Kekal Sihat Dan Dilindungi Sepanjang Bulan Ramadan Dengan Dettol!

Tuesday, May 21, 2019

Kekal Sihat Dan Dilindungi Sepanjang Bulan Ramadan Dengan Dettol! |  Amalan kebersihan dapat membantu melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Setiap tahun, sepanjang bulan Ramadan iaitu bulan kesembilan dalam kalender hijriah, umat Islam seluruh dunia akan menjalani ibadah berpuasa. Selain itu, bulan Ramadan juga merupakan masa untuk umat Islam beribadat, bersolat, membuat kebajikan dan mengamalkan kesederhanaan dalam pelbagai aspek.  


Waktu berbuka atau iftar adalah masa untuk seisi keluarga dan sahabat handai bertemu sambil menikmati hidangan makanan dan iftar dikira tidak lengkap tanpa mengunjungi bazar Ramadan terlebih dahulu!

Dettol Team at Bazaar Jalan Kuching

Bazar Ramadan bukan sahaja menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang lazat setelah berpuasa seharian, malah memberi peluang kepada seluruh warga Malaysia untuk bersama-sama mengalami keistimewaan membeli-belah dalam suasana berbilang budaya yang meriah. Walaupun begitu, berasak-asak pada waktu petang dalam keadaan cuaca 2 yang panas dan lembap sambil memilih apa yang dikehendaki meningkatkan risiko diri anda terdedah kepada banyak kuman yang tidak kelihatan.

Ada pelbagai cara untuk melindungi anda dan keluarga anda daripada kuman dengan rangkaian produk Dettol. Sebagai jenama perlindungan kuman yang dipercayai sejak sekian lama, Dettol menjadikan tanggungjawabnya terutama pada bulan Ramadan ini untuk melindungi para keluarga di Malaysia dengan menggalakkan mereka mengamalkan amalan kebersihan dalam pelbagai keadaan.  


Pada bulan Ramadan ini, Dettol melindungi anda dan keluarga anda dengan :-
 • Sabun Tangan Dettol untuk mencuci tangan anda sebelum menyentuh makanan untuk sahur dan iftar;
 • Sanitiser Tangan Dettol boleh digunakan di mana-mana sahaja kerana ia boleh membersihkan tangan anda tanpa menggunakan air;
 • Cecair Antiseptik Dettol membasmi kuman di ruang dan permukaan di kediaman anda sempena menyambut ketibaan Hari Raya.
Sejak dilancarkan lebih 80 tahun yang lalu, Dettol merupakan peneraju dalam perlindungan daripada kuman dan membantu menjaga kesihatan para keluarga menerusi amalan kebersihan yang lebih baik. Menerusi produk terkenal seperti Antiseptic Liquid, Antibacterial Liquid Hand Wash dan Hand Sanitizer, Dettol melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya.


Pada bulan yang begitu bermakna sekali untuk umat Islam, adalah wajar untuk semua orang kekal sihat supaya mereka boleh menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga dan rakan-rakan mereka. Dengan Dettol, kita boleh berasa yakin 100%.

Pengagihan Sabun Tangan Dettol di Bazar Ramadan

Dettol Team at Bazaar TTDI

Tahun ini, Dettol menggalakkan rakyat Malaysia untuk kekal sihat dan ceria dengan melindungi diri mereka daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Cara terbaik untuk  3 kekal sihat adalah dengan kerap membasuh tangan anda menggunakan Sabun Tangan Dettol. Jangan ketinggalan untuk bersama-sama mencari pasukan Dettol yang akan mengunjungi ke 20 buah bazar Ramadan di sekitar Lembah Kelang untuk meningkatkan kesedaran anda tentang amalan kebersihan tangan dan mengagihkan Sabun Tangan Dettol secara percuma kepada orang ramai!

Dettol Team at Bazzar Tasik Permaisuri

Untuk info lanjut, sila layari :-
14 comments:

 1. Baguslah dettol anjurkan program macam nih..sangat prithatin pada kebersihan semua org,Bode.mmg selalu bwli prodok dettol

  ReplyDelete
 2. Dettol antara jenama yg plg dipercayai. Kita dah guna sejak kecik.

  ReplyDelete
 3. Dettol memg diyakini.. Nad dekt rumah guna sabun dettol ni.. Rasa bersih je bila guna dettol

  ReplyDelete
 4. Dettol ni memang jadi pilihan ramai kan. Dari dulu memang dah didedahkan dengan jenama ni. :)

  ReplyDelete
 5. perlu ada ni set dettol kat rumah untuk pastikan keluarga bebas kuman

  ReplyDelete
 6. Dettol memang jenama yang diyakini sejak turun temurun

  ReplyDelete
 7. Keluarga adik saya juga menggunakan dettol sejak anak-anak mereka kecil.
  Kandungan bahannya terbukti menghindarkan kuman penyakit.

  ReplyDelete
 8. Bagus dettol ada buat CSR mcm ni

  ReplyDelete
 9. Bukan bulan ramadan sahaja, kita kena sentiasa cuci tangan untuk menghapuskan kuman and menjaga kesihatan.

  ReplyDelete
 10. bulan puasa ni bagus jugak anjurkan program amal macam ni..

  ReplyDelete
 11. Tetiba rasa macam cantik pulak baju raya warna hijau camni. Hahah. Hijau dettol gitu.

  ReplyDelete
 12. Dettol ni dah macam pelengkap keluarga

  ReplyDelete
 13. Dettol ni tiap rumah kena ada, barulah rasa diri kita bersih

  ReplyDelete