang penting produknya tetap mantap macam dulu jugak.. Paling aku suka bau dia.. Entah la, aku suka sangat bau produk ni.. Lembut je dan menenangkan..

Ok, apa yang aku suka sangat selepas guna Set Primadona Faith Fleur ini?
  • Rambut aku ada perubahan.. Jumlah rambut gugur di lantai dah kurang.. Yeyyy!!
  • Rambut lembut gile.. Yang ni paling best lepas mandi.. Mudah diurus.. Guna jari pun boleyyyy!!!
  • Masalah kelemumur pun dah semakin kurang.. Hope dengan set kedua ni terus hilang.. Hehe..
  • Bau rambut wangi je.. Sepanjang hari rasa selesa dan segar dengan bau honey dew yang tenang..

Tentang Faith Fleur



Dah alang-alang aku menulis ni.. Nak la jugak aku cerita serba sedikit tentang Faith Fleur ni.. Mesti korang pun nak tahu kan asal usul Faith Fleur ni.. Ok jom aku story..

Faith Fleur adalah satu jenama penjagaan rambut yang telah beroperasi lebih kurang 5 tahun dan telah membantu lebih 1 juta pengguna mendapatkan rambut lebat dan cantik.. Diasaskan oleh Puan Mariam binti Abdul Samad, di mana Faith Fleur kini telah mempunyai 10 jenis produk penjagaan rambut yang dapat mengatasi apa juga masalah rambut yang dihadapi tidak kira sama ada daripada golongan kanak-kanak sehinggalah orang dewasa.. Kanak-kanak pun boleh guna tau!! Itu yang best dengan produk Faith Fleur ni..

'Faith Fleur'.. Korang tau tak ape maksudnya? Ok, Faith tu maksudnya 'Kesetiaan' dan Fleur pula adalah 'Bunga' dari perkataan perancis.. Itulah maksud 'Faith Fleur'.. 

Ok, Faith Fleur ni adalah sebuah syarikat pengeluar produk penjagaan rambut yang terdiri daripada syampu, conditioner, serum, tonic dan hair mist.. Bahan-bahan yang digunakan juga telah mendapat kelulusan daripada KKM dan tidak mengandungi sebarang barang kimia berbahaya seperti Paraben, SLS dan Soap.. Paling terpenting bagi aku dan seluruh umat Islam adalah ianya HALAL dan MESRA WUDUK!!

Faith Fleur Set Primadona Pilihan Aku


Faith Fleur Set Primadona tetap menjadi pilihan aku.. Set Primadona ni terdiri daripada Shampoo Hair Loss, Conditioner Hair Loss dan juga Anti-Frizz Hair Serum.. Alahai sukanya aku tengok packaging baru Faith Fleur ni.. Love sangat!! Orite, jom aku story tentang kelebihan setiap satu produk dalam dalam set ini..  Best ke idok?? Jom check it out!!

Faith Fleur Shampoo Hair Loss
  • RM 35 (250ml)
  • Tanpa Paraben dan SLES
  • Mengandungi Vitamin Pro-V-B5
  • Haruman Honey Dew

Kelebihan Shampoo :-
  1. Menghilangkan kotoran dan minyak pada rambut serta kulit kepala
  2. Mengurangkan minyak berlebihan pada kulit kepala
  3. Menghalang kekeringan, kegatalan, rambut kasar dan kulit kepada bersisik
  4. Mengurangkan kekusutan dan membantu mengurangkan rambut gugur

Faith Fleur Conditioner Hair Loss
  • RM 35 (250ml)
  • Tanpa Paraben dan SLES
  • Mengandungi Vitamin Pro-V-B5
  • Haruman Honey Dew

Kelebihan Conditioner :-
  1. Diperkaya dengan Mineral Oil untuk mengurangkan masalah rambut putus dan kering
  2. Menjadikan rambut lebih lembut dan bersinar
  3. Memberikan kelembapan kepada rambut

Anti-Frizz Hair Serum
  • RM 20 (65ml)
  • Oil-based tetapi mudah menyerap dan mudah dibersihkan
  • Berbau lembut dan segar
  • Tidak berminyak dan tidak melekit
  • Mesra solat

Kelebihan Serum :-
  1. Mengandungi bahan-bahan berkualiti seperti minyak zaitun untuk mengatasi masalah rambut rosak
  2. Membantu mengurangkan rambut bercabang dan rapuh
  3. Melembut dan melebatkan rambut
  4. Dapat mengurangkan masalah rambut gugur
  5. Merawat masalah kelemumur dan kulit kepala kering
Cara Penggunaan Faith Fleur Set Primadona

Pakai sesuatu produk tu, kalau nak dapat result yang best, kenalah guna mengikut aturan yang betul dan nak dapatkan kesan yang terbaik, kenalah konsisten..  Jom aku ajarkan cara penggunaan Faith Fleur Set Primadona yang betul supaya ianya lebih berkesan..

