Top Social

Image Slider

Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah..

Thursday, January 30, 2014

Assalamualaikum..

Bila dah tajuk cenggitu, ini bermaknanya LA nk juin segmen lagik ye.. hehehe... Tapi segmen untuk kali ni lain sikit... Segmen kali ni untuk meramaikan follower, meraikan ukhuwah... wah gitu... Lebih mudahnya menambahkan kenalan... Segmen ni dianjurkan oleh Blogger Lorong Cinta ...

( Nak juin, klik aje banner di atas )

sO, dengan rasminya LA juin segmen ini...


Hak Milik Terpelihara

Thursday, January 30, 2014

Assalamualaikum

Bz berpanjangan nampaknya aku ni.. (eleh padahal baru je 2 hari kowt bz nye) hehehe.. Tak berkesempatan nak apdet blog... Ni baru ada masa.. Baru aje selesai buat punch card untuk bulan Februari... Sekejap je rasanya masa berjalan... Dah nak masuk bulan Februari kan... Itu menandakan dah agak lama aku simpan dan pakai barang-barang yang menjadi kesayangan aku.. hak3x..

Setiap kite mesti ada barang-barang yang menjadi kesayangan kan... Cam la aku gak.. Ada yang menjadi kesayangan aku.. Nak tahu ape.. ~!! Jom kite selongkar almari aku... Tengok ape yang ada...

Handphone kesayangan aku 
( Note 2 )
*
*
*

Handbag Converse
*
*
*

Handbag Roxy
*
*
*

Handbag Neo Adidas
*
*
*

Lappy Compaq 12 henci
*
*
*

Jam Tangan AX
*
*
*

Jam Tangan Guess
*
*
*

Banyak betul kesayangan aku.. Ha3x.. Tapi yang paling sayang buku-buku aku.. Gambar bawah ni sikit je.. Sebabnya tu gambar lama... Koleksi buku aku sekarang terlalu banyak... Best gile dowh...~!!


Koleksi Buku Aku


Antara barangan kesayangan aku yang tersebut lah.. Setiap orang pasti ada kan.. Cuma banyak dengan sikit aje.. Setiap barang mesti ada sentimental value dia kan.. hik3x... Hurmm semua barang-barang ni dah lama tapi masih dalam keadaan yang baik.. Alhamdulillah.. Cermat rupanya aku ni.. Hahaha..

Okeh la.. Aku nak pergi rehatkan diri.. Waktu rehat dah semakin hampir kan..
Jom menjamu kek bersama aku.. Kek sempena raya cina..
Nyummm nyummm...




Chow Chin Chow..

Smilee...

GIVEAWAY CNY by DEDEQ

Tuesday, January 28, 2014

Assalamualaikum..

Selamat petang uolss... Ce tengok tajuk.. Hahaha.. Giveaway lagik ok... Rase seronok pulak juin GA ni... Walaupun tak pernah menang ye.. Tak menang pun sekurang-kurangnye dapat tambahkan kenalan... Giveaway ni aku perasan kat rakan blog aku ni .--->> Arina Camaro ...Thank Arina.... Bila dah terlebih seronok juin GA ni, ape lagik.. terus aje la juin GIVEAWAY CNY by DEDEQ....

Jangan malu-malu ye klik banner ni untuk juin

Segala syarat-syarat dah aku settlekan.. So, dengan rasminya aku, Lea Azleeya menjuin Giveaway ini.. wah gitu... 

Eh sebelum tu nak cite dulu berkenaan adiah untuk giveaway ni.. Supaya korang sume teruja nak juin jugak.. hehehe... adiah-adiahnya adalah...

HADIAH

1. Baju / Dress untuk top komenter x 1
2. Shawl x 1
3. Keychain x 10
4. Tudung Bawal x 2
5. Topup 3 x ( Digi, Maxis, Celcom )

Haaaaa best tak?? Kalau dah rasa best ape lagik ditunggu.. jom la juinnn... Sempat lagik tu nak juin..

Ok lah..
Good Luck korang semua..
Smilee.. Peace.... ~!!



Pernah tak korang jumpa...............**

Tuesday, January 28, 2014

Assalamualaikum..

Carian Google

Pernah tak korang jumpa....?? Jumpa ape agaknye tu ye... Entry aku kali ni nak bercerita tentang perihal lelaki... Bukan perihal yang buruk tetapi perihal yang boleh dikatakan agak 'sweet' gitu... Tapi tajuk entry ni agak pelik kan.. hahaha.. cam jumpa hantu aje... Dalam kehidupan kita ni mesti bermacam-macam sikap manusia yang kita jumpa dan kenal kan... Ada yang baik.. Ada yang jahat... Ada yang 'sweet'.. Ada yang burok..!! So kali ni aku nak cerita berkenaan yang sweet-sweet aje...

