lazada
Showing posts with label lazada. Show all posts

Pampers Goo.N Pilihan Terbaik Untuk Anak

Thursday, April 13, 2017

12 comments
Pampers Goo.N Pilihan Terbaik Untuk Anak  |  Bila dah jadi mak budak ni kan, antara perkara pertama yang dititikberatkan adalah pemilihan pampers yang sesuai untuk anak... Aku sangat cerewet dalam bab memilih pampers.. Mane tak nye, kalau tersalah pilih pampers silap haribulan naik ruam pulak sebab tak sesuai... Tapi kalau tak cuba mane nak tahu sesuai ke tidak kan.. So, kenalah try and error... Baru tahu yang mana sesuai dan tak sesuai untuk simanja kita.. Kulit budak ni kan sensitif... So, kite sebagai ibu kenalah ambil tahu tahap sensitiviti kulit anak kita tu.. Jangan main belasah aje.. Kesian dorang nanti... Korang nak tahu tak pampers jenama apa jadi pilihan aku? Haaa kali ni, pampers Goo.N pilihan terbaik untuk anak aku si Qhaliff tu.. Memandangkan pampers lama dah habis dan agak kurang memuaskan aku, jadinya aku decide untuk tukar pampers lain.. hehe..

Pampers Goo.N Pilihan Terbaik Untuk Anak
Pampers Goo.N Pilihan Terbaik Untuk Anak
Aku rasa jenama Goo.N ni dah tak asing lagi kot dikalangan mummy-mummy kat Malaysia ni... Di bawah label Goo.N ni sendiri terdapat produk lain lagi bukan hanya sekadar pampers sahaja.. Baby Wipes pun ada.. Tapi yang tu nanti aku cerita ye.. Aku nak cerita tentang pampers Goo.N pilihan aku ni dulu iaitu Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition..


Ok, kalau bab pemilihan pampers ni, aku lebih excited untuk cuba pampers yang berteknologi Jepun.. Dan pampers Goo.N ni adalah salah satu jenama lampin pakai buang yang berteknologi Jepun.. Sebab itu aku memilih jenama ini untuk anak aku.... Aku lebih suka memilih yang jenis pants.. Mudah dipakai dan tak perlu main kejar-kejar dengan si kecik tu.. Hiks.. Lagi menarik bila pampers Goo.N ni dihiasi dengan gambar Doremon and Friends.. Makin teruja si kecik tu nak memakainya.. Dah la kartun kegemaran dia tu.. Haha..!! Ini adalah special edition tau... Jom tengok pampersnya pula..


Haaa menarikkan gambar yang ada pada pampers ni.. Gambar-gambar nilah yang akan menjadi daya penarik bagi kanak-kanak untuk lebih excited memakainya.. Pemilihan pampers ni bukan takat tengok pada hiasan yang ada pada pampers aje tau.. Keselesaan perlu lebih diutamakan.. Sepanjang anak aku menggunakan pampers ni, alhamdulillah sangat sesuai.. Tiada berlakunya kemerah-merahan mahupun ruam.. Yang paling aku suka tentang pampers Goo.N ni adalah TAK BOCOR!! Bab-bab bocor ni memang aku hanginn bila berlaku.. Alhamdulillah pampers Goo.N adalah pilihan terbaik buat anak aku.. 


Ehh apa yang comel sebelah pampers tu?? Hehe.. Firstime tengok, aku dah jatuh cinta dengan kecomelannya.. Haha..!! Haaa yang comel sangat tu adalah Goo.N Limited Edition Penguin Baby Wipes Box dan yang dalam paket tu Goo.N Baby Wipes... Yang ini khas untuk baby baru nanti... Hehe.. Teruja tau nak sambut baby baru.. So, teruja jugak nak belikan dia barang-barang yang super cute camtu... Hiks..


Aku suka baby wipes dari Goo.N ni.. Tekstur tisunya sangatlah lembut dan memang tak ragu-ragu untuk digunakan pada baby aku yang bakal lahir nanti.. Lagi memudahkan bila ada wipes box comel tu, senang kerja-kerja untuk menarik baby wipes semasa kerja-kerja mengelap dilakukan.. Hehe..


Baby Wipe Box ni boleh di lock dan di unlock tau... Kiranya selamat la daripada kanak-kanak.. Bila dah lock, dorang tak boleh nak bukak dah.. Jadinya, aku tak perlu risau lagi bila Qhaliff main dengan box comel ni.. Selamat wipes aku.. haha!!

Oklah, kalau korang nak tahu, produk-produk jenama Goo.N ni aku beli di Lazada Malaysia masa Baby Fair Sale ari tu... Kalau korang pun berminat untuk menggunakan produk dari jenama Goo.N ni boleh la terjah laman web Lazada Malaysia... Sekarang ni masih ada diskaun tau untuk produk Goo.N ni... Rugi tak grab cepat-cepat... So, apa tunggu lagi tu, jom serbu laman web Lazada Malaysia sekarang!!