Step 1 - Shampoo Hair Loss


Basahkan rambut sehingga kena pada kulit kepala.. Kemudian ratakan cecair syampu di bahagian rambut dan kulit kepala.. Urut lembut kulit kepala 2 - 3 minit dengan Faith Fleur Shampoo Hair Loss.. Kemudian bilas dengan air sehingga bersih.

Step 2 - Conditioner Hair Loss


Bersihkan rambut dari kesan syampu. Kemudian ratakan cecair conditioner di bahagian rambut sahaja. Elakkan daripada terkena kulit kepala. Kemudian biarkan 2 - 3 minit. Akhir sekali bilas dengan air sehingga bersih.

Step 3 - Anti-Frizz Hair Serum


Picit serum ke tapak tangan dan gosok.. Kemudian ratakan ke seluruh rambut dan kulit kepala. Boleh juga digunakan ketika rambut masih basah.

Nak Rambut Lebat Dan Cantik, Gunalah Faith Fleur. Yang Penting Konsisten, No Malas-Malas!!


Aku dah cuba, Faith Fleur sangat membantu mengatasi masalah rambut gugur dan kelemumur yang aku alami.. So, bagi korang yang menghadapi masalah sama macam aku, aku recommend sangat korang guna Faith Fleur ni.. Mana tahu sesuai dan dapat bantu korang juga.. Nak rambut lebat dan cantik, gunalah Faith Fleur!! Yang penting kenalah konsisten, no malas-malas!! Hehe

Untuk info lanjut, korang boleh layari :-

πŸ‘‰ Website : https://www.faithfleur.my/
πŸ‘‰ Whatsapp : https://wa.me/60125144231




Read More

Get Your Dream Body Shape With The Best Body Shaper at Sculptshe

Friday, November 5, 2021

No comments
Get Your Dream Body Shape With The Best Body Shaper at Sculptshe  |  To have a great body shape is everybody dreams. A lot of efforts must be done in order for us to have a great body shape. The most iconic shape for the female body is called hourglass body shape. A lot of celebrities also have this kind of body shape like Jessic Alba, J Lo, Marylin Monroe and many more.  

In the mid to late 1800s, during the Victorian era, the hourglass corset was used to accentuate the hourglass body shape that became popular and ideal. It was really hard work for those people at that time to get that kind of body shape.  


Nowadays, there is an easy way for us to have that gorgeous body shape. Thanks to SCLUPTSHE gives a lot of choices to choose to look hot and gorgeous. For me I choose the best body shaper Sculptshe Full Body Suit Surgery Compression Garment.

The reason why I choose this garment is its full body minimizing support to make me feel confident in any occasion. It offers the control and adjustment necessary for my body to recover quickly and effectively to take the desired figure. This garment also features an open crotch design for easy bathroom access. So that it helps me to wear it on any occasion hassle free. Its wide straps also support hooks that adjust to your fit and comfort. The three front lines of hooks enhance the setting and make it easy on & easy off. This bodysuit also reduces and supports the waist, hips, thighs and entire abdomen so it makes us look gorgeous all the time.


It also has high elastic fabric at the chest, lamination design, suitable for a variety of chest sizes so that we don’t have to worry more about when we wear it. For your info, this wear shaper is also very helpful for those who just have post-surgical surgery. This wear helps us to quickly recover our body.  

Another one product that I choose is Sculptshe Side Zipper Lace Hem Body Shaper  


This body shaper shapes your Waist, Hips and Thighs. Ideal for daily use, Post surgery and postpartum new mommies. It comes with side zipper shapewear, inner hooks to adjust the garment easily, adjustable and removable straps. Zipper crotch for optimal comfort and cotton lining for comfort. This Body shaper will round your back side, slims your waist, thighs &  give you all over maximum compression.. 

What makes this bodysuit so special is it’s almost invisible under clothes and has a brief style bottom to eliminate uneven shaping around the thighs. So that we also can wear it anywhere we want and we can still wear a bra as normal, without any bumps at the back. It makes me so confident to wear it at any time that I want. 

In addition, this shapewear can also be natural butt lift, removable and adjustable straps, side zipper to maintain invisibility underneath all clothing, zipper on crotch available for easy bathroom use and low back so you can wear this Faja underneath backless dresses.

Trust me, we will enjoy a more trim and toned figure, and show off a beautiful hourglass silhouette and everybody's eyes will focus more on you. This bodysuit will help us to slim our body instantly. It helps to flatten & firm our stomach. 

This bodysuit also hides and smoothes bumps and bulges everytime we wear it. It gains our self-confidence to meet people when we wear it too. The light material, breathable fabric that won't roll up make us so comfortable to wear it. It is almost invisible under clothes so we are worry free to wear it. The crotch buckle design feature makes it convenient to use the restroom. What more that we are asking for, this is the most perfect bodysuit that you must have. Go and get it while the stock lasts!


