Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Pelembab Muka Water Based Yang Bagus Bantu Baiki Kulit Sunburn dan Kemerahan

Friday, October 7, 2022

2 comments
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Pelembab Muka Water Based Yang Bagus Bantu Baiki Kulit Sunburn dan Kemerahan  |  Assalamualaikum.. Hi Gaissss!! Lama gila tak bersiaran dekat sini... So, kali ini aku kembali untuk share dengan korang sesuatu yang best.. Cewahh.. Haha~!! Apa yang best tu agaknya ye.. Haaa kali ni aku nak share dengan korang pelembap muka berasaskan air yang aku tengah guna sekarang ni.. Memang terbaik gaiss iaitu Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature.. 


Memandangkan umur pun semakin meningkat, penjagaan diri tu kenalah lebih dititikberatkan supaya tidak kelihatan tua sebelum usia terutamanya penjagaan wajah.. Yelah kita jumpe orang ramai, pastinya wajah dulu yang dilihat.. Betul tak? Hehe.. So, perlulah dijaga supaya kulit sentiasa sihat dan bermaya.. Selain supplemen, pelembap muka pun penting tau.. Apatah lagi kulit yang sentiasa terdedah kepada cahaya matahari macam kulit aku ni.. Ada kala aku berhadapan dengan masalah sunburn dan kulit kemerahan.. Pelbagai jenis pelembap aku cuba kebanyakannya pelembap di pasaran sekarang berasaskan minyak dan sangat tidak sesuai dengan kulit muka aku yang jenis kombinasi ini..


Kulit aku juga bukan sahaja terdedah kepada cahaya matahari tetapi juga terdedah kepada 'blue light' dari komputer, laptop dan telefon bimbit.. Kalau korang nak tahu, sebenarnya ini juga memberi kesan yang sama dengan kita berjemur di bawah cahaya matahari yang terik.. Sebab itulah kulit aku ada kalanya sangat kering dan mudah keradangan. Untuk mengatasi masalah ini, aku sangat perlukan pelembap yang berasaskan air seperti Aqua Whitening Cream dari Hansaegee ni.. Ini pun selepas aku membaca review positif dari pengguna produk ini.. Jadi aku lebih yakin untuk menggunakannya.

Hansaegee Aqua Whitening Cream Pelembap Muka Water Based Bantu Baiki Kulit Sunburn dan Kemerahan


Selain review dari pengguna produk ni, aku juga buat research tentang kulit kombinasi ni.. Bukan main guna je tau.. Apa yang aku dapat dari tips kecantikan kulit, untuk kulit kombinasi macam kulit aku ni sesuai dengan pelembap muka berasaskan air.. Sebab itulah, aku pilih Aqua Whitening Cream ini.. Bukan hanya sekadar melembap tau tetapi juga boleh membaiki kulit sunburn dan kemerahan dengan berkesan.. Kulit aku ni memang sejenis kulit yang mudah sunburn.. Nasib baik dah jumpa pelembap terbaik ni untuk atasi masalah sunburn.. hehe.. Oh ya, satu lagi boleh mencerahkan juga.. 

Apa yang aku suka lagi dengan Aqua Whitening Cream ni, ia juga boleh mengawal lebihan minyak dan sebum pada kulit.. Pendek kata, boleh mengawal kulit berminyak.. Kulit aku ni biasanya berminyak bahagian zon 'T'.. Kadang tu kalau berminyak, sampai berkilat muka.. Lepas guna Aqua Whitening Cream ni, dah kurang sikit minyak di bahagian zon 'T'.. Kalau tak orang cakap boleh goreng ikan.. Haha..

Bahan Utama Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream


Sebelum guna sesuatu produk tu perlu tau dulu bahan yang terkandung dalam produk tersebut.. Jangan main pakai je.. Bahaya untuk kulit.. Untuk Aqua Whitening Cream ni, aku dah selidik dahulu sebelum guna dan alhamdulillah kandungannya semuanya selamat untuk digunakan.. Tidak mengandungi alkohol, sulfate dan paraben.. Antara bahan utama di dalam Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ini adalah :-

Water, Cyclopentasiiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Niacinamide, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Camellia japonica seed oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-1-/1 Dimethicone, DMDM Hydantion, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Nampak tak, yang pertama tu bahan ape? Water... Air... Maka jelaslah produk ini memang berasaskan air dan sebab itulah aku memilih Aqua Whitening Cream ini.. Selamat digunakan..

Di dalam Aqua Whitening Cream ni mengandungi ekstrak herba dimana ia dapat menenangkan kulit dan melembapkan kulit jauh ke dalam kulit.. Bukan itu sahaja tau, ia juga mengekalkan kelembapan untuk membentuk kulit yang tegang.


Selain itu, Aqua Whitening Cream juga mengandungi 2 bahan utama yang lain iaitu :-

Camellia Japonica Seed Oil
  • Anti-kulat
  • Tidak menyumbatkan liang pori sekaligus dapat menghalang jerawat dari muncul
  • Membantu melembapkan kulit kering dan melegakan keradangan kulit
  • Melembap jauh ke dalam lapisan bawah kulit
Niacinamide
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Mengawal minyak, menjadikan kulit bersih dan tegang
  • Membantu mengurangkan garis halus dan membaiki kulit kusam
  • Mengecilkan liang pori dan dapat mengawal kulit berminyak

Kelebihan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream


Aqua Whitening Cream ni banyak kelebihannya tau.. Bukan hanya dapat melembap dan menghidratkan kulit sahaja bahkan banyak lagi manfaatnya kepada kulit kita.. Permulaannya aku ingat ia sekadar pelembap sahaja rupanya banyak lagi manfaatnya menjadikan aku lebih excited untuk terus menggunakan Aqua Whitening Cream ini.. Jom lihat manfaat krim pelembap yang superb ini..
  • Membantu memulihkan kulit terbakar ( sunburn )
  • Membaiki keradangan dan kemerahan kulit
  • Membaiki sel kulit rosak
  • Menyegarkan kulit
  • Mengawal minyak dan sebum yang berlebihan
  • Mencerahkan kulit
  • Menyekatakan tona kulit
  • Melegakan kulit sensitif
  • Menenang dan menyamankan kulit bila berada dalam cuaca panas
  • Melambatkan proses penuaan
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

Ada satu lagi keistimewaan Aqua Whitening Cream ni yang perlu korang tahu.. Pelembap muka yang super duper ni lain dari yang lain tau kerana bila kita apply dekat kulit, selepas beberapa kali urutan akan terhasilnya 'water drop' macam peluh tu.. tapi bukan peluh tau.. Ia adalah titisan air dari krim tersebut.. Mula-mula aku tengok review orang aku sendiri tak percaya krim ni boleh keluarkan titisan air macam tu, tapi bila dah guna sendiri, rasa ajaib pulak dan lebih excited dengan krim ni.. Tak percaya cuba korang tengok gambar di bawah ni.. 

Cara Penggunaan Aqua Whitening Cream

Ok, untuk cara penggunaannya pula sangat mudah.. Sama je macam krim pelembap yang lain cumanya krim ni memerlukan urutan pada muka untuk penyerapan krim dengan lebih baik.. Jom aku tunjukkan step by step cara penggunaan yang betul Aqua Whitening Cream ini.. Cara pun kene betul juga tau, barulah produk ni berkesan ke atas kulit kita..


Aku suka sangat krim pelembap dari Hansaegee ni sebabnya kulit jadi sangat lembap dan muka jadi segara.. Krimnya pun mudah sangat menyerap ke dalam kulit. Biasanya aku menggunakan krim pelembap ni sebelum aku mengenakan solekan supaya kulit kekal lembap dan sekaligus dapat mencerahkan kulit aku ni.. Hehe.. Nak kulit cantik jangan skip pelembap muka tau.. Sangat penting.. Lagi bagus lepas pakai Aqua Whitening Cream ni, korang apply pula makeup.. Muka nampak lebih sihat dan natural glowing gittewww!!

Kulit Lebih Lembap dan Sihat Selepas Menggunakan Aqua Whitening Cream

Alhamdulillah selepas menggunakan Aqua Whitening Cream ini selama seminggu dah nampak perubahan pada kulit wajah aku ni.. Sangat serasi dengan kulit aku jenis kombinasi ni.. Kulit aku yang agak berminyak di zon 'T', sekarang dah kurang berminyak berbanding dulu.. Liang pori pun dah semakin mengecil.. Sekarang memang kulit aku dah sekata kelembapannya.. Kalau dulu ada bahagian yang terlalu kering sehingga menimbulkan kerengsaan pada kulit.. Lagi pula, kulit aku mudah sunburn.. Dengan adanya krim pelembap dari Hansaegee ni, dapatlah membantu mengurangkan masalah sunburn ni..