Dapatkan 
Pampers Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition 
dengan diskaun hebat di >> Lazada Malaysia << sekarang!!


Read More

Eversoft Skinz Youth Recall Booster Mist Lembabkan Kulit Wajah

Thursday, April 6, 2017

8 comments
Eversoft Skinz Youth Recall Booster Mist Lembabkan Kulit Wajah  |  Kali ni nak review lagi satu produk yang datangnya dari 5th Lazada Birthday Suprise Box  yang aku dapat ritu...  Eversoft Skinz Youth Recall Booster Mist..... 

Eversoft Skinz Youth Recall Booster Mist
Eversoft Skinz Youth Recall Booster Mist

Baru pagi tadi aku try produk ni.. Wahh baunya sangatlah best.. Nyaman betul.. Tenang rasa.. hehe.. Produk ni just perlu sembur ke muka.. Tapi pastikan jaraknya dari muka 20cm ye... Semburkan muka sekali atau dua kali dan biarkan kering.. Aku guna selepas aku make up.. Ianya akan menampakkan muka kite lebih segar dan lembab.. Aku suka.. Terasa segar jerk lepas sembur... Sejuk muka-muka aku... Tu yang best tu... Hiks.. Banyak kelebihan produk ni tau.. Nak tau tak?? Teruskan bacaan korang hokeh..

Manfaat Eversoft Skinz Youth Recall Booster Mist

➲  Dapat menyegarkan wajah
➲  Mengembalikan keanjalan kulit
➲  Mengurangkan kedukan dan garis-garis halus
➲  Penghidaratan tahan lebih lama untuk mengekalkan kelembutan kulit
➲  Mencerahkan tona kulit tidak sekata
➲  Mengurangkan kemerahan kulit

Nak lebih maklumat tentang ini, korang bolehlah tengok gambar kat bawah ni ye.. Baca sendiri apa yang tercatat kat kotak tu.... Hehe..



Baru hari ni aku pakai dan aku sukakannya... Eceli produk ni ada set nye.. 5 step sahaja untuk cantik.. Yang aku pakai ni salah satu daripadanya... Jom pakat skodeng apa yang ada dalam set produk Skinz ni... 


Kalau nak lebih berkesan dan cantik, kena lah guna 1 set ni kan... Hehe.. Buat masa ni aku try Booster Mist ni aje la dulu.. Tengok keserasian macam mana kan... Bila dah rasa serasi bersama nanti, baru pulun beli 1 set terus.. Haha.. Kalau korang nak try jugak apa yang aku try ni, korang bolehlah usha dekat Lazada Malaysia ye.. Aku tinggalkan link untuk korang terjah ye kat bawah ni..

Jom shopping di

Read More

Bonia Blossom On Holder (Sapphire) Beg Syiling Comel Aku

Wednesday, April 5, 2017

7 comments
Bonia Blossom On Holder (Sapphire) Beg Syiling Comel Aku  |  Yeahh aku sekarang dah ada beg comel yang boleh aku letak syiling.. Coins purse aku ni bukan sembarangan beg tau... Berjenama Bonia lagi.. Cehh ayat.. Cam bongkak lagik takbur jerk kan.. Haha!!.. Alah, beg free jerk dek nonnn hakak dapat.. Tu pown Lazada Malaysia yang hadiah kan.. Kalau tak memang tak merasa la nak pakai beg comel yang mahai ni...

Bonia Blossom On Holder (Sapphire)
Bonia Blossom On Holder (Sapphire)

Ni la beg comel tu.. Bonia Blossom On Holder (Sapphire)... Hadiah ni aku dapat sempana 5th Lazada Birthday Surprise Box hari tu.. Alhamdulillah mungkin dah tertulis rezeki aku untuk dapat hadiah dari Lazada Malaysia.. Thankz to Lazada Malaysia.. Sayang kamu ketat-ketat tahap maksimaaaa gituu.. Hehe..

Kengkonon bersepah.. Tapi memang keadaan sebenar pown ni.. Ngeeee!!

Keadaan dalam handbag aku cenggini la.. Bukan duit syiling aje bersepah, Duit kertas pown bersepah jugak.. Ni gara-gara malas nak menyusun dalam purse.. huhu.. Pas ada coins purse ni, harap-harap dapat la mendisiplinkan diri dengan menyimpan duit syiling dalam coins purse comel tu...

Handbag korang cam aku jugak ke?? huhu..


Beg dah mahal.. Tapi syilingnye sejemput aje.. Hiks.. Rasa selesa pulak pakai beg ni.. Kecik molek... Mudah dibawa kemana-mana.. Pasni kalau aku malas nak bawah purse aku yang besar gedabak tu, bolehlah aku hanya bawak coins purse ni aje... Sebab depan beg ni ada poket.. Boleh tarok IC dan lain-lain kad... Nak selit duit pown boleh..


