Oxwhite Launches X Performance Collection


Oxwhite Launches X Performance Collection  |  Bundle deals and free workout tips for Malaysians to unleash their potentials in the comfort of their own homes in style. Unable to hit the gym due to the on-going Conditional Movement Control Order (CMCO)? No problem!

Oxwhite Launches X Performance Collection

Oxwhite collaborated with Anytime Fitness Eco Sky to put together an easy to follow 30-minute high intensity exercise routine video for Malaysians to stay safe and healthy at home.

The video was released in conjunction with the launch of Oxwhite X Performance Collection which consist of moisture absorbing, sweat wicking and cool fit activewear -- training tees, training shorts, sports bra launched today.

Oxwhite Launches X Performance Collection

Oxwhite Launches X Performance Collection

Oxwhite Launches X Performance Collection

Oxwhite Launches X Performance Collection

With the launch, Oxwhite is offering a limited-offer bundle deal exclusively for the first 2,000 customers. With the bundle deal, Oxwhite customers are able to purchase Oxwhite X Performance range in sets of two at a price point that  starts at RM98 and get an Oxwhite Breatheasy face mask worth RM19.90 free! 

About Oxwhite

Oxwhite is an e-commerce lifestyle brand that operates on a direct-to-consumer model, providing an accessible alternative to luxury brands that maintains the premium quality at a fraction of the cost.

Oxwhite first launched in Malaysia in 2018 with a single hero product, a classic white shirt. Since then, the brand has expanded its selection to offer a wide array of products tailored to the daily needs of the modern Asian: from business wear to casual wear, and from travel to home & living essentials.

As a brand, Oxwhite aims to continually improve its offerings to become the e-retailer of choice for Asians who want to look good and feel good affordably. For more info, visit www.oxwhite.com




QuickEdit
Lea Azleeya
0 Comments

Idea Hadiah Bercirikan Islamik Yang Eksklusif Dari Dua Gifts


Idea Hadiah Bercirikan Islamik Yang Eksklusif Dari Dua Gifts | Insya'Allah.. Dengan izin Allah swt... Satu ungkapan yang sering kali bermain di bibir.. Itulah daya tarikan yang ada pada produk keluaran Dua Gifts ini.. Bercirikan Islamik yang superb cute..  Ada beberapa produk dari Dua Gifts yang tertulis 'Insya'Allah' menjadikan ianya lebih bermakna pada aku.. 

Idea Hadiah Bercirikan Islamik Yang Eksklusif Dari Dua Gifts

Idea Hadiah Bercirikan Islamik Yang Eksklusif Dari Dua Gifts

Dua Gift ini ditubuhkan dengan tujuan untuk memperkenalkan pelbagai hadiah bercirikan Islamik yang eksklusif bagi mereka yang mencari hadiah berbentuk moden, kontemporari dan inspirasi.. Idea ini terhasil dek kerana di pasaran sekarang tawaran hadiah khusus untuk masyarakat muslim masih berkurangan.. Jadi, Dua Gifts dibuat dengan produk yang disusun dengan teliti untuk menyebarkan mesej positif kepada umat Islam di seluruh dunia..

Idea Hadiah Bercirikan Islamik Yang Eksklusif Dari Dua Gifts

Idea Hadiah Bercirikan Islamik Yang Eksklusif Dari Dua Gifts

Idea Hadiah Bercirikan Islamik Yang Eksklusif Dari Dua Gifts

Antara gift set yang ada di Dua Gifts yang boleh dijadikan hadiah :-

  • Daydream Gift Collection
  • Moroccan Gift Collection
  • Be The Light Gift Collection
  • Sweet Moon Gift Collection
  • Blessed Gift Collection
  • Bismillah I Got This Collection
  • Mashallah Gift Collection
  • Do What Is Beautiful Gift Collection
  • Do Insha'Allah Gift Collection
  • Doas Do Come True Gift Collection
  • Bismillah Gift Collection
  • Love Faith Hope Gift Collection
  • Keep Calm Gift Collection
  • Be The Light Collection 2.0 Gift Set
  • Moroccan Collection 2.0 Gift Set
  • Daydream Collection 2.0 Gift Set
  • Sweet Moon Collection 2.0 Gift Set
  • Every Hardship Come Ease Home Decor Gift Set
  • Sabar Decor Home Gift Set
  • In Your Light Home Decor Gift Set
  • Doas Do Come True Home Decor Gift Set
  • Do What Is Beautiful Home Decor Gift Set
  • In Him I Put My Trust Home Decor Gift Set
  • Keep Calm Home Decor Gift Set
  • Bismillah Home Decor Gift Set
  • Bismillah I Got This Home Decor Gift Set
  • Moroccan Collection Full Set

Sweet Moon Gift Collection Menjadi Pilihan Aku

Idea Hadiah Bercirikan Islamik Yang Eksklusif Dari Dua Gifts

Banyak gile gift set yang boleh dijadikan pilihan di Dua Gifts.. Dalam banyak-banyak aku pilih Sweet Moon Collection sebabnya ofkoslah ianya sangat cute dengan warna pink.. Hehe.. Nampak lembut dan comel.. Boleh dikatakan kesemua koleksi di Dua Gift sangat cantik dengan warna yang menarik.. Namun, untuk kali ini warna pink lebih menarik pada mata aku ni.. Hiks.. 

Apa yang ada dalam set Sweet Moon Collection ni? Haaaa antaranya ialah :-

1. Sweet Moon Pencil Case (Do What Is Beautiful..)


Pencil Case dari koleksi sweet moon ni saiz dia kecik comel jerk.. So, mudah sangat nak sumbat dalam handbag aku.. Dengan materialnya yang berkualiti, membuatkan pencil case dari Dua Gifts ni boleh tahan lebih lama.. Kiranye tahan lasak la tak mudah koyak.. Kecuali la korang hiris dengan pisau, kompom koyak.. Hehe.. Time mesyuarat atau kursus, pencil case ni sangat membantu sebab saiz dia yang kecil mudah aku bawa kemana-mana.. 