Pernah tak korang jumpa seorang lelaki yang suka SMS kita bertanya itu-ini atau berpesan itu-ini yang menandakan dia terlalu mengambil berat tentang kita... contohnya :-

Dah sarapan ke belum?
Makan Ape rini?
Sihat tak hari ni?
Dah makan ubat ke belum?
Bawak kete hati-hati.. Jangan laju-laju..
Sampai opiz kasitau ye...
dll..

Tak kurang jugak yang sentiasa memberitahu perihal diri sendiri kepada kita.. Setiap perbuatan dan pergerakan mereka kepada kita... Yang membawa makna sebuah kejujuran dalam hubungan.. hakhak.. Pasti ada yang akan merasa bosan kan dengan keadaan seperti ini... Kepada sesiapa yang mengalami keadaan begini jangan la merasa bosan kerana apabila semua ini sudah tidak berlaku lagi, korang akan merasa kekosongan... wah ayat aku tak leh blah hari ni.. hahaha.. Tapi betul beb.. hargailah keadaan itu.. dan hargailah orang yang seperti itu... Dia adalah yang terbaik bagi kite sebenarnya...

Pernah tak korang jumpa seorang lelaki yang sentiasa ingin menjaga keselamatan kita sepanjang masa.. contoh yang paling simple la.. Time dia nak isi minyak kereta atau pergi toilet.. Dia akan pastikan pintu kereta dilock agar keselamatan kite terjamin ketika kita berada dalam kereta berseorangan... Perbuatan seperti ini dia tak pernah lupa untuk dilakukan walau dimana sahaja.. Sweetkan...??

Pernah tak korang jumpa seorang lelaki yang sentiasa memikirkan keadaan kita.. contohnya, ketika hujan dia sentiasa nak payungkan kita dan pastikan kita tidak basah walaupun dia sendiri yang basah.. Pernah la terjadi dekat aku ni.. Aku ingat sampai sekarang.. Seseorang yang sentiasa memikirkan keadaan dan keselamatan aku walau dimana berada... Time tu aku dalam perjalanan ke Kuala Lumpur.. Berhenti di RNR Maran untuk solat... Selesai solat aku dapati hujan kat luar.. Wah, payung tak bawak.. Maka basah lah aku nanti.. Camtu la yang aku fikirkan... Tetiba keluar dari surau, aku dapati dia tengah tunggu aku kat luar dengan payung di tangan.. Aku pun tanye la dia, kenapa tak tunggu dalam kereta aje.. Dia cakap takut aku basah... nanti demam.. Terharu nye aku.. Terima kasih kepada beliau.. Yang sentiasa menjaga aku.. hikhik.. haaa korang penah tak alami keadaan camni... ??

Pernah tak korang jumpa seorang lelaki yang prihatin terhadap korang time korang makan... Contohnya time korang makan dalam kereta ke.. kat taman ke.. lepak-lepak santai.. tapi bukan dekat kedai la.. Ada tak mana-mana lelaki yang korang kenal siap amek tisu untuk diletakkan diatas ribaan korang time makan takut makanan tertumpah atau terjatuh kat baju atau suau korang..?? penah tak?? Kalau ada, korang rasa lelaki tu sweet tak? hikhik..

Pernah tak korang jumpa lelaki yang suka ikut korang pergi membeli belah @ shopping.. Dia boleh ikut aje kita sampai kita selesai shopping dengan layanan VVIP.. penah..?? penah?? Lepas kita beli barang, dia yang akan bawak semua barang-barang tu.. Sedangkan kita dok berlenggang kangkong aje.. Dia tak nak kita penat.. Wah bestkan kalau jumpa lelaki camni... Lelaki yang sentiasa dahulukan kita dan sentiasa fikirkan kita... Hurmm.... Tapi cam susah je kan nak jumpe lelaki yang sebegitu prihatiannya terhadap kite kan dan susah nak jumpa lelaki yang suka ikut kite pergi shopping sampai lenguh kaki-kaki dan melayan kerenah cerewet kite... Hahaha =))

Pernah tak korang jumpa lelaki yang sentiasa nak bahagiakan korang?? Contohnya, dia sentiasa fikirkan aktiviti yang akan dapat menggembirakan kita.. Bawak kita jenjalan.. Sanggup datang ambil kita walaupun kita berada di-nun jauh disana.. Sedangkan dia tinggal nun jauh di sinun.. Sanggup ambil dan hantar kita semata-mata nak bahagiakan kita... Sentiasa update berkenaan perasaan kite seharian sama ada kebosanan atau tak.. Sentiasa fikir camne cara nak kasi kita gembira dan happy... ado???

