Top Social

Image Slider

Showing posts with label review. Show all posts
Showing posts with label review. Show all posts

5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat

Tuesday, November 05, 2019
Sebut saje pasal serum muka, akulah orang yang paling teruja ingin tahu dan ingin mencuba sendiri serum tersebut.. Serius, aku sangat fanatik terhadap serum muka..

5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat.

Kalau suatu masa dahulu, aku tak rasa serum ni penting untuk muka tetapi sekarang aku dah punyai kesedaran bahawa serum wajah banyak manfaatnye untuk merawat masalah kulit muka..



Melaka Hotels Untuk Percutian Yang Tidak Dapat Dilupakan

Monday, July 08, 2019
Assalamualaikum wbt

Melaka Hotels Untuk Percutian Yang Tidak Dapat Dilupakan  |  Hai korang!! Nak tanye sikit ni.. Korang ada apa-apa rancangan tak untuk holiday akan datang? Kalau ada, apa kata holiday kali ni jom kita plan pergi melawat Melaka dan tinggal kat hotel yang terbaik untuk pelancong.. Nak tak?? Hehe.. Commonly, kalau kita bercakap pasal vacation dekat Melaka ni mesti terbayangkan tempat-tempat bersejarah kan!! Nama lagi Melaka Bandaraya Bersejarah kan, ofkos la banyak tempat-tempat bersejarah kat sana.. Contohnya Kota A'Famosa, The Stadthuys, Baba & Nyonya Museum dan sebagainya... Tetapi hakikatnya, ramai sebenarnya yang tidak tahu bahawa terdapat pelbagai tempat baru yang belum kita terokai di Melaka ni.. Tempat apa tu?? Haaa meh sini nak kasi tau kat korang semua.... 

Kalau korang nak tahu, di Melaka terdapat beberapa tempat baru yang dapat menarik perhatian para Pelancong untuk ke Melaka seperti Freeport A'Famosa Outlet (FAO) Village, The Pirate Adventure Melaka, Melaka Upside Down House dan banyak lagi..

Freeport A'Famosa Outlet (FAO) Village


Freeport A'Famosa Outlet (FAO) Village boleh dikatakan syurga buat kaki shopping kerana terdapat pelbagai barangan yang berjenama ada dijual di sini seperti Nike, Carlo Rini, Cotton On, Hush Puppies dan banyak lagi.. Freeport A'Famosa Outlet (FAO) Village ini dibuka pada penghujung tahun 2015.. Kalau korang datang ke sini mesti korang teruja dengan senibina bangunan disini yang menyerupai senibina Eropah.. Siap ada Kinchir Angin lagi tau.. Sangat menarik.. Tak hairanlah kalau ramai yang datang ke sini sekadar mencuci mata dan untuk bergambar sahaja.. Hehe..

Alamat :-
Freeport A'Famosa Outlet
Jalan Kemus, Simpang Ampat, Alor Gajah, Melaka.

Masa Operasi :-
Setiap Hari : 10.00 am - 10.00 pm

Credit Foto : The Bgirl World

Terdapat hampir 70 jenama terkenal yang ada disini
Credit foto : Freeport A'Famosa Outlet


The Pirate Adventure Melaka

credit foto : vkeong.com

Satu lagi tempat menarik di Melaka adalah The Pirate Adventure yang terletak di Melaka Alive, Bandar Hilir Melaka.. Bagi mereka yang dah biasa ke Melaka, mesti dah mahir dengan selok belok di Bandar Hilir kan.. Kalau korang ada plan nak berkunjung ke The Pirate Adventure Melaka ni, jangan lupa tau bawa anak-anak bersama kerana kat sini terdapat pelbagai aktiviti menarik yang boleh korang lakukan bersama dengan family seperti mencari harta karun dan korang juga dapat merasakan sendiri pengalaman menjadi lanun dalam masa satu hari.. Best tau... Bila lagi nak merasa jadi lanun kan.. Bukan senang nak dapat pengalaman cam ni..

Alamat :-
The Pirate Adventure Melaka
Melaka Alive, Jalan Parameswara, Bandar Hilir, Melaka

Masa Operasi :-
Isnin - Khamis : 10.00 am - 7.00 pm
Jumaat - Ahad & Cuti Umum : 10.00 am - 9.30 pm

credit foto : sini.com


Melaka upside Down House & Street Art Melaka

Next things to do in Melaka is, apalagi bergambar sakan la!! Bagi orang yang kaki selfie dan wefie, korang bolehlah berkunjung ke Melaka Upside Down House dan Street Art Melaka.. Kat sana memang banyak sudut-sudut yang menarik untuk korang capture dan abadikan gambar yang korang ambil tu sebagai kenangan bercuti di Melaka... 