2. Sweet Moon Pouch (Insha'Allah)

Idea Hadiah Bercirikan Islamik Yang Eksklusif Dari Dua Gifts

OMG! Aku dah ada pouch make up yang superb comel.. Pink colur uolls.. Materialnya sama dengan pencil case tadi, membolehkan aku isi apa saja jenis makeup dalam pouch ni.. Ketahanannya dijamin.. haha.. Serius aku suka pouch ni.. Lagi pula, dihiasi dengan perkataan yang baik.. Insha'Allah.. Aku guna pouch ni untuk isi makeup harian aku je sebab saiznya tak la besar mana untuk aku isi kesemua makeup yang aku ada.. hehe.. Lagi pun, aku bukan jenis yang bermakeup lengkap.. Lebih tepat, bermakeup tebal.. Kihkih..


3. Sweet Moon Wire-O A5 Note Book (Love & Doas)


Serius buku nota Love & Doas ni sangat membantu aku menulis nota-nota kerja aku.. Dah la cover dia cute sangat siap boleh print nama atas buku ni.. Thank you Dua Gifts.. Kalau buat hadiah untuk yang tersayang ni sangat bermakna.. Boleh request, isi nama di kulit hadapan.. Kiranya ada sentimental value la kat situ kepada penerima kan.. 

4. Sweet Moon Luxe A6 Notebook (Insha'Allah)

Idea Hadiah Bercirikan Islamik Yang Eksklusif Dari Dua Gifts

Comel sangat notebook A6 ni.. Kecik molek je.. Lahai semua la comel dalam koleksi sweet moon ni.. Luxe A6 Notebook ni aku jadikan buku untuk aku catat setiap task job aku... Cewahh macam banyak sangat je kan dapat job.. Haha.. Insyaallah kalau ada rezeki tak kemana.. Rezeki pasti tak salah alamatnye.. Hiks..


5. Sweet Moon Key Ring

Idea Hadiah Bercirikan Islamik Yang Eksklusif Dari Dua Gifts

Satu lagi benda yang kiut aku dapat iaitu sweet moon key ring.. Nampak tak lengkap semuanya dalam satu set ni... Penggantung kunci pun ada.. Dah la comel.. Semangat tu lain macam bila pegang kunci sekarang ni.. Boleh camtu ek? Haha.. Aku gantung kunci kereta je kat Key Ring ni.. Kalau rasa nak tambah aksesori beg, boleh ke nak gantung kat bag.. Sebab Key Ring ni memang kiut boleg mencantikkan bag... Hah Gittchewww!!

6. Sweet Moon Bookmark (Do What Is Beautiful..)


Yang ni paling aku suka sebab minat aku adalah membaca buku.. Jadi, bookmark sangatlah penting bagi aku.. Tambah lagi bila ada bookmark yang cantik dari Dua Gifts ni.. Bookmark pun warna pink, nampak la ciri-ciri kewanitaan disitu.. Hiks.. Bookmark ni bagus tau kerana covernya plastik.. Jadi, susahlah sikit nak rosak dan tak mudah patah.. 

7. Sweet Moon Sticky Notepad


Aku suka Sticky Notepad ni.. Serius cantik dengan warna pastel.. Kalau ikutkan kerja hakiki aku sangat memerlukan sticky note.. Tapi bila tengok sticky note Dua Gift ni, sangat nak pakai.. Haha.. Jadi aku decide guna untuk planner 2021 aku nanti sebagai remark perkara penting.. 

8. Every Hardship Come Ease A4 Print Art


Last sekali adalah A4 Print Art ni.. Kata-kata yang positif.. Aku memerlukan frame terlebih dahulu untuk gantung Art yang cantik ni.. Bolehlah aku jadikan hiasan dinding work station aku ni.. Tambahan pula warna purple adalah warna feberet aku.. Hiks..

Jom Dapatkan Hadiah Eksklusif Bercirikan Islamik di Dua Gifts

Oklah, bagi korang yang tengah mencari-cari atau tiada idea untuk hadiahkan seseorang, korang boleh dapatkan hadiah eksklusif ini di Dua Gifts yang bercirikan Islamik.. Banyak sangat pilihan yang ada.. Warna pun boleh korang pilih.. Sama ada warna kegemaran korang sendiri atau yang tersayang. . Kalau nak dijadikan cenderahati untuk majlis-majlis tertentu pun boleh.. Pasti ia lebih menarik dan bermakna..

Berita baik buat korang, guna code promo ini : LEA15 time korang checkout untuk dapatkan diskaun 15%.. Sah sehingga 30 November 2020.. Cepat grab uolls.. 


Untuk info lanjut, boleh layari :-

💧 Website : https://bit.ly/3kJsefV

💧 Facebook : https://www.facebook.com/duagifts

💧 Instagram : https://instagram.com/dua_gifts



QuickEdit
Lea Azleeya
4 Comments

10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa


10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa | Menu chinese food sememangnya sudah lama ada di Malaysia dan menu makanan cina ini tidak hanya disukai oleh masyarakat cina tetapi oleh kaum yang lain juga seperti Melayu dan India. Apa yang lebih bagus, di Malaysia ketika ini ada banyak restoran cina muslim yang diusahakan oleh mualaf (cina masuk islam). Dengan adanya restoran sebegini, secara tidak langsung para Muslim dapat turut merasai keunikan menu makanan cina yang ada.

Terdapat pelbagai jenis menu makanan cina yang boleh di cuba sebenarnya. Ada juga di kalangan menu ini yang boleh dinikmati selalu sepanjang masa. Dan antara beberapa menu chinese food yang boleh di cuba dan dinikmati sepanjang masa ini adalah seperti yang di senaraikan di bawah ini.

Berikut adalah senarai 10 hidangan Cina terbaik di kalangan orang dalam dan luar negara iaitu :  

#1 - Dumpling

10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa

Dumpling merupakan hidangan Cina yang sudah sangat terkenal dan menu dumpling ini juga sudah berjaya mendapat tempat di hati ramai warga Malaysia. Tidak hanya kaum cina, malah kaum melayu, india dan lain-lain turut menyukai menu dumpling ini.

Dumpling ini sebenarnya sangat diperlukan ketika upacara makan malam perjumpaan pada Malam Tahun Baru Cina, terutama di wilayah utara di negara China. Dumpling yang terawal telah dicipta oleh Zhang Zhongjing, seorang yang bijak dalam bidang perubatan Cina lebih dari 1.800 tahun yang lalu.

