hair care
Showing posts with label hair care. Show all posts

Lavoo Protien Hair Treatment Series Atasi Masalah Rambut Gugur dan Kelemumur Dengan Berkesan Seawal 7 Hari

Wednesday, August 17, 2022

No comments
Lavoo Protien Hair Treatment Series Masalah Rambut Gugur dan Kelemumur Dengan Berkesan Seawal 7 Hari  |  Assalamualaikum.. Hi gais!.. Ok, kali ni aku nak share dengan korang produk yang aku guna untuk atasi masalah rambut gugur dan kelemumur yang aku hadapi.. Eceli, masalah ni dah lama aku alami sebenarnya.. Dan macam-macam produk aku dah guna, tetapi kebanyakannya tak memberi kerjasama dengan baik.. Hehe.. Now, aku dah jumpe produk yang memberikan kesan terbaik untuk masalah aku ni iaitu Lavoo Protien Hair Treatment Series.. 

 

Seriously aku takut bila tengok rambut aku bersepah dekat lantai.. Sekali sikat rambut tu, banyak sangat rambut gugur.. Sampai satu tahap aku fikir, aku ada penyakit ke? Sebab banyak sangat rambut gugur.. Memang menakutkan aku.. But now, aku dah rasa lega sebab lepas guna produk penjagaan rambut Lavoo ni, rambut aku dah kurang gugur dan bukan tu je, kelemumur pun dah tiada lagi tau.. Thank a lot buat Lavoo kerana keluarkan produk yang super ohsem ni!

Lavoo Protien Hair Treatment Series Atasi Masalah Rambut Gugur dan Kelemumur Dengan Berkesan Seawal 7 Hari


Sebelum ni dah pelbagai jenis produk penjagaan rambut aku guna.. So, masa mula-mula try produk Lavoo ni aku memang tak letak expectation yang tinggi terhadap produk ni.. Aku tak nak kecewa lagi macam sebelum ni.. Aku sekadar mencuba je la orang cakap kan.. 

Hari pertama guna, yesss aku suka shampoo and conditioner Lavoo ni.. Bau dia best dan rambut lebih mudah terurus berbanding shampoo yang pernah aku guna sebelum ni.. Pakai shampoo sahaja pun dah membuatkan rambut aku mudah diurus.. Guna jari pun boleh.. Lagi best bila lepas guna conditioner, memang lembut gila rambut dan tak kusut lagi.. Aduh aku dah jatuh cinta dengan produk Lavoo ni.. Pandang pertama tau!! Haha..

OK, kebiasaannya untuk setiap produk yang aku gunakan aku akan try dalam masa seminggu atau dua minggu untuk lihat kesannya.. Untuk Lavoo Protien Series Hair Treatment ni aku cuma perlukan 7 hari sahaja untuk lihat kesannya.. Eceli aku ni mengalami masalah keguguran rambut yang agak serius.. Alhamdulillah produk ni benar-benar memberi kerjasama yang baik pada aku.. Pendek kata, sangat serasi dengan aku.. Tak sia-sia aku mencubanya.. 


Dalam masa 7 hari sahaja dengan konsisten, aku dah boleh lihat perubahan pada masalah rambut aku ni.. Tiada lagi kelemumur dan kegatalan kulit kepala serta rambut pun dah kurang gugur gaisssss!! Yessss aku happy sangat dengan result ini.. Ia berkesan dan serasi untuk aku.. Puashati dengan produk Lavoo ni.. 

Lavoo Protien Hair Treatment Series 


Untuk rawat rambut aku ni, aku guna full set hair treatment dari Lavoo ni.. Yelah nak kesan yang maximum kenalah guna satu set.. Barulah dapat result yang gempak kan.. Disebabkan aku mengalami masalah keguguran rambut yang teruk dan kelemumur, aku menggunakan set Eir Bucket khas untuk rambut gugur teruk dan nipis, kelemumur teruk dan gatal kulit kepala serta masalah rambut rosak/kering/berwarna.. Ini memang masalah yang aku sedang hadapi.. So, sangat sesuai untuk aku ambil set Eir Bucket ni.. 

