Top Social

Fryerzone Western Food | Tempat Makan Best Dan Sedap Di Kuantan

Monday, May 07, 2018
Fryerzone Western Food | Tempat Makan Best Dan Sedap Di Kuantan |  Jumaat lepas terasa nak makan western food.. Alkesahnya dah janji dengan encik suami sebenarnya nak belanja dia makan western food sebab dia tolong aku selesaikan kerja sikit.. Cuma tak tahu bila nak keluar makan sebab encik suami bekerja shif.. Jumaat baru ni, kebetulan dia kerja pagi (12.00 am), jadi sempatlah keluar makan.. Lagi pun dah lama benar rasanya tak pekena western food.. Kami decide nak makan di Fryerzone Western Food di Indera sempurna.. Rasanya last makan masa Qhaliff kecil lagi... Boleh baca SINI..


Malam tu kami keluar dari rumah selepas maghrib dan kami hanya bertawakal berharap agar kedai buka.. Alhamdulillah, sampai saja kawasan kedai, dah nampak lampu terang benderang.. Kereta pun banyak parking disekitar kawasan tersebut.. Masing-masing dah senyum sampai telinga.. Haha!! Yelah, selalunya kami pergi time dorang tutup kedai.. Memang frust gile.. Seperti biasa, kedai ni memang selalu ramai pelanggan.. Nasib baik ada meja kosong.. Kalau tak terpaksalah menunggu..


Dah pilih meja, kami terus dilayan oleh pelayan kedai.. Servis memang terbaik.. Cepat!! Dek kerana kami mengejar masa sebab encik suami nak kerja pula malam tu, kami order yang mudah-mudah sahaja.. Dapat saja Menu List, aku dah blur sebab tak tahu nak order apa.. Agak complicated sikit nak tengok list menu sebab tulisannya agak hipster.. Hehe.. Aku terpaksa baca satu persatu.. Tengok aku dah terkebil-kebil baca menu list macam siput, last sekali, encik suami suggest supaya ambil promo set sahaja... Aku setuju aje sebab malas nak buntangkan mata aku baca menu list satu persatu.. Haha.. Almaklumlah, aku tak berapa nak hipster kan.. Kehkehkeh!!

Kali ni kami order Set Promo - Chicken Grill with Mashed Potato, Chicken Chop with Mashed Potato, Meatball dan Mushroom Soup.. Lepas buat order, pelayan akan bacakan sekali lagi apa yang kita order bagi memastikan order tak salah ditulis.. Hehe bagus betul servis dorang kan.. Tibalah sesi menunggu order sampai ke meja.. Sambil menunggu kita selfie dulu.. Hiks..

Time ni air dah sampai.. Pantas gile! Si budak Qhaliff dapat air Ribena baru dok diam.. Buah Laici tu, dia rembat yang Abi dia punye.. 

Si budak baby ni pun tak sabar nak makan.. Eh! Dah boleh makan ke? Hehe aku suapkan dia Mashed Potato jerk.. Selera dia makan.. Bukan selalu dapat makan sedap ye.. Hah!!

Sementara menunggu makanan sampai, air terlebih dahulu sampai ke meja.. Perut agak lapar malam tu sebab  dari petang dok spend perut untuk diisi dengan western food.. Tak sabar sebenarnya tunggu makanan sampai... Walaupun tak mengambil masa yang lama untuk makanan sampai ke meja, dek kerana perut lapar, terasa lama la pulak.. Haha.. 

Nampak tak si budak baby tak sabar nak makan roti tu.. Eh! Tapi nampak mata dia dok usha ayam.. Haha!!

Promo Set - Chicken Grill with Mashed Potato

Menu pilihan aku Chicken Grill with Mashed Potato.. Oh ya, set promo ni didatangkan sekali dengan air buah ye.. Jadi, kita boleh pilih air buah yang kita suka.. Tapi nak pilih tu agak-agak la ye.. Pilih la air buah yang ada dijual sahaja.. Kalau korang dok mintak air buah blueberry ke strawberry ke, memang tak de la.. Air buah pilihan aku adalah Carrot Susu.. Untuk set promo yang aku pilih ni harganya RM10.80 sahaja.. Memang harga berpatutan dan rasanya pun sedap..

Si budak baby tak sabar nak makan roti.. Jadi, kita bagi dulu dia rasa roti.. Dak telan air liur dak tecik ni.. Hehe

Macam biasa, rasanya masih menten sedap tapi set promo ni black pepper sos dia sikit.. Tapi alhamdulillah, ngam jerk sos dengan ayam grill tu.. Biasalah, nama lagi set promo kan.. Takan la nak serba serbi lebih.. Berpadanan lah dengan harganya, ye dak? Apa yang encik suami order? Jom tengok..