Selari dengan peredaran masa, dumpling semakin diperluas dan saat ini sudah ada pelbagai jenis dumpling dengan isi yang berbeza. Antara isi untuk dumping ini adalah seperti daging ayam, daging kambing, daging lembu, isi ikan, sayur-sayuran cincang dan lain-lain lagi. Isi ini kemudian dibungkusnya ke dalam kulit dumpling yang nipis.

#2 - Telur Hancur dengan Tomato

10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa

Telur hancur dengan tomato walau sajian ini nampak sangat simple tetapi ia mampu berada di dalam senarai carta teratas sebagai salah satu hidangan sedap bagi kebanyakan orang Cina. Resipi ini cukup mudah yang hanya terdiri daripada telur, tomato, minyak, dan garam.

Orang yang tinggal di wilayah selatan sering menggantikan garam dengan gula. Selain itu, hidangan ini kaya dengan jus. Dan tatkala makan selalunya ia akan dicampur antara kuah dengan nasi untuk rasa yang lebih puas ketika makan.

#3 - Hot Pot

10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa

Orang Cina menganggap Hot Pot pilihan pertama mereka untuk mengadakan majlis makan malam kerana dapat memenuhi selera semua orang. Seperti namanya, Hot Pot dimasak dalam kuali besar yang diletakkan di atas dapur untuk terus dipanaskan.

Setelah sup yang direbus menggelegak, setiap orang yang ada akan memasukkan kepingan daging dan pelbagai sayur-sayuran ke dalam kuali sambil menunggu ia masak untuk terus di makan secara panas-panas. Tatkala ini, hot pot sudah mula menjadi salah satu trend makan di Malaysia dan sudah ada banyak restoran yang menawarkan menu sebegini untuk dinikmati.

#4 - Nasi Goreng Yangzhou

10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa

Nasi Goreng Yangzhou merupakan salah satu hidangan Cina yang terkenal dan ia boleh dikatakan sangat popular di hampir seluruh negara China. Seperti namanya, Nasi Goreng Yangzhou berasal di daerah Yangzhou, Provinsi Jiangsu, dan pada asalnya ia ditelusuri pada tahun sekitar 770 - 476 SM.

Nasi dan telur adalah dua bahan penting untuk memasak hidangan ini. Selalunya ia turut dihidangkan dengan udang. Nasi Goreng Yangzhou tidak hanya mempunyai rasa yang segar dan wangi, malah warnanya yang agak cerah turut berjaya memenuhi selera ramai orang.

#5 - Nasi Ayam Hainan

10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa

Nasi ayam hainan agak berbeza sikit dengan nasi ayam biasa kerana selalunya ayam untuk nasi hainan ini di rebus manakala nasi untuk ayam biasa di goreng hingga garing setelah diperap bersama kicap manis dan manis.

Dikatakan nasi ayam hainan ini mendapat namanya disebabkan oleh golongan orang cina Hainan ketika datang ke Malaysia di zaman penjajahan dulu. Orang hainan ini diceritakan pandai memasak dan sering dipilih untuk menjadi orang gaji bagi keluarga barat pada ketika itu. 

#6 - Itik Panggang Peking

10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa

Peking Roast Duck atau itik panggang peking adalah adalah salah satu makanan yang mesti dicuba jika berada di Beijing, China. Proses memakan itik panggang di sana selalunya dilakukan secara tradisional.

AWAS! Untuk pelanggan muslim hendaklah memastikan itik panggang peking yang dibeli benar-benar di kedai yang halal (restoran cina muslim) sepenuhnya. Jika tidak pasti tolong jangan di beli kerana takut itik yang disembelih itu tidak mengikut cara Islam. Jika sudah pasti kedai tersebut adalah restoran cina muslim maka bolehlah di beli. Salah satu restoran yang menyajikan menu itik panggang peking yang halal adalah restoran Norazlina Chong Setapak. 

Itik panggang peking ini selalunya di masak secara seekor penuh dan kemudian baru dipotong sehingga menjadi hirisan daging itik yang nipis. Daging itik ini berjus dan sangat lembut. Rasanya juga sangat manis dan sedap untuk dimakan begitu saja ataupun bersama nasi.

#7 - Barbeku dan Cucuk Lidi

10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa

Di China, makanan segar dibakar secara langsung, atau di atas kepingan logam. Ia selalunya dipanggang secara langsung atas bara ataupun dicucuk pada lidi seakan satay.  Makanan sebegini sangat digemari pada malam musim panas di kalangan orang muda. Menu ini juga sangat digemari oleh pelbagai golongan usia.

#8 - Mi Tarik

10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa

Hand-Pulled Beef Noodles ataupun mi tarik adalah salah satu makanan Cina terbaik dengan sup ringan yang digabungkan dengan hirisan daging lembu lembut dan nipis halus. Ia sangat popular dengan rasa yang hebat.

Sup daging selalunya direbus terlebih dahulu untuk jangka masa yang lama kemudian baru akan dibuat mi tarik secara hand made untuk dihidangkan bersama sup tersebut.  Rasa mi tersebut sangat kenyal dan boleh memberi rasa kenyang seperti makan nasi. Salah satu tempat makan menu mi tarik ini adalah Mee Tarik Warisan Asli yang bertempat di Kampung Padang Jawa.

#9 - Chow Mein

10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa

Chow Mein adalah mi goreng tumis Kantonis. Ini adalah salah satu hidangan Cina terbaik dan biasanya mi akan dimasak bersama bawang, daging yang dihiris, lada hijau dan juga daun bawang. 

Pertama sekali, mi perlu direbus sehingga 90% masak. Setelah sejuk, tumis mi dengan bahan lain hingga kuning keemasan dan Chow Mein ini biasanya menjadi pilihan pertama untuk makanan larut malam kepada kebanyakan orang Cina.

