Top Social

Servis Laptop Murah Di KL Hanya Di FR Laptop Service

Saturday, June 22, 2019
Servis Laptop Murah Di KL Hanya Di FR Laptop Service  |  Baru-baru ni ada la seorang sahabat ni mengadu yang mana laptop dia lambab macam siput.. Nak tunggu loading untuk on laptop tu pun kemahen memakan masa yang lama.. Tu belum masalah hang lagi.. Bila ditanya, pernah servis tak? Jawapannya, tak pernah servis sebab tak tahu pun kepentingan servis laptop ni.. huhu.. Inilah masalahnya bila beli dan hanya tahu pakai sahaja.. Maintanance tak jaga.. Macam aku dulu-dulu jugak.. Haha!! Sekarang dah cerdik sikit.. Hiks..


Ok, ni nak cerita sikit la kan.. Sebenarnya masalah laptop lembab macam siput ni memang tak asing lagi dah bagi semua orang yang mempunyai laptop.. Time masih baru, kepantasannya memang berdesup... Bila dah sampai satu tahap, masalah ini akan membelenggu setiap pemilik laptop jika pakai tak pernah nak servis.. Bila dah terjadinya masalah sebegini, memang boleh mengganggu kehidupan seharian terutamanya dalam kerjaya.. Kalau macam aku sebagai blogger, bila on laptop then nak loading pun lembab pastu hang pulak memang mendatangkan kemarahan.. Semua kerja akan terganggu sekaligus merosakkan fokus dan komitmen kita pada kerja.. So, apakah jalan penyelesaiaannya?


Kebiasaannya yang menjadi punca laptop lembab ni selalunya adalah masalah windows.. Sama ada windows tu sendiri yang bermasalah ataupun ianya tidak sesuai dengan spesifikasi laptop kita.. Lagi parah kelembaban dia tu bilamana banyak sangat dok simpan software dalam laptop.. Selain tu, hardisk rosak pun menjadi punca laptop lembab.. Selepas processor, hardisk juga menentukan kelajuan sesebuah laptop itu.. Walaupun processor laju, bila hardisk rosak maka laptop akan tetap menjadi perlahan..

Satu lagi kene tengok jugak spesifikasi laptop korang tu sama ada rendah atau tinggi.. Kalau dah memang laptop jenis spesifikasi rendah, memang lembab la laptop korang.. Kalau untuk penggunaan biasa-biasa mungkin tiada masalah tetapi kalau untuk multi-tasking memang tak dapat la weh sebabnya multi-tasking ni memerlukan RAM yang tinggi barulah laju laptop korang tu..

Paling kritikal bila laptop diserang virus.. Huh ini memang masalah yang agak stress bila dihadapi.. Virus adalah salah satu punca laptop menjadi lembab.. Inilah juga masalah terbesar yang aku hadapi sepanjang menggunakan laptop..

Habis tu, macam mana nak selesaikan masalah ini semua?

Kedai Servis Laptop Murah Di KL Mampu Menyelesaikan Masalah Laptop Anda


Jangan risau, sekiranya korang mengalami masalah laptop lembab, hang, crash dan sebagainya korang boleh ke kedai servis laptop murah di KL iaitu FR Laptop Service kerana mereka menawarkan pelbagai servis laptop dengan harga yang berpatutan..

Sebelum ni aku dah pernah share kan cerita tentang format laptop mudah di KL .. Haa kalau korang nak tahu format laptop juga merupakan salah satu servis yang ditawarkan di kedai servis laptop murah di KL ini malah format laptop juga merupakan salah satu jalan penyelesaian bagi masalah laptop lembab ataupun hang..


FR Laptop service merupakan sebuah kedai servis laptop murah di KL yang bertapak di Kampung Pandan dimana ianya adalah sebuah syarikat bumiputera yang pakar dalam bidang teknologi maklumat dan laptop yang menjalankan perniagaan membaiki laptop. Mereka menyediakan pelbagai jenis servis untuk laptop tidak kira sama ada dari segi software mahupun hardware.. Servis yang ditawarkan oleh FR Laptop Service kedai servis laptop murah di KL ini pada harga yang sangat murah dan berpatutan.. Korang juga boleh memeriksa masalah laptop korang di kedai servis laptop murah di KL ini secara percuma, malah boleh terus membaikinya sekiranya mengalami masalah hanya dalam masa 24 jam.