Pernah tak korang jumpa lelaki yang sentiasa menjaga makan minum korang?? Misalnya, dia akan bertanya sama ada kita dah makan atau belum.. Sanggup hantarkan makanan buat kita kalau kita belum makan.. huiii baiknya lelaki seperti ini... Bawak kita keluar makan... Apa saje yang kita nak makan ditunaikan tanpa bantahan.. Makan yang halal aje la.. Yang haram sah-sah korang kene pelangkung ngan seorang yang bernama lelaki.. Hahaha ~!!

Pernah tak korang jumpa lelaki yang sentiasa faham minat korang?? faham berkenaan hobi korang.. kesukaan korang... Contohnya la.. cam aku ni yang obses dan suka dan cinta dan sayang sangat kat buku-bukuan... so, misalnya, kalau ada lelaki yang boleh faham minat dan kesukaan aku tu dengan membelikan aku buku-buku kan best... Hahaha... Suka ati je kan nak soh orang belikan... kihkih.. Tu contoh aje la.. Tapi sebenarnya, aku penah lalui sume tu dulu.. hehehe.. Seseorang yang betul-betul memahami minat aku.. Sentiasa hadiahkan aku buku.. Tujuannya untuk membuat aku happy... ( sedih lak kenang bende ni ) Macam-macam buku aku dapat tau.. novel.. buku agama.. buku masakan... hikhik.. Terima kasih kepada beliau.. Tapi tu dah menjadi kenangan aku.. Itu lah sesweet lelaki yang penah aku kenal... Peace...~!!

Pernah tak korang jumpa lelaki yang boleh masuk dalam keluarga kita dan boleh membuatkan keluarga kita begitu sayang kepada dia.. Sehingga sayang itu melebihi daripada sayang mereka kepada anak sendiri.. Wah, hebatkan lelaki camni.. Hebat + sweet.. hahaha... Kalau korang ada kenal lelaki camni, itu la calon suami yang terbaik buat korang.. Jangan sia-siakan dia... Wah ayat aku dah cam pakar motivasi lak..

Eh, kalau nak cerita berkenaan lelaki yang sweet ni agak-agaknya berjela lagi kowt aku punye entri ni.. Cukup la takat ni.. Masing-masing ada pendapat masing-masing kan berkenaan lelaki sweet ni... Pendapat pasti berbeza bagi setiap orang... Bagi aku, ini lah yang membuatkan seorang lelaki tu boleh dikategorikan sangat sweet... So aku nak berpesan ni... Hargailah lelaki yang betul-betul menyayangi kita dan terima diri kita seadanya....

Peace & Love...


1st Anniversary Giveaway by Janahazana.blogspot.com.

Tuesday, January 28, 2014

Assalamualaikum...

Sejak 2 menjak ni rajin betul aku p jelajah blog2 orang... Sampaikan bermacam-macam GA yang aku jumpa.. Pagi ni sekali lagi aku berkenan nak juin Giveaway setelah aku sekali lagi terlambat sedar akan giveaway ni... GA ni pun aku terperasan kat blog seorang sahabat aku ni... Giveaway ni juga menarik minat aku... Nak tahu Giveaway nya tak.. Jom ikut aku....
.
.
1st Anniversary Giveaway by Janahazana.blogspot.com.

** Sila klik banner di atas ye kalau korang berkenan nak juin jugak.. he3x..


Ok.. meh aku cite sikit berkenaan giveaway ni.. Giveaway ni sebenarnya diadakan sempena ulang tahun pertama bagi BLOG JANA HAZANA ni.... Giveaway ni telah berlangsung pada 15 Januari 2014 yang lalu dan akan tamat pada 31 Januari 2014 sehingga jam 12 tengah malam.. Keputusannya akan diumumkan pada 03 Februari 2014 dan pemenang akan dipilih berdasarkan random.org... 

Wah detail tak aku kasi tau sal GA ni... Tak detail agik kan.. mesti korang nak tau jugak adiah yang disediakan untuk pemenang-pemenang kan.. Meh aku story sikit sal adiahnya... Hadiah-hadiah yang ditawarkan adalah... jeng jeng jeng...