Read More

Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand™ 2021 Menyokong Kehidupan, Menggalakkan Penjagaan Kesihatan dan Membantu Kelangsungan Hidup 3 NGO di Pahang

Tuesday, October 26, 2021

1 comment
Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand™ 2021 Menyokong Kehidupan, Menggalakkan Penjagaan Kesihatan dan Membantu Kelangsungan Hidup 3 NGO di Pahang  |  Pandemik COVID-19 merupakan satu tempoh yang amat mencabar kepada semua, dengan organisasi-organisasi kebajikan merupakan antara pihak yang paling terkesan ekoran pengurangan sumbangan daripada sektor korporat dan masyarakat awam.


Ayam Brand™, satu jenama makanan sihat dan mudah dalam tin yang terkenal dengan kualiti, tanpa penggunaan bahan pengawet dan MSG tambahan, terus memberi sokongan kepada rakyat Malaysia dengan penganjuran semula Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021. Bertemakan #AyamBersamaMu, ia menggalakkan pilihan gaya hidup yang lebih sihat menerusi konsep 3S dalam Pinggan Sihat Malaysia, membantu kelangsungan hidup melalui program #AyamFutureCreator, pada masa sama menyumbang bekalan selama dua bulan produk Ayam Brand kepada rumah-rumah amal yang mengambil bahagian.

Kempen yang diadakan secara maya dan mematuhi SOP bagi memelihara keselamatan dan kesihatan peserta, ini membenarkan pakar pemakanan dari Hospital Pakar KPJ Damansara dan usahawan serta pencipta kandungan terkenal berusia 18 tahun, Arianna Natasha dari Arianna Kitchen, untuk berinteraksi dengan kanak-kanak di seluruh negeri.


Usaha ini akan membantu dan mendidik 1,500 kanak-kanak dari 32 rumah amal di seluruh Malaysia, selain turut menyediakan 230,000 hidangan Ayam Brand yang sihat kepada mereka. Antara penerima sumbangan berkenaan adalah 101 kanak-kanak dari Pertubuhan Kebajikan Baitul Husna Kuantan, Pusat Jagaan Chahaya, dan Pertubuhan Kebajikan Rapha Kuantan.

Menurut Pengurus Besar Ayam Brand™, Cik Chin Lee Foon, kempen CSR yang kini memasuki tahun ke-14 itu, telah menyumbang lebih 2 juta sajian sihat kepada lebih 25,000 individu dari 539 rumah amal dan NGO.


Terdapat penekanan lebih dalam menyediakan makanan kita sendiri, memberi tumpuan kepada kepentingan kesihatan tubuh dan mental. Pasukan Ayam Brand memberi pertimbangan terhadap faktor-faktor ini dalam membentuk kempen #AyamBersamaMu agar ia bertepatan pada masanya, bersifat relevan dan berguna kepada semua peserta dengan memberikan asas dalam amalan pemakanan yang sihat dan memberikan ilham agar berupaya menjadi pencipta kandungan yang bagus pada masa hadapan dan pada masa sama menyediakan sokongan ketara menerusi sumbangan bekalan selama dua bulan berupa produk Ayam Brand kepada setiap rumah amal yang mengambil bahagian. Tambahan lagi, para peserta #AyamFutureCreator berpeluang untuk memenangi RM6,000 dalam bentuk pelan simpanan SSPN Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN). - ujar Cik Chin.

Setiap rumah amal yang mengambil bahagian menerima kit permulaan #AyamBersamaMu yang terdiri daripada peralatan dapur, aksesori pencahayaan dan rakaman serta produk Ayam Brand untuk membantu permulaan pengalaman mereka menjadi pencipta kandungan. Bekalan produk Ayam Brand selama dua bulan turut merangkumi pilihan kegemaran kanak-kanak yang kaya dengan protein dan mengandungi Omega-3 khasnya Tuna Mild dan Pedas Ayam Brand, Saba Deli Natural Ayam Brand serta Kacang Panggang Keju Ayam Brand.


Ayam Brand™ menekankan sumbangan produk-produk sardin, mackerel dan tuna memandangkan kebanyakan rumah kebajikan kekurangan sumber yang mencukupi Omega-3 iaitu asid lemak yang penting tetapi tidak mampu dihasilkan oleh tubuh. Omega-3 membantu mencegah penyakit berkaitan jantung; menggalakkan aktiviti saraf yang sihat; menyokong penyerapan vitamin; memelihara sistem imunisasi yang baik dan menggalakkan perkembangan sel- sel di dalam badan termasuk perkembangan penglihatan dan otak kanak-kanak.