Apa yang ada dalam set Eir Bucket ni? Jom kita lihat...
  • Protein Essence Shampoo
  • Protien Essence Conditoner
  • Caviar Hair Mask
  • Peptide Hair Tonic ( for morning & night )
  • Protien Complex Serum
  • Hair Spray

1. Lavoo Protein Essence Shampoo


Firstime guna Lavoo Protien Essence Shampoo ni aku dah suka.. Biasa kalau shampoo untuk rawat rambut ni, bau dia kurang menyenangkan tapi tidak Lavooo, bau dia best aku suka.. Biasanya lepas aku bersyampu, rambut aku masih kusut dan susah nak urus ketika basah, tapi dengan Lavoo shampoo ni, cukup hanya dengan bersyampu sahaja, rambut dah boleh diurus dengan mudah... Itu yang aku suka sebabnya aku ni kadang malas nak apply conditioner.. Haha.. Dengan adanya shampoo yang macam ni, buat kerja aku lebih mudah.. Tapi sekarang aku nak rawat masalah rambut aku ni kenalah konsisten pakai full set Lavoo ni.. Hikhik..

Ada sekali tu aku cuba tak shampoo rambut selama 2 hari.. Aku nak tengok kondisi rambut aku sama ada cepat berminyak atau pun tidak.. Ternyata tidak gaiss.. Rambut aku tidak berminyak lagi dan tidak berbau kepam.. Biasanya kalau aku tak shampoo rambut selama 2 hari, rambut dah berminyak dan tidak selesa serta diiringi bau kepam.. Huh!! Bila pakai Lavoo ni, tak shampoo rambut selama 2 hari pun masih menten rambut.. Bau pun masih wangi.. Serius best gile!!

Siapa yang menghadapi masalah ini, boleh try Lavoo Protien Essence Shampoo ini..
  • Rambut gugur dari akar
  • Masalag kelemumur pada kulit kepala kering/berminyak
  • Rambut kusam dan mudah kusut
  • Rambut menipis atau mudah putus

Manfaat Lavoo Protien Essence Shampoo
  • Paraben & SLS Free
  • Menguatkan akar rambut & kurangkan rambut gugur
  • Melembut & melembapkan rambut
  • Merawat masalah kelemumur
  • Mengurangkan kegatalan kulit kepala
  • Sesuai untuk semua peringkat umur (3 tahun keatas) & ibu mengandung/menyusu

Cara guna Lavoo Protien Essence Shampoo


Nak kesan yang optimum kenalah menggunakan sesuatu produk tu mengikut cara yang betul.. Tak betul cara, memang tak dapat la kesan yang diingini.. Betul tak? So, jom aku ajar cara yang betul menggunakan Lavoo shampoo ini.. 
  1. Basahkan rambut terlebih dahulu menggunakan warm water
  2. Picit shampoo dan ratakan antara dua tapak tangan
  3. Apply pada kulit kepala dan urut perlahan dengan jari
  4. Biarkan selama 2 - 5 minit kemudian baru bilas bersih
Antara kandungan yang ada dalam shampoo ni adalah seperti Cocamidopropyl Betaine. Ia as mild surfactant (tidak mengandungi harsh surfactants) dan tidak mengeringkan rambut serta kulit kepala seperti surfactant yang lain.. Selain itu ada juga Zinc Pyrithione untuk menghilangkan simptom kelemumur dan pada masa yang sama mencegah pembentukan scalp irritants. Bukan itu sahaja tau, ia juga dapat menghalang pertumbuhan yis yang merupakan faktor utama kelemumur (long term solution) serta merawat dermatitis seborrhenic, psoriasis kulit kepala dan juga jerawat.

2. Lavoo Protien Essence Conditioner


Lavoo Protien Essence Conditioner ni pun aku suka jugak sebabnya senang dibilas.. Tak perlu nak bilas lama-lama macam sesetengah conditioner yang lain.. Ini sangat memudahkan kerja aku.. Bau dia pun best sama macam shampoo juga.. Tiada bau yang tidak menyenangkan bagi aku.. Pakai shampoo sahaja pun dah ok tapi bila tambah dengan pemakaian conditioner ni, lagi mantap rambut.. Serius mudah sangat nak disikat dan diurus.. 