Promo Set - Chicken Chop with Mashed Potato

Ini pula pilihan encik suami.. Chicken Chop with Mashed Potato berharga RM9.00.. Encik suami pilih air laici aje.. Biasanya dialah yang susah nak decide minum air apa.. Mungkin malam tu malas nak peningkan kepala, terus aje order air laici.. Jarang-jarang dia order air laici ni.. Untuk Qhaliff aku order air ribena supaya dia tak kacau air aku.. Haha!! Kalau tak order air asing, jawabnya memang air aku la jadi mangsa.. 


Wahh dah licin encik suami makan... Tak cukup sos katanya.. Biasalah dia, kalau makan tak kiralah western food ke atau makanan yang berkuah, memang nak kena sos atau kuah lebih.. Si budak Qhaliff tak nak makan ayam malam tu.. Dia nak makan meatball.. 

Meatball
Meatball ni sedap tau.. Harganya RM 8.00, ada 8 ketol semuanya.. Nama saja order untuk Qhaliff tapi kami jugak yang habiskannya.. Qhaliff makan 2 ketol saje.. Dah kenyang makan Chicken Grill dan Meatball, aku pekena pulak Mushroom Soup.. 

Mushroom Soup

Aku memang penggemar Mushroom Soup.. Kalau pergi makan mana-mana yang ada menyediakan menu Mushroom soup mesti aku wajib rasa.. Sebelum ni dah pernah makan Mushroom Soup di Fryerzone ni, memang kena dengan selera.. Jadi, kali ni aku masih lagi nak cuba Mushroom Soupnya.. Alhamdulillah, rasanya masih sama..  Yela, kengkadang kalau pergi kali pertama sedap, pergi kali kedua, dah kelaut rasanya.. Nasib baik di Fryerzone ni tak macam tu.. Hehe


Dah kenyang perut kita selfie sekali lagi dengan si budak baby ni.. Hehe.. Kemain lagik dia ye makan roti dan mashed potato kali ni.. Dah siap isi perut yang kosong, kami bergegas balik sebab risau encik suami lewat pergi kerja.. Sampai rumah dah jam 11 malam.. Terus encik suami bersiap nak pergi kerja.. Lain kali kena plan hari cuti.. Kalau hari kerja, memang kelam kabut jadinya.. Makan pun  tak tenang..

Jom Pekena Western Food Di Fryerzone, Kuantan

Oklah, kalau korang sedang mencari tempat makan best dan sedap di Kuantan, bolehlah ke Fryerzone Western Food sebab makanannya banyak pilihan, murah dan sedap.. Lokasinya di Indera Sempurna.. Mudah saja kalau nak cari.. Kalau rasa tak jumpa, boleh guna waze.. Hehe.. Aku bagi detail kedai ye.. Nanti senang korang nak terjah..

Oh ya, puasa dah dekat ni.. Nanti bolehlah berbuka di Fryerzone Western Food ni.. Kalau mengikut tahun sebelumnya, mereka ada menyediakan pakej berbuka.. Tak mahal.. Murah-murah aje.. Makanan pun sedap-sedap.. Jadi, masukkan Fryerzone Western Food, Kuantan dalam list lokasi berbuka puasa korang nanti ye.. 




Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Facebook



8 comments on "Fryerzone Western Food | Tempat Makan Best Dan Sedap Di Kuantan"
  1. I bookmark.. Mana lah tahu tersesat ke sana..

    ReplyDelete
  2. terliur tengok meatball =)

    ReplyDelete
  3. Meatball!! Arrgg mana nak cari ni? Kt sini ssh nak dpt. Hanya mampu melihat saja 😢😢😢

    ReplyDelete
  4. kuantan terlalu banyak tempat western food ni. nak cuba pun, ikut bajet la kan. hehe btw terima kasih kak kongsi ni. boleh la cari area indera sempurna kalau ngidam sangat

    | blog aimanabdullah |

    ReplyDelete
  5. wahhh sedappnya chicken chop dan meatball tu.

    ReplyDelete
  6. Haii Lea..
    Waa semua nampak sedap..Sis selalu juga ke Kuantan ikut Suami gi Gebeng ada kerja dan meeting, pastu terus naik ke Paka..
    Nanti ada rezki bole laa cuba ..

    ReplyDelete
  7. wow menarik ni. Turun Kuantan nanti boleh cuba. :D

    ReplyDelete
  8. best yer menu2 yang lea try . harga dah la murah.

    ReplyDelete