Pasukan Perkhidmatan Pemakanan KPJ Damansara mengelolakan bengkel maya berkenaan Pinggan Sihat Malaysia, atau lebih dikenali sebagai #SukuSukuSeparuh, yang mengesyorkan setiap sajian terdiri daripada suku bahagian protein, suku bahagian karbohidrat kompleks dan separuh bahagian sayur-sayuran serta buah-buahan berdasarkan saiz tangan, genggaman dan tapak tangan. Panduan mudah dilihat ini boleh membantu amalan pemakanan sihat individu sepanjang hayatnya.

Kami sentiasa percaya bahawa pencegahan adalah lebih baik daripada mengubati. Oleh itu, kami komited dalam mendekati komuniti dan berkongsi pengetahuan kesihatan yang penting. Kita perlu mula mengajar golongan muda berkenaan amalan kehidupan sihat, khususnya ketika pandemik. #SukuSukuSeparuh mudah difahami dan diikuti golongan dewasa mahupun kanak-kanak untuk mereka menjalani hidup yang lebih baik. - kata Cik Rushda Adiba Ismail, Pakar Pemakanan Kanan di Hospital Pakar KPJ Damansara.

 


Pertandingan Pamerkan Pinggan Sihat Anda telah memperlihatkan pasukan-pasukan dari setiap rumah amal menyediakan hidangan sihat berpandukan konsep #SukuSukuSeparuh. Satu pasukan akan dinobatkan sebagai johan setiap negeri dan akan menerima trofi kemenangan, sijil penyertaan dan cenderahati dari Ayam Brand. Rumah kebajikan lain juga akan menerima sijil penyertaan dan cenderahati. 

Hidangan makanan daripada Pertubuhan Kebajikan Rapha (Group C) yang menjadi Juara dalam pertandingan #SukuSukuSeparuh

Arianna Natasha, Pengasas Arianna Kitchen dan pencipta kandungan terkenal yang berusia 18 tahun, dan mempunyai hampir 4,000 pengikut atau followers di Instagram telah memastikan bengkel #AyamFutureCreator menarik dan mudah diikuti para peserta muda.

Arianna Natasha, usahawan media sosial berusia 18 tahun yang membimbing kanak-kanak cara untuk menjadikan content creator sebagai kerjaya

Saya harap program seumpama ini ada ketika saya mula menjadi pencipta kandungan. Membentuk kandungan yang menarik melibatkan usaha keras yang memerlukan kemahiran, kesabaran dan kreativiti. Program #AyamFutureCreator boleh menjadi permulaan kerjaya dan perniagaan bagi kanak-kanak ini, sekali gus membantu menjana pendapatan kepada mereka. - ujar Arianna sambil memaklumkan bahawa sandwic Ayam Brand merupakan antara snek terawal beliau pelajari semasa kecil. 
Ianya amat mengagumkan kerana saya dapat bekerjasama dengan salah satu jenama kegemaran saya dan dapat membimbing yang lain. 

Peraduan #AyamFutureCreator memerlukan kumpulan kanak-kanak menghasilkan sebuah video masakan selama 1 hingga 3 minit dengan menggunakan rangkaian produk Ayam Brand dan prinsip Pinggan Sihat Malaysia #SukuSukuSeparuh, berdasarkan tutorial oleh Arianna. Kanak-kanak terlibat perlu merakam, edit, tag, meletakkan tanda pagar dan mempromosikan video mereka di laman sosial untuk mengasah kemahiran sebagai pencipta kandungan. Arianna, pasukan Ayam Brand dan Pakar Pemakanan KPJ Damansara akan menentukan para pemenang yang berpeluang memenangi pelan simpanan SSPN PTPTN yang berjumlah RM6,000.

Sebagai langkah mematuhi SOP yang ditetapkan, kami tidak menganjurkan sebarang acara sejak tercetusnya pandemik Covid-19. Tentunya kanak-kanak amat gembira apabila kami mengaturkan acara maya #AyamBersamaMu. Mereka amat menyukai bengkel #SukuSukuSeparuh kerana dapat mempelajari perancangan pemakanan, para dewasa juga menyukainya. Mereka sukakan bengkel  #AyamFutureCreator kerana kesemuanya ingin menjadi pencipta kandungan yang terkenal suatu hari nanti. Kami berterima kasih kepada Ayam Brand™  kerana menyokong pihak NGO bertahun-tahun lamanya. Kami amat gembira kerana terpilih menerima bekalan produk Ayam Brand selama dua bulan, khasnya pada ketika ini sumbangan adalah amat terhad. Kami amat menghargai Ayam Brand™ kerana sentiasa bersama kami dan menjaga kebajikan komuniti. - jelas Cik Grace daripada Pertubuhan Kebajikan Rapha Kuantan.
Saya perlu memakan lebih sayur, buah-buahan, protein dan Omega-3 untuk jadi lebih sihat, tinggi dan kuat. Saya rasa saya mampu menang pertandingan #AyamFutureCreator dan memulakan perniagaan macam Kak Ary. Terima kasih Ayam Brand kerana membantu saya menjadi pencipta kandungan! - kata salah seorang peserta.

Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan kempen CSR #AyamBersamaMu dan program #AyamFutureCreator, layari laman https://www.ayambrand.com.my atau https://www.facebook.com/ayambrandmalaysia.





Read More

5 Tip Hilangkan Rasa Malas

Sunday, October 24, 2021

4 comments
5 Tip Hilangkan Rasa Malas  |  Bila ada masa aku akan isi dengan membaca buku.. Terbaru aku baca buku motivasi yang benar-benar memberikan aku motivasi diri yang tinggi iaitu buku Dajal Dalam Diri #30SifatKeji : Cegah & Hindar.. Aku akan share dekat sini apa yang aku suka dalam buku ini.. Untuk kali ni aku nak share 5 tip untuk hilangkan rasa malas yang dikongsikan oleh penulis dalam buku ni.. Mana tahu boleh dijadikan rujukan korang juga kan.. Hehe..


5 Tip Hilangkan Rasa Malas

Sebenarnya banyak tip, petua, cara, etc untuk hilangkan rasa malas ni.. Mudah-mudahan cara ini dapat membantu korang untuk nyahkan 'Dajal Dalam Diri' ini..

1.  Fikirkan Tujuan Dan Impian Hidup

Adakah kita nak kehidupan yang bermakna atau sia-sia?
Adakah kita nak dunia yang bersifat sementara atau akhirat yang kekal abadi? #MakeAChoice

Kalau nak yang terbaik untuk hidup, tiada cara lain kecuali tukarkan sifat malas itu kepada rajin..

2.  Fikirkan Pasal Mak Ayah

Cuba kenangkan kesusahan mereka sepanjang membesarkan kita. Pernahkah mereka merungut kerana memiliki korang? Pernah tak mereka abaikan korang?

Then, fikirkan adakah kita mahu jadi anak yang berbakti atau anak derhaka? Adakah kita nak menyusahkan mereka dengan sifat malas kita ni sepanjang hayat? #ThinkAboutIt

3.  Amanah Dan Sayangi Diri

Kalau bukan kita yang sayangkan diri sendiri, siapa lagi? Jadi, berusahalah buat sesuatu untuk tingkatkan kualiti diri. Kalau 24 jam asyik goyang kaki je, apa yang korang boleh dapat?

Ingat, rezeki takkan datang bergolek walaupun korang beribadah banyak macam mana sekalipun.

4.  Kelilingi Diri Dengan Aura Positif

Carilah kawan yang baik dan mampu membimbing ke jalan yang benar. Kalau taka da, korang sendiri yang kena mulakan untuk membina persekitaran yang harmoni.

Tak lokek ilmu, saling  membantu dan pandai menyantuni antara perkara yang secara tak langsung  dapat memupuk sifat #RinganTulang

5. Berdoa

Mohonlah kepada-NYA agar dijauhkan dan dihindari dari sifat ini. Tapi pastikan doa dipohon dengan bersungguh-sungguh dan kemudian dilaksanakan melalui perbuatan.


Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan, rasa malas, rasa takut, kesusahan di waktu tua dan sifat kedekut. Dan aku juga berlindung kepada-Mu dari seksa kubur serta bencana kehidupan dan kematian. - Hadis riwayat bukhari dan muslim


Sumber : Buku Dajal Dalam Diri by Sis Youjae 


Read More

Novakid Kelas Bahasa Inggeris Dalam Talian Untuk kanak-Kanak Berumur 4 Hingga 12 Tahun

1 comment
Novakid Kelas Bahasa Inggeris Dalam Talian Untuk kanak-Kanak Berumur 4 Hingga 12 Tahun  |  Assalamualaikum.. Hi guys! Apa aktiviti korang hari ni? Masih kekal di rumah lagi ke atau dah mula bekerja? Aku yakin pasti ada yang masih bekerja dari rumah kan dan mungkin ada dikalangan korang yang buntu tak tahu nak buat aktiviti apa dengan anak-anak.. Haaaa dekat sini aku nak share story dengan korang tentang Novakid.. Korang pernah dengar tak tentang Novakid ni? Kalau tak pernah, Novakid ni adalah kelas Bahasa Inggeris dalam talian untuk kanak-kanak berumur 4 hingga 12 tahun.. Opsss nanti dulu mommies.. Ni bukan kelas yang membosankan tetapi ini kelas yang menyeronokkan bagi kanak-kanak.. Serius best sangat!! Jom aku cerita..


Novakid 'Online Learning' Yang Menyeronokkan

Sepanjang PKP ni, memang anak aku sentiasa berada di rumah.. Macam-macam aktiviti jugalah aku terpaksa fikirkan untuk menghilangkan rasa bosan mereka.. Salah satunya, aku daftarkan anak aku online class di Novakid.. Bagus tau online class Novakid ni tau.. Mungkin bila dengar tentang online class ni, dah terbayang kebosanannya kan terpaksa belajar dan belajar.. Tapi tidak di Novakid.. Anak-anak pasti seronok dan terhibur serta excited nak join online class di Novakid ni sebabnya kelas semuanya sangat interactive.. So, korang yang tengah cari online class untuk anak, aku recommended sangat korang daftar di Novakid.. Pasti anak-anak akan suka.. 