Dari hari pertama lagi aku dah jatuh cinta dengan moisturiser ni.. Bila pakai tu rasa selesa sangat sebabnya krim ni sangat ringan teksturnya seperti tak pakai apa-apa pada muka tambahan pula ianya tidak berminyak dan tidak melekit.. Kulit pun rasa sejuk je kerana krim ni water based.. 

Sebelum cuba krim ni aku memang menghadapi masalah keradangan kulit kerana aku tersalah pakai skincare.. Kulit muka aku kering dan kemerahan sedikit.. Walaupun tak teruk tapi tahap kerisauan aku tu agak tinggi jugak bila melibatkan bahagian muka ni.. Hehe.. Nasib baiklah ada Aqua Whitening Cream ni, dapat membantu mempercepatkan proses pemulihan kulit aku ni.. Sekarang kulit aku dah kembali lembap dan sekata.. Alhamdulillah.. 


Setiap hari tak pernah skip tau pakai pelembap muka dari Hansaegee ni.. Kalau tak pakai sehari rasa tak lengkap ke rutin penjagaan wajah aku... Memang dah menjadi 'sahabat baik' aku dah Aqua Whitening Cream ni tau.. Haha.. Bila keluar rumah di bawah cahaya matahari kulit lebih selesa dan nyaman... Kulit aku pun dah tak mudah sunburn dah sekarang.. Memang terbaiklah Aqua Whitening Cream ni.. 

Nak Beli Dekat Mana Ye Aqua Whitening Cream ni?


Mesti ramai yang tertanya-tanya dekat mana nak dapatkan Aqua Whitening Cream ni kan.. Pelembap muka yang super duper best bagi aku.. Ok, untuk dapatkan produk Hansaegee ni, korang boleh dapatkan secara online di  :-

➤ Brand : Hansaegee Nature 
➤ Website : www.hansaegee.com/shop 









Read More

Infinix Malaysia announced the official launch of the Infinix Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB On 7th October 2022

Wednesday, October 5, 2022

1 comment
Infinix Malaysia announced the official launch of the Infinix Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB On 7th October 2022  |  Infinix Malaysia today announced the official launch of the Infinix Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB, their latest powerful smartphone in the Note series which will be available for users across Malaysia from 7th October 2022 onwards. In addition to its fashionable design, the Infinix Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB will provide cutting-edge features to its young and trendy users at only RM799. Fans will be excited to find out that Malaysia is the first country in the Southeast Asia region to be introducing such a device. 


It features the powerful MediaTek Helio G99 6nm High Performance Monster Engine for an extraordinary and seamless interface experience, an extended RAM up to 13GB (8GB+5GB) for ultimate app processing performance, a massive 5000mAh battery with 33W Fast Charge for long-lasting usage, a 6.7” FHD+ True Colour AMOLED Display for a vivid and immersive viewing experience, a 50MP Ultra Night Triple Camera for an enhanced mobile photography adventure, and a Monster Gaming Kit for gamers looking to level up in their leagues. 

"The Infinix Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB is a beautiful blend of innovative technology with a sleek design, perfect for today’s youths going through their fast-paced and trendy lifestyles. Here in Malaysia, we strive to inspire and nurture our promising youths in achieving their dreams through the palm of their hands. Integrating all these advanced features into the Infinix Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB with an affordable price, Malaysian users will be able to invest and gain access to the digital life, “ said Richard Tang, Country Manager of Infinix Malaysia.



PEAK PERFORMANCE LIFESTYLE 

Infinix strategically combines much-needed technologies to make the Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB the perfect blend of peak level performance. From a strong gaming processor to important multitasking support, this smartphone provides users with the crucial specifications that are needed for an increasingly demanding lifestyle.  

Powerful MediaTek Helio G99 6nm High Performance Monster Engine for Extraordinary and Seamless Interface Experience 

The device is equipped with the all-new MediaTek Helio G99 6nm High Performance Monster Engine, packing powerful features and ensuring users a seamless and smoother interface experience, regardless of gaming, web browsing, or streaming videos. This ultra power processor also maximises the viewing and gaming experiences by incorporating two high-performance Arm Cortex-A76 processors clocking up to 2.2GHz and a highly capable Arm Mali G57-class GPU. With the MediaTek chipset, it can achieve up to 385,052 score on the Antutu V9.3.5 test, which is higher than other smartphones within the same price range.  


Extended RAM up to 13GB (8GB+5GB) for Ultimate Processing Performance 

With the extended 13GB memory by integrating 8GB RAM and 5GB ROM, the Infinix Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB allows users to store more photos, videos, and applications. It also gives an unrestricted background running apps from 11 to 20 apps. In addition, it speeds up the application’s start time from 802ms to 307ms and reduces lag up to 61%. Thus, users can experience high-efficiency while using this smartphone for their work or entertainment.  


Long Lasting Power of the Massive 5000mAH Battery with 33W Fast Charge 

It comes with a massive 5000mAH Battery and a 33W Fast Charge capability. Fans will be able to enjoy a long lasting use as this model saves battery up to 7% in comparison with the G96 model based on laboratory gaming tests. Even though the Infinix Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB has a large battery, it still retains the ultra sleek design up to 7.8mm and 192.5 grams light in the form to ensure users have the most comfortable and pleasant user experience. 

Infinix’s Signature Monster Gaming Kit For The Ultimate Gaming Escapade 

Similarly with its Note series smartphones, Infinix incorporates its signature Monster Gaming Kit to the Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB smartphone, which comprises of the XArena (Dar-Link Game Booster Technology), Graphic Enhancement, Revive Countdown, Linear Motor Tactile System with 4D Vibration, 10-Layer Graphite Cooling System, and Dual Speakers with Hi-Res and DTS. This Monster Gaming Kit aims at avid gamers who are looking to score their first league, and with this advanced technology, users will be able to game at ease without worrying about lag time and overheating.  

One thing that has been improved in the Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB is the addition of the physical gyroscopic function, which will definitely give users a more realistic gaming experience.


SLIM AND STYLISH DESIGN 

Infinix understands that young users nowadays not only focus on the performance of their smartphones, but also the trends on the smartphone’s design. By pairing an immersive performance with a trendy and chic design, the Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB creates a perfect blend of style that is ideal for any scenario. 

6.7” FHD+ True Colour AMOLED Display For a Vivid and Immersive Viewing Experience 

Infinix integrates the Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB with a 6.7” FHD True Color AMOLED screen that is perfectly suited for users offering a smoother response at the tip of their fingers. The display offers an even more realistic colour and contrast, thanks to its 100% DCI-P3 colour gamut, 100,000:1 contrast ratio.  

Blending with its 7.8mm Ultra Sleek Design, users will be able to have a comfortable grasp of the smartphone in their hands while they are on the go.


50MP Ultra Night Triple Camera For Ultimate Photography 

Users can take fantastic photos with the Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB’s 50MP Ultra Night Camera with a depth lens and AI lens that brings mobile photography to a whole new level. To enhance image capturing even further, the smartphone offers Professional Night Scene Photography Mode to ensure better pictures are taken in low light conditions.  

The Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB has a 16MP selfie camera with a dual-LED flash for taking the perfect selfie, even after dark.



Three Colour Choices To Suit Youth’s Trend and Vibes 

The Infinix Note 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB comes in three vibrant colours: Volcanic Grey, Tuscany Blue and Alpine White. The Volcanic Grey speaks volumes as it is a colour fit for matching outfits for any time of the day. Tuscany Blue is a soft and pastel like colour that gives off a calming effect whereas Alpine White shows off a chic and elegance vibe suited for those who strive for a minimalist lifestyle. These colours are not only vibrant, but they compliment today's youth in following the trendsetter culture. 

Here are the information on the price and availability of the INFINIX NOTE 12 2023 ANTI LAG-LAG CLUB :-

Nationwide First Sale Date

7th October 2022

Online Sales Platform

Infinix AIOT Official Store on Shopee

Colours Available

Volcanic Grey, Tuscany Blue, Alpine White

RRP

RM799

First Day Sales Promo

RM699 (Only on 7th October 2022, Shopee)


Fans who are interested to find out more about this device can also stay tuned to Infinix Malaysia's Official Facebook, Instagram, YouTube, Twitter and website. Do follow Infinix Malaysia's Official social media platforms to stay up to date on upcoming promotions and offerings.  

#GameOnzwithInfinix 
#InfinixMalaysia 
#Infinix



Read More

Top 5 Reasons Why You Should Choose Darry Ring?