Ingin merasai pengalaman tinggal di dunia yang terbalik, Melaka Upside Down House adalah tempatnya.. Korang boleh rasai sendiri pengalaman berada di dunia yang serba serbi terbalik.. Gambar-gambar yang menarik boleh dirakamkan di sini sebagai kenangan..

Alamat :-
Melaka Upside Down House 
G12 & G14, Jalan PM 7, Plaza Mahkota, Bandar Hilir, Melaka


credit foto : travelblog

Street Art Melaka ini terletak di sepanjang Sungai Melaka dan mempunyai daya tarikan yang tersendiri.. Terdapat perkhidmatan River Cruise yang membolehkan korang menyelusuri Sungai Melaka ataupun korang juga boleh hanya berjalan kaki dan melihat dengan lebih dekat gambar-gambar art yang ada di sini... Korang pasti teruja dengan seni lukis yang ada di Street Art Melaka ni..

Okay la, dah puas berjalan situ sana sini, mesti la nak cari tempat penginapan untuk berehat pulak kan?? Haaa korang tak payah nak risau bagai, dengan melayari https://www.traveloka.com/en-my korang boleh pilih sahaja tempat penginapan yang menepati citarasa korang... Nak yang mahal ada, nak yang murah pown ada.. Tengoklah bajet masing-masing ye.. Kat sini ada beberapa list hotel yang disyorkan oleh pengunjung sebelum ni, antaranya adalah :-

Courtyard @ Heeren Boutique Hotel

credit foto : melaka.my

Korang bosan tak asyik tinggal kat hotel backpakers biasa-biasa je?.. Haaaa korang jangan bimbang, sebab Courtyard @ Heeren Boutique Hotel ni adalah salah sebuah boutique hotel di Melaka gaya ala-ala Baba dan Nyonya ataupun orang kata 'peranakan style', digabungkan bersama dengan design citarasa modern yang dihias cantik...


Lokasi butik hotel ini terletak betul-betul di tengah-tengah Jalan Jonker.. Bukan itu sahaja, kakitangan di hotel ini juga sangat friendly tau serta mengalu-alukan kedatangan pengunjung di Courtyard @ Heeren... Seriously, hotel ini memang cantik dan mempunyai style yang tersendiri. Antara yang menariknya bilik hotel ini adalah bilik mandinya yang luas dan siap ada Jakuzi lagi!! Sudah semestinya korang kena cuba try test tempat ni kalau korang menginginkan tempat penginapan yang cozy dan selesa gitu..!! Jom layan gambar bilik di Courtyard @ Heeren..

Superior Room

Deluxe Room

Junior Suite

Ada beberapa lagi jenis bilik yang terdapat di Courtyard @ Heeren Boutique Hotel ni sebenarnya.. Kalau korang nak tengok senarai bilik yang ada, korang boleh la check di SINI ye..


Limastiga Homestay

credit foto : limastiga

Kepada korang yang plan nak buat family day, family gathering or friend reunion ke, mesti korang perlukan tempat penginapan yang boleh menampung jumlah yang ramai kan? Jangan risau, sebabnya Limastiga Homestay ni memang menyediakan tiga buah rumah dalam satu kawasan.. Dengan berkonsepkan kampung melayu style, korang boleh merasakan yang korang sedang merehatkan diri dalam suasana kampung halaman... Jom tengok suasana kat sana.. 

Suasana Rumah Satu

Rumah Satu

Suasana Rumah Dua

Suite Room Rumah Dua

Suasana Rumah Tiga

Bukan itu sahaja tau, bahkan terdapat kemudahan seperti dapur, dewan makan yang besar and open space serta 2 buah swimming pool yang luas di Limastiga Homestay ni... So, kalau korang ada plan nak buat masjlis makan-makan bersama keluarga or kawan-kawan, boleh dikatakan homestay ni memang pilihan yang tepat untuk korang pilih... Limastiga Homestay ini juga berkonsepkan 'Private Homestay', jadi korang digalakkan untuk menyewa seluruh kawasan ni agar ruang privasi korang bersama dengan keluarga tidak terganggu.. Walaupun ia merupakan sebuah homestay, ia masih lagi boleh dikira sebagai one of the best Melaka hotels.


Masbro Village Homestay


Kalau korang nak bawak family pergi bercuti ala-ala oversea gitu, Masbro Village Homestay adalah tempatnya!! Terdiri daripada rumah yang berbentuk segitiga, dua tingkat dan berwarna-warni serta halaman rumah yang teratur dan bersih ditambah pula dengan bunga-bungaan yang kiut miut kat halaman rumah membuatkan korang berasa seperti berada di luar negara kerana suasananya nyaman dan menyenangkan.... Oh ya, homestay ini terletak di Paya Rumput, Melaka.. 

credit foto : wanista

credit foto : qairunissakhan 

Boleh dikatakan spacious juga rumah ini walaupun berbentuk segitiga, tapi siap dengan dining hall, kitchen, two queen size beds.


credit foto : homesweethomemy

Homestay ni gated area tau.. So, korang tak perlulah bimbang tentang keselamatan disini sebab hanya member Masbro Village sahaja yang dapat access area homestay ni.. The most important things, jangan lupa ambil gambar banyak-banyak bila bercuti di Masbro Village ni, barulah ada kenangan feeling-feeling bercuti di luar negara.. Tak gitu?? Haha..


Menarikkan tempat-tempat di Melaka.. Dari tempat yang boleh kita melawat sampailah ke tempat untuk kita menginap.. Semuanya menarik dan cantik-cantik belaka.. Jadi, apa tunggu lagi?? Jom la plan vacation for next holiday and don't forget to choose which Melaka Hotels you would like to stay at Traveloka!!



Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir Kini Dilancarkan Secara Rasmi

Monday, April 08, 2019
Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir Kini Dilancarkan Secara Rasmi | Malaysia merupakan sebuah Negara yang dihormati kerana kemajuan dan kestabilannya yang terkenal bukan sahaja di rantau Asia Tenggara, malahan di persada dunia. YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad merupakan Perdana Menteri Malaysia yang Ke-4 dan Ke-7. Sepanjang kepimpinan YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad telah membawa sejuta pembangunan dan permodenan kepada negara yang tidak ternilai kepada rakyat. Beliau telah membangunkan pusat pentadbiran sistematik terkemuka di rantau Asia Tenggara iaitu Wilayah Persekutuan Putrajaya yang menjadi ikon dan kebanggaan negara Malaysia di persada dunia. Beliau juga digelar sebagai 'Bapa Pemodenan"..

Sepertimana yang kita ketahui, YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad telah mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri yang ke-7 pada 10hb Mei 2018 yang lalu. Sehari sebelum itu iaitu pada 09hb Mei 2018 Tun Dr Mahathir sebagai Pengerusi Pakatan Harapan telah menerajui PH dalam Pilihanraya Umum ke-14 yang telah mengakhiri pemerintahan Barisan Nasional di Malaysia sejak merdeka. Pilihanraya ini juga melakarkan sejarah kerana Tun Dr. Mahathir, pada usia 93 tahun merupakan Perdana Menteri yang tertua di dunia.

Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir Kini Dilancarkan Secara Rasmi


Sebagai tanda menghargai dan memperingati setiap jasa dan pengorbanan YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad dan meraikan pelantikan sekali lagi sebagai Perdana Menteri Malaysia, koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr. Mahathir kini telah dilancarkan secara rasmi oleh Puncak Julung Enterprise..

Koleksi syiling emas ini diilhamkan bagi memperingati detik ini yang juga merupakan kali kedua Tun Dr. Mahathir dilantik sebagai Perdana Menteri setelah 15 tahun bersara sebagai Perdana Menteri ke-4 pada 1981 hingga 2003.


Koleksi syiling emas ini didatangkan dalam packaging yang menarik seolah-olah seperti sebuah buku beserta sarung.. Nampak sangat eksklusif.. Packagingnya berwarna merah sempena warna tema bagi parti gabungan Pakatan Harapan..


Dibahagian dalam pula korang boleh lihat sendiri terdapat sedikit coretan mengenai YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad dimana terdapat dalam 3 bahasa iaitu Melayu, Cina dan Tamil beserta tandatangan Tun M sendiri..

Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir

Bahagian hadapan syiling emas

Bahagian belakang syiling emas


Dapatkan Sekarang Koleksi Syiling Emas Peringatan Tun Dr Mahathir!


Aku dah dapatkan koleksi syiling emas peringatan Tun Dr. Mahathir ni untuk simpanan dan koleksi peribadi aku.. Bagi korang yang ingin mendapatkan koleksi syiling emas ni, bolehlah dapatkan segera kerana syiling emas ini adalah edisi terhad tau.. Rugi kalau tak dapatkannya..


HARGA
RM 160.00

EMAS/BERAT
999 / 0.1g


Untuk sebarang tempahan/pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

#tunmcc #koleksikoinemas


Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum & Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum Review

Thursday, March 14, 2019
Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum & Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum Review  |  Panas betul cuasa sekarang ni kan.. Nak keluar rumah pun fikir banyak kali kalau hari cuti.. Hari bekerja tu terpaksa la keluar jugakkan untuk sesuap nasi.. Cewahh.. hehe.. Time cuaca panas camni, mula la terfikir nak lindungi kulit dari sinaran UV.. Mahu terbakar kulit kalau tak dilindungi.. So, kali ni aku nak share dengan korang produk yang boleh melindungi kulit dari sinaran UV.. Produk apa tu? Haa ofkoslah produk Dr Murad iaitu Murad City Skin Age Defence Broad Spectrum dan juga Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum.. 


Murad City Skin Age Defence Broad Spectrum SPF50 PA++++

Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ merupakan perlindungan kulit yang baru  dimana ia dirumuskan khas dengan Teknologi Perlindungan Alam Sekitar untuk melindungi kulit dari sinaran UV yang berbahaya yang boleh merosakkan kulit.. Selain itu, ia juga melindungi kulit daripada 5 punca kerosakan yang mempercepatkan tanda penuaan seperti :-
  • Blue Light dari peranti telefon pintar, laptop dan lain-lain
  • Pencemaran
  • Radiasi Inframerah
  • UVA
  • UVB

Tak sangka ye, cahaya dari telefon pintar dan laptop pun memberi ancaman kerosakan pada kulit.. Selama ini aku tak rasa ia berbahaya.. Kalau korang nak tahu,  Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini dapat melindungi kulit kita daripada :-
  • 96% pencemaran*
  • 89% Blue Light dari peranti**
  • 52% Sinaran Inframerah
So, lepas ni dah tak perlu risau sebabnya aku dah ada pelindung bagi masalah ini.. Hehe..  Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini mampu melindungi kulit secara menyeluruh..


Orite, untuk teksturnya pula ia sangat ringan dan mudah menyerap kedalam kulit.. Paling penting tak melekit ye... Mungkin ada yang risau, kalau pakai sunblock ni muka bercapuk.. Jangan risau deknon, produk ini didatangkan dalam warna peach untuk serasikan dengan warna kulit kita.. Bila di apply kat muka, memang nampak natural sahaja.. hiks.. Produk ini juga sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif kerana ia fragrance free.. Kalau nak letak kat bahagian mata yang lembut tu pun selamat uolls.. Tak menjadi masalah.. 

Didalam Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 PA++++ ini juga terkandung Vitamin C dimana ia membantu mencerahkan kulit, membaiki tona kulit dan membaiki kulit yang rosak.. 

Cara guna
  • Goncang terlebih dahulu sebelum digunakan.
  • Apply pada muka, leher dan juga dada secara bebas
  • Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, gunakan dalam jumlah berukuran nikel selepas memakai pelembap harian untuk perlindungan yang lengkap.
Harga : RM298 (50ml)


Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++


Teruja pulak nak memperkenalkan produk kedua Dr Murad ni iaitu Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++.. Kenapa aku teruja? Hehe sebabnya ia berkaitan dengan makeup.. Kalau korang nak tahu, produk ini sangat sesuai dijadikan makeup primer kerana ia merupakan primer Soft-Focus Complex yang dapat menjadikan kulit flawless dan solekan bertahan selama 12 jam.. 

Manfaat Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++
  • Mengurangkan garis halus dan kedut
  • Mengecilkan liang pori
  • Merawat tekstur kulit yang tidak sekata
  • Membaiki tona kulit yang tidak sekata
Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit.. Apa yang bagusnya, ia tidak mengandungi Paraben, Sulfat, Phthalates dan Gluten iaitu bahan yang berasal dari haiwan. So, ia selamat digunakan ye.. 


Bahan Utama
  • Peptida Cendawan - Perangi tanda-tanda penuaan yang dapat dilihat untuk membantu memulihkan kekuatan, keanjalan dan ketahanan kulit yang kelihatan muda
  • Soft-Focus Complex - Melicinkan kulit, membaiki tona dan tekstur kulit yang tidak sekata untuk solekan yang lebih ideal dan tahan lebih lama
  • Ekstrak Barli, Bunga Matahari dan Timun - Meningkatkan keupayaan kulit untuk mengekalkan kelembapan.
Result Selepas Menggunakan Murad Invisiblur Perfecting Shield Broad Spectrum SPF30 PA+++
  • Kesempurnaan dan ketahanan solekan selama 12 jam
  • Pengurangan segera 30% dalam penampilan liang pori
Dalam kajian klinikal selama 3 hari pula di dapati :-
  • 71% berkurangan garis halus dan kedutan
  • 94% kelihatan kulit lebih licin dan tekstur kulit menjadi lebih baik
  • 100% invisible perlindungan SPF30


Cara Guna

Urus secara merata pada kulit wajah, leher dan dada. Boleh digunakan sebelum solekan sebagai makeup primer ataupun boleh juga dipakai secara solo bergitu sahaja.

Harga : RM328


Untuk sebarang pembelian atau info lanjut, sila layari :-

Website

Instagram

Facebook


The Big Bad Wolf Book Sale Pahang gets Honorary Visit from the Vice Chancellor of Universiti Malaysia Pahang

Friday, March 08, 2019
The Big Bad Wolf Book Sale Pahang gets Honorary Visit from the Vice Chancellor of Universiti Malaysia Pahang | The Vice Chancellor of Universiti Malaysia Pahang (UMP) made a surprise visit to the Big Bad Wolf Book Sale Pahang last weekend, bringing his family along to seek out books at the Sale.


Professor Dato'  Sri Ts. Dr. Daing Nasir Ibrahim who arrived at the sale late Sunday, was pleased to find many Pahang folks still shopping for books at the hall. “It's a really great offer to the community in Pahang to be able to access affordable books that allows them to read more. It is also in line with our Minister of Education’s direction who has announced that the nation is observing the National Reading Decade Campaign this year,” said the professor.

Before leaving, he also urged the people to not overlook the importance of reading as it opens up one’s mind, knowledge and understanding about the world. He also reiterates that reading should start from young in an ecosystem that provides an ideal environment to encourage reading. “Reading is basically food for the thought,” added the professor.


Open from 10.00AM to midnight until 10 March 2019, Pahang folks and book lovers can still visit the Big Bad Wolf Book Sale at UMP, Gambang to pick up their favourite books and enjoy discounts from 75% to 95%.

For updates, follow #BBWPahang2019 on our Facebook at fb.com/bbwbooks and Instagram at @bigbadwolfbooks 


(From left to right) 

Muhammad Azli Shukri, Senior Publishing Officer of Universiti Malaysia Pahang; Prisly Yap, Senior Brand Executive of Big Bad Wolf Books; Raymond Yeo, Managing Executive of Kualiti Books Sdn Bhd; Datin Sri Fazia Ali,  General Manager of the Research and Innovation Department of Universiti Malaysia Pahang; Professor Dato’ Sri Ts. Dr. Daing Nasir Ibrahim, Vice Chancellor of Universiti Malaysia Pahang; Timothy Teh, Brand Manager of Big Bad Wolf Books; Dr. Muhamad Noor, Publishing Director of Universiti Malaysia Pahang and Sharol Azmi, Senior Operation Executive of Kualiti Books Sdn Bhd.


Review Set Penjagaan Wajah Laraine Malaysia Skincare

Monday, March 04, 2019
Review Set Penjagaan Wajah Laraine Malaysia Skincare  |  Alahai kenape la dengan aku ni yek.. Pantang dengar tentang skincare baru yang bagus-bagus mesti nak cuba punye.. Itulah, selagi bergelar seorang wanita tak lepas dari rasa ingin cantik.. Betul tak? Yang dah cantik nak cantik lagi, apatah lagik aku yang tak berapa nak hurmmmmmm ni.. Hiks... Tengok orang cantik, aku pun nak jugak rasa camne jadik cantik.. Huhu.. Tak nak bebel panjang lebar, kali ni aku nak share dengan korang set penjagaan wajah terbaru yang aku cuba iaitu Laraine Skincare.. Kena baca sampai habis ye sebab ada giveaway menanti korang di akhir entry nanti.. Hehe..


Laraine Malaysia telah ditubuhkan pada tahun 2018 dan telah mengeluarkan 4 jenis produk skincare yang sangat unik.. Produk yang mereka hasilkan adalah produk yang berkualiti dan terbaik kerana mereka menggunakan bahan-bahan terpilih yang diuji dan diperiksa dengan kemajuan teknologi terkini bagi menghasilkan formulasi terbaik untuk kulit sihat dan cantik..

Laraine Skincare ini terdiri daripada dua series iaitu HA series dan juga Brightening Series.. Ada untuk muka dan ada juga untuk body.. Biasa skincare ni, hanya untuk muka aje tetapi Laraine Malaysia keluarkan sekali produk untuk body... Orite, 4 produk tersebut adalah :-

  • Brightening Lotion (Body)
  • Regeneration Brightening Cream (Face)
  • HA Moist Gel (Face)
  • HA Stem Cell Essence (Face)
Ok, jom kita kupas satu persatu...

Brightening Lotion (For Body Use)



Aku mulakan dengan Brightening Lotion ye..

Laraine Brightening Lotion ini direka khas untuk menambah kelembapan semulajadi kulit.. Ia dapat mengekalkan kelembapan pada tangan dan badan sekaligus dapat melembutkan kulit.. Selain itu, ia juga berfungsi untuk mencerahkan kulit. Baunya yang menyenangkan membuatkan ia lebih istimewa..

Losyen ini didatangkan dalam bentuk tiup dengan pump yang exclusive tidak seperti losyen lain di pasaran.. Aku suka packagingnya.. Mudah digunakan.. Sepanjang aku menggunakan lotion ini, kulit benar-benar lembap dan sekiranya penggunaannya secara konsisten, kesan pencerahan kulit dapat dilihat kerana di dalamnya terkandung Titanium Dioxida, bahan semulajadi yang digunakan sebagai bahan pelindung matahari... Brightening Lotion ini perlindungan yang tinggi terhadap radiasi UVA dan UVB. Ia sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.. Bau losyen ini juga sangat menyenangkan kerana bau bungaan.. Aku suka!!


Harga : RM 189
Beli disini : Brightening Lotion


Regeneration Brightening Cream (For Face Use)


Regeneration Brightening Cream merupakan krim pencerahan wajah yang mudah diserap untuk mencerahkan kulit disamping mengekalkan kelembapan kulit.. Mengandungi Rosa Rhadodendron Ferrugineum Leaf Cell Extract berfungsi meningkatkan penghalang kulit dan membantu kulit mengatasi perubahan iklim.. Bagus tau krim ni..

Krim ini didatangkan dalam bekas yang cantik dan eksklusif.. Sekali tengok dah macam produk antarabangsa dah tau packaging dia.. Tekstur krimnya juga ringan.. Mungkin kalau dilihat nampak seperti krimnya agak likat dan berat tetapi sebenarnya ianya lebih light.. Mudah disapu dan mudah juga diserap oleh kulit..


Baunya juga menyenangkan hidung aku.. Pertama kali guna krim ni, aku dah jatuh cinta sebabnya ia sangat selesa di kulit tidak melekit.. Antara kelebihan Regeneration Brightening Cream ini adalah :-

  • Mencerah dan menyekatakan tona kulit dengan pantas
  • Menjadikan kulit lembut dan licin
  • Beransur-ansur mengurangkan kesan penggelapan, cela, bintik hitam dan discolouration kulit.
Aku juga menggunakan krim ini sebagai base makeup aku.. Krim ini sesuai untuk korang yang jenis kulit berminyak..

Harga : RM 189



HA Moist Gel (For Face Use)


Wei kenapa packaging produk Laraine ni semuanya lawa-lawa.. Firstime tengok packaging HA Moist Gel ni aku dah excited sebab sangatlah cantikkkk uolss... Tak tahu nak cakap macam mana.. Yang pastinya ia exclusive dan unik.. Suka betul aku dengan packaging jenis picit-picit macam ni.. Mudah digunakan..


Ok, untuk teksturnya pula ia didatangkan dalam bentuk watery gel dan sangat ringan apabila di apply dekat muka.. Paling best ia senang meresap dan tak melekit.. Baunya juga sangat segar dan menenangkan.. Bila dah apply dekat muka, aku rasa sangat fresh muka aku.. Memang best la gel ni.. Apa kelebihannya?

  • Memberi kelembapan kepada kulit sekaligus mengunci kelembapan
  • Memperkuatkan penghadang semulajadi kulit daripada pencemaran dan kekotoran
  • Memperbaiki tekstur kulit
  • Meningkatkan keupayaan kelembapan kulit
Lately muka aku selalu sangat kering.. Nasib baiklah ada HA Moist Gel ni dapatlah kulit muka aku ni bernafas sikit dalam kelembapan.. Kalau tak, perit jerk rasa akibat ketandusan.. hehe..

Harga : RM 169
Beli disini : HA Moist Gel


HA Stem Cell Essence (For Face Use)


Akhir sekali HA Stem Cell Essence.. Kali pertama bukak kotak HA Stem Cell Essence ni, aku teruja badak dengan packagingnya.. Wahh menarik gila, didatangkan dalam bentung syringe.. Tak pernah terfikir pulak aku ada skincare di packagingkan sebegini rupa.. Memang menarik dan exclusive.. Yang penting lain dari yang lain.. Nak guna pun rasa sayang oiii.. hehe..

Antara kelebihan HA Stem Cell Essence ini adalah :-

  • Mengekalkan kelembapan
  • Mempercepatkan penyerapan produk
  • Menenangkan kulit
  • Mengecilkan pori
  • Menegangkan kulit
  • Menghilangkan garis-garis halus



Yeah ini yang aku cari.. Sangat membantu dalam mengecilkan liang-liang pori muka aku ni.. Sebelum ni, kemain besau liang pori muka aku.. Nak tutup dengan makeup agak susah jugak sebenarnya.. Lepas guna HA Stem Cell Essence ni alhamdulillah ada perubahan sikit pori aku ni.. Disamping itu juga, tujuan aku guna essence ni untuk kurangkan garis halus bawah mata aku ni.. Mungkin ambil masa sikit tapi tak pe aku kena lebih konsisten untuk mencapai tujuan tersebut..

Harga : RM 169
Beli disini : HA Stem Cell Essence

Tips Penggunaan Laraine Skincare


  • Jangan guna 3 produk sekali gus pada wajah dalam satu-satu masa bagi mengelakkan kelembapan yang berlebihan
  • HA Moist Gel sesuai untuk kulit kering dan kombinasi manakala kulit berminyak boleh menggunakan Brightening Cream
  • Jika Brightening Cream mengeringkan kulit wajah, boleh campurkan dengan HA Steam Cell Essence
  • HA Stem Cell Essence berfungsi untuk meremajakan kulit
Laraine Skincare NOT Certificates



Giveaway Time!!


Sebelum kita bergiveaway, nak hebahkan kat korang semua tentang satu tawaran hebat dari Laraine Malaysia iaitu mereka juga mengeluarkan set Dibi Milano.. Dengan pembelian 5 produk dari Dibi Milano (1 set), korang berhak mendapatkan 1 Dibi Milano Mist secara PERCUMA!!.. Untuk info promosi dan kemaskini yang lebih banyak, korang boleh terjah facebook dan instagram mereka ye..

Berita baik buat pembaca Blog Lea Azleeya.. Korang boleh menikmati diskaun sebanyak 10% dari pembelian produk Laraine dengan menggunakan kod diskaun ini : LaraineMY.Lea

Cepat ye sebab kod diskaun ini sah sehingga 31 Mac 2019 sahaja.. Siapa cepat dia dapat.. hehe..

GIVEAWAY TIME!!


Orite, sampailah masa untuk kite bergiveaway.. Laraine Malaysia menyediakan hadiah 2 pcs HA Stem Cell Essence buat pembaca bertuah Blog Lea Azleeya.. Jadi, aku nak cari 2 orang pemenang untuk memenangi 1 pcs HA Stem Cell Essence setiap seorang..

Korang yang nak cuba Essence ni bolehlah join giveaway ni dengan meninggalkan komen di ruang komen di bawah ni 'kenapa korang nak sangat try HA Stem Cell Essence ni?'.. Jangan lupa tinggalkan email juga ye.. Senang nak email jika korang terpilih.. Jangan lupa juga follow blog aku ni.. Hehe..

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Facebook

Instagram