Macam Qhaliff sendiri, memang excited sangat masuk online class Novakid ni.. Cikgu yang mengajar pun pandai sangat handle kanak-kanak, tak terlalu serius.. So, anak-anak akan lebih yakin dan tak takut untuk mengikuti kelas online ini.. Lagi best di Novakid ni, kita boleh pilih native speaker tau.. Jadi, ni boleh membuatkan anak-anak lebih yakin untuk berkomunikasi.. Lagi pun belajar dengan native speaker ni adalah cara terpantas untuk mendapatkan hasil yang cepat.. Korang juga boleh tengok profile setiap cikgu yang berkhidmat di Novakid ni.. Jadinya, lebih mudahlah nak pilih cikgu yang sesuai mengikut timing yang korang prefer untuk anak korang.... Ramai juga cikgu di Novakid ni tau.. 


Ok, konsep Novakid ni mudah je.. Lepas kita langgan kelas, kita boleh dah boleh booking terus jadual belajar.. Jadual pun waktu fleksibel.. So, mudah la nak setting masa kan.. Boleh pilih time kita sendiri dan tidak terikat dengan jadual yang telah ditetapkan.. Very nice!! Kelas pun hanya 25 minit tau untuk setiap sesi.. Tak lama, so anak-anak pun tak la bosan mengadap kelas yang terlalu lama sehingga berjam-jam kan.. Lagi pun, Novakid ni juga adalah merupakan platform interaktif.. Itu yang membuatkan anak-anak seronok belajar di Novakid.. Aku rasa dengan cara ni, anak lebih cepat belajar dan faham sekaligus cepat dapat kuasai Bahasa Inggeris.. 

Aku suka dengan interfacenya.. Minimalis, clean and nice... Senang nak faham step by step.. Senang cerita 'user-friendly' la... gittchewww!! Bagi aku as parents, memang mudah sangat nak buat booking di Novakid ni.. Kalau ada masalah teknikal pun, terus boleh berhubung dengan mereka just pergi ke ruangan chat yang disediakan untuk dapatkan bantuan segera.. Memang terbaik Novakid ni..

Masukkan emel untuk register


Dah register akan ada akaun parent dan anak untuk booking dan juga kelas online


Ini akaun parent di mana, boleh tambah baki akaun dan juga schedule jadual belajar anak


Bahagian "Jadual Say" ni, bolehlah pilih tarikh yang sesuai untuk kelas online anak


Cikgu pun boleh pilih tau.. Cikgu semua dari luar negara ya.. 

Di bahagian "pustaka" pula, boleh dapatkan material untuk anak-anak belajar

Nak tengok tahap pencapaian, boleh pergi ke bahagian "pencapaian"


Kelebihan Online Class di Novakid

Banyak kelebihannya bila belajar di Novakid ni yang perlu korang tahu.. Antaranya :-
  • Persekitaran bahasa - Belajar dengan penutur asli
  • Guru berpengalaman - Setiap guru di Novakid adalah pakar ESL yang bertauliah dengan pengalaman mengajar dalam talian
  • Dari mudah ke sukar - Mula secara mudah dan beransur-ansur menjadikan program lebih sukar.
  • Kelas dari rumah - Ibu bapa jimat masa dan wang ringgit untuk perjalanan ke pusat tuisyen dan guru di luar talian. Anak-anak dapat belajar di persekitaran rumah yang selesa tanpa risiko terdedah kepada jangkitan penyakit.
  • Program sesuai bagi semua usia - Program dicipta oleh pakar berbahasa inggeris yang berpengalaman dan memberi tumpuan kepada ciri-ciri pendidikan dan psikologi kanak-kanak berumur 4-12 tahun.

  • Standar pendidikan Eropah - Program dirangka berdasarkan Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)

Langganan Percubaan Hanya RM64 Sahaja!


Serius la RM64 sahaja! Ya, hanya RM 64 sahaja 'trial subscription' ni untuk 4 kelas, selama 2 minggu.. Murah gila guys.. Berbaloi-baloi sangat.. Anak aku Qhaliff pun starting aku cuba trial subscription ni dulu untuk lihat keserasiannya dan ternyata dia sangat happy dengan online class ni.. Bagi korang yang nak cuba dulu tu, boleh ambil langganan percubaan ni.. Recommended sangat guys!!
  • 4 kelas individu untuk RM64
  • Kelas 25 minit
  • Platform permainan interaktif
  • Hanya guru berbahasa Inggeris
  • Jadual waktu fleksibel
Jom booking sekaranggggggg πŸ‘‰ klik SINI