Monday, September 26, 2022

1 comment
Top 5 Reasons Why You Should Choose Darry Ring?  |  Choosing an engagement ring is a huge investment and you have to do careful research on it. But in recent years, a variety of ring brands have emerged on the market, with different brand philosophies and missions. No matter what style of diamond engagement ring you prefer, you can find a ring brand online to suit your various needs. But to save you the trouble of searching, we've researched some of the top jewelry brands on the jewelry market and gathered our top picks.   


For the avant-garde bride-to-be who seeks true love, focuses on the promise of true love and wants something unique, Darry Ring is the place for you.  

Darry Ring is a well-known leading engagement ring brand that shows a pledge of commitment and agreement for a lifetime. This brand emerged in Paris, France and launched in 2010. From there, it started spreading and growing in different parts of that country. Today, Darry Ring has almost 400 diamond stores Worldwide.

Darry Ring is selling many useful and worth-having products across the globe. Well, Darry Ring sells high-end diamond rings, customized jewelry products, necklaces, bracelets, wedding bands, and rings made with cutting-edge diamond technology. It also caters to the personalization of engagement rings. The primary intention of this brand is to spread a romantic and true love culture with DR diamond ring.  

Top 5 Reasons Why You Should Choose Darry Ring 

There are a lot of reasons that will make you choose the Darry Ring for making your purchase. Let's dig out the following five reasons here.  

1.  Unique brand concept 

The unique brand concept of Darry Ring is all about adhering to the fact that one can get only one DR ring for his/her love in his/her lifetime. One can customize any ring under other ring brands, but this does not apply to Darry Ring. The desire and urge for true love are surpassing the increasing divorce rate, which is what makes Darry Ring unique in its brand concept and is still attracting a lot of customers to its products.  

2.  High-quality DR diamond 

The quality of DR jewelry, especially diamond rings, needs special mention. Darry Ring is committed to providing every customer with high quality DR diamonds. Each DR diamond is carefully selected and produced in accordance with the 4Cs of diamonds. Moreover, each DR diamond ring is supplied with a ring certification from an authoritative body.  


3.  Equip with top ring designer team 

The diamond rings made by Darry Ring are designed and created by the top ring designer team. Darry Ring has top designers from all over the world to design unique DR diamond rings according to your individual needs. These diamond rings are tested in the laboratory. You won't get any compromise on the quality, manufacturing, and ethical sources from which these rings are sourced.  

4.  Security 

Darry Ring has no such match when it comes to security. It all has become possible with the Darry Ring Agreement and a valid ring certification. One can purchase a diamond ring once he commits to his love. Only then will he get an agreement to sign. This signing will provide him with a valid ring certification. Aside from this certification, the security of your personal information lies at the heart of the Darry Ring, which will be kept confidential.  

5.  Chosen by famous stars 

The thing that will appeal to you the most towards the Darry Ring and its product is that it has been chosen by celebrities, such as Olympic diving champion, Wu Minxia, since it was introduced.  

Verdict 

When it comes to choosing the quality diamond ring for your partner, you will look around and find many renowned brands. However, Darry Ring will attract you instantly because of the reasons mentioned above. So, if you find this diamond ring brand unique and the right fit for your purchase, then don't miss out on this opportunity and make your love feel special.  

Read More

Eskayvie i-Qids Booster Untuk Perkembangan Minda Anak-Anak Jadi Lebih Cergas dan Bijak

Thursday, September 22, 2022

1 comment
Eskayvie i-Qids Booster Untuk Perkembangan Minda Anak-Anak Jadi Lebih Cergas dan Bijak |  Anak-anak merupakan suatu amanah dan tanggungjawab yang amat besar bagi setiap ibu bapa. Peranan ibu bapa dalam mendidik dan membentuk anak-anak menjadi seorang yang bijak dan sihat bermula sejak mereka dilahirkan lagi. Sebagai ibu bapa sudah tentu kita amat mementingkan perkembangan minda anak-anak.. Betul tak?


Teringat semasa wabak Covid-19 melanda negara kita.. Pandemik telah memberi kesan yang banyak kepada kehidupan kita, terutamanya dari aspek pendidikan. Pada masa tu, anak-anaklah antara mangsa yang paling terkesan dek pandemik ini.. Kekangan pandemik dahulu telah memaksa mereka untuk sentiasa berkurung di rumah, tidak boleh keluar bermain, tidak boleh hadir ke sekolah berjumpa kawan-kawan malah proses pembelajaran juga dilakukan secara atas talian.

Ini menyebabkan mereka dah kurang berinteraksi kerana tidak dapat belajar di sekolah dan banyak masa mereka dihabiskan dengan bermain gajet berbanding buku.. Belajar secara maya juga membuatkan mereka tidak fokus pada pelajaran, cepat bosan, letih dan hilang mood berbanding belajar di sekolah.


Emosi mereka juga turut terganggu dan mudah mengamuk kerana asyik terperap sahaja di dalam rumah tanpa dapat melakukan aktiviti yang kebiasaannya dilakukan diluar. Hal ini boleh menjejaskan interaksi sosial dan sekaligus mengganggu perkembangan otak serta daya tumpuan anak-anak. 

Semasa pandemik dulu, aku juga sangat risaukan perkembangan minda anak-anak aku. Untuk mengatasi kerisauan ini, aku lakukan beberapa tips yang diperolehi daripada pembacaan bagi membantu perkembangan minda anak aku. Aku akan pastikan untuk sentiasa berkomunikasi dengan mereka, hadkan masa mereka bersama gajet, dengar masalah mereka dan sediakan jadual rutin harian mereka. 

Aku juga berikan mereka suplemen kesihatan yang terbaik buat mereka iaitu Eskayvie i-Qids. Ye, aku dapati suplemen ini sebenarnya sangat membantu dalam perkembangan minda anak-anak.



Eskayvie i-Qids, Booster Untuk Perkembangan Minda Anak-Anak

Eskayvie i-Qids merupakan vitamin "brain booster" yang diformulasikan dengan Phosphatidylserine, Aplha Linolenic Asid (ALA), multivitamin dan mineral bagi menyokong perkembangan sel-sel otak anak-anak sekaligus menyokong proses pembelajaran mereka.

Kalau korang nak tahu, formulasi Eskayvie i-Qids ini amat istimewa tau kerana ia mengandungi superfood terdiri daripada 22 ekstrak buah-buahan serta sayur-sayuran, Moringa dan Prebiotik yang sangat bagus untuk mengisi jurang keperluan nutrisi daripada diet yang tidak seimbang serta melindungi otak daripada kesan stress dan kerosakan..

6 Bahan Nutrisi Utama Eskayvie i-Qids


Seperti yang aku katakan tadi, di dalam Eskayvie i-Qids ni terkandung 6 bahan nutrisi utama untuk otak yang sihat dan minda yang cergas iaitu :-
  • Phosphatidylserine (Serine)
  • Alpha Linolenic (ALA)
  • 22 Buahan & Sayuran
  • Moringa
  • Prebiotik
  • Multivitamin & Mineral
1.  Phosphatidylserine (Serine)

Ini merupakan super brain booster dan menjadi kunci utama kepada penghantaran signal maklumat yang lebih laju di dalam otak.


Kalau nak tahu, sebenarnya masih ramai kanak-kanak  Malaysia yang kekurangan pengambilan  Phosphatidylserine setiap hari. Untuk membantu fungsi  otak yang baik, kanak-kanak disarankan untuk  mendapatkan sekurang-kurangnya 100mg  Phosphatidylserine sehari. Tetapi sayangnya, kanak-kanak  kita hanya mengambil sekitar 1/3 sahaja dari jumlah ini!

Phosphatidylserine ni bukan sahaja penting untuk bantu  sel-sel otak berhubung, tapi juga boleh meningkatkan penghantaran maklumat ke otak. Bila penghantaran  maklumat jadi laju, semestinya kanak-kanak akan lebih  mudah untuk mempelajari sesuatu yang baru! Malah  pelbagai kajian yang dibuat di beberapa negara maju juga  mendapati dengan corak pemakanan hari ini, ramai  individiu terdedah dengan pengambilan  Phosphatidylserine yang tidak mencukupi.

Phosphatidylserine boleh didapati daripada makanan  harian walaupun kebiasaannya jumlahnya tidak  mencukupi. Jadi, sangat penting untuk ambil  Phosphatidylserine daripada sumber makanan tambahan.

2.  Alpha-Linolenic Acid (ALA)

Ini pula adalah bahan asas kepada pembentukan EPA dan DHA untuk meransang sel-sel otak berhubung.. 


Kalau nak tahu, sebenarnya ikan mengandungi  sejenis nutrisi yang dipanggil sebagai Omega 3  dan penting untuk kesihatan otak. Omega 3 boleh  dipecahkan kepada EPA dan DHA yang  mempunyai tugas tersendiri dalam merangsang  sel-sel otak untuk berhubung. 