#10 - Kuih Bulan

10 Menu Chinese Food Yang Boleh Di Cuba Sepanjang Masa

Kuih bulan adalah sejenis pastri tradisional Cina yang biasanya dimakan pada Festival Pertengahan Musim Luruh. Kebanyakan daripada kuih bulan ini berbentuk bulat untuk melambangkan perjumpaan keluarga. Rasanya manis dan biasanya ia diperbuat dari buah-buahan, pes kacang merah, pes biji teratai dan kacang.

Terasa ingin untuk makan menu chinese food bersama keluarga? Boleh saja buat pesanan secara atas talian jika tidak tahu di mana boleh dapatkan menu makanan cina sebegini. Yang paling mudah, boleh pesan secara online melalui aplikasi Foodpanda.

Dengan aplikasi Foodpanda ini, setiap menu boleh dilihat infonya sama ada halal atau tidak. Dengan cara begini, pelanggan muslim boleh tahu dan tidak akan tersalah saat membuat pesanan tersebut. Makanan yang dipesan juga akan terus dihantar sehingga ke tangan pelanggan mengikut lokasi pilihan jadi tidak perlu lagi bersusah payah seperti dulu hanya kerana ingin menikmati sesuatu hidangan.




QuickEdit
Lea Azleeya
9 Comments

Empat Dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana


Empat Dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana | Semakin viral pulak ye lagi Empat Dara ni.. Sebelum ni viral gara-gara lagu ini dinyanyikan oleh Elly Mazlein dalam versinya sendiri sehinggakan mencetuskan fenomena yang luar biasa.. Haha.. Serius, lagu ni dok bermain dalam kepala sepanjang masa.. Dasyat betul penangannya.. Now, bertambah viral lagi bila Faizal Tahir melancarkan lagu dan video klip rasmi Empat Dara 2020..  

Empat Dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana


Lirik Empat Dara 2020
Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana

(Elly Mazlein)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Faizal Tahir)
Satu,dua,tiga Empat anak dara
Semua orang tahu aku boleh mengira
Tapi kalau hilang satu anak dara
Bikin risau satu negara

Semua anak dara
Jangan mudah percaya janji si teruna
Jangan mudah terpedaya dengan dunia
Hanya ilusi semata

(Elly Mazlein)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Faizal Tahir)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Zizi Kirana)
Satu dua tiga empat
Empat dara tunggu Jebat
Mana teruna cuba dekat
Itu yang tak kenal tempat tolong halang mohon sekat

Empat tiga dua satu
Macam hitam merah jambu
Pilih bias mana satu
Lain rezeki lain laku lain pinggan lain waktu

(Elly Mazlein)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Zizi Kirana)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Elly Mazlein)
Anak dara semua
Cantik melaram batik
Lembut berbahasa
Indah rupa budi
Bagai bulan dipagar bintang

(Faizal Tahir & Zizi Kirana)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Elly Mazlein)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu




Terhibur aku tonton video klip lagu 4 Dara 2020 ni.. Simple je but nice.. 

QuickEdit
Lea Azleeya
2 Comments

Bagaimana Untuk Mendapatkan Tawaran Insurans Kenderaan Terbaik Di Malaysia?


Bagaimana Untuk Mendapatkan Tawaran Insurans Kenderaan Terbaik Di Malaysia?  |  Anda tentunya tidak mahu berbelanja lebih daripada apa yang anda perlukan untuk insurans kenderaan. Tetapi bagaimana caranya untuk mencari tawaran yang terbaik? Di Malaysia, ada lebih daripada 20 buah syarikat Takaful dan insurans besar dan kecil yang ingin bersaing untuk mendapatkan anda. Kebanyakan daripada mereka juga mempunyai pelbagai pilihan polisi yang menarik sehingga sukar untuk membandingkan polisi dan mengetahui siapa yang menawarkan polisi insurans kenderaan yang terbaik. Berikut merupakan beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mencari tawaran insurans kenderaan dengan harga yang paling murah.

Bagaimana Untuk Mendapatkan Tawaran Insurans Kenderaan Terbaik Di Malaysia

Jangan pernah anggap mana-mana syarikat adalah paling murah

Sesetengah syarikat membelanjakan wang yang besar dalam pengiklanan untuk meyakinkan anda mereka menawarkan kadar insurans kenderaan paling murah. Tetapi tidak ada satu syarikat insurans pun yang memberikan harga paling murah untuk setiap orang. Syarikat insurans yang memberikan harga yang rendah untuk anda mungkin akan memberikan harga yang berbeza untuk pemandu lain. Cara terbaik untuk menjamin anda mendapat kadar terendah adalah dengan membandingkan perbezaan kadar insurans kenderaan.

Bagaimana Untuk Mendapatkan Tawaran Insurans Kenderaan Terbaik Di Malaysia

Membanding dan membezakan sebut harga insurans kenderaan mungkin bukan sesuatu yang menyeronokkan, namun ia dapat menjimatkan sebahagian duit anda.

Walaupun kebanyakan syarikat insurans menggunakan kaedah yang hampir sama ketika menetapkan harga, mereka semua mempunyai ‘faktor X’ tersendiri. Jadi, dua buah syarikat insurans boleh mengenakan harga yang berbeza untuk orang yang sama. Untuk mendapatkan kadar harga yang terbaik dan bagi mengelakkan daripada terlebih bayar, penting untuk membandingkan sebut harga insurans kenderaan dari pelbagai syarikat yang berbeza.

Jangan abaikan syarikat insurans yang lebih kecil

Syarikat insurans kenderaan terbaik bukan sahaja memberikan pelindungan kepada pelanggan mereka dengan kos yang munasabah, mereka juga memberikan pengalaman pertama kepada pelanggan bermula dari sebut harga sehinggalah kepada tuntutan. Ini akan membebaskan anda dari rasa tertekan semasa menguruskan polisi dan membuat pembayaran. Benar, syarikat insurans yang besar akan mengawal sebahagian besar bisnes insurans kenderaan di negara ini. Tetapi, syarikat insurans yang lebih kecil kadangkala mempunyai pelanggan setia yang lebih ramai dan rating kepuasan hati pengguna adalah lebih tinggi berbanding dengan syarikat yang lebih hebat. Mereka juga mungkin menawarkan kadar insurans kenderaan yang lebih murah. Carilah tawaran yang terbaik dan jangan mengabaikan syarikat insurans kecil, mereka mungkin mempunyai tawaran terbaik seperti yang anda mahukan.