5 peserta bertuah akan memenangi hadiah
 bernilai RM450
+
Buku mini
+
Tasbih digital

Haaaa best tak... So jom la juin.. Belum terlambat lagi tu... Syarat-syaratnya pun mudah dan simple aje...

Syarat-syarat penyertaan

1. Buat entri bertajuk 1st Anniversary Giveaway by Janahazana.blogspot.com.
2. Copy banner diatas kedalam entri tersebut dan linkkan semula ke entri ini

3. Follow blog janahazana.blogspot.com (@ klik di side bar)

4. Follow google Jana Hazana (@ klik di side bar)

4. Like fanpage Inspirasi Sihat Semulajadi (@ klik di side bar)


Mudahkan??? So jom serbu blog Janahazana.blogspot.com


Selamat mencuba & Good Luck Uolll......~!!
Smile....

Handphone Giveaway by Syuhada1981.com

Monday, January 27, 2014

Assalamualaikum..

Tadi jenjalan kat blog kawan-kawan.. Terjumpa lak Giveaway ni :: Handphone Giveaway by Syuhada1981.com ::.. Hadiah yang ditawarkan agak menarik dan unik... Handphone uolss... Handphone ni cute gile.. Comel.. Nak juin jugak la.. Mane la tahu ada rezeki aku dapat handphone yang kiut tu.. hahaha... Tak cuba tataw kan... 


:: Boley la klik banner ni untuk menjuin ye ::


Giveaway ni dah lama bermula tau.. Aku je terlambat tahu.. Giveaway ni start 01 Januari 2014 dan berakhir 31 Januari 2014.. Kat bawah ni adalah senarai adiah yang ditawarkan... ~


Top Referral

Louis Vuitton @ Gucci Handphone
( bernilai RM450.00 setiap satu ) + RM 50.00 x 4 Pemenang







Random

Solat Perfume 
( RM 50.00 setiap satu ) x 6 pemenang




Hah.. menarik tak... Jom la juin korang-korang semua.. Masih ada masa tu... Syarat-syarat dia pown sempoi aje...

Syarat-syaratnya:

1. Buat satu entri yang bertajuk Handphone Giveaway by Syuhada1981.com

2. Copy banner diatas dan linkkan semula ke entri ini.

3. Like Fanpage Syuhada1981.com (boleh klik di sidebar)

4. Follow Blog Syuhada1981.com (boleh klik di sidebar)

5. Follow Google SyuhadaBaharudin (boleh klik di sidebar)

6. Follow Twitter @JustSyuhada (jika ada)


Selamat mencuba..

Gut Luck korang....~!!


Beli Lagi...~

Monday, January 27, 2014

Assalamualaikum..

Teruja aku nak update berkenaan buku baru aku ni.. Lagik tak update lagi tu la aku rasa tak senang ati.. hik3x.. Jumaat lepas ( 24.01.2014 ) aku dengan member aku Liza pergi serbu kedai buku 1Malaysia.. Almaklumlah baru gaji kan 23hb ritu... Terus buat plan baik punya untuk memborong buku yang dah lama berada dalam senarai kami.. Jumaatkan rehat yang panjang.. So time tu la nk keluar lama sikit.. Takde la ganggu waktu kerjakan... Kebiasaan kami pergi shopping buku pun mesti hari Jumaat.. Plan ni kami dah rancang sebelum gaji lagi.. Biasa la, akhir bulan aje dekat-dekat nak gaji mesti dah ada senarai buku yang hendak dibeli... Kamikan obses sangat dengan buku.. Obses kami pun baca untuk mengumpul ilmu tau... Kalau korang pun minat baca buku mesti korang faham kitorang kan.. 

Dalam perjalanan jalan jem pulak.. haiss.. Ni dah kire melambatkan masa kami.. 1 jam nak boleh ke sampai di kedai buku tu... Tak ke haru.. Biasa x sampai pun 45 minit.. Silap percaturan betul la... Ingat lalu highway boleh save masa.. Sekali lagik lambat.. hehehe.. Dugaan betul... 