Bagaimana kelas dijalankan? Moh tonton kat SINI


Korang yang ada anak berumur 4 hingga 12 tahun tu, aku rekemen sangat korang daftar masuk anak korang dalam kelas online di Novakid ni.. Sekurang-kurangnya masa mereka dihabiskan dengan aktiviti yang memberi mereka manfaat.. Boleh dikatakan bermain sambil belajar kerana di Novakid sistem pembelajarannya so fun.. Anak-anak pasti seronok join kelas online di Novakid ni.. Qhaliff pun seronok tau.. Selalunya dialah yang susah sekali nak join kelas online.. Tetapi di Novakid, dia dengan senang hati serah diri untuk belajar bahasa inggeris di sana.. Alhamdulillah.. Seronok bila tengok dia happy...

Ok guys, itu jelah yang aku nak share tentang Novakid ni.. Moga bermanfaat buat korang semua.. Yang elok ikut, yang tak elok jangan ikut tau.. Haha.. Next ada story best, aku share lagi.. Hope korang setia di sisi Blog Lea Azleeya ni.. Haha.. Take care guys!! Stay safe...



Read More

Book Haul | Novel Pak Imam dan Demi Allah Aku Tidak Kuat Kerana Allah Aku Harus Kuat

2 comments
Pak Imam dan Demi Allah Aku Tidak Kuat Kerana Allah Aku Harus Kuat | Lama dah tak beli buku motivasi.. Asyik dok layan buku Fixi dan Prolog Media jerk, sekali sekala kita ubah la angin untuk bagi motivasi pada diri yang sememangnya kurang motivasi ni.. hehe.. Hari tu tertengok member dok post pasal buku Pak Imam dan Demi Allah Aku Tidak Kuat Kerana Allah aku Harus Kuat.. Wahh, panjang betul tajuknya.. Tapi itulah daya tarikannya.. Tajuk yang penuh makna.. Nampak menarik.. So, aku pun beli la dua buah buku ini..


Sebenarnya agak lama dah tak beli buku.. Buku yang lepas-lepas pun masih banyak yang belum dibaca.. Ni tambah lagi koleksi buku aku.. Susah betul nak elak mata ni dari memerhatikan buku-buku yang bagus... Hehe.. Buku Pak Imam ni apa yang menarik adalah ia ditulis oleh Muhammad Rusydi.. Aku pernah baca buku tulisannya "Tunangku Tidak Tampan (3T)" memang best jalan ceritanya.. Sebab itulah aku yakin dengan karya Muhammad Rusydi ni.. Ianya ada daya tarikan tersendiri.. 

Sinopsis Pak Imam Chapter 1


Judul Novel  :  Pak Imam Chapter 1
Penulis  :  Muhammad Rusydi a.k.a Abang Bikai
Terbitan  :  Rusydee Artz Studio
Muka Surat  :  347 m/s

Seperti memilih tembikai. Luaran tidak menentukan isi dalamannya. Kadang Manis. Kadang tidak. Hidup ini juga begitu. Kadang suka. Seringkali duka. Namun, Allah kurnia hadiah namanya iman. Dengan anugerah ini, meski dunia penuh duga dan derita, engkau tidak boleh putus asa. - Pak Imam
Sebenarnya, bila kau berada di media sosial, hati kau jauh dari mati. Majoriti yang sedang asyik dibuai status-status, bilangan likes dan share, mereka sedang menjauhi diri dari mengingati mati. - Pak Imam

Semua yang kita ada, tidak pernah akan ada selamanya. Begitu juga dengan nafas ini, nyawa ini, jasad ini, hati ini. Semuanya sementara. - Pak Imam

Seorang manusia itu, luarannya nampak sempurna. Cantik, segak, berbaju lengkap dan berjenama. Nampak sihat dan bertenaga. Tapi, siapa tahu apa sebenarnya yang berada di dalam jiwanya? Berkelodak hitam! - Pak Imam


Dalam buku Pak Imam ni aku suka capter 52.... Jom aku kongsikan..

Hidup ini memang seronok bila apa yang kita hajati kita dapati. Tapi, kena ingat. Suatu saat, kau pasti bakal mati. Akan mati.

Dan kau kena ingat, mati itu bukan akhir bagi segalanya. Tetapi permulaan bagi hidup baru yang kekal di sana.

Akhirat.

Kau boleh senyum, boleh have fun dengan media sosial, boleh berseronok outing ke mana sahaja, meeting dengan orang itu dan orang ini, bergelak ketawa, tapi kau kena ingat, semua itu ada noktahnya.

Noktahnya bila kau mati..

Selama ini dunia ini bising, sejak kecil sampai dewasa, ibu ayah bising tentang duit, cari duit, tak cukup duit, ekonomi turun naik.

Selama ini, remaja dan dewasa bising tentang cinta, mencari cinta, kecewa dengan cinta, meraih cinta, cinta dusta, cinta kecewa.