Soalan Tentang Diskaun

Bagaimana Untuk Mendapatkan Tawaran Insurans Kenderaan Terbaik Di Malaysia

Penanggung insurans akan memberikan pelbagai diskaun, seperti memberikan kadar diskaun yang rendah bagi pelanggan yang :-

  • Mendapatkan pelbagai insurans kenderaan dengan polisi yang berbeza contohnya pemegang pelindungan gadai janji
  • Menginsuranskan beberapa kenderaan dalam satu polisi
  • Mempunyai rekod pemanduan yang bersih
  • Membayar premium tahunan serta merta
  • Memiliki kenderaan dengan ciri-ciri keselamatan
  • Cuba untuk tidak keliru dengan jumlah diskaun yang berbeza-beza. Bandingkan kadar dan diskaun antara syarikat insurans yang berbeza dengan berhati-hati dan teliti sebelum membuat sebarang keputusan

Tingkatkan potongan anda

Jika anda membeli pakej pelindungan komprehensif, anda boleh menjimatkan lebih banyak duit dengan menambah potongan anda. Jika anda menambah potongan anda, harga premium anda akan menjadi lebih rendah, ini bermakna bayaran bulanan dan juga tahunan anda juga akan menjadi lebih murah.

Lihat perlindungan tambahan yang ada

Bagaimana Untuk Mendapatkan Tawaran Insurans Kenderaan Terbaik Di Malaysia

Syarikat insurans boleh meluaskan pelindungan polisi insurans kereta anda dengan memberikan manfaat tambahan selain daripada pelindungan standard. Penting untuk berbincang dengan wakil insurans anda untuk meminta penambahan manfaat dan juga pelindungan lain. Pelindungan ini termasuklah :-

  • Hujan lebat, ribut, taufan, tanah runtuh, gempa bumi dan lain-lain
  • Cermin kereta atau tingkap pecah
  • Rusuhan
  • Untuk tujuan pembelajaran dan juga ujian
  • Urusan tambahan lain serta pemandu dinamakan

Kadar insurans anda juga akan bergantung kepada pelbagai faktor peribadi seperti dimana anda tinggal, skor kredit, jenis model kereta anda, usia kereta tersebut, dan sejarah pemanduan anda. Untungnya, anda dapat menurunkan kos pelindungan insurans anda jika anda menyimpan rekod pemanduan selamat anda atau menggunakan kredit skor anda. Apabila anda telah memutuskan yang mana satu syarikat insurans terbaik untuk anda, anda masih perlu melakukan kaji selidik terhadap syarikat tersebut.

Pertama sekali, periksa sama ada syarikat tersebut boleh dipercayai serta berlesen di negeri anda dengan melayari laman web mereka. Di sini juga, anda boleh menyemak maklumat mengenai aduan yang dibuat oleh pelanggan terhadap mereka. Untuk mendapatkan tawaran insurans kenderaan terbaik yang akan memberikan ketenangan fikiran kepada anda, serta terbaik untuk anda, cara terbaik adalah melalui insurans Fincrew, projek yang dimiliki oleh NickMetrics group.

Insurans Fincrew merupakan produk yang direka untuk membantu pelanggan mereka mengumpul harta dan melindungi aset mereka. Jadi, sangatlah rasional untuk anda berurusan dengan Fincrew kerana mereka menyediakan pelindungan untuk melindungi dan menjaga perkara yang terpenting untuk anda


QuickEdit
Lea Azleeya
0 Comments

Kulit Bebas Jerawat Dengan Cosmoderm Tea Tree Oil


Kulit Bebas Jerawat Dengan Cosmoderm Tea Tree Oil  |  Kalau masalah jerawat melanda, maka bertambahlah masalah dalam diri.. Jerawat ni sebenarnya musuh wanita.. Atau ada yang suka bila muka dia berjerawat.. Agak pelik disitu ye.. Haha.. Bagi aku sendiri, kalau ada jerawat kat muka ni walau sebijik jerk, dah rasa tak best.. Sebab aku pernah lalui saat-saat derita jerawat penuh satu muka yang mana pelbagai produk dan cara dah aku cuba tetapi malangnya masih tak helok jugak.. 

Kulit Bebas Jerawat Dengan Cosmoderm Tea Tree Oil

Now aku dah tak perlu bimbang lagi sebab dah banyak produk yang bagus ada di pasaran bagi mengatasi masalah jerawat ni.. Cuma tinggal nak cuba dan tengok serasi ke tak serasi je dah.. Tapi aku nasihatkan, kalau nak cari produk yang bagus baik beli dari farmasi atau drugstore yang diluluskan oleh KKM contohnya produk Cosmoderm.. Katanya produk ni bagus untuk kulit yang berjerawat.. Sekarang ni Cosmoderm ada keluarkan produk terbaru tau iaitu Cosmoderm Tea Tree Oil untuk kulit bebas jerawat..

Cosmoderm Tea Tree Oil Skin and Body Care

Kulit Bebas Jerawat Dengan Cosmoderm Tea Tree Oil

Kalau korang nak tahu, Cosmoderm ni adalah produk yang diformulasi dan dihasilkan di Malaysia.. Produk penjagaan kulit dan badan yang berkualiti ini bebas paraben dan sulfat sesuai untuk mereka yang berkulit sensitif.. Apa yang menarik dengan produk ni adalah ia menggunakan ramuan berkualiti tinggi seperti Vitamin E dari Eropah, Mintak Tea Tree dari Australia, Co-Enzyme Q10 dari Jerman dan ramuan herba tradisional seperti Manjakani dari Malaysia.. Wahh manjakani pun digunakan jugak uolls.. 

Rangkaian produk Cosmoderm Tea Tree Oil ni berkesan merawat jerawat, bau badan, sunburn dan pada sama yang sama dapat melembutkan kulit.. Ia dirumus khas untuk korang yang kulit berminyak dan berjerawat..

Rutin Penjagaan Wajah Dengan Cosmoderm Tea Tree Oil Untuk Kulit Bebas Jerawat Dalam Masa 3 Hari!

