Firstime Try Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte

Assalamualaikum wbt..


Firstime Try Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte   |  Punyalah lama peram entry ni.. Bukan apa sebabnya tak punya masa nak menerai produk ni.. Dok asek kelam kelibut jerk pepagi time nak p kerja.. Nak make up pown  tak sempat dik nonn.. Main pakai bedak aje la.. Hehe.. 

Sebagaimana yang korang tahu (aku main agak-agak jela korang dah tahu.. hehehe), Maybelline Super BB Cushion Frest Matte ni aku dapat hadiah dari 5th Lazada Birthday Surprise Box hari tu.... TQ Lazada Malaysia.. 


Btw, baru pagi tadi aku berkesempatan untuk mencuba keohseman BB Cushion ni.. Firstime tau... Biasa-biasa pakai pondesen yang teksturnya bukan unik cenggini.. Yang ni memang unik.. Patutla dipanggil 'cushion', sebab tekstur dia bila ditekan-tekan dah macam kite duduk atas cushion sofa.. Haha.. Baru la den faham.. Almaklumlah sejak dua menjak ni dah kurang ber-make-up dek kerana bizi manjang... huh..

Untuk percubaan pertama aku ni, aku suka akan teksturnya.. Bila pakai kat muka, memang nampak sekata dan muka nampak licin jerk.. Memang terbaiklah... Kirenye boleh la cover para 'jururawat' yang ada kat muka aku ni.. Ehh, kemaheenn gemilang lagik jerawat tumbuh kat muka aku sejak dua menjak ni.. Adakah muka aku tak dijaga?.. Haisss tak boleh jadi ni.. Kena siasat pasni.. Hiks..

Nak tengok tak hasil aku pakai BB Cushion ni.. Segan sebenarnya nk up gambo sendirik yang thorrrrlebey "cohomel" ni.. Haha!! Tapi dek kerana nak buktikan aku suka akan BB Cushion ni, terpaksa la jugak up gambo aku.. Jangan muntah hijo dah la ye... Hiks..

Sememeh muka.. Ni gambo guna camera biasa aje.. 
Nampak tak ada 'jururawat' kat tepi hidung tu.. Dapat cover hokeh!!

Dah up gambo yang guna camera biasa nak jugak la up gambo yang guna camera setting beauty.. Hakak nak fefiling flowlesssss jugeeekk kan... Haha.. Jangan kecam hakak hokeh!!

Beauty setting.. Sorry!! Huhuhu

Kesimpulannya, aku suka sangat dengan BB Cushion ni.. Cumanya yang aku pakai ni tone - 02 Light.. Agak cerah untuk kulit aku yang tak berapa nak cerah ni.. So, lepas ni kalau nak beli aku kene beli yang medium punye... Baru ngam dengan warna kulit aku... Huhu.. Paling best, sampai ke tengahari ni kulit masih menten tak berminyak.. Memang terbaik!!

Kalau korang rasa nak usha harga Maybelline Super BB Cushion Frest Matte ni, boleh la usha di Lazada Malaysia ye.. Mane tau ada offer menanti anda.. 

9 comments on "Firstime Try Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte "
  1. Betul..saya pun pakai yang macam ni gak tapi brand lain..memang suka giler sbb muka nampak licin & maintain tak berminyak sampai tengahari..

    ReplyDelete
  2. Saya tak pernah cuba ni Lea... hehehe...

    ReplyDelete
  3. Saya juga pakai foundation Maybelline Super BB Cuhsion tapi saya pakai yang model lipstik punya tu. Memang terbaik lah. Tahniah dapat free. Mahal jugak kot benda alah nie.hahaha..

    ReplyDelete
  4. Dah tak payah la pakai camera 360 dah kalau pakai bedak ni huhu

    ReplyDelete
  5. Kak PC belum pernah cuba apa2 pun foundation Lea..tu yang ngeri nak bergambar...insyaAllah nak cuba juga..tapi apa yang Lea guna ni nampak cantik..smooth je..

    ReplyDelete
  6. Tak pernah try lagi kak lea. Tapi tengok flawless oh. Aish jealous elsa nie. Kena carik jugak nie hahaha

    ReplyDelete
  7. Macam best je nengok Lea pakai.. Flawless u..

    ReplyDelete