Haaa nampak tu.. IC boleh selit.. Duit pown boleh selit.. Tapi kena hati-hati la ye, kowt-kowt terjatuh lak duit dan IC nye tanpa sedar walaupown poket depan tu kemas jerk bila selit kad.. Lepas ni tak yah dah aku nak gumpal duit dalam tapak tangan aku bila nak p kantin.. Boleh bawak terus beg kecik ni.. Wahhh bahagia hidup.. Haha!!..

Ok la yek.. Kalau korang nak jugak beg cam aku ni.. Korang boleh p usha harga kat Lazada Malaysia... Kalau nak murah kene la tunggu time sale.. Baru berbaloi-baloi kan... Lazada Malaysia memang baik hati selalu aje ada sale gempak-gempak.. Hehe..

Jom terjah babe!!


Baca juga :


Read More

Firstime Try Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte

Tuesday, April 4, 2017

9 comments
Assalamualaikum wbt..


Firstime Try Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte   |  Punyalah lama peram entry ni.. Bukan apa sebabnya tak punya masa nak menerai produk ni.. Dok asek kelam kelibut jerk pepagi time nak p kerja.. Nak make up pown  tak sempat dik nonn.. Main pakai bedak aje la.. Hehe.. 

Sebagaimana yang korang tahu (aku main agak-agak jela korang dah tahu.. hehehe), Maybelline Super BB Cushion Frest Matte ni aku dapat hadiah dari 5th Lazada Birthday Surprise Box hari tu.... TQ Lazada Malaysia.. 


Btw, baru pagi tadi aku berkesempatan untuk mencuba keohseman BB Cushion ni.. Firstime tau... Biasa-biasa pakai pondesen yang teksturnya bukan unik cenggini.. Yang ni memang unik.. Patutla dipanggil 'cushion', sebab tekstur dia bila ditekan-tekan dah macam kite duduk atas cushion sofa.. Haha.. Baru la den faham.. Almaklumlah sejak dua menjak ni dah kurang ber-make-up dek kerana bizi manjang... huh..

Untuk percubaan pertama aku ni, aku suka akan teksturnya.. Bila pakai kat muka, memang nampak sekata dan muka nampak licin jerk.. Memang terbaiklah... Kirenye boleh la cover para 'jururawat' yang ada kat muka aku ni.. Ehh, kemaheenn gemilang lagik jerawat tumbuh kat muka aku sejak dua menjak ni.. Adakah muka aku tak dijaga?.. Haisss tak boleh jadi ni.. Kena siasat pasni.. Hiks..

Nak tengok tak hasil aku pakai BB Cushion ni.. Segan sebenarnya nk up gambo sendirik yang thorrrrlebey "cohomel" ni.. Haha!! Tapi dek kerana nak buktikan aku suka akan BB Cushion ni, terpaksa la jugak up gambo aku.. Jangan muntah hijo dah la ye... Hiks..

Sememeh muka.. Ni gambo guna camera biasa aje.. 
Nampak tak ada 'jururawat' kat tepi hidung tu.. Dapat cover hokeh!!

Dah up gambo yang guna camera biasa nak jugak la up gambo yang guna camera setting beauty.. Hakak nak fefiling flowlesssss jugeeekk kan... Haha.. Jangan kecam hakak hokeh!!

Beauty setting.. Sorry!! Huhuhu

Kesimpulannya, aku suka sangat dengan BB Cushion ni.. Cumanya yang aku pakai ni tone - 02 Light.. Agak cerah untuk kulit aku yang tak berapa nak cerah ni.. So, lepas ni kalau nak beli aku kene beli yang medium punye... Baru ngam dengan warna kulit aku... Huhu.. Paling best, sampai ke tengahari ni kulit masih menten tak berminyak.. Memang terbaik!!

Kalau korang rasa nak usha harga Maybelline Super BB Cushion Frest Matte ni, boleh la usha di Lazada Malaysia ye.. Mane tau ada offer menanti anda.. 

Read More

Hadiah Kasut Carlo Rino Dari Lazada Malaysia

Thursday, March 30, 2017

18 comments
Assalamualaikum wbt..


Hadiah Kasut Carlo Rino Dari Lazada Malaysia  |  Ingat lagi tak dengan kotak istimewa dari Lazada Malaysia ni?? Box of Joy sempena besday Lazada yang ke-5 hari tu... Aku pernah cerita kan dekat entry sebelum ni... >> 5th Birthday Surprise Box Dari Lazada Sangat Mengejutkan << Dalam kotak istimewa ni terdapat satu voucher yang aku boleh tebus sepasang kasut di Butik Carlo Rino tau.. Dan, aku dah pown tebus kasut tersebut sebab voucher tu akan tamat pada 31.03.2017.. Tak tebus rugi uollsss.. Harus tebuss!!