Setiap orang pun akan ada rutin penjagaan wajah bukan? Atau ada yang tak hiraukan tentang penjagaan wajah.. Jangan begitu, sebab ini penting untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik.. Kalau tak perlukan kulit yang cantik pun pasti nakkan kulit yang sihat kan.. Jangan tak tahu ye, kulit cantik bermula dengan kulit yang sihat.. So, perlu ada rutin penjagaan wajah yang betul..

Ok, untuk korang yang mempunyai masalah jerawat, aku syorkan korang cuba Cosmoderm Tea Tree Oil ni.. Tapi penggunaanya kenalah konsisten ye.. Beberapa produk Cosmoderm diperlukan untuk kulit bebas jerawat.. Jom aku tunjukkan produk-produk dan step by step penggunaannya..

Kulit Bebas Jerawat Dengan Cosmoderm Tea Tree Oil


Langkah 1 - Tea Tree Oil Facial Cleanser
Dapat menghilangkan minyak, membuka liang pori dan mengawal kegatalan kulit untuk mengurangkan jerawat..

Langkah 2 - Tea Tree Oil Purifying Mask
Dah cuci muka, pakai mask dan biarkan selama sekurang-kurangnya 15 - 20 minit ia dapat membantu menyerap lebihan minyak, mengeringkan jerawat dan liang pori..

Langkah 3 - Tea Tree Oil Clarifying Toning Lotion
Membantu merawat jerawat, membuang bakteria dan minyak berlebihan. Kegunaannya untuk menyegarkan kulit apabila terdapat minyak yang berlebihan pada kulit..

Langkah 4 - Tea Tree Oil Anti-Blemish Gel
Dirumuskan dengan ekstrak berasaskan tumbuhan yang membantu mengurangkan jerawat, blackhead dan whitehead.. Gel ni dipakai hanya pada jerawat selepas menggunakan toner.. Untuk Anti-Blemish Gel ni ada 2 jenis tau iaitu :-

Kulit Bebas Jerawat Dengan Cosmoderm Tea Tree Oil

  • Tea Tree Oil Anti Blemish Gentle - Dapat mengecutkan jerawat, menghilangkan blackhead dan whitehead dalam masa 4-5 hari.. Sesuai untuk kulit berminyak, sensitif dan berjerawat
Kulit Bebas Jerawat Dengan Cosmoderm Tea Tree Oil

  • Tea Tree Oil Blemish X-Press - Dapat mengecutkan jerawat, menghilangkan blackhead dan whitehead dalam masa 4-5 hari.. Tidak sesuai untuk kulit sensitif
Itu rutin penjagaan wajah untuk kulit berjerawat yang paling simple sekali.. Kalau ikutkan set skincare Cosmoderm Tea Tree Oil ni banyak lagi.. Antaranya :-

Kulit Bebas Jerawat Dengan Cosmoderm Tea Tree Oil

  • Tea Tree Oil Day & Night Moisturiser (RM19.90) - 2 in 1 primer dan moisturizer untuk kulit berminyak dan kombinasi.. Pelembap berasaskan air membantu melindungi kulit daripada UVA & UVB yang boleh merosakkan sel kulit.
  • Tea Tree Oil | Oil Control Serum (RM34.90) - Gel water based serum dengan esktrak buah untuk mengawal lebihan minyak. Juga membantu mengecilkan pori-pori untuk mengurangkan jerawat, blackhead dan whitehead..
  • Tea Tree Oil Shower Gel (RM17.90) - Dapat memberikan kesegaran yang luar biasa untuk bau badan dan jerawat badan. Ia juga memberikan pembersihan lembut pada kulit menjadikan kulit segar dan licin tanpa rasa melekit. Ia adalah mandian yang ringan, tidak menjengkelkan dan anti bakteria yang sesuai untuk semua orang.
  • Tea Tree Oil Magic Body Lotion (RM22.90) - Ia adalah ubat semulajadi yang cepat untuk hilangkan bau badan, jerawat badan dan sunburn. Ia memberikan kelegaan dengan rasa sejuk pada kerengsaan dan ketidakselesaan kulit. Lotion ini juga dapat membantu mengurangkan ruam, jangkitan kulat dan bakteria. Ia berfungsi sebagai penghalau nyamuk dan bed bugs. Sesuai untuk semua orang dan setiap peringkat usia..

Bukan saja boleh rawat jerawat kat muka ye tetapi pakej sekali kat badan pun boleh.. So, apa lagi yang korang nak.? Dah lengap set ni untuk diri kita.. Bagi yang mempunyai masalah jerawat bolehlah cuba produk Cosmoderm Tea Tree Oil ni ye.. Korang boleh dapatkan semua produk ini di Watsons, Guardian, Aeon Wllness dan farmasi yang berhampiran korang.. Nak beli secara online pun boleh.. Korang boleh beli terus dari laman web Cosmoderm di www.cosmoderm.com.my atau di Shopee Cosmoderm Official Store iaitu di www.shopee.com.my/cosmoderm.


QuickEdit
Lea Azleeya
1 Comments

Feelingirldress Black Friday 2020 Wholesale Fashion Dresses


Feelingirldress Black Friday 2020 Wholesale Fashion Dresses |  Hi guys! Its been awhile we not talk about fashion. As we can see in the market right now, there are a lot of fashion styles offered. To those who love maxi dress, i suggest you go to feelingirldress website. It is because, alot of fashion dress you could find from there. They are trending and gorgeous to wear!!. Range size from small to the large one, Feelingirldress now offering Wholesale Maxi Dress just for you.  

I also feel hard to choose the best one for me. Just wish i can buy all of them for me. Finally i choosed Minimalist V Neck Maxi Dress Tie Waist Big Size Nice Quality..

Minimalist V Neck Maxi Dress Tie Waist Big Size Nice Quality

Feelingirldress Black Friday 2020 Wholesale Fashion Dresses

Take your style to the next level by adding this Minimalist V Neck Maxi Dress Tie Waist Big Size Nice Quality to your closet.