FR Laptop Service ini dikenali dan diyakini ramai kerana perkhidmatan yang ditawarkan oleh mereka adalah berbaloi-baloi, berkualiti dan murah berbanding tempat lain. Antara servis yang ditawarkan di kedai servis laptop murah di KL ini adalah :-
  • Format
  • Clean Dust
  • Hardware/Parts
  • Windows
  • Software
  • Apple/Mac
  • Upgrade
Untuk masalah-masalah lain, korang boleh berhubung terus dengan mereka dan mereka akan mengenal pasti permasalah laptop korang serta mereka akan menyelesaikannya..


Aku sendiri ada pengalaman laptop rosak dimana motherboardnya rosak.. Bila on, laptop akan shutdown dengan sendirinya.. Time tu memang down sangat sebab semua kerja tergendala.. Bila dilihat balik, ini disebabkan aku tak servis laptop aku.. Main guna aje.. Sama kisah dengan sahabat aku tadi.. Cumanya laptop dia hanya bermasalah dengan loading yang lembab.. So, aku nasihatkan dia supaya hantar servis laptop dia di kedai servis laptop murah di KL kerana di FR Laptop Service perkhidmatanya sangat berkualiti dan berbaloi-baloi..

Mujurlah ada FR Laptop Service ni, semua masalah laptop dapat di atasi.. Now, aku lebih bijak dalam maintance laptop aku tak macam dulu-dulu.. Aku dah tak perlu susah hati dah sebabnya aku dah ada tempat servis laptop mudah di KL untuk aku servis laptop aku dengan kadar harga yang murah dan berbaloi-baloi.. Walaupun terpaksa ke Kuala Lumpur, aku sanggup supaya laptop aku sentiasa berada dalam keadaan yang baik.. Alah, pergi sana sesambil menyelam sesambil la minum air.. Hehe.. Dapat jugak jenjalan kat sana.. Hehe..

Perbezaan FR Laptop Service Kedai Servis Laptop Murah Di KL Dengan Kedai Servis Laptop Yang Lain


FR Laptop Service berbeza dengan kedai servis laptop yang lain kerana kedai servis laptop murah di KL ini menyediakan perkhidmatan yang menyeluruh bermula dari sekecil-kecil part sehinggalah pengendalian dan pembaikian part yang lebih besar seperti motherboard dan sebagainya. Bukan itu sahaja tau, apa yang lebihnya kalau korang servis laptop korang di kedai servis laptop murah di KL ini, mereka juga menerima semua jenis versi windows termasuklah macbook.. Haaa tak semua ye kedai mengambil semua jenis laptop.. FR Laptop Service ni tak memilih, semua pun dia ambil.. Tu yang bagusnya..


Apa yang lagi menarik, kedai servis laptop murah di KL ini menyediakan perkhidmatan runner.. So, bagi korang yang tiada masa untuk menghantar laptop ke kedai untuk servis dan repair, bolehlah menggunakan servis runner yang mereka sediakan.. Korang boleh guna servis 'pickup and delivery' di kedai servis laptop murah di KL ini bagi memudahkan korang yang mengalami kekangan masa.. Mereka akan datang ke tempat korang untuk mengambil laptop untuk dibaiki dan menghantar semula setelah siap dibaiki.. Ia dapat menjimatkan masa korang.. Tak perlu bersesak-sesak dijalan raya mahupun menggunakan perkhidmatan awam yang agak melemaskan..

Selesaikan Masalah Laptop Anda Di Kedai Servis Laptop Murah Di KL


Laptop ni kalau tak di servis memang akan mendatangkan masalah sebabnya laptop ni lebih sensitif daripada dekstop.. So, untuk mengatasi masalah laptop korang, bolehlah dapatkan servis laptop mudah di KL ini iaitu di FR Laptop Service.. Bagi yang berada di KL terutamanya student dan mereka yang bekerja menggunakan laptop seperti aku sebagai blogger ni yang mempunyai masalah laptop jangan lepaskan peluang untuk servis laptop korang di kedai servis laptop murah di KL ini kerana mereka memang pakar dan berpengalaman luas dalam bidang IT dan juga laptop..

Apa yang lebih penting, selain perkhidmatan yang berkualiti, harga mereka adalah yang termurah berbanding di tempat lain.. Memang berbaloi! Ramai yang dah mencuba perkhidmatan servis laptop murah di KL ini dan mereka berpuashati dengannya..




Bagi mereka yang jauh, kalau berkesampatan ke KL bolehlah berkunjung ke kedai servis laptop murah di KL ni untuk mengenalpasti masalah laptop korang sebabnya customer mereka juga ramai dari luar kawasan KL.. Mereka sanggup ke KL semata-mata untuk mendapatkan perkhidmatan servis laptop murah di KL ini sebabnya mereka yakin dengan FR Laptop Service.. Servis mereka memang tiptop dan cepat!!


Kalau korang nak lebih detail tentang servis laptop murah di KL ni, korang boleh layari laman web mereka atau ke facebook mereka dimana korang boleh melihat sendiri review dari pelanggan mereka.. Nak PM mereka di facebook pun boleh untuk bertanyakan servis laptop murah di KL ini... Staff mereka yang sangat friendly sedia membantu korang..

Servis Laptop Murah Di KL Hanya Di FR Laptop Service

Kepada korang yang mempunyai masalah laptop yang perlu di servis, aku sangat recommend korang untuk dapatkan servis laptop murah di KL hanya di FR Laptop Service ini untuk korang menikmati keistimewaan yang ditawarkan oleh mereka.. Gerenti korang berpuashati..




Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

No. Telefon / Whatsapp
017-288 2349

Alamat
508, Jalan Kanan 1,
Kg. Pandan,
55100 Kuala Lumpur

Waktu Operasi (Kecuali Cuti Am)
9.00 pagi - 9.00 malam

Waze & Google Maps
FR Laptop Service


15 comments on "Servis Laptop Murah Di KL Hanya Di FR Laptop Service"
  1. Terima kasih Lea perkongsian.Boleh share dengan kawan-kawan akak ni.

    ReplyDelete
  2. Alaa kalau berdekatan lagi dekat area rumah TB mesti lagi best. leh TB datang bawak laptop kesayangan TB yang dah lama tido tu

    ReplyDelete
  3. Laptop kami, baru pun lembab. Nampaknya nak kena ke sini lah, cek

    ReplyDelete
  4. Wah bagus nie Lea, senang nanti kalau ada masalah laptop boleh lah Kak Sue pi sini. Bagus anak-anak muda nie semua, buat bidang lain dari lain kan..

    ReplyDelete
  5. Laptop kita dah 6tahun guna. Now nampak lembab jugak. Dah lama jugak tak servis. Hehe..
    Nak hantar tempat ni jauh la pulak..

    ReplyDelete
  6. Eh dekat rupanya. Boleh terjah nanti kot laptop rosak kan.

    ReplyDelete
  7. Wah senang lah kalau macam ni

    ReplyDelete
  8. kalau semua feedback bagus mesti bgusla kan tempat ni..okla..dah tau kat man nak baiki laptop kalau prob

    ReplyDelete
  9. Bagusnye... Senang nak repair nnt, terima kasih atas perkongsian ini

    ReplyDelete
  10. Memang murahlah servis laptop yang ditawarkan. Berbaloi

    ReplyDelete
  11. Thanks for the info, memang kena ada contact macam ni mana tau satu hari kita perlu kan

    ReplyDelete
  12. Zira dah la memang tengah servey pc. Laptop tak.. Nak buat keje senang, tapi kat rumah tu ramai budak

    ReplyDelete
  13. Servis yang bagus dari mereka..

    ReplyDelete