Voucher Carlo Rino

Aku dah pown tebus kasut tersebut pada 23 Mac 2017 yang lalu sebenarnya.. Minggu lepas dan pada hari gaji.. Hehe.. Bila hari gaji tu rasa semangat sikit nak jenjalan window shopping kan.. Haha.. Walaupun hari gaji tapi cuma window shopping hokehh!! Zaman sekarang ni kene berjimat cermat.. Tak gituu?? Hiks.. Ok, korang nak tengok tak kasut apa yang aku tebus tu?? Lawoo ke, idokk kee kan.. Jom tengok..

Carlo Rino Shoes

Inilah kasut yang aku tebus.. Kasut kerja jerk.. Aku tebus di Butik Carlo Rino, ECM Kuantan.. Pada mulanya aku nak cari kasut untuk pakai raya.. Tapi tak banyak choice kat butik tu.. Tak de yang aku berkenan.. So, aku decide untuk amek kasut kerja aje.. Sebelum ni dah beli sepasang warna hitam.. Jadinya, kali ni aku pilih warna ni pulak.. Lain la sikit kan walaupown paternnya dekat nak sama.. Haha..


Btw, aku nak ucapkan thankz to Lazada Malaysia kerana kasi aku hadiah ni dan thankz to Carlo Rino jugak.. Hiks..

Kasut untuk raya kite carik lain kali pulak.. Tak pown raya pakai jerk selipar tebal aku tu.. Ape de hal.. Bukan nak kemana sangat.. Bagi can bebudak je la melaram.. Mak budak dok dendiam.. Ahakz.. Aku tengok kengkawan kemaheeenn agik tebus kasut cantik-cantik... Jeles aku tau.. Huhu..


Sale birthday dah tamat.. Sekarang tengah berlangsung pulak Big Baby Fair Sale tau kat Lazada.. Sale akan tamat pada 02 April ni hokeh.. Korang dah serbu ke belum laman web Lazada Malaysia? Banyak kot barang baby dari pelbagai jenama yang murah-murah.. Diskaun sehingga 85% tau.. Rugi tak grab.. Time-time ni la nak shopping sakan barang keperluan anak.. Nak-nak lagi ada Flash Sale... Harga memang murah gile..

Jadi apa tunggu lagi, jom terjah sekarang..



Read More

Lazada Malaysia Big Baby Fair

Wednesday, March 29, 2017

13 comments
Assalamualaikum wbt..

Lazada Malaysia Big Baby Fair  |  Demam 5th Lazada Birthday Sale dah habis.. Sekarang, demam Lazada Big Baby Fair Sale pulak yang akan melanda.. Memang terbaik la Lazada Malaysia, sentiasa ada sale membuatkan kami bertambah sayang pada Lazada.. Cewahh.. Gitewww!!


Dengar cerita, untuk Lazada's Big Baby Fair kali ni, diskaun yang ditawarkan adalah sehingga 85%... Perghh memang seronok la nak bershopping barang untuk anak-anak.. Dah alang-alang ada baby fair ni, elok lah aku shopping terus barang untuk baby baru aku nanti ni.. Hehe.. Lazada Big Baby Fair ni akan berlangsung pada 29 Mac hingga 02 April 2017 tau.. So, korang jangan lepaskan peluang ni untuk shopping sakan di Lazada nanti.. 


LAZADA MALAYSIA BIG BABY FAIR BLOGGER CONTEST

Selepas tak berjaya dalam Lazada Birthday Blogger Contest tempoh hari, nak la mencuba nasib untuk contest kali ni pulak.. Mane la tahu kot nye ada rezeki anak dan baby baru kan.. Insyaallah Amiin..

Ok, untuk Lazada Malaysia Big Baby Fair Blogger Contest kali ni, aku sebagai peserta perlu menjawab 3 soklan.. Nak tahu soklan ape?? Jom tengok dan baca..

Antara soalannya adalah :-
a. What favourite brand of diapers for your baby (or future baby)?
b. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)?
c. Choose 1 product form Lazada Malaysia you'd like to get for your children (or future children).

Meh tengok apa jawapan aku...


A. What favourite brand of diapers for your baby (or future baby)?


Diapers pilihan aku adalah jenama Mamypoko.. Nak tahu kenapa?? Sebabnya dalam banyak-banyak diapers yang pernah aku gunakan untuk Qhaliff, Mamypoko yang paling bagus.. TAK BOCOR hokeh!!.. Aku memilih yang jenis pants supaya mudah untuk dipakai dan mudah untuk ditanggalkan.. Brand Mamypoko ni banyak jenis dan harga pown berlainan.. Aku pilih Mamypoko Standard ni sebab harganya mampu milik.. hehe..


B. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)?



Eceli susu Dutch Lady ni memang Qhaliff minum sejak baby lagi.. Lepas 6 bulan menyusu badan, Qhaliff dah mula campur dengan susu formula.. Alhamdulillah susu Dutch Lady ni sesuai dengan Qhaliff.. So, tak perlu aku menukar pelbagai susu untuk mencari kesesuaian dengannya... Aku memilih perisa Original aje.. Sebab perisa lain, aku rasa terlebih manis pulak..


C. Choose 1 product form Lazada Malaysia you'd like to get for your children 
(or future children)


Okeh, 1 produk dari Lazada Malaysia yang ingin aku dapatkan untuk anak aku adalah Food Processor.. Eceli, ni untuk baby baru aku nanti.. Kenapa aku pilih produk ni, sebab bagi memudahkan aku membuat makanan untuk baby aku nanti.. Tak perlu lagi guna blander bawang aku tu.. hehe.. Aku memilih Food Processor jenama Autumnz sebab ramai yang beri feedback yang bagus.. So, aku pown nak la jugak rasai pengalaman menggunakannya.. Hiks..


Alhamdulillah dah settle rupanya aku menjawab kesemua soklan Lazada Malaysia Big Baby Fair Blogger Contest ni.. Korang macam mana? Tak teringin ke nak join contest ni... Rugi tau tak join.. Kalau menang dapat Voucher bernilai RM500 tau.. Boleh shopping sakan di Lazada nanti.. 6 orang pemenang di cari.. Jom la join kasi meriah dan lagi meriah contest ni.. Mane tau ada rezeki untuk menang kan.. 

pada 02 April 2017 ( 11.59 pm )


Ok lah.. Kepada korang yang memang berhajat nak shopping barang anak-anak, boleh la terjah laman web Lazada Malaysia bagi mendapatkan diskaun hebat sehingga 85% sempena Lazada Malaysia Big Baby Fair ni bermula 29 Mac hingga 02 April 2017.. Jangan ketinggalan tau..!!


Read More

5th Birthday Surprise Box Dari Lazada Sangat Mengejutkan

Tuesday, March 21, 2017

20 comments
Assalamualaikum wbt..


5th Birthday Surprise Box Dari Lazada Sangat Mengejutkan  |  Bergegar alam maya dengan kehadiran Birthday Surprise Box ni.. Sana sini dok bercerita tentang kotak misteri dari Lazada Malaysia ni.. Mane tak nya isi kandungan kotak ni membuatkan semua yang dapat ternganga mulut terkejut.. Haha.. Aku pun tak terkecuali daripada menerima kunjungannya di muka pintu rumah.. Alhamdulillah, ini adalah kali ke-2 aku mendapat surprise box dari Lazada Malaysia.. Terima kasih Lazada.. Sayang kamo ketat-ketat..!! hiks..

Budak kecik ni terlebih teruja dari aku... Hahaha!!

Dah kenapa aku tetiba dapat surprise box bagai ni kan?? Haaa kalau korang nak tahu, Lazada dah pun mencecah usia 5 tahun pada bulan ini... Bersempena Ulang Tahun Lazada yang ke-5 ini, pihak Lazada telah bermurah hati menghadiahkan Birthday Surprise Box yang terlebih surprise ni kepada aku... Mane tak terlebih surprise nya, tengok isi dalam kotak ni  pown dah buat aku terkejut badak... Haha!!

Korang nak tahu tak apa yang ada dalam kotak ni?? Meh aku tunjuk surprise yang Lazada Malaysia dah buat pada aku... Cewahhh.. Gitu sekali ceritanya ye.. Cam birthday aku lak kan.. Hehe..

Ninnnn dia yang aku dapat...!! 

Ni lah isi kandungan surprise box tu.. Terharu aku dapat surprise cenggini dari Lazada Malaysia.. Siapa yang nak bagi oiii.. Lazada Malaysia jerk la yang sudi bagi surprise yang ohsemnesss camni kat aku.. Hahaha... Drama sangat aku..!! Eceli Surprise Box ni aku terima petang semalam.. Kemaheeenn tak sabar lagi aku nak unboxing kotak misteri ni tau semalam.. Paling aku teruja dalam kotak ni adalah voucher untuk tebus kasut di Butik Carlo Rino.. Perghh excited tahap gaban aku... Last date hujung bulan ni.. Lusa hari gaji baru aku akan pergi tebus..

Okeh, sebelum aku melarat-larat membebel entah apa-apa, meh ikut aku buka satu-satu barang yang ada dalam kotak ni.. Kalau korang berminat untuk beli barangan yang aku dapat ni dengan harga runtuh, korang just klik kat link pada setiap gambar dibawah ni ye..