It Features :- 

  1. V-neck style lends classic flair to your overall looks
  2. 3/4 sleeve adds glamorous appeal to your dressy wardrobe
  3. Detailed with an adjustable waist tie for optimal fit and flair
  4. Longer length is suitable for a variety of occasions.
  5. Material : 94%Polyester+6%Spandex
  6. Saiz : S – 3XL
Beside that, we can find bandage dress here. Right now, they are also offering Wholesale Bandage Dress.. They are awesome to wear!!! I also find one which is so gorgeous to wear which is Green Split Cape Off Shoulder Bandage Dress Maxi Length Feminine..

Green Split Cape Off Shoulder Bandage Dress Maxi Length Feminine

Feelingirldress Black Friday 2020 Wholesale Fashion Dresses

Inspire beauty and grace with the Green Split Cape Off Shoulder Bandage Dress Maxi Length Feminine and it will have you lookin' so hot you'll burn up the dance floor.

It Features :-

  1. Show your back skin through the backless design
  2. Off shoulder embodies your clavicle and brings a lady look
  3. The zipper is designed to make it easier for you to wear it
  4. The split design on the back is the finishing touch to this dress.
  5. Material : 90%Rayon+9%Nylon+1%Spandex
  6. Saiz : S - L 


Feelingirldress Black Friday 2020 Wholesale Fashion Dresses

There are a lot more fashion dress we can find here in Feelingirldress. From plain, flowers, abstract and a lot more for you to choose. Choose according to your own taste and buy as much as you can!!! So what are you waiting for, quick buy all for you at the best price and make them all as your own collections. 

Dont forget to check out Feelingirldress Black Friday 2020!!




QuickEdit
Lea Azleeya
0 Comments

Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi


Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi  |  Wahh lama gile kot tak berupdate blog ni.. Makin hari makin malas aku nak mengadap pc untuk menaip sesuatu di sini.. Mungkin di pejabat dah seharian aku mengadap pc sambil jari jemari ligat menaip surat.. Kehkeh.. Drama tu penting ye uolls.. Haha!!

Ni dah penghujung tahun.. Dah masuk bulan November dah pun.. Tak lama lagi masuk la tahun baru, tahun 2021.. Cam biasa, hujung tahun mula la aku dok meriki-riki planner baru yang superb kiut.. Pening jugak sebenarnya nak buat pilihan sebab sekarang ni banyak sangat planner cantik-cantik kat pasaran.. Untuk tahun 2021, aku pilih Exclusive Planner by Aqisbi.. Gerenti puashati u.. Hiks..

Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi

Kalau tahun lepas aku pilih planner dari plannerhut, tahun ni aku bertukar angin sikit dengan planner by Aqisbi.. Code yang aku pilih adalah Magezine.. Aku beli di shopee je mudah  dan murah.. Dapat free postage dan dapat pulak free gift.. hehe.. 

Sebelum beli planner ni, banyak jugak la pilihan yang aku ada.. Ada yang jenis leather, ada yang jenis cover transparent, ada yang jenis macam ni jugak dan banyak lagi la.. Aku fikir, kalau beli yang jenis insert punye, aku ni jenis malas nak mencantikkan planner.. Jadi, aku pilih yang dah sememangnya cantik dan cute isi dalamnye.. hehe.. 

Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi

Set Planner By Aqisbi

  • Exclusive Planner
  • Financial Planner
  • Wall Calender
  • Ruler Planner
  • Bookmark
  • Sticker
  • Pen
  • Exclusive Box
Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi

Apa yang exclusive dengan planner by Aqisbi ini?

  1. RING BIND - Senang sangat nak buka setiap daripada 280 muka surat walaupon bahagian tengah. Paling best sebab boleh jimat ruang sebab guna ring bind boleh lipat planner ke belakang
  2. TAB & SEPERATOR - Ada tab dari bulan January hingga December. Mudah dan cepat nak selak terus ke bulan yg kita nak. Nak review balik aktiviti bulanan pon senang
  3. MINIMALIST - Design dan warna yg minimalist nampak kemas dan tenang je buat yg melihatnya. Memang seronok nak menatap planner ni setiap hari
  4. ILMU TAJWID - Content tambahan dalam ekslusif planner 2021 ni, kita back to basic ok! Ilmu tajwid dlm bentuk infografik disampaikan dengan santai dan berwarna
  5. ELASTIC BAND - bukan hanya utk tampak ekslusif, malah utk elakkan planner dari senang terbuka semasa dibawa
  6. LIMITED EDITION - Hanya 30,000 unit sahaja available. Bayangkan korang yg ada planner ni adalah 0.0009% je dari rakyat Malaysia 32 juta org
  7. SO EXCLUSIVE


Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi

Apa content exclusive planner 2021 ini?

✔️ Vision board
✔️ 2021 goals
✔️ Time to travel
✔️ Time to exercise
✔️ Checklist Khatam quran
✔️ Yearly reading log
✔️ Blank pages 40+
✔️ Calendar 2021
✔️ Calendar Hijri (1442H-1443H)
✔️ Monthly plan
✔️ Weekly & daily plan
✔️ Mutabaah amal
✔️ Letters to my creator
✔️ My quran moment
✔️ Weekly affirmation
✔️ Task management
✔️ Ramadhan roadmap
✔️ 2021 Roadmap
✔️ 2021 Planning Chart


Tak sabar nak tunggu 2021 nak melakar kenangan di dalamnya.. Walaupun tak rajin mana menulis pada tahun ni, azam tahun 2021 mahu berubah kepada menjadi lebih rajin menulis.. Asek tulis  buku servis jerk kan.. Haha.. Hope tahun 2021 lebih baik dari tahun ini untuk aku dan juga untuk semua orang jua.. Insyaallah..



QuickEdit
Lea Azleeya
3 Comments

Review Novel | Pak Imam by Muhammad Rusydi a.k.a Abang Bikai


Pak Imam by Muhammad Rusydi a.k.a Abang Bikai  |  Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas untuk hari ini olehNya.. Syukur Ya Allah.. Maka, adalah coretan aku untuk hari ini.. hehe.. Bukan apa, sesambil tengok Gegar Vaganza secara live di Youtube, bolehlah update blog sekali.. Setelah beberapa minggu mencuri masa membaca novel Pak Imam dari Muhammad Rusydi a.k.a Abang Bikai ni, akhirnya habis jugak aku baca hari ini.. Baca on off on off, tu sebab la ambil masa yang lama.. Hehe.. Nak tumpu terus, memang tak mampu sebab masa itu ibarat emas bagi aku.. Cewahh.. Hehe.. Jadi, hari ni nak la review novel ni.. Best ke? Haa kena baca sampai noktah terakhir ye.. Hiks..