Sampai aje kat Kedai Buku 1Malaysia tu terus terkam.. Tak sabar-sabar rasanya nak jumpa buku-buku kami tu... hahaha.. Gila kan... Masuk aje terus sambar buku Imam-Iman Yang Benar.. Buku tu aku dah nak beli lama dah.. So dah tahu kedudukan dia kat mane.. Kawan aku ni melilau-lilau tengok buku-buku... Sebelum tu kami dah call kedai tu soh dorang simpan 2 buah buku Aku Terima Nikahnya.. Buku ni kan laris, takut-takut la tak berkesempatan dengan kitorang.. Pergi-pergi tengok berlambak lagik buku tu.. Siap boleh pilih-pilih lagik.. Aku rembat 1 lagik buku yang pernah aku baca.. Kire buku ni aku dah khatam tapi aku saja nak buat koleksi dan nak baca lagik.. Sebab buku ni best.. Buku yang aku maksudkan Biografi Rasulullah..  3 Buah buku aje dulu aku beli.. Tu pun dah mencecah RM150 untuk 3 buah buku tersebut.. Dalam senarai ada lagi nak beli tapi ditahan dulu... Akan datang pulak aku beli... hahaha...


Aku tercari-carik 1 buah buku ni berkenaan Firaun.. Tajuk buku tu Misteri Firaun Musuh Para Nabi... Carik punya carik rupanya dah habis.. So pekerja kat situ terus syorkan supaya aku booking dalu.. Nanti dah sampai dia akan call aku... Wah bagus gak gitu kan... Aku apee lagik terus kasi buking la... Aku sebenarnya dah lama nak tahu kisah-kisah firaun dengan lebih detail.. Itu sebab la aku carik buku tu.. Masa aku tanye pasal buku tu kat pekerja kedai tu, boleh pulak kawan aku ni gelak kan aku.. hahaha.. kuang ajaq betoi.. hahaha.. Sampai pekerja tu pun gelak kan aku.. hahaha.. Tak pe la, janji aku dapat pengetahuan tentang kisah sebenar Firaun.. Tak gitu... Eh, aku lak rasa cam lucu... hahahaha..~!!

Ehsan google


Satu lagik buku aku booking.. Untukmu Wanita... Buku ni berkenaan soal jawab tentang wanita.. Paling penting berkenaan aurat.. haaa..Tak sabar nak dapatkan buku-buku tersebut.. :)

Ehsan google


Nanti aku dah baca semua buku tu aku apdet untuk korang ek.. Tungguu tau...
Pasti Melatop..!!!



AJL 28 Milik Bahagiamu Deritaku

Monday, January 27, 2014

Assalamualaikum


Nampaknya bahang AJL28 telah reda.. Semalam telah pun berlangsungnya Juara Lagu 28 dimana 12 lagu berentap untuk merangkul gelaran JUARA... Tema untuk AJL kali ni adalah GAME ON...  AJL 28 diacarakan oleh Scha Al Yahya dan AG HotFM, majlis berjalan lancar...Wah teruja aku bila dapat tahu Scha dah pregnant.. Lambat kan aku ni.. hehehe.. Pembukaan AJL 28 dihiburkan oleh Mus May dan Shila Amzah dengan lagunya Mahakarya Cinta dan diikuti oleh DJ Fuzz..

Seperti yang ramai jangkakan, Lagu Bahagiamu Deritaku telah merangkuli gelaran juara untuk AJL 28.. Tapi memang tak dinafikan lagu tersebut memang best... Persembahan pada malam itu semuanya mantap-mantap.. memang melatop lah.. Berikut adalah keputusan AJL 28 :-

Juara
Bahagiamu Deritaku - Hafiz

Naib Juara
Hanya Aku - Hyper Act

Tempat Ketiga
Kalau Aku Kaya - Awi Rafael ft Altimet

Vocal Terbaik
Jaclyn Victor - Ikut Rentakku

Persembahan Terbaik
Bahagiamu Deritaku - Hafiz



Tahniah kepada Hafiz.. Persembahan hafiz pada malam tu memang terbaik.. Lagu pun best.. Lirik syahdu habis.. hehehe... Tahniah juga kepada LY dan Baiduri... 

Aku suka gile la vocal Jaclyn.. Memang patut dia menang untuk Vocal Terbaik.. Dia sampaikan lagu dengan begitu mantap... huiii.. Terpegun dengan vocal tinggi dia.. Boleh pecah anak tekak... Tu kalau aku la.. Bagi dia selamba badak je... Ha3x..

Penutup AJL 28 pun bestttttttt.. Kak Ziana... Lama sungguh tak tengok Kak Ziana kita perform.. Rindu sey... Aku memang peminat Ziana Zain... Terbehek la Kak Ziana... Masih mantap seperti dulu...

Ok la.. jom kite layan lagu hafiz ni......