Selama ini, orang-orang berkehendak dan berkepentingan bising tentang status, pangkat, jawatan, mahu memimpin dan sebagainya.

Akhirnya semua mereka itu!

Akan diam!

Yang bising-bising itu! Akan senyap-sunyi!

Bila mati menyapa diri....

Buatlah apa yang kamu suka di dunia, tetapi kau kena ingat, dunia ini akan mati dan kau sendiri akan mati!

Kau tak bawa benda yang kau cintai bila kau mati..

Kau tak bawa orang yang kau cintai bila kau mati..

Kau tak bawa harta yang kau cintai bila kau mati..

Kau tak bawa status dan pangkat bila kau mati..

Kau tak bawa media sosial kau bila kau mati..

Setelah kau mati..

Kau sendiri..

Survive sendiri..

Perjalanan jauh lagi nak jumpa Ilahi. Bukan setakat mati..

Jadi, bila saatnya boleh jumpa Ilahi di dunia?

Bangun malam. Solat..


Mari kita lihat perbandingan kita dengan orang mati pula
  • Orang mati badannya ada seperti kita. Mulutnya ada. Tapi tak mampu berbicara lagi. Mulut kita pun ada, tapi kita berhenti berzikir. Kita tak berhenti berkata buruk.
  • Orang mati tangannya ada seperti kita. Tapi kaku seperti tengah solat. Tangan kita juga, tapi kaku dari bersolat. Tangan kita laju membuat maksiat. Ada saja dosa dari tangan-tangan kita.``
  • Orang mati kakinya ada seperti kita. Tapi, kaku tak bergerak lagi. Rapat-rapat. Kaki kita ada, bergerak. Tapi, kaku tak bergerak ke arah masjid atau surau. Bergerak laju ke tempat hiburan dan shopping mall. Cinema dan tempat lepak.
  • Orang mati hatinya ada seperti kita. Tapi, hatinya penuh penyesalan, gerun dan takut setiap masa. Hati kita pun ada, tapi tidak menyesal, tidak gerun, tidak takut. Hati kita berani. Kerana keberanian hatilah, kita ikut kata hati. Buat sesuka hati. Kita suapkan pada hati makanan hitam setiap hari. Biarkan gelap. Seronok berada dalam gelap. Beruda-duaan dalam gelap apatah lagi.
  • Orang mati ada otak seperti kita. Tapi, tak berfungsi lagi. Kita otak masih berjalan, tapi mereng. Kerana selalu saja memikirkan jalan bagaimana untuk melakukan dosa tiap ketika tetapi tidak nampak berdosa. Nak buat dosa pun ada trick ya? Kita lagi mati dari orang mati sebenarnya.

Sinopsis Demi Allah Aku Tidak Kuat Kerana Allah Aku Harus Kuat


Judul Novel  :  Demi Allah Aku Tidak Kuat Kerana Allah Aku Harus Kuat
Penulis  :  Hikmatul Islam
Terbitan  :  Rusydee Art Studio
Muka Surat  :  190 m/s

Kau tahu apa bezanya antara orang yang hidup kerana Allah dan yang tidak?
Umpama kau lihat ke langit malam, hanya satu dua bintang yang bergemerlapan - Pak Imam
Ramai orang kata, "Cinta itu ujian".. Tapi ramai yang tidak sedar, "Ujian itulah sebenarnya cinta"..

Ujian dan cinta saling berkait rapat. Andai ingin memiliki cinta, harus tempuhi dahulu akan peritnya ujian.

Begitu juga dengan cinta Allah. Mahal, terlalu mahal. Perlu dibayar dengan deraian air mata. Perlu dibayar dengan lelahnya sebuah jiwa.





Read More

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!

Saturday, October 23, 2021

12 comments
6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!  |  Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan kerana setiap wanita dalam dunia ini sudah pastinya ingin memiliki kulit yang cantik.. Tanyalah pada mana-mana wanita sekalipun dalam dunia ni, aku yakin semua akan menyatakan ingin memiliki kulit yang cantik, flawless dan glowing sepanjang masa.. Yang dah memang dilahirkan memiliki kulit yang cantik, korang kena bersyukur tau.. Tak perlu nak bersusah payah untuk mencari cara untuk mencantikkan kulit..

Kulit yang cantik adalah kulit yang sihat.. Jadi, korang kena perlu bijak dalam memilih sesuatu produk dengan mengambil tahu terlebih dahulu jenis kulit dan keperluan kulit korang.. Di pasaran sekarang, terdapat pelbagai jenis produk skincare yang dapat membantu kulit korang menjadi lebih sihat dan cantik.. Di sini aku senaraikan produk skincare terbaik di Malaysia yang berkesan dan selamat digunakan. (Psst.. Skincare ni semua tak sesuai bawa pergi umrah tau. Sebab ada pewangi)

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia

1.  Nurraysa Collagen Soap

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!


Read More