Review Novel | Pak Imam by Muhammad Rusydi a.k.a Abang Bikai

Novel Pak Imam ni sebenarnya aku tak tahu pun kewujudannya.. Kalau dulu aku selalu jugak ikuti perkembangan Muhammad Rusydi ni.. Entah macam mana dan bila aku keciciran pula tentang perkembangannya.. Tehtibaaaa... Haha.. Serius, aku suka kata-kata motivasi yang dibawakan olehnya.. Memang boleh memberi semangat kepada kehidupan aku.. Yang down pun boleh ok balik dan yang merana, boleh move on dengan jayanya.. Insyallah..

Aku sedar akan kewujudan novel Pak Imam ni pun dek kerana seorang rakan blogger ni dok up tentang buku adik kepada penulis ini.. Dulu pernahlah baca novel tulisan Muhammad Rusydi ni iaitu Tunangku Tidak Tampan (3T)... Memang best novel tu.. Santai dan boleh buat aku gelak sorang-sorang.. Sama la jugak dengan novel Pak Imam ni.. Buat aku gelak sorang-sorang disamping beri aku motivasi yang baik untuk baiki diri aku..

Tajuk : Pak Imam
Penulis : Muhammad Rusydi a.k.a Abang Bikai
Muka Surat : 347
Penerbit : Rusydee Artz Studio
Tahun Terbitan : Disember 2016


Sinopsis Pak Imam

Pak Imam by Muhammad Rusydi a.k.a Abang Bikai


Seperti memilih tembikai. Luaran tidak menentukan isi dalamannya. Kadang manis. Kadang  tidak. Hidup ini juga begitu. Kadang suka. Seringkali duka. Namun, Allah kurnia hadiah namanya iman. Dengan anugerah ini, meski dunia penuh duga dan derita, engkau tidak boleh putus asa. - Pak Imam

Review Pak Imam

Pak Imam by Muhammad Rusydi a.k.a Abang Bikai

Pak Imam merupakan karya kedua Muhammad Rusydi setelah Tunangku Tidak Tampan (3T).. Bermula penulisan di facebook, akhirnya menjadi sebuah novel.. Kisah Pak Imam ni agak santai dan bukanlah satu buku dimana penulisannya serius.. Lebih kepada sekadar bacaan dan hiburan.. Sungguhpun begitu, dalam buku ni banyak pengajaran yang aku dapat.. Nampak je santai, tapi banyak sangat teladan malah ilmu yang boleh dikutip..

Dengan bahasa yang agak sempoi dan rojak, menjadikan buku ini menarik untuk dibaca.. Aku suka sebab tak terlalu serius.. Baca pun santai jerk dan mudah difahami apa yang nak disampaikan.. 

Untuk chapter yang pertama, kisahnya sedikit berat.. Starting yang sebegitu menarik minat aku untuk terus membaca.. Aku sangka kisah beratnya berlanjutan, rupanya hanya di chapter 1 sahaja.. Seterusnya agak santai dan menghiburkan.. 

Hidup tidak selalunya manis. Seperti isi tembikai. Bukan semuanya manis. Pasti ada yang tawar. Manis dan tawar, segala rasa semua dari DIA.... - Abang Bikai

Pak Imam mengisahkan kehidupan Abang Bikai di sebuah surau.. Abang Bikai ni merupakan seorang penjual tembikai disebuah kampung.. Dia cuba baiki diri yang dirasanya sangat berdosa atas muka bumi ini.. Dengan menuntut ilmu agama dengan Pak Imam dan Bilal di sebuah surau banyak mengubah diri dia.. Pak Imam dan Pak Bilal menjadi orang yang paling rapat dengan dia dalam cerita ini.. Banyak ilmu yang dipelajari dari Pak Imam..

Masa solat, baik saja. Lepas solat, astaghfirullah. 
Masa solat, tutup aurat. Lepas solat tak pakai tudung luar rumah. 
Masa solat, zikir dan tasbih, baca al-Quran. Lepas solat, al-Quran pun malas nak sentuh.
Masa solat, tertib saja gerakan. Lepas solat, bawa kenderaan macam pelesit. Maki-maki dalam kereta. 
Masa solat, tundukkan kepada hormat pada Allah. Luar solat, undang-undang Allah dipijak-pijak buat tak peduli. Malahan sampai benci. Kalau boleh, jangan buat undang-undang Islam di tanah air. 
Masa solat, sujud pada Allah. Tapi luar solat, mendabik dada dengan apa yang kita ada. Riak dan ujud dengan kerjaya dan harta benda. Bangga dengan status dan kejayaan. 
Masa solat, ucap cinta pada Allah. Lepas solat, tak cinta-cinta pun Allah. Duk cinta awek pakwe, tunang isteri. Cinta Allah biar ditinggalkan saja. 

Banyak kata-kata dalam buku ni menyentuh hati aku.. Beri aku pengajaran.. Baik-baik kata yang mampu membuat aku sedar.. Walaupun buku ni bahasa dia agak rojak, tetapi terlalu bagus untuk menjadi bahan bacaan.. Tegurannya sangat berkesan bagi aku.. Santai tetapi terkesan..

Rating & Cadangan

Pak Imam by Muhammad Rusydi a.k.a Abang Bikai

Rating : 🌟 🌟 🌟 🌟 🌟

Kenapa aku bagi novel ni 5 bintang? Ye, aku suka penulisannya walaupun santai dan bahasa rojak.. Banyak ilmu dan nasihat yang aku kutip dalam buku ni.. Nasihat yang sangat berguna dan terkesan pada aku.. Terima kasih sangat penulis.. Next, aku mungkin akan beli buku Tengku Thaka pulak.. Insyaallah.. Aku doakan moga penulis dapat hasilkan buku yang lebih menarik dan berguna kepada pembaca selepas ini.. Gut luck penulis.. Hehe..



QuickEdit
Lea Azleeya
4 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)