Bahagiamu Deritaku - Hafiz
Lagu/Lirik : LY & Baiduri

Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama



Aku tak tahu menilai cintamu

Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu

Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Khutbah Terakhir Rasulullah bersama Shawl...~

Monday, January 20, 2014

Assalamualaikum...

Sunyi sepi opiz hari ni.. Ramai bercuti... Ada yang cuti-cuti malaysia.. Ada jugak yang cuti sakit... Tinggallah aku dan seorang lagi kerani dalam opiz ni... Pergi makan pun sorang-sorang aje pagi ni.. Pas makan tadi terus buat Solat Dhuha... Korang dah selesai keh?? hehehe..

Pejam celik pejam celik kite dah menghampiri penghujung bulan Januari kan.. Masa terlalu pantas berlalu sekarang.. Sampaikan aku terlupa nak update satu bende ni kat sini...  Ape agik kalau bukan berkenaan buku kan... Aku ni kan 'ulat buku'... kihkih.. Tapi kali ni spesel sikit sebab buku ni aku dapat hadiah daripada seseorang... Daripada Adik Angkat aku... Khutbah Terakhir Rasulullah dan sehelai shawl... Wah rezeki daripada ALLAH SWT untuk aku.. Terima kasih Ya ALLAH dan terima kasih juga kepada Adik Angkat aku itu kerana sudi menghadiahkan buku yang istimewa ni dan juga shawl yang cantik.. :)

** Klasik betul gambar ni kan.. 


Buku ni aku dapat beberapa bulan yang lalu.. Cuma aku terlepas pandang untuk di-apdet kat sini.. Buku ni juga telah habis aku baca... Penulisan Ibnurijal... Buku ni memang dah lama aku cari.. Cumanye sebelum aku dapat dari Adik Angkat aku tu, aku dah carik di serata kedai buku kat Kuantan ni.. Semuanya tiada... Haiss.. Tetiba dapat adiah... Wah amat-amat bersyukur sangat...

Buku ni memang sepatutnya dibaca oleh semua orang kerana buku ni menerangkan berkenaan isi khutbah terakhir daripada Rasulullah SAW... Amat berguna kepada kita sebagai panduan.. 

Saya dah baca... Anda bila lagik??
hehehe..



Pre 5k Giveaway Dunia sebenar Shida Dianjurkan oleh Nur Alja

Monday, January 20, 2014

Assalamualaikum..

Pagi-pagi lagi dah blogwalking... Jumpe kat Blog seorang sahabat berkenaan GA ni.. So rasa cam berminat nak mencuba nasib... So ape lagik terus juin GA Dunia Sebenar Shida dari rakan Blogger Shida yang dianjurkan oleh Nur Alja .... Hah kawan-kawan ape lagik jom la juin skali... Hadiah pown menarik yang ditawarkan... So jommm juin reramai....


Tekan Banner untuk Join 

Senarai Hadiah
TOP REFERRAL X1
[ Topup RM5 + bookmark special + ole-ole dari medan + bloglist setahun blog duniashida.com ]

RANDOM
Bookmark special x8 Pemenang
Ole-ole dari Medan x4 Pemenang
Button badge x2 Pemenang


Due Date :- 19-23 Januari 2014 [ HANYA 5 HARI SAHAJA ]


Blogger Nasz dan Blogger Al Kisah jomla juin skali GA ni.. Best tau... 
Gut Luck beb... Smile.... :)


Putera Multazam

Thursday, January 16, 2014

Assalamualaikum..

Berdebar-debar rasa hari ni... Baru kejap tadi aku terpijak kucing dengan kereta aku... Huwaaaa tak disangka-sangka bende ni terjadi.. Kesiannya dia... 


Ehsan Google


Kebiasaannya aku akan tengok bawah kereta sebelum bergerak...  Tapi arini camne entah lain sikit, masuk je kereta terus gerak... Hurmm... Dah sampai ajal dia la kot kan.. Tapi aku rasa bersalah sangat...
Adoiiii bersalah laaaa... ( mood sedeh sangat-sangat )

Ok lah.. Lupakan hal tu dulu.. Aku nak kasi tenang sikit ati aku.. Yang sebetulnya aku nak kongsi berkenaan sebuah buku ni hasil penulisan Ibnurijal... Kan hari tu aku dah janji nak kongsi berkenaan buku-buku hasil penulisan beliau.. So hari ni aku dah selesai baca sebuah buku beliau yang berjudul "PUTERA MULTAZAM"...