Lavoo Protien Essence Conditioner ini dapat atasi masalah :-
  • Rambut gugur kerana putus antara rambut
  • Rambut berwarna dan chemically treate hair
  • Rambut rosak, kasar dan kering
  • Rambut kusan dan mudah kusut

Manfaat Lavoo Protien Essence Conditioner
  • Melembutkan rambut yang kering dan kasar
  • Meningkatkan kekuatan dan keanjalan rambut untuk elak breakage / split end
  • Melindungi helaian rambut daripada futher damage
  • Mengekalkan kelembapan rambut untuk jangka masa yang lebih lama
  • Rambut lebih lembut dan bersinar

Cara guna Lavoo Protien Essence Conditioner


Sama juga dengan shampoo, pakai conditioner ni pun kene betul ye supaya apa yang kita pakai tu berkesan.. Pakai conditioner ni ada cara dia tau.. So, jom aku tunjukkan..
  1. Selepas shampoo, bilas dan perah air lebihan pada rambut
  2. Picit conditioner dan ratakan antara dua tapak tangan
  3. Apply pada helaian rambut yang lembap bermula dari pertengahan rambut ke hujung rambut
  4. Biarkan selama 5-7 minit kemudian bilas dengan air dingin (cold water)
Kandungan yang terdapat di dalam conditioner ini pula seperti Hydrolyzed Silk Protien yang dapat membekalkan keratin protien baru kepada batang rambut. Ia meresap ke dalam batang rambung untuk melembapkan dan menguatkan rambut yang lemah dari dalam serta memperbaiki dan mengekalkan kelembapan rambut. Satu lagi bahan yang terkandung didalamnya ialah Panthenol (Vitamin B5) yang dapat menembusi batang rambut dan meningkatkan pengekalan kelembapan serta berkesan untuk mereka yang rambutnya rapuh atau halus macam rambut aku ni agak rapuh sebab terlalu banyak guna bahan chemical..

3. Lavoo Caviar Hair Mask


Mask rambut???? Biasa guna mask muka jerk! Tak pernah lagi tau guna hair mask sebelum ni.. Ni firstime cuba dan tak sangka best bila guna hair mask ni.. hehe.. Teksturnya berwarna putih dalam bentuk krim dan ada bintik-bintik biru dalam krim tu.. Ape entah orang panggil bintik biru tu.. Haha.. 

Paling aku suka tentang hair mask dari Lavoo ni ianya senang dicuci dan tidak melekit...  Bau dia pun best.. Teksturnya sangat ringan tau.. Bukan jenis krim yang susah nak apply tu.. Krim dia ala-ala conditioner jugak la.. Serius memang best Lavoo Caviar Hair Mask ni..

Ok, korang yang ada masalah ini patut cuba Lavoo Caviar Hair Mask ni..
  • Rambut kasar dan kering mengembang/dry dan frizzy hair
  • Rambut rosak / damaged hair
  • Rambut rapuh dan mudah putus
  • Split end / rambut bercabang
  • Colored and chemically-treated hair

Manfaat Lavoo Caviar Hair Mask 
  • Memperbaiki struktur rambut rosak / kasar / kering mengembang
  • Menguatkan helaian rambut
  • Mengurangkan rambut putus antara rambut
  • Improve overall appearance rambut

Cara guna Lavoo Caviar Hair Mask 


Orite, antara bahan utama yang ada dalam hair mask ini adalah Caviar Beads yang kaya dengan keratin dan protien. Vitamin A membantu stop the hair from drying out and breaking off.. Manakala Vitamin E pula dapat membantu fight against free radicals and prevents hair damage. Satu lagi bahan iaitu Hydrolyzed Keratin dimana ianya mambantu membina semula lapisan pelindungan semulajadi rambut dari dalam dan beri kelembapan pada helaian rambut.

Ok, jom tengok macam mana cara yang betul pakai Lavoo Caviar Hair Mask ini..
  1. Guna treatment mask selepas selesai shampoo (2 - 4 kali seminggu)
  2. Squeeze out excess water and apply hair mask pada helaian rambut yang lembap from the mid to ends of the hair (avoid scalp)
  3. Wrap rambut dengan hot towel dan biarkan selama 5 - 10 minit
  4. Bilas sehingga bersih
  5. Towel-dry hair and apply hair serum
Mula rasa was-was jugak la nak pakai hair mask ni sebabnya tak pernah pakai kan.. Tapi nak rawat rambut punye pasal, pakai la jugak.. Masa apply dekat rambut tu dah rasa best dah dengan bau dia yang wangi dan tekstur dia yang tidak berminyak dan melekit buatkan aku lagi excited nak pakai.. Dah cuci tu, rasa la perbezaan rambut tu.. Lebih lembut dan lembap.. 

4. Lavoo Peptide Hair Tonic


Ok, untuk tonic pula ada 2 jenis tau.. Satu untuk pemakaian waktu siang dan satu lagi untuk waktu malam.. Biasanya siang tu aku pakai waktu pagi la.. Dekat botol pun dah tertera 'morning'.. Hehe.. 

Mula dapat produk ni aku bayang tonic ni mesti bau dia busuk.. Sebab sebelum ni pernah cuba tonic rambut yang baunya tidak menyenangkan.. Aku dah bayang yang bukan-bukan mesti baunya juga tidak menyenangkan.. Tapi sangkaan aku tu ternyata salah sama sekali sebabnya bau dia ok tak busuk.. Malah menyenangkan.. Untuk tonic waktu pagi, bau dia lebih cool dan yang waktu malam bau dia lebih tenang.. Aku nak cerita tentang bau secara detail pun aku tak berapa pandai sangat tapi itulah yang aku boleh discribe kan.. hiks!

Bagi korang yang ada masalah rambut gugur teruk sehingga ada kawasan yang menipis, aku recommend pakai Peptide Hair Tonic dari Lavoo ni.. Bagus tau.. Bagus juga untuk rambut yang hampir botak, kulit kepala gatal-gatal dan ada masalah kelemumur serta jangkitan kulit kepala.. Pakai tonic ni sejuk je kepala.. Paling best, sangat cepat menyerap ke dalam kulit kepala.. 

Manfaat Lavoo Peptide Hair Tonic
  • Merangsang folikel rambut untuk menggalakkan pertumbuhan rambut
  • Regenerate dan menguatkan akar rambut
  • Sesuai untuk keguguran rambut secara genetik (hereditary hair loss)
  • Mengawal  penyebaran Malassezia globosa
  • Merawat kulit kepala dari jangkitan kulat pada kulit kepala dan kelemumur (seborrheic dermatitis)

Ok, untuk hair tonic ni pula ada 2 bahan utama terkandung didalamnya iaitu Piroctone Olamine yang dapat merawat fungal infections termasuk yang menyebabkan kelemumur. Selain itu, ia juga dapat menggalakkan pertumbuhan anak rambut dan sekaligus mengurangkan rambur gugur serta meningkatkan diameter rambut. Satu lagi bahan utamanya adalah Panthenol.. Panthenol ni dapat mengekalkan kelembapan rambut, melicinkan tekstur batang rambut yang kasar dan juga dapat meningkatkan daya ketahanan folikel rambut dimana rambut masih boleh tumbuh semula if the follicle is still intact..

Cara guna Lavoo Peptide Hair Tonic


Tonic AM (Morning)
  1. Goncang perlahan dan part hair section by section
  2. Spray tonic directly pada kulit kepala yang lembap/kering
  3. Urut perlahan secara circular motion

Tonic PM (Night)
  1. Basahkan kulit kepada atau towel-dry rambut yang sudah dicuci
  2. Spray tonic pada kulit kepala yang lembap
  3. Urut perlahan secara circular motion
Aku memang suka sangat pakai tonic rambut ni.. Bila pakai rasa kulit kepala sejuk dan nyaman jerk.. Rasa lega sangat.. Bau dia pun best tak pelik.. So, boleh gunakan dengan senang hati.. Hehe.

5. Lavoo Protien Complex Serum


Biasanya sebelum guna hair dryer atau hair styling tools aku apply dulu Lavoo Protien Complex Serum ni supaya rambut tak mudah rosak.. Aku suka teksturnya yang ringan dan tidak melekit.. Serum ni macam minyak rambut tau tapi tidak berminyak macam minyak rambut tu.. Itu yang bestnye.. Takde la bila pakai tu nampak berminyak semacam je rambut kan... Serapannya pun cepat..

Serum ni sesuai sangat untuk korang yang mengalami masalah rambut mudah kusut (frizzy), rambut kasar, rambut kering mengembang, rambut kusam dan rambut tidak bermaya.. Aku suka sangat serum ni sebabnya bila apply dekat rambut, cantik je rambut dan lembut je.. Rambut pun wangi je bau dia..

Manfaat Lavoo Protien Complex Serum
  • Melindungi rambut daripada alatan mendandan rambut (hair styling tools) yang panas
  • Melindungi helaian rambut dari sinar UV matahari
  • Rambut kelihatan lebih lembut dan bersinar
  • Mengatasi masalah rambut rapuh

Cara guna Lavoo Protien Complex Serum

  1. Pam hair serum dan ratakan pada tapak tangan
  2. Apply pada helaian rambut yang kering atau lembap untuk elak scalp
Mudah je cara guna sama je macam serum rambut yang lain.. Dalam serum ni mengandungi 5 bahan utama yang memberi manfaat kepada rambut iaitu Jojoba Oil, Macadamia Seed Oil, Argan Oil, Olive Oil dan Castor Oil. 

6. Lavoo Hair Spray


Last sekali barulah pakai Lavoo Hair Spray.. Hair Spray dari Lavoo ni bagus tau untuk rambut frizzy, dry and damaged hair... Sesuai juga untuk rambut bercabang, kasar, kembang dan kerap menggunakan heat tools.. Kenapa Lavoo Hair Spray ni aku cakap bagus? Haaa kalau korang nak tahu, didalamnya terkandung Nano-grade of micro size protein molecules untuk improve tekstur rambut serta berikan shinny pada rambut and silky finishing. Didalamnya juga terdapat Keratin dimana ia dapat melembut dan melembapkan rambut serta rambut lebih mudah diurus.

Meskipun aku berhijab, tak semestinya aku tak pakai hair spray.. Hair spray ni juga bantu rawat rambut aku tau.. Bila pakai hair spray ni aku rasa rambut aku fresh je.. Rambut pun jadi wangi.. Banyak manfaatnya bila pakai hair spray ni.. Jom check satu persatu manfaatnya..

Manfaat Lavoo Hair Spray
  • Perbaiki appearance rambut
  • Rambut sentiasa fresh dan tidak kusam
  • Perbaiki rambut bercabang
  • Heat protectant.. Spray after guna heat tools seperti hair dryer, hair curler & hair straightener

Cara guna Lavoo Hair Spray


Sebelum ni memang aku tak pernah guna hair spray sebab aku ingat hair spray ni cuma untuk styling jerk.. Selepas kenal dengan Lavoo ni segalanya berbeza.. Baru aku tahu hair spray ni sangat bagus untuk rambut terutamanya wanita berhijab macam aku ni.. Sejak itulah, aku sentiasa menggunakan Lavoo Hair Spray ni sebelum memakai hijab..

Ok, jom aku tunjukkan cara yang betul menggunakan Lavoo Hari Spray ni.. 
  1. Buka penutup dan spray pada helaian rambut sahaja (elakkan terkena kulit kepala)
  2. Boleh apply semasa rambut lembap atau kering
  3. Recommended untuk digunakan if ada outdoor aktiviti to refresh the hair
  4. Boleh spray anitime rasa rambut kering, kembang dan kasar
  5. As finishing touch, after hair styling atau sebelum berhijab

Cara Penggunaan Set Eir Bucket Lavoo Protien Hair Treatment Series 




Selepas 7 Hari Menggunakan Lavoo Protien Hair Treatment Series Ini


Aku memang ada masalah keguguran rambut yang agak teruk dan ada juga masalah kelemumur.. Sebelum ni memang dah pelbagai produk aku cuba untuk atasi masalah aku ni tapi nampaknya belum memberi kesan yang bagus.. Bila dah try Lavoo Protien Series Hair Treatment ini selama 7 hari, aku dapati ianya berkesan untuk aku.. Walaupun perubahannya tidak terlalu drastik tetapi masalah aku ini sedikit sebanyak dapat di atasi..

Paling ketara, kelemumur dah tiada lagi dan rambut dah kurang gugur.. Walaupun masih ada rambut yang gugur tetapi kuantitinya tidak seperti sebelum aku menggunakan produk perawatan rambut Lavoo ini.. Mungkin aku memerlukan sedikit masa untuk atasi masalah ini kerana aku mengalami masalah rambut gugur yang agak teruk sehinggakan rambut aku menipis.. Yang penting aku kene konsisten menggunakan produk Lavoo ini.. Hehe.. Kene la konsisten kan untuk dapatkan result yang terbaik.. Sesuatu produk itu tidak akan berkesan kalau kita tidak konsisten dengannya.. Betul tak?

Ok, dari segi lain pula, aku sangat happy bila rambut aku dah mudah diurus sekarang.. Tidak kering dan kusut lagi.. Paling best rambut dah tak nampak kusam dah.. Aku berharap rambut aku kembali sihat dan lebat seperti dulu.. Insyaallah.. Terima kasih sangat-sangat kepada Lavoo kerana mengeluarkan produk yang super ohsem ini.. 

Bagaimana Nak Dapatkan Lavoo Protien Hair Treatment Series


Nak rambut cantik dan sihat kena la jaga dari awal.. Macam aku ni, dok pakai macam-macam produk chemical sebelum ni dan tak menjaga sangat rambut, akhirnya rambut jadi mangsa keadaan.. Gugur dan kelemumur.. Keguguran rambut ni boleh juga berpunca dari pemakanan dan keturunan.. Macam aku ni memang lebih kepada menggunakan produk chemical terlalu kerap seperti pewarna rambut, straightener, curler dan macam-macam lagi.. 

Bila rambut tak dirawat dan tak dijaga dengan betul, inilah akibatnya yang aku terima.. Rambut gugur dan berkelemumur.. Alhamdulillah sekarang kelemumur dah tiada cuma nak rawat masalah keguguran rambut je dengan Lavoo.. Doakan aku ya gaiss!! hehe

Ok, korang yang nak dapatkan produk Lavoo ni boleh dapatkan sekarang tau kerana ada pakej bucket.. Ambil bucket set macam aku ni jauh lebih berbaloi tau dari ambil loose items.. Kat bawah ni aku senaraikan promosi set bucket yang ada mengikut masalah rambut.

PROMOSI SET BUCKET

1.  Embla Bucket ( RM 120 )
  • Protien Essence Shampoo
  • Protein Essence Conditioner
  • Protien Complex Serum
  • Hair Spray
** Untuk masalah rambut gugur normal, kelemumur normal and virgin hair (not colored / chemically treated)

2.  Freya Bucket ( RM 165 )
  • Protien Essence Shampoo
  • Protein Essence Conditioner
  • Caviar Hair Mask
  • Protien Complex Serum
  • Hair Spray
** Untuk masalah rambut gugur normal, kelemumur normal dan rambut rosak/kering/berwarna

3.  Zisa Bucket ( RM 165 )
  • Protien Essence Shampoo
  • Protein Essence Conditioner
  • Peptide Hair Tonic
  • Protien Complex Serum
  • Hair Spray
** Untuk masalah rambut gugur teruk & nipis serta kelemumur teruk & gatal kulit kepala

4.  Eir Bucket ( RM 195 )
  • Protien Essence Shampoo
  • Protein Essence Conditioner
  • Caviar Hair Mask
  • Peptide Hair Tonic
  • Protien Complex Serum
  • Hair Spray
** Untuk masalah rambut gugur teruk & nipis, kelemumur teruk & gatal kulit kepala serta rambut rosak/kering/berwarna

Bagi aku kalau nak result yang baik, perlu ambil set lengkap untuk penjagaan rambut yang lebih baik sebabnya setiap masalah adalah berbeza penyelesaiannya. Kalau korang tak tahu apa masalah rambut yang korang hadapi, korang boleh ke website Lavoo dan join hair quiz "Know Your Hair", untuk tahu masalah rambut yang kita hadapi dan set atau produk mana yang kita perlukan.. 

Ok gais, untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut korang boleh terjah laman web mereka di :-

➥ Website  :  https://lavoohq.com



Read More

Cara Atasi Rambut Gugur dan Kelemumur Dengan Set Primadona Faith Fleur

Wednesday, November 17, 2021

No comments
Cara Atasi Rambut Gugur dan Kelemumur Dengan Set Primadona Faith Fleur  |  Ok, sebelum  ni aku dah pernah cerita tentang produk penjagaan rambut Faith Fleur ni.. Now, aku nak share sekali lagi rutin penjagaan rambut aku dengan Set Primadona Faith Fleur ini kerana bagi aku ianya sangat serasi dan berkesan untuk aku.. Bukan mudah untuk aku cari produk penjagaan rambut yang sesuai dengan aku.. Dah banyak juga aku cuba dan Faith Fleur yang paling sesuai dengan aku..


Aku memang menghadapi masalah rambut gugur yang agak teruk dan juga kelemumur.. Masalah rambut gugur aku ni bermula selepas aku melahirkan anak pertama.. Semakin hari semakin teruk.. Setiap hari mesti nak kena sapu lantai sebabnya banyak sangat rambut aku gugur.. Bila tengok rambut banyak atas lantai tu rasa agak risau dan sedih.. Satu lagi punca menjadi penyumbang kepada rambut gugur ni adalah stress!! Yess, sekarang aku selalu sangat stress.. Sebab itulah aku perlukan produk yang betul-betul selamat digunakan dan boleh atasi rambut gugur dan kelemumur yang aku hadapi ini.. Now, aku dah jumpa produk penjagaan yang tepat untuk atasi masalah aku ini iaitu Set Primadona Faith Fleur..

Rawat Sendiri Rambut Gugur dan Kelemumur Di Rumah Dengan Faith Fleur


Siapa yang ada masalah rambut gugur, kelemumur, rambut rosak, rambut bau kepam boleh la cuba Set Primadona Faith Fleur ni.. Ada syampu, perapi dan juga serum.. Sangat recommended!! Aku sendiri dah cuba sebab tu aku berani rekomen dekat korang.. 

Sekarang ni dah masuk set kedua tau.. Bila dah suka tu, memang akan setia la jawabnya.. Haha.. Packagingnya pun dah bertukar.. Dulu warna pink putih, now dah tukar warna Purple... Warna kegemaran aku guyss!! Botol serum pun dah bertukar kepada botol yang jernih.. Simple but nice.. Aku suka!! Yang penting produknya tetap mantap macam dulu jugak.. Paling aku suka bau dia.. Entah la, aku suka sangat bau produk ni.. Lembut je dan menenangkan..

Ok, apa yang aku suka sangat selepas guna Set Primadona Faith Fleur ini?
  • Rambut aku ada perubahan.. Jumlah rambut gugur di lantai dah kurang.. Yeyyy!!
  • Rambut lembut gile.. Yang ni paling best lepas mandi.. Mudah diurus.. Guna jari pun boleyyyy!!!
  • Masalah kelemumur pun dah semakin kurang.. Hope dengan set kedua ni terus hilang.. Hehe..
  • Bau rambut wangi je.. Sepanjang hari rasa selesa dan segar dengan bau honey dew yang tenang..

Tentang Faith Fleur



Dah alang-alang aku menulis ni.. Nak la jugak aku cerita serba sedikit tentang Faith Fleur ni.. Mesti korang pun nak tahu kan asal usul Faith Fleur ni.. Ok jom aku story..

Faith Fleur adalah satu jenama penjagaan rambut yang telah beroperasi lebih kurang 5 tahun dan telah membantu lebih 1 juta pengguna mendapatkan rambut lebat dan cantik.. Diasaskan oleh Puan Mariam binti Abdul Samad, di mana Faith Fleur kini telah mempunyai 10 jenis produk penjagaan rambut yang dapat mengatasi apa juga masalah rambut yang dihadapi tidak kira sama ada daripada golongan kanak-kanak sehinggalah orang dewasa.. Kanak-kanak pun boleh guna tau!! Itu yang best dengan produk Faith Fleur ni..

'Faith Fleur'.. Korang tau tak ape maksudnya? Ok, Faith tu maksudnya 'Kesetiaan' dan Fleur pula adalah 'Bunga' dari perkataan perancis.. Itulah maksud 'Faith Fleur'.. 

Ok, Faith Fleur ni adalah sebuah syarikat pengeluar produk penjagaan rambut yang terdiri daripada syampu, conditioner, serum, tonic dan hair mist.. Bahan-bahan yang digunakan juga telah mendapat kelulusan daripada KKM dan tidak mengandungi sebarang barang kimia berbahaya seperti Paraben, SLS dan Soap.. Paling terpenting bagi aku dan seluruh umat Islam adalah ianya HALAL dan MESRA WUDUK!!

Faith Fleur Set Primadona Pilihan Aku


Faith Fleur Set Primadona tetap menjadi pilihan aku.. Set Primadona ni terdiri daripada Shampoo Hair Loss, Conditioner Hair Loss dan juga Anti-Frizz Hair Serum.. Alahai sukanya aku tengok packaging baru Faith Fleur ni.. Love sangat!! Orite, jom aku story tentang kelebihan setiap satu produk dalam dalam set ini..  Best ke idok?? Jom check it out!!

Faith Fleur Shampoo Hair Loss
  • RM 35 (250ml)
  • Tanpa Paraben dan SLES
  • Mengandungi Vitamin Pro-V-B5
  • Haruman Honey Dew

Kelebihan Shampoo :-
  1. Menghilangkan kotoran dan minyak pada rambut serta kulit kepala
  2. Mengurangkan minyak berlebihan pada kulit kepala
  3. Menghalang kekeringan, kegatalan, rambut kasar dan kulit kepada bersisik
  4. Mengurangkan kekusutan dan membantu mengurangkan rambut gugur

Faith Fleur Conditioner Hair Loss
  • RM 35 (250ml)
  • Tanpa Paraben dan SLES
  • Mengandungi Vitamin Pro-V-B5
  • Haruman Honey Dew

Kelebihan Conditioner :-
  1. Diperkaya dengan Mineral Oil untuk mengurangkan masalah rambut putus dan kering
  2. Menjadikan rambut lebih lembut dan bersinar
  3. Memberikan kelembapan kepada rambut

Anti-Frizz Hair Serum
  • RM 20 (65ml)
  • Oil-based tetapi mudah menyerap dan mudah dibersihkan
  • Berbau lembut dan segar
  • Tidak berminyak dan tidak melekit
  • Mesra solat

Kelebihan Serum :-
  1. Mengandungi bahan-bahan berkualiti seperti minyak zaitun untuk mengatasi masalah rambut rosak
  2. Membantu mengurangkan rambut bercabang dan rapuh
  3. Melembut dan melebatkan rambut
  4. Dapat mengurangkan masalah rambut gugur
  5. Merawat masalah kelemumur dan kulit kepala kering
Cara Penggunaan Faith Fleur Set Primadona

Pakai sesuatu produk tu, kalau nak dapat result yang best, kenalah guna mengikut aturan yang betul dan nak dapatkan kesan yang terbaik, kenalah konsisten..  Jom aku ajarkan cara penggunaan Faith Fleur Set Primadona yang betul supaya ianya lebih berkesan..

Step 1 - Shampoo Hair Loss


Basahkan rambut sehingga kena pada kulit kepala.. Kemudian ratakan cecair syampu di bahagian rambut dan kulit kepala.. Urut lembut kulit kepala 2 - 3 minit dengan Faith Fleur Shampoo Hair Loss.. Kemudian bilas dengan air sehingga bersih.

Step 2 - Conditioner Hair Loss


Bersihkan rambut dari kesan syampu. Kemudian ratakan cecair conditioner di bahagian rambut sahaja. Elakkan daripada terkena kulit kepala. Kemudian biarkan 2 - 3 minit. Akhir sekali bilas dengan air sehingga bersih.

Step 3 - Anti-Frizz Hair Serum


Picit serum ke tapak tangan dan gosok.. Kemudian ratakan ke seluruh rambut dan kulit kepala. Boleh juga digunakan ketika rambut masih basah.

Nak Rambut Lebat Dan Cantik, Gunalah Faith Fleur. Yang Penting Konsisten, No Malas-Malas!!


Aku dah cuba, Faith Fleur sangat membantu mengatasi masalah rambut gugur dan kelemumur yang aku alami.. So, bagi korang yang menghadapi masalah sama macam aku, aku recommend sangat korang guna Faith Fleur ni.. Mana tahu sesuai dan dapat bantu korang juga.. Nak rambut lebat dan cantik, gunalah Faith Fleur!! Yang penting kenalah konsisten, no malas-malas!! Hehe

Untuk info lanjut, korang boleh layari :-

👉 Whatsapp : https://wa.me/60125144231




Read More