DIY Kit Levis Jeans
Yang ni kalau korang nak korang kene beli barangan Levi's minimum RM300 dan korang akan dapat free DIY Kit ni..




Ok.. Barang yang aku dapat korang dah pun tahu.. Ada satu berita baik aku nak kasitau  korang ni.. Sempena ulang tahun Lazada yang ke-5 ni, Lazada Malaysia akan mengadakan sale gile-gile tau.. Bermula esok 22 Mac 2017 hingga 24 Mac 2017.. Buat semua kaki shopping, mesti korang suka dengar berita ni  kan... Lebih-lebih lagi, lusa dah pun gaji.. Hehe.. 


So, jangan lupa ye temujanji kita dengan lazada esok... Jom pakat-pakat shopping sakan sampai lebam.. Dapatkan barang yang korang idamkan dengan harga runtuh.. Diskaun sehingga 90% ditawarkan.. Jangan lepaskan peluang ni tau.. Rugi uollssss...!!

Segalanya ada di LAZADA


Read More

Lazada Birthday Blogger Contest

12 comments
Assalamualaikum wbt..

Lazada Birthday Blogger Contest  |  Wahhh dah masuk tahun ke-5 dah rupanya usia Lazada.. Haaaa ni berita baik untuk korang terutama untuk kaki-kaki shopping, bersempena Ulang Tahun Lazada yang ke-5 ni Lazada akan mengadakan sale besar-besaran tau bermula 22 hingga 24 Mac 2017 ini.. Time ni la korang nak bershopping sakan sampai lebam sebab banyak flash sale, diskaun dan voucher yang korang boleh guna untuk korang rembat barang-barang idaman korang dengan harga yang superb murah.. Rugi wehh tak grab peluang ni.. 

Klik banner untuk join

Haa satu lagi berita baik untuk korang wahai blogger-blogger.. Bersempena ulang tahun Lazada ke-5 ini juga, Lazada telah menganjurkan Lazada Birthday Blogger Contest yang akan berakhir pada 23 Mac 2017 nanti.. Hanya beberapa hari je lagi tinggal.. Korang berpeluang untuk memenangi hadiah yang menarik tau.. Lagi ramai penyertaan, lagi lumayan nilai hadiahnya... Jom terjah hadiah yang ditawarkan..

1.  Kurang daripada 50 peserta ( 10 pemenang )
1st Prize   :  1 x RM 300 Lazada Shopping Voucher
2nd Prize  :  3 x RM 200 Lazada Shopping Voucher
3rd Prize  :  6 x RM 100 Lazada Shopping Voucher

2.  Lebih daripada 50 dan kurang daripada 100 peserta ( 20 pemenang )
1st Prize   :  1 x RM 500 Lazada Shopping Voucher
2nd Prize  :  7 x RM 250 Lazada Shopping Voucher
3rd Prize  : 12 x RM 125 Lazada Shopping Voucher

3.  Lebih daripada 100 peserta ( 30 pemenang )
1st Prize   :  1 x RM 800 Lazada Shopping Voucher
2nd Prize  : 12 x RM 300 Lazada Shopping Voucher
3rd Prize  :  17 x RM 150 Lazada Shopping Voucher

Menarikkan hadiahnya... Jadi apa tunggu lagi, moh le kite join beramai-ramai.. mane tau ada rezeki untuk menang.. Lagi ramai join lagik bagus.. Untuk join contest ni korang perlu jawab soklan seperti kat bawah ni..

a)  What do you love about Lazada Malaysia?
b)  Top three product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products)
c)  How do you think Lazada Malaysia can improve?
d)  What is your birthday wish to Lazada Malaysia?

Lepas dah jawab semua soklan, korang kena hantar link post korang ke email contest@lazada.com.my dengan tajuk Lazada Birthday Blogger Contest... Mudah je kan... Pada yang dah join, good luck ye..!! Aku baru nak join ni.. Haha..


Jom ikut aku join contest ni dan jawab segala persoalan yang ada... Hiks..

a) Apa yang anda suka tentang Lazada Malaysia?

Seperti yang korang tahu, Lazada adalah sebuah online shop yang terbesar di Malaysia ni yang menawarkan pelbagai produk dari pelbagai jenama yang terkenal.. Haaa itu lah yang aku suka sangat tentang Lazada Malaysia ni.. Bagi aku yang memang suka bershopping online ni, hanya perlu terjah laman web Lazada Malaysia aje untuk dapatkan barang keperluan dan barang yang diidamkan.. Segalanya ada di Lazada.. Dah tak perlu nak bersesak-sesak lagi kat pasaraya.. Buang masa dan tenaga aje.. Hehe..