Buku ni sangat bagus... Sangat memberi kesan bila membacanya.. Banyak pengajaran didalam cerita buku ini.. Buku ini mengisahkan seorang putera daripada seorang insan yang telah banyak berjasa kepada kampung halaman suatu ketika dahulu dengan membawa sinar islam kepada  penduduk kampung tersebut... Ayahnya seorang yang disegani dan dihormati oleh orang kampung kerana pegangan agama beliau.. Setelah kematian beliau, puteranya pula memikul amanah beliau untuk teruskan perjuangan beliau.. Beliau adalah Putera bongsu kepada Haji Idris. Beliau adalah Multazam...

Dipendekkan cerita, buku ni memang banyak memberi kesedaran dan pengajaran buat kita.. Sangat-sangat bagus untuk dibaca oleh semua peringkat umur... Banyak kisah suka duka didalam buku ini yang dilalui oleh Multazam dalam memperjuangkan agama islam di kampung halamannya sendiri.... Ada sedih ada juga kegembiraan...  Tahniah buat saudara Muhammad Nazri bin Rijal ( Ibnurijal ) atas kejayaan buku ini... 

So korang boleh la serang kedai buku untuk dapatkan buku ni.. Rugi tak baca tau...



Jangan lupa tau dapatkan buku ni.. Malam karang aku nak start baca buku lain pulak.. Juga penulisan oleh Ibnurijal... hikhik.. Obses buku kan.. haaa..

Wokeh la... Aku nak uruskan kursus-kursus untuk staff sini pulak.. Tak urgent mana tapi tak nak tangguh-tangguh nanti boleh pusing kepala... 

Ok korang.. babai...

See u again.. SMILE... :)




Aku Terima Nikahnya

Wednesday, January 15, 2014

Assalamualaikum

Lengang opiz rini.. Semua pergi program khidmat masyarakat... Huiii boleh bersenang-senang hari ni setelah bertungkus lumus beberapa hari bagi memastikan persiapan program tersebut mantap... Haiss bukan itu yang aku nak cerita ceriti ari ni.. Yang aku nak cerita sal Aku Terima Nikahnya.. hikhik.. Bagi pasangan baru nak kawen pasti berdebar-debarkan baca tajuk ni.. Hahaha..

Tapi sebenarnya tu tajuk sebuah buku.. Aku ni kan obses buku... hakhak... Buku ni hasil tulisan Ustaz Hasrizal bin Abdul Jamil... Dengar cerita buku ni adalah buku BEST SELLER... Pada awalnya, kawan aku yang dok sibuk carik, katanya nak hadiahkan kepada saudaranya yang bakal mendirikan rumah tangga.. So, projek mencari buku ni pun dilancarkan.. Tetapi malangnya semua kedai yang dia kunjungi semua kehabisan buku ni.. Gile laju buku ni dijual.. Mesti bestkan?? So aku pun bercadang jugak nak memiliki buku ni.. Nak tahu jugak la ape istimewanya buku ni.. Mesti ada diantara korang-korang semua ni dah baca kan... Boleh la kongsi-kongsi kalau dah baca... hehehe...


Ehsan encik google

Operasi besar-besaran untuk mencari buku ni akan dijalankan lagi nanti.. Sebenarnya buku ni adalah gabungan 3 buah buku... Antaranya, Aku Terima Nikahnya, Bercinta Sampai Ke Syurga & Murabbi Cinta... Disatukan menjadi satu buku.. Aku ada jugak buat research berkenaan buku ni.. Kebanyakannya semua bagi fedback yang baik... So aku memang bercadang untuk memiliki buku ni... hehehe.. Tak sabar rasanya nak buat operasi mencari dengan sahabat aku yang juga obses buku.. ekekeke..

Ehsan encik google

Korang semua pun bolehlah mendapatkan buku ni sekiranya korang yang jenis obses dengan buku... Yang jenis suka baca buku dan suka menambahkan pengetahuan... Baru-baru ni aku baru je memborong semua buku tulisan Ibnurijal ... Aku memang peminat penulisan Iburijal.. Sebab penulisan dia sangat memberi kesan kepada aku... Nanti ada masa aku akan update berkenaan buku-buku penulisan Ibnurijal ye... Tungguuuuu...

Ehsan encik google

Oki la.. Sampai sini aje dulu... Nak blogwalking pulak lepas ni..

Oh sebelum lebih terlewat dan memang dah agak lewat nak ucap... Tapi nak ucap jugak tak kire.. hehehe..
Salam Maulidur Rasul 1435H

Ehsan encik google


Lenovo Vibe Z + LTE

Monday, January 13, 2014

Assalamualaikum..