Sayang sekali, pemakanan yang tidak seimbang  boleh menyebabkan kanak-kanak kekurangan  nutrisi ini sehingga mengganggu perkembangan  minda mereka. Selain daripada makanan semula  jadi, sumber EPA dan DHA juga boleh didapati  dalam minyak ikan. Namun akibat rasa dan baunya yang sedikit hanyir menjadikan kanak-kanak kurang gemar untuk mengamalkannya.

Sebab itu, pengambilan Alpha Linolenic Acid  (ALA) amat digalakkan untuk menjadi sumber  EPA dan DHA kepada otak si kecil  memandangkan rasanya yang lebih lazat. 

3.  22 ekstrak Buahan dan Sayuran

Gabungan 22 jenis buahan dan sayuran untuk mengisi jurang nutrisi daripada diet harian.


Sebenarnya sayur-sayuran dan buah-buahan merupakan sumber antioksidan utama dalam  pemakanan harian kita. Lebih daripada 90% rakyat Malaysia tidak mengambil  sayuran dan buahan secara mencukupi termasuklah  kanak-kanak. Tapi apa nak buat kalau anak kita jenis tak  suka makan sayur dan kurang gemar mengambil buahan? 

Sebab itu, pengambilan makanan tambahan dalam bentuk  ekstrak sayuran dan buahan amat diperlukan buat masa ini  untuk memanfaatkan kebaikan antioksidan di dalam  sayuran tersebut. Ekstrak sayuran dan buahan ni bukan saja mempunyai  kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding 5  hidangan buahan dan sayuran, tetapi juga mempunyai  penyerapan bahan fenolik dan polifenol yang optima untuk  memenuhi keperluan nutrisi kanak-kanak, lebih-lebih lagi  yang kurang makan sayur. 

4.  Moringa Oleifera

Berindak sebagai perangsang otak dan melindungi otak dari kesan stress dan kerosakan.


Kebiasaannya tumbuhan ini turut dikenali sebagai 'daun  kelor', 'Murungai' atau 'Rumungai' yang merupakan sejenis  Superfood kerana kandungan nutrisinya yang amat hebat. Khasiat moringa yang anda perlu tahu :- 
  1. 3x zat besi berbanding bayam
  2. 4x kalsium berbanding susu
  3. 3x potassium berbanding pisang 
  4. 7x vitamin C berbanding oren 
  5. Kaya dengan vitamin A, B kompleks, Copper,  Manganese dan Zinc. 
  6. Menyokong kesihatan organ  
  7. Meningkatkan tenaga dan sistem imun badan 
Malah, ia dikaji boleh meningkatkan memori dan  pembelajaran kanak-kanak. Tidak dinafikan lagi, manfaat  daun moringa ini amat sesuai untuk situasi selepas  pandemik di mana banyak kajian mendapati kanak-kanak yang dilahirkan pasca pandemik mengalami impak negatif  terhadap perkembangan verbal, motor dan daya pemikiran  mereka. 

Walaupun khasiat daun Moringa luar biasa hebatnya, ada  ibu bapa yang mengalami kesukaran untuk mengajar anak  mereka mengamalkan superfood ini.

5.  Prebiotik

Menggalakkan pembiakan bakteria baik untuk usus yang sihat dan penyerapan nutrisi yang efisen.


Prebiotik merupakan baja yang  menyuburkan kehidupan probiotik atau bakteria-bakteria  baik di dalam usus. Apabila kesihatan usus terjaga, ia  akan membentuk satu ekosistem usus yang sihat dan  meningkatkan penyerapan nutrisi dengan lebih efisien.

Disebabkan bakteria probiotik lebih mudah terjejas dan  rosak akibat persekitaran, ramai yang gemar  mengamalkan makanan tambahan prebiotik sebagai  alternatif untuk memastikan kesihatan usus.  

Macam-macam sebenarnya fungsi prebiotik ni.  Kebiasaannya didapati dalam pelbagai bentuk seperti  inulin, fructooligosaccharide, galactooligosaccharide dan  banyak lagi. Disebabkan rasanya yang sedikit manis, menjadikannya satu nutrisi mudah untuk diamalkan oleh  kanak-kanak! Apabila usus anak menjadi sihat,  penyerapan nutrisi ke dalam badan juga menjadi lebih  mudah.

6.  Multivitamin dan Mineral

Gabungan vitamin dan mineral penting untuk melengkapkan keperluan nutrisi kanak-kanak.


Sebenarnya ramai kanak-kanak di  Malaysia tidak mempunyai nutrisi yang mencukupi untuk  tumbesaran yang sihat. Lebih-lebih lagi sejak pandemik  bermula, beberapa siri perintah berkurung telah  dilakukan dan ini banyak mengganggu pengambilan  nutrisi anak-anak. Pemakanan yang tidak terjaga,  banyak terdedah dengan makanan segera, makanan  terproses, makanan atas talian, jajan dan pelbagai lagi  makanan yang tidak sihat menyebabkan wujudnya  jurang nutrisi dalam pemakanan si kecil.

Sebab itu pengambilan gabungan vitamin dan mineral  amat penting untuk melengkapi dan mengisi jurang  nutrisi harian kanak-kanak. Ibu bapa harus sentiasa peka dengan pemakanan anak-anak. Untuk menjamin tumbesaran yang lebih  sempurna, amalan mengambil multivitamin dalam  bentuk makanan tambahan semestinya boleh  membantu.

Kelebihan Eskayvie i-Qids Berbanding Produk Lain


Kadang-kadang kita sebagai ibu bapa dah buat yang terbaik untuk perkembangan minda anak-anak kita. Tapi ada juga masalah lain yang kita terpaksa hadapi seperti anak tidak mahu mendengar kata serta susah untuk mengikut jadual yang disediakan. Selain itu, anak-anak juga suka makan junk food dan jajan yang boleh menjejaskan minda mereka. Dahlah tak suka minum susu, tak makan sayur dan ikan, kurang berselera makan atau terlalu memilih makanan macam anak aku yang sorang tu! hahahaha! 

Aku rasa ramai ibu bapa yang menghadapi masalah-masalah sebegini.. Ini adalah antara faktor yang boleh menjejaskan perkembangan minda anak kita..

Sebab itulah aku mencari inisiatif untuk anak aku supaya mereka menjadi berminat untuk belajar. Aku dapati anak aku menjadi semakin cergas dan mereka mudah faham dalam pelajaran setelah memberikan mereka Eskayvie i-Qids ini.

Antara kelebihan Eskayvie i-Qids berbanding produk lain ialah :-
  • Menggunakan bahan-bahan semulajadi
  • Diformulasikan oleh Doktor Perubatan, Dr. Syid Ayob Syid Mustafa AlQudri
  • HALAL, selamat dan berkesan
  • Sedap dan rasa coklat
  • Mudah diamalkan

Manfaat Eskayvie i-Qids Buat Anak-Anak
  • Merangsang sel-sel otak untuk berhubung
  • Menguatkan memori dan daya ingatan
  • Meningkatkan fokus dan daya tumpuan
  • Memperbaiki mood dan mengurangkan stress
  • Menyokong prestasi sekolah dan pembelajaran
  • Melengkapkan keperluan nutrisi dengan multivitamin dan mineral serta 22 ekstrak buahan dan sayuran

Cara Pengambilan Eskayvie i-Qids


Kalau korang nak tahu, Eskayvie i-Qids ini dikawal selia oleh Bahagian Keselamatan & Kualiti Makanan (KKM) dan mendapat pengiktirafan kilang oleh European Quality Award.. 

Apa yang bagusnya dengan Eskayvie i-Qids ni ia selamat diamalkan kerana diperbuat daripada bahan semulajadi, tanpa perasa dan pewarna tiruan serta tanpa gula tambahan.. Sesuai untuk kanak-kanak 2 tahun keatas. Eskayvie i-Qids sangat mudah diamalkan kerana ia dalam bentuk tablet kunyah dengan perasa coklat yang lazat.

Ok untuk cara pengambilan Eskayvie i-Qids pula, disyorkan 1 biji pagi dan 1 biji malam, selepas makan.

Jika umur dan berat (kg) anak berbeza, disyorkan untuk rujuk cara pengambilan Eskayvie i-Qids berdasarkan berat badan terkini..
  • 2 - 4 tahun ( berat badan <15 kg) : 1 - 2 biji sehari
  • 4 - 8 tahun ( berat badan 15.1 - 20.0 kg ) : 1 - 3 biji sehari
  • >9 tahun ( berat badan >20.0 kg ) : 1 - 4 biji sehari
Eskayvie i-Qids ini adalah tablet kunyah yang lazat dan sesuai diambil tanpa air. Kanak-kanak berumur 2 - 12 tahun disyorkan untuk mengambil 1 - 2 biji sehari, selepas waktu makan.

Testimoni Pengguna Eskayvie i-Qids

Dibawah ini aku kongsikan beberapa testimoni pengguna Eskayvie i-Qids yang rata-rata mereka memberikan maklumbalas yang positif selepas amalkannya.


2 bulan selepas amalkan Eskayvie i-Qids anak semakin mudah menghafal surah-surah yang ustazah berikan dan mudah serta teruja nak pergi sekolah hari-hari. Anak pun dapat no.1 dalam kelas dan dapat banyak A. Seronok kan bila anak gembira nak ke sekolah hari-hari dan dapat keputusan yang cemerlang dalam pelajaran.


Ibu ni berkongsi anak umur 12 tahun ada masalah gagap dan anak yang 7 tahun kurang membaca. Tapi lepas amalkan Eskayvie i-Qids bacaan anak semakin baik dan anaknya yang berumur 7 tahun itu dah boleh mengira matematik dengan lancar. Dua beradik ini mengamalkan Eskayvie i-Qids dan Diffenz Junior setiap pagi.


Anak suka memberontak bila tak dapat barang yang dia nak. Masalah ini memang biasa untuk budak-budak. Tapi yang bestnya lepas amalkan Eskayvie i-Qids ni anak nampak ada perubahan, anak dah tak memberontak lagi serta mudah nak kejut bangun pagi ke sekolah.

Ikutkan banyak lagi testimoni-testimoni dari ibu bapa di luar sana lepas amalkan Eskayvie i-Qids ni. Kalau korang Google pun pasti akan jumpa banyak testimoni.

Amalkan Eskayvie i-Qids Untuk Minda Yang Cergas

Sekarang kita dah pun beralih ke fasa endemik dan anak-anak pun dah pun bersekolah semula.. Ini lebih menjadikan Eskayvie i-Qids ini sebagai inisiatif terbaik untuk membantu ibu bapa dalam meningkatkan fokus, daya ingatan serta memori anak-anak. Selain itu juga, Eskayvie i-Qids ini dapat membantu emosi anak-anak dan menceriakan mood mereka setiap hari..

Jadi, bagi ibu bapa di luar sana bolehlah dapatkan Eskayvie i-Qids ini untuk anak-anak supaya minda mereka lebih cergas.. Insyaallah..

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Eskayvie i-Qids ini, korang boleh layari :-

Facebook Page : Eskayvie Malaysia 
Instagram : Eskayvie Malaysia



Read More

Tasneem Marketplace Bakal Menjadi Platform Pilihan Untuk Suri Rumah Menjana Pendapatan

Sunday, August 21, 2022

No comments
Tasneem Marketplace Bakal Menjadi Platform Pilihan Untuk Suri Rumah Menjana Pendapatan  |  Bila sebut je Tasneem, automatik aku terbayang balm baby.. Sebabnya aku mula-mula kenal jenama ni memang dari produk balm baby keluaran mereka.. Kedua-dua anak aku menggunakan balm Tasneem ni.. Memang serasi sangat dengan mereka.. Rasanya jenama Tasneem ni dah tak asing lagi bagi ibu-ibu di Malaysia ni.. Tasneem memang terkenal dengan jenama yang menjual produk bayi..

Baru-baru ni aku ada la terbaca tentang perkembangan terbaru Tasneem ni.. Di mana Tasneem Naturel akan berkolaborasi bersama empat jenama besar malaysia dengan memperkenalkan platform untuk menjana pendapatan dengan mudah iaitu Tasneem Marketplace.. Aku yakin Tasneem Marketplace ni bakal menjadi platform pilihan untuk suri rumah menjana pendapatan.. Aku sendiri pun teruja tau.. Hehe..


Kolaborasi Tasneem Naturel Dengan Empat Jenama Besar Malaysia Melalui Platform Tasneem Marketplace Bantu Ramai Golongan Suri Rumah Menjana Pendapatan Dengan Mudah

Kalau korang nak tahu, Tasneem Business Legacy merupakan sebuah syarikat yang membawa jenama Tasneem Naturel, Tasneem Food dan Twobirds yang banyak mempelopori perniagaan barangan bayi berasaskan bahan semulajadi telah mengumumkan usahasama baharu dengan beberapa jenama besar Malaysia seperti Tanamera, Aqiqah Centre, Pustaka Darul Iman (PDI) dan Eyyoo melalui penyatuan di dalam sebuah platform baharu yang dinamakan Tasneem Marketplace.  


Apa yang lebih menarik, usahasama ini dibuat dalam usaha untuk membantu golongan yang berpendapatan sederhana untuk menjana pendapatan tanpa modal tapi berpeluang untuk mendapat keuntungan yang tinggi disamping mendapat pelbagai ganjaran yang menarik terutamanya suri rumah.. 


Selaras dengan objektif untuk membantu suri rumah menjana pendapatan dengan mudah dan senang, Tasneem Marketplace (TMP) mengalu-alukan individu yang berminat untuk bergerak ke hadapan bersama pasukan TMP untuk mendaftar sebagai reseller TMP secara percuma. TMP meletakkan sasaran untuk melahirkan seramai 10,000 usahawan yang berjaya menjana pendapatan melalui platform yang disediakan menjelang Disember 2022.


Bagi aku sendiri, ini merupakan peluang yang baik buat kita.. Walaupun aku mempunyai kerja tetap, aku rasa agak teruja untuk turut serta menjana pendapatan dengan Tasneem Marketplace ni.. Yelah, boleh juga aku tambah pendapat aku kan menjadikan hidup lebih selesa dari sebelumnya.. Bagi suri rumah di luar sana, sangat rugi kalau lepaskan peluang ini kerana korang dapat menjana pendapatan hanya dari rumah tanpa perlukan modal.

Tak perlu modal?? Biar betul!!!

Kelebihan Menjadi Tasneem Marketplace Reseller (TMPR)


Ya betul, tanpa modal gais!! Mesti korang nak tahukan lebih detailkan apa kelebihan yang korang akan dapat kalau jadi Tasneem Marketplace Reseller ni kan.. Aku sendiri pun agak teruja dengan kelebihan yang ada.. Mana taknya, cara berniaga paling mudah bagi aku.. Jom kita lihat apa kelebihan yang kita dapat bila jadi Tasneem Marketplace Reseller..
  • Daftar Percuma 
  • Modal tidak perlu dikeluarkan 
  • HQ uruskan semua postage 
  • Pelan pemasaran yang membantu untuk mendapatkan pendapatan dengan mudah 
  • Produk berkualiti dan sudah ada pasaran tersendiri 
  • Reward yang menarik. 
  • Bonus dibayar di awal 7hb bulan seterusnya 
  • Ada penyata pendapatan
Nampak tak siap ada penyata pendapatan tu.. Bukan biasa-biasa tau.. So, aku recommend sangat buat korang yang ingin menambah pendapatan atau yang baru mencari peluang untuk menjana pendapatan tu, ini jalannya.. Jalan yang paling mudah untuk menjana pendapatan.. Yang penting usaha dan konsisten.. Bak kata orang 'usaha tu tangga kejayaan'.. Betul tak? So, kenalah berusaha.. Kejayaan tak datang bergolek tau.. Hehe.. Jalan dah ada, cuma perlu usaha je.. Korang mesti boleh!! Eh, untuk aku juga.. Haha..

Haaa bukan sahaja reseller ada kelebihan tau.. Buat bakal-bakal customer Tasneem Marketplace pun ada juga disajikan kelebihannya.. Nak tau apa? Teruskan membaca sampai habis ye.. Hiks!

Kelebihan Menjadi Tasneem Marketplace Customer (TMPC)


Kalau rasa tak boleh nak jadi Reseller, jadi customer Tasneem Marketplace pun ada kelebihannya.. Sambil membeli sambil menikmati keistimewaan yang disediakan.. Apa pula kelebihan kalau jadi Customer kepada Tasneem Marketplace ni? Haaa ini korang kene tahu..
  • Daftar Percuma 
  • Minimum 3% cashback 
  • Komisen Kumpul point 
  • Postage direct HQ
Siap dapat cashback tu gaiss.. Bukan tu je, dapat juga kumpul point.. Baru syok kan nak membeli belah di Tasneem Marketplace.. Dah membeli, dapat pulangan balik melalui cashback dan juga point yang dikumpul.. Bagusnya ada platform macam ni kan.. Zaman-zaman gawat ni kenalah bijak dalam membeli kan.. Kena pilih platform yang beri kemudahan yang sebegini.. Baru la best!

Tasneem Marketplace Bakal Menjadi Platform Pilihan Untuk Suri Rumah Menjana Pendapatan


Aku yakin ini adalah peluang terbaik dan platform terbaik untuk korang menjana pendapatan terutamanya kepada suri-suri rumah diluar sana.. Walaubagaimanapun, tak kiralah sama ada korang suri rumah atau sesiapa sahaja yang mungkin sekarang ni sedang berhadapan dengan masalah kewangan yang ingin mengubah hidup, inilah jalan dan peluangnya untuk korang bangkit memperbaiki nasib diri dengan menjana pendapatan bersama Tasneem Marketplace.. Dan aku juga percaya Tasneem Marketplace ini bakal menjadi pilihan suri rumah untuk menjana pendapatan mereka..


Apa di tunggu lagi.. Jom gais ubah nasib diri dengan menjana pendapatan melalui platform Tasneem Marketplace ini.. Peluang dah ada, so jangan sia-siakannya.. Mana tau, melalui platform ini dapat mengubah kehidupan korang menjadi lebih baik.. Yang penting usaha dan konsisten dengan apa yang kita buat..

Untuk sebarang pertanyaan dan pendaftaran, korang boleh terus klik link di bawah ini ye..





Read More

Lavoo Protien Hair Treatment Series Atasi Masalah Rambut Gugur dan Kelemumur Dengan Berkesan Seawal 7 Hari

Wednesday, August 17, 2022

1 comment
Lavoo Protien Hair Treatment Series Masalah Rambut Gugur dan Kelemumur Dengan Berkesan Seawal 7 Hari  |  Assalamualaikum.. Hi gais!.. Ok, kali ni aku nak share dengan korang produk yang aku guna untuk atasi masalah rambut gugur dan kelemumur yang aku hadapi.. Eceli, masalah ni dah lama aku alami sebenarnya.. Dan macam-macam produk aku dah guna, tetapi kebanyakannya tak memberi kerjasama dengan baik.. Hehe.. Now, aku dah jumpe produk yang memberikan kesan terbaik untuk masalah aku ni iaitu Lavoo Protien Hair Treatment Series.. 

 

Seriously aku takut bila tengok rambut aku bersepah dekat lantai.. Sekali sikat rambut tu, banyak sangat rambut gugur.. Sampai satu tahap aku fikir, aku ada penyakit ke? Sebab banyak sangat rambut gugur.. Memang menakutkan aku.. But now, aku dah rasa lega sebab lepas guna produk penjagaan rambut Lavoo ni, rambut aku dah kurang gugur dan bukan tu je, kelemumur pun dah tiada lagi tau.. Thank a lot buat Lavoo kerana keluarkan produk yang super ohsem ni!

Lavoo Protien Hair Treatment Series Atasi Masalah Rambut Gugur dan Kelemumur Dengan Berkesan Seawal 7 Hari


Sebelum ni dah pelbagai jenis produk penjagaan rambut aku guna.. So, masa mula-mula try produk Lavoo ni aku memang tak letak expectation yang tinggi terhadap produk ni.. Aku tak nak kecewa lagi macam sebelum ni.. Aku sekadar mencuba je la orang cakap kan.. 

Hari pertama guna, yesss aku suka shampoo and conditioner Lavoo ni.. Bau dia best dan rambut lebih mudah terurus berbanding shampoo yang pernah aku guna sebelum ni.. Pakai shampoo sahaja pun dah membuatkan rambut aku mudah diurus.. Guna jari pun boleh.. Lagi best bila lepas guna conditioner, memang lembut gila rambut dan tak kusut lagi.. Aduh aku dah jatuh cinta dengan produk Lavoo ni.. Pandang pertama tau!! Haha..

OK, kebiasaannya untuk setiap produk yang aku gunakan aku akan try dalam masa seminggu atau dua minggu untuk lihat kesannya.. Untuk Lavoo Protien Series Hair Treatment ni aku cuma perlukan 7 hari sahaja untuk lihat kesannya.. Eceli aku ni mengalami masalah keguguran rambut yang agak serius.. Alhamdulillah produk ni benar-benar memberi kerjasama yang baik pada aku.. Pendek kata, sangat serasi dengan aku.. Tak sia-sia aku mencubanya.. 


Dalam masa 7 hari sahaja dengan konsisten, aku dah boleh lihat perubahan pada masalah rambut aku ni.. Tiada lagi kelemumur dan kegatalan kulit kepala serta rambut pun dah kurang gugur gaisssss!! Yessss aku happy sangat dengan result ini.. Ia berkesan dan serasi untuk aku.. Puashati dengan produk Lavoo ni.. 

Lavoo Protien Hair Treatment Series 


Untuk rawat rambut aku ni, aku guna full set hair treatment dari Lavoo ni.. Yelah nak kesan yang maximum kenalah guna satu set.. Barulah dapat result yang gempak kan.. Disebabkan aku mengalami masalah keguguran rambut yang teruk dan kelemumur, aku menggunakan set Eir Bucket khas untuk rambut gugur teruk dan nipis, kelemumur teruk dan gatal kulit kepala serta masalah rambut rosak/kering/berwarna.. Ini memang masalah yang aku sedang hadapi.. So, sangat sesuai untuk aku ambil set Eir Bucket ni.. 

Apa yang ada dalam set Eir Bucket ni? Jom kita lihat...
  • Protein Essence Shampoo
  • Protien Essence Conditoner
  • Caviar Hair Mask
  • Peptide Hair Tonic ( for morning & night )
  • Protien Complex Serum
  • Hair Spray

1. Lavoo Protein Essence Shampoo


Firstime guna Lavoo Protien Essence Shampoo ni aku dah suka.. Biasa kalau shampoo untuk rawat rambut ni, bau dia kurang menyenangkan tapi tidak Lavooo, bau dia best aku suka.. Biasanya lepas aku bersyampu, rambut aku masih kusut dan susah nak urus ketika basah, tapi dengan Lavoo shampoo ni, cukup hanya dengan bersyampu sahaja, rambut dah boleh diurus dengan mudah... Itu yang aku suka sebabnya aku ni kadang malas nak apply conditioner.. Haha.. Dengan adanya shampoo yang macam ni, buat kerja aku lebih mudah.. Tapi sekarang aku nak rawat masalah rambut aku ni kenalah konsisten pakai full set Lavoo ni.. Hikhik..

Ada sekali tu aku cuba tak shampoo rambut selama 2 hari.. Aku nak tengok kondisi rambut aku sama ada cepat berminyak atau pun tidak.. Ternyata tidak gaiss.. Rambut aku tidak berminyak lagi dan tidak berbau kepam.. Biasanya kalau aku tak shampoo rambut selama 2 hari, rambut dah berminyak dan tidak selesa serta diiringi bau kepam.. Huh!! Bila pakai Lavoo ni, tak shampoo rambut selama 2 hari pun masih menten rambut.. Bau pun masih wangi.. Serius best gile!!

Siapa yang menghadapi masalah ini, boleh try Lavoo Protien Essence Shampoo ini..
  • Rambut gugur dari akar
  • Masalag kelemumur pada kulit kepala kering/berminyak
  • Rambut kusam dan mudah kusut
  • Rambut menipis atau mudah putus

Manfaat Lavoo Protien Essence Shampoo
  • Paraben & SLS Free
  • Menguatkan akar rambut & kurangkan rambut gugur
  • Melembut & melembapkan rambut
  • Merawat masalah kelemumur
  • Mengurangkan kegatalan kulit kepala
  • Sesuai untuk semua peringkat umur (3 tahun keatas) & ibu mengandung/menyusu

Cara guna Lavoo Protien Essence Shampoo


Nak kesan yang optimum kenalah menggunakan sesuatu produk tu mengikut cara yang betul.. Tak betul cara, memang tak dapat la kesan yang diingini.. Betul tak? So, jom aku ajar cara yang betul menggunakan Lavoo shampoo ini.. 
  1. Basahkan rambut terlebih dahulu menggunakan warm water
  2. Picit shampoo dan ratakan antara dua tapak tangan
  3. Apply pada kulit kepala dan urut perlahan dengan jari
  4. Biarkan selama 2 - 5 minit kemudian baru bilas bersih
Antara kandungan yang ada dalam shampoo ni adalah seperti Cocamidopropyl Betaine. Ia as mild surfactant (tidak mengandungi harsh surfactants) dan tidak mengeringkan rambut serta kulit kepala seperti surfactant yang lain.. Selain itu ada juga Zinc Pyrithione untuk menghilangkan simptom kelemumur dan pada masa yang sama mencegah pembentukan scalp irritants. Bukan itu sahaja tau, ia juga dapat menghalang pertumbuhan yis yang merupakan faktor utama kelemumur (long term solution) serta merawat dermatitis seborrhenic, psoriasis kulit kepala dan juga jerawat.

2. Lavoo Protien Essence Conditioner


Lavoo Protien Essence Conditioner ni pun aku suka jugak sebabnya senang dibilas.. Tak perlu nak bilas lama-lama macam sesetengah conditioner yang lain.. Ini sangat memudahkan kerja aku.. Bau dia pun best sama macam shampoo juga.. Tiada bau yang tidak menyenangkan bagi aku.. Pakai shampoo sahaja pun dah ok tapi bila tambah dengan pemakaian conditioner ni, lagi mantap rambut.. Serius mudah sangat nak disikat dan diurus.. 

Lavoo Protien Essence Conditioner ini dapat atasi masalah :-
  • Rambut gugur kerana putus antara rambut
  • Rambut berwarna dan chemically treate hair
  • Rambut rosak, kasar dan kering
  • Rambut kusan dan mudah kusut

Manfaat Lavoo Protien Essence Conditioner
  • Melembutkan rambut yang kering dan kasar
  • Meningkatkan kekuatan dan keanjalan rambut untuk elak breakage / split end
  • Melindungi helaian rambut daripada futher damage
  • Mengekalkan kelembapan rambut untuk jangka masa yang lebih lama
  • Rambut lebih lembut dan bersinar

Cara guna Lavoo Protien Essence Conditioner


Sama juga dengan shampoo, pakai conditioner ni pun kene betul ye supaya apa yang kita pakai tu berkesan.. Pakai conditioner ni ada cara dia tau.. So, jom aku tunjukkan..
  1. Selepas shampoo, bilas dan perah air lebihan pada rambut
  2. Picit conditioner dan ratakan antara dua tapak tangan
  3. Apply pada helaian rambut yang lembap bermula dari pertengahan rambut ke hujung rambut
  4. Biarkan selama 5-7 minit kemudian bilas dengan air dingin (cold water)
Kandungan yang terdapat di dalam conditioner ini pula seperti Hydrolyzed Silk Protien yang dapat membekalkan keratin protien baru kepada batang rambut. Ia meresap ke dalam batang rambung untuk melembapkan dan menguatkan rambut yang lemah dari dalam serta memperbaiki dan mengekalkan kelembapan rambut. Satu lagi bahan yang terkandung didalamnya ialah Panthenol (Vitamin B5) yang dapat menembusi batang rambut dan meningkatkan pengekalan kelembapan serta berkesan untuk mereka yang rambutnya rapuh atau halus macam rambut aku ni agak rapuh sebab terlalu banyak guna bahan chemical..

3. Lavoo Caviar Hair Mask


Mask rambut???? Biasa guna mask muka jerk! Tak pernah lagi tau guna hair mask sebelum ni.. Ni firstime cuba dan tak sangka best bila guna hair mask ni.. hehe.. Teksturnya berwarna putih dalam bentuk krim dan ada bintik-bintik biru dalam krim tu.. Ape entah orang panggil bintik biru tu.. Haha.. 

Paling aku suka tentang hair mask dari Lavoo ni ianya senang dicuci dan tidak melekit...  Bau dia pun best.. Teksturnya sangat ringan tau.. Bukan jenis krim yang susah nak apply tu.. Krim dia ala-ala conditioner jugak la.. Serius memang best Lavoo Caviar Hair Mask ni..

Ok, korang yang ada masalah ini patut cuba Lavoo Caviar Hair Mask ni..
  • Rambut kasar dan kering mengembang/dry dan frizzy hair
  • Rambut rosak / damaged hair
  • Rambut rapuh dan mudah putus
  • Split end / rambut bercabang
  • Colored and chemically-treated hair

Manfaat Lavoo Caviar Hair Mask 
  • Memperbaiki struktur rambut rosak / kasar / kering mengembang
  • Menguatkan helaian rambut
  • Mengurangkan rambut putus antara rambut
  • Improve overall appearance rambut

Cara guna Lavoo Caviar Hair Mask 


Orite, antara bahan utama yang ada dalam hair mask ini adalah Caviar Beads yang kaya dengan keratin dan protien. Vitamin A membantu stop the hair from drying out and breaking off.. Manakala Vitamin E pula dapat membantu fight against free radicals and prevents hair damage. Satu lagi bahan iaitu Hydrolyzed Keratin dimana ianya mambantu membina semula lapisan pelindungan semulajadi rambut dari dalam dan beri kelembapan pada helaian rambut.

Ok, jom tengok macam mana cara yang betul pakai Lavoo Caviar Hair Mask ini..
  1. Guna treatment mask selepas selesai shampoo (2 - 4 kali seminggu)
  2. Squeeze out excess water and apply hair mask pada helaian rambut yang lembap from the mid to ends of the hair (avoid scalp)
  3. Wrap rambut dengan hot towel dan biarkan selama 5 - 10 minit
  4. Bilas sehingga bersih
  5. Towel-dry hair and apply hair serum
Mula rasa was-was jugak la nak pakai hair mask ni sebabnya tak pernah pakai kan.. Tapi nak rawat rambut punye pasal, pakai la jugak.. Masa apply dekat rambut tu dah rasa best dah dengan bau dia yang wangi dan tekstur dia yang tidak berminyak dan melekit buatkan aku lagi excited nak pakai.. Dah cuci tu, rasa la perbezaan rambut tu.. Lebih lembut dan lembap.. 

4. Lavoo Peptide Hair Tonic


Ok, untuk tonic pula ada 2 jenis tau.. Satu untuk pemakaian waktu siang dan satu lagi untuk waktu malam.. Biasanya siang tu aku pakai waktu pagi la.. Dekat botol pun dah tertera 'morning'.. Hehe.. 

Mula dapat produk ni aku bayang tonic ni mesti bau dia busuk.. Sebab sebelum ni pernah cuba tonic rambut yang baunya tidak menyenangkan.. Aku dah bayang yang bukan-bukan mesti baunya juga tidak menyenangkan.. Tapi sangkaan aku tu ternyata salah sama sekali sebabnya bau dia ok tak busuk.. Malah menyenangkan.. Untuk tonic waktu pagi, bau dia lebih cool dan yang waktu malam bau dia lebih tenang.. Aku nak cerita tentang bau secara detail pun aku tak berapa pandai sangat tapi itulah yang aku boleh discribe kan.. hiks!

Bagi korang yang ada masalah rambut gugur teruk sehingga ada kawasan yang menipis, aku recommend pakai Peptide Hair Tonic dari Lavoo ni.. Bagus tau.. Bagus juga untuk rambut yang hampir botak, kulit kepala gatal-gatal dan ada masalah kelemumur serta jangkitan kulit kepala.. Pakai tonic ni sejuk je kepala.. Paling best, sangat cepat menyerap ke dalam kulit kepala.. 

Manfaat Lavoo Peptide Hair Tonic
  • Merangsang folikel rambut untuk menggalakkan pertumbuhan rambut
  • Regenerate dan menguatkan akar rambut
  • Sesuai untuk keguguran rambut secara genetik (hereditary hair loss)
  • Mengawal  penyebaran Malassezia globosa
  • Merawat kulit kepala dari jangkitan kulat pada kulit kepala dan kelemumur (seborrheic dermatitis)

Ok, untuk hair tonic ni pula ada 2 bahan utama terkandung didalamnya iaitu Piroctone Olamine yang dapat merawat fungal infections termasuk yang menyebabkan kelemumur. Selain itu, ia juga dapat menggalakkan pertumbuhan anak rambut dan sekaligus mengurangkan rambur gugur serta meningkatkan diameter rambut. Satu lagi bahan utamanya adalah Panthenol.. Panthenol ni dapat mengekalkan kelembapan rambut, melicinkan tekstur batang rambut yang kasar dan juga dapat meningkatkan daya ketahanan folikel rambut dimana rambut masih boleh tumbuh semula if the follicle is still intact..

Cara guna Lavoo Peptide Hair Tonic


Tonic AM (Morning)
  1. Goncang perlahan dan part hair section by section
  2. Spray tonic directly pada kulit kepala yang lembap/kering
  3. Urut perlahan secara circular motion

Tonic PM (Night)
  1. Basahkan kulit kepada atau towel-dry rambut yang sudah dicuci
  2. Spray tonic pada kulit kepala yang lembap
  3. Urut perlahan secara circular motion
Aku memang suka sangat pakai tonic rambut ni.. Bila pakai rasa kulit kepala sejuk dan nyaman jerk.. Rasa lega sangat.. Bau dia pun best tak pelik.. So, boleh gunakan dengan senang hati.. Hehe.

5. Lavoo Protien Complex Serum


Biasanya sebelum guna hair dryer atau hair styling tools aku apply dulu Lavoo Protien Complex Serum ni supaya rambut tak mudah rosak.. Aku suka teksturnya yang ringan dan tidak melekit.. Serum ni macam minyak rambut tau tapi tidak berminyak macam minyak rambut tu.. Itu yang bestnye.. Takde la bila pakai tu nampak berminyak semacam je rambut kan... Serapannya pun cepat..

Serum ni sesuai sangat untuk korang yang mengalami masalah rambut mudah kusut (frizzy), rambut kasar, rambut kering mengembang, rambut kusam dan rambut tidak bermaya.. Aku suka sangat serum ni sebabnya bila apply dekat rambut, cantik je rambut dan lembut je.. Rambut pun wangi je bau dia..

Manfaat Lavoo Protien Complex Serum
  • Melindungi rambut daripada alatan mendandan rambut (hair styling tools) yang panas
  • Melindungi helaian rambut dari sinar UV matahari
  • Rambut kelihatan lebih lembut dan bersinar
  • Mengatasi masalah rambut rapuh

Cara guna Lavoo Protien Complex Serum

  1. Pam hair serum dan ratakan pada tapak tangan
  2. Apply pada helaian rambut yang kering atau lembap untuk elak scalp
Mudah je cara guna sama je macam serum rambut yang lain.. Dalam serum ni mengandungi 5 bahan utama yang memberi manfaat kepada rambut iaitu Jojoba Oil, Macadamia Seed Oil, Argan Oil, Olive Oil dan Castor Oil. 

6. Lavoo Hair Spray


Last sekali barulah pakai Lavoo Hair Spray.. Hair Spray dari Lavoo ni bagus tau untuk rambut frizzy, dry and damaged hair... Sesuai juga untuk rambut bercabang, kasar, kembang dan kerap menggunakan heat tools.. Kenapa Lavoo Hair Spray ni aku cakap bagus? Haaa kalau korang nak tahu, didalamnya terkandung Nano-grade of micro size protein molecules untuk improve tekstur rambut serta berikan shinny pada rambut and silky finishing. Didalamnya juga terdapat Keratin dimana ia dapat melembut dan melembapkan rambut serta rambut lebih mudah diurus.

Meskipun aku berhijab, tak semestinya aku tak pakai hair spray.. Hair spray ni juga bantu rawat rambut aku tau.. Bila pakai hair spray ni aku rasa rambut aku fresh je.. Rambut pun jadi wangi.. Banyak manfaatnya bila pakai hair spray ni.. Jom check satu persatu manfaatnya..

Manfaat Lavoo Hair Spray
  • Perbaiki appearance rambut
  • Rambut sentiasa fresh dan tidak kusam
  • Perbaiki rambut bercabang
  • Heat protectant.. Spray after guna heat tools seperti hair dryer, hair curler & hair straightener

Cara guna Lavoo Hair Spray


Sebelum ni memang aku tak pernah guna hair spray sebab aku ingat hair spray ni cuma untuk styling jerk.. Selepas kenal dengan Lavoo ni segalanya berbeza.. Baru aku tahu hair spray ni sangat bagus untuk rambut terutamanya wanita berhijab macam aku ni.. Sejak itulah, aku sentiasa menggunakan Lavoo Hair Spray ni sebelum memakai hijab..

Ok, jom aku tunjukkan cara yang betul menggunakan Lavoo Hari Spray ni.. 
  1. Buka penutup dan spray pada helaian rambut sahaja (elakkan terkena kulit kepala)
  2. Boleh apply semasa rambut lembap atau kering
  3. Recommended untuk digunakan if ada outdoor aktiviti to refresh the hair
  4. Boleh spray anitime rasa rambut kering, kembang dan kasar
  5. As finishing touch, after hair styling atau sebelum berhijab

Cara Penggunaan Set Eir Bucket Lavoo Protien Hair Treatment Series 




Selepas 7 Hari Menggunakan Lavoo Protien Hair Treatment Series Ini


Aku memang ada masalah keguguran rambut yang agak teruk dan ada juga masalah kelemumur.. Sebelum ni memang dah pelbagai produk aku cuba untuk atasi masalah aku ni tapi nampaknya belum memberi kesan yang bagus.. Bila dah try Lavoo Protien Series Hair Treatment ini selama 7 hari, aku dapati ianya berkesan untuk aku.. Walaupun perubahannya tidak terlalu drastik tetapi masalah aku ini sedikit sebanyak dapat di atasi..

Paling ketara, kelemumur dah tiada lagi dan rambut dah kurang gugur.. Walaupun masih ada rambut yang gugur tetapi kuantitinya tidak seperti sebelum aku menggunakan produk perawatan rambut Lavoo ini.. Mungkin aku memerlukan sedikit masa untuk atasi masalah ini kerana aku mengalami masalah rambut gugur yang agak teruk sehinggakan rambut aku menipis.. Yang penting aku kene konsisten menggunakan produk Lavoo ini.. Hehe.. Kene la konsisten kan untuk dapatkan result yang terbaik.. Sesuatu produk itu tidak akan berkesan kalau kita tidak konsisten dengannya.. Betul tak?

Ok, dari segi lain pula, aku sangat happy bila rambut aku dah mudah diurus sekarang.. Tidak kering dan kusut lagi.. Paling best rambut dah tak nampak kusam dah.. Aku berharap rambut aku kembali sihat dan lebat seperti dulu.. Insyaallah.. Terima kasih sangat-sangat kepada Lavoo kerana mengeluarkan produk yang super ohsem ini.. 

Bagaimana Nak Dapatkan Lavoo Protien Hair Treatment Series


Nak rambut cantik dan sihat kena la jaga dari awal.. Macam aku ni, dok pakai macam-macam produk chemical sebelum ni dan tak menjaga sangat rambut, akhirnya rambut jadi mangsa keadaan.. Gugur dan kelemumur.. Keguguran rambut ni boleh juga berpunca dari pemakanan dan keturunan.. Macam aku ni memang lebih kepada menggunakan produk chemical terlalu kerap seperti pewarna rambut, straightener, curler dan macam-macam lagi.. 

Bila rambut tak dirawat dan tak dijaga dengan betul, inilah akibatnya yang aku terima.. Rambut gugur dan berkelemumur.. Alhamdulillah sekarang kelemumur dah tiada cuma nak rawat masalah keguguran rambut je dengan Lavoo.. Doakan aku ya gaiss!! hehe

Ok, korang yang nak dapatkan produk Lavoo ni boleh dapatkan sekarang tau kerana ada pakej bucket.. Ambil bucket set macam aku ni jauh lebih berbaloi tau dari ambil loose items.. Kat bawah ni aku senaraikan promosi set bucket yang ada mengikut masalah rambut.

PROMOSI SET BUCKET

1.  Embla Bucket ( RM 120 )
  • Protien Essence Shampoo
  • Protein Essence Conditioner
  • Protien Complex Serum
  • Hair Spray
** Untuk masalah rambut gugur normal, kelemumur normal and virgin hair (not colored / chemically treated)

2.  Freya Bucket ( RM 165 )
  • Protien Essence Shampoo
  • Protein Essence Conditioner
  • Caviar Hair Mask
  • Protien Complex Serum
  • Hair Spray
** Untuk masalah rambut gugur normal, kelemumur normal dan rambut rosak/kering/berwarna

3.  Zisa Bucket ( RM 165 )
  • Protien Essence Shampoo
  • Protein Essence Conditioner
  • Peptide Hair Tonic
  • Protien Complex Serum
  • Hair Spray
** Untuk masalah rambut gugur teruk & nipis serta kelemumur teruk & gatal kulit kepala

4.  Eir Bucket ( RM 195 )
  • Protien Essence Shampoo
  • Protein Essence Conditioner
  • Caviar Hair Mask
  • Peptide Hair Tonic
  • Protien Complex Serum
  • Hair Spray
** Untuk masalah rambut gugur teruk & nipis, kelemumur teruk & gatal kulit kepala serta rambut rosak/kering/berwarna

Bagi aku kalau nak result yang baik, perlu ambil set lengkap untuk penjagaan rambut yang lebih baik sebabnya setiap masalah adalah berbeza penyelesaiannya. Kalau korang tak tahu apa masalah rambut yang korang hadapi, korang boleh ke website Lavoo dan join hair quiz "Know Your Hair", untuk tahu masalah rambut yang kita hadapi dan set atau produk mana yang kita perlukan.. 

Ok gais, untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut korang boleh terjah laman web mereka di :-

➥ Website  :  https://lavoohq.com



Read More