Apa yang best lagik tentang Lazada ni, Lazada selalu menawarkan diskaun hebat.. So, dapatlah aku bershopping sakan dengan harga yang berbaloi-baloi... Kadang-kadang dapat dengan harga yang tak masuk akal.. Itulah specialnya Lazada Malaysia..

b) 3 produk pilihan dari Lazada Malaysia

Okeh, 3 barang yang nak sangat aku beli dekat Lazada dan dah lama aku dok usha tapi sampai sekarang masih mengumpul dana.. Hahaha.. Nak tau barang apa?? Jom tengok sama-sama..

Jam Tangan


Eceli aku ni suka sangat kumpul barang reggae.. So, bila aku jumpa barang yang ada 3 line macam ni aku mesti usaha jugak untuk mendapatkannya.. Walaupown jam tangan ni dah kehabisan stock, aku akan tunggu sampai stock kembali ada.. Hehe.. Gile kan?? Hahaha..


Meja Komputer


Barang kedua pilihan aku adalah Meja Komputer ni.. Meja komputer aku sekarang ni terlalu kecil dan sempit.. Aku berhajat untuk menukar meja komputer yang lebih selesa dan ada tempat untuk aku susun atur buku-buku.. Aku kan ulat buku.. Haha.. So, meja komputer yang ini menjadi idaman aku..


Laptop


Dah nama lagik blogger, nak jugak kena ada laptop baru mudah nak dibawak kesana kemari.. Laptop lama aku tu dah rosak binasa dan tak boleh dibaikpulih lagik.. Kat rumah hanya ada PC.. Takan aku nak kemana-mana nak mengangkut PC yang besar gedabak tu kan... Jadinya, laptop adalah barang yang menjadi kepentingan bagi aku sebagai seorang blogger.. Setelah membuat perbandingan dan bertanya kengkawan, laptop Asus ni menjadi pilihan aku... 


c) Cadangan anda, bagaimana untuk Lazada Malaysia pertingkatkan perkhidmatan mereka?

Sepanjang aku bershopping di Lazada Malaysia, setakat ni tiada masalah yang timbul lagi.. Pendek kata aku berpuas hati dengan servis yang diberikan.. Oh, ada sekali barang lambat sampai.. Tapi tu bukan berpunca dari pihak Lazada tetapi pihak pos ekspress.. Dorang yang tak hantar barang sebaliknya di peramnya barang aku sampai berminggu-minggu.. 

Ok, aku cadangkan pihak Lazada Malaysia menyediakan perkhidmatan penghantaran yang terdiri daripada pelbagai syarikat pos ekspress supaya pelanggan sendiri boleh memilih syarikat penghantaran yang mana mereka lebih selesa.. Kenapa aku memberi cadangan ini kerana seperti ditempat aku sendiri terdapat perkhidmatan pos yang bermasalah.. Selalu hantar barang lambat.. Kadang-kadang barang hilang... Jadi, bila kite dapat pilih perkhidmatan pos ekspress yang kite selesa, masalah seperti ini pasti dapat dielakkan.. 

d) Ucapan Hari Ulang Tahun Untuk Lazada Malaysia


Bersempena Ulang Tahun Lazada yang ke-5 ni, aku nak ucapkan "Happy Birthday to Lazada Malaysia" dan semoga Lazada Malaysia terus maju dan berkembang dengan memberikan perkhidmatan yang terbaik dan terohsem abad ini serta terus menjadi online shopping no.1 pilihan rakyat Malaysia.. 

Read More

Baby Love Playpants Dengan Nano Power Plus Tahan Kebocoran

Thursday, January 5, 2017

7 comments
Assalamualaikum wbt..


Baby Love Playpants Dengan Nano Power Plus Tahan Kebocoran  |  Ehh Qhaliff tukar pampers jenama lain ke?? Hehe ni aku nak kenalkan pada korang semua, pampers baru Qhaliff, Baby Love Playpants... Korang pernah dengar tak jenama ni?? Kowt-kowt ada mommy diluar sana yang tak berapa nak familiar dengan jenama pampers Baby Love Playpant ni, bolehlah stayback kat sini baca apa yang aku nak bebelkan ni sampai habis ye.,.. Hiks..

Sejak beberapa bulan yang lalu, aku memang bercadang untuk tukarkan pampers Qhaliff kepada jenama yang lain kerana pampers yang sebelum ni selalu bocor... Bocor bukan sikit-sikit, tapi habis 'banjir' lantai.. (Kadang-kadang Qhaliff tidur dalam buai.. hehe).. Kalau time dia tidur atas tilam pula, habis basah tilam.. Dah kene jemur pulak bagai... Hadoiii naik tensen aku dibuatnya.. Beli mahal tapi tak berkualiti.. Yang tu paling aku hangin.. Ehhh ter-emosi pulak.. Haha... 