Selamat petang... hehehe.. rajin kan saya hari ini... Dalam 1 hari 3 post saya buat.. hahaha..
Tangan ni tengah rajin so ape lagik.. mencari-cari ape yang terbaru... So hasilnye aku menjumpai Lenovo Vibe Z dengan LTE  yang akan keluar tak lama lagi... 

Ehsan dari Inchek google


Smartkan HP ni... Tak lama lagi di bawah jenama Lenovo akan mengeluarkan smartphone pertama mereka yang menyokong LTE dan mempunyai spesifikasi yang hebat.. Inilah dia Lenovo Vibe Z dengan LTE... ekeke...

Mari kite tengok kehebatan HP ni..

- Saiz skrin 5.5 inci dengan resolusi HD penuh 1080P
- Tebal HP 7.9mm
- Prosessor Quad-Core Snapdragon 800
- 2GB RAM
- 16GB memori
- Kamera utama 13 megapixel
- Kamera hadapan 5 megapixel

Tengok dia punye spesifikasi pown dah bestkan... Bukan itu aje.. Handphone ini juga menggunakan Android Jelly Bean 4.3... hah!! Ape agik.. stenbai duit la untuk beli hp ni.. Lenovo Vibe Z ni akan dipasarkan di beberapa negara termasuklah Malaysia dan dijangka akan mula dijual pada bulan Februari dengan harga rasminya $549 ( RM1650 ).. 




So yang selalu update dia punya HP dengan setiap keluaran  yang baru pasti tak nak ketinggalan kan untuk memiliki HP ni... Cepat-cepat kumpul duit.. ekeke

Ok la.. sampai sini aje... 

Chow cin cau.... 

Selamat menyopping....~!!







Giveaway Birthday Azhafizah

Monday, January 13, 2014

Assalamualaikum..

Haaa tengok satu lagik entry aku pepagi isnin ni.. Rajin gilekan.. Mane taknye.. Tengah dok blogwalking, terus terpegun  kat blog sorang sahabat ni... Dia nak kasi adiah sempena besday dia nanti bulan dopan katenye... eh rasa berminat pulak nak menjuin... Ape lagik tercipta la entry yang tak seberapa ni... Ok, kalau korang berminat nak juin boleh la klik kat banner bawah ni... Tak rugi tau juin.. Setiap penyertaan dapat adiah... 
Jom ramai-ramai juin GA Azhafizah a.k.a Sihatimerahjambu ..
.
.
.
.


.
.
.

Seingat aku kan.. baru 2 kali aku juin GA yang sebegini... Termasuk yang kali ni lah... Tapi yang ni best sikit sebab setiap penyertaan dapat adiah... hurmm... bestkan... Bila fikir balik, sepatutnya bedeygurl la yang sepatutnya dapat adiah.. Tapi kali ni terbalik dan pelik sikit.. bedeygurl yang nak kasi adiah buat kite... hikhik.... Ape-ape pown aku doakan moga beliau diberkati dan dilimpahkan rezeki yang halal.. amin..

Fizaaaaaaa... Lea juinnn...~!!





Memori Berkasih

Monday, January 13, 2014

Assalamualaikum..

Pagi-pagi lagi aku dah layan lagu jiwang... syahdunyierrr...
Jom layan sama-sama lagu ni nak... :)




Memori berkasih - Nana + Achik Spin

Telah ku cuba memintal kasihmu

Biar menjadi ikatan abadi

Namun apa daya terlerai janji kita

Mungkin takdir yang meminta
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta


Bermusim kita bersama

Menyemai ikatan cinta

Tak mungkin kasihku hilang
Ku kunci hati untukmu


Kumpulkan kenangan indah

Simpanlah senda gurauan

Andainya kau kerinduan

Itulah jadi penawar


Sungguh ku terharu dan pilu

Kasih ku semai kau abaikan

Putusnya ikatan cinta

Mungkin tiada jodoh kita


Menangis hati ini

Ku juga bersimpati

Hancurnya harapanku

Maafkan sayang


Kasihmu yang berubah

Aku pun tak menyangka

Itulah alasanmu pergilah sayang


Biarlah rindu di kejauhan

Menemani hati yang gelisah

Semoga bertemu jua kebahagiaan


Telah ku cuba memintal kasihmu

Biar menjadi ikatan abadi

Namun apa daya terlerai janji kita

Mungkin takdir yang meminta
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta