Showing posts with label blog. Show all posts
Showing posts with label blog. Show all posts
Header Blog Super Cute By Azhafizah Design

Header Blog Super Cute By Azhafizah Design


Header Blog Super Cute By Azhafizah Design  |  Rasa macam dah lama blog aku ni tak bertukar wajah.. Nak tukar template, rasa sayang.. Jadi, tak dapat tukar 'baju', kita tukar 'tudung' aje lah.... Eh! Tudung? Hehe header la.. Dah duduk di atas sekali kan, so tudung la tu.. Hiks.. Untuk menghilangkan rasa bosan dengan pemandangan yang sama, jadi aku buat keputusan untuk menukar header blog aku supaya dapat tampil dalam suasana baru yang lebih segar.. Barulah tak bosan kan?


Untuk design header kali ni, sekali lagi aku meletakkan kepercayaan kepada blogger Azhafizah untuk menghasilkan header untuk blog aku.. Rasanya, sepanjang aku berblog ni, dah banyak kali jugak aku menggunakan perkhidmatan beliau dan Alhamdulillah aku memang berpuas hati dengan hasilnya.. Tak hairanlah, sampai sekarang pun aku masih percaya dengan hasil kerja beliau.. Macam dah tak boleh nak move on dengan orang lain.. Haha..!!

Design yang aku request kali ni adalah yang simple tetapi menten cute.. Tak nak nampak terlalu sarat dan melemaskan pandangan sesiapa yang melihatnya.. Macam pakai tudung gak la.. Kalau pakai terlalu sarat ni memang rimas dan lemas la jawabnya.. Orang tengok pun serabut mata.. Betul tak? Hiks..


Inilah header blog super cute by azhafizah design yang aku tempah tu.. Korang nak tahu, cepat gile kot fiza buat kerja.. Pagi tadi aku transfer duit, tak sampai setengah jam dah siap header blog aku ni.. Terkejut aku.. Sungguhpun disiapkan dalam waktu yang singkat, tetapi hasilnya menten mantop wehh!! Pendek kata, hasil kerja fiza memang tak pernah mengecewakan aku..

Kalau korang nak tempah design tak kiralah, template blog ke, header, sampul raya dan sebagainyalah, korang bolehlah terjah blog fiza.. Bisness card pun dia boleh buat.. Harga memang berpatutan.. Untuk tempahan header blog macam aku ni, hanya dikenakan bayaran sebanyak RM20 sahaja.. Murah gila kot!! Jadi, yang mana nak membuat tempahan tu, bolehlah terus hubungi fiza.. 

Untuk sebarang tempahan dan maklumat lanjut, sila layari :-


Facebook

Instagram

Email
azhafizahmdnor@gmail.com

Read more »
Lea Azleeya
17 Comments
Total Pageviews Blog Lea Azleeya Cecah 1 Juta

Total Pageviews Blog Lea Azleeya Cecah 1 Juta


Total Pageviews Blog Lea Azleeya Cecah 1 Juta  |  Lama dah tak update tentang blog kesayangan aku ni.. Mungkin sebelum ni tak ada ape yang nak diceritakan tapi kali ni ada sesuatu yang mengejutkan aku dimana aku sendiri tak sedar.. Hehe.. Baru sat tadi aku perasan yang total pageviews blog aku ni dah mencecah ke angka 1 JUTA..!! 

Total Pageviews Blog Lea Azleeya Cecah 1 Juta, pageview, total pageviews, blog lea azleeya

Sebenarnya aku sendiri pun tak sangka pv blog aku ni boleh mencecah ke angka 1 Juta... Alhamdulillah masih ada yang sudi singgah ke blog picisan aku ni.. hihi.. 


Aku mula berblogging since 2013.. Itu pun hanya sekadar suka-suka dan hanya untuk menjadikan blog ni sebagai story book kisah hidup aku.. Tapi siapa sangka, akhirnya dengan berblogging ni aku dapat pergi lebih jauh sampai ke tahap sekarang.. 

Pada mula penglibatan aku dalam dunia blog ni, aku banyak join giveaway untuk tambahkan follower.. Kadang-kadang update story apa yang patut.. Ada masanya idea entah kemana sampaikan blog aku terbiar sepi terlalu lama.. Paling aku suka, menghias blog aku menjadi secantik yang mungkin walaupun pada waktu tu aku belum tahu kemana arah tuju blog aku ni.. Aku masih mencari-cari tujuannya..

Banyak kali juga aku tukar template blog.. Ada yang aku tempah dan ada jugak yang aku edit sendiri.. Aku mula belajar main dengan coding blog.. Mula-mula study pasal coding ni, sampai aku sakit kepala... Susah gile kot.. Dan akhirnya, aku pandailah sikit-sikit walaupun caca marba.. Huhu.. Selepas aku lebih yakin dengan blog aku ni, barulah aku membeli template yang lebih matang.. Seperti sekarang.. Matang ke? Hahaha..

Blog aku mendapat perhatian dan kepercayaan dari PR dan client baru saja lagi sebenarnya.. Aku mula membuat duit dengan blog aku ni kalau tak silap bermula awal tahun 2016.. Alhamdulillah berkat sokongan kengkawan blogger, aku dapat job untuk blog aku ni.. TQ kengkawan blogger yang banyak bantu aku bangkit dulu.. Jasa korang tak pernah aku lupa.. Insyaallah.. Tak yah la ye mention nama kat sini.. Hehe.. Biolah aku simpan aje nama mereka dalam hati aku ni.. Wahaha ayat aku syahdu betul..

TQ juga kepada PR yang percaya akan blog aku ni.. Insyaallah aku akan cuba yang terbaik bila ada yang memberi kepercayaan kepada blog aku ni.. 

Follower Blog Lea Azleeya Semakin Meningkat


Alhamdulillah, follower blog aku pun semakin meningkat dari hari ke hari.. TQ kepada yang sudi follow dan baca blog aku ni.. Ada masa tu, aku tak sempat nak buat jejak balas.. Almaklumlah aku ni partime blogger aje.. Siang aku kerja.. Malam baru ada masa untuk berblog... Jadi, bila jadual aku padat, memang aku tak punya masa nak jejak balas.. Nak blogwalking pun susah.. Insyallah kalau ada kelapangan aku akan buat jejak balas dan akan follow back blog kengkawan yang mana dah follow blog aku... Insyaallah..

Senang Ke Jadi Blogger Ni?



Best la ko jadi blogger... Dapat barang free.. 

Seronok la ko jadi blogger, dapat bayaran job... 

Huhuhu antara ayat yang selalu kedengaran kat telinga aku mahupun dok lalu-lalang kat mata aku bilamana aku baca wasap.. Tak senang diknon nak capai tahap ni.. Bertahun-tahun makan masa untuk meraih kepercayaan client.. Apa yang penting kene berusaha dan terus berusaha untuk majukan diri dan blog.. Ayat nak kene cantekkkk baru orang suka.. Buat kerja nak kena betul-betul baru orang percaya.. Kalau main cincai aje, sape nak kasi job kan..

Sebab tu aku cakap, jadi blogger ni bukannya mudah.. Bukannya sekelip mata boleh berjaya.. Bukan sekelip mata aje boleh femes (bukan aku.. haha).. Contohnya, macam blogger-blogger yang dah femes sekarang ni, diorang tu semua bermula dari bawah dengan tak ada apa-apa.. Dorang berusaha sampai tahap dah femes sekarang seperti Dr. Fatin Liyana, Nisa Kay, Cik Epal, Yuyu Zalikha, Irine Nadia dan ramai lagi lah.. 

Aku berblogging ni bukanlah untuk mengejar glemer tetapi cukuplah sekadar aku boleh jadikan dunia blogging ni sebagai punca pendapatan sampinganuntuk keluarga aku.. Doakan aku ye kengkawan.. Hehe..


Read more »
Lea Azleeya
17 Comments
Tersenarai 100 Blog Pilihan 2018 HasrulHassan.Com

Tersenarai 100 Blog Pilihan 2018 HasrulHassan.Com


Tersenarai 100 Blog Pilihan 2018 HasrulHassan.Com  |  Alhamdulillah, permulaan tahun 2018 menjadi pembukaan tahun yang sangat bertuah bagi aku.. Banyak rezeki yang datang kepada aku.. TQ ALLAH... Salah satunya tersenarai dalam 100 Blog Pilihan 2018 HasrulHassan.Com.. Syukur yang tak terhingga.. Terima kasih kepada blogger femes Hasrul Hassan kerana sudi pilih Blog Lea Azleeya sebagai blog pilihan bagi tahun ini.. 


Bagi warga keluarga blogger malaysia, rasanya semua dah kenal kot Blogger Hasrul Hassan ni kan.. Femes dengan tips SEO dan Adsense.. Banyak maklumat tentang SEO dan terutamanya tentang Adsense boleh didapati di blog beliau.. Kalau korang yang masih terkapai-kapai mencari maklumat dan panduan adsense, bolehlah ke blog beliau untuk menyelongkar tips yang ada.. hehe..



Hah, kalau korang nak blogging tips juga korang boleh terjah blog beliau.. Banyak perkongsian tentang blogging tips di sana.. Memang tak rugi kalau korang singgah di blog beliau.. Korang akan membaca pelbagai ilmu dari sana untuk lebih maju dalam dunia blogging... Bagi yang bukan blogger pula, korang boleh lihat tempat-tempat menarik yang pernah blogger Hasrul Hassan lawati.. Nanti bolehlah korang plan untuk bercuti bersama keluarga.. Tak gitu.. Hiks

Oklah, untuk list 100 blog pilihan 2018 aku  tersenarai di tangga yang ke-50.. Wahh cun-cun dok tengah-tengah tu.. Haha!! Ramai blogger yang aku kenal dan ada dikalangannya merupakan blogger yang agak rapat dengan aku.. Semoga dengan penghargaan ini, dapatlah aku dan kengkawan yang lain lebih bersemangat untuk blogging lepas ni.. 

Kalau korang nak tengok sama ada korang tersenarai ataupun tidak, boleh klik di SINI..


Read more »
Lea Azleeya
14 Comments
Iklan Adsense Telah Muncul Di Blog Lea Azleeya

Iklan Adsense Telah Muncul Di Blog Lea Azleeya


Iklan Adsense Telah Muncul Di Blog Lea Azleeya  |  Pelik tapi benar.. Ehh dah kenapa pulak starting ayat aku cenggitu yek.. Yela, mane taknya jarang-jarang aku bercerita pasal iklan di blog aku ni.. Kali ni nak berkongsi kegembiraan aku pasal iklan adsense telah muncul di Blog Lea Azleeya dengan tiba-tiba.. Haaa nampak tak ayat tu.. Jelas terpancar kegembiraannya.. Haha!!

Iklan Adsense Telah Muncul Di Blog Lea Azleeya, iklan, adsense, google adsense, iklan di blog

Aku pun tak pasti sejak bila iklan ni mula muncul di blog aku.. Tapi yang pastinya aku dah lama mohon iklan adsense ni bermula dari aku menggunakan domain lagi.. Sebelum aku guna domain, memang iklan adsense aku dah diluluskan.. Tetapi bila tukar kepada domain setahun yang lepas, aku terpaksa memohonnya semula.. Tetapi nak nampak kembali kemunculannya di blog aku ni, yang amatttttt lamanya..

Bayangkanlah aku dah renew domain lama dah.. Itu bermakna aku dah pakai domain lebih kurang setahun lebih nak dekat 2 tahun dah.. Barulah iklan adsense muncul diblog aku ni.. Mana tak gumbiranya kan.. Tengok kengkawan lain dok up status pasal lulus adsense, aku meleleh air hidung membacanya.. Haha!! Drama sangat aku!! Tapi sekarang aku bersyukur sebab iklan adsense sudi jugak akhirnya muncul di blog aku ni.. Cuma di sidebar belum muncul lagik.. Tunggu kelulusan lagi la kot.. Hiks..


Buat masa ni aku cuma letak di bawah header dulu.. Nak letak dalam entry, aku malas lagi nak main dengan coding.. Tunggu la dulu bila ada masa free yang panjang.. Sekarang masa terlalu cemburukan aku merelaxkan diri.. Ada saje bende yang nak kene buat.. Tak sabar juga sebenarnya nak tambahkan lagi ruang untuk iklan adsense aku ni... Moga ada rezeki aku dan anak-anak.. Insyaallah.. Amin YRA..


Bila iklan dari google adsense ni keluar di blog, terasa lengkap dah blog aku.. Seolah-olah perkara wajib jerk kan ada adsense di blog.. Haha.. Korang macam mana pulak? Ada rasa macam aku jugak ke.. Aku baru lagik nak belajar tentang iklan di blog  ni.. Mungkin korang dah terlebih expert dari aku ni yang baru nak up bak kata orang-orang sekarang ni..




Read more »
Lea Azleeya
19 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)