Memandangkan Qhaliff ni seorang yang SUSAH SANGAT nak dipakaikan pampers, so aku decide untuk beli yang pants sahaja.. Senang sikit, pakai sarung aje.. Tak perlu dah nak main kejar-kejar lagi dengan dia.. Dalam pada aku dok survey pampers yang paling ok, ada seorang kenalan perkenalkan aku dengan pampers Baby Love Playpants ni.. Katanya ok.. Hurmm tak cuba tak tahu kan.. so, aku pown buat keputusan untuk mencuba Baby Love Playpants ni..

Comel jerk karton dekat pampers tu.. Hehe..

Comel jerk pampersnye.. Warna warni lagik.. Siap ada karton.. Menarik.. Sampai sayang nak pakai.. Haha.. Gitu sekali aku...

Ok, kalau korang nak tahu, BabyLove PlayPants NanoPower Plus ini adalah inovasi terkini yang diperbuat daripada Nano Gel Bead dan mempunyai 2 lapisan penyerap bagi memastikan penyerapan lebih sempurna dan pengeringan yang lebih cepat... BabyLove PlayPants NanoPower Plus ini sangat sesuai dipakai pada bila-bila masa sama ada di waktu siang ataupun malam.. Ianya juga selesa untuk setiap pergerakan baby bagi membolehkan mereka melakukan apa sahaja tanpa gangguan kebocoran dan ketidakselesaan.. 


Alhamdulillah dengan Baby Love Playpants ni Qhaliff dapat tidur dengan lena tanpa perlu menukar pampers berulang kali yang menyebabkan tidurnya terganggu sebelum ni.. Sekarang lantai dah tak 'banjir' tau tilam pown dah tak basah.... Senang sikit ati aku... Qhaliff pun sentiasa aktif sekarang ni.. Pergerakan dia pun lebih selesa berbanding dulu.. Banyak lagi kelebihan yang ada pada Baby Love Playpants ni tau.. Kalau korang nak tahu, kenalah baca sampai habis ye..


Baby Love Playpants ini mengandungi Bubble Soft Sheet yang dapat memberikan sentuhan yang lembut pada kulit baby dan memberikan kekeringan yang berganda.. Selain itu, Standing Leak Guards pula dapat memberikan perlindungan tambahan terhadap kebocoran pada kaki... Di bahagian pinggang pula, terdapat lapik getah yang elastik bagi keselesaan kawasan pinggang dan lebih fleksibel untuk menampung setiap pergerakan baby.. Air Flow Back Sheet pula berfungsi untuk memberi peredaran udara yang baik supaya kulit baby sentiasa segar dan kering..

Ghaliff bersama Baby Love Playpants


Memang terbaik Baby Love Playpants ni.. Aku sangat berpuas hati dengannya.. Qhaliff pown lebih selesa... Korang macam mana pula? Tak nak bertukar kepada Baby Love Playpants ke.. Kerja jadi lebih mudah tau dengan Baby Love Playpants ni.. Kalau korang tak caya, sila tengok gambar kat bawah ni.. 


Mudah kan?? Walau dalam keadaan macam mana sekali pown kedudukan anak kita, sangat mudah untuk dipakaikan.. Nak buang pown sonanggg!! Kasi koyak aje kat tepi tu haaaa.. Pastu, gedebussssss dalam tong sampah khas untuk diapers.. Semudah A B C.. hehe


Wokeh, Baby Love Playpants ni didatangkan dalam 5 saiz berbeza.. Dari saiz S hinggalah saiz paling besar iaitu XXL.. Untuk Qhaliff aku pilih saiz M.. Kecik kan.. Hurmm sebab dia kurus.. Berat pown tak cecah 12 kilo lagi.. Haduiiii.. Untuk mommy-mommy diluar sana, kalau nak mencuba Baby Love Playpants ni, boleh la pilih saiz yang sesuai untuk anak masing-masing mengikut berat badan mereka ye.. Hehe..

Korang selalunya beli pampers dekat mana ye? Macam aku, kalau nak memborong pampers mesti dekat LAZADA.. Mudah.. Yelah, kita ni kerja mana ada masa nak selongkar pasaraya bagai.. Kalau beli online ni mudah sikit.. Klik aje barang yang mane berkenan, bayar,  pastu tunggu barang sampai depan rumah.. Gile mudah.. Kalau korang dah pasang niat nak cuba Baby Love Playpants ni, bolehlah korang skodeng dekat LAZADA.. Harga pun murah.. Kalau beli banyak, siap ada diskaun lagik tu.. Tak percaya, meh tengok ni..



Tu dia.. Murahkan.. Satu pek hanya RM 25.90 sahaja.. So, apa tunggu lagi jom dapatkan BabyLove PlayPants NanoPower Plus di LAZADA sekarang dan enjoy dengan promosi BELI SATU PERCUMA SATU!! Sementara stok masih ada..


Untuk Pembelian, korang klik je link bawah ni.. Senang!!




Read More